Σελίδες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μην απελπίζεστε αδέρφια μου, όσο πιο πολύ νυχτώνει τόσο πλησιάζει το ξημέρωμα.



Αδέρφια μου Ελληνες αύριο ξημερώνει η εθνική μας επέτειος του ΟΧΙ.
Το ΟΧΙ που είπαν οι παπούδες μας στις ιταλικές και γερμανικές ορδές που απειλούσαν την πατρίδα μας τον Οκτώβριο του 1940.
Κι αυτό το ΟΧΙ έμεινε στα χείλη των Ελλήνων μέχρι την τελική απελευθέρωση τον Οκτώβριο του 1944.
Κράτησε δηλαδή 4 ολόκληρα χρόνια.

Σήμερα καλούμαστε να συνεχίσουμε το ΟΧΙ που ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2009 και σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις και ανακοινώσεις της προδοτικής κυβέρνησης πρέπει να το κρατήσουμε μέχρι το 2020 ή και ακόμα παρά πέρα!!!!!

Μπαίνουμε σε μια σκλαβιά που σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με την γερμανική κατοχή. Προσωπικά θεωρώ ότι μοιάζει περισσότερο με τα 400 χρόνια σκλαβιάς της Τουρκοκρατίας.
Θα είναι μια σκλαβιά χωρίς τέλος.

Δικτατορίζειν........


Α Π Ο ΜΟΝΟ το γεγονός ότι η κ. Πραξούλα Αντωνιάδου διορίστηκε από τον πρόεδρο Χριστόφια υπουργός, αποτελεί «φτύσιμο» στα μούτρα της δημοκρατίας. Και ύβριν περιφρόνησης της λαϊκής κυριαρχίας. Η εν λόγω, από 3μήνου υπουργός, κατελθούσα, προ 5μήνου, στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου 2011 με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ, κρίθηκε, ακόμα και από τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ (24,86% του εκλογικού σώματος), ανάξια να της εμπιστευθεί ο λαός βουλευτική έδρα. Πληροί όλους τους όρους του «Ανομιμοποίηστου Κουστωδού» που ο νυν βοηθός του Γεν. Εισαγγελέα κ. Άκης Παπασάββας («ακριβός φίλος» του κ. Χριστόφια) απέδιδε στον κ. Μίχο Παπαπέτρου, αποτυχόντα στις βουλευτικές εκλογές πρόεδρο τότε των Ε.Δη., που διορίστηκε από τον τότε ΠτΔ κ. Γλ. Κληρίδη ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Την ίδια εποχή που ο τότε και νυν Γ. Εισαγγελέας στιγματιζόταν, από τον νυν βοηθό του, ότι «έβγαζε τον χρυσοφόρο σκασμό»…
Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ο Σ τής κυβέρνησης ισχνότατης μειοψηφίας του έκπτωτου στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού προέδρου Χριστόφια - ΠτΔ, του οποίου, το σύνολο

Μεγάλη κότα ο Μπεγλίτης: Μόλις έφυγε απ' τη Θεσσαλονίκη έβγαλε γλώσσα!!!



[Ενώ χθες μετά την παλλαϊκή γιούχα που έφαγε τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο απ' τον Αγ. Δημήτριο, δήλωσε από Στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης όπου τον φυγάδευσαν, ότι κατανοεί τις αντιδράσεις των πολιτών, σήμερα έβγαλε γλώσσα και μιλάει για παραστρατιωτικούς, παρακρατικούς, αυγά του φιδιού και πράσινα άλογα!!! Τέτοιες κότες μας κυβερνάνε και οι παπάρες οι δεξιοί κάθονται και κοιτάνε τον κάθε λοιμοκοντόρο αντί να τους καταπιούν]

Σε εσμό παραστρατιωτικών, παραθρησκευτικών και παρακρατικών οργανώσεων απέδωσε τις χθεσινές αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος

Οι χθεσινές αποφάσεις: Πρωτεύουσα της Ελλάδας το Βερολίνο!


 

by udemandn
Μείωση κατά 100 δισ ευρώ του χρέους της Ελλάδας και υποστολή της εθνικής κυριαρχίας από τον περήφανο ιστό της ανεξαρτησίας του Κολοκοτρώνη και του Παύ λου Μελά, αποφάσισε χθές η Άγκελα Μέρκελ. Η τήρηση της
απόφασης επαφίεται στον πατριωτισμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος.

Ξαφνικά μέσ΄ τη νύχτα

Alexandrakis-KsafnikaMesTiNyhta.jpg (59695 bytes)

O ΦΤΗΝΟΣ ΗΡΩΙΣΜΟΣ των ΤΟΥΡΚΩΝ



Ο ΦΤΗΝΟΣ ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ

Τις τελευταίες μέρες στους δρόμους μας ακούγονται συνθήματα όπως ¨Κάθε Τούρκος γεννά στρατιώτη¨και ¨Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα δεν διαιρείται¨.

Το μίσος και η πολεμική υστερία όσο πάει ανεβαίνει. Ο ρατσισμός υπερμεγέθης. Αυτά τα ανόητα συνθήματα αποτελούνε και την μουσική υπόκρουση για το κυνήγι Κούρδων που άρχισε στην χώρα.Πάλι γινόμαστε θεατές σε ένα βρώμικο φιλμ. Στο μεταξύ μη ρωτήσετε καθόλου αυτούς που κραυγάζουν περι απολυτηρίου από τον στρατό. Οι περισσότεροι είτε είναι λιποτάκτες είτε γράφτηκαν στα πανεπιστήμια μόνο για να μην κάνουν το στρατιωτικό τους. Μα αφού λοιπόν ¨Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν¨εσύ Λύκε φίλε γιατί αποφεύγεις το στρατιωτικό ;

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα 24-10-2011 TourkikaNea.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Το ΥΕΘΑ πληρώνει υπερωρίες σε υπαλλήλους ...βουλευτών!



 Απαράδεκτοι! Την ίδια ώρα που έχουν κόψει από τους στρατιωτικούς ότι μπορεί να περικοπεί και ετοιμάζονται για νέα “χαράτσια” στο ΥΕΘΑ με πολύ ευκολία πληρώνουν χιλιάδες ευρώ υπερωρίες σε υπαλλήλους οι οποίοι έχουν αποσπαστεί σε βουλευτές (σ.σ αν είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη τέτοιες αποσπάσεις)!
Το έγγραφο που δημοσιεύουμε προέρχεται από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και είναι το πρώτο που έχει πέσει στα χέρια μας.Δεν είναι το μόνο.Περισσεύουν χρήματα στη ΠΑ για να επιβαρλυνεται τις “υπερωρίες” των υπαλλήλων στους Εθνοπατέρες; Εδώ λένε ότι δεν έχουν να αγοράσουν ούτε βίδα για ανταλλακτικό και πληρώνουν υπερωρίες στους αποσπασμένους υπαλλήλους σε βουλευτικά γραφεία;

Και τι υπερωρίες κάνουν στους βουλευτές;

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης ο οποίος σε κάθε ευκαιρία μας θυμίζει την ανάγκη “δημοσιονομικής πειθαρχίας” και περικοπών,γνωρίζει για τις υπερωρίες υπαλλήλων που

Σχέδιο...διαφυγής από την Κρήτη για τον Παπανδρέου !


iraklioradio.blogspot.com. 

Στο «κόκκινο» θα βρίσκονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας ενόψει της καθόδου του πρωθυπουργού στην Κρήτη, την Παρασκευή, προκειμένου να παραστεί στις διήμερες εργασίες του συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο ξενοδοχείο «Daios Cove», στον Άγιο Νικόλαο.

Τα τελευταία 24ωρα γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στα επιτελεία των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ηρακλείου και Λασιθίου για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας που θα εφαρμοστούν προκειμένου ο πρωθυπουργός να φθάσει απρόσκοπτα στο χώρο του ξενοδοχείου όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιστρατευτούν δυνάμεις απ' όλη την Κρήτη με τις διμοιρίες να παρατάσσονται σε «ευαίσθητα» σημεία της διαδρομής από το Ηράκλειο προς το Λασίθι. Οι διωκτικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε «ακτινογράφηση» του δρομολογίου και βασικό τους μέλημα είναι να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο κατά την διέλευση του πρωθυπουργού.

Λόγω των συγκυριών, γνωρίζουν ότι πιθανότατα θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και ενδεχομένως συγκεντρώσεις από πολίτες και εκπροσώπους παραγωγικών και επαγγελματικών τάξεων που θα θελήσουν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για τα σκληρά οικονομικά μέτρα, γι' αυτό ακριβώς στόχος τους είναι να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί δρόμων. Μέχρι στιγμής την πραγματοποίηση διαμαρτυρίας έχουν γνωστοποιήσει οι ιδιοκτήτες ταξί και οι εργαζόμενοι στον Άγιο Νικόλαο .

ΠΑΤΡΙΣ

Η Ελλάδα γιορτάζει τις νίκες της ηττημένη... Ηθικό μηδέν...



Σοφία Βούλτεψη στην Ελεύθερη Ζώνη
27/10/2011


Η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από ψυχολογικής πλευράς και όσον αφορά στο ηθικό του λαού καθιστά ουσιαστικά άνευ σημασίας τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, που, εντελώς απομυθοποιημένοι στα μάτια της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, επιδίδονται σε οικονομικού περιεχομένου παζάρια, την ώρα που το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό και οδηγεί στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απώλεια του ηθικού και το γεγονός ότι οι Έλληνες γιορτάζουν αυτές τις μέρες ηττημένοι τις νίκες τους κατά το Έπος του 1940, είναι το σοβαρότερο πρόβλημα, η πιο μεγάλη πληγή της χώρας, που δύσκολα θα επουλωθεί.



Alexandrakis-Aera!.jpg (43816 bytes)
"Προέλασις" (1945, ελαιογραφία σε μουσαμά)   Αλ. Αλεξανδράκη

ΕΝΑ «ΚΟΥΡΕΜΑ» 55% ΑΝΩΔΥΝΟ ΑΝΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ


Ν. Ι. Μέρτζος* 

Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε πολλές φορές εξ αιτίας του εξωτερικού της χρέους. Ωστόσο, ελάχιστοι γνωρίζουν και ουδείς αναφέρει τα ρύθμιση που επέτυχε το 1962 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τότε, όμως, ο Μακεδών ηγέτης δεν ατίμασε την Πατρίδα, δεν υπέβαλε σε θυσίες τον ελληνικό Λαό, δεν διέλυσε τον κοινωνικό ιστό, δεν βύθισε στην απόγνωση τα νοικοκυριά, δεν χαρίσθηκε στους πλουσίους, δεν έπληξε την οικονομική ανάπτυξη.
Τότε, βέβαια, ήσαν διαφορετικές οι συνθήκες και η λειτουργία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αλλά ήταν μοναδική η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα του μεγάλου εκείνου ανδρός. Συγκεκριμένα:
Η Ελλάδα είχε δανεισθεί προπολεμικά 35.988.500 χρυσά δολάρια από Αμερικανούς στους οποίους το 1962 χρωστούσε επί πλέον 54.836.938 χρυσά δολάρια για τοκοχρεολύσια. Σύνολο χρέους μόνον σε Αμερικανούς 90.825.438 χρυσά δολάρια που ανατοκίζονταν θηριωδώς. Μετά δυσχερέστατες αλλά αθόρυβες διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη  υπό τις εντολές του Κ. Καραμανλή ο Νικόλαος Γαζής συμφώνησε με τους Αμερικανούς δανειστές «κούρεμα» 55%. Στις 19 Οκτωβρίου 1962 το Υπουργικό Συμβούλιο κύρωσε την συμφωνία. Ανακοίνωσε ότι:
1. Μετέτρεψε τα οφειλόμενα χρυσά δολάρια σε χάρτινα (προς 30 δρχ. το ένα)
2. Διέγραψε 50.792.138 χρυσά δολάρια από τα οφειλόμενα 90.825.438
3. Μείωσε κατά 50% τα επιτόκια του υπολοίπου χρέους
4. Ρύθμισε συνολικά όλα τα προπολεμικά εσωτερικά δάνεια. Οι Έλληνες δανειστές, κατά κανόνα οι πλουσιότεροι, λαμβάνουν ένα ομόλογο 50 δρχ. με επιτόκιο μόλις 2% για κάθε προπολεμικό ομόλογο ονομαστικής αξίας 1.000 δρχ.
5. Διαπραγματεύεται με όλους τους άλλους ξένους δανειστές ανάλογη ρύθμιση.
Το 1962 η ελληνική οικονομία έτρεχε με τον 2ο παγκοσμίως ρυθμό ανάπτυξης. Αποχωρώντας τον Νοέμβριο 1963 η κυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε τον προϋπολογισμό με πλεόνασμα και γεμάτα τα δημόσια ταμεία.

Ν. Ι. Μέρτζος *

* Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών,
   δημοσιογράφος και συγγραφέας

Α.Μέρκελ: "Ποια τεχνική βοήθεια; Tην εποπτεία αναλαμβάνουμε"!


Image
Πριν "αλέκτωρ φωνήσαι" Η Ανγκέλα Μέρκελ, διέψευσε και τον χερ Χορστ Ράϊχενμπαχ και τους κυβερνητικούς που μιλάνε για "τεχνική βοήθεια" κια όχι εποπτεία της Ελλάδας. Σε ομιλία της στην Γερμναική Βουλή πριν λίγο εν όψει της ψηφοφορίας για το EFSF η καγκελάριος της Γερμανίας ήταν σαφής:
"Η Γερμανία επιθυμεί τη μόνιμη επιτήρηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε η ελληνική οικονομία να μπορεί να

Παγκόσμιες πρωτοτυπίες εντοπίζει η BlackRock στις ελληνικές τράπεζες. Ποια συναλλαγή, που διεκδικεί δάφνες παγκόσμιας πρωτοτυπίας, αδυνατούν να καταλάβουν οι ελεγκτές.


 
27 Οκτ 2011 - 07:13
Picture 0 for Παγκόσμιες πρωτοτυπίες εντοπίζει η BlackRock στις ελληνικές τράπεζες
Μπορεί οι Έλληνες να ήταν συντηρητικοί, ως προς τη διαχείριση των διαθεσίμων τους και να μην επένδυσαν σε «τοξικά» προϊόντα κατά την προηγούμενη δεκαετία, ωστόσο αυτό δεν συνεπάγεται ότι τα ευρήματα της BlackRock είναι λιγότερο εντυπωσιακά, έστω και κατά περίπτωση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται από τις αρμόδιες τραπεζικές διευθύνσεις, μεγάλη εντύπωση τους έχει κάνει για παράδειγμα το γεγονός ότι τα μεγάλα πολιτικά κόμματα έχουν υποθηκεύσει τους προϋπολογισμούς τους, των επόμενων τριών και τεσσάρων ετών και κατ αυτόν τον τρόπο εξασφάλισαν δανεικά από συγκεκριμένα πιστωτικά ιδρύματα, που τους τα... έδωσαν.
Οι ελεγκτές δείχνουν να αδυνατούν να καταλάβουν αυτή τη συναλλαγή, η οποία φαίνεται ότι διεκδικεί δάφνες παγκόσμιας πρωτοτυπίας, αλλά δεν είναι η μοναδική. Εντοπίστηκαν κι άλλες στρεβλώσεις, με κορυφαία όλων επιχειρηματικά δάνεια που έχουν δοθεί με μειωμένες, στα όρια του ανύπαρκτου, εξασφαλίσεις, οι οποίες τώρα επιχειρείται να καλυφθούν, αλλά αποδεικνύεται αδύνατο. Και φαίνεται ότι αυτά τα δάνεια, τελικώς, ότι είναι πάρα πολλά… VORIA.gr

Εκστρατεία αντικατάστασης του σταυρού από τα ευρωπαϊκά σύμβολα. Επιδιώκεται «μια κυβέρνηση, ένας λαός, μια θρησκεία».


Εκστρατεία αντικατάστασης του σταυρού από τα ευρωπαϊκά σύμβολα
Από τη στιγμή που οι χώρες δέχθηκαν ανθρώπους διαφόρων θρησκειών, οφείλουν να τους προστατεύσουν, ώστε απρόσκοπτα να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα
Picture 0 for Εκστρατεία αντικατάστασης του σταυρού από τα ευρωπαϊκά σύμβολα
Υπήρχε η βεβαιότητα ότι θα συμβεί, άγνωστο ήταν το πότε. Είχαμε γράψει προ καιρού, ότι όλα όσα συμβαίνουν, οδηγούν μαθηματικά σε μια παγκόσμια ισοπέδωση, όπως άλλωστε έχει διακηρυχθεί: «μια κυβέρνηση, ένας λαός, μια θρησκεία».
Στην «pravda.ru», ιστοσελίδα της γνωστής ρωσικής εφημερίδας, δημοσιεύεται ότι, ένας εκ των επικεφαλής ισλαμικών οργανώσεων της Ελβετίας, απαίτησε από τη χώρα που τους φιλοξενεί να βγάλει το σταυρό από τη σημαία της. «Οσταυρός δεν χωράει σε μια πολυπολιτισμική Ελβετία σήμερα», δήλωσε.
Σημειώνεται ότι στην Ελβετία περισσότερο από το 5% του πληθυσμού της χώρας είναι μουσουλμάνοι, και έχουν τέσσερα μουσουλμανικά τεμένη για να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ενώ με δημοψήφισμα οι Ελβετοί αρνήθηκαν στα τεμένη να υπάρχει και μιναρές, όπως είχαν απαιτήσει οι ισλαμιστές (η ισλαμική κοινότητα απαρτίζεται κυρίως από Αλβανούς, Βόσνιους και Άραβες). 
Το αίτημα των ισλαμιστών εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο, τη στιγμή που το δεξιό ελβετικό κόμμα

Ξενύχτησαν για να μας... κουρέψουν στο μισό και να μας εποπτεύουν εσαεί!


Image
'Επειτα από ολονύχτια, άγρια παζάρια -κυρίως με τους τραπεζίτες, ώστε το κούρεμα του ελληνικού χρέους να γίνει σε εθελοντική βάση και να μη σημειωθεί πιστωτικό γεγονός- οι ηγέτες του Eurogroup κατέληξαν σε συμφωνία για κούρεμα των ελληνικών ομολόγων στις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, καθώς βρίσκονταν σε διαρκή συνεδρία από το απόγευμα της Τετάρτης.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί ήταν αυτός που ανακοίνωσε την επίτευξη της συμφωνίας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την επίτευξη συμφωνίας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την ενίσχυση του ταμείου Στήριξης EFSF, το οποίο προικοδοτείται με 1,3 τρισ. ευρώ. Η ανακεφαλαιοποίηση θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2012, οπότε οι τράπεζες διαθέτουν επάρκεια ρευστότητας με το λεγόμενο δείκτη του 9%.

"Kαμουφλάρουν" την εκχώρηση κυριαρχίας & την πτώχευση!


Image
"Καμουφλαρισμένη" θα είναι η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων με τον μανδύα της τεχνικής βοήθειας, προκειμένου να μην τεθεί θέμα έγκρισης της συμφωνίας από 180 βουλευτές στην Βουλή! Σ
ύμφωνα με το ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και Ευρωπαίων, οι ξένοι που ήδη είναι εδώ και αυτοί που θα έρθουν θα αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας με άτυπες, αλλά ουσιαστικές εκτελεστικές αρμοδιότητες, αλλά αυτό δεν θα αποτυπωθεί σε χαρτί, λόγω των αντιδράσεων στο εσωτερικό.
Πάντως το όλο σκηνικό είναι τραγικό για την Ελλάδα. Μιλάνε για μείωση στο 120% του δημόσιου χρέους το 2020-21 όταν το παρέλαβαν στο ... 114% το 2009. Μόνο και μόνο αυτό αυτό φαίνεται η συνωμοσία που βιώνουμε από τον Οκτώβριο του 2009.

Επευτεύχθη συμφωνία στην ΕΕ: Μόνιμα η τρόικα στην Ελλάδα-Το 2020 επιστρέφουμε εκεί που μας άφησε ο Καραμανλής το 2009-Μείωση χρέους 100 δις, 30 δις στις Τράπεζες


 

Συνοπτικά:
-Μείωση του ελληνικού χρέους 50% που σημαίνει 100 δις κούρεμα άρα ουσιαστική μείωση περίπου
27-28%.
-30 δις εγγύσεις στις τράπεζες εκ των οποίων τα 15 δις θα προέρχονται από τις αποκρατικοποιήσεις.
-Μόνιμη παρουσία - ενισχυμένη εποπτεία της τρόικα στην Ελλάδα.
-Από τις αποκρατικοποιήσεις τα 15 δις θα δοθούν στο ταμείο ενίσχυσης του EFSF (και θα επιστρέψουν
 έτσι στις ελληνικές τράπεζες - ο ιδιωτικός τομέας θα βάλει τα αλλά 15 δις που θα χρειαστούν για την
ενίσχυσή τους).
-Μέχρι το 2020 το χρέος της Ελλάδος θα έχει υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ δηλ. όσο το παρέδωσε
ο Καραμανλής το 2009.

Μετά απ' όλα αυτα, ο Γιωργάκης έκανε δηλώσεις ότι μας έσωσε και έκλεισε τους λογαριασμούς μας
με το παρελθόν:

«Μια καινούργια μέρα ξημερώνει για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ευχαριστώ τους Έλληνες

ΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ , ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  152α
ΘΕΜΑ:  Αθάνατο το Έπος του 1940 - 41
             Αγαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-

             Όταν το πρωϊνό της Δευτέρας, 28ης Οκτωβρίου 1940, ακούστηκαν οι σειρήνες του πολέμου, ο Ελληνικός Λαός ξεχύθηκε στους δρόμους σαν να άρχιζε κάποιο πανηγύρι. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά τραγουδούσαν πατριωτικά τραγούδια και κατευόδωναν τους στρατιώτες μας, που «με το χαμόγελο στα χείλη» τραβούσαν για το Μέτωπο, απ’ όπου ήδη οι Ιταλοί επιδρομείς είχαν εισβάλει στην Χώρα μας. Όλοι οι Έλληνες, χωρίς κανένα ίχνος φόβου, έμοιαζαν σαν νάτανε μεθυσμένοι για τις νίκες του Στρατού μας, που τις μάντευαν και τις περίμεναν. Γινόταν αυτό που είχε πη ο εθνικός μας ποιητής, ο Κωστής Παλαμάς : «Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλο κανένα. Μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα».
              Ναι !  Μ’ εκείνο το κρασί της αθάνατης λεβεντιάς του Εικοσιένα είχαν μεθύσει οι Έλληνες του 1940. Γιατί, χωρίς να υπολογίσουν τους κομπασμούς του Μουσολίνι, χωρίς να λάβουν υπ’ όψη τους την υπεροπλία και τον τεράστιο αριθμό των Ιταλών στρατιωτών. Και, κυρίως, χωρίς να πτοηθούν από το στοιχείο του αιφνιδιασμού, είπαν τον λόγο του πρωθυπουργού Ιωάννου Μεταξά προς τον Ιταλό πρεσβευτή, τον Γκράτσι, που τον επισκέφθηκε στο σπίτι του, στις 3 μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώνοντας η 28η Οκτωβρίου 1940 : «Λοιπόν, έχουμε πόλεμο». Αυτή η φράση ήταν το θρυλικό «ΟΧΙ», που το επανέλαβαν κατόπιν οι Στρατιώτες μας και σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός.
-Β-
 Αυτό το «ΟΧΙ» το εξέφραζε περίφημα με την δυνατή πέννα του ο τότε κορυφαίος αρθρογράφος και διευθυντής της Εφημερίδος «Η  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» αείμνηστος Γεώργιος Βλάχος. Σε άρθρο του, λοιπόν, που δημοσιεύθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1940 στην εν λόγω εφημερίδα και με τίτλο «το στιλέτον», ετόνιζε και αυτά : «...Διατί πριν εδώ κινηθή προς τον πρωθυπουργικόν οίκον ο φαιδρότατος αντιπρόσωπός των και κινηθή εις την Ήπειρον ο στρατός των, δεν

28η Οκτωβρίου 1940: Χθες-Σήμερα-Πάντα

71 χρόνια πέρασαν από την Ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Νίκης Ιωάννης Μεταξάς αντέταξε το «ΟΧΙ» στον ιταμό εισβολέα και η αλησμόνητη γενιά του ΄40 έγραψε με το αίμα της και « με το χαμόγελο στα χείλη» χρυσοπόρφυρο τον Ύμνο στην Ελευθερία στις χιονοσκεπείς κορυφές της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου.
71 χρόνια, από εκείνη την ιστορική ώρα που η Ελλάδα ανέτρεψε τα σχέδια της τότε «Νέας Τάξεως» και έδωσε ηχηρό ράπισμα στις σιδερόφρακτες δυνάμεις του ολοκληρωτισμού.

  Σήμερα, 71 χρόνια μετά, οι επίγονοι των σφαγέων του Διστόμου, των Καλαβρύτων, της Κανδάνου και του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, μαζί με τους επιγόνους των απόλεμων «πουρκουάδων» των Παρισίων και σε αγαστή συνεργασία με τους εντόπιους γραικύλους, εφορμούν και πάλι ενάντια στην Πατρίδα μας, τη θέτουν υπό κηδεμονία και σκοπούν στην πλήρη υποδούλωσή της.

«Στρατηγική, όπου δεν επαρκεί το συναίσθημα»



 «Σπάνια ξέρουμε αν ένας αγώνας αξίζει. Παλεύουμε από ανάγκη δίχως να γνωρίζουμε αν υπάρχει ένα αξιολογικό στοιχείο που αποδεικνύει με έναν αντικειμενικό τρόπο την ορθολογία της στάσης μας.


«Τη γλώσσα μ' θα μαθάνω τη ρίζα μ' κι ανασπάλω»
Η αναγνώριση της γενοκτονίας ανήκει σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις όπου η ανθρωπιά αγγίζει άμεσα την ανθρωπότητα. Οταν ένας ολόκληρος λαός έπεσε θύμα της απανθρωπιάς, είναι η ίδια η ανθρωπότητα που πληγώθηκε. Το ίδιο ισχύει και για τη γενοκτονία των Ποντίων. Δεν πρέπει να απομονώσουμε το Ποντιακό ούτε ως ιστορικό γεγονός ούτε ως στρατηγικό στόχο. Πρέπει να

“Έντονη” συνέντευξη Τύπου για Ράιχενμπαχ


 



Προσπάθεια να αποσείσει τις υποψίες ότι αποτελεί "τοποτηρητή" της ΕΕ στη χώρα έκανε ο επικεφαλής της "Ομάδας Δράσης" της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχσε συνέντευξη Τύπου. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τόνισε ότι ρόλος του "δεν είναι να συνυπογράφει ή να επικυρώνει υπουργικές αποφάσεις".

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από την Επιτροπή τη συνδρομή της. Είμαστε εδώ γιατί ζητήθηκε η βοήθειά μας στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων που θέλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Ακούμε από τους υπουργούς τι θέλουν να κάνουν και τους ρωτάμε πού μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Οι υπουργοί είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι κι

"Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη αποικία των Βρυξελλών"


 

...γράφει η Le Monde

Στις τραγικές στιγμές που βιώνει η χώρα μας και στην εξάρτησή της με τις μεγάλες δυνάμεις αναφέρεται η γαλλική «Le Monde», σε δημοσίευμα με τίτλο: «Ελλάδα: Γινόμαστε αποικία των Βρυξελλών».
Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρεται σε ανθρώπους που «νιώθουν εξευτελισμένοι από τη χώρα τους», ενώ τα ποσοστά αυτοκτονιών και κατάθλιψης συνεχώς αυξάνονται.
«Η Ελλάδα είναι άρρωστη. Ο αριθμός όσων πάσχουν από κατάθλιψη αυξάνεται, το ίδιο και ο αριθμός των αυτοκτονιών, αν και η χώρα για χρόνια μπορούσε να δηλώνει υπερήφανη ότι ήταν ουραγός της Ευρώπης όσον αφορά αυτά τα ποσοστά» αναφέρει η εφημερίδα.
Επίσης, γίνεται εκτενής αναφορά στις διαδηλώσεις και τα σχέδια μετανάστευσης στην Αυστραλία, με κύριο σύνθημα: «Δεν υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα».
Την ίδια ώρα, η χώρα μας βρίσκεται σε μια περίπλοκη σχέση με την Ευρώπη. «Χωρίς την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων, η Ελλάδα θα ήταν πολύ δύσκολο να απελευθερωθεί από τον οθωμανικό ζυγό. Το Παρίσι, το Λονδίνο και άλλες δυνάμεις που έχουν πολλές φορές αναφερθεί στο ένδοξο παρελθόν της χώρας που είναι λίκνο της Δημοκρατίας, έρχονται να θυμίσουν στην Αθήνα το χρέος της πιο πριν», αναφέρει το κείμενο...

 Greece-Salonika.blogspot,   UDemand