Σελίδες

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ξέρω το Τέλος: 300 Φέρετρα στην διάθεση των εισβολέων


 

Στην διάθεση των τουρκικών στρατευμάτων που έχουν εισβάλλει στο Νότιο Κουρδιστάν με σκοπό να κυνηγήσουν τους Κούρδους Μαχητές του PKK και να τους ξεριζώσουν από τις βάσεις τους -παρά τα όσα ισχυρίζεται το τουρκικό Γενικό Επιτελείο το οποίο υποστήριξε σε ανακοίνωση του ότι οι στρατιώτες δεν έχουν διασχίσει τα σύνορα και οι στρατιωτικές

Οι πεσόντες στο Μπουρέτο: Μας περιμένουν εκεί, στην Πυραμίδα 24





Η Πυραμίδα 24 στα ελληνο-αλβανικά σύνορα

Δίπλα ακριβώς στην Πυραμίδα υπ. αρ. 24, απ’ τη σειρά των πυραμίδων που οριοθετούν τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την αλβανική επικράτεια, υπάρχει εγκαταλειμμένο νεκροταφείο. Όχι απλώς τόπος ενταφίασης αλλά σχεδόν κανονικό νεκροταφείο. Πληροφορίες που είχαμε συλλέξει και περισσότερο ομολογίες ηλικιωμένων ανθρώπων οδήγησαν την πορεία μας εκεί στα στενά του Μπογάζι, απέναντι απ’ τους Γεωργουτσάτες και ανάμεσα στο χωριό Ραντάτες και Άνω Επισκοπή. Εκεί όπου σταματάει το όρος Μπουρέτο και που στο βάθος είναι το πρώτο χωριό της ελληνικής επικράτειας, το Ορεινό. Εγκαταλειμμένοι στη σιωπή τους, είναι ίσως απ’ τους πρώτους ήρωες που έπεσαν στις μάχες με τους Ιταλούς σε «ξένο» έδαφος. Διότι ξένο δεν είναι, απλώς για την αυστηρή των συγκυριών γλώσσα της οριοθέτησης των συνόρων…

Ελύτης: Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας


                                                                                                                                                          

του Οδυσσέα Ελύτη (από το deropoli.com)
Με την έκρηξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου ο Οδυσσέας Ελύτης επιστρατεύεται ως ανθυπολοχαγός. Στις 12 Δεκεμβρίου με το τάγμα του εισδύει στη Βόρεια Ήπειρο. Το 1941 τον βρίσκει σχεδόν ετοιμοθάνατο. Μεταφέρεται στα Ιωάννινα και με τη βοήθεια μιας νοσοκόμου γλιτώνει τον θάνατο. Μεταφέρεται στην Αθήνα. Η ανάρρωση του συμπίπτει με την εισβολή των Γερμανών στην Αθήνα. Από το 1944, μετά την απελευθέρωση, ο ποιητής αρχίζει να δημοσιεύει έργα του που έχουν σχέση με τον πόλεμο.
Το 1945 δημοσιεύεται στο Τετράδιο η ελεγεία του Ελύτη «Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας». Στο ποίημα ο λυρισμός αφομοιώνει ένα επεισόδιο από τον πόλεμο και τον κάνει τραγούδι. Παρά το υπερρεαλιστικό στοιχείο, στο Άσμα χρησιμοποιείται η φωνή και ο ρυθμός της δεκαπεντασύλλαβης παράδοσης του δημοτικού τραγουδιού.(radio-theatre.blogspot.com)
Εκεί που πρώτα εκατοικούσε ο ήλιος
Που με τα μάτια μιας παρθένας άνοιγε ο καιρός
Kαθώς εχιόνιζε απ’ το σκούντημα της μυγδαλιάς ο αγέρας
Kι άναβαν στις κορφές των χόρτων καβαλάρηδες

Eγώ για ένα κούρεμα ήρθα μόνο...



Share


Ωραία ας ξεκινήσουμε με ένα μανικιούρ και πεντικιούρ...

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/10/e_26.html

Ανησυχία Καραμανλή με τα όσα μαθαίνει από Βρυξέλλες


 

Πολύ ανήσυχος είναι και ο Καραμανλής για τα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες καθώς έχει άμεση επικοινωνία με το περιβάλλον Σαρκοζί από όπου του μεταφέρονται τα χειρότερα για τη στάση του Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός έχει μιλήσει με επιτελείς της Ν.Δ. συνιστώντας να επιδειχθεί μεγάλη αποφασιστικότητα στην ανακοίνωση που θα εκδοθεί μόλις γίνουν γνωστά τα τελικά αποτελέσματα.
«Καλό σενάριο δεν υπάρχει, μόνο επώδυνο» αναφέρει σε ελάχιστους συνομιλητές του ο Καραμανλής
.

Στον πόλεμο, οι νόμοι σιγούν…



Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε πλέον σε κατάσταση πολέμου
Μόνο που ο τρόπος και οι διαδικασίες αυτού του πολέμου έχουν αλλάξει ριζικά.
Σήμερα ο βασικός στόχος του εχθρού δεν είναι πλέον να καταλάβει ένα ύψωμα. 
Σήμερα  θέλει να το αγοράσει κοψοχρονιά
Ο εχθρός δεν θέλει να συλλάβει αιχμαλώτους. 
Θέλει απλά να μας υποχρεώσει να δουλεύουμε όλοι γι αυτόν με προσχήματα ελευθερίας.
Με λίγα λόγια οι Ευρωπαίοι παίζουν ένα σκληρό και ανελέητο παιχνίδι στην πλάτη μας και δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν συμμετέχει. 
Αυτοί αποφασίζουν για μας, για τα παιδιά μας, για τους απόμαχους της ζωής και ο Πρωθυπουργός δεν είναι παρών.
Απλά κάποια στιγμή που αυτοί θα αποφασίσουν θα τους συναντήσει για να

KYΠΡΟΣ: Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΧΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΥΝΟΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ




του Πανίκου Ελευθερίου*

Μετά την φονική έκρηξη στην Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης, δεν πρέπει πλέον κανείς να αμφιβάλλει για την ανικανότητα και την ανεπάρκεια των κυβερνώντων. Αν και τα έγγραφα που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας αποδείκνυαν από την αρχή, ότι την κύρια ευθύνη για το τραγικό συμβάν, την έχει ο Πρόεδρος, αυτός, αρνούμενος να αναλάβει τις ευθύνες του, επέμενε να διορίσει ανεξάρτητο ανακριτή, αναμένοντας προφανώς, ένα αθωωτικό για τον ίδιο, πόρισμα.

Κι αυτό ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι όλες οι προσπάθειες για να απαλλαγεί η Κύπρος από τα μοιραία εμπορευματοκιβώτια, προσέκρουαν στην ίδια απάντηση: «Οι πολιτικοί λόγοι που οδήγησαν στην παραμονή του φορτίου στην Κύπρο, δεν έχουν αλλάξει.»

Ο Πρόεδρος είχε συνειδητά επιλέξει να κωλυσιεργήσει για να μην εφαρμόσει τις εντολές του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αγνοήσει τις προσφορές για βοήθεια στον χειρισμό

ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΚΥΠΡΟΣ;




Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. γνώριζε εδώ και καιρό πως οι ενεργειακές πρωτοβουλίες της Κύπρου με το Ισραήλ, ήσαν προιόν όχι τόσο ισχυρής πολιτικής βούλησης του προέδρου Χριστόφια, αλλά του υπόλοιπου πολιτικού φάσματος, κυρίως δε του κυπριακού μεγάλου κεφαλαίου και των, υψηλού επαγγελματισμού, τεχνοκρατών του κράτους, με προεξάρχοντα τον -τέως- διευθυντή ενέργειας Σόλωνα Κασσίνη. Οι σημερινές αποκαλύψεις του κυπριακού τύπου δικαιώνουν τους φόβους μας.
Τα όσα επικαλείται σήμερα ο διευθυντής του ''ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ'' Άριστος Μιχαηλίδης, δυστυχώς συνιστούν άλλη μια πικρή δικαίωση όσων ισχυριζόμασταν επί μακρόν πως αυτή η κυβέρνηση στη Λευκωσία, παραδέρνει και παραπαίει μέσα σε ιδεοληψίες και αγκυλώσεις που την καθιστούν όχι απλώς αναποτελεσματική, μα επικίνδυνη.

Πως μπορούμε σήμερα να εμπιστευτούμε την ΑΚΕΛική και καθ' ύλην αρμόδια υπουργό ενέργειας Πραξούλλα Αντωνιάδου, η οποία εξανάγκασε τον άνθρωπο-κλειδί στην υπόθεση φυσικό αέριο, τον Σόλωνα Κασσίνη, σε παραίτηση;

Οι ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και οι πραιτοριανοί...

Κανείς δεν αμφιβάλει για τον βασικό ρόλο της αστυνομίας και των οργάνων της όλων των βαθμίδων στην διαφύλαξη της κοινωνικής ασφάλειας. Κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ την τιμιότητα και την πίστη τους στον όρκο που έδωσαν, αν βέβαια εξαιρέσουμε μεμονωμένες περιπτώσεις, που και αυτές είχαν την επιρροή πολιτικών προσώπων και έχω το δικαίωμα  να αναφέρω τα ονόματα των Ρωμαίου (ΠΑΣΟΚ), Μητσοτάκη (τότε ΝΔ) σαν υπεύθυνους ύποπτης συμπεριφοράς αστυνομικών οργάνων. Ο Έλληνας πολίτης σέβεται και εκτιμά τα όργανα της τάξεως, όπου και αν υπηρετούν αυτά, παραβλέποντας πταίσματά τους και δικαιολογώντας τα λόγω του νεαρού της ηλικίας και η γνώμη μας δεν επηρεάζεται από τα λεγόμενα και τις απόψεις της κάθε Παπαρήγα. Συγχωρούμε και τον υποβιβασμό τους  ακόμη και όταν τους βλέπουμε να εκτελούν χρέη υπηρέτη των πολιτικάντηδων. Αυτό που δεν συγχωρούμε σαν πολίτες είναι η συμπεριφορά συγκεκριμένων αστυνομικών που οι ίδιοι θέλουν να χαρακτηρίζονται σαν πραιτοριανοί, που δεν τιμούν τον όρκο τους και τον Έλληνα πολίτη αλλά ούτε και τους συναδέλφους τους, κομματικοποιημένοι μέχρι μυελού των οστέων τους, που έχουν σαν εργοδότη τους το ΠΑΣΟΚ και που καθήκον τους θεωρούν την καθ' οιονδήποτε τρόπο παραμονή του προδοτικού αυτού κόμματος στην εξουσία.  Αυτούς και μόνο αυτούς χαρακτηρίζουμε εμείς οι πολίτες ΜΠΑΤΣΟΚους, ρουφιάνους, ορντινάτσες κτλ. Μ' αυτούς τα έχουμε και να είναι σίγουροι ότι σύντομα θα λογοδοτήσουν! Οδυσσεύς

133965_b
Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας  e-fylaka : Η Ελληνική Αστυνομία δέχεται ανηλεή πόλεμο κυρίως από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λόγω κάποιων μεμονομένων περιστατικών βίας από πλευράς μελών των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στη διαφύλαξη της κοινωνικής ασφάλειας, μέσω των ειδικών αποστολών που φέρνουν εις πέρας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και με ξεκάθαρο κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα και ασφάλεια. Τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας είναι επίσης εργαζόμενοι, μαστίζονται κι αυτοί από την ολέθρια οικονομική κρίση και μεμονωμένα επεισόδια διαφθοράς και αθλιότητας δεν πρέπει να αμαυρώνουν το σύνολο των σωμάτων αυτών, που χωρίς υπερβολή αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνικής ασφάλειας της χώρας.

“Ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι της ΕΛΑΣ”
Οκτώβριος 2011
Β.Γ. Λαμπρόπουλος στο Βήμα
Η δράση περίπου 50 «μυστικών» αστυνομικών του επονομαζόμενου Τμήματος Ενημέρωσης της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας προκαλεί τα ερωτηματικά

Οι πρόγονοί μας έλεγαν:«Ο κακός άρχοντας είναι εκείνος που δεν μπορεί να κυβερνήσει τον εαυτό του» και «Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται όποιος βρίσκεται στην εξουσία. Ότι κυβερνά ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία σύμφωνα με το Νόμο και ότι δεν κυβερνά αιώνια»

Αντιστάσεις
Πώς θέλουμε έναν ηγέτη; Τι ζητούμε; Τι θα μας κοστίσει…

ΑΛΙΜΟΝΟ σε κράτη και σε λαούς που, σε κρίσιμες ώρες, έχουν σπιθαμιαίους ηγέτες… Η διαπίστωση είναι διαχρονική και, για αρκετούς λαούς, εφιαλτική. Ένας ηγέτης γεννιέται, δεν γίνεται. Γεννιέται για να ηγηθεί. Οφείλει να σπρώξει τον λαό προς τα εμπρός. Να έχει όραμα για τις επόμενες γενιές. Η Κύπρος δεν ευτύχησε να έχει ηγέτες με ανάστημα μεγαλύτερο από την έκτασή της. Από της ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα, είχαμε μέτριους μέχρι λειψούς ηγέτες. Προφανώς, αυτός ο τόπος δεν έχει πια τη δύναμη να γεννήσει έναν ηγέτη με αξιοσύνη και εκτόπισμα, με ικανότητα και ανάστημα.
Όμως, χρειάζεται έναν πραγματικό ηγέτη. Οι συνθήκες, οι συγκυρίες, οι καταστάσεις, ίσως γεννήσουν έναν άξιο να ηγηθεί σε τούτες τις δύσκολες στιγμές. Ποια είναι η διαπίστωση της πλειοψηφίας των πολιτών; Πρώτον, το πολιτικό σύστημα αποτυγχάνει να

"Τα πράσινα μπερέ δεν τα νικούν ποτέ"




Η συνεχής εκπαίδευση, η συνειδητή πειθαρχία, η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση και το υψηλό ηθικό αποτελούν τα κυριότερα στοιχεία ισχυροποίησης της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των Ειδικών μας Δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.
Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΠΕΡΕ στους νέους Καταδρομείς της 2011 Β’ ΕΣΣΟ, στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στο Διοικητή Καταδρομών, στον Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και στους εκπαιδευτές αξιωματικούς και υπαξιωματικούς για την άρτια και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχουν στους νέους καταδρομείς, σημειώνοντας ότι στον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία τους οφείλεται η επιτυχία, οι άριστες επιδόσεις και η στρατιωτική αρετή των νέων καταδρομέων.
Απευθυνόμενους στους νέους καταδρομείς, ο . Ηλιάδης είπε ότι η «ένταξη και η υπηρεσία σας στις ειδικές δυνάμεις που εθελοντικά έχετε επιλέξει αποτελεί

ΠΙΘΑΝΑ ΙΡΑΝΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΗΠΑ Ή ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.

 on  at 21:10
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Η  ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΦΟΔΡΗ  ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΙΡΑΝ-ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ(ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΡΙΑΝΤ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΜΕΞΙΚΟΥ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ)  ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ Ή ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ Ή ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ-ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.
ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΙΣΡΑΗΛ-ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ  ΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΑΤΑΝΖ-ΦΟΡΝΤΟ-ΑΡΑΚ ΚΑΙ ΙΣΦΑΧΑΝ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΩΣ ΚΑΤΩΘΙ:
*ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΜΗ-ΦΙΛΙΚΩΝ Ή ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ

Όσο «έσωζαν» τη χώρα μπορούσαν μόνοι τους. Στη χρεοκοπία θέλουν… παρέα!



Την ώρα που μέχρι την τελευταία στιγμή οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίζουν να κινούνται πάνω σε κινούμενη άμμο, σκορπίζοντας την αβεβαιότητα και εξάγοντας διαφωνίες, αφήνοντας μάλιστα να διαρρεύσουν ακόμη και σενάρια περί νέας συνάντησής τους την προσεχή Κυριακή, στην Ελλάδα η κυβέρνηση συνεχίζει να θολώνει τα νερά και να μην αποκαλύπτει το διαπραγματευτικό της σχέδιο – αν υπάρχει τέτοιο.


Ένα πολύ κρίσιμο δίλημμα για τη Νέα Δημοκρατία


 
Αν απόψε αποφασισθεί κούρεμα της τάξης του 50%, δεν αποκλείεται η αξιωματική αντιπολίτευση να καταστεί ρυθμιστής των εξελίξεων
26 Οκτ 2011 - 06:11
Picture 0 for Ένα πολύ κρίσιμο δίλημμα για τη Νέα Δημοκρατία
Κι αν απόψε αποφασισθεί κούρεμα της τάξης του 50%, πώς θα το διαχειρισθεί η κυβέρνηση πολιτικά; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί τις τελευταίες ώρες τον επιχειρηματικό και τραπεζικό κόσμο της χώρας, ο οποίος διαβλέπει το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών περισσότερο πιθανό από ποτέ.
Μόνο που στην πραγματικότητα, το ερώτημα είναι ακόμα πιο σύνθετο. Κι έχει να κάνει με την εξής παράμετρο: μήπως πριν πάει σε εκλογές, η κυβέρνηση  ζητήσει από την ελληνική βουλή την ψήφιση αυτού του 50% ως νόμου του κράτους, και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία; Δηλαδή, με 180 βουλευτές, γεγονός το οποίο θα καταστήσει τη ΝΔ ρυθμιστή των εξελίξεων.
Αν η Συγγρού πει «όχι» σε αυτή την περίπτωση της μετακυλίεται ένα μεγάλο κομμάτι της ευθύνης για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, που θα ακολουθήσουν. Αν πει «ναι», τότε η ΝΔ κινδυνεύει να θεωρηθεί συμμέτοχος σε ό,τι (ακόμα πιο επίπονο) ακολουθήσει.
Εκ των πραγμάτων, το δίλημμα ακούγεται και είναι μεγάλο. VORIA.gr

Μπρα ντε φερ κορυφής για το ελληνικό χρέος Οι περίεργες συμμαχίες της τελευταίας στιγμής, τα δύο στρατόπεδα για το ύψος του haircut και οι θεωρίες συνωμοσίας


 
26 Οκτ 2011 - 07:05
Picture 0 for Μπρα ντε φερ κορυφής για το ελληνικό χρέος
Μια περίεργη συμμαχία συμπτύσσεται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το ελληνικό κούρεμα. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώνεται κι από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο είναι μοιρασμένο (μισό στην Αθήνα και μισό στις Βρυξέλλες) σημειώνεται μια προσέγγιση της Γερμανίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναφορικά με το ύψος του κουρέματος, στο οποίο θα πρέπει να υποβληθεί το ελληνικό χρέος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι Νέα Υόρκη και Βερολίνο συμφωνούν στο 50%, τουλάχιστον, γεγονός το οποίο φέρνει σε δύσκολη θέση το αντίπαλο «στρατόπεδο» - που αποτελείται από τους τραπεζίτες, τη Γαλλία, τον ευρωπαϊκό Νότο συνολικά, αλλά και άλλους – που δεν θέλουν επ' ουδενί το κούρεμα να ξεφύγει πάνω από το 40%.
Η όλη διαδικασία, προϊόντος του χρόνου, εξελίσσεται σε ένα άτυπο μπρα ντε φερ, του οποίου ο νικητής είναι προς το παρόν άγνωστος. Οι θεωρίες συνωμοσίας, που ακούγονται στους διαδρόμους, είναι πολλές, ωστόσο, επειδή το αποτέλεσμα θα είναι γνωστό, πλέον,σε λίγες ώρες, δεν αξίζει καν τον κόπο να αναφερθούν. VORIA.gr

Μπορεί ένας βλάκας να εξαπατήσει δέκα εκατομμύρια Ελλήνων;

Το κείμενο δεν είχε φωτογραφία. Την πρόσθεσα εγώ επειδή μπορεί να μην έχετε δει βλάκα στην ζωή σας , έτσι ...για  να έχετε μια ιδέα για το «αρχέτυπο». Οδυσσεύς


Γράφει ο gian gian
Ναι. Μπορεί ένας βλάκας να εξαπατήσει δέκα εκατομμύρια Ελλήνων, αν κάνουν το λάθος τα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων να τον πάρουν στα σοβαρά.
Λέει μια παροιμία: Μην τα βάζεις ποτέ με ένα βλάκα, γιατί αυτός θα σε ρίξει στο δικό του επίπεδο και θα σε νικήσει, λόγο πείρας.
Εδώ σε αυτήν την σοφή παροιμία του σοφού Ελληνικού λαού κρύβετε όλο το μυστικό του μεγάλου λάθους που κάνει ο ελληνικός λαός.
Τα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων κάνουν το μεγάλο λάθος να παίρνουν στα σοβαρά αυτόν τον βλάκα, έτσι στην προσπάθεια τους οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν, να κατανοήσουν να εξηγήσουν, τον τρόπο που σκέφτεται αυτός ο βλάκας, αργά, αργά αλλά σταθερά έρχονται στο δικό του επίπεδο, με

Υπερθέαμα και επίδειξη δύναμης για τα 100 χρόνια του Αεροπορικού Όπλου


Αεροπορικό υπερθέαμα ετοιμάζει η ΠΑ η ΑΣ και το ΠΝ για τα 100 χρόνια του Αεροπορικού Όπλου στην Ελλάδα. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την 6η Νοεμβρίου στην ΑΒ Τανάγρας με συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων και από τους τρεις Κλάδους των ΕΔ.
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω αεροπορικές επιδείξεις:

Αεροπορική επίδειξη δύο ελικοπτέρων AH-64A Apache της Αεροπορίας Στρατού.
Image

Λύθηκε το μυστήριο του πρώτου σουπερνόβα


Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τέσσερα διαστημικά τηλεσκόπια, ομάδα επιστημόνων έλυσε έναν από τους παλαιότερους αστρονομικούς γρίφους. Διαπίστωσε γιατί ο πρώτος σουπερνόβα που παρατήρησε ο άνθρωπος είχε μοναδικά χαρακτηριστικά. Ο σουπερνόβα RCW 86 είχε γίνει ορατός το 185 μ.Χ και έλαμπε στον ουρανό για οκτώ μήνες.

Σουπερνόβα «πανσέληνος»
Ο RCW 86 είναι η πρώτη έκρηξη υπερκαινοφανούς αστέρα που καταγράφηκε επίσημα από τον άνθρωπο. Η παρατήρησή του έγινε το 185 μ.Χ από Κινέζους αστρονόμους. Ο σουπερνόβα έλαμπε στον ουρανό για οκτώ μήνες, με

Ν.Δ.: "Συνταγματική εκτροπή η εκχώρηση κυριαρχίας και με 180"!


«Συνταγματικό πραξικόπημα» χαρακτήρισαν αργά το βράδυ, απόλυτα έγκυρες πηγές της Ν.Δ. την επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόϊκα, σε περίπτωση που αυτή συνοδεύεται με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων ακόμα και αν η συμφωνία ψηφιστεί από 180 βουλευτές! 

Δηλώνουν, μάλιστα, ότι δεν θα την αναγνωρίσουν, καθώς αυτή θα είναι απόλυτα παράνομη.

Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη αφού η Ν.Δ. υπερακοντίζει ακόμα και αυτούς που λένε ότι με 180 δύναται η Βουλή να προχωρήσει σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας!
Μάλιστα τεκμηριώνεται αυτή η θέση απόλυτα: «Μια τέτοια συμφωνία είτε ψηφιστεί από 151 είτε από 180 είναι αντισυνταγματική. Το άρθρο 28 του Συντάγματος, που ορίζει την

Βασίλειο του καψονιού το στρατόπεδο στο Μεσολόγγι


   Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο έρχονται στο μυαλό μου αναμνήσεις δεκαετιών τόσο σε ότι αφορά τα σχετικά με τον Ελληνικό Στρατό όσο και την νοοτροπία του Έλληνα γενικά. Αν ανατρέξει κανείς στα κείμενα της δεκαετίας του 1970 τα σχετικά με το θέμα θα διαπιστώσει ότι  είναι του ιδίου πνεύματος, της ίδιας αιτίας αλλά και της ίδιας νοοτροπίας. Τελικά δεν έχει αλλάξει τίποτε; Τι γίνονται τα χρήματα του ελληνικού λαού που δήθεν διατίθενται στις ΕΔ ενώ παράλληλα οι εξοπλισμοί έχουν μειωθεί στο ελάχιστο εδώ και δεκαπέντε χρόνια και ενώ ήδη τα κέντρα εκπαιδεύσεως μειώθηκαν για λόγους οικονομίας και παρέμειναν μόνον αυτά που εξυπηρετούν την πολιτική πελατεία του νάνου μπεγλίτη; Από την άλλη νεαροί στρατιώτες τι περιμένατε; Γιατί δεν πήρατε μαζί σας τις μανούλες να σας ταΐζουν στο στόμα; Γιατί δεν προσλαμβάνετε υπηρέτριες να καθαρίζουν θαλάμους και τουαλέτες;  Και από ποιον περιμένετε να γεμίσει το παγούρι με νερό ώστε να έχετε να πιείτε μετά από πορεία 8 χλμ και λίγο  βόλεϊ; Δηλαδή αν  είσασθε στον τούρκικο, αμερικάνικο ή ρωσικό στρατό  τι θα κάνατε, θα αυτοκτονούσατε;  Kαι γιατί άραγε ένας Έλληνας Αξιωματικός να πάρει στα σοβαρά ένα δίκτυο ελευθέρων φαντάρων που αν το ψάξουμε θα δούμε ότι το αποτελούν γερασμένα ανθρωπάκια, συγκεκριμένης πολιτικής ιδεολογίας, που αντί να παίζουν τάβλι στα ΚΑΠΗ το παίζουν «νεολαίοι»;                                                                                                                                                     

Γράμμα από το Μεσολόγγι έφθασε στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων με φοβερές καταγγελίες.Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι αξιωματικός του στρατοπέδου απάντησε με καψόνια στους στρατιώτες και απειλές προς το Δίκτυο! 
Τι κατήγγειλαν οι στρατιώτες

“Σε ένα πολυδιαφημισμένο και πρόσφατα «ανακαινισμένο» στρατόπεδο από την πρώτη μέρα ήρθαμε αντιμέτωποι με απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις 1ου παγκοσμίου πολέμου.
 Από τη μία, υπάρχει ένα μαγειρείο και εστιατόριο μακριά από 

Για έλεγχο περιοχών της Μεσογείου,μιλάει ο Τούρκος Αρχηγός ΕΔ




Οι θαλάσσιες περιοχές που θα έχει αρμοδιότητα η Τουρκία στη Μεσόγειο πρέπει να είναι ανάλογες προς το μέγεθος των ακτών της, υποστηρίζει ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ.



Σε συνέντευξή του προς το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο κ. Οζέλ υποστήριξε ότι “η ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία) με τις παράνομες συμφωνίες που κάνει, παρότι δεν έχει την αρμοδιότητα, και τις αδειοδοτήσεις που κάνει από το 2003, παραβιάζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ-ψευδοκράτος” και συνέχισε:

“Επιπρόσθετα οι έρευνες που είναι υπό εξέλιξη στο οικόπεδο 12 νότια της Κύπρου, σαμποτάρουν τις

Spiegel: Παιχνίδια πολιτικής προβολής στη πλάτη του ελληνικού λαού



 by Λουκάς



Σε σύγκριση με προηγούμενα άρθρα του, το γερμανικό SPIEGEL με το σημερινό άρθρο του αφήνει κατά μέρος τις υπερβολές και αποτυπώνει πλήρως τη πραγματικότητα όσον αφορά τα εσωκομματικά του κυβερνώντος κόμματος. Εξηγεί πως δύο πολιτικοί άνδρες, αντίπαλοι μέχρι πρότινος για την Προεδρία του κόμματος τους, τελικά έγιναν οι στενότεροι συνεργάτες ενώ δεν παραλείπει να αφήσει ευθέως υπονοούμενα κατά του σημερινού Πρωθυπουργού της χώρας, Γιώργου Παπανδρέου υπό την έννοια πως "κρύβεται" πίσω από τον σημερινό υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Έναν Ευάγγελο Βενιζέλο που δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως τον "ταύρο των Αθηνών" αφού

Πάλι στο τιμόνι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ο Δημήτρης Μολοχίδης


Νέα Υόρκη - Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος




Την τρισχιλιόχρονη ιστορία των Ελλήνων στην γη του Πόντου, από τις πρώτες ελληνικές αποικίες στην παρευξείνια περιοχή μέχρι το βάρβαρο ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες, την προσφυγιά, αλλά και τον σφαγιασμό 353.000 Ποντίων από το κίνημα των Νεοτούρκων, την περίοδο 1916 – 1923, αναδεικύει με τα πιο έντονα χρώματα η πολυθεματική έκθεση «Πόντος – Δικαίωμα στη Μνήμη» του ιστορικού Κωνσταντίνου Φωτιάδη, που ξεκίνησε το ταξίδι της στις Η.Π.Α. και τον Καναδά από το Δημαρχείο της πόλης Norwalk του Κονέκτικατ, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα, άρθρα και συγγράμματα, αλλά και το σπάνιο φωτο-εποπτικό υλικό που συνέλεξε ο καθηγητής κ. Φωτιάδης κατά την μακρόχρονη έρευνά του στα

Χρόνια πολλά στον Δημήτρη, την Δήμητρα και όσους χρησιμοποιούν τα υποκοτιστικά τους. Επίσης χρόνια πολλά στους έχοντες γεννέθλια...