Σελίδες

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Απόψεις του Δρ. Αθανάσιου Δρούγου στην έγκυρη εφημερίδα "SETimes"



Απόψεις του Δρ. Αθανάσιου Δρούγου φιλοξενήθηκαν στη γνωστή και έγκυρη εφημερίδα "SETimes» (South Eastern European Times,)


Βαλκανικές χώρες να συμβάλουν στο ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία της εκπαίδευσης στο Αφγανιστάν

Με Tzvetina Borisova (10/20/2011)

Τα υπουργεία άμυνας της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Β-Ε) έχουν ενώσει τις Κροατία και τη Σλοβενία ​​σε μια υπόσχεση να παρέχει συγκεκριμένη στήριξη σε δραστηριότητες κατάρτισης από το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία της αποστολής στο Αφγανιστάν, της ISAF.
Η συμφωνία, η οποία ήρθε με τη μορφή ενός μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Αδριατικής Χάρτας Εθνών, επιτεύχθηκε σε μια συνάντηση στο

Ο μαγικός αριθμός της αρμονίας



-
H θελκτικότητα λέγεται πως βασίζεται στη «Xρυσή Tομή», τον μαγικό αριθμό 1,618033… που ορίζει την αρμονία και την ομορφιά! Σε τι συνίσταται όμως η ιδιαιτερότητα και παράλληλα η μαγεία αυτού του αριθμού που απεικονίζεται παγκοσμίως και με το γράμμα φ (προς τιμήν του αρχαίου γλύπτη Φειδία) και έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα όσο κανένας άλλος αριθμός στην ιστορία των Μαθηματικών;

Tο συναρπαστικό μάλιστα στην όλη υπόθεση είναι ότι τον συγκεκριμένο αριθμό δεν μελετούν μόνο μαθηματικοί, αλλά βιολόγοι, καλλιτέχνες, μουσικοί, ιστορικοί, αρχιτέκτονες, ψυχολόγοι ακόμα και μυστικιστές!

Ο αντιαμερικανισμός του Ταγίπ


 

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Oσο περνούν οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες τόσο μεγαλύτερη δικαίωση νιώθουν όσοι υποστήριξαν από την αρχή -βασισμένοι σε γεγονότα- πως ο Ταγίπ Ερντογάν γρήγορα και σταθερά τοποθετείται απέναντι στο δυτικό κόσμο είτε πρόκειται για το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε πρόκειται για την Ευρώπη. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και αποτελεί κίνδυνο για τη Δύση, είναι ο στόχος του πρωθυπουργού της Τουρκίας, ο οποίος επιθυμεί να αναδειχθεί ως το αντίπαλο δέος για τους Αμερικανούς, τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα τους Ισραηλινούς.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και ο ο Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν 11 φορές τους τελευταίους εννέα μήνες και ισχυρίστηκε ότι «πλακώθηκαν» όταν ο Μπάρακ Ομπάμα του ζήτησε τον λόγο για την προστασία

Καλά νέα για Ελλάδα, κακά για τράπεζες



Παπανδρέου: Κάνε τον δίχως ζάχαρη, όπως την Ελλάδα την πικρή και άχαρη
Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, υιοθέτησαν και επίσημα την χορήγηση της έκτης δόσης των δανείων στην Ελλάδα ύψους 8 δισ. ευρώ, ενώ η εκταμίευση θα γίνει μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου, αφού προηγουμένως δοθεί το «πράσινο φως» και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.
«Συμφωνήσαμε να υιοθετήσουμε την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος οικονομικής προσαρμογής», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους θα

Επιτέλους, ένα κράτος για τα πενήντα εκατομμύρια (50.000.000) Κούρδους, έστω και με αφαίρεση εδαφών της Τουρκίας


Μιχάλης Ιγνατίου: Τρόμος στη νοτιοανατολική Τουρκία!


Μετά τη συνεργασία του Ισραήλ με τους Κούρδους του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας, η Αγκυρα έχει κάθε λόγο να εκφράζει φόβους για την εδαφική της ακεραιότητα.
Οι συγκρούσεις των Κούρδων ανταρτών και του τουρκικού στρατού, που ως αποτέλεσμα των οποίων χάνονται καθημερινά πολλές ζωές και από τις δύο πλευρές, αναδεικνύουν ένα βασικό ερώτημα: ποιοι είναι οι χειρότεροι; Τα κράτη-τρομοκράτες ή οι αντάρτες που παλεύουν για την ελευθερία τους και τους οποίους οι πολιτικοί χαρακτηρίζουν “τρομοκράτες”;
Ο κουρδικός λαός δολοφονείται σε καθημερινή βάση τα τελευταία 50 χρόνια από τους Τούρκους, τους Ιρακινούς, τους Ιρανούς και τους Σύριους. Πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν την ελευθερία που απολαμβάνουν άλλοι λαοί. Τα δικαιώματά τους παραβιάζονται συστηματικά και

Πόσο μπροστά ήταν ο Καραμανλής απ΄τον ΓΑΠ;



Τρία χρόνια λέει το Δεξί X-trem αλλά εγώ διαφωνώ. Έτη φωτός χωρίζουν τον Γιωργάκη από τον Καραμανλή. Είναι δυνατόν ο πανηλίθιος να φτάσει το νυχάκι του Καραμανλή έστω και σε απόσταση τριετίας;  Και μια απορία...Γιατί πάψαμε να λέμε τον Γιωργάκη...μαλάκα;

3 χρόνια, είναι η απάντηση... μιας και σήμερα ο ΓΑΠ είπε αυτό που είχε πει ο Καραμανλής τον Οκτώβριο του 2008:

«Η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή»

«Η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου εισερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη και τη χώρα πιο δίκαιη.

«Είμαστε περήφανος λαός που αξίζει σεβασμό», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες από την πλευρά τους ανέλαβαν τις ευθύνες τους με μεγάλο πόνο. Καταλήγοντας ο Γ. Παπανδρέου είπε: «Η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή. Ως ευρωπαίοι πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά».

Αυτήν την ώρα ο κ.Παπανδρέου συναντάται με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βάν Ρομπέι. Δεξί X-trem

Η μυστική αυτοκρατορία των βάσεων των Αμερικανικών μη-επανδρωμένων αεροσκαφών



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ στο Analysts for Change
Posted by Lukas Siberas

*ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ…. Η ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ. ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ(ΗΑΕ). ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 58 ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΑ DRONES. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η CIA ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ Β.ΚΑΡΟΛΙΝΑ. ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΛΑΞΙΑ ΒΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ DRONES ΣΕ ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ-ΑΙΘΙΟΠΙΑ-ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.(ΑΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ-ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ-ΝΟΤΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ). ΤΑ DRONES ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΒΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΑΙΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ.

*ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ

AOZ, H ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΚΥΠΡΟ & ΕΛΛΑΔΑ


του Βασίλη Κικίλια*
Όταν το 1974 και μετά, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλούσαν για την ελληνοτουρκική διένεξη στο Αιγαίο Πέλαγος, σωστά υποστήριζαν ότι η διαφορά μας με τους Τούρκους είναι νομικής φύσης και αφορά μόνο στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Όμως με την ψήφιση της νέας Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας από τα Ηνωμένα Έθνη το 1982, η έννοια της υφαλοκρηπίδας έχει ξεπεραστεί από την ΑΟΖ εδώ και δεκαετίες. Στη σχετική ψηφοφορία που έγινε στις 30 Απριλίου 1982 στη Νέα Υόρκη για τη νέα Σύμβαση, 130 κράτη ψήφισαν υπέρ, τέσσερα κατά και 17 τήρησαν αποχή.
Μέχρι το τέλος του 2008 επικύρωσαν τη Σύμβαση 157 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κύπρος (12 Δεκεμβρίου 1988) και η Ελλάδα (21 Ιουλίου 1995). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία και η Βενεζουέλα αρνήθηκαν να υπογράψουν τη Σύμβαση λόγω της ΑΟΖ, επειδή και τα δύο αυτά κράτη έχουν μπροστά τους νησιά που δεν τους ανήκουν και έτσι εκ των πραγμάτων έχουν περιορισμένη ΑΟΖ.
Τι είναι η ΑΟΖ;


Η ΑΟΖ είναι το δικαίωμα κάθε παράκτιου κράτους να

Διπλό «όχι» της Κάθριν Άστον στη Λευκωσία για τις τουρκικές απειλές.


Απέρριψε αίτημα της Κύπρου για συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011 10:45 πμ


Η βαρόνη Άστον απέρριψε αίτημα της Λευκωσίας προκειμένου να αποφύγει «δυσάρεστες εκπλήξεις» σε βάρος της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.Βρυξέλλες: Διπλό «όχι» είπε σύμφωνα με πληροφορίες η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βαρόνη Κάθριν Άστον σε αίτημα που υπέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία για συζήτηση των τουρκικών απειλών στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του «Φ» στις Βρυξέλλες, Παύλος Ξανθούλης, η Βρετανίδα αξιωματούχος του Συμβουλίου και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, δεν ικανοποίησε αίτημα που υπέβαλε γραπτώς η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, η οποία απολύτως αιτιολογημένα είχε ζητήσει όπως εγγραφεί επισήμως στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων το ζήτημα των τουρκικών απειλών κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αυτόνομο θέμα προς συζήτηση.

Η κ. Άστον παρέκαμψε το αίτημα της Λευκωσίας και, ως αποτέλεσμα, οι τουρκικές απειλές απουσίαζαν από την ατζέντα των πρόσφατων συνόδων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (μέσα Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες και μέσα Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο).

Η απουσία της δημοκρατικής νομιμοποίησης. Μα κι η κατάργηση της έννοιας της αντιπροσωπευτικότητας του λαού, από τον «εκπρόσωπο της ε/κ κοινότητας στις συνομιλίες»!

Ειρήσθω

Εκπρόσωπος ποιών ο Χριστόφιας, στο Λόγκ Άιλαντ;

23/10/2011 | Με τον Λάζαρο Μαύρο στην Σημερινή

Χ Ω Ρ Ι Σ ΤΗ στήριξη του Εθνικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του, μεταβαίνει στο Λόγκ Άιλαντ για τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπάν Κι Μουν και τον Τ/κ «ομόλογό του στις συνομιλίες» Ντερβίς Έρογλου, στη λεγόμενη «Τριμερή της Ν. Υόρκης», 30-31 Οκτωβρίου, ο ΠτΔ Δημήτρης Χριστόφιας. Κοιτάξτε τώρα πώς εκτρωματουργείται στην πράξη η δημοκρατία. Πώς είναι ανύπαρκτος ο ουσιώδης πυρήνας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Έστω και κάτω απ’ τον τυπικό -και άρα παραπλανητικό- μανδύα τής κατ’ όνομα δημοκρατίας: Η απουσία της δημοκρατικής νομιμοποίησης. Μα κι η κατάργηση της έννοιας της αντιπροσωπευτικότητας του λαού, από τον «εκπρόσωπο της ε/κ κοινότητας στις συνομιλίες»!
Εκλελεγμένος μεν δημοκρατικά στις 24 Φεβρουαρίου 2008, για μια 5ετία, ο κ. Χριστόφιας. Απώλεσε, όμως, εν τω μεταξύ, την εμπιστοσύνη του συνόλου της κομματικής ηγεσίας, πλην του ΑΚΕΛ. Και, πολύ περισσότερο, βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με την πλειοψηφία του λαού, στους

«Ο Μέγας Αλέξανδρος στον Μύθο και την Ιστορία». Πρόσκληση σε εκδήλωση.


 

Ο κυνισμός της ελίτ των Ελλήνων


Αθήνα, 20 Οκτωβρίου. Ένας μπογιατισμένος αριστερός
συνδικαλιστής σε διαδήλωση στη διάρκεια της γενικής απεργίας

Μετά από δύο ημέρες γενικής απεργίας και μαχών  στο δρόμο, η Ελλάδα φαίνεται κάθε μέρα λίγο πιο κοντά από τον γκρεμό. Ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες συγκεντρώνονται αυτή την Κυριακή σε μια τελευταία προσπάθεια για τη διάσωση του ενιαίου νομίσματος, ένας Έλληνας συγγραφέας καταδικάζει την ελίτ της χώρας του,
και την θεωρεί υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση.

Αυτή τη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι ενός μικρού αρτοποιείου στο κέντρο της Αθήνας ανακοίνωσαν ότι

Το δίλημμα της Λίμνης Βαϊκάλης και το ΠΑΣΟΚ


 


Γράφει ο Βασίλης Δεδίδης στο TaXalia

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, είτε ως ψηφοφόροι , είτε ως πολίτες αυτής της Χώρας, είτε ως φίλοι, ακόμη και ως « εχθροί» του ΠΑΣΟΚ, ζούμε μια κατάσταση, που όπως και να την κρίνει κανείς, αυτόματα μας οδηγεί σε σκέψεις απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών, σε μεγάλο σημείο.

Μάλιστα , είναι τόσο μεγάλος ο βαθμός αποστροφής των πολιτών, όσο μεγάλο είναι και το

Όταν οι κυβερνήσεις άλλων χωρών βρίσκουν τρόπους για να μειώσουν την ανεργία....


ImageΤη απέλαση 3.000.000 εργαζομένων αποφάσισε η Σαουδική Αραβία και μεταξύ αυτών 30.000 Τούρκους ως απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας που δοκιμάζει την κοινώνα της χώρας. Όπως αναφέρουν πηγές από την Σαουδική Αραβία η ανεργία στη χώρα έφτασε τον Ιούνιο του 20112 στο 10,8%.
Σκοπός της νέας πολιτικής είναι η αύξηση των Σαουδαράβων εργαζομένων καθότι με συνολικό πληθυσμό18,7 εκατομμυρίων ανθρώπων τα 8.420.000 είναι αλλοδαποί.
Μερικές από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους για το ζήτημα αυτό  υποστηρίζοντας ότι οι ντόπιοι δεν είναι τόσο εξειδικευμένοι και ικανοί να εργάζονται όπως οι Τούρκοι που απασχολούνται  σε αυτές τις εταιρείες.
Τμήμα ειδήσεων defence.gr

Γιατί το ΝΑΤΟ σχεδόν απέτυχε στη Λιβύη;Ποιες αδυναμίες εντοπίστηκαν.



Στο ΝΑΤΟ μπορεί στο προσκήνιο να πανηγυρίζουν για την λήξη της επιχείρησης στη Λιβύη και να την χαρακτηρίζουν μεγάλη επιτυχία,στο παρασκήνιο όμως,όπως γράφουν οι N.Y Times προβληματίζονται ιδιαίτερα για τα μεγάλα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Το συμπέρασμα είναι ότι αν ο αντίπαλος ήταν ισχυρότερος τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα.

Ποια ήταν τα κυριότερα προβλήματα;

Πρώτον και κυριότερο όπως θα προκύψει και από τα παρακάτω, η απουσία των ΗΠΑ που

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ : ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Μου το έστειλε ο κ. Στέργιος Ζυγούρας  szygouras@gmail.com 


4572