Σελίδες

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ζητούνται επειγόντως νέοι οικονομικοί εισαγγελείς με θητεία στην ... Ιπποκράτους!! Η υπόθεση "καθαρά χέρια" είναι υπόθεση του ΠΑΣΟΚ! Καταλάβατε;



Η κρίση θεσμών είναι η πιο σημαντική από τις κρίσεις που περνά ο τόπος μας ,δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο ασυνέπειας κράτους και πολιτών.

Η ώρα που θα σπάσει αργεί ακόμα όμως ιστορικά οι εθνικές μας ανατάσσεις πάντοτε μέσα από κρίσεις ξεπηδούν και από αυτό γεννιέται ελπίδα ότι ίσως ο καλός θεός της Ελλάδας θα την τραβήξει σύντομα ξανά προς την δόξα.

Νομοτέλεια οικονομική είναι άλλωστε ότι η οικονομία τροχός είναι και γυρίζει η ύφεση φέρνει ανάκαμψη η ανάκαμψη οδηγεί στην ανάπτυξη και ούτω καθ εξής.

Τώρα σχετικά με τα του οίκου μας και με τις πολιτικές μας επιλογές ο τροχός της οικονομίας μας γυρίζει μεν με απρόβλεπτους ρυθμούς δε.
Και είναι απρόβλεπτοι οι ρυθμοί επειδή το τέμπο δεν είναι ένα , είναι πολλά και

Αθώωσε και βράβευσε τους τραπεζίτες η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η πολιτική ηγεσία του καθεστώτος ανέχεται μια Αρχή που αντί να προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών καταπολεμώντας τα καρτέλ που ληστεύουν καθημερινά τον κόσμο συντηρώντας το κόστος ζωής σε δυσθεώρητα ύψη και μάλιστα ενώ καταρρέουν τα λαϊκά εισοδήματα, λειτουργεί σαν ανάχωμα των συμφερόντων των τραπεζιτών, των μεγαλοβιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, βυθίζοντας τους πολίτες στη φτώχεια .. Aπτόητη η ελληνική .. Αντιμονοπωλιακή Αρχή εξακολουθεί να υπηρετεί τούς τραπεζίτες εγκρίνοντας σκανδαλώδη συγχώνευση αντί να τις καθίσει πάλι στο σκαμνί.

Δεν αποτελεί έκπληξη η έγκριση από τη ... γνωστή για την προστασία των καρτέλ Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού της συγχώνευσης των πιο μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών Alpha Bank και Eurobank.

Οι δύο ελληνικές τράπεζες είναι γνωστό ότι μαζί με την Εθνική αποτελούν τους στυλοβάτες της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών.Είναι προφανές ότι η συγχώνευσή τους θα αποτελέσει ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του τραπεζικού καρτέλ στην Ελλάδα το οποίο το 2008 για πρώτη φορά καταγγέλθηκε επίσημα από την Αντιμονοπωλιακή Ένωση STOPCARTEL.

Το STOPCARTEL τον Σεπτέμβρη του 2008 προσέφυγε με επίσημη καταγγελία...

Η “άβολη” αλήθεια για τη χρεοκοπία


Το παρασκήνιο του χθεσινού Συμβουλίου Eurogroup στις Βρυξέλλες, ήταν αρκούντως διδακτικό, στα όρια του αποκαλυπτικού για το τι πραγματικά συμβαίνει με τη διαχείριση του ελληνικού προβλήματος από τους διεθνείς εταίρους και δανειστές της Ελλάδας.
Μερικές μόλις ώρες μετά την παραδοχή του Πολ Τόμσεν ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας έχουν διολισθήσει σε απρόσμενα αρνητικές ατραπούς μετά τη Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, δηλαδή επί ημερών της κυβέρνησης Παπαδήμου, την οποία οι ίδιες οι Βρυξέλλες απαίτησαν, επέβαλαν και στηρίζουν, η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης έδωσε νέα παράταση, περίπου 20 ημερών, στην οριστική κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το PSI.
Μιας διαδικασίας που συνδέεται ευθέως με τη συμφωνία για...

Προβλέπει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ


Η ομιλία του Κώστα Σημίτη στο Βερολίνο… έκρυβε θησαυρό. Που μάλλον πέρασε σε τρίτο πλάνο, λόγω της δημόσιας καταγγελίας του Μνημονίου από τον προκάτοχο του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και τις σφοδρές αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του, από μερίδα Ελλήνων που βρέθηκε στην αίθουσα, για να του θυμίσει…

Οχρίδα: Βουλγαρική εφημερίδα για «Ενοποίηση Σκοπίων –Βουλγαρίας»



 Ο χάρτης που πλασάρει η βουλγαρική προπαγάνδα...

Και …ξαφνικά εκδόθηκε βουλγαρική εφημερίδα στην πόλη Οχρίδα (η ελληνική Αχρίδα) των Σκοπίων, από Βουλγάρους που θέλουν να διαφωτίσουν το λαό για την βουλγαρική καταγωγή του και να του επισημάνουν ότι επιδιώκουν την ενοποίηση των Σκοπίων με τη Βουλγαρία, αλλά και την αφύπνιση των «Βουλγάρων» που ζουν στην ελληνική Θράκη οι οποίοι …αφομοιώνονται από τους Έλληνες…

Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, την εφημερίδα: 

«Η εφημερίδα «Οχρίντσκα Бαλγκάρια»/ «η Βουλγαρία της Οχρίδας» δεν αποσκοπεί να αποσπάσει μερίδιο στην τοπική αγορά ούτε για να προσδώσει κέρδος στους εκδότες» , γράφει η νέα εφημερίδα  που κυκλοφορεί στην σκοπιανή πόλη της Οχρίδας και αναφέρεται στο βουλγαρισμό της περιοχής.

«Ο μόνος σκοπός για τον οποίο η εφημερίδα κυκλοφορεί είναι για να διευρύνει  τα μυαλά και τις καρδιές των Βουλγάρων από τα γεγονότα του μακρινού και...

Χαίρε θράσος απύθμενο...


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Τελικά δεν μπορεί κάποιοι
 έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Ξαφνικά βρέθηκε η λίστα των μεγαλοοφειλετών! Ξαφνικά δόθηκε στην δημοσιότητα!! Ξαφνικά δεν υπήρχε πρόβλημα με την αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων!!! Βεβαίως μας πήρες μήνες για να «βρεθεί» η λίστα που …. δεν υπήρχε, οπότε υπήρχε και ο κατάλληλος χρόνος για...
 να διαμορφωθεί ο κατάλογος αυτός αναλόγως. Για παράδειγμα, αποκύημα της φαντασίας μας είναι το σενάριο αυτό, αλλά να λέμε, δεν θα μπορούσε κάποιος να ενημερώσει «επωνύμους» να κάνουν μια ρυθμισούλα, να πληρώσουν μια-δύο δόσεις και έτσι να αφαιρεθούν από αυτή; Και μετά έχει ο Θεός…..
Και για μεν τα ψέματα των πολιτικών, τα γνωρίζουμε πια, και ηλίθιοι να είμαστε που ελπίζω ότι δεν είμαστε το θράσος τους έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, αλλά και ο κύριος

Colpo Grosso Λοβέρδου ελέω… εκλογών! – Ανέστειλε αιφνιδίως τον τρόπο τιμολόγησης νοσηλίων (ΚΕΝ)


 
«Ανδρέα δώστα όλα» θα μπορούσε να είναι η έκφραση που χαρακτηρίζει την νέα τροπή που παίρνει η υπόθεση με τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ) στα δημόσια νοσοκομεία δηλαδή τον τρόπο τιμολόγησης της νοσηλείας των ασθενών, αφού ο υπουργός Υγείας ανέστειλε την εφαρμογή των ΚΕΝ αιφνιδίως, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση.

Η αναστολή ήρθε μετά από επιστολή που απέστειλε η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, Αθηνά Δρέττα (επιστολή μάλλον καθόλου τυχαία).

Φαινομενικά αιτία ήταν η εκτόξευση των δαπανών τους τελευταίους 3 μήνες, καθώς οι νέες τιμές που είχαν οριστεί για τη νοσηλεία των ασθενών στα νοσοκομεία, ήταν κατά τουλάχιστον 3 φορές υψηλότερες σε σχέση με το παρελθόν.Αποτέλεσμα ήταν, οι δαπάνες, παρά τα αλλεπάλληλα κουρέματα να ανέβουν κατακόρυφα και να...

«Δεν διάβασα το Μνημόνιο. Δεν ήταν δική μου δουλειά». Αλλά... το ψήφισες πανύβλακα και πολιτικά ανεπαρκέστατε.


Η απίστευτη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
24 Ιαν 2012 - 09:50
Picture 0 for «Δεν διάβασα το Μνημόνιο. Δεν ήταν δική μου δουλειά»
Να απαντήσει στους επικριτές του επιχείρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,κάνοντας την εξής αιφνιδιαστική δήλωση στη διάρκεια της πρωϊνής εκπομπής του Σκάι:
«Δεν διάβασα το Mνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά». 
Παράλληλα, δήλωσε πως συμφωνεί με τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος την Δευτέρα σε ομιλία του στο Βερολίνο επέκρινε το Mνημόνιο, γιατί συντάχθηκε πρόχειρα και έχει πρόβλεψη για συνάρτηση των στόχων με τις πραγματικές εξελίξεις.

Κοπή πίτας και ετήσιος χορός του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου, την Κυριακή 29-01-2012.


Το ΔΝΤ, οι τραπεζίτες, η Ελλάδα και η... άβυσσος


Ανησυχία για τη μεγάλη διαφορά που χωρίζει ΔΝΤ και IIF σε σχέση με το ύψος του επιτοκίου των νέων ομολόγων που θα κουρέψουν το ελληνικό χρέος
24 Ιαν 2012 
Picture 0 for Το ΔΝΤ, οι τραπεζίτες, η Ελλάδα και η... άβυσσος
Το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 80% υποστηρίζει πλέον και ανοιχτά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε. Και είναι αυτός που έχει περάσει στο Βερολίνο τη γραμμή πως οποιαδήποτε συζήτηση για επιτόκιο πάνω από 3% στο ελληνικό PSI είναι στην πράξη ανεδαφική.
Το ΔΝΤ, στην ίδια γραμμή πλεύσης με τη Γερμανία,  προσδιορίζει το ύψος του επιτοκίου στο 2,4%, όπερ σημαίνει ότι ακόμα και μεσοσταθμικά, η πρόταση προς το IIF δεν ξεπερνά το 2,8%. Μόνο που μια τέτοια εκδοχή δεν συζητείται καν από την πλευρά των τραπεζιτών, οι οποίοι, το πολύ...

Ο τίγρης της Κίνας αρχίζει να κουράζεται


Πριν λίγες μέρες η Παγκόσμια Τράπεζα έδωσε στη δημοσιότητα, σαν καλωσόρισμα ας πούμε για τη νέα χρονιά, την τακτική εξαμηνιαία της έκθεση με προγνώσεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το 2012. Κι αυτές κάθε άλλο παρά χαρμόσυνες ήταν, αναθεωρημένες μάλιστα προς το χειρότερο σε σύγκριση με τις προηγούμενες του Ιουνίου. Εν ολίγοις, η ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο θα κινηθεί γύρω στο 2.5%, η Ευρώπη θα παρουσιάσει στο σύνολό της μια ελαφριά ύφεση, κοντά στο 0.3%, με αποτελέσματα όμως πιο κοντά στο κρυολόγημα, παρά στο απλό συναχάκι, η Αμερική θα συνεχίσει να παραπαίει, μια να πέφτει και μια να σηκώνεται, ενώ οι χώρες που θα χτυπηθούν πιο βαριά θα είναι οι αναπτυσσόμενες, και όχι μόνο τα γνωστά BRICS, τα οποία θα υποστούν επιβράδυνση του ΑΕΠ τους στο 5.4% για το 2012 και στο 6% για το 2013, αλλά και κάποιες πολύ φτωχότερες, οι οποίες θα δουν τα κόστη δανεισμού τους να αυξάνονται και τις επενδύσεις, ή την οικονομική βοήθεια από τη Δύση να έρχονται με το σταγονόμετρο.
«Καμιά χώρα, και καμιά περιοχή του πλανήτη δεν πρόκειται να ξεφύγει από την οικονομική κατρακύλα», ήταν η μακάβρια κατακλείδα της έκθεσης για φέτος.
Ακόμα και η Κίνα; Ακόμα και η Κίνα! Μετά από τριάντα κοντά χρόνια...

ΥΠΕΞ για Λιβύη: Τώρα γκρινιάζουμε που ακούνε την Τουρκία…


Η Ελλάδα έχει προσφέρει στην Λιβύη υπηρεσίες τις οποίες πολύ λίγες χώρες κατάφεραν να προσφέρουν, κατά συνέπεια ο λόγος της Αθήνας θα πρέπει να εισακούγεται δεόντως! Η Αθήνα φαίνεται ενοχλημένη από τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης αναφορικά με τους θερμούς «εναγκαλισμούς» της κυβέρνησης της Τρίπολης με τους νεοθωμανούς του Αχμέτ Νταβούτογλου.
Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών, η προσφορά της χώρας στον αγώνα κατά του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι ήταν καθοριστική αφού, μεταξύ άλλων ήταν η χώρα μας που στήριξε από την αρχή και χωρίς υποσημειώσεις, τους τότε αντικαθεστωτικούς, σε αντίθεση η Άγκυρα, μόνο αφού έγινε σαφές πως ο Καντάφι δεν έχει μέλλον μετέβαλλε τη στάση της.
Επιπροσθέτως, η χώρα μας ήταν αυτή που συνέβαλλε τα μέγιστα στην παροχή...

Κούφιες οι ιρανικές απειλές: Πέρασε το USS Abraham Lincoln


Σε μια καλά υπολογισμένη κίνηση με σκοπό να αποδείξει ότι άλλα λένε οι Ιρανοί σε επίπεδο ρητορικής και άλλες είναι οι στρατιωτικές τους δυνατότητες, το αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Ναυτικού USS Abraham Lincoln, πέρασε… καμαρωτό από τα Στενά του Χορμούζ. Σε μια επίδειξη μάλιστα ενότητας απέναντι στην απειλή κλεισίματος μιας από τις σημαντικότερες διόδους της διεθνούς ναυσιπλοΐας, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο συνόδευαν πολεμικά πλοία της Βρετανίας και της Γαλλίας.
Μόλις χθες, Κυριακή, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, είχε προφανώς προσπαθήσει να θολώσει τα νερά για τους Ιρανούς, λέγοντας κατά τη διάρκεια ομιλίας προς τα μέλη του πληρώματος, ότι το αεροπλανοφόρο USS Enterprise σχεδιάζει να διαπλεύσει τα Στενά, μαζί με την ομάδα μάχης που το συνοδεύει, τον ερχόμενο Μάρτιο! Λίγο αργότερα περνούσε τα Στενά το άλλο αεροπλανοφόρο, με τον Πανέτα να έχει διατυπώσει με τέτοιον τρόπο τα λόγια του ώστε να μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν...

Η ψήφος της Γερουσίας οξύνει τις γαλλοτουρκικές σχέσεις


Υπερψηφίστηκε η ποινικοποίησης της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας. Νέα κρίση στις ήδη ταραγμένες σχέσεις της Γαλλίας με την Τουρκία προκαλεί η ψήφιση, και από την Γερουσία, στο Παρίσι, του αμφιλεγομένου νομοσχεδίου, το οποίο ποινικοποιεί την άρνηση της «γενοκτονίας» των Αρμενίων.
turks-04340
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν
κατά του νομοσχεδίου, το περασμένου Σάββατο στο Παρίσι.
Οι βουλευτές της Εθνοσυνέλεσης (σ.σ. κάτω βουλής) έχουν εγκρίνει, ήδη από τον περασμένο μήνα, το νομοσχέδιο, γεγονός που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Προτού ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς τόνισε από το Στρασβούργο ότι η Αγκυρα θα μπορούσε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Γαλλίας.
«Θα είναι μια ιστορική ντροπή», είπε ο Αρίντς, προσθέτοντας ότι ο νόμος θα είναι «απειλή για την ελευθερία έκφρασης» και «αντίθετος προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Πιο σαρκαστικός εμφανίστηκε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ...

Θεριό Ανήμερο ο Ανθρωπος


 

Για όλους τους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα που δίνουν τον άνισο αγώνα για να πάρουν του χάρου τον ύστερο ανασασμό.

Σε απεργιακό κλοιό η Ιταλία ενάντια στο άνοιγμα των επαγγελμάτων...


Χάος έχει προκληθεί στην Ιταλία από τα μπλόκα των οδηγών φορτηγών που ανοίγουν το χορό μιας μακράς περιόδου απεργιακών κινητοποιήσεων. Σ' αυτές συμμετέχουν και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες όπως οι οδηγοί ταξί και οι βενζινοπώλες που διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την απόφαση της κυβέρνησης Μόντι να προχωρήσει στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού και...

ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!

ΑΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΑΠΡΑΓΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ; ΕΙΝΑΙ ...ΤΥΦΛΗ;


Την ώρα που το κράτος οφείλει περισσότερα από 6 δις ευρώ στους ιδιώτες, συλλαμβάνει πολίτες και τούς οδηγεί σιδηροδέσμιους στη φυλακή, επειδή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τον Φ.Π.Α  και ήταν ασυνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις! 
Μεγαλοτοκογλύφοι που έστησαν τέσσερις οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη, οδηγούνται στη Δικαιοσύνη με βαριές κατηγορίες, την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση συνομιλεί με τους επικεφαλής της μεγαλύτερης διεθνούς συμμορίας τοκογλύφων! Τοκογλύφους, τούς οποίους όχι μόνο δεν καταγγέλλει, αλλά ετοιμάζεται να τους προσφέρει τη δημόσια περιουσία της χώρας!
Οι παραλογισμοί δεν έχουν τέλος σε αυτό τον τόπο! Το πιο εξωφρενικό όμως όλων, είναι ότι οι πρωταίτιοι της εθνικής καταστροφής της χώρας όχι μόνο δεν λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη, αλλά συνεχίζουν αλώβητοι να "κυβερνούν" τον τόπο, έτοιμοι να ολοκληρώσουν το μεγαλύτερο έγκλημα από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους: να καταργήσουν την αυθυπαρξία της Ελλάδος και να παραδώσουν την εθνική κυριαρχία της, στους κατακτητές της! 
Αναρωτιέται κανείς: Υπάρχει Δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο; Υποτίθεται ότι είναι...

Αντιευρωπαϊστής γίνεσαι. ΔΕΝ γεννιέσαι…


Βλέποντας ειδήσεις, μια μελαγχολία και μια θλίψη σε πιάνει και δεν λέει να σε αφήσει. Σαν να έχουν βαλθεί όλοι τους να χαλάσουν μια για πάντα την διάθεσή σου, την ζωή σου, τα όνειρά σου…
Θυμάμαι πρίν λίγο καιρό όλους αυτούς που ζητωκραύγαζαν υπέρ του μνημονίου («αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να το εφεύρουμε», κλπ.), που ηδονίζονταν με την σαρωτική αυτομαστίγωση των Ελλήνων («φταίμε, μας αξίζει η τιμωρία») και πολλαπλασίαζαν τις δηλώσεις ευγνωμοσύνης προς την Μέρκελ και τον Σαρκοζί, τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου που δήθεν μας σώζουν από την καταστροφή ενώ εμείς είμαστε αχάριστοι…

Θυμάμαι τις βαθυστόχαστες αναλύσεις που ανήγαγαν την κακοδαιμονία της χώρας σχεδόν στο DNA των κατοίκων της, συναγωνιζόμενοι σ’ αυτό το γερμανικό Bild και τον Samuel Huntington (και ισοπεδώνοντας όλες τις περιόδους και κυβερνήσεις της χώρας από απαρχής έθνους).

Θυμάμαι τι απαντούσαν όταν η ανεξέλεγκτη αστάθεια του παγκοσμιοποιημένου...

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Οι διακοινοτικές συνομιλίες , όλα δείχνουν πως έφτασαν στο τέλος τους. Η ποθούμενη λύση κυπριακής ιδιοκτησίας δεν βρέθηκε. Ο τούρκος κατακτητής έμεινε αδιάλλακτος στις απαιτήσεις του ενώ η δική μας πλευρά βρίσκεται εκτεθειμένη με επιπλέον υποχωρήσεις και παραχωρήσεις.
Αυτή η κατάσταση μπορεί να περιγραφεί ως κατάσταση αδιεξόδου.
Ο Γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών , μπροστά σε αυτά τα δεδομένα εξήγγειλε ήδη το τέλος του παιχνιδιού και και τη μετάβαση σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών , που θα φτάσουν στη διαδικασία του πάρε-δώσε και στην πολυμερή διάσκεψη πριν από την 1η Ιουλίου 2012 όπου η κυπριακή δημοκρατία θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε.
Είναι φανερό πως σε αυτό το ελάχιστο διάστημα χρόνου θα ασκηθούν πιέσεις με σκοπό να βρεθεί μια λύση που να γεφυρώνει τις υπάρχουσες αντιθέσεις και διαφωνίες. Δηλαδή μια λύση που θα επιβάλει κάποιες υποχωρήσεις στους τούρκους κατακτητές και κάποιες νέες παραχωρήσεις από την πλευρά μας. (Δυστυχώς η λεγόμενη πλευρά μας δεν...

Σφίγγει ο κλοιός για την οικογένεια


Σφίγγει ο κλοιός για την οικογένεια του Γιώργου Παπανδρέου. Οι αποκαλύψεις διαδέχονται πλέον η μια την άλλη, για τον ίδιο, τον αδελφό του Νίκο και άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του. Ο (ευρισκόμενος στην Κόστα Ρίκα αυτές τις ημέρες) τέως πρωθυπουργός φέρεται να ανατριχιάζει στη σκέψη ότι -ενώ μέχρι πρότινος ήταν πανίσχυρος- τώρα κινδυνεύει να βρεθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου. Ηδη η πρώτη υπόθεση για το τεχνητά φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 παίρνει την άγουσα για τη Βουλή, ενώ φαίνεται ότι μένει και χωρίς υποστηρικτές εντός του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένες φωνές που ακούγονται, όπως του Ανδρέα Λοβέρδου, αποσκοπούν καθαρά στην εσωκομματική οικειοποίηση όσων παπανδρεϊκών θυλάκων έχουν απομείνει...

Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία και φωτογραφίες που φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Νίκο Παπανδρέου, καθώς εγκαλείται για χλιδάτη λάιφ στάιλ ζωή που προκαλεί, την ώρα που η Ελλάδα χρεοκοπεί. Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τον τίτλο «Τι φοβάται ο Γιώργος για τον Νίκο» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στα 55 του ο Νίκος Παπανδρέου έχει διανύσει μια επιτυχημένη διαδρομή ως πολυτεχνίτης της γραφής, με πεζογραφία, σενάριο, θέατρο, δοκίμιο, αλλά δεν εξασκεί πλέον την τέχνη του και ως ερημοσπίτης. Τη στεγάζει σε μισθωμένη τριώροφη έπαυλη...

Την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 8:00 – 8:30 μ.μ., ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ


Ημέρα: Τετάρτη, 1 Φεβρουάριος 2012
Ώρα: από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ.
.
Τόπος: ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
.
Θέμα:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ 
ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. 
ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ:
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Το αργεντίνικο"apagón ", ελληνικά σβήσιμο, είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι αργεντινοί καταναλωτές για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας.
Έσβησαν, ταυτόχρονα όλοι, τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα! Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση.

"Ο Καραγκιόζης δικτάτορας"


  Η φασιστική νοοτροπία που τον διακατέχει είναι γνωστή .Ο άνθρωπος πέραν του ότι δεν καταλαβαίνει τι του γίνετε, όταν μισό-καταλάβει, το παίζει "Ο Καραγκιόζης δικτάτορας". Αποφασίζει και διατάσσει χωρίς έλεος προς πάσαν κατεύθυνση ακόμα και εκεί που δεν έχει αρμοδιότητα. Αν τύχει βέβαια και έχεις πει την γνώμη σου ανοιχτά και δεν συνάδει με την δική του, τότε μαύρο (κατάμαυρο) φίδι που θα βάλει να σε φάει.

 Αν τώρα και στο χωρίο σας δεν τον έχετε επιδοκιμάσει με την συνολική υπερψήφιση του εεεεε.... τότε τα θέλει και εσάς ο πισινός σας. Φανταστείτε πως ακόμα και αυτές τις γραμμές, αν τύχει (σίγουρα) και τις διαβάσει θα τις επικρότηση!!! Εξάλλου να είστε σίγουροι ο τύπος αυτός που έλαχε τις τύχες μας να...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τους στηρίζει!!!


Να στηρίξουμε κι εμείς τους δυο εισαγγελείς...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 29-9-2011 ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κ. Γιάννης Αδαμόπουλος κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ σύμφωνα με το άρθρο 199 του Δικηγορικού Κώδικα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με την διάπραξη σοβαροτάτων αξιοποίνων πράξεων που αφορούν την αλλοίωση των στοιχείων από την Ανεξάρτητη Αρχή «ΕΛ.ΣΤΑΤ» η οποία, όπως έχει καταγγελθεί, διόγκωσε παράνομα το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 σε 15,4%, γεγονός που είχε ως τελικό αποτέλεσμα την υπογραφή του Μνημονίου και την επιβολή εξαιτίας αυτού, στη χώρα σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων (όπως εργασιακή εφεδρεία, εκποίηση δημόσιας περιουσίας κλπ) σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
Η ενδελεχής ποινική διερεύνηση οδήγησε τον αρμόδιο Εισαγγελέα σε θετικά συμπεράσματα για την διάπραξη αξιοποίνων πράξεων και σε ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υποθέσεως και ποινικής αξιολόγησής της.
Καταγγέλουμε την απαράδεκτη επίθεση κατά των ερευνόντων την υπόθεση...

ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


του Ανδρέα Θεοφάνους*
Παρά το βαθύ χάσμα μεταξύ των θέσεων των δύο πλευρών, το οποίο υφίσταται μετά ακόμα και από τις απαράδεκτα γενναιόδωρες παραχωρήσεις του Προέδρου Χριστόφια, η Γραμματεία του ΟΗΕ προχωρεί μεθοδευμένα με τη διαδικασία που εκείνη θέλει. Υιοθετεί και πάλι τη φιλοσοφία των χρονοδιαγραμμάτων με στόχο να πετύχει λύση του Κυπριακού μέχρι την 1 Ιουλίου πριν αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία την Προεδρία της ΕΕ.  Σε διαφορετική περίπτωση η Γραμματεία σκοπεύει να διαφοροποιήσει άρδην τα υφιστάμενα δεδομένα, αναβαθμίζοντας την κατοχική οντότητα.
 Η φιλοσοφία της προτεινόμενης λύσης βασίζεται στο βοσνιακό μοντέλο μιας χαλαρής ομοσπονδίας με συνομοσπονδιακά χαρακτηριστικά.  Πέραν τούτου υπάρχουν πρόνοιες δια των οποίων επισφραγίζεται ο τουρκικός στρατηγικός έλεγχος επί της Μεγαλονήσου.
Η πολιτική Χριστόφια έχει οδηγήσει σε δύσκολα διλήμματα.  Όταν κατήλθε στις εκλογές του 2008 προέταξε το σύνθημα «Πρόεδρος Λύσης» και όσοι εξέφραζαν επιφυλάξεις για την πολιτική του θεωρήθηκαν ως «απορριπτικοί».  Αλλά σήμερα δεν είναι μόνο η πολιτική Χριστόφια η οποία κρίνεται, είναι ολόκληρη η φιλοσοφία της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και της διαδικασίας που είχε ακολουθηθεί.  Υπενθυμίζεται επίσης ότι πρώτα ο ΔΗΣΥ στήριξε τον κ. Χριστόφια.  Μεταγενέστερα άσκησε κριτική για τη διαδικασία της «κυπριακής ιδιοκτησίας λύσης» επειδή εδίδετο άλλοθι στην Τουρκία.  Για την προώθηση άμεσης λύσης ο ΔΗΣΥ εισηγήθηκε διευρυμένες συνομιλίες, με την παρουσία της Τουρκίας, της Ελλάδος, της Βρετανίας και της ΕΕ.

Το βαθύτερο ερώτημα που παραμένει όμως είναι σε ποιά βάση θα συγκαλούνταν αυτές οι συνομιλίες. Στη βάση της φιλοσοφίας του Σχεδίου Ανάν που είχε απορριφθεί; Και διαδικαστικά τι συνεπάγεται να είναι η Τουρκία, η Ελλάδα, η Βρετανία και ενδεχομένως η ΕΕ με τους εκπροσώπους των δύο κοινοτήτων;

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Χριστόφιας προσπαθώντας να μιμηθεί (ξανά) τον Πρόεδρο Μακάριο δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δώσει «γη και ύδωρ» στην επικείμενη συνάντηση στο Greentree στις ΗΠΑ, εν τούτοις η ουσία είναι ότι έχει δοθεί γη και ύδωρ προ πολλού.  Άλλωστε και, μεταξύ άλλων, η συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ στις 23 Μαΐου 2008 διά της οποίας επαναβεβαιώνετο η φιλοσοφία των δύο συνιστώντων κρατών καθώς και οι άλλες γενναιόδωρες παραχωρήσεις (π.χ. εκ περιτροπής προεδρία) που ακολούθησαν, τι συνιστούσαν;

Ούτως ή άλλως φαίνεται να ολοκληρώνεται ένας κύκλος.  Και θα πρέπει να υπάρξει προβληματισμός για την επόμενη μέρα.  Ναι, να επιδιωχθεί η Τουρκία να βρεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών αλλά απέναντι από την Κυπριακή Δημοκρατία.  Αυτό θα είναι μια άλλη διαδικασία που θα στηρίζεται σε μια διαφορετική φιλοσοφία παράλληλα με τις διακοινοτικές συνομιλίες.

Ήταν αδιανόητο να συζητούμε μια λύση η φιλοσοφία της οποίας είχε συντριπτικά απορριφθεί λίγες μέρες πριν την ένταξη μας στην ΕΕ.  Είναι αδιανόητο να συζητούμε μια φιλοσοφία η υλοποίηση της οποίας θα επιδεινώσει τα υφιστάμενα δεδομένα αφού, μεταξύ άλλων, θα οδηγήσει στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επισφράγιση και νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής.  Είναι επομένως τραγικό να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη και τώρα ετοιμάζεται να αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ, εξέλιξη που θεωρείτο από τους εραστές του Σχεδίου Ανάν αδιανόητη. Αφήνω προς το παρών κατά μέρος την ανάγκη αξιολόγησης όχι μόνο της οικονομικής σημασίας των ενεργειακών αποθεμάτων αλλά και τις γεωστρατηγικές προεκτάσεις.

Τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να αναλυθούν εις βάθος. Για να έχει όμως νόημα και αποτέλεσμα η ανάλυση, απαιτείται ένα αποτελεσματικό κράτος και μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής που θα επιτρέψουν στην Κυπριακή Δημοκρατία να πορευθεί με αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Επέστη η στιγμή να λεχθεί ότι η λύση θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία οφείλει πλέον να καταθέσει προτάσεις - κατευθυντήριες γραμμές στη βάση μιας λειτουργικής ομοσπονδίας για μεταρρύθμιση του υφιστάμενου συντάγματος.  Με τέτοια λύση θα στηρίζεται σε ενοποιητικούς θεσμούς, ένα πλαίσιο κοινών στόχων και θα προκρίνει τη νομιμοφροσύνη στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Οι δυσκολίες είναι κατανοητές για μια τέτοια προσέγγιση, αλλά εάν πραγματικά θέλουμε ένα κράτος, αυτή η φιλοσοφία αποτελεί στρατηγικό μονόδρομο...

* Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. πηγή

Γιατί ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος του 21ου αιώνα


Μας το εξηγεί το blog Αμάν το μάτι μου στην φοβερή ανάλυση που θα διαβάσετε ποιο κάτω....
1989
Μόλις έχει οριστικοποιηθεί η παραπομπή του Δ. Τσοβόλα (γνωστού και ως “δώστα όλα¨) στο ειδικό δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ένα σκάνδακο σύλληψης και εκτέλεσης του προϊσταμένου του Τσοβόλα, Α. Παπανδρέου. Στα τότε γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν μαζευτεί καμμια εκατοστή κομματόσκυλα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Τσοβόλα. Ξαφνικά, οι κάμερες πέφτουν πάνω σε κάποιον που ανοίγει γρήγορα δρόμο ανάμεσα στο πλήθος και φτάνει μπροστά στην κεντρική είσοδο των γραφείων. Οι κάμερες και τα μικρόφωνα πέφτουν πάνω του και οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να δουν σε ζωντανή σύνδεση μια από τις κορυφαίες στιγμές της νεώτερης ιστορίας του Πασοκιστάν: ...

Oι Έλληνες του Βερολίνου "τάπωσαν" τον Κώστα Σημίτη


Tελικά, άλλος ήταν ο πρωταγωνιστής ή μάλλον οι πρωταγωνιστές στην ομιλία του Κώστα Σημίτη στην εκδήλωση του Ινστιτούτου «Heinrich Bοll» των Γερμανών Πρασίνων, στο Βερολίνο, μαζί με τον επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντάνιελ Κον-Μπέντιτ: Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη της Ελληνικής Ομάδας του Βερολίνου ανήρτησαν πλακέτες με τη λέξη «SIEMENS». 

Εν συνεχεία εκπρόσωπός τους πήρε τον λόγο και χαρακτήρισε «ιδιαίτερα προβληματικό να προσκαλεί κανείς τον Κώστα Σημίτη για να μας πει πού πρέπει να πάει η Ελλάδα», αφού, όπως είπε, «έχει ένα μακρύ παρελθόν στο ελληνικό πολιτικό τοπίο και είναι συνυπεύθυνος για την κατάσταση, καθώς κατά την διάρκεια της κυβέρνησής του η διαφθορά αυξήθηκε σε απίστευτο βαθμό».
 
Η εκπρόσωπος της ομάδας αναφέρθηκε στους Τσουκάτο και Μαντέλη, αλλά και σε πρώην υπουργό Αμυνας,εννοώντας τον Άκη, για τον οποίο η γερμανική δικαιοσύνη θεωρεί ότι έχει επίσης πάρει χρήματα και κάλεσε τον κ. Σημίτη, τον άνθρωπο που «θυσίασε τον ελληνικό λαό» και είναι «ταυτισμένος με την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, την οποία σήμερα επικρίνει» να «αναλάβει τις ευθύνες του και να αποσυρθεί».

Ο κ. Σημίτης, εντούτοις, αρνήθηκε να σχολιάσει την παρέμβαση, η οποία χειροκροτήθηκε από μέρος του κοινού.πηγή

"Το «1929» είναι εδώ..."

Της Ζέζας Ζήκου

Ζούμε την απόλυτη καταιγίδα

Η πραγματική οικονομία είναι σχεδόν κλινικά νεκρή. Μην κόβετε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα εν μέσω βαθιάς ύφεσης, μας έμαθε ο Κέινς – και ο μαθητής του Πολ Κρούγκμαν· θα δημιουργήσετε έναν κεϊνσιανό πολλαπλασιαστή της κρίσης και θα έχουμε νέο 1929. Η μεγάλη κρίση, ένα «1929», με αναλογίες και διαφορές από το πρωτότυπο, είναι εδώ. Το στοίχημα της επιβίωσης της οικονομίας είναι κολοσσιαίας σημασίας για το μέλλον μας και για το μέλλον των επόμενων γενεών της χώρας μας. Κι αν χρειάζεται συναίνεση, αυτή η συναίνεση χρειάζεται στο να λυτρωθούμε από τους «σωτήρες» μας.
Θα ήταν καλύτερα να θυμηθούν όλοι –και ειδικότερα η πληθώρα των οικονομολογούντων - καθηγητών και τραπεζιτών, που έχουν βρει «πρόθυμες» στήλες στις εφημερίδες και «άδειες» εκπομπές στην τηλεόραση– τον Ροβεσπιέρο, ο οποίος στην ομιλία του το 1792 για τον «Επισιτισμό» έκανε διάκριση ανάμεσα στο αναγκαίο και το πλεονάζον, εφαρμόζοντας διαφορετικό καθεστώς για το καθένα...

Προκαλεί ο Παπακωνσταντίνου με τον ...άμισθο Αθεμπίγιο

«Εύλογη» χαρακτήρισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος την υπέρογκη αμοιβή του ...άμισθου Ισπανού αρχιτέκτονα Χοθέ Αθεμπίγιο.

Προκαλεί ο Παπακωνσταντίνου με τον ...άμισθο Αθεμπίγιο  
Ο πολυδιαφημισμένος από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό αρχιτέκτονας, όχι δωρεάν όπως ειπώθηκε αρχικά, αλλά αντί του ποσού των 180.000 ευρώ, μας έδωσε τα φώτα του για το έργο ανάπλασης του Ελληνικού.

Στην έγγραφή απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή με αφορμή σχετική ερώτηση του...

Ν. Χριστιανόπουλος: Δεν θέλω ούτε τα βραβεία ούτε τα λεφτά τους! Είμαι εναντίον…


«Ούτε θα εμφανιστώ ούτε θα απλώσω το χέρι για να το πάρω. Δεν θέλω ούτε τα βραβεία ούτε τα λεφτά τους»
Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε τη διάκρισή του με το μεγάλο βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού, για το σύνολο του έργου του, ο 81χρονος ποιητής της Θεσσαλονίκης Ντίνος Χριστιανόπουλος, παραπέμποντας σε κείμενό του (1979) με τον εμβληματικό τίτλο « Είμαι εναντίον..».
(Περιοδικό «Διαγώνιος» (Τεύχος 1, Ιανουάριος-Απρίλιος, 1979)

Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης, απ΄ όπου και αν προέρχεται. Δεν υπάρχει πιο χυδαία φιλοδοξία, απ’ το να θέλουμε να ξεχωρίζουμε. Αυτό το απαίσιο «υπείροχον έμμεναι άλλων», που μας άφησαν οι αρχαίοι.
Είμαι εναντίον των βραβείων, γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Βραβεύω σημαίνει αναγνωρίζω την αξία κάποιου κατώτερου μου -και κάποτε θα πρέπει να...

Η «Apollo» διαφήμιζε τους κινητήρες πριν πάρει τον διαγωνισμό.


Παντελώς έκθετο αφήνει τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο η πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών Airbus της κρατικής Ολυμπιακής στην Apollo Aviation. Οχι μόνο τα «διαμάντια» της Ο.Α. «χαρίστηκαν» έναντι 31.000.000 ευρώ, όταν η αποτίμησή τους έφτανε τα 180.000.000 ευρώ, στις αρχές του 2010, αλλά επιπλέον η αμερικανική εταιρία διαφήμιζε τους κινητήρες των αεροσκαφών της Ο.Α. από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η πώλησή τους επικυρώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου!

Κι αν κάποιος ισχυριστεί ότι η Apollo διαφήμιζε την πραμάτεια της, καθώς είχε ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος από το περασμένο καλοκαίρι, αυτό δεν τη νομιμοποιεί, για δύο προφανείς λόγους: Πρώτον, ο διαγωνισμός δεν είχε ολοκληρωθεί, αφού δεν είχε βάλει τζίφρα η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Δεύτερον, το Δημόσιο προέβη σε νέους επιτόπιους ελέγχους των...

Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Δικαστική απόφαση συντηρητικής κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, σε βάρος της τοπικής κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, εξέδωσε το δικαστήριο, για χρέος ύψους περίπου δέκα οκτώ χιλιάδων ευρώ.
Όπως δήλωσε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, το παραπάνω χρηματικό ποσό αφορά υπόλοιπο χρέους σε ιδιωτική εταιρία, που είχε αναλάβει την τοποθέτηση εξεδρών και πανό, στις εθνικές εκλογές του 2009, για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης κατέβαλε το ποσό των 5.000 ευρώ και το υπόλοιπο, των 18.000 ευρώ, αδυνατεί να το αποπληρώσει, λόγω οικονομικής δυσχέρειας.
Ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι η δικαστική απόφαση, που δικαιώνει την εταιρία, δεν κοινοποιήθηκε ακόμα στα γραφεία της οργάνωσης, έκανε γνωστό ότι ενημέρωσε ήδη την ηγεσία του κόμματος για τη δικαστική εξέλιξη, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν τα χρήματα για την εξόφληση του χρέους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΕ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΟΣ


Βγήκαν, επιτέλους από τα λαγούμια τους οι αυλοκόλακες και τα παπαγαλάκια του εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντος αρχηγού τους Γ.Καρατζαφέρη και διαδίδουν του κόσμου τις ανοησίες και άλλες φαιδρότητες.
Καλώ τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρη, να αφήσει κατά μέρος τις συκοφαντίες και τους φθηνούς τακτικισμούς, στους οποίους διαχρονικά επιδίδεται και να εγκύψει με όση σοβαρότητα του έχει πια απομείνει, στην συγκλονιστική υπόθεση τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης, στην οποία φέρονται αναμεμιγμένοι πολιτικοί του και άλλοι φίλοι, ήδη προφυλακισμένοι.
Τον καλώ, επίσης, να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις (χωρίς ναι μεν αλλά) στην λαϊκή βάση του κόμματός μας και στον Ελληνικό λαό που αγωνιά για την καθημερινή του επιβίωση, διότι κάποιοι υπέγραφαν τα επαίσχυντα μνημόνια για να τον εξαθλιώσουν και να διαχειριστούν την καταστροφή της πατρίδος μας.
Αυτά προς το παρόν.
Εάν χρειασθεί θα επανέλθω!  

Παναγιώτης Αποστόλου  egerssi@otenet.gr