Σελίδες

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ὁ Μοναχὸς π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης γιὰ τὴν Κάρτα τοῦ Πολίτη




Δεῖτε τὴν ἀποκαλυπτικὴ συνέντευξη ποὺ παραχώρησε στὸ ἰστολόγιό μας ὁ π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης ποὺ εἶναι ἐξειδικευμένος πάνω στὸ συγκεκριμένο θέμα. Καλή σας ἀκρόαση…

Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

 
 

Επί 100 κομμουνιστών οι 40 ειναι αγύρτες 

οι 59 αφελείς και ΕΝΑΣ πραγματικός Μπολσεβίκος 

                                                                                             Λένιν


Σεπτέμβριος 1944 οι Γερμανοί φεύγουν κι ο αέρας της Ελευθερίας πνέει στην Πελοπόννησο, αλλά τα βάσανα δεν τελειώνουν! 9 Σεπτεμβρίου 1944, οι κομμουνιστοσυμμορίτες επιτίθενται στη πόλη της Καλαμάτας με δύο Συντάγματα και χιλιάδες χωρικούς που επιστράτευσαν βιαίως. Μετά από μάχη συντρίβουν την άμυνα της πόλεως και καταλαμβάνουν την Καλαμάτα, σφάζοντας και ρημάζοντας! Μία μεγάλη φάλαγγα από πολεμιστές της Καλαμάτας και πολύς άμαχος πληθυσμός κατευθύνονται προς το Μελιγαλά, για να γλυτώσουν!

Το πρωϊ της 13ης Σεπτεμβρίου 1944 αρχίζει η επίθεση των κομμουνιστοσυμμοριτών κατά του Μελιγαλά. Ο Μελιγαλάς αντιστέκεται! Οι Έλληνες πατριώτες, πολεμούν σαν λιοντάρια. Την επόμενη μέρα οι κομμουνιστές με προδοσία, κατορθώνουν και εισχωρούν στις γραμμές των αμυνομένων. Ο Μελιγαλάς πέφτει στα χέρια των εξαγριωμένων Ελασιτών κι ακολουθούν σκηνές φρίκης και ντροπής για το ανθρώπινο γένος.

Σφάζονται 41 τραυματίες στο Νοσοκομείον κι όλο το ιατρικό προσωπικό. Γυναικόπαιδα και γέροι κομματιάζονται στους δρόμους, γυναίκες έγκυοι ξεκοιλιάζονται, κοπέλες βιάζονται κτηνωδώς. Κατεβάζουν την Ελληνική σημαία και στη θέση της, βάζουν ένα κόκκινο πανί. Φυλακίζονται όσοι απέμειναν ζωντανοί, τα γυναικόπαιδα κλείνονται χωρίς νερό και φαϊ σε διάφορα υπόγεια. 18 έγκριτοι Καλαματιανοί οδηγούνται...

Ανησυχία από ΟΗΕ – Ρωσία για την ένταση στο Κόσοβο




«Μεγάλη ανησυχία» στον ΟΗΕ προκαλεί το κλείσιμο στη διάρκεια της νύχτας δύο φυλακίων, του Γιάρινιε και Μπρνιάκ, στα σύνορα της Σερβίας με το Κόσοβο όταν Σέρβοι του Κοσόβου μπλόκαραν τους γύρω δρόμους, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του οργανισμού. Την ίδια ώρα άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Ε.Ε., αστυνομικοί του Κοσόβου αναπτύχθηκαν στην περιοχή γύρω από τα φυλάκια.
Το πρώτο φυλάκιο είναι ήδη κλειστό από τον Ιούλιο από την KFOR, την ΝΑΤΟική δύναμη στην περιοχή, ενώ ο Σέρβος υπουργός αρμόδιος για το Κόσοβο Γκόραν Μπογκντάνοβιτς είναι ανάμεσα στους διαδηλωτές στο Γιάρινιε, μετέδωσε το πρακτορείο Beta προσθέτοντας πως η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, αλλά ήρεμη.
“Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε βιαιότητες”, δήλωσε ο επικεφαλής των Σέρβων Μπράνκο Νίνιτς στο δίκτυο Belgrade TV.
Στο μεταξύ, ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι παρουσίασε την Τετάρτη τις λεπτομέρειες σχεδίου για την απόκτηση του ελέγχου των δύο συνοριακών φυλακίων, ενώ κατηγόρησε το Βελιγράδι ότι ετοιμάζει νέα βίαια επεισόδια.
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση του Βελιγραδίου, που δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, ζήτησε τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη στήριξη της Ρωσίας.
Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν προειδοποίησε το Κόσοβο εναντίον κάθε προσπάθειας για τον έλεγχο των συνοριακών φυλακίων.
Τέλος, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, εξέφρασε την “βαθιά του ανησυχία” για τις εντάσεις και τις επιπτώσεις που θα έχουν στο βόρειο Κόσοβο προσθέτοντας πως ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς έχει στείλει επιστολή στον ΟΗΕ ζητώντας τη λήψη μέτρων για το θέμα αυτό.

ΠΑΣΟΚ κόμμα και κυβέρνηση απατεώνων..

Το πήρα από το Real.gr. Ακόμη κι εδώ ο Νικολάκης προσπαθεί να δώσει σωσίβιο στην κυβέρνηση των δωσίλογων, ξενόδουλων λαμόγιων. Υποβαθμίζει την συνέντευξη που πήρε και  αποκρύπτει στοιχεία... Αν θέλετε να μάθετε τι έγινε και γιατί... στο «Έχω μάτια και βλέπω». 
Για το «Ήπειρος, η πατρίδα μας», Οδυσσεύς


Ζ. Γεωργαντά: Έτσι «φούσκωσαν» το έλλειμμα του 2009
16/9/2011 12:08:00 μμ
              

Ένα τρίγωνο ανάμεσα στον Walter Rademacher, γενικό διευθυντή της Eurostat, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου περιέγραψε η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της Αρχής, Ζωή Γεωργαντά, προκειμένου το έλλειμμα του 2009 να εμφανιστεί στο 15,5% -μεγαλύτερο και από τις Ιρλανδίας δηλαδή- προκειμένου να ληφθούν όλα τα σκληρά μέτρα.

«Έχουμε μία νέα κατοχή από τους Γερμανούς. Θεωρούσα τον κ. Παπακωνσταντίνου αδιάφθορο και έντιμο αλλά γονάτισε στις απαιτήσεις των Γερμανών. Δυστυχώς και ο κ. Βενιζέλος δείχνει να υποκύπτει» σημείωσε η κ. Γεωργαντά.

Το 2009 ταξινομήθηκαν στη «γενική κυβέρνηση» μία σειρά από ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και αυτές που εφαρμόζεται τώρα η εργασιακή εφεδρεία, χωρίς, όμως, να προηγηθούν, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, οι μελέτες και οι έρευνες, προκειμένου να μπει μία επιχείρηση στη «γενική κυβέρνηση», όπως κατήγγειλε η κ. Γεωργαντά.

Το έλλειμμα κατ' αυτόν τον τρόπο από το 12% πήγε στο 15,4%. Η κ. Γεωργαντά απέδωσε αυτή την απόφαση στην πίεση που ασκήθηκε από τη Eurostat στην ελληνική κυβέρνηση, στη συνεννόηση ανάμεσα στον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, με τον οποίο τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις, αφού όπως είπε η κ. Γεωργαντά, «μάς είχε απαγορέψει να μιλάμε ακόμη και στους υπαλλήλους»...

Κατά την κ. Γεωργαντά, στόχος ήταν να καταστεί η Ελλάδα ο «αδύναμος κρίκος» και να ληφθούν όλα αυτά τα μέτρα, ενώ επεσήμανε πως αυτή η επιλογή είχε ως στόχο και να εμφανιστεί η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση χειρότερη απ' ότι ήταν, προκειμένου να καλυφθούν λάθη του παρελθόντος.

Η καθηγήτρια τόνισε πως από τον περασμένο Απρίλιο είχε ενημερώσει με εκθέσεις τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, ωστόσο, ουδέποτε έλαβε απαντήσεις.

Σήμερα τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ «φλερτάρουν» με την καρατόμησή και την Τρίτη παρουσιάζονται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσουν για τη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και για τις καταγγελίες σχετικά με την τεχνητή αύξηση του ελλείμματος το 2009. 

Ιταλός εισαγγελέας κάλεσε Έλληνες να καταθέσουν για τα CDS!


Μου το έστειλε το UDemand.wordpress.com και το αναδημοσιεύω ως έχει...



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ” ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
ΣΤΙΣ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ, 

ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΝΟΥΛΑΣ, ΤΟΜΠΡΑΣ

Την ίδια ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός καταγγέλλεται από βουλευτή της Αντιπολίτευσης και από Αυστριακό ευρωβουλευτή για αγοραπωλησίες CDS την ώρα που η χώρα μας έμπαινε στο ΔΝΤ, στην Ιταλία είναι σε εξέλιξη μια “επιχείρηση καθαρά χέρια” για τους Οίκους Αξιολόγησης. Ναι, γι’ αυτούς που το Ελληνικό Δημόσιο καταγγέλλει ότι παίζουν παιχνίδια, σπρώχνοντας τη χώρα μας στη χρεοκοπία, για να βγάλουν χρήματα, αλλά κανείς δεν τολμά να αγγίξει. Ελλάδα γαρ…
Στην Ιταλία, ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Athens Post, o εισαγγελέας που, κατόπιν εντολής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι…

Αλλαγή σχεδίων: Ο Ελληνισμός αυτή τη φορά δείχνει αποφασισμένος!



Αλλαγή σχεδίων: Ο Ελληνισμός αυτή τη φορά δείχνει αποφασισμένος!
Twitter: Ο κ. Μιχάλης Ιγνατίου ενημερώνει…


Το τέλος της δημοκρατίας;

Μου το έστειλε το «Στράβων Αμασεύς». Επειδή είμαι της άποψης ότι ένα κείμενο που «έχει κάτι να πει» συμπληρώνεται και ολοκληρώνεται με τις απόψεις των αναγνωστών του υπό μορφήν σχολίων μόνο στο μητρικό του ιστολόγιο, αφού το διαβάσετε, παρακαλώ τα σχόλιά σας να τα απευθύνετε στον Στράβωνα (πηγή, στο τέλος του κειμένου). Οδυσσεύς



Ἀναρτήθηκε: 16 Σεπτεμβρίου, 2011 ἀπὸ τὸν/τὴν Στράβων Αμασεύς στὸ Πατριωτισμός, Πολιτική
Ἐτικέττες:Αθήνα, Δημοκρατία, Σπάρτη, Σικελία


Σαν σήμερα, κατά το 3ο έτος της 91ης Ολυμπιάδος (16 Σεπτεμβρίου 413 πΧ) οι Αθηναίοι υπέστησαν μια καταστροφική ήττα στην Σικελία.

Ή ήττα ήταν κολοσσιαίας ιστορικής σημασίας δεδομένου ότι οι Αθηναίοι έχασαν την ναυτική ηγεμονία τους ενώ οι Λακεδαιμόνιοι, νικητές του Πελοποννησιακού πολέμου, δεν μπορούσαν να διατηρήσουν μια παντοκρατορία στον αρχαίο κόσμο, τόσο γιατί ήταν αντίθετο στο κλειστό τους πολιτικό σύστημα, όσο και γιατί το κλειστό σπαρτιατικό σύστημα δεν ήταν καθόλου ευχάριστο στους κατοίκους των άλλων πόλεων. Αυτή όμως η ταυτόχρονη αποδυνάμωση των δύο μεγαλυτέρων Ελληνικών πόλεων (Αθηνών και Σπάρτης) με την βοήθεια των Περσών που δωροδοκούσαν πότε την μία και πότε την άλλη πόλη, επέτρεψε μια σειρά από εξελίξεις στον χώρο της Σικελίας, προς την οποία δυστυχώς είτε δεν κατευθύνθηκε είτε δεν πρόλαβε να κατευθυνθεί ο Μέγας Αλέξανδρος. Δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν εάν ο Αλέξανδρος κατακτούσε και την δύση.

Αντίστοιχοι όμως μεγάλοι στρατηλάτες προϋπήρξαν του Αλεξάνδρου, καθώς τόσο ο Αλκιβιάδης όσο και ο Αγησίλαος ήταν κορυφαίες στρατιωτικές προσωπικότητες. Και οι δύο θύματα της δημοκρατίας, ο ένας λόγω της χαμαιλεοντίου συμπεριφοράς του αλλά και του φθόνου των αντιπάλων του, ο άλλος λόγω του Περσικού στρατού που αγόραζε την Αθηναϊκή και την Θηβαϊκή δημοκρατία, αναγκάζοντας τον να επιστρέψει και να μην ολοκληρώσει ποτέ την αρχικώς επιτυχημένη εκστρατεία του στην Περσία.

Μετά την σικελική καταστροφή οι Αθηναίοι ορθοπόδησαν ξανά, υπήρξε μια κάποια σχετική ανάπτυξη όμως ποτέ δεν έφτασαν στα προηγούμενα επίπεδα τους. Θα λέγαμε επομένως ότι η σημερινή επέτειος είναι σημαδιακή ως η απαρχή της παρακμής της 1ης δημοκρατίας.

Η δημοκρατία έχει ένα τεράστιο πρόβλημα ως πολίτευμα, δεν μπορεί να διαχειριστεί τον κατήφορο διότι δεν πείθει παρά μονάχα όταν η ευημερία καλπάζει. Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει στην ιστορία της ή τουλάχιστον αυτό συμπέρανα εγώ από τα όσα έχω διαβάσει. Γιαυτό και η δημοκρατία διαρκεί λίγο. Αφενός δεν διαθέτει το απαραίτητο βάθος για να διαχειριστεί μια καταστροφή, αφετέρου είναι ανύπαρκτο πολίτευμα αφού στην ουσία ουδέποτε υπήρξε.

Η δημοκρατία είναι συγκεκαλυμμένη αριστοκρατία η οποία δημιουργώντας ένα ανθρώπινο τείχος, αυτό του εκλογικού σώματος, συντηρεί την εξουσία έναντι των ολιγαρχικών και των τυραννικών δυνάμεων. Ουσιαστικώς δηλαδή η Δημοκρατία είναι αριστοκρατία, όχι με την έννοια των αρίστων αλλά με την έννοια των παραδοσιακών οικογενειών, οι οποίες καλλιεργούν στον δήμο την προσδοκία αναμίξεως του με την εξουσία, χωρίς όμως ποτέ κάποιος απλός πολίτης να φτάνει τα ανώτερα αξιώματα. Θα λέγαμε επομένως ότι η δημοκρατία δεν είναι πολίτευμα, είναι θρήσκευμα, αφού οι δημοκρατικοί πολίτες πιστεύουν σε έναν ανύπαρκτο θεσμό, χωρίς ποτέ να υπάρχει η ολοκλήρωση. Είναι γοητευτικό, γοητευτικότατο πολίτευμα, όμως οι πιστοί του πρέπει να γνωρίζουν τις αδυναμίες του συστήματος ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά στην ιστορία τέτοια καταστροφή, όπως αυτή της εκστρατείας στην Σικελία.


ΠΗΓΗ: Στράβων Αμασεύς