Σελίδες

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τα προβλήματα της Ελλάδας είναι η διχόνοια και ο ατομισμός. «Και, σε επίπεδο κοινωνίας, η ξενομανία της. Η Ελλάδα έχει τάση να εισάγει οτιδήποτε ξένο, ανεξαρτήτως αν είναι καλό, κακό ή άσχημο. “Είναι ξένο, ω!, πρέπει να είναι καλό! πρέπει να είναι καλύτερο από τα δικά μας!” Θα ήθελα να δω λίγο παραπάνω αυτοσεβασμό στους Ελληνες.


Κίσινγκερ: Οι Τούρκοι κρατούν την Ελληνική κυβέρνηση από τα αρχ**ια!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 14, 2011
 
Η  Συνέντευξη του Μάλινσον στον ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (giannis@enet.gr ) της Ελευθεροτυπίας, που πρέπει να διαβάσει κάθε σκεπτόμενος πολίτης. Κάθε άνθρωπος που διατήρησε το μυαλό του καθαρό από την κρεατομηχανή του Σημιτισμού, του νίτρο, του μήτρο και του καρακιτσαριού των “προοδευτικούλιδων” της γκλαμουροαγραμματοσύνης.
Πρώην διπλωμάτης (1975-1981), ο Βρετανός λέκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Γουίλιαμ Μάλινσον, ο οποίος ζει μόνιμα στην Ελλάδα, στο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του «Πικρές Ελιές» -που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τις εκδόσεις της Εστίας- ανατρέχει στην ιστορία της Κύπρου και τις ποικίλες περιπέτειες που ο λαός τής μαρτυρικής Μεγαλονήσου βίωσε, ενώ στη συνέντευξή του στην «Ε» μιλά και για το σήμερα, το Αιγαίο, το Καστελόριζο, τα πετρέλαια, την ελληνοκυπριακή προσέγγιση με το Ισραήλ και τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Πρώην Βρετανός διπλωμάτης, ο Γουίλιαμ Μάλινσον καταγράφει στο βιβλίο του «Πικρές Ελιές» (εκδ. Εστία) μερικές πικρές αλήθειες για την ΚύπροΠρώην Βρετανός διπλωμάτης, ο Γουίλιαμ Μάλινσον καταγράφει στο βιβλίο του «Πικρές Ελιές» (εκδ. Εστία) μερικές πικρές αλήθειες για την Κύπρο
 Από τη διπλωματία γιατί φύγατε;
«Ισως παραήμουν ευθύς χαρακτήρας για διπλωμάτης. Αν και ο σοβαρότερος λόγος ήταν η αίσθηση ότι η Βρετανία είχε πάψει πλέον να είναι ανεξάρτητη, συνεπώς, στο υπόλοιπο της καριέρας μου, δεν θα δούλευα για την πατρίδα μου αλλά για την Αμερική…».
Και πώς φτάσατε στη συγγραφή ενός βιβλίου με θέμα την Κύπρο;
«Οταν βρέθηκα το 1994 με υποτροφία στην Ελλάδα για το διδακτορικό μου, που ήταν σχετικό με τον Ψυχρό Πόλεμο, ανακάλυψα ένα έγγραφο του 1975, υπαγορευμένο από τον επικεφαλής του Φόρεϊν Οφις, το οποίο έλεγε: “Πρέπει να διαιρέσουμε τους Ελληνες και τους Τούρκους”. Δεν πίστευα στα μάτια μου, οπότε αποφάσισα...

Ευτυχώς που η Κύπρος του Ευαγόρα Παλληκαρίδη δεν είχε πρόεδρο ...Χριστόφια, ούτε υπουργό παιδείας και επίτροπο προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού ....διαφορετικά δεν θα ήταν ΕΚΕΙΝΟΣ ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ




ΟΤΑΝ –μια τέτοια μαρτιάτικη μέρα– ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης ανέβαινε στο ικρίωμα της αγχόνης, άφηνε στους συμμαθητές του την εντολή για να πάρουν μιαν ανηφοριά, αν θέλουν να συναπαντηθούν με την πανώρια κόρη, και στην οικογένειά του να βαφτιστεί η ανιψιά του με το μοναδικό όνομα –Ε-ΛΕΥ-ΘΕ-ΡΙ-Α!
Επειδή, λέει, δεν άντεχε να βλέπει τους Βρετανούς αποικιοκράτες να μαζεύουν σύνεργα για ν’ αλλάξουν τις ψυχές. 
Τότε, δεν είχε Πρόεδρο η Κύπρος, που να… εξηγήσει στον Ευαγόρα ότι την κυριαρχία των Βρετανών θα την παραπέμψουμε να συζητηθεί από τα παιδιά και τα εγγόνια μας. 
Ούτε είχε Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού για να… εξηγήσει στους συμμαθητές του Ευαγόρα ότι η αγωνιστική-απελευθερωτική τους διάθεση πρέπει να… επικεντρωθεί στο δικαίωμά τους να φορούν ό,τι θέλουν στο σχολείο τους! 
Ούτε είχε Υπουργό Παιδείας να… εξηγήσει στον Ευαγόρα την κουλτούρα ειρηνικής συμβίωσης των κατακτητών με τους κατακτημένους. 
Τότε, ο Ευαγόρας δεν είχε ακούσει από επίσημα χείλη ότι δεν πρέπει ν’ ακούει τι του λεν οι γονιοί και οι δάσκαλοί του, αλλά να πειθαρχεί μόνο στους κομματικά επιλεγμένους συμμαθητές του –παραλήπτες συντεχνιακών φερεφώνων και αναπαραγωγούς των κεντρικών εντολών των κεντρικών επιτροπών. 

Τότε, ο… ανενημέρωτος Ευαγόρας, επειδή πολύ ηράσθη την Ελευθερία, άκουε μόνο τη φωνή: «Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δε ελεύθερον το εύψυχον». 
Γι’ αυτό: 
Δεν κρύφτηκε κάπου, να περιμένει κάπιους άλλους… Ευαγόρες να θυσιαστούν για την Ελευθερία, ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να βρεθεί σ’ ένα –ευκαιριακό– αξίωμα, και να… νουθετεί τα εγγόνια του: 
— Βαδίστε στον… αγώνα του αποπροσανατολισμού! 
Αλλά: 
Δεν θα ήταν εκείνος ο ένας Ευαγόρας Παλληκαρίδης. 
Και εμείς,οι πολλοί θεατές υβριστές!

Ο Χριστόφιας συνδέει την όλη διαδικασία εξόρυξης του αερίου με την στρατιωτική προστασία από το Ισραήλ και τις εν Κύπρω αγγλικές βάσεις. Η πολιτική αυτή αποτελεί πράξη ανθελληνική και αντιευρωπαϊκή που υποθηκεύει το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού στους ξένους.


Η κυβέρνηση Χριστόφια αρνείται την ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, αρνείται προσέτι την αναβάθμιση της άμυνας μας σε σχέση με την Ελλάδα , αρνείται να θέσει το θέμα των κατοχικών αγγλικών βάσεων παραπέμποντας το στις ερχόμενες γενεές ,αρνείται να δεχθεί την εμπόλεμη κατάσταση με τις κατοχικές δυνάμεις της Τουρκίας και κατά συνέπεια να θέσει τέρμα στη προδοσία του ανοίγματος των οδοφραγμάτων που έλαβε χώρα επί κυβερνήσεως Τάσσου Παπαδόπουλου. Την ίδια στιγμή προβαίνει σε συμφωνίες με το Ισραήλ για συνεργασία προς εξόρυξη του φυσικού αερίου , αδιαφορώντας αν η πράξη αυτή θα απαιτήσει ισχυρή άμυνα και ισχυρή παρουσία της Ελλάδος στη Κύπρο. Συνεπώς συνδέει την όλη διαδικασία εξόρυξης του αερίου με την στρατιωτική προστασία από το Ισραήλ και τις εν Κύπρω αγγλικές βάσεις. Η πολιτική αυτή αποτελεί πράξη ανθελληνική και αντιευρωπαϊκή που υποθηκεύει το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού στους ξένους.
Από την άλλη , η αντιπολίτευση ακολουθεί μια αλλοπρόσαλλη γραμμή πλεύσεως. Θέτει αφενός το ζήτημα του συνεταιρισμού για την ειρήνη αλλά χωρίς την στρατηγική υποστύλωση της, ενώ σιωπά για την διάλυση της άμυνας και συναινεί στον στόχο λύσης που περιλαμβάνει την αποστρατικοποίηση υπό την παραμονή και εποπτεία των αγγλικών βάσεων. Επιπρόσθετα τάζει δια στόματος Αβέρωφ Νεοφύτου , καταβολή μεριδίου από τα κέρδη της εξόρυξης του φυσικού αερίου , στους τουρκοκύπριους , ως εάν αποτελούσαν αυτόνομη οντότητα.
Η υποχωρητικότητα του κατεστημένου ενώπιον της τουρκικής κατοχής συμπληρώνεται με απομάκρυνση από την Ελλάδα και την Ευρώπη και πλήρη εξάρτηση από το Ισραήλ και αγγλικές βάσεις.
Το κατεστημένο εξαπέλυσε γιγαντιαία επιχείρηση προπαγάνδας υπέρ της νέας υποχώρησης . Επιστράτευσε οργανισμούς , πανεπιστημιακούς , λαλίστατους ακροδεξιούς προκειμένου να πείσει το λαό για την νέα ραγιαδίστικη πολιτική του, ενώ οι «δυνάμεις της Αριστεράς και της προόδου» ρούφηξαν τη γλώσσα τους. 
Μοναδική φωνή πολιτικής αντίστασης στα τεκταινόμενα απέμεινε το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα.
Καταγγέλλουμε την υποθήκευση του μέλλοντος μας στο Ισραήλ και τους άγγλους κατακτητές.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ , ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.


ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

Γιατί δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους;

Γιατί δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους; Γιατί  δηλαδή δεν λέμε ότι το Ισλάμ απευθύνεται σε ελλειμματικές και μη ολοκληρωμένες προσωπικότητες (άτομα και λαούς) και αυτό φαίνεται από τον συμβολισμό τους (ημισέληνος, μέρος της σελήνης, μη ολοκλήρωση και κατά συνέπεια προσπάθεια εξάπλωσης προς ολοκλήρωση) και άρα αποτελεί απειλή για τον δυτικό κόσμο; Γιατί δεν λέμε ότι το Ισλάμ απευθύνεται σε γεννημένους δούλους ελλειμματικής προσωπικότητας και ατομικότητας που (πρέπει να) κατοικούν σε συγκεκριμένο μήκος και πλάτος και ότι δεν έχουν θέση αλλού; Γιατί δεν λέμε ότι αυτοί που υπερασπίζονται την πολυπολιτισμικότητα στην χώρα μας είναι στην κυριολεξία «πληρωμένα και πουλημένα ανθρωπάκια» στο € , στο $ αλλά και στην τουρκική λίρα, που κάνουν χρήση πτυχίων αμφιβόλου προελεύσεως  και που οι γεννήτορές τους πρέπει να διέπρεψαν σαν μαυραγορίτες δωσίλογοι; Γιατί δεν λέμε ότι έχουμε κυβέρνηση δωσιλόγων;
Κύριε Μανώλη Αστρεινίδη συνεχίστε....περιμένω άρθρα σας και για την άλλη πλευρά των..... διαχρονικά δήθεν "κυνηγημένων" που ήδη έχουν ετοιμάσει τις χειροπέδες μας και τα κελιά των φυλακών μας. Οδυσσεύς.
Ακολουθεί το κείμενο του κ. Αστρεινίδη από τα elzoni και logioshermes.glogspot.

Μανώλης Αστρεινίδης*: Είμαστε έτοιμοι για μια ισλαμική τυραννία;
14/03/2011
Ζούμε σε ένα κόσμο ανοικτής δημοκρατίας και διαφορετικών φιλοσοφικών τοποθετήσεων. Οι θεμελιώδεις επιλογές υπάρχουν για την διαχείριση ανθρώπινων προβλημάτων όπως η πολιτική, οικονομία, ηθική. Οι δημοκρατικές χώρες παρέχουν ελεύθερη επιλογή, πλουραλιστικές φιλοσοφίες ενώ τα άτομα απολαμβάνουν ελευθερία σκέψης και γνώμης.

Σε αντίθεση με το δικό μας ανοικτό σύστημα το Ισλάμ αποκλείει τη κριτική σκέψη, τη λογική ανάλυση την ελευθερία του ατόμου τη δημοκρατία, τον ορθολογισμό. Το Ισλάμ είναι ένα κλειστό δόγμα. Ένα κλειστό σύστημα όπου η ελεύθερη βούληση του κόσμου δεν γίνεται αποδεκτή.

Οι ισλαμιστές κατακρίνουν τον ανοικτό, συστημικό τρόπο ζωής που αγαπά την ελευθερία ως πλουραλιστικό και ανεύθυνο. Μόνο λίγοι δείχνουν να κατανοούν ότι το ισλαμικό κλειστό σύστημα μπορεί να προκαλέσει μια κολοσσιαίων διαστάσεων ζημιά στη κοινωνία μας

Το πώς συμπεριφέρονται οι μουσουλμάνοι σε δημοκρατικές κοινωνίες είναι μια λειτουργία το τι πιστεύουν για τους εαυτούς τους και τον κόσμο. Κάθε μουσουλμάνος σε μια δυτική χώρα είναι αυτό που ο ίδιος πιστεύει για τον εαυτό του. Καθώς το Ισλάμ απαγορεύει τη λογική σκέψη, το πλουραλισμό και την ανεξιθρησκία είναι μάλλον αφελές εκ μέρους μας να περιμένουμε ότι οι μουσουλμάνοι μπορεί να ενταχθούν και να υιοθετήσουν κάποιες δημοκρατικές αρχές και αξίες.

Ένας μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων μεταναστών που θέλουν την εφαρμογή του νόμου της σαρία αποτελούν σοβαρή απειλή για τον πολιτισμό μας, τη δημοκρατία μας και το κράτος δικαίου. Γιατί δεν θέλουμε άραγε να το δούμε; Η απειλή είναι τεράστια.

Είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε καλά το ισλαμικό σύστημα αξιών και το πώς επηρεάζει τις πρακτικές των πιστών του σε μια δημοκρατική κοινωνία. Δε πρέπει να επιτρέψουμε στους μετανάστες αυτούς που ποτέ δεν πίστεψαν στην ελευθερία να εκμεταλλευτούν την ελευθερία μας επιβάλλοντας μας ισλαμική τυραννία.

Γιατί οι υποκριτές φιλελεύθεροι πολιτικοί και ηγέτες μας αδιαφορούν για την πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική απειλή που προέρχεται από τους Τζιχαντιστές; Πρόκειται για μια εθνική ασθένεια απ΄ την οποία οι πολίτες νοσούν δείχνοντας αδιαφορία για την ελευθερία μας, την ατομική ελευθερία, το σύνταγμα αλλά και τις πολιτισμικές αξίες. Οι δημοκρατικές χώρες πολέμησαν εναντίον του Ναζισμού, του Φασισμού και του Κομμουνισμού και απελευθέρωσαν εκατομμύρια από τα δεσμά των «ισμών» αυτών. Οι ελεύθεροι πολίτες των δημοκρατικών χωρών πρέπει να σκεπτόμαστε όχι σαν υποτελείς των ισλαμιστών. Άνθρωποι που αγαπούν την ελευθερία δεν θα πρέπει να δέχονται αδιάλλακτες ιδεολογίες και αδιάλλακτους ανθρώπους. Η ανεκτικότητα και ο συμβιβασμός δεν είναι πανάκεια για ένα επικίνδυνο πολιτικό δόγμα που λανσάρεται σαν θρησκεία.

Είναι δυνατή η ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων στη δυτική κοινωνία;

Οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι αλλά και οι πολιτικοί στις δυτικές κοινωνίες υποδοχής είτε λόγω ανεπαρκούς κατανόησης του Ισλάμ είτε σκοπεύοντας να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, διαδίδουν ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ειρήνης και μακροπρόθεσμα οι μουσουλμάνοι θα ενταχθούν στο δυτικό τρόπο ζωής. Αλλά αυτό ίσως φαντάζει αδύνατο καθώς από τη παιδική τους ηλικία εκπαιδεύονται να μισούν οτιδήποτε μη Ισλαμικό. Μαθαίνουν να μισούν τους μη-μουσουλμάνους σαν καφίρ και να μισούν τη κουλτούρα και τα κοινωνικά τους έθιμα. Μόλις πατήσουν το πόδι τους σε μια μη-μουσουλμανική χώρα, η ισλαμική τους διδασκαλία τους λέει πως: «Εισέρχεστε σε μια καφίρ χώρα ή στη γη των εχθρών σας. Δεν πρέπει να κάνετε κανένα φίλο ανάμεσά τους. Πρέπει να κατακτήσετε αυτή τη χώρα για χάρη του Ισλάμ και να την αλλαξοπιστήσετε». Επομένως είναι μάλλον αδύνατο να θεωρηθούν νομοταγείς προς τη χώρα υποδοχής και να ενταχθούν στη κοινωνία της.

Ευρωπαίοι, Β. Αμερικανοί και Αυστραλοί πολιτικοί έχουν δαπανήσει τρισεκατομμύρια ευρώ και δολαρίων προκειμένου να αποφύγουν το προφανώς αναπόφευκτο, την αδύνατη ένταξη των μουσουλμάνων. Έχουν σπαταληθεί κονδύλια για εθελοντικές προσφορές που οι μετά δυσκολίας εντασσόμενοι ξένοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά βούληση. Κάποιες φορές πραγματικά προσπαθούν αλλά σπάνια αποδίδουν. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που γαλουχήθηκαν σε κουλτούρες όπου η αυτο-συνείδηση και η υπευθυνότητα δεν έχουν μεγάλη σημασία.

Δε θα πρέπει να επιτρέψουμε τη καταστροφή των πόλεών μας από ανυπότακτες παράλληλες κοινωνίες με ομάδες περιπλανώμενων παράνομων μουσουλμάνων να επιβαρύνουν το σύστημα πρόνοιας και τον δικαιολογημένα αυξανόμενο φόβο που διακατέχει τους μη μουσουλμάνους για τη βία. Οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι τόσο αυστηρές ώστε να ήταν προτιμότερο για οποιονδήποτε αντικοινωνικό μουσουλμάνο να επιστρέψει σε μια μουσουλμανική χώρα, όπου μπορούν να κατανοήσουν και να κατανοηθούν από τη κουλτούρα τους.

Έχει επανειλημμένα διατυπωθεί ότι τα παιδιά των μεταναστών θα αισθανθούν περήφανοι υπήκοοι της χώρας υποδοχής. Αυτό θα μπορούσε να ισχύει για μετανάστες άλλων θρησκευμάτων αλλά όχι για μουσουλμάνους. Στη πραγματικότητα πολλά τέκνα δεύτερης ή τρίτης γενιάς μουσουλμάνων μεταναστών έχουν προσηλωθεί περισσότερο στη θρησκεία και νιώθουν αποστροφή για τους μη μουσουλμάνους απ’  όσο οι πρώτης γενιάς μετανάστες γονείς τους.

Μια γαλλική έρευνα της εφημερίδας Le Figaro έδειξε ότι μόνο το 14% των περίπου πέντε εκ. μουσουλμάνων θεωρούν τους εαυτούς τους «περισσότερο Γάλλους από Μουσουλμάνους». Μόνο το 12% των μουσουλμάνων που ζουν στη Γερμανία θεωρούν τους εαυτούς τους πρώτα Γερμανούς και μετά Μουσουλμάνους. Μια δανέζικη έρευνα που δημοσιεύτηκε στη φιλο-μουσουλμανική και δημοκρατική οργάνωση «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ» έδειξε ότι μόνο το 14% των μουσουλμάνων της Δανίας αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους σαν δημοκράτες και Δανούς.

Bεβαίως γίνεται φανερό από τα παραπάνω ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες στις ευρωπαϊκές χώρες ποτέ δεν θα αφομοιωθούν από την ευρωπαϊκή κοινωνία και ότι είναι αποφασισμένοι να διατηρήσου τη μουσουλμανική τους ταυτότητα. Δεν δείχνουν πίστη στη χώρα υποδοχής ενώ αντιθέτως προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε να την κατακτήσουν για χάρη του Ισλάμ μέσω της ταχύτατης αύξησης του αριθμού των γεννήσεων και της επακόλουθης αριθμητικής υπεροχής έναντι των γηγενών Χριστιανών. Έτσι μια ενιαία προσπάθεια όλων των πολιτικών παρατάξεων όλων των χωρών που επηρεάζονται από την επικείμενη Ισλαμοποίηση ίσως αποτελεί την προτεραιότητα της στιγμής προκειμένου να ματαιωθεί ο σχεδιασμός τους για μια ισλαμική ευρωπαϊκή ήπειρο. 


--Ο κ. Μανώλης  Αστρεινίδης είναι Διεθνολόγος, Ερευνητής ''ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΠΛΩΝ''

Επιτέλους, μπορούμε να μάθουμε και εμείς οι λιγότερο «πολιτικώς ορθοί» γιατί, αφού μας ανησυχεί τόσο πολύ η έκρηξη στον ιαπωνικό πυρηνικό αντιδραστήρα, δεν έχουμε ποτέ ασχοληθεί με την γειτονιά μας (Βουλγαρία και Τουρκία) – και δεν το κάνουμε έστω τώρα που είδαμε με τα μάτια μας την πυρηνική απειλή;


Δεν αγγίζουν την σεισμογενή και πυρηνική Τουρκία
14/03/2011

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν δε πρόκειται για αρρωστημένη διαστροφή, τότε πρόκειται για την απόλυτη επικράτηση της προπαγάνδας.

Τρεις μέρες τώρα έχουν επιστρέψει στο προσκήνιο οι σεισμολόγοι, οι ηφαιστειολόγοι, οι πυρηνικοί φυσικοί και αναλύουν τα πάντα γύρω από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία – μια εξαιρετικά σεισμογενή χώρα – τα τσουνάμια, τις πλάκες που συναντιούνται, εξηγούν με κάθε λεπτομέρεια πώς λειτουργεί ένας πυρηνικός σταθμός, πώς είναι φτιαγμένος ένας αντιδραστήρας, αν και πόσο και ποιες περιοχές του πλανήτη κινδυνεύουν από την έκλυση της ραδιενέργειας, αν θα φτάσει ως την Ελλάδα ο σεισμός, το τσουνάμι, το πυρηνικό νέφος.

Όλα όσα συμβαίνουν δηλαδή μετά από κάθε σεισμό – με μοναδική διαφορά ότι αυτή τη φορά οι ειδικοί δεν τσακώνονται μεταξύ τους, καθώς δεν έχουν να μοιράσουν κονδύλια.

Λέξη δεν ακούσαμε για την σεισμογενή και πυρηνική Τουρκία. Λέξη για το γεγονός ότι η Βουλγαρία έκλεισε το Κοζλοντούι και ανοίγει...

Το Καστελόριζο δεν είναι, δεν επιτρέπεται να είναι μια κουκίδα πάνω στο χάρτη. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί το νησί «ιδιαίτερη περίπτωση» και είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα προκειμένου να «αποφύγει την επιβάρυνση των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων με νέα δύσκολα ζητήματα».


Στο Καστελόριζο με αγάπη

Προστέθηκε από 24grammata
24grammata.com/ Λόγος
Η συγγραφέας Βασιλική Πιτούλη συμμετέχει στο αφιέρωμα του 24grammata.com για το Καστελόριζο
Η πρώτη φορά που ένιωσα να έχω μια ολοζώντανη αίσθηση του Καστελόριζου ήταν ένα καλοκαίρι, θα έχουν περάσει περίπου 15 χρόνια. Καθόμασταν στη βεράντα του σπιτιού μας στο Βόλο, οι γονείς μου, ο αδερφός μου κι η γυναίκα του, κι εγώ. Τρώγαμε συζητώντας. Ο αδερφός μου ήταν νιόπαντρος και είχανε πάει ταξίδι με τη γυναίκα του στο Καστελόριζο – ένα πανέμορφο νέο ζευγάρι. Είχανε μόλις επιστρέψει και διηγούντο στην υπόλοιπη οικογένεια τις εντυπώσεις.
«Γιατί στο Καστελόριζο;» τον ρώτησε ο πατέρας.
«Επειδή είναι μικρό και ακριτικό» νομίζω ότι απάντησε ο αδερφός μου. «Έτσι, για να μπούμε στο ρουθούνι των Τούρκων».
Και άρχισαν να μας περιγράφουν με τη γυναίκα του το αεροπορικό ταξίδι, το οποίο, απ’ ό,τι θυμάμαι, περιείχε αρκετή λαχτάρα. Η νύφη μου γελούσε. Θυμάμαι τα ελαφρά της ρούχα και το ηλιοψημένο της δέρμα.
«Πώς ήταν το νησί;» τους ρώτησα.
«Ζεστό. Δε μας βλέπω να ξαναπηγαίνουμε σύντομα.»
Ο πατέρας μου εδώ και χρόνια είναι κάτοικος του ουρανού. Ανήκε σε μια γενιά που είχε δώσει αίμα για την Ελλάδα. Ίσως εμείς, η δική μου γενιά, να μην πολυκαταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Εμείς – ο αδερφός μου, η αδερφή μου κι εγώ – μεγαλώσαμε σε ένα αστικό ελληνικό σπίτι, με αρχές και αγάπη για την πατρίδα, με Πηνελόπη Δέλτα και διηγήσεις για την Κατοχή. Ο πατέρας μου πολέμησε στην πρώτη γραμμή, τον κάλεσε η πατρίδα σε έναν πόλεμο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χειρότερος απ’ όλους τους πολέμους, και ονομάζεται εμφύλιος.
Το Καστελόριζο δεν είναι, δεν επιτρέπεται να είναι μια κουκίδα πάνω στο χάρτη. Από τότε που έφτασε στον υπολογιστή μου το email των κ. κ. Θεόδωρου Καρυώτη, Ευριπίδη Μπίλλη, Μάριου Ευρυβιάδη, έμαθα ανησυχητικά πράγματα για το ακριτικό μας νησί. Η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί το νησί «ιδιαίτερη περίπτωση» και είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα προκειμένου να «αποφύγει την επιβάρυνση των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων με νέα δύσκολα ζητήματα». Κοιτάζοντας το Καστελόριζο από έναν χάρτη της ανατολικής Μεσογείου, θα δείτε πως το νησί αποτελεί έναν κόμπο που δένει γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο. Χωρίς το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, καθιστώντας τη δυνατότητα κοινής ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, όπως επίσης και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, αδύνατη. Για όποιον νοιάζεται για την οικονομική τύχη της Ελλάδας, η ύπαρξη του Καστελόριζου αποτελεί ευλογία. Ο ορυκτός πλούτος της περιοχής είναι τόσο σημαντικός, που αν αξιοποιηθούν σωστά οι πόροι, και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, η χώρα μας θα μπορέσει να δώσει λύση στα τεράστια οικονομικά προβλήματα  που τη μαστίζουν.
Γεωπολιτικά λοιπόν και γεωστρατηγικά, το Καστελόριζο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αλλά το ίδιο είναι και στο συναίσθημα. Δεν ξεχνάμε τους αγώνες των Καστελορίζιων το 1821 και την περίοδο της γερμανικής Κατοχής. Δεν ξεχνάμε την κυρά της Ρω, αυτή την ευλογημένη κυρούλα που χρόνια ολόκληρα σήκωνε την ελληνική σημαία για να δείξει στον ήλιο και στον ουρανό, στη θάλασσα και στα σύννεφα, πως η Γη αυτή είναι ελληνική. Μπροστά σε κάτι τέτοιες ανθρώπινες υπάρξεις θεωρώ ότι οι αρχηγοί Κρατών θα πρέπει να σκύβουν ταπεινά το κεφάλι.
Σκέφτομαι τι θα απαντήσω αν τα παιδιά στο Σχολείο με ρωτήσουν: Κυρία, πού βρίσκεται το Καστελόριζο; Πώς περνάνε οι άνθρωποι εκεί; Ή, ακόμη καλύτερα, αν βρουν τον τρόπο να επικοινωνήσουν με τα “μαθητούδια” του Δημοτικού ή του Γυμνασίου Καστελορίζου, στέλνοντάς τους βεβαίως την αγάπη τους. Εμείς οι εκπαιδευτικοί που αναθρέφουμε τη νέα γενιά, ερχόμαστε πολύ συχνά σε αμηχανία, νιώθοντας σχεδόν οδυνηρή ευθύνη. Παρακινώ κάθε Έλληνα όπου γης, να ενδιαφερθεί γι αυτή τη γωνίτσα ελληνισμού που αποτελεί αυτό το νησιώτικο σύμπλεγμα, σ’ αυτή την τόσο κρίσιμη θέση. Αφιερώνω το άρθρο μου στους ακρίτες δάσκαλους του Καστελόριζου.  Ας γνωρίζουν τουλάχιστον ότι η σκέψη μας τους συνοδεύει.
www.bibliofagos.vasilikipitouli.gr

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Χολαργό, Καλλιθέα, Κυψέλη και Ν. Ιωνία Βόλου







 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σπίτι στη Ν. Ιωνία του Βόλου, αστυνομικοί εντόπισαν οπλισμό, ενώ ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία μετέβη στο σημείο ώστε να εξετάσει την προέλευση των όπλων που εντοπίστηκαν.

Στο σπίτι, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εντόπισε δύο καλάσνικοφ, έξι πιστόλια, ένα περίστροφο, φυσίγγια, στολές αστυνομικών, περούκες, φάρους και ασυρμάτους καθώς και υπολογιστές.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν και σε Χολαργό, Καλλιθέα, Κυψέλη.

Στη ΓΑΔΑ προσήχθησαν και εξετάζονται πέντε άνδρες και δύο γυναίκες. 

....Γι’ αυτό δεν υπάρχει συνταγματικό περιθώριο να ελεγχθούν, να καταδικαστούν ή να αμνηστευθούν, και τα καμώματα του σημερινού, απελπιστικά μειονεκτικού, πρωθυπουργού μας



Η εύγλωττα ένοχη αποσιώπηση

Το έγκλημα της «έσχατης προδοσίας» προτού να είναι νομικός καταλογισμός, είναι πράξη - συντελεσμένη, κοινωνικά πιστοποιούμενη. Αν σκοπιμότητες επιβάλλουν να μη λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν σημαίνει ότι μπορούμε και να εξαλείψουμε τα πράγματα, τα πεπραγμένα της έσχατης προδοσίας.
Προδοσία θα πει: προδίδω, παραδίδω, καταδίδω φίλο, ευεργέτη, πολύτιμο κληροδότημα σε εχθρό, αντίπαλο, άνθρωπο επίβουλο και δόλιο. Το κάνω εισπράττοντας αμοιβή, «ξεπουλάω» ιερά και όσια, για χυδαίο ατομικό συμφέρον. Και «έσχατη» προδοσία, κορύφωμα, σε υπέρτατο βαθμό προδοσία, είναι να ξεπουλάω από ιδιοτέλεια την ίδια μου την πατρίδα: Την κοινωνία που με γέννησε, τη γλώσσα που με δόμησε λογικό υποκείμενο, την ιστορική συνείδηση που με μπολιάζει αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια. Ξεπουλάω, σε αλλότρια συμφέροντα, εδάφη ή θάλασσες που δεν είναι υλική απλώς κοινή περιουσία, αλλά κοιτίδες και όρια πολιτισμού, μήτρες που γέννησαν «νόημα» βίου, πανανθρώπινα μέτρα και στόχους συλλογικότητας.
Εσχατο έγκλημα να προδίδω την πατρίδα μου για να κερδίσω αξιώματα, αλλοδαπή υποστήριξη προκειμένου να αναρριχηθώ στην εντόπια εξουσία. ΄Η και μόνο για χρήματα. Να συμπράττω με ξενικά συμφέροντα, επίβουλη ιδιοτέλεια αλλογενών, να ξεγελάω ομόγλωσσους, ομόρριζους συμπατριώτες που με εμπιστεύονται και με τιμούν. Να τους παραδίνω ανυποψίαστους στην εκμετάλλευση και απληστία των εντολέων πατρώνων μου.
Ομως, για να κριθεί ως ειδεχθής συμπεριφορά η προδοσία και έγκλημα στυγερό η «έσχατη» (της πατρίδας) προδοσία, προϋποτίθεται κοινή και προηγμένη «αίσθηση» πατρίδας, αίσθηση του «ιερού», της τιμής, της αξιοπρέπειας, της φιλίας, της εμπιστοσύνης, της ευεργεσίας. Οταν ο Αισχύλος λέει: «Τους γαρ προδότας μισείν έμαθον» (Προμηθέας Δεσμώτης 1068), συνοψίζει μια κοινή «αίσθηση», ένα συλλογικό αισθητήριο κρίσης και αξιολόγησης της ανθρώπινης ποιότητας. Για να οικοδομηθεί αυτό το κοινό αισθητήριο χρειάζονται αιώνες κοινωνικής καλλιέργειας, ενώ, για να «αποδομηθεί», δεν απαιτούνται παρά ελάχιστα χρόνια και κυβερνήσεις εντολοδόχων τσαρλατάνων.
Βέβαια η «αίσθηση» πατρίδας προϋποθέτει για τον Ελληνα, τουλάχιστον και Ελληνίδα μάνα, ελληνίδα γλώσσα μητρική, παιδικά βιώματα αναστροφής με ινδάλματα ηρώων, σαρκωμένη τη γενναιότητα, την αυτοθυσία, την ασυμβίβαστη επιλογή «ελευθερία ή θάνατος» σε μυθικά και ιστορικά πρόσωπα - από τον Ηρακλή και τον Θησέα ώς τον Κολοκοτρώνη, τον Νικηταρά, τον Σαμουήλ στο Κούγκι. Πλάθεται ο αποτροπιασμός για την προδοσία με αρχέτυπα φιλοπατρίας και αυταπάρνησης, όπως και με εικόνες, οσμές, αφή της ιδιαιτερότητας του ελληνικού τοπίου, εγκεντρισμό βιωματικό σε «νόημα» της κοινωνίας του βίου που αντλείται από το έμπρακτο, σε ήθη και έθιμα, κάλλος εμπειρικής μεταφυσικής παράδοσης.
Στο σημερινό εν Ελλάδι καθεστώς της προεδρευόμενης (διακοσμητικά) Κομματοκρατίας το ενδεχόμενο της έσχατης προδοσίας έχει απαλειφθεί από το Σύνταγμα - αναφέρεται μόνο στο πρόσωπο του απογυμνωμένου από κάθε πολιτική ευθύνη Προέδρου της Δημοκρατίας!
Φανερά και ομολογημένα έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους τα κόμματα την απόλυτη απαγόρευση χρήσης του όρου «έσχατη προδοσία», σε οποιαδήποτε περίπτωση. Ακόμα κι όταν πρόκειται για κλοπή δημόσιου χρήματος προορισμένου για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού της χώρας (αεροπλάνων, υποβρυχίων, αρμάτων μάχης) ή όταν υπογράφει πρωθυπουργός την παραίτηση της χώρας από το κυριαρχικό δικαίωμα υποθαλάσσιων ερευνών στα χωρικά ύδατα (ακόμα και στο Ιόνιο), όπως και από το δικαίωμα να υψώνεται σημαία σε οποιαδήποτε βραχονησίδα του Αιγαίου, ή για τη συναίνεση και προπαγανδιστική στήριξη σχεδίου εξάλειψης της ελληνικότητας της Κύπρου (του Σχεδίου Ανάν) κ. λπ. κ. λπ.
Θα είχε τεράστια σημασία για την αξιοπιστία και λειτουργικότητα του πολιτικού συστήματος η συνταγματική πρόβλεψη της «έσχατης προδοσίας», με ταυτόχρονη πρόνοια ενδεχόμενης αμνήστευσης προσώπων για το κορυφαίο αυτό των αντικοινωνικών εγκλημάτων, και όχι αποσιωπώντας το έγκλημα. Για να επουλώσει ο «εθνάρχης» Καραμανλής τις πληγές του αδελφοκτόνου σπαραγμού που προκάλεσε η ένοπλη ανταρσία του ΚΚΕ, δεν αρκέστηκε στη γενική αμνηστία. Νομιμοποίησε την ανταρσία, δηλαδή τον θεσμό (το κόμμα), που το καταστατικό του επιβάλλει να στοχεύει πάντοτε στην ανταρσία: στην κατάλυση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, στον ολοκληρωτισμό της «δικτατορίας του προλεταριάτου». Ετσι στέρησε ο «εθνάρχης» την Ελλάδα από τη δυνατότητα η πολιτική δυναμική της Αριστεράς να υπηρετεί τίμια τη δημοκρατία, να είναι αληθινά κοινωνιοκεντρική.
Γι’ αυτό δεν υπάρχει και συνταγματικό περιθώριο να ελεγχθούν, να καταδικαστούν ή να αμνηστευθούν, και τα καμώματα του σημερινού, απελπιστικά μειονεκτικού, πρωθυπουργού μας: Θα άξιζε να διερευνηθεί δικαστικά το περιεχόμενο των επαφών του με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (με τον Paul Thomsen, δύο μήνες πριν από την ανάληψη της πρωθυπουργίας, και με τον Dominique Strauss-Kahn, λίγο μετά την ανάληψη). Αν μπορούν να συσχετιστούν αυτές οι τόσο έγκαιρες (με πρεμούρα που εκπλήσσει) επαφές (και μάλιστα, εν αγνοία των Βρυξελλών) με την εν συνεχεία παράδοσή του άνευ όρων στην τρόικα, δηλαδή στη συνταγή «θεραπείας» της ελληνικής οικονομίας με βάση τα πιο απάνθρωπα μέτρα αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού. Θα άξιζε να διευρευνηθεί ο συσχετισμός, μήπως και στοιχειοθετεί το ενδεχόμενο, η άνευ όρων υποταγή στον εφιάλτη να ήταν έγκαιρα εντεταλμένη και οι εντολοδόχοι ακόμα πιο έγκαιρα επιλεγμένοι.
Παρά τη μεθοδική, πολύχρονη προσπάθεια να απαλειφθεί από το λεξιλόγιο των σημερινών Ελλήνων το σημαίνον «έσχατη προδοσία», έχει ζωτική σημασία να πιστοποιηθεί το πεπραγμένο σημαινόμενο. Το να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, είναι ο ρεαλιστικότερος προσδιορισμός της ελευθερίας. Η έμπρακτη απόδειξη αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας.

Χάρρυ Κλυν: Όταν τα πόδια σηκώνονται και βαράνε το κεφάλι....


011 στις 1:44 π.μ.
 
Σηκώνονται τα πόδια και βαράνε το κεφάλι … Ο Μάκης Μαΐλης  του ΚΚΕ
«κατατάσσει» τον νεοπαγή ανεξάρτητο σχηματισμό «ΣΠΙΘΑ» που δημιούργησε ο Μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης εκεί που κατά τη γνώμη του ανήκει: στα κόμματα που υποστηρίζουν το σύστημα, την πλουτοκρατία!!!
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας, τι άλλο θα ακούσουνε τα αυτιά μας!!!
Σωστά λέει φίλος αναγνώστης λαοφιλούς ιστοσελίδας: Κλασσικό ΚΚΕ, αγώνα που δεν μπορείς να ηγηθείς τον καπελώνεις!
Για να συμπληρώσει ένας άλλος: ή τον αποκηρύσσεις… 

Το νέο μοντέλο σχολείου στην Ελλάδα θα έχει υπερδιπλάσιο μαθητικό πληθυσμό σύμφωνα με το υπουργείο, που παραδέχθηκε χθες ότι θα είναι στριμωγμένο σε κτίρια με προδιαγραφές για να στεγάσουν τους μισούς.


«Δεν πείθει κανέναν η κα Διαμαντοπούλου»

«Δεν πείθει κανέναν η κα Διαμαντοπούλου»
Tο σχολείο στα χρόνια του Μνημονίου μεταλλάσσεται.Γιγαντώνεται, ασφυκτιά, αποψιλώνεται από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κόβονται από τη λεπίδα του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι γίνεται πιο άγριο.
Σε πείσμα όλων των επιστημονικών ερευνών που συσχετίζουν απολύτως τη σχολική βία με το μέγεθος των μονάδων και αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των αρμοδίων για κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων επιθετικής συμπεριφοράς στις αίθουσες και τα προαύλια, το υπουργείο Παιδείας προχωρά ακάθεκτο σε μαζικές συγχωνεύσεις.
Το νέο μοντέλο σχολείου στην Ελλάδα θα έχει υπερδιπλάσιο μαθητικό πληθυσμό -περίπου 400 μαθητές ανά μονάδα σύμφωνα με το υπουργείο, που παραδέχθηκε χθες ότι σε 6 περιπτώσεις το νούμερο του ξέφυγε στους 500- στριμωγμένο σε κτίρια με προδιαγραφές για να στεγάσουν τους μισούς.
Οι διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι τα κριτήρια των συγχωνεύσεων «είναι πρωτίστως παιδαγωγικά»δεν πείθουν κανέναν. Με βάση ποια παιδαγωγική λογική γίνεται καλύτερο μάθημα σε μία τάξη από 28 πρωτάκια σε σύγκριση με την τάξη των 17, 18, 20 μαθητών που ήταν μέχρι σήμερα ο μέσος όρος στις τάξεις του Δημοτικού;
Τα κριτήρια είναι όχι πρωτίστως, αλλά αποκλειστικώς οικονομικά. Οι 1.933 μονάδες που συνενώνονται τον επόμενο Σεπτέμβριο έχουν υψηλότερο κόστος από τις 877.
politis.gr
Το λάθος της κυβέρνησης είναι ότι μετατρέπει τους μαθητές σε αριθμούς. Εξομοιώνει τα σχολεία με τους οργανισμούς του κομματικού κράτους που υπήρχαν μόνο για να εισπράττουν οι διοικήσεις τους.
Κανείς δεν υπολόγισε το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκύψει από αυτή τη βίαιη μετάλλαξη του σχολικού μοντέλου.

Η Σελήνη και η ηλιακή έξαρση έφεραν τον όλεθρο στην Ιαπωνία; - Μυστηριώδης δήλωση Μέρκελ (βίντεο)

Ο σεισμός των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία και έφερε σκηνές από την ταινία "Το τέλος του κόσμου" στις οθόνες των τηλεοράσεων μας, ίσως προκλήθηκε από τη θέση της Σελήνης και τις ηλιακές εκρήξεις που συντελούνται αυτό τον καιρό, δήλωσε ο υποδιευθυντής της Ρωσικής Ακαδημίας των Επιστημών Arcady Tishkov. Μάλιστα κατ'αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να έλθει και ένα πραγματικό "τέλος του κόσμου" όπως τον ξέρουμε, καθώς οι ηλιακές εκρήξεις προβλέπεται να ενταθούν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο επιστήμονα η σεισμική δραστηριότητα στη Γη, συνδέεται άμεσα με τις ηλιακές εκρήξεις και τις ηλιακές καταιγίδες οι οποίες στέλνοντας στη Γη ρεύματα φορτισμένων σωματιδίων όπως πρωτόνια, τα οποία επηρεάζουν πολλές από τις λειτουργίες του πλανήτη.

Εκτός αυτού η θέση της Σελήνης, η οποία είναι στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη από το 2005, περίπου στα 350.000 χλμ. επηρεάζει τη συχνότητα της πλημμυρίδας και της άμπωτης στους Ωκεανούς, με αποτέλεσμα όταν αυτή η συχνότητα τείνει να ανατραπεί από την κανονική της δραστηριότητα να επηρεάζει με τη σειρά της την αλυσίδα των ηφαιστείων στο λεγόμενο δαχτυλίδι του Ειρηνικού.

Ο επηρεασμός της γήινης λιθόσφαιρας από τη Σελήνη συμβαίνει, είναι φυσικό, τονίζει ο Ρώσος επιστήμονας, αλλά όταν αυτός συνδυαστεί με την ηλιακή έξαρση η οποία βρίσκεται στο απόγειό της τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Η αλληλοεπίδραση των φαινομένων αυτών, δεν ερμηνεύεται πάντα αμέσως, αλλά είναι εδώ και ουσιαστικά αποκαλύπτεται.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως θεωρεί ότι η σεισμική δραστηριότητα και η ηλικιακές καταιγίδες θα συμπέσουν στο διάστημα μεταξύ 2011 και 2015, οπότε θα έχουμε σε πολλές περιοχές του κόσμου, όπως στην Καλιφόρνιαμ την Μεσόγειο, την Κίνα, την Ινδία κλπ. τέτοιες βιβλικές καταστροφές. Λέτε να είχαν δίκιο οι Μάγια για το 2012;

Σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ αναγκάστηκε να υποσχεθεί ότι θα γίνει ενδελεχής έλεγχος στα γερμανικά πυρηνικά εργοστάσια λέγοντας ότι "αυτό που συνέβη στην Ιαπωνία είναι σημείο καμπής για όλο τον κόσμο"... Από πότε μια φυσική καταστροφή, έστω και τόσο μεγάλου μεγέθους δικαιολογεί τέτοιο χαρακτηρισμό;

eglimatikotita.blog

Χιλιάδες αστυνομικοί και πολίτες κατέκλυσαν το Σύνταγμα και το ΑΤ Λευκού Πύργου


demo_astΤα ΜΜΕ «έπνιξαν» μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, αυτή τη φορά μάλιστα παράλληλες σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, πουλώντας για άλλη μια φορά εξυπηρέτηση στο σύστημα! Ούτε ένα πλάνο, πουθενά, ενώ υπήρξε και εμφανής προσπάθεια απόκρυψης. Όμως, με δυο πολυπληθείς συγκεντρώσεις στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα αλλά και στο ΑΤ Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, οι Έλληνες αστυνομικοί, έχοντας στο πλευρό τους χιλιάδες πολίτες, τίμησαν τη μνήμη των δύο συναδέλφων τους, οι οποίοι έπεσαν επί του καθήκοντος στο Ρέντη.
Αυτή τη φορά, η παρουσία ένστολων αστυνομικών ήταν πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα από την ομάδα ΔΙΑΣ και από την ομάδα Ζ, που κατέφτασαν και στις δύο συγκεντρώσεις με τις μοτοσικλέτες τους. Απέναντί τους, είχαν τους συναδέλφους τους των ΜΑΤ, χωρίς όμως αυτή η φορά να σημειωθούν έκτροπα. Στην Αθήνα, η κυκλοφορία στην Αμαλίας, μέχρι το σημείο μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έκλεισε για κάποιο διάστημα, καθώς επικρατούσε το αδιαχώρητο, λόγω της μαζικής παρουσίας ένστολων και πολιτών.
Στην Αθήνα, ακούστηκαν κάποια συνθήματα που αφορούσαν στον εξοπλισμό των αστυνομικών (οι οποίοι δοκιμάζονται από τις «ελλείψεις», καθώς τα λεφτά πάνε αλλού, στις συστημικές ΜΚΟ και στους δεκάδες πρωθυπουργικούς συμβούλους), μεταξύ κάποιων... «αντικοινοβουλευτικών», ενώ το πλήθος έψαλλε πολλές φορές τον εθνικό ύμνο (τώρα καταλαβαίνετε γιατί δεν παίξανε τα ΜΜΕ του συστήματος το θέμα...).

Αποφάσισε να "δραπετεύσει" από το Μαξίμου (και να τα ...φορτώσει στον Παπανδρέου) τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου του 2009 όταν έλαβε την έκθεση του ΔΝΤ για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας!


Αποκάλυψη - σοκ για τον Καραμανλή



Του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο Μάρτιος φαίνεται πως είναι ο μήνας της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Οπως και... πέρυσι, έτσι και φέτος -ακόμα και με ανοικτή την πληγή της Λιβύης- η οικονομική κατάσταση της χώρας μας μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο φόβος για επέκταση της κρίσης και σε.....
άλλες χώρες της ευρωζώνης ανάγκασε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, να τηλεφωνήσει στην Αγκελα Μέρκελ και για να είναι βέβαιος πως η γερμανίδα Καγκελάριος έλαβε το μήνυμα, να στείλει, μία εβδομάδα μετά το τηλεφώνημα, ως απεσταλμένο τον υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάϊθνερ. Δικαιολογημένα τα μάτια όλων είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες.
Τις τελευταίες μέρες όταν κουβεντιάζω με ανθρώπους που έχουν σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διακρίνω μία νευρικότητα. Τα φρέσκα νέα από το μέτωπο του ΔΝΤ για την σύνοδο των Βρυξελλών συμπυκνώνονται σε μία φράση: «Μία ελάχιστη απόφαση θα βγάλουν». Και όταν με έκπληξη ρώτησα τον συνομιλητή μου επαναλαμβάνοντας τη φράση του και βάζοντας και ερωτηματικό, μου απάντησε: «Κάτι πρέπει να βγάλουν». Πολύ ωραία, είπα από μέσα μου. Η αισιοδοξία του συνομιλητή μου ξεχείλισε και απειλεί να με …πνίξει.
Τηλεφώνησα σε ένα χρηματιστή με πείρα 28 ετών στην Γουόλ Στρίτ, ο οποίος...
πάρα πολύ συχνά πέφτει μέσα στις προβλέψεις του. Αντίθετα από άλλους συναδέλφους του, τον χαρακτηρίζει η σύνεση. Τον πείραξα ότι στην «αμαρτωλή» οδό όπου εργάζεται θα έχουν πάρτυ μέχρι τις 25 Μαρτίου. Δεν είχε διάθεση για χιούμορ. «Η πατρίδα σου και η Λιβύη», μου απάντησε, «απειλούν τα κέρδη μας». Μάλιστα… Η πατρίδα μου και η Λιβύη. Τί σχέση, άραγε, έχουν η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός της με την Λιβύη και τον Μουαμάρ Καντάφι; Δεν με διαφώτισε.
Σειρά είχε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος. Θα ήθελα να μου εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος Ομπάμα παρεμβαίνει υπέρ της Ελλάδας στην κ. Μέρκελ, του είπα. Βέβαια, για να είμαι σωστός δημοσιογραφικά, πρέπει να ομολογήσω ότι του είχα υποβάλει και πέρυσι την ίδια ερώτηση και μου είχε δώσει μία πολύ λογική εξήγηση. Απάντησε: «Οπως σου είχα εξηγήσει και πέρυσι, ο Πρόεδρος ενδιαφέρεται για το Πρόγραμμα Σταθερότητας της αμερικανικής οικονομίας. Τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας σε πρώτη φάση, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας σε δεύτερη, είναι απειλή για την Αμερική».
Οπως καταλαβαίνει ο καθένας, η κατάσταση ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής δεν είναι καλή. Οι πληροφορίες που φτάνουν από παντού δεν είναι θετικές. Εκτός του θέματος της επιμήκυνσης, για το οποίο οι άνθρωποι του Ταμείου θεωρούν ότι «έχει κλείσει» μετά την προχθεσινή παρέμβαση του Ντομινίκ Στρος Καν, όλα τα υπόλοιπα είναι στον αέρα, αν και στο ΔΝΤ πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι θα λυγίσουν και στο θέμα του επιτοκίου. Δημιουργήθηκε ξαφνικά ένα αρνητικό κλίμα, που σε μένα θυμίζει την περίοδο πριν από την απόφαση για την λήψη του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο ΔΝΤ πιστεύουν ότι η κουβέντα του κ.Παπανδρέου για το βέτο, όπως πριν ένα χρόνο η απειλή για το πιστόλι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ερέθισε την Μέρκελ και τους Γερμανούς τραπεζίτες. Θα δείξει σύντομα, γιατί η 25η Μαρτίου δεν είναι μακρυά.
Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου παρέλαβε καμένη την ελληνική οικονομία από τον προκάτοχό του, έγιναν απανωτά λάθη. Πιστεύω ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει μία πολύ βαριά κατηγορία, την οποία πρώτη φορά εκστόμισε ο Ντομινίκ Στρος Καν: πως κάθε μήνας καθυστέρησης στην αναζήτηση λύσης του προβλήματος της οικονομίας, πρόσθετε και ένα επιπλέον χρόνο στα βάρη του λαού. Μία άλλη διαπίστωση αφορά τον προηγούμενο πρωθυπουργό, στα βήματα του οποίου «περπατά» και ο σημερινός. Ο τρόπος με τον οποίο δραπέτευσε από το Μαξίμου, φαίνεται ότι αποφασίστηκε την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου του 2009 όταν έλαβε την έκθεση του ΔΝΤ. Αλλά γνώριζε από την αρχή εκείνης της χρονιάς πως «έρχεται Κατρίνα», αλλά συνέχισε να μην κυβερνά.
Σε άλλες χώρες, όπως η Ισλανδία, τέτοιες συμπεριφορές τιμωρούνται αυστηρά και παραδειγματικά. Δυστυχώς, στη χώρα μας όλα συμφωνούνται και όλα διευθετούνται στο ανώτατο επίπεδο και με τρόπο που να συνεχίζεται η ατιμωρησία και το φαγοπότι. Συνεργάτης του Ταμείου από τον οποίο ζητήθηκε να εξετάσει τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών δικαστηρίων, μίλησε για ένα δαιδαλώδες σύστημα συγκάλυψης και όχι τιμωρίας… Και το σύστημα αυτό, δυστυχώς, βολεύει όλους...


http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03/blog-post_7432.html