Σελίδες

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ερωτηματικά και απορίες.



Γράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*
Για πρώτη φορά βρέθηκα στη δύσκολη θέση να θέλω να αναπτύξω ένα θέμα και να μη μπορώ γιατί τα πολιτικά δεδομένα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.
Ξέρω πως η ΕΜΥ προβλέπει τον καιρό και τις καταιγίδες, αλλά τον κακό μας τον καιρό από τις αλλεπάλληλες φορολογικές καταιγίδες δεν μπορούσε να τις προβλέψει.
Τι είναι ρε παιδιά αυτό που μας βρήκε να κοιμηθούμε πανευτυχείς πως λεφτά υπάρχουν και να ξυπνήσουμε απένταροι και καταχρεωμένοι;
Με τι δολιότητα άλλαξαν τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και μας έριξαν στους τοκογλύφους και από πάνω μας λένε πως ότι κάνουν το κάνουν για το καλό μας και  βγαίνει ο Βενιζέλος και λέει πως ευτυχώς που  καλέσαμε τους ξένους τεχνοκράτες γιατί αυτοί μπορούν να μας σώσουν;

Ο Π.Μπεγλίτης αποδόμησε τους Αρχηγούς - Πάει για κρίσεις



Image


Επίσκεψη στήριξης της κυβέρνησης στις δύσκολες ώρες που περνάει από την Ν.Μπακογιάννη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο πλευρό της ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης ... επιτέθηκε σφοδρά στην γεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πραγματικά, αν η αχαριστεία ήταν χρήμα, σήμερα θα είχαν πλουτίσει οι Αρχηγοί των Επιτελείων, ειδικά των τρίών Κλάδων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας. Ο Π. Μπεγλίτης ξέφρασε ... απογοήτευση από την σημερινή ηγεσία και προανήγγειλε ... κρίσεις μεσα στο μηνα (προηγειται ΣΑΜ για τις εισαγωγες στις στρατιωτικες σχολες την αλλη εβδομαδα και η παρελαση).
Ο Π. Μπεγλιτης είπε μιλώντας on camera πως "Συναντά ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ και ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ" εννοώντας την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων!
Σε μια στιγμή που οι Αρχηγοί πρέπει να είναι απερίσπαστοι στα καθήκοντά τους, σε μια στιγμή που ο εχθρός είναι προς των πυλών! Περισσότερα σε λίγο...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Bασίλειος Μαρκεζίνης: "Δέκα Σκέψεις για να μην Πεθάνουμε"


Σαν προφήτης στην έρημο, περιγράφω εδώ και καιρό τα προβλήματα της χώρας μας και, ενώ τα κείμενά μου διαβάζονται από πολυάριθμους αναγνώστες, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν έχει θελήσει να ακολουθήσει τις συμβουλές μου, φοβούμενος ίσως –αλλά δυστυχώς– το πολιτικό κόστος. Είναι πλέον σαφές πως μόνον ο λαός μπορεί να σώσει τη χώρα από την άβυσσο. Για να γίνει αυτό, όμως, ο λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια – όσο κι αν η αλήθεια, αντίθετα με τα ψέματα, πονάει. Ιδού, λοιπόν, η δική μου εκδοχή της αλήθειας, με τη μορφή δέκα προτάσεων.

1. Στο τελευταίο μου βιβλίο, Η Ελλάδα των Κρίσεων, ανέλυσα τις πέντε κρίσεις μας –την οικονομική, τη διπλωματική, τη μεταναστευτική, τη μειονοτική αλλά και την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου– και τόνισα, όσο κανείς άλλος, ότι οι κρίσεις αυτές είναι αλληλένδετες. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό καθιστά τη θέση της χώρας μας πολύ διαφορετική και πολύ πιο επισφαλή από της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, οι οποίες συχνά μνημονεύονται ως ανάλογες περιπτώσεις, ενώ δεν είναι.

2. Όσο ολέθριες κι αν είναι οι οικονομικές μας ασωτίες, η κακή υπόληψη των πολιτικών μας είναι ο παράγοντας που ενδέχεται μια μέρα να πυροδοτήσει ακραίες εσωτερικές αντιδράσεις, κατά τον ίδιο τρόπο που έχει καταβαραθρώσει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό. Ο πολιτικός και ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας μας υποκρίνονται ότι

Ἀπροσκύνητοι Ἕλληνες, δουλοπρεπεῖς ἡγεσίες

Ἀπὸ τὸν/τὴν Μινώταυρος

«Οὐκ εἴθισται τοῖς Ἕλλησι προσκυνέειν».
Ὁ Αἰσχύλος στόν Προμηθέα Δεσμώτη, ἀναφέρεται στό ἀπροσκύνητον τοῦ Προμηθέως (Ἑλληνισμοῦ). Σέ πολλούς στίχους ἀλλά καί γενικῶς, σέ ὅλην τήν τραγωδία ἐπιχειρεῖται καί ἐπιτυγχάνεται ἡ μεταφορά στόν ἀναγνώστη τῆς ἀτμόσφαιρας τοῦ  ”μή κάμπτειν γόνυ”.  Ἐπίσης ἀναφορές στήν «βαρβαρική» συνήθεια τοῦ προσκυνήματος καί τῆς γονυκλισίας ὑπάρχουν σέ κείμενα ὄχι μόνον τῆς ἀρχαίας ἀλλά καί τῆς νεωτέρας Γραμματείας μας καθώς καί στίς στῆλες πολλῶν Λεξικῶν τῆς Ἑλληνικῆς Γλώσσης. Ὁ Ἡσύχιος τήν λέξι “ κυπτός” τήν ἐπεξηγεῖ ὡς “ ταπεινούμενος” ἐνῶ τό “ κύπτω” σημαίνει “ καταβιβάζω τήν κεφαλήν ἐξ αἰσχύνης”. Μέ αὐτό ἀκριβῶς τό νόημα χρησιμοποιεῖ τό ῥῆμα “ κύπτω” καί ὁ Ἀριστοφάνης. Ὁ ποιητής Θεογνίς ὁ Μεγαρεύς (ΣΤ΄αἰ. π.χ.) καταδικάζει ἀκόμη καί τήν ἁπλῆ κλίσι τῆς κεφαλῆς χαρακτηρίζοντάς την ὡς δουλική συμπεριφορά:
«Οὔ ποτέ δουλική κεφαλή ἰθεῖα πέφυκεν, ἀλλ’ αἰεί σκολιή, καὐχένα λοξόν ἔχει». δηλαδή:
Οὐδέποτε δουλική κεφαλή γεννήθηκε ὀρθία ἀλλά πάντοτε κυρτή καί τόν αὐχένα λοξόν τόν ἔχει.
Ὁ Ἡρόδοτος στό Β – 80 τῆς «Ἱστορίης του», μᾶς περιγράφει τά ἰδιαιτέρως παράξενα ἤθη τῶν Αἰγυπτίων, ἀφηγεῖται ἔκπληκτος καί καταγράφει ὡς ἀξιοθέατον: «Τόδε μέντοι

Σταύρος Λυγερός: “Ποια Ελλάδα πλάθει η τρόικα”


 

Aκόμα και οι υποστηρικτές του Μνημονίου ένιωσαν έκπληξη, όταν τη Δευτέρα το βράδυ άκουσαν από τα δελτία ειδήσεων ότι η τρόικα απαίτησε να συρρικνωθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός (καθαρά 550 ευρώ το μήνα). Η πρώτη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν αρνητική. Δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει Ινδία, αλλά κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι είναι ζήτημα ημερών για να συμβεί και σ’ αυτό το ζήτημα ό,τι έχει συμβεί μ’ όλες τις προηγούμενες απαιτήσεις της τρόικας.
Το επιχείρημα που θα επικαλεστεί είναι το ίδιο κι απαράλλακτο: Σώζουμε την Ελλάδα! Το ίδιο επιχείρημα θα αναμασήσουν και οι υπουργοί αλλά και οι βουλευτές, όταν η παραβίαση της συλλογικής σύμβασης έρθει στη Βουλή για ψήφιση. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνειδητοποιούν ότι το κόμμα τους βυθίζεται και ότι οι ίδιοι συμπαρασύρονται στην πολιτική απαξίωση. Αρκετοί εξ αυτών διαπιστώνουν ότι η κυβερνητική πολιτική, εκτός από αντικοινωνική, είναι και από οικονομικής απόψεως αδιέξοδη.
Παρ’ όλα αυτά, παραμένουν στο μαντρί, επειδή έχουν μάθει να λειτουργούν ως στελέχη εταιρείας κι όχι ως αντιπρόσωποι του λαού. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει μετατραπεί σε όργανο ψήφισης και νομιμοποίησης αποφάσεων, στη διαμόρφωση

ΧΑΟΣ στο ΠΑΣΟΚ!!! Η Λ. Κατσέλη και 40 βουλευτές ζητούν την αλλαγή του άρθρου 37

Μου το έστειλε στις 5.46 μμ το αιέν αριστεύειν. Για να δείτε πως δουλεύει το ΠΑΣΟΚ, ήδη ο παχύδερμος (Τούρκογλου-Βενιζέλος) ικανοποίησε το αίτημάτης και η κυρία, μάλλον, θα ψηφίσει το...37. Οδυσσεύς
 
 
 
 
 
 
Rate This
Η Λούκα Κατσέλη δεν έμεινε μόνο στα λόγια ότι δεν συμφωνεί με το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, αλλά μαζί με 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνει αλλαγές στο επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου. Αυτό δεν θα είχε τόση σημασία βέβαια, αν τις προηγούμενες μέρες ο Ε. Βενιζέλος δεν είχε χαρακτηρίσει την ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση της 6ης δόσης από την τρόικα.
Θα κάνει αλλαγές στο άρθρο 37 το υπουργείο οικονομικών και θα αναιρέσει ο Βενιζέλος τον εαυτό του αλλά και την τρόικα όπως μας είπε; Θα κάνουν πίσω οι 40 την τελευταία στιγμή; Ή θα έχουμε άλλες πολιτικές εξελίξεις στην σκιά της λαϊκής κατακραυγής;

Από την αλήθεια της ρητορείας προτιμώ τη ρητορεία της αλήθειας


Ανοιχτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη στον Ευαγ. Βενιζέλο

Κύριε Βενιζέλο,

Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.

Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει. Το γεγονός επιπλέον πως “με πληρώνει ο ελληνικός λαός” είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να “αξίζω το μισθό μου”. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δυο μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989, εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κο ΜΟΣΙΑΛΟ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ


του Γιάννη Κολοβού *

Απάντηση στον κο Ηλία Μόσιαλο, πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. του ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου» και σημερινό κυβερνητικός εκπρόσωπο: Με ενδιαφέρον διάβασα το άρθρο του κ. Ηλία Μόσιαλου με τίτλο ''Τα όρια της πολυπολιτισμικότητας'' (The Books’ Journal, τ. 8, σελ. 30-33). Δυστυχώς, το άρθρο αυτό διαπνέεται από ευσεβείς πόθους και πνεύμα στρουθοκαμηλισμού, καθώς αρκείται στο να θεωρητικολογεί υπέρ μίας κοινωνικής φιλοσοφίας η οποία έχει εμπράκτως αποτύχει σε όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Και δικαίως προκύπτουν τα αυτονόητα ερωτήματα: Δεν γνωρίζει ο συγγραφέας για τις φυλετικές ταραχές μεταξύ γηγενών και Νοτιοασιατών στις πόλεις Όλνταμ, Μπράντφορντ και Μπέρνλυ της Βόρειας Αγγλίας το καλοκαίρι του 2001; Δεν γνωρίζει για τις τρομοκρατικές επιθέσεις από φανατικούς μουσουλμάνους στην Μαδρίτη τον Μάρτιο του 2004; Δεν γνωρίζει για την βάρβαρη δολοφονία του σκηνοθέτη Τεό βαν Γκογκ από Ολλανδικής υπηκοότητας μουσουλμάνο στο Άμστερνταμ τον Νοέμβριο του 2004; Δεν γνωρίζει για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο από Βρετανούς μουσουλμάνους τον Ιούλιο του 2005; Δεν γνωρίζει για τις εθνοτικές ταραχές μεταξύ μαύρων και Νοτιοασιατών στο Μπέρμινγκχαμ τον Οκτώβριο του 2005; Δεν γνωρίζει για τις εκτεταμένες ταραχές στα προάστια των Γαλλικών πόλεων τον Νοέμβριο του 2005; Δεν γνωρίζει για τις απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων από φανατικούς μουσουλμάνους στο Λονδίνο και στην Γλασκώβη το καλοκαίρι του 2007;

Αγανακτισμένοι της Βορείου Αμερικής γιορτάζουν τα γενέθλια του Ενβέρ Χότζα!


   


Ως γνωστόν το κίνημα των αγανακτισμένων πέρασε τα στενά όρια Ελλάδας - Ισπανίας και αυτή την περίοδο ανθεί στη Βόρεια Αμερική, ΗΠΑ και Καναδά.

Στις ΗΠΑ εκατοντάδες Αμερικανοί (κίνημα Occupy Wall Street) κοιμούνται και ξημερώνουν στην περίφημη Wall Street. Ενώ στον Καναδά το κίνημα Occupy Vancouver (Kαταλάβατε το Βανκούβερ) των αγανακτισμένων ομοίως διαδηλώνει στην ομώνυμη πόλη. Οι εικόνες που ακολουθούν προέρχονται από τις διαδηλώσεις αυτές.

Ένας νεαρός Κινέζος διαδηλωτής, προχθές, ανήμερα των γενεθλίων του Αλβανού δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, ετοίμασε τούρτα με το όνομά του για να τα γιορτάσει, ενώ δεν παρέλειψε να τραγουδήσει και στα Αλβανικά προς τιμήν του "ηγέτη".

Μηνυμα Καταδρομεων: Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ !!!!!!



Μου το έστειλε το iefana@shaw.ca και το αναρτώ όπως έχει.   
                            
Μηνυμα Καταδρομεων
Τα αιτήματα των Εφέδρων Καταδρομέων κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Σαββάτο 1 Οκτωβρίου 2011.

ΕΦΕΔΡΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. 
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (Πλην του Contra Channel)

Η S&P υποβάθμισε 24 ιταλικές τράπεζες


Στην υποβάθμιση 24 ιταλικών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor΄s, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση σε 18 άλλα ανάμεσα τους, τις Intesa Sanpaolo και UniCredit.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου το κόστος δανεισμού για τις ιταλικές τράπεζες θα αυξηθεί σημαντικά λόγω των υψηλότερων αποδόσεων στα ιταλικά κρατικά ομόλογα, ενώ ταυτόχρονα οι ιταλικές τράπεζες θα προσχωρήσουν σε περαιτέρω σύσφιξη των κριτηρίων για τον δανεισμό σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Σημερινή

Τη βοήθεια της Ουάσινγκτον στο Κυπριακό, ζητά ο Εγκεμέν Μπαγίς


 Πιέστε την Ευρωπαϊκή Ένωση                                               

Ο Εγκ,Μπαγίς ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις στην ΕΕ ώστε το Κυπριακό να μην αποτελέσει εμπόδιο στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.
Ο Εγκ,Μπαγίς ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις στην ΕΕ ώστε το Κυπριακό να μην αποτελέσει εμπόδιο στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.
Άγκυρα: Να ενθαρρύνει τα δύο μέρη στην Κύπρο να καταλήξουν σε συμφωνία ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς.

Η έκκληση διαβιβάστηκε σε αντιπροσωπεία της Ουάσινγκτον αποτελούμενη από μέλη της Βουλής και ανώτερους συμβούλους, η οποία επισκέπτεται την Άγκυρα και την Τρίτη είχε συνάντηση με τον κ. Μπαγίς.

Ο κ. Μπαγίς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη των ΗΠΑ στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις στην ΕΕ ώστε το Κυπριακό να μην αποτελέσει εμπόδιο στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του.

Ο Τούρκος αξιωματούχος εξήρε ακόμη το επίπεδο των διμερών σχέσεων χαρακτηρίζοντάς τις «υγιείς και σημαντικές».

Μίλησε ακόμη για κοινά σημεία που έχουν οι δύο χώρες και αφορούν θέματα δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας, προσθέτοντας ότι και στο πολιτικό και στρατιωτικό πεδίο οι δύο χώρες μοιράζονται πολλά κοινά. Τόνισε και την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Εκδήλωση για τον Ιωάννη Μεταξά και το έπος του '40.

Ο ιστορικός Δημήτρης Μιχαλόπουλος και το περιοδικό Patria σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα:

"Ιωάννης Μεταξάς: ο πόλεμος του '40, τα πριν και τα μετέπειτα"
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 26η Οκτωβρίου, στις 7 μμ, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην οδό Σταδίου:

Ομιλητές:
Δημήτρης Μιχαλόπουλος (ιστορικός)
"Ο Ιωάννης Μεταξάς και το κίνημα των Επιστράτων (1916-1917)" 

Νικόλαος Καρράς (πολιτικός επιστήμων)
"Ιωάννης Μεταξάς, μία πορεία"

Μάνος Χατζηδάκις (ιστορικός ερευνητής)
"Η προπαρασκευή του πολέμου του 1940 και η διεξαγωγή του"
Κωνσταντίνος Τσοπάνης (θεολόγος)
"Μεταφυσική του Εθνικισμού: Η Εκκλησία και η 4η Αυγούστου"

Νίκος Γιαννόπουλος (ιστορικός)
"Ο Θάνατος του Ιωάννη Μεταξά: Φυσικό αίτιο ή δολοφονία;" 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, συνεργάτης του περιοδικού Patria.

πληροφορίες: 2103641149 και 2103641960

koukfamily

Οι Κινέζοι έρχονται και οι Αμερικάνοι φεύγουν!


Σύμφωνα με τη πολυσέλιδη έκθεση που δημοσίευσε τον Απρίλιο το World Economic Outlook για λογαριασμό του ΔΝΤ, μέχρι το 2016 έρχεται το οικονομικό τέλος και η διάλυση των ΗΠΑ. Τη θέση αυτής ως υπερδύναμη του πλανήτη θα αναλάβει η Κίνα η οποία σύμφωνα πάντα με την έκθεση θα έχει αύξηση κερδών περίπου στα 8 τρις δολάρια μέσα στη πενταετία 2011 – 2016. Στο ίδιο διάστημα, οι ΗΠΑ θα έχουν μια ζημιά κάπου στα 18,8 τρις δολάρια που ουσιαστικά θα τις ρίξει και στο καναβάτσο.
Αμερικανοί οικονομικοί αναλυτές προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις εξηγώντας πως τα στατιστικά κάποιες φορές μοιάζουν με τους μεθυσμένους που χρησιμοποιούν το φακό όχι για να δουν αλλά για να στηριχτούν επάνω του ώστε να μην πέσουν. Το έτσι και αλλιώς ανησυχητικό ως σενάριο

"Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματά μας",λένε οι στρατιωτικοί


Για στοχοποίηση των στρατιωτικών σ΄ όλα τα επίπεδα ,κλιμακούμενη απαξίωση και άρνηση κάθε διαλόγου,κατηγορεί την ηγεσία του ΥΕΘΑ ο ΣΥΣΜΕΔ,με αφορμή όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΜΕΔ τονίζει:


“Τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αυξημένη ανησυχία παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά θέματα που άπτονται τη δυνατότητα αντιμετώπισης των αναγκών τους μετά την αποστρατεία τους.

Λογιστικές παπαριές στο υπουργείο Άμυνας από Ε.Βενιζέλο


Image
Καλή η δημιουργική λογιστική, αλλά η απλή αριθμητική φαίνεται να είναι ακόμα καλύτερη. Έτσι μετά τον έλεγχο που έκανε στα οικονομικά του υπουργείου ο Ιταλός Επίτροπος της τρόικας (που κατάντησε το υπουργείο Άμυνας...) αποδείχθηκε ότι οι μειώσεις στους εξοπλισμούς είναι απλές ... λογιστικές "παπάρες", αφού πολύ απλά στο υπουργείο έχουν σταματήσει να γίνονται εξοπλισμοί εδώ και χρόνια. Δηλαδή ανακάλυψε αυτό που έχουμε επανειλημμένα σημειώσει στο defencenet.gr: Πως να κόψεις τον ... αέρα; Γίνεται;
Συγκεκριμένα:
Οι δήθεν μειώσεις που είχε προαναγγείλει ο Βενιζέλος ως ΥΕΘΑ, ύψους 700 εκατομμυρίων αποδείχτηκαν, απλά ανύπαρκτες και λόγια του αέρος. Το περίφημο κονδύλι για τους εξοπλισμούς που θα μείωνε ο Βενιζέλος το 2011 για τους εξοπλισμούς ύψους 1,4 δις ευρώ, απλά δεν υπήρχε! Γιατί δεν υπήρχε και τίποτα για να αγοραστεί. 

Ο ρόλος των Ε.Δ. στην εθνική κρίση - Έχουν περιθώρια πολιτικής δράσης;


Στην προτελευταία φάση του δράματος που βιώνει η χώρα εισερχόμαστε την εβδομάδα που 
διανύουμε: Έχοντας φτάσει ως χώρας στο έσχατο σημείο απομειούμενης εθνικής κυριαρχίας, αφού δεχόμαστε ακόμα και εντολές από τους Γερμανούς για το ποια όπλα θα αγοράσουμε και ποια όχι (περιπτώσεις M1A1 Abrams και FREMM), λίγο μένει για να καταστεί η κατάσταση ανεξέλεγκτη.

Μόνη εγγύηση για το ότι η χώρα θα εξακολουθήσει να υπάρχει και αύριο χωρίς εδαφικούς ακρωτηρισμούς και απώλεια δικαιωμάτων ελέγχου, είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις αυτήν την στιγμή συγκεντρώνουν στις δημοσκοπήσεις το μεγαλύτερο ποσοστό λαϊκής αποδοχής από το 1974. Ακόμα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή αναγνώρισε και τίμησε τους εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς των Ε.Δ..
Οι Ε.Δ. οι οποίες έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες ένα μπαράζ ασκήσεων και επιδείξεων ισχύος (που δυστυχώς μόνο το defencenet.gr αναδεικνύει στο εσωτερικό), με κύριο αποδέκτη «τους απέναντι»: «Μην τολμήσετε κάτι νομίζοντας ότι έχει διαλυθεί το σύμπαν, γιατί θα το πληρώσετε ακριβά» είναι το σαφές μήνυμα.