Σελίδες

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Πρωτοετείς Ευελπίδες εκπαιδεύονται στην βολή....



"Ψαράκι' να έχεις υπ' όψη σου ότι όταν θα σκοπεύεις τον Τούρκο δεν θα έχεις υπόστρωμα, θα είσαι άυπνος ίσως ημέρες, χιλιοταλαιπωρημένος μπορεί και απογοητευμένος, γι' αυτό βάλε βαθειά μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και μην αφήσεις κανέναν "κερατά" να στην ξεριζώσει ΠΟΤΕ.

Συνεχίζεται η βασική στρατιωτική εκπαίδευση των ευελπίδων Ιης Τάξης με την εκτέλεση βολών.



Η φτώχεια σπαράζει τους Ελληνες που συρρέουν κατά χιλιάδες στα συσσίτια

Μέσα σε ένα χρόνο έφτασαν στις 10.000 τα συσσίτια μόνο των Αθηνών. Η φτώχεια βαθαίνει μέρα με τη μέρα. Τα συσσίτια σε άπορους των Αθηνών μέσω    της "Αποστολή" διαπλασιά στηκαν από 5000 σε 10.000 μέσα σ΄ ένα χρόνο! Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ήρθε σε επαφή με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και ζήτησε τη συνδρομή του Πενταγώνου στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο κ.Μπεγλίτης ανταποκρίθηκε άμεσα και ήδη εξετάζεται η παραχώρηση στρατοπέδου στο Μενίδι ώστε η "Αλληλεγγύη" να μπορεί να αποθηκεύει τρόφιμα και επιπλέον οι Ένοπλες Δυνάμεις θα παραχωρούν ποσότητες τροφίμων για τα συσίτια της Εκκλησίας. Μάλιστα, πέρα από τα συσσίτια ετοιμάζεται και τράπεζα τροφίμων, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη είτε λίγο πριν τα Χριστούγεννα είτε μετά.
Ο κατάλογος των ανθρώπων που ζητούν να ενταχθούν στα συσίτια όλο και μεγαλώνει και μόλις προχθές προέκυψε ανάγκη για ακόμη 300 μερίδες φαγητού ημερησίως. Χαρακτηριστικά όπως μας αποκάλυψε στο NewsIt, ο κ. Δήμτσας Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ "Αποστολή" τα συσσίτια άρχισαν το Πάσχα του 2008 με 1.200 μερίδες και τώρα έχουν φτάσει τις 10.000 και πλέον ζητάνε περισσότερο.
Σύμφωνα με τον κ. Δήμτσα μόλις σήμερα ήρθε για συσσίτιο ένας Έλληνας 50 ετών αρκετά ευπαρουσίαστος ο οποίος ζήτησε στέγη, καθώς είχε απολυθεί απο την εργασία του και δεν είχε πλέον λεφτά για να πληρώσει το ενοίκιό του. Τέτοιες ιστορίες που συγκλονίζουν είναι καθημερινό φαινόμενο, αν και όπως εξηγεί ο κ. Δήμτσας οι Έλληνες δεν έρχονται στο κέντρο για συσσίτιο, αλλά προτιμούν τις ενορίες τους, καθώς ντρέπονται.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας γυναίκας που όπως αποκαλύπτει το NewsIt πηγαίνει κάθε μέρα στο συσσίτιο, παίρνει τις μερίδες φαγητού, επιστρέφει στο σπίτι πριν γυρίσουν τα τρία της παιδιά από το σχολείο, τοποθετεί τις μερίδες στην κατσαρόλα και τις σερβίρει στα παιδιά της σαν να τα είχε μαγειρέψει. Και αυτό για να μην καταλάβουν τα παιδιά της ότι είναι τόσο φτωχοί που δεν έχουν ούτε καν να φάνε.
Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου οι πολίτες που έχουν ανάγκη από τα συσσίτια ρέουν κατά χιλιάδες και αυξάνονται μέρα με τη μέρα, κάτι που επιβεβαιώνει και ο διευθυντής Οικονομικών του Ταμείου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η αναλογία πλέον των Ελλήνων είναι ίδια με των μεταναστών.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αρχιμανδρίτη Μάξιμου Παπαγιάννη, εφημέριου του Ναού του Αγίου Παντελεήμονα,ο οποίος δηλώνει ότι τον Σεπτέμβριο προσέφεραν 110 μερίδες καθημερινά, ενώ το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν σε 180, ενώ και εκείνος σημείωσε ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες προσέρχονται στα συσσίτια.
Μόνο στο Δήμο Συκεών αυξήθηκαν κατά 65% μέσα σε ένα χρόνο οι άπορες οικογένειες .Πέρσι, οι οικογένειες που ζήτησαν τη βοήθεια του Δήμου για να κάνουν Πάσχα, ήταν 250. Φέτος... έφτασαν τις 400!  Ο Αντιδήμαρχος κ. Απατσίδης χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση τραγική, λέγοντας ότι δεν είναι πλέον λίγες οι οικογένειες που έχουν δύο ανέργους.
sigmalive

Το πιο αρρωστημένο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα

Δείτε το σχετικό ρεπορταζ ΕΔΩ
Εικόνες που σοκάρουν και δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους. Ασύλληπτα βασανιστήρια βρεφων, που πιθανότατα έβλεπαν για πρώτη φορά και οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Σε κάποια από τα βίντεο, τα αρρωστημένα μέλη του κυκλώματος κάρφωναν βελόνες από σύριγγες στα γεννητικά όργανα βρέφους ηλικίας 8-9 μηνών. Ίδιες εικόνες και με μικρά παιδιά, ηλικίας μέχρι και 9 ετών. 
Όλα αυτά έφερε στο φως η επιχείρηση ''σφυροκόπημα''. Οπως ανακοινώθηκε απο τον προιστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής Μανώλη Σφακιανάκη, η επιχείρηση ξεκίνησε μετά απο στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια παγκόσμιας ψηφιακής έρευνας στο διαδίκτυο, απο την οποία διαπιστώθηκε η εμπλοκή χρηστών του Ιντερνέτ απο 170 χώρες σε 144.285 ηλεκτρονικό ίχνη. 
Για την Ελλάδα διαπιστώθηκε η εμπλοκή, δηλαδή προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας 361 διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών.Οι αρχές διαπίστωσαν πως 177 χρήστες είχαν διακινήσει στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά (νήπια) σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.
Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε, ότι οι δράστες διακινούσαν το υλικό από τις πόλεις της Αττικής, της Κρήτης, της Πρέβεζας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, του Μεσολογγίου, της Πάτρας, του Αιγίου, της Καλαμάτας, του Γαλαξιδίου, της Λιβαδειάς, της Θήβας, της Μυκόνου, της Σύρου, της Ρόδου, της Μύλου, της Πάρου, της Κως, της Λαμίας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Καλαμαριάς, της Σκιάθου, του Βελεστίνου, της Κατερίνης, της Καρδίτσας, της Μυτιλήνης, των Τρικάλων, των Σερρών, της Χαλκιδικής, της Νάουσας, της Αριδαίας, της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, των Γρεβενών, της Καβάλας, του Κιλκίς, της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, της Λάρισας, των Γρεβενών και της Ημαθίας. Η αστυνομία συνέλαβε 18 άτομα, ενώ σχηματίστηκαν 177 δικογραφίες.
Δύο από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει για ασέλγεια ανηλίκων. Ένας 52χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, που είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, είχε στον υπολογιστή του αποθηκευμένα και ταξινομημένα τα προφίλ 650 κοριτσιών μέσα από το Hi5. 
Ανάμεσα στους κατηγορουμένους υπάρχει ένας εκπαιδευτικός, ένα απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας σκηνοθέτης, ένας σκιτσογράφος, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι. Σε μία έρευνα οικίας κατηγορουμένου, προσέγγισε τους αστυνομικούς μια ηλικιωμένη γυναίκα και ρώτησε ποιον ψάχνουν, όταν οι αστυνομικοί της είπαν ποιον, η γυναίκας τους είπε «αυτός που ερευνάται έχει ασελγήσει στην εγγονή μου». 
Όταν ρωτήθηκε αν έχουν υποβάλλει μήνυση, τους απάντησε πως όχι γιατί τους εκβίαζε, κατέθεσαν όμως μήνυση τώρα.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες, κατασχέθηκαν τριακόσιοι οκτώ 308 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 39 φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD-DVD συνολικής χωρητικότητας  211.000 GB.
Διαπιστώθηκε επίσης, κατά τη διάρκεια των ερευνών, ότι ορισμένοι από τους χρήστες, ενώ απουσίαζαν από τις κατοικίες τους, είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε άλλα μέρη του πλανήτη. Με την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, Ελένης Ράικου, μόνον στην Αττική έγιναν συνολικά 72 κατ' οίκον έρευνες, σχεδόν ταυτόχρονα την ίδια ημέρα. Συνολικά κατασχέθηκαν σε όλη την Ελλάδα 308 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, 39 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τεράστιος αριθμός ψηφιακών δίσκων, τα οποία βρίσκονται στην διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, όπου και εξετάζονται, για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Διαδικτύου, με σκοπό την ανταλλαγή και διακίνηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Ο Χριστόφιας ακύρωσε Εθνικές Ασκήσεις

Οι ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις της Εθνικής Φρου-ράς "Νικηφόρος" και των κατοχικών δυνάμεων "Ταύρος" ακυρώνονται, προκειμένου να διατηρη θεί    το κλίμα ύφεσης μέσα στο οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό.                   
Η τουρκοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι σε διαβού λευση με την Τουρκία ακυρώθηκε η στρατιωτική άσκηση "Ταύρος" στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου. 
"Το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνά μεων και το αρχηγείο των Δυνάμεων Ασφαλείας αποφάσισαν όπως μην πραγματοποιήσουν φέτος την άσκηση", δήλωσε ο Χασάν Ερτσάκιτζα, εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, κατά την καθιερωμένη συνάντησή του με τους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους στα κατεχόμενα.
Ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων είπε ότι η τουρκική πλευρά επιθυμεί να εκφράσει την αποφασιστικότητά της να βελτιώσει την πολιτική ατμόσφαιρα ,ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχε δηλώσει προ ημερών ότι η τουρκική πλευρά θα ακύρωνε την άσκηση αν ματαιωνόταν η άσκηση "Νικηφόρος", ενώ η Κυπριακή κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η πρόταση για αμοιβαία ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων είχε υποβληθεί από τον πρόεδρο Χριστόφια στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και αναμενόταν η τουρκική απάντηση.
Μετά την Τουρκοκυπριακή ανακοίνωση αναμένεται ότι θα εκδοθεί και ανακοίνωση από την κυβέρνηση, ενδεχομένως μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα το απόγευμα.

Με απόφαση Εβραίου Δικαστή

Ηλικιωμένη Γερμανίδα, καταδικάστηκε με βαρύ πρόστιμο, επειδή αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα.
7 Οκτωβρίου, 2010 - ΒΕΡΟΛΙΝΟ (JTA)
Μια Γερμανίδα 81χρονών, καταδικάστηκε επειδή αρνείται το Ολοκαύτωμα και της επιβλήθηκε πρόστιμο.
Η γυναίκα, που προσδιορίζεται ως "Ursula Η.", της επιβλήθηκε την Τετάρτη μια ποινή έξι μηνών με αναστολή και πρόστιμο περίπου 1.400 δολαρίων από δικαστή του Μονάχου.

Η Ursula, είναι πρώην πρόεδρος μιας απαγορευμένης ακροδεξιάς ομάδας, προσήχθηκε (στο δικαστήριο), για τη διανομή ενός κειμένου μεταξύ των μαθητών, προς τους οποίους είχε περιγράψει τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε (την ύπαρξη) το Ολοκαύτωμα. Σε έναν 91 χρονών συγκατηγορούμενό της, ο οποίος είχε επιτρέψει να χρησιμοποιείται το όνομά του επί του φυλλαδίου, του επιβλήθηκε πρόστιμο περισσότερο από $ 800, ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.


Στη Γερμανία, είναι παράνομο να αρνούνται ανοιχτά το Ολοκαύτωμα ή να διαδίδουν τη ναζιστική προπαγάνδα. Μια ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη είναι δυνατόν (να επιβληθεί σε τέτοιες περιπτώσεις).
Ο Δικαστής Norbert Riedmann είπε ότι αμφιβάλλει ότι η Ursula Η. θα αλλάξει τις απόψεις της και ότι έπρεπε να τιμωρηθεί επειδή τις εκφράζει.
Σε μερικές δεξιές ομάδες έχουν υποβληθεί η απαγόρευση να αρνούνται ανοιχτά ή να αμφιβάλουν για τον αριθμό των Εβραίων που δολοφονήθηκαν, ή να αναφέρονται στο ότι Γερμανοί πολίτες υποφέρουν γιατί μετατράπηκαν σε θύματα του Ολοκαυτώματος.

Αρκετοί αρνητές του Ολοκαυτώματος κατά τα τελευταία έτη έχουν προσαχθεί σε δίκη στη Γερμανία και την Αυστρία και εξέτισαν ποινές φυλάκισης.
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
Πηγή: jta.org news

Σε μικρή έρευνα που έκανα, το επίθετο Riedmann το έχουν αρκετοί ....επιφανείς Εβραίοι!!!!!
Έτσι, για να μη μας περνούν για μακάκες......

Η χαρακτηρισθείσα σαν "Ursula Η.", είναι η εικονιζόμενη ΚΥΡΙΑ Ursula Haverbeck.
πηγή Μπαρμπανίκος vs AVRAGIOZ  
 
από το Koukfamily

Κεραυνοί του μητροπολίτη Πειραιώς

«Η σύμπλευση, συμπόρευση και συστράτευση των δύο κομμάτων εξουσίας αποδεικνύουν πασιδήλως ότι αποτελούν διατάκτας και υπεργολάβους έξωθεν σχεδιασμού που με μεθοδικότητα επιβάλλεται δια να πληγή η Ελλάδα»
Τραβούν στα άκρα την κόντρα με το υπουργείο Παιδείας οι ιεράρχες εμμένοντας στη θέση ότι πρέπει να έχουν λόγο στην κατάρτιση των σχολικών βιβλίων, ενώ η ανακοίνωση της Ιεραρχίας, σε πρωτοφανή τόνο, κάνει λόγο για απόπειρες αποχριστιανοποίησης της Παιδείας και επισήμως πλέον -βγαίνοντας εκτός της γραμμής ήπιων προσεγγίσεων Ιερώνυμου- ασκεί κριτική στην Κάρτα Πολίτη την οποία για την εκκλησία πλέον, αποτελεί προσβολή στην κοινωνική και θρησκευτική ζωή. Η κόντρα δεν φαίνεται να λαμβάνει σύντομα τέλος, καθώς ενώ από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε την Πέμπτη ότι τα βιβλία εκδίδονται από το υπουργείο Παιδείας με την αποκλειστική ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, η εκκλησία έστειλε την απάντησή της με γραπτή ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι «βάσει καταστατικού χάρτη της εκκλησίας, έχουμε λόγο στα εκπαιδευτικά εγχειρίδια».
Άλλωστε, τη διευκρίνιση αυτή έκανε την Πέμπτη και ο εκπρόσωπος της Ιεραρχίας, μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ενώ έντονες είναι οι πιέσεις ακραίων κύκλων μέσω ιστοσελίδων, για άμεση παρέμβαση της εκκλησίας, προκειμένου να μην διδάσκονται στα σχολεία, ιδέες που θεωρούν ότι οδηγούν στην απομάκρυνση από την εκκλησία.
Η κοινότητα των Ιεραρχών προχωρά ένα βήμα παραπέρα, θυμίζοντας την επικοινωνιακή πολιτική Χριστόδουλου, και ζητά διάλογο μέσω επιτροπών με την πολιτεία, ενώ δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε απευθείας προσέγγιση του λαού και για μία σειρά άλλων ζητημάτων, κυρίως με άξονα τα εθνικά θέματα, που αποτελούν προσφιλές θέμα ορισμένων Μητροπολιτών, όπως ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης. ''Θα ανοίξουμε ένα διάλογο για ζητήματα που ενδέχεται να κρύβουν κινδύνους αλλοιώσεων και αλλοτριώσεων της πίστεως και της εθνικής και κοινωνικής μας ζωής, όπως η κάρτα του πολίτη, θέματα που αφορούν την διδασκαλία των Θρησκευτικών, της Ιστορίας και της Γλώσσης στα Σχολεία, το μεταναστευτικό και άλλα, προκειμένου να ενημερώσει το λαό του Θεού'' αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σκληρός ήταν και ο σχολιασμός επί του θέματος του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος αφού κατέκρινε πολιτικές όπως το ΑΜΚΑ και τους γάμους ομοφυλόφιλων, ζήτησε έμμεσα την απαγκίστρωση από την γραμμή Ιερώνυμου, στον οποίο αποδίδουν υποχωρητική στάση, λόγω προσωπικών σχέσεων με πρόσωπα που απαρτίζουν το πολιτικό προσωπικό. Καταλογίζουν δε στα δύο κόμματα οργανωμένη εργολαβία από ξένα κέντρα, που απεργάζονται την διάλυση του έθνους, δηλαδή αντιπατριωτική συνωμοσία.
Αποδίδουν δε ευθέως στην πολιτική ηγεσία, επιχείρηση περιθωριοποίησης της θρησκευτικής παιδείας:
''Παρούσης της πολιτικής ηγεσίας διαδίδεται μετ’ επιτάσεως ότι θα επιχειρηθεί η αντισυνταγματική περιθωριοποίηση της θρησκευτικής παιδείας της δευτεροβαθμίου εκπαιδεύσεως με την πλήρη υποβάθμιση του ομολογιακού μαθήματος των Θρησκευτικών ως κατ’ επιλογήν μαθήματος της τελευταίας βαθμίδας, ως και ότι θα επεκταθεί το σύμφωνον συμβιώσεως και εις τα λεγόμενα ομόφυλα ζευγάρια δια να θεσμοθετηθεί ούτω η αήθης ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, ως και ότι θα υλοποιηθεί η, δια της καταργήσεως του ως προαιρετικού ισχύοντος εις την ποινική και πολιτική δικονομία θρησκευτικού όρκου, εκμηδένιση της θρησκευτικής ορκοδοσίας των κρατικών λειτουργών ώστε να απομειωθεί πλήρως η ιερή σχέσις πίστεως και πατρίδος εις τας συνειδήσεις των Ελλήνων».
Και συνέχισε: «Η σύμπλευση, συμπόρευση και συστράτευση των δύο κομμάτων εξουσίας αποδεικνύουν πασιδήλως ότι αποτελούν διατάκτας και υπεργολάβους έξωθεν σχεδιασμού που με μεθοδικότητα επιβάλλεται δια να πληγή η Ελλάδα».
Το θέμα διαλόγου πολιτείας εκκλησία αναμένεται να συζητηθεί και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, οι μητροπολίτες αποφάσισαν η επιτροπή της Εκκλησίας να κάνει έρευνα για τα θέματα Παιδείας και στη συνέχεια να συντάξει πόρισμα, το οποίο θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο.
Στη συνεδρίαση της ιεραρχίας έγινε συγκεκριμένη αναφορά σε βιβλίο Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο υπάρχει απόσπασμα από έργο συγγραφέα, ο οποίος αναφέρεται αρνητικά στον "παπά και τον χωροφύλακα".
Το περιστατικό πυροδότησε την αντίδραση σύσσωμης της εκκλησιαστικής κοινότητας, με τις δηλώσεις Ιεραρχών να πέφτουν βροχή, ενώ άμεση ήταν και η παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Aποκάλυψη σοκ από Γιουγκερ:<< Σας αφήσαμε να χρεωκοπήσετε>>

Γνώριζαν αλλά σώπασαν. Δεν μπορούσαν, λέει ο Γιούνκερ,  να πουν δημόσια ότι η Ελλάδα φτάνει  στηνχρεωκοπία. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να βοηθήσουν  τη χώρα να αποφύγει την κατρακύλα.
Όλοι φαίνεται πως γνώριζαν ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα έφτανε στο χείλος του γκρεμού όμως κανείς δεν είπε τίποτα γιατί όπως φαίνεται τους βόλευε.
Ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, δήλωσε σήμερα, χωρίς να έχει τύψεις, ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν "ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει" την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους.
"Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπιση της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν απο δυο ή τρεις δεκαετίες", δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
"Αλλά ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος, και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τσισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές γιαυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση", είπε.
Ο Γιούνκερ παραδέχθηκε ότι Γαλλία και Γερμανία φρόντισαν να αποσιωπήσουν το θέμα γιατί κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την χώρα μας. "Ήξερα, ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά απο τις εξαγωγές τους (...) προς την Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά.
Και το χειρότερο που είπε; "Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα".
Γιατί δεν μπορούσε όμως να το πει δημόσια. Τα συμφέροντα που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες αν η χώρα μας οδηγείτο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα είναι τεράστια αφού πλέον εις βάρος μας μπορούν και βγάζουν ακόμη περισσότερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ με το μνημόνιο μας έχουν πλέον στο χέρι.
SigmaLive/newsIt

Ο τοξικός εφιάλτης απειλή όλη την Ευρώπη

Συναγερμός και κατάσταση υψιστης ετοιμότητας για τις 10 χώρες που βρέχονται από τον Δούναβη. Η κόκκινη τοξική λάσπη που διέρρευσε από το ουγγρικό εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου βρίσκεται πλέον στα νερά του 2ου μεγαλύτερου ποταμού της Ευρώπης.
O απολογισμός των νεκρών του σοβαρότατου χημικού ατυχήματος που έγινε τη Δευτέρα στο δυτικό τμήμα της Ουγγαρίας αυξήθηκε στους 7, με την αποκάλυψη του πτώματος ενός ακόμα από τους πολίτες που θεωρούνταν αγνοούμενοι από την πρώτη ημέρα, ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής των υπηρεσιών βοήθειας, Αρπαντ Μουχοράι.
Το πτώμα του ανδρός που δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί βρέθηκε θαμμένο κάτω από λάσπες στο χωριό Ντεβεσέρ, ανέφερε η ίδια πηγή.
Το χωριό αυτό όπως και το γειτονικό Κολοντάρ επλήγησαν περισσότερο από την τοξική κόκκινη λάσπη που σκέπασε τα πάντα από τη Δευτέρα όταν έσπασε δεξαμενή χημικών αποβλήτων του εργοστασίου αλουμινίου που βρίσκεται 160 χιλιόμετρα δυτικά της ουγγρικής πρωτεύουσας .
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν φόβους πως το μεγαλύτερο χημικό δυστύχημα στην ιστορία της Ουγγαρίας -ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις ενήλικες κι ένα μωρό- μπορεί να εξελιχθεί σε τοξικό εφιάλτη για την Ευρώπη.
Σύμφωνα με την Greenpeace, πρόκειται για μία από τις τρεις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές στην Γηραιά Ηπειρο τα τελευταία 20 με 30 χρόνια, το μέγεθος της οποίας δεν μπορούμε προς το παρόν να το εκτιμήσουμε. Η Διεθνής Επιτροπή για την Προστασία του Δούναβη ανακοίνωσε ότι ο τοξικός χείμαρρος μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην άγρια ζωή και τους ανθρώπους.
Η μόλυνση από τη λάσπη απειλεί άμεσα εκτός από την Ουγγαρία, εννέα ευρωπαϊκές χώρες: Ρουμανία, Σερβία, Ουγγαρία, Κροατία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γερμανία, Αυστρία και Σλοβακία. Ο Δούναβης, το δέλτα του οποίου περιλαμβάνεται στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά από την ΟΥΝΕΣΚΟ, καταλήγει στη Μαύρη Θάλασσα μέσω της Ρουμανίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών της Ουγγαρίας, η τοξική λάσπη πέρασε στον Δούναβη αλλά και στον ποταμό Ράμπα που εκβάλλει στον δεύτερο μεγαλύτερο ποταμό της Ευρώπης, μετά τον Βόλγα.
Τα δείγματα νερού που εξετάστηκαν στη συμβολή του ποταμού Ράμπα με τον Δούναβη δείχνουν ότι το επίπεδο των αλκαλικών ενώσεων είναι ελαφρά υψηλότερο από το κανονικό, ανάμεσα στο 9,9%, ενώ η κανονική τιμή τοποθετείται στο 8%.
Οι επιστήμονες θεωρούν πως, για να αποτραπούν οι μακροπρόθεσμες συνέπειες, θα πρέπει στη μολυσμένη περιοχή ν’ αφαιρεθεί από την επιφάνεια του εδάφους στρώμα πάχους δύο εκατοστών. Εκτιμάται ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος για να καθαριστεί η τοξική λάσπη.
SigmaLive/newsIt

Υποχρεωτικό το ενεργειακό πιστοποιητικό

Στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια -ο κτιριακός τομέας στην Ελλάδα «ευθύνεται» για το 40% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης- αποσκοπεί το ενεργειακό πιστοποιητικό, το οποίο από τις 9 Ιανουαρίου του 2011 θα είναι απαραίτητο για κάθε πώληση ή μίσθωση ακινήτου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπ. Περιβάλλοντος, ήδη από την 1η Οκτωβρίου είναι υποχρεωτική η υποβολή της μελέτης ενεργειακής απόδοσης κτιρίου στις πολεοδομικές υπηρεσίες για την έκδοση οικοδομικής άδειας σε κτίρια νέα ή υφιστάμενα άνω των 50 τ.μ. τα οποία ανακαινίζονται ριζικά.
Το κόστος
Το κόστος για την απόκτηση του ενεργειακού πιστοποιητικού διαμορφώνεται σε 1 ευρώ ανά τ.μ., με ελάχιστη τιμή τα 200 ευρώ για κτίρια πολλών ιδιοκτησιών, όταν η επιθεώρηση αφορά στο σύνολο του κτιρίου, ενώ, όταν η επιθεώρηση αφορά σε τμήμα κτιρίου (ξεχωριστή ιδιοκτησία), η αμοιβή καθορίζεται σε 2 ευρώ ανά τ.μ., με ελάχιστη τα 150 ευρώ. Για μονοκατοικίες το κόστος διαμορφώνεται στο 1,5 ευρώ ανά τ.μ., με ελάχιστη τιμή τα 200 ευρώ. Για κτίρια ή τμήματα κτιρίων όλων των χρήσεων εκτός κατοικίας η αμοιβή καθορίζεται στα 2,5 ευρώ ανά τ.μ., με ελάχιστη τα 300 ευρώ (έως 1.000 τ.μ.), ενώ για κτίρια άνω των 1.000 τ.μ. η αμοιβή καθορίζεται σε 2,5 ευρώ ανά τ.μ. για τα πρώτα 1.000 τ.μ. και σε 1,5 ευρώ ανά τ.μ. για τα υπολειπόμενα τετραγωνικά μέτρα. Όλες οι παραπάνω αμοιβές επιβαρύνονται με ΦΠΑ (23%).
city press

Οδήγησαν την Ελλάδα στην αγχόνη του ΔΝΤ από προσωπικό συμφέρον και όχι από ανάγκη. Αξίζουν παραδειγματικής τιμωρίας

Πολλούς μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωση υπαγωγής της χώρας στην αγχόνη του ΔΝΤ, είχαμε αποκαλύψει τα βήματα και τις ενέργειες που παρέπεμπαν σαφώς σε πολιτικό σχέδιο αποκοπής της Ελλάδας από τις δομές της ΕΕ, ώστε να ολοκληρωθεί η καταλήστευση των Εθνικών πόρων. Τώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ αλλά και του ίδιου του ΔΝΤ, φαίνεται ξεκάθαρα πως η χώρα δεν είχε την ανάγκη αυτής της “λύσης”, αλλά αντίθετα, ο σχεδιασμός ωφέλησε μόνο το ΔΝΤ και την κουστωδία πολιτικών – επιχειρηματιών που συνδέονται με τον οργανισμό. Το πλιάτσικο που συντελείται αυτή την στιγμή θα μείνει στην ιστορία καθώς μία χώρα, “ισότιμο μέλος” της ΕΕ, οδηγήθηκε ως μπανανία στην υποτέλεια από επίορκους πολιτικούς. Αυτή είναι η αλήθεια, που επιβεβαιώνεται με τα τελευταία στοιχεία και ωθεί σε μία συντονισμένη δράση ώστε να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα.
Από τις 2 Μαρτίου λοιπόν, αποκαλύψαμε την κρυφή αναφορά της Goldman Sachs που περιέγραφε ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους η Μέρκελ τηρούσε αυτή την σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας. Ο σκοπός ήταν κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο, να ενεργοποιηθεί το άρθρο 122 της συνθήκης της Λισσαβόνας ώστε να πληρώσουν ΟΛΑ τα μέλη της Ευρωζώνης (και αυτά εκτός Ευρώ) την διάσωση των PIGS. Μέσα στις δομές της ΕΕ, χωρίς καμμία συμμετοχή του ΔΝΤ.
Όντως, μέσα στον Μάιο, προαναγγέλεται η σύγκλιση του Ecofin. Αντί λοιπόν η Ελληνική κυβέρνηση να αναμένει τα αποτελέσματα της, όπως θα ήταν πρέπον και φυσιολογικό, ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ: Αποκάλυψη: Η Goldman Sachs γνώριζε την απόφαση του Ecofin. Γι’ αυτό “σκοτώθηκαν” να υπογράψουν το νομοσχέδιο του αίσχους μία ημέρα πριν!
Το μνημόνιο υπογράφηκε από την Ελληνική βουλή με μία πραξικοπηματική πράξη καταστρατήγησης του συντάγματος, χωρίς να απαιτηθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 181 βουλευτών. Η μεθόδευση ολοκληρώθηκε 24 ώρες αργότερα ή αν θέλετε 24 ώρες ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN, η κυβέρνηση καταθέτει αιφνίδια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που δίνει υπεραρμοδιότητες στον Παπακωνσταντίνου! Τροπολογία σε νομοσχέδιο 24 ωρών: Καμμένος – Λαφαζάνης – Τζέκης: Πραξικοπηματική, εκποίηση Εθνικών δικαιωμάτων, νομοσχέδιο καραγκιοζιλίκι.
Η συνεδρίαση λοιπόν του Εcofin πραγματοποιείται και αποφασίζεται (όπως είχαμε αποκαλύψει μήνες πριν) η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 122, που θέτει ασπίδα προστασίας σε ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, εκτός βέβαια από την Ελλάδα που εσκεμμένα απείχε αφού 48 ώρες πριν ΕΙΧΕ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ για να παραδοθεί στο ΔΝΤ.
Έρχονται λοιπόν σήμερα τα στοιχεία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που αποκαλύπτουν τα ακόλουθα:
ΕΚΤ – ενεργοποίηση του άρθρου 122 ΓΙΑ ΟΛΑ τα υπόλοιπα κράτη πλην της Ελλάδας. Δείτε τα στοιχεία του ΦΤΗΝΟΥ δανεισμού εδώ: Την ώρα που άλλες χώρες δανείζονται από την ΕΚΤ, εμείς πήγαμε στο στόμα του λύκου..
Την ίδια ώρα, η Ελλάδα δανείζεται με πολλαπλάσιο κόστος, ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ!
Η μεγάλη αποκάλυψη όμως έρχεται από το ίδιο το ΔΝΤ που στην ετήσια αναφορά του αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να δανείζεται από τις αγορές χωρίς πρόβλημα εως το  ύψος του χρεόυς της να φτάσει το 200% του ΑΕΠ! Η Ελλάδα όμως παραδόθηκε στο ΔΝΤ όταν το χρέος ήταν μόλις στο 130% του ΑΕΠ. Με Ολυμπιακούς αγώνες, Siemens, ThyssenKrupp, εξοπλιστικά και κάθε λογής λαμόγια ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ
Αυτά λοιπόν τα γεγονότα φανερώνουν περίτρανα ότι η “προσφυγή” στο ΔΝΤ όχι μόνο ήταν μέρος σχεδίου αλλά δεν υπήρχε καμμία αναγκαιότητα να γίνει. Η Ελλάδα και να μην κατάφερνε να αντλήσει χρήματα από τις αγορές (λόγω της “προσπάθειας” Παπακωνσταντίνου, ΓΑΠ και Προβόπουλου), θα είχε την ασπίδα του 122. Όπως την έχουν σήμερα η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία κλπ.
Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να περάσει ατιμώρητο, όταν η κουστωδία του ΔΝΤ κατακρημνιστεί από την εξουσία. Θα πρέπει να πληρώσουν παραδειγματικά αυτοί και όλοι οι συνεργάτες τους εντός και εκτός συνόρων. Όπως ακριβώς πληρώνουν ήδη στις ΗΠΑ, στην Βρετανία και σύντομα στην ΕΕ.
Από το ΟΛΥΜΠΙΑ