Σελίδες

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Μόνο που η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα ακόμη κεντροδεξιό κόμμα. Έχει ανάγκη την «Λαϊκή Δεξιά».

Ιστορική στιγμή για την κεντροδεξιά στην Ελλάδα αλλά και για την ίδια τη χώρα!

 
Ο Πάνος Καμμένος ιδρύει εθνικοπατριωτικό κόμμα σε μια ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας η οποία παραπαίμπει στην ημέρα που επέστρεψε ο Καραμανλής από το Παρίσι.
Η πολιτική πρωτοβουλία του νεαρού βουλευτή είναι η πιο σοβαρή προσπάθεια δημιουργίας πολιτικού φορέα που έγινε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
Το κόμμα του Καμμένου δεν θα δυσκολευθεί να μπει στη Βουλή και να ισοπεδώσει τόσο το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, όσο και τη ΝΔ  που οι κωλοτούμπες του Αντώνη Κομανέτση την μετατρέπουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε Πολιτική Άνοιξη.
Ο Πάνος Καμμένος με την πολιτική του και τους αγώνες του ενάντια στη διαπλοκή μπορεί να απευθυνθεί σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα από της Αριστερά ως τη Δεξιά συμπεριλαμβανομένων και των λεγόμενων άκρων. 
Το επεναλαμβάνουμε: Η κεντροδεξιά έχει να ζήσει παρόμοια ιστορική στιγμή από την μέρα που επέστρεφε ο Καραμανλής από την εξορία!
Η επιμονή της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση έφερε τον...

Τα αποτελέσματα της κατάπτυστης συμπεριφοράς πολιτικών παραγόντων προς τις ΕΔ θα τα νιώσει στο «πετσί» της η πατρίδα....


 ... Αν συνεχίσουμε έτσι και δεν αντιληφθούμε ότι υπάρχουν πράγματα στα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις και περικοπές, τότε κινδυνεύουμε η πατρίδα μας να καταστεί θήραμα της τουρκικής αρπακτικότητας. Το κράτος - συμμορία ήδη μυρίζει την αδυναμία μας και αποθρασύνεται... 

Άστοχη ή εσκεμμένη κίνηση; Μήπως να χωρίσουν οι δρόμοι μας; Μήπως ήρθε ο καιρός πια να σας αποκηρύξουμε;



 Γιατί πρώτη μούρη στην κοπή της πίτας ο Ψυχάρης;
 
Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται από την έντονη παρουσία του Α.Ψυχάρη (πρώτη σειρά στη φώτο) στην χθεσινή κοπή πίτας της ΟΝΝΕΔ. 

Ακόμα και επικοινωνιακά, η τόσο έντονη παρουσία του γιου του αιώνιου πολέμιου της ΝΔ, στη χθεσινή εκδήλωση, ενόχλησε πολύ κόσμο...
 
Πολλοί αναρωτήθηκαν για το λόγο της παρουσίας του ενώ κάποιοι άλλοι δυσφόρησαν. Το σίγουρο είναι πως δεν ήταν μια σωστά μετρημένη κίνηση, από την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, η οποία δεν έχει δώσει έως τώρα, κάποιο άλλο δικαίωμα για αρνητική κριτική.

Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί.. 

To PSI ως αντι-1821 και οι αυταπάτες Σαμαρά...


 Η αυτοκατάλυση του ελληνικού κράτους και οι αυταπάτες Σαμαρά
Tου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Πολύ ενδιαφέρουσες, αν και ανεπαρκείς, οι απόψεις των κ.κ. Προβόπουλου, Σημίτη και Ράιχενμπαχ για το μνημόνιο και την πορεία που μπήκε η χώρα τον Μάιο του 2010. Σημασία όμως δεν έχει να αναλύουμε μόνο εκ των υστέρων τις καταστροφές, άλλο Επιμηθέας, άλλο Προμηθέας. Όλοι ανεξαιρέτως οι Ελληνες, πολύ περισσότερο όσοι παίζουν ή έπαιξαν δημόσιο ρόλο πρέπει να πουν εδώ και τώρα τι πρέπει να γίνει. Η Ελλάδα είναι μπροστά σε ένα πακέτο (PSI, νέο μνημόνιο, νέα δανειακή, ευρωπαϊκές ρυθμίσεις, εμπάργκο Ιράν), πολύ χειρότερο από το Μνημόνιο του 2010, που δεν απειλεί μόνο την ευημερία της, αλλά την ίδια την ύπαρξή της ως συγκροτημένου κράτους. Πείτε καθαρά κ. Προβόπουλε και κ. Σημίτη και όλοι οι άλλοι τι πρέπει να γίνει, γιατί η χώρα μπαίνει σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Τώρα είναι η στιγμή, τώρα σας περιμένει η Ιστορία κι από αυτό θα σας κρίνει.
Στην κορύφωσή της φτάνει τώρα η πρώτη φάση της ελληνικής τραγωδίας και, αν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αληθινή καταστροφή θα...

Κι εμείς, τριάντα τόσα χρόνια, είχαμε απατεώνες που παρίσταναν τους πολιτικούς...


Ξυλουργός παρίστανε τον καρδιολόγο για 30 χρόνια!

Ξυλουργός παρίστανε τον καρδιολόγο για 30 χρόνια!
Οι ασθενείς του Vladimiro Colloca ήταν πολλοί τα τελευταία 30 χρόνια κανείς όμως δεν ήξερε το ένοχο μυστικό του 58χρονου....
Ο Vladimiro είναι ένας απλός ξυλουργός που όμως είχε καημό να γίνει γιατρός. Το προσπάθησε λοιπόν. Χωρίς χαρτιά, χωρίς πτυχίο, χωρίς τίποτα ξεκίνησε να εξασκεί το λειτούργημα του καρδιολόγου.
Τους πήρε 30 χρόνια αλλά οι αρχές στο Μιλάνο έμαθαν για την παράνομη δραστηριότητα του και τώρα ψάχνουν να βρουν τους ασθενείς που τον είχαν εμπιστευτεί για να δουν αν υπάρχουν θύματα.

Το μπούμερανγκ των greek statistics



Όσοι, για δυο και πλέον χρόνια, όχι μόνο εδώ μα και παραπέρα, είχαν κάνει τα greek statistics λάβαρο και παντιέρα, είτε για να νομιμοποιήσουν τις μνημονιακές πολιτικές, είτε για να χλευάσουν και να λοιδορήσουν όχι μόνο μια προηγούμενη κυβέρνηση, μα έναν ολόκληρο λαό, τώρα κάπως απότομα αντιλαμβάνονται ότι το έδαφος απ’ όπου αντλούσαν τη βεβαιότητα και την αλαζονεία τους δεν ήταν και τόσο στέρεο ως νόμιζαν, μα γλιστερό και εντελώς σαθρό. Τόσο γλιστερό, όπως η φλούδα της μπανάνας, όπως ο πρωινός πάγος, όπως τα λάδια μηχανής που χύθηκαν στην άσφαλτο. Γιαυτό και τάχουν χάσει, κι αντιδρούν σπασμωδικά και γελοία.

Τα ίδια λοιπόν greek statistics έρχονται τώρα και γίνονται boomerang στις ίδιες τις κουτοπόνηρες, μα και αφελείς αλητόβιες νυφίτσες, που μέσα στην ανοησία και την προπέτειά τους δεν είχαν καν μια τόση δα σταλιά μυαλό για να σκεφτούν ότι, όποιος παίζει με τέτοιου είδους εργαλεία, αυτά, μοιραία, κάποια στιγμή θα

Ο προβληματισμός της αριστεράς. «Συμβιβασμός ή ανατροπή»; Παραδοχή ότι δεν θα έχει ποτέ την πλειοψηφία με το μέρος της....


Η αναγκαία ‘’πρόταση εξουσίας’’ της αριστεράς και η γελοιογραφία της

«Η ‘’αριστερή κυβέρνηση’’,  αποτελεί τη γελοιογραφία της πρότασης εξουσίας της αριστεράς. Υποδηλώνει είτε την αφέλεια, είτε το σκόπιμο αποπροσανατολισμό. Χωρίς ανατροπή και χωρίς οργανωμένο λαό σε αγώνα άλλης ποιότητας, οι προτάσεις για αριστερή κυβέρνηση, απλά θυμίζουν το ανέκδοτο: ‘’Αν είχαμε αυγά θα κάναμε αυγά με μπέικον. Αλλά δεν έχουμε και μπέικον’’».
Παναγιώτης Μαυροειδής

To δίλημμα το έθεσε ο Παπαδήμ(ι)ος στη Βουλή και από εκεί θα ξεκινήσουμε: ''Τι προτιμάτε; ανοιχτές επιχειρήσεις με χαμηλότερες αποδοχές ή κλειστές επιχειρήσεις;'' Μεταφράζουμε: ''τι προτιμάτε; κινέζικα μεροκάματα ή ανεργία;''. Πριν βιαστεί κάποιος να δηλώσεις αγανακτισμένος με τον ψυχρό τραπεζίτη, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το δίλημμα αυτό το θέτει η ίδια η ΕΕ, στο πλαίσιο του ''Συμφώνου για το ευρώ'' και την ''νέα οικονομική διακυβέρνηση''. Σαφώς τίθεται θέμα καθορισμού των μισθών με παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα ως προς τους βασικούς ανταγωνιστές της ΕΕ, δηλαδή τις αναπτυσσόμενες χώρες τύπου Κίνας. Δεν αρκεί να πούμε ότι το δίλημμα είναι κυνικό, ωμό και εκβιαστικό. Είναι ακόμη χειρότερα, καθώς είναι και ψεύτικο. Δεν υπάρχει δίλημμα. Στο νέο τοπίο της μετα-μνημονιακής ερήμου στην Ελλάδα, θα έχουμε και εφιαλτικά επίπεδα ανεργίας και κινέζικα μεροκάματα.
Αν δεν τους ανατρέψουμε, θα έχουμε μια πραγματική κοινωνική καταβύθιση, με πρώτο θύμα το παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή την εργατικά στρώματα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μαζί με αυτούς και όλο το λαό, πλην της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας. Μην ξεχνάμε ότι για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 60 ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός υπερτερεί του οικονομικά ενεργού.
Θα τους αφήσουμε; Η απάντηση αυτή δεν θα δοθεί και δε θα κριθεί στις εκλογές όποτε και αν γίνουν σύντομα. Είναι βαθιά νυχτωμένος όποιος πιστεύει το αντίθετο. Ή αναλαμβάνει βαριές ευθύνες, σε μια στιγμή εξαιρετικά σοβαρή για τις τύχες των εργαζομένων.
Μπαίνει συχνά το ερώτημα από κόσμο της αριστεράς: ''Μα γιατί δεν ξεσηκώνονται, με όλα αυτά;'' Έχει κάποιο πρόβλημα αυτή η συλλογιστική. Είμαστε σε περίοδο πολιτικών διεργασιών. Χωνεύονται πολιτικά ερωτήματα και απαντήσεις. Πήρε δύο χρόνια στον κόσμο να συνειδητοποιήσει την ουσία με την κρίση του ελληνικού χρέους. Και τώρα αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει το ευρώ, η ίδια η ΕΕ. Ότι πάει μακριά η βαλίτσα, με μια βαθιά καπιταλιστική κρίση. Μπορεί ακόμη και να βρεθεί η Ελλάδα  έξω από την ευρωζώνη. Χρεοκοπημένη με τους όρους των δανειστών και των τοκογλύφων. Με ρημαγμένο τον παραγωγικό ιστό, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και τη δημοκρατία.
Χρειάζονται πολιτικές απαντήσεις και συνολικές πολιτικές διέξοδοι.
Ανατροπή, πως, προς τα πού και με ποιο μέλλον;
Η αριστερά, οφείλει να κοιταχτεί στον καθρέφτη, αντί να αναζητεί άλλοθι στην ''απάθεια'' του κόσμου. Έχει μεγάλη ευθύνη και για το ''χάσιμο'' και για το ''φόβο'' των λαϊκών στρωμάτων. Διότι, αυτή η ίδια, δεν έχει τολμήσει να δει κατάματα την πραγματικότητα και να προβάλλει μια πραγματικά διαφορετική κοινωνική διέξοδο.
 Υπάρχει μια  συνηθισμένη τακτική της λεγόμενης ''ευρωπαϊκής αριστεράς'' που οδηγεί σε διαρκείς ήττες. Αυτή συνίσταται στη συσπείρωση και άμυνα, γύρω από την εκάστοτε τελευταία φάση ή μορφή της αντεργατικής επίθεσης. ‘’Τώρα πολεμάμε αυτό το νέο αντι-ασφαλιστικό νόμο’’... Ξεχνάμε τα προηγούμενα, ούτε αναλογιζόμαστε τα επόμενα. ‘’Τώρα ασχολούμαστε με το Μνημόνιο Ι’’. Μετά  με το μεσοπρόθεσμο. Έπειτα με τη δανειακή συνθήκη. Ζει και βασιλεύει ένα απίστευτο δόγμα, πως αν επικεντρώσει κανείς σε αυτό που είναι μπροστά στη μύτη μας σε μια ορισμένη στιγμή, τότε ενώνεται μαζικά ο κόσμος. Ενώ, δήθεν, αν μπουν ερωτήματα για τη συνολική στρατηγική του αντιπάλου και για την αντίστοιχη σχεδιασμένη, ζυγιασμένη, στρατηγική απάντηση των λαϊκών δυνάμεων, διασπάται ο αγώνας και σκορπίζει ο κόσμος.
Ο φόβος της κοινοβουλευτικής αριστεράς να απαντήσει με συνεκτικό, τολμηρό τρόπο το ερώτημα της συνολικής πολιτικής διεξόδου, αποτελεί το υπόβαθρο της ''πολιτικής δωματίου΄΄, στην οποία καταφεύγει. Στο εσωτερικό της συζητάει διάφορα, από τον κομμουνισμό έως την αντικαπιταλιστική πάλη, αλλά για τον κόσμο, προσφεύγει στο σεχταρισμό του ελάχιστου, του άμεσου, του συγκυριακού, πάντα με στόχο  την ‘’μέγιστη δυνατή συσπείρωση’’.
Ο αντίπαλος όμως είναι απέναντι και είναι συγκεκριμένος. Μας περιγελά και μας προκαλεί. Ναι ή όχι στην παραμονή στην ευρωζώνη και την ΕΕ; ''Ρήξη'' απαντά ντροπαλά η ευρωπαϊκή αριστερά. Και αυτό στην καλή περίπτωση. Γιατί υπάρχει και ο Αλέξης Τσίπρας, που θα υμνολογεί το ευρώ ακόμη και αν καταργηθεί. Ναι ή όχι στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό και την διεκδίκηση  ανταγωνιστικότητας; Η απάντηση ''να επανέλθουν στο δημόσιο οι πρώην ΔΕΚΟ'' και  ''δημόσιες τράπεζες'', είναι τουλάχιστον ανεπαρκής, χωρίς θέση απέναντι στην ατομική ιδιοκτησία και ιδιοποίηση των αγαθών.
Με αυτές τις τοποθετήσεις, οι βαυκαλισμοί για ''αριστερή πλειοψηφία'' και για ''αριστερή κυβέρνηση'', εκτός από χίμαιρες που ενώνουν αλογοπορτόκαλα, θα μπορούσε να είναι ο οριστικός τάφος και εξευτελισμός της αριστεράς, όπως έγινε στην προ-Μπερλουσκόνι περίοδο στην Ιταλία ή στην Γαλλία, ή όπως γίνεται τώρα στην Κύπρο.
Φυσικά υπάρχει και το συμμετρικό ανάλογο αυτής της κλασσικής ηττοπαθούς τακτικής. Είναι η αντικατάσταση του πολιτικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, με τον επαναστατικό διδακτισμό. ''Με λαϊκή εξουσία θα πετύχουμε αποδέσμευση από ΕΕ, θα διαγράψουμε το χρέος'' και γενικά θα λύσουμε τα προβλήματα. Δηλαδή, τα βασικά ζητήματα που κρίνουν τη ζωή και το μέλλον των εργαζομένων, δεν μπορούν να είναι κρίκοι  πολιτικής συγκρότησης του κινήματος τους, στόχοι διεκδίκησης εδώ και τώρα, δρόμοι ανόδου της πολιτικοποίησης και της αντικαπιταλιστικής πάλης, συγκρότησης με άλλα λόγια του υποκειμένου. Θα είναι, αντίθετα, υπόσχεση και αποτέλεσμα της πολιτικής μιας ''λαϊκής εξουσίας'', η οποία θα προκύψει με ένα άγνωστο τρόπο και σίγουρα χωρίς ανατροπή ή επανάσταση, που έχει εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο του ΚΚΕ. Ο λαός περιγελά εύστοχα αυτή τη λογική: ‘’κάντε με εμένα πρωθυπουργό για μια μέρα, και θα δεις…’’.
Υπάρχουν δυστυχώς κοινά στοιχεία σε αυτές τις θεωρήσεις και ας κρατεί καλά ο πόλεμος ανάμεσά τους.
Υπάρχει  έλλειψη πολιτικής εμπιστοσύνης αυτής της αριστεράς στις πολιτικές δυνατότητες των εργαζομένων και ενός ανασυγκροτημένου κινήματος τους.
Είναι εμφανής η εξαφάνιση της ανατροπής και της επανάστασης, ως ποιοτικού στοιχείου της πολιτικής τους πρότασης στο σήμερα.
Κυριαρχεί η  αναγόρευση των κομματικών συσχετισμών, μέσω της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης, ως του βασικού κριτηρίου προχωρήματος της λαϊκής αντίστασης. Όλα τελικά εκεί συνοψίζονται. Ενισχυμένο ΚΚΕ. Δυνατός ΣΥΡΙΖΑ ή/και ''ενότητα της αριστεράς''.
Τα καλέσματα εν τέλει συντείνουν στο απλούστατο: ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ!
Κατά τη γνώμη μας, η απάντηση της αριστεράς, κέντρο της πρέπει να έχει, αυτό που χρειάζονται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί, αυτή την πολιτική στιγμή: ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ!
Το ζητούμενο είναι η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης.
Οφείλουμε να εξηγήσουμε.
Ξεκινάμε από το ουσιαστικό. Εμείς μιλάμε για ανατροπή. Δεν έχουμε μια συνηθισμένη κυβέρνηση απέναντι μας. Είναι η χούντα ΔΝΤ, ΕΕ, κεφαλαίου, δανειστών και τραπεζών. Δεν πέφτουν, αν δεν τους ρίξουμε. Ανατροπή, με  λαϊκή εξέγερση.
Γιατί όμως μιλάμε για αντικαπιταλιστική ανατροπή; Δεν είναι ούτε ιδεολογική εμμονή ούτε επιμονή σε κάποια πλειοδοσία.
Πρώτα απ΄ όλα γιατί απέναντι μας έχουμε ακριβώς τον καπιταλισμό και την κρίση του, ως βασική αιτία του παροξυσμού των κοινωνικών και  δημοκρατικών ζητημάτων. Και  με τη γενική έννοια και με την ειδικότερη, της κρίσης δηλαδή της καπιταλιστικής περιφερειακής ολοκλήρωσης που ακούει στο όνομα ΕΕ.
Δεύτερον, θέλουμε να επισημάνουμε το χαρακτήρα των μέτρων, το πρόσημο της πολιτικής, που θα απαντά στην κρίση προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Πρέπει να είναι βήματα σε αντίθετη κατεύθυνση από το σημερινό δρόμο της καταστροφής. Θεωρούμε απαραίτητη την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των μεγάλων τομέων της οικονομίας. Δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση χωρίς χτύπημα της μεγάλης ατομικής ιδιοκτησίας και της ατομικής ιδιοποίησης. Προτείνουμε, στην ίδια κατεύθυνση, ακριβώς το αντίθετο, από αυτό που προωθεί η κυβέρνηση: Υπερφορολόγηση και όχι φοροαπαλλαγή του κεφαλαίου, ως στοιχειώδους μέτρου ανακατανομής του κοινωνικού πλούτου. Προτάσσουμε την ανάγκη να σπάσει ο δεσμός αντιλαϊκού συμφέροντος και αίματος ανάμεσα στην ελληνική αστική τάξη και την ΕΕ, με αποχώρηση της χώρας από αυτήν. Διεκδικούμε, μια συνολική ανατροπή της σχέσης μισθών/κερδών προς όφελος των εργαζομένων, κόντρα στη ψευδολογία ότι ‘’οι  έλληνες εργαζόμενοι δεν παράγουν τίποτα και κάνουν μόνο απεργίες’’.
Είναι αλήθεια ότι σκοπός και μέσα αλληλοσυνδέονται και αλληλοκαθορίζονται. Αν σκοπός μας πρέπει να είναι ο εξευμενισμός του κεφαλαίου, μαζί με οριακά μέτρα ‘’ανακούφισης των εργαζομένων’’, τότε πρέπει να κοιτάξουμε προς μια προοδευτικότερη βουλή και ένα ‘’αποκαθαρμένο’’ πολιτικό σύστημα.
Αν σκοπός μας είναι να ζήσει η εργατική τάξη και ο λαός, μια ζωή αξιοβίωτη, όπως τους αξίζει, μέσω της ανατροπής και της κυβέρνησης και του σάπιου πολιτικού συστήματος, τότε πρέπει να εργαστούμε για ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής, μέσα από σκληρό κοινωνικό και πολιτικό αγώνα.
Κέντρο αυτό του μετώπου ένα ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα. Ικανό να ηγεμονεύσει και να εμπνεύσει μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία αγώνα ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΔΝΤ. Αγωνία της αριστεράς, θα πρέπει να είναι η ευρύτατη αγωνιστική συμπόρευση όλων των ζωντανών δυνάμεων πάνω σε αυτό το στόχο, με πρώτη έκφραση μια αδιαπραγμάτευτη κοινή δράση της αριστεράς.
Αποτελεί ειρωνεία και πρόκληση μαζί, την ώρα που όλες οι δυνάμεις της αριστεράς  ή και άλλες δυνάμεις (πχ ΕΠΑΜ), μιλάνε για ‘’μέτωπο’’ ή  ‘’ενότητα’’, να προτάσσουν κομματικά πολιτικά σχέδια, με το μάτι στις κάλπες, σπρώχνοντας και συκοφαντώντας ο ένας τον άλλο, χωρίς μια ειλικρινή αγωνία για κοινά αγωνιστικά βήματα που θα εμπνεύσουν τον κόσμο.
Δεν αρκεί όμως ο στόχος της ανατροπής. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, δεν μπορούν να τρώνε ‘’ανατροπή’’. Όποιος εννοεί το στόχο της ανατροπής και δεν συνθηματολογεί, πρέπει να τον προβάλλει καθαρά και αξεχώριστα με την πρόταση για μια άλλη πορεία έξω από την ΕΕ και τον καπιταλισμό. Η αριστερά όχι μόνο απαντά θετικά στο εύλογο ερώτημα αν αυτή η πορεία είναι εφικτή και ρεαλιστική, αλλά την θεωρεί και μονόδρομο για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.
Κόντρα στις σκόπιμες και υστερόβουλες ψευδολογίες, το αξιολογότατο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό  στην Ελλάδα,  έχει την εμπειρία και τη γνώση να αποτελέσει το κέντρο μιας αντικαπιταλιστικής πορείας και ανασυγκρότησης της οικονομίας, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Οι τομείς της αγροτικής παραγωγής, της βιομηχανίας, του τουρισμού και των υπηρεσιών, μπορούν να ανασχεδιαστούν με κριτήρια τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των εγχώριων παραγωγικών και ενεργειακών δυνατοτήτων, την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών, την προστασία του περιβάλλοντος.
Σημαντικότερο στοιχείο εκσυγχρονισμού τους, αποτελεί ακριβώς η εθνικοποίηση -κοινωνικοποίηση τους, η απελευθέρωση τους από τα καπιταλιστικά δεσμά και τους περιορισμούς της ΕΕ. Η κατεύθυνση αυτή δεν παραπέμπει σε καμία λογική  εθνικής ‘’αυτάρκειας’’. Αυτή είναι αδύνατη ακόμη και για μεγαλύτερες και πλουσιότερες χώρες. Μπορεί όμως να συνοδεύεται με την αναζήτηση ισότιμων σχέσεων και ανταλλαγών με τις γειτονικές χώρες της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων. Έξω φυσικά από τη φυλακή του ΝΑΤΟ και τη θανατηφόρα συμμαχία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
Στο κάτω κάτω, είναι  ρεαλιστικότερο να έχεις σχετικά επωφελείς σχέσεις με χώρες παρόμοιου επιπέδου ανάπτυξης και με κοινή ιστορική και πολιτισμική διαδρομή αιώνων, από την αυταπάτη  ότι θα τύχεις του σεβασμού της …Γερμανίας.
Αυτή η μοναδική επωφελής για το λαό πορεία, έρχεται κόντρα στα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και του πολιτικού της συστήματος. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι απαιτείται ένας μη-συνηθισμένος αγώνας για να επιβληθεί. Έχει ως προϋπόθεση τελικά να είναι οι εργαζόμενοι στο τιμόνι των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων. Δεν έχει πραγματικά νόημα να αφαιρέσεις την ιδιοκτησία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ από τον Μάνεση και να έχεις στην θέση του ένα δικό ‘’του’’ πρωθυπουργό και πολύ περισσότερο ένα δικό ‘’του’’ κράτος και πολιτικό σύστημα εξουσίας.
Η ουσία της επαναστατικής πολιτικής για τους κομμουνιστές και την αριστερά, χρήσιμης πραγματικά για το λαό, είναι να συμβάλλει στην ωρίμανση,  μέσα στον αγώνα,  αυτού του συμπεράσματος. Να γίνει συμπέρασμα του αγωνιζόμενου λαού και όχι των πρωτοποριών του. Να γίνει εν γένει κίνημα ανατροπής εδώ και τώρα και όχι απλά μαξιλάρι εκλογικής τοποθέτησης.
Εδώ απαιτείται η τόλμη. Η αριστερά πρέπει να θέσει τη δική της συνολική πολιτική διέξοδο. Την δική της πρόταση εξουσίας για το λαό. Αυτή αναγνωρίζεται εύκολα από τον κόσμο του αγώνα. Τρία είναι τα στοιχεία της, με βάση και τα προηγούμενα.
Πρώτον, πρέπει να υπάρξει ανατροπή κυβέρνησης, τροϊκανής χούντας και σάπιου πολιτικού συστήματος.
Δεύτερο, να ηγεμονεύσει ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες, στο πλαίσια μιας άλλης πορείας έξω από την ΕΕ και σε σύγκρουση με τον καπιταλισμό.
Τρίτοο εργαζόμενος λαός, πρέπει να είναι οργανωμένος, σε νέες κοινωνικές και πολιτικές μορφές που θα επιβάλλουν τη θέληση του και θα οργανώνουν δημοκρατικά την κοινωνία και τις σχέσεις της.
Η ‘’αριστερή κυβέρνηση’’,  αποτελεί τη γελοιογραφία της πρότασης εξουσίας της αριστεράς. Υποδηλώνει είτε την αφέλεια, είτε το σκόπιμο αποπροσανατολισμό. Στην αντίληψη αυτή , το κράτος είναι άλογο που το καβαλάς και όχι συμπύκνωση ταξικών συσχετισμών, σχέσεων και πολιτικών. Χωρίς ανατροπή και χωρίς οργανωμένο λαό σε αγώνα άλλης ποιότητας, οι προτάσεις για αριστερή κυβέρνηση, απλά θυμίζουν το ανέκδοτο: ‘’Αν είχαμε αυγά θα κάναμε αυγά με μπέικον. Αλλά δεν έχουμε και μπέικον’’.
Συνεπώς, υπάρχει ή όχι ελπίδα; Σαφέστατα ναι και εξηγούμαστε. Έχουμε λόγους να αισιοδοξούμε.
Υπάρχει μια ισχυρή τάση αντικαπιταλιστικής αριστεράς με κύρια μορφή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που συνειδητά υποστηρίζει μια τέτοια κατεύθυνση.
Αναπτύσσονται διεργασίες κρίσης στους χώρους της κοινοβουλευτικής αριστεράς ή/και του δημοκρατικού ‘’πατριωτικού χώρου’’, με δυνατότητες θετικών επανατοποθετήσεων, ειδικά σε ότι αφορά τη Λυδία λίθο που ακούει στο όνομα ‘’στάση απέναντι στην έξοδο από ευρωζώνη και ΕΕ’’.
Ωριμάζουν ανακατατάξεις μέσα σε αγωνιστικές ζώνες των εργαζομένων και του λαού και αυτό είναι ο αποφασιστικότερος και δυναμικότερος παράγοντας.
 Το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την έκβαση αυτών των πολιτικών τάσεων. πηγή, ιδεοπηγή

Αυτό και αν είναι ναυάγιο....


Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα λευκά νησάκια που βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο. Βρίσκονται στο Ντουμπάϊ, χέρσα και ξεχασμένα από τους ανθρώπους. Περίπου τριακόσια νησάκια, δημιούργημα του ανθρώπου, περιμένουν ματαίως αγοραστές. Ήταν ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο του εμίρη του Ντουμπάϊ που ήθελα να προσελκύσει επενδύσεις στην χώρα του. Η κατασκευή τους μέσα στην θάλασσα, άρχισε το 2003 και ήταν ομολογουμένως θαύμα της αρχιτεκτονικής και της μηχανικής. Επωλούντο έναντι εκατοντάδωνεκατομμυρίων δολλαρίων, αλλά...

Λαθρολαγνεία.Το ελλαδικό κτάτος δολοφονεί την ελληνική οικογένεια για να ενισχύει τις αλλοδαπές οικογένειες


Nik Iord nodiord@yahoo.gr (mail)
Αλβανός: Χέσε την Ελληνική ιθαγένεια...για τα λεφτά την θέλω μόνο... 
Αλβανός πατέρας τεσσάρων παιδιών πήγε στο Δήμο της περιοχής του να καταθέσει αίτηση για να πάρουν ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά του. Απαίτησε να εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα παρά τον κόσμο που είχε στην ουρά. Μάλιστα, απαίτησε να εκδοθούν αυτές οι ιθαγένειες αυθημερόν γιατί, λέει, βιαζόταν!
Η υπάλληλος του εξήγησε ότι ο Δήμος παραλαμβάνει τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά, ελέγχει τη νομιμότητά τους και στη συνέχεια τα προωθεί στην Περιφέρεια για τα περαιτέρω. Μούτρωσε όταν του είπαν ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα κι όταν η υπάλληλος θέλησε να του εξηγήσει τη διαδικασία για την ιθαγένεια των ενηλίκων νομίζοντας ότι τη θέλει και ο ίδιος για τον εαυτό του, της απάντησε το εξής:
- ΧΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ!
Η υπάλληλος έμεινε εμβρόντητη από τη συμπεριφορά του Αλβανού ο οποίος συνέχισε ...

Πώς ο Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στην αιχμαλωσία...



Όλη η διαδρομή από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2010, όπου ο Γ. Παπανδρέου οδήγησε σε αναγκαστική χρεοκοπία την Ελλάδα. 

Η εισαγγελική παρέμβαση των Πεπόνη – Μουζακίτη για την διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνώνΠαπανδρέου Παπακωσταντίνου και άλλων εμπλεκόμενων υπουργών για τα ‘φουσκωμένα» στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), για το έλλειμμα του 2009, τινάζει ουσιαστικά στον αέρα το πολιτικό σκηνικό. 

Βεβαίως για το αν θα προχωρήσει ο φάκελος προς την Βουλή , με το ερώτημα της άρσης ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού, είναι υπόθεση του Συμβουλίου Εφετών....
Που ενδεχομένως και κάτω από τις επίσημες πολιτικές πιέσεις και απαράδεκτες, από Συνταγματικής απόψεως, εχθρικές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Μ. Παπαιωάννου, μπορεί να μπλοκάρει την όλη εξέλιξη.

Το πολύ ενδιαφέρον πάντως είναι ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών και περιβάλλοντος σήμερα, Γ. Παπακωσταντίνου δεν είναι βουλευτής και στην περίπτωση του δεν χρειάζεται άδεια της Βουλής για την εξέταση τυχόν ποινικών ευθυνών του, αλλά αντιμετωπίζεται ως απλός πολίτης . Όπως δηλαδή και ο

Έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο - Έρχεται Εξεταστική



Όσο και αν θέλουν κάποιοι να αποφύγουν την Εξεταστική Επιτροπή για την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, δεν μπορούν.

Από τη μια , ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε για μία και μοναδική Εξεταστική Επιτροπή που θα ερευνήσει πως η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο και αν κάποιοι κερδοσκόπησαν και από την άλλη ήρθε στη Βουλή η δικογραφία για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και το φούσκωμα του ελλείμματος από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και τον διορισμένο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Βέβαια, δεν αρκεί ο επόμενος πρωθυπουργός να θέλει να κάνει εξεταστική, ούτε και να πάει ένας φάκελος στη Βουλή για να φτάσει να αποκαλυφθεί η αλήθεια, αν πράγματι...

Προειδοποίηση της Μόσχας σε Αθήνα για τον South Stream


"H σημερινή ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τι τα εννοούσε με την ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα περί «μη ωρίμανσης επαρκώς των συνθηκών  για την υπογραφή συγκεκριμένων συμφωνιών» αναφορικά με το άλλα σχέδια φυσικών αγωγών πέραν του ITGI που χαρακτηρίστηκε προτεραιότητα»ανέφερε στο defencenet.gr, ανώτατη πηγή του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας, η οποία συμπλήρωσε:
«Είμαστε βέβαιοι ότι έχει γίνει κάποια παρεξήγηση και διατυπώθηκε κατ’αυτό τον τρόπο η συγκεκριμένη ανακοίνωση. Ειδικά σήμερα που η Ρωσία φροντίζει για τον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς σε ποσοστό 100% λόγω της τουρκικής άρνησης να δώσει φυσικό αέριο που έτσι ή αλλιώς πάλι από εμάς το αγοράζουν. Άλλωστε αν η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει τον South Stream δεν έχει παρά να μας το πει. Για την Ρωσία είναι επιπλέον κόστος το πέρασμα από την...

Το έγκλημα του Μνημονίου δεν θα περάσει σαν …τροχαίο ατύχημα



«Τρίτη, Πέμπτη μακαρόνια, φάτε μάγκες, βγάλτε χρόνια» 

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Έβλεπα χθες, σε κεντρικό δελτίο, την βαριά δημοσιογραφία των αναλυτών εκ του προχείρου να σχολιάζει με σηκωμένο φρύδι τη διαβίβαση στη Βουλή, από τον Εισαγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη,  της δικογραφίας για την διερεύνηση των ευθυνών του ψηλού παιδιού από τη Μινεσότα και της παρέας του για όσα έγιναν με την ΕΛΣΤΑΤ.
Ο γνωστός ρίπτης φιαλιδίων ύδατος, της κερκίδας επισήμων, αφού ομολόγησε ότι δεν ξέρει τι λέει η δικογραφία, ούτε ποιοι και τι κατέθεσαν, πήρε θέση υπέρ των θιγομένων προσώπων με το γνωστό ειρωνικό ανθυπομειδίαμα. Δεν ξέρω αν σφραγίζει και δόντια....

Έτσι είναι. Δευτέρα, Τρίτη είναι οικονομικοί αναλυτές την Τετάρτη δικαστές, την Πέμπτη στρατηγικοί αναλυτές και την Παρασκευή γιατροί, σεισμολόγοι κλπ. Το Σαββατοκύριακο ξεκουράζουν τα εγκεφαλικά τους κύτταρα, που έχουν κάψει οι προβολείς.
Όσοι παροικούν την Ιερουσαλήμ της Δικαιοσύνης μας, ξέρουν ότι ο Γρηγόρης Πεπόνης...

Βιογραφία: Γεώργιος και Σίμων Σίνας (βίντεο)

Το δεύτερο βίντεο της ΝΕΒ απ' την σειρά "Βορειοηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες"

Γεώργιος Σίνας (1783-1856)
Καταγόταν από την Μοσχόπολη (κοντά στην Κορυτσά) της Βορείου Ηπείρου.
Μετά την πρώτη καταστροφή της Μοσχόπολης, η οικογένειά του μετακόμισε στη Βιέννη (Αυστρία). Εκεί ολοκλήρωσε τις βασικές του ελληνικές σπουδές και έμαθε ξένες γλώσσες. Σε ηλικία είκοσι ετών έγινε συνέταιρος στις επιχειρήσεις του πατέρα του. Με το επιχειρηματικό δαιμόνιο που τον διέκρινε, ο Γεώργιος Σίνας, γιγάντωσε την οικογενειακή περιουσία. Εξελίχθηκε σε κορυφαίο οικονομικό παράγοντα και έγινε ο μεγαλύτερος τότε γαιοκτήμονας και ιδιοκτήτης αρχοντικών οικιών στην Αυστροουγγαρία.

Προσέφερε ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ χρηματικά ποσά σε φιλανθρωπικά και...

Πάνος Καμμένος: Κοινοποιώ τα πρακτικά της Βουλής σήμερα γιατί το βίντεο είναι αδύνατον να ανέβει
















ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης):
Και τώρα ας κλείσουμε τη σημερινή συζήτηση με τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Παναγιώτη Καμμένο.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Πράγματι παραβιάζεται ο Κανονισμός της Βουλής, όπως παραβιάζεται και το Σύνταγμα της χώρας, κάτι που αποδεικνύεται κάθε μέρα. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχουμε μια διορισμένη Κυβέρνηση, ένα Πρωθυπουργό μη εκλεγμένο, αλλά επιλεγμένο από την Goldman Sachs και ουσιαστικά την καθημερινή παραβίαση του Συντάγματος.
Πριν από λίγο, ο Εισαγγελέας Μακρής έβγαλε το πόρισμα για την παρέμβαση στη δικαιοσύνη και τους οικονομικούς Εισαγγελείς από ανωτέρους τους και από πολιτικούς παράγοντες, όπου καταδεικνύεται ότι ένα από τα θέματα….

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Κύριε Καμμένο, οι διακόσιες πενήντα οκτώ ψήφοι της Βουλής δεν είναι Goldman Sachs.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε με, σας παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε. Εγώ δεν σας διέκοψα. Αφήστε με τουλάχιστον να μιλάω. Εγώ τα λέω, κύριε Πρόεδρε, για να...

Η Καμόρα της ... Καμάρας και η Καμόρα της πολιτικής !!!

Με αφορμή την συνάντηση του Πρωθυπουργού και των τριών πολιτικών αρχηγών που τον στηρίζουν, έληξε μετά από 2,5 περίπου ώρες, δίχως όμως δυστυχώς να υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα για εμάς τους Έλληνες. Μάλιστα μετά την λήξη, η λακωνική δήλωση του Πρωθυπουργού, όχι μόνο δεν ξεκαθάρισε το τοπίο, όσον αφορά τις εξελίξεις των επόμενων ημερών, αλλά «θόλωσε» περισσότερο το ήδη βεβαρημένο πολιτικό τοπίο.

Μπορεί βέβαια να δήλωσε ο κ. Παπαδήμας, ότι συζητήθηκαν θέματα ευρέος φάσματος, που είχαν να κάνουν με τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και την (α)συμφωνία για το PSI, την επιβολή ή όχι των νέων μέτρων, όμως όλες οι πληροφορίες που διέρρευσαν, μετά την συνάντηση, μιλούν για μια συνάντηση σε θετικό κλίμα, που όμως επισκιάστηκε όταν ο πρώην Πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Σαμαρά την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμα. Βέβαια και οι 3 πολιτικοί αρχηγοί, επιβεβαίωσαν την στήριξη τους στην...

Το έγγραφο του εισαγγελέα Γ. Πεπόνη για την Τράπεζα Πειραιώς


sarosiΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Δεν σπεύδουμε να υιοθετήσουμε τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες, «ο γνωστός και έγκριτος δημοσιογράφος» που έκανε ''παρέμβαση'' στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, είναι ο Τάσος Τέλλογλου.
Ούτε ότι η εμπλοκή του ονόματός του στα παρασκήνια της έρευνας των οικονομικών σκανδάλων από τους Γ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη, αφορούσε την… υπεράσπιση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.
Ωστόσο, πιστεύουμε, ότι - εδώ και τώρα - είτε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, είτε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οφείλουν  να πουν τα πράγματα με το όνομά τους.
Να δημοσιοποιήσουν, δηλαδή, επίσημα τόσο το όνομα του δημοσιογράφου, όσο και το όνομα του τραπεζίτη για τον οποίο ενδιαφερόταν.
Και τούτο, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις η προστασία...

Ο δημοσιοϋπαλληλικός παρασιτισμός

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας είναι ο υπέρογκος δημοσιοϋπαλληλικός τομέας. Η γιγάντωση αυτού του τομέα γίνεται με δύο κυρίως τρόπους . Ο ένας μέσα από τη δημιουργία κρατικών επιχειρήσεων και ο άλλος μέσα από την επέκταση της γραφειοκρατίας.
Και στις δύο περιπτώσεις το συγκολλητικό στοιχείο είναι το κομματοκρατικό πελατειακό σύστημα. Αυτό το σύστημα αποφασίζει σε ποιους τομείς πρέπει να καταργήσει τον ανταγωνισμό και την ιδιωτική πρωτοβουλία και πόσο θα γιγαντώσει την γραφειοκρατία που είναι αναγκαία μιας νοοτροπίας ελέγχου των πάντων μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια .
Ο ιδιώτης που προβαίνει στο άνοιγμα μιας επιχείρησης έχει ως κριτήριο την λειτουργικότητα αυτής της επιχείρησης και το κέρδος που θα αποφέρει. Στη περίπτωση του πελατειακού συστήματος τα πράγματα αλλάζουν. Κριτήριο δεν είναι η...

Τα "άκουσε" για τα καλά Ντόρα στην Ηγουμενίτσα...



Γιουχαριστό προβλέπετε το Σαββατοκύριακο για τους πολιτικούς...ακολουθεί video

Βάζει ΧΙ ο Πάνος Καμμένος ....


Oριστικό "διαζύγιο" με τη ΝΔ ανακοινώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρει, να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Μιλώντας στον «Τύπο της Κυριακής», ο κ. Καμμένος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, για πρώτη φορά, να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα και μάλιστα ανακοινώνει και την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η σχετική εκδήλωση, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν να σκέφτεται να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Στη συνέντευξή του, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο αλλά και στη ΝΔ, ξεκαθαρίζει πως η υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από το πρώην κόμμα του τον οδηγούν στο οριστικό "διαζύγιο", κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο και το θέμα των CDS.   πηγή