Σελίδες

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθη ο Γιώργος Φερέτης για την συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση!

 Έκπληξη προκάλεσε στην Θεσσαλονίκη και σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι μεταξύ των 47 συλληφθέντων για συμμετοχή σε παρακλάδια μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα φέρεται να είναι και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος διεύθυνσης της ΕΤ3, Γιώργος Φερέτης, ο οποίος από τα τέλη Νοεμβρίου 2011 βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, 47 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων...

Το αίμα όλων των Χιμαραίων είναι Ελληνικό και αυτό δεν αλλάζει, την ψυχή όμως ορίζει ο καθένας εάν θέλουν να τις πουλήσουν στους Αλβανούς ή ακόμα καλύτερα στον ίδιο τον Διάολο.

 Διαβάσαμε στο SM analysis πως η "γνωστή" Χιμαραία τραγουδίστρια Κατίνα Μπελέρη εθεάθη σε εορτασμούς των 100 ετών ανεξαρτησίας του αλβανικού κράτους.
Έχουμε να πούμε πως υπάρχουν πολλοί που κατάγονται απ' την Χιμάρα και γιόρτασαν επίσης την ίδια ημέρα οπότε γιατι να μας κάνει εντύπωση; Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην ξέρει πως η Κατίνα δηλώνει Αλβανίδα (στους περισσότερους), αλλά και να υπάρχει, θα τον παραπέμψουμε στο πλούσιο Αλβανικό ρεπερτόριο της Κατίνα που περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια της "πατρίδας" της όπως το unaz floriri, cme fluturon syri και το γνωστό σε όλους (σίγουρα) thelleza qe shkel mbi vese.
Το αίμα όλων των Χιμαραίων είναι Ελληνικό και αυτό δεν αλλάζει, την ψυχή όμως ορίζει ο καθένας εάν θέλουν να τις πουλήσουν στους Αλβανούς ή ακόμα καλύτερα στον ίδιο τον Διάολο. πηγή

Στα πρακτικά το μυστικό της διαρχίας!



Το Προεδρικό Μέγαρο και τον Κάρολο Παπούλια δείχνουν τα κόμματα για το ποιος είναι υπεύθυνος να δημοσιοποιήσει ό,τι έχει καταγραφεί στα πρακτικά της συνάντησης των τριών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του το Προεδρικό Μέγαρο δείχνει τη... Βουλή, γιατί, όπως υποστηρίζει, οι πρακτικογράφοι είναι υπάλληλοι της Βουλής και έχουν παραδώσει τα πρακτικά στον πρόεδρο της Βουλής.

Η συνάντηση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 10 Νοεμβρίου και οδήγησε στον σχηματισμό της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου αποκτά πλέον ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον.

Η βόμβα που έριξε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για συμφωνία για διαρχία στο ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν διαψεύστηκε, κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη της δημοσιοποίησης των πρακτικών. Ηδη εντός του ΠΑΣΟΚ επικρατεί σάλος, καθώς πολλοί αντιλαμβάνονται ότι έχουν υπάρξει συμφωνίες που ως...

«Δεν έχει νόημα να εκτελείς έναν λαό για να διασώσεις το κράτος»


Στη Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη ξεκινήσει τον διμέτωπο αγώνα. Από τη μια στοχοποιούν τους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ -χθες ήταν η σειρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, με αφορμή το θέμα της ΔΕΗ- και από την άλλη συνεχίζουν να επιμένουν στην προοπτική αυτοδυναμίας. Παράλληλα επιμένουν ότι οι θέσεις τους για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και για τον ΦΠΑ έχουν ήδη κατατεθεί στον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Γκίκα Χαρδούβελη από τον αναπληρωτή τομεάρχη της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση.




Χθες ο γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφερόμενος στη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου τόνισε: «Κάναμε ένα...

Έτσι κουφάλες!!! Να σας βλέπω ΟΛΕΣ να τρέμετε τις εκλογές και να γουστάρω!


Όταν είδα το κυβερνητικό αlien που βγήκε από το αυγό την 11/11/11 (μόνο μια ΤΕΤΟΙΑ ημερομηνία θα μπορούσε να γεννηθεί μια ΤΕΤΟΙΑ κυβερνησάρα) είπα από μέσα μου, Χριστιάνα, χλωμό το κόβω να προλάβεις να ξαναψηφίσεις σε τούτη την ζωή. Ή κι αν το κάνεις, θα πας στην κάλπη με πέντε ορούς, έξι ΠΙ και εφτα νοσοκόμες λόγω βαθειών γηρατειών…..

Δεν έπαιζα καλύτερα ένα λόττο η ηλίθια;;;;;

Καλά το 19/2 ΔΕΝ το συζητώ. Όταν το είπανε, πρέπει να έβαλε τα γέλια το ημερολόγιο και να αυτοαναφλέχθηκε η σελίδα!!! Άστο το 19/2…..

ΤΩΡΑ είναι τα γέλια. Τώρα που οι μάσκες όχι απλά έπεσαν, αλλά σκίστηκαν.
Τώρα που φάνηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το πραγματικό τους πρόσωπο, ακόμα και στον πιο στραβούλιακα από εμάς.

Τώρα που η νύχτα του πάθους πέρασε, τώρα που ξημέρωσε και ο ηλίθιος παραπλανημένος βλέπει την καλοφτιαγμένη κυρία της προηγουμένης νυκτός άβαφη και ξεμαλλιασμένη και ψάχνει παράθυρο να πηδήξει για να σωθεί….

Τώρα μάγκες, γελάμε ΕΜΕΙΣ. Ήρθε η σειρά μας. Καταλάβετέ το, πάρτε δύναμη από αυτό...

ΒΕΡΟΙΑ: Η ΔΕΗ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ- Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΕΙ


Τι κι αν υπάρχει γενική κατακραυγή, τι κι αν ακόμα και το ΜΕΓΚΑ του συστήματος φωνάζει και σκίζουν τα ρούχα τους (λέμε τώρα) οι Καψής και Πρετεντέρης, η ΔΕΗ κάνει κανονικά τη δουλειά της.
Σήμερα όλη τη μέρα στη Βέροια τα συνεργεία των εργολάβων έπιασαν δουλειά και έκοψαν το ρεύμα σε αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις από πολύ μικρές ως μικρές.
Τι κι αν έξω κάνει παγωνιά και κινδυνεύουν ζωές, τι κι αν η ύφεση είναι δεδομένη, η ΔΕΗ έδωσε εντολές και ο διευθυντής της επιχείρησης στην Ημαθία ήταν απόλυτος και δεν έκανε πίσω. Η εντολή ήταν δεσμευτική, πάτε να κόψτε το ρεύμα, πάτε να κάντε τη δουλειά σας.
Βέβαια, ο συγκεκριμένος ανώτερος υπάλληλος αλλά και οι κατώτεροι υπάλληλοι δεν έκαναν τον κόπο να σκεφτούν ότι είναι πιόνια ενός μηχανισμού που τους χρησιμοποιεί για να βγάλει κέρδη, να ξεζουμίσει το λαό. Δεν σκέφτηκαν ότι δεν ανήκουν ταξικά στο μέρος της επιχείρησης και των μετόχω της αλλά στην απέναντι, με το λαό που που ήδη είναι εξαθλιωμένος. Γιατί, όσο καλά και να ζούνε σήμερα είναι βέβαιο ότι "αύριο" θα αναγκαστούν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα.
Κάτω από την κατάσταση αυτή ήδη η Ομάδα Πολιτών Βέροιας ανέλαβε δράση και από σήμερα το βράδυ προχωρά σε επανασυνδέσεις του κομμένου ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια της Βέροιας.
Η μάχη συνεχίζεται. πηγή

Συμβούλιο οπερέτα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ στο αιέν αριστεύειν
Αυτή η παράσταση που δόθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με τον βαρύγδουπο τίτλο «Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ», είχε ορισμένα ενδιαφέροντα σημεία.
Κατ αρχήν φάνηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «μοναδικό». Υπάρχουν δύο ΠΑΣΟΚ, με τα ίδια στελέχη -κάτι σαν κλωνοποίηση περίπου-, που ενώ συμμετέχουν σε κυβερνητικές θέσεις και λήψεις αποφάσεων οδυνηρών για τη Χώρα και τους πολίτες της, μιλώντας σαν μέλη του κόμματος λένε και προβάλλουν θέσεις τελείως διαφορετικές.Έτσι κατ αυτούς το μαύρο γίνεται άσπρο, το καταστροφικό ωφέλιμο, το ανήθικο γίνεται ηθικό κ.ο.κ.
Με λίγα λόγια συμπεριφέρονται σαν να ζούνε σε άλλο κόσμο, σαν να βλέπουν τα πράγματα όχι σαν συμμετέχοντες, αλλά σαν από απόσταση.
Ξεκινώντας από τον κύριο Λοβέρδο, τον άνθρωπο που διέλυσε και διαλύει το σύστημα υγείας, περηφανευόμενος ότι πέτυχε μείωση των δαπανών...

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων της Κύπρου, που υποφέρουν και θα συνεχίσουν να υφίστανται τα δεινά της πολιτικής Ντενκτάς, δεν λυπούνται για τον θάνατο (του παλιόσκυλου...). Αντίθετα θυμούνται και οργίζονται.


Ποιοι λυπούνται-ποιοι θα παραστούν στην κηδεία του δαίμονα;


Αντιστάσεις Με τον Σάββα Ιακωβίδη
Δεν μισούμε τους εχθρούς μας, ιδιαίτερα όταν είναι νεκροί. Όμως, οφείλουμε να θυμόμαστε το όνομά τους. Εσαεί. Όταν πρόκειται για εγκληματίες, οι αθλιότητες και τα εγκλήματά τους πρέπει να παραμένουν στη μνήμη. Ο Ραούφ Ντενκτάς είναι νεκρός. Ήταν ένας σεσημασμένος και ορκισμένος καταστροφέας της Κύπρου. Για τους Τούρκους θεωρείται «ήρωας». Για τους Έλληνες ήταν ένας αδίστακτος εγκληματίας του κοινού ποινικού Δικαίου. Από την ίδρυση της τ/κ τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΜΤ, το 1957, μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, ο Ντενκτάς είχε δύο μόνο στόχους. Πρώτον, να προάγει τα εθνικά συμφέροντα και την πολιτική της Τουρκίας, που κατευθύνονται σταθερά και καταστροφικά κατά της Κύπρου, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού της νήσου. Ο Ντενκτάς, όπως προηγουμένως ο Κιουτσιούκ, όπως μετέπειτα ο Ταλάτ και σήμερα ο Έρογλου, ήταν ένας εντεταλμένος πράκτορας των τουρκικών στοχεύσεων εναντίον των Ελλήνων.
Ο Ντενκτάς δεν εμπιστεύθηκε ποτέ τους Έλληνες. Ως Εισαγγελέας της αποικιοκρατικής βρετανικής διοίκησης, συνήργησε στην καταδίκη πολλών αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Αυτός συνέβαλε στη θανατική καταδίκη του Μιχαλάκη Καραολή. Δεύτερον, ο υποτελής Τ/κ ηγέτης ένα όνειρο είχε σε όλη τη ζωή του: Την...

Οι αριθμοί δεν βγαίνουν! Πόκερ κερδοσκόπων και τηλε-παρελάσεις ανικάνων

Σοφία Βούλτεψη

Αντιμέτωπη με τις συνέπειες της ανικανότητας και των συστηματικών 
ψευδών αυτών που ακόμη και σήμερα επιμένουν να ισχυρίζονται ότι σώζουν τη χώρα, βρίσκεται η Ελλάδα. 

Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την άτακτη χρεοκοπία και την ίδια ώρα, ο μεν κ. Παπανδρέου δηλώνει πως έπραξε το καλύτερο και πως… τα ίδια θα ξανάκανε αν του ξαναδινόταν η ευκαιρία, ο δε κ. Παπαδήμος είναι άγνωστο τι διαπραγματεύεται – αν και για συγκεκριμένες ικανότητές του υποτίθεται ότι προσελήφθη στη θέση του πρωθυπουργού – ενώ όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί επιμένουν να διατηρούν την καρέκλα τους, αποφασισμένοι να βουλιάξουν μαζί με τη χώρα. 
 
Ο κ. Παπαδήμος, που παρέλαβε την σκυτάλη από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος μιλούσε για «πόνο δύο ετών», επανέρχεται τώρα, μιλώντας για… πόνο άλλων δύο ετών. 

Αν και είναι ιστορικά γνωστό πως η Γερμανία είναι μια τεράστια και...

ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ (ΜΟΝΟ) ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ



Αποσυνδέει με ανακοίνωσή του το υπουργείο των Οικονομικών τις εντολές για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με την μη καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο των Οικονομικών διευκρινίζει ότι οι εντολές που έχουν εκδοθεί αφορούν σε περιπτώσεις πελατών της ΔΕΗ που δεν έχουν υποβάλει αίτηση εξαίρεσης ή ρύθμισης του ειδικού τέλους ακινήτων και έχουν παράλληλα παλαιότερες οφειλές προς την επιχείρηση. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «επειδή η πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ επανέρχεται στην...

Οι βενιζελικοί θέλουν νέο κόμμα από τον Βενιζέλο!



Όποιος έμαθε ότι ορισμένα από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο την περασμένη Παρασκευή έφυγαν από τη συνεδρίαση λέγοντας ότι η διάσπαση άρχισε, δύσκολα θα πίστευε ότι η τοποθέτηση του υπουργού οικονομικών στο Εθνικό Συμβούλιο, μια μέρα μετά, θα λειτουργούσε κατευναστικά.

Η αντίφαση είναι σαφής- κρύβει ταυτοχρόνως μια δεύτερη, μεγαλύτερη διάσταση απόψεων.

Είναι ελάχιστοι οι υποστηρικτές του Ευ. Βενιζέλου που μπορούν να αποδεχθούν ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία προκειμένου να παραμείνει υπουργός του Παπαδήμου και να διαχειριστεί το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Εδώ που τα λέμε, έχουν το δίκιο τους. Δεν στήριζαν για...

Κίνημα “Δεν ψηφίζω” στη Βουλή;



Είκοσι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Παράλληλα, βουλευτές δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση εάν υπαχθεί στο βρετανικό δίκαιο.

“Κόκκινες γραμμές” βάζουν βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και μέσω της Real News δηλώνουν πως είναι αποφασισμένοι να περάσουν στο…

Γερμανία, η ντροπή της Ευρώπης


... οι βάρβαροι άνθρωποι, οι οποίοι κατέβασαν την όμορφη Ευρώπη από την «πλάτη» του Διός και την έβγαλαν στην «βίζιτα».
... οι ανάξιοι Ευρωπαίοι, οι οποίοι το 1945 την «γκρέμισαν» από τον «Όλυμπο» και το 2012 την παρέδωσαν σαν «δουλικό» στους Φοίνικες τοκογλύφους.
Η ιστορία στη λειτουργία της κατανόησής της μοιάζει πολύ με τη γεωγραφία. Η ευκολία στην αντίληψη της ουσίας τους εξαρτάται από την "απόσταση" που βλέπει κάποιος τα δεδομένα τους. Εξαιτίας αυτής της ιδιομορφίας προκύπτουν και τα διάφορα παράδοξα που τις αφορούν. Τα κοινά παράδοξα. Μπορεί κάποιος με ελάχιστα δεδομένα να κατανοήσει τα πάντα και με άπειρα δεδομένα να μην μπορεί να κατανοήσει το παραμικρό. Αυτό, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, είναι κάτι που ισχύει. Μπορεί ένας απλός άνθρωπος με ελάχιστη γνώση να κατανοεί πλήρως την ιστορική πορεία της ανθρωπότητας και ένας ιστορικός επιστήμων με άπειρη γνώση να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.

Εδώ ακριβώς έχει νόημα η σύγκριση της ιστορίας με τη γεωγραφία. Μπορεί, για παράδειγμα, ακόμα και ένας παντελώς άσχετος άνθρωπος να δει έναν παγκόσμιο χάρτη και να "κατανοήσει" τι σημαίνει...

ΣΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...


23-10-2011 ο τότε σύμβουλος του ΓΑΠ και νυν δοτός πρωθυπουργός της χώρας δήλωνε στους FT: «τα πιθανά οικονοµικά οφέλη της αναδιάρθρωσης (κούρεμα) του χρέους θα είναι πολύ μικρότερα από ό,τι συχνά προβλέπεται, ενώ η διαδικασία αυτή συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους για την Ελλάδα και την ευρωζώνη.»
Θα μας τρελάνουν οι εξουσιοαρπαγμένοι αυλικοτριγυριτζήδες της νέας τάξης που ως σύμβουλοι πρυθυπουργών αναθεμάτιζαν το κούρεμα, που τώρα, ως δοτοί πρωθυπουργοί, το βλέπουν ως μοναδική σανίδα σωτηρίας… Α ρε δουλοδιεθνοτοκογλυφικά υποπόδια, σανίδα που σας χρειάζεται… Και πιο πολύ σε ’μας που «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα».πηγή 

Hellastat: Προοπτικές 2012 – Οι 7 κρυφές πληγές της κρίσης


Στα πλαίσια της Ετήσιας Έκθεσης Προοπτικών της Ελληνικής οικονομίας, η Hellastat επισημαίνει τις ακόλουθες καταστάσεις που θα επικρατήσουν κατά την εκτίμηση της στο προσεχές 12μηνο στην Ελληνική αγορά.
Όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Hellastat κ. Πάνος Μιχαλόπουλος «Πρόκειται για 7 κρυφές πληγές που έχουν αναφερθεί ελάχιστα ή καθόλου μέχρι σήμερα, που επηρεάζουν όμως και θα επηρεάσουν πολύ τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων. Είναι πλέον μετρήσιμες τόσο οι αιτίες δημιουργίας τους όσο και τα φρικτά αποτελέσματα στην υγεία της Ελληνικής οικονομίας. Η θεραπεία τους χρήζει άμεσης εκκίνησης».
1. Τα Άδεια Ράφια. Η πλειονότητα των αγαθών που καταναλώνονται στην Ελληνική αγορά αλλά και των απαραίτητων πρώτων υλών που απαιτούνται για την παραγωγή προϊόντων από τις Ελληνικές μεταποιητικές εταιρείες εισάγεται από το εξωτερικό. Στη διάρκεια του 2011 και εντονότερα στο τέλος του τελευταίου 3μήνου έχουν κοπεί οι πιστώσεις, σχεδόν στο...

Δ. Κωνσταντακόπουλος: "ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ" ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΡΑΤΩΝ.



Δείτε την συνέντευξη με τον Δημοσιογράφο-Αναλυτή / ΣυγγραφέαΔημήτρη Κωνσταντακόπουλο.
Όσα λέει ο κ.Κωσταντακόπουλος, συγκρίνετε τα με τα όσα από το πρωί άρχισαν να μας πιπιλάνε από χρεοκοπία μέχρι καταστροφή αν δεν υπογράψουμε οτι μας ζητάνε και θα δείτε όλο το έργο από την ταινία προσεχώς μπροστά σας. 
Και πάλι μπράβο στο ΚΡΗΤΗ-TV
Αλήθεια αυτά ταβλέπουν τίποτα πολιτικοί από όσους δηλώνουν έντιμοι και εγκλωβισμένοι, για να μας πουν τώρα έστω τι θα κάνουν;

Μετά την ελπίδα, “σβήνουν” και το φως…

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι τουλάχιστον ελεεινή, πολιτικά ενέργεια, ή ανακοίνωση, πως θα αρχίσει να εφαρμόζεται η τιμωρία, της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, για όσους δεν πλήρωσαν το «χαράτσι».
Ο κεφαλικός φόρος της σύγχρονης τουρκοκρατίας, ή της σύγχρονης οικονομικής κατοχής, αναβιώνει με όλα του τα χαρακτηριστικά.
Το ξαναζούν ακόμη κι όσοι έζησαν την κατοχή του 40. Σε αυτούς τους ηλικιωμένους συνταξιούχους, σε αυτούς τους εξαθλιωμένους ανθρώπους, σε ανάπηρους συμπολίτες μας, τους το επιβάλει η γενιά του 1-1-4, η γενιά των συντρόφων, η τάξη των...

Βαθαίνει η κρίση στο ΠΑΣΟΚ



Βαθαίνει η κρίση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, λίγο μετά από τη διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του. Τα στρατόπεδα έχουν ακόμα ρευστά σύνορα μεταξύ τους και οι φόβοι καθενός μετατρέπονται αίφνης σε διαφορετικά σενάρια για το μέλλον, αλλά και την ίδια τη συνοχή του κόμματος.

Η απόφαση δε, να συνεδριάσει δύο φορές το Πολιτικό Συμβούλιο, την πρώτη για θέματα απασχόλησης παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, αλλά όχι και του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και τη δεύτερη για να θέσει επί τάπητος τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, ακριβώς τις δύο ημέρες απεργίας των δημοσιογράφων, προκάλεσε νέα ένταση μεταξύ των στελεχών του.

Η σχετική απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου το απόγευμα της...

Τα χειροκροτήματα στο Νέρωνα κατά τον Κ. Βάρναλη και τα χειροκροτήματα των κοπριτών

Περιγράφοντας ο βάρδος της ποίησής μας τις αθλιότητες των Ρωμαίων δικτατόρων και την ασύνορη διαφθορά τους, γράφει και τα εξής για τη θλιβερή στάση των μαζών: "Είχε φέρει από την Αλεξάνδρεια ειδικούς οργανωτές της κλάκας. Γύμνασε πέντε χιλιάδες πληβείους πως θα χειροκροτούν" (βλ. Κ. Βάρναλη: "Οι δικτάτορες", Αθήνα, 1955, σελ. 144-178).
Έτσι ασκούσε ο διαβόητος Νέρων την "φιλολαϊκή" του προπαγάνδα με τους γυμνασμένους πληβείους που τους πετούσε κανένα κομμάτι ψωμί.
Οι "λαοπρόβλητοι" κυβερνήτες της Ελλάδος τούτων των χρόνων της απόλυτης σήψης χειροκροτούνται και "ψηφίζονται" από στρατιές κοπριτών και παντός είδους λαμογιών με τους οποίους "τα τρώνε μαζί".
Ποιος θα μας πει τι διαφορά, ηθική και πολιτική, υπάρχει ανάμεσα στους "γυμνασμένους πληβείους" και τις εκατοντάδες χιλιάδες "ελεύθερων" κοπριτών και λαμογιών για τους οποίους ο Σουρής, εκεί γύρω στα 1880, έγραφε:


Πουλούσατε την ψήφο σας
αντί του αργυρίου,
σαν πρόστυχοι ντελάληδες
του Αναβρυτηρίου

Δρόμοι παράλληλοι και βίοι παράλληλοι Νέρωνος και σύγχρονων πολιτικών της Ελλάδας των χυδαίων.

Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Για πόσο ακόμη θα αγοράζετε τις φυλλάδες τους; Οι μεγαλοδημοσιογράφοι τα έχουν παίξει και γράφουν ό,τι θέλουν


Όταν ο ….Αλέξης τα δίνει όλα!
Ο Αλέξης τα δίνει όλα για τον Παπαδήμο και τα βάζει με   όσους είναι εναντίον του Παπαδήμου. Προς στιγμή, σκέφτηκα να του απαντήσω, αλλά τι να γράψω εγώ ένας …επικίνδυνος Ταλιμπάν!
Σκέφτηκα κάτι καλύτερο: Κατ’ αρχήν δείτε τη γράφει ο Αλέξης:
«…..Πιο πέρα, στην ίδια συμμαχία εκείνοι που βρέξει – χιονίσει έχουν κολλήσει στο «εκλογές τώρα», να φύγει ο Παπαδήμος αύριο και να γίνει ό,τι είναι να γίνει. Δεν ξέρουν; Δεν καταλαβαίνουν; Δεν τους νοιάζει τι θα σημάνει αυτό για τον τόπο; Πιστεύουν ότι έτσι θα προστατευθούν από την ανεξέλεγκτη θύελλα ενός άγριου λαϊκισμού που θα έλθει μαζί με τη βέβαιη άτακτη χρεοκοπία; Ή μήπως έχουν πεισθεί ότι η μόνη λύση είναι η...

45.000 άστεγοι στην Ελλάδα του μνημονίου…


Άμεσα στέγη, τροφή & υποστήριξη για επανένταξη σε αυτούς τους ανθρώπους…


Οι «νεόπτωχοι», απλοί άνθρωποι που πριν λίγους μήνες είχαν σπίτι και δουλειά περιφέρονται τώρα άστεγοι στους δρόμους της πρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης αλλά και σε κάθε πόλη της Ελλάδος.
 
Σε όποια γωνία και να κοιτάξει κάποιος θα δει ανθρώπους αδύναμους, ταλαιπωρημένους, με «σκαμμένα» πρόσωπα από την πείνα να εκλιπαρούν για ελεημοσύνη.
 Ένα κράτος πρέπει να στηρίζει τον πολίτη που δεν έχει μέρος να ζήσει, να του δίνει ένα πιάτο φαγητό και να του παρέχει ένα περιβάλλον μέσω του οποίου θα μπορεί να επανενταχθεί στην κοινωνία.
Όταν ένας άνθρωπος μείνει στον δρόμο, χωρίς υποστήριξη...

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΛΑΧΘΟΥΝ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ

Πολύ θα θέλαμε να γνωρίζαμε την στάση των τουρκικών μονάδων φύλαξης συνόρων κατά την διάρκεια της ανταλλαγής των πυροβολισμών..
 

Έγινε χθες στον 'Εβρο αυτό που έπρεπε να γίνεται εδώ και χρόνια, και ξεκάθαρα λέμε πως έπρεπε να γίνεται ακόμη πιό δυναμικά. Με μαζικές ριπές, με δυναμική αντίδραση, Έλληνες στρατιώτες και συνοριοφύλακες αντιμετώπισαν σε μάχη Τούρκους δουλέμπορους στον Έβρο. Αποτέλεσμα: Απέτρεψαν τους Τούρκους να μεταφέρουν στην ελληνική όχθη του ποταμού 40 λαθρομετανάστες, και η συμπλοκή κατέληξε στον τραυματισμό και τη σύλληψη ενός από τους πλέον σκληρούς Τούρκου δουλέμπορα και του συνεργού του.
Επισημαίνεται πως ο Τούρκος κάνει χρόνια τη "δουλειά'' και προκλητικότατα...

Ο Μπερίσα απέλυσε τον ηγέτη της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας».


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, ανακοίνωσε σήμερα ότι το Δημοκρατικό Κόμμα του οποίου ηγείται θα υποβάλει  στο Κοινοβούλιο πρόταση για την απόλυση του αναπληρωτή προέδρου του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου της χώρας, Κρέσνικ Σπαχίου, ηγέτη του κινήματος της εθνικιστικής «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας»,  από τη θέση του δημόσιου λειτουργού,  την οποία κατέχει.
Ως  αιτιολόγηση της απόλυσης αναφέρεται η κατάχρηση που ο Σπαχίου συστηματικά κάνει λόγω της ιδιότητας του, ως όργανο του νόμου και της δικαιοσύνης.
Ο Μπερίσα κατηγόρησε τον αναπληρωτή του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου ως ‘τσαρλατάνο’ που ενώ έχει τοποθετηθεί ως θεσμικό όργανο, εκμεταλλεύεται τη θέση του αυτή, έχοντας «δύο μέτρα και δύο σταθμά», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο Κρέσνικ Σπαχίου είναι ο ιδρυτής του κινήματος «Αleancë Kuq e Zi» «Συμμαχία Κόκκινο και Μαύρο»,  με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά και ο ίδιος έχει φιλοδοξίες για την πολιτική σκηνή της Αλβανίας. πηγή

Το ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι ανίκανο να καταλάβει τι είναι αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, μοιραία, πολιτικά μπορεί να εκπροσωπείται μόνο από τον Βενιζέλο.


Κώστας Βαξεβάνης
Όταν δημιουργήθηκε το ΠΑΣΟΚ, εκείνα τα χρόνια που ο Άκης φόραγε ζιβάγκο και κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πως υπάρχει πιθανότητα ο Ανδρέας να επιλέγει συνεργάτες στα γυμναστήρια (άντε το πολύ στη Ρίτα), προφανώς απαντούσε σε ένα αίτημα της ελληνικής κοινωνίας. Εκείνο του εκδημοκρατισμού. Κάτω από αυτό το αίτημα, πολύ αποδοτικό εκλογικά, συστρατεύθηκαν οι πάντες.
Η Αριστερά είδε τα συνθήματα της να γίνονται πολιτικές διακηρύξεις από τον Ανδρέα, να μπουρδουκλώνονται λεκτικά από τον Άκη, να χρωματίζονται συναισθηματικά από τον Κίμωνα και να διασκευάζονται από τον Λαλιώτη. Όσα ακολούθησαν είναι γνωστά. Το ΠΑΣΟΚ έγινε εξουσία και με αντάλλαγμα τον εκδημοκρατισμό που πρόσφερε ή που επικαλέσθηκε, δημιούργησε ένα κράτος ρουσφετιού, αναξιοκρατίας, οικονομικού...

Ο Παπαδήμος θέλει “νέα εντολή”...


Όσοι δημοσιογράφοι συνάντησαν το Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν έναν άνθρωπο που μιλά ως «μεταβατικός». Και όσοι τον άκουσαν την Παρασκευή και στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή, αλλά και το βράδυ, στο ελληνογερμανικό επιμελητήριο, επίσης έμειναν με την εντύπωση ότι ο κ. Παπαδήμος ουδόλως βιάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη στον επόμενο, προκηρύσσοντας εκλογές.
Αντιθέτως, το κλίμα που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πως, θα γίνουν μεν κάποια στιγμή εκλογές –σε μερικούς μήνες- αλλά…

Να πως αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι της πειρατεία κύριε Παπουτσή! ούτε λόγος για διμερή συνεργασία με τους Ρώσους στον τομέα αυτό, προφανώς διότι δεν το επιτρέπει ο ... Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα!



Εύα Σερκίζη 
aegeantimes.gr



Αυτή η είδηση ενδιαφέρει προσωπικά τον κ. Παπουτσή και τους οπαδούς της άπρα-κόλα φύλαξης των πλοίων μας που κινδυνεύουν από τους Πειρατές.

Μία μοίρα του Ρωσικού Στόλου στον Ειρηνικό ωκεανό, προχώρησε στην ολοκλήρωση της πρώτης της για το 2012 αποστολής συνοδείας μιάς νηοπομπής εμπορικών πλοίων στην Αραβική θάλασσα, όπου είναι συχνές οι επιθέσεις των...

Μήνυμα προς τον κ. Χριστόφια

Η συναίνεση που ζητά ο κ. Χριστόφιας από τα κόμματα του κατεστημένου , είναι καθόλα ύποπτη δεδομένης της προδοσίας που διαπράχθηκε το 2004 και της συμμετοχής όλων των κομμάτων σε αυτή.
Η προδοσία του 2004 συνίσταται στην άρνηση υπεράσπισης της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας και στην αποδοχή του σχεδίου Ανάν προς διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων.
Η αποδοχή του σχεδίου Ανάν είναι πράξη προδοσίας από το γεγονός και μόνο , ότι προνοούσε την κατάργηση της κυπριακής δημοκρατίας και της ενιαίας και...