Σελίδες

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Πλήρης προπαρασκευή στην Τουρκία για επίθεση κατά της Ελλάδας (βίντεο)





Όσο και αν η τουρκική πολιτική ηγεσία προσπαθεί να μας πείσει για τις αγαθές της προθέσεις είναι τελικά οι πράξεις της που προδίδουν τις αληθινές της βλέψεις. Έτσι μετά την έναρξη των παραδόσεων των πρώτων από τις 52 επιθετικές αμφίβιες γέφυρες Samur FNSS οι οποίες μπορούν να σβήσουν από το χάρτη σε λίγα λεπτά το εμπόδιο που λέγεται ποταμός Έβρος και την απόκτηση δεκάδων τεθωρακισμένων οχημάτων άρσης ναρκοπεδίου τύπου Keiler, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ολοκλήρωσαν πριν από λίγες ημέρες την παραλαβή 40 συστημάτων ακτοδρόμων βαρέως τύπου HGMS (Heavy Ground Mobility Systems).

Χάρις στους ακτοδρόμους αυτούς το τουρκικό Μηχανικό μπορεί να προετοιμάσει κατάλληλα το έδαφος για την μεταφορά των αρμάτων μάχης ή...

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, Ο Παπανδρέου αρνήθηκε την ρωσική βοήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)


Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, Ο Παπανδρέου αρνήθηκε την ρωσική βοήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)


Δείτε αλήθειες που αποκρύπτουν από το λαό τα συνήθη μέσα ενημέρωσης ..και δημοσιογράφοι...











Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ




Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ξεκαθάρισε μέχρι στιγμής τις προθέσεις του σχετικά με την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ.

Προανήγγειλε νέα συνεδρίαση του κομματικού οργάνου στις αρχές του 2012 ενώ μίλησε γενικόλογα για «μετάβαση», χωρίς να αποσαφηνίσει, εάν ο ίδιος προτίθεται να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση στα οικονομικά συμφέροντα και την Άνγκελα Μέρκελ για την απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία.

Προχώρησε, επίσης, σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου κατά την προηγούμενη διετία.

Να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.    ΒΝ   

ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ


Πάγια θέση των Τούρκων ήταν και είναι να δοθεί στο ψευδοκράτος η δυνατότητα να αναπτύσσει εμπορικές σχέσεις με το εξωτερικό. Δηλαδή, με άλλα κράτη και ιδίως με την Ε.Ε. Γνωρίζουν οι Τούρκοι και οι εκάστοτε κατοχικοί ηγέτες ότι δεν είναι δυνατόν να ζητούν πολιτική και νομική αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος στη βόρεια Κύπρο. Ψηφίσματα του ΟΗΕ (541, 550 κ.ά.) αποφάσεις άλλων διεθνών Οργανισμών ( ΕΔΑΔ, Κοινοπολιτεία κ.λπ.) απαγορεύουν την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Γι΄αυτό, εκείνο που επιδιώκουν είναι οι εμπορικές σχέσεις, που έμμεσα δίνουν διεθνή υπόσταση στο ψευδοκράτος και αποτελούν προστάδιο της πλήρους αναγνώρισης.
Διότι, όταν ένα αεροπλάνο προσγειώνεται στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, αυτό σημαίνει ότι κάποιες «Αρχές» έχουν έλεγχο του εναέριου χώρου και δίνουν άδεια σύμφωνα με τους κανόνες διεθνούς αεροπλοίας. Μόνον κράτη έχουν τέτοια αρμοδιότητα, άρα με αυτόν τον τρόπο το...

Η Βρετανία χάνει τη θέση της 6ης μεγαλύτερης οικονομίας από τη Βραζιλία



Και οι αδύναμοι έσονται... ισχυροί. Τι κι αν η Μεγάλη Βρετανία απετέλεσε το λίκνο της βιομηχανικής επανάστασης και μια από τις ισχυρότερες ευρωπαϊκές δυνάμεις των τελευταίων αιώνων ;... Οι παγκόσμιες ισορροπίες ανατρέπονται. Η Βραζιλία, μια από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες οικονομίες, “πέταξε” τη Βρετανία από το βάθρο καταλαμβάνοντας τον τίτλο της 6ης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, σύμφωνα με το Κέντρο Οικονομικής κι Επιχειρησιακής Έρευνας (CEBR). 

Η Βραζιλία, χώρα ιδιαίτερα πλούσια σε πρώτες ύλες και φυσικούς πόρους, παρέμεινε μέχρι στιγμής αλώβητη από τα αλλεπάλληλα...

Κινέζικο τρένο... σφαίρα ταχύτητας 500 χλμ/ώρα!!

 
Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να θυμίζει αρχαίο κινεζικό σπαθί, αλλά οι ταχύτητές του παραπέμπουν περισσότερο σε... σφαίρα. Το Σαββατοκύριακο, ο κρατικός όμιλος CSR Corp έκανε, στην επαρχία Σαντόνγκ στα ανατολικά, τα αποκαλυπτήρια τρένου, η ταχύτητα του οποίου μπορεί να αγγίξει και τα 500 χιλιόμετρα την ώρα.

Παρότι ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος, εκφράζονται φόβοι για την ασφάλειά του, στον απόηχο σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο αμαξοστοιχίες τον περασμένο Ιούλιο, στην οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 40 άνθρωποι.

Η Κίνα είναι πρωτοπόρος στον τομέα των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, έχοντας κατασκευάσει από το μηδέν το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής...

ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ; Διότι άλλο ο Παίσιος και άλλο ο Ευφραίμ!!!!

 Καταλαβαίνω πολύ καλά το γιατί κάποιοι συνάνθρωποί μας θέλουν να μονάσουν. Άλλος έχει το κάλεσμα, άλλος θέλει να βρει το φως και την αλήθεια, άλλος δεν θέλει να πάει φαντάρος, άλλος δεν θέλει να εργάζεται 7-3, και άλλος θέλει να γίνει … Γκόρντον Γκέκο.
Η κάθε άποψη σεβαστή. Αρκεί να μην υπάρχει υποκρισία.
Διότι “μοναχός”, το λέει και η λέξη, σημαίνει αποχή από τα εγκόσμια, εγκράτεια, αποστασιοποίηση από τα κοσμικά, και άλλα παρόμοια.
Η ζωή του μοναχού, όπως την αντιλαμβάνομαι, είναι προσευχή, μετάνοια, νηστεία, ταπεινότητα, και πάνω απ όλα εσωτερική αναζήτηση.
Δεν είναι πισίνες, τζιπ, ελικόπτερα, και τζακούζι. Εκτός κι αν κάνω λάθος.

Και εκείνο που με τρελαίνει τελείως είναι το ότι αν τυχόν κάποιος μοναχός παραβεί τον κοσμικό νόμο, και τύχει (σπανίως) να διωχτεί, τότε υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που αμέσως θα σπεύσει να τον υπερασπιστεί, λες και στο...

Κυβέρνηση για τα σκουπίδια, τον τζόγο, τους εργολάβους και την Ζήμενς



Γιατί η διαπλοκή στηρίζει με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση Παπαδήμου...

Νομίζετε ότι ο τίτλος είναι υπερβολικός; Νομίζετε ότι ήταν μια ακόμα “δημοσιογραφική υπερβολή” όταν λίγες ημέρες μετά τον σχηματισμό της …εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως γράφαμε για … “κυβέρνηση Ξενοφώντα Παπαδήμου”; Διαβάστε τη συνέχεια και μετά το συζητάμε:

Τα χρυσοφόρα σκουπίδια
Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανάληψη από ιδιώτες της διαχείρισης των σκουπιδιών, μια μπίζνας πολλών δις ευρώ κάθε χρόνο. Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Π. Κουκουλόπουλος, το έχει ανακοινώσει, οι χωροθετήσεις σε... τέσσερα σημεία στην Αττική υπάρχουν, το πρόβλημα με την Κερατέα φαίνεται να λύνεται, οπότε το μόνο που μένει είναι να πάρουν θέση οι «μνηστήρες» της βρομιάς που...

Η φάρσα



 Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει κανένα λόγο να αισθάνεται αδικημένος.
Ξαναβλέπει με άλλους πρωταγωνιστές το έργο που ο ίδιος είχε πρωτοανεβάσει το ΄04.
Τότε που ορμητικός και καινοτόμος εμφανίστηκε σαν από παρθενογένεση στην δημόσια ζωή για να «τα αλλάξει όλα», σε πείσμα αυτών που τον θεωρούσαν βασικό συστατικό της προηγούμενης εποχής.
Πρώτη του δουλειά ήταν να καθαρίσει στο γόνατο, αναίτια, 10 συναδέλφους του για το υποτιθέμενο σκάνδαλο του Πόρτο Καράς, το οποίο άρχιζε και τελείωνε στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, απλώς για να υπογραμμίσει ότι ο άφθαρτος ηγέτης της νέας εποχής είναι εδώ.
Στη συνέχεια αργά και συστηματικά...αποκαθήλωσε το έργο των κυβερνήσεων Σημίτη των οποίων, φυσικά, υπήρξε εξέχων υπουργός, για να εκδιώξει στο τέλος και τον ίδιο τον Σημίτη με την ανοχή, στην καλύτερη περίπτωση, των βασικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπουργών επίσης του Σημίτη. Οι μόνοι που είχαν αντιδράσει, για την ιστορία, ήσαν ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο...

Η ευρύτερη αριστερά προσπαθεί να παρουσιάσει ως λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας τις πολιτικές εκείνες που την οδήγησαν στη χρεοκοπία.


«Μέτρα εδώ και τώρα ή αλλιώς εκλογές» αναφέρει το τελεσίγραφο που απέστειλε η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση. Οι ξένοι έχουν δώσει διορία έως τις 16 Ιανουαρίου στον Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να τους ξεκαθαρίσει αν η χώρα θα οδηγηθεί τον Φεβρουάριο ή τον Απρίλιο σε εθνικές εκλογές – αφού ο χρόνος διεξαγωγής είναι καθοριστικός για την επιβολή του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας.

Σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν τον Φεβρουάριο, τότε η τρόικα θα αφήσει για αργότερα τις συζητήσεις για τα νέα μέτρα. Αν όμως οι
εκλογές οριστούν για τον Απρίλιο, τότε οι πιστωτές θα ζητήσουν τη λήψη ενός «διορθωτικού πακέτου παρεμβάσεων» ύψους 2 δισ. ευρώ για να

Ο Αη Βασίλης είναι ένας «χαμένος»


1klitemnistra_1
Γράφει η Κλυταιμνήστρα
 Ποιόν Αη Βασίλη και κουραφέξαλα... Αυτός πάει, ΔΕΝ υπάρχει! Μόνον ο Νίκολας υπάρχει! Ένας μπερμπάντης μπεκρούλιακας από τη ΝΥ, που τον ανακάλυψε η...CIA! Ναι η CIA! Αναγνώστεεεες μου έχω σοβαρότατες αποκαλύψεις να σας κάνω, με πηγή -απ ευθείας- τον Santa Claus!
Είχαν γίνει εκείνα τα πειράματα διακτινισμού του πλοίου- θυμάστε- που βρέθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου αλλού, αλλά μετά το διέψευσαν... Έτσι, όταν είχαν απτά επιστημονικά στοιχεία στα χέρια τους, ζήτησαν έναν εθελοντή "παλαβό" για να διαδώσει το μυστήριο ποτό "κόκα- κλώσσα"!
Θα μου πείτε, πως τα γνωρίζω εγώ όλα αυτά; XO XO XO XO! Επειδή έχω διατελέσει για τέσσερα παγωμένα φεγγάρια ... Αγιο-βασιλίτσα!
Μάλιστα...ήμουνα ΚΑΙ γκόμενα του Αγίου της cola! Αλλά δεν τον άφησα να μου κάνει ...

Ένα μικρό ΕΜΠΑΕ για το ΛΣ με απρόσμενο «χορηγό»!


Όπλα, πυρομαχικά, τεχνική υποστήριξη και άλλου είδους βοήθεια σε είδος, πράξεις που θυμίζουν τον «καλό Σαμαρείτη», ενίσχυσαν πρόσφατα το Λιμενικό Σώμα (ΛΣ), με τη διαφορά που προέρχονταν όχι από κάποιον ευπατρίδη δωρητή, αλλά από το Ισραήλ!
Η πολυεπίπεδη βοήθεια την οποία παρείχε η ελληνική κυβέρνηση στην ισραηλινή, κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης της υπόθεσης του Στολίσκου Ελευθερίας που αποτελείτο από πλοία με προορισμό τη Γάζα, δεν έμεινε χωρίς ανταπόκριση. Ιδιαίτερα μετά από την θερινή επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου το 2010 στη χώρα μας και την καλλιέργεια θετικότατων εντυπώσεων στην κοινή γνώμη της μεσανατολικής χώρας, λόγω της δράσης του Λιμενικού Σώματος-Ακτοφυλακής αλλά και των πυροσβεστικών αεροσκαφών της ΠΑ, δημιουργήθηκαν πρωτοφανείς συνθήκες που γρήγορα μετατράπηκαν σε γέφυρες υποστήριξης, αποδίδοντας «χειροπιαστά αποτελέσματα».
Προς γενική έκπληξη η ισραηλινή πλευρά ζήτησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς το ΛΣ, το οποίο όπως είναι γνωστό μαστίζεται από ελλείψεις σε όπλα, μέσα και τεχνική υποστήριξη (ανταλλακτικά) εξαιτίας της σοβούσας οικονομικής κρίσης. Οι Έλληνες αρμόδιοι – προς τιμήν...

Η πρόταση Κέινς του 1943 και μια αντιπρόταση στο γερμανικό σχέδιο για την ΕΕ



Πού μπορεί να βρει η Ευρώπη τα λεφτά;

Των Δημοσθένη Γεωργόπουλου και Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε στις 9 Δεκεμβρίου το γερμανογαλλικό σχέδιο για την ΕΕ που από τη μια περιορίζει σημαντικά τα δικαιώματα της χώρας δίνοντας στον αυτοματισμό των αγορών το ρόλο δημοσιονομικής αστυνομίας εντός ευρωζώνης, αφετέρου δεσμεύει την Ένωση σε μια μέθοδο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους που εμπεριέχει ένα πολύ μεγάλο κίνδυνο να οδηγήσει, κατά το πρότυπο της κρίσης του 1929, σε σοβαρότατη οικονομική κρίση και να ανοίξει τον δρόμο μεσοπρόθεσμα σε πολιτικές λύσεις τύπου Χίτλερ και όχι Ρούζβελτ. Αυτός ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος για τις περιφερειακές χώρες όπως η Ελλάδα, από ότι για κεντρικές όπως η Γερμανία και επισημαίνεται τώρα από τους μεγαλύτερους οικονομολόγους του κόσμου, χωρίς όμως να ιδρώνει το αυτί της Μέρκελ, του Σαρκοζί ή της Goldman Sachs. Για την Ελλάδα, ο κίνδυνος κατάρρευσης οικονομίας, κράτους, κοινωνίας και, μεσοπρόθεσμα, δημοκρατικού πολιτεύματος και εθνικών προβλημάτων είναι τεράστιος. Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να εγκληματεί έναντι της ελληνικής και

Το παράδοξο των εκλογών στην εποχή της Τρόικα


Η κρίση δεν άλλαξε μόνο το οικονομικό τοπίο των περισσοτέρων χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης, αλλά επηρέασε καθοριστικά και την εκλογική συμπεριφορά όσων εκλογικών σωμάτων μπήκαν στην περιπέτεια της αλλαγής των κυβερνήσεών τους την χρονιά που διανύσαμε. Συγκεκριμένα τόσο τα εκλογικά σώματα της Ιρλανδίας, στο τέλος Φεβρουαρίου, όσο και της Πορτογαλίας στις αρχές Ιουνίου, και της Ισπανίας τον περασμένο μήνα, κλήθηκαν να αποφασίσουν για μια νέα κυβέρνηση, η οποία όμως δεν θα έφερνε τίποτε το νέο και το ελπιδοφόρο, μιας και απαράβατη προϋπόθεση της εκταμίευσης των κονδυλίων «διάσωσης» από την Τρόικα, ήταν η νέα κυβέρνηση που θα προέκυπτε, και ήταν λίγο πολύ γνωστή ποια θα ήταν αυτή, να είχε εκ των προτέρων δεσμευτεί, και μάλιστα εγγράφως, στους «διασώστες» ότι θα εφάρμοζε πιστά τους σκληρούς όρους που τα συνόδευαν.

Έτσι οι δεξιές κυβερνήσεις των Enda Kenny στην Ιρλανδία, Coelho στην Πορτογαλία, και Rajoy στην Ισπανία, που προέκυψαν είχαν ήδη ένα βαρύ συμβόλαιο λιτότητας...

Πολίτικη κουζίνα και πολιτικό μαγέρικο

Όσοι έχουν δει τη θαυμάσια ταινία «Πολίτικη κουζίνα» θα πρέπει να θυμούνται δύο σκηνές που κατά τη γνώμη μου σημαδεύουν τον ελληνισμό και τον Έλληνα, αποτελούν δε την πεμπτουσία της ταινίας. Όταν οι Τούρκοι ασφαλίτες πήγαν στο σπίτι τού συμπατριώτη μας [τον υποδύεται ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης] για να του ανακοινώσουν την απέλασή του οικογενειακώς, τον πήραν κάποια στιγμή παράμερα στο σαλόνι και ένας απ’ αυτούς τού είπε κάτι στ’ αυτί.

Αφού η οικογένεια είχε πλέον έλθει και εγκατασταθεί στην Ελλάδα, ο σύζυγος εκμυστηρεύτηκε στη σύζυγό του τί του είχε ψιθυρίσει στ’ αυτί ο τούρκος μυστικός πράκτορας. Του είχε πει ότι αν αλλαξοπιστούσε, θα μπορούσε αυτός και η οικογένειά του να παραμείνουν στην Κωνσταντινούπολη. «Και συ τί του απήντησες;» τον ρώτησε εκείνη. «Ασφαλώς και του απήντησα ΟΧΙ» αποκρίθηκε εκείνος με ένα θλιμμένο ύφος.

«Του απήντησες αυτό που έπρεπε», συνέχισε η σύζυγος. «Αλλά γιατί αυτό το σκυθρωπό ύφος τώρα;». «Διότι έχω ένα βάρος από τότε. Και με βασανίζει. Καθυστέρησα μερικά

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟΝ ΓΚΙΛΜΑΖ και "ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...!!!




"ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ"...!!!

Έντονη αντίδραση της Ν.Δ., στις δηλώσεις του π. Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ότι το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας έκαιγε Ελληνικά δάση, στο πλαίσιο επιχειρήσεων των μυστικών υπηρεσιών.

"Η κυβέρνηση Ερντογάν οφείλει να παράσχει προς την Ελλάδα την απαιτούμενη, σε βάθος, ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης και να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που υπέστη η Ελλάδα.
Επιπλέον, επιβάλλεται να υπάρξει κατηγορηματική δημόσια δέσμευση από Τουρκικής πλευράς ότι τέτοιου είδους “βρώμικες επιχειρήσεις” έχουν πάψει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα διάφορα παρακλάδια τους."
Το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει – εκτός των άλλων- και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την οποία επιθυμεί να προσεγγίσει, ακόμη περισσότερο, η σημερινή Τουρκία". Πολιτικό Σαφάρι

Οι «γύπες» μύρισαν… αίμα στην ελληνική κρίση


wall2
«Όταν δεις αίμα να κυλάει στους δρόμους, αγόρασε», λέει ένα παλιό ρητό της Wall Street, το οποίο ακολουθούν κατά γράμμα οι πιο αδίστακτοι παίκτες των αγορών, τα vulture funds. Οι λεγόμενοι γύπες των αγορών που δεν διστάζουν να κρατήσουν σε ομηρία χρεοκοπημένες χώρες, όπως η Αργεντινή και το Περού, ή μία από τις φτωχότερες του κόσμου, όπως το Κονγκό, έχουν πλέον μεταφέρει το παιχνίδι τους στην Ελλάδα και στα ομόλογά της.

Ενας από τους «γύπες» της χρεοκοπίας η Greylock Capital Management LLC, είναι μέσα στη 30μελή συντονιστική επιτροπή του IIF για το ελληνικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων PSI+. Αλλά και το distressed fund Elliott Associates σαρώνει την αγορά για τους φτηνότερους ελληνικούς τίτλους μαζεύοντας στο 10% με 15% της αξίας τους. Η Elliott Associates επιδίδεται συστηματικά στον εκβιασμό χρεοκοπημένων χωρών. Οπως πληροφορεί τους πελάτες της, η Greylock προσδοκά «σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν από τη διαδικασία...

«Το άρθρο 99 παράγει απατεώνες»!


Οξύτατη επίθεση κατά της ισχύουσας πτωχευτικής νομοθεσίας και ιδίως στο άρθρο 99 περί προστασίας από τους πιστωτές εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, καταγγέλλοντας ότι έχει μετεξελιχθεί σε βιομηχανία παραγωγής απατεώνων.

«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν φεσώσει άλλους επιχειρηματίες και τράπεζες γιατί ο νόμος τούς το επιτρέπει αυτό.

Αν δεν υπήρχε το άρθρο 99 θα έσφιγγαν λίγο οι κ… και θα πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαδόπουλος. «Τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν πως ούτε το 5% όλων όσοι ζήτησαν προστασία μέσω του άρθρου 99 δεν έχει καταφέρει να διασωθεί», επισήμανε και ζήτησε άμεσα τη βελτίωση της νομοθεσίας, ενώ αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, άφησε να εννοηθεί πως θα ήταν καλύτερο να καταργηθεί εντελώς.

Εκρηξη διαγραφών

O κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε, επίσης, αποκαρδιωτικά στοιχεία όσον αφορά στο επιχειρείν στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στις τάξεις του ΒΕΘ. Όπως προκύπτει, στο διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 15 Δεκεμβρίου του 2011 καταγράφεται έκρηξη των διαγραφών στο μητρώο του επιμελητηρίου που φθάνει το 43,3% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και συνοδεύεται με παράλληλη μείωση σε ποσοστό 20,7% των εγγραφών. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επιχειρήσεων που κατέβασαν ρολά κατά τη διάρκεια του 2011 εμφανίζεται αυξημένος 150%, με την πλειονότητα των επιχειρήσεων να δηλώνει πως η δραστηριότητά της ήταν ασύμφορη. ΤΥΠΟΣ

Η ΝΤΟΡΑ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ και ΖΗΤΗΣΕ ΔΑΝΕΙΟ (χωρίς...εγγυήσεις) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ.!!!


 

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ...ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ...!!!

Έχει ή γυναίκα το DNA, του πατέρα της...
Τά πάντα στην τράκα...!!! Πίστευε ότι φίλοι της επιχειρηματίες και εφοπλιστές και κυρίως ο Μαρινάκης τού Ολυμπιακού, θα...

Ορόσημο για το μέλλον της Ελλάδας η 20η Μαρτίου


 Γιατί θα πρέπει να συγκρατήσουμε στο μυαλό μας την 20η Μαρτίου 2012
27 Δεκ 2011 - 07:05
Picture 0 for Ορόσημο για το μέλλον της Ελλάδας η 20η Μαρτίου
Κρατήστε μια ημερομηνία: 20 Μαρτίου. Εκείνη τη μέρα είναι προγραμματισμένη μια μεγάλη λήξη ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Το ποσό το οποίο θα πρέπει να ανανεωθεί υπολογίζεται σε περίπου 14 δισ. ευρώ. Κι όπως είναι φυσικό, αν δεν διασφαλισθεί το κούρεμα του χρέους προς τους ιδιώτες πιστωτές μας κατά 50%, τότε η διευθέτηση του ζητήματος θα είναι σχεδόν αδύνατη για την Ελλάδα.
Γι αυτό και η ολοκλήρωση του PSI+ καθίσταται περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Προσέξτε τη διαφορά: με το PSI+ η ανανέωση του Μαρτίου πέφτει στα 7 δισ ευρώ. Αν συνυπολογιστεί: α) η δόση των 5 δισ που έχουμε λαμβάνειν τότε και β) τα λεφτά από τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων που γίνονται συνεχώς, τότε η ανανέωση θα γίνει άνετα. Ωστόσο, το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν το PSI δεν ολοκληρωθεί. Από πoύ θα βρει η Ελλάδα 14 δισ. ευρώ για να καλύψει την έκδοση; Απάντηση σ' αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει και πολύ δύσκολα θα υπάρξει. VORIA.gr
 

Σα να μη συμβαίνει και τίποτα σοβαρό..


 

Περιφρονώντας την πραγματικότητα, τα ίδια πρόσωπα που μας οδήγησαν στη δυστυχία, συνεχίζουν να συμμετέχουν στα ίδια εξαχρειωμένα πολιτικά παιχνίδια.
Η τυφλή λαγνεία για την εξουσία, συνεχίζει να καθοδηγεί τη σκέψη των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής.
Τι κι αν ο κόσμος τους απορρίπτει όλους, πράσινους,μπλε,κόκκινους,κιτρινους ...με συντριπτικά ποσοστά και τους τοποθετεί στον κάλαθο των αχρήστων;
Τι κι αν από τα παιχνίδια τους χρεοκοπήσει η χώρα;  Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός... 


Η χώρα περνάει μια από τις κρισιμότερες περιόδους στη σύγχρονη ιστορία της και αυτό πλέον αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται συνείδηση στην κοινωνία. Η χώρα αντιμετωπίζει το.. ενδεχόμενο της χρεοκοπίας! Δεν είναι μια θεωρητική...

Ορθολογισμό ή αποδοχή χρειάζονται οι πολιτικές αποφάσεις;


Ορθολογισμό ή αποδοχή χρειάζονται οι πολιτικές αποφάσεις;
Για να δοθεί μια κατανοητή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε σε ένα γενικής αποδοχής ορισμό των όρων ορθολογισμός και αποδοχή των αποφάσεων· πρέπει να ξέρουμε για τι ακριβώς μιλάμε. Στην αντίθετη περίπτωση δημιουργούνται αντιφατικά και παράλογα συμπεράσματα αφού ο κάθε ένας εννοεί τα δικά του για αυτούς τους δύο όρους.
Αποδοχή: Με τον όρο αποδοχή αποφάσεων  στην νομική επιστήμη, εννοούμε την παραίτηση των ενδιαφερομένων από την επιδίωξη ανατροπής της απόφασης με τα υπάρχοντα ένδικά μέσα.
Στην πολιτική εννοούμε την παραίτηση του συνόλου, στην πράξη της πλειονότητας, των πολιτών από την επιδίωξη ανατροπής της απόφασης με όλα τα...

υπουργείο Εξω(φρεν)ικών


— Πραγματική μανία έχει καταλάβει την κυπριακή ηγεσία να εξουδετερώσει η ίδια το μεγάλο στρατηγικής σημασίας πλεονέκτημα που προσφέρουν στην Κύπρο οι ενεργειακές πηγές που ανακαλύπτονται στην ΑΟΖ της.
— Αν οι απόψεις που διατύπωνε πριν από μερικούς μήνες, επιδοτούμενη από νορβηγική ΜΚΟ που είχε χρηματοδοτήσει και την καμπάνια υπέρ του Σχεδίου Ανάν, η κ. Πραξούλλα Αντωνιάδου αντιμετωπίζονταν όπως οι γνωστές απόψεις όσων πιστεύουν ότι για την κυπριακή τραγωδία ευθύνονται εξίσου με τους Τούρκους, αν όχι και περισσότερο, οι Ελληνοκύπριοι, η επιλογή της για τον κρίσιμο τομέα της ενέργειας στην κυβέρνηση Χριστόφια μετατράπηκε σε ανησυχία.
• Με το κλίμα αυτό που έχει δημιουργηθεί με τις απόψεις της νυν υπουργού Ενέργειας, μόνο αδιάφορη δεν μπορεί να περάσει η αποκάλυψη της «Σαμπάχ» ότι η κυβέρνηση Χριστόφια προτείνει ουσιαστικά τη συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της Κύπρου με την Τουρκία, υποστηρίζοντας την ιδέα διαφόρων «τεχνοκρατών» που θεωρούν ότι...

Οι κατοχικές στρατιές εξαπολύουν, σήμερα, τις πιο μανιασμένες επιθέσεις εναντίον της Εκκλησίας

"Σήμερα μόνο οι «εγκάθετοι» του καθεστώτος, οι αθεράπευτα αφελείς ή όσοι ζουν μέσα σε ολοκληρωτική άγνοια δεν μπορούν να διακρίνουν τη «στημένη» τρομοκρατική «επιχείρηση» και τη μακάβρια σκηνοθεσία της δίωξης του γέροντα Εφραίμ, καθώς και την πολυμορφία των προβοκατόρικων παιχνιδιών του παρακράτους της τοκογλυφικής χούντας εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 Το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος σήμερα, αποτελεί πλανητικό γρανάζι των υπερεθνικών, ως εκ τούτου η «εκκλησιαστική οικονομία» πρέπει να υποταχθεί στους νόμους και τις ορέξεις των πολυεθνικών. Η δομή, συνεπώς, της εκκλησιαστικής εξουσίας (οικονομική, πολιτική και «εθνική») είναι ασυμβίβαστη με τα πλανητικά συμφέροντα και την κρατική δομή της ελληνικής κοινωνίας που υποτάσσεται ολοένα και πιο πολύ στην πλανητική κρατική δομή. Ελληνικό πολυεθνικό κράτος και «εκκλησιαστικό κράτος» δεν μπορούν πλέον να συνυπάρξουν. Να γιατί η Ορθοδοξία ως συνεκτικός εθνικός ιστός και η Εκκλησία ως «Ορθόδοξη εξουσία» έχουν μπει στο στόχαστρο της πλανητικής...

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΟΖ - ΘΡΑΚΗ


 
Συνέντευξη στη Δέλτα Τηλεόραση Αλεξανδρούπολης
Δημοσιογράφος: Κυρίες και Κύριοι χαίρετε. Σε περιόδους κρίσης ένας λαός, ένα κράτος, οι πολίτες, η κοινωνία αντλούν ελπίδα και προοπτική από το στοχασμό.
Ένα στοχασμό, ο οποίος δομείται ως μία παρακαταθήκη για το μέλλον μας και είναι ο στοχασμός που προέρχεται από εκείνες τις προσωπικότητες, οι οποίες έχουν διαχρονικά αποδείξει, όχι μόνο την φιλοπατρία, αλλά επίσης την ικανότητα να παράγουν ευημερία για τους πολλούς, να προσφέρουν αυτήν την ευημερία με άνεση ως προσφορά στην κοινωνία και διαχρονικά να διαθέτουν μία προσωπική ηθική. Έχουμε τη χαρά και την τιμή σήμερα, κυρίες και κύριοι, να φιλοξενούμε στο στούντιο της Δέλτα Τηλεόρασης για μία συζήτηση εκ βαθέων, μία τέτοια προσωπικότητα διαχρονική του ελληνισμού, τον Πρόεδρο της Μηχανικής, κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου. Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε.
Πρ. Εμφιετζόγλου: Χαρά μου να βρίσκομαι στη Θράκη. Χαρά μου που βρίσκομαι στη Δέλτα Τηλεόραση άλλη μία φορά σε τόσο κρίσιμη περίοδο, για να...

Βόμβα από ΠΑΣΟΚ: "Συνεργαστήκαμε με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες"!


Βόμβα μεγατόνων ρίχνουν "κύκλοι του ΠΑΣΟΚ" αναφορικά με τις δηλώσεις Γιλμάζ, δηλώνοντας - "ανώνυμα" πάντως - ότι "είχαν εντοπιστεί παρόμοιες κινήσεις από το τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο τα τελευταία χρόνια, πολλές από τις οποίες αποτράπηκαν και με συνεργασία των τουρκικών υπηρεσιών". Τι ακριβώς εννοούν στο ΠΑΣΟΚ; 
Τι θέλουν να πουν με αυτά τα λόγια οι "κύκλοι"; Μήπως θα έπρεπε να διευκρινήσουν άμεσα σε ποιες περιπτώσεις εμπρησμών των ελληνικών δασών αναφέρονται; Εκτός και αν απλά θέλουν να δώσουν άλλοθι για την φιοτουρκική εξωτερική πολιτική του Γ.Παπανδρέου και έτσι να αθωώσουν τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Βέβαια ο Π.Μπεγλίτη δήλωσε ότι "Οι καταγγελίες του κ. Γιλμάζ είναι πολύ σοβαρές και πρέπει να ερευνηθούν άμεσα από τη κυβέρνηση της Τουρκίας και τις τουρκικές αρχές". 
Αλλά "αρμόδια στελέχη" του Κινήματος υπενθυμίζουν ότι "παρόμοιες κινήσεις είχαν...

Οι Έλληνες έκαναν την επιλογή τους…


Μιλάνε άλλοι για εμάς…
Κάθε μέρα εδώ και πολύ καιρό η λογική χάνεται…. Και μαζί της χάνεται και η ελευθερία της σκέψης …. Και η δημοκρατία κουρελιάζεται….
Όλοι οι πολιτικάντηδες έχουν δώσει το βάρος του πολιτικού τους χρόνου στο να μας ξεφτιλίσουν διεθνώς…. Λες και όλοι οι υπόλοιποι λαοί είναι τέλειοι… είναι σωστοί… είναι δημοκράτες… είναι άνθρωποι…
Οι Γερμανοί είναι δουλευταράδες… Δανείζουν με τα χρήματα τους χώρες σαν την Ελλάδα που οι τεμπέληδες πολίτες της τα έχουν κατασπαταλήσει… Γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι…

Αυτοί είναι οι Τούρκοι που έβαζαν τις φωτιές στην Ελλάδα!


ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΕ 13 ΝΕΚΡΟΥΣ- ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2007
ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; 

Γιασάρ Οζ: "Όταν έβαζα τις φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Τώρα με βάζετε φυλακή;", είπε στους δημοσιογράφους ο μαφιόζος- παρακρατικός- όργανο της ΜΙΤ
Συγκλονίστηκε, δήθεν, η ελληνική κοινή γνώμη από την κυνική ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας χρηματοδοτούνταν εμπρηστικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Κι όμως. Ήταν γνωστό ότι πίσω από συγκεκριμένες πυρκαγιές σε δασικές και κατοικημένες περιοχές, βρίσκονταν Τούρκοι πράκτορες και παρακρατικοί που χρηματοδοτούνταν από την "μητέρα Τουρκία". 
Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες το γνώριζαν αυτό, εδώ και χρόνια. Και μάλιστα, το πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, Σάββας Καλεντερίδης, είχε προτείνει να σταλεί στην Τουρκία Έλληνας εισαγγελέας για να ανακρίνει συγκεκριμένο Τούρκο που είχε ομολογήσει για τις δασικές πυρκαγιές, ή να ζητηθεί η έκδοσή του. Όμως, δεν κουνήθηκε φύλλο. Και, για να μη λέμε αερολογίες ότι οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου "έψαξαν και δεν βρήκαν στοιχεία" (όχι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε κάτι παραπάνω) παραθέτουμε εμείς τα αδιάσειστα στοιχεία του ρεπορτάζ. Για να δούμε: Θα τολμήσει κάποιος εισαγγελέας να ανοίξει την...

Οι τρείς προσπάθειες του Σιωνισμού για την ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας


Το «Μακεδονικό ζήτημα» τέθηκε ουσιαστικά όταν οι Έλληνες απελευθέρωσαν την Θεσσαλονίκη από τους Τούρκους και ανέλαβαν την εξουσία στην πόλη. Η τότε εβραϊκή κοινότητα της πόλης, δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να αναγνωρίσει τους Έλληνες σαν κυρίαρχους στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας γιατί πίστευαν πως η ανάπτυξη της πόλης οφείλοταν στην εβραϊκή κοινότητα και ότι «η μοίρα της πόλης συνταυτίζεται με τη κοινότητά τους, κινητοποιούνται διεθνώς για την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει τη θέση τους»(Ρένα Μόλχο-Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης).

Βέβαια οι Εβραίοι, γνωστοί παγκοσμίως δεν είναι για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη των περιοχών που διαμένουν, αλλά για την ικανότητά τους να δανείζουν και σκλαβώνουνμε τα δάνειά τους, τους πληθυσμούς των περιοχών αυτών.

«Στα 1821, κατά την έκρηξη της ελληνικής επανάστασης, πολλοί χριστιανοί της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν. Για την απελευθέρωσή τους, οι Τούρκοι αξιωματούχοι εισέπραξαν ως λύτρα 440.000 γρόσια. Για...