Σελίδες

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ευάγγελος Βενιζέλος - Δημήτριος Γούναρης στην ίδια κλινική


 από τους Αδιάβροχους

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ -ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ- ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ Ο ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ; ΑΝ ΟΧΙ, ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ! 

Βαρειά άρρωστος ο Δημ. Γούναρης νοσηλευόταν στην κλινική Ασημακοπούλου (κλινική Σμπαρούνη, μετέπειτα Γερουλάνειο Ίδρυμα, σήμερα Αθηναϊκή Κλινική), ενώ οι συγγενείς του επίτηδες απέφευγαν να τον πληροφορούν για την πορεία της δίκης. Την παραμονή του τέρματος της δίκης. στις 6 το βράδυ, ο πρώην πρωθυπουργός αντελήφθη ότι ο ανεψιός του Βασ. Σαγιάς δεν βρισκόταν όπως συνήθως κοντά του. Το γεγονός αυτό, τον ανησύχησε. Βυθισμένος για λίγο σ' ένα ήσυχο ύπνο, τιναζόταν κάδε τόσο και ρωτούσε τους παρευρισκομένους στο δωμάτιο:
-Δεν φαίνεται κι αυτός ο Βασίλης... Στείλτε να τον εύρουν, θέλω να μάθω τι γίνεται...

Η «επιλογή του Σαμψών» τα παλιά «τζάκια» και η κούφια ρητορική…


 


Μια ιστορική αφίσα της περιόδου της μεταπολίτευσης, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έκαναν δυναμική εμφάνιση στην πολιτική σκηνή της χώρας καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ, καθότι ερμηνεύει πολλά πράγματα και πολλές καταστάσεις που βιώνει σήμερα η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία…
Καταρχήν, μας θυμίζει το δράμα που ζει επί πολλές δεκαετίες ο Έλληνας, το οποίο μπορεί να περιγραφεί ως αναντιστοιχία των διακηρύξεων των πολιτικών δυνάμεων με τις πραγματικές τους προθέσεις και τελικά την πολιτική που ακολουθούν. Ποιος δεν θυμάται τα… θρυλικά «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», ή τις κραυγές περί εξόδου από την Ενωμένη Ευρώπη και γενικότερα την «αντιστασιακή διάθεση» πολλών πολιτικών, τους οποίους χρυσοπλήρωσε η χώρα, αφού κεφαλαιοποίησαν τη δράση τους εναντίον της χούντας και κάθησαν… στο σβέρκο της κοινωνίας για δεκαετίες, ζώντας πλούσια και λέγοντας όσα ο κόσμος ήθελε να ακούσει...

Πρωτοφανής ενέργεια Μπεγλίτη - Σοκ στις Ε.Δ




ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΠΕΓΛΙΤΗ. ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΑΓΟ ΓΑΠ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ. ΞΕΝΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ…

ΣΤΙΣ 14.00ΜΜ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΠΤΕΡΑΡΧΟ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΓΚΟ, ΤΟΝ Α/ΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΦΡΑΓΚΟ, ΤΟΝ Α/ΓΕΝ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Α/ΓΕΑ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΛΟΚΟΖΑ ΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ 4 ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ' ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ-NDC-GR ΘΕΣ/ΚΗ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ

«Ο Μέγας Αλέξανδρος στον Μύθο και την Ιστορία».



 

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το βράδυ - Παραιτείται η κυβέρνηση;



Image
 
Ανανέωση 15.45): Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συγκαλεί εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο το βράδυ με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά: Ακόμα και αυτόι της παραίτησης της κυβέρνησςή του, η οποία πλέον βάλλεται πανταχόθεν. Για να γίνει πιο αντιληπτό το τι συμβαίνει αυτή την ώρα ο Νικολά Σαρκοζί έχει συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο τον εξαγγελία Παπανδρέου για δημοψήφισμα!

Πραξικοπηματικές κρίσεις στις Ε.Δ. - Τι είπε ο ζουμπάς Π. μπεγλίτης στους Αρχηγούς


Image
Ανανέωση 15.20): Εξωφρενική, αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και πάνω απ' όλα επικίνδυνη ήταν η συμπεριφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου μπεγλίτη απέναντι στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων τους οποίους κάλεσε στο γραφείο του για να τους πει, τι; Ότι "Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει κρίσεις"!
Μπήκαν λοιπόν στο γραφείο του οι τέσσερις Αρχηγοί (Α/ΓΓΕΘΑ, Ι.Γιάγκος, Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος, Α/ΓΕΝ Δ.Ελευσινιώτης και Α/ΓΕΣ Δ. Κλόκοζας) κάθισαν στον καναπέ και με ύφος υπουργού που έχει μπροστά του θητεία ετών και όχι ωρών (το πολύ) τους είπε τα εξής πρωτοφανή:
"Σας ευχαριστώ για την συνεργασία, αλλά κρίνω ότι είναι ώρα να κάνω κρίσεις. Ήθελα να τις κάνω από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά

Αιφνιδίασε και πυροδοτεί αβεβαιότητα η ελληνική απόφαση, λέει ο Μπερλουσκόνι








Την άμεση παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζητά η ιταλική αντιπολίτευση.Ρώμη: Κάτω από την ασφυκτική πίεση των αγορών, με τα spread σε ιστορικό ρεκόρ και το Χρηματιστήριο του Μιλάνου σε ελεύθερη πτώση, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δηλώνει ότι η αιφνίδια ελληνική απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έχει βαρύ αντίκτυπο και καλλιεργεί αβεβαιότητα, διαμηνύοντας πως η Ιταλία θα προχωρήσει αποφασιστικά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί και θα παρουσιάσει αναλυτικά τα μέτρα στη Σύνοδο της G20 στις Κάννες.

Την ίδια στιγμή, η ιταλική αντιπολίτευση ζητά την παρέμβαση του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για το διορισμό νέας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης προς αντιμετώπιση της κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα.

Ενημέρωση Αρχηγών.ΚΥΣΕΑ στις 17.30. Κρίσεις Αρχηγών με βαθειές τομές!

Επιβεβαίωση Onalert.

Αποστρατεύονται άπαντες οι Αρχηγοί και τη θέση τους καταλαμβάνουν οι:

•Μιχάλης Κωσταράκος ,νυν διοικητής Γ΄ΣΣ. Νέος Α/ΓΕΕΘΑ
•Αντιστράτηγος Ζαζιάς,νυν διοικητής Δ΄ΣΣ,αναλαμβάνει Α/ΓΕΣ
•Αντώνης Τσαντιράκης ,αρχηγός ΑΤΑ ,γίνεται Α/ΓΕΑ
•Αντιναύαρχος Κοσμάς  Χρηστίδης,νυν διοικητής ΔΔΜΝ,γίνεται Α/ΓΕΝ

Με τις προαγωγές αυτές συμπαρασύρονται και αποστρατεύονται δεκάδες στρατηγοί και ναύαρχοι εκ των οποίων ορισμένοι φέρονταν να ανήκουν στη κυβερνητική παράταξη.
Για παράδειγμα αποστρατεύεται ο υποναύαρχος Νίκος Κρυονερίτης και ο υποπτέραρχος Σάκης Παπανικολάου που είχαν επανέλθει με το καθεστώς Βενιζέλου.
Οι Αρχηγοί ήδη ενημερώνονται.

Ο μπεγλίτης ζητά από τις Ένοπλες Δυνάμεις να μην δημιουργήσουν νέο «ΑΣΠΙΔΑ». Να υπακούουν μόνον σε «στρατηγούς» τύπου Λυμπέρη. Να αντικαταστήσουν τους Γενικούς Κανονισμούς με την βελτιωμένη διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου και να δηλώσουν υποταγή στο «δημοκρατικό;» ΜΠΑΤΣΟΚ...


Άλλαξα λίγο τον τίτλο κι ελπίζω το DefenceNet να με συγχωρήσει. Οδυσσεύς

Ύποπτα υπονοούμενα Μπεγλίτη για εμπλοκή των ΕΔ στην πολιτική αντιπαράθεση!




ImageΜε μία δήλωση που "σηκώνει" πολλή κουβέντα σχετικά με τον ρόλο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη γενικότερη πολιτική αντιπαράθεση που συμβαίνει στη χώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, για πρώτη φορά από το 1974, "βάζει στο κάδρο" της πολιτικής αντιπαλότητας και τις ΕΔ της χώρας!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, κάλεσε τις ΕΔ να "μείνουν εκτός της κομματικής και "τυφλής" αντιπαράθεσης". Λες και υπήρχε έστω και μία πιθανότητα να μη συμβεί κάτι τέτοιο και οι ΕΔ να... παρεκκλίνουν του συνταγματικά οριζόμενου ρόλου τους και της απόλυτης νομιμότητας με την οποία ασκούν τα καθήκοντά τους!

Η δήλωση αυτή χαρακτηρίζεται από στελέχη των ΕΔ ως "ύπουλη", που στόχο έχει να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: να εμπλέξει τις ΕΔ σε μία υπόθεση που όχι απλά δεν πρόκειται περί πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά που έχει τα στοιχεία του εθνικού διχασμού.
Πρόκειται για μία δήλωση που δίνει υπόσταση σε όσα σενάρια ακούστηκαν ακόμα και

Α.Σαμαράς: "Θα κάνουμε ότι πρέπει" - Παραιτείται η Κ.Ο. της ΝΔ;


Image
Να αναλάβει τις ευθύνες του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην δεχθεί τις συνταγματικές εκτροπές που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, ζητησε αυτή την ώρα ο Α.Σαμαράς από τον Κάραλο Παπούλια. 
 
H N.Δ. φαίνεται ότι για να μην επιτρέψει να γίνει το διχαστικό δημοψήφισμα θα προχωρήσει ακόμα και η παραίτηση του συνόλου των βουλευτών της Κ.Ο. και των διαδόχων τους από την Κ.Ο.!
 
" Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αποτρέψει πάση θυσία και το εννοώ, πάση θυσία και θα το κάνει για να αποτρέψουμε το δημοψήφισμα" δήλωσε εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου ο Αντώνης Σαμαράς.
 
Οι στιγμές είναι πραγματικά ιστορικές και σημειώνουμε ότι όλη η αντιπολίτευση για πρώτη φορά μετά το 1989 είναι ενωμένη.  
 

ΣΥΓΧΡΟΝΑ «ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ»





Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης*
Ήταν καιρός η χώρα μας μετά το Μέγαρο Μουσικής ν αποκτήσει άλλον ένα οίκο υψηλής «τέχνης», ώστε ν αποτελέσει το φωτεινό «φάρο» της σύγχρονης Ελλάδος.
Με παράδοση αιώνων στο θέατρο, το οποίο απ την εποχή του Θέσπη ως τους μεγάλους τραγικούς, Αισχύλο, Σοφοκλή κι Ευριπίδη, αλλά και τους «δικούς» μας Κορνάρο, Χορτάτζη,Τρώιλο, σήμερα, επιτέλους, αναβιώνει προς τέρψη των «φιλότεχνων», το σύγχρονο ελληνικό θέατρο, προσφέροντας στο φιλοθεάμον κοινό καθημερινές παραστάσεις που θα ζήλευαν οι μεγάλοι τραγωδοί και κωμωδιογράφοι της αρχαιότητας και όχι μόνο. 

......Πριν από όλα, υπάρχει η ελπίδα, υπό την ασφυκτική πίεση αγορών και εταίρων, ο πρωθυπουργός, λειτουργώντας έστω και στο παρά πέντε ως υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης, να ανακοινώσει τη λυτρωτική (και για τον ίδιο) παραίτησή του....


Υπεύθυνες πράξεις σε ανεύθυνες αποφάσεις (από το VORIA.gr)
Ποια τα περιθώρια αντιδράσεων πολιτικής και κοινωνίας μετά την ανεύθυνη απάντηση της κυβέρνησης στον λαϊκισμό του debtocracy και της αυτοκτονικής επιλογής για μονομερή διαγραφή του χρέους
01 Νοε 2011 - 09:52
Picture 0 for Υπεύθυνες πράξεις σε ανεύθυνες αποφάσεις
του Γιώργου Χατζηλίδη

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για διενέργεια δημοψηφίσματος με διακύβευμα τη νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί βουτιά στο κενό, για τη χώρα, τελικά και για τον ίδιο. Εν μέσω πιέσεων για ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών και αυξανόμενης κοινωνικής δυσαρέσκειας, που κορυφώθηκε στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός, θέλοντας να αποφύγει μία εκλογική μάχη, στην οποία το ΠΑΣΟΚ θα λάμβανε το χαμηλότερο ποσοστό της ιστορίας του, προχώρησε σε μία κίνηση πρωτοφανούς υψηλού ρίσκου.
Με πρόσχημα τη συμμετοχική δημοκρατία, ο πρωθυπουργός καταφεύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, εκβιάζοντας μία κατακερματισμένη και διαλυμένη κοινωνία, με μοναδικό γνώμονα την πολιτική επιβίωση του ίδιου και του κόμματός του.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσωποποίηση του ραγιαδισμού....


Ματαίωσαν εκδηλώσεις στην ελληνική πρεσβεία της Μόσχας για να μην ενοχληθεί η Μέρκελ!


ΣΑΡΩΝΕΙ τα πάντα στο πέρασμά της η σημερινή κυβέρνηση. Υποβαθμίσει την προσφορά του έθνους στην ανθρωπότητα, ως και τις εθνικές επετείους απαξιώνει... Χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Προ τριμήνου η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα αποφάσισε να αναλάβει μια αξιέπαινη και ιστορικά χρήσιμη πρωτοβουλία: να οργανώσει στη ρωσική πρωτεύουσα σειρά εκδηλώσεων με θέμα τη «συμβολή της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Με προβολή ταινιών, έκθεση φωτογραφιών, διαλέξεις (μεταξύ αυτών και του Μαν. Γλέζου) για να ενημερωθούν οι Ρώσοι για την προσφορά των Ελλήνων. Είχαν όμως υπολογίσει χωρίς τις διαθέσεις του υπουργείου Εξωτερικών. Στο σχετικό αίτημα της πρεσβείας το ΥΠΕΞ απάντησε πως ελλοχεύει ο κίνδυνος η συγκεκριμένη πολιτιστική δράση αυτήν τη χρονική στιγμή να εκληφθεί από τη Γερμανία ως κίνηση ρεβανσισμού εναντίον της, ιδιαίτερα τώρα που έχουμε την ανάγκη της οικονομικής της υποστήριξης! Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει κάνει προ πολλού την ιστορική υπέρβαση και κάθε χρόνο στέλνει στη Μόσχα στρατιωτική μονάδα και παίρνει μέρος στις παρελάσεις της 9ης Μαΐου, «ημέρα νίκης των Ρώσων κατά των Ναζί». Πλην όμως στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζονται... βασιλικότεροι του βασιλέως. Για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο και χειρότερο... 

Έκαμέν τα σαν τα μούτρα του…


Ειρήσθω


01/11/2011 | Με τον Λάζαρο Μαύρο στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ



Τ Ε Τ Ο Ι Ο ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ σαν του κ. Χριστόφια ουδείς ποτέ από τους προηγούμενους πέντε Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας έτυχε να… «επιτύχει»: Βρίσκεται στη Ν. Υόρκη, σε «κρίσιμες» συνομιλίες για το Κυπριακό και ουδείς τον εμπιστεύεται. Πλην της ηγεσίας του δικού του κόμματος. Ούτε καν το σύνολο των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ. Διαχειρίζεται «κρίσιμη» καμπή του εθνικού θέματος και έχει εναντίον του την πλειοψηφία του λαού. Εναντίον του και όλα τα κόμματα πλην του δικού του. Το ομολογεί, με τα δικά της λόγια, η δική του προσωπολατρική εφημερίδα, η «Χαραυγή», στο χθεσινό κύριο άρθρο της όπου έγραψε ότι: «Δυστυχώς, όλα τα κόμματα της Κύπρου, πλην του ΑΚΕΛ, αντί να στηρίξουν ως όφειλαν τον ΠτΔ, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και σε αυτήν τη δύσκολη φάση που διέρχεται το Κυπριακό, επιδόθηκαν σε μια ανελέητη κριτική σε βάρος του» («Χ» 31.10.11 σελ.5)…

Η Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Σύγκρουση των Πολιτισμών.


Ένα από τα αμφιλεγόμενα ζητήματα της ένταξης της Τουρκίας αφορά τις συζητήσεις σχετικά με τη θέση της ΕΕ ενώπιον της «Σύγκρουσης των Πολιτισμών». Οι συζητήσεις αυτές πραγματοποιούνται μέσα από δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, ανάλογα με το αν αποδέχεται κανείς ή όχι την ταξινόμηση των «πολιτισμών» που πρότεινε ο Σάμιουελ Φίλιπς Χάντιγκτον.

Στην πρώτη περίπτωση κατά την οποία η ταξινόμηση αυτή θεωρείται αδιαμφισβήτητο δεδομένο, οι συζητήσεις για το τουρκικό ζήτημα παραπέμπουν στη στάση που πρέπει να υιοθετήσει η ΕΕ ενώπιον αυτής της σύγκρουσης.



Δεδομένου ότι πρόκειται για χώρα με μουσουλμανική πλειοψηφία,

Le Monde: "Ο Σαρκοζί λυπάται για την απόφαση Παπανδρέου - Επιστροφή στο μηδέν"


Image
O Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε τη θλίψη του για την κίνηση Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση, όπως μετέφερε στενός του συνεργάτης στην εφημερίδα Le Monde, ενώ το Παρίσι εκτιμά ότι όλα πλέον πρέπει να γίνουν από την αρχή για την αποτροπή γενικευμένης κρίσης στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, είναι ορατό το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συνόλου των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής. Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι ήταν από τους στενότερους συμμάχους της Αθήνας στην Ευρώπη, ενώ οι προσωπικές σχέσεις Σαρκοζί-Παπανδρέου ήταν -μέχρι τώρα- πολύ καλές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Oι F.Times κατακεραυνώνουν: "Η Ελλάδα κέρδισε ένα τρύπιο ευρώ"!


Image
Με αφορμή ένα ακόμη άρθρο-"χαστούκι", που δημοσιεύεται αυτή τη φορά στους Financial Times, το defencenet.gr επιμένει ότι είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης που τολμά να γράψει όλη την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις ανακοινώσεις των Ευρωπαίων ηγετών για τη "διάσωση" της χώρας μας, την ίδια στιγμή ακριβώς που συμβαίνουν τα γεγονότα και όχι εκ των υστέρων. Αυτό πράξαμε και αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου (γνωρίζοντας ότι ίσως χαρακτηριστούμε ως "αρνητικοί" ή "απαισιόδοξοι"), επισημαίνοντας ότι η απόφαση που ελήφθη δεν πρόκειται καν για συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών να "σώσουν" την Ελλάδα, αλλά για μια απέλπιδα προσπάθεια να καθυστερήσουν την πλήρη κατάρρευση της χώρας μας...
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας, με τις πρόσφατες εξελίξεις η Ελλάδα δεν έχει "κερδίσει" παρά ένα "τρύπιο"  νόμισμα, χωρίς αξία, εφόσον οι τράπεζες θα προτιμούσαν τη λύση της ανεξέλεγκτης ελληνικής χρεοκοπίας διότι έτσι θα πληρώνονταν τα ασφάλιστρα κινδύνου, γνωστά και ως cds, οπότε δεν τις συμφέρει να αποδεχθούν το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.

Οι Financial Times εκτιμούν πως με τη λιτότητα που εφαρμόζεται στη χώρα μας δεν θα επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, ούτε θα βγούμε στις αγορές, και συνεπώς καταλήγουν πως έπρεπε να γίνει βαθύτερο ''κούρεμα''.

Το άρθρο έχει τίτλο ''Ημίμετρα και ευχολόγια δεν δίνουν λύση'' και

Σε καθεστώς εξελίσσεται η κυβέρνηση - Ετοιμάζει "πλύση εγκεφάλου"


Image

Eπικίνδυνη καθεστωτική αντίληψη για την χώρα, αλλά και για την δημοκρατία επιδεικνύει η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης, καθώς η απόφασή της να οδηγήσει στην χώρα σε δημοψήφισμα δείχνει με σαφήνεια ότι «Είναι ικανοί για όλα» προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία παρά την θέληση των πολιτών. Όταν μία κυβέρνηση δεν διστάζει να διχάσει τον λαό για να κερδίσει-όπως η ίδια πιστεύει-μερικές εβδομάδες ακόμα στην εξουσία, τότε δημιουργούνται ερωτήματα για το αν πρόκειται περί ελληνικής ή απλά περί ελληνόφωνης κυβέρνησης.
Από σήμερα μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται να διεξαχθεί το δημοψήφισμα, θα ζήσουμε μια τεράστια πλύση εγκεφάλου τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τα ΜΜΕ που ελέγχει. Λαϊκή στήριξη δεν έχει.
Θα προσπαθήσει με φόβο και με διλήμματα του τύπου «Ευρώ ή δραχμή», «Πτώχευση ή Μνημόνιο», «Μισθοί και συντάξεις ή αρνητική ψήφος στη δανειακή σύμβαση», να υφαρπάξει την ψήφο κάποιων φοβισμένων κοινωνικών στρωμάτων, που είναι ευάλωτα στον εγκλωβισμό από την

Έτσι πάντα συμπεριφέρονταν οι «ηγέτες» της λεγόμενης κεντρώας «δημοκρατικής» παράταξης. Ελ. Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου, Α. Παπανδρέου, Γιωργάκης ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για την πατρίδα. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η ικανοποίηση των κατώτερων ενστίκτων τους και η προβολή του ελάχιστου ΕΓΩ τους. Προδότες, πράκτορες ξένων χωρών πούλησαν επανειλημμένα την Ελλάδα και τους Έλληνες. Και τώρα, αυτό το γελοίο νούμερο ο Γιωργάκης, προσπαθώντας να σώσει το τομάρι του ο ξεφτιλισμένος, θα διχάσει τους Έλληνες...


«Απάτη» χαρακτηρίζουν το δημοψήφισμα οι Βρυξέλλες


 

Εξοργισμένοι είναι στην Κομισιόν μετά από τις δηλώσεις περί δημοψηφισμάτων – ακόμα και άνθρωποι που είναι κανονικά ήπιων τόνων, αφήνουν την αγανάκτησή τους να ξεχειλίσει. «Είναι μια ακόμη Ελληνική απάτη. Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι αν θα πάρετε μερικά ακόμα μέτρα, ή θα τρέχετε με μια πέτρα στο χέρι για να βρείτε ρύζι για το παιδί σας από το σούπερ μάρκετ. Τότε θα γίνετε Αργεντινή» τόνιζαν στελέχη της Κομισιόν στο Real.gr.
Πρόσθεσαν επίσης ότι «το ότι υπήρχε οικονομικό πρόβλημα, δηλαδή

Θέλει να διχάσει τον λαό με αντισυνταγματικά δημοψηφίσματα! Φεύγει και φορτώνει τις αποτυχίες του στον λαό!



Η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου πριν λίγη ώρα που αποφάσισε δημοψήφισμα σχετικά με το αν πρέπει να επικυρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση ή όχι, δεν είναι απλά η πολιτική ταφόπλακα του ΓΑΠ!
Είναι το υπέρτατο εκβιαστικό δίλημμα που θα ξεκινήσει από αύριο, με τρομοκράτηση των πολιτών, από τα ΜΜΕ που θα λένε ότι αν δεν ψηφίσει υπέρ ο λαός θα πτωχεύσουμε ανεξέλεγκτα, θα βγούμε από το ευρώ, θα χαθούν οι καταθέσεις, θα απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα πηγαίνουμε με κουπόνια να παίρνουμε φαγητό στα συσσίτια όλες οι πληγές του Φαραώ θα πέσουν στα κεφάλια μας.

Μια διαφορετική τούρκικη φωνή. «Δεν ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα».


 Λουκάς

Αρθρο του Ενγκίν Αρνίτς στη «Σαμπάχ».
«ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ παιδιά όταν ακούγαμε «τους ρίξαμε στη θάλασσα» είχαμε την εντύπωση ότι στην παραλία της Σμύρνης οι Έλληνες στρατιώτες έπεφταν στη θάλασσα φωνάζοντας «βοήθεια» ή ότι οι δικοί μας στρατιώτες τους κυνηγούσαν με τις λόγχες και αυτοί έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν.
Αυτά μας είχαν διδάξει και αυτά ακούγαμε και επαναλαμβάναμε. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Όντως υπήρχαν άτομα που έπεφταν στη θάλασσα στην προκυμαία της Σμύρνης, αλλά δεν ήταν στρατιώτες, αλλά πολίτες. Αυτό συνέβη μια εβδομάδα μετά την είσοδο του τουρκικού στρατού στην πόλη. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να γλυτώσουν από την πυρκαγιά. Εκατοντάδες έχασαν τη ζωή