Σελίδες

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Όταν δεν ξέρουμε… διαβάζουμε

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
        Δεν αρκεί να περιοριζόμαστε σε διαπιστώσεις για το προφανές και αυταπόδεικτο έλλειμμα ηγεσίας, κουλτούρας και οραματικής προσέγγισης του μέλλοντος, που χαρακτηρίζει την εποχή μας, καθώς και τη «μεγάλη ήπειρο», εκείνη που έζησε στα εδάφη της δυο Παγκοσμίους Πολέμους.
Για να είμαστε πραγματικά χρήσιμοι, για το παρόν και το μέλλον, για τους εαυτούς μας αλλά και για τις γενιές που έρχονται, θα πρέπει να προχωρήσουμε και στο επόμενο επίπεδο. Να διαμορφώσουμε τις επόμενες ηγεσίες, σε κάθε πτυχή της κοινωνικής...

Όταν ο Καραμανλής ζήτησε συναίνεση…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Τον Φεβρουάριο του 2009, λίγους μήνες μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση που είχε ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο του 2008 εξαιτίας της κατάρρευσης της Lehman Brothers, η ελληνική οικονομία είχε αρχίσει να τραβάει πάνω της τα… περίεργα βλέμματα εκείνων που ήξεραν ότι η Αθήνα ήταν δέσμια των δομικών παθογενειών και στρεβλώσεών της.

Το συγκεκριμένο οικονομικό δεδομένο, σε συνδυασμό με την εύφλεκτη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα που “κλείδωνε” στην Ελλάδα, λόγω της προϊούσας σκανδαλολογίας των ΜΜΕ, και της «αγαπημένης συνήθειας» της διασποράς κλίματος τρόμου και ανασφάλειας στην κοινωνία, λόγω των επεισοδίων του Δεκεμβρίου του 2008, διαμόρφωνε εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές, αναφορικά με τα περιθώρια της χώρας να αντιδράσει. Έγκαιρα και...

Η Ανατολική Λιβύη ανακηρύχθηκε αυτόνομη περιοχή



 

Οι ηγέτες των φυλών του ανατολικού τμήματος της Λιβύης ανακήρυξαν σήμερα την αυτονομία τους από τις κεντρικές Αρχές της Τρίπολης. Αυτό ανακοίνωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Σεΐχηδες των τοπικών φυλών, πολιτικοί και διοικητές στρατιωτικών σχηματισμών, που πολέμησαν εναντίον του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, ανακήρυξαν ένα νέο ομοσπονδιακό μόρφωμα στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή, που εκτείνεται από τον Κόλπο της Σύρτης ως τα σύνορα με την Αίγυπτο, με κέντρο του τη Βεγγάζη.
Περίπου 2.000 αντιπρόσωποι του Συνεδρίου, που συγκλήθηκε ειδικά, κάλεσαν να τερματιστεί η εποχή της αποξένωσης τοι λαού από τη διοίκηση και όρισε ένα Συμβούλιο, που θα διευθύνει τη νέα περιοχή. Οι αντιπρόσωποι ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν ανεξάρτητα υπουργεία, μεταξύ των οποίων υπουργεία ασφαλείας και άμυνας και πετρελαίου.

"Πονάει" τα αμερικανικά ΜΜΕ η νίκη Πούτιν

Είναι ολοφάνερο ότι οι Αμερικανοί έχουν μάθει να παίζουν μόνοι τους στο πλανήτη και μόλις βρεθεί άξιος αντίπαλος τον οποίο να μην μπορούν να καταβάλουν δια της φυσικής οδού (πόλεμος,ταραχές) τότε επιστρατεύουν την υπεροπλία τους στους μηχανισμούς προπαγάνδας που έχουν επιβάλλει σε όλο τον πλανήτη. Ιδιαίτερα επικριτικά είναι τα σημερινά σχόλια του αμερικανικού τύπου για την εκλογή Πούτιν. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «νοθευμένες εκλογές», για μια «στέψη προγραμματισμένη από καιρό», ενώ μερικοί προχωρούν περισσότερο, διαπιστώνοντας το «τέλος του πουτινισμού».

 Να θυμίσουμε ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν κέρδισε τις εκλογές με 64% κα ότι ο δεύτερος "παλαιολιθικός" κομμουνιστής Ζιουγκάνοφ είχε μόλις 17%.
Επίσης ότι οι Αμερικανοί αλλά και τα δικά μας ΜΜΕ σκόπιμα αποκρύπτουν ότι η κύρια αντιπολίτευση είναι οι παλιοί Σταλινιστές και την ονομάζουν απλώς Αντιπολίτευση καθότι θα πρέπει μετά να εξηγήσουν στο κόσμο πως οι πρότεροι εχθροί είναι τώρα φίλοι αγαπημένοι. Επίσης όλα τα εκλογικά...

Η μετάλλαξη της δημοκρατίας και των αξιών


 Γράφει ο Γ. Βοσκόπουλος*

Η δημοκρατία στη σημερινή Ευρώπη έχει χρώμα γκρι. Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα μπορούμε να κάνουμε μάλλον ασφαλείς προβλέψεις για το χρώμα που θα έχει στο απώτερο μέλλον. Τη δεκαετία του ’60 ο Ε. Haas αξιολόγησε την Ευρώπη ως μία πολιτική κοινότητα εντός της οποίας η έλλειψη της βίας ως μέσο πολιτικής δράσης αποτελεί θεμελιώδες    συστατικό δημιουργίας μίας νέας κανονιστικής τάξης πραγμάτων. Αναμφίβολα η ενοποιητική διαδικασία...

Οι «μυστικοί στρατοί» των ΗΠΑ



ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΡΟΛ ΜΠΙΛΜΠΙΛΙΚ

«Μυστικούς στρατούς» διατηρούν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή Ερόλ Μπιλμπιλίκ, προκειμένου να διατηρούν την υπεροχή τους μέσω «στρατηγεία» τους σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με τον Μπιλμπιλίκ, ο Αμερικανός πρώην υπουργός Άμυνας Ράμσφελντ είχε ιδρύσει αυτούς τους «μυστικούς στρατούς» στο πλαίσιο της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης. 

Το αποκαλυπτικό άρθρο του δημοσιογράφου, κάνει...

Ο Σουηδός ‘υποτακτικός’ της Τουρκίας!


Διασκεδαστικός έχει καταντήσει ο φοβερός και τρομερός Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ, ο οποίος συνεχίζει απτόητος την προσπάθεια… να μας επιβεβαιώνει συνεχώς στις εκτιμήσεις μας για την απαράδεκτη και μεροληπτική του στάση απέναντι σε οτιδήποτε αφορά την Ελλάδα, ενώ συμπεριφέρεται ως… «υποτακτικός» στα πόδια της Τουρκίας!
Η θέση που κατέχει στη Σουηδία προφανώς δεν μπορεί να έχει σχέση με την εξωτερική πολιτική της Στοκχόλμης και κυρίως τη διάθεση του λαού της χώρας απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Με την συμπεριφορά του ο Μπιλντ, προσβάλλει και εκθέτει βάναυσα την χώρα του. Το χειρότερο, ωστόσο, είναι, ότι ένας εν ενεργεία υπουργός Εξωτερικών στηρίζει τόσο πολύ μια άλλη χώρα όταν...

Αξιέπαινη πρωτοβουλία! Τρόφιμα αντί για εισιτήριο στις παραστάσεις του ΚΘΒΕ

Τον θεσμό του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου» εγκαινιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το οποίο πήρε την πρωτοβουλία να λαμβάνει, αντί για εισιτήριο, τρόφιμα για τα κοινωνικά ιδρύματα
06 Μαρ 2012 -  Picture 0 for Τρόφιμα αντί για εισιτήριο στις παραστάσεις του ΚΘΒΕ

Το θεσμό του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου» εγκαινιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το οποίο πήρε την πρωτοβουλία να σταθεί υλικά στο πλευρό κοινωνικών ιδρυμάτων.
«Προσπαθούμε να σταθούμε στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται, καθώς...

Η ''μικρή'' Αγιά Σοφιά

Περνώντας πριν περίπου έναν χρόνο με το αυτοκίνητο στον παραλιακό δρόμο της ιστορικής χερσονήσου, η Duygu πρόλαβε να μου δείξει έναν ναό με το δάχτυλό της,λέγοντας: küçük Ayasofya. Μου έκανε εντύπωση η ονομασία  ''μικρή Αγία Σοφιά''  και είχα βάλει σκοπό απο τότε να κάνω μια επίσκεψη κατά 'κει. Τελικά έπειτα απο έναν περίπατο στο Σουλτάν Αχμέτ, περπάτησα πίσω απο το Μπλέ Τζαμί και πολύ σύντομα βρέθηκα στην μικρή αδερφή της Αγιά-Σοφιάς.
Η ''μικρή'' Αγία Σοφία
Βασικά θα έπρεπε να'πώ η μεγάλη της αδερφή, διότι είναι μεγαλύτερης ηλικίας, μιας και η κατασκευή της ξεκίνησε το 527 μ.Χ. και ολοκληρώθηκε έπειτα απο 9 χρόνια. Κατασκευάστηκε επίσης...

Ισπανική Ανταρσία


Η καινούργια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή, υπό το όνομα “Fiscal discipline compact” που σκαρφίστηκε η κοτούλα Μέρκελ και υπέγραψαν τα πέρι αυτήν χοιρινά, αν δεν οδηγήσει σε ενδοευρωπαϊκό πόλεμο, μιας και στηριζόμενη αποκλειστικά στο αλληλο-ρουφιάνεμα των χωρών της ΕΕ θα αποτελέσει πρώτης τάξεως έδαφος για την αναβίωση παμπάλαιων εχθροτήτων, λέμε αν δεν, τότε θα παραμείνει στην ιστορία σαν το υπόδειγμα της νηπιακής πολιτικής σκέψης για να γελάνε και να ξεκαρδίζονται οι επερχόμενες...

Καθαρές κουβέντες, δεν θα τρέχουμε στις καφετζούδες!


«Όπως έχω επισημάνει στο παρελθόν, όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών. 
Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο σε όσα έχω πει σχετικά με αυτό το θέμα, μάλιστα στην ίδια αίθουσα πριν από λίγες μέρες, και άλλες σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές»:

Η συγκεκριμένη πρωθυπουργική απάντηση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες (μετά από την όγδοη κατά σειρά σωτηρία μας, σας θυμίζω) έχει γίνει αντικείμενο αποκωδικοποίησης, ανάλυσης, ερμηνείας και γενικά μεγάλης κουβέντας.

Τρέξαμε στην Πυθία, πήγαμε σε καφετζούδες, κατεβάσαμε τους ονειροκρίτες, αλλά δεν νομίζω να βγήκε κάποιο...

Στις όχθες της Συγγρού...


Φοράει σκουφί, είναι ξανθοκάστανο, με αναψοκοκκινισμένα μάγουλα. Ενα παιδί, αγόρι, δέκα-δώδεκα χρονώ, με λαμπερό πρόσωπο που το φωτογραφίζω στιγμιαία. Περπατάει σαν ακροβάτης στη νησίδα της Συγγρού, αντικρίζει τα αυτοκίνητα να κατεβαίνουν με 120 χιλιόμετρα, δεν βλέπει πρόσωπα οδηγών, μισοχαμογελά και κοιτάει μπροστά, μακριά. Μπροστά, μακριά.
Το βλέπω να χάνεται στον καθρέφτη. Ανησυχώ, έτσι ριψοκίνδυνα που ισορροπεί στο χορτάρι του κράσπεδου, ανάμεσα στην μπάρα και τον αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας. Σε ποιο σημείο θα βρει κενό κυκλοφορίας για να περάσει στην ασφάλεια της όχθης; Ανησυχώ, αλλά επίσης η εικόνα του χαμογελαστού, παράτολμου αγοριού με κάποιο τρόπο ανεξήγητο με εγκαρδιώνει, μου εμφυσά πνοή αισιοδοξίας. Αρπάζομαι απ’ τη ζωντάνια της εικόνας, την έχω ανάγκη.
Εχει άγνοια κινδύνου το παιδί; Ασφαλώς. Αλλά έχει επίσης εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, στο τίναγμά του, που θα το περάσει απέναντι, μέσα από το διάκενο της κυκλοφορίας, το πιστεύει, άρα το μπορεί. Το σκεφτόμουν για ώρα· ανησυχούσα και ζήλευα. Ενα φρικιαστικό φλας, το άψυχο σώμα ενός γατιού, ένα τίναγμα που δεν ήταν αρκετό. Ζήλεια κι ελπίδα μαζί, για το αστραποβόλο βλέμμα του αγοριού...

Χωρίς μεσάζοντες


Για πρώτη, ίσως, φορά, στα ελληνικά δεδομένα, δείχνουν, να δημιουργούνται κινήσεις για διάθεση προϊόντων δίχως την κερδοσκοπική παρεμβολή των μεσαζόντων οι οποίες μάλιστα βρίσκουν ευρεία θετική ανταπόκριση από την Ελληνική κοινωνία. Σπάζοντας την αντίληψη ότι «κάποιο πρόσωπο σε θέση εποπτείας, (διευθυντής, ηγέτης, οργανωτής) οφείλει πάντα να μας καθοδηγεί γιατί αυτός γνωρίζει καλύτερα» (μια αντίληψη που κατά βάθος τονίζει την αποσύνθεση της επιθυμίας για μια πραγματικά ανθρώπινη κοινωνία), ήρθε η ώρα να τεθεί το ζήτημα του μεσάζοντα όχι μόνο στην οικονομία και την παραγωγή, αλλά να προσεγγιστεί με βάση την ευρεία του έννοια.
Στο συλλογικό μας φαντασιακό, ο μεσάζοντας ήταν μέχρι στιγμής ένας ηθικά νομιμοποιημένος έμπορος, ο οποίος αναλάμβανε τη διανομή των προϊόντων, όριζε σε ένα βαθμό τις τιμές και ήταν στην ουσία ο ενδιάμεσος (αναγκαίος) κρίκος ανάμεσα στην παραγωγή και την κατανάλωση. Ταυτόχρονα, απομάκρυνε τον καταναλωτή από τον παραγωγό, καθιστώντας το προϊόν απρόσωπο, σαν κινέζικο...

Πραγματεία περί εθελοδουλίας (απόσπασμα)


Φτωχοί, εξαθλιωμένοι και χαζοί άνθρωποι, έθνη αποφασισμένα για την ίδια της την δυστυχία και τυφλά στο δικό σας καλό! Αφήνεστε να στερήστε μπροστά στα ίδια σας τα μάτια, το καλύτερο μέρος των εσόδων σας· τα χωράφια σας λεηλατούνται, τα σπίτια σας ληστεύονται, τα οικογενειακά σας κειμήλια αφαιρούνται. Ζείτε με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορείτε να θεωρήσετε ούτε ένα πράγμα δικό σας· και μάλλον θα θεωρείτε τον εαυτό σας τυχερούς που δανείζετε την ιδιοκτησία σας, τις οικογένειές σας και την ίδια σας τη ζωή. Όλη αυτή η καταστροφή, αυτή η δυστυχία, αυτή η ερήμωση, πέφτει...

Μην περιμένεις την άνοιξη...

Το πήρα από το «RAMNOUSIA» και θέλω να πω δύο πράγματα. Πράγματι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των δύο περιόδων, την προ του 1967 και της σημερινής μόνο που δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα όπως τα θέτει το καλό ιστολόγιο. Για παράδειγμα αποδέκτης της οργής δεν ήταν το παλάτι αλλά το σάπιο, και τότε, πολιτικό σύστημα. Με τους πολιτικούς είχε πρόβλημα ο λαός και γι αυτό αναζητούσε έστω και έναν «δεκανέα» για να τον σώσει από τους αλήτες που καθημερινά δέρνονταν μέσα στο κοινοβούλιο βγάζοντας τα προσωπικά τους στην φόρα ενώ από την άλλη καταδυνάστευαν τον λαλο. Δεν ξέρω την ηλικία σας, για να έχετε μνήμες, αλλά θα σας είναι εύκολο να ανατρέξετε στα αρχεία των εφημερίδων της εποχής και θα βρείτε τους σχετικούς τίτλους ώστε να δείτε ποιον πολιτικό λέγανε ΡΟΖΑΛΙΑ (δεν έχει να κάνει με σεξουαλικές διαστροφές), ποιον κλέφτη, ποιον δωσίλογο κτλ παρακαλώντας να βρεθεί ένας «δεκανέας» για να σώσει την Ελλάδα. Μετά αναφέρεται, το κείμενο, σε λαϊκό κίνημα.Τι να εννοεί άραγε λέγοντας «λαϊκό κίνημα» και αναφέρομαι στο τότε. Το μόνιμο 10% του ΚΚΕ (έφθασε μέχρι 22% αλλά πριμοδοτήθηκε) ή μήπως τον «ανένδοτο»  του παλιού ΓΑΠ; Μα εκείνος ο «ανένδοτος» δεν είχε να κάνει με το παλάτι αλλά με τον Καραμανλή και ήταν εχθρικά διακείμενος προς το λεγόμενο «λαϊκό κίνημα» (ο θεός να το κάνει!!!). Και το τελευταίο που θα ήθελα να πω είναι ότι οι μπαμπούλες δεν  φορούν αναγκαστικά χακί άσε που μερικοί φορούν και ράσα. Ο Μάο πχ ή ο Κάστρο, ο Ζαχαριάδης ή ο Κιμ Ιλ Ζουγκ, ο Τσαουσέσκου ή ο Δημητρώφ δεν ήταν στρατιωτικοί άσχετα αν έγιναν «ΚΑΙ στρατιωτικοί». Φασίστες του κερατά ήταν, ότι ήθελαν έκαναν... Οδυσσεύς 
Ακολουθεί το κείμενο...


Μην περιμένεις την άνοιξη
Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά παρατηρώ πως η ελληνική κοινωνία το παίρνει απόφαση πως δεν υπάρχει σωτηρία. Φαίνεται περισσότερο πιθανή η παραίτηση από την εξέγερση
Το “σοκ και δέος” εφαρμόστηκε τόσο καλά στην ελληνική περίπτωση, όπου σε συνδυασμό με τις παθογένειες χρόνων, αφαίρεσε την δυνατότητα ολοκληρωτικής ρήξης με ένα σύστημα που πεθαίνει, αλλά θέλει να μας πάρει κι εμάς μαζί.

Σκέφτομαι τις ομοιότητες (αν και άλλες εποχές) μεταξύ του τώρα και του 1967, όπου ήρθε η χούντα των συνταγματαρχών. Σημειώνω τα εξής: 
Όπως και σήμερα, έτσι και τότε, υπήρξε μια γενική αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος. Αποδέκτης της δυσαρέσκειας ήταν τα ανάκτορα, ενώ τώρα έχει στοχοποιηθεί η βουλή. 
Η Αριστερά δεν κατάφερνε να πείσει τις λαϊκές μάζες να την ακολουθήσουν και να να τις εμπνεύσει να εκφραστούν μέσω εκείνης. Έτσι και εν έτει 2012, η Αριστερά δεν σηκώνει το γάντι που την πέταξε η ιστορική συγκυρία και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, μέσω μιας ηγετικής παρουσίας. Το ΚΚΕ περιμένει να…αλλάξουν οι κοινωνικοί συσχετισμοί και “να ωριμάσουν οι συνθήκες”, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην μπορεί να προσελκύσει μαζικά τους δυσαρεστημένους και η ΔΗΜ.ΑΡ μόνο κατ’ ευφημισμό είναι αριστερό κόμμα. Η όποια επαναστατική διάθεση καλουπώθηκε.

Άλλο κοινό σημείο μεταξύ των δύο περιόδων, είναι (και ίσως το πιο τραγικό) ότι πριν αναλάβει το αυταρχικό καθεστώς της δικτατορίας του Παπαδόπουλου το λαϊκό κίνημα υποχώρησε και βρισκόταν σε αναμονή των εκλογών (που ήταν να πραγματοποιηθούν Μάιο του ’67). Βέβαια αυτές οι εκλογές δεν έγιναν ποτέ, αφού η στρατιωτική χούντα “έβαλε την χώρα στο γύψο”. 

Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας του τρόμου, τέθηκε ως ορίζοντας εκλογών κάπου μέσα στον Φεβρουάριο. Τότε σκεφτόμασταν ότι έχουμε 3 μήνες μπροστά μας για να κάνουμε υπομονή. Ως γνωστόν, ο Έλληνας είναι ο μόνος πολίτης που δίνει τόσο μεγάλο χρόνο σε μια κυβέρνηση “να δείξει το έργο της”. 
Ο Φλεβάρης πέρασε και το μόνο που έφερε ήταν ένα δεύτερο μνημόνιο και πολύ κρύο. Τώρα παπαγαλίζουν πως εκλογές θα γίνουν μέσα στον Απρίλιο ή τον Μάιο, όταν -και καλά- ολοκληρώσει η κυβέρνηση το έργο της. Ακόμη περισσότερη αναμονή δηλαδή. Δεν σας τρομάζουν αυτές οι ομοιότητες; 

Δεν ξέρω αν θα γίνουν εκλογές, ξέρω ότι νεοφιλελευθερισμός και δημοκρατία δεν τα πάνε καλά. Για να εφαρμοστούν τέτοια μέτρα, με διάλυση του κράτους πρόνοιας και απώλεια εισοδήματος από την μεσαία τάξη, χρειάζονται μπαμπούλες. Από την Λατινική Αμερική (με πιο τρανταχτό παράδειγμα την Χιλή) ως την Ασία και την Αφρική, οι μπαμπούλες φορούσαν χακί. Κι αν ένα μεγαλύτερο μέρος των πολιτών έχει ριζοσπαστικοποιηθεί, μένει να το δείξει έμπρακτα, πρώτα απ’ όλα με την νοοτροπία του.

Πηγή: Μην περιμένεις την άνοιξη - RAMNOUSIA 

Στο ίδιο έργο θεατές… πολιτική ανο(η)σία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ…


Είναι πραγματικά εκπληκτικό το να διαπιστώνει κανείς τον βαθμό της αρτηριοσκλήρυνσης από την οποία πάσχουν οι κομματικού μηχανισμοί στην Ελλάδα, ακόμα και την ώρα που υποτίθεται ότι αγωνιζόμαστε να αποφύγουμε την πτώχευση και την έξοδο από την Ενωμένη Ευρώπη, που θα μπορούσε να σημάνει την πραγματική αρχή δεινών τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη, ή ακόμα και για τη συνοχή αυτής καθαυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αρχικά, δεν μπορεί κανείς να μη σχολιάσει το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, που κατόρθωσαν – περί κατορθώματος πρόκειται – να αρχίσουν πολιτικά παιχνιδάκια που έπαιζαν τη δεκαετία του 1980 και του 1990, αλλά και αυτή του 2000. Δηλαδή, για να εξηγήσουμε, μόλις...

Η συνοχή του Κοινωνικού ιστού σε κίνδυνο! (Επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά)

γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ

konkoulouris@yahoo.gr

Η ΕΙΔΗΣΗ : οι πολιτικοί προπηλακίζονται από απλούς νομοταγείς πολίτες σε κάθε εμφάνισή τους. Η ζωή τους θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη με την επιμονή τους να διατηρούν τα προνόμια της εξουσίας και να ψηφίζουν οικονομικά μέτρα που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην έσχατη εξαθλίωση. Επικοινωνιακά κόλπα του τύπου «χαρίζω τον μισθό μου, αλλά...
εισπράττω ολόκληρη την παχυλή Βουλευτική σύνταξή μου» και τα προνόμιά μου, δεν πιάνουν τόπο. Οι συντάξεις και τα προνόμια των κκ Βουλευτών τρέχουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ…
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ Μαγκούφης (γνωστός ...

ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ & ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


του Ιωάννη Φριτζαλά*

Όποιος μελετά την ιστορία της ανθρωπότητος, διαπιστώνει πως αυτή επαναλαμβάνεται διαρκώς. Η χοϊκή φύσις, η ελευθέρα βούλησις, το θυμικό των ανθρώπων και η ακόρεστη επιθυμία τους για ισχύ, είναι κάποια από τα στοιχεία που ωθούν την ιστορία σε μία μάλλον κυκλική παρά γραμμική πορεία. Η επανάληψις ιστορικών συγκυριών και δεδομένων, που ενδεχομένως δεν είχαν αξιοποιηθεί κατά το δοκούν στο παρελθόν, ίσως τελικώς παρέχει στα έθνη την πιο ενδεδειγμένη ευκαιρία εκδηλώσεως ειλικρινούς μετανοίας, συμμορφώσεως και διορθώσεως των προγενεστέρων λαθών.
Ένα τραγικό ιστορικό λάθος, ακόμα ένα για το έθνος των «ἀεὶ παῖδων Ἐλλήνων», επιτελέσθη την δωδεκάτη Φεβρουαρίου. Η υπερψήφισις του επαίσχυντου νομοσχεδίου που επικυρώνει και τυπικώς της υποδούλωσι της πατρίδος μας, απαιτούσε μία απλή φράσι, η οποία επαναλαμβανόμενη σαν...

Ρήτρα ανάπτυξης ΚΑΙ για τα Ελληνικά νοικοκυριά !!! Φτάνει πια το πλιάτσικο στα νοικοκυριά !! 35 χρόνια είναι πολλά!!!




 Ήλπιζα ότι όταν η χώρα ευρίσκεται στην δεινή θέση την οποίαν την οδήγησαν πολιτικοί και υπάλληλοί τους, επί 35 χρόνια πλιατσικολογώντας τον πλούτο της, κάποια στιγμή οι κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος, και οι συν αυτώ, θα έπρατταν στοιχειωδώς το καθήκον τους, επιμερίζοντας τον παραγόμενο πλούτο και στο απλό Ελληνικό νοικοκυριό.

Εφευρίσκοντας τρόπους ισόρροπης ανακατανομής του ελάχιστου, όπως φαίνεται, αυτού πλούτου, τον οποίον παράγει η χώρα μας.

Διαβάζοντας τις πληροφορίες οι οποίες πλέον εμφανίζονται στον...

Μιας και μιλάμε για “νοθεία”…


Ακούγοντας και διαβάζοντας τα διεθνή ΜΜΕ, κυρίως τα αμερικανικά, να κραδαίνουν καταγγελίες περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας που κατέγραψαν μια εκκωφαντική νίκη για τον Βλαντιμίρ Πούτιν με ποσοστό 64%, δυσκολεύεσαι να συγκρατήσεις την κοινή λογική. Η οποία δίνει λυσσώδη μάχη με την παραμορφωμένη πραγματικότητα, όσων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι στην εποχή της ραγδαίας διάχυσης των μηνυμάτων που κομίζει το διαδίκτυο, εκείνοι μπορούν να στήσουν τείχη παραπληροφόρησης και συσκότισης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η τελευταία υπερδύναμη που γνώρισε ο πλανήτης, τουλάχιστον πριν από την κρίση που ξέσπασε το 2008 με την κατάρρευση της Lehman Brothers, είναι μια χώρα την οποία… λατρεύεις να απεχθάνεσαι. Δεν μπορείς ωστόσο να μην αναγνωρίσεις πτυχές ενός καθημερινού εθνικού σεναρίου, που βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματική Δημοκρατία, σχεδόν από κάθε άλλο στη σημερινή ανθρωπότητα.
Υπάρχει ωστόσο ένα «αλλά», το οποίο αφορά την πολιτική διαδρομή μέχρι τη διαμόρφωση της σύγχρονης Αμερικής: Ένας λαοπρόβλητος...

Τον τρέμουν!!! Προσπαθούν να εμφανίσουν πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει...

Νέες προκλήσεις για τον Πούτιν. Η μεσαία τάξη εκστρατεύει κατά του Κρεμλίνου.
JOSHUA YAFFA*
Την Κυριακή της περασμένης εβδομάδας, λίγα λεπτά πριν από τις δύο το απόγευμα, ο περιφερειακός δρόμος «των Κήπων» στη Μόσχα που κυκλώνει το κέντρο της πόλης, μήκους δέκα μιλίων, ήταν καλυμμένος με ένα ελαφρύ, υγρό χιόνι. Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης στη Ρωσία ήλπιζαν να οργανώσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα εκτείνεται σε όλον τον περιφερειακό, ο οποίος με μέσο όρο πλάτους μισού μέτρου ανά άτομο εκτιμήθηκε ότι θα συμπεριλάβει 34.000 ανθρώπους. 
Ακριβώς στις δύο, την ώρα που η διαδήλωση επρόκειτο να αρχίσει, το πεζοδρόμιο όπου στεκόμουν κοντά στο σταθμό του μετρό Sukharevskaya ήταν γεμάτο με ανθρώπους που...

Oι συνέπειες στην υγεία των πολιτών από την εφαρμογή οικονομικών μέτρων.Bίντεο...


Ο ψυχίατρος Γιώργος Νικολαΐδης διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών στην φιλοσοφία της...ψυχικής διαταραχής μιλώντας στο Αχελώος tv και στο Μάκη Μάκκα αναφέρει ότι όπου εφαρμόζονται ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα έχει επιβεβαιωθεί από πολλές μελέτες ότι έχουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία.
Ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης υποστηρίζει ότι η εφαρμογή πολιτικής λιτότητας με δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος οδηγεί σε πτώση των δεικτών υγείας και αύξηση της θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα, κακοήθεις νεοπλασίες, διαταραχές σχετιζόμενες με τη χρήση αλκοόλ, αυτοκτονίες.
Κάθε πολιτική που ενισχύει την ανισότητα, την κακή διατροφή, τους αστέγους, που υπονομεύει την εκπαίδευση οδηγεί σε επιδείνωση της υγείας...

Πολύ με προβλημάτισε. Ύποπτος ο ρόλος Βαρθολομαίου και των περί αυτόν...

από το «Διαγγελέας»
Ο ανθελληνισμός των ρασοφόρων του Χριστιανισμού.

Ελληνική γλώσσα! Άλλο ένα χτύπημα ανθελληνισμού της προδότριας ορθόδοξης χριστιανικής αίρεσης! Δείτε γιατί η αρχιεπισκοπή δεν δέχεται να σταλούν στην Αμερική δάσκαλοι για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας
Από το ντοκυμαντέρ του Θεόδωρου Μαραγκού «Αρκεί να φαίνονται ωραία».

ΜΕΤΡΗΣΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ..... Του ΜΑRIO DE ANDRADE



Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα
Ότι μου υπολείπεται...λιγότερος χρόνος ζωής
Απ' ότι έχω ζήσει έως τώρα...
Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι
Που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες:
Τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία
Αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες
Άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.
Δεν έχω πια χρόνο
Για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται
Καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί,
Γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.
Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους
Που παρά τη  χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει.
Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με...

Τέλος στο δικαστικό ένσημο για τις αναγνωριστικές αγωγές για σειρά υποθέσεων!


 Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου (www.esd.gr) και την Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών Τροχαίου και Ασφαλιστικού Δικαίου (www.esd-nomologia.gr), θέτουμε υπόψη σας την κάτωθι ανακοίνωση:

Τέλος το δικαστικό ένσημο για τις αναγνωριστικές αγωγές.
Σε υποθέσεις αποζημιώσεων τροχαίων ατυχημάτων
Σε διαφορές από αμοιβές για παροχή εργασίας
Σε υποθέσεις που αφορούν διατροφή και επιμέλεια τέκνων
Εξάλειψη υποθήκης και...

Ραγδαίες εξελίξεις: Άδεια για νέες έρευνες & εκμετάλλευση πετρελαίων στο Β.Αιγαίο!


Συμφωνήθηκε η επέκταση της περιοχής εκμετάλλευσης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Βορείου Αιγαίου μεταξύ του δημοσίου και της εταιρείας Energean που εκμεταλλεύεται τώρα το κοίτασμα του Πρίνου. Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι η πρώτη φορά από την δεκαετία του 1970 που δίνεται τέτοια άδεια σε μία περιοχή όπου του 1987 η Τουρκία είχε επιχειρήσει "να βάλει πόδι" και τελικά κατάφερε να υπάρξει ένα Μνημόνιο στο οποίο συμφωνήθηκε ότι και η Ελλάδα, εκτός από την Τουρκία δεν θα προχωρούσε σε επέκταση των αδειών γεωτρήσεων.


Για το θέμα είναι ενημερωμένες και οι ΗΠΑ, οι οποίες συνηγορούν στην άμεση επέκταση των ερευνών, αφού υπάρχει βεβαιότητα για ανακάλυψη και άλλων κοιτασμάτων. .

Ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό για ποιες περιοχές πρόκειται, αλλά οι...

"Άι σιχτίρ" λέει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Afrika στον Μπαγίς ο οποίος για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία μίλησε για προοπτική προσάρτησης των κατεχομένων στην Κύπρο


Με ένα πηχυαίο τίτλο « Άι σιχτίρ και εσύ πια» η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Afrika» καταφέρεται εναντίον του υπουργού Eυρωπαϊκών Yποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία μίλησε για προοπτική προσάρτησης των κατεχομένων στην Κύπρο.

Ο Μπαγίς από το Λονδίνο όπου βρισκόταν δήλωσε πως οι εναλλακτικές λύσεις στο Κυπριακό Ζήτημα είναι δύο. Είτε οι ηγέτες των δύο πλευρών...

Μηδένα προ του τέλους κακάριζε...



"Ιδιαζόντως" donotreply@wordpress.com
Και πάνω που έλεγε τον στίχο “έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε¨ στην συναυλία του στο Ίλιον έφαγε κι ένα γιαούρτι ο λαϊκός τροβαδούρος γνωστός κι ως “δεν μας χ@@@ις…” Ειρωνεία ε;
Δείτε το βίντεο: