Σελίδες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Οι διαπραγματεύσεις και η τελική συμφωνία της Ζυρίχης μέσα από Τουρκικές πηγές, όπως την σκιαγραφεί ο μεγάλος Έλληνας αναλυτής Νεοκλής Σαρρής


 από το «Θέματα Ελληνικής Ιστορίας»

(Σημ Φιλίστωρος: αφιερωμένο στην μνήμη του σημαντικού Έλληνα επιστήμονα Νεοκλή Σαρρή) 

Το 1958 ήταν μια χρονιά κρίσιμη για τις Ελληνο-τουρκικές σχέσεις λόγω της κορύφωσης του αγώνα της ΕΟΚΑ για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις της Ελληνικής κοινής γνώμης  για την τουρκική διπλωματική επέμβαση στο ζήτημα. Ο αναβρασμός της κοινής γνώμης στην Ελλάδα ήταν πολύ μεγάλος και λόγω των εκτελέσεων Κύπριων αγωνιστών από τους Άγγλους, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανέβαζαν τους τόνους αντιπαράθεσης στη Βουλή κατά της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε μια τέτοια συγκυρία, στις 14 Δεκεμβρίου 1958, ο  Καραμανλής σε λόγο του στο κοινοβούλιο επεσήμανε πως το Κυπριακό είχε μεταβληθεί σε μια εθνική γάγγραινα, ότι τούτο είναι μια Εθνική περιπέτεια και ότι η "Ελλάς σύρεται σε αυτή την περιπέτεια". Άρα η μόνη λύση που απομένει είναι "μια απ΄ ευθείας συνεννόηση με τους Τούρκους".



Χρονικά αυτή είναι μάλλον η στιγμή της εκκίνησης της μυστικής διπλωματίας και των διαβουλεύσεων μεταξύ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ “Ψηφίστε ΟΧΙ”



logo small for letterhead.jpg     www.freedomjustice.com.cy    ...1974Stepping up the battle against racism Image2011...


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ “Ψηφίστε ΟΧΙ
στην ανάδειξη του Ερντογάν ως "Προσώπου της Χρονιάς"
από το περιοδικό TIME...
_______________________________________________________________________________________________________________

Πρόκειται για καλά οργανωμένη προπαγάνδα των Τούρκων,
παρόμοια εκείνης που είχε οργανωθεί πριν από μερικά χρόνια
 για την ανάδειξη του Κεμάλ Ατατούρκ ως "Προσώπου του Αιώνα"...
________________________________________________________________________________________________________________________________

Η τουρκική αυτή προπαγάνδα μπορεί να εξουδετερωθεί:
1.  Ψηφίζοντας ΟΧΙ στην ηλεκτρονική διεύθυνση
2.  Προωθώντας αυτό το μήνυμα προς κάθε σύνδεσμό σας.
3.  Διανέμοντας αυτό το μήνυμα σε όσα κοινωνικά δίκτυα έχετε συμμετοχή.

Σας ευχαριστούμε.
Κίνηση για
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
by Siglitiki Νοέμβριος 2011

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ 27/11



Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μνήμης για τα 68 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα
Ξεκίνησε από σήμερα και τελειώνει στις 14 Δεκεμβρίου
27/11/2011 14:40
Δείτε το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής για τα 68 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΣΚΕΠΑΣΤΟ

Ώρα 09.00: Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα
- Τέλεση μνημοσύνου για τα θύματα του βομβαρδισμού του Σκεπαστού, από τα γερμανικά στούκας, στις 29-11-1943.
Ώρα 10.00: Μνημείο Εκτελεσθέντων...

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑ-ΠΑΡΓΑ-ΣΥΒΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επί μια εβδομάδα η κυβέρνηση, η ΔΕΠΑ και διμοιρίες ΜΑΤ
κατατρομοκρατούν τους κατοίκους της Πέρδικας που αντιδρούν στην
κατασκευή του εργοστασίου συμπίεσης - μέτρησης και την διέλευση του
αγωγού ITGI από την κατ' εξοχήν αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή τους.
Αποκαλύπτουν έτσι απροκάλυπτα τις πραγματικές τους προθέσεις για το
τι θέλουν να κατασκευάσουν στην περιοχή. Επιχειρούν με ωμό φασιστικό
τρόπο να μετατρέψουν την περιοχή σε νέα Ελευσίνα υπακούοντας και
υπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών της ενέργειας και των
ισχυρών Ευρωπαίων εταιριών. Κάθε φορά που η κυβέρνηση και η ΔΕΠΑ
προσπαθούν να ποδοπατήσουν την Τοπική Κοινωνία μιλούν για μειοψηφία
πολιτών που αντιδρούν και θέτουν σε κίνδυνο την κατασκευή του έργου
και αμέσως παίρνουν την απάντηση της γενικής αντίδρασης.

Χρόνια τώρα προσπαθεί χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους των κατακτητών
να σπάσει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας. Δεν τα κατάφερε.
Δημιούργησε στην Θεσπρωτία μια ανοιχτή πληγή που δεν θα κλείσει αν δεν...

Για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ετοιμάζεται η ICAP Plc



Τα μέτρα που ελήφθησαν είναι προληπτικά και θα εφαρμοστούν μόνο αν το απαιτήσουν οι συνθήκες της αγοράς
28 Νοε 2011 - 11:38
Picture 0 for Για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ετοιμάζεται η ICAP Plc
Για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή ετοιμάζεται η ICAP Plc, δοκιμάζοντας συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών,  σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμα στελέχη τονίζουν ότι, λόγω της έντονης ανησυχίας για τη σταθερότητα του ενιαίου νομίσματος, προετοιμάζονται για πιθανή διάσπαση της ευρωζώνης, δοκιμάζοντας συστήματα τα οποία θα επιτρέψουν τη διαπραγμάτευση της δραχμής έναντι ευρώ και δολαρίου.
Ωστόσο, επισημαίνουν ότι τα μέτρα που ελήφθησαν είναι προληπτικά και θα εφαρμοστούν μόνο αν το απαιτήσουν οι συνθήκες της αγοράς.

Στέλεχος της ICAP, ο Edward Brown, δήλωσε ότι αυτό που επίσπευσε αυτή τη διαδικασία ήταν οι ανησυχίες των πελατών για το τι θα γινόταν εάν μια χώρα έβγαινε από το ευρώ. Οι προετοιμασίες της έχουν επικεντρωθεί στο να προσδιορίσουν τη σχέση μεταξύ της δραχμής και άλλων νομισμάτων. VORIA.gr

Η προεκλογική περίοδος που ήδη άρχισε είναι ασυνήθιστη και πρωτότυπη. Το πραγματικό της αντικείμενο, συγκαλύπτεται από τις επείγουσες οικονομικές ανάγκες.


Επιστολές - Συμμαχίες - Εκλογές

του Απόστολου Αποστολόπουλου
Ο χρόνος ως τις εκλογές είναι ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του το άρχον συγκρότημα (πολιτικό/οικονομικό/κοινωνικό) για να αναδιαμορφωθεί και να αποκαταστήσει την κλονισμένη εξουσία του.
Άμεσος στόχος του να επικρατήσει όχι σε ένα (όπως τώρα) αλλά σε όλα τα κόμματα εξουσίας. Να συγκροτηθεί, δηλαδή, το «κόμμα του Μνημονίου» που θα ενδύεται όλες τις παλαιές μορφές, από τη συντηρητική παράταξη της Δεξιάς ως τη «σοσιαλιστική Αριστερά». Αυτό είναι το διακύβευμα από την

Financial Times: «Η Ευρωζώνη καταρρέει σε δέκα ημέρες»


 Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από την ΕΚΤ
28 Νοε 2011 - 10:10
Picture 0 for Financial Times: «Η Ευρωζώνη καταρρέει σε δέκα ημέρες»
«Ο χρόνος τελειώνει. Η Ευρωζώνη έχει το πολύ δέκα ημέρες μέχρι να καταρρεύσει», είναι το συμπέρασμα εκτενούς άρθρου των «Financial Times», ο συντάκτης του οποίου υποστηρίζει πως, μετά τα crash- test Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας στις αγορές ομολόγων την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωζώνη ουσιαστικά «σταμάτησε να λειτουργεί».

Όπως υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου, υπάρχουν ακόμη κάποιες λύσεις για να  αντιμετωπιστεί   το πρόβλημα, οι επιλογές όμως περιορίζονται σημαντικά.
Οι τρεις πιθανές λύσεις που προτείνονται είναι οι εξής:

1. Η άνευ περιορισμών παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην αγορά ομολόγων αλλά παροχή ρευστότητας για τις τράπεζες,
2. Ένα σαφές και οριοθετημένο χρονικά πρόγραμμα έκδοσης Ευρωομολόγου
3. Η άμεση δημοσιονομική ενοποίηση που εν μέρει θα οδηγήσει σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, αλλά θα δημιουργήσει ένα αξιόπιστο θεσμικό πλαίσιο. VORIA.gr

Δεν θα αποφασίσουν αύριο για την 6η δόση; Τότε θα γίνει της... Κολάσεως !



Δεν πρόκειται να αποφασίσουν  αύριο για την 6η δόση!
Οι Ευρωπαίοι έχουν μεγαλύτερους μπελάδες και πάνω απ’ όλα δεν έχουν διάθεση να χώσουν άλλα φράγκα σε μια χώρα που βουλιάζει στη διαφθορά και την ανομία, όπως είπε και ο πρώην πρωθυπουργός της Γιώργος Παπανδρέουπαρά τις προσπάθειες που γίνονται τελευταία με τις τηλεοπτικές συλλήψεις.
Μια χώρα χωρίς Κτηματολόγιο, όπως κατήγγειλε και ο Ρέσλερ, παρά τα δις ευρώ που πήρε από την Ευρωπαική Ένωση για να το ... αποκτήσει και ως εκ τούτου αγνοεί τα περιουσιακά της στοιχεία, δεν έχει καμία τύχη...
Αυτή η χώρα με τη ξιπασμένη εξουσία καταφεύγει διαρκώς στα συνήθη κορόιδα τους αδύναμους  και με την απειλή της δόσης τους καταληστεύει με παράνομα χαράτσια.
Μήπως η μόνη μας  ελπίδα είναι να φύγουμε από αυτό το οικοδόμημα συντεταγμένα, πριν μας διώξουν με τις κλωτσιές.
Πάντως 6η δόση δύσκολα θα αποφασισθεί αύριο…   Ε Μ Π Ρ Ο Σ

Υποχρεωτικό Ακροατήριο Διάλεξης…


 Ειρήσθω Με τον Λάζαρο Μαύρο στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Μ Ι Α ΠΟΛΥ σημαντική διάλεξη διοργανώνει αύριο Τρίτη, 7.15μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής Τράπεζας, στη Λευκωσία, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Πυροβολικού (ΠΣΕΠ), σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ), με ανοικτή πρόσκληση προς το κοινό. Το θέμα της είναι τέτοιας σπουδαιότητας, ώστε καλύτερα θα ήταν να διεξαγόταν σε πολύ μεγαλύτερο χώρο και, επιτέλους, με εντελώς… διαφορετικό ακροατήριο:
Α Υ Τ Η η διάλεξη - συζήτηση θα 'πρεπε π.χ. να πραγματοποιηθεί στην ευρυχωρία ενός κλειστού σταδίου και, προπάντων, με εκ των προτέρων εξασφαλισμένο «υποχρεωτικό» ακροατήριο:
(α) Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ολόκληρο το Υπουργικό και Εθνικό Συμβούλιο,
(β) τον Πρόεδρο της Βουλής κι όλους τους βουλευτές μηδενός

Αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες για το ελληνικό έλλειμμα


Οι δηλώσεις του Ανδρέα Γεωργίου στους Financial Times πως διώκεται ποινικά επειδή δεν “μαγείρεψε” τα στατιστικά μεγέθη κάνουν το γύρο του κόσμου. Περιγράφει τη στατιστική στην Ελλάδα σαν άθλημα μονομαχίας.
Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στους Financial Times ότι διώκεται ποινικά επειδή δεν “μαγείρεψε” τα στατιστικά μεγέθη φιγουράρουν σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Ο Ανδρέας Γεωργίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επίσημη ποινική έρευνα και με ισχυρισμούς ότι

Θύελλα στη ΝΔ από τη δήλωση ΥΕΘΑ περί "χουντοσταγονιδίων"!

Εμφανώς προβληματισμένος και ανήσυχος για το κλίμα που δημιουργείται σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά κυρίως για τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, που υιοθετεί τις κατηγορίες περί ύπαρξης "χουντοσταγονιδίων" στη Σχολή Ευελπίδων, εμφανίζεται ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Καμμένος.
ImageΧθες το βράδυ ο βουλευτής επικοινώνησε με πολλούς πρώην ανώτατους αξιωματικούς, οι οποίοι έχουν μείνει κυριολεκτικά άφωνοι από την επιχείρηση υπονόμευσης των Ενόπλων Δυνάμεων σε μία τόσο σημαντική στιγμή για την ασφάλεια της χώρας.
Στο μεταξύ, πολλοί ακόμη βουλευτές της ΝΔ εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη δήλωση περί "χουντοσταγονιδίων" και δηλώνουν ότι θα ζητήσουν από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να τοποθετηθεί επί της δήλωσης του Δ. Αβραμόπουλου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας και να τους ενημερώσει αν αυτή

ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Β' Μέρος)


Το μέρος «Α» εδώ
(Τα εντόπικα/εντόπια ή μακεδονικό πίτζιν)
Μια εθνογλωσσολογική προσέγγιση
Δημοσιευμένη Μελέτη στο βιβλίο «Μακεδονικά»

Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

Σήμερα, το ιλαροτραγικό στοιχείο της υπόθεσης, αλλά εξ ίσου επικίνδυνο (λόγω της ανάμειξης του αμερικανικού παράγοντα), συνιστούν οι αιτιάσεις κάποιων φερεφώνων των Σκοπίων, οι οποίοι θρασύτατα απαιτούν να ανοίξουν σχολεία για να διδάσκεται η Σκοπιανή γλώσσα στα παιδιά κάποιας δήθεν «μακεδονικής εθνότητας», που αποτελεί μια καταπιεζόμενη μειονότητα στην Ελλάδα! Το ανησυχητικό στην περίπτωση αυτήν είναι ότι οι πολιτικοί των Αθηνών, ανοίγουν αλληλογραφία για το θέμα αυτό με τον ελληνικής καταγωγής Σκοπιανό πρωθυπουργό Γκρουέφσκι, αντί να απαιτήσουν «εδώ και τώρα» την διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την τύχη των Ελλήνων της περιοχής του σημερινού κράτους των Σκοπίων.
Προσωπικά, είμαι περίεργος να διαπιστώσω ποια ακριβώς γλώσσα προτείνουν, οι

Η «ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ» ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ


 


Του Σαράντου Καργάκου 
Ιστορικού - Συγγραφέως 

Θαρρῶ ὅτι καί στόν παρόντα καιρό δέν εἶναι δυνατόν νά ἀσκήσει κανείς ἐξουσία, χωρίς νά ἔχει μελετήσει ἐμβριθῶς τόν Μακιαβέλλι, διότι ὅλα πολιτικῶς –παρά πᾶσαν ἐπίφαση πολιτισμοῦ– στρέφονται γύρω ἀπό τίς δοξασίες τοῦ μεγάλου Φλωρεντινοῦ.
Ὁ Μακιαβέλλι καί οἱ ἔμπρακτοι συνεχιστές του εἶχαν κατανοήσει τήν τεράστια σημασία τοῦ φόβου ὄχι μόνο γιά τήν κατάληψη ὅσο γιά τή διατήρηση τῆς ἐξουσίας. Ἐκεῖνο πού προέχει σέ σημασία δέν εἶναι νά προκαλέσεις ὅσο γίνεται μεγαλύτερο τρόμο. Καταστάσεις τρόμου μποροῦν νά προκληθοῦν μέ ποικίλους τρόπους ἀλλά δέν ἑδραιώνουν –τουλάχιστον πάντα– καθεστῶτα διαρκείας. Ὁ στόχος εἶναι μᾶλλον νά δημιουργηθεῖ ἡ κατάλληλη ἀτμόσφαιρα πού μέσα της ὁ φόβος θά λειτουργεῖ ὡς καταλύτης καί θά ὑποβοηθεῖ τήν ἐπιθυμητή προσαρμογή σέ καταστάσεις ἀποδοχῆς καί ὑποταγῆς. Ὁ ἐκφοβισμός πρέπει νά χρησιμοποιεῖται μέ ἐπιδεξιότητα ἔτσι πού νά ἐλαχιστοποιεῖται ἡ πιθανότητα ἀντιδράσεως ἤ ἀντιστάσεως στά λαμβανόμενα μέτρα τῆς ἐξουσίας.
Τά περιστατικά πού ἐπιβεβαιώνουν τά παραπάνω εἶναι πολλά καί

O A/ΓΕΣ στην Ευελπίδων για σταλινικές εκκαθαρίσεις


ImageΣτη Σχολή Ευελπίδων θα βρεθεί σήμερα ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Κ.Ζιαζιάς για να "μαζέψει" τους "πραξικοπηματίες".
Τοποθετημένος από τον Π.Μπεγλίτη και την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου την ημέρα που κατέρρεαν,κάτι παραπάνω θα ξέρει από πραξικοπήματα, καθ'ότι και ο ίδιος, άθελά του βέβαια, είναι προϊόν κανονικού πολιτικού πραξικοπήματος...
Επί τη ευκαιρία θα "καθαρίσει" και αυτούς που δεν πρόλαβε ο υπουργός που τον έκανε Αρχηγό. Τα ίδια γινόντουσαν και επί Στάλιν: συνωμοσίες, στημένες δίκες, εκτελέσεις και ... Σοβιετικός Στρατός τέλος!
Μόνο που το 1941, τους έσωσε η αχανής ενοχώρα της Ρωσίας. Εδώ ποιος θα μας σώσει; Αν χρειαστεί, ποιος θα πολεμήσει τους απέναντι; Γιατί από τέτοιο στράτευμα που φτιάχνουν μην περιμένουν πολλά...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μέσω... Σένγκεν επιχειρείται να μείνει εκτός Δημοσιονομικής Ένωσης η Ελλάδα!


 
Με βάση τη συνθήκη του Σένγκεν θα επιχειρηθεί να παρακαμφθεί ο όποιος περιορισμός της συνθήκης του Μάαστριχτ για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης
Picture 0 for Μέσω... Σένγκεν επιχειρείται να μείνει εκτός Δημοσιονομικής Ένωσης η Ελλάδα!Με βάση τη συνθήκη του Σένγκεν θα επιχειρηθεί να παρακαμφθεί ο όποιος περιορισμός της συνθήκης του Μάαστριχτ για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες που έρχονται από το Βερολίνο αναφέρουν ότι οι Γερμανοί εξετάζουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της δημοσιονομικής Ένωσης, μέσω διμερών συμφωνιών. Κατά τα πρότυπα, δηλαδή, της Σένγκεν.
Κατά αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να αλλάξει και η συνθήκη του Μάαστριχτ, με ό,τι κάτι τέτοιο θα συνεπαγόταν από πλευράς χρονικών καθυστερήσεων και νομικών κωλυμάτων.
Εννοείται επίσης ότι από αυτή τη διαδικασία, των διμερών συμφωνιών, θα απαλειφθούν, χωρίς πρόβλημα και οι προβληματικές χώρες. Εν προκειμένω, η Ελλάδα, η οποία, έτσι όπως είναι σήμερα η οικονομική της κατάσταση, δύσκολα θα βρει ενδιαφερόμενο ή ενδιαφερόμενους για να υπογράψουν μαζί της συμφωνίες.
Η λύση φέρεται να τελεί υπό σκέψη ενώ ο γερμανικός Τύπος έκανε τις πρώτες αναφορές στην περίπτωση της, που για το Βερολίνο ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. VORIA.gr

Θερμαίνονται επικίνδυνα οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας


 Το αιώνιο παιχνίδι του δεύτερου, που ενδυνάμωσε και εποφθαλμιά τη θέση του πρώτου, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι εξασθενεί, αλλά φυσικά γαντζώνεται στη θέση εξουσίας του
Picture 0 for Θερμαίνονται επικίνδυνα οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας
Κάθε φορά που αλλάζουν οι ισορροπίες στο διεθνές στερέωμα, δημιουργούνται καταστάσεις που δεν αφήνουν αδιάφορους τους αναλυτές. Και σήμερα, επανεμφανίζεται μια τέτοια κατάσταση, όπου δυο ισχυρές χώρες αντιπαρατίθενται. Η μία κατέχει την εξουσία και θέλει να την διατηρήσει, η άλλη ανέρχεται και θέλει να υποκαταστήσει την πρώτη.
Πρόκειται για το αιώνιο παιχνίδι του δεύτερου, που ενδυνάμωσε και εποφθαλμιά τη θέση του πρώτου, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι εξασθενεί, αλλά φυσικά γαντζώνεται στη θέση εξουσίας του για να μη την αποχωριστεί. Αυτή είναι σήμερα η σχέση Κίνας-ΗΠΑ.
Η αμερικανική ανησυχία είναι έντονη για την ολονέν αυξανόμενη ισχύ της Κίνας, η οποία δεν περιορίζεται μόνον στον οικονομικό τομέα, αλλά άρχισε

ΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.


  Από το Δεξί X-trem
Εδώ εγώ ο Οδυσσεύς θέλω να διαχωρίσω την θέση μου από το Δεξί X-trem και θέλω να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με την θέση του Σαρκοζύ, ότι δηλαδή ο Γιωργάκης είναι μαλάκας και μάλιστα με όλη την σημασία της λέξεως...ΑΡΧΙ-ΜΑΛΑΚΑΣ . Ακολουθεί το κείμενο.                                            
Αυτοί που έχουν γράψει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ στα παλιά τους τα παπούτσια. Αυτοί οδηγούν ένα ολόκληρο έθνος σε αφανισμό. Αυτοί που προσπαθούν να εκδικηθούν , για τον εξευτελισμό που τους έκανε ένας ΕΥΕΛΠΙΣ στη παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Προσπαθούν να βρουν ένα εξιλαστήριο θύμα και να στρέψουν την προσοχή του κόσμου, λες και τα προβλήματα του λαού είναι αν τραγούδησαν οι ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ κάποιο τραγούδι.

Το ΒΗΜΑ με πρωτοσέλιδο τίτλο αναφέρεται στο γεγονός, μετά από ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ της Ιπποκράτους, των ΜΠΕΓΛΙΤΙΩΝ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΩΝ,ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ ΓΑΠ( Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΤΟ ΕΙΠΕ,ΟΧΙ ΕΓΩ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΤΕΡ ΤΙΠΟΤΑ κοινώς ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ.
Απλώς σας παραθέτω επιστολή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και τα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ δικά σας,από τι είδους ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΥΒΕΡΝΙΟΜΑΣΤΕ. ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ

Σύμφωνα με το «Κυριακάτικο Βήμα» της 27/11/11, ανήμερα της επετείου του

Τα ΜΜΕ, τα ιστολόγια και η “μάχη της τσιπούρας” που έρχεται…



Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις της Άγκυρας, εναντίον Κύπρου και Ελλάδας δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Χρησιμοποιώντας με μαεστρία τα ΜΜΕ τα οποία έτσι κι αλλιώς λειτουργούν υπό καθεστώς αυστηρού κυβερνητικού ελέγχου, η Τουρκία προσπαθεί να προκαλέσει πανικό σε Λευκωσία και Αθήνα και να δημιουργήσει τη βεβαιότητα ότι “η πολεμική σύγκρουση όπου να’ ναι αρχίζει”.

Σ΄αυτή της τη προσπάθεια έχει βρει συμπαραστάτες σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι προφανώς χωρίς τη θέλησή τους ρίχνουν νερό στο μύλο της Άγκυρας. Συχνά διαβάζουμε σε ελληνικές και