Σελίδες

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σε κατάσταση πανικού οι «κηπουροί» του ΓΑΠ


Σε κατάσταση πανικού οι «κηπουροί» του ΓΑΠ
Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται τις τελευταίες ώρες μια σειρά από στελέχη της κυβέρνησης που βρίσκονται πολύ κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου.
Πρόκειται για εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς από αυτούς που έχουν χαρακτηριστεί «κηπουροί» του απερχόμενου πρωθυπουργού αλλα και για  βουλευτες που όμως ανησυχουν μήπως χάσουν το υπουργικό τους πόστο και μετά αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην επανεκλογή τους. Πιό συγκεκριμένα , οι υπουργοί που βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τον ΓΑΠ προσπαθώντας να διασωθούν είναι οι εξης : Ο Π. Γερουλάνος στο Πολιτισμού ο οποίος είναι βουλευτής Επικρατείας και δεν πρόκειται να εκτεθεί σε εκλογική περιφέρεια αφου δεν έχει καμία ελπίδα εκλογής. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο οποίος εγκατέλειψε τη θέση του στην ευρωβουλή και  θα δυσκολευτει να επανεκλεγει με σταυρό είτε στην Κοζάνη είτε στη Β Αθηνων. Ο Στ. Λαμπρινιδης που και αυτος  εγκατέλειψε τη θέση του ευρωβουλευτη για να αναλάβει υπουργός Εξωτερικών. Ο Δ. Δόλλης ο οποίος είναι  επίσης  εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εξωτερικών .Ο Π. Μπεγλίτης ο οποίος είναι βουλευτης  Κορινθίας και μάλλον απομακρύνεται απο το Αμυνας. Επίσης, πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ο οποίος μετά το μεγαλοπρεπές άδειασμα του απο το κόμμα του που υποχρεώσε τον πρωθυπουργό να τον  αποσύρει από υποψήφιο πρωθυπουργό νιωθει την καρέκλα του στη Βουλή να τρίζει. iefimerida

Ο ιός της Μαργαρίτας ή ήταν Δούρειος Ίππος ή άνοιξε τον δρόμο για να διεισδύσει μέσα στο σύστημα ένας άλλος δούρειος ίππος, αυτός του Παπαδήμου,


Ο ιός της Μαργαρίτας


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ακούμε διαρκώς περί πολιτικού συστήματος και νομίζουμε ότι είναι κάτι αόριστο, κάτι ιδεολογικό. Κάθε άλλο όμως. Το πολιτικό σύστημα, όπως και κάθε σύστημα είναι στην ουσία ένα πληροφοριακό σύστημα.
Χωρίς να εμβαθύνουμε στην λεπτομέρεια, με μια πρόχειρη προσπάθεια μπορούμε να δούμε ότι είτε σχεδιάζει κάποιος ένα λογισμικό είτε ένα πολιτικό σύστημα, ακολουθεί τις ίδιες διαδικασίες.
ΔΡΔ (Επίπεδο Α')
ΔΡΔ (Επίπεδο Β')
Αυτά σε πολύ πρόχειρες γραμμές.
Γιατί ο ΓΑΠ υπήρξε (και ίσως ακόμη να είναι) ένας ιός του συστήματος;
Ξεκινάμε από την πιο ριζοσπαστική του κίνηση. Τον αποκεφαλισμό του στρατεύματος.  Ο πολύς κόσμος θεωρεί ότιπραξικόπημα είναι μια ένοπλη κατάληψη του κέντρου εξουσίας. Αυτή όμως είναι

Άρχισαν τα όργανα για τον Γιωργάκη


 

Και ενώ η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει σχηματιστεί φαίνεται πως τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν ήδη για την αντικατάσταση του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος.

Μιλώντας σήμερα ο κ. Λιντζέρης στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ξεκαθαρίζει πως ο κ. Παπανδρέου οφείλει να δρομολογήσει ομαλές πολιτικές εξελίξεις για το κόμμα, φράση που σαφώς δείχνει την πόρτα για αλλαγή ηγεσίας.
Ο κ. Λιντζέρης δήλωσε ότι οι ημερομηνίες έχουν να κάνουν με πολιτικές θέσεις και πως θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη ημέρα.

Ερωτηθείς μάλιστα για το εάν περιγράφει τη διαδικασία διαδοχής απάντησε "απολύτως". Δεξί X-trem

"ΕΡΕΣΧΕΛΟΥΝ"... ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!


 από το «Νεώτερη Ελληνική Ιστορία»

*Το δημοσίευμα του 1834

          Τις μέρες αυτές η χώρα μας βιώνει μια κατάσταση παράλυσης της διοίκησης του κράτους. Ας κάνουμε μια βουτιά στην Ιστορία και ας πάμε στο 1834...
          Τότε η εφημερίδα "Αθηνά" είχε γράψει και το αναδημοσίευσε στις 15 Νοεμβρίου 1834 η "Εθνική Εφημερίδα" ένα σχόλιο, άκρως επίκαιρο και στις μέρες μας... Νοέμβρης ήταν και τότε. Και η παραλυσία στον κρατικό μηχανισμό ήταν εμφανής. Όπως και τώρα, που κοιλοπονάνε τα κόμματα για να γεννήσουν μια καινούργια κυβέρνηση περιορισμένων δυνατότήτων. Ιδού το εύστοχο σχόλιο:
          "Το υπουργικόν συμβούλιον εις παραλυσίαν. Ο καθείς των υπουργών φέρει εις συνεισφοράν την ιδίαν του αμάθειαν ή την ιδίαν του σιωπήν. Ερεσχελούν, χασμουριούνται, ξενυστάζουν με κανέν δροσιστικόν ή πνευματώδες ποτόν και επανέρχονται εις τας οικίας αυτών έχοντες την συνείδησίν των καθαράν, ότι έσωσαν την πατρίδα".
*Η λεξικογραφική τεκμηρίωση

              Ο καθένα μας μπορεί να κάνει τις αναγωγές του στα καθ' ημάς, στη σημερινή πραγματικότητα. Και για να μην απορείτε, η λέξη "ερεσχελούν" σημαίνει "λένε ανοησίες"!!! Η λέξη είναι Ομηρική. Παράγεται από τις λέξεις έρις και χαλώ...

Π. Αθ.

Oι πολιτικές "Θερμοπύλες" της Δημοκρατίας και η ήττα της Ν.Δ.


Image


Δυστυχώς πριν λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο «σφραγίστηκε» η ήττα της Δημοκρατίας και για πρώτη φορά μετά από το 1974 καταλαμβάνει την ηγεσία της χώρας ένας πρωθυπουργός,ο Λ.Παπαδήμος, που επιβλήθηκε εν ψυχρώ από το εξωτερικό από οικονομικά και από εξωθεσμικά κέντρα μετά από λυσσαλέο πόλεμο της διαπλοκής υπέρ του.
Πρόκειται για τις «πολιτικές Θερμοπύλες» της Δημοκρατίας, όπου οι λίγοι που ενεργά αντιστάθηκαν στο αυτονόητο, ηττήθηκαν, λόγω ενός Εφιάλτη που έδωσε την δυνατότητα στους Μήδους να διαβούν.
Επειδή όμως πάντα τις Θερμοπύλες τις ακολουθεί η Σαλαμίνα, ας ετοιμαστούν οι Έλληνες πολίτες για μια νέα ακόμα πιο σκληρή μάχη, μεγαλύτερη σε διάρκεια, με τελικό τρόπαιο την Δημοκρατία των Πολιτών και μια ελεύθερη χώρα ή τουλάχιστον περισσότερο ελεύθερη από αυτή που θα είναι από σήμερα και μέχρι να πέσει η έξωθεν επιβληθείσα πολιτική ηγεσία.
Σε ό,τι αφορά την ουσία, αυτή η νέα κυβέρνηση, κάθε μέρα που θα περνάει, θα κλυδωνίζεται ακόμα περισσότερο. Το κακό για τη Ν.Δ. και τον Α.Σαμαρά είναι ότι

Ἀλβανικὲς ἐφημερίδες θορυβήθηκαν ἀπὸ τὴ δράση τῆς ΣΦΕΒΑ στὴν Κορυτσὰ.


Δεῖτε τὸ ἐξώφυλλο μιᾶς ἀπὸ τὶς μεγαλύτερες σε κυκλοφορία ἐφημερίδες τῆς Ἀλβανίας ποὺ κάνει λόγο γιὰ «Ἐξτρεμιστὲς Ἕλληνες ποὺ βαπτίζουν γιὰ χάρη τῆς Βορείου Ἠπείρου». Φαίνεται πὼς τὸ ἱεραποστολικὸ ἔργο τῆς ΣΦΕΒΑ, στὰ πλαίσια τοῦ ἀγώνα ποὺ πραγματοποιεῖ γιὰ τὸν Ἑλληνισμὸ τῆς Βορείου Ἠπείρου, ταρακούνησε συθέμελα τὴν ἀλβανικὴ πλευρά.
Ὑπενθυμίζουμε πὼς 60 μέλη τῆς Σφεβα εἶχαν βρεθεῖ στὶς 29 Ὀκτωβρίου στὴν Κορυτσὰ προκειμένου νὰ βαπτίσουν 19 Βορειοηπειρῶτες ἐνῶ τὸ ἀπόγευμα τῆς ἴδια ἡμέρας τελέστηκαν καὶ 8 γάμοι στὸ διπλανὸ χωριὸ Πολένα (δεῖτε σχετικὴ ἀνάρτηση πατώντας ἐδῶ). Τὸ γεγονὸς αὐτὸ ἀποτέλεσε τὴν αἰτία ὥστε νὰ ξεσπάσει ἕνας πρωτοφανὴς πόλεμος ἀπὸ τὰ ἀλβανικὰ μέσα ἐνημέρωσης μὲ προεξάρχουσα τὴν συγκεκριμένη ἐφημερίδα ἀλλὰ καὶ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ δηλώνει: «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ»!....



Μου έστειλε το Δελτίου Τύπου με mail ο φίλος Κων/νος Κονής. Αν ήταν άλλες εποχές θα χαιρόμουν για την διχογνωμία που υπάρχει στους κόλπους του μισητού ΠΑΣΟΚ και θα διασκέδαζα με την αφέλεια στελεχών του που παραμένουν πιστά και «επιμένουν» στα παραδοσιακά φούμαρα του Ανδρέα (διακήρυξη 3ης Σεπτεμβρίου). Σήμερα όμως αισθάνομαι ακριβώς όπως οι προβληματισμένοι ΠΑΣΟΚοι και νομίζω το ίδιο αισθάνεται κάθε Έλληνας. Εγώ εκφράστηκα λίγο πιο πριν, στο ιστολόγιό μου εννοείται, με ανάρτηση επί του θέματος... Οδυσσεύς
        
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
               ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                     Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ!



1. Ζούμε το τέλος του οράματος της Ευρώπης των λαών, της συνεργασίας, της ισότιμης συμμετοχής και της δημοκρατίας. Η οικονομική κρίση επιβεβαίωσε και ανέδειξε, με τον πιο καταλυτικό τρόπο, την Ευρώπη των ανισοτήτων, την Ευρώπη του βορρά, την Ευρώπη του διευθυντηρίου, την Ευρώπη των συμφερόντων του μεγάλου τραπεζικού κεφαλαίου. Ο φτωχός Νότος μετατρέπεται σε σύγχρονη αποικία της Γερμανίας, με τους λαούς να βρίσκονται στο δρόμο της πλήρους εξαθλίωσης και της μετατροπής τους σε φθηνό εργατικό δυναμικό, το οποίο, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, θα μπορεί να εξασφαλίζει υπερκέρδη στις κατακτητικές επενδύσεις του Γερμανικού Κεφαλαίου. Οι συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις

Τελικά οι λανθασμένοι χειρισμοί του Γιωργάκη με απλά λόγια επέτειναν τα δικά του αδιέξοδα και φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον Σαμαρά. Αυτά είναι τα προβλήματα των πολιτικών.


Το «κίνημα Παπαδήμου», το φιάσκο του Γιώργου και τα διλήμματα Σαμαρά

του Μπάμπη Κούτρα

Το «κίνημα Παπαδήμου» εκδηλώθηκε χθες το βράδυ ταυτόχρονα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ως αντίδραση στην επιλογή του κ. Παπανδρέου να τοποθετήσει τον στενό του φίλο κ. Φίλιππο Πετσάλνικο στην θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού, και απέκτησε μέσα σε λίγες ώρες υψηλή δυναμική.
Ο κ. Παπανδρέου μετά το φιάσκο που υπέστη αναδιπλώθηκε και οδηγήθηκε άρον –άρον στην υποψηφιότητα του κ. Λουκά Παπαδήμου για την θέση του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση εθνικής ανάγκης που θα διαχειριστεί την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό και θα πάει την χώρα στις εκλογές. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει κυριολεκτικά στο παρά πέντε, τα σχέδια του και αφού είχε ήδη απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό μιλώντας για «θεσμική» λύση, δηλαδή τον πρόεδρο της Βουλής.

Είναι προφανές ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός ήθελε με κάθε θυσία να αποφύγει

Είμαι υποχρεωμένος;;;;

Με συγχωρείτε πολύ αλλά εγώ τώρα θα είμαι υποχρεωμένος να θεωρώ πρωθυπουργό «μου» αυτόν τον αχυράνθρωπο; Και να τον σέβομαι; Αυτό το νούμερο; Τον άνθρωπο μαριονέτα του Μπόμπολα, των Βαρδινογιάννηδων και του Αλαφούζου; Τον θυρωρό του Σημίτη, της Ντόρας και του Μητσοτάκη; Τον Χατζηαβάτη των διεθνών αγορών και τραπεζών; Τον άνθρωπο με το ηλίθιο χαμόγελο; Και μου βάζει και όρους ο γελοίος;   Έχετε δει γιαουρτωμένο «πρωθυπουργό»;

Τα πράγματα είναι απλά. Έχουμε να κάνουμε με ένα εντελώς ανισόρροπο, ανερμάτιστο και χαμηλής νοημοσύνης άτομο!




Ειδικού συνεργάτη
Το 1977, ένας ανθυπίλαρχος που υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), στον Αυλώνα, έλαβε διαταγή να πάει στην κεντρική πύλη, να παραλάβει έναν νεοσύλεκτο που ερχόταν από μετάταξη. Ο ανθυπίλαρχος πήγε στην κεντρική πύλη και είδε έναν υπολοχαγό, να συνοδεύει έναν νεοσύλλεκτο. Τον είχε μεταφέρει από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Καλαμάτας με στρατιωτικό τζιπ, ενώ οι άλλοι μετατεγέντες είχαν μετακινηθεί δια της κανονικής οδού.

Ο υπολοχαγός είπε στον ανθυπίλαρχο να προσέχει, γιατί πρόκειται για παιδί πολιτικού!
Όντως, ο μεταταγείς νεοσύλλεκτος μεταφέρθηκε στην Επιλαρχία Νεοσυλλέκτων και

AΔΙΑΝΟΗΤΟ; Η ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ!


Θα επιβιώσει η Ευρωζώνη; Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας έθεσαν πλέον ανοιχτά το ερώτημα την περασμένη βδομάδα, με αφορμή το παράδειγμα της Ελλάδας. Αν οι πολιτικοί είχαν κατανοήσει πριν 20 χρόνια όσα γνωρίζουν σήμερα, δεν θα είχαν ποτέ εισαγάγει το ενιαίο νόμισμα. Το μόνο που κρατά πια την Ευρωζώνη είναι ο φόβος για τις συνέπειες της διάρρηξης του ευρώ. Το κρίσιμο ερώτημα είναι: φτάνει ο φόβος; Η απάντηση είναι: μάλλον όχι.
Οι προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η ευρωπαϊκή κρίση χρέους μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει. Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι έπαιξε ρόλο η αποδιαρθρωτική επιθυμία για δημοκρατική νομιμότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Αλλά η χρηματοπιστωτική πίεση έχει

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ ΣΑΜΑΡΑ!!!

Τέσσερις όρους έθεσε λέει ο ΣΩΤΗΡΑΣ της Ελλάδος που ονομάζεται Παπαδήμος. Οι 4 αυτοί όροι 
όλως παραδόξως αφορούν τη Ν.Δ.
Επειδή η ΥΠΟΜΟΝΗ των ΝΔΙΤΩΝ έχει φτάσει στα όρια της και επειδή δεν θέλετε να προτείνετε ένα 
δεξιό υποψήφιο,η απάντησή σας στο κ.Παπαδήμο θα μπορούσε να είναι η εξής.
"σε στηρίζουμε,αλλά μη μας ζαλίζεις τον έρωτα"
Γιατί τα παπαγαλάκια και οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ , αφού πάνε να τα φορτώσουν όλα σε εσάς και αφού 
προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ,
είναι ο ιδανικός ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, προσπαθούν τώρα μέσω των ΟΡΩΝ που θέτει ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ να 
μας τον φορτώσουν για καμιά ΔΙΕΤΙΑ.
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ Δεξί X-trem

Το αποτυχόν πραξικόπημα της διαπλοκής με Λ.Παπαδήμο


Image
Ένα απίστευτο παιχνίδι της διαπλοκής και των εγχώριων τραπεζιτών για να ελέγξουν την χώρα και να αποτρέψουν την κρατικοποίηση των τραπεζών τους, ήταν καθαρά η υπόθεση της δήθεν υποψηφιότητας Λ.Παπαδήμου για την πρωθυπουργία της χώρας.
Το defencenet.gr ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέσο ενημέρωσης σε ολόκληρη την Ελλάδα που τόσο την Κυριακή, μετά την σύσκεψη των Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο, όσο και την Δευτέρα με διαδοχικά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα είχε τονίσει ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ υποψηφιότητα Παπαδήμου.
Και χθες που τα διάφορα ελεγχόμενα από τις τράπεζες μέσω του υψηλού δανεισμού τους ΜΜΕ ή άλλα ΜΜΕ που απλά είχαν παρασυρθεί από το κλίμα της ημέρας συνέχεια «κλείδωναν» την υποψηφιότητα Παπαδήμου, πάλι τοdefencenet.gr κατέδειξε με σαφήνεια το αδιέξοδο της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.  

Η συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να αναδειχθεί σε «case study» διαπλοκής, όπου χωρίς καν να ερωτηθεί, εμφανιζόταν ο Λ.Παπαδήμος να… επιβάλει και όρους! Ποιοι ήταν οι όροι; Να κυβερνήσει την χώρα!  

Το έθεσε αυτό ο Λ.Παπαδήμος; Αμφιβάλλουμε, αφού δεν μίλησε ποτέ με κανέναν, ούτε με τον Γ.Παπανδρέου, ούτε με τον Α.Σαμαρά. Και είναι εντυπωσιακό, ότι ενώ βρισκόταν στην Βουλή ο Γ.Παπανδρέου, ηλεκτρονικό μέσο μεγάλης εφημερίδας, τον…

Αποστασία στη Ν.Δ. - Βουλευτές της συσκέπτονται με την... Ν.Μπακογιάννη!

Image
H διαπλοκή απειλεί ευθέως τον Α.Σαμαρά ο οποίος, μη φρονίμως πολιτικά ποιών, έχει εκθέσει τα πλευρά του: Η γνωστή «μπακογιαννική» ομάδα βουλευτών της Ν.Δ., οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Κωστής Χατζηδάκης πλέον φλερτάρουν ανοικτά με την διαγραφή καθώς… συσκέφθηκαν με την Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο της τελευταίας και αποφάσισαν, μαντέψτε τι: Να νεκραναστήσουν την υποψηφιότητα του Λ.Παπαδήμου!
Εκμεταλλευόμενοι την θεατρική αποχώρηση του Γ.Καρατζαφέρη, ο οποίος «πέταξε την μπάλα έξω από το γήπεδο» καθαρά για να κάνει καθυστέρηση μήπως και αλλάξει η επιλογή Πετσάλνικου, συσκέπτονται εν κρυπτώ  με την… Ντόρα!
Όλη η διαπλοκή (τραπεζίτες, ελεγχόμενα ΜΜΕ, Γερμανοί) προσπαθούν να σαμποτάρουν την λύση Πετσάλνικου και να πραγματοποιήσουν ένα πολιτικό πραξικόπημα για να μας κυβερνήσει (και όχι να μας οδηγήσει σε εκλογές) κάποιος ο οποίος απλά δεν έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό για να κάνει κάτι τέτοιο!
Υπάρχουν βέβαια και συγκλίνουσες αντιδράσεις και από την πλευρά Βενιζέλου, ο οποίος

Τα ξένα media στρέφουν την προσοχή τους στον λαό – Οι Έλληνες νιώθουν πλέον αηδία για τους πολιτικούς τους!


Νοεμβρίου 9, 2011 — Λουκάς Δ. Συμπεράς Geopolitics & Daily News
Σε όλα τα ξένα media αναμεταδίδονται εδώ και ημέρες λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις  στη χώρα μας και οι δηλώσεις των  ελλήνων πολιτικών. Ωστόσο, σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αποφασίζει να δώσει  τον λόγο στους έλληνες πολίτες, αυτούς δηλαδή που υφίστανται τις τραγικές συνέπειες του πολιτικού χάους στην Ελλάδα. Μάλιστα το συγκεκριμένο ρεπορτάζ δεν έχει ίχνος ειρωνείας για τη χώρα μας, αντίθετα περιγράφει μία κατάσταση με θύματα τους πολίτες και θύτες τους ηγέτες της χώρας. 
Την ώρα λοιπόν που  οι πολιτικοί στην Ελλάδα ερίζουν  για το ποιος θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, οι Έλληνες νιώθουν  αηδιασμένοι από εκείνους νιώθοντας  ότι

Το ριφιφί παραμένει…


 

Μέχρι την τελευταία στιγμή οι αδερφοί Ντάλτον (Παπανδρέου) χρησιμοποίησαν ανερυθρίαστα την χώρα μας για τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια, κάτω από την κατεύθυνση της μαμάς και του «μάγου των αγορών» George Soros.
Ας όψονται όλοι αυτοί που τους «έκαναν πλάτες», αυτοί που είχαν προσδεθεί στο άρμα του «Σοσιαλιστικού Κινήματος» ακολουθώντας

Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Η «ΚΑΛΗ» ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο κακός ο λύκος απέθανε και το happy end στο θλιβερό παραμύθι, εις βάρος του Ελληνικού λαού και του Έθνους και υπέρ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, δηλαδή των διεθνών τοκογλύφων, κερδοσκόπων και του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, ανέλαβε να δώσει η «καλή» κοκκινοσκουφίτσα.
Μετά από το θέατρο του παραλόγου, λοιπόν, που παίχθηκε τις τελευταίες ημέρες από τις δήθεν διαβουλεύσεις των δυο κομμάτων εξουσίας προκειμένου να εξευρεθεί το καταλληλότερο πρόσωπο για να αναλάβει Πρωθυπουργός της χώρας, οι μάσκες έπεσαν. Επί τέσσερα εικοσιτετράωρα το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ βομβάρδιζε τον Ελληνικό λαό, μέσω των υποταγμένων στο παγκόσμιο σύστημα ΜΜΕ, πως ο εκλεκτός τους θα ήταν ένας μεταξύ των κ.κ. Παπαδήμου, Ρουμελιώτη  και Διαμαντούρου, με επικρατέστερο τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Όμως, ως εκ θαύματος, διέρρευσε πως πιθανόν, ο εκλεκτός τους να ήταν ο Πρόεδρος της βουλής, κ. Πετσάλνικος, τον οποίο σαφέστατα κατέδειξε ο κ. Παπανδρέου στο απογευματινό διάγγελμα του, της 9/11/2011 με την φράση «η επιλογή πρέπει να είναι θεσμική».  Έτσι, παρ΄ότι τα αίματα στο ΠΑΣΟΚ είχαν ανάψει από νωρίς την ίδια ημέρα με τις δηλώσεις του αντάρτικου της τρόικας του κόμματος (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης) που σήκωσαν την σημαία της αντίστασης σ΄αυτή την επιλογή, ο κ. Παπανδρέου αμετανόητος μπροστά στα τόσα δεινά που κληροδότησε στον Ελληνικό λαό και τη χώρα και γενικότερα

TA IEPA KEIMHΛIA TOY ΓENOYΣ TΩN ΠONTIΩN






Oι εκδόσεις "MENANΔPOΣ" με υπερηφάνεια παρουσιάζουν το λεύκωμα: "TA IEPA KEIMHΛIA TOY ΓENOYΣ TΩN ΠONTIΩN".

Μετά τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, από το σύνολο των κειμηλίων, που φυλάσσονταν στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, άλλα συλήθηκαν και άλλα έμειναν "αιχμαλωτισμένα" στην Τουρκία, άλλα "φιλοξενούμενα" στο Μουσείο της Τραπεζούντας και άλλα σε αποθήκες στην Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη.

Όμως, μετά από πολύχρονη και επίπονη έρευνα του Πανελληνίου Ιδρύματος "Παναγία Σουμελά" με ειδικούς επιστήμονες, αλλά και με την επιστασία και προσωπικό μόχθο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του κατορθώθηκε να οργανωθεί και να επιτευχθεί η συλλεκτική έκδοση αρκετών κειμηλίων της Ιεράς Μονής "Παναγία Σουμελά" και για πρώτη φορά παρουσιάζονται και