Σελίδες

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Επτά τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου βρέθηκαν στην Κύπρο!


 



  • Η αμερικανική Noble Energy ανακοίνωσε επισήμως πως βρήκε μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου αλλά και πετρέλαιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
  • Στα 75 - 85 δισ. δολάρια η πρώτη εκτίμηση για την αξία του κοιτάσματος!

Ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου βρέθηκε στην Κύπρο.Η αμερικανική ενεργειακή εταιρία Noble Energy, η οποία έχει αναλάβει τις..
 έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο Οικόπεδο «Αφροδίτη» της Κύπρου, ειδοποίησε επισήμως την κυπριακή κυβέρνηση ότι βρήκε αξιοποιήσιμο φυσικό αέριο, αλλά και πετρέλαιο.

Οι υπολογισμοί της αμερικανικής αυτής εταιρίας είναι, σύμφωνα με το δημοσίεμα, ότι βρίσκονται τουλάχιστον 7 τρισ. εκατ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο Οικόπεδο, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Η κυπριακή κυβέρνηση εκφράζει ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των ερευνών και νωρίς το απόγευμα θα υπάρξουν δηλώσεις για το θέμα αυτό από τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Χ.Α της Κύπρου καταγράφει σήμερα άνοδο της τάξης του 8%, ενώ μέσα σε μία εβδομάδα τα κέρδη είναι 34% περίπου στον κυπριακό δείκτη. 
greece-salonika

Το κείμενο παραίτησης των ηρωϊκών οικονομικών εισαγγελέων που υπέβαλαν την παραίτησή τους


 
Με αυτά τα λόγια οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, επικαλούμενοι παρεμβάσεις, προσκόμματα και αγκυλώσεις στο έργο τους, όπως η υπόθεση των CDS, του φουσκώματος του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, την παραίτηση Σπινέλλη και πολλά ακόμα άλλα καίρια σκοτεινά ζητήματα.

Μάλιστα, ο ήρωας Ηπειρώτης Γρηγόρης Πεπόνης είχε αρνηθεί να μπει στο αρχείο και η υπόθεση της Proton Bank.

Η επιστολή παραίτησης:

«Παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της νεοελληνικής πραγματικότητας και του εν Ελλάδι αναπτυσσόμενου οικονομικού...

ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΛΜΑΖ;


Πως θα νιώθουν άραγε οι κήρυκες της ελληνοτουρκικής «φιλίας» μετά τα όσα ωραία δήλωσε και ανασκεύασε ο Γιλμάζ; Αυτής της «φιλίας», που επί χρόνια υποστηρίζαμε πως δεν είναι σε τίποτα αμοιβαία και πως επρόκειτο για μονομερή ελληνική παραίσθηση, προς εξωραισμό της μικροελλαδικής δουλοπρέπειας. Ας διαβάσει κανείς το βιβλίο του Μάνου Ηλιάδη περί δράσης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι άκρως διαφωτιστικό όσο και αποκαλυπτικό.
Τα όσα ανασκευαστικά έσπευσε να δηλώσει ο Γιλμάζ, μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν: «Η υπόθεση προκλήθηκε εντελώς από μία παρεξήγηση. Μιλώντας τηλεφωνικά στον δημοσιογράφο Ενβέρ Αϊσεβέρ, απάντησα στην ερώτηση σε ποιες περιπτώσεις ισχύει το κρατικό απόρρητο, λέγοντας ότι αυτό συνήθως σχετίζεται με θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως για παράδειγμα ότι δεν θα ήταν σωστό να δημοσιευτούν οι εκτιμήσεις πως οι πυρκαγιές τη δεκαετίας του ’90 στα παράλιά μας στο Αιγαίο, σχετίζονται με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, εάν για τις πληροφορίες αυτές δεν...

Απ΄το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο ... Η πρώτη ταινία της «Ελληνοφρένειας»

Άθλιοι πολιτικοί ..αδρανής κοινωνία


 


Το πολιτικό προσωπικό, δηλαδή το σύνολο των βουλευτών, έχει αποδείξει την ανικανότητα του και πολλοί εξ αυτών έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα εγωιστές και κακοήθεις, μέχρι σημείου εθνικής προδοσίας. 
...Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;


Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο οτι ενώ οι πολιτικοί μας δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν καθημερινά με την αθλιότητα τους, δεν υπάρχει ακόμη καμία προοπτική πολιτικής αλλαγής.
Δεν έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις μέσα στα κόμματα, Πασόκοι και Νεοδημοκράτες βουλευτές παραμένουν...

Δικαιοσύνη σε πανικό. Ομολογία : Υπάρχουν δικαστές χωρίς ήθος....


Πολλά υποκριτικά, για να μην πω καταγέλαστα, περιέχονται σε σημερινή ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, (ΕΔΩ), με αφορμή τις διεθνείς επικρίσεις και την κατακραυγή μερίδας της κοινής γνώμης για την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ.
Όμως η τελευταία παράγραφος της ανακοινώσεως, είναι η επιτομή του πανικού και της πλήρους συγχύσεως, στην εναγώνια προσπάθειά της να καλύψει  συγκεκριμένους δικαστές και δικαιολογήσει την προφυλάκιση του ηγουμένου : «Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Συμβούλιο, που διέταξε την προσωρινή κράτηση, συγκροτήθηκε από...

Οι πνευματικοί άνθρωποι και η ευθύνη τους προς το λαό, στις δύσκολες μέρες που ζούμε



Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια τραγικής οικονομικής κατάστασης. Οι πολίτες αυτής της χώρας ζουν το χειρότερο εφιάλτη τους. Το μέλλον προδιαγράφεται δυσχερέστερο. Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Σε όλη αυτή την τραγωδία που ζούμε, λόγω του οικονομικού πολέμου, που κάποιοι εξαπέλυσαν εναντίον μας, οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου φαίνεται να μένουν αμέτοχοι. 
Αναρωτιέμαι!! Υπάρχουν πνευματικοί άνθρωποι στην Ελλάδα ή όλοι νοιάζονται μόνο για την αυτοπροβολή και τα οικονομικά τους συμφέροντα; 
Θα έπρεπε να διαδραματίζουν το ρόλο του μπροστάρη. Αυτοί θα έπρεπε να εμπνεύσουν το λαό, να του δώσουν κουράγιο και δύναμη. Θα έπρεπε να συμμετέχουν, να αφυπνίζουν, να οδηγούν....

Οι στόχοι της Τουρκίας δεν αλλάζουν


mignatiou@aol.com - Twitter: @mignatiou

Σε τούτη τη χώρα, το τελευταίο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι η αλήθεια. Και όταν συμβαίνουν γεγονότα, όπως η έμμεση ομολογία του Μεσούτ Γιλμάζ για τους εμπρησμούς των ελληνικών δασών, πολλοί εύχονται «να είναι ψέματα», ακριβώς διότι δεν έχουν το θάρρος και την τόλμη να δουν κατάματα την αλήθεια.

Παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς αρκετών Ελλήνων πολιτικών, η Τουρκία δεν είναι αυτό που εύχονταν να είναι. Για τους Τούρκους, η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι πάντα χώρες εχθρικές, και δεν πρόκειται να σταματήσουν να διεκδικούν ελληνικά και κυπριακά εδάφη.

Δυστυχώς, η τουρκική προκλητική στάση στην Κύπρο, όπου η κατοχή συνεχίζεται από το 1974 μέχρι σήμερα, δεν δίδαξε τους Ελληνες πολιτικούς, μερικοί εκ των οποίων επιχείρησαν την...

Μας «μάθανε» να ψιθυρίζουμε αντί να ουρλιάζουμε…



 
Και να αδελφέ μου που «μας μάθανε» να κουβεντιάζουμε ήσυχα – ήσυχα και απλά.

Αναπαράγοντας την αδυναμία μας για κάτι ουσιαστικό.

Για αγώνα για ζωή ας πούμε και όχι για επιβίωση.

Και η αλήθεια είναι ότι «μαθαίνουμε» γρήγορα!

Όπως κυρίως ξεχνάμε γρήγορα!

Μας «μάθανε» να ψιθυρίζουμε αντί...

Αλήτες!!!! Άμεσος ο εκβιασμός σας. Φθηνοί τρομοκράτες που νομίζετε ότι μπορείτε να απειλήσετε την αλήθεια. Εκβιασμός που πηγάζει από τη φασιστική αντίληψη, ότι το κράτος είσθε εσείς....η πολιτική αλητεία!!!!


Μια και κάποιοι  μας σπρώχνουν να μπούμε στο χορό, ας μπούμε.
Η πατρίδα μας ζει πρωτοφανείς συνθήκες κατάρρευσης, εξαθλίωσης, καταστροφής.
Ο λαός μας οδηγείται σε μια εξουθενωτική φτώχεια, αλλά και σε ένα απίστευτο εξευτελισμό.
Φτώχεια ο λαός μας έζησε και στο παρελθόν, αλλά τότε αυτή η φτώχεια μας έκανε περήφανους γιατί ήταν καρπός αντίστασης.
Σήμερα ο λαός μας ζει μια κατάσταση ντροπής και ευτελισμού.
Η Πατρίδα μας έγινε περίγελως του κόσμου. Ποιός φταίει; Πρώτος και χειρότερος η πολιτική εξουσία αυτού του τόπου.
Μια εξουσία που κατέστρεψε το τόπο μόνο και μόνο για να συνεχίσει αδιατάρακτα...

"Κάποιοι επέλεξαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις μας με τη Ρωσία"


“κάποιοι έδωσαν εξετάσεις με αυτή την απόφαση”
Δηλαδή; Ποιοί έδωσαν εξετάσεις και σε ποιούς; 
Η Κατερίνα Ακριβοπούλου με τόλμη έβαλε την εξέλιξη με τον Εφραίμ στην σωστή της διάσταση. Για την ακρίβεια είναι η μόνη που..
τόλμησε να θίξει την άθλια συγκυρία που εξελίσσεται αυτό το ανοσιούργημα. "Είναι περίεργη η συγκυρία που επέλεξαν κάποιοι, να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις μας με την Ρωσία", τόνισε η Κυρία της δημοσιογραφίας. Είναι μάλιστα σοβαρότατη και η δήλωση της Ρωσικής πλευράς ότι “κάποιοι έδωσαν εξετάσεις με αυτή την απόφαση”. Επιπλέον, η Κατερίνα θύμησε σε όλους ότι στο Βατοπέδι δεν βρέθηκε “μαύρο χρήμα” δεν...

Ρωσία και Ισραήλ ζητούν άμεση έναρξη γεωτρήσεων νότια της Κρήτης!



Ρωσία και Ισραήλ, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠΕΚΑ στο defencenet.gr, ζήτησαν επίσημα από την κυβέρνηση Παπαδήμου να ξεκινήσουν ΆΜΕΣΑ γεωτρήσεις στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντοπισμού υδρογονανθράκων, χωρίς να περιμένουν τα χρονοβόρα αποτελέσματα των ερευνών του ΥΠΕΚΑ, αφού όπως ισχυρίζονται, "Γνωρίζουν πολύ καλά που υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο». 
«Δεν χρειαζόμαστε πρόσθετα στοιχεία για να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες» δήλωσαν τόσο η Gazprom και η Rosneft, όσο και η ισραηλινή Delek, αφού έχουν βεβαιωθεί για την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων και θεωρούν ότι από την στιγμή που αναλαμβάνουν αυτές το ρίσκο της γεώτρησης σε σημεία που θα επιλέξουν αυτές, δεν υπάρχει κανένας λόγος από την ελληνική...

MOSANTO - Η Εταιρεία που θέλει να κατακτήσει τον πλανήτη!


 
Η Ε.Ε. μετά από χρόνια αυστηρής γραμμής απέναντι στα μεταλλαγμένα προιόντα, αποφάσισε να ανοίξει κάποια παραθυράκια.
Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Η Μονσάντο.
Μια εταιρεία-κολοσσός, η οποία έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές μπλεγμένη σε σκάνδαλα, συμπεριφέρεται σαν αποικιοκράτης και επιβάλλει τα προιόντα της με τρομακτικούς τρόπους, μην διστάζοντας να οδηγήσει ανθρώπους στην φυλακή.
Η Μονσάντο δεν ενδιαφέρεται απλώς για το κέρδος. Αυτό που θέλει να επιτύχει, είναι να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο, ελέγχοντας τον πιο σημαντικό παράγοντα για την επιβίωση:
Την τροφή.

Το παγκόσμιο πρόβλημα της φτώχειας και του υποσιτισμού που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να γίνει ακόμη πιο μεγάλο, η Μονσάντο υποστηρίζει πως θα το λύσει. Πως;
Με το να καλλιεργήσουμε σε πλανητική κλίμακα τους γεννετικά μεταλλαγμένους σπόρους της.
Μάλιστα διαφημίζει, ότι οι σπόροι της είναι πιο θρεπτικοί και φτηνοί, συν ότι...

Κατάλαβαν ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ο Γιωργάκης...


Με τούρκικο σίριαλ θα μοιάζουν οι συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αν ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίσει σε κάθε από τις επόμενες συνεδριάσεις να… αφηγείται στα μέλη του οργάνου το έργο που άφησε στον Λουκά Παπαδήμο. Προς έκπληξη των παρευρισκομένων ο πρώην πρωθυπουργός αντί να ανοίξει τη συζήτηση για πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι διαδικασίες για την διαδοχή του, προτίμησε να κάνει μια επισκόπηση της θητείας του. Αν λάβουμε υπ’ όψιν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο άσκησε τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, είναι πολύ πιθανόν να χρειασθούν και μερικές ακόμα συνεδριάσεις ώστε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα του έργου του.
Επί της ουσίας, εκείνο που όλοι κατάλαβαν είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να κερδίσει χρόνο...

Πώς τους αντέχουμε;



Εκδίδεις τιμολόγιο και εισπράττεις επιταγή 6μηνη.
Οφείλεις όμως άμεσα να πληρώσεις τον ΦΠΑ που δεν εισέπραξες!
Είσαι εργαζόμενος απλήρωτος για 4 μήνες.
Οφείλεις όμως να δηλώσεις το σύνολο των αποδοχών σου!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!...
…ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ότι θα είναι πολλά, αφού καταφέραμε, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, να φθάσουμε στο τέλος του 2011, ζωντανοί από το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας, "άνθρωποι - κομπιούτερ" από το εξωτερικό και ανίδεοι, αλαζόνες, με σαδο-μαζοχιστικές τάσεις από το εσωτερικό…
…ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τις μεταχρονολογημένες επιταγές και τις χιλιάδες επιχειρήσεις που πληρώνονται με αυτές….
…ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΗ πέντε και εννιά μηνών, αλλά τον ΦΠΑ (23%) είναι υποχρεωμένοι να τον καταβάλουν τον...

10 μύθοι γύρω από την δημιουργία του κόσμου


Και ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο. Κάθε πολιτισμός έχει να παρουσιάσει μια ιστορία δημιουργίας…..

Αρχέγονα πλάσματα ξεπηδούν από το αρχαίο διάστημα, θεότητες και συχνά τέρατα, που άλλοτε μαλώνουν μεταξύ τους και άλλοτε ενώνονται για να δημιουργήσουν στρατιές αθάνατων πλασμάτων. Σε άλλους μύθους ο άνθρωπος μοιάζει σαν ένα παραπροϊόν αυτής της διαδικασίας, ενώ σε κάποιους φαίνεται πως ο κόσμος δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για τον άνθρωπο. Θα δούμε στη συνέχεια 10 μύθους δημιουργίας. Του κόσμου, αλλά και των ανθρώπων.                   

10. Το σφυρί των Θεών: Νορβηγική Μυθολογία
Με την αφθονία της σε ρωμαλέους και εύρωστους θεούς παρέα με καλόβολες θεές, η αρχαία...

Η Νέα Παγκόσμια Οικονομική Αταξία...Αντί για πεφωτισμένη ηγεσία, οι δυτικοί πολιτικοί αποφεύγουν συστηματικά την πραγματικότητα, εκδηλώνοντας άρνηση, κάνοντας συνεχώς λάθος διαγνώσεις....

του  Mohamed A. El ErianΜια νέα παγκόσμια οικονομική τάξη ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας, και αφορά μια ραγδαία σύγκλιση μεταξύ των παλιών δυνάμεων της Δύσης, και των νέων παικτών των αναδυόμενων οικονομιών.

Οι δυνάμεις όμως, που καθοδηγούν αυτή τη σύγκλιση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που οραματίζονταν γενιές ολόκληρες οικονομολόγων, όταν σημείωναν την ανεπάρκεια της παλιάς οικονομικής τάξης. Οι νέες αυτές δυνάμεις, είναι άκρως ανησυχητικές.

Επί δεκαετίες ολόκληρες, πολύς κόσμος «θρηνούσε» για το γεγονός ότι η Δύση κυριαρχούσε στα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα.

Από τον έλεγχο των διεθνών οργανισμών, ως τον... σχεδιασμό των οικονομικών υπηρεσιών, η όλη υποδομή έμοιαζε να ακολουθεί τα συμφέροντα της Δύσης.

Και ενώ υπήρχαν συζητήσεις επί συζητήσεων για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, οι χώρες της Δύσης αντιδρούσαν αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης...

Ιστορική συμφωνία Κίνας - Ιαπωνίας για εμπορικές συναλλαγές χωρίς δολάριο



Η Κίνα και η Ιαπωνία προέβησαν σε μια σημαντική κίνηση που αναμένεται να αλλάξει τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη. Η συμφωνία Πεκίνου-Τόκιο θα αφορά την διεξαγωγή του εμπορίου στα νομίσματά τους και όχι μέσω του δολαρίου.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε την Δευτέρα στο Πεκίνο, εντελώς αιφνιδιαστικά σύμφωνα με την Deutsche Welle, κατά τη συνάντηση του Κινέζου πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο, με τον Ιάπωνα ομόλογό του Γιοσιχίκο Νόντα, ο οποίος επισκέφθηκε τη χώρα. Με τη συμφωνία αυτή το γουάν αναβαθμίζεται σε αποθεματικό νόμισμα, είδηση η οποία δεν είναι και τόσο ευχάριστη για τις ΗΠΑ..
Οι δυο πρωθυπουργοί πρόκειται να υπογράψουν κοινή συναλλαγματική συμφωνία, η...

Η νέα γραμματική της πολιτικής ανυπακοής



Του BERNARD HARCOURT*

[...]Το συντακτικό που χρησιμοποιούν οι κριτικοί και οι ειδήμονες δεν φαίνεται πλέον να λειτουργεί. Δηλώσεις που υποστηρίζουν ότι το κίνημα «Καταλάβετε τη Wall Street» θα πρέπει να αποκτήσει μια ατζέντα ή, όπως η Wall Street Journal παρατήρησε υποτιμητικά, πρέπει να σταματήσει να επιδίδεται σε «ημέρες μάταιης οργής», δεν έχουν πλέον απολύτως κανένα νόημα. Είναι σαν αυτές οι γραμματικές διατυπώσεις να μην μπορούν να «ακουστούν» σωστά, δεδομένου του παραδείγματος του χωρίς ηγεσία κινήματος της νέας αντίστασης. Ηχούν όπως η αθόρυβη βοή στο A Thousand Plateaus των Ντελέζ και Γκουαταρί - ή, ίσως, όπως το περισσότερο γνωστό «mwa, mwa, mwa» στα καρτούν του Charlie Brown.

Αυτό ισχύει ακόμα και για τους συνοδοιπόρους τους. Έτσι, για παράδειγμα, όταν ο φιλόσοφος Peter Hallward υποστηρίζει στην εφημερίδα The Guardian ότι...

Η γενοκτονία των Αρμενίων και η εθνοκάθαρση των Ελλήνων Κυπρίων. Η γενοκτονική χώρα του Αττίλα είναι η τελευταία που δικαιούται να παραδίδει μαθήματα… ελευθερίας έκφρασης και σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Αντιστάσεις 

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ έχουν συνήθως θράσος. Οι γενοκτόνοι είναι χειρότεροι. Υβρίζουν τα θύματά τους. Αυτό συμβαίνει ξανά με τους Ασιάτες ληστές που κατοικοεδρεύουν στην Τουρκία. Αν χρειαζόταν μια μόνο απόδειξη τι είδους κράτος και τι είδους λαός είναι οι Τούρκοι, αυτή δίνεται από τη διαχρονική άρνησή τους να παραδεχθούν ότι διέπραξαν μια πρωτοφανή σε βαρβαρότητα γενοκτονία σε βάρος του αρμενικού λαού.

Από το 1915, μέχρι σήμερα, η Τουρκία χρηματοδοτεί ακαδημαϊκές έδρες, πληρώνει «ιστορικούς», ερευνητές, διαδικτυακές πύλες, ακόμα και ...

Ο Βενιζέλος “πυροβόλησε” τον Γιώργο...


Η αυτονόητη σύγκρουση για την οποία προετοιμαζόταν ο Γιώργος Παπανδρέου ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτή με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Δηλαδή, με το μόνο κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος που μίλησε τόσο απροκάλυπτα και επιθετικά για τις πολιτικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου, στρέφοντας τα πυρά του επί προσωπικού κατά του πρώην πρωθυπουργού.
Μετά την εισήγησή του ωστόσο, που ουσιαστικά ήταν μια σύνοψη των όσων προηγήθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, δηλαδή μετά τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές του 2009, είδε να του πετάει το γάντι, εκείνος με τον οποίο «τα είχε βρει», σύμφωνα με το σχετικό παρασκήνιο.
Ενώ λοιπόν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έθεσαν ζήτημα για τον Γιώργο Παπανδρέου, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ στην εκλογή νέας ηγεσίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εκείνος ο οποίος πήγε… πιο μακριά. Και έθεσε πολύ πιο συγκεκριμένο πλαίσιο, με πολιτικό χρονοδιάγραμμα, ζητώντας να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Προκειμένου να κλείσει το θέμα πριν από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, ώστε να δοθεί χρόνος στη νέα ηγεσία να ανασυντάξει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ενόψει των πρόωρων εκλογών.
Με τη στάση του αυτή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε προβάδισμα από τους υπόλοιπους εν δυνάμει δελφίνους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και ωθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στο να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες του. Statesmen

Η ευρύτερη αριστερά προσπαθεί να παρουσιάσει ως λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας τις πολιτικές εκείνες που την οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Η Ελλάδα πληρώνει το σοσιαλισμό

Δημήτρης Ε. Θωμάς

Τα ιδεολογικά στερεότυπα που κυριαρχούν στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των ενοχών που νιώθει η ευρύτερη συντηρητική παράταξη, λόγω λαθών και παραλείψεων του πρόσφατου ή απώτερου ιστορικού παρελθόντος, έχουν αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, που σε γενικές γραμμές πιστεύει ότι η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στο διεθνή καπιταλισμό και τη φιλελεύθερη οικονομική πολιτική που υποτίθεται ότι εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από διαδοχικές κυβερνήσεις, είτε της κεντρο – αριστεράς είτε της κεντρο –δεξιάς. Σχεδόν κανείς όμως δεν αντιλαμβάνεται, και πολλοί αρνούνται να ομολογήσουν, κυρίως λόγω προσωπικού οφέλους, ότι τα οικονομικά δεινά της Ελλάδας προκαλούνται από τις σοσιαλιστικές πολιτικές που εφαρμόζονται ακόμη και σήμερα.

Διακριτικό στοιχείο μεταξύ φιλελεύθερης και σοσιαλιστικής οικονομικής πολιτικής είναι η φορολογία και το ύψος των φορολογικών...

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ απειλεί να σαρώσει όλο το πολιτικό σύστημα



Εμπλέκονται 30 υψηλόβαθμοι κρατικοί υπάλληλοι που παραμένουν στις θέσεις τους με όλες τις κυβερνήσεις, έχουν διασυνδέσεις με 15 ανώτατα στελέχη πολυεθνικών που ελέγχουν όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και κατευθύνουν τις αποφάσεις των υπουργών
Τέσσερις Έλληνες «Ντι Πιέτρο» - ανώτατοι Εισαγγελείς με κάθε μυστικότητα συλλέγουν στοιχεία και ερευνούν τα πάντα για περίπου 30 άτομα, υψηλόβαθμους κρατικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κατέχουν καίρια πόστα του κρατικού μηχανισμού. 
Κοινό γνώρισμα των προσώπων αυτών είναι ότι διαχρονικά, με όλες τις κυβερνήσεις, παραμένουν στις ίδιες θέσεις. Και εισηγούνται στους εκάστοτε υπουργούς νομοσχέδια, αποφάσεις και επιλογές, που υποκρύπτουν «εξυπηρετήσεις»...

Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός στους δρόμους του μεταξιού





Ματούλα Τομαρά-Σιδέρη
Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός στους δρόμους του μεταξιού
Κέρκυρα, 2011

Στα πλαίσια της συστηματικής έρευνας και διδασκαλίας του νεοελληνικού παροικιακού φαινομένου, από την Ματούλα Τομαρά-Σιδέρη, με παραδειγματική αναφορά στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, εντάσσεται κι αυτό το ενδιαφέρον βιβλίο με τον αρκετά αναλυτικό τίτλο «Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός στους δρόμους του βαμβακιού» από τις εξαιρετικά επιμελημένες εκδόσεις «Κέρκυρα».

Θα πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα την υψηλών καλλιτεχνικών απαιτήσεων εικονογράφηση της μελέτης, που, σε συνδυασμό με τη γλαφυρότητα...

Τα χαράτσια «κούρεψαν» τη χριστουγεννιάτικη αγορά


Τα χαράτσια «κούρεψαν» τη χριστουγεννιάτικη αγορά
 Ο 13ος μισθός για όσους τον λαμβάνουν ακόμα, δεν κατευθύνθηκε, όπως αναμενόταν, στη χριστουγεννιάτικη αγορά, που χτύπησε στην «ξέρα» της οικονομικής δυσπραγίας.
Οι έμποροι μετρούν τις «πληγές» τους καθώς τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά.

Οι απώλειες στις πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής σε σύγκριση με πέρυσι, έφτασαν το 30%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής  Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ),  η πτώση σε...