Σελίδες

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ο άνθρωπος και ο παρεξηγημένος Λύκος...

Όταν την προβιά τη φοράει η "κοκκινοσκουφίτσα"...

Ο λύκος είναι ένα από το πιο παρεξηγημένα άγρια ζώα. Σύμβολο δύναμης εξυπνάδας αλλά και φόβου, κυνηγήθηκε –και δυστυχώς ακόμη και σήμερα κυνηγιέται- επίμονα από τον άνθρωπο

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου 

Τέλος τα παραμύθια που παρουσίαζαν τους λύκους ως τους κακούς της υπόθεσης. Δεν γίνεται η «κοκκινοσκουφίτσα» να είναι πάντα...
Άγια και άμοιρη ευθυνών και την ίδια ώρα ο λύκος να βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης. 
Ναι το υπέροχο αυτό θηλαστικό που «πολεμιέται» από τον άνθρωπο από την κοινή τους ύπαρξη βρίσκεται σε δεινή θέση ειδικά στην Ελλάδα. 
Ο λύκος είναι ένα από το πιο παρεξηγημένα άγρια ζώα. Σύμβολο δύναμης εξυπνάδας αλλά και φόβου, κυνηγήθηκε επίμονα από τον άνθρωπο. 
Υπήρξε το θηλαστικό με τη μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση στον πλανήτη μετά τον άνθρωπο, αλλά σήμερα αποτελεί ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. 
Από το 14ο αι. και μετά οι συστηματικές προσπάθειες εξόντωσής του οδήγησαν στην εξαφάνιση του από 14 χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης και γενικά από ένα μεγάλο μέρος...

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τη Νέα Δημοκρατία

Εβδομάδες τώρα διαβάζω και ακούω τους οπαδούς και φίλους της Ν.Δ. να «βράζουν» στη μιζέρια, να αναζητούν αφορμή για να την ….πέσουν στον Σαμαρά, να καταπίνουν αμάσητη κάθε προπαγάνδα που τους σερβίρουν τα καθεστωτικά χαμαιτυπεία και να είναι σχεδόν έτοιμοι να παραδώσουν το πνεύμα! Άλλοι απειλούν ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν, άλλοι το παίζουν όψιμοι αντιμνημονιακοί επαναστάτες, μερικοί στρέφονται στον …Τσίπρα και κάποιοι ούτε και εγώ ξέρω τι!

Το έχουμε ξαναδεί το έργο! Ένας από τους λόγους που η Ν.Δ. πάθαινε βαριές ήττες, από τις οποίες ήθελε χρόνια να συνέλθει ήταν η συμπεριφορά των ίδιων των νεοδημοκρατών! Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τελευταίες εκλογές! Ο ΓΑΠ πήρε περίπου τους ίδιους ψήφους με το 2004, αλλά κέρδισε με 11 μονάδες διαφορά! Βλέπετε οι οπαδοί της ΝΔ έκαναν ….αντίσταση στο κόμμα τους! Ύστερα γκρίνιαζαν για τον ΓΑΠ!

Καμιά φορά, τέτοιοι που είμαστε, σκέφτομαι ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική η εξάντληση της...

Κινδυνεύουμε περισσότερο από τα F 35 της Τουρκίας ή από τους πολιτικούς μας;


Οι Τούρκοι επαναλαμβάνουν κάθε λίγο και λιγάκι την απόφασή τους για την αγορά των F 35, προκαλώντας όπως είναι λογικό προβληματισμό στην Αθήνα που το μόνο που έχει να περιμένει προς το παρόν και λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι η αγορά… ανταλλακτικών για τα υπάρχοντα μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ. “Κινδυνεύουμε” λοιπόν από την “εισβολή” των F 35 στο Αιγαίο;

Τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα για τους Τούρκους, ούτε απελπιστικά τραγικά για εμάς. Ακόμη τουλάχιστον. Μπορεί εδώ στην Αθήνα διάφοροι κύκλοι επίσημοι και ανεπίσημοι να προσπαθούν να επιβάλουν …μέσω Τουρκίας το F 35, υπάρχουν όμως πολλά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν πειστικά από τους κατασκευαστές για να διαπιστώσουμε κι εμείς τι είναι το F 35. Ένα stealth αεροσκάφος πέμπτης γενιάς που θα αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο, ή ένα “δήθεν” stealth, με πάρα πολλά προβλήματα ανάπτυξης και με την υποψία ότι το κόστος χρήσης και συντήρησής τους θα είναι...

Η τεράστια πολιτιστική καταστροφή που έχει υποστεί και εξακολουθεί να υφίσταται η Κύπρος από την τουρκική εισβολή και κατοχή. Εκκλησίες, ψηφιδωτά, τάφοι, τοιχογραφίες δεν γλίτωσαν από τη μανία των κατακτητών.


  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Ένας Πολιτισμός χάνεται»
Η καταστροφή που έχει υποστεί η πολιτιστική κληρονομιά του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, παρουσιάζεται μέσα από μια σειρά αξιόλογων φωτογραφιών του γραφείου τύπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που φιλοξενούνται στο χώρο της βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Λάρισας. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 22-02-2012 από τον αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας κ. Παντελή Υψηλάντη, παρουσία εκπροσώπων στρατιωτικών αρχών, της εκκλησίας, καθηγητών και σπουδαστών. Την έκθεση προλόγισαν οι πρόεδροι  του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας και της Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Λάρισας (που έχουν και την υποστήριξη της έκθεσης)  κ.κ. Ντ. Αυγουστή και Ανδρέας...

“Πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος”


Ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών;;

Γράφει ο Economist
Αυτό που πρέπει να κατανοήσει ο Ελληνικός λαός είναι ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα έχουμε μια αναμέτρηση ανάμεσα στην Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τα άλλα κόμματα, ούτε μια αναμέτρηση ανάμεσα σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά μια αναμέτρηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν να συνεχίσει η Ελλάδα να υπάρχει ως ανεξάρτητο κράτος και στις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να την κάνουν μια επαρχία της Ευρώπης. 
Δεν είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., τη Νέα Δημοκρατία, το ΛΑ.Ο.Σ. και τη Δημοκρατική Αριστερά, γιατί τα πρώτα τρία κόμματα έχουν είδη συνεργαστεί για τη σύναψη της νέας καταστροφικής δανειακής σύμβασης, ενώ είναι γνωστό ότι ο Φώτης Κουβέλης έφυγε από το Συνασπισμό για να συνεργαστεί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενώ έβλεπε με καλό μάτι την κυβέρνηση Παπαδήμου. Βλέποντας και τα πρόσωπα που έτρεξαν να ενταχθούν στο κόμμα του και το ρόλο που έπαιξαν όλα αυτά τα χρόνια στο σχέδιο διάλυσης της Ελλάδος, γνωρίζουμε ότι αποτελεί...

Έλληνες υψώστε τα λάβαρα της επανάστασης....

Αδελφοί Έλληνες για πόσο καιρό θα μείνετε σκυφτοί και υποταγμένοι στο σύστημα που σας έχει ρημάξει τη ζωή και τώρα ποδοπατεί και την αξιοπρέπεια σας;
Αφήνετε τους πολιτικούς , τα τσιράκια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος να σας βυθίζουν στην φτώχεια , την εξαθλίωση και τον εξευτελισμό και σεις τρέχετε έξω από τις εκκλησιές που σας άρπαξαν τις περιουσίες και που μετέχουν στο πλιάτσικο της τοκογλυφίας και ζητιανεύετε ένα κομμάτι ψωμί.
Έλληνες , σταματήστε να απλώνετε το χέρι για δανεικά και ζητιανιά . Σφίξτε τη γροθιά σας και διεκδικείστε με τσεκούρι και φωτιά τα δίκαια της εργασίας σας.
Σύρετε τους υπεύθυνους της καταστροφής στις πλατείες και δικάστε τους . Τους ξέρετε ποιοι είναι. Είναι οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες και όλοι οι κλεφταράδες της γραφειοκρατίας που σας έπιναν το αίμα τόσα χρόνια. Δικάστε τους και καταδικάστε τους όπως τους αξίζει και ακολούθως αφού...

Μιθριδατισμός αναξιοπρέπειας


Μεγάλη φασαρία γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τον/την βουλευτή που «έβγαλε» στο εξωτερικό 1.000.000 ευρώ.
Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, με πολλά στοιχεία αστυνομικού μυστηρίου, ελληνικής κουτοπονηριάς, καμαρίλας και φαρισαϊσμού,  τα οποία έλκουν ως μαγνήτης τους ανοήτους και πολλούς συμπολίτες μας.
Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι κάποια στιγμή, το όνομα του/της βουλευτού θα γίνει γνωστό και επισήμως. Τι νομίζετε ότι θα συμβεί;;
Απολύτως τίποτα.
Θα συσταθεί κάποια επιτροπή που θα...

Μέτωπο Ελλήνων και Ευρωπαίων δικαστών απέναντι στο μνημόνιο


Κοινή δράση ώστε να αναδείξουν τα προβλήματα εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής
-είτε αυτά αφορούν σε οικονομικά είτε σε θεσμικά ζητήματα – επιχειρούν να αναπτύξουν Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς με ομολόγους τους από χώρες που επίσης βρίσκονται στον «αστερισμό» της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης.
Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με τις αντίστοιχες ενώσεις από κράτη εμπλέκονται με κάθε τρόπο σε...

Προσχώρησε στο κόμμα του Καμμένου ο Δ. Σταμάτης

Για δεύτερη φορά φεύγει από τη Ν.Δ. και ανήκει στον ιδρυτικό πυρήνα του νέου κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»... που ανακοινώθηκε σήμερα.

Τη δημιουργία κινήματος με σαφή αντιμνημονιακό εθνικοπατριωτικό και χριστιανορθόδοξο προσανατολισμό και με την ονομασία «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος.

Ένας από τους ανεξάρτητους Έλληνες όπως περιμέναμε είναι και ο Δ. Σταμάτης το διαζύγιο του οποίου από σήμερα με τη Ν.Δ. είναι οριστικό!

Όπως πληροφορηθήκαμε και σύμφωνα με όσα γράφουν έγκυρες Αθηναϊκές Εφημερίδες, στον ιδρυτικό πυρήνα του κόμματους του Π. Καμμένου ανήκουν ο Χ. Ζώης, ο Γ. Μανώλης και ο Δ. Σταμάτης! Να λοιπόν που βρήκε στέγη πολιτική και μάλιστα αμέσως ο Δημήτρης!

πηγή

Μέλη της φασιστικής υπηρέτριας του Σόρος και δήθεν ‘αντιρατσιστικής’ «Antifa» στο Βερολίνο δέχτηκαν άγρια επίθεση από Κούρδους μετανάστες !



Η βίαιη «αντιρατσιστική» συμμορία ‘Antifa’ (μπλοκ - πολιτικό ρεύμα που στοχεύει -σύμφωνα με τα λεγόμενα των οπαδών της- στην «καταπολέμηση του φασισμού και του ρατσισμού». «Μητρόπολή» της θεωρείται η μεταπολεμική Γερμανία) έχει οργανώσει βίαιες επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη.

Η ομάδα αυτοαποκαλείται «αντιρατσιστική» και έχει στο στόχαστρό της μέλη ακροδεξιών ομάδων. Τα μέλη της συμμορίας συνήθως διασχίζουν τα εθνικά σύνορα για να διαπράξουν βίαιες επιθέσεις.
Ένα από τα εν εξελίξει έργα της συμμορίας στην Γερμανία είναι να καταστρέψουν τα καταστήματα ειδών ένδυσης ‘Thor Steinar’. Η ομάδα ισχυρίζεται ότι η αραβικής ιδιοκτησίας εταιρία ένδυσης εξυπηρετεί τους "Ναζί" με το να βάζουν Σκανδιναβικά σύμβολα και εικόνες με Vikings σε μερικά από τα μπλουζάκια τους.

Τα πράγματα πήραν πρόσφατα μια ‘περίεργη’ τροπή όταν ένα εξαγριωμένο πλήθος Κούρδων μεταναστών εισέβαλε...

ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ. ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ...


 

Η διπλανή αφίσα είναι ενδεικτική των προθέσεών τους. Τι τους οδήγησε όμως στην απόφαση να κάνουν...εσπευσμένα αυτή την εκδήλωση;

Ας διαβάσουμε τι γραφουν:
"Η ανάγκη για ένα μεγάλο συλλαλητήριο στον Αγιο Παντελεήμονα έχει πλέον γίνει πολύ έντονη αφού το τελευταίο διάστημα καταγγέλονται πλέον καθημερινά πογκρόμ ομάδας νεοναζί που δρα με την ανοχή και την κάλυψη της ΕΛΑΣ και του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα στη περιοχή της Πλατείας Αττικής και του Αγίου Παντελεήμονα, στέλνοντας στο νοσοκομείο δεκάδες μετανάστες.
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής αναβαθμίστηκε ιδιαίτερα μετά την είσοδο του φύρερ Μιχαλολιάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και μετά την είσοδο του ΛΑΟΣ στη συγκυβέρνηση. Η προβολή που έχουν από το...

"Γιατί μυξοκλαίς και τι φαντασιώνεσαι.... Τράγκα;"


΄Μή μου μαλώνετε τον Τρα(γ)κα. Μερικές ιστορίες για διαπλεοκόμενους και λαμόγια άσχετες.
Ιστορία πρώτη: Τον παλιό καλό;καιρό υπήρχε ενας δημοσιογράφος που παρακολουθούσε βήμα -βήμα στο εξωτερικό έναν γέροντα πρωθυπουργό που πήγε -όπως και κάθε απλός άνθρωπος- στο Λονδίνο να βρεί τη γειά του. Στόχος να τον "πιάσει" σε ενσταντανέ με την αγριογκόμενα που τον συνόδευε....

«Xάθηκαν» στο… δρόμο τα συσσίτια για τους άπορους μαθητές στα σχολεία!



Σε εξαγγελίες και σε υποσχέσεις φαίνεται ότι έμεινε η σίτιση των άπορων παιδιών στα σχολεία της Αττικής που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τα τέλη του Ιανουαρίου. Όπως παραδέχτηκε με περίσσιο… θάρρος η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, το πρόγραμμα σίτισης δεν έχει χρονοδιάγραμμα ακόμη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο, το εν λόγω πρόγραμμα έχει «κολλήσει» στις τεχνικές λεπτομέρειες. Βέβαια, ουδεμία έκπληξη προκαλεί η...

Μετά την οικονομική αιχμαλωσία ακολουθεί το φαγοπότι


Είναι γνωστό ότι η έξοδος ενός σώματοςαπό τον περιβάλλοντα χώρο του δεν εξαρτάται μόνο από το σώμα αλλά και από το μέγεθος του περιβάλλοντος που βρίσκεται σε συνδυασμό με την αρχική ταχύτητα που θα αναπτύξει.
Στην πολιτική και στην καθημερινή μας ζωή, η πρακτική εξόδου από την εκάστοτε κρίση δεν διαφέρει από αυτό που υποστηρίζει η παραπάνω προσέγγιση. Σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την πορεία, τον προορισμό, τα «κυκλώματα παρενοχλήσεων» αλλά και από τις δυνατότητες που έχει το υποκείμενο να υπερνικήσει την ισχύ των προβλημάτων.
Όσον αφορά την λειτουργία της πολιτικής στον καιρό της κρίσηςείναι πασιφανές ότι...

Ειδοποιός διαφορά!


ELLADA-agapi-mou
Η εικόνα είναι για το εξαιρετικό άρθρο του Etienne Roland "ELLADA, agapi mou" που θα διαβάσετε σε αντιδιαστολή στη συνέχεια.

Κυκλοφορούν τελευταία στο διαδίκτυο μηνύματα email, ευτυχώς λίγων, που εξομοιώνουν το  αίσθημα αδικίας που γίνεται σε βάρος των Ελλήνων, με στίχους και βίντεο από μουσικά συγκροτήματα!!!, πράγμα που δεν απέχει πολύ από το να συγκρίνουμε την κατάσταση ενός  έθνους με τα ποδοσφαιρικά σωματεία, διότι τότε και δικαίως κάποιοι ηρακλειδείς του γνωστού ποδοσφαιρικού σωματείου, ισοπεδώνουν τα πάντα προς "τέρψη" της "φίλαθλης κερκίδας". Ταυτόχρονα, συγκρίνοντας άλλα άρθρα που δυστυχώς προβάλλονται λιγότερο για αυτό και η ανάγκη να συγκριθεί η εύκολη παραπληροφόρηση με την στοιχειώδη απλή λογική. 
Για παράδειγμα ηρωοποιείται ένα μουσικό συγκρότημα επειδή μόνο και μόνο στο ρεπερτόριο του έχει ενταγμένους σχεδόν όλους τους σύγχρονους πολέμους, αρχίζοντας από τον Α΄ και Β΄ παγκόσμιο πόλεμο μέχρι τα Φώκλαντ και το Ιρακ.  Και έτσι με αυτά και με άλλα διαπαιδαγωγείται η νέα γενιά ότι «Οι Σουηδοί είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες» επειδή -συμπληρώνουμε- προσπαθούν μόνο και μόνο να κερδίσουν μέσα από τη μουσική. Αν και δεν έχουμε κάτι αρνητικό έναντι των Σουηδών για τους οποίους ως λαό  έχουμε πολλούς λόγους να τον σεβόμαστε, εν τούτοις φτάνοντας μέχρι του σημείου να εξισώνουμε ένα ολόκληρο λαό (εμάς τους Έλληνες) που τον έβαλαν "στην κλίνη του προκρούστη"  επειδή...

Ανερχόμενο αστέρι μία ελληνο-αμερικανίδα πολιτειακή βουλευτής



Ανερχόμενο αστέρι της χρονιάς, που κατάφερε να διακριθεί σε ηλικία κάτω των 40 ετών, ανάμεσα από νομοθέτες, πολιτικούς και εκπροσώπους κοινοτήτων, χαρακτηρίζει την ελληνο-αμερικανίδα πολιτειακή βουλευτή, Νικόλ Μαλλιωτάκη, η εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Μπρούκλιν Ρεπόρτερ».
«Είναι τιμή μου», δηλώνει, φανερά συγκινημένη, η Νικόλ...

Καιροσκόποι, οπορτουνιστές πολιτικοί: Κάθε μέρα και με διαφορετική ιδεολογία...

Nik Iord <nodiord@yahoo.gr>


 
 
Ο Μάκης Βορίδης είναι γνωστή φιγούρα στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο. Ως φοιτητής ίδρυσε την φοιτητική οργάνωση "Φοιτητική Εναλλακτική". Αργότερα διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ μέχρι το 1990, και το 1994 ίδρυσε το "Ελληνικό Μέτωπο". Στους εθνικιστικούς κόλπους και τα πηγαδάκια επικρατούσε η εντύπωση για τον Βορίδη ότι είναι ένας αδίστακτος άνθρωπος που θα πουλούσε ακόμη και τη μάνα του προκειμένου...

Ο Ρόλος της Δημόσιας Εκπαίδευσης.... Στα χέρια της Παγκόσμιας Ελίτ!!!



Για να διατηρήσουμε το σύστημα της εξουσίας μας είναι απαραίτητο το σύστημα μιας παγκόσμιας δημόσιας εκπαίδευσης. Η αναρχία της Ιδιωτικής εκπαίδευσης μέσω της οποίας θα μπορούσαν να διαδοθούν κάθε είδους επικίνδυνες ιδέες δεν μπορεί να γίνει ΑΝΕΚΤΗ…
Έτσι κάνουμε την ιδιωτική εκπαίδευση οικονομικά αδύνατη στους περισσότερους και επιτρέπεται μόνο σε λίγους, κυρίως στα παιδιά της Ελίτ, του οικονομικού μας περιβάλλοντος, με μέσα βαρείας φορολογίας και ρυθμίσεων.. Έτσι μόνο κάποια από τα… παιδιά σαν της Άννας Διαμαντοπούλου- Μπίλντεμπεργκ, Ντόρας Μητσοτάκη ή της  Αλέκας Παπαρρήγα θα μπορούν να σπουδάζουν και κυρίως με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων… 
Ο πρωταρχικός στόχος της δημόσιας εκπαίδευσης είναι να χαράξει την ιδέα πως τα κρίσιμα Ιδρύματά μας και τα μονοπώλια μας ιδρύθηκαν για το κοινό καλό από δημοφιλείς ήρωες για να...

Η επέμβαση των Αμερικανών στο Αφγανιστάν εν τέλει θα είναι η αφορμή να «αρχίσουν όλα από την αρχή»;


Η ανάπτυξη του Αφγανιστάν βρίσκεται σε λάθος χέρια

Γιατί η στήριξη στους ντόπιους δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημα
Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της απόσυρσης των αμερικανών από το Αφγανιστάν, ούτε η Ουάσιγκτον ούτε η Καμπούλ έχουν δώσει την αρμόζουσα σημασία στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Η έλλειψη στρατηγικής για την επόμενη ημέρα της αποχώρησης των στρατευμάτων θα αφήσει το Αφγανιστάν ανίκανο να συντηρήσει τον εαυτό του - ένα σενάριο που δεν είναι καλό για τον αφγανικό λαό και αλλά ούτε και για εκείνους που δωρίζουν κεφάλαια για την επιβίωσή του.
Η διεθνής κοινότητα, στο βαθμό που έχει εξετάσει το ζήτημα της ανάπτυξης, έχει εναποθέσει σχεδόν όλες τις ελπίδες της στο Εθνικό Πρόγραμμα Αλληλεγγύης (NSP) της Αφγανικής κυβέρνησης, που στηρίζεται στους πολίτες των αγροτικών περιοχών για την πραγματοποίηση αναπτυξιακών έργων. Σύμφωνα με πολλές «δεξαμενές σκέψης», το NSP αποτελεί το καλύτερο εργαλείο για να πάρει η χώρα μία ώθηση, διότι, σύμφωνα με τα λόγια του Κέντρου για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια, «δημιουργεί θεσμούς σε τοπικό επίπεδο που είναι απαραίτητοι για οποιοδήποτε όραμα προς ένα αυτοσυντηρούμενο αφγανικό κράτος».
Ωστόσο, μερικές σημαντικές και αναπόφευκτες αντιφάσεις είναι συνυφασμένες με το NSP και κάνουν δύσκολη την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προγράμματος. Με το να στηρίζεται σε...

Μια επαναστατική λύση κατά της διαφθοράς...με πολλά υπέρ και, σίγουρα, ακόμη περισσότερα κατά!

ΛΥΣΗ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 21ου Αιώνα

Σε όλες τις οργανωμένες κοινωνίες, η διαφθορά γιγαντώθηκε διότι συστηματοποιήθηκε. Οι καταγγελίες διαφθοράς ήταν ένα πολύ μικρό ποσοστό της πραγματικής. Συστηματοποιήθηκε διότι δεν υπήρχε κάποιος μηχανισμός να την σταματήσει εν τη γενέσει. Ποια είναι η λύση όμως. Πως μπορούμε να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο επαναστάσεων – αντεπαναστάσεων, νέων κυβερνήσεων – νέας διαφθοράς;


Ιδού η προτεινόμενη συνταγή για την λύση - επανάσταση του 21ου αιώνα.

- Κατάργηση του νομίσματος ως φυσικό αντικείμενο.
- Χρήση ηλεκτρονικής πιστωτικής μονάδας (π.χ. 1 ΠΜ=1€ ) ως μέσο συναλλαγής.
- Εγγραφή κάθε ηλεκτρονικής συναλλαγής ταυτόχρονα στο μαγνητικό μέσο των συναλλασσόμενων (κάτι σαν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα), στα αντίστοιχα τραπεζικά ιδρύματα και στην κεντρική...

Ενδοκυβερνητική εμπλοκή με τις κρίσεις στην Αστυνομία!



Την κρίση που απέφυγε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Παπαδήμου, από τα οικονομικά θέματα, φαίνεται ότι θα υποστεί από τις …κρίσεις στην Αστυνομία!
Αιτία η εμμονή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή να προχωρήσει κανονικά στις ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών του σώματος την πρώτη Μαρτίου, παρά την περί του αντιθέτου συμφωνίας μεταξύ του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της πάγια αναβολής τους σε προεκλογική περίοδο, όπως έγινε το 2000 και το 2005 με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Το θέμα των κρίσεων στην αστυνομία είχε τεθεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αμέσως...