Σελίδες

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εισαγγελείς κατά πάντων....


Σφαλιάρα στον Λοβέρδο από τον αντισαγγελέα του Αρείου Πάγου,για τις δηλώσεις του περί ...μακελειού.

Με ανακοίνωσή της η ένωση εισαγγελέων κάνει με τα κρεμμυδάκια τον Υπουργό Υγείας για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το...μακελειό που θα γίνει εάν κάποιος πειράξει τον Γ.Παπανδρέου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση: 
"Θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που επανειλημμένα έχω πει : ν’ αφήσουν την δικαστική εξουσία να επιτελέσει το έργο της και να σταματήσει η όποια πολιτική ή επαγγελματική εκμετάλλευσή της. Τα Ραδιοτηλεοπτικά λαϊκά παραδικαστήρια δεν προάγουν τον νομικό πολιτισμό και το δίκαιο, όταν γίνεται υπέρβαση των ορίων της κριτικής, μάλιστα όταν επιδιώκεται πολιτικό όφελος ή το κέρδος της τηλεθέασης, παραπλανώντας την...

ΚΥΠΡΟΣ: Πολιτικές τακτικές ενόψει Προεδρικών εκλογών.


Πολλά είναι τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα. Όμως παρασκηνιακά τα συλλογικά όργανα των κομμάτων ήδη προσπαθούν να χαράξουν τη πολιτική που θα ακολουθήσουν ενόψει των Προεδρικών εκλογών του 2013.

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να αποτυπωθούν λεκτικά αλλά και σχηματικά οι πιθανές επιλογές που έχουν οι τρεις κύριες δυνάμεις που θα διεκδικήσουν την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν εξετάζω ιδεολογίες, θέσεις, απόψεις, ποιος είναι σωστός και ποιος λάθος. Απλά δείχνω κάποιες πιθανές τακτικές που μπορούν να ακολουθηθούν. Για τη μεθοδολογία να αναφέρω πως θα προηγείται κείμενο που θα συνοδεύεται από τη σχηματική παράσταση του. Για να δείτε την εικόνα θα πρέπει να πατήσετε πάνω της δεξί κλικ (ελπίζω να με συγχωρέσετε για τις κακές καλλιτεχνικές μου ικανότητες).

ΑΚΕΛ:

Ως μοναδικό κυβερνών κόμμα το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε μία ιδιαίτερη θέση που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα στη διαμόρφωση των εξελίξεων, αλλά...

ΕΝΟΧΗ ΣΙΓΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΟΥΝΕΡ.



Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα καταγγέλλει τον πρόεδρο της δημοκρατίας κ. Χριστόφια για την τήρηση ένοχης σιγής στις απαράδεκτες και άκρως προκλητικές δηλώσεις του Αλεξάνδρου Ντάουνερ.

Συγκεκριμένα ο εν λόγω αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών και αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα στη Κύπρο , ανέφερε σε δήλωση του πως η προεδρία της Ε.Ε. τά την 1η Ιουλίου θα ασκηθεί “μόνο από τους ελληνοκύπριους”.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας οφείλει να απαντήσει στον κ. Ντάουνερ και να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση , ότι την προεδρία της Ε.Ε. θα την ασκήσει η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όχι κάποια κοινότητα .

Στην Ε.Ε. δεν είναι ενταγμένη η “κοινότητα των ελληνοκυπρίων” αλλά το κράτος της...

Ενας-ένας φωτογραφίζουν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το Μνημόνιο


Παρακολουθούμε «άναυδοι» τις παραδοχές των μελών του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά το μνημόνιο και την συμμετοχή τους στην υπογραφή και τα απάνθρωπα αποτελέσματα που είχε στην ελληνική κοινωνία, το μνημόνιο που βύθισε στην ανέχεια ολόκληρη την Ελλάδα, για το πόσο γνώριζαν τους απάνθρωπους όρους και δεσμεύσεις του Μνημονίου. 

Με απύθμενο θράσος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, (αλλά και υποψήφιος διεκδικητής του προεδρικού θώκου του ΠΑΣΟΚ), δήλωνε ότι «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να... αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο». 

Βέβαια το πόσο αντιμετώπισε την εγκληματικότητα, το βλέπουμε ξεκάθαρα στην ελληνική πραγματικότητα σήμερα. Σήμερα που ακόμα και μέρα μεσημέρι, οι ληστείες και η πάσης φύσεως εγκληματικότητα, έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της...

Η... επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας!


Οικονομολόγος–Ψυχολόγος

Όταν δημιουργήθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου την περιγράφαμε ως ένα σχήμα που δεν κατόρθωσε να είναι ούτε επιτελικό, ούτε τεχνοκρατικό όπως υποτίθεται ότι οι συνθήκες επέβαλλαν, αλλά ένα δυσλειτουργικό, κομματικό συνονθύλευμα που...
εξαρχής περιόριζε τις δυνατότητες αποδοτικότητας του («Επιτελικό» και «τεχνοκρατικό» σχήμα...). Πολλοί έχουν αρχίσει ήδη να αναζητούν τη σύσταση της μετεκλογικής κυβέρνησης εφόσον δεν προκύψει αυτοδυναμία, θεωρώντας ακόμα κι ότι θα ήταν επιθυμητή η συνέχιση ενός ανάλογου σκηνικού.
Το «πείραμα» Παπαδήμου αποδείχτηκε πολιτικά και τεχνοκρατικά αναποτελεσματικό. Πολιτικά χαμένο σε αλλεπάλληλες συσκέψεις για τη διαρκή επιβεβαίωση ακόμα και των πιο αυτονόητων...

Ο «Μυκηναίος πολεμιστής της Αμφιλοχίας». Προέλληνες ή Πρωτοέλληνες;

Κατά τις εργασίες της Ιονίας Οδού, για την παράκαμψη του Αγρινίου, στην θέση Κουβαράς, μεταξύ Φυτειών-λίμνης Αμβρακίας-Αμφιλοχίας, ευρέθη αρχαιότατος τάφος (χρονολογήθηκε στα τέλη του 10ου π.Χ. αι.) με κτερίσματα, όπως ένα χάλκινο ξίφος (0,94 μ.), ένας χρυσός κύλικας, όλη η αρματωσιά του νεκρού – που ονομάσθηκε συμβολικώς ο «Μυκηναίος πολεμιστής της Αμφιλοχίας» - ένα μικρότερο χάλκινο ξίφος (μήκους 0,42 μ.) με οστέινη λαβή, και ένα μαχαίρι, που δεν διασώθηκε σε καλή κατάσταση, μια αιχμή βέλους, μια αιχμή δόρατος, ένας τριποδικός λέβητας – που σπανίζει σε μυκηναϊκούς τάφους – αλλά το σημαντικότερο όλων, ένα ζεύγος περικνημίδων, επίσης σπανιότατο και δη στην Δυτ. Ελλάδα.[1]
Αλλά αυτός ο «Μυκηναίος» δεν ήταν μόνος, φυσικά…

Οι ενδείξεις κι οι αποδείξεις ανθρωπίνης παρουσίας στην Ακαρνανία υπάρχουν από τα χρόνια της αρχαίας Νεολιθικής Εποχής (6000-5000 π.Χ.). Τυχαία τομή αρχαιολόγων στα σύνορα Αστακού-Καραϊσκάκη, έδειξε κατοίκηση από το 5000-6000 π.Χ. – κάτι που δενμας εκπλήσσει για την Αιτωλοακαρνανία.

Σε ανασκαφές σε σπήλαιο, κοντά στον Άγιο Νικόλαο Αστακού, έχουν ευρεθεί ευρήματα...

Ο Μόνος πολιτικός που κυκλοφορεί ανενόχλητος και χειροκροτείται είναι ο Κώστας Καραμανλής!

Στη γη του Κολοκοτρώνη ο Καραμανλής

Στα δύσβατα αλλά γραφικά μονοπάτια της ορεινής Γορτυνίας περπάτησε το τριήμερο που μας πέρασε ο Κώστας Καραμανλής και η σύζυγος του Νατάσα.
Όλες τις ημέρες, έμεινε σε ξενώνα της Ζάτουνας και ήταν φιλοξενούμενος του γιατρού Λάκη Μπιτούνη.
Την Παρασκευή πήγε με τη σύζυγό του και άλλα άτομα που ήταν στην παρέα τους, στο Μουσείο Υδροκίνησης, καθώς και στο Εκκλησιαστικό Μουσείο που είναι στο δρόμο προς το πάρκινγκ της Δημητσάνας.Την ....

Τi μπορεί να συμβεί μετά από 120' ή 180' επίθεσης της Τουρκίας (βίντεο)


Δεκαέξι χρόνια μετά την μοιραία νύκτα των Ιμίων, η τότε πολιτική ηγεσία εξακολουθεί και εντυπωσιάζει με τον βαθμό άγνοιας θεμάτων ασφάλειας και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά την γνώση του προβλήματος ασφάλειας της χώρας από τις νυν ηγεσίες των κομμάτων και των κυβερνήσεων (καλά, δεν αναφερόμαστε στον Λ.Παπαδήμο, τα ευνόητα παραλείπονται...), όπως είναι σε θέση να γνωρίζει άριστα το defencenet.gr, βαίνει επιδεινούμενη.
Έτσι ειπώθηκε χθες από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη το περίφημο "Πόλεμος δεν μπορεί να γίνει και αν γίνει θα διαρκέσει δύο με τρεις ώρες", εννοώντας ότι σε "δύο με τρεις ώρες" θα έχουν επέμβει ξένες δυνάμεις (προφανώς εννοεί οι ΗΠΑ) και θα σταματήσει ο πόλεμος και "ούτε γάτα ούτε ζημιά".
Τόσο "μακριά νυχτωμένοι" είναι για το τι μπορεί να προκύψει μέσα σε αυτές τις "δύο με τρεις ώρες".
Τα ίδια έλεγε και Έλληνας υπουργός Άμυνας, εις εκ των τριών του τελευταίου οκταμήνου (τρεις "κανονικοί" υπουργοί Άμυνας και τρεις αναπληρωτές!) και είναι βαθιά πίστη ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και του πνευματικού κόσμου, ο οποίος πλέον έχει βαθιές ευθύνες για την κατάντια της χώρας.
Οι άνθρωποι νομίζουν ότι πρέπει να πολεμήσει κάποιος όπως το 1940-1941 ή να έχουμε νέο πόλεμο του Βιετνάμ ή κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε στην Κύπρο επί ένα μήνα, για να απωλέσουμε έδαφος. Δεν γνωρίζουν - και το χειρότερο, δεν ρωτάνε να μάθουν - ότι "δύο ή τρεις ώρες", δηλαδή 120' ή 180' είναι υπεραρκετά για να ηττηθεί κατά κράτος μία χώρα με δεδομένο γεωστρατηγικό πρόβλημα.
Ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών ηγεσιών, πιστεύουν ότι μέσα σε μερικές ώρες οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν μερικές κανονιές, μερικά αεροπλάνα και καράβια θα βγουν στο Αιγαίο - και αυτό ήταν όλο.
Προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν γνωρίζει ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις η οποιαδήποτε αποβατική ενέργεια των Τούρκων στο Καστελόριζο θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί με την κατάληψη του νησιού μέσα σε μία, το πολύ δύο ώρες, στερώντας, έτσι από την Ελλάδα όχι μόνο την νήσο αλλά και την ΑΟΖ της Αν. Μεσογείου, με τα πολύτιμα για την ελληνική οικονομία ενεργειακά κοιτάσματα που περιέχει.
Η συγκεκριμένη τουρκική κίνηση που θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσα σε αυτές τις λίγες...

Ο Αδάμ, η Εύα, το μήλο και ο πονηρός όφις του «Γκρίντρι»


Το Κυπριακό έχει άμεση σχέση με το προπατορικό αμάρτημα! Από 60ετίας και πλέον, τα κυρίαρχα στοιχεία του είναι πονηριές, συνωμοσίες, σχέδια, ζαβολιές, όλα διανθισμένα με πολλές αμαρτίες, διαβολές, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές, προειδοποιήσεις, μάχες και νεκρούς, πολέμους και ακρωτηριασμούς. Απορούμε που δεν βρέθηκε ένας άξιος και ικανός σκηνοθέτης να γυρίσει μια ταινία για το Κυπριακό, αφού εμπεριέχει όλα τα στοιχεία μελοδράματος, τραγωδίας, κωμωδίας, θρίλερ και αστυνομικού «σασπένς». Ποιος Χίτσκοκ και ποιος Σπίλμπεργκ ή ποιος Κιούπρικ, Αγγελόπουλος, Καζάν, Φελλίνι, Ταρκόφσκι ή Αντονιόνι μπορεί να αγνοήσει τις εκπληκτικές σκηνοθεσίες, τις δολοπλοκίες, τις αμέτρητες συνωμοσίες και τις ερμηνευτικές δυνατότητες και δυνατότητες των λογής-λογής αμέτρητων ηθοποιών, που πέρασαν όλες αυτές τις δεκαετίες από την πασαρέλα του Κυπριακού…

Πρόκειται για μιαν ατέλειωτη και διαρκή παράσταση με εναλλασσόμενους ηθοποιούς αλλά πάντα στους ίδιους ρόλους. Κι εμείς, για δεκαετίες στο ίδιο έργο θεατές, άλλοτε απαθείς, άλλοτε συνεργοί και άλλοτε οργισμένοι και εξαπατημένοι…

Τα μυστικά του Παρθενώνα


Από τον Πόρτα – Πόρτα




Πετάξτε τα βιβλία και διδάξτε.... Πατριδογνωσία


Δημήτρης Νατσιός
«Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή και λάμπουν τα έθνη»
Ρήγας Φερραίος

«Εις των Φράγκων υποσχέσεις μη στηρίζετε ελπίδας/ Έμπορος ο βασιλεύς των αγοράζει και πωλεί/ Εις των τέκνων σας τας λόγχας και ασπίδας και κοπίδας,/ Εις αυτά, αυτά και μόνον η ελπίς ας στηριχθεί./ Από τους αγρίους Τούρκους και τους πονηρούς Λατίνους/ Όσο δυνατοί κι αν είσθε δεινούς τρέχετε κινδύνους» (Κ. Σαρδέλη, «Η Ρωμηοσύνη και ο Φώτης Κόντογλου», εκδ. «Αστήρ», σελ. 47).
Το ποίημα, το παραπάνω απόσπασμα, δεν είναι γραμμένο, όπως θα περίμενε κανείς, από Ρωμηό. Είναι του λόρδου Βύρωνα από το έργο του «Δον Ζουάν». Δυστυχώς το μόνο που διδάσκει η ιστορία είναι ότι κανείς δεν διδάσκεται απ’ αυτήν. Οι Λατίνοι, οι Φραγκογερμανοί είναι πονηροί, γράφει ο ποιητής, τα δάνειά τους, η μνημονιακή φρίκη, τα φάρμακά τους, μας εξοντώνουν. «Τρία πράγματα εχάλασαν την Ρωμανίαν όλην, ο φθόνος, η φιλαργυρία και η κενή ελπίδα», έλεγε ένας παροιμιακός λόγος των χρόνων της Άλωσης της Πόλης. Ας προσέξουμε την «κενή ελπίδα», τα «λόγια τα παχιά», τα «λιθάρια στον τουρβά», όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης. Το ζητούμενο σήμερα είναι ο...

Κυβέρνηση… ΠαΣοΚ με Παπαδήμο ως το… 2013!


…Στο κυβερνών κόμμα δηλώνουν αποφασισμένοι να διατηρήσουν την εξουσία…

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο, για παράταση του βίου της κυβέρνησης, πέραν των μεταβατικών πλαισίων που εξαρχής έχουν τεθεί, δεν πρόκειται να μείνει… μετέωρη.

Νικόλαος – Κυριάκος Ζωντανός*

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη έντονες διεργασίες και ζυμώσεις, με φόντο την κούρσα διαδοχής για την ηγεσία του Κινήματος. Στα σενάρια που εκπονούνται λοιπόν, κεντρικό ρόλο έχει η παράταση του βίου της κυβέρνησης, προκειμένου να κερδίσει χρόνο ο νέος αρχηγός που θα εκλεγεί από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, ώστε να «συμμαζέψει» ό, τι προλαβαίνει, ενόψει των εθνικών εκλογών.
Στην Ιπποκράτους φυσικά γνωρίζουν ότι μια τέτοια επιδίωξη από την πλευρά τους, θα σκοντάψει στον πολιτικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας για επίσπευση και όχι αναβολή των πρόωρων εκλογών.
Προετοιμάζονται λοιπόν για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το σημερινό κυβερνητικό σχήμα, καθώς και για την προοπτική να ακολουθήσει τη Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Υπό την έννοια ότι το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη δεν θα θελήσει να υποστεί μόνο του, το πολιτικό κόστος.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο στρατηγικής προσέγγισης, στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν αποφασισμένοι να διατηρήσουν την εξουσία, προτείνοντας στον Λουκά Παπαδήμο να ηγηθεί μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, στην οποία θα συμμετέχουν και στελέχη του Κινήματος, προκειμένου να διαχειριστεί τους κρίσιμους μήνες που θα ακολουθήσουν τη συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Με πρόθεση, η νέα αυτή κυβέρνηση να εξαντλήσει την εντολή που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, και να οδηγηθεί στις κάλπες το φθινόπωρο του 2013!

*Ο Νικόλαος – Κυριάκος Ζωντανός είναι πολιτικός αναλυτής
πηγή

Αφιερωμένο σε όσους ακόμα δεν θέλουν να καταλάβουν


Βλέπω πολλούς που αγανακτούν (φυσικά δικαίως) είτε με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Λοβέρδου είτε με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη. Δεν καταλαβαίνω, όμως, εκείνους που απορούν με το θράσος τους. Λες και ξαφνικά μαθαίνουν τι είναι (και ήταν πάντα) το ΠΑΣΟΚ – δηλαδή μια πολιτική αλητεία. Γι’ αυτό θα πω μια μικρή ιστορία από τη γέννηση του ΠΑΣΟΚ.

Τον Σεπτέμβριο του 1974 γεννήθηκε το ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτή τη γέννηση συμμετείχαν (εκτός από εκείνους που διασκέδαζαν επί δικτατορίας εκτός Ελλάδας, όπως ο ΓΑΠ και ο Τσοχατζόπουλος, και ζούσαν ανεπάγγελτοι με χρήματα που έστελναν αντιστασιακοί από την Ελλάδα) και σοβαροί Ελλαδίτες. Μεταξύ αυτών σημαντική θέση είχαν τα μέλη της “Δημοκρατικής Άμυνας” που περιλάμβαναν κυρίως πνευματικούς ανθρώπους που είχαν αγωνιστεί εναντίον της δικτατορίας, ρισκάροντας τα πάντα.

Ένα από τα σημαντικά στελέχη της “Δημοκρατικής Άμυνας” ήταν ο Σάκης Καράγιωργας, καθηγητής της Παντείου, ο οποίος τον Ιούλιο του 1969 συλλαμβάνεται καθώς...

Κύπρος: Οι δύο γραμμές του ενδοτισμού εν όψει των προεδρικών εκλογών

Η τροπή που πήραν τα πράγματα στις διακοινοτικές συνομιλίες βγάζουν από το παιχνίδι των προεδρικών εκλογών τον Χριστόφια και γενικά τη γραμμή εκείνη που στηρίζει την λύση κυπριακής ιδιοκτησίας με στόχο την Διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με ισχυρή κεντρική κυβέρνηση. Μια γραμμή που οδήγησε σε αδιέξοδο και αποτυχία.
Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου συνεχίζει παρά ταύτα απτόητο τον εμπαιγμό του λαού . Έτσι μετά την αποτυχία Χριστόφια φαίνεται τώρα πανέτοιμο να προωθήσει όχι άλλη μια γραμμή αλλά δύο γραμμές πλεύσης πάνω στο κυπριακό , που θα παίξουν στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές.
Η μία γραμμή θα προτείνει εγκατάλειψη της ομοσπονδίας με ισχυρή κεντρική διοίκηση και μετάβαση σε θέσεις συγκαλυμμένης συνομοσπονδίας ή χαλαρής ομοσπονδίας. Παράλληλα με αυτή τη γραμμή θα υποστηριχθούν υποχωρήσεις τόσο στο τραπέζι των...

Πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει… ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η 17 Ν ΗΤΑΝ Ο ΞΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ


Ο πρώην αρχιπράκτορας της CIA, που αποκάλυψε τα βασανιστήρια στο Γκουαντάναμο, μιλάει για τις ειδικές αποστολές του στην Αθήνα, που είχαν σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη τρομοκρατών 
ΤΖΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
 
Ο πρώην αρχιπράκτορας της CIA, που αποκάλυψε τα βασανιστήρια στο Γκουαντάναμο, μιλάει για τις ειδικές αποστολές του στην Αθήνα, που είχαν σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη τρομοκρατών
Συνέντευξη στον Μιχάλη Ιγνατίου
Η οργάνωση «17 Ν» δεν έχει εξαρθρωθεί, ενώ και τα μέλη του «ΕΛΑ» είναι ακόμα ελεύθερα. 

Ο ισχυρισμός ανήκει στον πρώην πράκτορα της CIA Τζον Κυριάκου, ο οποίος είχε σταλεί από την ηγεσία της υπηρεσίας στην Αθήνα μαζί με άλλους συναδέλφους του, έχοντας ως αποκλειστική αποστολή το κυνηγητό και τη σύλληψη των Ελλήνων τρομοκρατών. Ο Κυριάκου έγινε γνωστός στην Αμερική όταν κατήγγειλε μέσω του δικτύου ABC News τα βασανιστήρια -ειδικά τον...

Γιατί η Ελλάδα έχει όλους τους άσσους

Για ορισμένα από αυτά που θα γράψω σήμερα, έχω κάνει αναφορά στο παρελθόν. Σήμερα θα ήθελα να τα συμπυκνώσω όλα, για να σας εξηγήσω για ποιο λόγο η Ελλάδα κρατάει όλους τους άσσους και δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί, παρά μόνο να κερδίσει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.
Το πόσοι θεσμικοί θα δεχτούν την πρόταση της Ελλάδος ή όχι δεν έχει και τόση σημασία. Τούτο διότι η πλειοψηφία των ομολογιούχων είναι Ευρωπαίοι. Αυτό σημαίνει ότι οι διοικήσεις των τραπεζών που κατέχουν Ελληνικά ομόλογα υπόκεινται σε πολιτικές πιέσεις στα κράτη-μέλη στα οποία εδρεύουν. Για ποιο λόγο; Διότι απλά οι τράπεζες αυτές είναι είτε κρατικές, είτε εν μέρει κρατικές και σε κάθε περίπτωση, οι πολιτικές διοικήσεις της Ευρώπης έχουν τον τρόπο να πιέσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν (ας πούμε ότι μπορούν να βάλουν κάποιο φόρο επί των συναλλαγών αν δεν συμφωνήσουν).

image


Τώρα αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα καταφέρει να φέρει στο τραπέζι μόνο το 60% των ομολογιούχων, με τους υπολοίπους να μην θέλουν να συναινέσουν, ακόμα και τότε μπορεί το «κούρεμα» να χαρακτηριστεί εθελούσιο.
Για ποιο λόγο; Διότι απλά η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια να μην έχει ρήτρες CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης) στα ομόλογα της (σε αντίθεση από ό,τι νόμιζα πριν πολλούς μήνες). Αυτό σημαίνει ότι με μια απλή νομοθετική πράξη, μπορεί να

Project 1821


Στέργιος Ζυγούρας (mail)
Σαν σήμερα, ένα χρόνο πριν, άρχισε να προβάλλεται η σειρά “1821” του ΣΚΑΪ, για να ανατρέψει -όπως έλεγε- τους μύθους της παιδείας για την Ιστορία του Ελληνικού Κράτους και για να δώσει προοπτική στο εθνικό μέλλον, μέσα από την αναπροσαρμογή του παρελθόντος. Την τελευταία δεν την ομολογούσε, παρότι, αντιφατικά, την παρουσίαζε ως “διαλεύκανση του παρόντος”.
 Ξεκινά σήμερα, μια ερευνητική εργασία: το “Project 1821” που με αφορμή την εκδοχή του ΣΚΑΪ θέτει προς επανεξέταση ιστορικές εκδοχές παλιές και νέες, δεξιές και αριστερές, εθνικές και διεθνιστικές, με στόχο να βγάλουμε -όσο μπορέσουμε- άκρη σε βασικά σημεία όπως: Ήταν “τοπικά συμφέροντα” οι εσωτερικές συγκρούσεις του 1821; Ήταν τα ράσα και οι φουστανέλες τα εμπόδια για την κοινωνική πρόοδο και την δικαιοσύνη; Ήταν αγαθές οι προθέσεις των “φιλελλήνων”; Τελικά, σήμερα πού βρισκόμαστε; “όλοι μαζί τα φάγαμε;”, “όλοι μαζί φτιάξαμε το άρθρο 86;”, “είναι η Ελλάδα ο παρασιτικός τεμπέλης της Ευρώπης;”.
 Γρήγορες απαντήσεις, απαντήσεις κλισέ σε τέτοια θέματα, δεν βοηθούν, άλλωστε, αν το θέμα “ίδρυση του Ελληνικού κράτους” ήταν ξεκάθαρο, δεν θα βρισκόμασταν για άλλη μια φορά στο ίδιο σημείο: να “εκλιπαρούμε” για ένα “Ναυαρίνο”. Μερικές εύλογες...

Σαμαράς: «Το Βατοπαίδι χρησιμοποιήθηκε για να πέσει η Κυβέρνηση Καραμανλή»




Για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου μίλησε για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων «RIA Novosti».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Σαμαράς ερωτήθει για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ και απάντησε ως εξής:

Ερώτηση: Στη Ρωσία υπήρχαν πολλές αντιδράσεις για την πρόσφατη σύλληψη του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος είναι δημοφιλής στη Ρωσία και έφερε εκεί από το Άγιον Όρος την Αγία Ζώνη μόλις πριν από δύο μήνες. Δεν μπορώ να σας ζητήσω να σχολιάσετε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω για τη γενική σας στάση ως προς το λεγόμενο σκάνδαλο Βατοπεδίου, δεδομένου ότι πρώην στελέχη του κόμματός σας είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν όχι...

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.: ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ


Ο κ. Μπορόζο, ενώ ο Πρόεδρος Χριστόφιας μετέβαινε στη Νέα Υόρκη για το 2ο γύρο του Green tree, μας είπε: «Μια συμφωνία είναι εφικτή. Να δείξετε ευελιξία , να έχετε όραμα , να έχετε καλή θέληση , να κάνετε υποχωρήσεις . Μόνο έτσι θα υπάρξει λύση. Μόνο έτσι μια συμφωνία θα γίνει εφικτή».
Δηλαδή στο τέλος το μόνο που δεν μας ζήτησε στα φανερά , είναι να κατεβάσουμε το παντελόνι.
Φυσικά, ο Πρόεδρος μας αντέδρασε άμεσα, μιλώντας στο Λονδίνο καθοδόν προς τη Νέα Υόρκη: « I am frustrated, Iam disappointed, δεν πιστεύω σε θαύματα , και ξέρετε γιατί; Διότι οι Τούρκοι δεν διαπραγματεύονται, δεν γίνονται συνομιλίες, δεν δίδουν στοιχεία. Στο 1ο Green tree είπε,δεν έγινε τίποτε.Καμμιά πρόοδος».
Και εμείς σαν τον ακούσαμε φυσιολογικά διερωτηθήκαμε. Πού ήταν ο νούς σου τόσο...

Οι απατεώνες του ΠΑΣΟΚ.



Του Γιώργου Δελαστίκ


Τρομάζει κανείς κάθε φορά που οι αποκαλύψεις γεγονότων τον υποχρεώνουν να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει πάλι και πάλι πόσο αδίστακτα πολιτικά καθάρματα είναι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και οι οποίοι συνεχίζουν να κυβερνούν τη χώρα έχοντας ως φύλλο συκής τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο.
Πρόκειται πραγματικά για πολιτική συμμορία, πολύ χειρότερη από αυτή της Θεσσαλονίκης που εξαρθρώθηκε με κίνητρο την ανελέητη εσωκομματική πάλη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και προωθήθηκε από τους ανθρώπους του Γιωργάκη για να πληγεί ο Βενιζέλος.
Ο ίδιος ο εκπρόσωπος της EE στην τρόικα των κατοχικών δυνάμεων αναγκάστηκε ...

Φασισμός! Ωμή επέμβαση στήν δικαιοσύνη...


ImageΠρωτοφανής και ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης από τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου, ο οποίος ζητεί να αποπεμφθούν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς που ζητούν την δίωξη του Γ.Παπανδρέου και του Γ.Παπακωνσταντίνου γιατί ήταν οι ηθικοί αυτουργοί στην πλαστογραφία του χρέους που οδήγησε την χώρα στην οικονομική καταστροφή. Με πεντασέλιδο ερώτημά του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ζητάει την αντικατάσταση των δυο οικονομικών εισαγγελέων, κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. Ο υπουργός αναλύει τα πρόσφατα γεγονότα και αποδίδει αυτή την ενέργειά του στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς στη δημόσια ζωή «δεν πρέπει να αποδυναμώνεται από γκρίζες και νεφελώδεις, αλλά και ατεκμηρίωτες κσταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα, που δήθεν παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας...». Επικαλείται επίσης τις παραιτήσεις των δύο, ενώ καλεί το Συμβούλιο να αποφασίσει αν πρέπει να αντικατασταθούν και σε αυτή την περίπτωση να οριστούν δυο νέοι αντεισαγγελείς εφετών για τις θέσεις αυτές.Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο συνεδριάζει αύριο , αλλά το ερώτημα του υπουργού θα συζητηθεί στο επόμενο πιθανότα συμβούλιο, αφού απαιτείται εισήγηση για να αποφασίσει.

Έφυγε από τη ζωή ο ποιητής των εικόνων


Ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, κατέληξε στη μονάδα ενταντικής θεραπείας, όπου νοσηλευόταν μετά από τροχαίο που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας.
Picture 0 for Έφυγε από τη ζωή ο ποιητής των εικόνων
Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης, Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος, σε ηλικία 77 ετών άφησε τη τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου στο Φάληρο, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε τροχαίο, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης.
Τον διεθνούς φήμης δημιουργό παρέσυρε μοτοσικλέτα στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, μετά το πρώτο τούνελ, στο ρεύμα προς Κερατσίνι. Βρισκόταν στο σημείο για γύρισμα της τελευταίας ταινίας του, "Η άλλη Θάλασσα", και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα παρασύρθηκε από τη μοτοσικλέτα. Στο πλευρό του βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του.
Βιογραφικό
O Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο πιο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης στο εξωτερικό, πολυβραβευμένος σε διεθνές επίπεδο, αποκαλούμενος και ποιητής των εικόνων, κινηματογράφησε με μοναδικό, προσωπικό τρόπο τη σύγχρονη ελληνική ιστορία...

Ο Βενιζέλος, ο Κεμάλ και το Νόμπελ Ειρήνης

Και ο λαός; Η καταστροφή της Σμύρνης ; Τόσο αίμα Ελλήνων ; Τόσοι πρόσφυγες ;
Και να σκεφθείτε ότι ελάχιστος των Ελλήνων πολιτικών αποτελεί το πρότυπο των σημερινών πολιτικών μας. Γι αυτό πάμε κατά διαβόλου. Ο Θεός της Ελλάδος ας βάλει το χέρι του ……Οδυσσεύς

 1922-1


Το κείμενο της πρότασης του Μ. Κεμάλ για το Νόμπελ Ειρήνης από τον Ε. Βενιζέλο


Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 1934


Κύριε Πρόεδρε,


Για περίπου επτά αιώνες ολόκληρη η Μέση Ανατολή και μεγάλο τμήμα της Κεντρικής Ευρώπης αποτέλεσαν θέατρο αιματηρών πολέμων. Κύρια αιτία γι αυτούς ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία και το απολυταρχικό καθεστώς των Σουλτάνων.


Η υποδούλωση χριστιανικών λαών, οι θρησκευτικοί πόλεμοι του Σταυρού εναντίον της Ημισελήνου που μοιραία επακολούθησαν και οι διαδοχικές εξεγέρσεις όλων αυτών των λαών που προσέβλεπανστην απελευθέρωσή τους δημιουργούσαν μια κατάσταση πραγμάτων που θα παρέμενε μόνιμη πηγή κινδύνων όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία...

Συνειρμοί με αφορμή ένα όνομα...

Νίκος Μανίκας


Ελλοπία: λίκνο των Ελλήνων μυθικό. Χώρα φανταστική, τόπος ακαθόριστος, ου τόπος.


Ελλοπία: η ελληνική ουτοπία. Δεν καθορίζει ο τόπος το ελληνικόν, αλλά ο τρόπος.


Έλληνες: ράτσες ανάμεικτες (Μεσόγειοι, Κάρες, Πελασγοί, Άριοι, Ανατολίτες, Σλαύοι, Βλάχοι, Αρβανίτες, Τουρκόσποροι - κάθε καρυδιάς καρύδι), τόποι απόμακροι (Δωδώνη, Ιωνία, Μαύρη Θάλασσα, Κάτω Ιταλία, Κύπρος, Αλεξάνδρεια, Κωνσταντινούπολη, Αστόρια, Μελβούρνη, Καύκασος), διαδρoμές αποκλίνουσες, μα η γλώσσα ίδια και οι αναφορές κοινές.
Οι Έλληνες, πάντα ίδιοι: εραστές της ζωής, αφελείς, καυχησιάρηδες, φιλότιμοι, εριστικοί, φυγόπονοι και βολεψίες, γλεντζέδες, παρορμητικοί, ταξιδιάρηδες και έμποροι, επινοητικοί και πολυμήχανοι, φτιάχνουν κοινότητες και παρέες, πολιτικολογούν και αγορεύουν, θυμώνουν εύκολα καί ξεθυμώνουν ευκολότερα, τη μια στιγμή ήρωες την άλλη κιοτήδες, εκεί που μεγαλουργούν εκεί τα κάνουν μπάχαλο - και πάντα έτοιμοι, για ψύλλου πήδημα, να μηδίσουν.
Εδώ και τριάντα αιώνες, αλλάζει το όνομα (Γραικοί, Αργείοι, Έλληνες, Ρωμιοί), αλλάζουν τα σύμβολα, αλλάζουν τα κέντρα, αλλάζουν όλα και μετασχηματίζονται. Κι αλλάζοντας συνθέτουν το διαχρονικό ελληνικόν, ένα αόρατο νήμα, μίαν ουσίαν δευτέραν, αόριστη και άπιαστη, ωστόσο ζωντανή και δρώσα.
Η ελληνικότητα δεν εξαρτάται από τη φυλετική προέλευση, την τοπική καταγωγή, την κρατική ταυτότητα. Συναρτάται με τη μετοχή στην...

Ελάτε να το κάνουμε όπως οι Ισλανδοί. Καιρός για λίγη δράση.


Εντάξει, τα είπαμε τα ξαναείπαμε, τα γράψαμε τα ξαναγράψαμε. Ξέρουμε τι και ποιοι έφταιξαν, τι και ποιος φταίει, αλλά ας πάμε παρακάτω. Καιρός για λίγη δράση πλέον.
Όπως σας είχαμε πει και σε άλλες αναρτήσεις, μαζεύτηκε μια μικρή ομάδα 12 απλών πολιτών, άγνωστοι προηγουμένως μεταξύ τους, κυρίως μέσα από το διαδίκτυο, χωρίς κομματικά καπέλα και άλλα συστημικά τεχνάσματα και αποφάσισε να....
πείσει τους πολίτες ότι θα πρέπει να σταθούμε απέναντι από το σύστημα. Είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία του λαού θέλει αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Όμως αλλαγή του πολιτικού συστήματος, χωρίς αλλαγή του καταστατικού του ίδιου του συστήματος (δηλαδή του Συντάγματος), δεν μπορεί να γίνει. Έτσι η ομάδα αυτή ανέλαβε την πρωτοβουλία να προκαλέσει λαϊκές διαδικασίες για την κατάρτιση Νέου εξ υπαρχής Συντάγματος, που θα ανοίγει τη δημοκρατία στο λαό. 
Στόχος είναι να λειτουργήσει αυτή η πρωτοβουλία σαν καταλύτης που θα...

Όταν ο Έλληνας θέλει.....


Πουλάει Ελληνικό ελαιόλαδο με τιμή 82 Ευρώ το κιλό!

 Με πτυχίο Νομικής και προϋπηρεσία σε διαφημιστική ως copywriter, ο Γιώργος Κολιόπουλος έγινε ο επιχειρηματίας που είδε το ελληνικό λάδι ως τον «υγρό χρυσό» και εισέβαλε στις αγορές του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, του Αμπου Ντάμπι, αλλά και στις πανάκριβες βιτρίνες του λονδρέζικου πολυκαταστήματος «Harrods».
Το «λ» ή «Lambda», όπως ονομάζεται το ελαιόλαδο πολυτελείας, πήρε το όνομά του από το αρχικό γράμμα της λέξης «λάδι» και τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε ένα πανίσχυρο brand name, γεγονός που οφείλεται στην προσπάθεια του κ. Κολιόπουλου να δημιουργήσει ένα προϊόν πολυτελείας σε πανάκριβο gift box, το οποίο θα απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Ο ίδιος, ο οποίος δεν έχει βγει ποτέ στο εξωτερικό, κατάφερε μέσω του laptop του να διαδώσει το ελληνικό ελαιόλαδο στις διεθνείς αγορές και να κυριαρχήσει στις βιτρίνες του «Harrods».



Λάδι πολυτελείας

Το πρώτα πράγματα που τραβάνε την προσοχή στο «λ» είναι το μπουκάλι του και η θήκη πολυτελείας. Θα μπορούσε να παραπέμπει σε άρωμα ή σε ένα ακριβό ουίσκι, σε καμία περίπτωση όμως σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης. «Ηθελα να δημιουργήσω ένα κόσμημα στο τραπέζι. Το μπουκάλι είναι χειροποίητο. Ακόμα και η ετικέτα πίσω μπαίνει με το χέρι, όπως και ο φελλός. Ηθελα να φτιάξω ένα προϊόν μαγικό, να σε ταξιδεύει στη...

Δωρεά γιά ἕδρα Ἑλληνικῶν στήν Γλασκώβη


Γλασκώβη by .
 Αὐτό εἶναι καλό νέο. Εὐτυχῶς πού ὑπάρχουν οἱ ξένοι καί προσφέρουν γιά τόν Ἑλληνισμό γιατί ἐμεῖς ὅλο καί πιό χαμηλά πέφτουμε. Κυρίως στά θέματα τῆς Παιδείας.
Τά θεωροῦν ἐπουσιώδη οἱ ἐθνοφωστῆρες καί ἡ ὑπουργάρα μας ὄχι μόνο κάνει περικοπές ἄλλα δέν δίνει οὔτε τό βασικότερο ἐργαλεῖο στά παιδιά. Τά βιβλία. Ἄντε, μέ τό καλό καί στά greeklish.
Ο καθηγητής «Douglas Maurice MacDowell» δωρίζει 2,5 εκατ. λίρες υπέρ της ελληνικής γλώσσας, βάζοντας τα γυαλιά στους εύπορους Έλληνες που δεν προχωρούν σε καμία παρόμοια ενέργεια!
Μια σπουδαία πανεπιστημιακή έδρα, η οποία ήταν εκτός λειτουργίας για περισσότερο από μια δεκαετία, αναβιώνει χάρη στη γενναιόδωρη δωρεά 2,4 εκ. λιρών από τον τελευταίο κάτοχο της έδρας, τον Καθηγητή «Douglas Maurice MacDowell», που κατείχε την έδρα των Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης από το 1971 ως το 2001.
Μετά το θάνατό του το 2010, ο Καθηγητής «MacDowell» άφησε με τη διαθήκη του όλες τις μετοχές για χάρη της έδρας…
Η νέα Έδρα των Ελληνικών αναμένεται να λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Βόμβα Γεωργαντά που εκθέτει τώρα και τον Παπαδήμο


Νέα βόμβα έριξε το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ζωή Γεωργαντά, η οποία αποκάλυψε μυστική συνάντηση στα μέσα Δεκεμβρίου του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον γενικό διευθυντή της Eurostat Β. Ραντεμάρχερ.

Η κυρία Γεωργαντά υποστήριξε ότι ο κ. Ραντερμάχερ... «ήρθε και είδε εντελώς παράτυπα τον κ. Παπαδήμο και του άσκησε πιέσεις, απ' ό,τι φαίνεται, για να παρέμβει στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης και να παραγράψει, να βάλει στα αρχεία την υπόθεση. Εγώ το έμαθα διότι με πήραν τηλέφωνο άνθρωποι που δεν μπορούν να φανταστούν». Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε πανικό στο Μαξίμου, που άρον άρον ανάγκασε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή να βγάλει διάψευση ισχυριζόμενος ότι τέτοια συνάντηση δεν έγινε. Η κυρία Γεωργαντά πάντως δήλωσε δικαιωμένη από τις εξελίξεις και τονίζει προς κάθε...

Οι πατριδέμπορες του ΛΑΟΣ είναι οι πρώτοι που αντέδρασαν στην πρωτοβουλία Καμμένου!



<<Ὅποιος ἔχει τὴν μύγα μυγιάζεται!>>
λαϊκή Ρήσις
netakias
Ετσι είναι αυτά, μια του πατριδέμπορα, μια του κωλοτούμπα, στο τέλος ο κόσμος ξυπνάει.
Η ντροπή, πλέον, της δεξιάς, το κόμμα του αρχηγού τηςκυβίστησης, ήταν το πρώτο που τσίμπησε στο Πατριωτικό Κάλεσμα του Πάνου Καμμένου.
Ο Καρατζαφέρης, αφού έσωσε την Πατρίδα φορτώνοντας την με 500 δις χρέος μέχρι το 2050 (μνημονιο β’ 30 χρόνια + 10 προσαρμογής), αντέδρασε όπως ο Εφιάλτης όταν του πρότεινε ο Ξέρξης παγκόσμια Ειρήνη και νέα τάξη πραγμάτων.
Δεν πειράζει παιδιά, το ΚΚΕ κι Συνασπισμός φταίει γι όλα, αυτοί σας έβαλαν να υπογράψετε με την Τροικα….χα χα χα χα…
Τέτοια “Δεξια”, που έκανε και τον Τσίπρα να φαντάζει “ακροδεξιος”, θα την καταπιεί το καζανάκι της κάλπης…
Εσσεται ήμαρ, κυριοι το ΛαΟΣ, ελπίζω να σας χωράει όλους η Πρεσβεία…..
ΑΝ ΤΟΛΜΑΤE ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ !
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ !
 Καλή σας νύχτα…
ΥΓ -
Η επίσημη σελίδα του Πάνου Καμμένου,
στο facebook είναι : http://www.facebook.com/Panos-Kammenos/
στο twitter : https://twitter.com/#!/PanosKammenos

Για ένα εθνικό μιούζικαλ...


  Toυ Κώστα Γιαννακίδη

Διαβάζω με προσοχή τις ομιλίες στην εκδήλωση «Για την Ελλάδα τώρα». Γέρνω το κεφάλι ελαφρώς αριστερά, σαν απορημένο κουτάβι μπροστά σε ένα νέο κόσμο. Αυτήν την εποχή οι προθέσεις μου είναι αγνές, μπορούν να σε ακολουθήσουν για λίγες καραμέλες. Όχι εδώ. Λυπάμαι, αξιότιμοι ομιλητές. Είστε επιβλητικά ηχεία αγωνίας, αλλά κομίζετε το προφανές. Διόλου δεν με συγκινήσατε. Και, για να σας το πω κυνικά, επενδύσατε με...
πολύ δράμα τη μονοτονία και με περίσσιο κύρος ένα συνδυασμό από κλισέ του συρμού.
Ναι, η Ελλάς θα καταστραφεί αν βγει από το ευρώ, οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να προτάξουν τον πατριωτισμό έναντι του καιροσκοπισμού. Ο λαϊκισμός είναι εχθρός, το φίδι που σφίγγει τα άκρα και παραλύει τη χώρα. Και οι κομματικές νεολαίες είναι βδέλες στο σώμα της αναιμικής μας παιδείας. Αυτά τα λέει και η Ντόρα σε ένα πέρασμα της...

Αντάρτικο κατά Λοβέρδου στη Βουλή. Τριγμοί στην κυβέρνηση


Δεν πέρασε η διάταξη του υπουργού Υγείας για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Διαρροές από δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, "παρών" από ΝΔ, "όχι" από ΛΑΟΣ. Δυσφορία στο Μαξίμου και αιχμές για συντεχνίες

Picture 0 for Αντάρτικο κατά Λοβέρδου στη Βουλή για τα φαρμακεία. Τριγμοί στην κυβέρνηση
Απο μία κλωστή κρέμεται η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος, καθώς κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας για σειρά άρθρων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, βουλευτές και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν υπερψήφισαν αρκετά από τα 11 άρθρα.
Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς ΝΔ, ΛΑΟΣ, και 39 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το άρθρο 29, που περιλαμβάνει τη διάταξη για την απελευθέρωση του ωραρίου στα φαρμακεία.
Μάλιστα, πριν τη διενέργεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, άναψαν τα αίματα στη Βουλή, όταν τα κόμματα της Αριστεράς ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, να αποσύρει την επίμαχη διάταξη, παρά...