Σελίδες

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Τελικά τι ήταν; Επιτυχία ή φιάσκο; Ήταν σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης ή υπόθεση που θα μας απασχολήσει στο μέλλον; Θα μάθουμε άραγε;

ΝΑΤΟική άσκηση ακρωτηριασμού του Αιγαίου

ΝΑΤΟική άσκηση ακρωτηριασμού του Αιγαίου

Ολο το ανατολικό Αιγαίο, νησιά και θαλάσσιος χώρος, εκτός ελληνικής αεράμυνας

Νέες υποθήκες συνολικής αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και υποστήριξης των τουρκικών απαιτήσεων για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, ενέγραψε το ΝΑΤΟ για τρίτη συνεχή χρονιά με την άσκηση αεράμυνας άνευ στρατευμάτων «Noble Aspect», που έγινε χθες και προχθές στο Αιγαίο.


Πρόκειται για άσκηση που διεξάγεται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η οποία ωστόσο αποτυπώνει πλήρως την εικόνα «γκριζαρίσματος» των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Κι αυτό επειδή το ΝΑΤΟικό αεροπορικό στρατηγείο της Σμύρνης, του οποίου ο διοικητής είναι Αμερικανός και ο υποδιοικητής Τούρκος, δεν συμπεριέλαβε στον εικονικό χώρο διεξαγωγής της άσκησης την Λήμνο (ελληνικές δυνάμεις, αεροδρόμιο και ραντάρ) αλλά και όλα τα ελληνικά νησιά ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.

Ανέθεσε μάλιστα στο ΝΑΤΟικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων του Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας, αποστολές αεράμυνας, που αφορούν περιοχές του Αιγαίου ελληνικής αρμοδιότητας (ελληνικό FIR), ζωτικής σημασίας για την άμυνα των νησιών, αλλά και του ηπειρωτικού κορμού της χώρας, αφαιρώντας τις περιοχές αυτές από την αρμοδιότητα του αντίστοιχου ΝΑΤΟικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Η ελληνική πλευρά υποτίθεται πως αποσύρθηκε από την άσκηση. Πρόκειται όμως για πυροτέχνημα, αφού οι ελληνικές περιοχές, εξαρχής δεν έγιναν δεκτές στο σχεδιασμό της άσκησης, ενώ παράλληλα οι Ελληνες αξιωματικοί, οι οποίοι συμμετέχουν στα ΝΑΤΟικά όργανα, έλαβαν μέρος - σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Ρ» - κανονικά στις διαδικασίες της άσκησης, παρά την «ελληνική αποχώρηση».

Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι το ΝΑΤΟ είναι αυτό που κάνει πραγματικά κουμάντο στο Αιγαίο και ότι τα περί «αποχώρησης» είναι όχι μόνο χωρίς αντίκρισμα. Τους λόγος της «μη συμμετοχής» στην άσκηση τους αναφέρει τις προηγούμενες μέρες σε επιστολή του ο υπαρχηγός του ελληνικού ΓΕΕΘΑ προς τον Αμερικανό διοικητή του Συμμαχικού Αεροπορικού Στρατηγείου (CCΑΙR) Σμύρνης.

Απαντώντας στις ελληνικές αιτιάσεις, ο ΝΑΤΟικός αξιωματούχος, Αμερικανός πτέραρχος, επικαλέστηκε για τις ενέργειές του τις Aegean Policy Guidance (Διαδικασίες για την Πολιτική του Αιγαίου), που εξέδωσαν οι επιτελείς του ΝΑΤΟ το 2006, βάσει των οποίων αρνούνται την συμμετοχή της Λήμνου και άλλων ελληνικών νησιών στους σχεδιασμούς ασκήσεων, επικαλούμενοι ότι δήθεν είναι αποστρατικοποιημένα ή ότι αποτελούν αντικείμενο αμφισβήτησης από την τουρκική πλευρά.

Πρόκειται για μια υπόθεση με προϊστορία καθώς εκτός από την «οδηγία πολιτικής» του 2006 υπάρχουν και οι ανάλογοι «κανόνες Λουντς» του 1984, περί «ασαφούς καθεστώτος στο Αιγαίο». Ολα αυτά είναι το διαχρονικό αποτέλεσμα της ελληνικής συμμετοχής στις ΝΑΤΟικές δομές, μετά την επάνοδο το 1980 στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Και τρίτη γιάφκα στο Αγρίνιο....


Επιβεβαιώνεται από την αστυνομία η υπάρξη και τρίτης γιάφκας στο Αγρίνιο, όπου βρέθηκε βαρύς οπλισμός καθώς και υλικό που παραπέμπει στη Σέχτα Επαναστατών. Στο Αγρίνιο έχουν γίνει επίσης τρεις με τέσσερις προσαγωγές μεταξύ των οποίων,σύμφωνα με την Αστυνομία,είναι και πάιλι Κύπριοι,όπως δηλαδή και στη γιάφκα στον Πειραιά.
Ολοκληρώθηκαν οι κύριες βαλλιστικές εξετάσεις σε όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες της Νέας Σμύρνης και της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά, για να βρεθεί αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο Scorpion δείχνουν "Σέχτα" και θεωρείται ότι είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση στο ΑΤ Κορυδαλλού στις 3 Φεβρουαρίου του 2009.
Επίσης πληροφορίεςαναφέρουν ότι δύο όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε αιματηρές ενέργειες δηλαδή στις δολοφονίες του αστυνομικού Ν. Σάββα και του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια. Ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακομη η συγκεκριμένη βαλλιστική έρευνα.
Ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στη βαλλιστική των τριών καλάσνικοφ καθώς οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι μπορεί να έχουν σχέση με την επίθεση στο ΑΤ της Αγίας Παρασκευής, όπου οι τρομοκράτες γάζωσαν το φυλάκιο (26 Οκτωβρίου του 2009) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί και ένας πολίτης. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΠΛΑ.
Εντός της ημέρας θα γίνουν ανακοινώσεις πιθανόν ακόμη και από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου.
Οι δύο που πιάστηκαν στη γιάφκα της Νέας Σμύρνης είχαν πάνω τους σακ βουαγιάζ με δύο υποπολυβόλα τύπου Scorpion και οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι μέσα στις δύο επόμενες ημέρες θα είχαμε μεγάλο χτύπημα - πιθανόν και κατά προσώπου που σχετίζεται με τη Δικαιοσύνη. Το χτύπημα θα "σηματοδοτούσε" την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.
Ολονύχτιες επιχειρήσεις έκανε η Αντιτρομοκρατική και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με επτά οικείες προσαγωγές μέχρι στιγμής. Μεταξύ των προσαχθέντων υπάρχει και μία νεαρή γυναίκα. Δύο προσαγωγές έχουν γίνει στην περιοχή του Αγρινίου, μία στη Σητεία της Κρήτης και μία στη Λάρισα.
Οπλισμός για πόλεμο
Σοκ προκαλεί το οπλοστάσιο που έκρυβαν οι τρομοκράτες στις γιάφκες της Ν.Σμύρνης και του Πειραιά, καθώς επίσης και στο Αγρίνιο. Έρευνες σε 15 σπίτια σε όλη τη χώρα κάνουν οι αρχές.
Στις δύο πρώτες γιάφκες- που είναι και οι πιο σημαντικές- άντρες της αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο τύπου Scorpion, 7 πιστόλια, 3 πολεμικά καλάσνικοφ, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά εργοστασιακό anfo που αποτελεί εκρηκτική ύλη, 4 χειροβομβίδες και 200 γραμμαρια ΤΝΤ.
Δεν έχει γίνει ακόμα επισήμως  γνωστό το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης της οποίας η γιάφκα και ο οπλισμός ανακαλύφτηκε σε υπόγειο γκαράζ διόροφου κτίσματος στην οδό Καισαρείας στη Ν.Σμύρνη αλλά και στη γιάφκα στον Πειραιά, όμως οι πρώτες διαρροέςαπό την αστυνομία κάνουν λόγο για διασύνδεση τόσο της Σέχτας Επαναστατών όσο και για τη Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς αλλά και για την ''6η Δεκέμβρη",που είχε χτυπήσει στη Βουλή και στη Γενική Γραμματεία Τύπου.
Οι αστυνομικοί ψάχνουν εαν ο οπλισμός που βρέθηκε είχε χρησιμοποιηθεί στη δολοφονία του αξιωματικού της αντιτρομοκρατικής Ν.Σάββα τον Ιούνιο του 2009 αλλά και στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.
Όπως διαρρέεται από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι  ο Χρήστος Τσάκαλος, αδελφός του Γεράσιμου Τσάκαλου που έχει συλληφθεί για την υπόθεση των τρομοδεμάτων που έστειλαν οι Πυρήνες.Άλλες διαρροές κάνουν λόγο για τον εικονιζόμενο Γρηγόρη Τσιρώνη,ο οποίος καταζητείτο ως ο ληστής με τα μαύρα.
Σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές κατά δεκάδες γίνονται προσαγωγές ατόμων που κινούνται στο χώρο των Εξαρχείων ενώ έγινε γνωστό πως τα όπλα που βρέθηκαν  απεικονίζονταν στη προκήρυξη της οργάνωσης που είχε σταλεί στα ΝΕΑ,μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.
Στο NewsIt μίλησε ο σύζυγος της διαχειρίστριας της πολυκατοικίας στον Πειραιά, στην οδό Πραξιτέλους 42 όπου βρέθηκε και η δεύτερη γιάφκα και αποκαλύπτει πως οι ενοικιαστές παρουσιάστηκαν πριν από 45 ημέρες,ως Κύπριοι φοιτητές και μάλιστα προπλήρωσαν 3 ενοίκια αλλά και τα κοινόχρηστα.


Με τον αέρα φασίστα δυνάστη παρανομεί η οικογένεια Παπανδρέου

Αισχρή πρόκληση! Έκλεισαν τον αιγιαλό οι υπέρμαχοι της “πράσινης ανάπτυξης”!

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 5, 2010
…αλλά μάλλον αυτά εννοούσαν ως πράσινη ανάπτυξη. Οι πράσινοι να αναπτύσσονται και οι άλλοι να πανε να πνιγούν (στην κυριολεξία).
Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Κόντρα channel η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του νυν πρωθυπουργού διαθέτει βίλα στην Κορινθία που έχει φτάσει μέχρι τον αιγιαλό με περίφραξη μπερντέ.
Κράτος – καραγκιόζης, με τους ανάλογους κυβερνώντες. Κρίμα που δεν τους πήραν είδηση οι Τούρκοι να τους παρουν μαζί με τον Original.
Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυς, αναμένεται απάντηση από τους νομικούς της κυρίας Παπανδρέου εντός της εβδομάδας.

Στο φως κτήριο της Πάφου αρχαιότερο της Πομπηίας

Στο φως το αρχαιότερο κτήριο της Πάφου
Παλαιότερο από τα σπίτια της Πομπηίας - Κτίστηκε στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ. 
ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Φωτογραφία
Η επικεφαλής της γαλλικής αρχαιολογικής αποστολής στην Πάφο, καθηγήτρια της Αβινιόν Κλερ Μπαλοντίρ, δηλώνει στον «Φ», «δεν είχαμε καν ενδείξεις για την ύπαρξη ενός τόσο μεγαλειώδους ευρήματος στην περιοχή». Ηοικία που ήρθε στο φως πριν λίγες μόλις μέρες είναι πανομοιότυπης τεχνοτροπίας με τα σπίτια της Πομπηίας, αλλά παλαιότερη από αυτά. Αποτελεί το αρχαιότερο ανευρεθέν μέχρι σήμερα κτίσμα στην Πάφο και οι Γάλλοι αρχαιολόγοι που το ανακάλυψαν κάνουν λόγο για ένα αμύθητης αξίας έκθεμα που θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον αρχαιολογικό πλούτο της Πάφου.
Κατά τις ανασκαφικές εργασίες της αποστολής του Πανεπιστημίου της Αβινιόν Γαλλίας στον λόφο της «Φάμπρικας», στην Κάτω Πάφο, προκάλεσε σοκ στους ίδιους τους αρχαιολόγους. Κυρίως λόγω των έγχρωμων ζωγραφικών παραστάσεων (τοιχογραφιών) που ήρθαν στο φως σε δύο τοίχους και οι οποίες διατηρούνται σε τόσο καλή κατάσταση, που με ειδική τεχνοτροπία αυτές τις μέρες προωθείται η αποκόλλησή τους και η μεταφορά τους στα εργαστήρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων για συντήρηση και φύλαξη.
«Παρά τις πολύχρονες ανασκαφές από Αυστραλούς συνάδελφους, από εμάς και από τους Κύπριους συναδέλφους μας», παρατηρεί στον «Φ» η επικεφαλής της γαλλικής αρχαιολογικής αποστολής στην Πάφο, καθηγήτρια της Αβινιόν Κλερ Μπαλοντίρ, «δεν είχαμε καν ενδείξεις για την ύπαρξη ενός τόσο μεγαλειώδους ευρήματος στην περιοχή».
Η Γαλλίδα αρχαιολόγος αποκαλύπτει σήμερα στον «Φ» ότι στο βόρειο τμήμα του λόφου της «Φάμπρικας», που βρίσκεται επί της κεντρικής λεωφόρου Αποστόλου Παύλου που οδηγεί προς το λιμανάκι της πόλης, εντοπίστηκε πριν μερικές μέρες ένα τμήμα μιας μεγάλης κατοικίας που από την αρχή «φώναζε» ότι αποτελούσε τμήμα ενός εκπληκτικής αξίας ευρήματος.
«Η ανασκαφή αποκάλυψε όντως μια πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της εποχής οικία που ανάγεται στην Ελληνιστική Περίοδο. Εντοπίστηκε αρχικά ένας μεγάλος τοίχος που προφανώς ήταν ο εξωτερικός τοίχος της κατοικίας και στη συνέχεια δύο άλλοι τοίχοι με ζωγραφικές παραστάσεις πάνω τους που ήταν εξωτερικοί τοίχοι στην αυλή της κατοικίας».
Η κ. Μπαλοντίρ χαρακτηρίζει το νέο εύρημα της αρχαιολογικής σκαπάνης ως πάρα πολύ σημαντικό διότι πρόκειται, τονίζει, για το αρχαιότερο σπίτι που ξέρουμε σήμερα στην Πάφο.
«Από την αρχή είμαστε βέβαιοι για τη σημασία και την παλαιότητα του ευρήματος», τονίζει η επικεφαλής της γαλλικής αποστολής, «διότι οι τοιχογραφίες που βλέπετε στους δύο τοίχους είναι πανομοιότυπες με τις τοιχογραφίες της Πομπηίας.
Χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα π.Χ. οι τοιχογραφίες αυτές. Ακόμη εκπληκτικότερο όμως, είναι το ότι το ίδιο το σπίτι είναι παλιότερο από αυτό, μιλάμε για κτίσμα των αρχών του 3ου αιώνα π.Χ.».
Μετά την αποκάλυψη, οι Γάλλοι αρχαιολόγοι σε συνεργασία με τους ειδικούς του Τμήματος Αρχαιοτήτων άρχισαν τη συντήρηση των ευρημάτων και κυρίως των σπάνιων τοιχογραφιών. Η Κλερ Μπαλοντίρ τονίζει ότι οι τοιχογραφίες αυτές στερεώνονται τώρα, ώστε με μια ειδική τεχνοτροπία και αφού τυλιχθούν με γάζες, να αποκολληθούν με ασφάλεια και να μεταφερθούν για σκοπούς ασφάλειας και προστασίας στα εργαστήρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων μέχρι να είναι όλα έτοιμα στη «Φάμπρικα» να δεχθούν το θησαυρό πίσω.
Ενθουσιασμένοι από το μέγεθος και τη σημασία του νέου ευρήματος, οι Γάλλοι αρχαιολόγοι εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τη στήριξη που έτυχαν εδώ και τρία χρόνια προς την κυβέρνηση της Γαλλίας, το Πανεπιστήμιο της Αβινιόν, το Τμήμα Αρχαιοτήτων και τον Δήμο Πάφου.
ΣΠΑΝΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ
Οι σπάνιες τοιχογραφίες που ανακαλύφθηκαν στην οικία αυτή, διευκρινίζει η Γαλλίδα αρχαιολόγος, δείχνουν γεωμετρικά και αρχιτεκτονικά σχήματα και όχι σχέδια με πρόσωπα ή τοπία. «Αυτό είναι χαρακτηριστικό της ζωγραφικής εκείνης της εποχής», αναφέρει. «Πρόκειται για σπάνια ευρήματα, αφού σε όλο το Αρχαιολογικό Πάρκο της Κάτω Πάφου μόνο σε άλλο ένα κτήριο είχαν εντοπιστεί τοιχογραφίες και όχι στην καλή κατάσταση που είναι αυτές στην οικία της «Φάμπρικας». Ακόμη σπανιότερη καθίσταται η αξία της ανακάλυψης αυτής με δεδομένο ότι οι τοίχοι με τις τοιχογραφίες είναι στο εξωτερικό του σπιτιού. Αυτό φαίνεται λίγο περίεργο σήμερα, να έκαναν δηλαδή τοιχογραφίες σε τοίχους στην αυλή της κατοικίας και όχι στα δωμάτια, αλλά έτσι ήταν τα πράγματα».
ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ 
Η οικία ανάγεται στην Ελληνιστική Περίοδο. Φαίνεται να ανήκε σε πλούσιο άνθρωπο και πιθανότατα να ήταν δημόσιο κτήριο. Σε πολύ καλή κατάσταση οι τοιχογραφίες, οι οποίες είναι πανομοιότυπες με τις τοιχογραφίες της Πομπηίας.
ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΙΚΗΜΑ
Η καθηγήτρια Μπαλοντίρ εκτιμά ότι η οικία που ανακαλύφθηκε τις μέρες αυτές αποτελείτο από τέσσερα πολύ μεγάλα δωμάτια περιμετρικά της αυλής. «Όλα τα στοιχεία που ήρθαν στο φως», αναφέρει, «δείχνουν ότι η οικία της “Φάμπρικας” ανήκε σε πολύ πλούσιο άνθρωπο και πιθανότητα ήταν δημόσιο κτήριο.
Φαίνεται πάρα πολύ πλούσιο οίκημα και δεδομένου ότι γνωρίζουμε ότι στην περιοχή έμενε ο κυβερνήτης της Πάφου την περίοδο των Πτολεμαίων, όταν και ήταν η πρωτεύουσα της Κύπρου, είναι πολύ πιθανό να μιλάμε για ένα κτήριο
διαφορετικό από τα άλλα».
Φιλελεύθερος

Η Θράκη, μια νέα Κύπρος;

Θράκη, μια νέα Κύπρος: Οι αποθήκες πολεμικού οπλισμού των μουσουλμάνων και ο ρόλος του Ισλάμ στην προσπάθεια τουρκοποίησής τους

Οι συνεχείς εξελίξεις στην γεωπολιτική σκακιέρα των Βαλκανίων, οι μυστικές διαβουλεύσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου με την Άγκυρα, οι δηλώσεις των τουρκοφρόνων της Θράκης περί προσδοκιών «αναγνώρισης» και «απόκτησης δημοκρατικών ελευθεριών» διαγράφουν ένα ιδιόμορφο και άκρως επικίνδυνο ψηφιδωτό για τα επερχόμενα στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην Θράκη.
Μιλώντας πρόσφατα με έναν Κύπριο που έζησε τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, αλλά και όλα όσα προηγήθηκαν της εισβολής αυτής, διαπίστωσα πως η «συνταγή» που ακολουθεί η Άγκυρα είναι σταθερή. Και γιατί να αλλάξει την πρακτική και τις μεθοδεύσεις της, άραγε, όταν είναι ιστορικά διαπιστωμένη η… επιτυχία;
«Όταν μπήκαν οι Τούρκοι στην Κύπρο, διαπιστώσαμε κάτι που ήδη γνωρίζαμε, αλλά κανείς δεν ήθελε να αναφέρει καν. Οι Τουρκοκύπριοι είχαν πολεμικά όπλα και οι Ελληνοκύπριοι κυνηγετικά τουφέκια!!! Όλοι μας το ξέραμε πως σχεδόν σε κάθε σπίτι Τουρκοκύπριου υπήρχαν τουλάχιστον 2 έως τέσσερα πολεμικά όπλα, αλλά ποτέ δεν τολμήσαμε να σκεφτούμε τι θα συμβεί εάν… γινόταν κάτι σοβαρό>>.
Αυτά μου είπε ο Κύπριος φίλος και με έκανε να παγώσω.
Πριν τρεις ημέρες υπήρξε σύλληψη στην Θράκη, ενός τούρκου πολίτη, ο οποίος κουβαλούσε στρατιωτικό πολεμικό εξοπλισμό.
Το 1987 στον Πειραιά οι υπηρεσίες ασφάλειας απεκάλυψαν την είσοδο στρατιωτικών πολεμικών όπλων και υλικού, το οποίο είχε προορισμό την Θράκη.
Τα σύνορα της χώρας, σήμερα, έχουν γίνει διάτρητα από τους λαθρομετανάστες (και ποιός ξέρει ποιούς άλλους)…
Οι φωνές για «γροθιές», για «αγώνα», για «τουρκική Θράκη» (μέχρι σημαία της ανεξάρτητης Θράκης έχουν φτιάξει οι τουρκόφρονες της περιοχής, ενώ ήδη λειτουργεί η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης» έχοντας ορκίσει τα μέλη της ως «γκρίζα κυβέρνηση»), συνεχώς δυναμώνουν και επιτίθενται στην Ελλάδα μέσα από όλα τα διεθνή φόρα…

Η Θράκη βρίσκεται στον δρόμο της Κύπρου. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο τούρκος πρωθυπουργός ήταν σαφής πριν δύο (περίπου) χρόνια, όταν δήλωνε από την Κωνσταντινούπολη αναφερόμενος στους μουσουλμάνους της Θράκης «οι πολίτες μου»… παραβιάζοντας -μέσα από μία καθαρά εχθρική πολιτική ενέργεια- το υποτιθέμενο καλό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας…
Και αυτή η δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού αποτέλεσε την επίσημη αρχή έμμεσης διεκδίκησης μέρος του Ελληνικού πληθυσμού της Θράκης και της μετατροπής του σε… τούρκους!
Κι ενώ γνωρίζουμε πως στην Θράκη υπάρχουν όπλα, γεγονός που δυναμιτίζει επικίνδυνα το άμεσο μέλλον της περιοχής, καλό θα ήταν να παρατηρήσουμε τι άλλο είναι αυτό που ίσως τοποθετεί σε κατάσταση συναγερμού την συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή της χώρας μας.
Και, δυστυχώς, η παρατήρηση καταλήγει στην βάση ελέγχου των μουσουλμάνων που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα. Και αυτή η βάση είναι η θρησκεία, το Ισλάμ.
Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε τι ακριβώς είναι το Ισλάμ και εάν είναι μόνο θρησκεία. Δεν θα ασχοληθούμε ούτε με την χρήση του Ισλάμ, ως μέσου προσέγγισης και επηρεασμού των μουσουλμάνων της Θράκης (είναι ένα κεφάλαιο στο οποίο θα κάνουμε εκτενή αναφορά στο κοντινό μέλλον), αλλά θα επικεντρωθούμε σε εκείνη τη μορφή του Ισλάμ που υπάρχει και που δρα κυρίως ως μέσο προστασίας και κάλυψης των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εντός της Ελληνικής Θράκης και ίσως και στην υπόλοιπη Ελληνική Επικράτεια…

Ιμάμηδες: οι πολιτικοί καθοδηγητές
Πάρα πολλές φορές υπήρξαν καταγγελίες από μουσουλμάνους της Θράκης πως η λειτουργία των ιμάμηδων (μουσουλμάνων ιερέων) έχει ξεφύγει πολύ.
Πρόσφατα, στο τεύχος Οκτωβρίου της εφημερίδας Ζαγάλισα αναφέρεται περιστατικό κατά το οποίο ένας μουσουλμάνος διαμαρτυρήθηκε μέσα στο τζαμί επειδή ο ιμάμης έκανε πολιτική προπαγάνδα
Δεν ήταν όμως η πρώτη και δυστυχώς ούτε η τελευταία φορά που θρησκευτικοί εντεταλμένοι επιδίδονται στο «σπορ» της επέκτασης της τουρκικής προπαγάνδας και της εμπλοκής σε θέματα που δεν άπτονται της θρησκείας και των θρησκευτικών τους καθηκόντων…
Αλλά, είπαμε πως το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία

Ο παράξενος πλουτισμός (και μη ελεγχόμενος από τις οικονομικές υπηρεσίες της χώρας) πάρα πολλών ιμάμηδων της Θράκης δημιουργεί έντονα αρνητικά συναισθήματα ακόμη και στους μουσουλμάνους της Θράκης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Έλληνες μουσουλμάνοι που τολμούν να λένε πως «οι ιμάμηδες τα έχουν καλά με το τουρκικό προξενείο».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ύποπτου πλουτισμού αποτελεί ο ίδιος ο ψευτομουφτής Αμέτ Μέτε, ο οποίος ελάχιστη σχέση έχει με την θρησκεία, ενώ είναι πασιφανές πως ο ρόλος του είναι αποκλειστικά πολιτικός και εργάζεται με βασικό γνώμονα την τουρκική προπαγάνδα και τον τουρκικό επεκτατισμό στην Θράκη.
Όμως, ακόμη και αυτός ο παράνομος (για αντιποίηση αρχής και όχι μόνο) λίαν προσφάτως έγινε επίσημα αποδεκτός από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο…, ενώ δεν δίστασε να συναντηθεί δημοσίως και με τον κύριο Ξυνίδη λίγες ώρες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου...
Οι ιμάμηδες, λοιπόν, είναι σαφές πως εργάζονται μέσα σε συγκεκριμένα μη θρησκευτικά πλαίσια, ανεμπόδιστοι, δημιουργώντας κλίμα θρησκευτικού φανατισμού, το οποίο πολύ εύκολα στη συνέχεια διαχειρίζεται ο τουρκικός προπαγανδιστικός μηχανισμός.
Για όσους, ίσως βιαστούν να εξάγουν συμπεράσματα, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε πως οι συγκεκριμένες πρακτικές – τακτικές, αποτελούν έργο και είναι αποτέλεσμα προσωπικών αποφάσεων των ιμάμηδων και δεν είναι πρόβλημα που δημιουργεί το Ισλάμ ως θρησκεία.
Είναι πρόβλημα που πηγάζει από την τάση του Ισλάμ να «αποδίδει» κοσμικές εξουσίες στους εκπροσώπους του.
Δηλαδή, είναι πρόβλημα προσωπικότητας των ιμάμηδων που επιζητούν μία «προκαταβολή» από τον μέλλοντα παράδεισο…
Η Άγκυρα, σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται ιδιαιτέρως πρόθυμη να καταβάλει αυτή την προκαταβολή, ακόμη και σε μορφή μηνιαίου «επιδόματος» εφ’ όρου ζωής…, αρκεί ο ιμάμης να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις που επιζητά η Άγκυρα.
Δηλαδή, να προπαγανδίζει υπέρ της Τουρκίας μέσω του… Κορανίου!!!

Τζαμιά: Χώροι εκτέλεσης προσευχών ή… κάτι άλλο;
Όμως, οι «διδαχές» του εκτουρκισμού γίνονται μέσα στα τζαμιά, τα οποία λειτουργούν ως γενικότερος πόλος έλξης των μουσουλμανικών κοινωνιών, αφού από τους μιναρέδες οι ιμάμηδες προσεύχονται και καλούν σε προσευχή και τους υπόλοιπους μουσουλμάνους, αλλά και μέσα στα τζαμιά, από το βήμα του θρησκευτικού λειτουργού, οι ιμάμηδες παρακινούν τους πιστούς Έλληνες μουσουλμάνους να αγκαλιάσουν την «μητέρα πατρίδα» που μεριμνά γι αυτούς και για τα δικαιώματά τους…!
Βέβαια, ακολουθώντας την γραμμή της Άγκυρας (που βασίζεται σε τραγικά λάθη Ελληνικών πολιτικών επιλογών του παρελθόντος) οι ιμάμηδες ξεχνούν την σημερινή πραγματικότητα, αλλά αυτό είναι «ψιλά γράμματα» μπροστά στον σκοπό της συνένωσης με την Τουρκία…
Επί χρόνια και κάτω από την ένοχη ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας (των Ελληνικών κυβερνήσεων και των αρμοδίων υπηρεσιών), στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης χτίζονται συνεχώς τζαμιά, με το αιτιολογικό της επιδιόρθωσης. Παραβιάζοντας τις άδειες που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και κάτω από την ανοχή των αστυνομικών υπηρεσιών και των τοπικών αρχών (νομαρχίες, δημαρχίες, βουλευτές), με συστηματικό τρόπο η Άγκυρα έχει διοχετεύσει τεράστια ποσά στην ανέγερση ΝΕΩΝ τζαμιών. (Βέβαια, δεν θα τολμήσω να κάνω οποιαδήποτε σύγκριση με την ανέγερση ορθόδοξων χριστιανικών εκκλησιών στην Τουρκία, αφού εμείς (σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των ιμάμηδων) είμαστε εκείνοι που καταπατάμε τις θρησκευτικές ελευθερίες των μουσουλμάνων της Θράκης…!)
Αυτά τα νεοαναγειρόμενα τζαμιά, λοιπόν, που ξεφυτρώνουν συνεχώς, έχουν κάποια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα τζαμιά του παρελθόντος.
Όχι, δεν είναι το τεράστιο ύψος τους, ούτε η χλιδή (χαλιά κλπ) στους εσωτερικούς τους χώρους. Ούτε ότι απασχολούν (συνήθως) περισσότερους από έναν ιμάμηδες.
Η ιδιαιτερότητα των σύγχρονων τζαμιών είναι πως ΟΛΑ έχουν υπόγειο μεγάλων διαστάσεων (συνήθως ίσων διαστάσεων με την συνολική επιφάνεια δόμησης που πάντα ξεπερνάει τα 300 τ.μ. εμβαδόν)…
Κανονικό υπόγειο και όχι ημι-υπόγειο χώρο. Δηλαδή, χώρους που δεν υπάρχει οπτική πρόσβαση από έξω στο εσωτερικό τους.
Γιατί λοιπόν χτίζονται αυτά τα υπόγεια; Τι μπορούν να κρύβουν από «αδιάκριτα» μάτια; Μήπως αποθήκες οπλισμού; Μήπως αποθήκες τροφίμων; Ή μήπως λειτουργούν σαν χώροι καταφυγίου σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης; Τα τζαμιά, σαν κτίρια είναι αρκετά μεγάλα και οι μιναρέδες τους τα κάνουν ευδιάκριτα από μεγάλες αποστάσεις…

Δεν θα ρωτήσω εάν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο θα μπορούσε η πολιτεία να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσει το ακριβές περιεχόμενο των χώρων αυτών.
Θα ρωτήσω γιατί δεν το έχει πράξει μέχρι αυτή τη στιγμή… Και μάλιστα, όταν υπάρχει έντονη η φημολογία της ύπαρξης στρατιωτικού υλικού – οπλισμού σε χέρια τουρκοφρόνων, όπως με είχε διαβεβαιώσει πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, λέγοντάς μου χαρακτηριστικά: «αυτό είναι παλιά υπόθεση…»!

Έχοντας ακούσει όλα όσα ο Κύπριος φίλος μου εξιστόρησε για την «κινητικότητα», τις πρακτικές και τις τακτικές των τουρκοκυπρίων πριν την εισβολή στην Κύπρο, διαπιστώνω πως η Θράκη σήμερα βιώνει την συνταγή της Κύπρου, εμπλουτισμένη και με τους σχεδιασμούς των μουσουλμάνων στο Κόσοβο.
Και αναρωτιέμαι: Ένας Έλληνας δεν μπορεί να βρεθεί, εκεί στα ψηλά πολιτικά αξιώματα, που να θέσει ένα οριστικό τέρμα στον υποβόσκοντα εφιάλτη;
Ένας Έλληνας δεν μπορεί να βρεθεί που να στυλώσει το ανάστημά του απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό και να φροντίσει να ξεβρωμίσει την Θράκη από πρακτοράκια και παράσιτα που απεργάζονται μία σύγκρουση στο τέλος της οποίας κανείς δεν θα είναι υπερήφανος;
Κύριοι πολιτικοί, τοπικοί άρχοντες και λοιποί κρατικοί υπάλληλοι, πότε θα αναλάβετε την πραγματική σας ευθύνη, που είναι η ευημερία και η προστασία του ίδιου του κράτους και των πολιτών του; Αν δεν μπορείτε, τουλάχιστον παραμερίστε και αφήστε άλλους να αναλάβουν όλα εσείς δεν τολμάτε.
Σας έχουμε δει να προσκυνάτε τους «πασάδες» της Τουρκίας, ακόμη μέσα και σε τζαμιά.
Σας έχουμε δει να τρέχετε να φωτογραφηθείτε μαζί τους προκειμένου να εισπράξετε ψήφους, χωρίς να γνωρίζουμε τις «υποθήκες» των συμφωνιών σας.
Όμως, δεν σας έχουμε δει να ζητάτε ποτέ συγνώμη για όλα εκείνα που δεν κάνατε, ή για όλα τα λάθη που κάνατε και που καταδικάζουν καθημερινά την Θράκη στην απομόνωση και μεθοδικά την οδηγούν στην εγκατάλειψη.
Με ειλικρινή διάθεση και χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν από τους ανεύθυνους ή τους υπεύθυνους (τοπικούς άρχοντες ή διακυβερνώντες των Αθηνών)

θα ήθελα απλά να ρωτήσω:Γιατί;

 Ας μιλήσουμε επιτέλους http://kostasxan.blogspot.com/2010/12/blog-post_8170.htmlαντιπαρακμή

Κινήματα, σπίθες και κάρβουνο.

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 04/12/2010


Δεν κινείται τίποτα. Ακινησία πλήρης. Κι εκεί που λες, πάει θα “πάμε” ακίνητοι, νάσου τα κινήματα. Βρέχει κινήματα. Μη βγείτε χωρίς ομπρέλλα. Κινήματα που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.
Εχουμε τελευταία διάφορα “κινήματα” λοιπόν. Οι τυχεροί εμείς. Πρόσφατα είχαμε αυτό της κ. Μπακογιάννη,
 την Δημοκρατική Συμμαχία, ΔΗΣΥ το καλλιτεχνικό της .
 Πριν λίγες μέρες επίσης και ο Μίκης Θοδωράκης έφτιαξε κι αυτός το δικό του κίνημα, την Σπίθα.
Δεν ξέρω τι να σκεφτώ πια με αυτά τα κινήματα και τους κινηματίες. Το ένα, η ΔΗΣΥ είναι υπέρ του Μνημονίου. Το άλλο η Σπίθα είναι κατά του Μνημονίου. Και μάλιστα μας καλεί και σε “ανυπακοή”.  Τα δύο νεογέννητα κινήματα έχουν εντελώς διαφορετική άποψη για τις λύσεις των προβλημάτων που ταλανίζουν την γλυκειά μας πατρίδα.
Τα δυο κινήματα καλύπτουν όμως έτσι τις ανάγκες του κάθε φιλότιμου κινηματία πολίτη. Είτε είναι υπέρ, είτε είναι κατά του Μνημονίου. Μη θέλει να κινητοποιηθεί σε μια πλευρά και δεν βρίσκει και μείνει …ακίνητος.
Τα δύο κινήματα δημιουργήθηκαν από επιφανείς προσωπικότητες. Για να μην έχουν παράπονο οι οπαδοί  κανενός από τα δύο κινήματα ότι το δικό τους είναι παρακατιανό. Προσωπικότητες πολύ προβεβλημένες που απολαμβάνουν τεράστια δημοσιότητα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Παρά τον φιλο-κινηματισμό τους.
Θα έλεγα πως με τόση δημοσιότητα γύρω από τα κινήματα και τους επικεφαλής τους, μήπως τα τηλεοπτικά κανάλια, που έδωσαν αυτή την τεράστια προβολή στο φαινόμενο, μήπως λέω, είναι και αυτά, κανάλια κινηματικά. Δηλαδή το νιώθεις. Μόλις δουν κίνημα, κινητοποίηση, αμέσως στο πλευρό των κινηματιών. Αμέσως τα κανάλια μας αλληλέγγυα στα κινήματα και τις κινήσεις και τις κινητοποιήσεις.
Εχουμε επαναστατικά και κινηματόφρονα κανάλια και δεν το γνωρίζαμε. Μάλιστα κακοπροαίρετοι. Το ότι οι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων φοράνε ακριβά συνολάκια και κουστούμια μάρκας, είναι κάτι σαν συνομωτική μεταμφίεση, καχύποπτε αναγνώστη μου. Κατά βάθος η ψυχή τους είναι με τα κινήματα. Πολεμούν το σύστημα από μέσα. Από μέσα-μέσα. Με κουστούμι και συνολάκι για κάλυψη.
Η δημιουργία των κινημάτων αναγγέλθηκε πολύ πριν. Βέβαια. Είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για διάφορα προϊόντα. Η κυκλοφορία ενός προϊόντος, iPhone ή κίνημα αδιάφορο, υπακούει στους ίδιους νόμους και κανόνες, αν θέλει να “πιάσει στην αγορά”.
Η αναγγελία της κυκλοφορίας του προϊόντος, iPhone ή κίνημα αδιάφορο επαναλαμβάνω, δημιουργεί την αίσθηση της αναμονής στον καταναλωτή. Μια γλυκιά προσμονή που εντείνει την λαχτάρα του. Να δει το προϊόν, να το μυρίσει, να το πάρει στα χέρια του. Να γίνει ένα μ’ αυτό. Επαναλαμβάνω για τους ανίδεους, αυτά είναι υψηλές τεχνικές marketing, προϊόν σκέψης σοφών πανεπιστημιακών γερόντων. Της ανθρωπιστικής επιστήμης του marketing παγκοσμίως. Και έχουν εφαρμογή σε όλα τα προϊόντα,  iPhone ή κινήματα αδιάφορο.
Πολλές προσωπικότητες στήριξαν την δημιουργία των δύο κινημάτων. Επιφανή μέλη της διακαναλικής δημοσιότητας. Πολιτικής, καλλιτεχνικής, οικονομικής, πνευματικής και λοιπής δημοσιότητας. Αστέρες εν γένει, όπως πολιτικοί, συνταγματολόγοι, ηθοποιοί, μουσικοί και λοιποί αστέρες. Μίλησαν για τα κινήματα, για την ανάγκη που έρχονται να καλύψουν, για τους δρόμους ελπίδας που ανοίγουν. Μίλησαν στα κανάλια εννοείται. Ωστε τα κανάλια να καλύψουν και τον πιο απαιτητικό φιλο-κινηματία τηλεθεατή και τις απαιτήσεις του. Είτε είναι υπερ, είτε κατά του Μνημονίου. Ο φιλο-κινηματίας τηλεθεατής πολίτης.
Ετσι τα κανάλια δεν άφησαν καμμία πλευρά τηλεθεατών παραπονεμένη. Για όλους έχει το μαγαζί. .
Οι επικεφαλής κινηματίες και οι υποστηρικτές τους, εμφανίστηκαν και σε δημοσιογραφικές εκπομπές. Σε στρογγυλά τραπέζια. Σε τετράγωνα τραπέζια. Εμφανίστηκαν επίσης και σε γλεντζέδικες εκπομπές, διότι του έλληνος του πέφτει λίγο βαριά στο στομάχι η πολιτική και τα κινήματα, και θέλει και την ελαφρολαϊκότητά του ο άνθρωπος. Μη του μαυρίζουμε την ψυχή. Του έλληνος.
Εγιναν επίσης και εκδηλώσεις για τα κινήματα. Σε διάφορες αίθουσες πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων, όπως οι ψαροταβέρνες και το Μέγαρο Μουσικής. Με λαμπρούς προσκεκλημένους, λαμπρό μπουφέ και λαμπρά φώτα. Για να παίρνουν καλά οι κάμερες τα στιγμιότυπα.
Εχουμε κινήματα λοιπόν. Τα μαγαζιά άνοιξαν. Εχουν πράμα για όλα τα γούστα. Εχουν γνώστες των θεμάτων, με “εμπειρία” σε “τέτοια” ζητήματα, με περγαμηνές, με γκλαμουριά πολιτική και γκλαμουριά γενικώς, με διασυνδέσεις και κονέ.
Τα μαγαζιά άνοιξαν. Και περιμένουν την πελατεία.
Αντε κουνηθείτε κι εσείς ακούνητοι. Μην τα περιμένετε όλα από τα κινήματα.

Θραξ Αναρμόδιος, Τόνοι και Πνεύματα