Σελίδες

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Στο στόχαστρο η αποτυχημένη και διευθαρμένη ελίτ

Στο στόχαστρο η αποτυχημένη και διεφθαρμένη ελίτ
07/12/2010
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν μπορείς να τα έχεις όλα σ’ αυτή τη ζωή. Είτε θα κερδίζεις στις εκλογές, είτε στην κοινωνία. Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές ετέθη το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα. Η κοινωνία – και κυρίως οι νέοι – απάντησαν με μια θηριώδη αποχή, που οδήγησε στο γνωστό αποτέλεσμα και στις θριαμβολογίες περί νίκης εκ μέρους της κυβερνητικής παράταξης, του ίδιου του κ. Παπανδρέου, αλλά και του κ. Στρος Καν και της κ. Μέρκελ.

Όλοι μαζί έβγαλαν τότε το συμπέρασμα, χωρίς βέβαια να λάβουν υπ’ όψη τους την αποχή,  ότι οι Έλληνες στηρίζουν τα μέτρα του Μνημονίου και έχουν αντιληφθεί πως λαμβάνονται «για το καλό τους».

Όταν έγιναν γνωστά τα τεράστια ποσοστά της αποχής, είχα πει πως δεν πρόκειται για αποχή αμερικανικού τύπου, αλλά για εκδήλωση οργής, η οποία θα εκφραστεί οπωσδήποτε. Και είχα εκφράσει την ευχή να εκφραστεί σε εκλογές και όχι στον δρόμο.

Ο κ. Παπανδρέου, όμως, είχε διαφορετική γνώμη. Με την στάση του εμπόδισε την έκφραση της οργής στις κάλπες, για να μπορεί να κομπάζει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Για να μπορεί να λέει στους δανειστές του – ενώ έπρεπε να επιδιώκει το αντίθετο – ότι οι Έλληνες εγκρίνουν την πολιτική του (και την πολιτική τους).

Δεν επέτρεψε να σηκωθεί λίγο το καπάκι της χύτρας και να βγει ο ατμός. Και τώρα πληρώνει – πληρώνουμε όλοι – τα επίχειρα. Η οργή εκφράζεται στους δρόμους. Με διάφορες ευκαιρίες – την επέτειο της δολοφονίας του άτυχου Αλέξη, την άφιξη του Στρος Καν και Κύριος οίδε με ποια άλλη αφορμή.  

Κατόπιν αυτής της αψυχολόγητης συμπεριφοράς, είχαμε τις δηλώσεις Μέρκελ και Στρος Καν, ο οποίος αλλιώς φανταζόταν (με βάση τα εκλογικά δεδομένα) τον σημερινό περίπατό του στην Αθήνα. Σαν έναν γύρο θριάμβου συντροφιά με τον ομοϊδεάτη του, ένα πράμα. Τα χθεσινά επεισόδια τους έχουν διαψεύσει όλους.

Άλλωστε, με βάση αυτές τις εκλογικές θριαμβολογίες ο υπουργός των Οικονομικών ήλθε πρώτος στις εκτιμήσεις των επτά «κορυφαίων» οικονομολόγων όσον αφορά στην πολιτική ικανότητα επιβολής των σκληρών μέτρων.

Βέβαια, στην λίστα των Financial Times με τους καλύτερους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, ο κ. Παπακωνσταντίνου καταλαμβάνει μια από τις τελευταίες θέσεις (17η) όσον αφορά στις οικονομικές επιδόσεις και τελευταίος (19ος) όσον αφορά στην εξασφάλιση της εμπιστοσύνης των αγορών. Αλλά από προπαγάνδα, τα πήγε καλά.

Και πήρε και τα εύσημα του οικονομολόγου της Goldman Sacks, ξέρετε της επενδυτικής τράπεζας που έκανε τα παιχνίδια με τα swaps με τον κ. Σημίτη και το επιτελείο του (στο οποίο ανήκε ο σημερινός υπουργός των Οικονομικών), μειώνοντας τεχνητά το έλλειμμα.

Τι έχουμε, λοιπόν, εδώ; Μια αποτυχημένη και διεφθαρμένη πολιτική ελίτ, υπεύθυνη για τις σημερινές εξεγέρσεις και καταστροφές και πάνω απ’ όλα υπεύθυνη για την οικονομική καταστροφή. Σε διακομματικό επίπεδο.

Τι δεν έχουμε; Δεν έχουμε Κάθαρση. Χθες πληροφορηθήκαμε ότι στην Κροατία έβαλαν στην φυλακή τον πρώην υπουργό Άμυνας, επειδή ακύρωσε (το 2004, προσέξτε)  έναν διαγωνισμό αγοράς οχημάτων και προχώρησε σε απευθείας ανάθεση υπογράφοντας σύμβαση με εταιρία που είχε ζητήσει δύο εκ. δολάρια περισσότερα από τους μειοδότες.

Στην Ελλάδα, ό,τι συνέβη μέχρι και το 2007 έχει παραγραφεί και… προχωράμε. Δεν θα μείνει τίποτε που να μην παραγραφεί. Και βέβαια, δεν συζητάμε για τους εξοπλισμούς.

Αν συζητούσαμε για τους εξοπλισμούς, τότε πολλοί θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή για όσα συνέβησαν στην χώρα μας, όπου μέχρι το 2004  το 31% σε ποσοστό και το 54% σε αξία γίνονταν με απευθείας αναθέσεις…
elzoni

Εκτιμήσεις για μεγαλύτερη παραγωγή στο κοίτασμα του Πρίνου


Νέες γεωτρήσεις στο κοίτασμα του Πρίνου για την αύξηση της παραγωγής

Μεγαλύτερη παραγωγή από τα κοιτάσματα πετρελαίου του Πρίνου, η οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 5.000 βαρέλια ημερησίως, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί χάρη στις νέες γεωτρήσεις, που θα πραγματοποιηθούν με το γεωτρύπανο "GSP Saturn", στο πλαίσιο του σχεδίου βελτιστοποίησης της παραγωγής "Prinos 5000". Το “Prinos 5000” προβλέπει την πραγματοποίηση γεώτρησης «PA35» από την υφιστάμενη «Πλατφόρμα Α», η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως 35 ημέρες, ενώ στη συνέχεια, το GSP Saturn θα χρησιμοποιηθεί για παρεμβάσεις στο κοίτασμα "Έψιλον" με στόχο τη αύξηση της συνολικής παραγωγής της εταιρίας.
"Με την ολοκλήρωση των νέων γεωτρήσεων, η παραγωγή αναμένεται να ανέλθει στα 5.000 βαρέλια την ημέρα", υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της Ενεργειακής Αιγαίου (Energean Oil & Gas). Τα εγκαίνια του νέου προγράμματος γεωτρήσεων έγιναν το περασμένο Σάββατο από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, o οποίος δήλωσε: «Αυτό είναι το τρίτο γεωτρύπανο που βλέπουμε στην Καβάλα σε διάστημα δύο ετών από την έναρξη του επενδυτικού πλάνου της Ενεργειακής Αιγαίου. Αυτή η συνέχεια και ο μακρόχρονος χαρακτήρας της επένδυσης συμβάλλουν στην τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή".
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εnergean, Μαθιός Ρήγας, υπογράμμισε: "Συνεχίζουμε τις επενδύσεις παρά τις αντίξοες οικονομικές, κοινωνικές και επιχειρηματικές συνθήκες και είναι αναγκαίο, οι επενδύσεις αυτές να πιάσουν τόπο, ώστε να διασφαλιστούν οι 300 θέσεις εργασίας στην Καβάλα. Από σήμερα, το σχέδιο βελτιστοποίησης της παραγωγής "Prinos 5000" έχει αποκτήσει πλέον ροή». Με την ευκαιρία των εγκαινίων παρουσιάστηκαν στους παρευρισκόμενους και τα μελλοντικά πλάνα της εταιρίας για την πρώτη υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στην Ελλάδα και την τριτογενή παραγωγή μέσω δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα.
Εθνικά Θέματα

Ένας λαός, ένα και το πρόβλημα. Η λαθρομετανάστευση σε Ελλάδα και Κύπρο.


Ο πρόεδρος του ΕΔΗΚ κ. Λουκάς Σταύρου , σε παρέμβαση του στο ραδιόφωνο του ΛΟΓΟΥ στην δημοφιλή εκπομπή « ΑΝΤΙΛΟΓΙΑ» με τους δημοσιογράφους κ.κ. Μυλωνά και Γεωργίου, κατήγγειλε το όψιμο ενδιαφέρον ορισμένων βουλευτών του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ στο μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης και λαθρομετανάστευσης. Σκοπός αυτού του ενδιαφέροντος είναι να εκτρέψουν το ζήτημα από την ουσία του και να το περιορίσουν σε πρόβλημα επιδομάτων, σκεπάζοντας τις άλλες άκρως επικίνδυνες παραμέτρους του προβλήματος. Αυτό το όψιμο ενδιαφέρον αποτελεί εκτός του ψηφοθηρικού του χαρακτήρα, προσπάθεια απόσεισης των ευθυνών των κομμάτων τους, που με την εθνική προδοσία του ανοίγματος των οδοφραγμάτων, άνοιξαν τις πύλες προς τους λαθρομετανάστες που διοχετεύονται βάσει σχεδίου από τα κατεχόμενα.
Αυτοί που θα έπρεπε να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι φυσικό να προσπαθούν να παρουσιάσουν το ζήτημα μέσα από την παραμορφωτική προσέγγιση τους χωρίς ποτέ να ζητούν να κτυπηθεί το κακό στη ρίζα του.
Για να υπάρξει μια ορθή μεταναστευτική πολιτική που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας του τόπου και όχι να γίνεται βάρος αυτής , ούτε να δημιουργεί συνάφειες με το εθνικό μας πρόβλημα , πρέπει πρώτα να κτυπηθεί άμεσα η λαθρομετανάστευση . Προς το σκοπό τούτο απαιτούνται αποτελεσματικά μέτρα, μέσα από εθνική πολιτική βούληση που δυστυχώς δεν υπάρχει.
Η πρώτη πύλη της λαθρομετανάστευσης είναι η συναίνεση του πολιτικού κατεστημένου προς αυτήν. Οφείλει ο λαός να κτυπήσει αυτή την εγκληματική συναίνεση των κρατούντων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και να απαιτήσει μαζί με τους εθνικοδημοκράτες που εκφράζουν την λαϊκή βούληση :
Πρώτο Να κλείσουν τα οδοφράγματα.
Δεύτερο : Να ασκηθεί από τη Κυπριακή Δημοκρατία , έλεγχος στις αγγλοκρατούμενες περιοχές των βάσεων και συγκεκριμένα στη περιοχή Δεκελείας που είναι πύλη εισόδου των περισσοτέρων λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα.
Τρίτο : Να καταγγελθούν οι αγγλικές βάσεις σε Ε.Ε και Η.Ε. για την υπόσκαψη της εθνικής μας ασφάλειας.
Τέταρτο : Να αναπτυχθεί στρατός στις εν λόγω αφύλακτες περιοχές και να κοπεί η παροχή του ψωμιού και του ύδατος προς τους άγγλους κατακτητές εάν δεν συνετιστούν .
Πέμπτο : Να γίνει επιχείρηση συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών και εκδίωξης τους .
Έκτο : Να ληφθούν σκληρά μέτρα εναντίον εκείνων που παρέχουν εργασία σε λαθρομετανάστες. Από χρηματικές ποινές μέχρι κλείσιμο των επιχειρήσεων.
Έβδομο : Να καταγγελθεί η προσπάθεια πολιτογράφησης μεταναστών γενικά .
Όγδοο : Να απαιτηθεί από την Ε.Ε. όπως αναπτύξει δυνάμεις της FRONTEX στα βόρεια σύνορα της κατεχόμενης επικράτειας της κυπριακής δημοκρατίας ώστε να αποτραπεί το κουβάλημα λαθρομεταναστών και εποίκων από την Τουρκία.
Αυτή η κατεύθυνση δεν δίνεται χωρίς πολιτικό αγώνα, χωρίς συστράτευση με το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα, όλων των εθνικιστικών ομάδων και των τοπικών λαϊκών συνελεύσεων που έχουμε καθήκον να αναπτύξουμε σε όλη τη Κύπρο.
Να καταγγελθούν οι ένοχοι , να κτυπηθούν τα συμφέροντα τους , να καταδειχθούν στο λαό αυτοί που συντηρούν τη λαθρομετανάστευση .

Tο αποτέλεσμα της ηλίθιας πολιτικής του πιο ηλίθιου δικτάτορα που γνώρισε η Ελλάδα, του Θ. Πάγκαλου

Οι «Τσάμηδες» προκαλούν και πάλι! Θέλουν να γιορτάσουν στην Ηγουμενίτσα «Ημέρα Γενοκτονίας»!


Οι Τσάμηδες προκαλούν και πάλι. Εκπρόσωποί τους δήλωσαν την απόφασή τους να εορτάσουν το 2011 την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Ηγουμενίτσα (!), αφού θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς «βίζα».
Ανεξάρτητα από το αν το πραγματοποιήσουν ή όχι, σημασία έχει το γεγονός ότι «ξύνουν» πληγές. Και φανερώνουν την πρόθεσή τους να μην σταματήσουν τις εντελώς αβάσιμες διεκδικήσεις τους. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» εορτάζονταν στην Κονίσπολη των Αγίων Σαράντα, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με πορεία διαμαρτυρίας, όπου ακούγονταν τα γνωστά συνθήματα σε βάρος της Ελλάδας.

Ωστόσο ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, προσπαθεί να...

απεγκλωβιστεί, θεωρητικά τουλάχιστον, από την… πίεση των «Τσάμηδων», όπως και από την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», προκειμένου να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελβετική εφημερίδα «Tages-Anzeiger», δήλωσε ότι «μια νέα αλλαγή συνόρων στη περιοχή θα ήταν η αιτία να χαθεί η Ευρωπαϊκή μας προοπτική τα επόμενα 20 χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Η θέση της Αλβανίας είναι σαφής, η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί την είσοδο στην Ε.Ε, και η όποια επιπλέον αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα αποθαρρύνει τους στόχους μας. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αρχές της Ε.Ε και να συνεργαστούμε με τις γειτονικές μας χώρες, προκειμένου να ανοίξουν τα σύνορα και η μετακίνηση πολιτών διαφορετικών χωρών να γίνεται ελεύθερα».
Η στάση του αυτή, όμως, δεν αναιρεί την πραγματικότητα. Ο Σαλί Μπερίσα συνεργάζεται με το κόμμα των «Τσάμηδων» και δεν αποδοκιμάζει δημόσια τις σοβινιστικές απόψεις τους.
epirus-ellas

epirus-our-homeland η θέση μου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ηλίθιας πολιτικής του πλέον ηλίθιου δικτάτορα που γέννησε αυτός ο τόπος , του Θεόδωρου Πάγκαλου. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών επέμενε οι Τσάμηδες να παραμείνουν στην χώρα με τελικό αποτέλεσμα, να γίνουν όργανα των ΝΑΖΙ πλιατσικολογώντας την Ήπειρο, βιάζοντας και σκοτώνοντας αθώους και να τους πολεμά και ο ΕΔΕΣ και ο ΕΛΑΣ. Τα εγκλήματά τους είναι ακόμη νωπά.

Ο Στρατός και τα στελέχη του.

Ποτέ μου δεν ήμουν  των άκρων και ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω την αντιπαλότητα για να μην πω εχθρότητα, που χώριζε πάντα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα προερχόμενα από παραγωγικές σχολές διαφορετικού επιπέδου ή ακόμη και από μη παραγωγικές σχολές. Σαν προερχόμενος από, ας την πούμε, στρατιωτική οικογένεια μεγάλωσα μέσα στα στρατόπεδα, παιδάκι ακόμα είχα δική μου καραβάνα στις μονάδες του πατέρα μου, και λάτρεψα την ιδέα του Στρατού εξιδανικεύοντάς τον κατά κάποιον τρόπο πράγμα, βέβαια, που μου στοίχισε αργότερα. Μεγάλωσα λοιπόν προοριζόμενος για στρατιωτικός και έγινα αποφοιτώντας από την ΣΣΕ. Αν και η πορεία μου δεν ήταν η προδιαγραφόμενη  δεν μετάνιωσα ποτέ, για τίποτε και μόνο θετικά βλέπω την διαδρομή μου καθόσον δεν υπέκυψα σε κανέναν (ανώτερο ή πολιτικό), έλεγα πάντα την γνώμη μου, τις περισσότερες φορές αντίθετη με των πολλών, και δεν έκανα κακό σε κανέναν συνάδελφο. Αφορμή για την σημερινή ανάρτηση η επίθεση που δέχθηκα από συνάδελφο της ΠΑ, προερχόμενον σαφώς από μη παραγωγική σχολή, σε σχόλιό μου στο armyalert και θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.
Στον Στρατό, γενικά, κατευθύνονται δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που τον αγαπούν σαν ιδέα και αυτοί που τον βρίσκουν εύκολη βιοποριστική λύση. Από αυτούς που τον βλέπουν σαν ιδέα, άλλοι απογοητεύονται γιατί δεν βρίσκουν αυτό που ζητούν σ' αυτόν και άλλοι προσαρμόζονται αλλά,  κατά κανόνα χάνουν επαγγελματικά μπροστά στην επιθετικότητα και την ικανότητα "ελιγμών" των δεύτερων που ήλθαν στον Στρατό για να "ζήσουν" και που, αν ακολουθούσαν ελεύθερο επάγγελμα, θα εξελίσσονταν οπωσδήποτε στα ύπατα αξιώματα της "δια της λαμογιάς αναδεικνυόμενης"  άρχουσας  τάξεως και θα βούλιαζαν την ελληνική οικονομία με την ίδια ευκολία που βούλιαξαν το ΜΤΣ . Η δεύτερη λοιπόν κατηγορία είναι αυτή που "επιπλέει" και αναδεικνύει τους "ηγήτορες" του σημερινού Ελληνικού Στρατού και αν ο ελληνικός λαός είναι ευχαριστημένος με ότι βλέπει, ακούει και διαπιστώνει καθημερινά, εμένα δεν μου πέφτει λόγος όπως δεν μου πέφτει λόγος αν ο ελληνικός λαός είναι ικανοποιημένος με την εκκλησιαστική  ή την πνευματική ηγεσία του τόπου.
Συνεχίζοντας λοιπόν την σκέψη μου θέλω να πω ότι πάντα υπήρχε αντιπαλότητα μεταξύ στελεχών των προερχομένων από διαφορετικές παραγωγικές σχολές πχ ΣΣΕ και ΣΜΥ στον Στρατό Ξηράς και ανάλογες στους λοιπούς κλάδους, ενώ υπάρχει και μεταξύ προερχομένων από σχολές ίδιου επιπέδου όπως μεταξύ ΣΙ και ΣΜΑ  στην Πολεμική Αεροπορία και μεταξύ "μάχιμων" και "μηχανικών" στο Πολεμικό Ναυτικό λες και θα μπορούσαν οι μεν να ζήσουν χωρίς τους δε. Δεν είναι θέμα "μορφωτικού επιπέδου" διότι αποδεδειγμένα πολλά στελέχη προερχόμενα από την ΣΜΥ έφθασαν στα ανώτατα αξιώματα (πρόχειρα μου έρχεται στο μυαλό ο αντιστράτηγος Αντώνιος Νταλαμάγκας) αλλά νοοτροπίας που δεν θα έπρεπε να υπάρχει γιατί μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρει. Και είναι η νοοτροπία αυτή απότοκος της ελλειμματικής προσωπικότητας του στελέχους απ' οπουδήποτε και αν προέρχεται.
Περιφρονεί ο προερχόμενος από την ΣΣΕ (ΣΙ, ΣΝΔ) τον προερχόμενο από την ΣΜΥ(και ανάλογες των άλλων κλάδων) αλλά έχω την εντύπωση ότι πρώτιστα θα έπρεπε να περιφρονεί τον εαυτό του γιατί μάλλον πρόκειται για άτομο χαμηλής αυτοεκτίμησης άσχετα με την εξέλιξή του και μάλλον εξ αιτίας των "μέσων" που χρησιμοποίησε γι' αυτήν του την εξέλιξη.
Κακώς περιφρονεί ο προερχόμενος εκ της ΣΜΥ των προερχόμενο από την ΣΣΕ  γιατί δεν έχει τίποτε να του ζηλέψει ενώ και στην περίπτωση αυτή φταίει και πάλι ο ελαττωματικός χαρακτήρας. Κάποτε ο Στρατός, μέχρι το 1965, ήταν Στρατός με όλη την σημασία της λέξεως γιατί είχε υπαξιωματικούς θεριά, υπαξιωματικούς της 1ης, .....5ης.... σειράς που σήκωναν όλο το βάρος της καθημερινότητας ενός υγιούς Στρατού με απόδοση άριστα και έχω γνώση για το τι λέω. Ήταν ένας Στρατός που θα τον ζήλευε ακόμη και ο σημερινός αμερικάνικος.
Δεν δικαιολογώ λοιπόν αυτήν την αντιπαλότητα μεταξύ των στελεχών γιατί μόνον κακό κάνει και τώρα που βρίσκομαι μακρυά από τον Στρατό, αρκετά χρόνια συνταξιούχος, έχω να κάνω μια πρόταση για την οποία σίγουρα θα δεχθώ πυρά αλλά θα είναι άδικα και θέλω οι συνάδελφοι να το σκεφθούν καλά πριν απαντήσουν, αν απαντήσουν.
Μήπως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τελικά αυτό που έπρεπε να είχε γίνει με την ίδρυση της ΣΜΥ; Μήπως, το τονίζω, από τώρα και στο εξής η ΣΜΥ να παράγει στελέχη όπως ορίζει το όνομά της; Αυτό το "Μονίμων", πάντα κατά την γνώμη μου, δεν έχει την έννοια της δημοσιοϋπαλληλικής μονιμότητας αλλά της "μόνιμης κατάστασης" του εξερχομένου στελέχους. "Μόνιμος Υπαξιωματικός" μορφωμένος, λαμπρός, με δική του επετερίδα, αμειβόμενος και τιμώμενος  ακριβώς όπως ο αμερικανικός στρατός αμοίβει και τιμά, γιατί τους τιμά(!) πραγματικά, τους υπαξιωματικούς του. Τους τιμά γιατί το αξίζουν και γιατί είναι η βάση της δύναμής του.
Με όλη την εκτίμησή μου προς όλους τους εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφους.

Τα φανατικά κατασκευάσματα του Κορανίου απειλούν την ησυχία μας!!!!!!!


Αποκλειστικό..Ο νόμος της σαρία χτύπησε κατάστημα αλλοδαπού στο κέντρο.Ξυπνήστε Αφροδίτη και Κούρκουλα σας 'χω δουλειά....

Η καταγγελία έγινε στο blog από καταστηματάρχη της περιοχής του Μεταξουργείου,που έντρομος είδε μπροστά του να εξελίσσεται σκηνικό που θύμιζε την εποχή που οι Ταλιμπάν κυριαρχούσαν στο Αφγανιστάν.
Στην οδό Κολωνού πριν στρίψεις για Αχιλλέως υπάρχει,(μάλλον υπήρχε,τώρα το ξαναφτιάχνουνε) κατάστημα μίνι μάρκετ που το έχει ένας Αιγύπτιος με την γυναίκα του.Ο Αιγύπτιος είναι νόμιμος μετανάστης και η γυναίκα του έχει ελληνική υπηκοότητα.

Οι πελάτες όμως παρεξηγήθηκαν επειδή η γυναίκα του Αιγύπτιου που ήταν στο κατάστημα δεν φόραγε μπούργκα.Ο άνθρωπος αντέδρασε και τους είπε πως εδώ είναι η Ελλάδα και δεν είναι υποχρεωτικό να φοράει μπούργκα η γυναίκα του,εφόσον δεν το επιθυμεί.Αυτό όμως προκάλεσε τις αντιδράσεις των μαφιόζων φανατικών ισλαμιστών που επέστρεψαν για να του διαλύσουν το μαγαζί.

Μπήκαν μέσα 10 με 12 άτομα και με λοστούς και ξύλα δεν άφησαν τίποτα όρθιο,προς γνώσιν και συμμόρφωσιν του ομόθρησκου τους Αιγύπτιου και της γυναίκας του.

Από πληροφορίες που έχω είναι πως η γυναίκα σώθηκε από ξυλοδαρμό λόγω του ότι μαζί της είχε το μικρό παιδάκι της.

Βέβαια δεν θα ακούσετε για το γεγονός γιατί ούτε ο Αιγύπτιος είναι φίλος με καμία ΜΚΟ,ούτε θα ενδιαφέρει μια τέτοια περίπτωση τον Κούρκουλα και την Αφροδίτη,γιατί το φασιστορατσιστικό αυτό επεισόδιο δεν έγινε από Έλληνες,αλλά από αλλοδαπούς,εις βάρος Ελληνίδας και του αλλοδαπού άντρα της.

Έ και όσο να 'ναι αυτά πάνε να τα κρατήσουν μυστικά,για να μην χάσουν κανένα μεροκάματο.

Αν δεν υπάρχουν οι κακοί Έλληνες και οι κακόμοιροι μετανάστες,πως αλλιώς αυτοί θα έχουν δουλειά?
Ο στρουθοκαμηλισμός σε όλο του το μεγαλείο...

ΥΓ..Η γυναίκα είναι Ελληνοαιγύπτια και χριστιανή ορθόδοξη. Από πότε οι ισλαμιστές που ζουν εδώ παρανόμως έχουν δικαίωμα να επιτίθενται σε Έλληνες λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων?
eglimatikotita, hellenicrevenge

H οπτική της παγκόσμιας υπερδύναμης....

Wikileaks, η οπτική της παγκόσμιας υπερδύναμης


Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)


Οι αποκαλύψεις, μέσω των διαρροών από το Wikileaks, δεν θα πρέπει να εντυπωσιάζουν και να παγώνουν το αίμα με την αμεσότητά τους αλλά θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως μία μοναδική περίπτωση, για τα ιστορικά δεδομένα του μεταψυχροπολέμου, σε σχέση με τον τρόπο κατά τον οποίο αντιλαμβάνονται τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και το πως θεμελιακά κέντρα λήψεως αποφάσεων της παγκόσμιας υπερδύναμης ενεργούν σε τακτικό και στρατηγικό επίπεδο. Με άλλα λόγια αυτά που αποκαλύπτουν τα ντοκουμέντα, τόσο το διπλωματικό κουτσομπολιό όσο και οι στρατηγικές αναλύσεις, ήταν αναμενόμενα γιατί εγγράφονται σε μία γενικότερη φιλοσοφική θεώρηση που διέπει την Αμερική από την εποχή που ανεδείχθη σε παγκόσμια υπερδύναμη.
Η ιστορία των ιδεών, κατά τους τρεις τελευταίους αιώνες, δείχνει ότι σε κάθε εποχή διαμορφώνονται φιλοσοφικές θεωρήσεις που διεκδικούν το μονοπώλιο της απόλυτης νίκης. Με άλλα λόγια, εκλαμβάνουν την ιστορία ως την αρένα που τους αναδεικνύει ως «τελικούς νικητές». Γι’ αυτό και οι ιδεολογίες, που κερδίζουν μία μακρά ιδεολογική αντιπαράθεση, έχουν την απαίτηση η οπτική τους για τον κόσμο να είναι ταυτόχρονα και οπτική των υπολοίπων. Ο Χέγκελ έβλεπε το τέλος της ιστορίας να υλοποιείται μέσω του πρώιμου αστικού κράτους και του Ναπολέοντα. Η ιστορία διέψευσε τον τελευταίο και απέδειξε ότι η επέκταση του καπιταλισμού τον 18ο αιώνα θα γεννούσε νέα φαινόμενα, όπως τη παγκοσμιοποίηση, αλλά και τους αντιπάλους του, τον κομμουνισμό. Ανάλογα, πολλοί μέσα στο μαρξιστικό ιδεολογικό πλαίσιο πίστεψαν ότι ο κομμουνισμός θα γινόταν ο νεκροθάφτης του καπιταλισμού και ότι οδηγούσε τα πράγματα στο «τέλος της ιστορίας», όπως ευαγγελίστηκε η επανάσταση του Οκτωβρίου του 1917. Η ιστορία έδειξε ότι οι κοινωνικές αλλαγές είναι ένα πολύ πιο σύνθετο ζήτημα και δεν μπαίνει στον τελικό της δρόμο με μια επανάσταση. Ανάλογα, οι Αμερικανοί, και πιο ειδικά νεοσυντηρητικοί του μεταψυχροπολέμου, πίστεψαν ότι μπορούσαν να αλλάξουν όλο τον κόσμο, μέσα σε λίγα χρόνια, αφού πίστεψαν ότι το 1989 επήλθε η στιγμή της πλήρους και τελικής τους νίκης.

Με μία φιλοσοφική θεώρηση, που θυμίζει τους τροτσκιστές της Οκτωβριανής επανάστασης, οι νεοσυντηρητικοί βρήκαν επάρκεια χώρου στην προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Είχαν υποκαταστήσει την «εξαγωγή της επανάστασης», ως αναπόσπαστο στοιχείο της «συνεχούς επανάστασης», με την «εξαγωγή της δημοκρατίας» στον μουσουλμανικό κόσμο ως προαπαιτούμενο της καντιανής έμπνευσης «αιώνιας ειρήνης». Όμως, αντί να μεταφέρουν δημοκρατία, εισήγαγαν αυθαιρεσίες και βασανιστήρια. Ο δημοκρατικά ελεγχόμενος πρόεδρος, όπως παραδοσιακά ήταν ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους, έγινε ένας «αυτοκρατορικός» πρόεδρος, που στο όνομα του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία προσπάθησε να αποφύγει τον δημοκρατικό έλεγχο. Στο «τέλος» οι νεοσυντηρητικοί, αντί να οδηγήσουν στην οριστική νίκη της Δύσης, οδήγησαν τη Δύση σε διάσπαση.

Κατά τους νεοσυντηρητικούς των ΗΠΑ, η αμερικανική επανάσταση και ο αγγλοσαξονικού τύπου διαφωτισμός έφερε τον διαχωρισμό του κράτους από την εκκλησία και όχι από τη θρησκεία. Γι’ αυτούς, ο θεός, θεωρείται ότι προτρέπει τις ΗΠΑ να επιτελέσουν ένα παγκόσμιο καθήκον υπό τη μορφή ιεραποστολικού έργου, τον «εκπολιτισμό» του υπολοίπου κόσμου σύμφωνα με την ιδεολογική οπτική της ψυχροπολεμικής τους νίκης. Οι δυνάμεις του κακού καραδοκούν, σύμφωνα με τους νεοσυντηρητικούς, προκειμένου να τις κτυπήσουν με το χέρι της τρομοκρατίας. Η νίκη ενάντια στο κακό γίνεται το μέγιστο στρατηγικό καθήκον των ΗΠΑ, ως απολύτου φορέα του καλού. Με αυτό τον τρόπο οδήγησαν οι νεοσυντηρητικοί τις ΗΠΑ στο αδιέξοδο της πολιτικής του άκαμπτου ηγεμονισμού στις διεθνείς σχέσεις, της αδιαλλαξίας και της μονομέρειας ως προς τη σκληρή ισχύ. Γεγονός που τελικά εξασθενίζει τη θέση των ΗΠΑ στο διεθνές σύστημα.

Οι νεοσυντηρητικοί οδήγησαν τις ΗΠΑ στο εξής παράδοξο: να κερδίζουν τον ανταγωνισμό των ιδεολογικοπολιτικών συστημάτων με την ΕΣΣΔ στο όνομα των δυτικών αξιών και να χάνουν την υποστήριξη των δυτικών κοινωνιών εξαιτίας της εγκατάλειψης στη συνέχεια αυτών ακριβώς των αρχών. Ακόμα, οι ΗΠΑ, ο σταθεροποιητής ηγεμόνας που προώθησε την νεοφιλελεύθερη μορφοποίηση των παγκόσμιων ανοικτών αγορών, εγκλωβίστηκε στην παραδοξολογία να μη δέχεται τη σημασία και τη νομιμότητα των παγκόσμιων θεσμών που οι ίδιες συνέβαλαν αποφασιστικά να δημιουργηθούν αμέσως μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Οι ΗΠΑ, έγιναν θελκτικές στον σύγχρονο κόσμο με την παραγωγή της μαζικής κουλτούρας, με ένα νέο τρόπο καθημερινής ζωής που έκανε τη ζωή πιο εύκολη σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Τέχνη αποτυπωμένη στα κυλιόμενα χιλιόμετρα του Χόλλυγουντ, αθλητισμός, διαδίκτυο και ανάπτυξη τεχνολογίας στην υπηρεσία της καθημερινής ζωής είναι μερικά από τα επιτεύγματα της αμερικανικής κοινωνίας. Η προώθησή τους στηρίχτηκε τόσο στην οικονομική όσο και στην στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ, γεγονός που καλλιέργησε διεθνώς την εικόνα της Αμερικής ως παγκόσμιας υπερδύναμης. Αλλά οι νεοσυντηρητικοί πίστεψαν στον παροξυσμό της μεταψυχροπολεμικής τους νίκης, ότι δηλαδή στις διεθνείς σχέσεις μετράει μόνο η σκληρή ισχύς. Αυτή η μορφή στρατηγικής, καλλιέργησε την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να υποκαταστήσει όλα τα υπόλοιπα μέσα ηγεμονίας, ακόμη και την μαλακή ισχύ. Αυτή η φιλοσοφική αντίληψη έφερε τις ΗΠΑ απέναντι σε ένα νέο εχθρό: τον αντιαμερικανισμό που ενισχύεται καθημερινά και ενδυναμώνει την μοναξιά της παγκόσμιας πρωτοκαθεδρίας. Αυτήν άλλωστε τη μοναξιά δεν την αποδεικνύουν και τα διαρρεύσαντα έγγραφα μέσω του Wikileaks;

www.geopolitics-gr.blogspot.com