Σελίδες

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές: Είτε θα αντισταθεί, επιτέλους, με εθνική αξιοπρέπεια και, κάποια στιγμή, δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει και θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, αφού το τουρκικό casus belli ακόμα ισχύει. Είτε η έμφοβη διστακτικότητά της έναντι της αποθηριωμένης Τουρκίας θα την οδηγήσει σε ακόμα μιαν απώλεια εθνικού εδάφους.


Αντιστάσεις

Ο γκρίζος λύκος Νταβούτογλου υλακτεί για το Καστελόριζο| 10/03/2011 |

 Εκτύπωση 

 Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Η ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι αναθεωρητικό κράτος. Ασκεί εξωτερική πολιτική στηριγμένη στο διεθνές δίκαιο. Αντίθετα, η Τουρκία είναι αδίστακτα αναθεωρητικό, επεκτατικό και κατακτητικό κράτος. Την εξωτερική πολιτική της ασκεί με στρατιωτική ισχύ (hard power) αλλά περισσότερο με μαλακή δύναμη (soft power), επενδυμένη με ό,τι αποκαλείται στις διεθνείς σχέσεις ως Public Diplomacy (Δημόσια Διπλωματία, στηριγμένη σε δημόσιες σχέσεις, πολιτική, πολιτιστική, οικονομική, κτλ. προβολή της χώρας ως σταθεροποιητικού παράγοντα ειρήνης, συνεργασίας, κτλ.). Η Ελλάδα είναι οικονομικά αδύναμη ενώ η Τουρκία ανήκει στην ομάδα των G20 πλουσιότερων και ανεπτυγμένων χωρών. Η Ελλάδα κατάντησε το μαύρο πρόβατο και ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης και των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Η Τουρκία είναι το χαϊδεμένο παιδί όλων εξαιτίας της στρατηγικής και ενεργειακής σημασίας της, έστω και αν δεν παράγει ούτε ένα βαρέλι πετρέλαιο. Είναι, όμως, ισχυρός διαμετακομιστικός σταθμός για πολλούς αγωγούς προς τη Δύση.
Τα σημειώνουμε αυτά για να εξηγηθεί η σημασία της προχθεσινής επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Αθήνα. Με προβιά προβάτου μετέβη στην ελληνική πρωτεύουσα ο Τούρκος γκρίζος λύκος. Γι’ αυτό και δεν απέφυγε να ξαναπεί όσα καινοφανή δήλωσε στην αθηναϊκή «Καθημερινή», την περ. Κυριακή. Ότι, τάχα, το Καστελόριζο είναι μεν ένα ελληνικό νησί, αλλ’ ανήκει στη… Μεσόγειο! Τι επιδιώκει η Τουρκία; Στη διαπραγμάτευση για το Αιγαίο, το Καστελόριζο να εξαιρεθεί. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και η ελληνική κυβέρνηση απέφυγαν να απαντήσουν ευθέως στον Νταβούτογλου και περιόρισαν το ζήτημα στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας «από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο». Αλλ’ η Τουρκία έχει δύο μείζονες στόχους σε βάρος της Ελλάδας, εκτός άλλων: Πρώτον, επιδιώκει συνδιαχείριση του Αιγαίου. Δεύτερον, αξιώνει αποκλεισμό του Καστελόριζου από την οριοθέτηση της ΑΟΖ.
Γιατί; Επειδή στη θαλάσσια περιοχή, που εκτείνεται από την Κρήτη και το Καστελόριζο με προέκταση προς τη λεκάνη της Λεβαντίνης (Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος), έχουν ανακαλυφθεί φανταστικές ποσότητες φυσικού αερίου και υδριτών μεθανίου. Αν η Τουρκία επιτύχει να εξαιρέσει το Καστελόριζο της ΑΟΖ με την Ελλάδα, πέραν όλων των άλλων ολέθριων εθνικών συνεπειών, θα έχει ΑΟΖ με την Αίγυπτο! Και, φυσικά, η Κύπρος θα υποχρεωθεί να έχει ΑΟΖ συνορεύουσαν με την Τουρκία. Δύο άλλα προβλήματα. Πρώτον, δυστυχέστατα η Αθήνα δεν άκουσε και δεν ακολούθησε τη Λευκωσία που, επί Τάσσου, είχε αρχίσει τις διαδικασίες για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με το Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Αν το ίδιο έπραττε τότε και η Αθήνα, σήμερα η κατάσταση θα ήταν τελείως διαφορετική. Δεύτερον, η Τουρκία, για λόγους ευνόητους, δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας. Το άρθρο 121 της Σύμβασης προσδιορίζει ότι τα νησιά έχουν πλήρη δικαιώματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.
Τι είπε προχθές ο Νταβούτογλου; Η Τουρκία είναι «ανοικτή σε κάθε συζήτηση εφ’ όλων των θεμάτων και, βεβαίως, επί του (θέματος) του Καστελόριζου». Με απλά λόγια, η Τουρκία όχι μόνο αμφισβητεί την ελληνική εθνική κυριαρχία επί της νήσου αλλά και την γκριζοποιεί. Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές: Είτε θα αντισταθεί, επιτέλους, με εθνική αξιοπρέπεια και, κάποια στιγμή, δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει και θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, αφού το τουρκικό casus belli ακόμα ισχύει. Είτε η έμφοβη διστακτικότητά της έναντι της αποθηριωμένης Τουρκίας θα την οδηγήσει σε ακόμα μιαν απώλεια εθνικού εδάφους.

Στρος -Καν "Οι Έλληνες είναι βουτηγμένοι στα σκατά"



Χρησιμοποιώντας λαϊκή αλλά και σκληρή γλώσσα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν μιλάει για τους Έλληνες σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από το γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal+ με τον τίτλο «Με τον Ντομινίκ Στρος-Καν μέσα στο ΔΝΤ» και πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή στη Γαλλία.


«Οι Έλληνες αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν και όμως είναι εκείνοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία και που δεν πληρώνουν φόρους». Προσθέτει μάλιστα με καταγγελτικό ύφος: «Η απάτη πάει σύννεφο», θεωρώντας πως εάν δεν είχε ζητηθεί η παρέμβαση του ΔΝΤ η Ελλάδα «θα είχε πέσει στην άβυσσο».


Οι Γάλλοι φρόντισαν να κόψουν τις αναφορές του Στρος Καν στις “φιλικές κουβέντες” που είχε με το Γιώργο Παπανδρέου και που αποκάλυψαν ότι ο Πρωθυπουργός συζητούσε μαζί του ήδη από το Δεκέμβριο του 2009 για στήριξη της χώρας από το ΔΝΤ δεν έκοψαν όμως από το ντοκιμαντερ που θα μεταδοθεί τη γνώμη του ισχυρού άνδρα για την οικονομία της Ελλάδας αλλά και τη στάση των Ευρωπαίων (τότε) και τη μεγάλη καθυστέρηση που έδειχναν στη λήψη αποφάσεων.
Ο Στρος Καν μόνο κολακευτικός δεν είναι για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Κάποιοι έχουν κάνει τη φοροδιαφυγή "εθνικό σπορ" λέει και αυτό μας θυμίζει και κυβερνητικές δηλώσεις μήνες μετά για να δικαιολογηθεί η υπογραφή του Μνημονίου.
Ο mister ΔΝΤ λέει μάλιστα ότι υπάρχουν κάποιοι που "δεν έχουν ψωμί να φάνε" την ώρα που κάποιοι δεν πληρώνουν ... μία σε φόρους περιγράφοντας με την απίστευτη φράση τη γενικότερη εικόνα: "στην Ελλάδα οι άνθρωποι είναι βουτηγμένοι στα σκατά".
Για την ακρίβεια ο Στρος Καν περιγράφει την εικόνα μιας Ελλάδας που σε λίγες μέρες (τότε) δεν θα είχε λεφτά να πληρώσει τους μισθούς και ο κόσμος θα έτρεχε να πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες.
Αναφέρεται σε έναν Γιώργο Παπακωνσταντίνου που ήταν πολύ συγκινημένος όταν πήγε να ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ λόγω της κρίσιμης κατάστασης και γενικότερα μια εικόνα που στην πραγματικότητα ποτέ δεν μάθαμε εμείς εδώ στο εσωτερικό, παρά μήνες αργότερα...
 

Όντως με προβληματίζει η ενημέρωση Καρατζαφέρη. Μήπως, και χωρίς αυτό να είναι κολακευτικό για την μειονεκτική του πολιτική προσωπικότητα, είναι από τους διαμορφωτές της σημερινής «ELLHNIKHS PRAGMATIKOTHTAS»;


Νὰ τὸν χαίρεστε βρέ!


Πάντως αὐτὸ τὸ «ὅ,τι τὰ γνώριζε», ἐμένα πολὺ μὲ προβληματίζει… Πῶς στὰ κομμάτια τὰ ἤξερε; Καὶ ἀπὸ ποῦ;
Ξέρετε κάτι;
Γιὰ νὰ τὰ γνωρίζῃ, καὶ μάλλιστα 11 χρονάκια πρίν, ὁ κύριος ἦταν στὰ «κόλπα»… Ἀκόμη καὶ στὸ μεγάλο κόλπο τῆς χρεωκοπίας….
Πάει ὁ 13ος μισθός, κι ὁ 14ος, καὶ ἡ συνεκμετάλλευσις, καὶ ἡ ἰσοπέδωσις τοῦ στρατοῦ, καὶ τὰ σύνορα…. Καὶ πόσα ἤξερε τὸ «παλληκάρι»… Λίγα μᾶς εἶπε….
Καὶ πόσα ἔκανε τὸ «παλληκάρι» γιὰ νὰ τὰ σταματήσῃ; Μήπως ὅμως τὸ «παλληκάρι» δὲν στήριξε τὸν ΓΑΠ μὲ ὅλες του τὶς δυνάμεις;
Λοιπόν, νὰ τὸν χαίρεστε….
Δὲν μοῦ κάνει…
Σὲ τίποτα…
Φιλονόη.
Υ.Γ. Νὰ περιμένουμε φυσικά συντόμως τὴν διαγραφή τοῦ χρέους; Καὶ μετὰ θὰ σκύψουμε κι ἄλλο ἀπὸ «εὐγνωμοσύνη»; Λοιπόν, γιατὶ ἐγώ πολύ φοβοῦμαι πὼς τὸ «παλληκάρι» σταμάτησε νὰ ὁμιλῇ, διότι ἔλαβε παχυλή «ἀποζημίωσι»; Καὶ μάλλιστα συνέβαλε καὶ στὴν ὁριστική παραχώρησι τοῦ Αἰγαίου μὲ τὴν ὑποστήριξί του στὸ μνημόνιο; Μόνος του τὰ εἶπε… Μόνοι μας ἂς ξεστραβωθοῦμε….

Δύο δρόμοι ξανοίγονται μπροστά μας. «Της βίαιης σύγκρουσης» με το κατεστημένο και ο άλλος του... «ξενιτεμού»


ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η στάση που τήρησε η Ελληνική κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα που 300 λαθρομετανάστες απεργούσαν και απαιτούσαν εκβιαστικά διάφορα δικαιώματα υπήρξε απαράδεκτη. Η εθνική κυριαρχία δεν ασκήθηκε ως έπρεπε από την κυβέρνηση Παπανδρέου. 
Θα έπρεπε να είχαν απελαθεί από την πρώτη μέρα και οι 300 απεργούντες και οι υποστηρικτές τους να κατηγορηθούν για υπόσκαψη της νομιμότητας. Αντί αυτών όμως η κυβέρνηση Παπανδρέου υποχώρησε στους εκβιασμούς της συμπαράταξης λαθρομεταναστών και εθνομηδενιστών. Απέδειξε για άλλη μια φορά ότι παραδίδει την Ελλάδα στους ξένους, τοκογλύφους αφ'ενός και λαθρομετανάστες αφ'ετέρου.
Όταν οι άνεργοι στην Ελλάδα ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο που ξεπερνά το 20% του εργατικού δυναμικού, κάθε παραχώρηση προς μετανάστες και λαθρομετανάστες είναι εθνική προδοσία. 
Οι Έλληνες άνεργοι από σήμερα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο δρόμους, ο πρώτος είναι ο δρόμος της άμεσης και βίαιης σύγκρουσης με το προδοτικό πολιτικό κατεστημένο, και ο δεύτερος δρόμος είναι να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς και να εγκαταλείψουν την Ελλάδα στους ξένους και τους προδότες.
 Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα καλεί τους αδελφούς Έλληνες να επιλέξουν το δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης. 

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ

Το Αλβανικό κράτος νομιμοποιεί την αρπαγή της γης των Βορειοηπειρωτών από τον Αλή Πασά, μετά από 200 χρόνια


 

Ένα εξαιρετικό άρθρο της Μαρίας Καραθάνου
καθηγήτριας Διεθνών Σχέσεων,  Λονδίνο 

Το 1788, Ο Αλί Μπέη από το Τεπελένι, ένας Αλβανός  ληστής ανέλαβε υπό την διοίκησή του την  Ήπειρο. Ο Αλή Πασάς, όπως έμεινε γνωστός,  αναγνωρίστηκε ως κυβερνήτης των Ιωαννίνων.
Κάποια έμφαση πρέπει να δοθεί στην διακυβέρνηση της Ηπείρου από τον Αλή Πασά καθώς είναι γνωστό ότι επέφερε καταστρεπτικό κτύπημα στον πολιτιστικό,  γλωσσικό  και θρησκευτικό χαρακτήρα της περιοχής. Ένα κτύπημα που δυσκολεύθηκαν πολύ οι Έλληνες να ξεπεράσουν. Οι πράξεις του εναντίον του Ελληνικού πληθυσμού της περιοχής είναι ευρέως γνωστές και τεκμηριωμένες από μεγάλο αριθμό έγκυρων ανθρώπων της εποχής.
Για την εκμετάλλευση των Χριστιανικών κοινοτήτων θεωρείται ένας κακός τύραννος...

ΘΕΣΠΙΖΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ



ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ!

Την ώρα που η κυβέρνηση υποβάλλει σε ανελέητη επιδρομή τον ελληνικό λαό χωρίς, μάλιστα, ελπίδα και προοπτική έρχεται και θεσπίζει ανέλπιστα και πρωτοφανή φορολογικά δώρα στις θυγατρικές των πολυεθνικών, αναιρώντας και ακυρώνοντας νόμους που η ίδια ψήφισε, με πανηγυρικούς τόνους, στους πρώτους μήνες της θητείας της.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση με τη ρύθμιση του άρθρου 14 στο φορονομοσχέδιο που κατέθεσε, δεν μειώνει μόνο κατά 4 ολόκληρες μονάδες το φόρο στα μη διανεμόμενα κέρδη των...
 επιχειρήσεων, για να τον περιορίσει στο 20%, πράγμα που σημαίνει άμεση ετήσια απώλεια εσόδων για το δημόσιο της τάξης των 300 εκ ευρώ!
Κάνει στο ίδιο άρθρο του φορονομοσχεδίου κάτι πολύ χειρότερο.
Πρώτον: απαλλάσσει τις θυγατρικές των ευρωπαϊκών πολυεθνικών επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στη χώρα μας, από κάθε φορολογική επιβάρυνση στα διανεμόμενα στις μητρικές εταιρείες κέρδη τους!
Κατ’ αυτό τον τρόπο οι θυγατρικές των πολυεθνικών με τη βοήθεια και των ενδοομιλικών υποτιμολογήσεων ή υπερτιμολογήσεων μπορούν να φουσκώνουν όσο θέλουν τα διανεμόμενα κέρδη τους και να τα στέλνουν αφορολόγητα στη μητρική τους, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα ευρώ δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα
Δεύτερον: απαλλάσσει από κάθε φόρο τα μερίσματα ξένων επιχειρήσεων στη χώρα μας που στέλνονται στο εξωτερικό, εφόσον υπάρχει με την τρίτη χώρα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας! Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μεγαλομέτοχοι επιχειρήσεων στην Ελλάδα θα μπορούν να καταγράφουν τα μετοχικά τους πακέτα σε χώρες μειωμένης ή σχεδόν ανύπαρκτης μερισματικής φορολογίας, με τις οποίες η Ελλάδα έχει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας, με αποτέλεσμα να γλυτώνουν κάθε φορολογίας στις παχυλές μερισματικές τους απολαβές!
Αυτά δυστυχώς είναι τα επιτεύγματα της μνημονιακής κυβέρνησης στο όνομα της προσέλευσης επενδυτών. Η φορολογική ασυλία σε όλο το μεγαλείο της.
Κατά τα άλλα, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αφορά τη «μαρίδα» η οποία θα πηγαίνει φυλακή για χρέος από 5.000 ευρώ!
http://e-parembasis.blogspot.com/

Η Ντόρα όταν υπόσχεται .... υπόσχεται. Και σε Χριστιανούς και σε Μουσουλμάνους. Κληρονόμησε την "τέχνη" από τον πατέρα της! Είνα θέμα DNA!!!!


Posted: 09 Mar 2011 02:21 AM PST
Εφ. Γκιουντέμ Μάρτιος 2011
4 – 5 χρόνια πριν και 5 χρόνια μετά

Αρθρογράφος Τζεμίλ Καπζά


Η Ντόρα Μπακογιάννη πριν από 5 χρόνια ήταν Υπ. Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή.
… Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις που είχε κάνει εκείνη την περίοδο.

… Είναι ξεκάθαρος ο λογαριασμός όσον αφορά ποια από τα μέτρα ή τις «καινοτομίες» που είχε ανακοινώσει η Ντόρα Μπακογιάννη εφαρμόστηκαν και ποια όχι μέσα σε αυτήν την πενταετία.
Θα έσβηναν τα χρέη των βακουφίων και δεν θα εφαρμοζόταν ο φόρος στις βακουφικές περιουσίες. Επικρατεί ασάφεια . Ενώ τα άτομα που διόρισαν οι ίδιοι, δεν σπάνε την σιωπή τους.
Θα υπήρχε αλλαγή στον νόμο για να μπορέσουν να γίνουν εκλογές της διαχειριστικής επιτροπής. Επειδή τις αλλαγές στον νόμο δεν μπορεί να τις αποδεχτεί η μειονότητα, ακόμη δεν μπορούν να γίνουν εκλογές. Η κυβέρνηση θα έλυνε αυτό το πρόβλημα μέσω διαλόγου με την μειονότητα. Δεν υπήρξε καν ανταπόκριση στην απαίτηση της Μειονότητας για διάλογο.
Υπάρχει ο νόμος των 240 ιεροδιδασκάλων. Δεν εφαρμόζεται ούτε πρόκειται να εφαρμοστεί. Με αυτόν τον νόμο η κυβέρνηση χειροτέρεψε τα πράγματα. Η πρόθεση είναι αυτή που έχει σημασία. Το καταλαβαίνετε;
Δεν τηρήθηκε η υπόσχεση που δόθηκε για απόδοση ιθαγένειας στα θύματα του άρθρου 19 αλλά μόνον σε εκείνους που ζουν στην Ελλάδα. Σήμερα ακόμα υπάρχουν θύματα.
Θα υπήρχε ποσόστωση 5 τοις χιλίοις για την μειονότητα στις εξετάσεις για το δημόσιο. Ψηφίστηκε ο νόμος και κανένας δεν γνωρίζει αν εφαρμόζεται ή όχι.
Από τις ανακοινώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την μειονότητα, βλέπουμε ότι τηρήθηκε μόνο η υπόσχεση συνέχισης διορισμού των Μουφτήδων.
Πέρασαν 5 χρόνια από τότε. Εξαφανίστηκε ο Πρωθυπουργός Καραμανλής. Ο Σαμαράς, ο οποίος στο παρελθόν είχε ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, του πατέρα της Μπακογιάνη, έγινε πρόεδρος της ΝΔ. Η Ντόρα διαγράφτηκε από το κόμμα. Και ήρθε τώρα στην δυτική Θράκη ως πρόεδρος του νέου κόμματος που η ίδια ίδρυσε. Οι δηλώσεις που έκανε αυτήν την φορά σχετικά με την μειονότητα, ήταν πιο προσεκτικές και γενικού περιεχομένου. Εριξε την μπάλα στο γενικό συνέδριο του κόμματος. Ανακοίνωσαν ότι στο πρόγραμμα της ΔΗ.ΣΥ. θα συμπεριληφθεί και το μειονοτικό πρόγραμμα. Τώρα υπάρχει αγωνιώδης αναμονή: «Ας έρθει το γενικό συνέδριο του κόμματος και θα δούμε το πρόγραμμα της μειονοτικής πολιτικής μας».
Μην ανησυχείτε! Οι μέρες κυλάνε σαν το νερό.
Να μην μας διαφύγει ότι υπάρχει ένα κοινό σημείο ανάμεσα στην σημερινή επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη και εκείνης που έκανε πριν από 5 χρόνια. Ο Ιλχάν Αχμέτ συνόδεψε την Ντόρα Μπακογιάννη και στις δυο επισκέψεις, πριν από 5 χρόνια ως βουλευτής και τώρα ως ιδρυτικό μέλος του κόμματος. Ποιος ξέρει με ποια ιδιότητα θα συνοδέψει ο Ιλχάν Αχμέτ στην επόμενη επίσκεψη την Ντόρα Μπακογιάννη. Τώρα σίγουρη είναι η ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους. Πιστεύω ότι έχει συνέχεια.
Προς το παρόν, θα είναι πιο υγιές να συγκρίνουμε τις δύο επισκέψεις της Ντόρας Μπακογιάννη και να καταλάβουμε πόσο διαφέρουν οι απόψεις και οι ιδέες της για την μειονότητα από τότε, αφού πρώτα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του κόμματός της.
Ας κάνουμε υπομονή…


tourkikanea.gr

Η υποδοχή Νταβούτογλου στην Θράκη. ΑΗΜΕΤ HAS…TİR !! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ




Σήμερα ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέφθηκε τη Θράκη, υποτίθεται ιδιωτικώς, και έλαβε ένα ιδιωτικό καλωσόρισμα. Θρακιώτες και Κύπριοι διαδηλωτές κατήγγειλαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ την ώρα που συναντούσε εκεί τους ντόπιους προύχοντες, την υποκριτική παρουσία του με κουρδικές και κυπριακές σημαίες, καθώς και με πλακάτ και με πανώ.

Σ’ αυτά αναγράφονταν συνθήματα στα αγγλικά, στα ελληνικά και στα τουρκικά, που έδιναν τον τόνο της διαμαρτυρίας:
ΝΑΙ στο ευρωπαϊκό μέλλον, ΟΧΙ στο οθωμανικό παρελθόν
Αρκετά με την τουρκική υποκρισία, ξεκουσμπιστείτε από τη Θράκη!
Αχμέτ, φεύγοντας πάρε και το Προξενείο μαζί σου!
Κατοχικη΄δύναμη της Κύπρου, η ελληνική Θράκη σου λέει: Άι σι…τίρ!
Οι 114 ομαδικοί τάφοι δεν είναι εδώ, στο Κουρδιστάν να πας!
Ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία: 114 ομαδικοιί τάφοι, 1469 πτώματα. Κρατήστε τον ανθρωπισμό σας μακρυά μας!
Από τον τηλεβόα εστάλη και...

Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ



  
  

Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝΩς γνωστόν πλέον σε όλους μας, καθότι είναι και καταγεγραμμένο στην δανειακή σύμβαση αυτό, με την υπογραφή του Μνημονίου και χωρίς φυσικά την σύμφωνη και έννομη έγκρισή μας ως λαού, οι πολιτικοί ηγέτες-Εφιάλτες του τόπου αυτού και της Ιστορίας μας, έχουν προσυπογράψει μέσα σε αυτό, ουσιαστικά την εκχώρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και έχουν ήδη προ-συμφωνήσει στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού μας πλούτου, στα πλαίσια ενός υποτιθέμενου εξορθολογισμού και μιας δήθεν εξυγίανσης των δημοσιοοικονομικών μας.

Στην πραγματικότητα όμως αφορά αποκλειστικώς και μόνον στην νομιμοποίηση, με τους σύγχρονους όρους της πολιτικής και της οικονομίας των χρηματηστηρίων και των οίκων αξιολόγησης, εκείνου που στο παρελθόν αποκαλλούσαν ως: φόρο υποτέλειας τον οποίο και όφειλαν οι κατεκτημένοι και υπόδουλοι λαοί προς τους κατακτητές τους. Αφορά επίσης στην διαιώνιση της ανήθικης εκμετάλλευσης και αφαιμάξεως των πολλών προς όφελος των ολίγων εκείνων των αγενών και χυδαίων, αχρείων εκμεταλλευτών μεγαλο-ιδιοκτητών, -επιχειρηματιών, -εμπόρων, -πολιτικών και -τοκογλύφων του τραπεζικού συστήματος που συναπαρτίζουν την σύγχρονη άρχουσα τάξη, με την συναίνεση, την συνενοχή και τις τύποις δημοκρατικές ευλογίες μας φυσικά...

Τα σενάρια που φέρνουν στο προσκήνιο του εκφοβισμού μας την εκποίηση πλέον όχι μόνον της δημόσιας περιουσίας, των νησιών και του εθνικού μας πλούτου, αλλά ακόμα και αυτών των ίδιων των μνημείων της πολιτιστικής μας...

Τα μάρμαρα δεν σκουριάζουν. Μπορεί οι βλαστοί της «νέας παιδείας» να μπογιατίζουν τα μάρμαρα, αλλ’ αυτά εις πείσμα των καιρών αντιστέκονται. Δεν λένε να σκουριάσουν…



Γράφει ο Σαράντος
Καργάκος
Ο Ιππόλυτος Ταίν στον οποίο οφείλουμε τον πολυχρησιμοποιημένο όρο «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» (κατά μετάφραση Εμμ. Ροΐδη) είχε γράψει ότι  «η παιδαγωγική είναι μία από τις μεγαλύτερες ανοησίες της εποχής μας, αλλά ας μην το λέμε πολύ δυνατά, γιατί υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που ζουν από αυτή»! Ας σκεφτούμε τη «Μεγάλη Στρατιά» παιδαγωγών-συμβούλων, σπουδαιοθεσιτών και σπουδαιομίσθων που σιτίζονται στο υπουργείο υπνοπαιδείας. Ας σκεφθούμε τους εκατοντάδες διδάσκοντες την παιδαγωγική και τα περί αυτήν συναφή στις δεκάδες ανώτερες και ανώτατες σχολές. Ίσως υπερβαίνουν όλοι αυτοί την χιλιάδα. Και όλοι συγγράφουν βιβλία ογκώδη, κατάλληλα για άρση βαρών, αλλά κατά το πλείστον ακατάλληλα για άρση, δηλαδή ανύψωση μυαλών. Και πρωτίστως του νεανικού ήθους.

Ως βαρύτατα φορολογούμενος – κι όχι πια ως παλαιός παιδαγωγός -, απλώς διερωτώμαι: Με τόσες παιδαγωγικές σχολές, με τόσους διδάσκοντες μοντέρνα παιδαγωγικά συστήματα, κατά πόσον ανέβηκε πνευματικά και ηθικά η στάθμη των σχολείων και των σχολών μας; Μη δα τα πανεπιστημιακά μας δεν βρίσκονται κοντά στο επίπεδο των αντιστοίχων της Κεντρώας Αφρικής; Το ήθος των νέων μας ανήλθε ή κατήλθε; Ποιο το επίπεδο της κοινωνικής τους συμπεριφοράς; Και, γενικότερα, ο πήχυς των επιδόσεων κατ’ έτος ανέρχεται ή κατέρχεται;

Δεν καταδικάζω την παιδαγωγική για την κατολίσθηση αυτή. Έχω γράψει αναρίθμητα άρθρα για την Μοντεσσόρι, τον Πισταλότσι και για πολλούς άλλους. Τώρα μάλιστα εντρυφώ στα δοκίμια του σπουδαίου Αμερικανού Χένρυ Θόρω (Thoreau, 1817-1862). Πάντως, σαν τον Κάτωνα, hoc censeo, τούτω φρονώ: ό,τι έχει λεχθεί στην Ξενοφώντεια «Κύρου παιδεία», στον Ισοκράτειο λόγο: «Προς Δημόνικον», την Πλουτάρχεια διατριβή «Περί παίδων αγωγής» και την περίφημη του Μεγάλου Βασιλείου επιστολή «Προς τους νέους…», παραμένει και σήμερα ακατάλυτο, απαρασάλευτο. Η μελέτη των κειμένων αυτών είναι που με βοήθησε στα πρώτα νεανικά μου δοκίμια να γράψω τη φράση που αποτέλεσε επί 35 χρόνια διδακτική μου αρχή: «Στο παιδί δεν απλώνουμε χέρι. του δίνουμε το χέρι.»

Σήμερα είμαι πολύ προβληματισμένος. Κατά τις δεκαετίες που πέρασαν, τι προσέφερε το ευφημιστικά λεγόμενο υπουργείο Παιδείας; Τίποτε άλλο από ζημιά. Και στα τελευταία χρόνια η ζημιά από παλαβομάρες «άρες μάρες, κουκουνάρες» έγινε πιο μεγάλη κι από την τρύπα του όζοντος. Το ότι το σχολείο όζει, ζέχνει είναι παγκοσμίως γνωστό. Και διερωτώμαι αφελώς: ό,τι κάνει ζημιά, γιατί να συντηρείται, γιατί να διατηρείται; Ο Χριστός δεν το είπε για πλάκα αυτό που αναφέρει στο Ευαγγέλιό του ο Ματθαίος: «Παν δένδρον μη ποιούν καρπόν καλόν εκκόπτεται και εις πυρ βάλλεται» (3 παρ. 10). Το ευφημιστικά λεγόμενο υπουργείο Παιδείας είναι σαν την άκαρπη συκιά η οποία πάλι, κατά τον Ματθαίο (21 παρ. 19) εισέπραξε την κατάρα του Χριστού: «Μηκέτι εκ σου καρπός γένηται εις τον αιώνα. Και εξηράνθη παραχρήμα (=αμέσως) η συκή»!

Ο Χριστός στο πρώτο απόσπασμα λέγει σαφώς ότι θέλει κόψιμο και κάψιμο «παν δέντρον μη ποιούν καρμπόν καλόν». Τι το καλό προσέφερε το υπουργείο αυτό; Μήπως εξ αυτού δεν «ερρύη τα φαύλα»; Από αυτό δεν άρχισε ο γλωσσικός μας αφανισμός και η εθνική και η ηθική μας υπομείωση; Μήπως από αυτό και από τα παρασαρκώματά του δεν ξεκινούν κάθε χρόνο σκανδαλώδεις ή συνδικαλιστικές καταστάσεις που μας οδηγούν στον αφελληνισμό και στον ανθελληνισμό; Κι αν ακόμη παράγεται κάποιο έργο στα σχολειά μας, τούτο οφείλεται στην ευψυχία κάποιων εκπαιδευτικών που συχνότατα τίθενται υπό διωγμόν.

Το ερώτημα, και τι θα γίνει με την παιδεία χωρίς υπουργείο Παιδείας, παραπέμπει στο Καβαφικό «Και τώρα τι θα γένουμεν χωρίς βαρβάρους;» Οι βάρβαροι μπορεί να «ήσαν μια κάποια λύση» αλλά το «εξευρωπαϊσμένο» υπουργείο μας δεν προσφέρει καμμία λύση. Απεναντίας στα υπάρχοντα προβλήματα προσθέτει κι άλλα, έτσι που το ελληνικό σχολείο να γίνεται «πληγή από φρικτό μαχαίρι», για να εκφραστούμε πάλιν καβαφικώς. Κάποιοι μ’ ερωτούν ποια λύση προτείνω εγώ. Απαντώ: πρώτον, αυτή που πρότεινε ο Χριστός. Δεύτερον, στη θέση της καταραμένης συκιάς να φυτευθεί φυτό που να παράγει καρπόν ελληνικό. Φυτό που ως καρπούς παράγει «γασμούλους» δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει ποτέ στην Ελλάδα. Όσο κι αν ποτίζεται με ξένα λύματα. Το ελληνικό χώμα ξέρει να αντιστέκεται, γιατί αυτό είναι ποτισμένο με αίμα ελληνικό. Κάποτε, οι σκληρά προπονούμενοι για Αριστεροί, τραγουδούσαν εν χορώ τον στίχο –σε μουσική Θεοδωράκη -  του Γιάννη Ρίτσου: «Σ’ αυτά εδώ τα μάρμαρα ξένη σκουριά δεν πιάνει…» τώρα τραγουδούν άλλα. Μπορεί οι βλαστοί της «νέας παιδείας» να μπογιατίζουν τα μάρμαρα, αλλ’ αυτά εις πείσμα των καιρών αντιστέκονται. Δεν λένε να σκουριάσουν…
!


(Από την Εστία), elzoni