Σελίδες

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Εγκληματίες κατέστρεψαν το ΜΤΣ σπρώχνωντας στην φτώχεια τα στελέχη των ΕΔ

Το θέμα του ΜΤΣ πρέπει να απασχολεί σοβαρά όλα τα στελέχη είτε είναι εν ενεργεία, είτε εν αποστρατεία. Η κατρακύλα του είχε αρχίσει από παλιά αλλά, το 1985 υπήρξε η χρονιά της αρχής του τέλους. Δεν θα σταθώ στο ότι οι στρατηγοί διόριζαν τα παιδιά τους και τα παιδιά των πολιτικών τους φίλων γιατί θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι αυτό είναι το λιγότερο.

Το βασικό πρόβλημα φάνηκε όταν το Ταμείο αναγκάσθηκε να χορηγήσει μέρισμα στους κομμουνιστές  κατσαπλιάδες και όταν αναγκάσθηκε να ξεπουλήσει μεγάλος μέρος της περιουσίας του για να στηρίξει τα παιχνίδια του Σημίτη στο χρηματιστήριο.

Πάνω στο τελευταίο θέλω να πω ότι ο ε.α.  συνάδελφος καταδρομέας Τοτονίδης, μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΣ, έχει υποβάλει μήνυση κατά προέδρων και μελών του ΔΣ του ΜΤΣ, αλλά και του προηγούμενου προέδρου της ΕΑΑΣ, με την ιδιότητά του του μέλους του ΔΣ του ΜΤΣ (πάντα ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ είναι και μέλος του ΔΣ του ΜΤΣ με πολλαπλά οφέλη) αλλά από το 2000 η υπόθεση αναβάλλεται συνεχώς.
Ο συνάδελφος Τοτονίδης διαμένει στην Αθήνα και σεις οι Αθηναίοι είναι εύκολο να τον βρείτε.

Εκείνο που θέλω να πω και πρέπει να μείνει χαραγμένο στην μνήμη των εν ενεργεία συναδέλφων είναι ότι οι ανώτεροι μισούν την έγγραφη αναφορά η οποία τους γνωστοποιεί δυσάρεστα συμβάντα τα οποία θα τους ανάγκαζαν ίσως σε δράση. Προσπαθούν να μην γνωρίζουν κάτι επίσημα διότι έτσι δεν είναι αναγκασμένοι να λάβουν θέση σε δυσάρεστες καταστάσεις και ίσως αυτό να αποβεί σε βάρος της ησυχίας τους και την βόλεψής τους. Την τακτική αυτή την ακολουθούμε και όταν αποστρατευόμαστε με αποτέλεσμα σήμερα ε.α. ανώτατοι να αναρτούν σε μπλογκς ή να γράφουν πύρινα άρθρα σε εφημερίδες εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα όσα γίνονται σε βάρος τους  τώρα, λες και δεν είχαν κουκούτσι μυαλό να δουν πέρα από την μύτη τους όταν ήταν ενεργοί και περιφέρονταν στους διαδρόμους των Γενικών Επιτελείων ή όταν κατείχαν την θέση του αντιπροέδρου της ΕΑΑΣ αλλά τις αναφορές τις πετούσαν στον κάλαθο των αχρήστων γιατί, αν δεν τις πετούσαν, θα είχαν ληφθεί μέτρα τουλάχιστον από το 2000.
Επίσης θέλω να πω ότι δεν πρέπει να δίνετε βάση σε ότι γράφουν οι φυλλάδες σαν αυτήν που έχει στην ανάρτησή του το armyalert πχ που προσπαθεί να συσκοτίσει τα γεγονότα. Για παράδειγμα: Στον υπ' αριθμ. 9 (από τους 15 λόγους που το ΜΤΣ κατέρρευσε) γράφει:
<< 9. Η αδυναμία του Ταμείου, που ήταν ο βασικός μέτοχος της Γενικής Τράπεζας, να μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όταν αυτή πουλήθηκε σε γαλλικό όμιλο τραπεζών>> Έτσι ξεκάρφωτα αδυναμία του Ταμείου. Ούτε γιατί είχε αδυναμία το Ταμείο ούτε γιατί πουλήθηκε στον γαλλικό όμιλο η ΓτΕ ούτε ποιος ευθύνεται.
Κλείνω με μια πρόταση. Οργανωμένα και όσο το δυνατόν περισσότεροι ε.ε. και ε.α. συνάδελφοι να ασκήσουμε δίωξη κατά παντός υπευθύνου (προέδρων και μελών όλων των μέχρι σήμερα ΔΣ του ΜΤΣ) ώστε να ικανοποιηθούμε τουλάχιστον ηθικά  και την όλη υπόθεση του συντονισμού ας την αναλάβει το αδελφό ιστολόγιο armyalert που έχει και τους περισσότερους επισκέπτες και γιατί εμείς οι επαρχιώτες είμαστε μακρυά από τις πηγές.


Ο συν-Πρωθυπουργός GAP συγχέει το έλλειμμα με το χρέος. Ο Αργύρης ξέρει τι είναι το ένα και τι το άλλο;

Η Εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.....

Άρθρο του Τζουνέϊτ Ουλσεβέρ στη Χουριέτ

ΕΠΕΙΔΗ τον τελευταίο καιρό η προσοχή μας επικεντρώθηκε στο δημοψήφισμα, παραμελήσαμε την εξωτερική μας πολιτική αν και έχουμε σημαντικά προβλήματα με τον στρατηγικό μας συνεταίρο, τις ΗΠΑ. Ο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου έχει διακηρύξει ότι επί υπουργίας του θα επιδιώξει μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες, ότι από τη μια θα κοιτάζει τη Μέση Ανατολή χωρίς να παραμελεί και τη Δύση και ότι θα ήθελε να διαδραματίσει το ρόλο του «μεγάλου αδελφού» μεταξύ Μ. Ανατολής και Δύσης.Αντιλήφθηκε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι το μοναδικό κέντρο στη διεθνή κοινότητα.
Ας δούμε όμως το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση:

1- Ο πρόεδρος Ομπάμα αδυνατεί να φέρει στο Κογκρέσο τη συμφωνία για πώληση στην Τουρκία των αεροσκαφών Reaper και Κobra. Έχει παγοποιήσει το θέμα επειδή φοβάται ότι η συμφωνία δεν θα περάσει. Λέγεται ότι διστάζει να το πράξει λόγω του εβραϊκού λόμπι. Είναι όμως γεγονός ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του Κογκρέσο προς την Τουρκία.

Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν στην άσκηση Αετός της Ανατολής επειδή δεν προσκλήθηκε σε αυτήν και το Ισραήλ. Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ είχαν συμμετάσχει 13 φορές στην άσκηση και 5 φορές το Ισραήλ Η στάση και υποστήριξη της Τουρκίας στο Ιράν αλλά και η κρίση με το Ισραήλ αντιστρατεύονται όχι μόνο τα συμφέρονται του εβραϊκού λόμπι αλλά και τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Ο διεθνής Τύπος έγραψε ότι ο Ομπάμα έχει προειδοποιήσει τον Ερντογάν.

2- Δεν εκπληρώθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στον Ομπάμα για να μην επιμένει στο ψήφισμα για τη γενοκτονία. Τα πρωτόκολλα που υπεγράφησαν με την Αρμενία ενώπιον των ηγετών του κόσμου παρέμειναν σε κάποια συρτάρια μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

3- Στην Ουάσιγκτον άρχισαν οι συνομιλίες για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Εκτός από τους πρωθ/γούς του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Αιγύπτου και ο βασιλιάς της Ιορδανίας.Απουσίαζε η Τουρκία.

4- Δεν είναι ακόμη γνωστός ο ρόλος που θα ανατεθεί στην Τουρκία για τη σταθερότητα στο Β. Ιράκ με την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ.

5- Η Τουρκία προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις της με το Ισραήλ επειδή υποστήριξε τους Παλαιστινίους. Ο πρωθ/γός της Παλαιστίνης δεν ήταν ικανοποιημένος από τη στήριξη προς τη Χαμάς. Από την πλευρά της η Χαμάς, ως μεσολαβητή δεν προτίμησε την Τουρκία αλλά την Αίγυπτο.

6- Η Τουρκία υποστήριξε το Ιράν στις πυρηνικές του έρευνες. Το Ιράν όμως δεν θέλει την Τουρκία μεσολαβητή στις σχέσεις του με τις ΗΠΑ.

Βλέπουμε ότι η Τουρκία πήγε για μαλλί και βρήκε κουρεμένη.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, Ινφογνώμων Πολιτικά

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας και άπαντες οι κληρικοί δεν θα παραλάβουν την "Κάρτα του Πολίτη". Αλήθεια ο "άγιος ;;;;;;;" των Ιωαννίνων τι θα κάνει επί του θέματος;

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κάτω Κηφισιάς, το πρώτο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού. Το πρωί ετελέσθη Όρθρος και Θεία Λετουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου.

Μετά το πρωινό κέρασμα το οποίο προσεφέρθη στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, τους συνέδρους καλωσόρισε ο Παν/τος Αρχιμ. π. Ιωάννης Κοκάκης, εφημέριος του Ναού. Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος Πρωτ/ρος π. Χρίστος Κυριακόπουλος, ο οποίος μεταξύ των άλλων ζήτησε τις Αρχιερατικές ευχές του Σεβασμιωτάτου, ώστε να αξιώνει ο Θεός να δίδουμε πάντοτε την καλή μαρτυρία και να μεταλαμπαδεύουμε συνεχώς Λόγον Θεού, τον Λόγον της Αληθείας προς αγιασμόν και σωτηρία των ψυχών που μας εμπιστεύθηκε η Εκκλησία μας με το Μυστήριο της ιερωσύνης κατά την χειροτονία μας.

Κεντρικός εισηγητής του Συνεδρίου ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ο οποίος ανεπτυξε το θέμα:
Η αποστολή του ιερέως στο σύγχρονο κόσμο.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι " Ο διάλογος της Εκκλησίας με την εποχή της δεν είναι κάτι άγνωστο στην ιστορική πορεία της Ορθοδοξίας, αντιθέτως μάλιστα αποτελεί συστατικό στοιχείο της πατερικής παραδόσεώς της, καθότιοι πατέρες της Εκκλησίας βρίσκονταν πάντα σε διαρκή διάλογο με την εποχή τους. Γνώριζαν πολύ καλά τα φιλοσοφικά ρεύματα της εποχής τους και κατόρθωναν με μία θαυμαστή δημιουργικότητα να μεταμορφώσουν ολόκληρο τον πολιτισμό της αρχαιότητος.


Όπως ακριβώς την εποχή εκείνη οι πατέρες της Εκκλησίας έπρεπε να διαλεχθούν και να μεταμορφώσουν τον κόσμο της ύστερης ελληνικής φιλοσοφίας, έστι άντίστοιχα καλούμαστε και εμείς σήμερα να εγκύψουμε με τόλμη και ευαισθησία στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να απεγκλωβισθούν από τις σύγχρονες υλιστικές ιδεολογίες και τον ευδαιμονισμό. Η Εκκλησία μας γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί την γνώση και την εμπειρία της θεολογίας των πατέρων. Γι αυτό ενίοτε διστάζει να αποτολμήσει, φοβούμενη πως, χωρίς θεολογία, οι ποιμένες αντί να ασκήσουν εποικοδομιτική και δημιουργική κριτική έναντι του σύγχρονου πολιτισμού, θα καταφύγουν μάλλον στη μέθοδο της πολεμικής και εχθρικής στάσης. Ο δισταγμός όμως είναι σημείο σοφίας και δεν σχετίζεται με την ένοχη σιωπή.....

Η Εκκλησία μας πορεύεται μέσα στον κόσμο με συστολή και σύνεση, διότι γνωρίζει πως στη σχέση της με τον κόσμο υπάρχει πάντα το επικίνδυνο ενδεχόμενο να αυτοακυρωθεί εκκοσμικευόμενη και, αντί να μεταμορφώσει τον κόσμο, να γίνει η ίδια κόσμος. Είναι αλήθεια ότι πολύ συχνά ξεχνούμε τον εσχατολογικό χαρακτήρα, την εσχατολογική διάσταση της πίστεώς μας και εγκλωβιζόμαστε σε ένα εγκοσμιοκρατικό πνεύμα.

Η Εκκλησία μας όμως ζει και κινείται "εν τω κόσμω, αλλ’ ουκ εκ του κόσμου". Την αληθινή της υπόσταση την αντλεί όχι από παρελθόν της ιστορίας της, ούτε από το παρόν της δράσεώς της και του λόγου της, αλλά από το μέλλον, από το όραμα ενός κόσμου, όχι όπως ήταν η όπως είναι αλλάόπως θα είναι το τέλος της Ιστορίας. Το ουσιαστικό έργο της Εκκλησίας μαςείναι να δημιουργεί ήθος και είδος ανθρώπων που δεν αναπαύονται μέσα στον κόσμο αυτό, αλλά επιδιώκουν την υπέρβασή του.

Σήμερα η μεγάλη πρόκληση προς την Εκκλησία μας είναι το πως θα απαντήσει στην κρίση των αξιών. Οι περισσότεροι αναμένουν πως θα στρέψουμε το βλέμμα στο παρελθόν και θα αναζητήσουμε την ασφάλεια στην παράδοση.Ίσως αυτό και να τους βολεύει, καθότι προτιμούν την απομόνωση και την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας.

Η αποστολη της Εκκλησίας μας όμως από την φύση της είναι να επικοινωνεί και να συνδιαλέγεται. Επιδιώκει την συνάντησή της ακόμη και με εκείνες τις κοινωνικές όμάδες που την έχουναπορρίψει επειδή δεν την γνωρίζουν. Δεν φοβούμαστε τις κοινωνικές αλλαγές, διότι αντιλαμβανόμαστε πως αυτές δεν είναι πάντοτε αρνητικές, αλλά εμπεριέχουννέες ευκαιρίες εμπειρίας και έκφρασηςετού Ευαγγελίου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κληρικοί στάθηκαν και στέκονται πάντοτε κοντά στο λαό, άκουσαν και ακούνε τον πόνο και την αγωνία του. Γι’αυτό και ο λαός τους τιμά, έστω και αν υπάρχει, συχνά άδικη, πολεμική εναντίον τους".

Ακολούθησε μικρό διάλειμμα και εν συνεχεία δόθηκε η ευκαιρία στους πατέρες να συζητήσουν και να συμπνευματιστούν με τον Σεβασμιώτατο επί της εισηγήσεως και όχι μόνο. Αναφέρθηκε όπως ήταν αναμενόμενο και το θέμα της κάρτας του πολίτη, το οποίο ανησυχεί και προβληματίζει τους πιστούς αλλά και τους υπευθύνους ποιμένες, μια και είναι βέβαιο ότι καταργεί την ελευθερία του προσώπου και προσβάλλει βάναυσα τη θρησκευτική συνείδηση των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.Κύριλλος και άπαντες οι κληρικοί εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους ως προς την παραλαβή της κάρτας του πολίτη και εδήλωσαν ότι δεν θα την παραλάβουν
romfea.gr, hellenicrevenge

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού

 
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι επιστολές-βόμβες ήταν μία τρομοκρατική ενέργεια σχετικά μικρής επικινδυνότητας και μεγάλου συμβολισμού. Ένα από τα προβλήματα με τις τρομοκρατικές ενέργειες είναι ότι αξιοποιούνται από τους μηχανισμούς εξουσίας για να δώσουν συγκεκριμένα επικοινωνιακά και πολιτικά αποτελέσματα. Αυτοί που προσπαθούν να αμφισβητήσουν το καθεστώς, με την ευρεία έννοια του όρου, καταλήγουν συχνά να το υπηρετούν άθελά τους με τις πρωτοβουλίες τους.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου καταφεύγει σε μία εντατική επικοινωνιακή, πολιτική αξιοποίηση της τρομοκρατικής ενέργειας των νεαρών αντιεξουσιαστών. Έχει δοθεί γραμμή σε ισχυρά ΜΜΕ να ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με αυτό το θέμα, για να αποφύγουν το πολύ πιο «εκρηκτικό» ζήτημα της κατάστασης της οικονομίας και των μέτρων που φέρνει η τρόικα.

Πολιτικά παιχνίδια

Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου αξιοποιεί την ευκαιρία για να καταγγείλει υποτιθέμενες προσπάθειες αποσταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας, ενώ ο μεγαλύτερος αποσταθεροποιητικός παράγοντας είναι η παταγώδης αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόζεται.
Το σκληρό πολιτικό παιχνίδι, βέβαια, δεν περιορίζεται στο εσωτερικό της Ελλάδας. Η Γερμανία εκμεταλλεύεται την αποστολή γράμματος-βόμβας στην καγκελαρία για να ζητήσει αυστηρότερους ελέγχους στις αεροπορικές συγκοινωνίες, στα ταχυδρομεία και στις μεταφορές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χαρακτηριστική της κακής πρόθεσης συγκεκριμένων κέντρων αποφάσεων στη Γερμανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η προσπάθεια παραλληλισμού της Ελλάδας με την... Υεμένη και σύνδεσης των νεαρών αντιεξουσιαστών με την -αν είναι δυνατόν- διεθνή ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.
Η κυβέρνηση αξιοποιεί το δυναμισμό της νέας γενιάς τρομοκρατών για να αποπροσανατολίσει την ελληνική κοινή γνώμη και να περιορίσει την εκλογική φθορά της εν όψει εξαιρετικά αρνητικών κοινωνικών εξελίξεων. Ορισμένοι άσπονδοι φίλοι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκμεταλλεύονται το ζήτημα για να επιταχύνουν τη διαδικασία πολιτικής περιθωριοποίησης και οικονομικής χρεοκοπίας της Ελλάδας. Το Βερολίνο, από την πλευρά του, επιχειρεί να συμπληρώσει τις γερμανικού τύπου συνταγές οικονομικής εξυγίανσης που εφαρμόζονται στη νότια Ευρώπη με μία γερμανικού τύπου πανευρωπαϊκή τάξη.
Εάν οι νεαροί αντιεξουσιαστές ήξεραν πώς ακριβώς λειτουργούν οι μηχανισμοί εξουσίας τους οποίους θέλουν να καταγγείλουν, θα επέλεγαν διαφορετικό τρόπο δράσης.
city press

Επικίνδυνη επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης

ΤΑ ΟΛΟΕΝΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Την τελευταία εβδομάδα η ελληνική οικονομία εμφανίζει σημάδια αποσταθεροποίησης. Ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν την αρνητική εξέλιξη στην αβεβαιότητα που συνδέεται πάντα με τις εκλογικές αναμετρήσεις. Κατά την άποψή μας, η διαφαινόμενη δημοσιονομική, οικονομική αποσταθεροποίηση δεν έχει τόσο σχέση με το πολιτικό κλίμα όσο με τον προβληματικό χαρακτήρα της πολιτικής του μνημονίου και την εντυπωσιακή αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Κρίση εμπιστοσύνης

Αν κρίνουμε από την εκτόξευση των περιθωρίων στα επιτόκια δανεισμού για τα δεκαετή ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου στις 900 μονάδες, έχει εκδηλωθεί ήδη μια νέα κρίση εμπιστοσύνης σε βάρος της ελληνικής οικονομίας.
Με το πέρασμα του χρόνου γίνεται αντιληπτό από αυτούς που προσδιορίζουν τη δυναμική των αγορών ότι η πολιτική του μνημονίου οδηγεί την ελληνική οικονομία σε βαθιά ύφεση, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη η εξυπηρέτηση του τεράστιου δημόσιου χρέους. Οι κανόνες που έθεσε η κ. Μέρκελ στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και προσυπέγραψε ο κ. Παπανδρέου επιβάλλουν τη συνυπευθυνότητα -στο πλαίσιο της διαχείρισης του μόνιμου μηχανισμού στήριξης- στις ιδιωτικές τράπεζες και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, γεγονός που τους κάνει να κρατούν μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας από τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.
Η γερμανικού τύπου διαχείριση της κρίσης των χωρών της νότιας Ευρώπης και της Ιρλανδίας αποδεικνύεται εξαιρετικά αναποτελεσματική. Τα ισοπεδωτικά μέτρα «πνίγουν» τις προβληματικές οικονομίες, περιορίζοντας τις δυνατότητες για κάποιου είδους ανάπτυξη και την επίτευξη της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Παπανδρέου, μνημόνιο, Μέρκελ βαθμολογούνται κάτω από τη βάση. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι εμείς θα πληρώσουμε τα δικά τους λάθη και τις αστοχίες.

Εσωτερικό πρόβλημα

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου για ένα νέο οικονομικό, επιχειρηματικό ξεκίνημα, οι δείκτες αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας εξελίσσονται από το κακό στο χειρότερο. Χαρακτηριστική από την άποψη αυτή η αξιολόγηση από την Παγκόσμια Τράπεζα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας με βάση την κατάταξη «Doing Business 2011». Η Ελλάδα βρίσκεται στην ταπεινωτική 109η θέση μεταξύ 183 χωρών, από την 97η που ήταν πέρυσι. Πρόκειται για μία νέα κατολίσθηση σε ό,τι αφορά τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κυβερνητική πολιτική. Για παράδειγμα, αξιολογούνται ιδιαίτερα αυστηρά η αύξηση της φορολογίας στη μεταβίβαση ακινήτων και η πρακτική αδυναμία της κυβέρνησης να απλοποιήσει τη διαδικασία ίδρυσης νέων επιχειρήσεων.

Η διαρκής πτώση της Ελλάδας στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και το επιχειρηματικό περιβάλλον κάνει πιο διστακτικούς τους επενδυτές, ενώ οι μεγάλες αστοχίες -ιδιαίτερα σε σχέση με τα φορολογικά έσοδα- στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού προετοιμάζουν το έδαφος για νέα ισοπεδωτικά μέτρα, με σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες

Οι Κύπριοι πιο κοντά στους Σύρους, παρά στους Έλληνες. Χριστόφια προδότη!!!

Εκτύπωση | 06/11/2010 | ΤΗΣ ΝΤΙΑΣ ΧΑΪΛΗ

Αποφασισμένοι να προωθήσουν την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Συρίας εμφανίστηκαν οι Δημήτρης Χριστόφιας και Μπασάρ Αλ Άσαντ, αλλά αίσθηση προκάλεσε αποκάλυψη του Σύρου Προέδρου...

Την κοινή τους πρόθεση για προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Συρίας εξέφρασαν οι Πρόεδροι των δύο χωρών, Δημήτρης Χριστόφιας και Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Οι Πρόεδροι Χριστόφιας και Άσαντ εγκαινίασαν το πρώτο επιχειρηματικό φόρουμ, που διοργανώθηκε από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σύρου Προέδρου στην Κύπρο και στην παρουσία επιχειρηματιών και από τις δύο χώρες.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «μια ισχυρή και παραγωγική σχέση μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας είναι σημαντική για τις οικονομίες των δύο χωρών και θα βοηθήσει στην ενίσχυση ακόμη περισσότερο των διμερών μας σχέσεων σε σχέση με το εμπόριο, τις επενδύσεις και τον τουρισμό».
«Η Κυβέρνησή μας έχει πολύ υψηλότερες φιλοδοξίες για την εμβάθυνση της σχέσης μας και η παρουσία σήμερα εδώ τόσων πολλών επιχειρηματιών, δείχνει πόσο δεσμευμένες είναι οι χώρες μας στο να καταστήσουν αυτήν τη σχέση πετυχημένη», είπε.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συρίας είπε ότι η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια πέρσι στη Δαμασκό ήταν «ένα καίριο σημείο στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».
Αναφερόμενος στο μέλλον των δύο χωρών, ο κ. Άσαντ είπε: «Κλειδί σε αυτό το μέλλον είναι ένας νέος και ενεργός συνεταιρισμός, που μπορεί κανείς να χτίσει πάνω στα κοινά μας συμφέροντα και προτεραιότητες».
Ο Πρόεδρος της Συρίας, ωστόσο, αστειευόμενος, προχώρησε και σε μιαν αποκάλυψη, που προκάλεσε αίσθηση.
«Έχουμε την ίδια ιστορία, τις ίδιες συνήθειες, μοιάζουμε ο ένας στον άλλο», είπε, για να προσθέσει, «και ο κ. Πρόεδρος πιστεύει ότι είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον απ' ό,τι είστε με την Ελλάδα»…

Δέσμευση για ενίσχυση  των σχέσεων

Καλωσορίζοντας τους δύο Προέδρους, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάνθος Μαυρομμάτης είπε ότι η παρουσία τους «καταδεικνύει τη σημασία αυτού του φόρουμ και τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».
«Η παρουσία σας εδώ σήμερα», είπε απευθυνόμενος στους δύο Προέδρους, «ενισχύει τις προσπάθειές μας στην ανάπτυξη και ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της φιλικής χώρας της Συρίας».
Όπως είπε, το Κυπριακό Επιμελητήριο κατανοεί την ισχυρή προοπτική για οικονομική συνεργασία με τη Συρία και υπόσχεται να υποβοηθήσει, να προωθήσει και να ενισχύσει την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά αυτή την περίοδο, που η σχέση της Συρίας με την ΕΕ προχωρά και νέες επενδυτικές ευκαιρίες προκύπτουν στην κοντινή γειτονική χώρα.

Στο Δημαρχείο Λευκωσίας

Τρόποι ενδυνάμωσης των σχέσεων Λευκωσίας - Δαμασκού, ιδιαίτερα σε πολιτιστικό επίπεδο, συζητήθηκαν κατά την ημίωρη συνάντηση του Προέδρου της Συρίας Bashar al -Assad με τη Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και, κατά τη διάρκειά της, η δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το Σύρο Πρόεδρο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Λευκωσία, λόγω της συνεχιζόμενης διαίρεσης της πόλης και των ανθρώπων.
Περαιτέρω συμφωνήθηκε η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των δύο πρωτευουσών σε ό,τι αφορά τη συντήρηση και την ανάδειξη αρχαιολογικών μνημείων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο και σε αυτή συμμετείχαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.
Στην είσοδο του δημαρχείου είχαν συγκεντρωθεί 20 με 30 Σύροι που διαμένουν στην Κύπρο, οι οποίοι επευφημούσαν ενθουσιωδώς τον Πρόεδρο της χώρας τους, τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρησή του.
Ο Σύρος Πρόεδρος αναχώρησε νωρίς χθες το απόγευμα για τη χώρα του, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στο νησί.
Σημερινή

Υπάρχει και άλλος δρόμος

  Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010, 12:45



Υπάρχει κι άλλος δρόμος
ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗΣ αν η αλαζονεία και η αμετροέπεια είναι στοιχεία κυρίαρχα στην προσωπικότητα ενός πολιτικού καλό θα ήταν ο ψηφοφόρος να βρει άλλους δρόμους ανάπτυξης και ελπίδας.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμμένει να κινείται προς τις επικίνδυνες ατραπούς που ο ίδιος επέλεξε να βαδίσει. Το έχουμε ξαναγράψει: Αν ήταν μόνος του, με γεια του με χαρά του. Ομως δεν είναι. Τον ακολουθούν υποχρεωτικά θέλοντας και μη κι άλλοι πολλοί. Ο πρωθυπουργός ακόμη και την τελευταία ώρα, σε συνέντευξή του σε γνωστό ιταλικό περιοδικό, προσδιορίζει τις αδιανόητες επόμενες κινήσεις του.

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ είναι η πρώτη του πολιτική πράξη. Ολα τα άλλα έπονται. Ξανάπε ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αν αντιληφθεί ότι ο κόσμος δεν τον στηρίζει πλέον. Μα δεν υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση που να βάλει μυαλό και στους υπόλοιπους; Ο κόσμος έξω υποφέρει, βρίσκεται σε κατάσταση καταθλιπτική και αυτό που έχει να τους πει ο Γιωργάκης είναι ότι θα παραιτηθεί αν δεν ψηφισθεί ο Σγουρός; Είναι τρελά πράγματα αυτά. Παντού τα προβλήματα είναι δυσβάστακτα. Ραγδαία η αύξηση της ανεργίας, εκατοντάδες λουκέτα στα μαγαζιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει στην αλαζονική κυβέρνηση έναν άλλο δρόμο, αλλαγή πολιτικής με ανάπτυξη κι ελπίδα. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση το μόνο που κατορθώνει είναι να σηκώνει νέο κύμα διαμαρτυρίας με τα αδιανόητα σημειώματα της περιβόητης περαίωσης.

 Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ με την οποία το υπουργείο Οικονομικών χειρίσθηκε την όλη υπόθεση δείχνει το μέγεθος της αδιαφορίας της παρούσης κυβέρνησης προς τα πραγματικά προβλήματα. Πριν από ένα χρόνο το ΠΑΣΟΚ πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Σήμερα ο… αγοραστής ξύπνησε και βλέπει καθαρά.

Τα δέματα της αποσταθεροποίησης και η ρευστότητα της πολιτικής σκηνής

 

Η μαζική αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικές ύλες δεμάτων σε πρεσβείες ξέ -νων κρατών στην Αθήνα, αλλά και σε ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έρχονται να οξύνουν την ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό αλλά και να λειτουργήσουν αποσταθεροποιητικά για την οικονομία σε μία περίοδο που επαναφέρονται από πολιτικούς, οικονομικούς και κερδοσκοπικούς κύκλους, τα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας.
Επειδή η Ελλάδα διανύει την κρισιμότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής της ιστορίας και επειδή πάντοτε υπάρχουν κύκλοι, οι οποίοι φιλοδοξούν να έχουν κέρδη και πολλαπλά οφέλη από την αποσταθεροποίηση της πολιτικής και οικονομικής ζωής η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, διότι η Ελλάδα εμφανώς έχει μετατραπεί σε πεδίο άσκησης πάσης φύσεως συμφερόντων.
Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ενώ η κυβέρνηση τις αντιμετωπίζει ως κεντρική πολιτική αντιπαράθεση στη βάση της αποδοχής ή όχι του μνημονίου. Η αποστολή των δεμάτων με παραλήπτες (ή παρολίγον παραλήπτες) τις πρεσβείες της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, της Βουλγαρίας στην Αθήνα και εκείνο το οποίο προοριζόταν για τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί, θα μπορούσε να εξηγηθεί ως ενέργεια μιας ένοπλης οργάνωσης σε αιτιολογική βάση η οποία έχει να κάνει με την πολιτική των κυβερνήσεων των συγκεκριμένων κρατών στο θέμα των Ρομά, το οποίο έχει βρεθεί τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο της επικαιρότητας.
Το παγιδευμένο δέμα, το οποίο προοριζόταν για την πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα, θα μπορούσε να εμπεριέχει το μήνυμα της απάντησης «Ελλήνων συντρόφων» στη δολοφονία Μεξικανού αναρχικού από την αστυνομία της χώρας του, ενώ το δέμα το οποίο προοριζόταν για την πρεσβεία της Χιλής, θα μπορούσε να «συνοδεύεται» από την αλληλεγγύη των Ελλήνων αναρχικών προς τους αναρχικούς της Χιλής, οι οποίοι διώκονται μαζικά τους τελευταίους μήνες.
Αντίστοιχα θα μπορούσε να βρει κανείς απαντήσεις στο ίδιο πλαίσιο για την αποστολή δέματος περίπτωση της Ρωσικής Πρεσβείας, ενώ η στάση της Γερμανίας απέναντι στην ελληνική οικονομία, όπως επίσης η στάση της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (επί της ουσίας η ολική γερμανική επαναφορά) θα μπορούσαν να αποτελούν το επεξηγηματικό πλαίσιο σχετικά με την αιτιολογία της αποστολής του «εκρηκτικού δέματος» στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην Καγκελαρία και στην Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Όμως, επειδή η Ελλάδα διανύει την κρισιμότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής της ιστορίας και επειδή πάντοτε υπάρχουν κύκλοι, οι οποίοι φιλοδοξούν να έχουν κέρδη και πολλαπλά οφέλη από την αποσταθεροποίηση της πολιτικής και οικονομικής ζωής, όπως επίσης και από την διατάραξη της κοινωνικής συνοχής, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, διότι η Ελλάδα εμφανώς έχει μετατραπεί σε πεδίο άσκησης πάσης φύσεως συμφερόντων, τα οποία προωθούνται με συστηματικό τρόπο από θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους συμφερόντων, από προβοκάτορες και από υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες ενδεχόμενα αναζητούν αφορμή για επαναπροσδιορισμό του ρόλου τους.
Μερικές φορές, ο ρόλος του αυτουργού μιας ενέργειας είναι εκ των πραγμάτων υποβαθμισμένος σε σχέση με τις παρενέργειες της αποσταθεροποιητικής ενέργειας (ανεξάρτητα από τα κίνητρα) στην πολιτική και οικονομική ζωή, οι οποίες διαπιστώνονται εκ του αποτελέσματος και αποτελούν την βασική πλατφόρμα για την εκ νέου εφόρμηση επίδοξων ρυθμιστών στον πυρήνα του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού status. Αν ο αυτουργός λειτουργεί ως εντολοδόχος κέντρων που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση, τότε είναι «πράκτορας» ή «προβοκάτορας».
Την ίδια στιγμή και ενώ δεν έχει κοπάσει ακόμη ο θόρυβος για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων από την Υεμένη στις ΗΠΑ, και δεμάτων που εντοπίστηκαν στην Μεγάλη Βρετανία, στην Γαλλία και στην Γερμανία, ούτε για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας στρεβλώσεων στο εξωτερικό, που νομοτελειακά θα πλήξει την χώρα, η οποία έχει εισέλθει σε κατάσταση πρόωρης εκλογολογίας, άρα φυσικής ρευστότητας στο πολιτικό σκηνικό.
Οι ενέργειες της αποστολής παγιδευμένων δεμάτων, που μονοπωλούν το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες, συντείνουν στην δημιουργία κοινωνικής όξυνσης, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η υπενθύμιση των ακραίων σεναρίων τα οποία αναπαρήγαγαν όλοι εκείνοι, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες «βλέπουν» όχι μόνο κοινωνική έκρηξη εξαιτίας των σκληρών μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό λαό, αλλά ακόμη καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος, εμφύλιο πόλεμο, ακόμη επιβολή πραξικοπήματος(!!!).
Ποιοί αναπαράγουν αυτές τις εκτιμήσεις τους τελευταίους μήνες; Ο επικεφαλής του Γερμανικού IFO Werner Sinn τον περασμένο Σεπτέμβρη, η Deutsche Bank, οι επίσημες αμερικανικές εκθέσεις και το αμερικανικό think tank Stratfor και άλλοι πολλοί. Ο αναλυτής Bob Chapman σε συνέντευξή του πριν από λίγο καιρό πραγματοποίησε δηλώσεις σχετικά με την απόφαση «κάποιων» οι οποίοι στοχεύουν σε ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. Σε αυτή τη βάση εκτίμησε ότι στην Ελλάδα ίσως επιβληθεί και πραξικόπημα … στο πλαίσιο πολιτικών αλλαγών που ίσως δρομολογούνται.
Όσο ανεδαφικές και να κρίνονται εκ των πραγμάτων, τέτοιες δηλώσεις, τοποθετήσεις και αναλύσεις περί εμφυλίου πολέμου ή πραξικοπήματος, ο καθένας θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι για μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα πολλά μπορούν να ειπωθούν και σε μια χώρα του «φτωχού» ευρωπαϊκού νότου, τα πάντα μπορούν να συμβούν.
Εθνικά Θέματα

Δίκαιο έκτακτης ανάγκης το Μνημόνιο!

Πρωτοφανείς θέσεις στο ΣτΕ για δημοκρατική κυβέρνηση: "Δίκαιο έκτακτης ανάγκης το Μνημόνιο" ! Εκτύπωση E-mail
05-11-2010 18:52:49
ImageΕπικίνδυνες θέσεις για την Δημοκρατία εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να απαντήσει στις προσφυγές κατά του Μνημονίου που έχουν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς κατά του Μνημονίου (περικοπές αποδοχών, συντάξεων, κ.λπ). Ούτε λίγο ούτε πολύ το υπουργείο Οικιονομικών, δηλαδή η κυβέρνηση, υπεραπσίζεται την θέσπιση "δίκαιου έκτακτης ανάγκης για την προστασία του εθνικού συμφέροντος" στην απάντησή του στην προσφυγή, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας! Δε νομίζουμε ότι μία "άλλου τύπου" κυβέρνηση που δεν θα προέλθει από τις κάλπες αλλά από βίαιη κατάληψη της εξουσίας θα μπορούσε να επικαλεστεί κάτι το διαφορετικό για να δικαιολογήσει τις ενέργειές της.
Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσε ενα επικαλεστεί ένας συνταγματάρχης παρατάσσοντας τα άρματα μπροστά την Βουλή για να δικαιολογήσει την πράξη του πέρα από το "Δίκαιο Έκτακτης Ανάγκης";
Η συζήτηση των προσφυγών θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου 2010. Στην έκθεση, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι «οι ρυθμίσεις των νόμων 3833 και 3845/2010 συνιστούν δίκαιο έκτακτης ανάγκης θεσπισμένο για την προστασία του εθνικού συμφέροντος και ειδικότερα για την προστασία της ελληνικής οικονομίας από την κατάρρευση και τη διασφάλιση χρηματοδοτήσεως των δημόσιων πολιτικών στους τομείς της εθνικής ασφάλειας, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης».
Επιπλέον, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, τα οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν ήταν «απολύτως αναγκαία, διότι άν δεν είχαν ληφθεί, είναι πλέον βέβαιο ότι θα υπήρχε αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων».
Σημειώνεται επίσης στην έκθεση ότι «τα μέτρα αυτά είναι κατάλληλα αφού συμβάλλουν άμεσα στην περιστολή των δημοσίων δαπανών και συνδυάζονται με ευρύ δανεισμό υπό όρους σαφώς καλύτερους εκείνων της χρηματοπιστωτικής αγοράς, ενώ είναι τα ηπιότερα δυνατά, ενόψει των καταστροφικών επιπτώσεων οιασδήποτε άλλης πολιτικής επιλογής». Το γιατί η Ιρλανδία σήμερα δανείζεται κανονικά με 7% χωρίς να προφύγει στο ΔΝΤ, δεν το διακαιολογεί.
Όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, τα μέτρα που επιβλήθηκαν δεν είναι αντίθετα στο Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και σε Διεθνές Σύμφωνο για τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα.
Επίσης, στην αντίκρουση των προσφυγών, υπογραμμίζεται ότι η ψήφιση του Μνημονίου δεν έπρεπε να γίνει με την ειδική πλειοψηφία των τριών πέμπτων της Βουλής (άρθρο 28 Συντάγματος) όπως υποστηρίζεται στην προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και των άλλων φορέων, καθώς ο Ν. 3845/2010 δεν αναγνωρίζει αρμοδιότητες σε όργανα διεθνών οργανισμών, αλλά ούτε παραβιάστηκε το άρθρο 36 του Συντάγματος που προβλέπει την κύρωση Διεθνών Συνθηκών από τη Βουλή.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται νομολογία (παλαιότερες αποφάσεις) του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία ο περιορισμός των περιουσιακής φύσεως δικαιωμάτων (περιλαμβάνεται ο μισθός και η σύνταξη) μπορεί να γίνει εφόσον αυτό επιβάλλεται από λόγους γενικότερου κοινωνικού ή δημοσίου συμφέροντος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά

06/11/2010
 
 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επίτηδες το κάνει; Κάθε φορά που μιλά ο πρωθυπουργός, τα spreads τραβούν την ανηφόρα. Κυρίως όταν μιλά για εκλογές, τις οποίες οι αγορές εν μέσω κρίσης εκλαμβάνουν ως δείγμα τρομερής αστάθειας και αποσταθεροποίησης.

Οι αγορές δεν καταλαβαίνουν από προεκλογικά τερτίπια ώστε να συνεχίσουν ατάραχες τη δουλειά τους. Δεν μπορούν να φανταστούν πως ο πρωθυπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας  
  θεωρεί σημαντικότερη την πολιτική εκλογική   του  επιβίωση από την επιβίωση της χώρας.
Διότι, όπως και να το κάνουμε, δεν είναι λογικό, δεν είναι ρεαλιστικό να απειλεί κανείς με εκλογές ενώ η χώρα του τελεί υπό σκληρή επιτήρηση, επειδή το κόμμα του θα χάσει μερικές περιφέρειες και κάποιους δημάρχους.

Αλλά μήπως μπορούσαμε να το φανταστούμε εμείς μέχρι την ώρα που το ζήσαμε στο πετσί μας;

Ο πρωθυπουργός συνέχισε να εξαπολύει απειλές και χθες. Κουβέντιασε με τους νέους, αλλά δεν ακούσαμε κανέναν να τον ρωτάει για τις εκλογές. Δεν είναι στα ενδιαφέροντα των νέων, θα πείτε.

Φυσικά. Έχουν μπει όλοι στα κουτάκια τους. Ρωτούν για την ανεργία, για τις ευκαιρίες, για τις γνώσεις, για την αξιοποίησή τους, για την νέα μετανάστευση. Ασύνδετα, χωρίς αυτά να συνδυάζονται δηλαδή με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Δεν ακούσαμε ούτε μια δυσάρεστη ερώτηση από τους νέους που πήραν μέρος στην συζήτηση.

Ή δεν τους δασκάλεψε κανείς ή ήταν πολύ καλά δασκαλεμένοι…

Την ίδια ώρα που ο κ. Παπανδρέου ξεκινούσε μια ανούσια συζήτηση επί τετριμμένων θεμάτων, δινόταν στη δημοσιότητα και το τελευταίο κατόρθωμά του. Μια συνέντευξη στο ιταλικό περιοδικό «Πανοράμα».

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός μας έστειλε την απειλή περί εκλογών μέσω Ιταλίας. Υπό τον σαφή τίτλο «Αν δε κερδίσω, η Ελλάδα θα ξαναψηφίσει»! Και ξεκαθάρισε ότι αν το κόμμα του χάσει τις περιφερειακές εκλογές θα προκηρύξει εθνικές εκλογές!

Το πλέον απαράδεκτο είναι ότι ο κ. Παπανδρέου στην συνέντευξή του στο «Πανοράμα», λέει σαφώς πως αυτοί που θα τον καταψηφίσουν στις περιφερειακές εκλογές είναι οι ομάδες συμφερόντων!

Υποστηρίζει δηλαδή ότι στις κάλπες θα πάνε να ψηφίσουν εναντίον του μόνο οι ομάδες συμφερόντων που επλήγησαν από τις μεταρρυθμίσεις του! Όχι ο λαός, όχι οι μισθωτοί, όχι οι συνταξιούχοι, όχι αυτοί που πληρώνουν την κρίση ενώ ο ίδιος είχε πει ότι θα την πληρώσουν «αυτοί που πρέπει».

Είναι εύκολο να παριστάνεις το θύμα των συμφερόντων – το έκαναν κι’ άλλοι. Το δύσκολο είναι να κυβερνάς υπεύθυνα και με αποτελέσματα.

Υπήρχε στη συνέντευξη και η ερώτηση αν… καταφέρνει να κοιμάται τη νύχτα. Και απάντησε ότι μερικές φορές ξυπνά και σκέπτεται τις λύσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν! Καλύτερα να σκεφτόταν πριν μιλήσει και πριν εκτινάξει τα spreads! Άλλωστε, της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά…
Ελεύθερη Ζώνη

Προφήτης Νουριέλ Ρουμπινί: "Θέμα χρόνου η πτώχευση της Ελλάδας"

 Αποδελτιώθηκε στον «Εμπροσθοφύλακα» στις 05 Νοεμβρίου 2010

Σχόλιο Σ.Ο.: «Θέμα χρόνου η πτώχευση της Ελλάδας», σύμφωνα με τον Νουριέλ Ρουμπίνι, τον “προφήτη” των οικονομικών ο οποίος έχει συνεργαστεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα του Ισραήλ. Ακόμη και αν οι Έλληνες υλοποιήσουν το δρακόντειο πρόγραμμα περικοπών, «πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω», λέει, το βάρος του χρέους σύμφωνα με την πρόγνωση του ΔΝΤ θα παραμείνει αισθητά πάνω από 100% του ΑΕΠ. Όχι πολύ μετά τις δηλώσεις του πως «το παραμικρό εξωτερικό σοκ αρκεί για να καταστεί “ανεξέλεγκτο” το πρόβλημα του ελληνικού χρέους», είχαμε τις μαζικές αποστολές βομβών σε ξένες πρεσβείες, και τις εκρήξεις σε αυτές της Ελβετίας και της Ρωσσίας. “Προφήτης”…!
roubini-nouriel
Ημερήσια’
«Ρουμπίνι: Θέμα χρόνου η πτώχευση της Ελλάδας»
01 Νοεμβρίου 2010

Η πτώχευση της Ελλάδας είναι θέμα χρόνου εκτιμά ο Νουριέλ Ρουμπινί. Σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Capital» ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος-αναλυτής σημειώνει ότι την περίπτωση της Ελλάδας «τα δεδομένα μιλούν μια πολύ καθαρή γλώσσα».
Ακόμη και αν οι Έλληνες υλοποιήσουν το δρακόντειο πρόγραμμα περικοπών, «πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω», λέει, το βάρος του χρέους σύμφωνα με την πρόγνωση του ΔΝΤ θα παραμείνει αισθητά πάνω από 100% του ΑΕΠ. Το παραμικρό εξωτερικό σοκ αρκεί για να καταστεί «ανεξέλεγκτο» το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. «Για αυτό, το ερώτημα που τίθεται για μένα δεν είναι εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά μόνο πότε», τονίζει ο κ. Ρουμπινί. Εκτιμά δε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης εκείνο που ενδεχομένως κάνει είναι «να καθυστερεί την κατάρρευση των ελληνικών ομολόγων - στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το χρονικό σημείο που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα είναι σε καλύτερη κατάσταση», αναφέρει ο ίδιος.
Στη συνέντευξη στο Capital ο Ν. Ρουμπινί προειδοποιεί για τους κινδύνους που συνεχίζουν να υπάρχουν για την παγκόσμια οικονομία. Για τη γερμανική οικονομία παραδέχεται «επέστρεψε στο δρόμο της ανάπτυξης», αλλά σημειώνει ότι «βρίσκεται πολύ μακράν του επιπέδου προ κρίσης» και πρόκειται για «στατιστικό εφέ», καθώς και το 2009 το επίπεδο ανάπτυξης ήταν χαμηλό. Τα προγράμματα περικοπών που εφαρμόζουν η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες το τρέχον έτος θα είναι «τροχοπέδη» για την ανάκαμψη.

Ήγγικεν η ώρα της λαϊκής οργής....

Ηγγικεν η ώρα της λαϊκής οργής.

Θα παραβλέψουμε το "αναρχοαυτόνομο" αξίωμα: "Αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν τα πράγματα θα τις είχαν καταργήσει"! Οπως επίσης και τη δομή της Δημοκρατίας μας, όπου νομοθέτες, ελεγκτές και ελεγχόμενοι είναι τα ίδια πρόσωπα, που πέραν των λοιπών προνομίων έχουν θεσπίσει για τους εαυτούς των και το ατιμώρητο. Απαντες μάλιστα ξέχασαν τι εστί απλή αναλογική!

Θα σταθούμε στη συγκυρία που μας φέρνει την Κυριακή προ των ευθυνών μας. Σε λιγότερο από ένα χρόνο ήρθαν τα πάνω κάτω τόσο στα εργασιακά θέματα, όσο και στα ασφαλιστικά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά. Η ανεργία καλπάζει, τα μαγαζιά κλείνουν αλλά ανθούν το παραεμπόριο και η μαύρη αγορά εργασίας με παράλληλη αύξηση φόρων και τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Ανέκαθεν εύκολος στόχος των κυβερνώντων η μικρομεσαία τάξη, όπου η παρακράτηση γίνεται εύκολα στην πηγή.

Ο θυμός και η δικαιολογημένη οργή όλων μας πνίγηκαν κείνο το μαύρο μεσημέρι στη Marfin, όπου αθώοι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί.

Παρεμπιπτόντως πότε θα βρεθούν οι δράστες;

Το συνδικαλιστικό κίνημα εξαφανισμένο, τα εξαρτημένα από την κρατική διαφήμιση και τα θαλασσοδάνεια ΜΜΕ σιγοντάρουν τις Κυβερνητικές θέσεις, η αντιπολίτευση αξιωματική και παρακατιανή στη μάχη του σταυρού και του εντυπωσιασμού, μεγάλα λόγια και φανφάρες.

Και μεις στη γωνία να προσπαθούμε να συνέλθουμε από τα απανωτά στραπάτσα.
Οι κεραίες του κουβέρνου έπιασαν την αγανάκτηση, είδαν πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα πάρουν μορφή δημοψηφίσματος όχι μόνο κατά του μνημονίου αλλά και κατά του πολιτικού κατεστημένου κι έδωσαν από μόνοι τους αυτό το χαρακτήρα.
Ο πρωθυπουργός με τις 157 έδρες δεν δίστασε να θέσει θέμα πρόωρων εκλογών (κάτι που επανέλαβε και σήμερα ο κύριος Χυτήρης στη ΝΕΤ) αν μαυριστεί η πολιτική του.
Διαπιστώνοντας δε πως τα "ψάρια" δεν τσιμπάνε εμφανίστηκε ο από μηχανής Θεός της "τρομοκρατίας"!

Ανέκαθεν το παρακράτος που μεταπολιτευτικά εξελίχτηκε σε "τρομοκρατία" ξελάσπωνε το κράτος αλλάζοντας την ατζέντα της επικαιρότητας. Το θέατρο του "τρόμου" με τους αμούστακους επαναστάτες με τις γυαλιστερές περούκες δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα καθ' ότι τζούφιες οι στρακαστρούκες. Απειρος και πρωτοεμφανιζόμενος ο σκηνοθέτης!

Ετσι από προχτές τα "παπαγαλάκια" κυκλοφορούν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αναβάλει τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών και προβλέπει δίδυμες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός ορκίζεται πως δεν μπλοφάρει.
Προς τι όλα αυτά; Ποιοι κοροϊδεύουν ποιους; Ποιους εξυπηρετεί ο φόβος κι ο πανικός που προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο; Τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν; Πόση δόση αλήθειας έχουν τα σενάρια για τα γεωτρύπανα στο Αιγαίο, για το όνομα των Σκοπίων, για την απεμπόληση της Εθνικής μας κυριαρχίας καθώς και τη λήψη νέων μέτρων μετεκλογικά;

Αγνωστο ποιοι κινούν τα νήματα και που αποσκοπούν. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα συνεχίσουν να μαυρίζουν τις ζωές μας και των παιδιών μας.

Ας τους προλάβουμε εμείς την Κυριακή 7 του Νοέμβρη κι ας κάνουμε τη δική τους ζωή μαύρη έστω και για μια μέρα. Ας πάμε στις κάλπες χωρίς φόβο και χωρίς αίσθημα ενοχής!
Αν κι αυτή τη φορά επιβραβεύσουμε τις κομματικές παρατάξεις που μας έφεραν στο σημερινό χάλι και μας επιφυλάσσουν ακόμα χειρότερα δεινά τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας κι αυτοί οι δυνάστες μας αξίζουν.
πηγή Ζειδώρον,  koukfamily

Εκλιπαρεί τον Μπόμπολα για να τον σώσει

 


Ένα τσάι χωρίς τείνη, παρήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου στο "Πεντελικόν", ενώ ο μεγαλοεπιχειρηματίας Γιώργος Μπόμπολας ένα ουίσκι χωρίς πάγο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών κράτησε 3 τέταρτα και ήταν παρόν ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος ως μάστερ σεφ της κακιάς ώρας κανόνισε και το ραντεβού.

Kαι οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να εκλιπαρει τον μεγαλοεκδότη για περισσότερη βοήθεια!
-Τι άλλο θέλεις, δεν βλέπεις ότι σε λίγο θα μας πετάνε γιούρτια;

Tου απάντησε ο Μπόμπολας, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε να προχωρήσει η εξόφληση των οφειλών του κράτους προς τον "ΑΚΤΩΡα" και τις άλλες εταιρείες του.

Ο Παπανδρέου του έκανε παράπονα για τον Πρετεντέρη, που δεν χάνει την ευκαιρία να χλευάσει την εμπνευσμένη πολιτική του Μαξίμου με αποτέλεσμα να γελάμε όλοι με τα καλαμπούρια του Γιάννη, ο οποίος σημειωτέον είναι όλα τα λεφτά στο δελτίο της Ολγας και του Βαν Κλίφ


Το ειδα στο: http://peripatris.blogspot.com/2010/11/e.html#ixzz14TiEVK64

Σε κλίμα αποσταθεροποίησης οι εκλογές

Σε κλίμα αποσταθεροποίησης οι εκλογές

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Μετά το κλίμα πτώχευσης που οδήγησε στην πτώχευση της χώρας με την ενεργοποίηση του μηχανισμού διάσωσης, τώρα διαμορφώνεται από τα γνωστά αγγλοσαξονικά κέντρα, κλίμα αποσταθεροποίησης που θα οδηγήσει την χώρα σε νέες περιπέτειες και το πολιτικό σύστημα σε νέες μορφές διάσωσης του προσωπικού του.
Οι σημερινοί Financial Times υπήρξαν σαφείς ως προς τις προθέσεις των έμπιστων συνεργατών του πρωθυπουργού στα διεθνή κέντρα των αποφάσεων, οι οποίοι, όπως τονίζει η εφημερίδα, «κάνουν ότι καλύτερο μπορούν να στηρίξουν τον κ. Παπανδρέου», μεταθέτοντας ακόμα και τα στοιχεία για την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 μέχρι τις τοπικές εκλογές. Αυτοί λοιπόν οι υποστηρικτές της ...............κυβέρνησης Παπανδρέου, δια της εφημερίδας που εκπροσωπεί το γνωστό πολιτικοοικονομικό λόμπι των ΗΠΑ, διαμορφώνουν ένα απίθανο κλίμα αποσταθεροποίησης, το οποίο συνδέουν με την απόφαση του πρωθυπουργού να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Αναφέρουν ότι: «οι βομβιστικές ενέργειες…στοχεύουν στην αναζωπύρωση των προεκλογικών εντάσεων, εντείνοντας τους φόβους ότι οι εξτρεμιστές θα προκαλέσουν νέο κύμα βίας, όπως αυτή που εμπόδισε την προσπάθεια μεταρρύθμισης νωρίτερα μέσα στο 2010».

Αρνούμαι να σχολιάσω το παραπάνω απόσπασμα. Ξαναδιαβάστε το με προσοχή για να αντιληφθείτε με ποιόν τρόπο προβληματοποιούν την κατάσταση στην χώρα μας και ανακαλύψτε μόνοι σας την χυδαιότητα του μηνύματός του. Το σημειώνω απλώς για όσους αναζητούν αποδείξεις για να κατανοήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης και τον ρόλο του πρωθυπουργού στην τροφοδότηση αυτής της εικόνας της χώρας, που την αναπαριστά στην διεθνή κοινή γνώμη σαν άντρο τρομοκρατών και εξτρεμιστών κάθε είδους. Δεν διατηρώ πλέον καμία αμφιβολία ότι ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του διαμορφώνουν τις συνθήκες, ώστε το πείραμα της διεθνούς πολιτικοοικονομικής ελίτ στην Ελλάδα να περάσει στην δεύτερη φάση μετά τις εκλογές. Το ακριβές περιεχόμενο αυτής της φάσης μου είναι άγνωστο, αλλά θα μπορούσα εύκολα να το φανταστώ στην γενικότητά του. Δεν πρόκειται όμως να γράψω ούτε μια αράδα πλέον που θα μπορούσε να εκληφθεί ως εικασία.

Παρότι μέχρι τώρα όλες οι εκτιμήσεις και πληροφορίες τις οποίες έχω μοιραστεί με διαδικτυακούς φίλους, έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι κεραίας, δεν θα δοκιμάσω να μιλήσω για την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει λόγος. Άλλωστε δεν είναι πλέον δύσκολο να υποθέσει κανείς πού οδηγεί το σύνθημα της κυβέρνησης: «Η Ελλάδα δεν είναι Υεμένη». Σε ανάλογη περιπέτεια με αυτήν που ακολούθησε του συνθήματος: «Η Ελλάδα δεν είναι Ντουμπάι». Μόνον που αυτήν την φορά τα πράγματα δεν θα περιοριστούν σε ένα μνημόνιο. Τώρα θα υπογράψουμε μπόλικα μνημόνια και σε άλλους τομείς της διοίκησης πέραν των οικονομικών.

Είναι βέβαιο ότι ο κ. Παπανδρέου κινείται βάσει σχεδίου, το οποίο ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση με το σχέδιο εξουσίας που παρουσίασε στον ελληνικό λαό για να κερδίσει την ψήφο του. Συνειδητά έμπλεξε την χώρα στην περιπέτεια της οικονομικής απορρύθμισης, η οποία έχει οδηγήσει στα τραγικά αποτελέσματα που διαπιστώνονται από όλους ανεξαιρέτως τους φορείς μέτρησης της οικονομικής δραστηριότητας στον πλανήτη και τώρα συνειδητά την οδηγεί σε τεχνητή αποσταθεροποίηση. Αν ήθελε να καταφύγει σε εκλογές, ισχυριζόμενος ότι θεωρεί πως δεν απολαμβάνει της αναγκαίας υποστήριξης των πολιτών μετά από ένα ενδεχομένως ατυχές αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές, θα το έκανε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το ότι επέλεξε να θέσει τις βουλευτικές εκλογές ως δίλημμα προς στους πολίτες που θα ψηφίσουν την Κυριακή για να αναδείξουν τις τοπικές εξουσίες, όχι απλώς εξευτελίζει την διαδικασία, αλλά, όπως παρατηρείτε, δίνει χρόνο σε αποσταθεροποιητικές δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας να διαμορφώσουν κλίμα τρόμου, πριν φτάσει ο πολίτης στην κάλπη για να απαντήσει στο δίλημμα. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να σχολιάσω και εγώ το πάρτι των κερδοσκόπων με τα ελληνικά ομόλογα. Άσχημα παιχνίδια, τα οποία δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά βάσει οποιασδήποτε λογικής που απορρίπτει σενάρια συνομωσίας.

Η νομιμοποίηση που επιχειρεί η κυβερνητική προπαγάνδα στην ανερμάτιστη πολιτικά συμπεριφορά του πρωθυπουργού, δεν είναι απλώς επικοινωνιακά αδύναμη, αλλά πολιτικά άθλια. Είναι σαν η δημοκρατία στην Ελλάδα να κρίνεται από την ψευδοαντιπαλότητα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Από την στιγμή κατά την οποία ο κυρίαρχος πολιτικός λόγος δομείται στην βάση ενός γαντιού το οποίο ο πρωθυπουργός πετάει ή σηκώνει ή δεν ξέρω τι άλλο κάνει στο πλαίσιο της αντιπαράθεσής του με την αντιπολίτευση, τότε μιλάμε για κομματοκρατία και όχι για δημοκρατία. Το δίλημμα των βουλευτικών εκλογών μέσω των περιφερειακών εκλογών δεν είναι πολιτικό δίλημμα, αλλά φτηνή αναπαράσταση του κομματισμού στην χώρα, που εξευτελίζει, πέραν όλων των άλλων και σοβαρούς ανθρώπους που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ στις τοπικές εκλογές. Για φαντάσου να σε συναντούν στον δρόμο και να σου λένε «εσένα δεν θα σε ψήφιζα ποτέ, αλλά έχε χάρη που ο Γιώργος απείλησε με εκλογές και σε ψηφίσαμε για να μην χάσουμε την κυβέρνηση!».  

Διαφωνώ και με τον διαχωρισμό «μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί» υποψήφιοι, που επιχείρησε η αντιπολίτευση. Αποπνέει προβληματική πολιτική κουλτούρα, αλλά τουλάχιστον αυτό εμπεριέχει και πολιτικότητα, ενώ το δίλημμα του Γιώργου είναι κυνικός εκβιασμός προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Τους συμπεριφέρεται σαν να πρόκειται για πρόβατα σε κομματικό μαντρί, που αν δεν μείνουν πιστά στον τσοπάνη θα ανοίξει η στάνη και θα μπει ο κακός λύκος να τα κατασπαράξει. Νομίζω, όμως, ότι τα ούτως ή άλλως θορυβημένα πρόβατα έχουν αντιληφθεί ότι αυτός που τους θέτει το δίλημμα είναι ο ίδιος ο λύκος. Εγώ νομίζω, αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι είναι σε θέση οι πολλοί να συνειδητοποιήσουν ποιος τελικά είναι ο λύκος. Το κλίμα αποσταθεροποίησης είναι βέβαιο ότι θα τους μπερδέψει ακόμα περισσότερο, αφού μάλιστα μέχρι τώρα δεν υπήρξε απολύτως καμία πολιτική δύναμη, η οποία να εκφράσει το συγκυριακό λαϊκό αίτημα ως πρόταση εξουσίας. Βρισκόμαστε, δηλαδή, μέσα σε ένα θολό προεκλογικό τοπίο, με φοβισμένους από την οικονομική κρίση πολίτες, εντός του οποίου τυχοδιωκτικά συμφέροντα έχουν βρει πεδίο πειραματισμού και ελευθερία κινήσεων από την κυβέρνηση.

Μια, λοιπόν και έτσι έχουν τα πράγματα, εκτός από επίδειξη ψυχραιμίας ψάξτε, αν έχετε κέφι, έναν τρόπο να καταλήξει αυτό το άρθρο σε ένα μήνυμα, διότι εγώ … πλέον δυσκολεύομαι! Είναι μάλλον κουραστικό να λέμε τα ίδια και τα ίδια.
 

Αλήθεια δεν ξέρω ποιος πρωτοέθεσε το ερώτημα αλλά ρωτώ κι εγώ με την σειρά μου. Τι ζητούν ένας καταξιωμένος θεατράνθρωπος ή ένας πετυχημένος πανεπιστημιακός υπό την "αρχηγία" του αγράμματου Αργύρη;

Η απίστευτη ληστοσυμμορία....

Η απίστευτη ληστοσυμμορία…

Η απίστευτη ληστοσυμμορία… του ΠΑΣΟΚ ακούστε την στο βίντεο που ακολουθεί τι έλεγε πριν πάρει την “κουτάλα” της εξουσίας.
Χαρείτε την……

apneagr (mail), Τόνοι και Πνεύματα