Σελίδες

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Οι «φίλοι», η Θάτσερ κι ο Χατζηαβάτης


Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.....

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Λοιπόν, αδέρφια, μια παλιοτζίφρα ζητάνε οι δανειστές μας, που ως γνωστόν, είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας κλπ. Την λογική του πράγματος την έχει περιγράψει ο Δήμος Σταρένιος στην γνωστή ταινία. Η υποταγή κι ο εξευτελισμός πάντα έχουν επιχειρήματα και φανατικούς συνηγόρους. Σε μια υγιή χώρα, βέβαια, θα έπρεπε να εγερθεί σύσσωμη η κοινωνία, τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι όλα τα κόμματα, πλην τυχόν του «Κόμματος Του Δειλού Η Μάνα Δεν Έκλαψε Ποτέ» και με μια φωνή να ευθυγραμμιστεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Εδώ χρειάζεται η συναίνεση και η ομοφωνία. Για το καλό, για την εθνική μας αξιοπρέπεια κι όχι για να φάνε εκατό ευρώ από τη σύνταξη του κυρ

Η σάτυρα της ρωσικής τηλεόρασης για την ελληνική οικονομία (ΒΙΝΤΕΟ)


 


To “δούλεμα” για τα χάλια της ελληνικής αλλά και της ευρωπαικής κρίσης πλέον … πάει σύνεφο σε παγκόσμιο επίπεδο. Σειρά πήρανε οι Ρώσοι. Σε εθνικό δίκτυο  στη σατυρική εκπομπή “Χτες Live” της ρωσικής τηλεόρασης με τον τίτλο “Οικονομικές ειδήσεις από Ελλάδα”, διακωμωδείται η οικονομική κατάσταση στη Ελλάδα.

Ντάνι Αγιαλόν: «Θέλουμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο»


 


Η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και η ανάπτυξη της συνεργασίας, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών, που είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλόν με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα και τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατά τη διήμερη επίσκεψή του, στην Αθήνα.
Ο κ. Αγιαλόν, που μιλώντας χθες το βράδυ σε Έλληνες δημοσιογράφους, επεσήμανε ότι

Η Ρωσία κατά της «Δημοκρατίας του Κοσόβου» – διπλωματικό επεισόδιο στα Τίρανα



Σύμφωνα με αλβανικά  ΜΜΕ αποτυγχάνει η διεξαγωγή της 38ης Συνόδου της Γενικής Διακοινοβουλυτικής Συνέλευσης Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (PABSEC) που θα πραγματοποιούνταν στα Τίρανα. Την προεδρεία έχει αυτή τη φορά η Αλβανία, η οποία δεν δέχθηκε να αφαιρεθεί από το τραπέζι της Συνέλευσης η επωνομασία για το Κόσοβο ως «Δημοκρατία του Κοσόβου».
Τη σχετική πρόταση έκανε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας και ταυτόχρονα Γενικός Γραμματέας. Το γεγονός έλαβε χώρα κατά την προκαταρκτική συνάντηση της Επιτροπής όπου συμμετείχαν οι πρόεδροι όλων των αντιπροσωπιών.
Κατά τη συνάντηση αυτή ο εκπρόσωπος της Ρωσίας ζήτησε  να αφαιρεθεί από το τραπέζι των μελών η αντίστοιχη πινακίδα με την επιγραφή «Δημοκρατία του Κοσόβου» και αντέδρασε στην παρουσία κοσοβάρων πολιτικών. Καθώς ήταν αναμενόμενο η αλβανική πλευρά δεν αποδέχθηκε κάτι τέτοιο, οδηγώντας σε αποτυχία τη συνάντηση των Τιράνων. ΔΕΡΟΠΟΛΗ

Τσίπρας: Αντώνη μην υπογράψεις, πάμε για εκλογές



Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα
για την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και τις «γραπτές εγγυήσεις»:
Η κυβέρνηση Παπαδήμου υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να υλοποιήσει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Η απόφαση όμως αυτή είναι ήδη παρελθόν και αυτό δεν μπορεί να είναι πια μυστικό. Συνεπώς, ο ιδρυτικός σκοπός της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν υπάρχει πια. Δεν έχει κανένα άλλοθι, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς να περιμένει την 19η του Φλεβάρη για να προχωρήσει στην πιο λογική λύση πλέον που είναι οι εκλογές. Όλα τα υπόλοιπα, οι πιέσεις και οι εκβιασμοί, σε σχέση με την 6η δόση και τις υπογραφές αποτελούν εσωτερικές διαδικασίες αναδιάταξης του μπλοκ του μνημονίου. Ο κόσμος καταλαβαίνει πια και καταλαβαίνει ότι αυτό που ζητάνε από τον Σαμαρά δεν είναι μια υπογραφή. Αυτό που του ζητάνε, είναι η δέσμευση και η υπόσχεση ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και θα υλοποιήσει τις πολιτικές των σκληρών μέτρων και της λιτότητας και μετά τις εκλογές, ανεξαρτήτως απόφασης ή στόχου για την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική οικονομία. Συνεπώς, το δίλημμα είναι μνημόνια, σκληρά μέτρα και χρεοκοπία ή να μιλήσει ο λαός για να υπάρξει μια διαφορετική προοπτική για τον τόπο….”
Κουβέλης: μην υπογράψεις
Να μην υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κάνοντας λόγο για «καθ’ υπέρβαση απαίτηση» των δανειστών. Όπως είπε σε δηλώσεις του, ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται περαιτέρω απαιτήσεις από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Άρμα Πολιτών 
Νέο ναζιστικής εμπνεύσεως έγκλημα επιχειρείται σε βάρος της Ελλάδας, υποστηρίζει το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, σχολιάζοντας τις πιέσεις του Βερολίνου για έγγραφες δεσμεύσεις. Σύμφωνα με το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, η απαίτηση της κ. Μέρκελ, να υπογράψουν ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την Κυβέρνηση, δήλωση υποταγής στα κελεύσματα της τρόικας, τραυματίζει τη Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς.
«Αν και η θέση μας είναι ενάντια στην Κυβέρνηση του Μνημονίου, θα υπερασπιστούμε το καθήκον και το δικαίωμα κάθε κόμματος ή πολιτικού εκπροσώπου, να διατυπώνει ελεύθερα και με γενναιότητα τις αποφάσεις αυτών που εκπροσωπεί. Η Δημοκρατία δεν είναι διαπραγματεύσιμο οικονομικό μέγεθος. Η Δημοκρατία είναι η ψυχή και η πηγή του πολιτισμού», καταλήγει. ANTINEWS

Φύγετε τώρα από τη Βουλή και αφήστε τη χούντα μόνη της



  • Στο δρόμο προς την Ιθάκη χάθηκε ο Οδυσσέας και έμεινε το… πλήρωμα
Και τώρα πως θα φθάσουμε στην Ιθάκη χωρίς τον ΓΑΠ; Ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί πλέον παρελθόν, οριστικό, για την πολιτική ζωή της χώρας. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, αλλά και το στενό του περιβάλλον, το οποίο ψάχνει για την διάσωσή του. Και σε αυτή την διάσωση είναι σαφές πως θα υπάρξουν «τολμήματα» που θα αγγίξουν ακόμη και την απειλή προς εκείνους που γνωρίζουν πολλά ή που γνώρισαν από κοντά τις πρακτικές της εξουσίας Παπανδρέου.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην έξοδο από το Μαξίμου τον Γιώργο Παπανδρέου είναι γνωστοί, αφού η αναλγησία (και όχι μόνο) της διακυβέρνησης του «λεφτά υπάρχουν» οδήγησε σε

Ζητάνε να υπογράψει ο Σαμαράς και το φύλλο αγώνα του Ολυμπιακού!

Και τώρα αφού είναι έτοιμοι να αρπάξουν αυτό που θέλουνε, βάζοντας στο ζυγό τον λαό των Ελλήνων, πάνε φιρί-φιρί να μας ξευτελίσουν κι από πάνω, ζητώντας να δηλώσουμε ενυπόγραφα ότι είμαστε μαλάκες!


ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ!




Μιλάνε για αξιοπιστία οι Ευρωαπατεώνες που για να πάρουν μια λάθος απόφαση τους παίρνει ένας μήνας…

Δανείζονται οι αναξιόπουστοι με 2% και μας δανείζουν με 6 και 7%...

Μιλάνε αυτοί που επίσημα ζούνε από την τοκογλυφία…

Μιλάνε αυτοί που ίσως χρεοκοπήσουν νωρίτερα από εμάς…

Μπράβο Αντώνη!


Σαμαράς: δεν συνυπογράφω, εμμένω στις θέσεις μου

 
Εμμένει στις θέσεις του ο Αντώνης Σαμαράς σε επιστολή που απέστειλε προ ολίγου στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβε σήμερα την πρωτοβουλία να αποστείλει επιστολή στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Η επιστολή αυτή εμπεριέχει τις θέσεις του, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην επιστολή του κ. Σαμαράς:

- Καθιστά σαφές ότι δεν συνυπογράφει την δήλωση που απαιτούν οι δανειστές

- Επαναλαμβάνει την προσήλωσή του στην συμφωνία των τριών αρχηγών για

Ή σας βιάζουμε με τη συναίνεση σας, ή σας παραδίδουμε στον βιαστή.

ΤΑ ΜΠΑΖΑ

Γράφει : ο Μιχάλης Τζανάκης* στο «Τόνοι και Πνεύματα»
Αν και συνήθως θέλω να βλέπω την επικαιρότητα με ευτράπελη διάθεση, ίσως σαν είδος άμυνας απέναντι σ αυτό το «αίσχος», επιτρέψτε μου το σημερινό κείμενο να κινηθεί περισσότερο «ευθεία» και να επιστρατεύσω αποκλειστικά την αίσθηση μου απέναντι σ όλον αυτόν τον ορυμαγδό που ζούμε. Δεν ξέρω αν και κατά πόσο λαμβάνουν υπόψη οι «εκπρόσωποι» του λαού, όσα γράφονται ή λέγονται δημόσια ή ιδιωτικά, αλλά τούτον τον καιρό έχω ένα μεγάλο φόβο.
Ο φόβος αυτός προκύπτει από τον παρατεταμένο βιασμό (χωρίς εισαγωγικά), που υφίσταται ο ελληνικός λαός και η ελληνική κοινωνία στο σύνολο της. Με τρόπο που

Μας κυβερνάει η πολιτική αλητεία.... Μας κυβερνούν οι άχρηστοι....Θέλουν κρέμασμα!

Αρχηγίες, ιδεολογίες και μετακόμιση καναπέδων. Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη στην Ελεύθερη Ζώνη

 


Είναι πλέον βέβαιο ότι δεν υπάρχει θεραπεία. Πολύ σύντομα θα αποδειχθεί πως η περίπτωση του κ. Παπανδρέου, που αποχώρησε από την πρωθυπουργία με μια αριστοτεχνική πιρουέτα αφήνοντας πίσω του συντρίμμια, δεν είναι η μοναδική έκφραση ψυχαναγκασμού.


Η χώρα έχει πτωχεύσει, για να πάρουμε τη δόση μας κοντεύουμε να θυμηθούμε τον Μανιαδάκη με το ρετσινόλαδο  και όλοι μαζί βαράνε στον γάμο του Καραγκιόζη.

Η κατάσταση θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα.

Στο ΠΑΣΟΚ βρέθηκε άνθρωπος (ο κ. Χρυσοχοΐδης) να πει – εν μέσω ερειπίων – πως «δικαιούται» να πάρει σειρά για την αρχηγία!

Και, ως γνωστόν, έχουν πάρει σειρά κι’ άλλοι – διότι οι άνθρωποι τα έφτιαξαν τόσο καλά, που… δικαιούνται!

Στη Νέα Δημοκρατία κάποιοι (Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης), έκριναν πως είναι η κατάλληλη ώρα για να ανακαλύψουν εσωκομματικό εχθρό, με τον οποίο, λέει, έχουν ιδεολογικές διαφορές!

Είναι γνωστή η παροιμία περί του τι κόβει κανείς όταν δεν

Αντώνη, ό,τι κάνουμε σ΄ αυτήν την ζωή αντηχεί στην αιωνιότητα


 Θέλουν να κοντύνουν τον Σαμαρά και να διασπάσουν τη ΝΔ…
Αυτή η συζήτηση για την 6η δόση δεν είναι αθώα. Ας δούμε μόνο τα χθεσινά γεγονότα.
Πρώτον: Ο  διορισμένος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος διέπραξε δύο ατοπήματα:
- Aμφισβήτησε την απόφαση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τη διενέργεια των εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου του 2012. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η ημερομηνία είναι ενδεικτική. Αν ο κ. Παπαδήμος δεν προλάβαινε, έπρεπε να μας το πει πριν

Βενιζέλος, ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης. Και του πλανήτη σίγουρα....


 Τον όχι και τόσο τιμητικό τίτλο, του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης, δίνουν οι Financial Times, στον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Στην καθιερωμένη κατάταξη των υπουργών Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται φέτος στην 19η θέση. 
Κατατάσσεται τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας και 18ος στο πολιτικό κριτήριο.
Όπως εξηγούν οι Financial Times, οι σχέσεις του με τους ξένους δανειστές της Ελλάδας πάγωσαν όταν επιχείρησε να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία που είχε κάνει ο προκάτοχός του...

Έξι λαμόγια απειλούν τον Σαμαρά. Να τα διαγράψει αμέσως από το κόμμα αν θέλει να έχει την βάση μαζί του...


«Θα αποχωρήσουμε από τη ΝΔ αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς»

Νέα Δημοκρατία, Αντώνης Σαμαράς, υπογραφές, εγγυήσεις, βουλευτές, Ευρωπαϊκό ΛαϊκΠροετοιμασμένοι ακόμα και να αποχωρήσουν από τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς δεν συναινέσει στο αίτημα που εκφράζεται απ όλη την Ευρώπη να υπογράψει τις εγγυήσεις που ζητούνται από τη χώρα μας είναι κάποιοι από τους βουλευτές του κόμματος. Οι πληροφορίες έχουν φτάσει σε επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά και συνυπολογίζονται σε σχέση με την οριστική απόφαση που θα πάρει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Όλη την μέρα χθες είχαν επιστρατευθεί οι αντιπρόεδροι του κόμματος, οι κ.κ. Δήμας και Αβραμόπουλος, οι οποίοι έχουν προσωπική εικόνα για το κλίμα που επικρατεί σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την ΝΔ κι έχουν ένα δίκτυο σημαντικών επαφών. Πηγές της Συγγρού έλεγαν ότι η επιστολή που έστειλε στις

Αποκαλυπτικό άρθρο Βαρουφάκη για Παπαδήμο ένα χρόνο πριν


Γιάνης Βαρουφάκης Toυ Γιάννη Βαρουφάκη

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθούσε να συγκροτήσει την κυβέρνησή του, τον περασμένο Οκτώβρη, έκανε ό,τι πέρναγε από το χέρι του για να πείσει τον κ. Λουκά Παπαδήμο να δεχθεί να αφήσει την θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Φραγκφούρτη, να μετακομίσει στην Πλατεία Συντάγματος και να αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών. Είχε ανάγκη ο πρωθυπουργός τον κ. Παπαδήμο καθώς γνώριζε ότι οι εξελίξεις θα ήταν ραγδαίες και απαιτούσαν στο τιμόνι της οικονομίας έναν άνθρωπο που τόσο οι «αγορές» όσο και οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμπιστεύονταν.Η υψηλή θέση του κ. Παπαδήμου στην ΕΚΤ θα ήταν για την νέα τότε κυβέρνηση ένα σημαντικό αρχικό κεφάλαιο.
Δεν ήταν ανεδαφική η προσδοκία του κ. Παπανδρέου. Είχε αρκετούς λόγους να πιστεύει ότι ο τότε

5 κατσίκες, 100 κότες, 15 γάτοι και η φύση - Φάρμακο ψυχικής ηρεμίας, γαλήνης και ευτυχίας…

ΜΑΧΗnews Live


Total images: 2
Click to see images
Είναι πολύ δύσκολο αλλά ταυτόχρονα και τόσο εύκολο να καταφέρει κανείς να ζει όπως αυτή η γυναίκα. Κατάφερε ότι οι περισσότεροι από εμάς ονειρευόμαστε, να ζει όπως τότε που οι άνθρωποι δεν ήταν τόσο υλιστές αλλά είχαν επαφή και συνεργασία με τη φύση. Κατάφερε να ξεφύγει από τον υλιστικό παραλογισμό και το σημερινό τρόπο ζωής και όσο κι αν αυτό ακούγεται παράξενο, δεν έχει καθόλου άγχος, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς θα πληρώναμε για να καταφέρουμε. Η γυναίκα αυτή γνωρίζει καλά πως η φύση αποτελεί ένα βασικό και καθοριστικό παράγοντα για τη βιολογική, ψυχική και πνευματική ζωή του ανθρώπου. Γνωρίζει καλά πλέον πως, στην ψυχική ζωή του ανθρώπου, η φύση ασκεί πρωταρχικό ρόλο. Το έδαφος, το φως και οι κλιματολογικές συνθήκες διαμορφώνουν τη βιολογική υπόσταση του ανθρώπου και επιδρούν άμεσα στην υγεία του. Ζωντανό παράδειγμα αποτελεί ο πατέρας της που σήμερα είναι 97 ετών. Πρόκειται για έναν υγιέστατο άνθρωπο που οδηγεί, αρμέγει και σκαλίζει καθημερινά τη γη του. Στο θέμα αντοχής θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί με έναν έφηβο άντρα. 
Πατέρας και κόρη κατάφεραν στη φύση να βρουν τη ψυχική τους γαλήνη και ξεκούραση. Από

Επιδημία του "ιού των κουμπάρων" στη Βέροια


Την ώρα πού η πατρίδα μας βρίσκεται διασωληνωμένη και σε
καταστολή στη μονάδα εντατικής θεραπείας (Μ.Ε.Θ.), "χτυπημένη" 
από τον «ιό Giorgaki», την ίδια στιγμή μία μικρή-υποχθόνια ομάδα 
χαλκιδίων, *** αγωνίζεται, όπως έκανε και στο παρελθόν, να..
δηλητηριάσει την ενότητα της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.

Έχοντας ως γνώμονα τις δημοσκοπήσεις που ξεπροβάλλουν σε καθημερινή βάση, η μία μετά την άλλη, εύκολα βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι οι ελπίδες των περισσοτέρων πολιτών για τη σωτηρία του τόπου μας, στρέφονται πλέον προς τον Αντώνη Σαμαρά.
Παρ΄όλα αυτά όμως, το "σύνδρομο των κουμπάρων" που ταλαιπώρησε στο παρελθόν την παράταξη, εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί ακόμα και τώρα, και έρχεται να αμαυρώσει

Καθώς η Δύση εγκαταλείπει τους Χριστιανούς της Ανατολής, η Ρωσία πήρε την σκυτάλη


Η επιτυχημένη παράλληλη διπλωματία της Ρωσίας στην Εγγύς Ανατολή 
Όπως το δείχνει η πολιτική της στη Συρία, η Ρωσία προωθεί τα πιόνια της στη Μέση Ανατολή μέσω της υποστήριξης των Χριστιανών της Ανατολής. Σύμφωνα με τον Antoine Sfeir*, «μέσω αυτής της παράλληλης διπλωματίας, η Μόσχα έχει καταφέρει μέσα σε μια δεκαετία, να εγκατασταθεί ξανά στην Ανατολική Μεσόγειο». 

Η Ρωσία θέλει να στηρίξει τους χριστιανούς της Ανατολής στο σύνολό τους, Καθολικούς και Ορθόδοξους μαζί, μπροστά σε, από ό, τι φαίνεται, την αβέβαιη θέση της Καθολικής Εκκλησίας. Πράγματι, ο Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής των Μαρωνιτών, δίνοντας χρόνο στο

O στρατηγικός ρόλος του Πειραιά στην ΑΟΖ


Του Νίκου Λυγερού
Ο Πειραιάς δεν ήταν ξηρά, αλλά νησί που έγινε λιμάνι, δηλαδή γη θάλασσας. Ήλθε από τη θάλασσα για να δώσει μέλλον στη γη, στην πατρίδα μας. Βέβαια αυτό το επινόησε ένας Θεμιστοκλής και το κατανόησε ένας Θουκυδίδης, ενώ άλλοι ακόμα και να το κοίταζαν δεν θα το έβλεπαν καν. Με άλλα λόγια, κι οι δυο τους ανέδειξαν το στρατηγικό ρόλο του Πειραιά. Κι αυτός ο ρόλος είχε επιπτώσεις και στο εμπόριο και στην οικονομία. Τα ναυπηγεία δημιούργησαν ένα νέο κόσμο πάνω στα κύματα. Και δεν είναι τυχαίο αν η Ελλάδα έχει πια τον πρώτο εμπορικό στόλο του κόσμου. Μόνο που όταν η οικονομία δεν έχει στρατηγικό βάθος και η

Αντί να τους βάζουμε φυλακή, τους κάνουμε πρωθυπουργούς!


 

Ο Κ.Σημίτης (για να κρύψει 2,8 δισ. € ) μας χρέωσε με 16 δισ. στην Goldman Sachs!
Στα 16 δισ. ευρώ θα ανέλθει για την Ελλάδα το τελικό κόστος του περιβόητου swap της Goldman Sachs, που έλαβε χώρα επί κυβερνήσεως Σημίτη το 2001 με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ.
Στον ισολογισμό για το έτος 2010, που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη χρονιά «το εκτός αγοράς» swap πρόσθεσε στο χρέος 5,2 δισ. ευρώ. Ηταν η χρονιά που το ποσό καταγράφηκε επίσημα στο χρέος, ύστερα από πιέσεις που άσκησαν η Eurostat και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αν στο ποσόν αυτό προσθέσουμε και τους τόκους (περίπου 300.000.000 ετησίως έως το 2037), το σύνολο του κόστους που θα καταβάλει η χώρα για το swap θα ανέλθει στα 16 δισ., δηλαδή

Λαμογιοδημοσιογράφοι: Πριν έφταιγε ο Καραμανλής για όλα, τώρα φταίει ο Σαμαράς!







Όλη η Ελλάδα μια τεράστια ορχήστρα! Διευθυντές της ορχήστρας, οι μεγαλοδημοσιογράφοι και ρεπόρτερ των καναλιών που ποδηγετούν την κοινή γνώμη: για όλα φταίει ο κακός Σαμαράς που δεν υπογράφει!
Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι που ανακάλυψαν το σκάνδαλο Βατοπεδίου, τον κουρασμένο Καραμανλή και τις φοβερές δεξιότητες του ικανού ηγέτη Γιώργου Παπανδρέου! Αυτοί οι
δημοσιογράφοι που έλεγαν οτι προτιμούν έναν πρωθυπουργό που κάνει κανό, από έναν πρωθυπουργό που βρίσκεται πάνω από ένα ταψί τυρόπιτες! Αυτοί οι δημοσιογράφοι που ενώ ήταν έτοιμοι να αποκαλύψουν τα 'έργα και τις ημέρες' του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου, έβαζαν στις εφημερίδες τους ολοσέλιδες διαφημιστικές καταχωρήσεις
του Τ.Τ.!
Το χρήμα πάνω από όλα! Η τσέπη μας! Και άσε την πατρίδα στους χαχόλους...

Αυτούς πάλι θα τους πείσουμε ότι για όλα φταίει ο Σαμαράς...
TAXALIA

Τι (δεν) χρειάζεται η Ελλάδα



Η στρατηγική της χώρας είναι δεδομένη. 
Η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στην ΕΕ και όλες οι προσπάθειες οι οποίες καταβάλλονται στοχεύουν στο να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να συμμετέχει στην πορεία πολιτικής ολοκλήρωσης της Ευρώπης.
Εκτός από το ΚΚΕ και κάποια κομμάτια από το ΣΥΡΙΖΑ , τα οποία στοχεύουν στην έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και την Ευρωζώνη ,όλα τα υπόλοιπα κόμματα του Κοινοβουλίου συμφωνούν στην Ευρωπαϊκή στρατηγική.
Το 75% της κοινής γνώμης συνυπογράφει την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.
Αρα ,  θεωρητικά και σε εθνικό επίπεδο το θέμα της θέλησης για...
συμμετοχή  η όχι  της Ελλάδας  στην Ευρωζώνη θα πρέπει να θεωρείται λήξαν.
Παραμένει βέβαια να επεξηγηθεί στη κοινή γνώμη καθαρά και πρακτικά η καταστροφική συνέπεια της επιστροφής στη δραχμή και τη σισύφειο διάσταση της προσπάθειας ώστε να μπορεί να εκτιμήσει με σωστά κριτήρια το μέγεθος της προσπάθειας και των θυσιών για την παραμονή στην Ευρωζώνη.
Η επικράτηση  όμως της λογικής για μία συντεταγμένη πορεία προς το στόχο χρειάζεται την

Βερολίνο: Ο Σαμαράς να κάνει το καθήκον του για τη χώρα του


«Η εθνική κυριαρχία είναι μία έννοια ελαστική στις μέρες μας» δηλώνει η καγκελαρία
Aνταπόκριση από Βερολίνο: Δάφνη Μαντζιαράκη
Τελεσίγραφο για την εκταμίευση της έκτης δόσης στέλνει το Βερολίνο. «Προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης είναι η υπογραφή Σαμαρά. Μόνο αν υπογράψουν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων που συμμετέχουν στη κυβέρνηση θα ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη που χάθηκε με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Ο Σαμαράς πρέπει να. κάνει το καθήκον του για τη χώρα του» διαμηνύει ανώτατη κυβερνητική πηγή.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «τα αιτία της κρίσης στη Ευρωζώνη είναι η εξάρτηση στο δανεισμό και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Με τις αγορές να “κυνηγάνε την Ευρωζώνη”, ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε είναι να αντιμετωπίσουμε τα δύο αιτία της κρίσης.»
«Η Γερμανία ποτέ δεν απείλησε την Ελλάδα για έξοδο από την Ευρωζώνη, ήθελε όμως η Ελλάδα να δηλώσει τη θέληση της να είναι στην Ευρωζώνη με τις υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται. Η έξοδος της Ελλάδας από την

Της ... παρακολουθήσεως γίνεται σε όλη την χώρα!


ImageO παρακολουθών του παρακολουθώντος, γίνεται στην Ελλάδα, όπως περίεγραψε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών, δια του προϊσταμένου της, Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Μαγνητοφωνάκια σε καφάο του ΟΤΕ, ηλεκτρονικές υποκλοπές, υποκλοπές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πλήθος άλλων υποκλοπών διαπίστωσε σε διάφορους ελέγχους της.
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την έκθεση που κατέθεσαν στην επιτροπή «οι εισαγγελικές διατάξεις για άρση του απορρήτου τα έτη 2010 - 2011 έχουν υπερδιπλασιαστεί», παρά ταύτα ο κ. Λαμπρινόπουλος παραδέχθηκε ότι η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ.

Αναλυτικά, είπε: «Επισκεφθήκαμε την ΕΥΠ, μας έδειξε ένα βαλιτσάκι και είχαμε πει ότι αν αυτός είναι ο εξοπλισμός τότε η ΕΥΠ είναι φτωχή. Η ΕΥΠ πρέπει να έχει ένα καλύτερο εξοπλισμό για να παίξε τον ρόλο της. Δεν διαπιστώσαμε κατι  επιλήψιμο στον έλεγχο στην ΕΥΠ. Ψαξαμε και το βαλιτσάκι και τον σκληρό δίσκο που περιέχει. Όμως δεν νομίζω ότι η ΑΔΑΕ μπορεί να κάνει ουσιαστικό έλεγχο της ΕΥΠ δηλαδή που είναι εγκατεστημένη και άλλα. Εγω δέχομαι ότι αυτό που μου έδειξε η ΕΥΠ αυτό έχει δηλαδή το βαλιτσάκι και κάτι χειροκίνητα συστήματα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Θέλουν υπογραφή Σαμαρά,ως εγγύηση αγοράς όπλων";




Δημοσίευμα της ιστοσελίδας neweurope.online συνδέει άμεσα τα “δανεικά” που μας δίνουν Γερμανοί και Γάλλοι,αλλά και την επιμονή να υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς,με πωλήσεις όπλων!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα “όταν, στα τέλη Οκτωβρίου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησε με τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να χορηγήσει στην Ελλάδα € 110 000 000 000 , έθεσαν ως αντάλλαγμα για το δάνειο, την αγορά οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία και τη Γαλλία, αξίας € 10.5 δις”!

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος επικαλείται πηγές από το κόμμα της ΝΔ,που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και οι οποίες του ανέφεραν ότι οι πωλήσεις που ενδιέφεραν Γερμανούς και Γάλλους είχαν να κάνουν με άρματα μάχης Leopard, μαχητικά αεροσκάφη Rafale και γαλλικές φρεγάτες.

Θέμα αγοράς αρμάτων μάχης μπορεί να μην έχει τεθεί,ωστόσο αυτά