Σελίδες

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Κρίση προκαλεί ο Λ.Παπαδήμος και εκβιάζει με έξοδο από το ευρώ


 Για μετωπική σύγκρουση με τα εκλεγμένα κόμματα πάει ο Λ.Παπαδήμος και η ομάδα των επιχειρηματιών και των ξένων πρεσβειών που τον στηρίζουν: Φέρεται αποφασισμένος να επιβάλει τα νέα φορολογικά μέτρα, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, γενικά επιπλέον μέτρα οικονομικής εξαθλίωσης τα οποία θεωρούν οι ξένοι ότι είναι αναγκαία για να συγκεντρωθούν φόροι και να επιστραφεί όσο μεγαλύτερο μέρος των δανείων που οφείλονται και προβάλουν πάλι τον μπαμπούλα της εξόδου από το ευρώ (κατά πόσο είναι "μπαμπούλας" πλέον, είναι ζητούμενο...) και το ποσό των 89 δισ. ευρώ της δανειακής σύμβασης.
Έτσι προτίθεται να φέρει άμεσα προς ψήφιση νέα νομοσχέδια, αλλά βέβαια, επειδή δεν υπάρχουν υπουργοί για να ετοιμάσουν, θα τα ετοιμάζει το Μαξίμου απ' ευθείας! Δηλαδή οι ξένοι! Μάλιστα έχει φτάσει στο σημείο να ... απειλεί και με ανασχηματισμό (!) ο διορισμένος πρωθυπουργός, "αν δεν προχωρήσει το κυβερνητικό έργο"!
Είναι πρωτοφανές και σημείο των καιρών που ένας διορισμένος στην θέση του πρωθυπουργού, τραπεζίτης με την στήριξη των ξένων θέλει να κυβερνήσει κανονικά, ενώ ο ρόλος του είναι...

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΣΡΑΗΛ-ΙΡΑΝ


της Δρος Έλενας Σταύρου*

Για τους μελετητές, ο ενδεχόμενος ή επικείμενος νέος αυτός πόλεμος παρουσιάζει έντονο ειδικό ενδιαφέρον. Για την Ελλάδα και την Κύπρο, το Ισραήλ εξελίσσεται σε προμαχώνα που θα απορροφήσει κάθε μορφής επιθετική ενέργεια εναντίον τους, από την Τουρκία και τα μουσουλμανικά στίφη. Η ανθρωπότητα διαπιστώνει ότι το υφιστάμενο παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας είναι ανίκανο να αποτρέπει τη δημιουργία συνθηκών που οδηγούν σε «αναπόφευκτους πολέμους».
 Η ιστορία αποφαίνεται και διδάσκει ότι όλοι γνωρίζουν «το γιατί, το πότε και το πώς» να ξεκινήσουν έναν πόλεμο, αλλά κανείς ποτέ δεν γνωρίζει το «πώς» να τον τελειώσει.

Στο Ιράν, αφότου «Κλήρος και Λαός» ανέτρεψαν τη Μοναρχία το 1979, η απεξάρτησή του από τη Δύση αφύπνισε και εξέθρεψε τη φιλοδοξία τού σκοταδιστικού καθεστώτος του να εξελιχθεί στην περιφερειακή ηγέτιδα δύναμη του σιιτικού κλάδου του Ισλάμ, προσδίδοντας, όμως, επιπρόσθετα στη στρατηγική αυτή, έντονα πολιτικά, κοινωνικά και...

Μπαίνω φυλακή…Εθελοντικα! (aka Μπένυ,GAP και Τρόικα, ψάχνουν για Μαλάκες και…μας βρίσκουν!)




(σ.σ.netakias-Επειδή ο ΠΠ είναι χείμαρρος, σε απλά Ελληνικά, ζητάνε “εθελοντικά” να μειωθεί το χρέος μας και τελικά καταλήγουμε να χάσουν τα λεφτά τους μόνο τα Ελληνικά Ταμεία ! ! !)
του Πόρτα-Πόρτα
Μπαίνω φυλακή…Εθελοντικα και είμαι Τραπεζίτης ή Δκτης Ασφαλιστικού Ταμείου.
Από τον Πόρτα – Πόρτα
ο οποίος ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ… δλδ χωρίς να ρωτήσω κανέναν και διότι έτσι γουστάρω τι κάνω??
ΜΕΙΩΝΩ την ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ του Νομικού Προσώπου το όποιο διοικώ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.. δλδ “εγώ θέλω και το απομειώνω”…
Πόσα χρόνια ΦΥΛΑΚΗ θα πάνε οι Δκτες των Ασφαλιστικών Ταμείων οι οποίοι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ θα μειώσουν 50% τα αποθεματικά των Ασφαλισμένων ???
Ποσα χρονια ΦΥΛΑΚΗ θα πανε οι Δκτες Τραπεζων οι οποιοι θα κανουν το ιδιο ( και ειδικα αυτοι σε τραπεζες οπου το δημοσιο εχει συμφεροντα ) ???
Υπαρχει ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ στο να ΚΛΕΨΩ τα $$ των καταθετων-ασφαλισμενων επειδη με εκβιαζει...

Το αντί Καραμανλικό Kontra και η λευκή ψήφος


Το post αυτό αφιερώνεται στο μεγαλύτερο πολιτικό λαμόγιο που υποτίθεται ότι είναι έγκριτος συνταγματολόγος, τον κύριο Βενιζέλο και θα καταλάβετε στο τέλος το γιατί.


Χθες βράδυ 03-Ιαν-2012 στην εκπομπή Επί του Πιεστηρίου του κυρίου Μάκη Κουρή συνεχίστηκε η παραπληροφόρηση των Ελλήνων Ραγιάδων. 


Ακούστε το video και θα σας τα εξηγήσω στη συνέχεια.



Να σημειώσω εδώ ότι προσπαθούσα όση ώρα μίλαγαν για το θέμα να καλέσω στο τηλέφωνο της εκπομπής και λάμβανα το μήνυμα ότι το τηλέφωνο δεν λειτουργεί λόγω βλάβης.


Το τελικό συμπέρασμα λοιπόν που έμεινε στους ραγιάδες τηλεθεατές είναι ότι η λευκή ψήφος ενισχύει το πρώτο κόμμα. Και οι ραγιάδες πήγαν ήσυχοι για ύπνο.


Η πραγματικότητα όμως απέχει κατά πολύ.


Ο τελευταίος εκλογικός νόμος που ισχύει μέχρι και σήμερα ψηφίστηκε 5-Ιουνίου-2007 και για όποιον ενδιαφέρεται παραθέτω το link στο...

Η είδηση είναι από το «ΕΘΝΟΣ» που πρωτοστάτησε στην παραπομπή Ανδρέα το «βρώμικο 89» και από σπόντα από το 1greek. Πιστεύει κανείς σας (ιδίως από σας τους ηλίθιους ΠΑΣΟΚους) ότι η φυλλάδα.... «μόλις το πληροφορήθηκε»;


Πάρτυ μίζας στις εφορίες και στα τελωνεία
Απίστευτες αποκαλύψεις για τη δράση των κυκλωμάτων που θησαύριζαν σε βάρος του Δημοσίου. Στις εφορίες κάποιοι υπάλληλοι «άνοιξαν σαμπάνιες», όταν το υπουργείο Οικονομικών εξήγγειλε ρυθμίσεις για περαίωση, ενώ τελωνειακοί εδώ και έναν χρόνο έχουν βραχυκυκλώσει την εγκατάσταση μηχανισμού ελέγχου στα βενζινάδικα για την αποτροπή λαθρεμπορίου καυσίμων.
Στον ίδιο «ρυθμό» και στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας που ενέχονται στη μαφία του παραεμπορίουΕνα ατέλειωτο πάρτι μίζας στις εφορίες και στα τελωνεία σε βάρος των φορολογουμένων έχει στηθεί από επίορκους υπαλλήλους, όπως αποκαλύπτει δικαστική έρευνα.
Την ίδια στιγμή, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης,...

Μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αποχωρεί κι αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο για νέο κόμμα


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζι , ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το κόμμα που τον εξέλεξε και παρά τα συνεχή ατοπήματά του δεν τόλμησε να τον διαγράψει!

Με μια τουλάχιστον παράδοξη ανοχή ο Γ.Παπανδρέου αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ.Ξυνίδης και Πεταλωτής, σφύριζαν αδιάφορα κάθε φορά που ο κ.Μάταντζι μιλούσε για την “τουρκική μειονότητα”. Τώρα ο κ.Μάταντζι ανακοίνωσε,ότι “η μειονότητα πλέον πρέπει να αφήσει τα παλιά πίσω, και να σκεφτεί να πάει μπροστά με νέους πολιτικούς σχηματισμούς”.

Ο Μάντατζι μιλώντας σε δημοσιογράφους του μειονοτικού Τύπου είπε πως “ο Παπανδρέου δεν κράτησε τις υποσχέσεις που έδωσε, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον εθνικιστικό κομμάτι του κόμματος και έτσι απέτυχε”. Δεν ξέρουμε τι...

ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ, ΚΟΜΒΙΚΟ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ


του Αντώνη Χατζηαντώνη*
Το 1912, μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Τούρκους και τη φυγή των μουσουλμάνων που έφευγαν άρον-άρον ανατολικά, δημιουργήθηκε πρόβλημα με τις περιουσίες που άφηναν πίσω τους. Κάτι ανάλογο με την περίπτωση των Τουρκοκυπρίων, που εγκαταστάθηκαν στον βορρά, αμέσως μετά το ξεσπίτωμα των Ελληνοκυπρίων από τις εστίες τους. Τότε, κατά το 1912, γηγενείς Μακεδόνες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τη δυσπραγία στην οποία βρέθηκαν οι Τούρκοι πρόσφυγες, προσφέροντάς τους εξευτελιστικές τιμές για να αποκτήσουν την εγκαταλειμμένη περιουσία τους. Πολλοί εδέχοντο.
Όμως, δέκα χρόνια αργότερα, με τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, μεγάλο κύμα Μικρασιατών προσφύγων εγκατέλειπαν όπως-όπως τη φλεγόμενη Ιωνία, ερχόμενοι στην Ελλάδα. Ενάμισι εκατομμύριο πρόσφυγες έφταναν ...

Άλλο ένα εργοστάσιο κλείνουν οι κομμουνιστές: Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση εργατών της Χαλυβουργίας με εργοδοσία και υπουργείο


Άκαρπη ήταν η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μεταξύ εκπροσώπων της διεύθυνσης της Ελληνικής Χαλυβουργίας, νομικών εκπροσώπων των εργαζομένων και του υφυπουργού Εργασίας, Γιάννη Κουτσούκου.

Η πλευρά της εργοδοσίας επέμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης της επιχείρησης και των απολύσεων που αυτή συνεπάγεται.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι έμειναν αμετακίνητοι στις θέσεις τους ζητώντας την επαναπρόσληψη των 50 απολυμένων συναδέλφων τους, καθώς και την επιστροφή όλων στην 8ωρη εργασία, χωρίς μείωση μισθών.

Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούν για σχεδόν δύο μήνες. Πηγή

Μια φαινομενικά «άσχετη ιστορία»: ονοματολάτρες, βατοπεδινά δικαιώματα, ισλανδικές βόλτες....

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ
petefris@otenet.gr-Αgelioforos.gr

Η Ελλάδα, ελευθερώνοντας το Αγιον Ορος το 1912, βρίσκει τους πολυάριθμους Ρώσους μοναχούς σε αναστάτωση. Είναι χωρισμένοι σε «ονοματολάτρες» (Imiaslavtsy) και «ονοματοδιώκτες» (Imiabortsy). H ελληνική επικράτηση στο Αιγαίο τούς ενοχλεί. Μισού αιώνος αγώνες, διπλωματικές και στρατηγικές κινήσεις πάνε στράφι. Αγωνίστηκαν να γεμίσουν τον Αθωνα πεπαιδευμένους, αφοσιωμένους καλόγερους, ξόδεψαν τεράστια ποσά σε χρήματα, υπηρεσίες και εξοπλισμό (ακόμη και ειδική ταχυδρομική υπηρεσία διέθεταν στον Αθω από το 1910) και τώρα, ένα βιβλίο με τίτλο Na Gorakh Kavkaza («εκ του Ορους Καυκάσου»), που έγραψε ένας μεγαλόσχημος μοναχός που έζησε ως στάρετς στα βουνά, δημιούργησε μέγα σχίσμα στη Ρώσικη Εκκλησία.

Ονοματολάτρες
Ο συγγραφέας του βιβλίου Ιλαρίων υποστήριζε, απλά, αυτό που περιείχε τόσο ο πλατωνισμός όσο και η Καμπάλα, ακόμη και επιστημολογικές θεωρίες συνδεδεμένες με τα μαθηματικά: ο Θεός είναι το όνομά του.Η θεωρία δεν ήταν πρωτοφανής, αλλά αγρίεψε, και άρχισαν συζητήσεις και εντάσεις στη Ρώσικη Ιερά Σύνοδο. Ο επιφανέστερος ονοματολάτρης ήταν ένας ευγενής Ουσάρος, ο Αλέξανδρος Μπουλάτοβιτς, αργότερα μοναχός Αντώνιος, που έζησε ένα διάστημα στην Αιθιοπία, βοηθώντας τους εντόπιους εναντίον των Ιταλών και νωρίς έγινε καλόγερος και ήρθε στο Ρωσικό.

Η διαμάχη
Οι Ρώσοι δεν άλλαξαν το αίτημά τους στις δαιδαλώδεις διαπραγματεύσεις του Λονδίνου, το 1913. Ηθελαν να διοικηθεί το Αγιον Ορος από τις έξι ορθόδοξες εκπροσωπήσεις ως διεθνώς κατοχυρωμένο ανεξάρτητο κρατίδιο, με προεδρεύουσα τη ρωσική πλευρά. Εχοντας το 60% του αριθμού των μοναχών, ήλπιζαν να κερδίσουν ως μονές τις πελώριες ρώσικες σκήτες που δεν μπορούσαν να μετατραπούν σε κάτι καλύτερο με την υπάρχουσα ρύθμιση. Αλλά αντιτάχθηκαν λυσσαλέα οι ρωμαίικες μονές, που έστειλαν αντιπροσωπείες στο Λονδίνο. Η ίδια η Ελλάδα το συζητούσε χωρίς πάθος, αφού εκείνους τους μήνες είχε τον μπελά της Βουλγαρίας. Οι μεγάλες δυνάμεις απέρριψαν αυτήν την πρόδηλη επιθυμία αδάπανης επιρροής, στη Μεσόγειο, της ρωσικής πλευράς. Οι Ρώσοι μάλλον το περίμεναν. Αλλά η βασική συνέπεια ήταν καταστροφική γι' αυτούς. Οι σκήτες δεν μπορούσαν να είναι αδέσποτες ή ομοδέσποτες. Η μεγάλη σκήτη του Αγίου Ανδρέα, το λεγόμενο Σαράι, υπαγόταν πλέον στη μονή Βατοπεδίου. Σε λίγα χρόνια δεν υπήρχε «ρωσικός κίνδυνος» στο Ορος. Ολα τα ξεκίνησε το ρωσικό πολεμικό «Ντόνετς», που μαζί με άλλα τρία μεταφορικά πλοία κατέφθασε στο Ορος με τον αρχιεπίσκοπο Χερσώνος Νίκωνα. Ο στολίσκος στάθμευσε στην Πόλη και σε ελάχιστο διάστημα, φτάνοντας στο Ρωσικό, επιτέθηκε στους ονοματολάτρες με γυμνές ξιφολόγχες. Ηξεραν ποιοι ήταν, διότι είχε προηγηθεί μια εσωτερική ψηφοφορία.Τέσσερις νεκροί και σαράντα οκτώ τραυματίες που έμειναν στο νοσοκομείο και εκατοντάδες ονοματολάτρες που οδηγήθηκαν στη Ρωσία, αποσχηματίστηκαν και έμειναν εκεί. Ας σημειωθεί ότι οι εχθροί των ονοματολατρών απαξιώθηκαν, η σύνοδος που είχε συγκληθεί για να επιλυθεί το θέμα τους δεν έγινε ποτέ λόγω Οκτωβριανής Επανάστασης και ότι το βιβλίο του Ιλαρίωνα κυκλοφόρησε πάλι το 1999, πρώτη φορά από το 1907, και οι ονοματολάτρες δε διώκονται μήτε θεωρούνται επισήμως αιρετικοί στη Ρωσία.

Τι σχέση έχουν οι ονοματολάτρες με το σήμερα;
Εχουν σχέση με την προσέγγιση των σημερινών Ρώσων στον Εφραίμ, ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου. Οπως γράφει ένας σπουδαστής που έκανε μάστερ για το ζήτημα: (http://www.samizdat.com/imiaslavtsy.html) «Η σκήτη του αγίου Ανδρέα υπήχθη στο ελληνικό μοναστήρι του Βατοπεδίου, κι έτσι κάθε σημαντική ενέργεια, όπως η αντικατάσταση ηγουμένου της σκήτης, απαιτούσε την επίσημη έγκριση του ηγουμένου της Βατοπεδίου».

Με τη θερμή φιλία και υποστήριξη προς τον Εφραίμ, ιδίως του Ιδρύματος «Αγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος», που έχει αναλάβει μεταξύ άλλων και τον ορθόδοξο διάλογο με τις άλλες θρησκείες, ακόμη και το Σαράι μπορεί να «εποικισθεί» παλι με Ρώσους μοναχούς (αφού στον Αγιο Παντελεήμονα οι μοναχοί δεν είναι Ρώσοι αλλά Ουκρανοί). Δεκάδες σκήτες ορθοδόξων από τα ρώσικα κράτη μπορούν να διαμορφωθούν, υπαγόμενα στο Βατοπέδι, χωρίς να μπορεί να παραβιαστεί από την Ιερά Σύναξη το αυτοδιοίκητο της Βατοπεδίου. Αυτό το Ιδρυμα είναι γνωστό παγκοσμίως και μάλιστα, στην ιστοσελίδα του, έχει προαναγγείλει θεολογικό συνέδριο στο Βόλο (24-27 Μαΐου 2012: Εκκλησιολογία και Εθνικισμός στη μεταμοντέρνα Εποχή).

Τι γυρεύεις στο Ρέικιαβικ, εσύ, ένας Κύπριος;
Εξάλλου σε φιλικό προς το Ιδρυμα site (Voices from Russia) όπως και σε πολλά ακόμη ρώσικα, η ειδησεογραφία υπέρ του Εφραίμ και εναντίον των Αμερικανών καλά κρατεί. Ενα μέλος των «Λύκων της Νύχτας», ονόματι Βλαδισλάβ, που γνωρίζει προσωπικά τον πατέρα Εφραίμ, μίλησε για την ασκητική ζωή του και εξήγησε ότι ο πραγματικός λόγος για τον κατατρεγμό του είναι «η απόπειρα της ΕΕ να απογυμνώσει τον Αθω από το θείον, να τον καταστρέψει ως Αγιον Τόπο, να τον μετατρέψει σε τουριστικό κέντρο αναψυχής και να τιμωρήσει τον ηγούμενο Εφραίμ για τη ρωσοφιλία του και για την πίστη του στην Ορθόδοξη Ανασυγκρότηση της Ρωσίας». Δε λείπουν και «πληροφορίες» όπως «η υπόθεση μοιάζει με την περίπτωση των αμερικάνικων ραδιουργιών εναντίον του Πατριάρχη Μάξιμου Βαπορτζή το 1948. Οι Αμερικανοί έστειλαν το «δικό τους» υποψήφιο στο Φανάρι με το προσωπικό αεροπλάνο του προέδρου Τρούμαν». Ο Βαπορτζής ήταν Οικουμενικός Πατριάρχης για δυο χρόνια. Οι συντάκτες εννοούν τον διάδοχό του Αθηναγόρα και ο «αμερικάνικος» ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι πρόδηλος. Δεν ανατυπώνω το κλίμα και την εξαγριωμένη προπαγάνδα ενάντια στην «πουλημένη» ελληνική ηγεσία, αλλά ανάμεσα σε διάφορα τραγικά και δύσκολα βγαίνει και μια ενδιαφέρουσα ειδησούλα: τον περασμένο Αύγουστο ήταν στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας ο Εφραίμ αυτοπροσώπως! Προσευχήθηκε υπέρ της ανέγερσης ορθόδοξου ναού στο Ρέικιαβικ στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου, του Πατριαρχείου της Μόσχας εκεί. Οταν λέμε ρωσόφιλος, το εννοούμε εμπράκτως. Εως τα Φράατα και τους Υπερβορείους. Τελικά, ποιος αποφάσισε για τη Ρωσία; Ο «ρωσόφιλος» ή ένα βαθέως κοιμώμενον «κλίμα Κωνσταντινουπόλεως», που νομίζει πως γιορτάζουμε την πρωτοχρονιά του «Χατ-ι -Χουμαγιούν»;

Σύνοψη
Ο Εφραίμ, που έγινε ηγούμενος το 1990 (χρονολογία επίσης της ίδρυσης του Ιδρύματος «Αγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος»), κατέχει κάτι πολύτιμο για τους Ρώσους, λόγω της ηγουμενίας του: τη διαδικασία αποκατάστασης των ρωσικών σκητών που ανήκουν στο Βατοπέδι, χωρίς παρέμβαση της ελληνικής Πολιτείας ή άλλων μονών. Σε συνδυασμό με την εκ νέου εκλογή του Πούτιν, την καταγγελία ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο ακολουθεί τα βήματα των Αμερικανών και με τη δόμηση μιας πολιτικής κίνησης τύπου Ναπαίων, από αποσπάσματα του ΛΑΟΣ και ομάδων εναντίον του Οικουμενισμού, προδήλως αντιτουρκικών, σε συνδυασμό και με μη θρησκευτικές κινήσεις από Ρώσους πολίτες ελληνικής καταγωγής.

Η Ελλάδα πληρώνει πανάκριβα την ανοησία της στρατιωτικής της επέμβασης, ως απολειφάδι της Αντάντ, στην Ουκρανία. Από πτωχαλαζονεία και βλακώδη αίσθηση πως είναι καλύτερα να είσαι ακόλουθος μιας αποικιακής δύναμης, παρά αντίπαλός της. Αυτά που σημειώνω δεν έχουν καμία μορφή καταγγελίας. Απλώς ζητώ ως πολίτης από το ελληνικό Δημόσιο και την ιερή κοινότητα του Αγίου Ορους να εγκύψει στο ζήτημα, αφήνοντας στην άκρη την αιδήμονα σιωπή και τα λανθασμένα μετρήματα σε σχοινία και μοδίους. Ο ελληνικός πολιτικός λόγος, ειδικά στην εξωτερική πολιτική, πρέπει να καταστεί επειγόντως δημόσιος, διότι από την πολλή μυστικοπάθεια γνωρίζουν τις προθέσεις μας οι αγρότες της Βανδέας και κτηνοτρόφοι Γκαγκαούζοι, αλλα όχι, φοβούμαι, οι καλόγεροι που τιμούν τον Αθωνα και τα νέα παιδιά του υπουργείου του εξωτερικού Φλοιού. πηγή

«Δυο φορές ξένος»: Ο ξεριζωμός Ελλήνων και Τούρκων στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπρους Κλαρκ.


Το ντοκιμαντέρ «Δυο φορές ξένος» εστιάζει στους διωγμούς των Βαλκανίων μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις με ιστορικούς και συγκλονιστικές προφορικές μαρτυρίες προσφύγων από την Ελλάδα και την Τουρκία.
Μέσα από μαρτυρίες και σπάνιο αρχειακό υλικό, το ντοκιμαντέρ «Δυο φορές ξένος» εστιάζει στους διωγμούς των Βαλκανίων.
Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπρους Κλαρκ, το ντοκιμαντέρ «Δυο φορές ξένος» των Ανδρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ εγκαινιάζει για το 2012 το πρόγραμμα προβολών του Cine Doc στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
Το φιλμ προβάλλεται τη μεθεπόμενη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στο auditorium...

Συμφωνούμε στον στόχο αλλά όχι στον τρόπο.


 Ο Αιτωλός γράφει..

Αυτό το «επιχείρημα» της ΝΔ μοιάζει σαν ένας  δικαστής να έχει  καταδικάσει κάποιον σε θάνατο και ο κλητήρας να ρωτά τον θανατοποινίτη πως θέλει να τον εκτελέσουν, με απαγχονισμό, στην ηλεκτρική καρέκλα ή με θανατηφόρο ένεση.
Ποιος είναι τελικά ο στόχος; Ποιος τον όρισε;
Αυτό που προβάλει σαν στόχος είναι η μετατροπή του χρέους  σε ενυπόθηκα δάνεια κάτω απ’ το Αγγλικό δίκαιο.
Αυτό που προβάλει σαν στόχος είναι η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Σ’ αυτά, δλδ στην ταμπακέρα, τι έχουν να πουν οι «φωστήρες» της ΝΔ.
Ο στόχος για μετατροπή του χρέους  σε ενυπόθηκα δάνεια υπό το Αγγλικό δίκαιο είναι...

Όταν η πολιτική κατεβαίνει στο πανεπιστήμιο

«Την τύχη του κάθε λαός
την κάνει μοναχός του
και όσα του φταίει η κούτρα του
δεν του τα κάνει ο εχθρός του
» 

Στο βιβλίο του Πολυχρόνη Ενεπεκίδη «Η Δόξα και ο Διχασμός», στη σελίδα 373, περιέχεται μία παράγραφος, η οποία διατηρεί την επικαιρότητά της. Την μεταφέρω: «Γενικώς είναι περίεργη η πολιτεία των καθηγητών του αθηναϊκού πανεπιστημίου, που κατήλθαν κατά καιρούς εις την πολιτικήν. Τας περισσότερας φοράς υπέστη ο ελληνικός λαός την πολιτική των δραστηριότητα, ως την εκδίκησιν τού πανεπιστημίου απέναντι του Κράτους, διά το μηδαμινόν ποσοστόν του προϋπολογισμού, το διδόμενον προς το ανώτατον ίδρυμα. Εις την περίπτωσιν του Σπυρίδωνος Λάμπρου υπάρχει τουλάχιστον το δικαιολογητικόν ότι δεν είναι ο καθηγητής που κατήλθε εις την πολιτικήν, αλλά η πολιτική κατήλθε και κατέληξεν εις τον Λάμπρον». 

Ίσως είναι σκληρός και άδικος ο λόγος του Ενεπεκίδη κατά του Λάμπρου... αλλά φιλτάτη η αλήθεια. Ο Λάμπρος ήταν λαμπρός ιστορικός και μεσαιωνοδίφης, δεινός ερευνητής, διεθνούς κύρους πανεπιστημιακός, όμως ενεπλάκη με την πολιτική σε μια ταραγμένη εποχή. Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1916, προσκληθείς από τον βασιλιά Κωνσταντίνο, ανέλαβε την πρωθυπουργία, παραμένοντας στην αρχή μέχρι την 21η Απριλίου του 1917. Εν μέσω, δηλαδή, Εθνικού Διχασμού. Μετά την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου και την εγκατάσταση του Βενιζέλου, ο...

Πρωτοχρονιάτικο πολιτικό τοπίο


veriablogs.gr
Ο Λουκάς Παπαδήμος επισκέπτεται τους άπορους … Η κατάσταση που υποδεικνύει αυτή η πρωτοσέλιδη είδηση θα ερμηνευόταν ως σχιζοειδής από τους ψυχιάτρους, αλλά πιο κοντά στην πραγματικότητα θα ήταν μια αστυνομική ερμηνεία: ο ένοχος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Ο τραπεζίτης-πρωθυπουργός που απεργάζεται τον πολλαπλασιασμό των απόρων εξακριβώνει επιτόπου το αποτέλεσμα του έργου του.
Τα διαγγέλματα της Πρωτοχρονιάς και οι παρεμβάσεις κυβερνητικών και άλλων παραγόντων ήταν πολεμικά ανακοινωθέντα από το “μέτωπο του ευρώ”. Μια προσπάθεια να βγει ο κόσμος από τη χαλαρή διάθεση των ημερών και να εισέλθει ξανά στο τρομοκρατικό θρίλερ της επόμενης “δόσης” των δανείων και των δεινών που θα έλθουν αν “μας διώξουν από το ευρώ”. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Λ. Παπαδήμος, αλλά και ο Β. Ράπανος, πρόεδρος της Ελληνικής  Ένωσης  Τραπεζών και διοικητής της Εθνικής, η γνωστή και μη εξαιρετέα Α. Διαμαντοπούλου και φυσικά ο Π. Καψής, το πρόσωπο των...

Η Ελληνίδα παρουσιάστρια που κατέκτησε την τηλεόραση της Κίνας



Σε χιλιάδες τηλεοπτικούς δέκτες στην Κίνα εμφανίζεται καθημερινά η Ελληνίδα Τίνα Σοφού, παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού NTD εδώ και ενάμιση χρόνο.

Αυτό που ώθησε την Τίνα Σοφού να ενταχθεί στο δυναμικό του καναλιού ήταν όταν έμαθε ότι το NTD ήταν εκείνο που έκανε γνωστή την επιδημία του SARS στο κινεζικό κοινό -τρεις εβδομάδες πριν το Πεκίνο- σώζοντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες ζωές.

«Ήταν το ελληνικό πνεύμα μέσα μου που με έκανε να πω το «ναι». Ήταν το...

Γιατί πρέπει να πληρώνουν τα κράτη 600 φορές υψηλότερα επιτόκια από τις τράπεζες;


γράφουν οι Michel Rocard* και Pierre Larrouturou* στη Le Monde

Η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα δάνεισε μυστικά στις προβληματικές τράπεζες το ποσό των 1.200 δισ. δολαρίων στο απίστευτα χαμηλό επιτόκιο του 0,01%.

 Αυτοί οι αριθμοί είναι απίστευτοι. Γνωρίζαμε ήδη ότι στο τέλος του 2008, ο Τζορτζ Μπους και ο Χένρι Πόλσον είχαν βάλει στο τραπέζι 700 δισεκατομμύρια δολάρια (540 δισ. ευρώ) για να σώσουν τις αμερικανικές τράπεζες. Ένα τεράστιο ποσό. Ωστόσο, ένας Αμερικανός δικαστής αποφάνθηκε πρόσφατα υπέρ των δημοσιογράφων της Bloomberg που ζητούσαν να είναι διαφανής η Κεντρική τους Τράπεζα σχετικά με τη βοήθεια που η ίδια προσέφερε στο τραπεζικό σύστημα.
Μετά την εξέταση 20.000 σελίδων διαφόρων εγγράφων, η Bloomberg απέδειξε ότι η Federal Reserve δάνεισε κρυφά σε προβληματικές τράπεζες το ποσό των 1.200 δισεκατομμυρίων με το απίστευτα χαμηλό επιτόκιο του 0,01%.
Εν τω μεταξύ, σε πολλές χώρες, οι άνθρωποι υποφέρουν από...

Η ανεπάρκεια της διανοητικής ανάλυσης και κατανόησης

brainytr
Η ανεπάρκεια της διανοητικής αναλυσης και κατανόησης
Η ανεπάρκεια συναισθηματικής αντίδρασης
Αυτό είναι ένα σημείο που απαιτεί μεγάλη προσοχή, γιατί συχνά ο άνθρωπος εξαντλεί τη σχέση του με τις έννοιες στο διανοητικό επίπεδο -όσο υψηλού επιπέδου και αν είναι αυτό- ενώ στο ψυχολογικό επίπεδο (που δεν συμπίπτει με το συναίσθημα ή το νου, αλλά είναι ευρύτερο και περιεκτικότερο) εξακολουθεί να είναι τόσο ξένος προς αυτές όσο και πριν. 
Για παράδειγμα, σύμφωνη με αυτή την αλήθεια είναι η «ξύλινη γλώσσα» των πολιτικών, δηλαδή ο άνευ ουσίας λόγος (που συχνά βέβαια είναι και άνευ διανοητικής αντίληψης) ο οποίος δεν έχει καμμία επιρροή στην πράξη τους, υπαρχούσης έτσι μιας ειδεχθούς απόστασης ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη. Αυτή η απόσταση ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη δεν επιτρέπει την ορθή πράξη, την αληθινή πράξη.  
Ωστόσο, αντίστροφα, και η διανοητική ανάλυση είναι αναγκαία, γιατί αλλοιώς μπορεί κανείς να καταλήξει σε εύκολες και μεγαλόστομες αοριστολογίες συναισθηματικού τύπου, χωρίς τον κόπο της δοκιμασίας της αντίληψης στο πεδίο των φαινομένων.
Και στις δύο τελικά περιπτώσεις ο εαυτός αποξενώνεται από την πράξη, παρά τη λεκτική απαίτηση για «πράξη» που εκφράζεται συνήθως με το θλιβερό ρεφραίν των πολιτικών «ας αφήσουμε τα λόγια και ας πάμε στην πράξη»!, που στο βάθος σημαίνει ότι δεν μπορούν να σκεφθούν ή ότι δεν διαθέτουν χρόνο για κάτι τέτοιο. Μόνον που δεν βλέπουμε πράξη ούτε στο πεδίο της πολιτικής ή της δημόσιας ζωής ούτε της ατομικής ζωής, βλέπουμε μόνον...

ΛΟΥΚΑ, που πήγαν τα λεφτά;;;


Όταν μια επιχείρηση πάρει ένα δάνειο από μια Τράπεζα, δίνει λογαριασμό στο Συμβούλιο και εξηγεί από την μέρα που εκταμιεύτηκε, που πήγε, πως ξοδεύτηκε!

Όταν ένα νοικοκυριό λάβει ένα δάνειο πχ στεγαστικό, τότε από κοινού, ο σύζυγος με τη σύζυγο παρακολουθούν την πορεία των εξόδων τους και την πληρωμή των δαπανών!

Όταν μια χώρα όμως πάρει ένα δάνειο τι γίνεται; 

Δεν πρέπει να υπάρχει απόδοση λογαριασμού στους πολίτες , μιας και γι’αυτούς πάρθηκε (υποτίθεται) το δάνειο και αυτοί θα κληθούν να το αποπληρώσουν!

Αυτονόητο ε;

Μιας και είναι αυτονόητο, με όλον αυτό τον ορυμαγδό των δανείων που έχουμε λάβει...

O "ΦΡΟΥΤΑΚΙΑΣ" ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΗΛΘΕ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙ.. ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ...!!!


ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ και ΟΠΟΥ... "ΦΥΓΕΙ--ΦΥΓΕΙ"...!!!

Ημέρες όπως τότε πού κρυβόταν όταν έπαιζε λάθρα τα "φρουτάκια" και τον κυνήγησαν από το Πασοκ, θύμισε η επισκεψη του Βουλευτή του ΛΑΟΣ Αλ. Χρυσανθακόπουλου στα Ιωάννινα...
Ήλθε στα κρυφά και έφυγε σαν κυνηγημένος...!!!
Συνέντευξη έδωσε στα κρυφά και μάλιστα μαγνητοσκοπημένη, κατ'εντολή του αρχηγού του, προφανώς γιά να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις ζωντανές συνεντεύξεις με καταγγελτικό λόγο καί περιεχόμενο πού έδωσε ο π. Αν/τής Γραμματέας τού κόμματος Παν.Αποστόλου πού στην κυριολεξία ξεγύμνωσε Καρατζαφέρη και ΛΑΟΣ γιά την ακολουθούμενη πολιτική και...

Μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του; Τιμά ή θίγει τον Θεσμό του ΠτΔ; Είχε άραγε ποτέ του τα απαραίτητα προσόντα;

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Με την ανατολή του 2012, ο Ανώτατος Άρχοντας της πατρίδος μας κ. Παπούλιας υπέπεσε σε νέο βαρύτατο θεσμικό ατόπημα. Ξέχασε πως είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο θεματοφύλακας των θεσμών και του Συντάγματος της χώρας, δηλαδή ο πραγματικός ρυθμιστής του πολιτεύματος και θυμήθηκε, ενεργώντας ως υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (ρόλο που προφανώς ποτέ δεν ξέχασε), πως έπρεπε να στηρίξει με νέες δηλώσεις του τις δυνάμεις κατοχής, της κυβέρνησης Παπαδήμου, φθάνοντας την οργή και την υπομονή του λαού μας στα όριά της.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή υποδέχτηκε στην καθιερωμένη εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο την πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας καθώς και τους κοινωνικούς φορείς όπου του μετέφεραν τις ευχές τους για το νέο έτος. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε με περίσσια θρασύτητα στους δημοσιογράφους πως αισθάνεται ότι «με την κυβέρνηση Παπαδήμου επικρατεί ύφεση και έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός. Του γίνεται πόλεμος. Τοβλέπω στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσαν να μην γίνονται, αφού όλοι δηλώνουμε και ζητάμε τα πολλά χρήματα από την Ευρώπη». Επιπλέον, πρόσθεσε πως «είναι αισιόδοξος για την οικονομική πορεία της χώρας καθώς οι Ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό αρχίζουν να αναπτύσσονται, αφού ένας τεχνοκράτης σαν τον κ. Παπαδήμο εμφανίζεται αισιόδοξος και θα πρέπει να συμμεριστούμε αυτή την αισιοδοξία». Τέλος ζήτησε, με μια παρέμβαση ωμής αθλιότητας, από τα Μ.Μ.Ε. να μη μεταφέρουν τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν, επιδιώκοντας να συγκινήσουν τον κόσμο, αλλά να...

Με αφορμή το θάνατο του Κιμ Γιόνγκ. Πόσο εύκολα ξεχάσαμε τον δυνάστη των Αλβανών και των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, τον Ε. Χότζα!!


Να μην ξεχνάμε αδέλφια ότι υπήρχαν Έλληνες, Ηπειρώτες-Μακεδόνες κτλ που μοίραζαν προπαγανδιστικά φυλλάδια του αλβανικού καθεστώτος στην Ελλάδα. Να μην ξεχνάμε για να διδασκόμαστε, όχι τίποτε άλλο! Είπαμε, ο φασισμός έχει πολλές αποχρώσεις. Εκτός από την έκδοση του μαύρου, υπάρχει και ο κόκκινος, ο πράσινος, ο φαιοκόκκινος, ο φαιοπράσινος...

Όσο και αν προσπαθεί η προπαγάνδα η αλήθεια αποκαλύπτεται. Από την φύση της η αριστερά παράγει ολοκληρωτισμό, παράνοια, τρομοκρατία και μισανθρωπιά...


Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-ιλ είναι ακόμη πιο περίεργο και απεχθές από ό, τι νομίζατε.

Μετάφραση: A Nation Of Racist Dwarves, του Κρίστοφερ Χιτσενς (1949-2011) δημοσιευμένο τον Φεβρουάριο του 2010.

Στην επίσκεψη μου στη Βόρεια Κορέα πριν από μερικά χρόνια, είχα την τύχη να έχω ένα αρκετά καλόκαρδο «υπεύθυνο» τον οποίο θα καλέσω κ. Τσάε. Αυτός με οδήγησε υπομονετικά σε όλη τη κατεστραμμένη και πεινασμένη χώρα, εξηγώντας τα πράγματα με τη βοήθεια ενός είδους μηχανισμού άρνησης και ποτέ δεν φαινόταν να χάνει το ενδιαφέρον του για τα γιγάντια μνημεία της πιο υστερικής και οπερατικής ηγέτο-λατρείας του κόσμου. Ένα βράδυ, όπως προσπαθήσαμε να δειπνήσουμε τρώγοντας κάποια χονδρώδη κομμάτια πάπιας, ανέφερε έναν ακόμη λόγο γιατί η ημέρα που ολόκληρη η χερσόνησος θα είναι ενωμένη υπό την ακτινοβολούσα ηγεμονία του Αγαπητού Ηγέτη δεν θα πρέπει να αναβληθεί για πολύ. Ο λαός της Νότιας Κορέας, τόνισε, είχε αρχίσει να μπασταρδεύεται. Παντρεύονται με ξένους – ακόμη και με μαύρους Αμερικανούς στρατιώτες, ή έτσι είχε ακούσει – προς την προφανή του αηδία – και είχαν χάσει την καθαρότητα και την διάκριση τους. Όχι μία γοητεία ενός εθνικού μωσαϊκού, αλλά μάλλον μια άκαμπτη και αμόλυντη ομοιομορφία.

Μου έκανε εντύπωση εκείνη τη χρονική στιγμή από το πόσο «πραγματικά» το είπε αυτό, σαν να πήρε ως δεδομένο ότι θα το έβρισκα αδιαμφισβήτητο. Και για λίγο αναρωτήθηκα αν «και» αυτή η μορφή ολοκληρωτισμού, (γιατί τίποτα δεν είναι πιο «ολοκληρωτικό» από τον ρατσιστικό εθνικισμό), ήταν μέρος του αγωνιστικού χώρου που...

Βάρβαρη συμπεριφορά. Οι ζωοφιλικές οργανώσεις αλλά και οι μεμονωμένοι ζωόφιλοι να εξεγερθούν τώρα!!!

Πρέπει πλέον να σοβαρευθούμε και να δούμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση. Δεν μπορεί ο κάθε κύριος Αιμίλιος Λιάτσος να θίγει τα γουρούνια με αυτόν τον αισχρό, ρατσιστικό τρόπο παρομοιάζοντάς τα με τον χοντρο-Πάγκαλο. Έχετε δεί ποτέ σας γουρούνι έτσι;
έτσι:



έτσι;



έτσι:

έτσι:

ή έτσι;



Ποιο απ' όλα τα γουρούνια που έχετε δει στην ζωή σας προδωσε τον Οτσαλάν; Έβρισε τους Έλληνες; Παρασίτησε σε βάρος του ελληνικού λαού; Μόνον ο Πάγκαλος...
Απαιτήσεις, λοιπόν, πολλών εκατομμυρίων από τον Λιάτσο και την εφημερίδα του.

Εκλογές, δόσεις και δημοκρατία με δόσεις …



Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου * 

Γιατί δεν έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα γενικές εκλογές, παρά την εμφανή διάσταση βουλής και λαϊκής βούλησης, τις συναφείς απειλές του κ. Παπανδρέου, την από καιρού σε καιρό έκφραση σχετικού αιτήματος από όλους τους πολιτικούς φορείς και την αδυναμία των κυβερνητικών μορφωμάτων να αντιμετωπίσουν, έστω και στοιχειωδώς, τα κοινωνικά αποτελέσματα της κρίσης – τα οποία ασφαλώς είναι προϊόν κυβερνητικής πρακτικής; Μα, διότι αν κάναμε εκλογές δεν θα παίρναμε την «δόση» μας από την τρόικα και θα αναγκαζόταν το κράτος να προβεί σε στάση πληρωμών, δείχνει να συμφωνούν όλοι όσοι στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση και όσοι υποστηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους συγκυβερνώντες. Δηλαδή, η ανάγκη των δόσεων σχετικοποιεί την διαπιστωμένη ανάγκη διεξαγωγής εκλογών, ώστε η οικονομική κρίση, που έχει λάβει δραματικές κοινωνικές διαστάσεις, να αποτελέσει αντικείμενο διαχείρισης μιας λαϊκά νομιμοποιημένης βουλής που θα αναδείξει μια κυβέρνηση, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι προϊόν κοινωνικής συνειδητοποίησης της κρίσιμης συγκυρίας και όχι αυτής που έδωσε την προηγούμενη κυβέρνηση υπό το παραπλανητικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν»!


Ωραία πράγματα και κυρίως δημοκρατικά, με διαχρονική αξία για το θέατρο σκιών, όπου ο χάρτινος θίασος θα ανεβάζει το έργο: «Ο Καραγκιόζης και η δόση του», και σε παραλλαγές τα έργα: «Δόσεις αντί εκλογών», «Η δημοκρατία των...