Σελίδες

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Λαικισμός, άλλο ένα όπλο στα χέρια των δοσίλογων


 Λαϊκισμός είναι να τρομοκρατείς, χωρίς ουσιαστικά να προτείνεις καμία λύση.
 Λαϊκισμός είναι να μιλάς με τις ώρες, για ένα οικονομικό πρόβλημα, χωρίς να χρησιμοποιείς αριθμούς.
 Λαϊκισμός είναι, να μην προτείνεις λύση, αλλά αδιέξοδο.. και ταυτόχρονα να κατηγορείς όλους τους άλλους - που δεν τους δίνεις το λόγο - ότι δεν έχουν λύση.
 Να εξαναγκάζεις έναν λαό να δεχτεί, τα πιο επαχθή μέτρα, να παραβιάζεις τους νόμους και το Σύνταγμα, και να πετάς απειλές, ότι "την επομένη δεν θα έχουμε γάλα" " δεν θα θα έχουμε φάρμακα" "δεν θα έχουμε ψωμί".
  Λαϊκισμός είναι να λες όλα αυτά, και ταυτόχρονα να παριστάνεις ότι αγνοείς το γεγονός, ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας, δεν τα έχουν ήδη.
 Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο, από υπουργούς, δημάρχους, περιφερειάρχες, καναλάρχες, δημοσιοκάφρους-παπαγαλάκια, παρατρεχάμενους ενός συστήματος που καταρρέει. 

πηγή

Κλειστό το Σύνταγμα για τους πολίτες στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Κλειστό το Σύνταγμα για τους πολίτες στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου! «Καμιά παρέλαση δεν θα διαλυθεί και δεν θα ματαιωθεί ό,τι κι αν επιχειρήσουν ομάδες διαμαρτυρομένων.. 

πολιτών. Η αστυνομία αν χρειασθεί θα πρέπει να επιδείξει πυγμή».

Αυτή είναι η εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ προς όλους τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στα μέτρα για τις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Ολη η διαθέσιμη δύναμη της αστυνομίας θα βρίσκεται επι ποδός την Κυριακή και ήδη οι αστυνομικοί έχουν...

ΔΕΗ: O κοτσαμπάσης κύριος Παπακωνσταντίνου !!! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ο «Σωτήρας» μας, κ. Παπακωνσταντίνου, μας ετοιμάζει ακόμη ένα χαράτσι!

Σε χθεσινό μας άρθρο, περιγράφηκε η εριστικότητα και η αδιαντροπιά του  Παπακωνταντίνου, σε τηλεοπτική παρουσία στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με κεντρικό παρουσιαστή τον κ. Παπαδάκη.

Σ’ αυτή την εκπομπή με περισσό θράσος ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσπάθησε να βγάλει «τρελούς» τους Έλληνες, υποστηρίζοντας ότι ήταν από τους ανθρώπους που έσωσαν την χώρα.

Το γεγονός βέβαια αυτό, φιλοξενήθηκε και πάρα πολλές ιστοσελίδες και σίγουρα θα έχετε σχηματίσει την δέουσα γνώμη για τον κατήφορο που έχουν πάρει τόσο ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και οι λοιποί «Σωτήρες» της χώρας. 

Το καινούργιο γεγονός της σωτηρίας στην οποία μας έχουν βάλει, αγαπητοί συνοδοιπόροι, είναι το γεγονός που προέκυψε στην προχθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά την διάρκεια του οποίου, ενημερώθηκαν οι μετέχοντες στην κυβέρνηση, δια στόματος κ. Παπακωνσταντίνου, για τον νέο «πονοκέφαλο» που θα προκύψει οσονούπω αφού μια νέα «βόμβα» ετοιμάζεται...

Ευαγγέλος Βενιζέλος, ηγεμόνας σε μικρό δεσποτάτο

 

από το freepen.gr

Ο Ευαγγέλος Βενιζέλος  αφού επικράτησε κατά κράτος των ανύπαρκτων ανθυποψηφίων του είναι πλέον ο νέος και πιθανώς τελευταίος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.Με την εκλογή του επιβεβαιώνεται το δίδαγμα που λέει πως “ο επιμένων νικά”. Ο κος Βενιζέλος είχε από δεκαετίας αρχηγικές βλέψεις. Τις εκδήλωσε αρχικά με χαρακτηριστικές δηλώσεις κατά τη βελούδινη διαδοχή από το Σημίτη στο Γιωργάκη και επισημότερα βέβαια το 2007 όπου αν δεν ήταν τόσο βιαστικός, υπερόπτης και επιπόλαιος, ενδεχομένως θα είχε επικρατήσει από τότε εισπράττοντας ψήφους αντί για καφέδες στο πέτο του σακακιού του.Με την εκλογή του επιβεβαιώνεται όμως κι ένα άλλο δίδαγμα. Αυτό που λέει πως η έντονη επιθυμία για κάτι μπορεί να σε τυφλώσει και να μην καταλάβεις ότι πλέον δεν έχεις λόγο να...

Financial Times:H Ρωσία «Σωσίβιο» σωτηρίας στην πεινασμένη Ελλάδα.

Οι Financial Times, με εκτενή ανάλυσή τους, εξηγούν τους λόγους που η Μόσχα θέλει να επενδύσει στη χώρα μας, τους λόγους που η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μια τέτοια συμφωνία και ποιος έλληνας πολιτικός θα δώσει τα χέρια με τους Ρώσους, μετά τις εκλογές.
Το άρθρο ξεκινά με ένα ερώτημα. «Γατί είναι τόσο άκαμπτη η Ρωσία στην υπεράσπιση του Μπασάρ Αλ Άσαντ»; Για να απαντήσει λέγοντας πως «προς μεγάλη έκπληξη των ΗΠΑ και Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Μόσχα έχει μπλοκάρει τις προσπάθειες -στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- να απομονωθεί περαιτέρω το καθεστώς της Συρίας».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης, ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστηρίζει ότι η κυβέρνησή του αισθάνεται ότι έχει καεί από τον τρόπο που χρησιμοποίησε το ΝΑΤΟ το ψήφισμα του ΟΗΕ να βομβαρδίσει τη Λιβύη το περασμένο έτος.  Ο κ. Λαβρόφ ξέρει πως η γλώσσα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι κατασκευασμένη και πως μπορεί να παρερμηνευθεί.
Στην πραγματικότητα η Μόσχα προστατεύει τον κ. Άσαντ επειδή τον χρειάζεται εκεί ακριβώς που...

Η κρίση Ντάνουερ ενισχύει την επιθετικότητα της Τουρκίας


Οι εκτιμήσεις του Αλεξάντερ Ντάουνερ επικεντρώνονται στα εξής σημεία :


Οι Τούρκοι αποκλείουν την συνέχιση των συνομιλιών κατά την διάρκεια της προεδρίας της Ε.Ε από την κυπριακή δημοκρατία.( που σημαίνει συγχρονίζονται με την Άγκυρα στην υπόσκαψη της προεδρίας της Ε.Ε απο την κυπριακή δημοκρατία) .
Οι συνομιλίες έχουν φθάσει σε αδιέξοδο ένεκα διιστάμενων απόψεων κυρίως πάνω στο περιουσιακό και στο διαμοιρασμό της εξουσίας. (θέματα που άπτονται της ουσίας της ομοσπονδίας και της διζωνικότητας και παραπέμπουν στην λεγόμενη συμφωνία κορυφής του 1977 που θέτει όρους βιωσιμότητας της ζώνης και άρσης εμποδίων για την εφαρμογή τους)
Το μέλλον των συνομιλιών δεν εξαρτάται πλέον από τον παράγοντα χρόνος αλλά...

EΠΙΣΤΟΛΗ-"ΒΟΜΒΑ" ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ: "ΘΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ!"



Ο Πάνος Καμμένος και οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες" προχωρούν ακόμη παραπέρα, καταγγέλοντας την προδοτική και πέρα για πέρα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ παραχώρηση της πολιτικής διαχείρησης της χώρας σε μια...Ανώνυμη Εταιρεία!

Σήμερα το πρωί και γύρω στις 9.00, ο Καμμένος ανάρτησε στο Facebook το παρακάτω κείμενο:

"Σήμερα η συγκυβέρνηση με τους εναπομείναντες βουλευτές αποφασίζει ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ την παράδοση άνευ όρων της πολιτικής δαχείρησης της χώρας σε μια Ανώνυμη εταιρεία, σε ένα άδειο κουφάρι στο Λουξεμβούργο.
ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στείλαμε επιστολή στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Οικονομικών πρίν παραιτηθεί, και στην δικαιοσύνη που ωφείλει να πάρει θέση με συγκεκριμένα ερωτήματα για να μην πεί ποτέ ξανά κανείς ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ.
ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΓΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ...

Σε φυλάκιση 5 ετών καταδικάστηκε ο Λυκουρέζος. Με αναστολή λόγω «προτέρου εντίμου βίου»!


http://news.princeoliver.com/wp-content/uploads/2011/12/likourezos.jpg Όλα τα ονόματα...


Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, επέβαλε αργά το βράδυ της Τετάρτης ποινή φυλάκισης 5 ετών στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου 1608/50, περί καταχραστών του δημοσίου, για το «σκάνδαλο της Αιξωνής».
Η ποινή του δικαστηρίου προς τον Λυκουρέζο έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.
Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους καταδικασθέντες, το Τριμελές Εφετείο...

Ο Σαμαράς τα λέει όλα στην συνέντευξή του στον Κοτταρίδη


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία εξασφάλισε η τηλεόραση του ΑΝΤ1 δια του Δημήτρη Κοτταρίδη, καθώς στο βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Μαρία Χούκλη, θα προβληθεί συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στον γνωστό δημοσιογράφο, ο οποίος καλύπτει με επιτυχία το ρεπορτάζ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον Όμιλο ΑΝΤ1 καθώς και τον «Ελεύθερο Τύπο».
Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Δημήτρη Κοτταρίδη δίνεται λίγο πριν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναχωρήσει για...

Όντως, πατάτες πολύ αντιναχτές…


Π Ε Ρ Υ Σ Ι ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΕ να οιστρηλατήσει τους κομματικούς του οπαδούς και ν’ αφιονίσει την κοινωνία, με βαριά ρήματα καλλιέργειας εμφύλιου μένους: Σαράντα μέρες πριν από τις εκλογές τής 22ας Μαΐου, επικεφαλής τής συγκυβέρνησης ΑΚΕΛ & Επίσημου ΔηΚο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) οιμωγούσε ότι, «οι σύγχρονοι διώκτες μας προσπαθούν απεγνωσμένα να μας δολοφονήσουν πολιτικά αυτή τη φορά»! Τα κραύγαζε την Κυριακή 10.4.2011 απ’ την εξέδρα τής κομματικής εκδήλωσής του στο Δάλι για τους δολοφονημένους από την τουρκοκυπριακή ΤΜΤ, το 1965, Καβάζογλου και Μισιαούλη.
Κι ολόκληρη η κυβερνώσα κομματική μηχανή κατηγορούσε όποιους τολμούσαν να επικρίνουν την πολιτική του ότι, «πυροβολούν την κυβέρνηση», καθώς δήλωνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Στεφάνου, «επιχειρούν ν’ αποδομήσουν και να ακυρώσουν τον ΠτΔ», καθώς διαλαλούσε ο γ. γρ. κ. Ά. Κυπριανού, «ακροβολίζονται εναντίον του ΠτΔ», πολεμολογούσε, εκτελώντας τα ίδια παραγγέλματα απ’ τη «Χαραυγή», η κ. Γκιούροβα…

Γιατί Πολεμάω για Κοινωνική Συμφιλίωση


Του Βασίλειου Μαρκεζίνη
Ακαδημαϊκού*


Η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή κρίση. Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις που ακούμε συχνά από τον πρωθυπουργό αλλά και από όλα τα κυβερνητικά στελέχη, θεωρώ ότι όλοι τους ξέρουν καλά ότι δεν λένε όλη την αλήθεια στον λαό. Αυτό ισχύει και για τις πρόσφατες ανακοινώσεις σχετικά με τις υποτιθέμενες θετικές συνέπειες της εφαρμογής του PSI, το οποίο οι αγορές, αν μη τι άλλο, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν με την αισιοδοξία που εκφράζει ο Έλληνας πρωθυπουργός (βλ. The Times, 20 Μαρτίου 2012, σ. 50).

Η Ελλάδα λοιπόν βρίσκεται σε κρισιμότατη κατάσταση, η οποία, σύμφωνα με πολλούς ξένους παρατηρητές και αξιωματούχους, είναι πολύ πιθανό να επιδεινωθεί. Η ύφεση, που άγγιζε το 7,5% το τελευταίο τρίμηνο του 2011 και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα παραμείνει στο 4-5% (αν όχι και περισσότερο) στη χρονιά που διανύουμε. Η ανεργία αναμφισβήτητα θα αυξηθεί. Το κόστος ζωής, ομοίως, θα ανέβει. Τα εισοδήματα των πολιτών, από την άλλη πλευρά, θα μειωθούν δραστικά. Οι συντάξεις έχουν σχεδόν μηδενισθεί και ως μοντέλο...

Η Λιβύη ένα χρόνο αργότερα: κοντή μνήμη


του Manlio DiNucci
Ένα χρόνο μετά τον πόλεμο της Λιβύης, κανείς δεν θέλει να προβεί σε απολογισμό. Οι αποικιακές δυνάμεις μιλούσαν για την υποστήριξη μιας δημοκρατικής επανάστασης εναντίον ενός τυράννου. Στην πραγματικότητα, διαίρεσαν πάλι τη χώρα και αποκατάστησαν στην εξουσία την Κυρηναϊκή δυναστεία των Senussi. Η Τζαμαχιρία, υβριδικό μείγμα προυντονικής αναρχίας και απολυταρχίας, έδωσε τη θέση της σε ένα φιλελεύθερο χάος όπου τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες έγιναν ο κανόνας, ενώ οι πολυεθνικές εταιρείες χλαπακιάζουν.
Μία από τις συνέπειες των όπλων μαζικής αποπλάνησης της κοινής γνώμης είναι να σβήσει από τη μνήμη μας ακόμα και τα πρόσφατα γεγονότα, χάνοντας τα ίχνη. Αποσιωπείται το γεγονός ότι πριν από ένα χρόνο, στις 19 Μαρτίου, ξεκίνησε ο βομβαρδισμός της Λιβύης, με την επίσημη δικαιολογία «για την προστασία των αμάχων».

«Κάντε λίγο υπομονή» να… δοκιμάσουμε τον καινούργιο τσάρο! Νέος χρησμός από τον πρωθυπουργό......



Με τη γνωστή μέθοδο της αναβάθμισης αντιμετωπίστηκε το νέο κενό στην κυβέρνηση, αυτή τη φορά του υπουργού των Οικονομικών, μετά την παραίτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αποφάσισε να δώσει προαγωγή στον αναπληρωτή υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη και η χώρα απέκτησε έναν ακόμη… τσάρο, ζώντας άλλη μια ορκωμοσία στο προεδρικό μέγαρο. 

Όσο για τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, βλέπει άλλον έναν στενό συνεργάτη του να φθάνει σε υψηλότατο αξίωμα – ο κ. Σαχινίδης υπήρξε ειδικός σύμβουλος στο τότε πρωθυπουργικό οικονομικό γραφείο. 

Το θέμα των εκλογών βρέθηκε στο μεταξύ και πάλι χθες στο επίκεντρο, εξαιτίας της νέας...

Η οικογενειοκρατία, ο αιώνιος εχθρός της αξιοκρατίας......


Η οικογενειοκρατία, ο αιώνιος εχθρός της αξιοκρατίας κάνει την εμφάνισή της στο Νομό Κορινθίας με την υποψηφιότητα του Χρήστου Δήμα, γιου του Σταύρου Δήμα…

Tragic!!! 
Βαρύς αχός ακούγεται
Πολλά ντουφέκια πέφτουν
Μήνα σε γάμο ρίχνονται;
Μήνα σε χαροκόπι;
Μηδέ σε γάμο ρίχνονται
Μηδέ σε χαροκόπι
Ο Αντώνης πάει για εκλογές
Με γιούς και πατεράδες
Με κόρες, κι’ αναδεξιμιούς
Με νύφες και μ’ εγγόνια,
Με ανεψιούς και ανεψιές
Και δευτεροξαδέρφια!

Πωλούν -και στην Τουρκία- κρατική περιουσία χωρίς καν εκτίμηση αξίας;


Σαν να πήγαινε για υποβολή σεβασμού στην οθωμανική Υψηλή Πύλη, εμφανίστηκε στην Τουρκία ο επικεφαλής του Προγράμματος Ιδιωτικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου να προωθήσει το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων σε Τούρκους επιχειρηματίες!
Μπερδεύοντας λίγο τα πράγματα, στην προσπάθεια να επιδείξει «ευρωπαϊκό προφίλ» και φιλική διάθεση, κατόρθωσε να εμφανιστεί ως… μικροπωλητής σε λαϊκή αγορά ο οποίος χρησιμοποιεί τον πομπώδη προφορικό με σκοπό να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ενδιαφερομένων… Έτσι τα εννοούσαν τα «road shows» που υπόσχονταν από το Ταμείο για την προσέλκυση επενδυτών; Γιατί άνθρωποι της αγοράς μιλούν για ερασιτεχνισμούς;
Όπως δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ, το τρία τοις εκατό (3%) της ελληνικής γης είναι προς πώληση (το παράνομο πρακτορείο των Σκοπιανών ΜΙΑ αντιγράφοντας την τουρκική ΧΟΥΡΙΕΤ έκανε λόγο για 30%…

Η ευθύνη της κυβέρνησης ΠαΣοΚ και ο βαθύς ύπνος

Ως κυβέρνηση «Τιτανικός» που πελαγοδρομούσε δίχως να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει περιέγραψε τους πρώτους πέντε εφιαλτικούς μήνες της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδούβελης εξήγησε ότι «Τότε αντιληφθήκαμε - πρέπει να ήταν Νοέμβριος του 2009 - ότι υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα στη χώρα. ...Κάπου και σε μένα τον ίδιο έχει ξεφύγει, δεν είχα καταλάβει πόσο μεγάλο ήταν το έλλειμμα, δεν ανακοινώνονταν και τα στοιχεία, είχαν αποκρυβεί τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009. Ξυπνήσαμε λίγο και ο καθένας μας είπε «τι κάνω, τι πολιτική ακολουθώ»; 

Ακολουθώ μια πολιτική περιορισμού του κράτους και λύσης του δημοσιονομικού προβλήματος ή κοιτάζω πρώτα να αποφύγω την ύφεση ρίχνοντας περισσότερα λεφτά στην οικονομία, επιδεινώνοντας το έλλειμμα και...

Τέλος τα δωρεάν φάρμακα από την 1η Απριλίου!


Από την 1η Απριλίου, όπως όλα δείχνουν, οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα προχωρήσουν σε άρση της πίστωσης και στον ΕΟΠΥΥ, λόγω μη καταβολής των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων έως τα τέλη του 2011.
Παρότι ο ΕΟΠΥΥ όπως ανακοίνωσε αποπλήρωσε τις αγορές φαρμάκων για τον Ιανουάριο το 2012, οι φαρμακοποιοί της Αττικής είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, από την 1η Απριλίου.
Ο κλάδος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αλλά και τους συναρμοδίους υπουργούς, διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή οφειλών του περασμένου έτους από...

ΚΑΡΜΠΟΝ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Καρμπόν τακτικές από το σύστημα και πολιτικοί εκφοβισμοί. «Πέρα από τις στενές κομματικές επιλογές, οι επερχόμενες εκλογές είναι εκλογές- δημοψήφισμα. Όχι υπέρ ή κατά του μνημονίου, όπως θα ήθελαν μερικοί. Το πραγματικό διακύβευμα είναι 'Ευρώπη ή χάος'. Μέσα στην Ευρώπη, η δοκιμασία που περνάμε μπορεί να ξεπεραστεί. Έξω από την Ευρώπη, η φτώχεια θα είναι οριστική». Αυτά τα απίστευτα δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, εκπροσωπώντας επάξια το σύστημα το οποίο θέλει να ποδηγετήσει τις εξελίξεις στη χώρα μας. Και αυτό το κάνει, θέτοντας ψευτοδιλήμματα.
Κανείς δεν τολμά να βγει δημοσίως και να πει τα αυτονόητα: ότι η παράδοξη για τα γεωπολιτικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της χώρας μας ενσωμάτωσή της στους «ευρωατλαντικούς θεσμούς», την έφερε...

Επιτέλους, μαυρίστε τους!

Η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία της Αχαϊκής Τράπεζας, όπως και δύο ακόμη συνεταιριστικών τραπεζών. Αυτή είναι η δουλειά της Τράπεζας της Ελλάδος, έτσι έκρινε, έτσι έκανε. Κι ήρθαν οι εργαζόμενοι και οι μέτοχοι  και έκαναν κατάληψη, καταγγέλλοντας την ΤτΕ ότι... βιάστηκε. Στο πλευρό τους και βουλευτές του νομού που ελπίζουν στην επανεκλογή τους. Κι έπειτα αναρωτιόμαστε για το τι φταίει σε αυτή την χώρα και έχουμε φτάσει στο μη περαιτέρω...

Βιάστηκε ο επόπτης. Μάλιστα! Προσπαθώ να φανταστώ ποια θα ήταν η αντίδραση της συντεταγμένης Πολιτείας αν αυτά που συμβαίνουν εδώ συνέβαιναν σε μία άλλη χώρα, από εκείνες που οι κάτοικοί της «ήταν στα δέντρα και τρεφόντουσαν με βελανίδια όταν εμείς κτίζαμε Παρθενώνες». Αν προσπαθούσαν, δηλαδή, να εξαντλήσουν όλα τα διαθέσιμα αποθέματα  κουτοπονηριάς και εκμεταλλευόμενοι την προεκλογική περίοδο να απαιτήσουν την καταπάτηση της νομιμότητας...

Προσωπικά δεν έχω αμφιβολία ότι πριν δέκα ή είκοσι χρόνια  οι εργαζόμενοι της Αχαϊκής  θα είχαν απορροφηθεί από κάποιον δημόσιο οργανισμό και οι μέτοχοι θα είναι πάρει μέρος των χρημάτων τους σε ομόλογα...

Για να κρύβεται κανείς από τη ζωή του που τη καταντάει ζωούλα, στην πατρίδα του που την αντιλαμβάνεται σαν ... Ελλαδίτσα!

ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΙ ΓΥΡΕΥΩ....
Τότε με το χρηματηστήριο τον καθοδηγουσα το Δημητράκη στο τζόγο, μου διηγόταν κάποιος χτες, του τα είπα όμορφα κι έκανε όμορφα το κουμάντο του. Πήρε και το ωραίο το αμαξάκι του, έφτιαξε και το σπίτι στο χωριό, έβαλε και το κάτι τις στην άκρη, ωραίος. Και μόλις έβλεπα τα σκούρα γιατί χρόνια στο τζόγο εγώ του το είπα. Βγες γιατί δε σε παίρνει άλλο. Οσο για τα υπόλοιπα, τα είχα μυριστεί από τότε τι θα έκαναν οι μάγκες. Χρόνια στη πιάτσα, τους έκοβα που το πάνε το θέμα....

Δεν είπε στ΄ορκίζομαι στο φραπέ που πίνω, αλλά κάπως έτσι το φαντάστηκα. Μου έφερε αναμνήσεις στο μυαλό ο τζογαδόρος. Τότε που βγάζαν το πουγκί κάτω από το στρώμα οι γιαγιάδες και το μετέτρεπε το εγγόνι σε μετοχές. Τότε που και στα τελευταία χωριουδάκια μαζεμένοι στο καφενείο περίμεναν να σπάσει "το φράγμα".

Δεν τζογάρω. Δεν είμαι "της πιάτσας" Δεν είχα πουγκί κάτω από το στρώμα. Ισως γιατί μου είχε μείνει από μικρή η εικόνα μιας φίλης των γονιών μας, που έτρεχε τα βράδυα να μαζεύει από τη τσόχα τον άντρα της μέχρι που πούλησε και το σπίτι τους, κι αν δεν τον άφηνε παραλίγο να πούλαγε και τα παιδιά του.

Κι αναρωτήθηκα απλά, ότι και να συμβαίνει, όλοι αυτοί οι τζογαδόροι, που περπάτησαν...

Τι κοινό έχουν οι σήριαλ κίλλερ και οι… πολιτικοί;


1Silence

Υπάρχει ένα κοινό ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία των «πολιτικών υπηρετών» μας και των… σήριαλ κίλλερ: και οι δυο έχουν μέθοδο δράσης, το αποκαλούμενο και Modus operandi.
 Εδώ αρχίζουν οι διαφορές: ο σήριαλ κίλλερ δεν σκοτώνει για το χρήμα. Θέλει να γίνει γνωστή η δράση του. Ή …το κάνει, αρρωστημένα, κέφι. Συχνά είναι ιδιαζόντως ευφυής και όχι μόνον «καπάτσος» ή γενικώς αμείλικτος στις επιδιώξεις του. Βλέπετε ο ιδρυτής του προφάιλινγκ, ο Τζων Ντάγκλας  τα έχει εξηγήσει κάτι τέτοια.
 Ο σήριαλ κίλλερ συχνότατα έχει πρόβλημα με την μανούλα του ή τον κακό μπαμπά του. Και επιλέγει με αυτό το «θυματολογικό κριτήριο» τους στόχους του.
 Ο πρώην τυροπήκτης ή η πρώην τσοπανοκουλτουριάρα πολιτικός που...

Ο αντιμνημονιακός Λουδοβίκος της ...Ιπποκράτους!



Ως «Λουδοβίκος» εμφανίστηκε σε ένα ημίωρο «σόου για έναν», όπως εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος…

Σε μία διαδικασία «ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε», όπου οι βουλευτές δεν πήραν τον λόγο, εμφανίστηκε δήθεν αντιμνημονιακός και σαν ο ίδιος να είναι άσπιλος και αμόλυντος τους είπε ότι «έχασαν το τεκμήριο αθωότητας».

Σε «πανηγυρικό» κλίμα, ο κ. Βενιζέλος έθεσε σε διάταξη εκλογικής μάχης τους βουλευτές, παρουσίασε το δικό του «τρίπτυχο προοδευτικής διακυβέρνησης», επιτέθηκε σε Αριστερά και Ν.Δ. και ζήτησε… αυτόνομη Ελλάδα.

«Αξιο συνεχιστή της πολιτικής, της νοοτροπίας και της προπαγάνδας Παπανδρέου» τον χαρακτήρισε ο Γ. Μιχελάκης, θυμίζοντας ότι το κόμμα του οποίου πλέον ηγείται «ευθύνεται για όλες...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Όπως την 25η Μαρτίου 1942: ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ – ΔΙΑΔΗΛΩΝΩ!



Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε αποδέκτες μιας τρομερής προπαγάνδας, που εκπορεύεται κυρίως από τις εφημερίδες και τα άλλα Μέσα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Μιας προπαγάνδας που μας παρουσιάζει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως τον «ατσάλινο άνδρα» που είναι αποφασισμένος να πατάξει και να καταστείλει με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών την ημέρα της 25ης Μαρτίου, εάν αυτές γίνουν δυναμικές!

Τον ίδιο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που όταν φλέρταρε με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν δίστασε να ομολογήσει δημοσίως ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο και να το αποκηρύξει.

Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η σύγχυση είναι το μόνο βέβαιο… Όπως απορίας άξιο είναι πώς συνεχίζει και μετέχει στην κυβέρνηση και στην πολιτική που ο ίδιος, πριν λίγο καιρό, δημόσια αποκήρυσσε.

Αυτός ο πολιτικός άνδρας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεν μου εμπνέει κανένα φόβο! Πώς άλλωστε; Στερείται πάσης σοβαρότητας για...

Όταν η Ελλάδα άλλαξε γενιά…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η 21η Μαρτίου είναι η μέρα που σημειολογικά υπογράφει τον πρόλογο του ερχομού της Άνοιξης. Ίσως της εποχής με το πιο χιλιοτραγουδισμένο εννοιολογικό περιεχόμενο, καθώς και μια απλή εκφορά της λέξης, φέρνει στο μυαλό και την καρδιά εικόνες ελπίδας και προσδοκίες. Εικόνες γεμάτες φως.
Πριν από 15 χρόνια, στις 21 Μαρτίου του 1997, η Κεντροδεξιά αλλά και συνολικά η πολιτική ζωή της Ελλάδας γύριζαν σελίδα. Άλλαζαν γενιά, χωρίς ενδεχομένως να συνειδητοποιούν τότε πλήρως τη δύναμη του μηνύματος της στιγμής. Η Νέα Δημοκρατία, η οποία μετρούσε ήδη δυο εκλογικές ήττες την τρέχουσα εκείνη δεκαετία, το 1993 με αρχηγό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και το 1996 με τον Μιλτιάδη Έβερτ, έκανε… παράκαμψη γενιάς. Και παρέδιδε τα ηνία της Παράταξης σε έναν 41χρονο Μακεδόνα πολιτικό, με ονοματεπώνυμο… πιο βαρύ από την Ιστορία.
Ο Κώστας Καραμανλής ήρθε για να εκφράσει και στην Ελλάδα το πολιτικό ρεύμα της γενιάς των «σαραντάρηδων» που έφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Μπιλ Κλίντον, για να...

Το αληταριάτο της (φασιστικής αριστερής) παρακμής του ...«Τσιπρίνου»

Αυτό το κατάπτυστο πανό, δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί κανένα δημοκρατικό κόμμα, ακόμη κι αν το στελέχωναν μόνον ηλίθιοι. Πρόκειται για σύνθημα εμφυλιοπολεμικό: ή εμείς ή αυτοί. Αδίστακτοι, κυνικοί οι χουλιγκάνοι, οι τσιπριστές, νομίζουν ότι ο λαός μπορεί να μοιραστεί στα δυό, σε δυό στρατόπεδα. Και για όσους δεν το καταλαβαίνουν, επεξηγούν: αντίσταση, ανυπακοή! Στα όπλα δηλαδή! Κάποιος λιγότερο βλάξ του τσιπρίνου, ας τον ενημερώσει ότι η δημοκρατία βλέπει πάντοτε έναν λαό, κι όχι δυό στρατόπεδα.Παν. Δρακόπουλος Α να χαθείς ηλίθιε τσιπρίνε που σου ήλθε να μας παραστήσεις τον Σαιν Ζύστ. Α να χαθείτε αληταριάτο της παρακμής!


Η αποτυχία του ευρώ Το ευρωπαϊκό νόμισμα και η περίπτωση της Ελλάδας


Το ευρώ μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ως ένα πείραμα που απέτυχε. Η αποτυχία αυτή, η οποία ήρθε μόλις δώδεκα χρόνια μετά την παρουσίασή του, το 1999, δεν ήταν τυχαία ούτε αποτέλεσμα γραφειοκρατικής κακοδιαχείρισης, αλλά μάλλον η αναπόφευκτη συνέπεια του να επιβάλεις ένα νόμισμα σε μια ομάδα πολύ ετερογενών χωρών. Οι δυσμενείς οικονομικές συνέπειες του ευρώ περιλαμβάνουν την κρίση δημόσιου χρέους σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, την εύθραυστη κατάσταση μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας στην ευρωζώνη και τα μεγάλα ελλείμματα εμπορικού ισοζυγίου που πλήττουν τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης.
Ο πολιτικός στόχος της δημιουργίας μιας αρμονικής Ευρώπης απέτυχε επίσης. Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν επιβάλει οδυνηρά μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα και την Ιταλία ως προϋπόθεση για την οικονομική τους βοήθεια, ενώ το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν διαφωνήσει έντονα για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και για τον τρόπο που θα μοιραστεί η οικονομική βοήθεια.
Το αρχικό κίνητρο που οδήγησε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Ένωση και το ευρώ ήταν πολιτικό και όχι οικονομικό. Οι ευρωπαίοι πολιτικοί είχαν ως επιχείρημα το ότι η χρήση ενός κοινού νομίσματος θα εμφυσήσει στους πολίτες τους εντονότερα την αίσθηση ότι ανήκουν σε μια ευρωπαϊκή κοινότητα και ότι η μετατόπιση των ευθυνών για την νομισματική πολιτική από το εθνικό επίπεδο σε μια κεντρική τράπεζα στην Φρανκφούρτη θα σηματοδοτούσε και μια μετατόπιση πολιτικών δυνάμεων.
Το πρωταρχικό πολιτικό κίνητρο για αυξημένη ευρωπαϊκή ενοποίηση ήταν, και πιθανόν να είναι ακόμα, να ενισχυθεί ο ρόλος της Ευρώπης στις παγκόσμιες σχέσεις. Το 1956, αμέσως μόλις οι ΗΠΑ υποχρέωσαν τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από...

'Οργιο παρανομίας στην Ιπποκράτους επί Γιωργάκη Παπανδρέου.

Δύο υπaλλήλους του ΠΑΣΟΚ έκανε «δώρο» ο Γιωργάκης στον Τσοχατζόπουλο 
Εντυπωσιακά στοιχεία που αποδεικνύουν όργια χαριστικών μεταθέσεων και ρουσφετιών με αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους στο ΠΑΣΟΚ που στη συνέχεια τους παραχωρούσαν σε πρώην υπουργούς έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή δύο δημοσίων υπαλλήλων που αποσπάστηκαν επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου στην Ιπποκράτους εκχωρήθηκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος δεν είναι πλέον βουλευτής και κατά συνέπεια δεν είχε το δικαίωμα να απασχολεί μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους. Η περίπτωση Τσοχατζόπουλου είναι χαρακτηριστική της διγλωσσίας του επιτελείου Παπανδρέου, το οποίο δημοσίως είχε αφαιρέσει την κομματική ιδιότητα από τον πρώην υπουργό, παρασκηνιακά όμως του εκχωρούσε δημοσίους υπαλλήλους που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό και μάλιστα σε συνθήκες χρεοκοπίας για τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η διαχείριση της Ιπποκράτους επί Παπανδρέου υπήρξε χαοτική, λειτουργούσε σχεδόν χωρίς κανόνες και στην κυριολεξία οι επιτελείς και οι στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ παραβίαζαν συστηματικά οποιαδήποτε δεοντολογία την ώρα μάλιστα που η χώρα ήταν χρεοκοπημένη και η κυβέρνηση ζητούσε από του πολίτες θυσίες για τη σωτηρία της Ελλαδας.

ΑΡΜΕΝΙΟΙ, ΡΕΠΟΥΣΗ, ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ...


του Νίκου Χειλαδάκη *                          
Στις 15 Μαρτίου 1921, λίγα χρόνια μετά την μεγάλη σφαγή - γενοκτονία των Αρμενίων, λίγο πριν από το μεσημέρι, ο Αρμένιος πατριώτης Soghomon Tehlirian, ύστερα από συστηματική παρακολούθηση δέκα ημερών, έκρινε πως έφτασε η κατάλληλη στιγμή να εκτελέσει το σχέδιο του. Στην οδό Χίντεμπουργκ, σε ένα προάστιο του Βερολίνου, κάνει ανύποπτος την συνηθισμένη του βόλτα ντυμένος ευρωπαϊκά και ακολουθούμενος σε απόσταση μερικών μέτρων, κατά τα μουσουλμανικά έθιμα, από την σύζυγό του, ο οργανωτής του φρικιαστικότερου εγκλήματος στην ιστορία, της εξόντωσης των 1.500.000 Αρμενίων, ο άλλοτε υπουργός Εσωτερικών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο Talat Pascha.
Ο Τεχλιριάν ξεκίνησε από το απέναντι πεζοδρόμιο, διασταυρώνεται με τον Ταλαάτ, τον προσπερνάει και επιβραδύνει το βήμα του. Ξαφνικά γυρίζει πίσω και τον κοιτάζει κατάματα. Το βλέμμα του ήταν ο πόνος μιας ολόκληρης γενιάς. Ο Τεχλιριάν ήταν ήσυχος και η συνείδηση του ήταν ήρεμη. Ο Ταλαάτ έδειξε πως κατάλαβε κάτι, τα βλέφαρα του, όπως διηγήθηκε αργότερα ο εκτελεστής του, τρεμόπαιξαν. Θέλησε να λοξοδρομήσει για να αποφύγει τον...

Ποίηση στους δρόμους της Αθήνας


Αποσπάσματα από τα γνωστότερα ελληνικά ποιήματα διάβασαν περίπου 1.000 άνθρωποι του πνευματικού κόσμου στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και με αφετηρία το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, μια αυτοσχέδια μπάντα και δύο ξυλοπόδαροι οδηγούσαν το πλήθος με το βασικό πανό που κρατούσε ο ποιητής Μανόλης Τσακίρης να γράφει: «Δεν είναι που δεν θέλαμε να τραγουδήσουμε. Τι διάβολο, μάθαμε να τραγουδάμε. Τόσα τραγούδια είναι που αφόρμισαν τα χείλια μας, από τις πολλές φορές που είπαμε αντίο και σιωπή σε ότι αγαπήσαμε».

Πρώτη στάση η Εθνική Βιβλιοθήκη, έπειτα το Πανεπιστήμιο, η Ακαδημία και τέλος η πλατεία Συντάγματος. Από τα μεγάφωνα, δεν ακούγονταν συνθήματα αλλά αποσπάσματα από την «Αποικία» του Καβάφη, το «Επί Ασπαλάθων» του Σεφέρη και οι είκοσι πρώτοι στίχοι από την πρώτη ραψωδία της Οδύσσειας.

Πηγή: Α.Π.Ε.