Σελίδες

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Παγκόσμιο σούργελο

thumb
Στην Αθήνα οι συναποτελούντες τη συγκυβέρνηση υπό τον Παπαδήμο πανηγυρίζουν. Κανείς σοβαρός άνθρωπος στον κόσμο, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να συμμερίζεται τις θριαμβολογίες των μόνιμων καρναβαλιστών της πολιτικής μας ζωής. Ούτε θα ήταν δυνατόν μια συμφωνία χρεοκοπίας, όπως αυτή του τελευταίου Eurogroup, να θεωρείται με κάποιον τρόπο «βιώσιμη». Με εξαίρεση αυτούς που την επέβαλαν…
Τι ακριβώς αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα:
● «Κούρεμα» των ομολόγων εις χείρας ιδιωτών ώστε αυτό να φτάσει το 2020, υποτίθεται, στο 120,5% του τότε ΑΕΠ. Το ύψος των απωλειών θα φτάσει σε σύνολο το 75% της πραγματικής αξίας των ομολόγων. Βεβαίως η διαπραγμάτευση έγινε με τους ξένους κατόχους ομολόγων, παρότι το μεγαλύτερο κόστος θα υπάρξει στο… εσωτερικό.
● Έτσι οι χασούρηδες θα είναι ελληνικές τράπεζες (που θα αποζημιωθούν), ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και Έλληνες αποταμιευτές και επιχειρήσεις (που δεν θα...

Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου ζήτησαν άμεσα την αυτονομία τους!


«Για πρώτη φορά, μετά από τόσα χρόνια, οι πολιτικοί και κομματικοί ηγέτες της ελληνικής μειονότητας «MEGA»,  που ζουν στην Αλβανία, ζήτησαν ανοιχτά την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα του πρακτορείου ‘ΙΝΑ’.Η απαίτηση αυτή, αναφέρθηκε την Κυριακή στις 19 Φεβρουαρίου του 2012, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της Αυτονομίας της 17ης Φεβρουαρίου του 1914.

Η εκδήλωση – συνεχίζει το δημοσίευμα- έλαβε χώρα στο χωριό του Κρανιά της νομαρχίας του Δελβινίου την Κυριακή στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Μετά την ανακοίνωση της αυτονομίας από τους εκπροσώπους του μειονοτικού κόμματος του «MEGA», έκαναν μνημόσυνο για τον Θύμιο Λώλη, έναν επαναστάτη που αγωνίστηκε το 1914 για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.

Στην τελετή για την επέτειο αυτή μίλησε ο δημοσιογράφος  Θεόδωρος Ασβεστόπουλος, που...

Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Κ.Τ. ΕΠΑΘΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΣΤΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Περίπου τρία εκατομμύρια είναι οι μισθοδοτούμενοι από το Δημόσιο και οι πάσης φύσεως συνταξιούχοι, που συνταξιοδοτούνται είτε από το Δημόσιο είτε από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.Οι μέσες ετήσιες αποδοχές, είναι της τάξεως των 20.000 ευρώ. Το κόστος που συνεπάγεται για το Δημόσιο, είναι 3.000.000 Χ 20 = 60 δις.
Εάν δεν είχε ανατιμηθεί κατά 5% η δραχμή επί Παπαδήμου, έως το "κλείδωμά" της τον Απρίλιο του 2000, αυτή θα ήταν -5%, δηλαδή 3 δις ευρώ.
Συνεπώς στα δέκα χρόνια από την εφαρμογή του ευρώ,

Εγγονός δωσίλογου, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση ο Πάγκαλος....

 «Βόμβα» Πάγκαλου: «Ειμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του»«Βόμβα» Πάγκαλου: «Ειμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του»

Μια νέα παρέμβαση που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος είπε χαρακτηριστικα: «Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ τους άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν» .
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσθεσε επίσης πως  «πάντα έλεγα ότι είμαι Ευρωπαίος και μάλιστα υπέρ του φεντεραλισμού. Ναι, μπορούμε να το δούμε με εθνικά κριτήρια. Αν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ήταν Έλληνας, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση; Εγώ θα έλεγα όχι. Αν έκανε βέβαια καλά τη δουλειά του...».

Ο οδικός χάρτης της ανάκαμψης.


«Δε μπορεί κανείς να σώσει κράτη όπως η Ελλάδα, που δεν είναι καν κράτος».
Αυτή η απίστευτη φράση, περιέχεται σε άρθρο της μεγάλης Γερμανικής εφημερίδας DieWelt,  που αναδημοσιεύει «Η Καθημερινή» του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου.
Είναι φράση τρομακτική και για την Ελλάδα και  για τη Γερμανία.
Για τη Γερμανία, γιατί είναι δείγμα της αναβίωσης του ρατσισμού σ’ αυτή τη χώρα. Ρατσισμού, μάλιστα, που αναφέρεται (όπως τότε)  σε ολόκληρους λαούς και χώρες.
Όταν η διακίνηση  των πιο επικίνδυνων και ανατριχιαστικών στοιχείων αυτής της διεστραμμένης ιδεολογίας, αναλαμβάνεται και από  «έγκυρα»  έντυπα της Γερμανίας, τότε η κατάσταση πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί σοβαρά όλους τους  λαούς και τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.
Περισσότερο πρέπει ν’ αρχίσει να ανησυχεί τους ίδιους τους Γερμανούς, η  πλειοψηφία των οποίων δεν θάθελε να ξαναζήσει ούτε η Γερμανία ούτε ο κόσμος  εξ αιτίας της, τη φρίκη που εξέθρεψε ο ρατσισμός, ως εμπνευστήριος μύθος  της ναζιστικής...

Δύστυχη Ελλάδα. Από την μια οι δωσίλογοι συνεργάτες των Γερμανών και από την άλλη οι δωσίλογοι συνεργάτες της ΕΣΣΔ.

Αλήθεια θα κοινοποιηθεί ποτέ η απολογία του «στρατηγού»(;) Θεόδωρου Πάγκαλου που καταδικάσθηκε σαν δοσίλογος συνεργάτης των Γερμανών και τον απήλαξε τελικά ο άλλος «πατριώτης» Γ. Παπανδρέου (ο παππούς); Βάζω εισαγωγικά και ερωτηματικό στον βαθμό του στρατηγού μια και ο καταδικασθείς στρατιωτικός Θ. Πάγκαλος πρέπει, λογικά, και να αποτάχθηκε και να υποβαθμίσθηκε στον βαθμό του στρατιώτου.  Οδυσσεύς

Ενας δοσίλογος απολογείται (Α.Ν 533 3/9/1945)...(από το «Στοχασμός -Πολιτική)


"Όσοι κατέχοντες δημόσιαν θέσιν στρατιωτικήν, διοικητικήν, δικαστικήν ή άλλην, εγένοντο συνειδητά όργανα του εχθρού ή άσκησαν το λειτούργημα των προς διευκόλυνσιν του έργου της Κατοχής, κατά τρόπον πιεστικόν, δια τον Λαόν, ή οπωσδήποτε διευκόλυναν το έργον της Κατοχής"…


Μετά την κατοχή και συγκεκριμένα το 1945 (Α.Ν 533 3/9/1945) ξεκίνησαν στη χώρα μας (ανάλογα φαινόμενα είχαμε και στην υπόλοιπη Ευρώπη) οι δίκες για την τιμωρία των συνεργατών με των κατακτητή, των δοσίλογων.
Είχε προηγηθεί η “Συντακτική Πράξη 1” το 1944 της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στην οποία τονιζόταν:
“...Οστις κατά την διάρκειαν της εχθρικής κατοχής συνεργάσθη εκ προθέσεως προδοτικής μετά του εχθρού, εντεύθεν δε προέκυψεν οιαδήποτε ωφέλεια εις αυτόν ή ζημία εις το Εθνικόν ή Συμμαχικόν αγώνα ή εις Ελληνας πολίτας ή εις πολίτας Συμμάχου κράτους τιμωρείται κατά τις διατάξεις του παρόντος Νόμου...”
Οι δίκες αυτές ξεκινούν τον Φλεβάρη του 1945 (Δίκη κατοχικών πρωθυπουργών και υπουργών) και κρατούν μέχρι το 1948.
Σήμερα φιλοξενούμε ένα σπάνιο έγγραφο που αφορά την «απολογία» (στα τέλη του 1946 και αφού είχε προφυλακιστεί) ενός γνωστού δοσίλογου της περιοχή μας του...

Μάσκα Ευρωπαίου

Γράφει ο Γιάννης Κακουλίδης
Από την χθεσινή παρέλαση στα Ιωάννινα. Αυτά και άλλα χειρότερα απέφυγε  ο Παπούλιας με την έμπνευσή του    
«να μην ατιμάσει  διά της παρουσία του» την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης μας. Ακόμη και οι εθνικές επέτειοι δεν εορτάζονται πια...
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ήταν του Αγίου Βαλεντίνου. Χαμπάρι δεν πήρα. Προχτές ήταν Τσικνοπέμπτη. Χαμπάρι δεν πήρα. Σήμερα είναι Απόκριες. Χαμπάρι δεν παίρνω. Όχι, βεβαίως, που η συμμετοχή μου στους συγκεκριμένους εορτασμούς ήτανε δεδομένη, αλλά, δεκαετίες τώρα, τα πάντα γύρω μου γιορτάζανε και έτσι το έπαιρνα χαμπάρι. Από παιδί θυμάμαι -ακόμα και τα μετεμφυλιακά χρόνια, όταν τα πράγματα ήτανε όντως δύσκολα- τις γειτονιές του Πειραιά, όπου μεγάλωσα, να βρίσκουν τρόπους να ανοίξουν πόρτα στη χαρά και το… ξέδομα.

Έστω και για λίγο, ερχόταν η διάθεση να μαζευτούν οι γείτονες κι οι φίλοι γύρω από ένα τραπέζι για να «τσικνίσουν» και να πετάξουν χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από όσα τούς βάραιναν. Άλλα χρόνια… άλλοι καιροί… Με τα πάντα χαμένα. Αλλά με αισιοδοξία για...

Ελληνική απάντηση στις ανοησίες

Ηχηρή απάντηση -η πρώτη από ελληνικής πλευράς- στις προτάσεις του προέδρου του αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, περί πώλησης νησιών, έδωσε ο ελληνας πρεσβευτής στην Αυστρία, Θεμιστοκλής Δημίδης.

Εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του, ο πρεσβευτής επισημαίνει ότι παραινέσεις, όπως αυτές του κ. Λάιτλ, που γίνονται, ελαφρά τη καρδία, προς την Ελλάδα, δεν μπορούν να ιδωθούν παρά μόνο ως κακής ποιότητας ευφυολογήματα, ενώ διευκρινίζει πως η Ελλάδα ουδέποτε εκποίησε εδάφη της στο παρελθόν και δεν προτίθεται να πράξει κάτι τέτοιο στο μέλλον.

«Όσες ανυπέρβλητες δυσκολίες και να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, ακόμα κι αν αναγκαζόταν να πτωχεύσει, θα πτώχευε ολόκληρη η χώρα, μαζί με το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό ελληνικής γης στον πιο απομακρυσμένο βράχο, ή ύφαλο που ανήκει στην επικράτειά της», τονίζει χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας συγχρόνως πως «είναι σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός θα προτιμούσε να πεινάσει, παρά...

Δημήτριος Αντωνίου-Ελπίδα Πολιτείας...

Τέρμα τα δανεικά για μισθούς/συντάξεις - Στο εξής τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας!


Image
Σε λαιμητόμο και… με νόμο θα μπουν οι κρατικές δαπάνες από φέτος, ενώ από το 2013 θα πρέπει να ενσωματωθεί ο «δημοσιονομικός κανόνας» και στο Σύνταγμα της χώρας μας!
Παρά τα δάνεια-μαμούθ και το «κούρεμα» του χρέους, η χώρα εισέρχεται στην πιο σκληρή λιτότητα από καταβολής ευρώ. Το κράτος πρέπει να λειτουργεί από φέτος χωρίς να στηρίζεται πια σε δανεικά για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, αλλά να καλύπτει εκ των ενόντων όλες τις τρέχουσες ανάγκες του.

Όπως διαβάζουμε στο protothema.gr, η Τρόικα θα ελέγχει πλέον μέρα με τη μέρα και μήνα με το μήνα, τα λεφτά που «βάζει» η χώρα μας στον «κλειστό λογαριασμό» για την αποπληρωμή του χρέους, ο οποίος θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στον λογαριασμό αυτόν θα «πέφτουν», εκτός από τα 130 δισ. που θα μας ...

Γιατί δεν θα γίνει πραξικόπημα κατά του Ζαρντάρι στο Πακιστάν Η αντιπαράθεση μεταξύ των τριών ισχυρών της χώρας


Οι τρεις πυλώνες του Πακιστανικού κράτους - ο στρατός, η κυβέρνηση και το δικαστικό σώμα - έχουν εμπλακεί σε μια ιδιότυπη ισοπαλία. Είναι η γνωστή περίπτωση: τρεις ένοπλοι, με όπλα και στα δύο χέρια, στοχεύουν φοβισμένα ο ένας τον άλλο, χωρίς κανένας να θέλει να κάνει την πρώτη κίνηση. Όπως κάθε καλός γνώστης των γουέστερν ξέρει, αυτός που πυροβολεί πρώτος είναι σε μειονεκτική θέση από τακτικής απόψεως. Ο δεύτερος που αδειάζει το όπλο του συνήθως κερδίζει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στο Πακιστάν έχουν γίνει πολλές πολιτικές μηχανορραφίες τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένας μοιραίος πυροβολισμός.
Η σημερινή κρίση άρχισε τον Οκτώβριο, όταν ένας Αμερικανός επιχειρηματίας πακιστανικής καταγωγής, ο Mansoor Ijaz, ισχυρίστηκε ότι του ζητήθηκε να παραδώσει μια μυστική επιστολή στον αμερικανό ναύαρχο Μάικ Μάλεν, εξ ονόματος της κυβέρνησης του Πακιστάν. Το ανώνυμο σημείωμα ζητούσε την αμερικανική προστασία από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που η πακιστανική κυβέρνηση φοβόταν ότι ήταν προ των πυλών. Σε αντάλλαγμα, η Ισλαμαμπάντ προσφέρθηκε να διαλύσει μέρος...

Ο επόμενος εθνικός στόχος για την Ελλάδα και τους Έλληνες


Έληξε με τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup η ελληνική δημοσιονομική περιπέτεια;

Picture 0 for Ο επόμενος εθνικός στόχος για την Ελλάδα και τους Έλληνες
Έληξε με τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup η ελληνική δημοσιονομική περιπέτεια; Όποιος έσπευδε να δώσει θετική απάντηση σε αυτό το ερώτημα, εύκολα, απλώς θα απογοητευόταν. Η χώρα μας εξασφάλισε μια μεγάλη ευκαιρία να λύσει μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα, που υπό άλλες συνθήκες θα την οδηγούσαν στην καταστροφή, είναι η σωστή θέση.
Στην πραγματικότητα, η προσπάθεια – στην πράξη – μόλις τώρα ξεκινάει. Με την απόφαση που ελήφθη χθες τα ξημερώματα, αυτό το οποίο έγινε, ήταν να κλείσει το ζήτημα θεωρητικά. Τώρα, θα πρέπει να γίνει το ίδιο και πρακτικά. Το χρονικό περιθώριο που μας δίνεται; Έως το τέλος του 2020, όταν το χρέος...

Μένει στον «αέρα» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»!



Στην «άλωση» των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας προχωρούν ολοένα και περισσότερες ξένες αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους. Παρακάμπτοντας το πανάκριβο «γερμανικό» αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και τις δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρίες (Aegean Airlines και Olympic Air) προχωρούν σε απευθείας διαπραγματεύσεις με περιφέρειες και επιμελητήρια, ζητώντας μάλιστα και «γενναίες επιδοτήσεις»!

Η τακτική που ακολουθούν οι εταιρίες του κλάδου, υποσκελίζοντας τις «παραδοσιακές» αεροπορικές εταιρίες, είναι εξαιρετικά απλή: προχωρούν σε καταρχήν συμφωνία, με αντάλλαγμα διαφήμιση και κάποια επιδότηση από τους φορείς συγκεκριμένων περιοχών, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν...

Συμφωνία για το ξεπούλημα


Αντιγράφω-συμφωνώντας σε μεγάλο βαθμό – τις σκέψεις  φίλης:

«Και συμφωνήσαμε! Περί του πρακτέου»

Να μας τα πάρουν όλα για τα επόμενα 20, 30 ή 40 χρόνια. Ότι θα μας κόψουν τις συντάξεις και  τους μισθούς, και ότι θα υποβιβάσουν τα κατώτατα όρια αποδοχών (κυρίως για τους νέους!), και μιλάμε πάντα για τους αμειβόμενους με μισθό.
Δεν μιλάμε για δημιουργία επιχειρήσεων, δεν μιλάμε για δημιουργία νέων οικογενειών. Δεν μιλάμε για ανάπτυξη, ούτε για ζώσα κοινωνία.
Μιλάμε κυρίως για το πόσα θα δώσουμε σ’ ένα κράτος αναξιόπιστο, για να δανειστεί από δανειστές άπληστους, που τους παρακαλούμε να μας δανείσουν για να μισθοδοτούμε ανθρώπους που δεν τους μάθαμε να επιχειρούνκαι να αποδίδουν, για να έχουμε να δίνουμε μίζες σε όσους εξυπηρετούν τις...

Διαγράψτε τα χρέη των Ελληνικών νοικοκυριών ΤΩΡΑ! Αλλωστε τί ποσοστό επί του ΑΕΠ θα αποτελέσει μιά αντίστοιχη διαγραφή χρέους, τι ποσοστό θα προστεθεί επί του ποσοστού του "κουρέματος";;;



Λάζαρος Ελευθεριάδης 

Είναι προφανές πλέον σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, ότι το όλον “σχέδιον” της “διάσωσης” της χώρας, υλοποιήθηκε απο τον Γ.Α.Παπανδρέου το 2009, όταν εξαπατούσε τον Ελληνικό λαό, και κατόπιν απο τούς τρεις αρχηγούς των δήθεν “μεγάλων κομμάτων” στην Ελλάδα, μετά της "σθεναράς" υποστηρίξεως απο την ΕΕ και ΔΝΤ, το 2011, όταν συναποφασίσαν να “αλλάξουν” πρωθυπουργό στην χώρα με το “πολιτικό πραξικόπημα” της 11ης Νοεμβρίου του 2011.

Κατόπιν επιμελούς σχεδιασμού και εφαρμογής, διεμορφώθη το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, απο οικονομικά συμφέροντα, απο πράκτορες ξένων υπηρεσιών, και υποτακτικούς, εφιάλτες της Ιστορίας, έτσι ώστε την κατάλληλη στιγμή η χώρα να διαθέτει, έν ολίγοις, να είναι στα “πράγματα”, δηλαδή στην εξουσία, άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης των “ιδιοκτητών” αυτής της...

Η “D-Day” του 2012


Η συντονισμένη προσπάθεια… της Δύσης να ψαλιδίσει τις προοπτικές επανεκλογής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Προεδρία της Ρωσίας, ή έστω να υπονομεύσει το μετεκλογικό σκηνικό στην αναδυόμενη πολιτική και οικονομική συν-υπερδύναμη, μοιάζει να πετάει λευκή πετσέτα.
Η τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη Ρωσία δείχνει τα ποσοστά του «τσάρου» εξαιρετικά ανεβασμένα, και προβλέπει την εκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Προεδρία από τον πρώτο κιόλας γύρο, με ένα ποσοστό το οποίο θα κυμανθεί στα επίπεδα του 58,6%.
Ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ συγκεντρώνει 14,8%, ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι 9,4% και ο Μιχαήλ Προχόροφ 8,7%, βλέποντας τα ποσοστά προσωπικής δημοφιλίας του να είναι τα μόνα που καταγράφουν...

Ανάσταση – Επανάσταση, Evolution – Revolution και ο μεσσιανισμός της αριστεράς.

Του Γιάννη Τσαμουργκέλη* 

Αν η επανάσταση στην δυτική φιλοσοφία της γλώσσας είναι η συνέχεια της εξέλιξης, στην ελληνική έχει μια ισχυρή μεταφυσική διάσταση. Πρόκειται για την ανάσταση μετά το τέλος. Κάτι τέτοιο δεν υπονοεί ούτε στο ελάχιστο το σεβασμό στη δυναμική της συνέχειας μιας εξελικτικής διαδικασίας μετασχηματισμού. Κάθε άλλο.

Το μόνο που υπονοεί είναι ότι η αλλαγή θα έρθει μετά από ένα απλό... τέλος. Ένα φυσικό τέλος. Θα πρόκειται λοιπόν για μία διακοπή ενέργειας και την αποκατάστασή της μετά από τον «επαναστατικό» χρόνο. Και τι θα δούμε όταν ανοίξει πάλι το «φως»; Πάντως όχι αυτό που αφήσαμε. Ακόμα και εάν αυτό φιλοξενεί λαϊκές κατακτήσεις, συμμετοχικού θεσμούς, και τόσα άλλα που μπορεί να αποτελούν απαιτήσεις και οικοδομήματα αγώνων για προοδευτικές αλλαγές.

Όμως, σε ποια πολιτική συμπεριφορά μπορεί να οδηγεί μια τέτοια στάση; Πώς ...

Οι ΓυφτοΣκόπιανοι θα τα δώσουν όλα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ! Kυβέρνηση θα έχουμε να τα αντιμετωπίσει;


«Με βέτο της Ελλάδας, η FYROM δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ». Ήταν η μοιραία φράση του Καραμανλή.Συνόδος κορυφής ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, Απρίλιος 2008
Το εάν η Ελλάδα διασώθηκε ή το πρόβλημα πήρε απλώς αναβολή (αναστολή), μάλλον θα το δείξει η Ιστορία.
Προς το παρόν πάντως… η ζωή συνεχίζεται και μάλιστα πιεστική με ανοικτά ένα σωρό θέματα.
Ένα από αυτά, όπως είχαμε αναφέρει και πρόσφατα θα εγερθεί στο Σικάγο, στην προσεχή γενική σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις αρχές Μάιου, όπου η ΠΓΔΜ έχει ήδη ξεκινήσει εντατική προσπάθεια για την επανεξέταση της εισόδου της στην Συμμαχία, που όπως είναι γνωστό είχε παραμείνει σαν εκκρεμότητα μετά την σύνοδο στο Βουκουρέστι και την απειλή αρνησικυρίας (γιατί βέτο δεν ασκήθηκε) από πλευράς της Ελλάδας.
Ο σκοπιανός Πρόεδρος κ. Ιβάνοφ έχει αποστείλει επιστολές σε όλους τους ομολόγους του των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ όπου αναλύει τις θέσεις των Σκοπίων «και το πρόβλημα που δημιουργεί η Ελλάδα». Αναφέρεται επίσης και στα «νέα δεδομένα» όπως τα χαρακτηρίζει «που προέκυψαν μετά την...

"Σε ποιους «έφεξε» η συμφωνία για το PSI!". Άποψη...



Του Dr. Money
Όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, το ΔΝΤ και οι εκπρόσωποι των ιδιωτών δανειστών προσπαθούσαν να βρουν τα λεφτά που έλειπαν για να οδηγηθεί το ελληνικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Με δεδομένο ότι το βασικό σενάριο του ΔΝΤ τοποθετούσε τον λόγο δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ στο 129% το 2020, η απόσταση που το χώριζε από τον στόχο ήταν 9 ποσοστιαίες μονάδες. Όσες δηλαδή θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν από τη συμμετοχή της ΕΚΤ και των εθνικών κεντρικών τραπεζών στη στήριξη της Ελλάδας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ.

Οι 4 προτάσεις του ταμείου θα μπορούσαν να μειώσουν το δημόσιο χρέος συνολικά κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες ως προς το ΑΕΠ, όπως αναφέραμε χθες. Όμως, οι δύο ευκολότερες λύσεις, ...

Με τόσα ψέματα που ντύθηκαν οι λέξεις...


Οι Έλληνες δεν ανεχθήκαμε να είμαστε δούλοι ακόμη κι όταν το πιστόλι σημάδευε τον κρόταφό μας και θα το ανεχθούμε, για να εξασφαλίσουν οι τοκογλύφοι όσα αποκόμισαν, κερδοσκοπώντας;

Χαρές και πανηγυρισμοί σήμερα στα καθεστωτικά μέσα μαζικής εξημέρωσης. Έκλεισε η συμφωνία για το ''κούρεμα'' και το νέο δάνειο μετά από σκληρή διαπραγμάτευση του ''πρωθυπουργού'' Λουκά Παπαδήμου (γι' αυτό και στα βίντεο τον βλέπουμε ιδρωμένο..) - με τέτοιες βαρύγδουπες εκφράσεις παλεύουν οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι να μας παρουσιάσουν τον δικτατορικώς επιβεβλημένο επιστάτη της Ελλάδας ως ήρωα που η παρουσία του υπήρξε ''καθοριστική'', για να κλείσει η συμφωνία.


Βέβαια, καθώς μετά τις σαμπάνιες και τα ηλίθια χαμόγελα θριάμβου αρχίζουν να εκθέτουν τι...

Τουρκικά το Γαϊδουρονήσι και το Φαρμακονήσι!


Ο βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας (ΜΗΡ) Ερκάν Ακτσάι, σε επερώτηση του στην τουρκική βουλή, εγκαλεί την τουρκική κυβέρνηση γιατί αποδέχεται πράξεις κυριαρχίας, όπως τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων Τούρκων επισκεπτών, που γίνονται από την ελληνική διοίκηση σε νησίδες όπως το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι.
Ο Τούρκος βουλευτής ισχυρίζεται ότι οι νησίδες αυτές «είναι τουρκικά εδάφη από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή». Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην απάντησή του αναφέρει ότι τα ζητήματα της κυριαρχίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ρυθμίζονται από...

Αγώνας πνευματικός , ιδεολογικός , πολιτικός


Η λύση του ελληνικού προβλήματος που συνίσταται στην οικονομικό-πολιτική τυραννία της ολιγαρχίας πάνω στη παραγωγική βάση της κοινωνίας με συνεπίκουρο το υπερμεγέθες δανειοβόρο κράτος και την αντιπαραγωγική γραφειοκρατία, λύνεται μόνο με λαϊκή αντίσταση προς όλο το πλέγμα της τυραννίας , αντίσταση που θα εκφρασθεί πολιτικά και δεν θα μείνει στο επίπεδο των συνθημάτων.
Το σύστημα βέβαια διαθέτει τεράστιες δυνάμεις . Όμως εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι έκδηλη η κατάρρευση των ιδεολογικών του ερεισμάτων και κενές νοήματος οι προτάσεις που εδράζονται πάνω σε αυτό το σαθρό ιδεολογικό υπόβαθρο. Το σύστημα δεν μπορεί να πείσει και πολύ περισσότερο να ενθουσιάσει και παρακινήσει τα λαϊκά στρώματα με ιδεολογήματα νεοφιλελεύθερα , κέντρο -αριστερο, δεξιά και αριστερο-μαρξιστικά. Έτσι η γραμμή ιδεολογικής άμυνας του συστήματος εστιάζεται στη σύγχυση . Εφόσον δεν μπορεί να πείσει με τα παλαιά και τετριμμένα ιδεολογήματα του , προβάλλει κάποια νεογέννητα αποκόμματα και συμφύρματα των παλαιών ιδεολογημάτων που δεν...

Μήπως θα πρέπει να καταργηθεί ο κατώτατος μισθός;


Γενικά έχω ένα πρόβλημα με τον κατώτατο μισθό. Το πρόβλημα είναι το εξής: Όταν το κράτος καθορίζει τον κατώτατο μισθό, ουσιαστικά (και κυριολεκτικά) δίνει στίγμα στην αγορά για το πόσο θα πρέπει να είναι οι αποδοχές των εργαζομένων. Κυριολεκτικά δηλαδή, το κράτος ορίζει (σε μεγάλο βαθμό) το πόσο θα πρέπει να είναι ο μισθός.
Για ποιο λόγο είναι λάθος αυτό; Διότι δεν αφήνει την αγορά να το καθορίσει αυτό, βάσει της ζήτησης και προσφοράς για εργατικό δυναμικό. Αυτό να τονίσω είναι παρεμβατισμός. Και ο οποιασδήποτε κρατικός παρεμβατισμός, είναι κακός για όλους.

image


Το 2010 στις ΗΠΑ, υπήρχαν 73 εκατ. εργαζόμενοι που πληρώνονταν με την ώρα, που αντιπροσωπεύουν το 59% του συνολικού εργατικού δυναμικού. Από αυτούς (τα 73 εκατ.) τα 1,8 εκατ. έπαιρναν τον κατώτατο μισθό και 2,5 εκατ. κάτω από τον κατώτατο μισθό (περίπου $7,5 την ώρα).
Με λίγα λόγια, το 4% αυτών που πληρώνονται με την ώρα (όχι το 100% του εργατικού...

Οι νέες πινακίδες κυκλοφορίας στα Σκόπια με αρχικά ΜΚ


Προς κάθε αρμόδιο.

Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων “vlada[1]” από την Δευτέρα στην πόλη των Σκοπίων και μέχρι το τέλος της εβδομάδας και σε άλλες πόλεις, θα αρχίσει ηκαθιέρωση νέων πινακίδων κυκλοφορίας με ενσωματωμένο το ΜΚ (φωτο αριστερά). Στα νέα αυτοκίνητα και σε όσα αντικαθιστούν παλιές πινακίδες που έχουν χαθεί. Την είδηση την αναπαράγουν με σχετικές φωτογραφίες και τα σκοπιανά ΜΜΕ [2],[3],[4],[5]

Με δεδομένο ότι παλιότερα τα σκοπιανά αυτοκίνητα που εισέρχονταν στην Ελλάδα είχαν σε αυτοκόλλητο[6] τα αρχικά ΜΚ και ήταν ένας περιορισμένος σχετικά αριθμός, τώρα που θα είναι ενσωματωμένα τα αρχικά ΜΚ τι θα γίνεται; Θα πλημμυρίσει το καλοκαίρι η βόρειος Ελλάδα με σκοπιανα ΙΧ και φορτηγά με τα αρχικά ΜΚ χωρίς...

Επιτήδειοι ετοιμάζουν «πάρτι» με το ΕΣΠΑ


Το πάρτι,  που έχει αρχίσει να στήνεται γύρω από το ΕΣΠΑ από επιτήδειους, με μαχαιροπίρουνα ανά χείρας, ενδεχομένως και χρήση σαλιάρας, αποκάλυψε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή για τα πεπραγμένα του 2011 που έφεραν εντυπωσιακά έσοδα από κατασχέσεις ύψους223.982.000 ευρώ, με τα 73.324.918 εξ αυτών να προέρχονται από τον έλεγχο της φοροδιαφυγής, ο κ. Νικολούδης ήταν αποκαλυπτικός:

«Γύρω από το ΕΣΠΑ», είπε στους βουλευτές, « στήνεται ένα πάρτι και μπορώ να σας διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι βλέπω να ετοιμάζονται κουτάλια, μαχαίρια, πιρούνια και πιάτα για το κεφάλαιο αυτό».

Έδωσε μάλιστα και δύο ενδεικτικά παραδείγματα που αποδεικνύουν...

Απόδημος Ελληνισμός: Η σημασία των φετινών παρελάσεων για την 25η Μαρτίου.


«Οι επικείμενες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Παλιγγενεσίας μας, αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, αν αναλογιστούμε ότι οι ελληνοαμερικανικές παρελάσεις από τον περασμένο αιώνα, διαχρονικά, αποτέλεσαν εφαλτήριο για την προβολή της εθνικής μας ταυτότητας και της Ελλάδας».
Αυτό τονίζει ο Συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), περιφέρεια ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, σε κύριο άρθρο του στον «Εθνικό Κήρυκα».
Με αφορμή την εκδήλωση ενός έντονου φιλελληνικού κινήματος σε χώρες της Ευρώπης, με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», ο κ. Σπυρόπουλος επισημαίνει πως «κάτι αλλάζει και...

Η άρνηση των Γερμανών προς πληρωμή αποζημιώσε​ως


Τιμητές ελεγχόμενοι για δόλο, ελέγχοντες πταίσματα

(Με την ευκαιρία της παραίτησης του Γερμανού Προέδρου, λόγω εμπλοκής του σε οικονομικό σκάνδαλο….)

Γράφει:η Ελένη Γεωργοπούλου -Αθανασούλη
Μεγάλη χαρά μας έδωσε η στιβαρότητα και το αδέκαστο της Γερμανίας που δέχθηκε την παραίτηση του προέδρου της, κάτω από το βάρος σκανδάλου, που δείχνει  πως αυτός εν γνώσει του, και όχι από κακή εκτίμηση της πολιτικής του, ήταν ένας άνθρωπος σκάρτος. Σκάρτος στο ύπατο κρατικό αξίωμα. Τιμητές της αμελούς συμπεριφοράς μας, που διαπράττουν εγκλήματα απιστίας ακόμη και κατά του ίδιου του λαού τους.
Μα δεν είναι μόνο αυτός, μόνο ένας. Είναι και όλοι εκείνοι οι γερμανικοί  οικονομικοί ...

One bouqouet of Greece - We are Greeks. Του Πρεβεζάνου μουσικού Τάσου Κατοπόδη.


YouTube - Βίντεο από αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Konstantinos Konis <koniskostas@hotmail.com> (mail)

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ την ACTA ! Πείτε ΟΧΙ στην ACTA !


Η υπογραφή της συμφωνίας ACTA από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες (συν την δοτή κυβέρνηση των καθαρμάτων ), δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει και κάθε διαπραγμάτευση , διότι πρέπει πρώτα να επικυρωθεί και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
STOP ACTA! 2012 INTERNET FREEDOM! (Greek Subtitles)
Η ACTA θα ψηφιστεί τον Ιούνιο του 2012 , προκειμένου είτε να κυρωθεί ή “ να απορριφτεί ” , όποτε τα γράμματα διαμαρτυρίας που θα αποσταλούν προς τους ευρωβουλευτές , με το αίτημα – απαίτηση να μην την ψηφίσουν , συστήνοντας και στους συναδέλφους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να την απορρίψουν , καθώς και η ενημέρωση τους για τους κινδύνους της ACTA ….. ίσως …. να εμποδίσουν σε μεγάλο βαθμό την επικύρωση της .
Επίσης διάφορες επιτροπές του Ε.Κ. θα πρέπει να δώσουν τη γνώμη τους σχετικά με το κείμενο, τις κατευθυντήριες γραμμές για τελική στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , σχετικά με την ACTA , πριν αυτή φτάσει να ψηφιστεί από το σύνολο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου . Αυτός είναι και ο λόγος που οι πολίτες θα πρέπει να...