Σελίδες

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

"Ηθικόν ακμαιότατον" (από την Ιδεοπηγή)

Γράφει ο Κλεισθένης.

Ένα επακόλουθο της σημερινής δραματικής οικονομικής κατάστασης ,(«επιτυχία» των πολιτικάντηδων), είναι η καταρράκωση του ηθικού των Ελλήνων. Αγέλαστοι, κατηφείς και διαρκώς εκνευρισμένοι οι Έλληνες, κυκλοφορούν στους δρόμους, αηδιασμένοι και θυμωμένοι με τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης, συλλέγουν οργή που πιθανόν να μετατραπεί σε μίσος η εκδήλωση των οποίων μπορεί να συμπαρασύρει τα πάντα με ανεξέλεγκτες συνέπειες.
Οι πολιτικάντηδες διαμαρτύρονται ότι είμαστε ισοπεδωτικοί και τους βάζουμε όλους στο ίδιο «τσουβάλι». Υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι δεν μετείχαν στις ρεμούλες, τις απατεωνιές και τις μίζες; Υποθέτουμε ότι υπάρχουν, τα ερωτήματα μας όμως είναι αμείλικτα.
1ο) Δεν ανήκουν στην ομάδα των ξεπουλημένων αρχιλησταρχών του σάπιου συστήματος επειδή κινήθηκαν με γνώμονα την ηθική; ή δεν μετείχαν στα κέντρα εξουσίας που θα τους έδινε τη δυνατότητα να «βάλουν» το δάχτυλο στο μέλι.
2ο) Αφού ισχυρίζονται ότι είναι «καθαροί» πως καταδέχονται να κάθονται δίπλα στους «βρώμικους» να χαιρετιούνται, να φιλιούνται, να ανταλλάσουν χαμόγελα και να συνεργάζονται μαζί τους; Αυτές οι συνεργασίες είναι για το καλό του τόπου που κατέκλεψαν; Θα μας σώσουν τα κάθε λογής «λαμόγια»; Η δικαιολογία ότι δεν τους γνωρίζουν είναι υποκριτική και αστεία.
3ο) Τι έκαναν και τι προτίθενται να κάνουν (εκτός απ’ την ένοχη σιωπή) για να καθαρίσει ο «κόπρος» του Αυγεία; Εξεταστικές και άλλα τέτοια «καραγκιοζιλίκια» που όλοι ξέρουμε που καταλήγουν;
4) Ο νόμος της ντροπής (περί ευθύνης υπουργών) εκτός απ’ την ατιμωρησία προβλέπει και τη διατήρηση των όσων παράνομα αποκτήθηκαν;
Η αναγκαιότητα να ανέβει ψυχολογικά ο λαός, να αποκτήσει πάλι το ηθικό του είναι προφανής, το θέμα όμως είναι ότι υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα όπως, η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, η δήμευση των όσων παράνομα απέκτησαν οι «λαδιάρηδες» μιζαδόροι πολιτικάντηδες και η αναλογικό μοίρασμα των βαρών σε όλους.
Η επικράτηση του δικαίου δίνει στον Έλληνα πολίτη την δυνατότητα να αρχίσει να αισιοδοξεί και σφίγγοντας τα δόντια αν αρχίσει απ’ την αρχή με σκληρή δουλειά και θυσίες να ξαναχτίσει ότι κατεδάφισαν τα «μπουμπούκια» της πολιτικής τα τελευταία χρόνια. Αν θελήσουμε να κάνουμε «ταμείο» θα φτάσουμε στην οδυνηρή διαπίστωση ότι η στροφή των τελευταίων κυβερνήσεων σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές μας υπερχρέωσαν με συνέπεια την εγκατάσταση του καταστροφέα των κοινωνιών ΔΝΤ και την κατοχή της χώρας απ’ την τρόικα.
Προσπαθούν να μας φοβίσουν ότι τυχόν άρνηση πληρωμής του τοκογλυφικού χρέους θα σημάνει τον αποκλεισμό και την καταστροφή της χώρας λες και η πορεία που ακολουθεί το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του πρόκειται να μας σώσουν. Η ύφεση, η ανεργία και παραχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων θα είναι τα αποτελέσματα αυτής της καταστροφικής πολιτικής. Οι πολίτες δεν συμφωνούν με τις πολιτικές που επιβάλει η υπερκυβερνητική τρόικα και η αντίδραση θα είναι σύντομα πολύ δυναμική, η λύση οικουμενικών σχημάτων δεν θα λύσει το πρόβλημα όσο θα παραμένουν ατιμώρητοι οι κλέφτες πολλοί απ’ τους οποίους θα θέλουν να πάρουν μέρος σε τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Οι καταστροφείς της χώρας δεν μπορούν να γίνουν οι σωτήρες της αυτό πρέπει να το καταλάβουν πριν να είναι αργά και επαναληφθούν επεισόδια ξυλοδαρμών και λυντσαρίσματος. Ας αποφασίσουν να «ματώσουν» όπως είχε πει και ο Παπανδρέου αν θέλουν να διασωθούν οι ίδιοι και η υστεροφημία τους. Με εκβιασμούς και πολιτικάντικα τερτίπια δεν κυβερνιέται μια χώρα πολύ δε περισσότερο αν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η έξοδος απ’ αυτή προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή του λαού που όμως δεν πρόκειται να συμβεί με ηγεσίες που ανέχονται απατεώνες δίπλα τους. Η κάθαρση αποτελεί το υπ’ αριθμό ένα παλλαϊκό αίτημα, χωρίς αυτήν θα πηγαίνουμε απ’ το κακό στο χειρότερο έως ότου ο λαός με δυναμικές κινητοποιήσεις θα ανατρέψει το υπάρχον σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.
Όλοι έχουμε καθήκον να εξυψώσουμε το ηθικό του λαού. Πρέπει επιτέλους να επικρατήσει το δίκαιο.

http://ideopigi.blogspot.com/2010/12/blog-post_7786.html

Παλαιοκομμουνισμός , Νεοκομμουνισμός ή μήπως Καπιταλιστικός Κομμουνισμός;

Κίνα: Εξπρές ανάπτυξης και... δυστυχίας

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

H Κίνα ευημερεί, αλλά οι Κινέζοι δυστυχούν! Η φετινή έκθεση της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών απομυθοποιεί πλήρως το «κινεζικό θαύμα των αριθμών», κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου και στην πολιτική ηγεσία (Χου Τζιντάο, Ουέν Τζιαμπάο) για τις οικονομικές της επιλογές.

«Οι Κινέζοι είναι πιο δυστυχισμένοι από το 2006 και μετά με τη ζωή τους, ιδίως στις κωμοπόλεις και τις αγροτικές περιοχές», αποφαίνεται το λεγόμενο «Μπλε Βιβλίο της Κινεζικής Κοινωνίας» για το 2010. Ο λαός της Κίνας ανησυχεί για την ακρίβεια (σ.σ.: ναι, ακόμη και στην Κίνα ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 5%, πλήττοντας τα ισχνά λαϊκά εισοδήματα) αλλά και για το μέλλον των παιδιών του.

Ο βίαιος κοινωνικός μετασχηματισμός της χώρας από αγροτική σε βιομηχανική κοινωνία συνοδεύεται από «ωδίνες» πιθανής κοινωνικής σύγκρουσης. Εκατομμύρια αγρότες εγκαταλείπουν τα χωράφια τους για να γίνουν φτηνοί εργάτες στις πόλεις, γεγονός που αυξάνει τον ρυθμό ανισοκατανομής του πλούτου. Ετσι μπορεί να συμβεί το παράδοξο σε λίγα χρόνια: η Κίνα να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ ως πρώτη παγκόσμια οικονομική δύναμη, αλλά με μια κοινωνία ισοπεδωμένη κι έτοιμη να τα τινάξει από την εντατικοποίηση.

Στην έρευνα που διεξήγαγε σε 7 μεγάλες και 7 μικρότερες πόλεις, η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών διαπίστωσε ότι οι πολίτες ανησυχούν τόσο για την καθημερινότητά τους (δουλειά, κοινωνική ασφάλιση, ελεύθερος χρόνος) όσο και για τα θέματα υψηλής πολιτικής, με τον τρόπο που τα χειρίζεται η κυβέρνηση (οικονομία, κοινωνική πολιτική, διεθνείς σχέσεις).

Μολονότι οι Κινέζοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να βλέπουν με το κιάλι την (έστω καταρρέουσα?) αγοραστική δύναμη των Ευρωπαίων (μόλις 6.800 δολάρια κατά κεφαλήν ΑΕΠ), βιώνουν ήδη «ασθένειες» του καπιταλιστικού συστήματος. Το άλμα 7,7% στις τιμές των ακινήτων τον προηγούμενο μήνα προδιαθέτει ακόμη και για σκάσιμο κινεζικής «φούσκας» σε αυτόν τον τομέα. Οι ψυχραιμότεροι κάνουν έκκληση να δοθούν γενναίες αυξήσεις στους εργαζομένους, ώστε να ανταποκριθούν στην αύξηση των τιμών και να αυξήσουν την ιδιωτική κατανάλωση. Χρειάστηκε φέτος να αυτοκτονήσουν 10 εργάτες στη Foxconn (ταϊβανέζικος όμιλος που κατασκευάζει είδη των Apple, Nokia και Sony) για να αυξηθεί ο βασικός μισθός από 1.200 σε 2.000 γουάν (δηλαδή από 176 σε 293 δολάρια τον μήνα).

Η γενικευμένη εργασιακή αναταραχή ανάγκασε τις διοικήσεις να δώσουν αυξήσεις στα εργοστάσια της Honda, της Hyundai κ.α., ενώ ακόμη και ο πρωθυπουργός Τζιαμπάο υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση θα δει ευνοϊκότερα τα εργατικά αιτήματα. Διαφορετικά δεν βγαίνει η εξίσωση: αν για να διατηρηθούν οι αλματώδεις ρυθμοί ανάπτυξης της Κίνας (9,1% το 2009) χρειαστεί να εξοντωθεί το εργατικό της δυναμικό, τότε το Πεκίνο θα πρέπει να αυξήσει τους μισθούς και τα επιτόκια, ακόμη και σε βάρος της περίφημης «ανταγωνιστικότητας» των κινεζικών προϊόντων.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΚΡΗΞΗ
Την πρώτη «ασπιρίνη» για τον πληθωρισμό χορήγησε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, αυξάνοντας τα επιτόκια ύστερα από μια τριετία. Το κινεζικό καθεστώς φοβάται ότι η ακρίβεια σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα κοινωνικής έκρηξης, σε ένα ήδη φορτισμένο εργασιακό περιβάλλον. Γι' αυτό πάτησε ελαφρά φρένο στην αχαλίνωτη ανάπτυξη, χωρίς βέβαια να ανατιμήσει σημαντικά το γουάν, όπως θέλει ο Ομπάμα.

ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΛΥΘΟΥΝ!
Εργάτες - σκλάβοι σε συνθήκες... Αουσβιτς

Καζάνι δίχως πάτο αποδεικνύεται η εργασιακή κόλαση της Κίνας. Η εφημερίδα Global Times αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 11 άτομα με ειδικές ανάγκες ζούσαν σαν σκλάβοι ναζιστικών στρατοπέδων, σε εργοστάσιο με υλικά κατασκευών της επαρχίας Σιτσουάν. Τους είχε «πουλήσει» στον εργοστασιάρχη Λι Σινγκλίν ένας δουλέμπορος ονόματι Ζενγκ Λινγκουάν, διευθυντής του... φιλανθρωπικού ιδρύματος «Υπηρεσία Υιοθεσίας Επαιτών του Κουξιάν».

Ο Λινγκουάν έπαιρνε εφάπαξ 1.350 δολάρια το κεφάλι κι επιπλέον 300 γουάν τον μήνα (περίπου 35 δολάρια) για κάθε τέτοιο «εργαζόμενο».

Τα δύστυχα πλάσματα διαβιούσαν όπως στο Αουσβιτς. Δούλευαν νυχθημερόν απλήρωτοι, έτρωγαν μαζί με τα σκυλιά, δεν άλλαζαν ρούχα και ορισμένοι είχαν χρόνια να πλυθούν. Κάποιος που προσπάθησε να δραπετεύσει δυο φορές ξυλοκοπήθηκε άγρια. Η κινεζική αστυνομία συνέλαβε τον δουλέμπορο και αναζητεί τον εργοστασιάρχη, ενώ η τοπική κομματική οργάνωση διέταξε «έρευνα για το ανησυχητικό φαινόμενο». Το 2007 εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν να δουλεύουν σαν σκλάβοι σε εργοστάσιο τούβλων στην επαρχία Σανσί.

ΕΘΝΟΣ,  Άγρυπνος Φρουρός

Η Ελλάδα απούσα στις εξελίξεις λόγω ....φοβίας; (από το Ινφογνώμων Πολιτικά)

Έσπασε ένα ταμπού. Η Αίγυπτος είναι η πρώτη αραβική χώρα που άνοιξε προξενείο στο Κουρδιστάν

Το κτίριο του προξενείου της Αιγύπτου στην πρωτεύουσα του Κουρδιστάν, Αρμπίλ
Η Αίγυπτος έσπασε ένα ταμπού, ανοίγοντας το πρώτο προξενείο αραβικής χώρας στο ιρακινό Κουρδιστάν και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα του αυτόνομου κουρδικού κράτους, Αρμπίλ.
Στα εγκαίνια του προξενείου, που ιδρύθηκε με σκοπό να επισημοποιήσει και να διευρύνει τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Αιγύπου και του Κουρδιστάν, παρευρέθησαν ο υουργός εξωτερικών της Αιγύπτου, Ahmed Ebul Geyt, ο υπουργός εξωτερικών του Ιράκ και
εκ των βασικών συνεργατών του Μπαρζανί, Hoşyar Zebari, αξιωματούχοι του κουρδικού κράτους και της κυβέρνησης του Κουρδιστάν και ο ... Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Ερμπίλ, Aydın Selcen.
Ο υπουργός εξωτερικών της Αιγύποτυ, κατά την ομιλία του είπε τα εξής: "Επιτέλους, από τούδε και στο εξής οι επιχειρηματίες μας θα μπορύν να έρχονται άνετα και να δραστηριοποιούνται στην περιοχή, κθαώς επίσης και οι δικοί σας επιχειρηματίες θα μπορύν να έρχονται στην Αίγυπτο. Οι διμερείς σχέσεις με την περιοχή, οι σχέσει φιλιάς και συναδέλφωσης, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας.
Να σημειωθεί με το προξενείο της Αιγύπτου, ο αριθμός των ξένων χωρών που άχουν ανοίξει προξενεία στο Κουρδιστάν ανέρχεται στις δεκαοκτώ. Φυσικά, η Ελλάδα είναι απούσα, υπό τον φόβον των ...Τουρκοβαρβάρων.
Ας ελπίσουμε ότι και στο ζήτημα αυτό, όπως και στην ΑΟΖ, η Κύπρος να μας δείξει το δρόμο!

Τα γνωστά ΠΑΣΟΚικά παιχνίδια! "Μούφα" οι δήθεν διαφωνίες βουλευτών!!!!

 28/12/2010
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που συζητείται τον τελευταίο καιρό σχετικά με το νέο περί εκλογών εκβιαστικό δίλημμα.

Ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς πως η κυβερνητική παράταξη έχει μείνει με 156 βουλευτές, πως υπάρχει το ενδεχόμενο να δει την δύναμή της να μειωθεί περαιτέρω και πως ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να περιμένει να μείνει με 151 βουλευτές, αλλά θα προκηρύξει εκλογές αμέσως μόλις ο αριθμός των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ φθάσει στο όριο που ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου έχει θέσει (ακούγεται κάτι  για 154 βουλευτές, όπως προέκυψε και από την πρωθυπουργική συνέντευξη στη Real News).

Το επιχείρημα περί κινδύνου νέας απομείωσης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, στηρίζεται στην προοπτική ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων, καθώς, λέει, πολλοί βουλευτές ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες και θα δυσκολευτούν να «προδώσουν» τους συναδέλφους τους!

Πέραν του γεγονότος  ότι όλα αυτά τα περί δήθεν αντιρρήσεων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μοιάζουν πολύ «φτιαχτά» για να είναι αληθινά – και περισσότερο δίνουν την εντύπωση ότι διοχετεύονται για να δίδεται η εντύπωση ότι υπάρχουν και στο εσωτερικό του κόμματος τριβές λόγω των μέτρων – το καινούργιο φρούτο περί συντεχνιακής συμπεριφοράς των νομοθετών μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει.

Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή; Ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το Μνημόνιο, ψήφισαν τον Προϋπολογισμό, ψηφίζουν τον έναν νόμο μετά τον άλλο και θα στυλώσουν τα πόδια προς χάριν της συντεχνίας τους;

Άσχετα από το αν χρειάζεται τώρα το «άνοιγμα» και από το αν είναι τελικά κλειστά επαγγέλματα τα «κλειστά επαγγέλματα» το να συζητούμε ότι είναι δυνατόν εκπρόσωποι του Έθνους να ψηφίσουν με τέτοια κριτήρια, αποτελεί την ταφόπλακα του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.

Για το οποίο πολιτικό σύστημα ανησυχούν μεν όλοι (παριστάνοντας, βέβαια, ότι ανησυχούν για τον κοινοβουλευτισμό), αλλά δεν διστάζουν να του δώσουν άλλη μια κλωτσιά προς την άβυσσο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν διάφοροι προπαγανδιστικοί σκοποί.

Είναι να απορεί κανείς πώς μπορεί να θεωρείται λογικό κάτι τέτοιο. Να είσαι, δηλαδή, εκπρόσωπος του Έθνους, να μην διαμαρτύρεσαι για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων (και πάντως όχι τόσο πολύ ώστε να οδηγηθείς στην παραίτηση), να δέχεσαι την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων, να βλέπεις τον λαό να στενάζει  και να ορθώνεις το ανάστημά σου μόνο για χάρη των συναδέλφων σου.

Κάτι τέτοιο θα το πράξει μόνο όποιος θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά. Αν ήθελαν να διαφωνήσουν, όφειλαν να το είχαν κάνει όταν ψήφιζαν το Μνημόνιο ή τον Προϋπολογισμό.

Αλλά επειδή δεν διαφωνούν με τίποτε, ας μην καταπίνουμε αμάσητη την προπαγάνδα και τους νέους εκβιασμούς που δια της τεθλασμένης (μέσω των βουλευτών δηλαδή) φθάνουν και πάλι στον λαό.
 ελευθερη ζωνη

Κρυφά παιχνίδια στο Αιγαίο που εξελίσσονται εις βάρος μας.

Παίγνια, εν κρυπτώ, στο Αιγαίο…

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 27/12/2010


«Πράματα και Θάματα», όπως θα ‘λεγε και ο Μπαρμπα-Γιάννης Μακρυγιάννης, σκιάζουν, κατ’ αυτάς, τον γαλανό ουρανό της υπό τριπλή κατοχή Ελλάδας.

Εν αρχή, στο περικαλλές μέγαρο της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και στις συνθήκες του «αδιανόητου τίποτα», που κυριαρχεί στις αίθουσές του, το διπλωματικό προσωπικό, όλων των βαθμίδων, σε μια προσπάθεια «αυτοπροστασίας» του (!), διοχετεύει ότι η μυστικότητα των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων έχει κορυφωθεί και εν αγνοία της Βουλής των Ελλήνων η χώρα δεν αποκλείεται να ευρεθεί προ οδυνηρών εκπλήξεων!

Του ΔΑΜΩΝΙΔΗ στο radar

 
Οι υπό το πρόσχημα διαρρύθμισης της υφαλοκρηπίδας ελληνο-τουρκικές διαπραγματεύσεις έχουν διασκελίσει το συγκεκριμένο αντικείμενο. Από πλευράς Αθηνών παρατηρείται αιδήμων σιωπή έναντι της θεωρίας της Άγκυρας περί «Γκρίζων Ζωνών», και εν τη ουσία οι μυστικές συνομιλίες- διαπραγματεύσεις διακινούνται στην ευθεία ενός συνολικού ανακαθορισμού του καθεστώτος του Αιγαίου, το οποίο, ως γνωστόν, κατοχυρώνεται από διεθνείς συνθήκες.
Παραλλήλως, δημοσιευμένες πληροφορίες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν διαψευσθεί επισήμως, αναφέρουν ότι το στοιχείο διαχωρισμού του Αιγαίου στο εύρος του 25ου Μεσημβρινού έχει τεθεί στην τράπεζα των συνομιλιών ως συνοδό της συνεκμετάλλευσης από Ελλάδα και Τουρκία των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αρχιπελάγους! Όπερ συνεπάγεται ότι τα νησιά και οι βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου παραμένουν έκθετα στην επεκτατική βουλιμία της Άγκυρας.

Ταυτοχρόνως, μετέωρο παραμένει το αίτημα της Μόσχας προς την Αθήνα για παροχή βάσης διευκόλυνσης του ρωσικού στόλου των «Θερμών Θαλασσών», βεβαίως με ισχυρά γεωπολιτικά αλλά και οικονομικά ωφελήματα για τη χώρα μας.

Οι ίδιοι κύκλοι εντάσσουν στο συγκεκριμένο κλίμα, και δεν θεωρούν τυχαίο και εκτός των «παιγνίων» για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αιγαίου, τη δραστηριότητα του επιχειρηματία Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος ως γνωστόν δραστηριοποιείται στον αγγλοαμερικανικό χώρο:

Α) Να κλείσει την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», δημοσιογραφική ναυαρχίδα του Συντηρητικού Πολιτικού Χώρου (Νέα Δημοκρατία) σε μια στιγμή που η ηγεσία του χώρου αυτού πραγματοποιούσε, στο πλαίσιο της «διπλωματίας των αγωγών», ένα δειλό άνοιγμα στον ρωσικό παράγοντα και το άνοιγμα αυτό συναντούσε την ισχυρή αντίδραση της Ουάσινγκτον και την ενδοκυβερνητική υπονόμευση από την τότε υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Είναι, άραγε, απόληξη αυτής της θέσης η πρόσφατη προσπάθεια της εκπροσώπου της «Φαμίλιας Μητσοτάκη» να «αναθεωρήσει» σε ομιλία της στην Κωνσταντινούπολη και το ιστορικό πλαίσιο της Επανάστασης του ’21;
Πάντως, την ίδια περίπου περίοδο με τον «βίαιο θάνατο» της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο επιχειρηματίας Θ. Αγγελόπουλος παραγγέλλει σε ναυπηγεία της Άπω Ανατολής τη ναυπήγηση τριών πλωτών γεωτρυπάνων, ύψους ενός δισεκατομμυρίου τετρακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων, με προκαταβολή 900.000.000 δολ.
Αυτός ο αναπροσανατολισμός των δραστηριοτήτων του μεγαλοεπιχειρηματία από τη χαλυβουργία στα πλωτά γεωτρύπανα, αυτής της δυνατότητας, παραμένει επιχειρηματικό μυστήριο…

Β) Η εταιρεία εξόρυξης και εκμετάλλευσης των χρυσοφόρων κοιτασμάτων της Χαλκιδικής, αν και ανενεργός, γνωρίζει «πιένες» πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ξένους επενδυτικούς κύκλους, καθώς και σε χρηματιστήρια της αλλοδαπής!
Γ) Το πλουσιότατο, σύμφωνα με τις έρευνες και τις δαπάνες της ΔΕΗ, λιγνιτικό κοίτασμα της Ελασσόνας, για την εκμετάλλευση του οποίου έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον ίδιο τομέα στο προτεκτοράτο των ΗΠΑ, το Κοσσυφοπέδιο, δεν αποσυνδέεται των πιέσεων των «Τροϊκανών» και των σχεδιασμών της κυβέρνησης να παραχωρηθεί το 40% της δραστηριότητας της ΔΕΗ στον λιγνίτη σε ιδιωτικά συμφέροντα. Και,

Δ) ιδιωτικές τράπεζες, υπό το πρόσχημα ότι διασφαλίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο τα δάνεια που έχουν παραχωρήσει στην περί ης ο λόγος εταιρεία, που σχεδόν μονοπωλεί την εκτέλεση των μεγάλων δημοσίων έργων (οδικές αρτηρίες κ.λπ.), σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται μετ’ επιτάσεως σε πολιτικούς και οικονομικούς διαδρόμους, έχουν ενορχηστρώσει πιέσεις προς κυβερνητικούς και μη παράγοντες να παραχωρηθεί στη συγκεκριμένη εταιρεία με απευθείας ανάθεση η κατασκευή και εκμετάλλευση του εργοστασίου αξιοποίησης των απορριμμάτων της Αττικής (χρυσοφόρου φλέβας).

Δυστυχώς για τη χώρα και τον λαό της, οι αντίθετες διαβεβαιώσεις στη Βουλή («… Δεν έχουμε πουλήσει και την ψυχή μας…») του «σύνδικου εκποίησης» του δημόσιου πλούτου, του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, φαίνεται να παραμένουν «έπεα πτερόεντα»…
Ο δύστηνος ελληνικός λαός, στην εποχή του Γ. Παπανδρέου του Γ’, δεν βιώνει μόνο την οικονομική πενία, την κατεδάφιση του Κράτους Κοινωνικής Πρόνοιας, την καταβαράθρωση των πολιτιστικών του αξιών, την απώλεια της αξιοπρέπειάς του και της εθνικής του υπερηφάνειας, βρίσκεται και προ του φάσματος της προειδοποίησης του Δάντη («Θεία Κωμωδία» – «Κόλαση»), «Όσοι εισέλθετε εδώ, να χάσετε κάθε ελπίδα…»!

Το πολιτικό σύστημα, μηδέ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαιρουμένου, ψελλίζει λόγους άχροους. Δεν προβάλλει εναλλακτικές προτάσεις διακυβέρνησης. Η πολυδιασπασμένη Αριστερά αρθρώνει μεν λόγο, αλλά παραμένει τοις πράγμασι «φωνή βοώντος εν τη ερήμω…». 
 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Friday, December 24, 2010

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ




Δείτε επίσης τι λένε οι Εβραίοι στην Ισραηλινή τηλεόραση για τον Ιησού και τον Χριστιανισμό...




από το Αντιπληροφορηση

Πολιτική "αυτοκρατορίας" οι ΗΠΑ στην Λατινική Αμερική

Λούλα κατά ΗΠΑ για τις «σχέσεις αυτοκρατορίας» στη Λατινική Αμερική
Λίγες ημέρες προτού παραδώσει την εξουσία, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουΐζ Ινάσιου «Λούλα» ντα Σίλβα, καταφέρθηκε για μία φορά ακόμη εναντίον των ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενος πως οι πολιτικές τύπου «Αυτοκρατορίας» απέναντι στη Λατινική Αμερική συνεχίσθηκαν παρά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.
«Τίποτε δε μεταβλήθηκε όσον αφορά την άποψη των ΗΠΑ για τη Λατινική Αμερική, κάτι που βέβαια με λυπεί», τόνισε ο Λούλα κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας στη Μπραζίλια. «Οι ΗΠΑ οφείλουν να αντιληφθούν τη σημασία των σχέσεών τους με τη Λατινική Αμερική, εξαιτίας της εγγύτητάς τους με την περιοχή, λόγω του αριθμού των Λατίνων στις ΗΠΑ και διότι είναι μία ειρηνική ήπειρος», τόνισε ο Λούλα. Ο ίδιος κατήγγειλε πως η Ουάσιγκτον επιμένει σε «σχέσεις αυτοκρατορίας με τις φτωχότερες χώρες».
Η διάδοχος του Λούλα Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία εξελέγη στις 31 Οκτωβρίου, αναλαμβάνει την προεδρία της Βραζιλίας την ερχόμενη Κυριακή. Η κίνησή της να διορίσει τον πρώην πρεσβευτή της χώρας στην Ουάσιγκτον Αντίνιο Πατριότα ως ΥΠΕΞ στη θέση του Σέλσου Αμορίμ, θεωρείται ως προσπάθεια να αμβλύνει τις εκτραχυνθείσες σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, μετά την εκλογή του Ομπάμα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tο Ισραήλ δεν ζητά συγνώμη, ενώ παράλληλα επιδιώκει συμβιβασμό με την Τουρκία

Το Ισραήλ αποκλείει να ζητήσει συγγνώμη, αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο ενός συμβιβασμού με την Τουρκία, μετά την επιδρομή εναντίον του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τη Γάζα τον Μάιο, κατά τη διάρκεια της οποίας εννέα Τούρκοι σκοτώθηκαν, δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Δεν θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη, αλλά να εκφράσουμε τη λύπη μας προς την Τουρκία», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης προς το ισραηλινό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι «10».
«Δεν θέλουμε οι στρατιώτες μας να παραπέμπονται ενώπιον διεθνών δικαστηρίων. Οι στρατιώτες μας ενήργησαν σύμφωνα με τους κανόνες», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια συγνώμη θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως αναγνώριση της ευθύνης από την πλευρά τους .
Χθες Κυριακή, ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών, ο υπερεθνικιστής Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ισχυρίστηκε ότι «δεν θα υπάρξει συγγνώμη. Αυτός που θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, είναι η κυβέρνηση της Τουρκίας για την υποστήριξη της τρομοκρατίας». Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις αυτές από το δίκτυο «10» ο κ. Νετανιάχου απάντησε: «Στον κυβερνητικό συνασπισμό μου, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά ο πρωθυπουργός εκφράζει τη φωνή της κυβέρνησης».
Το Σάββατο, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Αχμετ Νταβούτογλου, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θέλει μια συμφιλίωση με το Ισραήλ μετά το επεισόδιο της επιδρομής στον στολίσκο που κατευθυνόταν στη Γάζα, αλλά θα πρέπει γιαυτό το εβραϊκό Κράτος να ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει αποζημίωση.
Την Κυριακή, χιλιάδες άνθρωποι ανεμίζοντας τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες υποδέχτηκαν στην Κωνσταντινούπολη το πλοίο «Μάβι Μαρμαρά», μετά από αρκετούς μήνες επισκευών σε τουρκικό λιμάνι στη Μεσόγειο.
Η τουρκική ισλαμιστική μη κυβερνητική οργάνωση «ΙΗΗ», στην οποία ανήκει το πλοίο, έχει ανακοινώσει ότι αυτό θα αποτελέσει μέρος ενός νέου στόλου με ανθρωπιστική βοήθεια που θα αναχωρήσει για τη Γάζα στις 31 Μαΐου του 2011.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ