Σελίδες

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μας δουλεύει και ο «πρωθυπουργός-μαριονέτα»


Image
Το 2015 θα γίνουμε ...Γερμανία, ισχυρίζεται ο Λ. Παπαδήμος

Ο πρωθυπουργός-τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο στις Βρυξέλες επιβεβαίωσε πρακτικά αυτό που το defencenet.gr έχει ήδη αναφέρει  ότι η χώρα δεν μπορεί να ακολουθήσει τα λοιπά κράτη της ευρωζώνης στο ούτως ή άλλως θνησιγενές σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας  -που αποφασίστηκε εχθές-  και κατ’ αυτόν τον τρόπο η ένταξή της στο πλαίσιο των νέων όρων μεταφέρεται για το …2015!
Δηλαδή το 2015 η Ελλάδα θα έχει φτάσει στα επίπεδα της… Γερμανίας! Φυσικά προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να ξεκινήσουμε στο πρώτο εξάμηνο του 2012 να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα τη στιγμή που η χρονιά κλείνει με έλλειμμα άνω του 10%.
Πιο συγκεκριμένα ο Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε πως η νέα δημοσιονομική πολιτική της ΕΕ και...

ΟΛΟΙ ΜΕ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΑΠΟΥ Ν' ΑΝΗΚΩ του αγωνιστή συγγραφέα - δημοσιογράφου- στιχουργού κ. Γ. Λεκάκη



Σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς,
που η ιστορία θα καταγράψει τους περισσότερους προδότες από οιανδήποτε άλλη εποχή,
με τον φίλο και συνεργάτη μου Κώστα Μπίγαλη καταθέσαμε ένα τραγούδι με τον χαρακτηριστικό τίτλο
"ΟΛΟΙ ΜΕ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΑΠΟΥ Ν' ΑΝΗΚΩ".
Σας το στέλνω με όλη μου την αγάπη και την αγωνιστική διάθεση για να φθάσει έτι περαπέρα.
Οι στίχοι του:

ΟΛΟΙ ΜΕ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΑΠΟΥ Ν’ ΑΝΗΚΩ

Όλοι με θέλουνε κάπου ν’ ανήκω
λεύτερο δεν με θέλει κανείς!
Το «όχι» μου έχει παράξενο ήχο,
ηχεί σαν συνείδηση…
Όλοι με θέλουνε κάπου ν’ ανήκω
να μην βγάζω είδηση…

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΚΡΙΖΟΛΥΚΩΝ; - ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 37 ΧΡΟΝΙΑ


 

Ο σύλλογος των ΕΠΑΘιτών δασκάλων Ροδόπης - Έβρου απέκτησε προσφάτως (2-11-2011) νέο πρόεδρο. Πρόκειται για τον Ιµπραήµ Μεµέτ, ο οποίος διαδέχτηκε τον Μεχµέτ Ντερντιµάν που παραιτήθηκε διαµαρτυρόµενος για την υπηρεσιακή κρίση που του στέρησε την διευθυντική θέση (και το συνοδευτικό επίδοµα…) στο χωριό Λύκειο της Ροδόπης.
Ο κ. Ιµπραήµ Μεµέτ, ασχέτως καταγωγής, θρησκείας κτλ, δεν παύει να είναι ένας εκπαιδευτικός λειτουργός στην Ελλάδα και αµοίβεται αδρότατα από το ελληνικό κράτος. Και µάλιστα στο εξής θα εκπροσωπεί κι ένα σύνολο...

Το ''Μήπως αγάπησα λάθος πατρίδα;'', του Ηπειρώτη συγγραφέα Θεόδωρου Δεύτου, παρουσιάζεται την Δευτέρα 12 Δεκέμβρη στο θέατρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Δήμου Ιλίου.



  
Από Από τον κ. Κων/νο Κονή , αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής
(Konstantinos Konis koniskostas@hotmail.com)
PROSKLISI2aa.jpg

 
PROSKLISI2aa.jpg

390 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

Το όνομα της Μακεδονίας ΔΕΝ είναι ελληνική υπόθεση για να το διαπραγματευτούν οι Σκοπιανοί με την Ελλάδα ...Δεν είναι πλέον ελληνική υπόθεση ...Είναι παγκόσμια υπόθεση.


Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τις διαπραγματεύσεις.
Το "Μακεδονικό Ζήτημα" εξελίσσεται σε "βαρίδιο", που απειλεί να "βυθίσει" την ανθρωπότητα ολόκληρη σε μια νέα και πρωτοφανή βαρβαρότητα ...Μια βαρβαρότητα, που είναι βέβαιον ότι στο άμεσο μέλλον θα της κοστίσει πάρα πολύ ακριβά. Από τη στιγμή που κάποιοι ισχυροί παράγοντές της αποφάσισαν —για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων— να αγνοήσουν την επιστήμη της ιστορίας, στην πραγματικότητα ανοίγουν τον "ασκό" του Αιόλου, χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες που θα κληθούν ν' αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον.
Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρούμε βέβαιον ότι το πρόβλημα θα το βρουν "μπροστά" τους. Θα κληθούν να το αντιμετωπίσουν εκ νέου, γιατί είναι βέβαιο ότι δεν θα σταματήσει εκεί όπου τους βολεύει, παρά θα "σαρώσει" τα πάντα, απειλώντας τα με καταστροφή. Από τη στιγμή που αποφάσισαν —για λόγους οι οποίοι δεν άπτονται καμίας ιστορικής ή επιστημονικής ανάγκης— να "χαρίσουν" την ιδιότητα των "Μακεδόνων" σε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι δεν πληρούν καμία προϋπόθεση γι' αυτήν την ιδιότητα, είναι βέβαιον ότι περνούν έναν επικίνδυνο "Ρουβίκωνα" χωρίς επιστροφή ...Ένα "Ρουβίκωνα", που, αν τον "περάσεις" μία φορά, θ' αλλάξει ο κόσμος γύρω σου.
Τι σημαίνουν πρακτικά αυτά τα οποία λέμε; ...Ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι ελληνική υπόθεση, για να το διαπραγματευτούν οι Σκοπιανοί με την Ελλάδα ...Δεν είναι πλέον ελληνική υπόθεση ...Είναι παγκόσμια υπόθεση. Γιατί; Γιατί, από τη στιγμή που δεν υπήρξε έως τώρα ένα "ζωντανό" Μακεδονικό Κρατικό Σύστημα ή ένας "ζων" λαός με αυτήν την ιδιότητα —και ως "συνέχεια" των αρχαίων και άρα ως νόμιμος συνεχιστής τους—, η έννοια της "Μακεδονίας" αντιμετωπίζεται ως ένα πνευματικό "δημιούργημα" ...

Εμείς οι Μακεδόνες, που πάντοτε ήμασταν το πρόφραγμα της φυλής, έχουμε το χρέος να αντισταθούμε στην άλωσή μας, εσωτερικά και εξωτερικά. Και αν το ψέμα του ψευτομακεδονισμού κρατά και φανατίζει τους γείτονές μας, εμείς οι πραγματικοί Μακεδόνες τι κάνουμε; Συνεχίζουμε τον μακεδονικό αγώνα αμείωτα!!!!


Του Χρυσανθόπουλου Μιχαήλ, 
καθ. ιστορικού – συγγραφέα – δημοσιογράφου SBS Αυστραλίας 
“Αν η ΕΕ δεν μας θέλει, να μας το πει απευθείας . Αν δεν μας θέλει μία, δεν τη θέλουμε δέκα”! Αυτές οι δηλώσεις ανήκουν στον προκλητικό  ηγεμόνα της γειτονικής χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά την έκθεση της ΕΕ για την “πρόοδό” της σε όλους τους τομείς, στην οποία δεν περιλαμβάνονται σε καμία παράγραφο ου όροι “Μακεδονία” και “μακεδονικός” ως προσδιοριστικοί για το έθνος και τη γλώσσα του κράτους του. Βέβαια αυτές οι δηλώσεις δεν προέρχονται από θάρρος ή έξαρση πατριωτισμού του Γκρούεφσκι αλλά από τον σφιχτό εναγκαλισμό της Τουρκίας με τα Σκόπια, μετά την επίσκεψη του Ερντογάν και του Α/ΓΕΣ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και το δώρο ύψους 900.000 δολαρίων σε στρατιωτικό υλικό στις ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας, πραγματοποιώντας αργά αλλά σταθερά το νεοοθωμανικό τόξο. Και εμείς; Εμείς...

ΟΟΣΑ: «Δυο χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα, η λειτουργία του κυβερνητικού μηχανισμού έχει φθάσει στο ναδίρ της αδράνειας».



Έκθεση-κόλαφος στην πιο κρίσιμη ώραΣτην υπηρεσία του γερμανικού μοντέλου ο ΟΟΣΑ του «συντρόφου» Γκουρία
Με μια έκθεση-κόλαφο για την Ελλάδα, που ουσιαστικά αποκλείει κάθε περίπτωση ανάκαμψης της χώρας μας, όπλισε χθες ο ΟΟΣΑ το ευρωπαϊκό διευθυντήριο, που ακριβώς αυτό το διήμερο λαμβάνει νέες αποφάσεις στραγγαλισμού της χώρας, αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Πρόκειται για μια έκθεση που αποτελεί κόλαφο κυρίως για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, που δια των πελατειακών σχέσεων δημιούργησε τον πιο ογκώδη και ασυνάρτητο δημόσιο τομέα. 

Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, του οποίου επικεφαλής είναι ο γ.γ. της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Άνχελ Γκουρία και τον οποίο η κυβέρνηση Παπανδρέου κατέστησε «αξιολογητή» και σύμβουλό της επί θεμάτων δημόσιας διοίκησης, έσπευσε ακριβώς χθες να δώσει στη δημοσιότητα – και μάλιστα μέσω της γερμανικής εφημερίδας «Ντι Βελτ» - την έκθεση των...

Οριστικό το ρήγμα στην Ευρώπη


 Σε 23 χώρες περιορίζεται η αλλαγή στη Συνθήκη, που αποφασίστηκε στη χθεσινή δραματική Σύνοδο Κορυφής. Τι προβλέπει το δημοσιονομικό σύμφωνο

Picture 0 for Οριστικό το ρήγμα στην Ευρώπη
Δεν κατάφεραν να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά από μία 10ωρη δραματική συνεδρίαση, η Σύνοδος Κορυφής κατέληξε σε συμφωνία των 17 χωρών της Ευρωζώνης να προχωρήσουν οι αλλαγές στις Συνθήκες της ΕΕ.
Όπως ανακοίνωσαν οι ευρωπαίοι ηγέτες, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, η νέα συμφωνία θα περιλαμβάνει τις χώρες του ευρώ συν έξι άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, δηλαδή 23 από τις συνολικά 27. Εκτός της συμφωνίας δήλωσαν πως θα μείνουν η Βρετανία και η Ουγγαρία, ενώ η Σουηδία και η Τσεχία θα περάσουν τη συμφωνία από την έγκριση των κοινοβουλίων τους.
Σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική σταθερότητα, συμφωνήθηκε ένα «Δημοσιονομικό Σύμφωνο» με ιδιαίτερα αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και αυτόματες κυρώσεις για όσα κράτη-μέλη δεν συμμορφώνονται με...

Το εγχώριο «σύστημα» πρέπει να αλλάξει και δεν είναι εύκολο. Λείπουν οι άνθρωποι, δεν έχουν και λύσεις της προκοπής. Αλλά και ουδείς τους ενοχλεί.


Oμφαλοσκοπήσεις

του Απόστολου Αποστολόπουλου
Μετά από δυο χρόνια ΠΑΣΟΚ/Παπανδρέου και ένα μήνα Παπαδήμου που βρισκόμαστε;
-Αβίαστα μπορούμε να πούμε ότι δεν έχει γίνει κανένα σοβαρό βήμα για την ενότητα της Αριστεράς. Η ενότητά της ενδιαφέρει διότι εμφανίζεται ως πολιτική δύναμη τουλάχιστον συνεπής αν όχι αποτελεσματική. Δεν έχει ούτε ιδεολογική ενότητα, ούτε πολιτική ούτε καν ενότητα δράσης.
Λες και δεν τρέχει τίποτα. Επειδή πολλοί πολύ αναφέρονται στον κόσμο, στο...

Ο Ragıp Zarakoğlu στο διεθνές συνέδριο "Τρεις Γενοκτονίες, μια Στρατηγική"

 

The Issue of Seizure of Properties of the Christian Minorities in Asia Minor within the Framework of their Genocide

Το ζήτημα της οικειοποίησης των περιουσιών των χριστιανών της Ανατολής από το κράτος, στο πλαίσιο των γενοκτονιών τους

Ragıp Zarakoğlu Publisher, Author. Αναρτήθηκε από Theophilos Kotsidis στο e-Pontos

Τι θα λέγατε για λίγη ταπεινότητα, φράου Μέρκελ!



«Συμβουλή για τη Σύνοδο. Τι θα λέγατε για λίγη ταπεινότητα, φράου Μέρκελ!» είναι ο τίτλος του άρθρου του Christoph Schult, που φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Το άρθρο χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για την τακτική που έχει ακολουθήσει το Βερολίνο στην κρίση χρέους της ευρωζώνης. «Η πορεία προς τη Σύνοδο Κορυφής αυτής της εβδομάδας έχει δει μία ταχεία εξασθένηση στην διπλωματική ευπρέπεια. Αντί να απορρίπτει τις ανησυχίες των εταίρων της και να τους κατηγορεί για απάτη, το Βερολίνο θα πρέπει να ξεφορτωθεί αλαζονικές επιπλήξεις για λίγη ταπεινότητα και κατανόηση» σημειώνει ο ...

ΠΑΣΟΚ: Το νεοφιλελεύθερο ερείπιο και οι "κληρονόμοι" του


 Του Μενέλαου Γκίβελου*  


Η κοινωνία διαμαρτύρεται, αντιστέκεται, διαδηλώνει μαζικά στους δρόμους. 
Για πρώτη φορά, όμως, στη σύγχρονη ιστορία, δεν έχει πολιτικό συνομιλητή. 
Δεν υπάρχει στην πράξη μια πολιτική εξουσία, ένα πολιτικό υποκείμενο, το οποίο να αντιπροσωπεύει -με επιτυχία ή όχι- τα συμφέροντα της...
Απέναντι της έχει μια δοτή, μια διορισμένη, χειραγωγούμενη κυβερνητική δομή διαχείρισης, που εκτελεί τις εντολές των δυναστών-δανειστών μας. 
Οι ξένοι φορείς της κατοχικής εξουσίας δεν εποπτεύουν, δεν ελέγχουν απλώς την πορεία των νεοφιλελεύθερων - μνημονιακών προγραμμάτων που μας επέβαλαν. ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ» ΚΑΤΩ ΑΠΟΤΗ ΒΑΡΙΑ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...

Αρνήθηκε συνάντηση με τον Γκρούεφσκι ο Σαμαράς, μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων


 

Αρνήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς την πρόταση για συνάντηση που φέρεται να του απηύθυνε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων. Ωστόσο, πηγές από το επιτελείου του προέδρου της ΝΔ σημειώνουν ότι δεν είναι σε γνώση τους πως υπήρξε τέτοιο αίτημα από την πλευρά Γκρούεφσκι.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, «ΜΙΑ», η συνάντηση θα γινόταν «στο πλαίσιο της γνωριμίας, της εμβάθυνσης των σχέσεων καλής γειτονίας, της οικοδόμησης κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ανάπτυξης των σχέσεων για συνεργασία στην περιοχή».
Ο κ. Γκρούεφσκι ζήτησε τη συνάντηση στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξάγεται στη Μασσαλία, ωστόσο ο κ. Σαμαράς φέρεται να αρνήθηκε, επικαλούμενος φόρτο εργασίας και έλλειψη...

Απόστρατοι "στα όπλα".... Πάνε για κατάργηση τα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων!!!!


 
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί από σήμερα οι απόστρατοι. ΑΚΙΣ και ΑΝΕΑΕΔ με σκληρές ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για σχέδια “καθολικής περικοπής του μερίσματος”,ή δραματικής μείωσής του. Η ανακοίνωση της ΑΚΙΣ αφορά στο ΜΤΣ και της ΑΝΕΑΕΔ στο ΜΤΝ. Όπως όλα δειχνουν η σύγκρουση αποστράτων και ηγεσίας του ΥΕΘΑ θα είναι μετωπική.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (ΑΚΙΣ) υπάρχουν “έγκυρες πληροφορίες σχετικά με επεξεργαζόμενες από το ΜΤΣ προτάσεις για παραπέρα δραστική έως και καθολική περικοπή του μερίσματος έτους 2012”

Η ΑΚΙΣ “ανακοινώνει με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο τα παρακάτω:
Απορρίπτει ως απαράδεκτη, ανάλγητη και καταστροφική για τους οικονομικά εξαθλιωμένους απόστρατους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς και τις οικογένειές τους, οποιαδήποτε σκέψη για παραπέρα μείωση του ήδη μειωμένου στα όρια της πείνας μερίσματος.
Συνιστά στον πρόεδρο του ΜΤΣ αντί να επεξεργάζεται προτάσεις μείωσης των εξόδων του ταμείου με δραστική περικοπή ή και πλήρη κατάργηση του μερίσματος, να...

ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΠΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Αυτή την κρίσιμη περίοδο, μεταίχμιο που φαίνεται πως θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή στην ανατολική  Μεσόγειο, με εντελώς νέα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά δεδομένα, αναπτύσσονται στις ΗΠΑ διάφορες θεωρίες και σενάρια σχετικά με τον ρόλο της ερντογανικής Τουρκίας. Οι απόψεις στην Ουάσιγκτον διίστανται και συχνά συγκρούονται, και αυτό αποδεικνύει πως εντός των ΗΠΑ η νέο-οθωμανική Τουρκία εκλαμβάνεται από άλλους ως ευκαιρία και από έτερους ως απειλή. Παρατίθενται ευθύς παρακάτω, ενδιαφέροντα περί Τουρκίας προσφάτως λεχθέντα, από τον ''κορυφαίο'' της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκυ.
Αρκετά χρόνια πίσω, το 1998 (17 Μαίου) ο Μπρεζίνσκυ διαπίστωνε ανταγωνισμό μεταξύ Τουρκίας και Ιράν, αλλά δήλωνε πως «…ο πραγματικά σοβαρός ανταγωνισμός, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ανάμεσα στη Ρωσία και στην Τουρκία».
Σε εξαιρετικά διορατική ερώτηση, τότε, Έλληνα δημοσιογράφου (εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»), σχετικά με το αν η Τουρκία θα μπορούσε να καταστεί μελλοντικά ένας απρόβλεπτος, ισχυρός αλλά και ασταθής...

Αποφασίζουν "Σύμφωνο" εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ...


ImageΈνα θνησιγενές, ούτως ή άλλως, αλλά απόλυτα "ευρωκτόνο" σε ότι αφορά την Ελλάδα, "Σύμφωνο" που προβλέπει σχεδόν απόλυτα ισοσκελισμένους κρατικούς Προϋπολογισμούς με απόκλιση μόλις 0,5% είναι ο νέος δημοσιονομικός χάρτης που βρίσκεται υπό επεξεργασία στη Σύνοδο Κορυφής, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το προσχέδιο συμπερασμάτων, γνώση του οποίου επικαλείται το Reuters, κάνει λόγο για έλλειμμα που δεν θα ξεπερνά το 0,5% του ΑΕΠ, εκτός από τις περιπτώσεις χωρών με χρεος «σημαντικά χαμηλότερο» του 60% του ΑΕΠ. Mε τις προβλέψεις και τις προϋποθέσεις αυτές, χώρες όπως η Ελλάδα, απλά δεν έχουν καμία θέση στην "παρέα" και πολύ θα δυσκολευτούν οι γαλλογερμανοί να βρούν και περισσότερα των πέντε κρατών να μπούν σε αυτό το κλαμπ.
Πρακτικά η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη επισφραγίζεται με αυτό το Σύμφωνο, αφού η χώρα είναι πρακτικά αδύνατον να περάσει σε ισοσκελισμένους Προϋπολογισμούς. Σχεδόν ποτέ τα...

Επτασφράγιστο μυστικό το σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης


Τα λίγα που ξέρουμε και τα πολλά και σημαντικά που μένει να μάθουμε για το τελικό σχέδιο, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.
Picture 0 for Επτασφράγιστο μυστικό το σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης
Λίγες μόλις ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφήςτων Βρυξελλών και στο σύνολο της η Ευρωζώνη, με εξαίρεση, φυσικά, τηΓερμανία και κάπως τη Γαλλία, αγνοεί το κείμενο του σχεδίου που θα κληθεί να επεξεργασθεί για τη διάσωση της.
Μέχρι κι αυτή την ώρα, στη δημοσιότητα έχουν δοθεί μόνο κάποια ψήγματα της περίφημης γερμανικής πρότασης, για την οποία, ουσιαστικά, αυτό το οποίο είναι γνωστό, είναι ότι θα εισάγει ένα πολύ αυστηρότερο πλαίσιο κριτηρίων, τα οποία θα πρέπει να συγκεντρώνει μια χώρα – μέλος της ΕΕ αν θέλει να ανήκει στον σκληρό πυρήνα του ευρώ.
Προς το παρόν, είναι ακόμα άγνωστο το αντάλλαγμα που θα διασφαλίζεται για τους «πρόθυμους». Το πιθανότερο είναι ότι θα υποβοηθούνται για την αντιμετώπιση κρίσεων χρέους, όπως αυτή που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη. Είναι όμως άγνωστο, ακόμα, με ποιον τρόπο και για πόσο καιρό. Το πιθανότερο είναι ότι όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν έως απόψε το βράδυ, αφού ούτως ή άλλως, δεν έχει μείνει και πολύς χρόνος ακόμα. VORIA.gr

Τον ελληνικό λαό τόν ρωτήσατε;


Βενιζέλος: «Ο ελληνικός λαός θα συμβάλλει στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 40 δισεκατομμύρια ευρώ.»
Το ελληνικό λαό τον ρωτήσατε?? Ποιο το άμεσο κέρδος και αντάλλαγμα για τον ελληνικό λαό??Μπορούν τουλάχιστον να
καθαρογραφούν οι δικαστικές αποφάσεις και οι νόμοι που αφορούν τις παράνομες τραπεζικές χρεώσεις και οχλήσεις εις βάρος των Ελλήνων πολιτών ώστε να δικαιωθούν οι δανειολήπτες??
Τόσα δίς που έχουν πετάξει στις τράπεζες τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις, χρήματα που προέρχονται από το αίμα και τον ιδρώτα του ...

ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ “ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ” ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΑΙΤΕΙΟΥΣ ΘΛΙΨΗΣ…



 by UDemand

Τα έχουμε πει σχεδόν όλα κι όμως τα πιο σημαντικά γιατί μένουν αναπάντητα. Μάλλον κάνουμε λάθος ερωτήσεις κι όλο μπλέκουμε σε λάθος μονοπάτια. Είναι η αιώνια πληγή του ανθρώπου να διστάζει μπροστά στα σταυροδρόμια και να περιμένει κάποιον να του φωνάξει που να πάει χωρίς να ρωτήσει μέσα του ποιος είναι ο σκοπός του ταξιδιού του. Να περιμένει μόνιμα κάποιον άλλον να του παρουσιάσει μια πυξίδα.
Ακόμα κι οι πιο απλοί οργανισμοί στη φύση ξέρουν να διαβάζουν τη πυξίδα τους. Εμείς νοιώθουμε συνέχεια χαμένοι. Είναι εύκολο τελικά να κατευθύνει τους ανθρώπους κάποιος αν απλά …

τους κατασκευάσει μια ψεύτικη ελπίδα ένα ψεύτικο σκοπό. Αυτό δεν έκαναν πάντα όσοι εξουσίαζαν αυτό το κόσμο? Αυτό δεν κάνουν και τώρα? Χαρίζουν δεκανίκια στους ανθρώπους που αισθάνονται μόνιμα φοβισμένοι να ...

Τὸ facebook καὶ ὁ Τοτός

                                                                                                    από το «Στράβων Αμμασεύς»
Καλά τώρα, το πιστέψαμε!
Το facebook μπήκε λέει υπό επιτήρησιν για τα επόμενα 20 χρόνια, επειδή παρουσιάστηκαν κενά ασφαλείας. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρουμε;



Ας δούμε ένα τυχαίως επιλεγμένο σχετικό άρθρο στο διαδίκτυο:


«Τα κενά ασφαλείας που συνεχώς αποκαλύπτονται κατά τη λειτουργία του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου Facebook ανάγκασαν την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να κατηγορήσει το δίκτυο για παραπλανητικές τεχνικές.

Ως εκ τούτου, προκειμένου να αποφύγει τα 20 χρόνια συστηματικής παρακολούθησης, το Facebook προχώρησε σε...

Μας τη φέρανε, κορόιδα!



Την ώρα που το Ντούο Φαλιμέντο (ο «Λεφτά Υπάρχουν» και ο «Αργεντινή Θα Γίνουμε») έπειθαν κόσμο και κοσμάκη ότι μας ξανασώσανε, την 21η Ιουλίου, ντάλα καλοκαίρι με τους αφελείς στις παραλίες, πίσω από την πλάτη μας στηνόταν ημεγαλύτερη αρπαχτή που έγινε ποτέ εις βάρος της ταλαίπωρης Ελλαδίτσας και των αφελών που την κατοικούν. Όμως, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, ακόμη κι αν τον χαρίζουμε (και αυτόν!) στη Γερμανία.
Από όσα αποκαλύπτονται αυτές τις μέρες, το μοναδικό συμπέρασμα είναι ότι μια τεράστια πολιτική και οικονομική απάτη εκτυλίσσεται σε δύο φάσεις, ως μέρη του ίδιου σχεδίου, με τον κωδικό «21η Ιουλίου».
Τρελό πάρτι κερδοσκόπων
Η μια από τις αποφάσεις του Ιουλίου (για την άλλη θα τα πούμε...

ΟΟΣΑ: "Aνίκανη και αποτυχημένη η ελληνική πολιτική ελίτ"


ImageΑνίκανη και αποτυχημένη χαρακτηρίζει το σύνολο της ελληνικής πολιτικής ελίτ ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ). Οι εκτιμήσεις του διεθνούς οργανισμού εντοπίζουν δομικές αδυναμίες και εγγενείς ανικανότητες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που αποτελούν τροχοπέδη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανάκαμψη.
“Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κεντρικές βάσεις δεδομένων στοιχείων, αλλά και όταν με κάποιον τρόπο κάποια δεδομένα είναι διαθέσιμα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επεξεργασία των...

Δημοτικά τραγούδια Μακεδονικού Αγώνα στο Σλαβικό ιδίωμα


O επιθεωρητής των δημοτικών σχολείων Εδέσσης Γεώργιος Πάλλας είχε την έμπνευση να περισυλλέξει ντόπια σλαβόφωνα δημοτικά τραγούδια , των περιοχών  της Έδεσσας και Φλώρινας, αναφερόμενα στον Μακεδονικό αγώνα.  Αυτά δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Μακεδονικά  της Εταιρίας των Μακεδονικών Σπουδών το 1963[Σύμμεικτα, 5oς τ. Ε΄, Θεσσαλονίκη ]  και είναι ενδεικτικά της ελληνικότητας  των σλαβόφωνων κατά την κρίσιμο εκείνη περίοδο με τους κινδύνους  που διέτρεχαν  από  τους  Βουλγάρους  κομιτατζήδες . 
Η απόδοση και η  μετάφραση   είναι από τον Πάλλα. Επίσης ευχαριστώ το Ντόπιο Μακεδόνα και αυτόν που του υπέδειξε αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο.
Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά:

Fetih 1453 (σύντομα στις οθόνες σας)




http://www.youtube.com/watch?v=U8raYASyito&hd=1



Κι ενώ ακόμα αναρωτιόμαστε γιατί το Hollywood δεν επένδυσε αρκετά σε αρχαία 
Ελλάδα και καθόλου στο (ψευδεπίγραφο) Βυζάντιο, έρχεται μια παραγωγή για την 
ΑΛΩΣΗ (προφανώς για καταν-άλωση) που, όπως την είδαμε στο διαφημιστικό, 
κάτι μας θύμισε από "1821" του ΣΚΑΪ και τον καταιγισμό των τούρκικων σήριαλ, 
τη στιγμή που στη χώρα μας τα μνημόνια - μεσοπρόθεσμα - έκτακτα τέλη - "όλοι 
μαζί τα φάγαμε" πέφτουν κατά ριπάς. 
Μέχρι να δούμε τους επίσημους χρηματοδότες (λέγεται ότι είναι το τουρκικό κράτος) 
και την ίδια την ταινία, επιφυλασσόμαστε.

Fatih Sultan Mehmed Khan? Evet.
Greek State / Ministry of education - culture; Εβετ.

http://ethniki-paideia.blogspot.com/2011/12/fetih-1453.html


YouTube - Βίντεο από αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου