Σελίδες

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΣΑΡΚΟΖΙ-ΓΚΙΟΥΛ, Τα τσούγκρισαν για την Κύπρο

ΣΑΡΚΟΖΙ - ΓΚΙΟΥΛ Τα τσούγκρισαν για την Κύπρο

| Εκτύπωση | 22/11/2010 | Της Ντίας Χαιλή

Καβγά με αφορμή την Κύπρο φέρονται να είχαν κατά τη σύνοδο ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Λισαβόνα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Γάλλος ομόλογός του είχαν μια πολύ έντονη συζήτηση κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου ΝΑΤΟ - ΕΕ, όταν ο Αμπντουλάχ Γκιουλ εξέφρασε την αντίθεση της χώρας του
στο να ωφεληθεί η ΕΕ, να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές και αμυντικές ικανότητες του ΝΑΤΟ και αυτό γιατί, όπως ανέφερε, μέρος της Ε.Ε. είναι οι Ε/κ, οι οποίοι πρόσθεσε ότι δεν εκπροσωπούν ολόκληρο το νησί.
Παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας για την Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ότι οι Ε/κ είναι μέλος της ΕΕ και αυτό είναι μια πραγματικότητα, προσθέτοντας όμως ότι «υπάρχουν και άλλες πραγματικότητες».
«Για παράδειγμα, οι Ε/κ δεν εκπροσωπούν ολόκληρο το νησί». «Εκεί», πρόσθεσε, «υπάρχει ένα άλυτο πρόβλημα. Υπάρχουν υποσχέσεις που δεν κρατήθηκαν. Και αυτά είναι πραγματικότητες».
Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της Ε.Ε. στη σύνοδο ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε «μιλάτε πολύ σωστά και σέβομαι τις αρχές. Τότε, το 2002, ενώ οι Ε/κ δεν ήταν μέλος, παραβιάζοντας την αρχή 'αν δεν λύσετε τα προβλήματα, δεν μπορείτε να γίνεται μέλος', γιατί τους κάνατε πλήρες μέλος το 2004; Αυτή την αρχή δεν μπορέσατε να την θυμηθείτε τότε;», κατέληξε ο Γκιουλ.
Υπάρχουν αξίες
Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απάντησε έντονα στον Τούρκο Πρόεδρο, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι πλήρες μέλος της ΕΕ.
«Εμείς, και τα 27 μέλη, είμαστε μια οικογένεια. Υπάρχουν αξίες. Πρέπει να ενεργούμε με βάση αυτό και αυτό είναι μια πραγματικότητα», απάντησε στον Γκιουλ ο Νικολά Σαρκοζί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Χουριέτ», τη θέση του Γάλλου Προέδρου υπερασπίστηκε και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκέλα Μέρκελ.
Και δεύτερη διαφωνία
Σαρκοζί και Γκιουλ είχαν έντονη διαφωνία και την πρώτη μέρα της Συνόδου όταν συζητήθηκε το πυραυλικό σύστημα, με τη Γαλλία να θέλει να χαρακτηριστούν κύριες περιοχές κινδύνου για την προέλευση απειλών το Ιράν και η Μέση Ανατολή.
Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε και για την πολιτική της χώρας του στην περιοχή, λέγοντας πως δεν ανησυχούν από την πυραυλική πολιτική του Ιράν, για να σημειώσει ότι «άλλο οι πύραυλοι, άλλο το ζήτημα των πυρηνικών. Κάθε χώρα λαμβάνει μέτρα ανάλογα με τους κινδύνους που δέχεται».
Η «Χουριέτ» αναφέρει επίσης ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε συνάντηση 10 λεπτών με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα και όπως δήλωσε ο κ. Γκιουλ, συζήτησαν την τρομοκρατία, θέματα της Συνόδου και τις σχέσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ. Φέρεται να διατύπωσε παράπονο γιατί από τον περασμένο Ιούλιο, λόγω αντιδράσεων στο Κογκρέσο, η Ουάσινγκτον δεν έχει διορίσει νέο Πρέσβη στην Άγκυρα.
Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η αμερικανική κυβέρνηση θα λύσει το θέμα.
Εξάλλου, η συνάντηση του κ. Γκιουλ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ δεν έγινε λόγω βεβαρημένου προγράμματος και των δυο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας.

Σημερινή

ΟΧΙ Σαμαρά στο μνημόνιο.

Σαμαράς: «Οχι» στο Μνημόνιο...


Του Γιώργου Δελαστίκ
Κατηγορηματικός ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που έδωσε στη χθεσινή «Καθημερινή», όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο «συναίνεσης» με την κυβέρνηση Παπανδρέου: «Με όσους αποδέχονται τα αδιέξοδα του Μνημονίου δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας», τόνισε χωρίς περιστροφές. Είναι προφανές ότι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει καμιά πρόθεση να εγκαταλείψει την «αντιμνημονιακή» πολιτική που χάραξε ο ίδιος προσωπικά και η οποία όχι μόνο.....
συγκράτησε την υπό αποσύνθεση ΝΔ μετά την πανωλεθρία στις προ έτους βουλευτικές εκλογές, αλλά και της προσπόρισε ουσιώδη εκλογικά οφέλη εξαιτίας της κατάρρευσης της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ κατά περίπου δέκα εκατοστιαίες μονάδες.

«Τον Οκτώβριο του 2009 η ΝΔ πήρε την πλειοψηφία σε μόνον 6 νομούς από τους 54. Δεκατρείς μήνες μετά από μια αληθινή εκλογική συντριβή κέρδισε στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 32 από τους 54 νομούς! Σε αυτοδιοικητική βάση κερδίσαμε στους περισσότερους νομούς που είχαμε κερδίσει ποτέ. Σε σύγκριση με τις γενικές εκλογές, ανεβάσαμε τα ποσοστά μας παντού. Εκμηδενίσαμε τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ από τις 10,4 μονάδες σε 2» υπογράμμισε ο Α. Σαμαράς, ο οποίος κατέστησε σαφέστατο ότι παραμένει ριζικά αντίθετος με το Μνημόνιο, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται για να υποχωρήσει από τη θέση αυτή.

Εκανε λόγο για «πολιτική τεκμηριωμένης αντίθεσης με το Μνημόνιο» και χαρακτήρισε «ακόμη μια δικαίωση το ότι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν να υπογράψουν αντίστοιχο Μνημόνιο».

«Η θέση μας επαληθεύτηκε πλήρως από τα ίδια τα αποτελέσματα του Μνημονίου, που έχει ήδη πέσει έξω σε όλους τους στόχους του, διότι η ύφεση απορρόφησε την αποτελεσματικότητα των μέτρων που πάρθηκαν» ισχυρίστηκε, υπογραμμίζοντας ότι αν η κυβερνητική πολιτική υπό το Μνημόνιο «συνεχίσει στο ίδιο αδιέξοδο, τότε σύντομα θα συνειδητοποιήσουν όλοι ότι αυτό που εμφανίστηκε ως «σωτηρία» ήταν καταστροφή».

Η αλήθεια είναι ότι έχει καταβληθεί εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και των σχετιζόμενων με αυτό κομμάτων και μέσων ενημέρωσης εντονότατη προσπάθεια να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ως δήθεν απόδειξη της «αποτυχίας» της «αντιμνημονιακής» πολιτικής του Α. Σαμαρά. Ως επιχείρημα προβάλλεται το ότι οι αριστεροί ψηφοφόροι δεν ψήφισαν τους υποψηφίους της ΝΔ στον δεύτερο γύρο.

Πρόκειται περί παραπλανητικού τεχνάσματος. Η αντίθεση στο Μνημόνιο του αρχηγού της ΝΔ δεν απευθυνόταν βεβαίως προς την Αριστερά, αλλά προς τη βάση της ΝΔ, η οποία βρισκόταν σε άθλια κατάσταση μετά την περυσινή εκλογική συντριβή που την οδήγησε ο Κώστας Καραμανλής. Με δεδομένη και την αποχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη (η οποία είχε πάρει το 40% των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέτρεχε τον κίνδυνο να υποστεί νέα διαλυτική ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η κατάσταση γινόταν ακόμη πιο δύσκολη εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Α. Σαμαράς δεν είχε δική του «φράξια» στη ΝΔ, όπου οι μηχανισμοί ήταν καραμανλικοί ή μητσοτακικοί, ενώ ο Α. Σαμαράς είχε αναδειχθεί στην ηγεσία του κόμματος λόγω μιας εξέγερσης της βάσης του, δεν είχε όμως τον χρόνο ούτε καν να επιβάλει τον οργανωτικό του έλεγχο.

Η«αντιμνημονιακή» γραμμή Σαμαρά εξόπλισε την εκλογική βάση της Δεξιάς με μια πολιτική και ιδεολογική σημαία, που επέτρεπε στους ψηφοφόρους της ΝΔ να αισθάνονται ότι μπορούν να υπερκεράσουν το ΠΑΣΟΚ από πιο πατριωτικές θέσεις. Αυτό τους συσπείρωσε και πέτυχε να επιβραδύνει σχεδόν ολοκληρωτικά την πτωτική τάση της ΝΔ, βελτιώνοντας έτσι θεαματικά τη σχετική της θέση έναντι του ΠΑΣΟΚ που υπέστη βαρύτατες απώλειες, όχι όμως τέτοιες που να κλονίζουν τη θέση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Η επιτυχία της «αντιμνημονιακής» γραμμής της ΝΔ γίνεται ακόμη σαφέστερη αν εξετάσει κανείς το εκλογικό Βατερλό του ΛΑΟΣ που υποστήριξε το Μνημόνιο και πλήρωσε γι’ αυτό βαρύτατο πολιτικό αντίτιμο, χάνοντας κάθε διεισδυτικότητα στον κόσμο της ΝΔ, όπως άλλωστε η επίσης φανατική υποστηρίκτρια του Μνημονίου Ντόρα Μπακογιάννη. Ουδέποτε φυσικά υπήρχε περίπτωση αριστερός ψηφοφόρος να ψηφίσει υπέρ του Νικήτα Κακλαμάνη ή υπέρ του απεχθούς δεξιού κυκλώματος ελέγχου της Θεσσαλονίκης.

ΡΗΓΜΑ
Μια στρατηγικής σημασίας επιλογή
Η άρνηση του Α. Σαμαρά να εγκαταλείψει την «αντιμνημονιακή» στάση του συνιστά επιλογή στρατηγικής σημασίας. Εχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι με τη γραμμή αυτή θέτει αυτομάτως το ΠΑΣΟΚ σε θέση μειοψηφίας, αφού όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν πως η πλειοψηφία του λαού μας αντιτίθεται σφοδρότατα στην πολιτική που υπαγορεύει το Μνημόνιο. Θα αποτελούσε ασυγχώρητο πολιτικό σφάλμα να εγκαταλείψει οικειοθελώς η ΝΔ αυτό το στρατηγικό πλεονέκτημα για να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ. Χώρια που έτσι θα εμφανίζονταν δικαιωμένοι ΛΑΟΣ και Ντόρα και θα διευκολυνόταν η λεηλάτηση εκ μέρους τους της πλήρως αποπροσανατολισμένης πλέον εκλογικής βάσης της ΝΔ του καταρρακωμένου κύρους Σαμαρά.

 προεδρική δημοκρατία

















Στην Ιρλανδία ετοιμάζονται να τους κρεμάσουν ψηλά. Κι εμείς... κι εμείς!!!

Στην Ιρλανδία ετοιμάζονται να τους κρεμάσουν ψηλά!

 
i
 
Rate This
Quantcast
Στην Ιρλανδία αρκούσαν οι ξιπασμένοι τραπεζίτες για να φέρουν τη χώρα τους στο χείλος του γκρεμού.
Αντίστοιχα στην Ελλάδα συνεργάστηκαν οι ξιπασμένοι τραπεζίτες των θαλασσοδανείων , με τα πουλητάρια της πολιτικής και τους διαπλεκόμενους νταβατζήδες.
Τα πουλητάρια, οι πολιτικοί, άφησαν ατιμώρητα τα καθάρματα της διαχρονικής διαπλοκής με αποτέλεσμα για παράδειγμα οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου της Siemens να κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι.
Ακόμη και ο Παντελεήμων Καρακώστας που παραδέχθηκε ότι ήταν παποράκι χρυσοποίκιλτο, απολαμβάνει την ελευθερία του στην άθλια χώρα των Παπανδρέου-Καραμανλή-Βαλυράκη.
Τουλάχιστο οι Ιρλανδοί πολίτες δεν κρύβουν την οργή τους. Φτύνουν κατάμουτρα τους πολιτικούς  και τους  απειλούν ανοιχτά με κρεμάλες.
Αντίθετα ο δικός μας μαλακολαός-όλοι εμείς-καθόμαστε κότες λυράτες  και επιτρέπουμε στους ερασιτέχνες πολιτικούς δολοφόνους να ξετυλίγουν ένα μετά το άλλο τα φονικά τους όπλα, ώσπου να πετύχουν το κατάλληλο να μας ξεπαστρέψουν.
Είναι τόσο ανίκανοι που από τη μια μεριά υπογράφουν το Μνημόνιο (Προβόπουλος-Παπακωνσταντίνου) και από την άλλη αρνούνται να το εφαρμόσουν γιατί τρέμουν το κομματικό στρατό από τους κηφήνες δημοσίους υπαλλήλους και τα πουλημένα συνδικάτα.
Δείτε για παράδειγμα τους παλιούς συνδικαλισταράδες του ΟΤΕ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Παπαδάκου στο «ΒΗΜΑ» αυτά τα λαμόγια έπαιρναν τις πιο χοντρές μίζες από τον Καραβέλα, τον «βομβιστή».
Κι όμως όλοι τους κυκλοφορούν ελεύθεροι  και μας γράφουν  στα παλιότερα των υποδημάτων τους, εξαιτίας των πουλημένων πολιτικών που χρησιμοποιούν τη Δικαιοσύνη σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.
Είναι  εθνική ντροπή να τους ανεχόμαστε. Είναι εθνική ντροπή να αγοράζουμε τις εφημερίδες των νταβατζήδων και τα προιόντα που διαφημίζουν τα ξιπασμένα κανάλια τους.
Είναι εθνική ντροπή να μας ταπεινώνουν καθημερινά, σαν πειραματόζωα δίχως αντίσταση.
Σ αυτούς που μας έφεραν ως εδώ αξίζουν κρεμάλες στο Σύνταγμα. Όχι στο Γουδί. Στη πλατεία Συντάγματος πρέπει συμβολικά να στηθούν κρεμάλες για τα πουλητάρια τους πολιτικούς που μας έφεραν ως εδώ.
Νίκος Χριστοφοράκος,  αιέν αριστεύειν

Oι Τούρκοι παράγουν τα όπλα τους, Εμείς τα πουλάμε...

Οι Τούρκοι παράγουν τα όπλα τους. Εμείς τα πουλάμε...

Αυτό που περιμένει να δει πως και πως στην πενθήμερη επίσκεψή του στη Τουρκία που αρχίζει αύριο, ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης, είναι τα ναυπηγεία στο Γκιολτσούκ και στην Κωνσταντινούπολη. Η περιέργειά του είναι δικαιολογημένη. Η τουρκική ναυπηγική βιομηχανία η οποία υποτίθεται ότι με το σεισμό του 1999 είχε υποστεί ανεπανόρθωτες, όχι μόνο «αναστήθηκε» ενώ η Τουρκία βρισκόταν υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ, αλλά πρόσφατα έριξε στη θάλασσα, δύο πλοία με τεχνολογία stealth! Ένα περιπολικό για την ακτοφυλακή και μία κορβέτα για το ΠΝ! Τα χρόνια που η Τουρκία δούλευε σοβαρά και μεθοδικά, εμείς αγοράζαμε με νοοτροπία νεόπλουτου υποβρύχια, άρματα μάχης, αεροσκάφη, υπογράφοντας πλουσιοπάροχα συμβόλαια σε ξένες αμυντικές βιομηχανίες.
11 χρόνια μετά η Τουρκία έχει μία πανίσχυρη αμυντική βιομηχανία κι εμείς μία «ημιθανή» αν όχι νεκρή. Οι Τούρκοι εξοπλίζονται σαν αστακοί παράγωντας τα όπλα της κι εμείς έχουμε αρχίσει να βάζουμε ταμπέλες «πωλείται», σ΄ ότι μπορεί να πουληθεί. Δεν είναι σενάριο, είναι πια πραγματικότητα. Μετά από τις συζητήσεις με τους Πολωνούς για τη πώληση υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, συζήτηση έγινε και με τη Λιβύη, όπου ο Α/ΓΕΝ, βρέθηκε τη περασμένη εβδομάδα. Η Λιβύη θέλει τέσσερα υποβρύχια κι εμείς είμαστε πρόθυμοι να πουλήσουμε. Κι όχι μόνο στη Λιβύη.
Η Βουλγαρία για παράδειγμα που πλέον δεν διαθέτει ούτε ένα υποβρύχιο έχει μπει στη λίστα πιθανών αγοραστών παλαιών υποβρυχίων του στόλου μας. Αγοραστής αναζητείται και για δύο τουλάχιστον φρεγάτες τύπου S (ΛΗΜΝΟΣ-ΕΛΛΗ), για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage F-1, που έχουν αποσυρθεί αλλά και για τα Α-7 που είναι σε διαδικασία απόσυρσης. Από άρματα μάχης έχουμε πολλά να δώσουμε. Αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες της τρόϊκας θα πρέπει να «ξεφορτωθούμε» τουλάχιστον 600! Ποιος θα αγοράσει σήμερα άρματα μάχης; Μόνο ένας ήταν ο καλός ο πελάτης που τα έπαιρνε κατά εκατοντάδες. Τώρα όμως ο «πελάτης» είναι στο ΔΝΤ και ήρθε η ώρα του λογαριασμού, που είναι και αρκετά «τσιμπημένος».

Εθνικά Θέματα

 

Το κόμμα της Ντόρας: Η καρικατούρα του δωσιλογισμού

Το κόμμα της Ντόρας: Η καρικατούρα του δωσιλογισμού


Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι το μητσοτακέικο αποτυπώνει πιο ακραία και καταχρηστικά, αλλά και πιο μοχθηρά την παρακμή και τη σήψη των αστικών κοινοβουλευτικών θεσμών, όλη την αχρειότητα του αστικού κόσμου και των θεσμών του.

Ένα «σύμβολο», βεβαίως της καθεστωτικής μοχθηρίας, του αμοραλισμού και του δωσιλογισμού, όταν ολόκληρο το κυβερνητικό οικοδόμημα είναι «μητσοτακισμός» (η αυθάδεια τους ψεύδους, του αμοραλισμού και του δωσιλογισμού), επιβιώνει και φυτοζωεί από το νόμο της αδράνειας, αλλά ποτέ δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα ισχυρά κέντρα εξουσίας δεν «επενδύουν» στα καμένα χαρτιά, στις μελανές καθεστωτικές κηλίδες. Τις συντηρούν, όσο μπορούν υπογείως, αλλά αναζητούν το «μητσοτακισμό» σε νέα πρόσωπα που μπορεί να εξαπατήσουν.

Από αυτή την άποψη το κόμμα της Ντόρας είναι καταδικασμένο. Δεν μπορεί να περπατήσει και να παίξει κάποιο πρωταγωνιστικό ρόλο, παρά μόνο ρόλο «κομπάρσου»: «Τσόντα» των κυβερνητικών ανδρεικέλων.

Η φαιδρότητα αυτής της μητσοτακικής καρικατούρας είναι ότι αυτό-ονομάζεται πολιτικό κίνημα και όχι κόμμα. Σφετερίζονται όλοι τη λέξη «Κίνημα» όταν το μόνο «κίνημα» που γεννάει αυτά τα εκτρωματικά κατασκευάσματα είναι το «κίνημα» της σήψης και αποσύνθεσής τους, το ΚΙΝΗΜΑ της συντριπτικής λαϊκής απόρριψής τους που εκφράστηκε και πριν από λίγες μέρες με τα γιγαντιαία και ιστορικά ποσοστά της αποχής…

Όμως η νέα αυτή κατασκευή της Ντόρας (καρικατούρα «μητσοτακισμού») δείχνει κάτι πολύ σημαντικό: το τραγικό αδιέξοδο του καθεστώτος και των «νταβάδων» του.

Είναι τέτοια τα αδιέξοδα του καθεστώτος και των ισχυρών κέντρων εξουσίας (διεθνών και εγχώριων) που δεν έχουν καλύτερες λύσεις. Δεν μπορούν να βρουν τρόπους αναπαλαίωσης του σάπιου καθεστώτος τους, ούτε ΑΜΕΣΑ αξιόπιστες πολιτικές λύσεις εξαπάτησης.

Είναι αναγκασμένα λοιπόν τα κέντρα και τα παράκεντρα της εξουσίας να δουλέψουν με το υλικό που έχουν. Οι καταστάσεις είναι δραματικά εκρηκτικές και τα «συμβόλαια θανάτου» που πρέπει ακόμα να εκτελεστούν είναι ανελαστικά και ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ.

Τα νέα σχήματα με τις νέες ετικέτες και τα νέα πρόσωπα, με «έντιμους» και «άριστους», δεν βγαίνουν από τη μία μέρα στην άλλη.

Ούτε η κυβέρνηση αυτή των ξεφωνημένων ανδρεικέλων μπορεί να αντέξει πολύ. Λίγα είναι τα ψωμιά της…

Μπαίνει, συνεπώς, άμεσα και επιτακτικά η ανάγκη δημιουργίας ενός πλατύτερου κύκλου από «τσόντες»: «Οικουμενικά» υποστυλώματα του κυβερνητικού δωσιλογισμού.

Αυτή την άμεση και επιτακτική ανάγκη του κυβερνητικού δωσιλογισμού έρχεται να καλύψει το κόμμα της Ντόρας.


Την ίδια ανάγκη που καλύπτει και η άλλη καρικατούρα, ο Καρατζαφέρης.

Την ίδια ανάγκη που «γέννησε» και τη νέα κυβερνητική «τσόντα»: Κουβέλης.

Με όλους αυτούς και άλλους «ανεξάρτητους» θα κατασκευάσουν ένα κάποιο οικουμενικό κυβερνητικό σχήμα βραχείας διάρκειας, μέχρι να «γεννήσουν» (κατασκευάσουν) και άλλα νέα παρδαλά σχήματα «αρίστων» ή «αριστερών» χρωμάτων (κινήματα θα τα πούνε και αυτά): Ήδη υπάρχουν πολλές πυρετικές ζυμώσεις σε πολλά επίπεδα…

Αγωνίζονται οι «φουκαράδες» οι καπιταλιστές και οι μήτρες των «νταβάδων» (με τα πολύχρωμα παπαγαλάκια τους) να βρουν τρόπους για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και «κανάλια» διοχέτευσης και χειραγώγησης της εκρηκτικής λαϊκής οργής…

Θα αποτύχουν, έστω και αν κατορθώσουν προσωρινά να εξαπατήσουν κάποιους.

Η κρίση και η σήψη τους είναι βαθιά και αθεράπευτη. Η πολιτική ιατρική δεν προβλέπει κανενός είδους αυτό-θεραπεία.

Και η λαϊκή ΟΡΓΗ θα είναι ΣΑΡΩΤΙΚΗ…

resalto

H νεοελληνική τουρκολαγνεία και οι επίγονοι του Στεργιάδη


Η νεοελληνική τουρκολαγνεία και οι επίγονοι του Στεργιάδη

Κωνσταντίνος Χολέβας
Ματαίως προσπαθούσαν ορισμένοι αφελείς αρθρογράφοι να μας πείσουν ότι αίρεται επιτέλους η απειλή κηρύξεως πολέμου από την Τουρκία σε περίπτωση επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων σε 12 μίλια.
Το περίφημο casus belli τελικά δεν απαλείφθηκε από το επίσημο τουρκικό δόγμα και οι αφελείς εξετέθησαν για την τουρκολαγνεία τους. Όπως εκτίθενται για την εθνική τους αναξιοπρέπεια και όσοι προτείνουν ή επιχειρούν το ψαλίδισμα της Ιστορίας μας στο όνομα των «καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Το αποτέλεσμα είναι εμείς μεν να διδάσκουμε στα παιδιά μας μία αποστειρωμένη ιστορία χωρίς ήρωες και αγωνιστές και από την άλλη η Τουρκία να διακηρύσσει δια στόματος Νταβούτογλου ότι θα χρησιμοποιήσει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης κατά τον ίδιο τρόπο κατά τον οποίο χρησιμοποίησε τους Τουρκοκυπρίους από το 1954 μέχρι την εισβολή. Εμείς δείχνουμε πάντα έτοιμοι για υποχωρήσεις και τουρκολαγνείες και η Άγκυρα στέλνει Υπουργούς της στα Κατεχόμενα να εορτάσουν την επέτειο της ανακηρύξεως του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου και να μας πουν κατάμουτρα ότι η μόνη λύση στο νησί είναι η δημιουργία δύο κρατών, η παγίωση της διχοτόμησης.

Η τουρκολαγνεία δεν βρίσκει σύμφωνη φυσικά την πλειοψηφία του λαού. Ίσως γι’ αυτό ανέλαβαν ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια να προετοιμάσουν το έδαφος για περισσότερες ελληνικές υποχωρήσεις. Κάθε βράδυ ο κουρασμένος Έλληνας εργαζόμενος και η ταλαίπωρη μάνα με τα παιδιά της υφίστανται βομβαρδισμό από τουρκικές τηλεοπτικές σειρές. Για να βλέπουμε τη συμπαθητική πλευρά της Τουρκίας και να δεχθούμε ευκολότερα τη διχοτόμηση του Αιγαίου, της Κύπρου, της Θράκης ή οτιδήποτε άλλο ζητήσει η σταθερή, επίμονη και διαχρονική εξωτερική πολιτική των νεο-οθωμανών. Πίσω από την πλάτη μας και ενόσω εμείς νανουριζόμαστε με τα τουρκικά σήριαλ και τους ζουμερούς μπακλαβάδες τους η Τουρκία κάνει το παν για να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τουρκικός Συνασπισμός Αμερικής (TCA) χρηματοδότησε με 150.000 δολλάρια την ομογενειακή οργάνωση των Σκοπιανών UMD για να οργανώσει επίσκεψη των συνεργατών 18 Αμερικανών Γερουσιαστών στα Σκόπια με σκοπό την προώθηση της Σκοπιανής προπαγάνδας στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Οι πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ανέδειξαν και νέα φαινόμενα τουρκολαγνείας. Είδαμε με έκπληξη ανθρώπους που δηλώνουν προοδευτικοί να θαυμάζουν τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον σφαγέα των Αρμενίων και του Ελληνισμού του Πόντου και της Μικρασίας. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθούν ωριμότεροι συνεργάτες τους με γνώση της Ιστορίας για να τους βοηθήσουν να καταλάβουν το σφάλμα τους. Ειδάλλως τέτοιοι τουρκολάγνοι κινδυνεύουν να θεωρηθούν συνεχιστές και ιδεολογικοί επίγονοι του Αριστείδη Στεργιάδη, του Έλληνα Αρμοστή στη Σμύρνη το 1919-22, ο οποίος κατεγράφη στην ιστορία ως μία από τις σκοτεινότερες και αντιπαθέστερες φυσιογνωμίες του Νέου Ελληνισμού. Γράφει για τον Στεργιάδη η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» τα εξής ενδιαφέροντα:

«Η συνηθέστερη κατηγορία εναντίον του Στεργιάδη ήταν η μεροληψία του υπέρ του τουρκικού στοιχείου, που εκδηλωνόταν κυρίως με πίεση στις αρμόδιες αρχές για την αθώωση Τούρκων κατηγορουμένων, και η επιμονή του αντίθετα για τη σκληρή τιμωρία των Ελλήνων ενόχων..... Η υπερβολή που, όπως καταγγελλόταν ομόφωνα, χαρακτήριζε κάθε ενέργεια του Στεργιάδη, εκδηλωνόταν και απέναντι στον κλήρο. Είναι γνωστή η ρήξη του με τον Μητροπολίτη Κυδωνιών Γρηγόριο, ακόμη και με τον Χρυσόστομο Σμύρνης, του οποίου δεν εδίστασε να διακόψει κήρυγμα σε επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό της νίκης, επειδή κατά τη γνώμη του το περιεχόμενο ξέφευγε από τα θρησκευτικά πλαίσια και έπαιρνε τη μορφή εθνικοπατριωτικής πολιτικολογίας. Ενδεικτική για την αντίθεσή του με τον Χρυσόστομο είναι και η εισήγησή του στην ελληνική κυβέρνηση να περικόψει τον μισθό του Μητροπολίτη». ( τόμος ΙΕ, σελ 124).

Οι σύγχρονοι ιδεολογικοί επίγονοι του Στεργιάδη εν ονόματι της «ελληνοτουρκικής φιλίας» καταδιώκουν κάθε εθνικοπατριωτική εκδήλωση και υβρίζουν συγκεκριμένους κληρικούς. Ο Σαράντος Καργάκος σημειώνει ότι «στο πρόσωπο του Στεργιάδη οι Έλληνες της Ιωνίας είδαν να έρχεται στη θέση του αλλόθρησκου χαλίφη ένας άλλος χειρότερος αλλά ομόθρησκος χαλίφης». (Η Μικρασιατική Εκστρατεία, τόμος Α΄, σελ 213, Αθήνα 2010). Η συνέχεια της ιστορίας είναι εξόχως διδακτική. Όταν πλησίαζαν οι Τούρκοι άτακτοι στη Σμύρνη ο διώκτης του πατριωτισμού και τιμητής των Επισκόπων Στεργιάδης το έβαλε πρώτος στα πόδια και έφυγε με αγγλικό πλοίο αδιαφορώντας για την τύχη των Ελλήνων. Αντιθέτως οι Μητροπολίτες, τους οποίους πολέμησε και εξύβρισε, έμειναν κοντά στο ποίμνιό τους και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Ο Στεργιάδης δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα και πέθανε μετά από παραμονή 28 ετών στη Νίκαια της Γαλλίας. Ας βλέπουν οι ιδεολογικοί του επίγονοι πού μπορεί να τους οδηγήσει η ιδεοληψία τους και ο φιλοκεμαλισμός τους.

Ελπίζω αυτό το πνεύμα τουρκολαγνείας, που έχει καταλάβει κάποια στρώματα των ηγετικών ελίτ της κοινωνίας μας, να μην επικρατήσει κατά την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος, 1912). Προτείνω από την 1.1.2011 να οργανωθεί επιτροπή σοβαρών επιστημόνων υπό την αιγίδα των Περιφερειαρχών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (αυτές κυρίως τις περιοχές αφορά ο εορτασμός) και να είναι όλα έτοιμα ώστε τον Οκτώβριο του 2012 να τιμηθούν ουσιαστικά όσοι αγωνίσθηκαν και όσοι θυσιάσθηκαν για την ελληνική Μακεδονία χωρίς θολοκουλτούρες και εθνοαποδομητές.


Ινφογνώμων Πολιτικά

Πέρασε (πάλι) ο τούρκικος τσαμπουκάς στο ΝΑΤΟ

Πέρασε (πάλι) ο τούρκικος τσαμπουκάς στο ΝΑΤΟ
22/11/2010
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Χρειάστηκε να συνέλθει το ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα για να θυμηθούμε ότι η Τουρκία – παρά τα σούρτα-φέρτα και τα ζεϊμπέκικα και τις κουμπαριές – εξακολουθεί να εμποδίζει την συμμετοχή της Κύπρου στους διεθνείς οργανισμούς.

Κατά την συζήτηση του θέματος των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΝΑΤΟ, ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ επανέλαβε την γνωστή και προκλητική θέση της Τουρκίας. Και τι ψέλλισε ο κ. Παπανδρέου; Ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να λυθεί το Κυπριακό – ζητώντας παράλληλα από όλους να βοηθήσουν να λυθεί το θέμα προς την κατεύθυνση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου.

Προφανώς, δεν επρόκειτο για συζήτηση επίλυσης του Κυπριακού. Αυτό το ξέραμε. Επρόκειτο για τη συζήτηση σχετικά με το δικαίωμα της Κύπρου, μιας ανεξάρτητης χώρας, μιας χώρας – μέλους της ΕΕ,  να γίνεται μέλος σε όποιον οργανισμό επιθυμεί.

Κατόπιν τούτου, όπως πληροφορούμεθα, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Γκιουλ έλαβαν μαζί εύσημα από τον πλανητάρχη Ομπάμα, που τους επαίνεσε ως ανθρώπους που θέλουν να λύσουν τα προβλήματα της περιοχής.

Δηλαδή, για να καταλάβουμε, υπό ποίαν έννοιαν ο κ. Γκιουλ είναι άνθρωπος που θέλει να λύσει τα προβλήματα της περιοχής, όταν η χώρα του διατηρεί στρατό κατοχής σε μια ανεξάρτητη χώρα και όταν εμποδίζει αυτήν την χώρα να εισέλθει σε διεθνείς οργανισμούς; Η απάντηση αποτελεί πραγματικό μυστήριο, στο οποίο ίσως μπορεί να μας δώσει κάποια απάντηση ο κ. Μπουτάρης.

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που η Τουρκία συμπεριφέρεται με αυτόν τον αλαζονικό τρόπο – επιβραβευόμενη μάλιστα γι’ αυτό. Ούτε είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα «κάνει το δικό της».

Τον Νοέμβριο του 2002, το κείμενο της Άγκυρας για τον Ευρωστρατό μετονομάσθηκε σε Κείμενο των Βρυξελλών και… ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Το 2003, με τον κ. Σημίτη πρωθυπουργό και τον κ. Παπανδρέου υπουργό των Εξωτερικών, η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα της ΕΕ χώρα, είχε συγκαλέσει σύνοδο για το θέμα του επικείμενου πολέμου στο Ιράκ και σ’ αυτήν είχε καλέσει και τις δέκα προς ένταξη τότε χώρες, μεταξύ των οποίων και την Τουρκία.

Την ίδια περίοδο, η Τουρκία κάλεσε σε περιφερειακή διάσκεψη στην Κωνσταντινούπολη τα κράτη που έχουν σύνορα με το Ιράκ, μια μόλις εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στην Άγκυρα.

Τότε, οι Τούρκοι απέτρεψαν την Αθήνα (αν και προεδρεύουσα στην ΕΕ) να συμμετάσχει ως παρατηρητής, ενώ όταν η ελληνική προεδρία ζήτησε συμμετοχή στις πρωτοβουλίες της Άγκυρας για το Ιράκ, συνάντησε τείχος.

Κι’ όταν τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην Στοά του Αττάλου, η σύνοδος της διεύρυνσης, ο κ. Γκιουλ, υπουργός των Εξωτερικών τότε, έφθασε με καθυστέρηση για να μην παρίσταται στην είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ.

Επίσης, κάνουν όλοι πως ξεχνούν ότι η Κύπρος μπήκε στην ΕΕ, αλλά εξαιρέθηκε από την συμμετοχή της στον ευρωστρατό. Έτσι, δεν λαμβάνει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις του ευρωστρατού στις οποίες γίνεται χρήση μέσω του ΝΑΤΟ και δεν λαμβάνει διαβαθμισμένες πληροφορίες που προέρχονται από το ΝΑΤΟ και δεν έχει πρόσβαση σε επιχειρησιακά κείμενα.

Ο κ. Παπανδρέου, που ως υπουργός των Εξωτερικών αποδέχθηκε την εξαίρεση της Κύπρου από την ευρωάμυνα και στην Λισαβόνα δεν αντέδρασε στην επιμονή του Γκιουλ να αποκλείει την Κύπρο από το ΝΑΤΟ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, εμφανίζεται και πάλι ανακόλουθος.

Διότι στις 28 Νοεμβρίου του 2001, σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί εξαίρεσης της Κύπρου από τον ευρωστρατό, είχε πει πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί εξαιρέσεις είτε κρατών-μελών, είτε υποψηφίων χωρών, είτε ακόμη και γεωγραφικών περιοχών κρατών μελών (Αιγαίου) από τις ζώνες επιχειρησιακής ευθύνης του ευρωστρατού.

Είχε μάλιστα επισημάνει ότι δεν είχε (τότε) υπάρξει επίσημη πρόταση της ΕΕ, ώστε να χρειασθεί η ελληνική πλευρά να ασκήσει το δικαίωμα το βέτο, σημειώνοντας ότι το βέτο «είναι δικαίωμά μας και θα το χρησιμοποιήσουμε».

Δεν το έπραξε ποτέ. Η Κύπρος μπήκε στην ΕΕ – και μάλιστα επί ελληνικής προεδρίας - αφού εξαιρέθηκε η συμμετοχή της στον ευρωστρατό και δεν άνοιξε ρουθούνι. Ούτε ανοίγει ρουθούνι ακόμη και σήμερα, που η Τουρκία επιμένει να αποκλείει την Κύπρο από το ΝΑΤΟ και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Αλλά πλέον η συνεργασία ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι πολύ στενή. Από αυτήν, όμως, εξαιρείται ένα μέλος της ΕΕ. Όταν μάλιστα οργανώθηκε μια αμιγώς ευρωπαϊκή επιχείρηση στην ΠΓΔΜ, η Τουρκία απαίτησε να μην κοινοποιηθούν στην Κύπρο βασικά επιχειρησιακά κείμενα με το επιχείρημα ότι στις βιβλιογραφικές παραπομπές γίνεται αναφορά σε νατοϊκά κείμενα!

Τον Μάρτιο του 2008, έγινε δεκτό το αίτημα της Μάλτας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και έτσι η Κύπρος έγινε η μοναδική χώρα – μέλος της ΕΕ εκτός Συμμαχίας.

Δεν περιμέναμε από τον κ. Παπανδρέου να λύσει στην Λισαβόνα και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ το Κυπριακό. Όφειλε, όμως, να θέσει το θέμα με την απαίτηση να λυθεί εδώ και τώρα. Και όχι να υποστούμε πάλι τους τούρκικους τσαμπουκάδες!
 
Ελευθερη Ζωνη

Νέες Ταυτότητες Αστυνομικού Προσωπικού και Κάρτα του Πολίτη. Συγκριτική ανάλυση με Ηνωμένο Βασίλειο

Νέες Ταυτότητες Αστυνομικού Προσωπικού και Κάρτα του Πολίτη - Συγκριτική ανάλυση με Ηνωμένο Βασίλειο

καλύτερη απόδοση στο http://syntagmagr.blogspot/

Παρουσίαση των Νέων Ταυτοτήτων τύπου πιστωτικής κάρτας Αστυνομικού Προσωπικού ( Αστυνομικών- Ειδικών Φρουρών- Συνοριακών Φυλάκων ) από το επίσημο κανάλι της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) http://youtube.com/user/EllinikiAstynomia που εκτυπώνονται στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. http://passport.gov.gr της οποίας το προσωπικό εμφανίζεται να συγκατατίθεται (σε περίπτωση, που αρνηθεί αστυνομικός να συγκατατεθεί στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων σύμφωνα με το Νόμο 2472/1997 Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ακολουθεί παραπομπή του στο υπηρεσιακό πειθαρχικό συμβούλιο όπου του ανακοινώνεται η απόλυση του με συνοπτικές διαδικασίες, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω) στη βιομετρική επεξεργασία των δακτυλικών του αποτυπωμάτων με ηλεκτρονική σάρωση δακτύλου του δεξιού χεριού προς επαλήθευση των δεδομένων της κάρτας εισόδου η σάρωση της οποίας προηγείται & η βιομετρική επαλήθευση απαιτείται για το άνοιγμα της θύρας της Δ/νσης.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Οι Νέες Ταυτότητες Αστυνομικού Προσωπικού είναι ηλεκτρονικές μεν την στιγμή, που περιέχουν στην οπίσθια όψη μηχανικώς αναγνώσιμη ζώνη - Machine Readable Zone (MRZ) αλλά όχι βιομετρικές δε αφού δεν περιλαμβάνουν μέσο αποθήκευσης (chip) όπου σχεδιάζουν να ψηφιοποιήσουν τα δακτυλικά αποτυπώματα του συνόλου του πληθυσμού με την αντικατάσταση των Αστυνομικών Δελτίων Ταυτότητας (ΑΔΤ) με τις Κάρτες του Πολίτη.



Νέες Ταυτότητες Αστυνομικού Προσωπικού:


ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
-Η υπ' αριθμόν 6011/2/67-ι  της 29ης Ιουλίου 2009 Απόφαση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Ιωάννη Μπούτσικα  Καθορισμός τύπου Υπηρεσιακών Δελτίων Ταυτότητας Ειδικών Φρουρών & Συνοριακών Φυλάκων (ΦΕΚ Β' 1812/01.09.2009) δημοσιευθείσα στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ) http://posyfy.gr/pdfs/kathorismos%20typou%20yphresiakwn%20deltiwn%20taftothtas%20SF%20kai%20EF.pdf & η οποία δημοσιεύτηκε εκ νέου στο ΦΕΚ Β' 2322/06.11.2009
-Η υπ' αριθμόν 6011/2/67-ιη' Εγκύκλιος του Υπαρχηγού & Αναπληρωτή Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Αντιστράτηγου Ιωάννη Μπούτσικα Εφοδιασμός του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας με υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας δημοσιευθείσα στην ιστοσελίδα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α) http://www.sefeaa.gr/downloads/2009/NEES_TAYTOTHTES.pdf

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
Ο υπ' αριθμόν 2252 της 13ης Δεκεμβρίου 2004 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την καθιέρωση προτύπων για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας & τη χρήση βιομετρικών στοιχείων στα διαβατήρια & τα ταξιδιωτικά έγγραφα των κρατών μελών
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:385:0001:0006:EL:PDF &
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:142:0001:0004:EL:PDF
ορίζει στο άρθρο 4:
1. Υπό την επιφύλαξη των διατάξεων περί προστασίας δεδομένων, κάθε πρόσωπο στο οποίο χορηγείται διαβατήριο ή ταξιδιωτικό έγγραφο έχει το δικαίωμα να επαληθεύει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που περιέχονται στο διαβατήριο, καθώς επίσης, οσάκις ενδείκνυται, να ζητά τη διόρθωση ή την απάλειψη δεδομένων.
2. Το διαβατήριο ή ταξιδιωτικό έγγραφο δεν επιτρέπεται να περιέχει καμία πληροφορία υπό μορφή αναγνώσιμη από μηχάνημα, εκτός αν αυτή προβλέπεται από τον παρόντα κανονισμό ή από το παράρτημά του ή αναγράφεται στο διαβατήριο ή στο ταξιδιωτικό έγγραφο από το εκδίδον κράτος μέλος σύμφωνα με την εθνική του νομοθεσία. 

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Το υπ' αριθμόν 308 Προεδρικό Διάταγμα της 30ης Ιουνίου 1991 Ισχύς ταυτοτήτων ως ταξιδιωτικών εγγράφων των Ελλήνων πολιτών που μεταβαίνουν σε Κράτη-Μέλη της Ε.Ο.Κ. ορίζει στο άρθρο 2 Καθιέρωση του δελτίου ταυτότητας ως ταξιδιωτικού εγγράφου:
1. Οι Έλληνες πολίτες, κατά τη διακίνησή τους σε Κράτη-Μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων μπορούν να χρησιμοποιούν ως ταξιδιωτικό έγγραφο είτε το εν ισχύι δελτίο ταυτότητάς τους είτε εν ισχύι διαβατήριο.


ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ η Απόφαση & η Εγκύκλιος καταστρατηγώντας τη χρήση του Δελτίου Ταυτότητας ως ταξιδιωτικού εγγράφου & τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό, που απαγορεύει καταχώρηση οποιασδήποτε άγνωστης στον κάτοχο πληροφορίας υπό μορφή αναγνώσιμη από μηχάνημα, παραβιάζουν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του αστυνομικού προσωπικού με την εισαγωγή απροσδιόριστου αριθμού απόρρητων στοιχείων αναγνώσιμων μόνο κάτω από την επίδραση του υπεριώδους φωτός υπό την έννοια του κτλ. στις αντίστοιχες διατάξεις


Ειδικότερα:


- Στην παράγραφο 2 του άρθρου 1 Καθορισμός Δελτίου Ταυτότητας της υπ' αριθμόν 6011/2/67-ι  Απόφασης ορίζεται εισαγωγή αόριστου αριθμού απόρρητων στοιχείων μη ορατών δια γυμνού οφθαλμού:
 Επίσης, μόνο κάτω από την επίδραση του υπεριώδους φωτός θα εμφανίζονται & ορισμένα άλλα στοιχεία, όπως ο αριθμός ταυτότητας, το φύλο, η ημερομηνία γέννησης κλπ.
- Στην παράγραφο 4 του Κεφαλαίου Α Καθιέρωση νέου τύπου δελτίων ταυτότητας για το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας της υπ' αριθμόν 6011/2/67-ιη' Εγκυκλίου ορίζεται εισαγωγή αόριστου αριθμού απόρρητων στοιχείων μη ορατών δια γυμνού οφθαλμού:
Επίσης, μόνο κάτω από την επίδραση του υπεριώδους φωτός εμφανίζονται & ορισμένα άλλα στοιχεία, όπως ο αριθμός ταυτότητας, το φύλο, η ημερομηνία γέννησης κλπ.


Απόταξη αστυνομικού επειδή δε δέχτηκε να παραλάβει τη νέα ταυτότητα αστυνομικού προσωπικού λόγω θρησκευτικής συνείδησης.


Χιλιάδες μέλη του facebook διακηρύσσουν:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ

Αστυνομικός με 19 χρόνια προϋπηρεσία, με συνέπεια στα καθήκοντά του και πίστη στην υπηρεσία του με λευκό μητρώο, αποτάχθηκε απο την υπηρεσία του κατόπιν απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν 5 αστυνομικοί εκ των οποίων 4 υψηλόβαθμοι. Στην απολογία του σε αυτή την επιτροπή ισχυρίστηκε οτι δεν παραλαμβάνει την «κάρτα του πολίτη» για καθαρά θρησκευτικούς λόγους. Αυτό ήταν το φοβερό παράπτωμα για το οποίο τον απέταξαν από την υπηρεσία του. Ο αστυνομικός είναι έγγαμος με δυο παιδιά, δεν πήρε καμιά αποζημίωση και δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για ασφαλιστική κάλυψη. Τα προαναφερθέντα ανακοινώθηκαν στην εκπομπή του κ. Χατζάρα στο κανάλι «Bluesky» απο το δικηγόρο του αστυνομικού.

Σύμφωνα με το δικηγόρο, η υπόθεση θα φτάσει μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο, διότι η νομοθεσία βάσει της οποίας απετάχθη ο αστυνομικός παραβαίνει θεμελιώδη άρθρα του συντάγματος όπως είναι η θρησκευτική ελευθερία. Ζούμε στην αποκαλούμενη «Χούντα του ΠΑΣΟΚ» στην οποία όλοι έχουν δικαιώματα εκτός απο τους Έλληνες και τους Χριστιανούς. Καλούμε όλους τους Ελληνες και τους Χριστιανούς να μην παραλάβουν την κάρτα του πολίτη και να συμπαρασταθούν στον εν λόγω αστυνομικό. Να προσθέσουμε ακόμα οτι η κυβέρνηση διά του κ. Ραγκούση μας διέταξε οτι όλοι οι Ελληνες πολίτες μέχρι το τέλος του 2011 θα πρέπει υποχρεωτικά να παραλάβουν την κάρτα του πολίτη. Πρώτοι απο όλους θα πρέπει να πάρουν την κάρτα τα σώματα ασφαλείας, ενω αν δεν την πάρουν απειλούνται με απόλυση. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο «Bluesky» ειπώθηκε και το εξής περίεργο. Η κάρτα θα περιέχει μέσα απόρρητα στοιχεία για το άτομό του στα οποία δε θα έχει πρόσβαση ο κάτοχος της κάρτας.

Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αντέδρασαν, διαμαρτυρόμενοι με κάθε τρόπο και πέτυχαν την κατάργηση των Ηλεκτρονικών Βιομετρικών Ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η νέα βρετανική κυβέρνηση θα περάσει πρώτα την σχετική νομοθεσία για την κατάργηση του προγράμματος των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από τη Βουλή και σκοπεύει να έχει επιτύχει την κατάργησή τους μέχρι τον Αύγουστο. Προγραμματίζουν την ακύρωση της λειτουργίας των ήδη κυκλοφορούντων νέων ταυτοτήτων μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών, θα καταστραφούν όλα τα ψηφιακά αρχεία των ταυτοτήτων αυτών. Επίσης όσοι αγόρασαν τις νέες ταυτότητες δε θα αποζημιωθούν για τα χρήματα που κατέβαλαν για την αγορά τους.

Η κατάργηση έρχεται έπειτα από την αντίδραση των Βρετανών πολιτών κατά της άνευ προηγουμένου καταστρατήγησης των προσωπικών ελευθεριών μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία περιέχει πολλά βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε αόρατο ηλεκτρονικό τσιπ.
http://facebook.com/pages/EIMASTE-DIPLA-STON-ASTYNOMIKO-POU-DEN-PARELABE-TEN-KARTA-POLITE/139582446088892

ΖΗΤΑΜΕ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ..

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.
ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ.
ΖΗΤΑΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛEIΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ..  
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛ 6939246025 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ. 

http://facebook.com/note.php?note_id=107838315951997

Πώς καταργήθηκε η βιομετρική ταυτότητα της κυβέρνησης των Εργατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο ρεπορτάζ των ειδήσεων του BBC της 27ης Μαΐου 2010 ανακοινώνεται διά μέσου της αρμόδιας Υπουργού η ματαίωση της εφαρμογής της νομοθεσίας για την υιοθέτηση βιομετρικών ταυτοτήτων της προηγούμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Ο συνασπισμός Συντηρητικών & Φιλελευθέρων τήρησε την προεκλογική του υπόσχεση για κατάργηση της σχετικής νομοθεσίας & ήδη το σχετικό νομοσχέδιο έχει εισαχθεί στη Βουλή των Λόρδων, εγκρίθηκε στις ψηφοφορίες επί της αρχής & κατ' άρθρο, όπου αποφασίστηκε η αποζημίωση των 15.000 κατόχων βιομετρικών ταυτοτήτων & πλέον τώρα απομένει η 3η ψηφοφορία επί της αρχής & κατ' άρθρο για την οριστική κατάργηση του προτέρου νομοθετικού πλαισίου http://newsletters.mu.no2id.net

Η Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που απαγορεύει τη συλλογή & επεξεργασία δακτυλικών αποτυπωμάτων στις ταυτότητες
15-05-2000-ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡ. 510/17/2000 - Απόφαση για τις ταυτότητες


Η ΑΡΧΗ 
προειδοποιεί και καλεί τον  υπεύθυνο επεξεργασίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και κάθε άλλο συναρμόδιο, εντός ευλόγου χρόνου και πάντως όχι περισσότερου απ’ όσο είναι απολύτως αναγκαίος  για την προσαρμογή των σχετικών διαδικασιών, να συμμορφωθούν προς το περιεχόμενο της παρούσας απόφασης, εκδίδοντας τις αναγκαίες οδηγίες προς τις οικείες αρχές και υπηρεσίες και εφεξής κατά την έκδοση των νέων δελτίων αστυνομικής ταυτότητας ή τυχόν αντικατάσταση των παλαιών να μη συλλέγουν (δηλαδή να μην ερωτούν, ούτε να επιτρέπουν την αναγραφή) και να μην επεξεργάζονται τα ακόλουθα στοιχεία:        
1. δακτυλικό αποτύπωμα 

Προσφυγή αστυνομικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις νέου τύπου ταυτότητες

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ένας αρχιφύλακας και ένας υπαρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του αρχηγού και υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με τις οποίες καθορίστηκε ο νέος τύπος των υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού.


Οι ένστολοι υποστηρίζουν ότι οι νέες ταυτότητες, οι οποίες έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, περιέχουν πλέον των αναγνωρίσιμων δια γυμνού οφθαλμού στοιχείων, και στοιχεία τα οποία μπορούν να διαβαστούν μόνο υπό την επίδραση υπεριώδους φωτός, ενώ στην οπίσθια όψη υπάρχει μηχανικά αναγνώσιμη ζώνη MRZ.


Σύμφωνα με τους δύο αστυνομικούς, ο τύπος των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων έπρεπε να καθοριστεί με προεδρικό Διάταγμα και με αποφάσεις του αρχηγού και του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.


Ακόμη, αναφέρουν ότι όσα προσωπικά στοιχεία περιλαμβάνονται στις νέες ταυτότητες είναι σε αντίθεση με τις συνταγματικές επιταγές, όπως είναι αυτή της αρχής της αναλογικότητας και η πρόβλεψη του άρθρου 43 που παρόμοια θέματα πρέπει να νομοθετούνται μόνο με Προεδρικά Διατάγματα.


Εξάλλου, σημειώνουν ότι δεν έχουν παραχωρήσει τη συγκατάθεσή τους για την εγγραφή προσωπικών στοιχείων στις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες, ενώ θέτουν και ζήτημα προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος.

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ:

προσκληση ΕΛ.ΚΙ.Σ
ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ : ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ- ΑΜΚΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ - Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
Στις 5 Δεκεμβρίου 2010 ημέρα Κυριακή και ώρα 17:30 στη Θεσσαλονίκη , στην «ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» http://www.ems.gr/  θα γίνει ενημερωτική ομιλία με όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ( National ID Card ), τον ΑΜΚΑ & τα Εθνικά μας θέματα .

Τη συγκέντρωση διοργανώνει ο σύλλογος 
ΑΓΙΟΣ ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
( Πρόεδρος συλλόγου Αναστάσιος Θεοδωρίδης )

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
( National ID Card )

Συμμετέχουν επιπλέον οι σύλλογοι ( Αλφαβητικά )

ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ 

ΕΛ.ΚΙ.Σ

ΠΥΡΙΝΗ ΡΟΜΦΑΙΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ & ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Διαμαρτυρία για την κάρτα του πολίτη 12-12-10 Διαδόστε το
H συγκέντρωση διοργανώνεται από Έλληνες youtubers.
Βοήθησε και εσύ, ανάρτησε στο προφίλ σου

Το Αιγαίο δεν σας ανήκει....

 "Το Αιγαίο δεν σας ανήκει!..">Τηλεφώνημα-σοκ στη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ.




Kι όμως, μπορεί τα εγχώρια παπαγαλάκια να μιλάνε για ολιγόλεπτο τετ-α-τετ Ομπάμα-Παπανδρέου, στη διάρκεια της διήμερης Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λισαβώνα, αλλά τα πράγματα μόνο έτσι δεν είναι.

Όταν βρίσκονται στην ίδια Σύνοδο ο πρωθυπουργός της χώρας -πυριτιδαποθήκης για την παγκόσμια οικονομία και ο πλανητάρχης πως είναι δυνατόν ν αρκούνται σ ένα πηγαδάκι στα όρθια μπροστά στις κάμερες;

Ο Ομπάμα και ο Παπανδρέου συνομίλησαν τηλεφωνικά για πάνω από 20 λεπτά-μια διάρκεια που σπάνια έχουν οι επικοινωνίες του πλανητάρχη από το φόβο των υποκλοπών-και χρησιμοποιούμε τον όρο "συνομιλία" για λόγους τακτ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ομπάμα έδωσε τις διαταγές στον πρωθυπουργό με το εξής καταλυτικό επιχείρημα:

-Το Αιγαίο δεν σας ανήκει. Είναι υποθηκευμένο στο ΔΝΤ και τα χρέη σας δεν σας αφήνουν περιθώρια διαπραγμάτευσης.
Η εξόρυξη των πετρελαίων πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και γι αυτό βρείτε τα με τη Τουρκία!...

Αυτές ήταν οι απαιτήσεις του Ομπάμα από τον δικό μας σκληροτράχηλο ηγέτη και τα υπόλοιπα είναι φούμαρα.

Η εθνική επιβίωση της χώρας-τίποτε λιγότερο-είναι αυτό που παίζεται αυτή τη στιγμή στη διεθνή σκακιέρα.

Η χρεοκοπία είναι κάτι που πρέπει να συμβεί τώρα, γιατί οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα γελοία φορομπηχτικά μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ κι άλλες τέτοιες παπαριές οριζόντιας οικονομικής αφαίμαξης, που δεν χρειάζεται κανείς σπουδαγμένος υπουργός για να την επιβάλλει- θα μπορούσε να το κάνει μια χαρά κι ένας νονός της νύχτας, ο Αλή Πασάς στα Γιάννενα.

Οσο η ανίκανη κυβέρνηση επιλέγει να παίζει επικοινωνιακά παιγνίδια με το εθνικό δράμα, να μην τολμά να τσακίσει το παρακράτος του δημοσίου, να διατηρεί με χυδαίο τρόπο 5 κρατικά τηλεοπτικά κανάλια κι ένα σκασμό δημοτικά ραδιόφωνα-όσο η ανίκανη κυβέρνηση συνδιαλέγεται με τους νταβατζήδες σε βάρος των πολιτών, ο θάνατος του ελληνικού κράτους έρχεται όλο και πιο κοντά.

Και η εθνική προδοσία είναι ένα έγκλημα που θα πρέπει να τιμωρείται αυστηρά.

Με κρεμάλα στη πλατεία Συντάγματος.


kourdistoportokali.com