Σελίδες

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Φιλέλληνες και ανθέλληνες και παραμύθια της Χαλιμάς....



«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τυχαίο που κάποιοι προσπαθούν να συντηρήσουν το παραμύθι περί αφελληνισμού διότι έτσι θεωρούν ότι πλήττουν τον Πρόεδρο, την κυβέρνηση και το κόμμα, από το οποίο προέρχεται ο Πρόεδρος με μια διαχρονική κατηγορία περί ανθελλήνων». Η αναφορά αυτή έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προχθές σε συνέντευξή του στον «Φ» κληθείς να σχολιάσει το νέο μέτωπο που άνοιξε ο πρόεδρος Χριστόφιας με τη δήλωσή του περί «ωραίων Ελλήνων». Πρόκειται για ένα θέμα που συγκρούεται με τη γενικότερη αντίκριση των πολιτικών θεμάτων από τη στήλη, αφού η συζήτησή του εκτροχιάζει τους πολιτικούς από την ορθή πορεία που πρέπει να ακολουθούν όντας στην καθοριστικότερη ίσως στιγμή του Κυπριακού. 
Εντούτοις, από τη στιγμή που επιχειρείται με άγαρμπο τρόπο να πέσει στάχτη στα μάτια των πολιτών, πρέπει κάποια πράγματα να διευκρινιστούν. 
Αξίζει κατ’ αρχήν να αναρωτηθεί κάποιος αν πρόκειται όντως για παραμύθι και γιατί να θέλουν να το συντηρήσουν. Σύμφωνα λοιπόν με τον Μπαμπινιώτη παραμύθι είναι «φανταστική ιστορία με έντονα τα στοιχεία του εξωπραγματικού και του παραλόγου, του υπερφυσικού και του μαγικού, με συνήθως ψυχαγωγικό και συχνά διδακτικό χαρακτήρα». Στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να μιλά οποιοσδήποτε για φανταστική ιστορία, από τη στιγμή που στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και συγκεκριμένα σε πραγματικές δηλώσεις του προέδρου Χριστόφια. Είναι ή δεν είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας που είχε κατά το παρελθόν αποκαλέσει την Ελλάδα «ξηπετσισμένο κουρκουτά»; Είναι ή δεν είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας που έθεσε την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με την Τουρκία μιλώντας για εισβολές των «Μητέρων Πατρίδων» στην Κύπρο; Είναι ή δεν είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας που ισχυρίστηκε ότι οι Κύπριοι μοιάζουν περισσότερο με τους Σύρους παρά με τους Έλληνες; Είναι ή δεν είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας που αναφέρθηκε με ειρωνικό τρόπο στους «ωραίους Έλληνες». 
Από τη στιγμή που η ιστορία στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα σημαίνει ότι απορρίπτεται ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για παραμύθι. Όπως ταυτόχρονα, απορρίπτεται και ο ισχυρισμός ότι κάποιοι συντηρούν την ιστορία. Όταν οι προκλήσεις προέρχονται από το ίδιο πολιτικό πρόσωπο και δη τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατ’ εξακολούθηση σε διάφορα χρονικά διαστήματα, τότε αυτός που συντηρεί την ιστορία είναι εκείνος που επαναλαμβάνει τις προκλήσεις. 
Ακόμη όμως και αν χάριν συζήτησης δεχτεί κάποιος ότι πράγματι κάποιοι συντηρούν αυτή την ιστορία για να πλήξουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αξίζει να διερωτηθεί ποιοι και γιατί το επιχειρούν. Οι προαναφερθείσες προκλήσεις του Προέδρου έναντι των αισθημάτων μεγάλου αριθμού πολιτών έτυχαν αρνητικού σχολιασμού κατά καιρούς από όλες τις πολιτικές δυνάμεις πέραν του ΑΚΕΛ. Απαιτείται υπερβολική φαντασία για να πιστέψει κάποιος ότι όλοι πλην του ΑΚΕΛ είναι τόσο λάθος στην ερμηνεία των δηλώσεων του Προέδρου ή τόσο ακραία εχθρικοί (οι μισοί από αυτούς είτε συνεργάζονταν μέχρι πριν ένα χρόνο είτε ακόμη συνεργάζονται μαζί του) ώστε να σκαρφίζονται τέτοιο παιχνίδι για να τον πλήξουν. Ακόμη και αν ξεπεράσει όμως κάποιος τα όρια της φαντασίας και δεχτεί τον ισχυρισμό του ΑΚΕΛ, τότε αποτελεί πολιτικό μαζοχισμό και πολιτική μωρία να επανέρχεται ο Πρόεδρος με τόσες και τέτοιες αναφορές εν γνώσει του ότι προκαλεί τα αισθήματα μεγάλης μερίδας του λαού και ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία σε όλους αυτούς που υποτίθεται ότι προσπαθούν να τον πλήξουν, να το εκμεταλλεύονται. 
Η αλήθεια είναι δυστυχώς για το ΑΚΕΛ, ότι όλοι ξέρουν όλους πολύ καλά στη μικρή Κύπρο και επομένως τα περί παραμυθιών μόνο σαν παραμύθια της Χαλιμάς ερμηνεύονται…

Ο Αττίλας κτίζει συνεχώς τζαμιά στην κατεχόμενη Κύπρο

Τα κατεχόμενα και τα τζαμιά

Εκτύπωση | 11/01/2011 | Με τον Ιωάννη Σιεκκέρσαββα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα κατεχόμενα έχουν μέχρι σήμερα ανεγερθεί 186 τζαμιά και συνεχίζεται η ανέγερση και άλλων.
Καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό ως συνέχεια του Αττίλα, επιχείρηση η οποία, παράλληλα με την καταστροφή και σύληση των εκκλησιών και των μοναστηριών μας, παράλληλα με την παρεμπόδιση της άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων των λιγοστών εγκλωβισμένων μας, παράλληλα με την αλλαγή των ονομάτων των κατεχόμενων χωριών και πόλεων και των ονομάτων δρόμων και τοπωνυμίων, συνεχίζεται στην Κύπρο και ολοκληρώνει την προσπάθεια πλήρους τουρκοποίησης των κατεχόμενων εδαφών μας.
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της χρεοκοπημένης πολιτικής του συμβιβασμού με την κατοχή που ακολουθείται από την Κυβέρνηση και την Πολιτική Ηγεσία του τόπου. Αυτή η πολιτική οδήγησε στην αποενοχοποίηση της Τουρκίας για την κατοχή και τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει σε βάρος μας, τα βασικότερα των οποίων είναι το δικό μας εθνικό ξεκαθάρισμα από τα κατεχόμενα και ο τουρκικός εποικισμός που ακολούθησε. Αυτή η πολιτική είναι που αφήνει ανενόχλητο και υποβοηθεί το Παράνομο Καθεστώς να εδραιώνεται, να αναπτύσσεται και σταδιακά να νομιμοποιείται.
Τα κατεχόμενα τουρκοποιούνται μεθοδικά και σταθερά διότι το επιτρέπει και το υποβοηθεί η πολιτική συμβιβασμού με την κατοχή και η αναγωγή του Κυπριακού σε θέμα δικοινοτικής διαφοράς, συζητώντας για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αντί να αντιμετωπίζεται ως θέμα εξωτερικής στρατιωτικής εισβολής, κατοχής και καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι αρνητικές για την Κύπρο και την υπόθεσή μας εξελίξεις δεν είναι αποτέλεσμα της τουρκικής δύναμης αλλά αποτέλεσμα της έλλειψης αντικατοχικής πολιτικής από την Κυβέρνηση και τα μεγάλα Κυπριακά Κόμματα. Είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της έλλειψης εθνικής πολιτικής αντιμετώπισης του τουρκικού επεκτατισμού, αλλά και της τυφλής υποταγής της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ξένα συμφέροντα που ποδηγετούνται από τη Βρετανία και την Αμερική.
Εγγυημένη κατάληξη αυτής της πολιτικής είναι η νομιμοποίηση της κατοχής και των δεδομένων που δημιούργησε, με την παράλληλη υποθήκευση ολόκληρης της Κύπρου στα τουρκικά και ξένα στρατηγικά συμφέροντα, με τελικό αναπόφευκτο αποτέλεσμα τον αφελληνισμό της Κύπρου.
Ευνοϊκό κλίμα για τη συντήρηση αυτής της πολιτικής προσφέρει και η παθητική στάση που τηρεί ο Λαός έναντι των εξελίξεων.
Γι' αυτό καλούμε το Λαό να διαδραματίσει το ρόλο του τώρα. Να μην περιμένει δημοψήφισμα για να τοποθετηθεί. Τώρα πρέπει να απαιτήσει τερματισμό αυτής της πολιτικής φθοράς που επέβαλαν οι ξένοι και να απαιτήσει επανατοποθέτηση του Κυπριακού σε καθαρά αντικατοχική βάση. Να ακολουθηθεί νέα πολιτική η οποία να στιγματίζει την Τουρκία και να διεκδικεί αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο. Πρέπει να παραμερισθεί η κομματική πόλωση και να επικρατήσει η ελεύθερη σκέψη και ο δημοκρατικός διάλογος, που θα πρέπει να καθορίσουν με ένα δημοψήφισμα και τη νέα πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΕΚΕΡΣΑΒΒΑΣ
Γραμματέας του σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια»
Σημερινή

Γιατί απέτυχε η ΕΟΚΑ μας και γιατί πέτυχε η ΤΜΤ τους;


Εισήγηση Λάζαρου Μαύρου στη συζήτηση με θέμα «Η Κρίση του Ελληνισμού, Νεο-Οθωμανισμός και Αντιστάσεις» που οργάνωσε την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011 (19.30) στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου η Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛΞΗ με ομιλητές τους: Γιώργο Καραμπελιά, Λάζαρο Μαύρο και Λάμπρο Καούλλα.
--------------------------------

Ν Ο Μ Ι Ζ Ω ότι μπορούμε να θέσουμε ένα ερώτημα - κλειδί. Που, αν κατορθώσουμε να εντοπίσουμε και να μελετήσουμε σε βάθος όσα μπορούν να περιλαμβάνονται στις πάμπολες απαντήσεις του, τότε θα έχουμε μια σαφέστερη διαύγεια για τους βασανιστικούς μας προβληματισμούς:
- Από πού και πώς προκύψαμε;
- Γιατί καταντήσαμε εδώ που σήμερα βρισκόμαστε σήμερα;
- Και, κυρίως, πώς άραγε ΔΕΝ θα καταλήξουμε στα όσα χειρότερα φοβούμαστε ότι θα υποστούμε οι Έλληνες;
Το ερώτημα - κλειδί που προτείνω είναι το εξής:

- ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΕΟΚΑ ΜΑΣ; Και:
- ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Η ΤΜΤ ΤΟΥΣ;

Ψυχρό και κυνικό ερώτημα. Τις απαντήσεις του οποίου οφείλουμε να αναζητήσουμε στα πεπραγμένα απ' τη μια, ημών, των Ελλήνων κι απ' την άλλη των Τούρκων.
Μας ενδιαφέρουν και άλλων τα πεπραγμένα. Ιδίως των Εγγλέζων. Όμως, στο κύριο μας ερώτημα, αφορούν τον τρόπο που εμείς οι Έλληνες απ' τη μια, και εκείνοι, οι Τούρκοι, απ' την άλλη, σχετίστηκαν με αυτά τα πεπραγμένα των Εγγλέζων, των Αμερικανών, των Ρώσων κ.ο.κ.

Για να μαζέψουμε το απαραίτητο υλικό, για τη μελέτη μας, χρήσιμο νομίζω είναι να ξεκινήσουμε από το 1950. Από το Δημοψήφισμα της 15ης και 22ας Ιανουαρίου 1950 που ο κυπριακός Ελληνισμός - σύμπας με όλες τις παρατάξεις του από τη δεξιά ως την αριστερά - ψήφισε την Αξίωση της Αυτοδιάθεσής του για Ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα.

- Τί έκανε, λοιπόν, γι' αυτή την αξίωση το ελλα-δικό μας κράτος;
- Τί έκανε, τότε, για το ίδιο θέμα το τουρκικό τους κράτος;
- Και, βεβαίως, τι έκαναν οι τότε κυρίαρχοι της Κύπρου Εγγλέζοι;

ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες είχαμε τέσσερεις τότε κύριες υποστάσεις:
1. Ο υπόδουλος στους Εγγλέζους κυπριακός Ελληνισμός.
2. Η τότε ηγεσία του κυπριακού Ελληνισμού, Εθναρχία.
3. Ο εν Ελλάδι λαός μας.
4. Η ηγεσία της μητρός Ελλάδος, η κυβέρνηση των Αθηνών με το ελλα-δικό μας κράτος.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ λοιπόν τότε ότι, τρεις από τις τέσσερεις υποστάσεις μας, ομόγνωμα και ομόψυχα τάχθηκαν στον αγώνα της Ένωσης: Ο λαός μας στην Κύπρο, η Εθναρχία και ο λαός μας στην Ελλάδα. Αλλά, η κυβέρνησή μας στην Αθήνα δεν δέχτηκε καν να παραλάβει επισήμως τις Δέλτους του Ενωτικού Δημοψηφίσματος με τις υπογραφές όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων της Κύπρου που πήγε να της επιδώσει η Εθναρχία.
Ο λαός ήθελε. Το κράτος όχι.
Οι τέσσερεις υποστάσεις μας έγιναν, γι' αυτό, δύο:
Απ' τη μια σύμπας ο Ελληνισμός. Απ' την άλλη το κράτος μας. Ο μεν πρόθυμος, το δε απρόθυμο.
ΑΥΤΗ τη διάσταση να τη θυμόμαστε διαρκώς καθώς θα μελετούμε τα πεπραγμένα 1950-2011.
Να θυμόμαστε επίσης ότι, το 1950 το τουρκικό κράτος, διά του υπουργού του των Εξωτερικών Νετζμετίν Σαντάκ, δήλωνε ότι, «δεν τίθεται θέμα που ονομάζεται Κυπριακό. Η βρετανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την νήσον Κύπρο σε κάποιο άλλο κράτος». Ήταν Δευτέρα 23η Ιανουαρίου 1950, την επαύριον του Ενωτικού Δημοψηφίσματος. Και στις 20 Ιουνίου 1950 ο διάδοχός του, υπουργός Εξωτερικών Αλί Φουάτ Κιουπρουλού δήλωνε ότι, «για την Τουρκία δεν υφίσταται ζήτημα Κυπριακόν».
Το 1950, το τουρκικό κράτος δεν ενδιαφερόταν. Μέχρι το 1955, οι Εγγλέζοι, θα τα κατάφερναν να ενδιαφερθεί. Όλα τα καθέκαστα γι' αυτό, γραμμένα σε τουρκικές και βρετανικές πηγές, με πλήθος λεπτομέρειες.
Απόδειξη και προϊόν εκείνου του κατορθώματος των Άγγλων με τους Τούρκους:
1. Η Τριμερής του Λονδίνου, τον Αύγουστο 1955, όπου, παρά τις διαφωνίες της Εθναρχίας, εσύρθη η ελλα-δική μας κυβέρνηση. Και:
2. Τα Σεπτεμβριανά του '55 που, 6-7.9.1955 οργάνωσε το «βαθύ» τουρκικό κράτος κι εκτέλεσαν οι διατεταγμένοι τουρκικοί όχλοι ως πονγκρόμ εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.
ΠΕΝΤΕ μήνες νωρίτερα, την 1η Απριλίου 1955, είχε ξεκινήσει ο ένοπλος αγώνας της ΕΟΚΑ στην αγγλοκρατούμενη Κύπρο.
ΤΡΙΑ χρόνια αργότερα, το 1958, η Τουρκία είχε δημιουργήσει στην αγγλοκρατούμενη Κύπρο τη μυστική τρομοκρατική ένοπλη ΤΜΤ. Κι άρχισε δράση.
Από το σημείο τούτο οφείλει να εκκινήσει η συγκριτική μας μελέτη. Σε δύο παράλληλες στήλες. Στη μια η ΕΟΚΑ και στην άλλη η ΤΜΤ.
ΠΟΙΟΣ οργάνωσε την κάθε μια από τις δύο αυτές οργανώσεις; Ποιό ήταν, εκάστης, το στρατηγικό σχέδιο; Με ποια μέσα, με ποιο ανθρώπινο δυναμικό, οπλισμό, εκπαίδευση και τακτική;
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι την ΕΟΚΑ με απόφαση του Εθνάρχου Μακαρίου και χωρίς ΟΥΔΕΜΙΑ σύμπραξη του ελλα-δικού μας κράτους, τη συγκρότησε, την οργάνωσε και τη διηύθυνε ένας εν αποστρατεία (από πολλού) αντισυνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού, κυπριακής καταγωγής, ο Γεώργιος Γρίβας - Διγενής.
Ουδεμία σχέση, υπηρεσιακή ή άλλη, με το Γενικό Επιτελείο των ελλαδικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ουδεμία σχέση με οιονδήποτε διατεταγμένον προς τούτο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού οιουδήποτε βαθμού. Κανένα είδος κρατικού επιτελικού σχεδιασμού, κανένα εν Ελλάδι στρατόπεδο εκπαίδευσης της ΕΟΚΑ στις τακτικές του ανταρτοπολέμου, κανένα στέλεχος των ελλαδικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκπαιδευτής εν Κύπρω των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.
Το ελλα-δικό μας κράτος, που διέθετε τότε πλήθος εμπειροπόλεμων στελεχών,
- του Έπους του Σαράντα,
- της Εθνικής Αντίστασης 1940-1994
- των αγώνων από το Ελ Αλαμέϊν ως το Ρίμινι,
- των επιχειρήσεων του Εμφυλίου Πολέμου 1946-1949,
- του πολέμου στην Κορέα 1951,
δεν διέθεσε ούτ' έναν, έστω και. υπαξιωματικό στην ΕΟΚΑ.
Εκτός από τον από πολλού ευρισκόμενο σε αποστρατεία αντισυνταγματάρχη Γρίβα, η ΕΟΚΑ διέθετε εκ των ενόντων έναν και μοναδικό εκπαιδευμένο στο παρελθόν στέλεχος: Τον έφεδρο ανθυπολοχαγό του Ελληνικού Στρατού, οδηγό λεωφορείου, τον Γρηγόρη Αυξεντίου. Είχε αποτύχει να εισαχθεί στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, κατετάγη ως εθελοντής φαντάρος, εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού της Σύρου και υπηρέτησε θητεία σε τάγμα της προκαλύψεως στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα μέχρι το 1952.
Ένα εξίσου ενδιαφέρον κεφάλαιο μελέτης είναι ο ισχνός οπλισμός της ΕΟΚΑ και οι τρόποι προμήθειάς του. Όλα καταγραμμένα με πλήρεις λεπτομέρειες στ' Απομνημονεύματα και στο Χρονικό Αγώνα του Γρίβα - Διγενή και στο βιβλίο «50 Χρόνια Σιωπής» του αρμόδιου για τον οπλισμό της ΕΟΚΑ, Ανδρέα Αζίνα.
Μέχρι τέλους του ένοπλου αγώνα, το 1959, η ΕΟΚΑ αριθμούσε 663 όπλα: Περίστροφα, πιστόλια, τυφέκια κι ελαφρά αυτόματα.
ΕΝΑΝΤΙ των 663 όπλων της ΕΟΚΑ, το 1959 η τουρκική ΤΜΤ είχε ήδη 6.000 όπλα, συμπεριλαμβανομένων πολυβόλων, όλμων και αντιαρματικών!
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ στο ξεκίνημα: Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κωνσταντινούπολη, η Βρετανία έχει ήδη εξωθήσει την Τουρκία να ενδιαφερθεί για το Κυπριακό. Το τουρκικό κράτος αξιοποιεί πρώτα την κατάσταση για να θέσει ημερομηνία λήξεως στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης (παλιοί λογαριασμοί). Κι ύστερα για να ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ τον επεκτατισμό του στην Κύπρο:
Ο πρωθυπουργός Μεντερές αναθέτει στον κομματικό του αντίπαλο, ικανό καθηγητή Νιχάτ Ερίμ τον σχεδιασμό της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ της Τουρκίας στο Κυπριακό. Παράγονται οι Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ, Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 1956: Έκτοτε κύρια γραμμή στρατηγικής ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των τουρκικών κυβερνήσεων.
Το τουρκικό κράτος, λοιπόν, με τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ απέκτησε συγκεκριμένη στρατηγική. Έχοντας στρατηγική νοοτροπία προώθησε αμέσως τον στρατηγικό του σχεδιασμό, με πλήρη πολιτική βούληση να τον υλοποιήσει σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς κι επιστράτευσε προς τούτο ΟΛΕΣ τις διαθέσιμες δυνάμεις και δυνατότητες του ΚΡΑΤΟΥΣ:
Η τουρκική κυβέρνηση, διά του υπουργού της των Εξωτερικών Φατίν Ρουστού Ζορλού, ανέθεσε στο Γραφείο Ειδικού Πολέμου (ΓΕΠ) του επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατιωτικής στρατηγικής της Τουρκίας στο Κυπριακό. Με πλήρη μυστικότητα. Το ΓΕΠ αποτελούσε τον βαθύτερο σκληρό πυρήνα του βαθέως κράτους. Εκεί εκπονήθηκε το Επιτελικό Σχέδιο, το 1957, με το άκρως φιλόδοξο όνομα: «Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου».
Κύριος βραχίονας εφαρμογής του Σχεδίου, η δημιουργία από το ίδιο το ΓΕΠ του ένοπλου στρατιωτικού βραχίονα της Τουρκίας στην αγγλοκρατούμενη Κύπρο: Η οργάνωση ΤΜΤ.
Προσέξτε: Δεν ήταν κάποιοι Τουρκοκύπριοι πατριώτες πρόθυμοι στην Κύπρο για να τούς αποσταλούν κάποια όπλα και να τους βοηθήσουν. Ήταν διαταγή του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για την αποστολή στην Κύπρο μυστικά, ιεραρχικά δομημένου κλιμακίου εν ενεργεία αξιωματικών του ΓΕΠ να συγκροτήσουν μυστικό στρατό εξαναγκάζοντας τους Τουρκοκυπρίους νέους και νέες να στρατευθούν στην ΤΜΤ, να οπλιστούν καταλλήλως, να εκπαιδευτούν και να οργανωθούν κάτω από τη διοίκηση των αξιωματικών του ΓΕΠ.
Στάλθηκαν μυστικά στην Κύπρο, υπό κάλυψη, πρώτη δόση, είκοσι δύο εν ενεργεία αξιωματικοί του τουρκικού στρατού, εκπαιδευμένοι στις τακτικές του ανορθοδόξου πολέμου: Δύο ταγματάρχες, πέντε λοχαγοί και δέκα τέσσερεις ανθυπολοχαγοί, με επικεφαλής διοικητή τους τον αντισυνταγματάρχη του ΓΕΠ Ριζά Βουρουσκάν.
ΤΗΝ πρώτη τρομοκρατική δράση της ΤΜΤ υπέστησαν τον Μάιο του 1958 οι Τουρκοκύπριοι. Ήταν η διατεταγμένη επιχείρηση δολοφονίας και εξόντωσης των αριστερών Τουρκοκυπρίων, συνδικαλιστών, που επέμεναν να συνεργάζονται με τους Ελληνοκυπρίους συντρόφους τους στην ΠΕΟ. Ήταν η επιχείρηση τρομοκρατικής καθυπόταξης της τουρκικής μειονότητας, υπό την ηγεσία της ΤΜΤ, στρατιωτικής και πολιτικής πτέρυγας, όπως επακριβώς αναφέρεται στα στρατιωτικά έγγραφα του ΓΕΠ.
Το μυστικό αρχηγείο της ΤΜΤ ήταν στην Άγκυρα: «Αρχηγείο Σχεδιασμού Επανάκτησης Κύπρου». Σε διαρκή δι' ασυρμάτου επικοινωνία με τον διοικητή της ΤΜΤ στην Κύπρο αντισυνταγματάρχη Βουρουσκάν. Έξω από την Άγκυρα και αλλού στην Τουρκία λειτουργούσαν Κέντρα Εκπαιδεύσεως των Μουτζαχίντ («μαχητών») της ΤΜΤ Τουρκοκυπρίων. Με επικεφαλής εκπαιδευτές δέκα λοχαγούς του ΓΕΠ.
Προσέξτε, τώρα, τι ακριβώς έγραψε στο βιβλίο του ο ιθύνων νους του ΓΕΠ επιτελικός εγκέφαλος του «Σχεδίου Επανάκτησης Κύπρου» και εντεταλμένος σύνδεσμος αξιωματικός μεταξύ του ΓΕΠ και της κυβέρνησης, ταγματάρχης, τότε, Ισμαήλ Τάνσου: Για οτιδήποτε χρειαζόταν το ΓΕΠ-ΤΜΤ, από οποιαδήποτε κρατική ή άλλη υπηρεσία στην Τουρκία, ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών Ζορλού έδινε απευθείας διαταγές στον καθ' ύλην κατά περίπτωση αρμόδιο υπουργό ή επικεφαλής οργανισμού. Από τις τράπεζες που όρισαν ως δήθεν υπάλληλούς τους για υποκαταστήματα στην Κύπρο τους υπό κάλυψη αξιωματικούς του ΓΕΠ-ΤΜΤ, μέχρι και τους ναυτιλιακούς για τα αναγκαία ψαροκάικα μυστικής μεταφοράς στην Κύπρο του οπλισμού της ΤΜΤ. Και μάλιστα οπλισμού ο οποίος, αν έπεφτε στα χέρια του εχθρού ή άλλων, να μην αποκαλυπτόταν η τουρκική του προέλευση. Εξ ου και τα πρώτα - που θεωρούνται και «ένδοξα» - πιστόλια της ΤΜΤ - μ' αυτά επέβαλε διά των δολοφονιών την εξουσία της από το 1958 επί της μειονότητας, ήσαν τα ρωσικά πιστόλια Τοκάρεφ του 1933.
19η Φεβρουαρίου 1959, στο Λάγκαστερ Χάουζ του Λονδίνου υπεγράφησαν οι Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου για τη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έληξε ο αγώνας της ΕΟΚΑ. Ο αρχηγός της, ο εν αποστρατεία αντισυνταγματάρχης Γρίβας - Διγενής εξαναγκάστηκε να φύγει στην Αθήνα χωρίς καν να του επιτραπεί να τον δει ποτέ δημοσίως ο κυπριακός λαός. Η ΕΟΚΑ παρέδωσε τα 663 ή τόσα περίπου όπλα της. Οι ασύλληπτοι αντάρτες της ΕΟΚΑ, άοπλοι κατήλθαν στις πόλεις και έτυχαν δαφνοστεφούς υποδοχής σε πανηγυρίζοντες ιερούς ναούς.
Οι Τούρκοι δεν παρέδωσαν ούτ' ένα όπλο της ΤΜΤ. Το κλιμάκιο της ελλαδικής ΚΥΠ στην Κύπρο, σε υπηρεσιακή του αναφορά προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως, τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον τότε υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Αβέρωφ, σημείωνε ότι η ΤΜΤ μέχρι τον Φεβρουάριο 1959 της υπογραφής των Συμφωνιών Ζυρίχης - Λονδίνου, διέθετε 950 έως χίλια περίπου πιστόλια και περίστροφα. Από τον Φεβρουάριο του 1959 μέχρι τον Ιούλιο του 1959, μετά δηλαδή την υπογραφή των Συμφωνιών, η ΤΜΤ κατάφερε να μεταφέρει μυστικά στην Κύπρο 6.000 όπλα: «Ήτοι, βαρέα πολυβόλα, τυφέκια και περίστροφα ως και όλμους των δύο και τριών ιντσών, ανελθόντος, ούτω, κατά Ιούλιον 1959 του αριθμού των υπό της τουρκικής κοινότητος κατεχομένων όπλων εις 7.000, μετά μεγάλου αριθμού σφαιρών». Και η αναφορά της ελλαδικής ΚΥΠ προς την ελλα-δική μας κυβέρνηση, ημερομηνίας 21 Οκτωβρίου 1960, συμπλήρωνε με τα εξής: «Μετά τον Ιούλιον 1959 μέχρι 2 Σεπτεμβρίου 1960 εσυνεχίσθη εις μεγάλην κλίμακα η λαθραία εισαγωγή όπλων και πυρομαχικών υπό Τουρκοκυπρίων, ώστε σήμερον πιστεύεται ότι οι Τουρκοκύπριοι διαθέτουν όπλα ανερχόμενα εις 10.000 περίπου τεμάχια». (Μάνος Ηλιάδης: «Το Απόρρητο Ημερολόγιο της ΚΥΠ για την Κύπρο», εκδόσεις Ι. Σιδέρης Νοέμβριος 2007 σελ.322). Ο επιτελικός εγκέφαλος της ΤΜΤ, Ισμαήλ Τάνσου του ΓΕΠ, στο δικό του βιβλίο, επίσης ανεβάζει τον αριθμό των όπλων της ΤΜΤ την ίδια περίοδο 1959-1960 σε 10.000. Το επεισόδιο με το ψαροκάικο «Ντενίζ» και το φορτίο οπλισμού, συνέβη ακριβώς 18η Οκτωβρίου 1959.
ΕΙΝΑΙ πολύ σημαντικό για της ανάγκες της μελέτης αυτής, με τους δύο συγκριτικούς πίνακες πεπραγμένων της ΕΟΚΑ και της ΤΜΤ, να σταθούμε σε ένα ακόμα σημείο:
Η κυβέρνηση Μεντερές που πέτυχε το 1959 τη στρατηγική νίκη της Τουρκίας, πρώτη φορά μετά το 1878 τουρκικός στρατός, ονόματι ΤΟΥΡ.ΔΥ.Κ. να εγκατασταθεί νομίμως στην Κύπρο, η κυβέρνηση που σχεδίασε τη στρατηγική Νιχάτ Ερίμ και το επιτελικό Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου, που δημιούργησε την ΤΜΤ με δύναμη 10.000 μέχρι το 1960, ανατράπηκε από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 27ης Μαΐου 1960. Οι πραξικοπηματίες στην Τουρκία, δίκασαν, καταδίκασαν σε θάνατο και κρέμασαν τον πρωθυπουργό Μεντερές, τον υπουργό Εξωτερικών Ζορλού και τον υπουργό Οικονομικών Πολατκάν τον Σεπτέμβριο 1961. Σε θάνατο κι ο πρόεδρος της Τουρκίας Τζελάλ Μπαγιάρ, ποινή μετατραπείσα σε ισόβια λόγω γήρατος.
Ο Μ Ω Σ : Η στρατηγική για την Κύπρο, Σχέδιο Νιχάτ Ερίμ και Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου με την ΤΜΤ όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε αλλά ενισχύθηκε και επιταχύνθηκε:
- Για την προετοιμασία της ένοπλης Τουρκανταρσίας του 1963-64.
- Για την προετοιμασία της τουρκικής εισβολής του Αττίλα το 1974.
Η ΕΟΚΑ που άρχισε τον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα την 1η Απριλίου 1955, διαλύθηκε τον Μάρτιο του 1959, παρέδωσε τον οπλισμό της ο δε Αρχηγός της Γεώργιος Γρίβας - Διγενής εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Κύπρο 17.3.1959 για να τον υποδεχθούν με δάφνες και τιμές στην Αθήνα.
Η ΤΜΤ που τη συγκρότησε το 1958 η Τουρκία, το τουρκικό κράτος, συνέχισε την ύπαρξη, την ανάπτυξη, τη δράση της μέχρι και μετά την εισβολή του Αττίλα το 1974 και έληξε όταν στις κατεχόμενες περιοχές το κατοχικό καθεστώς συγκρότησε τη λεγόμενη τουρκοκυπριακή Διοίκηση Δυνάμεων Ασφαλείας υπό τας διαταγάς του εδρεύοντος στην σκλαβωμένη Κερύνεια 11ου Σώματος Στρατού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
ΤΕΛΟΣ
ΤΕΛΟΣ
ΤΕΛΟΣ
ΤΕΛΟΣ
ΤΕΛΟΣ
ΤΕΛΟΣ
ΤΕΛΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Μνημόσυνο για την οργάνωση "Χ"

Posted by blackblogofcommunism στο Ιανουαρίου 10, 2011

Μνημόσυνο για τους μαχητές της αντιστασιακής οργανώσεως «Χ»

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο για τον ιδρυτή της Οργάνωσης Γεώργιο Γρίβα-Διγενή και τους πεσόντες Χίτες στον αγώνα κατά των συμμοριτών του ΚΚΕ (ΕΛΑΣ και ΟΠΛΑ), καθώς φέτος και για τον ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο του Συνδέσμου, Χίτη μαχητή, Βασίλειο Κουρουπό. Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση στις 10:30 π.μ., παρουσία πλήθος μελών και φίλων του Συνδέσμου.
Ακολούθησε ομιλία του Γ.Γ. του Συνδέσμου Γιώργο Χαλιώτη, ο οποίος εξήρε τις προσωπικότητες των ανωτέρω, καθώς και τους αγώνες της Οργάνωσης «Χ», τόσο κατά των Δυνάμεων Κατοχής, όσο και κατά των ανθελλήνων, οι οποίοι με ιδιαίτερη θηριωδία θέλησαν να αλυσοδέσουν την Ελλάδα στον κομμουνισμό. Οι Χίτες μαχητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν τότε νεαρά αγόρια, εντάχθηκαν κάτω από την καθοδήγηση του Γρίβα για να πολεμήσουν σε δύο μέτωπα : αφενός για την ελευθερία της Ελλάδας από τους πάσης φύσεως τυράννους που ήθελαν να την υποτάξουν και αφετέρου για την ζωή την δική τους και των οικογενειών τους, επειδή είχαν στοχοποιηθεί στο μάτι του ξενόδουλου ΚΚΕ, που έστελνε πίσω τους, τους δολοφόνους της ΟΠΛΑ και του ΕΛΑΣ. Ήταν η αντιστασιακή οργάνωση που δέχτηκε και την περισσότερη λάσπη από τους αριστερούς και τους λοιπούς συνοδοιπόρους τους, επειδή ακριβώς δεν μπόρεσαν να τους αντιμετωπίσουν στα πεδία των μαχών και το έβαζαν στα πόδια όταν μάθαιναν ότι «έρχονται οι Χίτες».
Στην συνεχεία αναγνώστηκαν όλα τα ονόματα των πεσόντων μαχητών της «Χ».
Μετά την λήξη του Μνημοσύνου, ακολούθησε πορεία στο παρακείμενο άγαλμα του εθνεγέρτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όπου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Η αλήθεια του γκέτο. Έκρυψαν την πραγματικότητα και αυτή μας έπνιξε.

Έκρυψαν την αλήθεια του γκέτο και αυτή μας έπνιξε
11/01/2011
Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Μια αλήθεια που την κρύβαμε καλά και για πολλά χρόνια έχει βρεθεί ξαφνικά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Ο λόγος, για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και τον ανεξέλεγκτο αριθμό ξένων που έχουν κατακλύσει την χώρα, έχουν κάνει αφόρητη τη ζωή της Πάτρας και έχουν καταλάβει το κέντρο της Αθήνας. 

Η τρομερή αυτή πραγματικότητα κρύφτηκε καλά μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τότε που το κέντρο της πρωτεύουσας μετατράπηκε σε Καράτσι και ο όγκος των ξένων που συνέρρευσαν στην Πλατεία του Συντάγματος και στους γύρω δρόμους, τρόμαξε και τους πλέον δύσπιστους για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ριζικά. 

Θα είχε και αυτό κρυφτεί – άλλωστε στις τηλεοράσεις είδαμε  εικόνες από τις πρωτοχρονιές όλου του κόσμου εκτός από την… δική μας – αλλά αυτό που είδαμε και περιγράψαμε ήταν σαφές ότι δεν μπορούσε να παραμείνει κι’ άλλο κάτω από το χαλί. 

Αμέσως, άρχισαν οι εξαγγελίες: Φράχτης και θερμικές κάμερες στον Έβρο, ανεξάρτητες αρχές, στρατόπεδα για υποδοχή μεταναστών. Και οι δεσμεύσεις: Στη χώρα θα παραμείνουν μόνο οι νόμιμοι. 

Σωστά όλα αυτά, αλλά το πρόβλημα έχει πλέον υπερβολικά διογκωθεί και θα χρειασθεί πολύ περισσότερος χρόνος για να επιλυθεί, από ότι θα συνέβαινε αν δεν επικρατούσε ο απόλυτος στρουθοκαμηλισμός και η εγκληματική ολιγωρία. 

Αυτή τη στιγμή, σε χώρες όπως η Αλγερία και η Τυνησία γίνονται αιματηρές ταραχές λόγω έλλειψης ή ακρίβειας των τροφίμων. Από την έκθεση της Frontex πληροφορηθήκαμε – εμείς, διότι οι αρμόδιοι όφειλαν να το γνωρίζουν – πως οι Αλγερινοί φθάνουν στην Κωνσταντινούπολη με το αεροπλάνο και από εκεί προωθούνται, μέσω Έβρου, στην Ελλάδα. 

Το θέμα της επισιτιστικής κρίσης είναι επίσης γνωστό από το 2008, καθώς αυτή ξέσπασε σχεδόν παράλληλα με την οικονομική κρίση. Άρα, ήταν βέβαιο ότι οι άνθρωποι που πεινούν σε διάφορες γωνιές του πλανήτη θα αναζητούσαν αλλού την τύχη τους – είναι άλλωστε γνωστή και η «περίεργη γεωγραφία» της Ελλάδας για να θυμηθούμε τον κ. Νταβούτογλου. 

Έκτοτε επίσης ήταν γνωστό πως η Τουρκία συστηματικά διοχέτευε λαθρομετανάστες στην Ελλάδα – γι’ αυτό και επί Νέας Δημοκρατίας ζητήθηκε και ελήφθη η συνδρομή της Frontex (που επί ΠΑΣΟΚ βρέθηκε και στον Έβρο). 

Πληροφορούμεθα τώρα από την ΕΛ.ΑΣ ότι η Αθήνα μπορεί να απαλλαγεί από το πρόβλημα μέσα σε 48 ώρες. Το θέμα είναι, λένε, τι θα κάνουν όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες που θα έχουν συλλάβει. 

Επ’ αυτού, λύση δεν υπάρχει. Τώρα δημιουργείται η επιτροπή δια της οποίας θα εξετάζονται με ταχύτητα τα αιτήματα ασύλου, τώρα ετοιμάζονται τα στρατόπεδα, τώρα αναζητούνται λύσεις για το εντός των τειχών πρόβλημα. 

Τίθεται επομένως το ερώτημα: Από τον Οκτώβριο του 2009, που ανέλαβαν το αρμόδιο υπουργείο οι επιτυχημένοι, μέχρι σήμερα, δεκαπέντε μήνες μετά, τι ακριβώς έκαναν; 

Διότι καλές είναι οι έφοδοι στις γιάφκες, αλλά ας έριχναν και μια ματιά στο γκέτο στο οποίο μας έχουν υποχρεώσει να ζούμε. 


Ελευθερη Ζωνη

Το κίνημα "Δεν Πληρώνω" προβληματίζει και πανικοβάλει το πολιτικό σύστημα.

Πανικόβλητο το πολιτικό σύστημα από το κίνημα «Δεν πληρώνω»…Με την "κάρτα του πολίτη" θα γελάσουμε πολύ!

Αμήχανη η κυβέρνηση με έντονα σημάδια ανησυχίας, αλλά και όλα τα συστημικά πολιτικά κόμματα, αριστερά και δεξιά, τα οποία παραμένουν άφωνα και μουδιασμένα, παρακολουθούν το αυτόνομο και ανεξάρτητο κοινωνικό κίνημα των πολιτών κατά των διοδίων με την ονομασία «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», να διογκώνεται μέρα με τη μέρα. Είναι πλέον γεγονός ότι οι σταθμοί διοδίων πολλαπλασιάζονται ασταμάτητα και το κόστος μετακίνησης των πολιτών, μετά και την αύξηση στα καύσιμα και τα τέλη κυκλοφορίας, αυξάνεται συνεχώς και γίνεται δυσβάστακτο. Οι πολίτες δυσκολεύονται να πάνε, όχι μόνο στα χωριά τους ή στα εξοχικά τους, αλλά ακόμα και σ’ αυτή τη δουλειά τους. 


Τα κόμματα φοβούνται το κίνημα αυτό, όχι τόσο γιατί δεν πληρώνονται κάποια διόδια, αλλά για δύο κυρίως λόγους:
1) Γιατί το κοινωνικό κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» είναι ανεξάρτητο και ακαπέλωτο από κόμματα. Τα δε ελληνικά κόμματα έχουν μάθει να έχουν τα πάντα (μαθητικές, φοιτητικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέχρι ΜΚΟ κ.λ.π.) καπελωμένα και απόλυτα ελεγχόμενα από τα ίδια και τώρα έχουν πανικοβληθεί με το κίνημα αυτό, γιατί δεν μπορούν να το ελέγξουν και
2) Γιατί, εξ αιτίας της επερχόμενης κρίσης, φοβούνται μήπως το κίνημα αυτό εξαπλωθεί και σε άλλες μορφές απείθειας όπως…. μη πληρωμή φόρων, μη πληρωμή τραπεζών, μη καταβολή της ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ κ.λ.π. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα έχουμε πλήρη κατάρρευση του καθεστώτος.
Τα συστημικά κόμματα λοιπόν, δεν ξέρουν πώς να χειριστούν το θέμα και γι’ αυτό και δεν βγάζουν κάποια ανακοίνωση. Η κυβέρνηση αμήχανη άλλοτε με απειλές και άλλοτε με υποσχέσεις για μεσολάβηση στις εταιρίες εκμετάλλευσης διοδίων και παράκληση μείωσης του αντίτιμου των διοδίων προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά φοβάται να καταφύγει σε πιο βίαια μέτρα, για να μην δώσει αφορμή διόγκωσης του φαινομένου. Οι εταιρίες εκμετάλλευσης, έχουν μείνει προς το παρόν μόνες για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο και κάποια στιγμή η υπόθεση θα φτάσει στα Δικαστήρια. Αν υπάρξει δικαστική απόφαση δικαίωσης κάποιου πολίτη, τότε απλά αυτόματα τα διόδια θα καταργηθούν στην Ελλάδα για πάντα.
Ο αριθμός των πολιτών που σταμάτησε πλέον να πληρώνει διόδια μεγαλώνει συνεχώς και μάλιστα οι πολίτες αυτοί είναι από τους πλέον μορφωμένους, επιστήμονες και πολίτες της μεσαίας τάξης. Χθες η δράση του κινήματος σημείωσε τεράστια επιτυχία και το σημαντικότερο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι οδηγοί που περνούσαν από τις σηκωμένες μπάρες κορνάριζαν επιδοκιμάζοντας και σχηματίζοντας πολλοί εξ αυτών με τα δάκτυλά τους, το σήμα της νίκης. Και αυτό προφανώς δεν γινόταν επειδή τύχαινε να γλιτώσουν εκείνη τη στιγμή το αντίτιμο των διοδίων, αλλά γιατί έβλεπαν στα πρόσωπα των εξεγερμένων, μια αχτίδα αντίστασης σε όλα αυτά που έρχονται.

hassapis-peter, Eθνικά Θέματα

Ο Μπους ανέτρεψε τον Καραμανλή σύμφωνα με την αλβανόφωνη "ΛΑΪΜ" των Σκοπίων

Αλβανόφωνη «Λάιμ»: Ο Μπους ανέτρεψε τον Καραμανλή λόγω του βέτο στο Βουκουρέστι

Ο Καραμανλής υπήρξε θύμα του βέτο του Βουκουρεστίου. Εμπόδισε την απόφαση για ένταξη της πΓΔΜ να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και με τη στάση του αυτή, ο πρώην πρωθυπουργός του ελληνικού κράτους, καταδικάστηκε από τους Αμερικανούς. «Η απομάκρυνση της προηγούμενης κυβέρνησης», γράφει η αλβανόφωνη εφημερίδα των Σκοπίων «Λάιμ», «στην οποία ηγούνταν ο Κώστας Καραμανλής, οφείλεται στις αποφάσεις του για τα εθνικά θέματα», είπε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. «Ωστόσο, το βέτο του Βουκουρεστίου, δεν μπορούσε να παραμείνει χωρίς τιμωρία από τον Μπους»,δήλωσε ο Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα ‘Real News’.


Πρόσθεσε, ακόμη, ότι μετά το Βουκουρέστι, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αντιμετώπισε ξαφνικά ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, γράφει η αλβανόφωνη εφημερίδα, τα σκάνδαλα ή η οικονομία δεν ήταν η αιτία της κατάρρευσης του Καραμανλή και της κυβέρνησής του, αλλά η εξωτερική πολιτική του, λόγω της πατριωτικής στάσης του. Εκτός από την εμπλοκή της πΓΔΜ άλλες σημαντικές αποφάσεις του Καραμανλή, οι οποίες δυσαρέστησαν τις ΗΠΑ, ήταν οι διαφορές στο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, η επαναπροσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία και η συμφωνία που υπέγραψε για τον αγωγό του φυσικού αερίου, γράφει η εφημερίδα.

Εθνικά Θέματα

Οι Ορθόδοξοι στους Αγίους Τόπους θεωρούν διεφθαρμένο τον (πατριάρχη;) Θεόφιλο

Βηθλεέμ: Ορθόδοξοι πιστοί αποδοκιμάζουν τον Θεόφιλο Ιεροσολύμων και ζητούν την ανάκληση αναγνώρισής του



Πρωτότυπο κείμενο της άνωθεν προκήρυξης στην αραβική γλώσσα

Αγιοταφίτης προσκυνητής

Η νέα δομή της Νέας Δημοκρατίας

Δείτε τη νέα δομή της Νέας Δημοκρατίας, μετά τον σημερινό ανασχηματισμό Σαμαρά:











ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:


ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣΑβραμόπουλος ΔημήτρηςΕποπτεία επί των Τομέων Εξωτερικής Πολιτικής, Άμυνας, Δημόσιας Διοίκησης, Πολιτισμού, Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Δικαιοσύνης και Πολιτικής Στρατηγικής.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣΔήμας ΣταύροςΕποπτεία επί των Τομέων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κυβερνητικού Προγράμματος.



ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ:




ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:


Παναγιωτόπουλος ΠάνοςΒουλευτής Β' Αθηνών
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Γκιουλέκας ΚώσταςΒουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Ευσταθόπουλος ΣπύροςΔικηγόρος, Πολιτικός Επιστήμων, πρ. στέχεχος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ:


Τζίμας ΜαργαρίτηςΒουλευτής Δράμας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Δερμετζόπουλος ΑλέξανδροςΒουλευτής Έβρου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Γκίκας ΣτέφανοςΠολιτευτής Κέρκυρας, πρ. Εκπρόσωπος Τύπου Εθν. Άμυνας



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ:


Ζώης ΧρήστοςΒουλευτής Λάρισας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Αποστολάκος ΓρηγόρηςΒουλευτής Λακωνίας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Βαγιωνάς ΓεώργιοςΒουλευτής Χαλκιδικής



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:


Σαμαράς Αντώνης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Σταικούρας ΧρήστοςΒουλευτής Φθιώτιδας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Βρούτσης ΓιάννηςΒουλευτής Κυκλάδων
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Μηταράκης Νότης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Καρέλας ΠαναγήςΠρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Κασσιμάτης ΓεώργιοςΠρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Επιμελητηρίων
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Κορκίδης ΒασίληςΠρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:


Νάκος ΑθανάσιοςΒουλευτής Μαγνησίας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Τσιάρας ΚωνσταντίνοςΒουλευτής Καρδίτσας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Βλαχογιάννης Ηλίαςτέως Νομάρχης Τρικάλων



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ:


Σπηλιωτόπουλος ΆρηςΒουλευτής Β' Αθηνών
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Ταλιαδούρος ΣπύροςΒουλευτής Καρδίτσας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Κυριαζής ΑθανάσιοςΚαθηγητής Πανεπιστημίου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Τσαλίδης ΦίλιπποςΚαθηγητής Πανεπιστημίου



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:


Δαβάκης ΑθανάσιοςΒουλευτής Λακωνίας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Τσουμάνη ΕυγενίαΒουλευτής Επικρατείας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Δαββέτας ΔημοσθένηςΚαθηγητής Αισθητικής και Φιλοσοφίας στο Παν. Ecole d' Arts et de Communication, Παρίσι
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Μουζάλα ΕλένηΠιανίστρια, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Κακαβάς ΓιώργοςΔιδάκτωρ Αρχαιολόγος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Καρυτινός ΛουκάςΑρχιμουσικός, πρ. Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:


Χατζηδάκης ΚωστήςΒουλευτής Β' Αθηνών
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Λέγκας ΝίκοςΒουλευτής Τρικάλων
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Ντίνας ΓεώργιοςΠρόεδρος Γουνεμπόρων Καστοριάς



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:


Νικολόπουλος ΝίκοςΒουλευτής Αχαίας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Καράογλου ΘεόδωροςΒουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Καρυπίδης ΑναστάσιοςΒουλευτής Σερρών
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Πουπάκης ΚώσταςΕυρωβουλευτής



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ:


Βλάχος ΓιώργοςΒουλευτής Αττικής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Βαρβιτσιώτης ΜιλτιάδηςΒουλευτής Β. Αθηνών



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:


Γιαννόπουλος ΑθανάσιοςΒουλευτής Φθιώτιδας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Γιακουμάτος ΓεράσιμοςΒουλευτής Β' Αθηνών



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ:


Καλογιάννης ΣταύροςΒουλευτής Ιωαννίνων
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Τσουμάνης ΔημήτρηςΒουλευτής Πρέβεζας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Σταμενίτης ΔιονύσηςΠολιτικός Μηχανικός



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ:


Παπαδόπουλος ΜιχάληςΒουλευτής Κοζάνης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Αναστασιάδης ΣάββαςΒουλευτής Β' Θεσσαλονίκης



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:


Τζαβάρας ΚωνσταντίνοςΒουλευτής Ηλείας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Καραγκούνης ΚωνσταντίνοςΒουλευτής Αιτωλοακαρνανίας



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:


Ιωαννίδης ΓιάννηςΒουλευτής Α' Θεσσαλονίκης



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ:


Μητσοτάκης ΚυριάκοςΒουλευτής Β' Αθήνων
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Αυγερινοπούλου ΔιονυσίαΒουλευτής Επικρατείας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Καντερές ΝικόλαοςΒουλευτής Αττικής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Ευταξά ΒασιλικήΑρχιτέκτονας - Μηχανικός



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ:


Μουσουρούλης ΚωνσταντίνοςΒουλευτής Χίου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Ανδριανός ΓιάννηςΒουλευτής Αργολίδας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Γαληνός ΣπύροςΒουλευτής Λέσβου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Σταυρόπουλος ΛευτέρηςΠρ. Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα περιφερειακής πολιτικής



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:


Κασαπίδης ΓιώργοςΒουλευτής Κοζάνης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Κόλλιας ΚωνσταντίνοςΒουλευτής Κορινθίας



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:


Κεφαλογιάννη ΌλγαΒουλευτής Ρεθύμνου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Αλιβιζάτος Πέτροςπρ. Βουλευτής Κεφαλλονιάς



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ:


Πλακιωτάκης ΓιάννηςΒουλευτής Λασιθίου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Βογιατζής Παύλοςπρ. Νομάρχης Λέσβου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Αγιάσογλου ΣτέφανοςΟικονομολόγος



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ:


Καλαφάτης ΣταύροςΒουλευτής Α' Θεσσαλονίκης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Λεονταρίδης ΘεόφιλοςΒουλευτής Σερρών
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Παπαγεωργίου ΜάκηςΟικονομολόγος, πρ. Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ΔΕΠΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Πανάγος ΘεόδωροςΔικηγόρος, πρ. Αντιπρόεδρος ΡΑΕ



ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ:


Μιχελάκης ΙωάννηςΔημοσιογράφος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Γεροντόπουλος Κυριάκοςπρ. βουλευτής Έβρου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ:Τζότζολα ΒασιλικήΔικηγόρος



ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:


Κεδίκογλου ΣίμοςΒουλευτής Ευβοίας



ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ:


Μαρκόπουλος ΚωνσταντίνοςΒουλευτής Ευβοίας

Κεφαλογιάννης ΜανώληςΒουλευτής Ηρακλείου

Δένδιας ΝικόλαοςΒουλευτής Κερκύρας



ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:


Τασούλας ΚωνσταντίνοςΒουλευτής Ιωάννινων
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ:Βόζεμπεργκ ΕλίζαΒουλευτής Α' Αθηνών
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ:Μπούρας ΑθανάσιοςΒουλευτής Αττικής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ:Παπασιώζος ΚωνσταντίνοςΒουλευτής Άρτας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ:Τζηκαλάγιας ΖήσηςΒουλευτής Καστοριάς



ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


Μειμαράκης ΕυάγγελοςΒουλευτής Β' Αθηνών



ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ


Τραγάκης ΙωάννηςΒουλευτής Β' Πειραιά


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣΒουλευτής Αρκαδίας
ΓΕΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΝΔΣΚΟΡΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣΟικονομολόγος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΔΡΑΒΙΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣΗλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
Δ/ΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥΜΟΥΡΟΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΕπικοινωνιολόγος
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣΟικονομολόγος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣΒουλευτής Λάρισας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣΒουλευτής Β' Αθηνών
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΜΑΚΡΗ ΖΕΤΑΠρ. Βουλευτής
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣΛΕΙΒΑΔΑΣ ΠΑΝΟΣΟικονομολόγος - Πολιτικός Επιστήμων
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣΒουλευτής Ροδόπης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΒουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣΒουλευτής Βοιωτίας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣΙατρός, Περιφερειακός Σύμβουλος
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣΣΚΛΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣΑναπληρωτής Καθηγητής Παν. Πελοποννήσου
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣΟικονομολόγος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣΦαραμακοποιός, πρ. Ευρωβουλευτής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥΤΣΟΡΩΝΗΣ ΑΡΗΣΔημόσιος Υπάλληλος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣΦΩΤΟΣ ΝΙΚΟΣΔάσκαλος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝΤΣΙΜΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣΗλεκτρολόγος Μηχανολόγος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΔΡΟΣΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣΚαθηγητής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΚΡΗΤΗΣΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΤραπεζικός Υπάλληλος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣΔημοτικός Υπάλληλος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΚΟΥΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣΜηχανικός - Οικονομολόγος, πρ. Νομάρχης Αττικής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣπρ. Δήμαρχος Χανίων
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΑΘΑΝΑΣΑΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣπρ. Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΟικονομολόγος, πρ. Δήμαρχος Λεωνίδου
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣπρ. Βουλευτής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΤΑΥΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣΤραπεζικός Υπάλληλος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΠρ. Βουλευτής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΡΑΓΙΟΥ ΝΑΤΑΣΑΠρ. Βουλευτής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΝΥΔικηγόρος
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑΛέκτορας Παντείου Παν/μιου
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝΣΟΥΦΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΟικονομολόγος, Πρ. Πρόεδρος ΕΟΜΜΕΧ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣΠρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤΑΞΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΠολιτικός Μηχανικός
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΒΑΧΤΣΙΑΒΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣΥπάλληλος ΔΕΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΒουλευτής Πέλλας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣΒουλευτής Φλώρινας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΒΕΡΓΙΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΠρ. Βουλευτής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣΠρ. Βουλευτής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΜΠΕΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣΔασολόγος - Περιβαλλοντολόγος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΑΒουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΕΛΕΝΑΠρ. Βουλευτής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗΕκπαιδευτικός
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝΣΟΛΔΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣΠρ. Βουλευτής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΓΙΑΝΝΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΟικονομολόγος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝΣΚΡΕΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣΠρ. Βουλευτής
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝΛΕΚΚΕΑΣ ΝΩΝΤΑΣΝομικός
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΝομικός
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ ΤΑΚΗΣΠρ. Βουλευτής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΡΗΣΕπιχειρηματίας
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣΔικηγόρος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΠΥΡΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ - ΑΝΝΑΔημιοσιογράφος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΖΑΝΝΗ ΜΑΙΗΠολιτική Αναλύτρια
ΓΡΑΜΜΑΤEIΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΚΟΛΛΙΑ ΜΑΡΙΑΒουλευτής Σερρών
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΤΑΝΙΑΠολιτισμιολόγος, Δημοσιογράφος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣΠρ. Βουλευτής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ PORTALΠΤΩΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΗλεκτρολόγος Μηχανικός
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΠΙΠΙΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗΒουλευτής Α΄Αθηνών
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΣπρ. Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΣΕΛΛΙΑΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣΑρχιτέκτων Μηχανικός
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣΔικηγόρος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΥπάλληλος ΥΠΕΞ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣΒουλευτής Καβάλας
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣΜΠΟΥΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣΠρ. Βουλευτής
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣΜηχανολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός, πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Παραπληγικών
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΙατρός
Δ/ΝΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΗλεκτρολόγος Μηχανικός
ΣυνεργάτεςΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣπρ. Πρόεδρος ΤΑΠΑ

ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΝΙΚΟΣΑρχιτέκτων Μηχανικός


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
1ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
2ΒΟΣΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣΠΡΩΗΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
3ΓΚΟΥΠΑΣ ΦΩΤΗΣΠΡΩΗΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
4ΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
5ΔΡΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
6ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
7ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
8ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
9ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
10ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
11ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
12ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
13ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
14ΣΟΚΚΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
15ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΣΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
16ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
17ΤΣΙΟΤΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΡΩΗΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
18ΤΣΟΚΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜΠΡΩΗΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
19ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
1ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
2ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
3ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
4ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ -ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
5ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
6ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΕΔΚΕ
7ΠΑΠΑΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
8ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
9ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
10ΤΑΜΗΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
11ΤΕΝΤΟΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
12ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
13ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ
14ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
15ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟΥ
16ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
17ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Ε.
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο.
ΜΠΟΤΣΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΑΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ
ΔΡΑΒΙΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΤΗΣ
ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΤΑΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΑΧΤΣΙΑΒΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΑΤΤΙΚΗΣΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΛΙΒΑΝΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣΠΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΗΠΕΙΡΟΥΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΦΩΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣΠΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΠΑΝΟΖΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣΚΑΚΑΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΜΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑΠΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΚΡΗΤΗΣΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣΠΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΔΗΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝΜΑΡΚΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ