Σελίδες

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Εβραίος πρώην υπουργός της Ελλάδος,δικαίωσε Τουρκία και Σκόπια και καταδίκασε την Ελλάδα!


Με την υπογραφή του Χρήστου Ροζάκη αλλά και του Κύπριου Λουκή Λουκαΐδη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαωμάτων κατακεραυνώνει την χώρα μας για θέματα που σχετίζονται με την «μακεδονική» και «τουρκική» μειονότητα.
Του Χρήστου Μπόκα
Ένας Έλληνας που στο παρελθόν έχει διατελέσει Υπουργός Εξωτερικώνπρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο μπαράζ καταδικαστικών αποφάσεων εις βάρος της χώρας μας για θέματα που σχετίζονται με την «μακεδονική» και την «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα.
Μία σειρά καταδικαστικών αποφάσεων του…. Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), οι οποίεςκατακεραυνώνουν την Ελλάδα για την άρνησή τους να αναγνωρίσει «μακεδονικούς» και «τουρκικούς» συλλόγους στην Ελλάδα, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Χρήστου Ροζάκη, εκλεκτού του κ. Κώστα Σημίτη, ο οποίος το 1996 τον έχρισε υφυπουργό Εξωτερικών στην...

Κύπρος. Το χτικιό του κεντρώου χώρου


Ο χώρος του κέντρου που συναποτελείται από το ΔΗΚΟ , την ΕΔΕΚ , το ΕΥΡΩΚΟ , τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ , διατυμπανίζει την ανάγκη μιας νέας στρατηγικής πάνω στο κυπριακό και ταυτόχρονα αναζητά κοινό υποψήφιο που θα εκφράσει αυτή την νέα στρατηγική στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές.
Προσέξτε όμως . Ως βάση της νέας στρατηγικής τους , επικαλούνται την ομόφωνη απόφαση του λεγομένου εθνικού συμβουλίου του Σεπτεμβρίου 2009 , μια απόφαση που μιλούσε ξεκάθαρα για λύση που να στοχεύει στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και την αποστρατικοποίηση.
Ποια είναι λοιπόν η νέα στρατηγική που επικαλούνται όταν η βάση της λύσης που επιθυμούν παραμένει η ΔΔΟ ;
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα αφορά στην απόσυρση των υπερπροσφορών Χριστόφια (που ας σημειωθεί ότι έλκουν την καταγωγή τους από προηγούμενες κυβερνήσεις) , περί παραμονής 50000 εποίκων , σταθμισμένης ψήφου , εκ περιτροπής προεδρίας , χωρίς όμως να προχωρούν...

Ο δημοσκοπικός «μήνας του μέλιτος» των νέων κομμάτων...

Αυτή την περίοδο άνοιξε και πάλι η συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας νέων κομμάτων. Ποιες οι κοινωνικές απαιτήσεις που μπορεί να εκφράσουν; Με ποιο προσωπικό, ποιες δομές και κυρίως ποιες συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαχείριση των αδιεξόδων; Έχουν ήδη γίνει αρκετές προσπάθειες σε όλο το πολιτικό φάσμα, από στελέχη με διακριτή πολυετή πορεία που θα κριθούν για τη διαχρονική συνέπεια και την αξιοπιστία κι αποτελεσματικότητα των σημερινών λεγομένων τους. Κάποια χαίρουν και μιας αρχικής αυξημένης δημοσκοπικής αποδοχής, φαινόμενο συνηθισμένο στα πλαίσια ενός άγουρου ενθουσιασμού για μια πιθανή διαφορετική προσέγγιση στα ζητήματα.

Η ιστορία βρίθει από ανάλογα παραδείγματα. Από τον ενιαίο Συνασπισμό της Αριστεράς του ΄89 που αναδεικνυόταν δημοσκοπικά δεύτερο κόμμα με 26% για να καταλήξει στις μισές δυνάμεις, την ΠΟΛ.ΑΝ και το ΔΗΚΚΙ που ξεκίνησαν με προσδοκίες για διψήφια ποσοστά για...

ΑΟΖ και Γενοκτονία των Ποντίων


Ν. Λυγερός

Στους Τάσσο Τ. και Χρήστο Ι.

Για όσους πιστεύουν ότι το Αιγαίο πρέπει να χωριστεί στα δύο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, διότι αλλιώς θα ήταν άδικο για την Τουρκία, θα θέλαμε να τους δώσουμε ένα ποντιακό μάθημα μέσω της γενοκτονίας. Αν η Τουρκία είναι τώρα σε θέση να διεκδικήσει οποιαδήποτε ΑΟΖ είναι απλώς και μόνο για ένα λόγο.
Διέπραξε μία γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρο- Χαλδαίων, των Εβραίων και των Ποντίων. Δίχως αυτή τη γενοκτονία η Τουρκία δεν θα είχε πρόσβαση στην ακτή που επιτρέπει να αποκτήσει ΑΟΖ. Βέβαια την ενοχλούν τα νησιά μας, διότι είναι πολύ κοντά της. Αλλά αφού δεν συνέχισε τη γενοκτονία στα νησιά μας, είναι πλέον δικό της πρόβλημα. Βέβαια αυτή η προσέγγιση είναι μάλλον αφαιρετική σε πολλούς και ειδικά...

Άφησαν τα νοικοκυριά στο έλεος των τραπεζών!


 
  • Του Νώντα Χαλδούπη
Όσοι έλεγαν ότι ο τραπεζίτης Λ. Παπαδήμος θα ασκούσε την εξουσία ως εντολοδόχος των ελλήνων τραπεζιτών έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι. Ο τραπεζίτης πρωθυπουργός, σε αγαστή συνεργασία με τον Ευ. Βενιζέλο, «έθαψε» οριστικά την εξαιρετικά μετριοπαθή ρύθμιση που προωθούσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δ. Σπυράκος, προκειμένου να διευκολύνει τη ρύθμιση δανείων για νοικοκυριά με μειωμένα εισοδήματα. 

Σε ένα διθυραμβικό πρόσφατο άρθρο του για την Ισλανδία το –μάλλον όχι... κομμουνιστικό– πρακτορείο Bloomberg εξηγούσε την επιτυχή ανάκαμψη της χώρας μετά τη χρεοκοπία των τραπεζών της, γράφοντας τα ακόλουθα: 
«Ο τρόπος προσέγγισης της οικονομικής κατάρρευσης από την Ισλανδία έβαλε σε όλες τις περιπτώσεις τις ανάγκες του πληθυσμού πάνω από...

Εκδήλωση του Δράσις για τους ήρωες Γρηγόρη Αυξεντίου και Ευαγόρα Παληκαρίδη.

Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. σας προσκαλεί στην μεγαλειώδη εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει προς   τιμήν των ηρωομαρτύρων του εθνικοαπελευθερωτικού - ενωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59, Γρηγόρη Αυξεντίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα μας (Παιανίας 5-7, Ζωγράφου – Αθήνα) την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 και ώρα 20:00.

Στην εκδήλωση επίσημος καλεσμένος και κύριος ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του «Συνδέσμου Πολιτικών κρατουμένων ΕΟΚΑ» , κ. Γιάννης Σπανός. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης παρουσιάσεις από μέλη της παράταξης μας για τους δύο ήρωες, ενώ θα υπάρξει και μουσικό πρόγραμμα, με τραγούδια του αγώνα της ΕΟΚΑ. 


Προπάντων κάθε 13η & 14η Μαρτίου

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Ε Υ Α Γ Ο Ρ Α Σ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ: Η αντίστασή μας ενάντια στον Χριστόφια και στο ΑΚΕΛ. Η αντίστασή μας ενάντια στον Αναστασιάδη και στον ΔηΣυ. Ενάντια στον Καρογιάν και στο ΔηΚο, ενάντια στην όποια διζωνική τους, ενάντια στον όποιο «ιστορικό συμβιβασμό» τους, ενάντια στον Μακάριο, στον Σπύρο, στον Βασιλείου, στον Κληρίδη, στον Τάσσο και στις όποιες «διακοινοτικές» τους συνομιλίες και στις βολιδοσκοπήσεις Βάλτχαϊμ, και τους δείκτες Κουεγιάρ και τη δέσμη Γκάλι και το σχέδιο Ανάν και τις συμφωνίες υψηλού, χαμηλού, υπόγειου ή όποιου άλλου επιπέδου σημαδεμένης ή ασημάδευτης τράπουλας.
Η αντίστασή μας ενάντια στα διαχρονικά εθνικά τους συμβούλια, η αντίστασή μας στον Καραμανλή τον 1ο, στον Ράλλη, στον Παπανδρέου τον 2ο, στον Μητσοτάκη, στον Σημίτη, στον Καραμανλή τον 2ο, στον Παπανδρέου τον 3ο, στον Παπα-τάδε (πώς τον λέν’ καλέ τον τωρασινό;). Η αντίστασή μας ενάντια στον Ετζεβίτ, στον Ντενκτάς, στον Ταλάτ, στον Έρογλου, στον Ερντογάν, στους «αδελφούς» και «συντρόφους» Τουρκοκυπρίους, στον Κίσινγκερ, στον Κάρτερ, στον Ρέιγκαν, στους Μπους, στον Κλίντον και στον Ομπάμα, η αντίστασή μας ενάντια στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στον Φόρεϊν Όφι κυρίως…
Ε Υ Α Γ Ο Ρ Α Σ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ: Η αντίστασή μας απέναντι...

ΣΤΙΣ 5/4 ΤΟ ΔΏΡΟ ΤΟΥ ΠΆΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

steve adam <adam.mpaxalo@gmail.com>

Στις 5/4 το δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ
Παράλληλα, η σύνταξη θα καταβληθεί κανονικά στις 22 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, έχει διαβεβαιώσει ότι οι συντάξεις και το δώρο Πάσχα θα καταβληθούν κανονικά, ενώ τα απαιτούμενα ποσά έχουν εξασφαλισθεί με δάνειο 14 ημερών (από τις 20 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου) που έλαβε το ΙΚΑ από το επικουρικό του (ΕΤΕΑΜ) και τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ ΔΕΗ).

Η αδιάντροπα καθεστωτική ΕΡΤ. Αλήθεια μέχρι πότε θα την πληρώνουμε;

Η δημοσιογραφική προπαγάνδα και η καθεστωτική νοοτροπία των μέσων μαζικής ενημερώσεως, έχουν δώσει κατά το παρελθόν αρκετά δείγματα γραφής, πάνω σε θέματα «πλύσεως εγκεφάλου», αγκιτάτσιας και προβολής κομμάτων και προσώπων, στρεβλώνοντας την πραγματικότητα ή κατευθύνοντας την κοινή γνώμη κατά το δοκούν.
Οι στόχοι του προπαγανδιστή είναι προκαθορισμένοι και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα ανάλογο των επιδιώξεων.
Οι πρακτικές αυτές ανέβασαν και κατέβασαν κυβερνήσεις και «υποχρεώθηκαν» οι πολίτες (στόχοι του εγχειρήματος) να επιλέξουν ανθρώπους για να τους κυβερνήσουν, εντελώς ακατάλληλους, αρεστούς όμως στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
Η σημερινή κυβέρνηση των 37 υπουργών – υφυπουργών προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ, προωθεί την ίδια...

[ΗΧΗΤΙΚΟ] Ε.Κουντουρα:”Η Ελλάδα μας ανήκει…εγώ δεν άλλαξα απόψεις, άλλοι άλλαξαν…”


Μια Ελληνίδα της βουλής, η Ελένα Κουντουρά, μιλάει για όλους και για όλα, στο Βήμα FM, σε συνέντευξη από τον Άρη Ραβανό 6/3/2012.
“Εγώ δεν άλλαξα τις απόψεις μου, τις αρχές μου και τις αξίες μου, οι άλλοι άλλαξαν….”
Ακούστε τι έπαθε ο Δημοσιογράφος όταν ανέφερε τα 95 εκ του Μεγάρου...

Πρόωρες εκλογές 2012: δυο προτάσεις για τον εκλογικό νόμο


Γιώργος Ν. Γκέκας, εκπαιδευτικός.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε το ελαφρυντικό ότι στην Ελλάδα του 1920 ήταν άγνωστες και ανέφικτες οι δημοσκοπήσεις. Πίστεψε ότι η νίκη του ήταν εξασφαλισμένη και προχώρησε στην μοιραία εκείνη εκλογική αναμέτρηση. Αντίθετα, οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων της παρούσας βουλής κρατούν στα χέρια τους δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ούτε η επισπεύδουσα, ως πρώτη σε αυτές, ΝΔ θα πετύχει αυτοδυναμία ούτε η κυβέρνηση που θα προκύψει μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό από την εκ νέου συνεργασία των δύο κυβερνητικών κομμάτων, απλώς με αντίστροφη ιεραρχία και νέα, υπέρ της ΝΔ, αναλογία. Και εντούτοις οι εκλογές θα γίνουν, στο μέσον μάλιστα μιας πρωτοφανούς κρίσης, με το εκλογικό σώμα να βρίσκεται σε επικίνδυνη σύγχυση μετά τις σαρωτικές ανατροπές των τελευταίων ετών, για τις οποίες δεν ήταν προετοιμασμένο.
Προϋπόθεση της εξόδου από την κρίση και της επανεκκίνησης της οικονομίας είναι η πολιτική σταθερότητα. Εκ των πραγμάτων δεν υπάρχουν πια για μας «κεντροδεξιές» και «κεντροαριστερές» λύσεις, μόνον οι μεταρρυθμίσεις που υπαγορεύονται από την ωμή πραγματικότητα της χρεωκοπίας και την ανάγκη άρσης των ποικίλων στρεβλώσεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Με δεδομένο το τέλος μιας εποχής, οι εκλογές θα πρόσφεραν ουσιαστική διέξοδο αν είχε ήδη συγκροτηθεί κάποιος νέος μαζικός πολιτικός φορέας του φιλελεύθερου χώρου, πιθανότατα με ευρύτερη συμμαχία των συγγενών πολιτικών δυνάμεων, πρωτοεμφανιζόμενων και παλαιών. Όπως αποδεικνύει η ίδια η ζωή, μόνο μια τέτοια συνεργασία θα εξασφάλιζε παράλληλα την προβολή και αποδοχή όλων των συμμετεχόντων όσο και την αξιοπιστία και εμβέλεια του εγχειρήματος. Κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη, ενώ η κρίση βαθαίνει και παρατείνεται, σε μεγάλο βαθμό...

Η ξετσιπωσιά του Υπ. Δικαιοσύνης


Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Υπ. Δικαιοσύνης εγκρίθηκαν αυξήσεις σε προκλητικά ποσοστά, καθώς και χαριστικές έξτρα αμοιβές στους δικηγόρους του Δημοσίου, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι, ακόμα και οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί βιώνουν βίαιες και βάρβαρες περικοπές.
Γιατί αυτή η ιδιαίτερη μεταχείριση; Είναι ιδιαίτερη διότι ακριβώς δεν είναι μεταχείριση, αλλά Δωροδοκία. Ο Υπ. δωροδοκεί ξεκάθαρα μια επαγγελματική κατηγορία η οποία καλείται να σταθεί απέναντι στις δεκάδες προσφυγές των πολιτών ενάντια στα κάθε είδους παράνομα χαράτσια και άδικες...

Κύπρος . Πρόκληση των κατοχικών Αρχών. Απαγόρευσαν στον Επίσκοπο Καρπασίας να μεταβεί στην Μόρφου


Την απαγόρευση των κατοχικών αρχών να μεταβεί μαζί με τον Μητροπολίτη Μόρφου στην κατεχόμενη Μόρφου επικρίνει με δηλώσεις του ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.
Ο Επίσκοπος Καρπασίας είπε ότι «εντελώς απροκάλυπτα και αδικαιολόγητα οι κατοχικές αρχές αρνήθηκαν να μου επιτρέψουν να μεταβώ στις κατεχόμενες περιοχές μας».

«Είχα προσκληθεί από τον Μητροπολίτη Μόρφου να μεταβούμε στην κατεχόμενη Μόρφου για να δούμε εκεί στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος διάφορες εικόνες οι οποίες προέρχονται από την Καρπασία και φυλάσσονται στον ναό εκεί» είπε ο...

Δεν δικαιούται να μιλά για «ξεπούλημα εθνικής κυριαρχίας». Ο Θεοδωράκης δεν έχει συγγενείς; Φίλους; Συντρόφους ομοϊδεάτες; Ας τον μαζέψουν επιτέλους!


Μπορεί ο κάθε άθλιος φασίστας της κομμουνιστικής αριστεράς να παραδίδει μαθήματα πατριωτισμού και δημοκρατίας; Να μιλά για παρακράτος της δεξιάς αυτός που ξεπουλούσε την Ελλάδα στην ΕΣΣΔ και την Μακεδονία στους Βούλγαρους; Ξέχασε τα κονσερβοκούτια; Λόγω ηλικίας θα ήταν κατανοητή μια κάποια «άνοια» αλλά δεν έχει συγγενείς; Φίλους; Συντρόφους; Να τον μαζέψουν επιτέλους και εν ανάγκη ας ακολουθήσουν την μέθοδο «ψυχικής και νοητικής αποκατάστασης» που εφαρμόσθηκε για τον  σύντροφο-συναγωνιστή Ζαχαριάδη! Τα στερνά τιμούν τα πρώτα...Οδυσσεύς


"Η 25η Μαρτίου δεν σας ανήκει-Πουλήσατε την εθνική κυριαρχία"! 

Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, ο οποίος είχε επισείσει τον κίνδυνο πλήγματος στη Δημοκρατία και επιστροφής σε άλλες εποχές από τις πρακτικές βίας κατά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «αγανακτισμένων», ενώ είχε καταγγείλει τους προπηλακισμούς κατά του Γιώργου Νταλάρα.

Όπως αναφέρει το vima.gr, o Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε να γράψει άρθρο με τίτλο «Περί ''τραμπούκων'', ''προβοκατόρων'' και 25ης Μαρτίου» στο οποίο κατηγορεί τον κ. Καψή και την κυβέρνηση ότι επιχειρούν να εξομοιώσουν όσους διαμαρτύρονται κατά της μνημονιακής πολιτικής με «τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς».
Υπερασπίζεται την οργή όσων πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, απορρίπτει τη δημοκρατική ευαισθησία των κυβερνώντων όταν μιλάνε για...

ΠΑΜΕ Ελλάδα; Α, μπα...

Η εικόνα που έχουν στο εξωτερικό οι άλλοι για μας δεν είναι ιδιαίτερα καλή. Στις πρόσφατες κινητοποιήσεις που έγιναν για την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν ελάχιστοι άνθρωποι. Ο απλός κόσμος πιστεύει ότι αν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές κινδυνεύει να καεί από μολότοφ ή λόγω κάποιας απεργίας να κουβαλάει τις βαλίτσες του κάτω από τον καυτό ήλιο από το λιμάνι μέχρι το ξενοδοχείο.
Αυτή είναι η αλήθεια και ας ενοχλεί όλους όσους πιστεύουν ότι είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα να κάνουν μαρτύριο την ζωή των άλλων για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους. Κι όσοι σπεύσουν να μιλήσουν για «αμφισβήτηση του δικαιώματος της απεργίας» και άλλα τέτοια, ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τι λέει για τον ρόλο του ΠΑΜΕ ένας άνθρωπος από μέσα και όχι κάποιο «τσιράκι της άρχουσας τάξης». Ας διαβάσουν τι λέει ο υιός Χαλβατζή σχετικά...

Έφυγε από κοντά μας ο «Έλληνας του αιώνα»


Μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ομογένειας της Αυστραλίας έσβησε, πλήρης ημερών. Πρόκειται για τον Άρτσι Καλοκαιρινό, ο οποίος το 2000 είχε ανακηρυχτεί »Έλληνας του Αιώνα» από την ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος.
Ο Καλοκαιρινός έγινε παγκόσμια γνωστός για τις έρευνές του με αντικείμενο την αποβιταμίνωση των ανηλίκων και τις συνέπειες του τραχώματος και του καταρράκτη. Τα συμπεράσματα των ερευνών του τα κατέγραψε σε ένα βιβλίο με τίτλο »Every Second Child».
Για το βιβλίο αυτό -που ο τίτλος του στα ελληνικά είναι »Κάθε Δεύτερο Παιδί»- ο διακεκριμένος επιστήμονας και τιμηθείς δύο φορές με το βραβείο Νόμπελ, Λίνος Πόλιγκ, έγραψε: «Χιλιάδες βρέφη πεθαίνουν πρόωρα. Το βιβλίο αυτό εξηγεί, ότι ο θάνατός τους οφείλεται στην αποβιταμίνωση και, κυρίως, στην έλλειψη της βιταμίνης C. Η ανακάλυψη του Άρτσι Καλοκαιρινού αποτελεί τεράστια προσφορά στην παγκόσμια υγεία. Κάθε δεύτερο παιδί...

«Ανω Μακεδονία» τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ . Πρόταση με εναλλακτική ονομασία μελετά ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς


  Πρόταση για μεταβατική ονομασία ώστε να προσκληθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Σικάγου σκέφτεται να καταθέσει ο Μάθιου Νίμιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ επικεντρώνεται σε κάποια παραλλαγή του ονόματος «Ανω Μακεδονία». Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ώστε να Σκόπια να λάβουν το καθεστώς της προσκληθείσης χώρας, με το οποίο ουσιαστικά συμμετέχουν σε όλες τις νατοϊκές δραστηριότητες. Στη συνέχεια οι εμπλεκόμενες πλευρές θα κληθούν να εκμεταλλευθούν το διάστημα ώσπου να γίνουν τα Σκόπια πλήρες μέλος, για να επιλυθούν τα υπόλοιπα θέματα.

Ο κ. Νίμιτς μετέφερε την ιδέα αυτή κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και στις συνομιλίες του με τον κ. Στ. Δήμα. Ο υπουργός Εξωτερικών ωστόσο φέρεται να υπήρξε επιφυλακτικός στη σκέψη αυτή, σημειώνοντας ότι η επίλυση της ονομασίας δεν μπορεί να γίνει με όρους σαλαμοποίησης. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πότε ακριβώς θα...

Μήπως είναι λιγάκι αργά; Κρανιδιώτης και Antinews, αφού επί τόσον καιρό αποκοίμιζαν τον Σαμαρά, σκέφτηκαν ότι είναι καιρός να τον «ξυπνήσουν». Να κατάλαβαν, άραγε,τι ζημιά έκαναν;

Φαήλος Κρανιδιώτης: Αντώνη ξύπνα
Φαήλος Κρανιδιώτης: Αντώνη ξύπνα

Αρθρο -σαφή προειδοποίηση προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Φαήλος Κρανιδιώτης, στενός φίλος και συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά με τον τίτλο «Η Νέα Δημοκρατία έχει καταλάβει τι συμβαίνει στην κοινωνία;» και την επισήμανση «Εξω πάμε καλά, μέσα όμως;».
Ο κ. Κρανιδιώτης, απευθυνόμενος προσωπικά στον κ, Σαμαρά, μέσω του antinews.gr επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «είναι καλό να ανοίγεις διαύλους με το εξωτερικό για να πείθεις ότι είσαι σοβαρός μετρημένος και αξιόπιστος». Αλλά την ίδια στιγμή σημειώνει ότι «οι ξένοι δεν ψηφίζουν στην Ελλάδα ούτε ως ετεροδημότες».
Στην συνέχεια του άρθρου γίνεται σαφής αλλά έμμεση αναφορά για τα ψηφοδέλτια που θα πρέπει να καταρτίσει η Νέα Δημοκρατία με επισημάνσεις του τύπου: «το μήνυμα, για να θεωρηθεί αξιόπιστο, πρέπει να έχει αξιόπιστους μαντατοφόρους» και ότι χρειάζονται «κήρυκες με έξωθεν καλή μαρτυρία, αθώους του αίματος...».
Το πλήρες κείμενο του άρθρου του κ. Κρανιδιώτη:
Καλές είναι οι διευθετήσεις κορυφής. Να πείθεις ότι είσαι σοβαρός, μετρημένος κι αξιόπιστος. Γιατί οι Φράγκοι κι οι Αλαμανοί είχαν εδώ και καιρό μια τιμωρητική διάθεση μετά τα αεροπλανικά του ψηλού παιδιού από...

Υποκρισίες…


«Θέλει η………νά κρυφτεί καί η χαρά δέν τήν αφήνει», λέει μιά λαική παροιμία μας. Τήν θυμήθηκα διαβάζοντας τίς δηλώσεις τού κ. Παπαδημούλη, σχετικά μέ τήν παρέλαση τής 25ης Μαρτίου, τήν οποία τρέμει τό πολιτικό σύστημα μπάς καί γίνει τής… Θεσσαλονίκης, κι ακόμη χειρότερα.
Ο φόβος γιά τό γιούχα έχει σημάνει συναγερμό στήν κυβέρνηση η οποία μέσα από αλεπάλληλες συσκέψεις προσπαθεί νά αντιμετωπίσει ενδεχόμενες –εγώ σίγουρες τίς έχω- αποδοκιμασίες. Καί μεταξύ άλλων ζητάει κι από τά κόμματα νά τοποθετηθούν,καταδίκαζοντας από τώρα πιθανές βίαιες εκδηλώσεις.
Ας δούμε λοιπόν πώς αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ,ο οποίος πάντα εμπλέκεται (πώς τά καταφέρνει;) σέ αυτού τού είδους τίς αντιδράσεις , εδώ κολλάει καί η παροιμία τής εισαγωγής.
Δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης :«εμείς λέμε στούς πολίτες προκαταβολικά ότι έχουν κάθε δίκιο νά...

Όταν κριτική γίνεται… μοιρολόι, κυριαρχεί η εθνική γκρίνια

Όταν η κριτική μετατρέπεται σε μοιρολόι και αυτό με τη σειρά του σε εθνική γκρίνια, την οποία μεταφέρουν από μικροφώνου και από τα τηλεοπτικά παράθυρα άνθρωποι που δημιουργήθηκαν από τα συστήματα εξουσίας, είναι απολύτως φυσιολογικό οι πολίτες να διακατέχονται από μίσος και φθόνο κατά του πολιτικού συστήματος. Αυτό συμβαίνει σήμερα ενώ θα έπρεπε όλοι μαζί να ξεκινήσουμε για να ξαναφτιάξουμε το κράτος κοιτώντας μπροστά και όχι πίσω. Αντί λοιπόν να θρηνούμε και να αναζητούμε τα αίτια της τραγωδίας, θα ήταν χρησιμότερο η κριτική μας να έχει ένα και μόνο σκοπό. Πως, μέσα από τα δεδομένα που δεν αλλάζουν, να αλλάξουμε τις συνθήκες που μας οδήγησαν σ’ αυτά. Όταν όμως ξυπνάς το πρωί ακούγοντας ότι έρχεται το τέλος, το απόγευμα πληροφορείσαι ότι αναβάλλεται και το βράδυ πηγαίνεις για ύπνο με τη σκέψη ότι το τέλος δεν έχει… τέλος, τότε αυτός ο τόπος δεν έχει αρχή και τέλος. 

Οριστικό: 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου οι εκλογές...


 

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR

Οριστικό είναι ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές. Ασαφής είναι όμως ακόμη η ακριβής ημερομηνία. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δύο είναι πάντως οι εναλλακτικές ημερομηνίες που έχει μπροστά του ο Λουκάς Παπαδήμος. Η μία...
 είναι η 29η Απριλίου και η άλλη η 6η Μαΐου. 
Έχει αποκλειστεί η 13η Μαΐου ενώ εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να γίνουν ούτε στις 22 Απριλίου γιατί είναι η Κυριακή του Θωμά. 

Και άλλη αυτοκτονία συν- Έλληνα. Εσείς όμως συνεχίστε το «πάρτι διάσωσης» και μάλιστα...

...ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ!..


Ελλάδα 2012. Εντελώς, αγνώριστη. Παγωμένη εικόνα. «Σιβηρία»…
Γιγαντογραφία μαυρίλας, ανασφάλειας.
Απρόσκλητος «συγκάτοικος», παντού, ο φόβος. Όλες τις ώρες.
Καληνύχτα ελπίδα.
Ελλάδα σήμερα. Μαρτύριο.
Ο πόνος συνεχίζεται. Και όταν ο βασανιστής-δανειστής κάνει διάλειμμα…

γιαούρτι ή απουσία; ο ανθρωποβοσκός ‘Νταλάρας’ και το κοπάδι των θεατών

φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα
Μερικές φορές δυσκολεύομαι να επιλέξω τον τίτλο του σημειώματος. Όπως σήμερα. Τελικά, προτίμησα αυτό που διαβάζετε αντί του ‘από την αθλιότητα της συναυλίας στο γλέντι της παρέας‘.
Το Σάββατο που μας έρχεται, 17 Μαρτίου 2012, ο πάμπλουτος Νταλάρας, θα δώσει άλλη μια δωρεάν συναυλία, στην Ηλιούπολη, αν δεν κάνω λάθος. Τονίζω τις λέξεις αθλιότητα και γλέντι, πάμπλουτος και δωρεάν για να στρέψω την προσοχή μου, και τη δική σας,  στη σχέση που υπάρχει μεταξύ των μερών που συγκροτούν αυτά τα δύο αντιθετικά δίπολα. (Η λέξη δίπολο δεν έχει σχέση με τους πόλους αλλά με το όργωμα: δίπολο είναι αυτό που έχει οργωθεί δυο φορές αλλά σε αντίθετη φορά). Το βασικό μου όμως μέλημα είναι άλλο: είναι η διατύπωση απαντήσεων στα εξής ερωτήματα: τι  θα γίνει εάν δεν πάει κανείς στη συναυλία του προσεχούς Σαββάτου; Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο; Εάν δεν είναι, γιατί θα πάνε αυτοί και αυτές που θα πάνε; Τι θα έπληττε πιο καίρια τον Νταλάρα, το γιαούρτι ή η απουσία; Εάν η εκσφενδόνιση του γιαουρτιού είναι μια πρακτική διαμαρτυρίας, μήπως η διαμαρτυρία συντελεί στην ηρωοποίηση του γαιουρτουμένου καλλιτέχνη, πολιτικού, δημοσιογράφου, κλπ;
Ο Νταλάρας είναι πάμπλουτος διότι είναι ένας ικανότατος ανθρωποβοσκός, ένας ικανότατος δημιουργός ανθρώπινης αγέλης, όπως είναι η συναυλία, η οποία δεν είναι παρά μια μορφή κομμουνισμού της στάνης. Όλες οι συναυλίες, μηδεμιάς εξαιρουμένης – το τονίζω για...

H Αρετή: Ανεπαρκής και ανέφικτη. Ας την κάνουμε και περιττή. Πώς;

Του Γιώργου Ι. Κωστούλα

Το λέει ο Μπρεχτ: "Φτιάξτε έναν κόσμο, όπου η καλοσύνη και η εντιμότητα θα είναι περιττή...". Και... εμείς, παραφράζοντας τον Ντοστογιέφσκι: "Δεν μας λείπουν οι κανόνες που ορίζουν την καλοσύνη και την εντιμότητα, αλλά οι κανόνες, οι φραγμοί, οι θεσμοί που θα μας προτρέπουν -υποχρεώνουν σ΄ αυτές".
Ασφαλώς και ο τίτλος αναφέρεται στην ανάγκη για θεσμική θωράκιση της πολιτικής και δημόσιας ζωής της χώρας, ώστε η σωστή λειτουργία τους να εξασφαλίζεται ανεξάρτητα από την αγαθή προαίρεση, τις προθέσεις, τις επιθυμίες και βεβαίως τα συμφέροντα των πάσης φύσεως και επιπέδου λειτουργών τους.
Όπως μια ομάδα έξυπνων και ικανών ανθρώπων δεν κάνουν, από μόνοι τους, έναν αποτελεσματικό και καλοδιοικούμενο οργανισμό, έτσι και μια ομάδα ηθικών ατόμων δεν κάνουν έναν ηθικό και ευνομούμενο οργανισμό.
Το ίδιο: Όπως η γνώση, η επάρκεια και η ικανότητα των στελεχών και εργαζομένων, έτσι...

Ανάπτυξη: Μια όψιμη συζήτηση με ακατάλληλους χειριστές

* του καθηγητή Δημήτρη Μάρδα 

«H Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη για να αφεθεί να χρεοκοπήσει». Αυτό συμπέρανε εμπιστευτική έκθεση του IIF που κυκλοφόρησε μόλις λίγες ημέρες πριν, στα εμπλεκόμενα με το PSI θεσμικά όργανα της ΕΕ.
Όλα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας παρέμενε έστω και ελάχιστα θετικός. Το όποιο Μνημόνιο επηρεάζεται άμεσα από τον ρυθμό αύξησης της παραγωγής της χώρας. Αν είχαμε ρυθμό αύξησης της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών έστω κατά 0,5% για το 2011, όλα τα δεδομένα του Μνημονίου 2 θα ήταν διαφορετικά. 

Οι εταίροι μας σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ επισημαίνουν εδώ και καιρό τον υψηλό βαθμό αναποτελεσματικότητας που διακρίνει όλους τους εμπλεκομένους –βαρόνους της πολιτικής– στο σκέλος της ανάπτυξης. Στο πλαίσιο ενός πολιτικού πολιτισμού αδυνατούν λοιπόν να τους χαρακτηρίσουν άμεσα ως άκρως ανίκανους, οπότε χρησιμοποιούν πιο ευγενικές εκφράσεις. (Βλ. δηλώσεις Ρέσλερ για τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης)

Η χώρα ζει ένα μοναδικό αναπτυξιακό τέλμα, άσχετα αν λιμνάζουν 25 δις ευρώ...

Δεκτή έκανε η Εισαγγελία την μήνυση πολίτη που ζητά να συλληφθούν 6 πρώην βουλευτές για εσχάτη προδοσία!! Η μήνυση και τα ονόματα των έξι βουλευτών!!!


Γιώργος Αδαλής 

Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω! Την προηγουμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατατέθηκε και ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ και σύλληψης για Εσχάτη Προδοσία κατά, αυτή την φορά, ΕΞΙ (6) πρώην βουλευτών οι οποίοι παραιτήθηκαν από τις 9 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2012. 

Από το γραφείο της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δέχθηκαν να συσχετίσουν την δεύτερη αυτή αίτηση δίωξης και σύλληψης των 6 πρώην βουλευτών με την ήδη υποβληθείσα προ μηνών αίτηση κατά των πρώτων τριών η οποία έχει πλέον ανατεθεί σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών και συγκεκριμένα στον...

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΓΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Δεν ξέρω τι γίνεται με τους διαφόρους που βλέπω γύρω μου και μοιάζουν σαν να μην έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει σε χιλιάδες συμπατριώτες τους (ή πολύ απλά στα τέτοια τους...) αλλά εμείς μετατρεπόμαστε σε terminator!!
Στην αρχή καθόμασταν με το μπουφάν μέσα στο σπίτι γιατί δεν τη παλεύαμε με το κρύο χωρίς θέρμανση. Τώρα χαλαρά, κυκλοφορούμε με τη πιτζάμα χωρίς πρόβλημα και μάλιστα αν υπάρχει καπνός ανοίγουμε και τα παράθυρα να αερίζεται!
Ο άνθρωπος είναι πολύ πεισματάρικο πλάσμα. Τον βάζεις σε ένα γραφείο, τον αποκοιμίζεις με το χαζοκούτι, του κουνάς μπροστά στα μάτια μπιχλιμπίδια και χαντρίτσες και γίνεται ένα πειθήνιο πιθηκάκι γεμάτο χολιστερίνες ανίκανο ν΄ανέβει μια σκάλα.
Του τραβάς ξαφνικά το χαλί κάτω από τα πόδια και το ρίχνεις στη ζούγκλα. Και τότε φέρνεις στην επιφάνεια, σπάζοντας την διάφανη μεμβράνη του πολιτισμού, το αγρίμι που ποτέ δεν...

Ενα νόημα για την 25η Μαρτίου 2012

Οι Ελληνες καυχώνται για την ιστορία τους, αλλά συχνά την υπερερμηνεύουν, έτσι ώστε να την αδειάζουν από τις αντινομίες και τα οδυνηρά της διδάγματα, να την χρησιμοποιούν σαν γλυκαντική ουσία, παρηγορητική, σαν το sweetener που πρόσφερε αυτάρεσκα ο αντιπρόεδρος Βενιζέλος στους πιστωτές. Η υπερερμηνεία, η κατάχρηση, και τα κατοπτρικά ισοδύναμά τους, δηλαδή η άγνοια και η αποδόμηση της ιστορίας, λειτουργούν εντέλει καθ’ όμοιο τρόπο: αφαιρούν κάθε δυνατότητα αυτογνωσίας, αυτοπεποίθησης, αυτοδιάθεσης, αυτονομίας.
Η επέτειος του Ξεσηκωμού του 1821, που πρόκειται να εορταστεί σύντομα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ενωτικά και εμψυχωτικά για τους δοκιμαζόμενους Ελληνες του 2012. Αυτή θα έπρεπε να είναι η επιδίωξη των πολιτικών ηγετών πάσης αποχρώσεως, και ίσως έτσι συναντούσαν το λαϊκό αίσθημα και πρόσφεραν μια ψυχική παρηγοριά. Διότι, πέραν του υλικού ζόφου που απλώνεται πάνω σε όλο και ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού, η μεγαλύτερη ίσως ζημιά σήμερα είναι η απόγνωση, η έλλειψη πίστης, η ήττα που...

Κομματικά μέλη, οι πραιτωριανοί του καθεστώτος

sigentrosi_pasok
Τα κόμματα –ιδίως αυτά της εξουσίας- ανασυντάσσονται, αναδιοργανώνονται, καθορίζουν την τακτική τους, με μόνο σκοπό, την υφαρπαγή μιας νομιμοποίησης, δια μέσου των εκλογών, η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τον καταστροφικό τους ρόλο.
Ενώ οι ξένοι ήρθαν και ανέλαβαν  επίσημα τις θέσεις τους στην κατακτημένη χώρα, οι οπαδοί του ενός από τα δύο κόμματα εξουσίας, μαζεύτηκαν  σε μια από τις  πιο γελοίες  συναθροίσεις που έγιναν ποτέ,  με επίσημο σκοπό να εκλέξουν τον αρχηγό τους.
Θα περίμενε κανείς, πως μετά απ΄όσα έκαναν, μετά από την  πλήρη παράδοση της χώρας, στους Ευρωπαίους κατακτητές της,  θα  τους είχε μείνει ελάχιστη αιδώ, ώστε να αυτοδιαλυθούν. Είναι το λιγότερο...

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Θα κλείσουμε τα οδοφράγματα



Αρχιεπίσκοπος: Θα κλείσουμε τα οδοφράγματα''Θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τα οδοφράγματα'', δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, που ζήτησε από τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών των χωρών μελών της ΕΕ στην Κύπρο να ασκήσουν επιρροή ώστε να τους επιτραπεί να επισκευάσουν άμεσα την αψίδα του ναού του Μοναστηρίου του Αποστόλου Ανδρέα, η οποία κινδυνεύει.

Μιλώντας στους Πρέσβεις στο πλαίσιο γεύματος στην Αρχιεπισκοπή, ο Χρυσόστομος Β εξήγησε ότι η πέτρα που στηρίζει την αψίδα, η οποία ονομάζεται ''κλειδί'', έχει φύγει από τη θέση της και εάν δεν επιδιορθωθεί υπάρχει κίνδυνος η αψίδα να καταρρεύσει και μαζί της ένα μέρος του ιερού βήματος.

''Δεν χρειάζεται πάνω από μια ώρα όταν ο χτίστης έχει μια πτυσσόμενη σκάλα που μέσα σε πέντε λεπτά στήνεται και χρειάζεται μισός κουβάς, μισή σίκλα πυλός για να στερεώσουμε την πέτρα εκείνη, να μην υποχωρήσει, γιατί δεν ξέρει κανείς πότε θα υποχωρήσει''. Η όλη εργασία δεν χρειάζεται ούτε μελέτη, ούτε προσφορές, πρόσθεσε, αλλά - σημείωσε - ο χτίστης και ο μηχανικός της Αρχιεπισκοπής μπορούν ''να τακτοποιήσουν...

Θεαματική αναβάθμιση της Ελλάδας από τον Fitch Εξακολουθεί όμως να θεωρεί πολύ μεγάλο τον κίνδυνο χρεοκοπίας.



Θεαματική αναβάθμιση της Ελλάδας από τον Fitch
Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας κατά έξι βαθμίδες προχώρησε ο οίκος Fitch. 
Κατατάσσει πλέον την Ελλάδα στην κατηγορία Β- από την κατηγορία περιορισμένης χρεοκοπίας (RD).
Ο οίκος τονίζει μάλιστα ότι οι προοπτικές αξιολόγησης είναι σταθερές και ότι η ανταλλαγή του χρέους έχει βελτιώσει το προφίλ εξυπηρέτησης του χρέους. 
Παράλληλα σημειώνει ότι έχει μειωθεί ο κίνδυνος να επανέλθουν οι δυσκολίες αποπληρωμής. 
Ο λόγος της αναβάθμισης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο οίκος στον επίσημο ιστότοπό του, είναι...

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ

Μεγάλο ξένο τραπεζικό γκρουπ πουλάει περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα

Picture 0 for Μεγάλο ξένο τραπεζικό γκρουπ πουλάει περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα
Μία πληροφορία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό χρηματιστηριακό λόμπι, δεν διαψεύδεται από πουθενά και γεννάει ερωτηματικά για το αύριο...
14 Μαρ 2012 - 05:00
Η πληροφορία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό χρηματιστηριακό λόμπι και δεν διαψεύδεται από πουθενά.  
Τι υποστηρίζει; Ότι χρηματιστηριακή εταιρεία, η οποία ανήκει στο γκρουπ μεγάλης ξένης...