Σελίδες

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Το ΕΔΗΚ καλεί σε ενότητα τις αντιδιζωνικές δυνάμεις


Οι συνεχιζόμενες διεργασίες και αλχημείες του αγγλο-τουρκο-προσκυνημένου εκκλησιαστικό-πολιτικού κατεστημένου της Κύπρου για τις προεδρικές εκλογές , φέρουν όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα και υποκόμματα της παρακμής και της διαφθοράς να εμμένουν , αναφορικά με το κυπριακό , στην κοινή γραμμή που ορίσθηκε στην συνεδρίαση του λεγομένου εθνικού συμβουλίου τον Σεπτέμβρη του 2009.
Αυτή η γραμμή ορίζει ως βάση της επιδιωκόμενης λύσης , την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και την αποστρατικοποίηση.
Αυτή η γραμμή είναι καταστροφική για την πατρίδα και για το έθνος γενικότερα .

Γεωργία: στην επαρχία στρέφονται 1,5 εκατ. Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς


Πάνω από ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενδιαφέρονται να επιστρέψουν στην περιφέρεια και να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Δριβελέγκας, κατά την υπογραφή των πρώτων συμβάσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης για την Κεντρική Μακεδονία.

Η διαδικασία μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης ξεκίνησε πριν από είκοσι εβδομάδες σε 17 περιφερειακές ενότητες, σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι νέες μισθώσεις γης δημοσιεύονται κάθε Πέμπτη στη σελίδα τού ΟΠΕΚΕΠΕ στο Διαδίκτυο...
Τα πρώτα συμβόλαια μίσθωσης αγροτικής γης σε 14 δικαιούχους στη Θεσσαλονίκη
Η διανομή των πρώτων συμβολαίων μίσθωσης γεωργικής και κτηνοτροφικής  γης σε 14 δικαιούχους στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε...

Ο ΓΥΙΟΣ ΤΟΥ «ΜΕΓΑΛΟΥ» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΨΗ ΠΟΥ ΤΗΝ 10ετια 1970 ΔΙΕΦΗΜΙΖΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ «ΒΗΜΑΤΟΣ» ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ (με το αζημίωτο βέβαια)...


ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΤΗΝ... ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ...!!! ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΚΑΨΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...!!!

Ο Παντελής Καψής, Υπουργός Επικρατείας του Παπαδήμου και αδελφός τού συμπαθέστατου δημοσιογράφου του Mega, Μανώλη Καψή ( Εδώ οι γνώμες διϊστανται ποιός είναι... εξυπνότερος), θα παραιτηθεί, μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές γιά να κατέλθει ως Υπ. Βουλευτής με το Πασοκ.
Βέβαια η παραιτησή του ήταν δεδομένη αφού με την ένερξη της προεκλογικής περιόδου την θέση του Κυβερνητικού εκπροσώπου είθισται να την καταλαμβάνει πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης.
Δεν ξέρουμε αν θα μπεί στό Επικρατείας όπως βάσιμα υποψιαζόμαστε ή θα διακινδυνεύσει τον σταυρό.
Πάντως σας ενημερώνουμε για την μελλοντική τύχη και τα πολιτικά σχέδια αυτού του ανυπέρβλητου και πανέξυπνου πολιτικού ανδρός, διότι αντιλαμβανόμαστε ότι σας απασχολει και υπάρχει κίδυνος να χάσετε τον ύπνο σας.
Ελπίζουμε όχι και την ορεξή σας...!!!

Η μέρα της εθνικής ντροπής


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣΑπό… του χρόνου, το ιστορικό ημερολόγιο θα προσθέσει στις διακριτές αναφορές και αναμνήσεις του, τη 19η Μαρτίου του 2012, ως την ημέρα της εθνικής ντροπής. Την ημέρα που η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα του σύγχρονου και θεωρητικά πολιτισμένου κόσμου, η οποία χρεοκόπησε στα χαρτιά. Και όσοι είχαν ποντάρει στα CDS της χρεοκοπίας αυτής, συμμετείχαν σε διεθνή δημοπρασία, προκειμένου να εισπράξουν τα κέρδη τους.
Στη σημερινή δημοπρασία των CDS λοιπόν, θα περισσεύει ο ενθουσιασμός όσων είχαν ποντάρει στην εθνική δυστυχία μιας χρεοκοπίας. Και φυσικά, δεν έμειναν άπραγοι όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά φρόντιζαν, κινώντας τα κατάλληλα νήματα στο παρασκήνιο, να προκαλούν...

Στον Καμμένο προσχώρησε ο Ζώης. "Ματώνει" η ΝΔ

Την προσχώρησή του στους Ανεξάρτητους έλληνες ανακοίνωσε ο Χρήστος Ζώης κάνοντας παράλληλα επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά.Η ανακοίνωση της προσχώρησής του:
«Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αποφάσισε, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η ψηφοφορία του 2ου μνημονίου, τη διαγραφή μου απ’ την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. αλλά και από την ίδια τη Ν.Δ. Έτσι, με μία ψυχρή, κυνική και αντιδημοκρατική απόφαση, εκδιώχθηκα από το κόμμα που υπηρέτησα απ’ τα μαθητικά μου χρόνια» ανέφερε, ενώ υποστήριξε ότι « μία κλειστή ομάδα γύρω από την ηγεσία υπέδειξε αλλαγή πορείας και πολιτικής χωρίς να ερωτηθούν ποτέ τα αρμόδια όργανα του κόμματος» και ότι «υιοθετήθηκε η ρητορική της καταστροφής και του τρόμου και αντιγράφηκε το καταδικασμένο απ’ την κοινωνία μοντέλο ΠΑΣΟΚ».

Ο Γιωργάκης έγινε πρόεδρος σαν «μεσσίας» και φεύγει σαν… παρίας, με σκυμμένο κεφάλι, χωρίς να καταφέρει να σηκώσει το βάρος του ονόματος και της ιστορίας που κληρονόμησε!


8 Φεβρουαρίου 2004. Με τον αέρα του μεγάλου ηγέτη που του χάρισαν οι 1.000.000 ψηφοφόροι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη νέος πρόεδρος του κόμματος και μετακόμισε στην ιστορική Χαριλάου Τρικούπη. Βουλευτές και κομματικά στελέχη τον βλέπουν ως τον «Μεσσία» που δύναται να ξαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην κορυφή της πολιτικής πυραμίδας της χώρας και να εξασφαλίζει στο κόμμα την παλιά του αίγλη.

10 Μαρτίου 2012. Ο Γιώργος Παπανδρέου, που ουσιαστικά έχει ήδη παραιτηθεί από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ή καλύτερα τον έχουν.. παραιτήσει- ετοιμάζεται μετά το τέλος της Εθνικής Συνδιάσκεψης να μαζέψει κακήν κακώς τα πράγματά του από τα γραφεία του κόμματος έπειτα από σωρεία λανθασμένων χειρισμών που οδήγησαν την χώρα στη σύναψη δύο δανειακών συμβάσεων, την κοινωνία στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης και το ΠΑΣΟΚ στα χαμηλότερα...

Η «ευρωπαϊκή» πολιτική είναι μια τετραπλή καταστροφή.Το τέλος της κρίσης είναι ακόμη μακρυά


1aaaΓράφουν οι : Gerard Filoche, Jean-Jacques Chavigné

Πρόκειται για κατάλυση της δημοκρατίας, όπως έχει  αναλυθεί σε προηγούμενο άρθρο. Μια σχεδιασμένη κοινωνική καταστροφή με σχέδιο για τη διάλυση της κοινωνίας, όπως επανειλημμένα επιβλήθηκε  στον ελληνικό λαό.
 Πρόκειται για μια οικονομική καταστροφή από τη στιγμή που τα σχέδια  αυτά βυθίζουν την Ελλάδα σε μια όλο και βαθύτερη ύφεση.

Οικονομική καταστροφή, τελικά, διότι το δημόσιο έλλειμμα στην Ελλάδα αυξάνεται ετησίως κατά 6 ή 7%, σε αντίθεση με τους στόχους της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της τρόικα, η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές το 2015.
Αυτό είναι εντελώς γελοίο. Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε οι χρηματοπιστωτικές αγορές να απαιτήσουν από την Ελλάδα , επιτόκια αντίστοιχα της τάξης του 5% για την απόκτηση ομολόγων, που θα εξέδιδε,  για να αποπληρώσει...

Ευ. Βενιζέλος: Αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ έχοντας μακριά του την κοινωνία Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει και τυπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε λίγα λεπτά  και μετά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό θα ακολουθήσει μία μίνι τελετή παράδοσης παραλαβής από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θα υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, δήλωσε έτοιμος να ηγηθεί μιας συλλογικής προσπάθειας για την αναγέννηση του κόμματος.

«Κλείνοντας το μάτι» στους διαγραφέντες ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μια προσπάθεια «που δεν θα αφήνει κανέναν απ’ έξω».

Την ίδια ώρα στην Ιπποκράτους εμφανίζονται ικανοποιημένοι, αφού εγκαίρως έθεσαν...

Θεότυφλοι οι υπουργοί...


 Του Μάκη Κουρή


Δεν βλέπουν τι γίνεται κάτω από τα πόδια τους

Η διαφθορά, οι μίζες, οι μαϊμού ανάπηροι και οι τυφλοί ανοιχτομάτηδες δεν έγιναν από... Αρειανούς υπουργούς...

Όταν ο γάτος είναι κλεισμένος στο σπιτάκι του, φυσικό είναι να χορεύουν τα ποντίκια... Κι αυτό συμβαίνει με τους υπουργούς όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής.

Και όποιος υπουργός έχει αντίθετη άποψη, απόδειξη χειροπιαστή είναι η σύλληψη δύο στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας την ώρα που έπαιρναν τη μίζα (κάπως ακριβούτσικη, 700.000 ήταν το... κασέ!), για να εγκρίνουν σε επιχειρηματία την επιδότηση που ΔΙΚΑΙΟΥΤΟ, για την ξενοδοχειακή επένδυση που έκανε.

Στον ύπνο πιάστηκε η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, που έχει βέβαια το ελαφρυντικό ότι μόλις λίγες μέρες ανέλαβε το τιμόνι του υπουργείου. Ακολούθησε κι αυτή τον ίδιο...

Τι συμβαίνει τελικά με την ΠΓΔΜ;

της Kassandra

Άλλη μια σύνοδος του ΝΑΤΟ, αυτή που πρόκειται να γίνει τον Μάιο στο Σικάγο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι θα γίνει χωρίς ούτε καν να τεθεί θέμα συζήτησης για ένταξη της ΠΓΔΜ στους κόλπους της βορειοατλαντικής συμμαχίας, ούτε ακόμα και με την προσωρινή ονομασία της χώρας. Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης Γκρούεφσκι για την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης που ήταν υπέρ των Σκοπίων και ζητούσε από την Ελλάδα να σεβαστεί την Ενδιάμεση Συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, και να μην ξανα-μπλοκάρει την ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς δεν χρησίμευσε στα Σκόπια. (Όπως είχαμε γράψει η απόφαση του δικαστηρίου δεν ήταν δεσμευτική, έχει μόνο συμβολική σημασία, και σίγουρα δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι). (1)
Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε ότι ( η ΠΓΔΜ) δεν είναι στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας και δεν προβλέπεται στη διαδικασία της διεύρυνσης και της αποδοχής νέων     μελών. «Όλες οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ λαμβάνονται με τη συναίνεση και αυτή περιλαμβάνει και την Ελλάδα», είπε και ξεκαθάρισε ότι η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να λάβει πρόσκληση για ένταξη εάν δεν υπάρξει αμοιβαία λύση στο όνομα με την Ελλάδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Πολ Γουόλερς, επεσήμανε ότι...

Αντί για “συγκυβέρνηση”… Εξεταστική


Την ώρα που τα παραδοσιακά ΜΜΕ προσπαθούν να περάσουν την εικόνα ενός ΠΑΣΟΚ που… άλλαξε και ανακάμπτει, με αφορμή την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του, τα social media και το διαδίκτυο κάνουν πάρτι. Μια «αντιπαράθεση» που είναι ενδεικτική της κατάστασης η οποία διαμορφώνεται σήμερα στη χώρα, και επιβεβαιώνει ότι τα παλαιά ΜΜΕ έχουν προ πολλού χάσει την κυρίαρχη θέση που κατείχαν, αναφορικά με την καθοριστική άσκηση επιρροής στην κοινωνία και τις μάζες.
Κάπως έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία επιμένουν πολιτικά. Και ξεκαθαρίζουν σε...

Όλοι την Κυριακή στην 5η Λεωφόρο για την παρέλαση


Νέα Υόρκη.- Με τη μεγάλη εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, την Κυριακή 25 Μαρτίου, για πρώτη φορά ανήμερα της εθνικής επετείου, κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης και της ευρύτερης τριπολιτειακής περιοχής, για την 191η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Η τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση θα γίνει σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία και των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που έρχονται και φέτος από την Ελλάδα για την παρέλαση, την ερχόμενη Πέμπτη στις 7:30 το βράδυ στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.
Η παρέλαση αναμένεται να ξεκινήσει στη 1:30 μ.μ, από την 64η έως την 79η οδό και θα μεταδοθεί ζωντανά για έκτη χρονιά φέτος από το Channel 9 του δικτύου FOX, από τις 2 -4 το απόγευμα.
Εκατό ομογενειακοί φορείς, (κοινότητες, σχολεία, σύλλογοι, οργανισμοί) είχαν δηλώσει συμμετοχή μέχρι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μαζί με 47 άρματα.
Τελετάρχης θα είναι ο φιλέλληνας Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Ιερσέης Ρόμπερτ Μενέντεζ, ως «επίτιμος» τελετάρχης θα παραστεί ο Ολυμπιονίκης της Αρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, ενώ το κεντρικό...

Πώς εξαφανίστηκε η υπόθεση Proton Bank Μία υπεξαίρεση, μία είδηση, μία τράπεζα και οι εραστές της (ΜΜΕ)



Πριν από 200 χρόνια ο Τόμας Τζέφερσον έλεγε πως «οτιδήποτε δημοσιεύεται σε μια εφημερίδα δεν μπορεί εύκολα να γίνει πιστευτό γιατί ακόμα και η αλήθεια γίνεται ύποπτη όταν τη μεταφέρεις με μολυσμένο όχημα».  

Σήμερα όμως με τα τεχνολογικά όπλα και τη γενικευμένη καχυποψία όλοι μας κατά βάθος πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε την είδηση ανάμεσα από το περίβλημά της αρκεί να διασταυρώσουμε πηγές και πληροφορίες.

Σε έρευνά της στην Ελευθεροτυπία χθες, η ρεπόρτερ Αριστέα Μπουγάτσου αποκαλύπτει ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες ερευνά σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank – του γνωστού επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η αρχή διατάζει μάλιστα το πάγωμα κίνησης των λογαριασμών, των μετοχών αλλά και της ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία.

Το νέο είναι προφανώς συνταρακτικό. Μια τράπεζα που λειτουργεί υπό το ρυθμιστικό πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδας και τις εγγυήσεις του ελληνικού κράτους φαίνεται να λειτουργεί ως πλυντήριο μαύρου χρήματος, ενώ επιπλέον ως υπεύθυνος εμφανίζεται ένας από τους πλέον προβεβλημένους  επιχειρηματίες που δρουν στην ελληνική αγορά (ή δρούσαν τουλάχιστον μέχρι πολύ πρόσφατα) – ο οποίος μάλιστα έχει...

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΣ !

Ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι έχει ήδη καταλήξει στα πρόσωπα τα οποία θα συνθέσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας
Ο κ. Σταύρος Δήμας θα είναι επικεφαλής- όπως ήδη έχει γράψει το newpost.gr- αφού προορίζεται για πρόεδρος της Βουλής. Ο γιός του κ. Δήμα χάριν της παραδόσεως θα είναι υποψήφιος στην Κορινθία.
Το δεύτερο πρόσωπο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης ο οποίος μετά από συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά δεν κατέθεσε σχετική πρόταση για υποψηφιότητα.
Στη Τρίτη θέση φημολογείται ότι θα καταλάβει ο εκπρόσωπος Τύπου τους κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης.
Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι εάν βρεθεί λύσει για την θέση του Εκπροσώπου προκειμένου να εξυπηρετήσει με καλές πιθανότητες τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας τότε ο κ. Μιχελάκης θα είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών, εάν τελικώς δεν εξευρεθεί ο κατάλληλος τότε θα είναι οριστικά στην λίστα του Επικρατείας.
Το τέταρτο πρόσωπο το οποίο θα έχει και πιθανότητα εκλογής δεν έχει προς το παρόν διαρρεύσει.

Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ στην οικονομία

Ψάχνουν για άλλα 14 δις ευρώ 
Σοφία Βούλτεψη
Την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο αξίωμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ γιορτάζουν στην Ιπποκράτους, όπου, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι, πανηγυρίζουν επίσης και για τη μεγάλη συμμετοχή (πάνω από 200.000 άτομα), που πάντως ουδεμία σχέση έχει με προηγούμενες συμμετοχές, που είχαν φθάσει το ένα εκατομμύριο. 

Ο πήχης των προσδοκιών είχε άλλωστε τοποθετηθεί χαμηλά, ενώ από σήμερα η χώρα αποκτά νέο υπουργό Οικονομικών και ο Γ. Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν για το ΠΑΣΟΚ – αλλά όχι και για τη Σοσιαλιστική Διεθνή, όπου μπορεί να παραμείνει στην προεδρία ως επίτιμος πρόεδρος του κινήματος. 

Πάντως, η ευφορία δεν μπορεί να κρύψει την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που μιλά για την ανάγκη εξοικονόμησης 14 δις ευρώ (περίπου 7% του ΑΕΠ), ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2013 και 2014! 

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, που θεωρεί ότι για την Ελλάδα τα δις είναι…

‘το άλογό μου έγινε ένα δεμάτι άχυρα’


φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα
Με το σημερινό σημείωμα θα σχολιάσω το δράμα του Κυρίου Ευάγγελου  Βενιζέλου έχοντας κατά νου   το θεατρικό έργο του Κρίστοφερ Μάρλοου ‘Δόκτωρ Φάουστους’, από το οποίο και ο τίτλος (4η πρ., 5η σκ.). Ο Μάρλοου γεννήθηκε το 1564, τη χρονιά που γεννήθηκε κι ο Σέξπειρ, και πέθανε (τον μαχαίρωσαν σε μια ταβέρνα) το 1593, δεν είχε πατήσει τα τριάντα, όταν άρχισε να λάμπει το άστρο του Σέξπυρ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι εάν ζούσε θα είχαμε μια πολύ διαφορετική εικόνα για τον Σέξπυρ, τόσο ιδιοφυής δραματουργός ήταν.
Ο ‘Δόκτωρ Φάουστους’ είναι μια τραγωδία της απόγνωσης. Εάν προσεγγίζω το δράμα του Βενιζέλου υπό το πρίσμα αυτής της τραγωδίας, το κάνω επειδή εντοπίζω κάποια κοινά σημεία μεταξύ του Φάουστους και του Βενιζέλου. Κατά συνέπεια, η ουσία του δράματος του Βενιζέλου είναι η απόγνωση. Θα μου πείτε βέβαια ότι ο Κύριος Βενιζέλος δεν έχει ενοχές διότι ως καλός Κύριος που είναι γνωρίζει ότι η ενοχή είναι αδυναμία και δειλία. Πολύ ωραία. Εγώ σημερα θα δείξω ότι δεν γίνεται να μην συντριβεί κάτω από τα ερείπια της δύναμής του, της Ισχύος Του.
Ένας έμπορος αλόγων πλησιάζει τον Φάουστους (πρ. 4, σκ. 5) και του ζητάει να αγοράσει ένα άλογο το οποίο έχει την ικανότητα να μην κουράζεται. Ο Φάουστους δέχεται να...

Το ιδεολόγημα της αξιοκρατίας και η αναπαραγωγή των ελίτ


Την περασμένη Δευτέρα, (12/3), εμφανίστηκε στους Times της Ν. Υόρκης ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο υπό τον τίτλο «Η αναπαραγωγή των προνομίων», το οποίο αποδεικνύει με εντυπωσιακά στοιχεία αυτό που όλοι υποπτευόμασταν, πώς δηλαδή η ανώτερη εκπαίδευση στις ΗΠΑ περιορίζεται ολοένα και περισσότερο στα πλέον προνομιούχα κοινωνικά στρώματα, τα οποία και αναπαράγει.

«Αντί να ωθεί, όπως το ελατήριο, την κοινωνική κινητικότητα, όπως συνέβαινε τις πρώτες δεκαετίες μετά τον Β! παγκόσμιο πόλεμο, η πανεπιστημιακή μόρφωση σήμερα ενισχύει την ταξική διαστρωμάτωση, με την συντριπτική πλειοψηφία των αμερικανών 25 έως 29 ετών που κατέχουν πανεπιστημιακό δίπλωμα να προέρχονται από οικογένειες με εισόδημα πάνω από το διάμεσο».

Συγκεκριμένα, το 74% των αμερικανών που φοιτούν στα λεγόμενα «ανταγωνιστικά» πανεπιστήμια, όπως το Harvard, Emory, Stanford κλπ, προέρχονται από οικογένειες που κατατάσσονται στο ανώτατο εισοδηματικό κλιμάκιο, ενώ μόνο το 3% εξ αυτών προέρχεται από οικογένειες που βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα της...

ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΟΥΤΕ 50.000 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ 200000

Χιλιάδες ψηφοφόροι του Πασόκ προσήλθαν στις κάλπες
για να εκλέξουν το νέο αρχηγό...

Μόνοι τους έλεγαν πρίν από την ψηφοφορία (Κουκουλόπουλος στον Παπαπαναγιώτου στην εκπομπή του Ράδιο 9 "Τί τρέχει" στο 39.40 λεπτό) ότι όταν είχαν πεί για 1.000.000 εκλέκτορες γιά τον ΓΑΠ στην πραγματικότητα ήταν 450000-500.000.
Έτσι και τώρα λένε αισχρά ψέμματα (έχοντας αγοράσει με τις παλέτες χρημάτων του Rothschild όλους τους σταθμούς και τους δημοσιογράφους) για τον αριθμό που ψήφισε τον Μπενίτο.
 Θέλουν να μας πούν ότι το 5% του λαού πήγε να ψηφίσει τον δωσίλογο που μας έθαψε με το 2ο μνημόνιο;
ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ!!!
Θα σας μαυρίσει ο λαός, θα σας δικάσει
και θα σας κρεμάσει!!!

Ασκήσεις ισορροπίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης


Οι στρατηγικές στην Εποχή των Ανακατατάξεων

Η κεντρική πρόκληση των ΗΠΑ τις επόμενες δεκαετίες είναι να εκσυγχρονιστεί, προωθώντας παράλληλα μία ευρύτερη Δύση και ενισχύοντας μια σύνθετη ισορροπία στην Ανατολή, η οποία θα συνάδει με το αυξανόμενο παγκόσμιο status της Κίνας. Η επιτυχία των ΗΠΑ στην προσπάθεια επέκτασης της Δύσης, καθιστώντας την τήν πιο σταθερή και δημοκρατική ζώνη του κόσμου, θα έχει ως αποτέλεσμα την αναζήτηση ενός συνδυασμού ισχύος αλλά με αρχές και αξίες. Μια συνεργατική, ευρύτερη Δύση - που θα επεκτείνεται από την Βόρειο Αμερική και την Ευρώπη μέσω της Ευρασίας (βάζοντας στους κύκλους της περιστασιακά τη Ρωσία και την Τουρκία), ως την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα - θα ενισχύσει την ελκυστικότητα των βασικών αρχών της Δύσης και σε άλλες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη σταδιακή ανάδειξη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής πολιτικής κουλτούρας.
Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εμπλέκονται συνεργατικά στην οικονομικά δυναμική αλλά πιθανότατα και γεμάτη αναταραχές Ανατολή. Αν οι ΗΠΑ και η Κίνα μπορούν να αλληλοβοηθηθούν σε πολλά ζητήματα, οι προοπτικές σταθεροποίησης στην Ασία θα...

Aκέφαλη η πατριωτική πλειονότητα


Χρήστος Γιανναράς
Aν από τις επερχόμενες εκλογές προκύψει πρωθυπουργός ο κ. Aντώνης Σαμαράς, θα είναι ο τέταρτος, σε συνεχή διαδοχή, κυβερνήτης της χώρας (μετά από τους K. Σημίτη, K. Kαραμανλή και Γ. A. Παπανδρέου) δίχως κοινωνική σταδιοδρομία άλλη έξω από την επαγγελματική πολιτική. Mπορεί κάποιοι από τους τέσσερις να εργάστηκαν για μικρό διάστημα σε διαφορετικές βιοποριστικές απασχολήσεις, αλλά δεν σταδιοδρόμησαν εκεί, οι ικανότητες και τα προσόντα τους δεν δοκιμάστηκαν στον κοινωνικό στίβο, δεν ήταν αυτός που τους ανέδειξε ικανούς για μπροστάρηδες στο πολιτικό πεδίο.
Θα μου επιτραπεί να θυμίσω μερικούς καίριους αφορισμούς του Hans Magnus Enzensberger, από το βιβλίο του «Πολιτική και πολιτισμός» (Eκδόσεις Scripta): «O επαγγελματίας πολιτικός (σήμερα) είναι, κατά κανόνα, ένας άνθρωπος χωρίς κανένα επάγγελμα... Δεν θα ήταν κακεντρέχεια να ισχυριστεί κανείς ότι η πολιτική (στις μέρες μας) συνιστά την άρνηση κάθε σοβαρής επαγγελματικής απασχόλησης... Mε συνέπεια την πλήρη κοινωνική περιθωριοποίηση του πολιτικού... Όσο υψηλότερα ανέρχεται στην κομματική ιεραρχία, τόσο ριζικότερα κόβονται οι σχέσεις του με την κοινωνία... Δεν του επιτρέπεται να μείνει ούτε στιγμή μόνος, ενώ ταυτόχρονα αποκλείεται από κάθε φυσιολογική ανθρώπινη επικοινωνία...

Kοντοπυράκης καθίζει Παπακωνσταντίνου στο εδώλιο


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, αν δεν τον σώσουν οι ξένοι, πάνε ... τρέχοντας προς το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για την πλαστογράφηση-τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος της χώρας: Σε μια συγκλονιστική δήλωση ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Μανώλης Κοντοπυράκης στην Real News, αποκαλύπτει ότι επρόκειτο περί προειλημμένης απόφασης να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ και την χρεοκοπία μέσω του τεχνητού φουσκώματος των ελλειμμάτων.

Μετά το άδειασμα από τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους Πέτρο Χριστοδούλου και, βεβαίως, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιώργο...

Κι όμως! Ο Σαμαράς τρίβει τα χέρια του με τη συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ...


Γιατί η ΝΔ χάρηκε με τις "200.000" που πήγαν να ψηφίσουν τον Βενιζέλο. Το ένα χέρι νίβει τ' αλλο, τώρα, με τα δύο κόμματα εν όψει των εκλογών

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Το πρώτο σκέλος του σεναρίου εκτελέστηκε κανονικά και με το παραπάνω. Στο ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν να έχουν ψηφίσει πάνω από 200.000 άνθρωποι. Σε τέτοιες συνθήκες, γενικά και ειδικά, το νούμερο είναι τεράστιο. Καμιά σημασία δεν έχει το ποσοστό που πήρε ο Βενιζέλος. Σημασία έχει ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συσπειρώνεται. Αλήθεια ή ψέμματα επίσης μικρή σημασία έχει. Σημασία έχουν οι εντυπώσεις. Και την ώρα που οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν στο 8-10%, οι εικόνες με τις ουρές να ψηφίζουν, αλλάζουν το σκηνικό. 
Νομίζετε ότι αυτό "τρόμαξε" την ΝΔ; Όχι φυσικά. Κι ας άρχισαν δήθεν οι Μιχελάκηδες να ....αποδομούν τον κ. Βενιζέλο. Εδώ αρχίζει το δεύτερο...

ΚΥΠΡΟΣ: Η παλιά δοκιμασμένη πρακτική των φαιστικών και κομμουνιστικών καθεστώτων σε πλήτη εφαρμογή...


“Καρφώνω, καρφώνεις, καρφώνει”: Το νέο στάδιο της πολιτικής πρακτικής (του Σάββα Παύλου)

Ο ξάδελφος μου ο Ανδρέας δεν χωνεύει τους γείτονες μας Δεμαρίτες. Κάθε λίγο και λιγάκι θα εκτοξεύσει εις βάρος τους ένα βαρύ χαρακτηρισμό, ένα σύνθημα κατεδαφιστικό και απαράδεκτο. Άνθρωπος εγώ της ηπιότητας και του πολιτικώς ορθού, τον ελέγχω και του κάνω αρκετές συστάσεις και παρατηρήσεις για τη νοοτροπία του. Ότι αναπαράγει αντιθέσεις και μίσος μεταξύ των γειτονικών χωριών και ότι οι κάτοικοι της γενέτειράς μας, της μοναδικής Ερυθροτερμινθίας, πρέπει, επιτέλους, να σταματήσουν όλα αυτά, να πάψουν να αναπαράγουν τις προκαταλήψεις και την καλλιέργεια μίσους για να φτάσουμε σε ένα “νέον στάδιον δόξης λαμπρόν”, της συνεργασίας και της ειρηνικής συμπόρευσης των ομόρων κοινοτήτων.
Όμως αυτός επιμένει και αραδιάζει διάφορα επιχειρήματα εναντίον  της νοοτροπίας των κατοίκων του γειτονικού χωριού,, την οποία θεωρεί ξεπερασμένη και παλαιολιθική, κυρίως επιμένει για τη στάση τους στο αγροτικό πρωτάθλημα όταν αντί να κλωτσούν την μπάλα κλάδευαν τα πόδια των δικών μας και όταν πηγαίναμε να διαμαρτυρηθούμε ήταν έτοιμοι να ορμήσουν για ξύλο, πολύ ξύλο. Παιδί, ήμουν παρών, μου τονίζει, όταν όρμησαν μέσα στο γήπεδο και διέκοψαν τον αγώνα, αναγκαστήκαμε να μπούμε στο λεωφορείο για να φύγουμε άρον άρον κι αυτοί περικύκλωσαν το όχημα και το γρονθοκοπούσαν.
Είναι λοιπόν αμετανόητος γι’ αυτό και προσπαθώ να βρω το τηλέφωνο του κ. Τριμικλινιώτη για να τον καρφώσω. Εύχομαι ο κ. Τριμικλινιώτης, που σε σχετική εκπομπή έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου του και ζήτησε οι στρατιώτες να καρφώνουν τους αξιωματικούς τους που αναφέρονται και συνθηματολογούν με αντιτουρκική νοοτροπία, να τον παραλάβει και αυτόν.
Για να αφήσουμε όμως τα ευτράπελα και παιγνιώδη. Οι μελετητές και...

Ο Γρηγόρης, ο Βαγουρής και ο Θεόφιλος


Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Μάρτιος είναι σημαντικός μήνας για ολόκληρο τον Ελληνισμό, αφού εκτός από την έναρξη του αγώνα για την Εθνική μας Παλιγγενεσία, το μήνα αυτό έχασαν τη ζωή τους, αγωνιζόμενοι για τα εθνικά ιδανικά και για την πατρίδα τρεις σημαντικοί ήρωες του Κυπριακού Αγώνα.

Ο πρώτος ήταν ο Γρηγόρης Αυξεντίου, πρωτοπαλίκαρο και υπαρχηγός του στρατηγού Γρίβα και της ΕΟΚΑ, ο οποίος ήταν ίσως ο πιο τυχερός από τους τρεις, αφού πρόλαβε και αγωνίστηκε επί τρία ολόκληρα χρόνια για την ελευθερία, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των Άγγλων. Ήταν 3 Μαρτίου 1957, όταν οι Άγγλοι αποικιοκράτες, αφού ανακάλυψαν το κρησφύγετο του ‘Ζήδρου’, όπως ήταν ένα από τα ψευδώνυμα του Γρηγόρη Αυξεντίου, κοντά στη Μονή Μαχαιρά, το περικύκλωσαν με ειδικές δυνάμεις, τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα, καλώντας τον Κύπριο αγωνιστή να παραδοθεί. Ο Γρηγόρης, αφού άφησε τους συντρόφους του να...

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε Κύπρο και Ελλάδα

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

Η πρόσφατη παρουσίαση των δύο βιβλίων του Μάνου Ηλιάδη στην Κύπρο, με τους τίτλους: «Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ» και «Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η ΜΙΤ» από το Κυπριακό Κέντρο Μελετών, έδωσαν την ευκαιρία ενημέρωσης του κοινού για μία σκοτεινή πτυχή των ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά και για την κουλτούρα που διέπει τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. 

Το ιστορικό πλαίσιο ανάδυσης του Τουρκικού κράτους, με τον αυταρχικό τρόπο επιβολής του και τον στρατό να αποτελεί το μόνιμο θεματοφύλακά του, μετατρέπει τις μυστικές του υπηρεσίες σε ένα ισχυρό μηχανισμό του συστήματος για τη νομή και διατήρηση της εξουσίας από αυτούς που θέλουν να την μονοπωλούν. Στην Τουρκία, οι μυστικές υπηρεσίες αποτελέσαν, επί μακρόν, συστατικό στοιχείο της στρατιωτικής ισχύος στο πολιτικό σύστημα της Τουρκίας. Σήμερα αποτελούν το μακρύ χέρι της ηγετικής ισλαμικής ομάδας που κυβερνά την Τουρκία, όπου, παρά τις αλλαγές προσώπων και ιδεολογικών προσανατολισμών, οι πρακτικές αυθαιρεσίας παραμένουν οι...

Δημοσιεύουμε ολοκληρωμένο (Α΄και Β΄μέρος) το άρθρο η «6η Σταυροφορία» του Λ. Ελευθεριάδη από το AegeanTimes.GR


Η 6η Σταυροφορία της Δύσης 
Μέρος Α΄ 
Εστριψαν με ελαφρά πηδηματάκια Βενιζέλος, Δήμας και Παπαϊωάννου !!!
Τι είναι επιτέλους αυτές οι λεγόμενες “Γερμανικές αποζημιώσεις” και γιατί αρνούνται να συμβάλλουν έστω και δια της “παρουσίας” τους στην διεκδίκησή τους;;;


Οι έντονες αντιδράσεις, τίς οποίες προκάλεσε η απουσία των υπουργών Ευάγγελου Βενιζέλου, Σταύρου Δήμα και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου από την συζήτηση των επιτροπών Οικονομικών και Άμυνας, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, συνεχίζονται συνεχώς αυξανόμενες.

Πρώτος ανακοίνωσε από χτες το βράδυ την αδυναμία του να παρευρεθεί ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, και ύστερα, αφού ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως δεν θα πάει, είπαν το ίδιο και το εδήλωσαν και οι κύριοι Δήμας και Παπαϊωάννου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απουσιάζει, σε ένα μείζον Εθνικό θέμα, είναι άραγε τυχαίο ή δεν ήθελε να “στεναχωρήσει” τους “ιδιοκτήτες” και “προισταμένους” του ;;; 
Απο “παχιά” λόγια έχουμε χορτάσει !!!

Δεν είναι τυχαίο ότι ένα απο τα μέγιστα Εθνικά θέματα, έμεινε στο πολιτικό περιθώριο. Υπάρχει σοβαρό πολιτικό θέμα, με το πολιτικό προσωπικό της χώρας, και...

"ΙΕΡΟ" ΤΣΙΜΠΟΥΣΙ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ...


ieronimosΜΑΚΕΛΕΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους πελάτες ψαροταβέρνας στον Ωρωπό το "ιερο" τραπέζι του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έλαβε η εκπομπή το... "νηστισιμο" τσιμπούσι της αρχιεπισκοπικής παρέας ήταν πλουσιοπάροχο...
Αστακομακαρονάδες, καλαμάρια ψητά,αστακοκαραβίδες και συναγρίδες γέμισαν το "λιτό" γεύμα του Μακαριωτάτου με τους έκπληκτους θαμώνες να σχολιάζουν ότι την ώρα που ο κόσμος πεινάει ο επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας τρώει με χρυσά κουτάλια..
Το μακελειό δέχθηκε καταγγελίες απο 4 διαφορετικά άτομα για το αρχιεπισκοπικό δείπνο και αν τα πράγματα είναι διαφορετικά περιμένουμε να βγεί η "ιερη¨αυλή να το διαψεύσει...

Ξεθωριασμένη Γαλανόλευκη


Με τον Λάζαρο Μαύρο


Σ Τ Ο Ν ΑΠΟΣΤΟΛΟ Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, τελέσθηκε χθες το 18ο Εθνικό Μνημόσυνο του αγωνιστή τής λευτεριάς Θεόφιλου Γεωργιάδη. Πληρωμένοι πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, με απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, δολοφόνησαν με πέντε σφαίρες, το βράδυ της Κυριακής 20ής Μαρτίου 1994, έξω από το σπίτι του τον Θεόφιλο, 37χρονο εκπρόσωπο τής τότε κυπριακής Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν, λειτουργό τού Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της ΚΔ, έφεδρο υπολοχαγό των ΛΟΚ, σύζυγο της Ελένης Κωστή και πατέρα τριών ανήλικων τότε υιών, του Χαράλαμπου 13χρ., του Χρίστου 8χρ. και του Θοδωρή 1χρ.
Θ Υ Σ Ι Α Σ Τ Η Κ Ε σ’ έναν σκληρό, ανελέητο αγώνα ο οποίος στόχευε στη σύμπηξη τής αγωνιστικής εθνικοαπελευθερωτικής συμμαχίας ανάμεσα στον Ελληνισμό από τη μια και το ένοπλα αγωνιζόμενο κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα απ’ την άλλη. Έπεσε μαχόμενος αγωνιστής σε εποχές που ο Ελληνισμός, αντί για αντικατοχικό αγώνα, σερνόταν (κι εξακολουθεί να σέρνεται) σε...

Η αυτονόητη λύση


Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει βαθιά πληγωμένο από τη χθεσινή διαδικασία εκλογής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του. Όχι τόσο σε εσωκομματικό επίπεδο, εκεί άλλωστε η συμμετοχή που επισήμως δίνεται, φαίνεται να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αλλά σε επίπεδο κοινωνίας.
Το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να ξαναπιάσει το νήμα με την κοινωνία, ούτε καν με τα εκλογικά στρώματα που παραδοσιακά το στήριζαν. Επέλεξε μια εσωστρεφή διαδικασία, με έναν και μόνο υποψήφιο αρχηγό. Χωρίς εσωκομματικό διάλογο, χωρίς αντιπαράθεση ιδεών. Δεν έγινε απολογισμός πεπραγμένων, και φυσικά η «συγγνώμη» που ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαντάζει «θαμπή», από τη στιγμή που αφορούσε μονάχα τα δυο χρόνια...

Φοβερές καταγγελίες Τζουμάκα για νοθεία στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ


Με τις πλέον σοβαρές καταγγελίες για αποκλεισμούς, νοθεία και παραβίαση της αρχής της μυστικότητας, επιβεβαίωσε απολύτως το ρεπορτάζ της  Newstrap για τις εκλογές ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Τζουμάκας.

 Όχι μόνον αυτό, αλλά επιπλέον καταγγέλλει ότι δεν υπάρχουν ονομαστικοί κατάλογοι ψηφισάντων και αποδείξεις που να αντιστοιχούν στους ψηφοφόρους, αλλά αντίθετα, ότι «περιέφεραν ψηφοφόρους στην Αθήνα». 

Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο Στέφανος Τζουμάκας, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις που εκφράσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ:

-για τις συνέπειες των πολιτικών αποκλεισμών,

 -για την πολιτική αποχή από τη διαδικασία 175 και πλέον μελών του...