Σελίδες

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Οταν ο ΓΑΠ είδε το GAP. (Mε βάθος)


Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 02/11/2010
  • Του Μάνου Σιφονιού
Το λεωφορείο μας (όνομα και πράμα) έχει άδεια στο όνομα Ελλάδα. Πέρυσι, 4 Οκτώβρη υπόγραψε συμφωνητικό για 4 χρόνια, ένας νέος οδηγός. Χαρές και πανηγύρια τότε. Ο τύπος φαινόταν μια χαρά. Ακμαίος, κεφάτος, είχε κι εμπειρία από ποδήλατο, (εμ δεν προσέχαμε) και λέγαμε, δε μπορεί θάχει καρατσεκάρει μηχανή, λάδια, καύσιμα, υγρά φρένων, θάχει βγάλει και την πορεία της διαδρομής στο χάρτη.
Και μέσα σε λίγους μήνες, από κει που νομίζαμε ότι ήμασταν καβάλα σε καταλυτικό τελευταίας τεχνολογίας να μην πω υβριδικό, άρχισε η μηχανή να καπνίζει (πριν την απαγόρευση!). Είπανε στην αρχή, εντάξει μάλλον έχουμε πιάσει τα χιλιόμετρα για σέρβις, αλλά αμέσως έπιασε φωτιά! Η λιμουζίνα μας βγήκε σακαράκα.
Κακή συντήρηση ο προηγούμενος παιδιά και επιπλέον δεν είναι καν καταλυτικό, λάθος στοιχεία στην άδεια οδήγησης, τα λάστιχα φθαρμένα, καίει τα άντερά του κι από πάνω καύσιμα γιοκ. Κατεβείτε να σπρώξετε.
Καλά να περάσουμε τη μηχανή ένα ρεκτιφιέ βρε αδερφέ, αλλά πως θα πάμε παρακάτω; Με τούτα και με κείνα αρχίσανε να τσοντάρουν οι επιβάτες και να πληρώνουμε για χρυσό το καύσιμο. Εν ολίγοις μας αλλάξανε τα πετρέλαια κι άρχισε η γκρίνια.
Μέχρις εδώ οι επιβάτες, το εμπεδώσαμε. Κάναμε και μια στάση στη Θεσσαλονίκη, είπανε όλοι τα απωθημένα τους, προχωράμε παραπέρα.
Στο πρόγραμμα -στο χρόνο πάνω- ήταν να περάσει το λεωφορείο και από το χωριό του Καλλικράτη. Ένα τοπικό πανηγύρι. Ούτε ασήμαντο, ούτε γκράντε και μιλάμε ήταν πολύ καιρό στο πρόγραμμα. Πάρα πολύ καιρό! Κι εδώ βγήκε το πρόβλημα. Ούτε ένας συνοδηγός δικός του δε βρέθηκε να σταθεί στο πόδι του. Να τον αλλάξει τόσο δα για μια βάρδια. Ίσα να πάει στο χωριό να βγάλει την υποχρέωση. Κι ας μην κατέβει. Αλλά ούτε μαντήλι δεν κούνησαν να πούνε είμαστε κι εμείς εδώ. Γιατί; Γιατί κάνανε τα χούγια του ποιητή! Σαν πας στο πηγαιμό για Καλλικράτη να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος.
Τόσο μακρύς που η γκρίνια των αλλωνών, έπιασε τόπο. Ορίστε τον βλέπετε; Μας φέρνει από τα κατσάβραχα και μας ταλαιπωρεί; Θα το τσακίσει το λεωφορείο. Υπάρχει κι άλλος δρόμος. Βρε δεν υπήρχε άλλος, αυτός και πολύ μας είναι. Όχι, υπάρχει!
Όλοι μας έχουμε πέσει σε αυτούς τους ξύπνιους που θεωρούν ότι υπάρχει πάντα ένας καλύτερος δρόμος κι έχει κάνει λάθος ο οδηγός. Και ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο; Ότι μπορεί και νάχουν δίκιο, αλλά έτσι και είχαν αυτοί το τιμόνι, μία από τα ίδια! Πάντως βρήκανε χρόνο κι ευκαιρία και τον σκάψανε ένα λάκκο, πριν τη στάση του Καλλικράτη.
Και εκεί που στριφογύριζε ο δικός μας το τιμόνι βλέπει μπροστά του το χαντάκι. Κάτι δημοσκοπήσεις λειψές, κάτι γκρίνιες από τους συνοδηγούς που περιμένουν στη γωνία διαβάζοντας ποίηση.
Πατάει φρένο. Στυλώνει τα πόδια. Φέρτε τσάπες, φέρτε τα κανάλια. Σας το λέω, ή μου το μπαζώνετε, ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Δηλαδή; Τον ρωτάνε οι έμπειροι δημοσιογράφοι. Αυτό που σας λέω… Μπορεί και να. Μεγάλη σαφήνεια.
Μωρέ, άντε και θα σκάσεις ένα λάστιχο. Σιγά. Ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. Κάθε φορά αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Τίποτε αυτός. Μουλάρωσε και λογικά δεν ήθελε να πάει στο πανηγύρι του χωριού με τα νταούλια της γκρίνιας. Κι έπιασε εκεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Ναι, ο οδηγός κινδυνολόγησε και έθεσε διλήμματα. Το θέμα δεν είναι αν φάνηκε να σύρει και να εκβιάζει καταστάσεις. Το θέμα είναι αν ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε. Η ζωή έχει διλήμματα ούτως ή άλλως, όπως και οι δρόμοι σταυροδρόμια. Γιατί να είναι εκβιασμός αν κάτι ξέρει παραπάνω; Παιδιά αν πάμε από εδώ, τραβάμε για τον γκρεμό, ή θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο και θα ξεμείνουμε κι από καύσιμο. Το είπε, αλλά δεν το εξήγησε. Μπορεί και να μην μπορούσε.
Το πρόβλημα είναι ότι όσοι κοιτάνε από μακριά (πχ. οι αγορές) διαβάζουν τις εξελίξεις με άλλο σκεπτικό. Αν για να αποφύγεις μια αυτοδιοικητική ήττα, ένα μικρό GAP δηλαδή, αποφασίζεις να μιλήσεις στο λαό, φαίνεται ότι υπερβάλλεις, δείχνει ότι κάτι σε προβληματίζει, δείχνεις ότι μπορεί να είσαι ευάλωτος. Αν -και το χειρότερο- η εμφάνιση σου σε τέτοιες συνθήκες δείχνει έναν άνθρωπο κουρασμένο έως υποτονικό, κάτι τέτοιο προσδιορίζει τα όρια σου και ενδεχομένως αποκαλύπτει ότι μπορεί και να φοβάσαι. Και την αδυναμία και το φόβο κανείς μακροπρόθεσμα δεν τα επιβραβεύει.
Οι περισσότεροι επιβάτες δε θέλουν να μπουν σε άλλο λεωφορείο. Δε βλέπουν άλλο τζιμάνι οδηγό. Θέλουν όμως να ακούσουν τον πρωθυπουργό να τους φωνάξει πειστικά από τη θέση του οδηγού για να τους πει ότι υπάρχει θέση στο λεωφορείο της ελπίδας. Σε αυτό το σημείο επικοινωνιακά ο ΓΑΠ δεν ήταν πειστικός. Περισσότερο τρόμαξε, αλλά ακόμα κι έτσι δεν θα χάσει βραχυπρόθεσμα. Δεν ξέρω αν θα κερδίσει. Ο φόβος ότι, άμα λοξοδρομήσουμε μπορεί και να πέσουμε στο γκρεμό, είναι μάλλον ισχυρότερος, από την υποψία ότι ίσως υπάρχει και άλλος λιγότερο κακοτράχαλος δρόμος. Κι αυτό ίσως συγκρατήσει τη ψήφο διαμαρτυρίας στις 7 Νοεμβρίου. Μετά;

* Ο κ. Μάνος Σιφονιός είναι συγγραφέας-επικοινωνιολόγος
Τόνοι και πνεύματα

"Αυθόρμητοι" επαναστατάτες στοχεύουν τον Σαρκοζί, μιας κι' ο Γιώργος μας τα πάει περίφημα

 
Είχαμε γράψει στις 18 Ιουλίου ότι η "επίθεση" στον Σαρκοζί αναβαθμίζεται. Ήταν εμφανές από τότε ότι και με την πιο ηλίθια δικαιολογία πράκτορες υποκινούμενοι από τα γνωστά κέντρα δημιουργούν "αυθόρμητες" εξεγέρσεις προκειμένου να αμαυρωθεί η εικόνα του Σαρκοζί και να χάσει στις επόμενες εκλογές όπως συνέβη στον φίλο του Καραμανλή. Τότε η αφορμή για τα επεισόδια ήταν ο θάνατος ενός ληστή! Αυτή την εποχή είναι το νέο όριο των 62 ετών για συνταξιοδότηση! Αρκετά γελοίες οι αφορμές και δυσανάλογα μεγάλες , υπερβολικές και πανάκριβες οι αντιδράσεις. Φυσικά εάν χάσει ο Σαρκοζί ... ο "εκλεκτός" του θεού Strauss-Kahn (Στρος Καν) του ΔΝΤ θα του πάρει τη θέση. Κι όπως έγινε και στην Ελλάδα ... σε χρόνο μηδέν θα εξαφανιστούν οι εξεγερθέντες από τους δρόμους, θα γίνουν όργια ενάντια σε κεκτημένα δικαιώματα ταυτόχρονα με την καταλήστευση του εισοδήματος του λαού και ούτε χαλίκι δεν θα αλλάξει θέση. Αντί για διαδηλώσεις... θα οργανώνονται συζητήσεις στα κανάλια όπου για ώρες θα αναρωτιούνται αν έπρεπε ή δεν έπρεπε και τι έπρεπε. Αυτό γίνεται τώρα στην Ελλάδα και όλοι παραμένουν στον καναπέ ... υπακούοντας στα κρυμμένα μηνύματα των ειδήσεων και αναλύσεων που μας προγραμματίζουν υποσυνείδητα για ... υπομονή , κουράγιο κι ελπίδα. Όμως ο στρατός του Soros που είχε κάψει την Αθήνα τον Δεκέμβριο 2008 , θα χάσει τη φόρμα του έως ότου πέσει η κυβέρνηση των ζόμπι του ΠΑΣΟΚ κι έτσι η CIA του παρήγγειλε να ετοιμάσουν χτύπημα-προπόνηση ... κατά του "κακού" Σαρκοζί ... μιας και στην Ελλάδα κυβερνάει πλέον ο "καλός" Παπανδρέου. Οι σημερινές βόμβες-courier εντάσσονται σε συγκεκριμένη στρατηγική από την οποία έχουν συμφέροντα τα γνωστά υπερατλαντικά κέντρα. Ο "καλός" Παπανδρέου ακυρώνει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη αλλά ο "κακός" Σαρκοζί υπέγραψε συμφωνίες-μαμούθ για ουρανοξύστες και φυσικό αέριο με τους Ρώσους. Κι αυτά θα τα πληρώσει πολύ ακριβά!
Αυτές τις ειδήσεις δεν τις αναφέρει κανένα κανάλι διότι ενδεχομένως να συνδυάσουμε τις διαδηλώσεις άνευ σοβαρής αιτίας με τις συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές του Γάλλου πρόεδρου. Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και με τον Μπερλουσκόνι. Επίσης τεράστιες συμφωνίες με τους Ρώσους στον ενεργειακό και τον κατασκευαστικό τομέα. Αυτά μας τα αποκρύπτουν και φροντίζουν να γίνει παγκόσμια είδηση μία "αυθόρμητη" εξέγερση για μία χωματερή στην Ιταλική επαρχία! Και "καρμπόν" οι "αυθόρμητες δράσεις. Κάψιμο περιουσιών αθώων πολιτών και κάψιμο της Ιταλικής σημαίας.
Κι όλα αυτά για μία χωματερή σε μία πόλη 15.870 κατοίκων στην Ιταλία των 60.000.000 κατοίκων. Κάθε αρνητική είδηση, πραγματική ή κατασκευασμένη που αφορά τον Μπερλουσκόνι γίνεται πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου. Το ίδιο γινόταν για τον Καραμανλή , τον Σαρκοζί αλλά και την Μέρκελ. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες, πλην των ημετέρων, καταβάλλουν προσπάθειες να ξεφύγουν από την αβάσταχτη ηγεμονία των ΗΠΑ. Σε παρόμοιες προσπάθειες του Ντε Γκολ ... οι Αμερικάνοι απάντησαν με τον Μάη του '68.
Παρόλο που οι βόμβες σήμερα είχαν στόχο άλλες πρεσβείες οι τίτλοι των ειδήσεων αναφέρονται κυρίως σε μία βόμβα που δεν ήταν καν έτοιμη και που ΘΑ αφορούσε τον Σαρκοζί! Ευκαιρία δηλαδή να προπαγανδιστεί πόσο "κακός" είναι ο Σαρκοζί που έφτασε να εξοργίσει ακόμα και τους Έλληνες "αυθόρμητους" επαναστάτες.
Ο στρατός του Soros , "επαναστάτες" και ΜΜΕ, αφού δεν είχε αφορμή για δράση στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας όπου όλα δουλεύουν ρολόι για τους τοκογλύφους αποφάσισε να στείλει με κούριερ βόμβα-μήνυμα στον Σαρκοζί. Οι "αυθόρμητοι" επαναστάτες της χώρας μας ... δεν πόνεσαν με τη διάλυση του ασφαλιστικού και του Έλληνα συνταξιούχου που θα τον φτάσουν μέχρι τα 68 για να δει σύνταξη.

Εξοργίστηκαν όμως για τα μόλις 2 χρόνια παραπάνω που θέλησε ο Σαρκοζί να προσθέσει στο όριο συνταξιοδότησης των Γάλλων.
Τι θα γίνει , τώρα με αυτά τα "καλά" και "δικά μας" παιδιά που ήθελαν μόνο να βλάψουν τον "κακό" Σαρκοζί και σε καμία περίπτωση τον "καλό" Γιώργο Παπανδρέου; Προφανώς θα πέσουν στα "μαλακά". Άλλωστε, ενώ ήταν καταζητούμενοι και γνωστοί στις αρχές φαίνεται ότι είχαν κάποια αόρατη προστασία και παροχή εκρηκτικών υλών για να συνεχίσουν το "αυθόρμητο" έργο τους.
macedonia-greece, Ethnika Themata

O πρωθυπουργός έπαιξε και έχασε

 Από factorx στις



Share

Ενα μεγάλο ερώτημα έχουν πλέον όλοι οι Ελληνες ή τουλάχιστον όσοι έχουν πληγεί καίρια από τα μέτρα που επέβαλε το Μνημόνιο.
Γιατί πριν από μερικούς μήνες, μέχρι και πριν από μερικές ημέρες όλα πήγαιναν καλά για την οικονομία (όπως τουλάχιστον υποστήριζε η κυβέρνηση) και ξαφνικά μπήκαν στο λεξιλόγιό μας φράσεις όπως επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου, αναδιαπραγμάτευση δανείου, ελεγχόμενη πτώχευση, ολοκληρωτική πτώχευση;
Μόλις ο Γ. Παπανδρέου υπέγραψε τη συμφωνία ένταξής μας στον μηχανισμό στήριξης μας διαβεβαίωνε ότι δεν χρειαζόμαστε απολύτως τίποτε, τα μέτρα ήταν υπεραρκετά. Ο κόσμος είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω του πιστεύοντας ότι μέχρι εδώ οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι αυξήσεις των φόρων κ.λπ. Άντε να αυξανόταν μερικές μονάδες ο ΦΠΑ, ή να κοβόταν κανένα επίδομα από το δημόσιο τομέα.
Όλους αυτούς τους μήνες ο Γ. Παπακωνσταντίνου και πολλοί άλλοι υπουργοί έλεγαν ότι είμαστε εντός του προγράμματος, όλα πάνε καλά, το έλλειμμα μειώνεται σταθερά, θα πιάσουμε τους στόχους.
Μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες είχαν αρχίσει δειλά – δειλά να μιλούν για έξοδο της χώρας στις αγορές πιο σύντομα από το αρχικό σχέδιο, ίσως και μέσα στο 2011.
Ο πρωθυπουργός έπαιρνε βραβεία που έσωσε τη χώρα, ο υπουργός Οικονομικών είναι υποψήφιος για μεγάλο βραβείο επίσης.
Ακόμη και οι ξένοι οίκοι και αναλυτές, μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες έλεγαν ότι θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα.
Το ΔΝΤ και οι ευρωπαίοι φίλοι μας επίσης, μόνο στα πόδια μας δεν έπεφταν προκειμένου να τους πούμε τη μαγική συνταγή, την τεχνογνωσία για το πώς μια οικονομία πάει… σφαίρα.
Φυσικά, πίσω από τις κουρτίνες δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Κι εμείς εδώ στο antinews λέγαμε ότι τα έσοδα πάνε κατά διαόλου, το μείγμα οικονομικής πολιτικής που έχει επιλεγεί είναι λανθασμένο, το καράβι γέρνει. Αλλά που να ακούσουν οι φωστήρες με τα νόμπελ Οικονομίας.
Και ξαφνικά τα πάντα δείχνουν να γκρεμίζονται. Τα έσοδα δεν λένε να ανέβουν πάνω από 3% όταν ο στόχος ήταν αρχικά 13% και μετά έπεσε στο 8%. Η υστέρηση μπορεί να ξεπεράσει τα 2 δισ., η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως πάνω από 11 δισ. τους επόμενους μήνες.
Τα spreads ανεβαίνουν συνεχώς, το Χρηματιστήριο αδειάζει από ξένους επενδυτές, το εκβιαστικό δίλημμα των πρόωρων εκλογών έχει μετατρέψει την ελληνική οικονομία σε σάκο του μποξ.
Και όλοι μιλούν πλέον ξεκάθαρα για επαναδιαπραγμάτευση δανείου, επιμήκυνση, ελεγχόμενη πτώχευση κι άλλους τεχνικούς όρους που μπήκαν στη ζωή μας.
Τι έγινε και ξαφνικά πάμε για φούντο; Ελεγαν ψέμματα μέχρι πριν μερικές εβδομάδες ή προέκυψε κάτι άλλο κακό;
Η απάντηση είναι διπλή με την κυβέρνηση να έχει τη συνολική ευθύνη.
  1. Δεν κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα όπως ήλπιζε τόσο διότι διαλύθηκε η αγορά με τα μέτρα και κανείς δεν αγοράζει πλέον όσο και γιατί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός είναι παντελώς διαλυμένος. Η κυβέρνηση απέτυχε στο κρίσιμο αυτό κομμάτι κι αν δεν ήταν οι περικοπές που έκανε τώρα θα μιλούσαμε ξεκάθαρα για οριστική χρεοκοπία.
  2. Η πολιτική αστάθεια, με ευθύνη του κ. Παπανδρέου φέρνει την οικονομία στο προσκήνιο, αρνητικά αυτή τη φορά. Οταν δε μπορείς να ελέγξεις το πολιτικό παιχνίδι, σου λένε οι ξένοι, πώς θα ελέγξεις το κρίσιμο θέμα με τα οικονομικά; Ο πρωθυπουργός έπαιξε κι έχασε. Διότι ακόμη κι αν κερδίσει με τον εκβιασμό του, θα έχει χάσει η οικονομία αφού θα έχει έλθει πιο κοντά στην πτώχευση.
Αυτή είναι η αλήθεια και δυστυχώς θα βγούμε αληθινοί πάλι …

antinews
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

Απόλυτος εξευτελισμός. Επιδρομή ΔΝΤ στο 251 ΓΝΑ και αρπαγή προσωπικών δεδομένων ασθενών

 

Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσει ο εξευτελισμός της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων;
Για πόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα ανέχεται την διακόρευση τον Όπλων από τους ξένους της τρόϊκας και του Μνημονίου; Φτάσαμε στο σημείο σήμερα να κάνουν "έφοδο" σε στρατιωτική μονάδα, όπως είναι το 251 ΓΝΑ (Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας) οι ξένοι του ΔΝΤ και να παίρνουν προσωπικά δεδομένα ασθενών, λογιστικά βιβλία στοιχεία για τα αποθέματα φαρμάκων κλπ! Πληροφορίες από έγκυρες πηγές του ΓΕΑ αναφέρουν ότι ο Α/ΓΕΑ αντέδρασε έντονα για την ενέργεια αυτή, αλλά κανείς άλλος δεν τόλμησε να βγάλει ούτε "κιχ".
Έκπληκτοι οι αξιωματικοί είδαν την σύγχρονη Γκεστάπο να εισβάλει στο χώρο του νοσοκομείου και να ζητούν σε απότομο ύφος να ελέγξουν τα αποθέματα φαρμάκων, το ταμείο, τις δαπάνες, στοιχεία για τους νοσηλευόμενους (!), στοιχεία για το προσωπικό που εργάζεται στο ΓΝΑ κλπ.
Προς στιγμή υπήρξε η σκέψη να τους πετάξουν από το παράθυρο, αλλά οι εντολές ήταν σαφείς: "Συνεργαστείτε". Όπως πριν από 69 χρόνια οι συνεργάτες των Γερμανών Ναζί, έτσι και σήμερα οι σύγχρονοι συνεργάτες της τρόϊκας είχαν δώσει έγκριση για να τεθούν όλα τα στοιχεία του ΓΝΑ και τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών στους ελεγκτές του ΔΝΤ.
Πήραν τα βιβλία, άνοιξαν υπολογιστές αποθήκευσαν αυτά που τους ενδιέφεραν και αποχώρησαν! Σημειώνεται ότι το σύνολο των στοιχείων που ζήτησαν και έλαβαν, δεδομένου ότι πρόκειται για στρατιωτική μονάδα και δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία των ασθενών καλύπτονται από τη νομοθεσί περί προσωπικών δεδομένων, η όλη διαδικασία είναι 100% παράνομη.
Κάποτε κάποιοι θα αυτοκτονούσαν ενώπιον τέτοιου εξευτελισμού. Τώρα ούτε μια παραίτηση...
defencenet, gianniotis

Daily Elegraph: Ιδού η κομπίνα του ΔΝΤ εις βάρος της Ελλάδος


Όλοι εκτός Ελλάδας γνωρίζουν ή έχουν αντιληφθεί το τραγικό παίγνιο που οδήγησε την χώρα στην κατάλυση της εθνικής της κυριαρχίας και τους Έλληνες πολίτες να δέχονται τα σαδιστικά πλήγματα ξένων οικονομικών - και όχι μόνο - κατακτητών σε συνεργασία με τους σύγχρονους Κουίσλινγκ με την επιβολή του ΔΝΤ και της τρόϊκας:
Τώρα είναι η σειρά της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας
Daily Telegraph να συμβάλει με την εγκυρότητά της στην αποκάλυψη της κομπίνας: Σύμφωνα με την Daily Telegraph, «το ελληνικό πακέτο επιτρέπει στις τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια να μεταφέρουν περίπου 150 δισ. παθητικού τους στις κυβερνήσεις της Ε.Ε. ή την ΕΚΤ ή το ΔΝΤ» και συμπληρώνει ότι «οι Έλληνες πολίτες υπόκεινται στην...
πλήρη τιμωρία της λιτότητας υπό ψευδείς προφάσεις, χωρίς να τους προσφέρεται η θεραπεία της απαλλαγής χρέους».

Την ίδια ώρα η Ιρλανδία αποκαλύφθηκε ότι έχει ίσο η μεγαλύτερο έλλειμμα με αυτό της Ελλάδας (της οποίας έτσι ή αλλιώς είναι "τραβηγμένο από τα μαλλιά" για να δικαιολογήσουν την ξένη κατοχή που επέβαλαν στη χώρα) και το spread της σήμερα ξεπέρασε τις 500 μονάδες, όσες είχε η Ελλάδα πριν τις πρόσφατες εκλογικές "απειλές" του Γ.Παπανδρέου, αλλά εκεί κανείς δεν μιλάει για ΔΝΤ, τρόϊκα ή απώλεια εθνικής κυριαρχίας. «Δεν έχει νόημα η περαιτέρω ώθηση της Ελλάδας σε ένα σπιράλ χρέους με την αύξηση του δημοσίου χρέους της χώρας από το 115% του ΑΕΠ που ήταν στην εισαγωγή του μηχανισμού διάσωσης να φτάσει το 150% στο τέλος αυτής της δοκιμασίας», αναφέρει η Daily Telegraph σε νέο δημοσίευμά της για την ελληνική οικονομία.

Η βρετανική εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα πως στην πραγματικότητα, το ελληνικό πακέτο διάσωσης, είναι μία διάσωση των επενδυτών και προσθέτει ότι η ελληνική αριστερά το έχει αντιληφθεί αυτό και ότι ένας σοσιαλιστής από το «μπλοκ κατά του μνημονίου» είναι πιθανό να κερδίσει την Αθήνα στις επερχόμενες εκλογές
Εθνικά Θέματα, epirus-ellas

Ούτε που υποψιάζεστε αυτό που θα 'ρθει....

 


Share
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Φαίνεται πως την ομιλία και την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ, την «ακούσανε» στερεοφωνικά στην καθεστωτική «παράγκα».
Το σύστημα μούδιασε, κωλόκατσαν τις πρώτες δυο μέρες, βλέποντας ότι ο Γιώργος έφαγε τη σκόνη του Αντώνη κι ύστερα, πάντα τυχαία, βγήκε και ψέλλισε κάτι στα εξαπτερυγιώτικα εκείνος ο Σκυλακάκης, που ο Θεός να μου κόβει δευτερόλεπτα και να του δίνει χρόνια. Κάθε φορά που ‘βγαινε να μιλήσει υπέρ της μαντάμ στον προεκλογικό, ο Αντώνης «τσίμπαγε» μια μονάδα προς τα πάνω.
Βγήκε, κουνήθηκε λίγο για να σηκώσει κουρνιαχτό, βάρεσε τα νεοφιλελεύθερα και πράσινα από την νεοπασοκική μούχλα ντενεκέδια του, μπας και καλύψει την καταλυτική παρουσία του Αντώνη στη Θεσσαλονίκη αλλά το λέει κι η μάνα μου: βροντούν τα σήμαντρα, βροντούν κι οι παραμάνες. Δεν τους βγήκε πάλι. Κι όχι μόνο δεν τους βγήκε αλλά μ’ ένα φαρμακερό καλαματιανό κουτουπιέ ο εν λόγω κύριος της κυρίας πήγε και βρόντηξε στην πολυτελή εξώθυρα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Της τον έστειλε αεροπλανικά, συστημένο, αν και λίγο τσαλακωμένο.
Παράλληλα το βαθύ, το ρηχό αλλά και το ντεμί σεζόν ΠΑΣΟΚ (αυτό που φοράει και ζιβάγκο και γραβάτα), όλοι οι «παπαγάλοι» και τα λοιπά παραδείσια πτηνά αρχίσανε επιθέσεις για αυτά που είπε ο Αντώνης, παραλείποντας βεβαίως επιμελώς να πουν ΤΙ είπε.
Βγήκε στη συνέχεια κι η κόρη του πατέρα της στο εφεδρικό τηλεοπτικό γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, η σκιώδης υφυπουργός Κοινωνικής Παχυδερμίας του Παπακωνσταντίνου κι ως καλός αυτόμολος φανταράκος ήταν μιλάμε ΠΑΡΑ πολύ τσαντισμένη με τον Αντώνη. Τέτοια ζοχάδα δεν την έχει ούτε ο Πάγκαλος, όταν του ξυνίζει το κρασί. Ακούς εκεί να πει ότι θα μειώσει τόσο γρήγορα το έλλειμμα! Βέβαια, το καλό αυτό φανταράκι του ΠΑΣΟΚ, όπως κι όλοι όσοι φλυαρούν τόσες μέρες, έκανε μόκο για τον ΤΡΟΠΟ που είπε ο Αντώνης ότι θα κάνει τα πράγματα. Απλώς με σηκωμένο φρύδι εξανίστατο που ο Σαμαράς έχει άλλη θέση, τεκμηριωμένη και την λέει ο αθεόφοβος. Διότι, δεν ξέρω αν το ‘χετε αντιληφθεί, αλλά η Μαύρη Κομπανία του Μνημονίου, την οποία μην ξεχάσετε να «ανταμείψετε» στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έχει μια πολύ απλή αντίληψη: απαγορεύεται να διαφωνείς μαζί τους. Πως παλιά άμα είχες στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία σε λέγανε μίασμα, συνοδοιπόρο, κομμουνιστοσυμμοριτοεαμοβουλγαροσλαβόδουλο; Έ, τώρα, άμα διαφωνείς με τα τσανάκια του Μνημονίου, είσαι «λαϊκιστής», «ανεύθυνος» κλπ. Βασικά βέβαια η μαντάμ είναι πολύ ζοχαδιασμένη που ο Αντώνης υπάρχει. Θυμάται κι εκείνο το κούριερ που ποτέ δεν ήρθε με το κόμμα αμπαλαρισμένο κι έμεινε να βλέπει τα ξεροτήγανα και τα φοντάν να μπαγιατεύουν κι όσο να’ ναι της ανεβαίνει η πίεση. Αλλά σε λα βι, που θα ‘λεγε κι ο Ριχάρδος.
Τώρα τελευταία όμως παίχτηκε καινούργιο έργο, που κατέβηκε γρήγορα, χωρίς να βγάλει ούτε τα έξοδα του. Έχει Γκοντζίλα, Κινγκ Κονγκ, γιαπωνέζικα εφέ του 1960 και δυο αυγά Τουρκίας. Επιστροφή Καραμανλή. Ο Καραμανλής δεν το ξέρει αλλά δεν έχει σημασία, το ξέρει ο Καμπουράκης, ο Οικονομέας και οι λοιποί συγγενείς. Προχθές ξύπνησα κι έβλεπα παραταγμένη όλη την πρωϊνή κομπανία του MEGA. Ο Πεταλωτής έλειπε, είχε πάει να πάρει τα τρέντυ σοσιαλιστικά του πουκάμισα από το καθαριστήριο. Ο Καμπουράκης όμως ήταν εκεί κι όχι μόνο τον έφερε πίσω τον Καραμανλή αλλά τον ξανάκανε και Πρωθυπουργό! Έτοιμος να τον ψηφίσει ήτανε.
Επειδή ξέρετε πόσο διπλωμάτης δεν είμαι κι επειδή από γαλλικά και πιάνο δεν…, θα σας πω την προφανή στόχευση: αμφισβήτηση, χτύπημα κάτω από τη ζώνη του Αντώνη Σαμαρά. Διότι η επιστροφή του Καραμανλή προϋποθέτει την αποτυχία του Αντώνη.
Ρε συ Καμπουράκη κι εσύ ποιητή εκ του προχείρου, άμα αργήσει, φάτε.
Υπάρχουν και μερικοί «χρήσιμοι ηλίθιοι», «αυτιστικοί» δευτεροκλασάτοι καραμανλικοί (ερήμην του Κ. Καραμανλή) που διακίνησαν αυτή την ανοησία κι έπαιξαν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων.
Μετά ήρθε κι η «σφήνα» του ζογκλέρ, του αχθοφόρου του Μνημονίου, ο οποίος ως γνωστόν κόπτεται για την παράταξη, όταν δεν ξεσκονίζει το Μνημόνιο. Έχει τρελλαθεί γιατί βλέπει τους ψηφοφόρους να φεύγουν σαν πουλιά το Φθινόπωρο.
Λυπάμαι, Πρόεδρα, αλλά δεν θα ξαναγυρίσουν. Τελειώσανε τα ζογκλερικά. Θέλανε διαμαρτυρία και πούρα Δεξιά και τους βγήκες σκαμνάκι του Γιώργου. Δώσανε – δώσανε, που λέει και το ανέκδοτο. Με το Βαΐτση θα μείνεις, που ‘ναι καλό παιδί και σε κοιτάει στα μάτια.
Κι ύστερα βγήκε ο Καραμανλής με μια δήλωση και τους καθάρισε στεγνά. Όχι μόνο δεν τους βγήκε, μείνανε με το σενάριο στο χέρι.
Ο Καραμανλής το ‘χω γράψει, σίγουρα έχει κάποια ελαττώματα, έκανε λάθη μικρά και μεγάλα, κυρίως εμπιστευόμενος κάποιους τυχάρπαστους μεσαιοχωρίτες. Όταν εκείνος προσπαθούσε να κάνει μεγάλη πολιτική σε μεγάλα ζητήματα – κι όντως έκανε – στην Κύπρο, στο Βουκουρέστι, την ενέργεια και τις σχέσεις με την Ρωσία, αυτοί έκαναν διαγωνισμό μονήρους εφηβικής συνήθειας και παλεύανε από την ανικανότητα στην εργώδη βλακεία, ενώ βέβαια ορισμένοι κι ορισμένες ήσαν από καιρό «τυφεκιοφόροι του εχθρού» κι εύχονταν την πτώση, αν δεν εργάστηκαν κιόλας γι’ αυτήν.
Όμως ο Καραμανλής, αδέρφια, έχει υψηλό αίσθημα αξιοπρέπειας. Έχει μπέσα, λέξη άγνωστη σε κάτι ξενιστές και κλακαδόρους που ερήμην του και κόντρα στις επιθυμίες του καπηλεύονται τ’ όνομα του. Κι άλλες φορές εξήγησα γιατί τον ψήφισα κι ενυπόγραφα πριν τις εθνικές εκλογές καλούσα, όσους σκέφτονται με στοιχειώδη αγάπη για την Πατρίδα, να τον στηρίξουν. Άλλοι κι άλλες απλώς περίμεναν σαν γύπες στο κλαρί.
Ο Κώστας Καραμανλής έγινε Πρωθυπουργός κόντρα στο κατεστημένο των νταβατζήδων. Δεν έκανε καμμία συμφωνία μαζί τους.
Γι’ αυτό το 2004 αλλά και μετά την εκλογή του η πλειοψηφία των ΜΜΕ βυσσοδομούσε εναντίον του. Εδώ ακόμα υπάρχουν ζώα που πιστεύουν ότι στο Βατοπέδι υπάρχει κελί με…τζακούζι. Τέτοιες φλόμπες πουλάγανε στο πόπολο, αυτοί που συκοφαντούσανε και τους φορτηγατζήδες και που τόσες μέρες οι κάμερες και τα μαρκούτσια τους στην Ομόνοια, κοντά στα γραφεία των απεργών, ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ να γυρίσουν λίγο αριστερά, όπου οι στρατιές των πρεζέμπορων και των ναρκομανών τους έσπρωχναν για να περάσουν.
Ναι, ο Καραμανλής εμπιστεύτηκε και μερικούς μαλάκες. Ποιος από μας δεν το ‘χει κάνει; Δεν το γράφουν όλοι στο κούτελο. Ανέχτηκε επίσης υπονομευτές, που υπέσκαψαν την προσπάθεια του να βάλει χέρι στην πηγή του νεοελληνικού κακού: στην διαπλοκή. Κάποιοι όμως οδήγησαν το «βασικό μέτοχο» σε προδιαγεγραμμένη αποτυχία.
Ο Καραμανλής, αδέρφια, είναι ένας καλός άνθρωπος, ένας καλής πάστας Έλληνας, που δεν του άρεσε η επίδειξη κι η γκλαμουριά, που προσπάθησε πολλά, κατάφερε κάποια, δεν είπε ψέμματα, ούτε για την οικονομία, ούτε για τίποτα κι έχασε ακριβώς γιατί αρνήθηκε να εξαπατήσει το λαό, όπως ο Πινόκιο – Παπανδρέου, και γιατί επέλεξε κι ορισμένους συνεργάτες, που όχι μόνο ήσαν ανίκανοι ν’ ακολουθήσουν το βήμα του αλλά κάποιοι είχαν δικές τους ατζέντες, κολλητηλίκια με συμμαθητές και άνομες φιλοδοξίες.
Πλήρωσε ακριβά και τα μαϊμού Δεκεμβριανά, αφού δεν έλειωσε την αλητεία, από τον φόβο τυχόν νέας απώλειας ανθρώπινων ζωών κι άφησε τον περιδεή Παυλόπουλο να μιλάει για … αμυντική στάση της Αστυνομίας, ενώ καταλυόταν το κράτος. Γιατί; Γιατί προφανώς τον Κ. Καραμανλή τον συγκλόνιζε η ιδέα κι άλλων φέρετρων. Δεν συμφωνώ αλλά κατανοώ και το σέβομαι. Ο καλός άνθρωπος δύσκολα αποφασίζει το κακό, ακόμη κι αν είναι αναγκαίο.
Ορθά, ξαναλέω, ο Αντώνης Σαμαράς τον προστάτευσε και δεν άφησε να γίνει βορά στα θηρία. Δεν του αξίζει.
Σίγουρα το κεφάλαιο Κώστας Καραμανλής δεν έκλεισε. Σε αυτό έχει δίκιο ο Πανίκας. Ο Έλληνας ηγέτης που είπε όχι στο Βουκουρέστι, ο άνθρωπος που συνεργάστηκε αρμονικά με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο για την αποτροπή της εφαρμογής του Απαρτχάϊντ στην Κύπρο, ο Πρωθυπουργός που προσπάθησε να βάλει την Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη, δικαιούται να είναι Πρόεδρος Δημοκρατίας, όταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Η συμμαχία των προθύμων κάνει ότι μπορεί για να κόψει τον δρόμο του Αντώνη. Ξέρουν ότι τους έταξε μια και μόνο εξεταστική, για το Μνημόνιο. Και ξέρουν ότι θα την κάνει.
Ξέρουν ότι δεν τον ελέγχουν κι ότι θα κατεδαφίσει τα σάπια θεμέλια της «παράγκας» τους.
Ξέρουν ότι θα κάνει όλους τους φόβους τους πραγματικότητα κι όλες τις ελπίδες του Λαού καθημερινή πολιτική.
Λοιπόν, papagayos griegos, πάρτε άλλο ένα σενάριο, δώρο: ο Σαμαράς να σας αλλάζει τα φώτα. Και δεν θα ‘ναι ταινία fiction. Θα ‘ναι ντοκυμαντέρ.
Ούτε που υποψιάζεστε αυτό που θα ‘ρθει…
antinews

Ποιον εξυπηρετούν τελικά οι τρομοκράτες; Μα εκείνους που εξυπηρετούσαν πάντα! Και δεν αμφιβάλλει κανείς πλέον επ' αυτού

Μετά την χθεσινή επιτυχία μας, και κατ' απαίτηση του  Γιαννιω τικου λαού, ο θίασος σκιών θα δώσει και σήμερα παράσταση στην πόλη των Ιωαννίνων με μια μικρή αλλαγή στους πρωταγω- νιστές ως εξής:

Καραγιόζης : ο ΓΑΠ, ή GAP ή Τζέφρυ ή γιος της Μάργκαρετ και του Αντρέα στο ρόλο του γελοίου σοσιαλιστή"πατριώτη" συν-πρωθυπουργού.

Συμμετέχουν επίσης εκτάκτως:
Αργύρης. Λόγω ελλειπών γραμ- ματικών γνώσεων θα ακολουθεί απλά τον GAP κάτι σαν τον Χατζηαβάτη β΄ (θα αυτοσχεδιάζει).

Φίλιος: Στο ρόλο του χειροκρο -τητή και γλύφτη.

Ο λοιπός θίασος ο ίδιος όπως πάντα.

Απαγορεύεται να έχετε μαζί σας: Γιαούρτια, αυγά, ντομάτες και παλιά παπούτσια.
Θα γίνεται έλεγχος από ειδικούς πρασινοφρου ρούς και το επίλεκτο σώμα των πρασινορουφιά- νων Ιωαννίνων . Θα τους γνωρίσετε από την ηλίθια φάτσα τους.
Γίνονται δεκτά και κουπόνια "Δωδώνης", "Πίνδου", Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και μην τολμήσει να λείψει κανείς γιατί θα πάρουμε παρουσίες.

Μαθήματα δημοκρατίας από τον Σόλωνα

Της Πολυβιας Παραρα*
Ενας από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας, ο Σόλωνας ο Αθηναίος, ποιητής, νομοθέτης, μεταρρυθμιστής, κλήθηκε ως διαλλακτής να συμβιβάσει τους άπληστους δυνατούς με τους υποδουλωμένους σε αυτούς από τα χρέη συμπολίτες του, προκειμένου να αποφευχθεί πολιτική ανατροπή. Σε ένα από τα ποιητικά πολιτικά κείμενά του, που το ονομάζουμε η «Ελεγεία της Πόλης», περιγράφει τα δεινά που απειλούν με αφανισμό την πόλη του, λόγω της κακοδιοίκησής της, και προτείνει τον δρόμο της Ευνομίας.
Νομίζω ότι είναι χρήσιμο στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε και της κρίσης της μέχρι τώρα λογικής του πολιτικού συστήματος, να ανατρέξουμε στη λιτή αλήθεια των λόγων του Σόλωνα και ας αναλογιστεί ο καθένας μας τις ευθύνες που του αναλογούν, ευθύνες που κατά τη γνώμη μου επιμερίζονται ανάλογα με τη δύναμη και την εξουσία που ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας διαθέτει.
Γιατί η πόλη του Σόλωνα έφτασε σε πολιτικό αδιέξοδο; Επειδή: «οι ίδιοι οι πολίτες, για χάρη του πλούτου, είναι πρόθυμοι να καταστρέψουν αυτή τη μεγάλη πόλη από αφροσύνη. Αδικο είναι το μυαλό των ηγετών του απλού λαού και από την ύβρη τους μεγάλα κακά θα πάθουν. Γιατί δεν ξέρουν πού να σταματούν και να χαίρονται ήσυχα με φρόνηση την καλή τους ζωή, αλλά πλουτίζουν πεπεισμένοι για άνομα έργα.
Και κλέβουν αριστερά και δεξιά χωρίς σεβασμό σε ιερά ή δημόσια κτήματα. Και δεν φοβούνται τις σεμνές αρχές της Δίκης, που, και ας σιωπά, όλα τα ξέρει, τωρινά και περασμένα, και που θα ’ρθει ο καιρός και θα τους εκδικηθεί». Και ποιος είναι ο κίνδυνος για την πόλη; Συνεχίζει: «Αυτή είναι μια αναπόφευκτη πληγή πάραυτα για κάθε πόλη και εξελίσσεται σε μία υποδούλωση, η οποία φέρνει εμφύλια σύγκρουση και πόλεμο που σιγοβράζει».
Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, οι άπληστοι δυνατοί της εποχής του Σόλωνα συνειδητοποίησαν ότι η εξαθλίωση των πολιτών υπονομεύει και την ίδια τους την ύπαρξη. Ετσι αποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, να κάνουν και οικονομικές παραχωρήσεις, αποδεχόμενοι τη ρύθμιση της «σεισάχθειας» του Σόλωνα για παραγραφή των χρεών των υποδουλωμένων σε αυτούς συμπολιτών τους και την κατάργηση της πρακτικής της υποθήκης «επί σώμασι», δηλαδή υποθήκης της φυσικής και πολιτικής ελευθερίας των πολιτών για τη λήψη του χρηματικού δανείου.
Στο παραπάνω ιστορικό παράδειγμα, για την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται σήμερα νομίζω ότι οι αναλογίες είναι έκδηλες του πού μπορεί να οδηγήσει το κοινωνικό σύνολο η απληστία των δυνατών, με τη φοροδιαφυγή, την κατάχρηση του δημοσίου χρήματος και την κακοδιαχείριση. Εχει υπονομευθεί η ίδια η χώρα και οι πολίτες της. Νομίζω πως δεν υπάρχει πολίτης σε αυτή τη χώρα που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί φτάσαμε σε αυτό το τέλμα και τι πρέπει να γίνει για να βγούμε από αυτό.
Η κοινωνία των πολιτών οφείλει να έχει ως οδηγό το αυτονόητο, δηλαδή να διεκδικήσει να είναι μια χώρα Ευνομίας, γιατί όπως καταλήγει ο ποιητής/διαλλακτής: «η Ευνομία όλα τα εναρμονίζει τέλεια, δένει με αλυσίδες τους αδίκους, λειαίνει το τραχύ, σταματάει την αχορταγιά, ελέγχει την ύβρη, μαραίνει τους σπόρους του κακού, αποκαθιστά στρεψοδικίες, σταματάει το διχασμό και τη σύγκρουση, και από αυτήν όλα αρμονικά και γνωστικά για τους ανθρώπους είναι». Στο σημείο που έχουμε φτάσει, είναι νομίζω χρήσιμο να συναισθανθούμε την αυτονόητη αξία της Ευνομίας και πού οδήγησε τη χώρα η Δυσνομία με την ευρεία έννοια της κακής διακυβέρνησης, ώστε να προχωρήσουμε στην ποιοτική αλλαγή του πολιτικού γίγνεσθαι και σε μια κοινωνία αξιών.

* Η κ. Πολυβία Παραρά είναι διδάκτωρ Ελληνικών Σπουδών, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Georgetown της Ουάσιγκτον

Mα καλά δεν έχουν καταλάβει εκεί στην ηλίθια κυβέρνηση ότι ο λαός έχει πλέον συνδέσει την τρομοκρατία με το "βαθύ, σκουριασμένο και αναξιόπιστο πλέον" ΠΑΣΟΚ και τα συμφέροντα που το στηρίζουν;

Οι φωτογραφίες που "καρφώνουν" την ΕΛΑΣ



Μάλλον εκεί στην Κατεχάκη και στη ΓΑΔΑ, κόλλησαν από την κυβέρνηση και κάνουν άλλα αντ’ άλλων. Είναι ποτέ δυνατόν να διαρρέουν ότι οι φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων είναι σημερινές και να δίνουν δύο μπαγιάτικες, αν και όχι και τόσο παλιές, φωτογραφίες τους; Και ναι μεν, είναι κατανοητό ότι δεν θέλουν να δώσουν σημερινές, επειδή, πολύ πιθανόν δεν θέλουν να φανούν τα…συνοδευτικά των συλλήψεων , όπως το ίδιο έγινε με φωτογραφίες από συλληφθέντες για τον Επαναστατικό Αγώνα. Όμως, το να βάζουν και παπαγαλάκια, τηλεοπτικούς δημοσιογράφους να λένε ότι είναι σημερινές (μα καλά, αυτοί οι «δημοσιογράφοι» ούτε κριτήριο, ούτε και επαγγελματική αξιοπρέπεια έχουν;) παραπάει το πράγμα.
Μα καλά, δεν παρατηρούν ότι ο ένας φαίνεται να κάθεται χαλαρός και άνετος –κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι στα φιλόξενα κρατητήρια της ασφάλειας- και ο άλλος απλά να περπατάει; Κατ’ αρχήν, οι φωτογραφίες είναι κομμένες γύρω-γύρω από τα πρόσωπα. Άρα, δεν θέλουν να φανεί το περιβάλλον και, κατά συνέπεια, από πού προέρχονται, αν τους φωτογράφισαν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ή αν τις «έκλεψαν» τις φωτογραφίες, π.χ. στη διάρκεια κάποιας «διάρρηξης». Άλλωστε, και τα δύο πρόσωπα ηλικίας 22 και 24 ετών, δεν φαίνεται να είναι κατά τι νεότερα στις φωτογραφίες. Όπως και να’ χει δείχνουν ότι η αστυνομία παρακολουθούσε τα πρόσωπα αυτά για καιρό. Επίσης, δεν φαίνονται να είναι και πολύ παλιές (http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_ content&lang n=%27..%27&perform=view&id=4610&Itemid=726&lang=).
Και στη μεν περίπτωση του υπόπτου για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ΕΛΑΣ, αλλά δεν τον έβρισκαν –λέει- είναι φυσικό να έχουν φωτογραφίες του. Τον άλλον, που λένε ότι δεν τον ήξεραν και ότι, είτε συνδέεται –με κάποιον τρόπο- με τη «Σέχτα», ή ότι ο αδελφός του έχει σχέση με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», πως και έχουν τη φωτογραφία του; Άρα και αυτόν τον ήξεραν.
Κατόπιν τούτου του αστυνομικού ερασιτεχνισμού, εύλογα προκύπτει το ερώτη μα: Ας υποθέσουμε ότι ο πρώτος τους ξέφευγε, ο δεύτερος που ήξεραν ότι και αυτός ήταν ύποπτος, επίσης τους ξέφευγε; Είναι εμφανές ότι οι αντι τρομοκρατικοί μηχανισμοί της ΕΛΑΣ έχουν ατονήσει. Και εάν δεν είναι έτσι, τότε προκύπτουν άλλες «πονηρές» υποψίες. Τέλος, απορίας άξιον είναι γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ τα ονόματα των δύο συλληφθέντων τη στιγμή που έδωσε τις φωτογραφίες τους.
Μάλλον τα έχουν μπλέξει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και υπουργείο Δικαιοσύνης.

antinews

Η νέα υστερία της Άγκυρας

Κατασκοπία-σεξ-μυστήριο: η νέα υστερία της Άγκυρας

Συνεχίζει η Άγκυρα τα σενάρια περί κατασκοπείας εναντίον της. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «BUGUN», η Διεύθυνση Αντικατασκοπίας παρείχε εκπαίδευση στο προσωπικό διαφόρων υπουργείων και κρατικών φορέων, όπως τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας, Ενέργειας και το υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα κατασκοπείας. Τα στελέχη της ΜΙΤ προειδοποίησαν και ενημέρωσαν για επιχειρήσεις κατασκοπίας εναντίον της Τουρκίας. Σύμφωνα με τους πράκτορες της ΜΙΤ:
- Ξένες Μυστικές Υπηρεσίας προσπάθησαν να υποκλέψουν κρατικά μυστικά για πολιτικά και οικονομικά θέματα.
- Πρέπει να τυγχάνει ειδικής προσοχής το προσωπικό που υπηρετεί στις ξένες Πρεσβείες.

- Θα πρέπει να αποφεύγεται η συναναστροφή με γυναίκες ξένης υπηκοότητας, δεδομένου ότι πολλές φορές χρησιμοποιούνται ως «πράκτορες». Εδώ "κολλάει" και το σενάριο περί "ελληνίδας κατασκόπου που αναζητείται".
- Δεν πρέπει να λαμβάνουν δώρα από ξένους, όπως κινητά τηλέφωνα και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και "έξυπνα τηλέφωνα", κυρίως «BlackBerry».
- Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίδεται στις συσκευές παρακολούθησης εξ' αποστάσεως. Πραγματικό κίνδυνο αποτελούν οι συσκευές κινητών τηλεφώνων, διότι μπορεί να υποκλαπούν συνομιλίες ακόμα κι αν αυτές είναι κλειστές.
- Να μην πραγματοποιούν στρατηγικές συγκεντρώσεις σε ξενοδοχεία.
- Όταν πρόκειται να ταξιδέψουν να κρατούν ως χειραποσκευή τους φορητούς υπολογιστές τους, τα USB και τους σκληρούς δίσκους.
- Να επιλέγουν με ιδιαίτερη προσοχή τα καταστήματα επισκευής των
ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Τα στελέχη παρουσίασαν στους εκπαιδευόμενους ξεχωριστά την κάθε συσκευή υποκλοπής, ενώ αναφέρθηκαν στην υποκλοπή πληροφοριών από τον φορητό υπολογιστή της ίδιας της Άνκελα Μέρκελ, ενώ ήταν απενεργοποιημένος καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον , κατάφερε, με εκβιασμό, να πείσει μια από τις χώρες του Κόλπου για την αγορά πολιτικών α/φών, ύψους 6 δισ.$ από την αμερικανική εταιρεία BOEING.
Εν τω μεταξύ, σημειώνεται ότι και η ΜΙΤ έχει αναμειχθεί στην υπόθεση σύλληψης των LIA RAHMANOVA, NONA BURDULI και INESA, καταγωγής από Ρωσία, Ουκρανία και Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες έκλεψαν άκρως απόρρητα σχέδια από το ΓΕΕΘΑ, προκειμένου αυτά να τα μεταφέρουν σε ξένες μυστικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, κατά τις έρευνες που διεξήχθησαν για την υπόθεση του κυκλώματος πορνείας, στη Ναυτική Βάση Golcuk, εξακριβώθηκε ότι οι 3 γυναίκες, οι οποίες ανέπτυξαν σχέσεις με Τούρκους αξιωματικούς, ήταν πράκτορες ξένων χωρών. Στην κατάθεσή τους, οι συλληφθέντες για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και αξιωματικοί, ισχυρίστηκαν ότι για λόγους οικονομικούς πούλησαν στρατιωτικά μυστικά σε υπηρεσίες πληροφοριών ξένων χωρών.
Εθνικά Θέματα

Tο παρασκήνιο των ευρωτουρκικών σχέσεων

ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ, Aγκυρα
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Μία κατάσταση de facto ειδικών σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτό που αναδεικνύεται από το παρασκήνιο που υπάρχει την περίοδο αυτή στο πλαίσιο τόσο των ευρωτουρκικών σχέσεων όσο και των σχέσεων μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ. Nα σημειωθεί ότι πλησιάζουν δύο σημαντικές ημερομηνίες: Πρώτον, η σύνοδος αρχηγών κρατών του ΝΑΤΟ που θα γίνει στις 20-21 Νοεμβρίου στη Λισαβόνα και, δεύτερον, η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο τέλος του έτους.
Το ενδιαφέρον είναι ότι το όλο παρασκήνιο σχετίζεται και με σημαντικά ζητήματα τα οποία συνδέονται με μια σειρά από θέματα, όπως είναι το κατά πόσο θα εφαρμόσει η Τουρκία το Πρωτόκολλο της Άγκυρας. Αν, δηλαδή, θα ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη. Οι παρασκηνιακές κινήσεις και το «παζάρι» που έχει στηθεί αυτή την περίοδο, εκτός από την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, εξελίσσεται μέσω συγκεκριμένων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Άντερς Φογκ Ρασμούσεν στις 7 Οκτωβρίου επισκέφθηκε την Άγκυρα. Από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι στόχος του είναι η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ουσιαστικά πρόκειται για το «ξεμπλοκάρισμα» των σχέσεων αυτών. Η Άγκυρα, από το 2004 που εντάχθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ, ασκεί ως μέλος του ΝΑΤΟ βέτο στη «συνεργασία για την ειρήνη», δηλαδή τη χρησιμοποίηση νατοϊκών δυνάμεων για επιχειρήσεις της ΕΕ. Κι αυτό, λόγω παρουσίας της Κύπρου. Ταυτόχρονα, η Κύπρος ασκεί βέτο στη συμμετοχή της Τουρκίας στον Ευρωπαϊκό Αμυντικό Οργανισμό. Η φόρμουλα την οποία προωθεί ο κ. Ρασμούσεν είναι η υπογραφή συμφωνίας ασφαλείας μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ. Ο γενικός γραμματέας προτείνει επίσης να υπογραφεί συμφωνία και μεταξύ της Τουρκίας και του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Οργανισμού. Με τον τρόπο αυτό φιλοδοξεί ότι θα αρθούν αμοιβαίως τα δύο βέτο και θα προχωρήσουν οι σχέσεις ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Ευρωτουρκικές σχέσεις
Η φόρμουλα αυτή παραμερίζει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, πράγμα το οποίο είναι στοιχείο και του παρασκηνίου στις ευρωτουρκικές σχέσεις. Την εβδομάδα που πέρασε, επισκέφθηκαν την Τουρκία δύο επίτροποι της ΕΕ. Η επί των Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη και ο επί της Ενέργειας κ. Γκίντερ Έτινγκερ. Πρόκειται για δύο από τα κεφάλαια που έχουν «παγώσει». Σχετίζονται με την υπόθεση του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας. Ένας από τους δύο όρους που θέτουν οι χώρες-μέλη της ΕΕ για να ανοίξει το κεφάλαιο της αλιείας είναι να εφαρμόσει η Τουρκία το Πρωτόκολλο της Άγκυρας. Το δεύτερο αφορά τη διοικητική εναρμόνιση.

Η κυρία Δαμανάκη επισκέφθηκε την Τουρκία για να προωθήσει την πρόταση της συνεργασίας ανεξάρτητα από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και το αν θα ανοίξουν ή όχι τα κεφάλαια. Συγκεκριμένα, πρότεινε τη σύσταση κοινής επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας για την αλιεία, μέσω της οποίας η Τουρκία θα μετάσχει στον εποπτικό μηχανισμό της ΕΕ για την αλιεία στις ευρωπαϊκές θάλασσες. Η κυρία Δαμανάκη ελπίζει ότι η επιτροπή θα συσταθεί μέχρι το Δεκέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι, αν μη τι άλλο, είδε φως κατά τις συνομιλίες της στην Άγκυρα.

Ως προς την ενέργεια, δεν προέκυψε κάτι συγκεκριμένο, τουλάχιστον υπό μορφή ανακοίνωσης. Το συμπέρασμα είναι ότι σε επιμέρους τομείς η ΕΕ προτείνει συνεργασία όχι μόνο με την έννοια της γενικής και αόριστης συνεργασίας σε ένα στενό πλαίσιο αμιγώς ευρωτουρκικής συνεργασίας, αλλά με τρόπο που θα εντάσσει την Τουρκία σε μηχανισμούς των Βρυξελλών.

Ελπίδες για άνοιγμα τριών κεφαλαίων στη διαπραγμάτευση άφησε πάντως ο υπουργός Εξωτερικών κ. Μπερνάρ Κουσνέρ που επισκέφθηκε την Άγκυρα, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Γαλλίας απέναντι στην τουρκική ένταξη. Όπως δήλωσε στον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, μπορούν να ανοίξουν τρία κεφάλαια: αυτό του ανταγωνισμού, της πολιτικής για την απασχόληση και της μεταρρύθμισης των δημοσίων έργων. Για να ανοίξουν, ωστόσο, αυτά τα κεφάλαια, πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, είπε, μην παραλείποντας να προσθέσει ότι η θέση της Γαλλίας (όπως και της Γερμανίας) είναι γνωστή για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
infognomonpolitics
 

Κορυφαία επιχειρηματική οικογένεια εγκαταλείπει την Ελλάδα που χρεοκοπεί!


 



Κορυφαία επιχειρηματική οικογένεια, από τις πιο γνωστές στην Ελλάδα αλλά και στο κόσμο, εγκαταλείπει τη χώρα που βουλιάζει!
Για την ακρίβεια ετοιμάζονται να μεταφέρουν αλλού το στρατηγείο των επιχειρήσεών τους και ν απεμπλακούν εντελώς από το νταλαβέρι με το εγχώριο διεφθαρμένο ελληνικό κράτος.

Οι επικεφαλείς των οικονομικών καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι, έχουν πάρει εντολή να ολοκληρώσουν την μετεγκατάσταση το αργότερο μέσα σε 6 μήνες!

Η μετακόμιση της γνωστής οικογένειας δεν είναι η μοναδική, καθώς και επιχειρηματίες που συνδέονται πολύ στενά με το δημόσιο και τα ΜΜΕ, ετοιμάζονται να μεταφερθούν προς Κουβέιτ και Κατάρ μεριά.

Όπως αντιλαμβάνεσθε εδώ θα μείνει μόνο η πλέμπα κι όσοι μείνουν θα προσπα θήσουν να κάνουν κόμμα για να τα κονομήσουν!

Η δραματική πτώση του Χρηματιστηρίου είναι μόνο η αρχή της καταιγίδας που θ' ακολουθήσει.

Δυστυχώς η χώρα βρίσκεται στα χέρια ανικάνων, διεφθαρμένων και επικίνδυνων λαμογίων ενώ ο λαός της κάθεται και βλέπει μάστερ σεφ!

Το χρήμα εγκαταλείπει την Ελλάδα στους Πακιστανούς
eglimatikothta

Ραγδαίες αποκαλύψεις. Οι "αδιάβροχοι" σχολιάζουν

 
 
Την ευθύνη για την ανασφάλεια στο κέντρο πόλεως ανέλαβε η Συνωμοσία των Πυρήνων της ΕΛΑΣ.

ΥΓ: Σε κάθε τρισμέγιστη κυβερνητική γκάφα μια υπόθεση τρομοκρατίας δώρο!
Υπενθυμίζουμε τι έγραφε το blog στις 24 Ιουνίου 2010:

Το παρακράτος ψηφίζει ΔΝΤ


Μαθήματα προβοκάτσιας και αποπροσανατολισμού παραδίδει η υπερδομή που παρέδωσε το άπαν σύμπαν στα νύχια του ανθελληνικού και απάνθρωπου εσμού των διεθνών τοκογλύφων. Αντί η ειδησεογραφία να επικεντρωθεί στην είδηση - ερώτηση βόμβα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις "διαφορές" της αγγλικής εκδοχής και της ελληνικής μετάφρασης του περιβόητου "μνημονίου" δανεισμού (βλέπε κατάσχεσης της χώρας), όλοι ασχολούνται με την έκρηξη βόμβας στο υπουργείο Χρυσοχοΐδη και τον άτυχο αστυνομικό που έχασε τη ζωή του.
Η κυβέρνηση γλιτώνει μεν τον απόλυτο διασυρμό στο εσωτερικό της χώρας αλλά δεν αποφεύγει τη διεθνή "δημοσιότητα". Ένας άνθρωπος σκοτώνεται από βόμβα που κατόρθωσε (!!!) να φτάσει στον 7ο όροφο του υπουργείου (smart bomb που θα 'λεγαν και οι τετράστεροι στρατέγκο). Η μπάλα πετιέται (ξανά) στην εξέδρα.

Διαβάστε
εδώ και εδώ όλες τις λεπτομέρειες για την πυρηνική βόμβα που ενεργοποίησαν κατά της επονείδιστης κυβερνητικής κουτοπονηριάς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στη Βουλή.

ΥΓ2: Σήμερον και χθες είχαμε την γκάφα(;) Πάγκαλου περί... αναδιαρθρώσεως του χρέους. Με την τρομοκρατία η μπάλα κλωτσήθηκε πάλι μέχρι τις κερκίδες.

Το κούρεμα του Γιωργάκη 700 Ευρώ. Ντροπή σου γελοίε...


ΕΛΕΕΙΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ:ΞΟΔΕΨΕ 700 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥ -ΤΕΙ ,ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!

Αίσθηση προκαλεί η αποκά λυψη του politics news. gr, o κ.Παπανδρέου με την σύζυγό του και την κόρη του πήγαν για κούρεμα στον “Χατζή” και πλήρωσαν 700 ευρώ.”Καλά δεν συμπάσχεται με τον ελληνικό λαό που πεινάει” ρώτησε γυναίκα εφοπλιστή τον Έλληνα πρωθυπουργό για να λάβει την ειρωνική του απάντηση: “Γιατί εσείς που κουρεύεστε;”.

Η γυναίκα του εφοπλιστή-δεν είναι γνωστός- απάντησε πως “όσα λεφτά έχω βγάλει εγώ με τον άντρα μου είναι δουλεμένα και βάση επιχειρη- ματικών σχεδίων.Και εγώ δεν είμαι πολιτικός, ούτε τα έχω κάνει θάλασσα…”. Ο κ.Παπανδρέου χαμογέλασε και έφυγε από το ακριβό κουρείο του Παλαιού Ψυχικού αφήνοντας πίσω του 700 ευρώ. Λίγο παραπάνω από τον βασικό πρώτο μισθό που επιβάλλει η Τρόικα με την συγκατάθεση της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου.


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ,Ο ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1994 ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ (!!!) ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ!!!

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ,Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΙ ΕΣΥ ΞΟΔΕΥΕΙΣ 700 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΣΟΥ;;;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΓΕΛΟΙΕ!

hellas-orthodoxy

Η "κάρτα του Πολίτη"



Πρώτοι σφραγίστηκαν οι Αμερικανοί, τώρα οι Ευρωπαίοι!…



Μέχρι και την φυσική μας εξόντωσι έχει προβλέψει η «Κάρτα του Πολίτη»Ξεκάθαρα πράγματα: Όταν θα λάβεις την Κάρτα του Πολίτη (Ηλεκτρονική Ταυτότητα) αυτοστιγμεί θα καταγραφείς στον Υπολογιστή (computers) των Αθηνών και στην συνέχεια σε αυτόν των Βρυξελλών. Εκεί, μέσα στα διάφορα σημεία ελέγχου θα τοποθετηθείς και εσύ με όλα τα στοιχεία σου, την φωτογραφία σου και την υπογραφή σου, θα καταστείς ένα στοιχείο, ένα άτομο από τα 6-7 δισεκατομμύρια στοιχεία που αυτό το τέρας θα καταγράψει.

Με τον Υπολογιστή αυτόν, όμως, μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα. Ηδη πολλοί επιστήμονες και ιδιαιτέρως αυτοί που ασχολούνται με την σύγχρονη Βιολογία και την Φυσική έχουν δεχθεί ότι εκτός της λήψεως και αποστολής δεδομένων, τα μικροτσιπς λειτουργούν και δυναμικά. Εχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν τον κάτοχο του μικροτσίπ στην υγεία του. Στο νευρικό σύστημά του και στο σώμα του. Εχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν ακόμη και ασθένειες ή και να επιφέρουν κλονισμό του νευρικού συστήματος του κατόχου της Κάρτας του Πολίτη και αργότερα του μικροτσίπ που θα εμφυτεύεται στο χέρι ή στο μέτωπό μας.

Ορθά – κοφτά: Με την Κάρτα του Πολίτη (Ηλεκτρονική Ταυτότητα) που θα έχεις, αγαπητέ Αναγνώστη, δημιουργείται η δυνατότης σε αυτούς που θα κυβερνούν τον κόσμο (Παγκόσμια Κυβέρνησις) να σου αλλοιώσουν την Σκέψι, να σε καταστήσουν υποχείριό τους. Ητοι να επηρεάσουν τον τρόπο σκέπτεσθαι και αποφασίζειν. Αυτονοήτως και την δράσι σου. Οι κατευθύνοντες την ύπαρξί σου έχουν, ούτως πως, την δυνατότητα ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ επάνω σου. Εχουν την δυνατότητα να προκαλέσουν ακόμη και τον θάνατό σου για τον Α΄ ή Β΄ λόγο που αυτοί θα θελήσουν.

Εχουν την δυνατότητα αυτοί οι κρατούντες την παγκόσμια κυριαρχία – δηλαδή οι παγκοσμιοεβραιοκρατούντες – να μειώσουν ακόμη και το προσδόκιμο της ζωής των ηλικιωμένων (ήδη έχει λεχθεί και γραφεί η ανησυχία ότι ζούμε πολύ!…) και εν πάση περιπτώσει όποιων καθίστανται «ενοχλητικοί» στις επιδιώξεις τους.

Ο ίδιος ο δόκτωρ Εντελμαν (Εβραίος) ως πρόεδρος των στατιστικών αναλύσεων στο παρελθόν της «Κοινής Αγοράς» («Ευρωπαϊκής Ενώσεως σήμερα) και διευθύνων σύμβουλος του Υπολογιστού των Βρυξελλών που άρχισε να λειτουργεί από το 1976, είχε δηλώσει: «Το σύστημα αυτό θα έχει την δυνατότητα να καταστεί όργανο για την ειρήνη του Κόσμου ή για να χρησιμοποιηθεί ως υπερόπλο κάποιου Δικτάτορα». Ποιος θα είναι, άραγε αυτός ο «Δικτάτορας»;

Ένα από τα κεντρικά σημεία ελέγχου του κόσμου, σήμερα, είπαμε ότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου και ο κεντρικός υπολογιστής στον οποίο μας ωθούν να καταγραφούμε, ήτοι να υποδουλωθούμε. Το έτερο σημείο όπου τροφοδοτείται η υπερκυβέρνησις του Εβραιοσιωνισμού εδρεύει στο Τσάρλστουον της Αμερικής. Διοικείται από 300 Ραββίνους με αρχηγό τον Αρχιραββίνο που φέρει τον τίτλο «Ηγεμών εν εξορία των Ιουδαίων». Η υπερκυβέρνησις αυτή διοικεί όλους τους Εβραίους της Διασποράς και όλοι μαζί εργάζονται για την κυριαρχία του Κόσμου.

Ηδη οι Ηνωμένες Πολιτείες – ποιος δεν το γνωρίζει τούτο; - εβραιοκρατούνται. Πράγμα που είχε προβλέψει το έτος 1871, ο γνωστός φυσικός και πολιτικός Βενιαμίν Φραγκλίνος ο οποίος στις 26-11-1781 έγραψε και απέστειλε στον Πρόεδρο (τότε) της Αμερικής Ανταμς την ακόλουθη επιστολή:

«Συμφωνώ απόλυτα με τον στρατηγόν Ουάσιγκτων, πως πρέπει να προστατεύσωμε αυτό το νεαρό έθνος (την Αμερική) από μια ΥΠΟΥΛΗ επίδρασι και διείσδυσι. Αυτή η απειλή είναι οι Εβραίοι! Σε οποιαδήποτε χώρα και αν εγκαταστάθηκαν οι ΕΒΡΑΙΟΙ σε μεγάλο αριθμό κατέβασαν το επίπεδο της ηθικής και της εμπορικής της ακεραιότητος. Απετέλεσαν δική τους κοινωνία (μέσα στο κράτος) και δεν αφομοιώθηκαν. Εχλεύασαν και προσπάθησαν να υπονομεύσουν την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑΝ πάνω στην οποίαν έχει θεμελιωθή αυτό το Κράτος (μας). Εφτιαξαν ένα Κράτος εν κράτει. Και όταν συνάντησαν αντιρρήσεις προσπάθησαν να πνίξουν οικονομικά αυτό το έθνος, όπως και στην περίπτωσι της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Περισσότερον από 1700 χρόνια οι Εβραίοι θρήνησαν την θλιβερή τους μοίρα που τους εξώρισε από την πατρίδα τους, όπως αποκαλούν την Παλαιστίνη. Αλλά αν ο κόσμος τους την είχε δώσει με εισιτήριο χωρίς επιστροφή, θα εύρισκαν αμέσως δικαιολογία για να γυρίσουν εις τας άλλας χώρας. Γιατί; Γιατί οι Εβραίοι είναι Βαμπίρ (νυχτερίδες της Βραζιλίας που ευχαριστούνται να ρουφούν αίμα ανθρώπων) και τα Βαμπίρ δεν μπορούν να ζήσουν από τα Βαμπίρ. Δεν μπορούν να ζήσουν μόνον μεταξύ τους.

Πρέπει να ζουν εις βάρος των Χριστιανών και άλλων λαών και όχι της δικής τους ράτσας. Αν δεν τους αποκλείσετε από αυτές τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε λιγότερο από 200 χρόνια θα συρρεύσουν εδώ σε τόσο μεγάλους αριθμούς που θα κυριαρχήσουν και θα ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ τη Χώρα και θα αλλάξουν τη μορφή του πολιτεύματός μας για το οποίο εμείς οι Αμερικάνοι χύσαμε το αίμα μας, δώσαμε την ζωή μας, τα αγαθά μας και διακινδυνεύσαμε την ελευθερία μας. Αν δεν τους αποκλείσετε σε λιγότερο από 200 χρόνια οι απόγονοί μας θα δουλεύουν στα χωράφια για να τους παράσχουν αγαθά, ενώ αυτοί θα τρίβουν τα χέρια τους στις αποθήκες.

Σας προειδοποιώ. Αν δεν αποκλείσετε τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ δια παντός, τα παιδιά σας θα σας καταραστούν στους τάφους σας. Οι ΕΒΡΑΙΟΙ, οπουδήποτε και αν γεννιούνται, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν. Οι ιδέες τους δεν συμβιβάζονται με αυτές του Αμερικάνου και δεν πρόκειται ποτέ να συμβή αυτό, αν και ζουν ανάμεσά μας από δέκα γενιές. Μια λεοπάρδαλις δεν μπορεί να αλλάξη τα στίγματά της.
Βενιαμίν Φραγκλίνος».
(Βλ. Νεώτερο Εγκυκλοπαιδ. Λεξικόν «Ηλιος»)

Και οι μεν Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη παραδοθεί στα χέρια και τις διαθέσεις των επικυρίαρχων του «περιούσιου λαού». Τώρα ήλθε η σειρά της υποδουλώσεως της Ευρώπης και στην συνέχεια ολόκληρου του κόσμου. Μέσον – όπλο για την υποταγή όλων των λαών το «Σφράγισμα» δηλαδή η Κάρτα του Πολίτη (ηλεκτρονική ταυτότητα) της οποίας οι ιδιότητες περιεγράφησαν εν αρχή.
Ηδη στις ΗΠΑ το «Σφράγισμα» χρησιμοποιείται ευρέως – η εμφύτευσις δηλαδή του μικροτσίπ στο χέρι ή στο μέτωπο – τώρα είναι η σειρά μας.
Το θέμα είναι θα αντιδράσουμε; Διότι έτσι ανενημέρωτος και αποβλακωμένος (όπως τον κατάντησαν τα Μέσα Ανενημερώσεως) όπως είναι ο μέσος πολίτης, πολύ φοβούμαι ότι θα αποδεχθεί το «Σφράγισμα». Το μόνον συμβολικό (Αντίχριστος – 666 κλπ.) αλλά ουσιαστικό, πραγματικό σε ό,τι έχει να κάνει με την λειτουργία του μυαλού και του σώματός μας. Ή και να επιφέρει, εάν το θελήσουν οι «αρμόδιοι», την εξαφάνισί μας.
hellenicrenenge

Πρωτοφανείς συνεργασίες λόγω οικονομικής κρίσης

Bρετανία: Η οικονομική κρίση, γεννά απίθανες - σε άλλους καιρούς- συνέργειες: Αγγλία και Γαλλία, έτοιμες, να διαχειρίζονται από κοινού ορισμένα οπλικά συστήματα, όπως τα αεροπλανοφόρα

Bρετανία: Η οικονομική κρίση, γεννά απίθανες - σε άλλους καιρούς- συνέργειες: Αγγλία και Γαλλία, έτοιμες, να διαχειρίζονται από κοινού ορισμένα οπλικά συστήματα, όπως τα αεροπλανοφόρα  Η Γαλλία και η Βρετανία θα υπογράψουν σήμερα δύο πρωτοφανείς στην ιστορία τους συνθήκες συνερ γασίας στον αμυντικό τομέα, που κατά κύριο λόγο θα αφορούν τη σύσταση μίας κοινής στρατιωτικής δύνα μης και την από κοινού διαχείριση των αεροπλα νοφόρων και των πυρηνικών εργαστηρίων τους.
 Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα υπογράψουν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στο Λονδίνο δύο συμφωνίες που θα σηματοδοτήσουν «μία νέα φάση συνεργασίας», τόνισε βρετανική πηγή.
 Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο χώρες θα κατορθώσουν να παραμείνουν ενεργοί παίκτες στη διεθνή σκακιέρα, παρά την παρούσα δημοσιονομική λιτότητα, χωρίς συνάμα να απαρνηθούν τον κυριαρχικό τους ρόλο. Τόσο το Παρίσι, όσο και το Λονδίνο «θα διατηρήσουν το δικαίωμα να διατηρούν να αναπτύσσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους με ανεξάρτητο τρόπο», τόνισε η ίδια πηγή.
 Η πρώτη συνθήκη θα αφορά τη δημιουργία «μίας κοινής εκστρατευτικής δύναμης», ισχύος 3.500 έως 5.000 οπλιτών, η οποία θα αρχίσει να εκπαιδεύεται τον επόμενο χρόνο. Η δύναμη αυτή δεν θα είναι μόνιμη, αλλά θα αναπτύσσεται για ειδικές επιχειρήσεις υπό ενιαία διοίκηση.
Η συνθήκη αυτή θα προβλέπει επίσης και τη συνδιοίκηση/συνδιαχείριση των αεροπλανοφόρων από το 2020, έτσι ώστε η κάθε χώρα να δύναται να χρησιμοποιήσει τα σκάφη της γείτονός της σε περίπτωση που τα δικά της είναι για επιδιορθώσεις, ή για συντήρηση. Επίσης συνδιαχεριζόμενη θα είναι και η συντήρηση του νέου αεροπλανοφόρου A400m, καθώς και η εκπαίδευση του πληρώματός του.
Η δεύτερη συνθήκη ανάμεσα στις δύο χώρες θα αφορά την κοινή ανάπτυξη της τεχνολογίας για τις εργαστηριακές πυρηνικές δοκιμές. Οι Βρετανοί θα αρχίσουν να εργάζονται στα γαλλικά εργαστήρια και τανάπαλιν από το 2015.
Μολαταύτα, η συνδιαχείριση ορισμένων μέσων δεν αναμένεται να υλοποιηθεί χωρίς να τρωθεί η ανεξαρτησία των ενόπλων δυνάμεων κάθε χώρας.
 Έτσι, στη σημερινή του αναφορά στις συνθήκες ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του, ο Κάμερον αφιέρωσε μεγάλο μέρος της προσπάθειάς του για να αντικρούσει τους ευρωσκεπτικιστές της παράταξής του.
 Ο Κάμερον διαβεβαίωσε πως η πρωτοβουλία τούτη διέπεται από τις ίδιες αρχές που υιοθετήθηκαν και στον διάλογο για τον προϋπολογισμό και τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ. «Η αρχή που ακολουθήσαμε παραμένει η ίδια. Συνεργασία ναι, αλλά όχι αποποίηση της κυριαρχίας μας».
e-typos