Σελίδες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΗΝΕΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ



Λονδίνο –Η αγγλική εφημερίδα Τάιμς χαρακτήρισε ως απανθρωπιά και αναισθησία την εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης άρνηση να δεχτεί εξωτερική βοήθεια.

Σε άρθρο της εφημερίδας με τίτλο ¨Λογική της τραμπάλας¨ αναφέρεται ότι η Τουρκία θα έπρεπε να δεχτεί την βοήθεια των γειτόνων της.
Στο άρθρο αναφέρεται πως ¨Μετά από έναν σεισμό υπάρχει πάντα ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο¨ και χαρακτηρίζει ως απανθρωπιά και αναισθησία την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να απορρίψει την εξωτερική βοήθεια.
Η εφημερίδα τονίζει πως απορρίφθηκαν οι προτάσεις βοήθειας από Ελλάδα, Ισραήλ και Αρμενία και θυμίζοντας τον σεισμό του 1999 περιγράφει πως ¨Αναμφίβολα η Τουρκία σε σχέση με 10 χρόνια πριν είναι μια πιο μοντέρνα, ασφαλέστερη και ευημερούσα χώρα, αλλά καμία χώρα δεν είναι τόσο μοντέρνα και ανεπτυγμένη ώστε να αντιμετωπίσει μόνη της έναν σεισμό

ΣΟΚ! Βίασαν τον Καντάφι με ξιφολόγχη (ΒΙΝΤΕΟ)



Νέο βίντεο της Global Post δείχνει την επανειλημμένη κακοποίηση του Καντάφι κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Έφτασαν στο σημείο να τον κακοποιήσουν ακόμα και σεξουαλικά με μια ξιφολόγχη.  Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει σκηνές που μπορεί να προκαλέσουν. 
Κακοποιείται επανειλημμένως από τους επαναστάτες, ακόμα και σεξουαλικά, με μια ξιφολόγχη! Αυτές είναι οι σκηνές από ένα νέο βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη  στιγμή της σύλληψης του Μουαμάρ Καντάφι.
Το βίντεο αναρτήθηκε από την Global Post και δείχνει  καθαρά πως ένας εκ των επαναστατών, χρησιμοποιώντας μια ξιφολόγχη οπλοπολυβόλου Bicketti, βιάζει τον πρώην ηγέτη, ενώ ο τελευταίος είναι ήδη αιμόφυρτος και σε κατάσταση σοκ.
Αυτές οι εικόνες έχουν κάνει το γύρω του κόσμου και έχουν "αναγκάσει" τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Αμνηστία να ξεκινήσουν έρευνα σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του Καντάφι.
Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησαν τη διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του Μουάμαρ Καντάφι.
"Σε ό,τι αφορά τον θάνατο του Καντάφι, οι συνθήκες δεν είναι σαφείς. Δεδομένων αυτών που είδαμε, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας Ρούπερτ Κόλβιλ, προσθέτοντας ότι "οι δύο βιντεοταινίες  είναι πολύ ανησυχητικές".
Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε ποιο όργανο θα πρέπει να επιφορτισθεί με την έρευνα και υπενθύμισε ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εξουσιοδότησε μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να ερευνήσουν τις βιαιότητες στη Λιβύη. Σημερινή

To νοητικό επίπεδο των παιδιών


Το πήρα από το UDemand. Πραγματικά δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλει να πει ο Ν. Λυγερός με το παρακάτω κείμενο. Είμαι της άποψης ότι μια κοινωνία συγκεκριμένου νοητικού επιπέδου, το φυσικότερο θα ήταν να θεωρεί το νοητικό επίπεδο των παιδιών της αναλόγου  επιπέδου με το δικό της. Ακούω μερικούς να λένε: «Τα παιδιά είναι πιο έξυπνα σήμερα» και εννοούν ότι είναι πιο έξυπνα από τους γονείς και τους παππούδες. Διαφωνώ πλήρως και πιστεύω ακράδαντα ότι η νοητική ικανότητα των σημερινών παιδιών δεν έχει να κάνει με εξαιρετική ανάπτυξη της νόησης των σημερινών (των εκάστοτε σημερινών) παιδιών των μεγαλωμένων μέσα σε μια έκρηξη τεχνογνωσίας και την εκ τούτου ικανότητα χειρισμού των μέσων της. Φαντάζεσθε πώς θα φάνταζαν στους παπούδες μας οι πατεράδες μας και στους πατεράδες μας εμείς αν είχαμε μεγαλώσει με τις σημερινές συνθήκες τεχνογνωσίας (τηλέφωνο, τηλεόραση, ίντερνετ, διαστημικά ταξίδια κτλ); Από την στιγμή που τα παιδιά μας εξακολουθούν να παίζουν τα ίδια παιχνίδια επί γενεές τώρα  χωρίς να έχουν δημιουργήσει νέα (δεν υπολογίζονται αυτά που δημιουργήσαμε εμείς γι αυτά) το νοητικό επίπεδο των παιδιών μένει αυτό που η φυσική εξέλιξη προβλέπει. Αν ο Ν. Λυγερός «παραπονείται» για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίζει ένα σύστημα παιδείας τις εξαιρέσεις (στις οποίες όπως έμαθα ανήκει και ο ίδιος) με τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης είναι ένα άλλο θέμα και δεν αφορά το σύνολο. Αν αυτό είναι το θέμα τότε ναι!  Τα παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης πρέπει να έχουν διαφορετική μεταχείριση γιατί σ' αυτά ανήκει το μέλλον μια και αυτά το διαμορφώνουν αλλά είπαμε...είναι οι εξαιρέσεις και δεν πρέπει να καταδικαστεί το σύνολο των παιδιών μιας ,δύο ή τριών γενεών προς χάριν των εξαιρέσεων. Οδυσσεύς


Του Νίκου Λυγερού

Το παράδοξο που βιώνει η κοινωνία είναι ότι θεωρεί τον εαυτό της έξυπνο και ταυτόχρονα ότι το νοητικό επίπεδο των παιδιών είναι χαμηλό. Βέβαια, δεν επενδύει περισσότερο στην παιδεία και βασίζεται τυπικά σε μία εκπαίδευση που αδιαφορεί για τα ταλέντα και λειτουργεί αποκλειστικά σε ένα μαζικό πλαίσιο, όπου το άτομο δεν είναι παρά ένας αριθμός. Με άλλα λόγια, δεν δίνει καμία ευκαιρία έκφρασης ούτε της νοημοσύνης, ούτε της δημιουργικότητας, διότι στην ουσία θεωρεί ότι δεν υπάρχουν σε αυτό το επίπεδο. Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι η ίδια βλέπει τα αποτελέσματα μιας άλλης προσέγγισης, όπως είναι και η αναζήτηση ενός παράγοντα χ, αλλά δεν

Ελβετία: Οι μουσουλμάνοι μετανάστες ζήτησαν να αφαιρεθεί ο σταυρός από τη σημαία. Όταν το θράσος περισσεύει...


 

Σύμφωνα με δημοσίευμα τις Ρωσικής εφημερίδας PRAVDA, ο Mayzar Hisham, ένας εκ των επικεφαλείς Ισλαμικών οργανώσεων, μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελβετία απαίτησε από τη χώρα που τους φιλοξενεί να βγάλει το σταυρό από τη σημαία της.  ”Ο σταυρός δεν χωράει σε μια πολυπολιτισμική Ελβετία σήμερα”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι στην Ελβετία ζουν 400 χιλιάδες μουσουλμάνοι, οι οποίοι έχουν τέσσερα μουσουλμανικά τεμένη για να εξασκούν τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Η Ισλαμική κοινότητα απαρτίζεται στην πλειοψηφία της από Αλβανούς, Τούρκους και Άραβες. 
Στις 29 Νοεμβρίου 2009 έγινε δημοψήφισμα στην Ελβετία με το ερώτημα αν συμφωνούν με τη μη ανέγερση μιναρέδων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 57,5% των Ελβετών ψήφισαν να μην υπάρχουν μιναρέδες στη χώρα τους. Το ακροδεξιό κυρίως Ελβετικό κόμμα αλλά και ορισμένα άλλα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας πως η Ελβετία μουσουλμανοποιείται και οδηγείται στη Σαρία. Η τρέχουσα χρονική περίοδο στην Ελβετία είναι προεκλογική και οι αφίσες των περισσοτέρων κομμάτων αποτυπώνουν το τεταμένο κλίμα αλλά και τη γνώμη της πλειοψηφίας των Ελβετών σχετικά με τους μουσουλμάνους μετανάστες.
Σε μία από τις αφίσες τρία λευκά πρόβατα στέκονται μπροστά στην Ελβετική σημαία και κλωτσάνε ένα τέταρτο που είναι μαύρο! Σε μία άλλη αφίσα, μία γυναίκα ντυμένη με μπούργκα από τη κορυφή μέχρι τα νύχια στέκεται δίπλα από πολλούς μιναρέδες με μορφή οβίδων που βρίσκονται επάνω στην Ελβετική σημαία.  

Τούρκικα ρίχτερ ρατσισμού κατά Κούρδων


 

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ
Διαστάσεις βιβλικής καταστροφής έχει αρχίσει να παίρνει ο απολογισμός του φονικού σεισμού στο Βαν της Ανατολικής Τουρκίας και μάλιστα με τρόπο που δείχνει ότι το καυτό ζήτημα της χώρας, το Κουρδικό, που επισκιάστηκε τουλάχιστον στην επικαιρότητα από το σεισμό, παραμένει το πρώτο και άκρως βασανιστικό θέμα.
Την ίδια ώρα, έχει αρχίσει ήδη να εκδηλώνεται μία ρατσιστική τάση στην κοινωνία, που θέτει στο στόχαστρο τους σεισμόπληκτους, οι οποίοι στην  πλειονότητά τους είναι Κούρδοι. Ως προς τον απολογισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν χάσει τη ζωή τους 279 άτομα και έχουν τραυματιστεί περίπου 1.300. Συνολικά κατέρρευσαν, μικρά και μεγάλα, 2.623 κτήρια. Αν και

Μόνη υπηρεσία προς τη χώρα, να αποσυρθείτε ησύχως


25/10/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με το θέμα δεν θα άξιζε να ασχοληθούμε καν, αν δεν αποτελούσε την βασική πτυχή της ελληνικής κακοδαιμονίας. Που δεν είναι άλλη από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, που πλέον, εξαιτίας της καταστροφής, έχει εντελώς απογυμνωθεί από τα μπιχλιμπίδια του και στέκει μπροστά μας καταρρακωμένο μεν, αλλά πάντα έτοιμο να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον για να συνεχίσει να κυβερνά επί ερειπίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους βρισκόταν σε όλα τα (διεθνή) ξεδιάντροπα, επιλήσμονα της διαχρονικής προσφοράς της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην ανθρωπότητα, χείλη, στο ελληνικό κοινοβούλιο επί του θέματος δεν έγινε ΚΑΜΙΑ συζήτηση.

Αντίθετα, κατά τις ημέρες που στο εξωτερικό διεξαγόταν η σχετική συζήτηση, στην Ελλάδα ο καημός και ο φόβος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που καθοδήγησε και την ψήφο τους μαζί με την αγάπη για το έδρανό τους, ήταν αν θα δοθεί ή όχι η έκτη δόση.

Ούτε ενδιαφέρθηκαν, ούτε ζήτησαν να μάθουν τι σημαίνει ένα «κούρεμα» plus, για να θυμηθούμε και το νέο προπαγανδιστικό πυροτέχνημα του κ. Βενιζέλου.

Ωραίο πανό...



...και ωραία μαντινάδα!!! 

Σε ποια πόλη να είναι άραγε;

Βόρεια Ελλάδα: Στα σκαριά μεγάλο joint venture με ευρωπαϊκή εταιρεία

Σε ποιον κλάδο δραστηριοποιείται μεγάλη βιομηχανία της Β.Ελλάδας, που ετοιμάζεται να ανακοινώσει στρατηγική συμμαχία με ευρωπαϊκή εταιρεία
 
25 Οκτ 2011 - 05:12
Picture 0 for Βόρεια Ελλάδα: Στα σκαριά μεγάλο joint venture με ευρωπαϊκή εταιρεία
Μετά από πολύ καιρό, μεγάλη βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας ετοιμάζεται να ανακοινώσει στρατηγική συμμαχία με αντίστοιχη ευρωπαϊκή, στο τομέα δραστηριοποίησης της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μονάδα η οποία ασχολείται με την ξυλεία και ο επίδοξος partner της στο υπό υλοποίηση joint venture θα προέρχεται από την Αυστρία.
Ο στόχος της κοινής πρωτοβουλίας, η οποία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και σύντομα θα ανακοινωθεί, είναι η ανάπτυξη δραστηριότητας σε τρίτες αγορές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσέγγιση έγινε κατά τη διάρκεια των τελευταίων επισκέψεων που πραγματοποιεί σε διάφορες χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από επιχειρηματίες όλων των κλάδων.
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο δίμηνο, μόνο, επισκέφθηκαν Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία ενώ το πρόγραμμα προβλέπει συνέχιση αυτών των επισκέψεων και εκτός γηραιάς ηπείρου. Όπως λέγεται οι χώρες του «BRICs» θα είναι ο επόμενος γεωγραφικός στόχος του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος προσπαθεί να «φέρει» λεφτά προς επένδυση στην Ελλάδα, με κάθε τρόπο. VORIA.gr



Δείτε σε τρία λεπτά όλη την αλήθεια για τον πρίγκηπα των ιθαγενών..
Η Κατερίνα Ακριβοπούλου σήμερα σε τρία λεπτά τα είπε όλα.
Ένα βίντεο που αξίζει να το δείτε όλοι.
exomatiakaivlepo

Η υπερβολή καταστολής συνιστά ένδειξη τρόμου εκ μέρους των εκπροσώπων του συστήματος


Ένα πολιτικό σχόλιο, από το οποίο θα εξαχθεί αβίαστα και η νομική απάντηση στο ερώτημα για το αν νομίμως ενήργησε η αστυνομία την έρευνα και σύλληψη του φιλάθλου για το πανό διαμαρτυρίας στο γήπεδο μετά τον αγώνα Παναθηναϊκού – Εργοτέλη το Σάββατο:

Οι Έλληνες είναι περήφανοι για τους 300 του Λεωνίδα και ταυτόχρονα οργισμένοι με τους 300 της Βουλής, που στη συνείδηση του κόσμου εκφράζουν το καταρρέον και ζέχνον εν γένει πολιτικό σύστημα, αυτό που προκάλεσε με συνειδητές ενέργειες και εγκληματικές παραλείψεις, το ναυάγιο της Ελλάδας .
Ένα σύστημα που τα εξέχοντα μέλη του άντλησαν τεράστια παράνομα οφέλη από κακουργήματα κατά του κοινωνικού συμφέροντος και συνόλου, εγκλήματα που

«Όπως τα γουρούνια στο σφαγείο»: Η ημέρα που οι Κινέζοι αξιωματούχοι δολοφόνησαν βάναυσα το αγέννητο παιδί μου


 


Της Wujian (LifeSiteNews.com) 
Σημείωση: Αυτή η μαρτυρία είναι απόσπασμα από μια δήλωση μιας Κινέζας, της Wujian (ψευδώνυμο), ενώπιον της Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ‘Tom Lantos’ της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων στις 10 Νοεμβρίου 2009. Αυτό το απόσπασμα που αρχικά εμφανίστηκε στο blog ‘Minnessota Concerned Citizens for Life’.
Το όνομά μου είναι Wujian. Γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό στη βόρεια Κίνα. ...
Ήταν άνοιξη του 2004, όταν ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος. Ήταν όμορφο να αισθάνομαι αυτή τη ζωή να μεγαλώνει μέσα μου: τι θαύμα! Εν τω μεταξύ, ήμουν πολύ φοβισμένη επειδή δεν είχα άδεια για την εγκυμοσύνη ή άδεια τοκετού, πράγμα που σημαίνει, σύμφωνα με το κινεζικό δίκαιο, ότι αυτό το μωρό δεν επιτρέπεται να γεννηθεί σε αυτόν τον κόσμο. Κατά την περίοδο αυτή στη γενέτειρά μου, αυτός ήταν ο νόμος που αποφασίστηκε από την κινεζική πολιτική του «οικογενειακού προγραμματισμού» ...

Απλές λύσεις για άμεση έξοδο από την κρίση


....Η Ελλάδα προσπαθεί να λύσει έναν Γόρδιο Δεσμό με τις "συνταγές" είτε της ιμπεριαλιστικής Τρόικας είτε των δωσίλογων πολιτικών της …Με τις "συνταγές" αυτών, που στην πραγματικότητα δεν τους συμφέρει να λυθεί το πρόβλημα, εφόσον στόχος τους είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα ως επικυρίαρχοι. Αυτοί έχουν βάλει τον ελληνικό λαό σε έναν φαύλο κύκλο χρεών, τόκων, παραγώγων και εξισώσεων, που μοιάζει με Γόρδιο Δεσμό ...

Μέσα σε λίγες ημέρες μπορεί να σωθεί η Ελλάδα.
Αρκεί να ξυπνήσουν οι Έλληνες και να δουν τι συμβαίνει.
Στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας της η Ελλάδα έχει γεμίσει άπειρες σελίδες με τις περιπέτειές της. Μεγάλες, ένδοξες και περίεργες περιπέτειες, οι οποίες ήταν τόσο εντυπωσιακές, που έγιναν ανάγνωσμα όχι μόνον για τους Έλληνες, αλλά για όλους τους λαούς του κόσμου. Θα υπέθετε κάποιος ότι σε αυτήν τη μακραίωνη πορεία η Ελλάδα θα τα είχε "δει" και θα τα είχε αντιμετωπίσει όλα. Θα έλεγε κάποιος ότι θα μπορούσαμε, λόγω ιστορικής εμπειρίας, να επιβιώσουμε ως λαός στον αυτόματο "πιλότο". Θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε με ένα απλό "λυσάρι" έτοιμων λύσεων. Λογικό είναι αυτό. Η Ελλάδα έχει "δει" έξω από την "πόρτα" της τους πάντες. Έχει "δει" τις πιο ακραίες συμπεριφορές απέναντί της.
…Έχει "δει" τους πιο βάρβαρους και αιμοδιψείς ιμπεριαλιστές να της επιτίθενται με άπειρο μίσος και άπειρη δίψα για το "αίμα" και τη "σάρκα" της …Έχει "δει" τους πιο χαρισματικούς ιμπεριαλιστές της ανθρώπινης ιστορίας να της "επιτίθενται" με "αγάπη" και "θαυμασμό", έχοντας ως στόχο

"Χέρι" σε μισθούς και συντάξεις έβαζαν Eurobank, Πειραιώς & Αγροτική!


Image
"Χέρι" σε μισθούς και συντάξεις έβαλαν τρεις τράπεζες (Eurobank, Πειραιώς και Αγροτική), δηλαδή χρησιμοποίησαν ρευστότητα από τους λογαριασμούς ιδιωτών συνταξιούχων και μισθωτών για να ικανοποιήσουν πρόσκαιρες ανάγκες τους! Η είδηση είναι πολύ σοβαρή, αφού δείχνει ανάγλυφα σε πιο σημείο έχει φτάσει το τραπεζικό σύστημα και βέβαια πλέον δικαιολογούνται απόλυτα όσοι βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό!
Για την πράξη τους αυτή τιμωρήθηκαν με πρόστιμα συνολικού ύψους 260.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή"Κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών», στις τράπεζες Αγροτική, Eurobank και Πειραιώς διότι προέβαιναν σε μονομερείς αναλήψεις από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας του τελευταίου μισθού ή σύνταξης που κατατίθετο σε αυτούς".
Ειδικότερα, επιβλήθηκαν πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στην Eurobank Ergasias, πρόστιμο 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και πρόστιμο 60.000 ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα. Τις σχετικές αποφάσεις επιβολής προστίμου υπογράφει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος. Σύμφωνη γνώμη για την επιβολή κυρώσεων διατύπωσε για τις παραπάνω περιπτώσεις και η Τράπεζα της Ελλάδος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αποδρούν μέσω Συντάγματος: "Ναι, θέλουμε 180 για εκχώρηση κυριαρχίας"! Ελπίζουμε ο Αντώνης Σαμαράς να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βροντοφωνάξει το νέο ΟΧΙ


Image
Απόδραση μέσω εκλογών για την λιγότερο "ελληνόψυχη" κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος: Ζητούν 180 ψήφους στην Βουλή για να δώσουν την εθνική κυριαρχία στους Γερμανούς και τους "γερμανόφωνους" της Ευρώπης και είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να τους πάρουν. Μάλιστα το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πάνε καν σε ψηφοφορία, αλλά για "οικονομία χρόνου" θα πάνε κατ'ευθείαν σε εκλογές.
«Ο κύβος ερρίφθη» από τον Ε.Βενιζέλο, καθώς ελήφθη το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες και το οποίο αναπαρήγαγε χθες το defencenet.gr: Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, έστω δήθεν στο όνομα της «ευρωπαΪκής ολοκλήρωσης» όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας από το 1975, απαιτεί τα 3/5 της Βουλής δηλαδή 180 ψήφους Ελλήνων βουλευτών σε διαφορετική περίπτωση είναι παράνομη και αν το επιχειρήσει μια κυβέρνηση οδηγείται στο εδώλιο.
Κατόπιν αυτής της πραγματικότητας η κυβέρνηση που «φλερτάριζε» με τους 150+1 αποφάσισε να πάει την σύμβαση στην Βουλή και  να ζητήσει 180 βουλευτές να

Νορβηγία η πολιτισμένη..."Τα παιδιά των Γερμαναράδων".Μια πραγματική,δραματική ιστορία


 



Είναι μια βρώμικη ιστορία που οι Νορβηγοί θα προτιμούσαν να την ξεχάσουν. Ένα κρυμμένο κομμάτι ιστορίας, που βγαίνει επιτέλους στην επιφάνεια ύστερα από μισό αιώνα. Στις 8 Μαΐου του 1945, ο πόλεμος δεν σταμάτησε για όλο τον κόσμο. Την ίδια εποχή ξεκίνησε στη Νορβηγία το μαρτύριο των tyskungar, των «παιδιών των Γερμαναράδων», που γεννήθηκαν από την «οριζόντια συνεργασία» των Νορβηγίδων με τους γερμανούς στρατιώτες. Μέσα σε μια μέρα, τουλάχιστον 10.000 μωρά ηλικίας δύο, τριών ή τεσσάρων ετών στερήθηκαν τους γονείς τους: ο πατέρας τους έφυγε στη Γερμανία, η μάνα τους ή φυλακίστηκε ή έφυγε κι αυτή.

«Αντάρτικο» βουλευτών του Ντέιβιντ Κάμερον που ζητούν «έξοδο» από την ΕΕ.


Μολονότι η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο αναμένεται ότι θα αποτύχει και δεν έχει νομικό κύρος, θεωρείται δοκιμασία για την ηγεσία του Κάμερον.
Μολονότι η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο αναμένεται ότι θα 
αποτύχει και δεν έχει νομικό κύρος, θεωρείται δοκιμασία για 
την ηγεσία του Κάμερον.

Λονδίνο: Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη «εξέγερση» βουλευτών στη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας βρίσκεται ο Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς δεκάδες βουλευτές των Τόρις ετοιμάζονται να αψηφήσουν την κομματική γραμμή και να υποστηρίξουν αίτημα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συζήτηση στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων αναζωπυρώνει την από καιρό υποβόσκουσα διένεξη για την Ευρώπη που δίχασε τους Συντηρητικούς κατά τη δεκαετία του 1990 και την οποία ο Ντέιβιντ Κάμερον ήθελε απελπισμένα να εκτονώσει αφότου έγινε αρχηγός των Τόρις από έξι χρόνια.

Μολονότι η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο αναμένεται ότι θα αποτύχει και δεν έχει νομικό κύρος, θεωρείται δοκιμασία για την ηγεσία του Κάμερον και υπάρχει κίνδυνος να αυξήσει τις εντάσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους φιλοευρωπαίους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Σαρκοζί: Αηδίασα τους Βρετανούς


 

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξαπέλυσε οξεία φραστική επίθεση στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στην διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ανεχθεί πλέον να τον ακούει ''να μας λέει τι πρέπει να κάνουμε'', όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.
Ο Σαρκοζί είπε στον Κάμερον ότι ''αηδιάσαμε να σας ακούμε να μας επικρίνετε και να μας λέτε τι να κάνουμε. Εχετε πει ότι απεχθάνεστε το ευρώ, δεν θέλετε (η Βρετανία) να ενταχθεί σε αυτό, και τώρα θέλετε να ανακατεύεστε στις συνόδους μας'', σύμφωνα με τις εφημερίδες The Guardian και The Daily Telegraph, που επικαλούνται διπλωματικές πηγές.
Η εφημερίδα Times του Λονδίνου έκανε επίσης λόγο περί φραστικού επεισοδίου ανάμεσα στους δύο ηγέτες, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Από την πλευρά του ο Κάμερον επέμεινε ότι η ''η κρίση στην ευρωζώνη πλήττει όλες τις οικονομίες'' (των κρατών-μελών της ΕΕ), περιλαμβανομένης και της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι είναι ''προς το συμφέρον της Μεγάλης Βρετανίας οι χώρες της ευρωζώνης να επιλύσουν τα προβλήματά τους''.
''Υπάρχει όμως ο κίνδυνος… οι χώρες της ευρωζώνης να λάβουν αποφάσεις για το χρηματοοικονομικό τομέα που αφορούν ολόκληρη την ενιαία αγορά'' χωρίς να διαβουλευθούν με τις χώρες-μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη, τόνισε. Σημερινή

Και το Βατικανό στο κόλπο...“Μόνο με μία Παγκόσμια Κυβέρνηση θα βγούμε από την οικονομική κρίση!!!”


Όσο ο καιρός περνάει τόσο και περισσότερο πέφτουν οι μάσκες. Τα περί “Νέας Τάξης Πραγμάτων” και ποιοι οι στόχοι αυτής έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, ιστολόγια, έχουν γίνει αναλύσεις κλπ. Οι εξελίξεις ξεκάθαρα οδηγούν ώστε κάποια στιγμή ολόκληρος ο πλανήτης να καθοδηγείται από ορισμένους, λίγους ανθρώπους (αυτό ήδη κιόλας συμβαίνει) και αντί πολλών και διαφορετικών ηγεσιών να υπάρχει μία και μοναδική κυβέρνηση, μία Παγκόσμια κοινώς Κυβέρνηση. Σε αυτή τη μία και μοναδική ή αλλιώς Παγκόσμια Κυβέρνηση θα υπάρχει ένα ενιαίο νόμισμα για ολόκληρο το πλανήτη. Το Παγκόσμιο νόμισμα.  
Στις 27 Αυγούστου 2011 είχα αναρτήσει ( εδώ: Το “παγκόσμιο νόμισμα” έρχεται!)

Μεθοδολογικά πρότερα στη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής


του Θεοδόση Κυριακίδη*
theodosis@peristereota.com
Η βιβλιογραφία των γενοκτονικών μελετών αυξάνεται με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Η μελέτη πτυχών των γενοκτονίων που τέλεσαν οι νεότουρκοι και οι κεμαλικοί με πρώτη αυτή των Αρμενίων βρίσκεται ανάμεσα στις πολλές εκδόσεις που πραγματοποιούνται γύρω από αυτό το θέμα. Η Τουρκία έχει επανειλημμένως βρεθεί αντιμέτωπη με κατηγορίες για πράξεις Γενοκτονίας, εθνικής εκκαθάρισης και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Ανάμεσα στα θύματα υπήρξαν χριστιανοί, μουσουλμάνοι αλλά και εβραίοι. Αυτή η ιδεολογία εξολόθρευσης, αφανισμού και καταπίεσης ήταν μια βασική πολιτική παράμετρος τόσο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κυρίως όμως των Νεοτούκρκων αλλά και των Κεμαλικών.

“Οι Κούρδοι δεν θέλουν να ζουν ως λαός χωρίς αναγνώριση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες απειλούν την ύπαρξή τους ως έθνος”


 

H Tουρκία διαχρονικά προσπαθούσε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο να αναγκάσει τους Κούρδους- οι οποίοι αποτελούν το 20% του πληθυσμού της- να θυσιάσουν την εθνική τους ταυτότητα (ένα έθνος, μια θρησκεία, μια γλώσσα αποτέλεσαν τα βασικά στοιχεία της κρατικής ιδεολογίας του κεμαλισμού).
Για δεκαετίες, η κουρδική γλώσσα ήταν απαγορευμένη,το τουρκικό κράτος αρνούνταν την

Με σχέδιο Βενιζέλου οριστικό τέλος στα «ευγενή ταμεία»!


Η κατάσταση με τα ασφαλιστικά ταμεία είναι πασίδηλο ότι χειροτερεύει για όλους αλλά τα δύσκολα θα έλθουν αμέσως μετά το διαφαινόμενο κούρεμα. Ο κ. Κουτρουμάνης ενώ αρχικά είχε πείσει τους «σκληρούς» της τρόικας ότι κάποιοι θα πρέπει να κρατήσουν κάποιοι πρέπει να κρατήσουν σήμερα είναι και ο ίδιος σε πλήρες αδιέξοδο. Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος ωστόσο φαίνεται να επιμένει ότι «η λύση είναι έτοιμη και βρίσκεται στο συρτάρι του κ. Βενιζέλου».

Έτσι, σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες, και για το τελικό σχέδιο νόμου τα Ταμεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και οι επιστήμονες, ασφαλισμένοι στους φορείς που συναποτελούν το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (πρώην ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών, ΤΣΜΕΔΕ) δεν θα τη «γλιτώσουν» και πάλι και με βάσει το «σχέδιο Βενιζέλου» θα ενταχθούν στο ΙΚΑ- ΕΤΕΑΜ, όπως συνέβη με τα πάλαι ποτέ ευγενή Ταμεία του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Εθνικής Ασφαλιστικής, της Εθνικής Τράπεζας και της ΑΤΕ.

Την ώρα που αναμένονται οι εξελίξεις για το περιβόητο «κούρεμα» των ελληνικών