Σελίδες

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Οι κομματικές αρλούμπες του Σκανδαλίδη δεν λύνουν το πρόβλημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ...

  Από τον Θανάση Μάρνη

Οι κομματικές αρλούμπες του Σκανδαλίδη δεν λύνουν το πρόβλημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ...

Από τον Θανάση Μάρνη

Προϊόν του κομματικού σωλήνα και επαγγελματίας της πολιτικής (διότι ως απλός άνθρωπος υπήρξε ανεπάγγελτος) ο Κώστας Σκανδαλίδης επιμένει ακόμη και σήμερα ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη πολιτικής διεύθυνσης και ότι γι' αυτό οι βουλευτές του δεν ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο. Για να αντιμετωπιστεί λοιπόν το πρόβλημα προτείνει να εκλεγεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη νέος πρόεδρος της Κ.Ο. Κατά τη λογική Σκανδαλίδη, αν...
 γίνει αυτό οι βουλευτές θα "μαζευτούν" και θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα. 
Μας λέει δηλαδή ο επαγγελματίας πολιτικός Σκανδαλίδης (που θέλει να γίνει υπαρχηγός του Βενιζέλου) ότι το πρόβλημα είναι το πρόσωπο και όχι η πολιτική. Οτι με τον Βενιζέλο (ή άλλον) πρόεδρο της Κ.Ο. οι βουλευτές θα "ξεχάσουν" τις διαφωνίες τους και θα πάνε να ψηφίσουν τη νέα καταστροφή. 
Και τι ειρωνεία για τον Σκανδαλίδη! Τα λέει αυτά την ίδια μέρα που η συντρόφισσά του Βάσω Παπανδρέου δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει μέτρα «που μας κάνουν Ινδία για να σωθούμε». Ούτε αυτήν δεν έχει καταφέρει να πείσει με τις (εσωκομματικής κατανάλωσης και περασμένης δεκαετίας) αρλούμπες του.

Προϊόν του κομματικού σωλήνα και επαγγελματίας της πολιτικής (διότι ως απλός άνθρωπος υπήρξε ανεπάγγελτος) ο Κώστας Σκανδαλίδης επιμένει ακόμη και σήμερα ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη πολιτικής διεύθυνσης και ότι γι' αυτό οι βουλευτές του δεν ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο. Για να αντιμετωπιστεί λοιπόν το πρόβλημα προτείνει να εκλεγεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη νέος πρόεδρος της Κ.Ο. Κατά τη λογική Σκανδαλίδη, αν...

Για την φωτό αυτή μπλόκαραν τον Χάρρυ Κλυνν από το Facebook! Περίεργοι καιροί και εξίσου περίεργα καμώματα!!!



Για την φωτό που βλέπετε, οι διαχειριστές του Facebook απαγόρευσαν, το βράδυ του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου, στον Χάρρυ Κλυνν να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του προσωρινά, γιατί μια φωτογραφία που ανάρτησε «παραβίασε τα στάνταρ του ιστότοπου»!!!
Και ενώ στο FaceBook ανάλογες φωτογραφίες της Ελλάδας ή Ελλήνων πολιτικών, ή ακόμη και ομάδες με την δήθεν "Μακεδονία των Σκοπίων" υπάρχουν κατά χιλιάδες και μάλιστα πολύ χειρότερες, εντούτοις, οι διαχειριστές προσβλήθηκαν από τη φωτογραφία που έφτιαξε και ανάρτησε ο Χάρρυ Κλυνν και...

8-2-2012: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσκαλούν 70 δικηγόρους στο “Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης”.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνει την Τετάρτη 08-02-2012 και ώρα10:00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, συνέδριο με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.
Το συνέδριο θα περιλαμβάνει τρεις (3) ενότητες, οι οποίες θα διεξάγονται σε διαφορετικές αίθουσες σε παράλληλο χρόνο και θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις από διακεκριμένους και εξειδικευμένους ομιλητές σε θέματα που αφορούν την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Οι ενότητες αυτές είναι οι εξής:
1. Εθισμός στο διαδίκτυο
2. Τα θετικά του Διαδικτύου-”Τι μέλλει γενέσθαι”
3. Νομική Προσέγγιση και Ασφαλής Πλοήγηση

Σκοπός της ενότητας «Νομική Προσέγγιση και Ασφαλής Πλοήγηση» είναι...

IMIA: Γιατί στην Ελλάδα όλοι εχτές ξέχασαν ξαφνικά την μαύρη αυτή επέτειο; Τι συνέβη με τους 10 τούρκους κομμάντος που αιχμαλώτισαν δύο Ελληνες οϋκάδες στην μικρή Ιμια;



Περίμενα να περάσει η χτεσινή μέρα, για να διαπιστώσω κάτι που προσωπικά ανέμενα και το θεωρούσα σοβαρό!

Στις 28 Ιανουαρίου του 1996, διεπράχθη κατά την προσωπική μου άποψη, η πιο προδοτική υπόθεση στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος, η οποία δεν έχει εξιχνιαστεί ποτέ, και ο Πρωθυπουργός τότε, Κώστας Σημίτης, ευχαρίστησε δημόσια τις ΗΠΑ !! Προφανώς και γράφω για την υπόθεση των Ιμίων!

Εκανα μια βόλτα χτες, στα sites των επωνύμων δημοσιογράφων αλλά διαπίστωσα ότι …

Γκατζογιάννης: Από persona non grata, σταρ στα αλβανικά μίντια


-φαίνεται πως ακόμα «πουλάει» πολύ  ο Γκατζογιάννης στη χώρα που κάποτε τον κήρυξε «persona non grata»


Ούτε μία, ούτε δύο, παρά ολόκληρες 14 σελίδες αφιερώνει το περιοδικό «ΜΑΠΟ»  στον ελληνοαμερικανό Νικόλαο Γκατζογιάννη. Το δημοσίευμα ξεκινάει με τον πομπώδη τίτλο «Το μεγάλο μυστικό του Νικολας Γκεϊτζ – τη μάνα του την σκοτώσανε οι αλβανοί». Υπ΄αυτόν τον τίτλο το δημοσίευμα στην ουσία διαφημίζει τον γνωστό αυτό ελληνο-αμερικανό συγγραφέα και τα έργα του και, αν και προσπαθήσαμε δεν βρήκαμε να λέει ποιοι είναι οι αλβανοί που σκοτώσανε τη μάνα του.-η προσέγγιση Μπερίσα-Γκατζογιάννη – πραγματιστική πολιτική
Ο δημοσιογράφος θεωρεί πως ο Γκεϊτζ «καλύπτει την ταυτότητα μέρους των υπευθύνων για τη δίκη και την εκτέλεση της μάνας του. Μια παραδοχή, σημειώνει στη συνέχεια ο δημοσιογράφος,  »αλβανών παραγόντων εντός του ελληνικού κομμουνιστικού...

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ


Ελληνικέ λαέ.

Οι έμποροι του χρήματος έχουν καταφέρει να αντικαταστήσουν τους εκλεγμένους πολιτικούς μαριονέτες με έναν τραπεζίτη πρωθυπουργό στην Ελλάδα, στην Ιταλία, θα γίνει στην Ισπανία, στην Πορτογαλία στην Ευρώπη, στον κόσμο.

Ενα απρόβλεπτο γεγονός όπως πυροβολισμός ή ακόμα χειρότερα χειροβομβίδα που ξέρουμε όλοι ότι μπορούν να οργανώσουν εύκολα και δε θα διστάσουν να το κάνουν, με την τρέχουσα ψυχολογία του Ελληνικού λαού (την οποία ελέγχουν απόλυτα) θα επέφερε χάος.

Αν σκεφτεί κανείς από τη πλευρά των αδίστακτων εμπόρων χρήματος στους οποίους τελικά "χρωστάμε", η επιβολή στρατιωτικού νόμου είναι η πιο βολική διευθέτηση για να τελειώσουν τα ψέμματα και να ανατείλει η νέα μορφή διακυβέρνησης που ανέφερε και η Αννα Ψαρούδα στον "Ελληνα" πρόεδρο της "Ελληνικής" "δημοκρατίας".

Η επιβολή στρατιωτικού νόμου, σε συνδυασμό με την αντιτρομοκρατική νομοθεσία, θα...

«Μια κάστα ανθρώπων λειτουργούν ως ένα κλειστό σύστημα εξουσίας»


 Συνέντευξη στον Αποστόλη Ζώη του κ. Χ.Κ. Τσούκα*
«Οι κομματικές γραφειοκρατίες δεν έχουν κοινωνικά σημεία αναφοράς, αλλά κυρίως την τάση της αυτο-αναφοράς. Μπορεί ο κόσμος να ανησυχεί για το μέλλον της χώρας, να αγωνιά για τη ζωή του, να προσδοκά κάτι διαφορετικό στη νέα κυβέρνηση δήθεν συνεργασίας, αλλά η πρώτη έγνοια του Παπανδρέου Γ’ δεν ήταν να απαλύνει την αγωνία και να δώσει προοπτική, αλλά να προστατεύσει το υφιστάμενο σύστημα εξουσίας του. Γι αυτό και προώθησε αρχικά τον Πετσάλνικο στη θέση του πρωθυπουργού.   Οι πρώτες επιλογές είναι και οι πιο αυθεντικές: μας αποκαλύπτουν πως σκέπτονται οι ηγέτες, ποιες είναι οι έγνοιες τους. Για μια ακόμα φορά ο Παπανδρέου Γ’ φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων».    
 Η συνέντευξη
-Πώς κρίνετε τις πολιτικές εξελίξεις αυτής της εβδομάδας; Μπορούμε πλέον να μιλάμε για πολιτικό προσωπικό χαμηλού επιπέδου με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της χώρας;
«Την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού την ξέραμε. Όσοι έχουμε την ατυχία να είμαστε Έλληνες πολίτες γνωρίζουμε από πρώτο χέρι με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε. Τα όσα συνέβησαν την εβδομάδα αυτή επιβεβαιώνουν απλώς το κοινό αίσθημα: ότι δηλαδή την τύχη της χώρας διαχειρίζονται θλιβεροί πολιτικάντηδες, οι...

ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΖΗΤΟΥΝ...ΠΗΔΗΜΑ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ!


 

 
Αυτό που υφίσταται η χώρα μας είναι πρωτοφανές! Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, ο εξευτελισμός που δέχεται η Κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μοναδικός στην παγκόσμια ιστορία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση της ...αλληλεγγύης και της ισότητας των κρατών, ζητεί διά της τρόϊκας, πρώτα να πηδήξει την Ελλάδα και μετά να την κουρέψει!!!
Ναι, ακριβώς έτσι. Οι τροϊκανοί κρατούν ανά χείρας την ντιρεκτίβα της Μέρκελ που λέει ότι  για να λάβουμε τη νέα δανειοδότηση και το κούρεμα του PSΙ πρέπει πρώτα να δεχτούμε το κόψιμο του 13ου - 14ου μισθού και τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 400 το πολύ 500 ευρώ!!! Σε επίπεδα Ρουμανίας-Βουλγαρίας δηλαδή (προς το παρόν, γιατί εάν...

BBC: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1,8 Δις Ευρω, ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΤΑ... 23% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΩΝ...!!!



 ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ και ΔΕΝ ΤΟ...ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ...!!!

Μεταβολή στην ισορροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το Ελληνικό χρέος διαπιστώνει η οικονομική συντάκτης του BBC, Στέφανι Φλάντερς σε ανάλυσή της για την ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου.

Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC τονίζεται ότι η Χώρα πλήρωσε το 2011 περισσότερο τόκο κατά 23%  σε σχέση με το 2010, παρά τα «φθηνά» δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. ειρωνικά τα εισαγωγικά της συντάκτριας).
Η Στέφανι Φλάντερς σημειώνει ότι αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά...

Οι πραγματικότητες της κυπριακής οικονομίας και η τακτική της απόκρυψης τους

Η κυβέρνηση Χριστόφια , προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αρνητικές αξιολογήσεις των διεθνών οίκων , διαβεβαιώνει δια των εκπροσώπων της πως όλα πάνε καλά και πως αδίκως η κυπριακή οικονομία αξιολογείται αρνητικά.
Δεν αποκλείεται , οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης ως μέρος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, να παίζουν καιροσκοπικά παιχνίδια. Όμως είναι λάθος να αγνοήσουμε τις κρίσεις τους και να τις θεωρήσουμε ότι δεν εδράζονται σε κάποιες πραγματικότητες.
Όμως εμείς δεν θα κρίνουμε τη κατάσταση της κυπριακής οικονομίας σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης που αποσκοπούν να ανεβάσουν τα επιτόκια δανεισμού και να επιβάλουν εμμέσως οικονομικά μέτρα από το κράτος που θα το κάνουν ολοένα και πιο παρεμβατικό και πιο καταστροφικό για την οικονομία του τόπου , εις βάρος της μεγάλης παραγωγικής βάσης και υπέρ των τραπεζών και της ολιγαρχίας του πλούτου.
Εμείς θα κρίνουμε την οικονομία του τόπου από ορισμένα γεγονότα που εκπέμπουν τα ίδια τα μηνύματα της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας. 
Μεταξύ των πολλών γεγονότων είναι τα ακόλουθα αξιοσημείωτα.

  • Η σύγκρουση εργατών και εργοδοτών βρίσκεται ήδη προ των πυλών.
  • Οι κυπριακές αερογραμμές πάνε για κλείσιμο ακολουθώντας την πορεία της EUROCYPRIA που παρά την απορρόφηση τριάντα εκατομμυρίων από...

Πώς ανοίγουν το δρόμο ακόμα και για επέμβαση ξένων στρατευμάτων στην Ελλάδα


 Μόνο μια επανάσταση που θα ανατρέψει τη νυν κυβέρνηση ήσσονος εθνικού φρονήματος δείχνει να μπορεί να εμποδίσει μια νέα εποχή «φραγκοκρατίας», στην οποία οδηγείται η Ελλάδα. Και η οποία επανάσταση για να μην είναι εν συνεχεία αιματηρή, πρέπει να είναι άμεση... 

Μια επανάσταση που μπορεί να ξεκινήσει από την εθνική μας αντιπροσωπεία, με την εθνική αφύπνιση έστω την τελευταία στιγμή των βουλευτών οι οποίοι συμπεριφερόμενοι μέχρι στιγμής ως άξιοι απόγονοι των Τσολάκογλου-Ράλλη-Ζαχαριάδη, οι οποίοι ο καθένας μόνος του διοικούσαν ή επιδίωκαν να τεθεί η χώρα υπό ξένη κυριαρχία, έχουν πει «Ναι σε όλα» μη αντιλαμβανόμενοι έστω και στο ελάχιστο το που σύρουν την Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ο λαός. Ο οποίος μετά την αντίδραση των ετών 2010 και 2011, μοιάζει ηττημένος και μοιρολατρικά αποδεχόμενος την μοίρα του. Όταν κάποτε για το ένα τοις χιλίοις από όλα αυτά που έχουν συμβεί από το 2010 μέχρι σήμερα έπεφταν κυβερνήσεις, τώρα δέχονται πρακτικά αδιαμαρτύρητα να...

Χιλιάδες Έλληνες είπαν ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Πατρίδας και τίμησαν τους νεκρούς ήρωες των Ιμίων





Ένα τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι, πρωτοφανές για τα σύγχρονα ελληνικά δεδομένα, πλημμύρισε χθες βράδυ τον χώρο γύρω από το Μνημείο των Ιμίων. Η πορεία που ακολούθησε προς την αμερικανική πρεσβεία (η οποία είχε αποκλειστεί από κλούβες της αστυνομίας) ξεπέρασε κατά πολύ την πολυδιαφημισμένη πορεία του Πολυτεχνείου. Δείτε το βίντεο:



Περισσότερα στο xryshaygh.wordpress.com

ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ. O Χρήστος Ροζάκης, ο Κώστας Σημίτης και η σταύρωση των Ελλήνων

 Τoυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Δευτέρα, εφτά το πρωί. Διασχίζω βιαστικά την πλατεία της Αγίας Παρασκευής και σκέφτομαι τι θα γράψω. Το μάτι μου πιάνει στα γρήγορα την εικόνα στο παγκάκι, δυο ανθρώπους καθισμένους μαζί, ίσως ελπίζοντας ότι, παρέα, αντιστέκονται καλύτερα στη παγωνιά, βυθισμένοι στον ανήσυχο ύπνο τους. Το μνημόνιο εν δράσει, προλαβαίνω να σκεφτώ, προτού το βλέμμα αποτραβηχτεί εξίσου γρήγορα, αμήχανο μπρος στα συντρίμμια των Ελλήνων, τρομαγμένο από το φόβο ότι δεν αντικρίζει παρά το μέλλον μας.

¨Ομως αυτό είναι το μέλλον, αν αφήσουμε, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, τα πράγματα να εξελίσσονται έτσι. Δέκα εκατομμύρια ανθρωπάκια, σκέφτομαι, λίγο αυστηρός ίσως, αλλά οι συνθήκες τέτοιες είναι, βάλαμε το κεφάλι στην άμμο, περιμένοντας ένα θαύμα που μόνο εμείς θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε, επιδιδόμενοι σε προσωπικές, μα αδιέξοδες στρατηγικές σωτηρίας. Οι επιβάτες του Τιτανικού δεν...

Δεν θέλω να πεθάνει το Έθνος μου.


lefana@shaw.ca

From: Οδυσσέας Τηλιγάδας, elas@otenet.gr
Date: January 28, 2012 
           Αγαπητοί συνέλληνες,
Έχοντας θέσει ως καταληκτική ημερομηνία την 05η Φεβρουαρίου 2012 για την οποιαδήποτε συμμετοχή σας στην εκ μέρους μας έγερση ΑΓΩΓΗΣ κατά των ανθελλήνων πολιτικών που δρούν ως στρατεύματα κατοχής στα σπλάχνα του Έθνους και αναμένοντας την συμμετοχή όσων πραγματικά ενδιαφέρονται για την ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, της Ελευθερίας μας, της αξιοπρέπειάς μας, των οικογενειών μας, των περιουσιών μας και προπαντός του μέλλοντος των παιδιών μας στα οποία θα δώσουμε λόγο των πράξεών μας, σας καλώ να αντιδράσουμε ΑΜΕΣΑ κατά του επερχόμενου Αρμαγεδώνα. 
Οδηγώντας, οι οδαλίσκες των τοκογλύφων, τους Έλληνες στην απόγνωση, ξεχνούν το παράδειγμα της γάτας που, όταν την στριμώχνεις, ορμάει να σου βγάλει τα μάτια. Ας ορμήσουμε λοιπόν καταπάνω τους «να τους...

OMOΣΠΟΝΔΙΑ​ΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


ΚΡΑΤΟΣ Ή ΕΤΑΙΡΕΙΑ ;

Χρειάσθηκα χρόνο να διαβάσω την πολυσέλιδη μελέτη της Βενετίας Κάντζια , κάτι το οποίο ευελπιστώ ότι θα κάνετε και εσείς .
Διαπραγματεύεται το θέμα της Γερμανίας ως  Κράτους-Εταιρείας και των σχεδίων που αυτή εξυπηρετεί καθώς και ποίοι κρύβονται πίσω από αυτήν  κάτι που και λόγω της επικαιρότητας ως θέμα ανάγνωσης είναι ελκυστικό ..και για να κεντρίσω το ενδιαφέρον σας ακόμα περισσότερο σας παραθέτω απόσπασμα από το τέλος της μελέτης και στη συνέχεια σε scribd  όλη την μελέτη.
******************************************************************************
Τώρα, στο τέλος αυτής της µικρής µελέτης, σκέφτοµαι τι ερωτήσεις θα πρέπει να απευθύνουµε στην  «αρχηγό» της επιχείρησης διάλυσης της Ελλάδας, τους «υπαρχηγούς» της κκ. Σόϊµπλε, Βέστερβελε, Ράιχενµπαχκαι Σία. Αλλά και το κεντρικό µαφιόζικο κονκλάβιο της Ε.Ε. µε τα δικά του άνοµα και βρώµικα σχέδια κρυµµένα πίσω από τη δήθεν σιδηρά αρχηγίνα του Βερολίνου. Μια άσηµη, άχρωµη, ψυχρή και αδίστακτη κυρία, που δεν διστάζει να εκτελεί εντολές των φιλικών της κέντρων, συγκροτηµάτων και λεσχών σε βάρος ακόµη και της ίδιας της πατρίδας της και του λαού της. Και βέβαια, ας αναρωτιόµαστε, όταν στρώνουµε τα κόκκινα χαλιά στους «υψηλούς» φιλοξενούµενούς  µας, αν µας έρχονται...

P.S.I. : P(asok) S(ecret) I(nvestments)... και ο λαός ας πάει να ... κουρευτεί !!!


Γιώργος Αδαλής 


Είναι περισσότερο από προφανές γιατί δεν συναντήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο!

Όρισαν το ραντεβού τους για χθες Σάββατο στις 5 το απόγευμα, γιατί πίστεψαν ότι χθες το πρωί θα έχει κλείσει η συμφωνία του PSI. Όταν αντελήφθησαν ότι ούτε και χθες θα υπήρχε συμφωνία, ακύρωσαν τη συνάντηση με σκοπό να την επαναλάβουν σήμερα!

Προφανώς τα επιτελεία τους ερμήνευσαν λανθασμένα τις προχθεσινές δηλώσεις του Ολι Ρεν, τις οποίες και καυτηριάσαμε σε σχετικό μας άρθρο, κι έλεγαν ότι «η συμφωνία θα επιτευχθεί, την Παρασκευή, μπορεί το Σάββατο μπορεί και την Κυριακή αλλά όχι πριν το Φεβρουάριο»!

Δεν κατάλαβαν προφανώς, το «κρυμμένο» μήνυμα του Ολι Ρεν, ότι αν δεν γίνει συμφωνία μέχρι τις 31/1 απλά… δεν θα υπάρξει συμφωνία!!!
Είναι γνωστό ότι τους πολιτικούς αρχηγούς περιτριγυρίζουν αμφιβόλου προέλευσης ιπτάμενα … πολιτικά αντικείμενα, τα οποία στην καθομιλουμένη ονομάζονται …

Μήπως ο Ντάουνερ βολεύει τον Χριστόφια;

Εθέρμαινε όφιν εις τους κόλπους του ο Πρόεδρος Χριστόφιας επί τέσσερα χρόνια. Και παρά τις συνεχείς επιθέσεις του όφεως, συνέχιζε να τον θερμαίνει. Ακόμη και όταν αυτός προχωρούσε σε μεθοδεύσεις οι οποίες αυταπόδεικτα προκαλούσαν δηλητηριώδη πλήγματα σε βάρος της εθνικής υπόθεσης.
Ουδέποτε βγήκε να τον καταγγείλει δημοσίως. Ουδέποτε απαίτησε ανάκλησή του. Ουδέποτε τον ενόχλησε.
Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ αποδεικνύεται ο κακός δαίμονας της Κύπρου. Τα έργα του έχουν ζημιώσει ανεπανόρθωτα την εθνική υπόθεση. Οδήγησε τον Μπαν Κι Μουν στο «προεδρικό» του ψευδοκράτους, για να στείλει το μήνυμα ότι εδώ υπάρχουν δύο χωριστές οντότητες. Επενέβη στα εσωτερικά πράγματα της Κύπρου, χλευάζοντας και εκθέτοντας πολιτικούς παράγοντες και άλλες προσωπικότητες της Κύπρου. Προέβη σε δηλώσεις που υποβίβαζαν το κυπριακό κράτος σε κοινότητα και αναβάθμιζε το ψευδοκράτος. Έδιδε παραπλανητική εικόνα για την πορεία των απευθείας συνομιλιών. Αποενοχοποιούσε την Τουρκία και «έκανε πλάτες» στην αδιάλλακτη στάση των...

Με Ψήφισμα-Δήλωση η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων

H ΚΣΣE καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων

Επιμέλεια Δρ. Βασιλείου Θ. Μεϊχανετσίδη
με πληροφορίες από το Panarmenian.Net

26.01.2012. Με ευκαιρία τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του Αρμενίου δημοσιογράφου Χράντ Ντινκ, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ, Parliamentary Assembly of the Council of Europe), σε Ψήφισμα-Δήλωση, που υιοθέτησε, καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, σύμφωνα με πληροφορίες του Παναρμενικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στο Ψήφισμα-Δήλωση αναφέρεται σχετικά: «Μας προβληματίζει η διαρκής πολιτική άρνησης έναντι της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων(Σύρων) εκ μέρους των Τουρκικών αρχών, καθώς επίσης και οι διώξεις δημοσιογράφων και ...

Κώστας Βενιζέλος: Τραγική κατάληξη τραγικής πολιτικής

ΤΟ χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε στο Greentree. Τα Ηνωμένα Έθνη καθόρισαν το τοπίο με σαφέστατο και ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και εκχωρώντας στον Αλεξάντερ Ντάουνερ εξουσίες για άσκηση επιδιαιτησίας. Αυτός θα αποφασίσει κατά πόσο θα πρέπει ή όχι να συγκληθεί πολυμερής διάσκεψη τον Μάιο. Τα όσα λέγονταν την προηγούμενη περίοδο περί προϋποθέσεων έχουν παύσει να ισχύουν. Το μόνο που ίσχυσε ήταν αυτό που έθεσε η τουρκική πλευρά: «Καθορίστε χρόνο σύγκλησης της πολυμερούς και θα δώσουμε στοιχεία για το περιουσιακό». Κι αυτό έγινε σύμφωνα και με το ανακοινωθέν που ανέγνωσε ο Γενικός Γραμματέας. 
Τα υπόλοιπα, της σημειολογίας και της ερμηνείας (ή και παρερμηνείας) αναφορών, διατυπώσεων, μπορεί να κατατρύχουν πάντα το Κυπριακό, αλλά τελικά συνιστά το καταφύγιο του κάθε...