Σελίδες

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ κηρύττει τον πόλεμο στις δυνάμεις της τυραννίας που είναι ταυτόχρονα και δυνάμεις της υποχώρησης και του ραγιαδισμού.


Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ


Οι βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2011, δεν έχουν να δείξουν τίποτα καινούριο . Τα ίδια πολιτικά κόμματα που μετέχουν στη βουλή, με ένα κενό , ραγιαδίστικο και υποταγμένο λόγο, θα απευθυνθούν στο λαό με μοναδικό στόχο τη διατήρηση των πελατειακών σχέσεων και συμφερόντων τους. Η μοναδική αλλαγή, που αναγγέλλει αυτό το άθλιο πολιτικό κατεστημένο, είναι η αλλαγή κάποιων πρόσωπων που θα διαδεχθούν τις κουρασμένες και φθαρμένες μαριονέτες των κομματικών μηχανισμών.
Σε αυτό το στημένο σκηνικό , εξαίρεση θα αποτελέσει η παρουσία του ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Ένας ρωμαλέος ελληνικός εθνικισμός, έρχεται να αναταράξει τα λιμνάζοντα νερά .Έρχεται σε αυτή τη κοινωνία των υποταγμένων συνειδήσεων ένας ζωηφόρος λόγος, που θα μείνει χαραγμένος για πάντα στις ψυχές των ελλήνων, ένας λόγος που θα προσδιορίσει τις πολιτικές εξελίξεις του μέλλοντος . Η διαφορά μας με τα άλλα κόμματα δεν εστιάζεται στα πρόσωπα και στην αλλαγή των προσώπων που θα αναλάβουν τη διεύθυνση της κοινωνίας αλλά στην ριζική αλλαγή των θεσμών και στη μεταξίωση των ρόλων τους .
Είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη, που τολμά να πει τα πράγματα με το όνομα τους , να καταγγείλει συνθήκες , να δυναμιτίσει απηρχαιωμένους θεσμούς , να συγκρουστεί με τις αντιλαϊκές δυνάμεις . Είμαστε η πολιτική δύναμη που τολμά να κτυπήσει τις δυνάμεις του αριστερού εθνομηδενισμού αφενός και τις δυνάμεις της δεξιάς και ακροδεξιάς συντήρησης αφετέρου. 
Είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη που καταγγέλλει την καταστροφική αριστερίστικη εθνομηδενιστική πολιτική και διανόηση που δρα υπερ των ευρύτερων συμφερόντων της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού υπερκράτους προσβάλλοντας κάθε στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας. 
Είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη που καταγγέλλει ευθέως, το ληστρικό ρόλο του ντόπιου τραπεζιτικού συστήματος που συναποτελείται από την ολιγαρχία του παρασιτικού πλούτου και της εκκλησίας.
Αυτές οι δύο ροπές και δυνάμεις , ως αγωγοί ξένων και αντεθνικών συμφερόντων κατ’ ανάγκη συγκλίνουν και συμφωνούν στις θέσεις τους για το εθνικό θέμα . Κατά συνέπεια δεν μπορεί να τεθεί το αίτημα του απελευθερωτικού αγώνα χωρίς το ξεθεμέλιωμα και το γκρέμισμα των οικονομικοκοινωνικών βάσεων τους.
Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ κηρύττει τον πόλεμο στις δυνάμεις της τυραννίας που είναι ταυτόχρονα και δυνάμεις της υποχώρησης και του ραγιαδισμού.
Η απελευθέρωση της σκλαβωμένης πατρίδος περνά μέσα από τον έλεγχο του παραγόμενου εθνικού πλούτου από τον ίδιο τον λαό και το έθνος. Αυτός είναι ο κεντρικός μας λόγος και η αβυσσαλέα διαφορά μας με τα κόμματα του κατεστημένου
.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

Το ζήτημα της (δήθεν) ''ανοικοδόμησης'' του Αγίου Νικολάου στο ''σημείο μηδέν'' (Μανχάτταν)









Τα ερωτήματα

ΠΟΥ πήγαν τα χρήματα -μερικά εκατομμύρια δολάρια- που πρόσφεραν Ελληνοαμερικανοί κι 'Ελληνες από Ελλάδα; 

ΠΟΥ βρίσκονται, αν ακόμα υπάρχουν; 

Πήρε χρήματα η Αρχιεπισκοπή ως ''αντάλλαγμα'' γιά το οικόπεδο και αν ναι, ΠΟΣΑ και ΠΟΥ βρίσκονται;... 

Στον χώρο που υπήρχε ο 'Αγιος Νικόλαος χτίστηκε τράπεζα, ενώ στο οικόπεδο που δήθεν δόθηκε ως αντάλλαγμα, δεν μπορεί να χτιστεί η εκκλησία... ''Λεονταρισμοί'' της Αρχιεπισκοπής γιά ''αγωγές'', ουσιαστικά γιά να ρίξει ''στάχτη στα μάτια του κόσμου'', που κατάλαβε την ''κομπίνα''... 

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριοςοφείλει να πει την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Σημ.: Το παραπάνω ζήτημα, μας φέρνει στην μνήμη και τα χρήματα από τους ''εράνους'' γιά τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα (Πελοπόννησο, 2007). Τότε, άλλο ποσό ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή ότι συγκεντρώθηκε και άλλο έδωσε, χωρίς ποτέ να δώσει εξηγήσεις και λογαριασμό, αν και ήταν χρήματα των Ελληνοαμερικανών.

www.kalami.net

H μετανάστευση αποτελεί καταρχήν ζήτημα εθνικής ασφαλείας.


Η λεπτή κόκκινη γραμμή της Εθνικής Ασφάλειας



Του Μάνου Ηλιάδη - 

Η σκληρή γραμμή που αποφασίστηκε να ακολουθήσει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό κατά τη διυπουργική σύσκεψη προ δύο εβδομάδων υπό τον πρωθυπουργό, ήταν μία καθυστερημένη άλλα οπωσδήποτε ορθή απόφαση. 

Και την επικαιρότητα της ενισχύουν οι εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία και το αίτημα της κυβέρνησης της για ευρωπαϊκή συνδρομή στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων από τις χώρες του Μαγκρέμπ. Η απόφαση για ενεργοποίηση και πιστή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου του κ. Χ. Παπουτσή, ο οποίος αφορά τη χορήγηση ασύλου και προσδιορίζει επακριβώς τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται σε περίπτωση συλλήψεως λαθρομεταναστών, η επιδίωξη να περάσει η εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα δύσκολη για τους λαθρομετανάστες, η απόφαση...

Εαν τελικά υπάρξει δυσάρεστη κατάληξη για τα ελληνικά συμφέροντα λόγο της προσκυνημένης πολιτικής της κυβέρνησης τότε θα πρόκειται για εσχάτη προδοσία



Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΞΗΣ ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Είναι εντελώς προκλητική η στάση της κατοχικής κυβέρνησης.
Την στιγμή που κρίνονται μείζονος σημασίας εθνικά θέματα για την ανάπτυξη της χώρας και την βιωσιμότητα του λαού περί άλλων τυρβάζει.
Δεμένη στο ψευτο-ευρωπαϊκό άρμα των τοκογλύφων και των "εκλεκτών" χωρίς καμία αίσθηση εθνικής συνείδησης υλοποιεί προσχεδιασμένες πολιτικές ταίζοντας φούμαρα τον ελληνικό λαό περί "κοινωνικών διαλόγων".
Καθημερινά επιφυλάσσει στους πολίτες την ψήφιση νεων νομοσχεδίων λειτουργώντας ως φοροεισπράκτορας των δανειστών αφού ακόμα και οι ίδιοι γνωρίζουν πως εξόφληση τέτοιων δανείων δεν πρόκειται να υπάρξει ακόμα και αν πουληθούν τα πάντα.
Και ενω δείχνει ότι κάνει ότι περνάει απο το χέρι της για να "σώσει" την χώρα.
Αρνείται εδω και μήνες να χαράξει την ελληνική ΑΟΖ.
Μια κίνηση που θα ήταν κατοχύρωση των ελληνικών συμφερόντων αλλά και η αρχή για την εκμετάλλευση των μικρών ή μεγάλων κοιτασμάτων που θα απέφεραν χρήμα.
Χρήμα που η κατοχική κυβέρνηση δείχνει πως δεν...χρειάζεται γιατί προφανώς χαλάει τον όλο σχεδιασμό.
Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την αναβλητικότητα όταν όσο αφορά τα "θέλω" της τρόικας βρίσκεται πάντα ενα βήμα ποιο μπροστά πανέτοιμη να δώσει όχι το 100 αλλά το 1000% απο αυτά που πρόκειται να ζητηθούν.
Ενω στην περίπτωση της χάραξης ΑΟΖ αν και Κύπρος και Ισραήλ σχεδόν παρακαλούν και σπρώχνουν με δηλώσεις εκείνη κάνει κορόιδο.
Στην πρόσφατη επίσκεψη του Μάρκου Κυπριανού στο Ισραήλ οι δηλώσεις του ήταν πως "είναι στην σκέψη της Ελλάδας η χάραξη ΑΟΖ".
Ενω και οι Ισραηλινοί παρότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση απο ελληνικής πλευράς δημοσίευσαν χάρτες που δείχνουν πως ο αγωγός φυσικού αερίου για το κοίτασμα "Λεβιάθαν" θα περνά απο την Ελλάδα.
Ολοι με λίγα λόγια εντός και εκτός Ελλάδος φωνάζουν αλλά η κυβέρνηση κωφεύει.
Εαν τελικά υπάρξει δυσάρεστη κατάληξη για τα ελληνικά συμφέροντα λόγο της προσκυνημένης πολιτικής της κυβέρνησης τότε θα πρόκειται για εσχάτη προδοσία μεγαλύτερου μεγέθους ακόμα και απο την υπογραφή του μνημονίου που παρέδωσε την διακυβέρνηση της χώρας στους Φράγκους.

protesilaos

Σήμερα, η τουρκική προπαγάνδα βρίσκει αποδέχτες και φερέφωνα, οι οποίοι με απίστευτη ελαφρότητα μεταφέρουν την τουρκική προπαγάνδα.


Η τουρκική προπαγάνδα σήμερα

Τέλη δεκαετίας του '80 και αρχές του '90, ο κουρδικός αγώνας είχε εντατικοποιήσει τις επιθέσεις και δολιοφθορές εναντίον του τυραννικού κεμαλικού τουρκικού καθεστώτος. Ιδίως στα τουρκοκρατούμενα βουνά του Κουρδιστάν, ο τουρκικός στρατός δεχόταν απανωτά πλήγματα. Στο πλαίσιο μεθοδευμένης προπαγάνδας, η ηγεσία του τουρκικού στρατού διοχέτευε σκόπιμες ανακοινώσεις· π.χ. περιέγραφε τους Κούρδους αντάρτες που αγωνίζονταν για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού ως εγκληματίες και τρομοκράτες που σκοτώνουν αθώα και ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα. Εκείνο το λεκτικό της τουρκικής προπαγάνδας δημοσιευόταν αυτούσιο σε μερίδα του ε/κ τύπου. Ήταν δε τότε που ο αγωνιστής Θεόφιλος Γεωργιάδης απείλησε με κατάληψη τα κτίρια τέτοιων εφημερίδων, για να σταματήσει το τουρκικό προπαγανδιστικό δηλητήριο. Δεν ήταν τυχαίο που, λίγο αργότερα, πράκτορες των Τούρκων τον δολοφόνησαν.

Σήμερα ζούμε σε μια πιο χαλαρή κοινωνία. Το χρήμα, τα ιδιοτελή συμφέροντα, οι επιδοτήσεις, αλλά και εξαρτήσεις που πιθανόν να μην αποκαλυφθούν ποτέ, έχουν διαβρώσει την κοινωνία μας...

Σταγόνα στον ωκεανό οι εξοπλισμοί αν και πολλές φορές δεν αγοράζαμε αυτά που χρειαζόμαστε


 Δεν μας έριξαν στα "βράχια" οι εξοπλισμοί. Υπήρχαν μεγαλύτερα...πάρτυ!
)

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/02/blog-post_20.htm..πάρτυ!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ... (ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ )
Μια μεγάλη αλήθεια είπε ο αναπληρωτής στην τελευταία του τηλεοπτική παρουσία. Είτε μας αρέσει ,είτε όχι ο χώρος των αμυντικών δαπανών,μας "έχει βάλει μέσα", πάρα πολλά δις,αλλά όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, δεν είναι αυτός ο χώρος που έχει τα πρωτεία!
Τι είπε ο Μπεγλίτης;
"…θέλω να επισημάνω ιδιαίτερα, ότι το δημόσιο χρέος των 350 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις αμυντικές δαπάνες ή στους υπέρογκους εξοπλισμούς των προηγούμενων 35 χρόνων. Αν δούμε τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το τεράστιο κόστος που είχαν τα νοσοκομεία όλα αυτά τα χρόνια ή άλλοι τομείς της άσκησης δημόσιας εξουσίας, θα δούμε ότι ήταν υπέρτερο από το κόστος των αμυντικών δαπανών.  Απλά γύρω από τις αμυντικές δαπάνες υπήρχε ένα μυστήριο, ακριβώς επειδή ήταν αδιαφανείς ή ανεξέλεγκτες οι διαδικασίες".
Και για να μιλήσουμε με αριθμούς. Από το 1996 που ο Κώστας Σημίτης και η κυβέρνησή του -με ΥΕΘΑ τον Άκη Τσοχατζόπουλο- εξήγγειλε και υλοποίησε το μεγαλύτερο από συστάσεως Ελληνικούς Έθνους εξοπλιστικό πρόγραμμα μέχρι και σήμερα το ποσό που έχουμε δαπανήσει για εξοπλισμούς χρήσιμους και άχρηστους, είναι 14 δισεκατομμύρια. Ας υποθέσουμε -το τονίζουμε ας υποθέσουμε- ότι και τα 14 δις ήταν...

«Τρεις κι ο κούκος» στα εγκαίνια της Ντόρας



«Πλήθος» κόσμου …στα εγκαίνια των γραφείων της Ντόρας.


Σημερινή φωτογραφία (κλικ) της Ντόρας Μπακογιάννη από τα εγκαίνια των γραφείων της ΔΗΣΥ στην Αγ. Παρασκευή. Μετρημένα 14 άτομα μαζί με τον Παπά! Από τους 14 οι δυο είναι βουλευτές. Ο Κ. Κιλτίδης (αυτός που πιάνει το πρόσωπό του στα αριστερά), ο... Λ. Αυγενάκης και ο ένας πρώην βουλευτής (ο Θ. Δαμιανός). Xωρίς να θέλουμε να γίνουμε κακοί, δεν βλέπουμε μεγάλη... προθυμία για το νέο κόμμα της Ντόρας...
Αυτή ξεπέρασε και τον… Καρατζαφέρη σε κοσμοσυρροή. .Α..ρε στερνή μου γνώση να σ΄ειχα πρώτα.

cretanpatriot

Κύριε Αποστόλου, οι Γιαννιώτες δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία σας και δεν συμφωνούν με τον ευγενικό τρόπο που απευθύνεσθε στον συγκεκριμένο ιερωμένο


Επιστολή στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Share
Προς
Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων
κ.κ. Θεόκλητο
Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων
Ιωάννινα
Σεβασμιότατε δέσποτα,
Πληροφορούμεθα, από δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, ότι η καθ΄ Υμάς Μητρόπολη  Ιωαννίνων, η οποία δι΄ εκπροσώπου της μετέχει, με υψηλό ποσοστό, στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε., συνήνεσε στην χορήγηση, ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ ( 1 εκ. € ), στον Αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό “ ΣΚΑΙ ”, για την παραγωγή της ανθελληνικής σειράς « Γεννήθηκα το 1821 ».
Στην συγκεκριμένη σειρά, επιχειρείται η αλλοίωση της πρόσφατης Ιστορίας μας και των απελευθερωτικών αγώνων του Γένους μας, στους οποίους η εκκλησία μας είχε, ως γνωστόν, καθολική συμμετοχή.
Επειδή αδυνατούμε να πιστέψουμε, ότι σε περίοδο που ο Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα ο λαός της Ηπείρου μαστίζεται από πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, ενέκρινε, απλόχερα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, για την προβολή, την οικονομική ενίσχυση και ενθάρρυνση, των αναθεωρητών και πλαστογράφων της Ιστορίας και των παραδόσεων του λαού μας.
Είμαστε βέβαιοι, ότι θα θελήσετε να διαψεύσετε, τέτοια κακοήθη δημοσιεύματα που δικαιολογημένα προσβάλουν το λαϊκό συναίσθημα των πιστών της εκκλησίας και ιδιαιτέρως των καταγόμενων από την Ιερή γη της Ηπείρου μας.
Μετά σεβασμού και τιμής
Παναγιώτης Αποστόλου
Antinews

Συνέντευξη Παπουτσή στην Real News. Διαβάστε και ..... θα καταλάβετε!


Συνέντευξη Χρήστου Παπουτσή, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην εφημερίδα Real News και το δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή (mail του φίλου Κωνσταντίνου Κονή



Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011



Οι επικεφαλής της τρόικα, μετά τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή, μπορεί να συνεχίσουν να ελέγχουν την ελληνική οικονομία ή θα ήταν καλύτερο για όλους να αντικατασταθούν με νέα πρόσωπα;


Το καλύτερο για όλους θα ήταν να αντιληφθούν επιτέλους ποιος είναι ο ρόλος του καθενός. Ποιος είναι υπάλληλος και ποιος είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού. Όταν πριν μήνες είχα κάνει αυτή την επισήμανση ξένισε και προκάλεσε αντιδράσεις. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν τι εννοούσα. Οι εκπρόσωποι της Τρόικα είναι υπάλληλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ και εκεί λογοδοτούν. Η κυβέρνηση, έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Ο Πρωθυπουργός είναι εντολοδόχος του Ελληνικού λαού. Κι έχουμε καθαρή εντολή να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση που μας οδήγησε η ΝΔ και να μπούμε στο δρόμο της ανάκαμψης της οικονομίας.

Μπορεί όντως να συγκεντρωθούν 50 δις έως το 2015 κ. υπουργέ;


Το οικονομικό επιτελείο έχει όλα τα στοιχεία και είναι αυτό που θέτει τους στόχους για την αξιοποίηση του πλούτου της χώρας με όρους δημόσιου συμφέροντος....

Ελλάδα-Κύπρος. Οι χώρες που διώχνουν τις αξίες και αναδεικνύουν τις μετριότητες και τις μηδαμινότητες!!!


Από την Αμερική στην Κύπρο και ξανά στην Αμερική!

 Ο δρ Μιχάλης Αριστείδου
μιλάει στην «Ελεύθερη Έρευνα» για την οδύσσειά του. 
(mail)
                                                                              O δρ Μιχάλης Αριστείδου 
σε μια από τις παραδόσεις του 
σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο.
       Μετά από αρκετά χρόνια στην Αμερική, αποφάσισε να παρατήσει μια αρκετά υποσχόμενη πανεπιστημιακή καριέρα, ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη, φίλους και φυσικά έναν πολύ καλό μισθό. Πήρε την αμερικανίδα γυναίκα του και τα παιδιά τους κι αναζήτησε την Ιθάκη του, τη σημερινή Κύπρο.

     Ο λόγος για έναν διακεκριμένο έλληνα τού εξωτερικού, τον καθηγητή αμερικανικών  πανεπιστημίων, δρ. Μιχάλη Αριστείδου, ο οποίος γνώριζε βέβαια, ότι ρίσκαρε, αλλά οι συναισθηματικοί λόγοι υπερίσχυσαν τής λογικής. Πάντα ήθελε να γυρίσει στον τόπο του. Όμως:

     - Η κατάσταση, που βρήκε στην Κύπρο είναι από εκνευριστική έως καταθλιπτική. Δεν δίνει, όπως εξηγεί ο ίδιος, την εντύπωση σοβαρής χώρας. Είναι «βιτρίνα», κάτι σα «χωριάτης με ακριβό κοστούμι». Ο τόπος είναι ακάθαρτος, τα νοσοκομεία, σχολεία, πάρκα, κ.λπ. είναι τριτοκοσμικά και μοιάζει να έχει καταντήσει κοιτίδα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, μοιάζει δηλαδή, με κράτος «μαϊμού».

     - Υπάρχει ακόμη το Κυπριακό Πρόβλημα, το οποίο έχει καταντήσει ο μέγας «εργοδότης» και πηγή καριέρας ανίκανων πολιτικών κι έχει αναχθεί στον κύριο λόγο για το «σύνδρομο θύματος», που έχει ο λαός και που δρα ως δικαιολογία πολλές φορές, για αδικαιολόγητες συμπεριφορές.

     - Βολεύεται όποιος έχει το ανάλογο κομματικό «μέσον».

     - Η Εκκλησία είναι (παρα)κράτος εν κράτει.

     Αυτά περιγράφει μεταξύ πολλών άλλων τριτοκοσμικών καταστάσεων, που συνάντησε στην πατρίδα του, στη συνέντευξη, που παραχώρησε στην «Ελεύθερη Έρευνα» ο κ. Αριστείδου, τού οποίου σύντομα η αγανάκτηση για τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά απέναντί του τής μεσαιωνικής κοινωνίας τής Ρωμιοσύνης τής Κύπρου επισκίασε τούς συναισθηματικούς λόγους. Μέσα σε λίγους μήνες πήρε τη δύσκολη απόφαση: προτίμησε να γυρίσει στην Αμερική και να ξεκινήσει σχεδόν πάλι από το μηδέν...

«Δεν ήρθε πρώιμα η άνοιξη κι ουδέ το καλοκαίρι. Χαιρόμαστε, χορεύουμε και ψιλοτραγουδάμε, γιατί ελευτερωθήκανε, αητέ, τα Γιάννενά μας!»


Αφιέρωμα στην 21η Φεβρουαρίου 1913. Απελευθέρωση των Ιωαννίνων.


Οι τελευταίες ώρες πριν από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

. . .
20 Φεβρουαρίου - Τετάρτη:

Μόλις χάραξε ακούστηκαν οι πρώτοι κανονιοβολισμοί από τα δυο βουνά, όπου, πριν από καιρό, είχε τοποθετηθεί ουλαμός ορειβατικού πυροβολικού, άγνωστος, μέχρι τότε, στον εχθρό. Ο εχθρός, χωρίς να το περιμένει, μόλις αντιλήφθηκε τους δικούς μας, αντιστέκεται μεν σθεναρά, μπροστά όμως στην ακάθεκτη ορμή των δικών μας, αναγκάζεται, τελικά, να υποχωρήσει.

Στις 8 το πρωί η Τσούκα, ο Άγιος Νικόλαος και η Μανωλιάσα εξέπνευσαν. Όλα τα πυροβόλα ήταν στη διάθεση των δικών μας. Επίσης είχαν συλληφθεί και μερικοί αιχμάλωτοι. Κατά τις 12 το μεσημέρι ανέρχεται στην κορυφογραμμή και το κύριο σώμα. Μαζί του ήμουν κι εγώ. Από εδώ φαίνονται πανοραμικά όλα, εκτός των Ιωαννίνων που καλύπτονταν από τους λόφους της Δουρούτης, και Σαδοβίτσας.

Στην πεδιάδα φαίνονται οι εχθρικοί καταυλισμοί. Στο δρόμο παρατηρείται μεγάλη κίνηση. Εναντίον τους βάλλει το πυροβολικό μας με επιτυχία και τους διασκορπίζει προς το Μπιζάνι και τα Γιάννινα. Κάτω στη Δουρούτη διεξάγεται μάχη από το 1ο Σύνταγμα που κατέλαβε την Τσούκα. Γύρω στη 1 το μεσημέρι κατεβήκαμε στην Κοσμηρά. Το Μπιζάνι εκβάλλει τους τελευταίους επιθανάτιους ρόγχους.

21 Φεβρουαρίου - Πέμπτη:

Θριαμβευτική είσοδος στα Γιάννινα. Τη νύχτα της 20ης προς την 21η Φεβρουαρίου ο διοικητής του 7ου Συντάγματος Ζέρβας, κατέστρωσε το σχέδιο επιθέσεως, κατά τις 7 το πρωί, εναντίον Δουρούτης και Σαδοβίτσας. Τις διαταγές επρόκειτο να μεταδώσω εγώ, ως αγγελιοφόρος του τάγματος Καλυδοπούλου.

Νύχτα απαίσια, έδαφος άγνωστο. Σκέφτομαι ότι σ' αυτό το μέρος την προηγούμενη ημέρα είχε διεξαχθεί πεισματώδης μάχη. Αναγκάζομαι έτσι να κρατώ το όπλο γεμισμένο και με εφ' όπλου λόγχη. Σωστή Οδύσσεια, μέχρις ότου βρω τον Καλυδόπουλο. Κινδύνευσα! Παρ' ολίγο, να πέσω στα χέρια του εχθρού.

Τι ευτύχημα όμως!

Ο Εσάτ πασάς, μόλις κατανόησε τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε, είχε παραδώσει, άνευ όρων, την πόλη, μαζί με τη φρουρά που ανερχόταν σε 30 χιλιάδες, όχι ανθρώπων, αλλά σκελετών. Το πρωτόκολλο υπέγραψε στο Εμίν-Αγά, κατά τις 11 το βράδυ της 20ης προς την 21η Φεβρουαρίου.
. . . . . . . . . . . . . 

[Από το βιβλίο: "Επιστροφή στην Ήπειρο" το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ... >>> ]

ΚΕΝΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ





Γράφει ο *Αμφικτύων

Την ώρα που το Αραβικό τόξο, από τη Μεσόγειο ως τον Κόλπο φλέγεται, εξ αιτίας των εξεγερμένων λαών για Ελευθερία και καλύτερες συνθήκες ζωής και η Τουρκία-παρά τα προβλήματα της- προσπαθεί να καλύψει το κενόν. Την ώρα που η Ευρωζώνη κλυδωνίζεται λόγω ελλειμμάτων και χρεών των χωρών του Νότου. Όταν ακόμη και αυτή η Αμερική κινδυνεύει εξ αιτίας του αστρονομικού της χρέους($18 τρις δολάρια) και των ελλειμμάτων στον Π/Υ της. Όταν η παγκόσμια ύφεση παραμονεύει, εξ αιτίας της ανόδου του πετρελαίου (άνω των 100 δολ./ βαρέλι) , καθώς και των τροφίμων, η χώρα μας χρεωκοπημένη και καθημαγμένη ,μοιάζει με πλοίο ακυβέρνητο σε ταραγμένο πέλαγος , γεμάτο υφάλους μέσα στη θύελλα.

Η Κυβέρνηση και η Βουλή αυτοκαταργήθηκαν όταν υπέγραψαν το Μνημόνιο και πραγματική κυβέρνηση είναι η Τρόικα. Εκτοτε έχασε την λαϊκή υποστήριξη και τώρα εισπράττει την λαϊκή οργή και αγανάκτηση του κόσμου. Δεν μπορούν να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι τα βάρη που έβαλαν στα μικρομεσαία στρώματα ήταν υπέρμετρα από ότι μπορούσαν να σηκώσουν; Και σαν να μην έφθανε αυτό καθημερινώς ανακοινώνουν και νέα επαχθέστερα μέτρα. 

Τον τελευταίο καιρό η Κυβέρνηση παραπαίει επικίνδυνα. Είναι ασυντόνιστη, ασυνεπής, αλλοπρόσαλλη και νεοφιλελεύθερη. Μοιάζει με κατοχική κυβέρνηση. Οι υπουργοί και υφυπουργοί της δεν συνεργάζονται μεταξύ τους , δεν εργάζονται , αλλά και όταν εργάζονται, τα έργα τους βλάπτουν το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον . Στο μόνο που διέπρεψε είναι στην φορομπηχτική της επίθεση εναντίον των εργαζομένων (μισθωτών –συνταξιούχων) και μικρομεσαίων, ενώ άφησε στο απυρόβλητο τους έχοντες και κατέχοντες , φοροφυγάδες , φοροκλέφτες, απατεώνες και μιζαδόρους. 

Ο πρωθυπουργός αδυνατεί να ασκήσει τα καθήκοντα του- διότι συνεχώς ταξιδεύει χάριν αναψυχής . Αδυνατεί να συντονίσει το κυβερνητικό έργο . Αδυνατεί να βγάλει τη χώρα από την βαθιά ύφεση και πολύπλευρη κρίση-που εν πολλοίς αυτός δημιούργησε – και να την βάλει σε αναπτυξιακή πορεία. Αντίθετα, ψεύδεται και αυτοδιαψεύδεται, υπόσχεται και τα παίρνει πίσω, λέει και ξελέει, με αποτέλεσμα να έχε καταρρακωθεί η αξιοπιστία του. Αλλά και τα μέτρα που εξαγγέλλει, τα περισσότερα δεν εφαρμόζονται (λ.χ εξυγίανση του Κέντρου της Αθήνας, Μεταναστευτικό, Κάπνισμα, δασμοί ημιυπαιθρίων κλπ), οι απεργίες ταλαιπωρούν τον κόσμο και η χώρα διαλύεται. Το ποτήρι ξεχείλισε και αγγίζει την ιλαροτραγωδία, με την απεμπόληση των εθνικών μας θεμάτων , των ΑΟΖ , το «ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας », την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου και την απουσία αναπτυξιακής πολιτικής. Ποτέ στο μακρό μου βίο δεν θυμάμαι πρωθυπουργό να έχει πέσει σε τόση ανυποληψία, όση ο σημερινός.

Η δουλική και ηττοπαθής κυβέρνηση ΓΑΠ τελεί υπό διάλυσιν. Σε κατάσταση αφασίας τελεί και η αντιπολίτευση, η οποία αδυνατεί να προβάλει πειστικό αντιπολιτευτικό λόγο. Πλησιάζει λοιπόν το τέλος της κυβέρνησης ; Η μήπως και του παρόντος πολιτικού συστήματος; Διότι εντείνονται οι φήμες περί πρόωρων εκλογών, που εκπορεύονται από το μέγαρο Μαξίμου, από την άβουλη Βουλή και από τα ΜΜΕ , ενώ ο αγανακτισμένος λαός χρειάζεται μια μόνον θρυαλλίδα για να εκραγεί. 

Ένα επικίνδυνο κενό εξουσίας πλανάται στη χώρα και την αποδυναμώνει γεωπολιτικά και στρατηγικά προς όφελος της Τουρκίας και των γειτόνων μας. Αποξενωμένη από συμμάχους και διεθνή στηρίγματα, χρεωκοπημένη και χειραγωγούμενη έξωθεν, μοιάζει με την αλήστου μνήμης ‘κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου ‘ προ της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Τώρα τον λόγο έχουν οι πολίτες (άρθρο 120 του Συντάγματος) , εάν ακόμη έχει απομείνει ελάχιστος πατριωτισμός

ΤΕΛΟΣ

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης 

μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com/

Οι στρατιωτικοί απαξιώνουν κανονικά τον Ερντογάν


Posted: 19 Feb 2011 02:17 AM PST
19-1-2011 εφ. Χουριέτ
Επίσκεψη ηθικού στις φυλακές Χασντάλ
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ισίκ Κοσανέρ και αρχηγοί όπλων πραγματοποίησαν χτες μια επίσκεψη έκπληξη στις στρατιωτικές φυλακές Χασντάλ όπου κρατούνται, οι συλληφθέντες στα πλαίσια της υπόθεσης Εργκενέκον 24 στρατηγοί και ναύαρχοι και οι 102 ενεργοί αξιωματικοί.
Η επίσκεψη αυτή που πραγματοποίησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κοσανέρ μαζί με τον διοικητή του στρατού ξηράς Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, με τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων ναύαρχο Εσρέφ Ουγούρ Γιγίτ, με τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Χασάν Ακσάι και με τον Γενικό Διοικητή της Στρατοχωροφυλακής στρατηγό Νετζντέτ Οζέλ , σχολιάστηκε από στρατιωτικούς κύκλους ως μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους αξιωματικούς.
Τους διοικητές όπλων που πήγαν στην φυλακή με στρατιωτικό ελικόπτερο τους συνόδεψε ο διοικητής της 1ης Στρατιάς στρατηγός Χαϊρί Κιβρίκογλου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υπήρξαν συγκινητικές στιγμές ανάμεσα στους κρατούμενους και στους διοικητές των όπλων. Οι κρατούμενοι αξιωματικοί παραπονέθηκαν πως αυτό που έγινε ήταν αδικία και παράνομο.
 Ο στρατηγός Κοσανέρ μετά την απόφαση για συλλήψεις στα πλαίσια της, και πριν να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ερντογάν στο γραφείο του στο Ντολμαμπαχτσέ, είχε συναντηθεί με συζύγους και συγγενείς των κρατούμενων αξιωματικών στην Λέσχη Αξιωματικών. Οι σύζυγοι και συγγενείς των κρατούμενων αξιωματικών σήμερα αναμένεται να πάνε σήμερα στις 14.00 στο μαυσωλείο του Κεμάλ.

Σχόλιο : Δύσκολεύει λιγο η θέση των  δικαστών σε αυτήν την υπόθεση.. H Χουριέτ με αυτό το άρθρο επαληθεύει πάλι το παρατσούκλι της ως ¨εφημερίδα του στρατού¨. Άκου… ¨υπήρξαν συγκινητικές στιγμές¨  ! Σιγά ρε, θέλετε να προκαλέσετε  συγκίνηση για αυτούς που σχεδίαζαν να αιματοκυλίσουν τη χώρα σας…  

Τουρκικά Νέα