Σελίδες

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αναγκαστικές επιτάξεις ιδιωτικής περιουσίας εγγυήθηκαν στην τρόικα!

Μόλις δύο ημέρες μετά την έγκριση του νέου Μνημονίου εκχώρησης του ελέγχου της χώρας στην τρόικα, με ένα πολύ «ύπουλο» και μεθοδευμένο τρόπο και υπό την κάλυψη δήθεν «προβλέψεων για ανάγκες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εθνικής ΆμυναςΚ. Σπηλιόπουλου, «βάζει στο πακέτο» των παραχωρήσεων στην τρόικα και την ιδιωτική περιουσία!

Με απόφαση λοιπόν του υφυπουργού, το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, τίθεται υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση (δηλαδή χάνουν οριστικά την κυριότητά τους οι ιδιοκτήτες!).

Η εξέλιξη αυτή ερμηνεύει και τις... προβλέψεις του Μνημνονίου που αποκάλυψε χθες το...

Οπενγάβ (opengov) Για πόσο ηλίθιους μας περνάς; (την κάρτα αποδείξεων βάλτη κει που ξέρεις)

Στέργιος Ζυγούρας (mail)
Πότε ήταν η τελευταία φορά που το κράτος μας είπε αλήθεια;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που το κράτος προσπάθησε να μας ξεγελάσει;


Αν απαντήσει κάποιος σ' αυτές τις ερωτήσεις, αν δει ότι το γαβ προσδιορίζει κυρίως με αρνητικό τρόπο την "κάρτα αποδείξεων", αν δει το εμετικό αιτιολογικό "διατίθεται δωρεάν", αν δει τον απλούστερο κίνδυνο, να γίνει και η υπόλοιπη προσωπική του ζωή δημόσια, βορά των εταιριών και των κερδοσκόπων, αν θυμηθεί τι είχε ακούσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου για την ΕΟΚ, από το Σημίτη για το Χρηματιστήριο, την Ισχυρή Ελλάδα που δεν δανείζεται, αν θυμηθεί πόσες τράπεζες τον έπαιρναν τηλέφωνο για δάνειο την προηγούμενη δεκαετία, αν θυμηθεί (αυτό που δεν ξεχνιέται) το "Λεφτά Υπάρχουν" του κυρίου [γκλομπαλ γκάβερμεντ] με το παπάκι, αν δεν ξέχασε πώς το...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για Εκδήλωση που αφορά την Κύπρο μας

H εκδήλωση, Ηπειρώτικη αποκριά, που θα γίνει στο ''Ίδρυμα Μ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ'' την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012.

Konstantinos Konis <koniskostas@hotmail.com>


Ανακοινώνεται ότι,  η εκδήλωση ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ  στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, Πειραιώς 206 Ταύρος,  που γίνεται με την υποστήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και  έχει προγραμματισθεί  για την Πέμπτη  23 Φεβρουαρίου  και ώρα 21.00, θα επαναληφθεί και την επομένη ημέρα Παρασκευή   24 Φεβρουαρίου 2012  λόγω του σοβαρότατου ενδιαφέροντος, που έχει εκδηλωθεί από πολλούς Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου.
             
Αν υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πιθανόν να ανακοινωθεί και άλλη επανάληψη για το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

Με την συμπαράσταση

της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.


Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

προσευχή


Θεούλη μου δεν πιστεύω να σε πειράζει που από απόψε θα κάνω την προσευχή όρθια και όχι γονατιστή, γιατί άκουσα τον μπαμπά  μου να λέει, πως ένας χοντρός κύριος που τον λένε Βενιζέλο και μιλάει τόσο πολύ που εγώ δεν τον καταλαβαίνω,  πάει και ζητάει γονατιστός λεφτά από μια ξανθιά χοντρή γερμανίδα κι’ αυτή του λέει να γονατίσει πιο πολύ και πιο πολύ για να του δώσει. Κι επειδή εσένα δε σε λένε Μέρκελ δε θα μου θυμώσεις που θα  σου ζητήσω όρθια να κάνεις ορισμένα πράματα.
Λοιπόν άνοιξε καλά τ’ αυτιά σου γιατί θα σου τα λέω ψιθυριστά να μη μας ακούσει αυτή η Μέρκελ και δε σε αφήσει να μου κάνεις αυτά που θα σου ζητήσω.
Θέλω να έχεις καλά τον μπαμπά μου, τη μαμά μου τον παππού μου και μένα.
Ο μπαμπάς και η μαμά μου σε παρακαλώ να έχουν κάθε μέρα δουλειά και να παίρνουν λεφτά και ο παππούς μου τη σύνταξή του, γιατί απ’ ότι είδα απόψε στην τηλεόραση μια μαμά που έχει και ένα άρρωστο παιδάκι ήθελε να πέσει από ένα παράθυρο να σκοτωθεί γιατί έμεινε χωρίς δουλειά και χωρίς...

Πρωτοφανές περιστατικό σε βάρος ειδικού φρουρού στο Πάντειο

Εκπαιδευόμενος ειδικός φρουρός συνελήφθη και οδηγείται στο αυτόφωρο την Πέμπτη με την κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, επειδή μπήκε με την στόλή να πάρει την φίλη του από το Πανεπιστήμιο! Αυτό τους μάρανε τους πανεπιστημιακούς. Tο ότι έχουν μετατρέψει τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε κάτι μεταξύ γιάφκας και μπουρδ...λου, δεν τους ενοχλεί!

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ειδικός φρουρός είχε μεταβεί στο πανεπιστήμιο και μπήκε στο χώρο για να πάρει μια φίλη του φοιτήτρια, αλλά έγινε αντιληπτός από φοιτητές, επειδή φορούσε το παντελόνι της στολής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Ο ειδικός φρουρός αποχώρησε χωρίς να υπάρξει επεισόδιο αλλά από τον πρύτανη του Παντείου εστάλη έγγραφο στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ με το οποίο κατήγγειλε το γεγονός.

Μετά από αυτό κινήθηκε η διαδικασία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ειδικού φρουρού, ενώ παράλληλα διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

πηγή

Η ατομική ευθύνη ως Νέμεση: Ας μην γελιέται κανείς πολιτικός, ας μην απεκδύεται τις ευθύνες του κανείς πολίτης, καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει ερήμην της κοινωνίας.


Το τελικό «ελληνικό πρόβλημα
                        Picture 0 for Το τελικό «ελληνικό πρόβλημα»
του Γιώργου Χατζηλίδη
Το νέο επώδυνο μνημόνιo από τα μεσάνυχτα της Κυριακής είναι νόμος του κράτους. Η υπερψήφισή του έχει αμφίσημη αντιστοίχηση στη βούληση της ελληνικής κοινωνίας. Από τη μία αντιπροσωπεύει τη θέληση της πλειοψηφίας για παραμονή στις ευρωπαϊκές δομές. Από την άλλη έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πλειοψηφία, επίσης, που, απογοητευμένη, συχνά σε απόγνωση, θέλει να μπει ένα τέρμα στη συνταγή της ύφεσης.
Η αμφιθυμία αυτή αντανακλάται στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και επηρεάζει τον τρόπο που αυτό λειτουργεί. Την περασμένη Τετάρτη το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ουσιαστικά κατέληξε σε αδιέξοδο, επιτείνοντας την αβεβαιότητα σχετικά με το δεύτερο πακέτο στήριξης, για να σωθούν οι επικουρικές συντάξεις. Μία εβδομάδα μετά, το μαχαίρι μπαίνει και στις επικουρικές, με μικρό σχετικά πλαφόν, και στις κύριες των ΔΕΚΟ. Η αβεβαιότητα όμως πλέον έχει πάρει τέτοιες...

Ποια συμφέροντα εξυπηρέτησε ο Σαμαράς με το «ναι» στη δανειακή;



Στην περιπέτεια του Αστερίξ με τίτλο «Ο γύρος της Γαλατίας», ένας Γαλάτης που προδίδει τον Αστερίξ και τον Οβελίξ στους Ρωμαίους, προσπαθώντας να δικαιολογήσει ηθικά την πράξη του, λέει το αμίμητο «δεν το κάνω χωρίς λόγο, το κάνω για τα λεφτά!». Η οξύμωρη αυτή φράση δείχνει με χιουμοριστικό μαξιμαλισμό μια πολύ απλή αλήθεια: Το κακό σπάνια έως ποτέ δεν το αντιλαμβάνεται ως «κακό» αυτός που το διαπράττει. Πάντοτε έχει την ανάγκη να εμφανίζεται στη συνείδηση του ανθρώπου ως «καλό». Ο αρχαίος ημών Σωκράτης το εξέφρασε πολύ ωραία με τη φράση «ουδείς εκών κακός».
Ακούσαμε διάφορα λοιπόν για να δικαιολογηθεί το «ναι» στη δανειακή, ειδικά από τον Σαμαρά. Σώζεται η χώρα, που αλλιώς δεν θα είχε πετρέλαιο κλπ. Πώς το είχαμε πει τον Μάιο του 2010; Δεν θα είχε για μισθούς και συντάξεις. Τώρα που έγινε κοινή συνείδηση...

Εκκληση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου προς τους πιστούς και την Ομογένεια για αλληλεγγύη στον Ελληνικό λαό.

Νέα Υόρκη.-
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου απευθύνει έκκληση προς όλα τα μέλη των οργανισμών της Αρχιεπισκοπής και την ελληνορθόδοξη οικογένεια της Αμερικής να βοηθήσουν τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό ο οποίος περνά τις δυσκολότερες μετά την γερμανική κατοχή ώρες, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.
Τα χρήματα της βοήθεια θα διατεθούν μέσω αξιόπιστων ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανισμών οι οποίοι συνδέονται με την Εκκλησία.
Ὅλες οἱ εἰσφορές πρέπει νά ἀποστέλλονται στήν Ἱερά Ἀρχιεπισκοπή Ἀμερικῆς, 8 East 79th Street, New York, NY 10075, μέ τήν ἔνδειξη Relief Fund for the People of Greece

Το κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Ἀριθμός Πρωτοκόλλου: 28/12

Ἐπείνασα γάρ καί ἐδώκατέ μοι
φαγεῖν, ἐδίψησα καί ἐποτίσατέ με
Ματθ. 25:35 – 

Κυριακή τῆς Ἀπόκρεω
15 Φεβρουαρίου 2012
Πρός τούς Σεβασμιωτάτους καί Θεοφιλεστάτους Ἀρχιερεῖς, τούς Εὐλαβεστάτους Ἱερεῖς...

Σαμαράς: Γιατί είπα “ναι” και ποιες οι διαφορές με το 2010. Αντώνη πάλι καλά που μας ενημερώνεις κατόπιν εορτής... Μάλλον θα αισθάνεσαι ένοχος!

 Στην χθεσινή ομιλία του σε εκδήλωση της “Γραμματείας Παραγωγικών Φορέων”, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ υπερψήφισε τη συμφωνία στην Βουλή. Είπε μεταξύ άλλων:


Είπα ναι στη Συμφωνία γιατί παρέχει κάτι που δεν παρείχε η προηγούμενη. Άμεσο κόψιμο του χρέους. Άμεση περιστολή του χρέους. Δηλαδή, σωτηρία για τη ρευστότητα, που τόσο έχουν ανάγκη οι αγορές και αποτροπή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Τους λέγαμε από εδώ που ξεκινάτε, όταν ξεκίνησε το μνημόνιο, το προβλέπετε, θα πέφτει, θα κατρακυλάει συνέχεια η χώρα. Μας λέγανε δεν είναι έτσι, οι προβλέψεις του κ. Σαμαρά, της Νέας Δημοκρατίας, είστε λάθος. Κάθε μήνα δικαιωνόμαστε. Έπεσε, έπεσε, έπεσε. Φτάσαμε στο...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η πανικόβλητη μαριονέτα



Η πανικόβλητη μαριονέτα που κατοικεί στο Προεδρικό Μέγαρο ανακοίνωσε οτι “παραιτείται του μισθού του”.
Ακόμα και αν η Μιμή δεν του έχει επιστρέψει ακόμα το “δάνειο” για την ερωτική φωλιά του μακαρίτη σιδερένιου, ο Πρόεδρος της Χούντας δεν θα έχει πρόβλημα επιβίωσης χάρη στα εκατομμύρια ευρώ που έχει τσεπώσει τα τελευταία 35 χρόνια που ζει από τον Έλληνα φορολογούμενο.
Η επικοινωνιακά αστεία κίνηση του Δανειστή, είναι η ύστατη προσπάθεια να γλυτώσει τα γιαούρτια που θα πέσουν την 25η Μαρτίου και τις φάπες που θα φάει όταν με το καλό πέσει η Χούντα, της οποίας είναι πιστός υπηρέτης.

Μετέωρη Ελλάδα, μετέωρη Ευρώπη


greeceburningdollarsΓιατί η Ελλάδα, μια χώρα που αντιπροσωπεύει μόλις το 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, προκαλεί τόσο ισχυρούς πονοκεφάλους; Όλος ο κόσμος, από το Πεκίνο μέχρι την Ουάσιγκτον, διαβάζει καθημερινά άρθρα για υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και προϋποθέσεις που δεν εφαρμόστηκαν. Δεν θα ήταν καλύτερα, αναρωτιούνται, να επιτραπεί στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να βγει από την Ευρωζώνη, αντί να εξακολουθούμε να δίνουμε τόση προσοχή σε ένα πρόβλημα που εν πολλοίς η χώρα το δημιούργησε μόνη της;
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ έπαψε πλέον να είναι αδιανόητη. Σε πρόσφατο άρθρο του που συνυπογράφει με άλλους, ο Βίλεμ Μπούιτερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Citi και αφοσιωμένος οπαδός του ευρωπαϊκού σχεδίου, θεωρεί ότι οι πιθανότητες μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μέσα στους επόμενους 18 μήνες φτάνουν πλέον το 50%. «Αυτό συμβαίνει επειδή η προθυμία των πιστωτών της Ευρωζώνης να συνεχίσουν να παρέχουν χρηματοδότηση στην Ελλάδα, παρά τη μη εφαρμογή του προγράμματος, έχει περιοριστεί σημαντικά». Αλλά οι συγγραφείς πιστεύουν επίσης ότι το κόστος της εξόδου της Ελλάδας για τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης είναι σήμερα χαμηλότερο παρά ποτέ. Γι’ αυτό και οι πιθανότητες να αφεθεί η Ελλάδα να βγει από το ευρώ αυξάνονται ανάλογα.
Ας εξετάσουμε τα ερωτήματα που κάθε λογικός άνθρωπος θα...

Γράμματα Σπουδάματα - Χολέβας - Η ελληνορθόδοξη απάντηση στην σύγχρονη κρίση


Ο δάσκαλος κ. Δημήτριος Νατσιός συζητά με τον Πολιτικό επιστήμονα κ. Κωνσταντίνο Χολέβα για την ελληνορθόδοξη απάντηση στην σύγχρονη κρίση.

Ο επίλογος της εθνικής αξιοπρέπειας…


Πέρασαν κιόλας 13 χρόνια από την 15η Φεβρουαρίου του 1999, τότε που ξεκίνησε να γράφεται ο επίλογος μιας πληγωμένης εθνικής αξιοπρέπειας στο Ναϊρόμπι της Κένυας, με τη σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Και τις εικόνες που γέμισαν την τηλεοπτική οθόνη, με τους πράκτορες της ΜΙΤ να ανταλλάσουν «hi-five», φορώντας μαύρες κουκούλες.
Μαρίκα Λυσιάνθη*
Η παράδοση του ηγέτη των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, που επί σειρά ετών αποτελούσε αγκάθι στα πλευρά του βαθέως κράτους της Τουρκίας, συνδέθηκε με ένα ιστορικό φιάσκο της τότε ελληνικής κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη.
Που επιβεβαιώθηκε από τις μαζικές παραιτήσεις υπουργών, και τη συλλογική αίσθηση της ελληνικής κοινωνίας ότι «προδώσαμε τον Άπο».
Η ανάμνηση εκείνων των γεγονότων, σύνθετων και εκ των πραγμάτων έμπλεων ιδιαιτεροτήτων, γίνεται ακόμη πιο έντονη σήμερα, που η Ελλάδα υφίσταται διεθνείς εξευτελισμούς, λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε.
Με την εθνική ανεξαρτησία να έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα, και την εθνική αξιοπρέπεια να αναζητείται.
*Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ιστοριοδίφης

Η έκθεση της γερμανικής πρεσβείας που τρόμαξε το Βερολίνο και άλλαξε τα δεδομένα


Για όποιον απορεί γιατί ξαφνικά οι Γερμανοί και η τρόϊκα θέλουν πρόσθετες εγγυήσεις και δεν τους αρκεί πλέον ούτε η δήλωση νομιμοφροσύνης του Α.Σαμαρά (την οποία αντίθετα με το Νοέμβριο τώρα ο πρόεδρος της ΝΔ την έδωσε προθυμότατα εντυπωσιάζοντας εχθρούς και φίλους), αλλά και γιατί ο Β.Σόϊμπλε σε μία πρωτοφανή ενέργεια επενέβη χονδροειδώς στα εσωτερικά μιας ξένης χώρας (αν το έκαναν αυτό πχ. οι Αμερικανοί τι θα λέγαμε;) για να μην γίνουν εκλογές, τα πράγματα έχουν συγκεκριμένη εξήγηση:
Μία αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Δευτέρα, όπου περιγραφόταν το κύμα των διαφωνούντων βουλευτών ως «σημαντική έκπληξη που μπορεί να έχει καθοριστικές επιπτώσεις στην ελληνική πολιτική» και βέβαια τέθηκε άμεσα υπ’όψιν του Β.Σόϊμπλε.
Και ειδικά «ταρακούνησε» το Βερολίνο ο αριθμός και η «ποιότητα» των «επαναστατών» της ΝΔ, ενός κόμματος που μέχρι την Κυριακή υποτίθεται ότι ήταν στο «κατώφλι» της εξουσίας και παρ’όλα αυτά βρέθηκε 21 βουλευτές και ένα στέλεχος ανεξάρτητος βουλευτής, ο Π.Καμμένος και αδιαφορώντας αν θα τους διαγράψει είπαν ΟΧΙ στη Μνημόνιο.
Και μέσα σε αυτούς πρωτοκλασσάτα στελέχη, όπως οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Μανώλης...

Τι θα απαιτείται για την διοργάνωση διαδήλωσης



Επιτέλους!
Στην αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη διοργάνωση μικρών σε μέγεθος διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, με θέμα τους πρόσφατους βανδαλισμούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη σύσκεψη απασχόλησαν οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων από τους βανδαλισμούς της Κυριακής, η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα και η θεσμοθέτηση ειδικών...

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.​.. ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ;


 

Από τον MANΩΛΗ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-
ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ


ΜΙΑ από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup, γίνεται σήμερα στις Βρυξέλλες. Κεντρικό θέμα όχι μόνο η ελληνική κρίση, αλλά και όλων σχεδόν των χωρών, κυρίως της Νότιας Ευρώπης, με επίκεντρο τη σωτηρία του ευρώ, της Ευρωζώνης και ολόκληρου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος! Αυτή είναι η αλήθεια άσχετα αν το κλίμα που καλλιεργήθηκε εδώ και δύο χρόνια έχει ως επίκεντρο την κρίση στην Ελλάδα.
Τα γεγονότα της Κυριακής, μέσα και έξω από το εθνικό κοινοβούλιο, προβλήθηκαν...
 και επαναλαμβάνονται. Με εικόνες, σχόλια και κρίσεις απ ΄ όλο τον κόσμο και σε όλα τα Μέσα Επικοινωνίας.
Στο Στρασβούργο, όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το χαμόγελο έχει στερέψει σε όλα τα χείλη των 751 βουλευτών. Στους διαδρόμους τα ερωτηματικά για το τι "συμβαίνει στην Ε.Ε." και "που το πάνε Μέρκελ και Σαρκοζί" είναι τώρα πια...

Cartago Delenda Est(;). Μια άποψη...

Το 2012 η Ελλάδα βγήκε στις αγορές και δανείστηκε με επιτόκια της τάξης του 5% περίπου στα δεκαετή ομόλογα. Οι πολίτες της χώρας ένιωσαν μια μεγάλη ανακούφιση βλέποντας έστω ασθενικούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 1% ΑΕΠ και η τρόικα αποχώρησε από την Ελλάδα δίνοντας συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την επιτυχή επιμονή του στις «μεταρρυθμίσεις». Ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δικαιώθηκε για τη ρήση του, το καλοκαίρι του 2011 περί «πάτου στο βαρέλι», ενώ και ο πρώην Υπουργός οικονομικών αναγορεύθηκε επίτιμος καθηγητής του Χάρβαρντ για την οικονομική του σκέψη. Το ΠΑΣΟΚ ανέκαμψε στις δημοσκοπήσεις, έχοντας δικαιωθεί για τη σωτηρία της χώρας, συγκεντρώνοντας ποσοστά περί του 40% και κατά συνέπεια προχώρησε στη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Ως επιστέγασμα αυτής της πορείας ο Γιώργος Παπανδρέου βραβεύθηκε με το Νόμπελ Οικονομικών, που αποκάλυψε ότι ήταν ο κρυφός του πόθος και το μοιράστηκε στη σκηνή ενός συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ παρουσία 10.000 εκστασιασμένων συνέδρων, με τους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου. Εκεί συγκινημένος αποκάλυψε την αποχώρησή του από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κατευθυνθεί στον ΟΗΕ και παραχώρησε την προεδρία του κόμματος στο στενό του συνεργάτη Βαγγέλη Βενιζέλο, ενώ στο video- wall έπαιζαν πλάνα από διεθνείς συναντήσεις και χαρούμενους πολίτες με λαμπερά χαμόγελα, υπό τη μουσική υπόκρουση της μακαρίτισσας Γουίτνυ Χιούστον.
Όλα τα παραπάνω βασίζονται σε ένα σενάριο εξελίξεων, με μπόλικη μυθοπλασία είναι η αλήθεια, που έχει στη βάση του τις αρχικές προβλέψεις...

ΑΥΤΗ Η ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΠΟΤΕ...... ΡΗΜΑΞΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΑΟ.....


Δημήτρης Τσίτος
Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων

Copyright: www.rieas.gr
Τα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό για την … «σωτηρία» της πατρίδας τα ζούμε κάθε μέρα και κάθε στιγμή μέσα σε ένα εφιαλτικό και δυσοίωνο περιβάλλον. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι κάθε αύριο θα είναι πολύ χειρότερο από κάθε χθες.
Οι άνθρωποι που χειρίζονται την κατάσταση – πολιτικοί αρχηγοί και κομματικά επιτελεία/μαγειρεία- αποδεικνύονται συνεχώς και αδιαλείπτως τελείως ανίκανοι να φέρουν ένα σωστό αποτέλεσμα και παραμένουν πεισματικά και απόλυτα εστιασμένοι στη συνέχιση και διατήρηση της δικής τους επικυριαρχίας με οποιοδήποτε κόστος το οποίο φυσικά βλάπτει το σύνολο του Ελληνικού λαού.
Το ήθος και το ύφος των ελλήνων πολιτικών –αδιακρίτως κομμάτων και παρατάξεων-  από μόνο του αποτελεί μια πρόκληση, ενώ η ανικανότητα να ανταποκριθούν στις περιστάσεις μαζί με την υποκρισία και την αλαζονεία, τους κάνει τελείως αδίστακτους και απάνθρωπους. Αυτό φυσικά εξηγείται επειδή οι ίδιοι δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτε.
Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων μας δίνει τη δυνατότητα να σχολιάσουμε τα πεπραγμένα και ταυτόχρονα να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.
Βασικό κριτήριο και χαρακτηριστικό μιας διαπραγμάτευσης είναι η δυνατότητα να μπορεί κάποιος να αποχωρήσει εφόσον το κρίνει απαραίτητο. Αν δεν μπορείς να αποχωρήσεις τότε βρίσκεσαι –ουσιαστικά-  μπροστά σε εκβιασμό και δεν μιλούμε πλέον για διαπραγμάτευση.  Επίσης η διαπραγμάτευση διαφέρει από...

«Μίλησε» η λύρα του Ερμή. Ερευνητές από την Κρήτη κατέγραψαν για πρώτη φορά τις ακουστικές δυνατότητες της λύρας που συνόδευε τους αρχαίους Έλληνες αοιδούς!


     «Μίλησε» η λύρα του Ερμή
Ενα μουσικό ταξίδι στον χρόνο με την αρχαιοελληνική λύρα χέλυ πραγματοποίησαν ερευνητές του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης. Οι ερευνητές «βούτηξαν» στα βαθιά, προχωρώντας στην κατασκευή της συγκεκριμένης λύρας από το μηδέν και μελετώντας, στη συνέχεια, τις ακουστικές της ιδιότητες με τη βοήθεια σύγχρονων μεθόδων.
Η προσπάθειά τους είχε αποτέλεσμα την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη γύρω από την ακουστική μιας πιστά ανακατασκευασμένης αρχαϊκής λύρας. Οπως περιγράφουν οι ίδιοι σε πρόσφατη δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Applied Acoustics», η ονομασία του οργάνου προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη για τη χελώνα, «χέλυς», λόγω της κατασκευής του αντηχείου του οργάνου από όστρακο χελώνας. Κατά την Αρχαιότητα, παρ'...

Θανάσης Μαυρίδης: Ποιος ξέρει πόσα ακόμη χρωστάμε της Μιχαλούς

Θανάση, κάτσε φρόνιμα, μου λένε διάφοροι φίλοι. Επειδή, κατά πως λένε, ο κόσμος είναι αγριεμένος και δεν θέλει να ακούει «περίεργα». Ο κόσμος θέλει κρεμάλες. Ο κόσμος θέλει επαναστατικά λογύδρια κατά του μνημονίου. Κατά των ξένων. Κατά της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου. Η αλήθεια είναι ότι η οχλοκρατία κερδίζει διαρκώς έδαφος. Να ένας πραγματικός λόγος για τον οποίον θα έπρεπε κανείς να μας πετάξει έξω από την Ευρώπη. Καμία φορά οι ευχές μας μπορεί να γίνουν και πραγματικότητα...

Λυπάμαι, αλλά δεν μου είναι εύκολο να κάτσω φρόνιμος. Όχι γιατί δήθεν γεννήθηκα επαναστάτης. Αλλά διότι πάντα μου ήταν δύσκολο να αποδεχτώ ότι οι πολλοί ή εκείνοι που φώναζαν περισσότερο είχαν οπωσδήποτε και δίκιο. 

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν διάφορα «προσκλητήρια αγώνα». Έχουμε διαβάσει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να καταλάβουν τις υπηρεσίες τους και να αναλάβουν την λειτουργία τους. Ότι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Έθνους θα έπρεπε να λογοδοτήσουν στον λαό αν ψήφιζαν «ναι» στο μνημόνιο. Ή τον κ. Μαΐλλη του ΚΚΕ που μας λέει ότι...

WE ARE ALL GREEKS: Εκπληκτική παρέμβαση του Αντριάνο Τσελεντάνο στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο

Στέργιος Ζυγούρας (mail)

            

Φεστιβάλ Σαν Ρέμο προχθές. Και παρουσιαστής ο Αντριάνο Τσελεντάνο. Παίρνοντας το μικρόφωνο, και με έκδηλη την συγκίνηση του, αναφέρθηκε στον "σχέδιασμό αφανισμού της Ελλάδος".
 Με τους Ιταλούς να τον αποθεώνουν για την παρέμβασή του, ο καλλιτέχνης, αφιέρωσε το τραγούδι στην Ελλάδα που δοκιμάζεται από την πολτική Μέρκελ, Σαρκοζί.

 "Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, επιβαλλουν στην Ελληνική κυβέρνηση, την αγορά των δικών τους οπλικών συστημάτων. "Αν θέλετε την βοήθεια και την παραμονή στο ευρώ-  είπαν -  πρέπει να αγοράσετε τα δικά μας τάνκς και τα δικά μας ωραία πολεμικά μας πλοία".  Επιβάλλοντας περικοπές και θυσίες., στους κουρελιασμένους Έλληνες 
 Αυτό είναι που έχει γραφτεί στη χθεσινή CORRIERE DELLA SERA. 
 στην σελίδα 5.
 Αλλά ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι  η Wall street Journal αποκάλυπτε ότι το Βερολίνο και το Παρίσι, απαιτούσαν την αγορά εξοπλισμών, σαν προυπόθεση για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας.
 Είναι αυτή η Ευρώπή που θέλουμε; Κυνική και εξοπλισμένη σαν αστακός ".

Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται....Πρωτοβουλία διανοούμενων για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας.


Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται τόσο από την κρίση όσο και από τις αδιέξοδες συνταγές αντιμετώπισής της. Υποχωρούν θεσμοί που συγκροτήθηκαν μέσα από πολλούς αγώνες και θυσίες στη μεταπολεμική Ελλάδα: οι κοινωνικές ασφαλίσεις, το σύστημα δημόσιας υγείας και περίθαλψης, η εκπαίδευση, οι συγκοινωνίες, το φυσικό και αστικό περιβάλλον, η δυνατότητα ασφαλούς διαβίωσης, στοιχειώδη δημόσια αγαθά που συνιστούν την ελληνική εκδοχή ενός ήδη λειψού και απαξιωμένου κοινωνικού κράτους κατεδαφίζονται, με αποτέλεσμα η κοινωνία να οδηγείται στην ασφυξία.
Προβάλλεται εκβιαστικά το δίλημμα: λιτότητα ή χρεοκοπία; Ωστόσο, δεν πρόκειται για δίλημμα αλλά για αρνητικό άθροισμα: και λιτότητα και χρεοκοπία. Η ανά τρεις μήνες απειλή αποβολής της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι ηθικά ανοίκεια και οικονομικά καταστροφική, γιατί ενισχύει την βαριά ύφεση, μετατρέποντας την Ευρώπη σε κεντρικό παράγοντα αβεβαιότητας, οικονομικής αστάθειας και βαθέματος της κρίσης. Η ίδια η Ευρώπη διαμορφώνει τις συνθήκες ώστε η Ελλάδα να μην τηρεί τις δανειακές της υποχρεώσεις.
Κάθε μέρα γίνεται πιο φανερό ότι η συγκεκριμένη πολιτική αντιμετώπισης...

Το Αμάρτημα Της Μητρός Μου‏...


Από τον Φοίβο Νικολόπουλο

Κάθε μέρα λέγονται και γράφονται χιλιάδες γνώμες. Δε θέλω να κουράσω. Θέλω απλά να εκφράσω μια γνώμη που δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου.
Η Ελλάδα είναι η μητέρα μας. Η Ελλάδα τώρα τιμωρείται. Όλοι αναγνωρίζουν, όμως, ότι υπήρχε βαθύ πρόβλημα εδώ και καιρό.
Ποιό είναι, λοιπόν, το Αμάρτημα της μητέρας μας; 
Μερικοί λένε για τις σφαγές και τους άδικους φόνους (τους οποίους η δασκάλα προσπερνούσε με ένα διακριτικό βηχαλάκι).
Άλλοι λένε για το πελατειακό πολιτικό σύστημα. Άλλοι για τις μίζες. Και ούτω καθεξής.
Όλα αυτά είναι μειονεκτήματα της κουλτούρας μας και της Ιστορίας μας. Αλλά δεν είναι αυτά το Αμάρτημα της Μητέρας μας.
Το Έγκλημα της Ελλάδας, κατά του εαυτού της και κατά της ζωής, είναι ότι Αρκεστήκαμε. Οι Αρχαίοι Έλληνες διδάξαν στον κόσμο ότι άνθρωπος σημαίνει να μην...

Τα πολιτικά και άλλα καθάρματα που καταστρέφουν την Ελλάδα. Οι Κύπριοι συμπαραστέκονται.

Θλίβεται η καρδία και συγκλονίζεται ο λογισμός κάθε Έλληνα για το απίστευτο κατάντημα της Ελλάδας. Και μόνο να δει κανείς τις εικόνες από τις νέες καταστροφές, που μερικές δεκάδες κουκουλοφόροι προκάλεσαν στο κέντρο της Αθήνας, είναι αρκετές για να διερωτηθεί πού οδηγείται η χώρα. Ιδιαίτερα και με αφορμή τη δεινή οικονομική κατάστασή της.
Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε κατά πλειοψηφία το νέο Μνημόνιο, που κατ’ ισχυρισμόν θα σώσει την Ελλάδα από την πτώχευση. Οι απαιτήσεις των δανειστών της είναι εξοντωτικές και καταθλιπτικές για τον μέσο πολίτη. Οι άνεργοι ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.
Εικόνες έσχατης εξαθλίωσης, φτώχιας και πείνας είναι πια μόνιμο και καθημερινό φαινόμενο. Μπροστά σε αυτήν την πραγματική ελληνική τραγωδία, ο κυπριακός Ελληνισμός έρχεται αυθόρμητα αρωγός με περισσή αγάπη και έγνοια. Διερωτάται, όμως, εύλογα: Ποιοι ευθύνονται ώστε η Ελλάδα να φτάσει σε αυτό...

Oχι άλλη σωτηρία..

Ερμώνασσα: Βρέθηκε η αρχαία ελληνική πόλη στην Ρωσία



Γράφει ο
Γιώργος Λεκάκης
Στα βόρεια παράλια του Ευξείνου Πόντου, υπάρχει η ιστορική όσο και στρατηγική χερσόνησος της Κριμαίας. Οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμαζαν Ταυρική Χερσόνησο ή Χερσόνησο των Ταύρων και την χώρα Ταυρίδα. Αυτή η σημαντική γεωπολιτική της θέση, την οποία είχαν από πολύ ενωρίς εκτιμήσει οι αρχαίοι Έλληνες, κατέστησε την χερσόνησο κέντρο αποικιακής δραστηριότητος όλων των Ελλήνων. Σ’ αυτήν ιδρύθηκαν πολλές ελληνικές πόλεις: Η Συμφερόπολις (κοντά στο σημερινό Ζολοτόι), το Νυμφαίον (κοντά στο σημερινό Κεκουβάτσκ) και η Ερμώνασσα (πλησίον της σημερινής ρωσικής πόλεως Τμουταρακάν και της Μετρίγκα / Ματρίγα, στα Ν. του κόλπου του Ταμάν). Στην Αζοφική Θάλασσα (που οι αρχαίοι την έλεγαν Μαιώτιδα Λίμνη) ιδρύθηκε η Ταναΐς (στο Ροστώφ), η Τυριτάκη, το Μυρμήκιον, η Κερκίνη, η Φαναγορεία (αποικία Τηίων), οι Κήποι, η Γοργιππία, κ.ά. 

Προσφάτως, λοιπόν, εντοπίσθηκαν τα ίχνη της αρχαίας ελληνικής Ερμώνασσας ή Ερμώνειας, που ήταν πόλη, λιμάνι και νησί - αποικία περίπου του 6ου αι. π.Χ., εκεί που οι Έλληνες αργότερα δημιούργησαν το Βασίλειο του Βοσπόρου, στην σημερινή...