Σελίδες

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τα νοσοκομεία καταγγέλλουν ότι τα “λήστεψε” το κράτος τη μέρα που έκλεινε το PSI!

ImageΆφωνοι έμειναν πολλοί διοικητές νοσοκομείων, πρυτάνεις ΑΕΙ και υπεύθυνοι άλλων οργανισμών του Δημοσίου όταν ανακάλυψαν πως έχει  εξαφανιστεί το 70% των χρημάτων έντοκων λογαριασμών που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι λογαριασμοί αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με ομόλογα– ήταν έντοκοι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους «έμπαιναν» επιχορηγήσεις και «έβγαιναν» αναλήψεις για τα έξοδα των οργανισμών.Σύμφωνα με το www.ygeianews.gr όπως έγινε γνωστό από τους νοσοκομειακούς γιατρούς «την μέρα που «έκλεινε» το PSI και μάλλον λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κυβέρνηση και διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος αγόρασαν ομόλογα από κατόχους με αυτά τα χρήματα, χωρίς να ρωτήσουν τους...

Τούρκοι και Αμμόχωστος


Οι Τούρκοι σχεδιάζουν και επιτίθενται. Η ελληνική πλευρά αιφνιδιάζεται και καταλαμβάνεται εξαπίνης. Γι’ ακόμα μια φορά, οι Τούρκοι, με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προκαλέσουν προβλήματα στην πλευρά μας. Το είδαμε το 1983, το 2003, το βλέπουμε τώρα.
Με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας προαναγγέλλεται το άνοιγμα της κλειστής κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου, την 1η Ιουλίου, που συμπίπτει με την έναρξη της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ. Φαίνεται ότι η κατ΄ ισχυρισμόν απόφαση λήφθηκε κατά τη συνάντηση του κατοχικού Έρογλου με την τουρκική ηγεσία, στις 13 Μαρτίου στην Άγκυρα, ύστερα από εισήγηση του υποτελούς Τ/κ ηγέτη.
Η εφημερίδα καταγράφει διάφορα ζητήματα που αφορούν στο άνοιγμα της πόλης υπό τ/κ διοίκηση, επιστροφή Ελλήνων, που είχαν περιουσία πριν από το 1974, ή και ανταλλαγή περιουσιών μέσω της λεγόμενης Επιτροπής Περιουσιών.
Ποια είναι η στοχοθεσία της Τουρκίας; 
Πρώτον, να προκαλέσει προβλήματα στην κυπριακή προεδρία της ΕΕ από την πρώτη...

Ένοπλες ή άοπλες δυνάμεις;


Παρακολουθώ πάντα το Freepen του Στρατή Μαζίδη και πολλές φορές έχω αναρτήσει κείμενά του. Σαν προερχόμενος από τις ΕΔ έχω να συστήσω στον Στρατή πολλά άλλα μπλογκς (ΥΕΝΕΔ.blogspot, OnAlert, ArmyAlert, Strategyreport  για παράδειγμα) αντί του Kranos.gr για πιο έγκυρη ενημέρωση. Το θέμα των εξοπλισμών είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό και θα έπρεπε να απασχολεί τον κάθε Έλληνα γιατί, εκτός από το προφανές, κρύβει και άλλα. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε οι δαπάνες αυτές θεωρούνταν απόρρητες, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη, με αποτέλεσμα δημοσιογράφος που ασχολήθηκε με το θέμα και «ανακάλυψε» προ 20ετίας, να διωχθεί ποινικά επί εσχάτη προδοσία. Πιστεύω ότι αν συνορεύαμε και με άλλες χώρες, εκτός από αυτές της Βαλκανικής, και με αυτούς θα είχαμε προβλήματα, πραγματικά ή εκ του μηδενός, απλά και μόνον για να υπάρχουν αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα ώστε να πλουτίζουν κάποιοι (Λούβαρης πχ ή οι πάτρονές του στο ΠΑΣΟΚ) και μαζί με αυτούς και η πολιτική τάξη (ναι θεωρούν τον εαυτό τους ξεχωριστή τάξη) των αστοιχείωτων πολιτικών μας. Πάνω σ' αυτήν την τακτική «δούλεψαν» και οι Τούρκοι πολιτικοί μόνο που εκεί είχαν, μέχρι χθες τουλάχιστον, ΣΤΡΑΤΟ με όρχεις βάρους τόνων ενώ ο δικός μας διοικείται, μεταπολιτευτικά τουλάχιστον, από yesmen εκτός μιας ή δύο εξαιρέσεων και χωρίς να έχουν άποψη ή η άποψή τους να μην βαρύνει επί του θέματος.. Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για «το εξοπλιστικό» και τον εξορθολογισμό του αλλά για σήμερα φθάνει όσο για την τελευταία του  πρόταση (άμυνα -επίθεση) την αφήνω ασχολίαστη. Οδυσσεύς
Ένα ζήτημα το οποίο δεν έχει απασχολήσει όσο θα έπρεπε την κοινή γνώμη είναι η αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια αλλά...

Ενώ οι ανεπαρκείς που απαρτίζουν την κυβέρνηση των δωσιλόγων κοιμούνται ....Τα πολυφωνικά τραγούδια της Ηπείρου διεκδικούν οι Αλβανοί! Μας κλέβουν την πολιτιστική κληρονομιά μας!!!!


Καθαρά ελληνική η πεντατονική κλίμακα...


• Ως αλβανική πολιτιστική κληρονομιά θεωρείται το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Πρόκειται σαφώς για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου (συμπεριλαμβανομένης και της Βορείου Ηπείρου, της σημερινής νότιας Αλβανίας) είναι ένα εξαιρετικό δείγμα του πολιτισμού της περιοχής. Ένα βασικό στοιχείο, που χαρακτηρίζει την πολυφωνική μουσική της Ηπείρου είναι η έκφραση του ιδιαίτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. Το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές φόρμες στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, αλλά και στο παγκόσμιο ρεπερτόριο της λαϊκής...

Πρός κοινό στρατό οδεύει η Ευρώπη;;


Τα έθνη της Ε.Ε. θα επενδύσουν πλέον σε κοινά στρατιωτικά προγράμματα όπως εναέριο ανεφοδιασμό και κοινά στρατιωτικά νοσοκομεία, προσπαθώντας να μειώσουν τις δαπάνες τους και να μειώσουν την εξάρτηση τους από τις Η.Π.Α, ήταν η απόφαση που έλαβαν οι υπουργοί Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 22 Μαρτίου.

Η συνάντηση αποτέλεσε μέρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου του Πρακτορείου Άμυνας, όπου και υπεγράφησαν διακυρήξεις προθέσεων στους τομείς της άμυνας και δηλώθηκε η πρόθεση για αυξημένη συνεργασία και έρευνα.
“Η στρατιωτική επιχείρηση της Ε.Ε. στην Λιβύα μέσω του ΝΑΤΟ πέρυσι έφερε στην επιφάνεια ελλείψεις σε στρατιωτικό εξοπλισμό και τεχνολογική καινοτομία του στρατού του Ε.Ε.’’ έγραψε ο Observer της Ε.Ε. 
“Τα κενά του Ευρωπαικού στρατού είχαν ήδη αναγνωρισθεί στο Αφγανιστάν’’ γράφει σχετικά. ‘Ο πρώην υπουργός Άμυνας των Η.Π.Α. Robert Gates δήλωσε ότι...

ΤΑ ΠΟΙΚΙΛΩΝΥΜΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Το πρωί της Κυριακής του Θωμά, στις 27 Απριλίου 1941, η Αθήνα παραδόθηκε στα ναζιστικά φουσάτα των αιμοσταγών Γερμανών του Χίτλερ. Στο διάστημα αυτό, ο ελεύθερος Αθηναϊκός ραδιοσταθμός εξέπεμπε τα τελευταία μηνύματα που δημιουργούσαν ρίγη συγκινήσεως και έφερναν δάκρυα στα μάτια όλων των Ελλήνων: «Η πρωτεύουσα περιέρχεται εις χείρας των κατακτητών. Επάνω εις τον Ιερόν Βράχον της Ακροπόλεως δεν κυματίζει πλέον, υπερήφανη η γαλανόλευκος. Αντ΄ αυτής εστήθη το λάβαρον της βίας. Ο φρουρός της σημαίας μας, διαταχθείς να την υποστείλει δια να ανυψωθεί η γερμανική σβάστικα, ηυτοκτόνησε ριφθείς εις το κενόν από του σημείου όπου ευρίσκετο η γαλανόλευκος. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι Ελληνικός. Θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα. Ο πόλεμός μας συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι της τελικής νίκης! Ζήτω η Ελλάς, ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!»
Το βράδυ της Τρίτης 20 Μαρτίου 2012, στο προπύργιο της Δημοκρατίας μας, την Βουλή των Ελλήνων, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την δανειακή σύμβαση των τροϊκανών και παρέδωσαν την Ελλάδα, ξανά μετά από εβδομήντα ένα χρόνια, χωρίς ουδεμία αντίσταση, στις ορδές των νεοταξιτών Γερμανών της Μέρκελ. Έτσι, αυτή η αντισυνταγματική κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου έχει την άδεια των δυο αυτών κομμάτων να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ. Σ΄αυτή την δανειακή σύμβαση υπαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η παράδοση της χώρας μέσω της απεμπόλησης της κυριαρχίας της και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας της καθώς και της περεταίρω εξαθλίωσης του λαού μέσω των νέων δυσβάσταχτων μέτρων που θα ακολουθήσουν της ψηφίσεώς της, όπως...

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Μέση Ανατολή

ΣΛΟΜΟ ΑΒΙΝΙΕΡΙ: Μακρύς και δύσκολος ο δρόμος προς τη δημοκρατία και η Αραβική Άνοιξη δεν είναι αρκετή 
Της Ξένιας Τούρκη


Για τον αραβικό κόσμο, τη χρονιά που μας πέρασε, έγιναν όσα δεν έγιναν μέσα σε δεκαετίες. Είδαμε ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους, να αμφισβητούν αιμοσταγή καθεστώτα και να ρίχνουν δικτάτορες. Η Αραβική Άνοιξη θα καταγραφεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον 21ο αιώνα. Ο Σλόμο Αβινιέρι, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι σκεπτικός για το μέλλον. Θεωρεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη το γεγονός ότι σημειώνονται κοσμοϊστορικές αλλαγές στη γειτονιά μας.
Από την άλλη, όμως, πιστεύει πως δεν πρέπει να πετούμε στα σύννεφα ότι από τη μια μέρα στην άλλη ο αραβικός κόσμος θα φτάσει σε επίπεδα δημοκρατίας όπως στην Ευρώπη. Η διαδικασία θα είναι επώδυνη, δύσκολη και μακροχρόνια. Την ίδια στιγμή, εκφράζει την ικανοποίησή του που επιτέλους οι σχέσεις Ισραήλ και Κύπρου άρχισαν να βελτιώνονται. Ο καθηγητής Αβινιέρι εστιάζει στο γεγονός ότι οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους και ότι στο μέλλον πρέπει να επενδύσουν όχι μόνο στην ενέργεια που τις έφερε κοντά, αλλά στην παιδεία, την οικονομία, το εμπόριο. Πιστεύει ότι οι δύο λαοί πρέπει να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα ο ένας τον άλλο και ότι μπορεί να σταθούν καλύτερα σε μια περιοχή που αποτελούν τις μόνες μη...

ΣΦΕΒΑ ΕΕ Θεσ/νικης: Παρουσίαση βιβλίου - Σάββατο 31/3- 12:30 Θεσσαλονίκη


 

ΚΟΙΝΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ



Στο παρόν άρθρο προτείνεται η δημιουργία Μονάδας Καινοτομίας για τη στήριξη της μεταρρύθμισης, μια κοινή πλατφόρμα Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της καινοτομίας και της ανασυγκρότησης. Η Μονάδα Καινοτομίας θα λειτουργεί ως μια υποστηριχτική ομάδα για την ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών και λύσεων στους επιμέρους τομείς: μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καινοτόμες δημόσιες συμβάσεις, δημοσιονομική μεταρρύθμιση, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, κοινωνική καινοτομία, επιχειρηματικό περιβάλλον κ.ά.
Η καινοτομία αποτελεί βασικό μοχλό για μεταρρυθμιστικές πολιτικές σε σημαντικούς τομείς όπως...

Μια φοβερή ανάλυση για το μέλλον της Αμερικής


Αναδημοσιεύουμε, μεταφρασμένη στα ελληνικά, μια φοβερή ανάλυση που αξίζει να διαβάσετε, από το Culture of Life News για το μέλλον της Αμερικής. Μην τη χάσετε, πραγματικά είναι καταπληκτική:

Ο «χορός του θανάτου» για το χρέος των ΗΠΑ συνεχίζεται με το σύνολο του πληθυσμού να κάθεται, βλέποντας με τρόμο και με ένα όπλο στο μέτωπο, κάτι που είναι ενδιαφέρον, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Οξύναμε τον πόλεμο μας κατά της Λιβύης, με το Λονδίνο να πετάει έξω την Λιβυκή κυβέρνηση και εγκαθιστώντας τους αντάρτες σε ένα πραξικόπημα. Η γκρίνια για τον προϋπολογισμό είναι εντελώς εκπληκτική, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο Μπους ξεκίνησε τους πολέμους του χαμηλώνοντας τη φορολογία, και τώρα αυτό το τρελό καθεστώς μείωσης των φόρων συνεχίζεται, καθώς οι πλούσιοι αποφεύγουν να πληρώνουν για τους πολέμους τους, τους οποίους θέλουν σαν τρελοί. Έχουν βασικά κηρύξει...

ΟΑΣΕ: Tα Σκόπια να ασχοληθούν ενεργότερα για τη βελτίωση των διεθνοτικών σχέσεων ....


Σε μια διαιρεμένη κοινωνία, όπως αυτή της ΠΓΔΜ, μια σπίθα αρκεί για να προκαλέσει πυρκαγιά, ανέφερε ο επίτροπος για θέματα μειονοτήτων του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) Κνουτ Βόλεμπεκ. Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ευρώπη» (Radio Free Europe), ο κ Βόλεμπεκ σημείωσε ότι τα πρόσφατα επεισόδια στην ΠΓΔΜ, τα οποία είχαν διεθνοτικό υπόβαθρο, καταδεικνύουν ότι οι σχέσεις μεταξύ Σλάβων και Αλβανών στη χώρα ολοένα και επιδεινώνονται.

Ο κ.Βόλεμπεκ κάλεσε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να εργαστεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση...

Έχουμε πάλι «θέμα Φώφης» (Γεννηματά) και… απώλειας μνήμης


Ποτέ μου – και οπωσδήποτε ποτέ τα τελευταία είκοσι σχεδόν χρόνια – δεν κατάλαβα τα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγεται κανείς για τη θέση του εκπροσώπου ενός κόμματος.

Με βάση τις γνώσεις ή την άγνοιά του; Με βάση το υπόβαθρο, την επαγγελματική εμπειρία, την επικοινωνιακή ικανότητα, την ετοιμότητα, την αμεσότητα, την αναλυτική πολιτική σκέψη, την ικανότητα να προβλέπει, να σχεδιάζει, να εκτελεί, το φιλότιμο να νιώθει πως δεν εκπροσωπεί μόνο το κόμμα αλλά τον λαό; Ή με βάση τα ακριβώς αντίθετα;

Με βάση δηλαδή τα αντικειμενικά κριτήρια ή με βάση προσωπικές φιλοδοξίες, κομματικές επιδιώξεις και συμμετοχή σε κάποια παρέα;

Επειδή επιβάλλεται ή επιλέγεται από κάποια συμφέροντα που επιθυμούν να καθηλώνουν ένα κόμμα ή να το ανεβάζουν στα ουράνια εμφανίζοντας μια εικονική πραγματικότητα;

Επειδή πραγματικά κάποιος αξίζει μια τέτοια θέση ή επειδή έτσι έτυχε ή έτσι θεωρήθηκε πως...

Μήπως κ. Αβραμόπουλε, τους χρειάζεται κάτι πιο καυτό!!!


turkish-frigate_872379
Την στιγμή που οι τούρκικες φρεγάτες φτάνουν σε απόσταση "βολής" απο τον Πειραιά,  την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ο Υπουργός Άμυνας κ. Αβραμόπουλος δηλώνει: "Η τουρκική φρεγάτα αισθάνθηκε στο σβέρκο της, το χνώτο των ελληνικών φρεγατών". Και ενώ ο κύριος Αβράμοπουλος κάνει τέτοιες δηλώσεις, ο κάθε νοήμων Έλληνας αναρωτιέται...
Μέχρι που θα έπρεπε να φτάσουν οι τουρκικές φρεγάτες για να αισθανθούν στα νώτα τους κάτι πιο καυτό!!! Διότι αν πραγματικά, περιμένει η πολιτική ηγεσία να φτάσει τούρκικη φρεγάτα στα Μετέωρα μάλλον θα θέλει εντατικό μάθημα γεωγραφίας ή κάτι πιο καυτό!!!  
Μετά τη φρεγάτα "Γκαζιαντέπ" που παραβίασε το Σάββατο τα ελληνικά χωρικά ύδατα νότια της Κύθνου, το ερευνητικό σκάφο «Πίρι Ρέϊς» βρέθηκε ανήμερα της εθνικής επετείου, ανατολικά της Αμοργού. Οι τουρκικές προκλήσεις αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα δεδομένου ότι την Παρασκευή είχε προηγηθεί ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ...

Θλιβερέ Κουίσλιγκ Παπα...τέτοιε και σεις γελοίοι παρατρεχάμενοι (υπουργίσκοι και βουλευτάκοι) όλων των παρατάξεων, φαντάζομαι ότι θα είσθε ικανοποιημένοι με τα μέτρα που πήρατε κατά τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενησίας. Δεν καταλάβατε ηλίθιοι ότι μας πεισμώσατε! Θα το καταλάβετε λίαν προσεχώς τις επόμενες ημέρες. Έξω από τις εκκλησίες την Μεγάλη Εδομάδα και την Ανάσταση. Μέσα στα Στρατόπεδα την ημέρα του Πάσχα. Όπου κι αν πάτε θα μας βρίσκετε μπροστά σας με τα χέρια, είτε άδεια στην φιλοφρονητική χειρονομία της μούτζας, είτε γεμάτα με γιαούρτια- αυγά- ντομάτες... Αφού φθάσατε στο σημείο να εξοργίσετε εμένα, τον ορκισμένο ΝΔκρατη, την βάψατε κατά το κοινώς λεγόμενο!!!! Όλοι σας, όλων των παρατάξεων...Και μια προειδοποίηση. Μην τολμήσετε να θέσετε σε εφαρμογή τα Κέντρα Μεταναστών αν το πρώτο δεν εγκαινιασθεί στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστείων Αθηνών..

Αυτογνωσία, αυτοκριτική και αυτοσαρκασμός (ενός) της αριστεράς έτσι.... για αρχή!


Βομβίδια πολιτιστικής αφασίας

Μνήμη Αντώνη Καρκαγιάννη

*Αρχίζουμε! (το πιο εύκολο αλλά και το πιο λαϊκιστικό.)

*Είναι δυνατόν η Αριστερά να επιμένει, και αυτή, στα ίδια ξεθυμασμένα, κουραστικά και προβλέψιμα πρόσωπα ; Είναι! Παράδειγμα ότι μας «τιμωρεί» συνεχώς με τον Δ. Στρατούλη και τον Θ. Μαργαρίτη. Τίποτα καινούριο παρά τα κλασικά αναμασήματα ώστε να μην αντιμετωπιστεί η πραγματικότητα κατάφατσα. Ψευδο-αντιμνημονιακοί αμφότεροι, - δυστυχώς και τα κόμματά τους-, βολεύονται από το status quo και ξαναπροβάρουν το μόνο ρόλο που ξέρουν: την καταγγελία. Καμία πρακτική πρόταση για το μέλλον. Αν ο Κουβέλης απευθύνεται στο εκλογικό σώμα με όρους και τρόπους των πάλαι ποτέ ανανεωτικών και με τη συνδρομή του... Πανταγιά, τότε έχει μηδαμινές ελπίδες για ουσιαστική τομή. Αν θέλουμε να γελάμε- ή να μελαγχολούμε, το ίδιο κάνει-, έχουμε τον Μίμη, το «σοφό» παιδί, και τις τελευταίες του κωλοτούμπες προς το γίγαντα Βενιζέλο. Εφόσον μια φορά σταλινικός, για πάντα σταλινικός. Για πάντα δηλαδή με τον «πρόεδρο». Όσον αφορά στο Βενιζέλο, πρόκειται...

Ο Μπαράκ Ομπάμα, η Β. Κορέα και ο Ηράκλειτος


Ως μία άμεση πρόκληση προς τους ηγέτες της Βορείου Κορέας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τους εκλιπαρεί να έχουν το θάρρος να επιδιώξουν την ειρήνη [1]. Πρόσεξε! Ο Ομπάμα ΔΕΝ ζητάει από τους ηγέτες της Βορείου Κορέας να διαλύσουν την χώρα τους, ούτε να την ξεπουλήσουν και, αφού την περάσουν μέσα από μία κιμαδομηχανή πολυπολιτισμικότητας αλά ΕΛΙΑΜΕΠ, να την σβήσουν από τον χάρτη της Γης.
Διότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει μερικούς αξιόλογους συμβούλους, οι οποίοι πάρα πολύ σωστά τον συμβουλέυουν, πως η αειφόρος ανάπτυξη είναι απολύτως απαραίτητη γιά ένα βιώσιμο μέλλον του ανθρωπίνου είδους πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη. Με την σειρά της δε, η βιωσιμότητα του ανθρωπίνου είδους επιβεβαιώνει την ανάγκη υπάρξεως ποικίλων κοινωνιών και συγκεκριμένων πολιτισμών, οι οποίες κοινωνίες και οι οποίοι πολιτισμοί πρέπει να συνυπάρχουμε αρμονικά...

Ενδιαφέρον για το σώμα. Μια άποψη.....


Καλλιτεχνικές φωτογραφίες
"Άριων"
στην Ναζιστική Γερμανία
 
Κάτω από τη γνωστή ιστορία της Ευρώπης κυκλοφορεί μια υπόγεια ιστορία, η οποία αποτελείται από τη μοίρα των ανθρώπινων ενστίκτων και παθών που έχουν απωθηθεί και διαστρεβλωθεί από τον πολιτισμό. Το σημερινό φασιστικό καθεστώς, στο οποίο ο,τι ήταν κρυμμένο εμφανίζεται ολόφωτο, αποκαλύπτει τη σχέση της πρόδηλης ιστορίας μ΄αυτήν τη σκοτεινή πλευρά, την αγνοημένη τόσο από τους επίσημους θρύλους των εθνικών κρατών όσο και από την προοδευτική κριτική τους.
Ο ακρωτηριασμός αφορά κυρίως τη σχέση με το σώμα. Ο καταμερισμός της εργασίας που έκανε μια διάκριση μεταξύ επικαρπίας, από τη μια μεριά, και εργασίας, από την άλλη, καταδίκασε την ωμή δύναμη. Όσο περισσότερο εξαρτιόνταν τα αφεντικά από την εργασία των άλλων, τόσο περισσότερο την περιφρονούσαν. Η εργασία στιγματιζόταν όσο και η δουλεία. Ο χριστιανισμός είχε εξυψώσει την εργασία αλλά, ως αντιστάθμισμα, είχε υποβιβάσει τη σάρκα σε πηγή όλων των κακών. Ανάγγειλε τη σύγχρονη αστική τάξη πραγμάτων – συμφωνώντας στο σημείο αυτό με τον παγανιστή Μακιαβέλι – πλέκοντας το εγκώμιο της εργασίας, που είχε παρουσιαστεί σαν συμφορά από την Παλαιά Διαθήκη κιόλας. Για τους πατέρες της ερήμου, τον Δωρόθεο, τον Μωυσή τον Ληστή, τον Παύλο τον Απλό και άλλους πτωχούς τω πνεύματι, η εργασία χρησίμευε ακόμη σαν κλειδί για την είσοδο στη βασιλεία των ουρανών. Για τον Λούθηρο και τον Καλβίνο, ο δεσμός μεταξύ εργασίας και σωτηρίας ήταν τόσο πολύπλοκος, που η επιμονή της Μεταρρύθμισης στην εργασία έμοιαζε σχεδόν με κοροϊδία, με το λιώσιμο ενός σκουληκιού...

Η Ολιγαρχία των συμμοριών

 «Επαναστατήσαμε, για να απελευθερωθούμε από τους Οθωμανούς, και υποβληθήκαμε σε ένα κράτος εσωτερικής κατοχής που το ενορχηστρώνουν οι ολιγαρχικές συμμορίες». Ο Γιώργος Κοντογιώργης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο του «Κομματοκρατία και Δυναστικό Κράτος», το οποίο εμπεριέχει και την απάντησή του στην έρευνα «τι πρέπει να κάνουμε» της Κρυσταλίας Πατούλη στο tvxs, μιλά στην ίδια, για τις ολιγαρχικές συμμορίες που κυβερνούν την Ελλάδα, ερμηνεύει το φαινόμενο του πελατειακού κράτους και κυρίως, προτείνει λύσεις για την έξοδο από την κρίση.

Γιώργος Κοντογιώργης
Το βιβλίο σας, κυκλοφόρησε πριν μία εβδομάδα από τις εκδόσεις Πατάκη και βρίσκεται στην τρίτη του έκδοση. Θα μας πείτε περισσότερα για το περιεχόμενό του;
Ο τίτλος δείχνει ακριβώς τι διαπραγματεύομαι σε αυτό το βιβλίο και υπό ποιό πρίσμα. Η έννοια της κομματοκρατίας ορίζει το μετασχηματισμό του Ελληνικού πολιτικού συστήματος -που μολονότι είναι όπως κάθε άλλο Ευρωπαϊκό, ως προς τον τύπο- σε μία άλλη πραγματικότητα, την οποία δεσπόζει το κόμμα και προφανώς δεν έχει καμιά αντιστοιχία με το συλλογικό υποκείμενο που λέγεται Ελληνική κοινωνία.
Επειδή λοιπόν, το πολιτικό σύστημα έχει κατακτηθεί από το κομματικό σύστημα, το οποίο έχει τοποθετηθεί στη θέση του πολιτικού συστήματος, το κόμμα αντί να λειτουργεί ως διαμεσολαβητής της κοινωνίας και αυτού, μετέβαλε το κράτος από θεσμό στην υπηρεσία της κοινωνίας και του έθνους, σε δυνάστης επί της κοινωνίας. Με δύο λόγια, το κομματικό κατεστημένο χρησιμοποιεί το κράτος για να ιδιοποιείται το δημόσιο αγαθό, όπως και οι πέριξ αυτού ομάδες συμφερόντων που υφαίνει και, κυριολεκτικά, για να...

Για τα Κέντρα λαθρομεταναστών …Λεφτά υπάρχουν ;

Chris Makrigiannis cmakrigiannis@hotmail.com


Αν κάποιος μας έλεγε πριν από μερικούς μήνες ότι η χρεοκοπημένη Ελλάς θα μπορούσε να διαθέσει  τόσα χρήματα για (30 ) τριάντα κέντρα  φιλοξενίας ΄΄  να διασκορπίσει σε ολόκληρη την ηπειρωτική  ( και μόνο;) Ελλάδα   και να έχει εκτός από τα χρήματα κατασκευής και τα χρήματα συντηρήσεως δεν θα τον πιστεύαμε !

Εδώ το σχέδιο είναι καλό και οργανωμένο όχι βέβαια στην Ελλάδα ούτε από Έλληνες Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ,ή το χειρότερο από Αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού !

Διάβασα το σχέδιο κατασκευής και ανατρίχιασα …Διαβάστε και αναρωτηθείτε αν ο Υπουργός που δεν μπορεί να μαζέψει πέντε  παιδάκια που σπάνε τζάμια ,να σχεδιάσει σε πέντε (5) ημέρες  οργανωμένα κέντρα κράτησης υψηλών προδιαγραφών και μάλιστα  τύπου ΝΑΤΟ ;

Θα γίνουν Κέντρα κράτησης 1000 ατόμων   λέει σε θαλάμους των 50 ατόμων με...

Η Τουρκία κόντρα στο Ιράν. Η μάχη για την καρδιά των μουσουλμάνων

Mustafa Akyol *

Σε μια ομιλία του τον περασμένο Αύγουστο, ο Αγιατολάχ Χασεμί Σαχρουντί, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ιρανικής Δικαιοσύνης από το 1999 μέχρι το 2009 και τώρα είναι μέλος του Συμβουλίου των Φρουρών [της Ισλαμικής Επανάστασης], υποστήριξε ότι «οι αλαζονικές δυτικές δυνάμεις φοβούνται τις περιφερειακές σχέσεις των χωρών [με το Ιράν]». Συνέχισε προσπαθώντας να επιβεβαιώσει ότι, από το φόβο τους, οι ίδιες δυνάμεις υποστήριζαν «καινοτόμα μοντέλα του Ισλάμ, όπως το φιλελεύθερο Ισλάμ στην Τουρκία», για να «αντικαταστήσουν το αληθινό Ισλάμ», όπως εφαρμόζεται από το Ιράν.
Αφήνοντας κατά μέρος τη συνωμοσιολογική του διάθεση, οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή έχουν επιβεβαιώσει κάπως τις ανησυχίες του Σαχρουντί. Η Αραβική Άνοιξη έχει αυξήσει την ιδεολογική ένταση μεταξύ Άγκυρας και Τεχεράνης, και το μοντέλο της Τουρκίας φαίνεται να κερδίζει. Την περασμένη άνοιξη, το Ιράν υποστήριζε συχνά ότι οι αραβικές επαναστάσεις ήταν παρόμοιες με την ιρανική επανάσταση που ξέσπασε μια δεκαετία νωρίτερα και θα εγκαινιάσει παρόμοιες κυβερνήσεις. Ωστόσο, στην Τυνησία και την Αίγυπτο, για πρώτη φορά, οι ηγετικές φυσιογνωμίες στα κύρια ισλαμικά κόμματα έχουν κερδίσει τις εκλογές με τη ρητή προτίμηση προς το «μοντέλο της Τουρκίας» και όχι προς μια θεοκρατία ιρανικού τύπου. Επιπροσθέτως, τον Δεκέμβριο...

Μην αφήνεις τη μνήμη σου να σβήσει. Άναψε τον υπολογιστή σου!


Παναγιώτης Μπαμίδης
Η απάντηση στη νόσο Altzheimer που λαμβάνει διαστάσεις... επιδημίας έρχεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από την ομάδα του επίκουρου καθηγητή Παναγιώτη Μπαμίδη.
Το ερευνητικό έργο  «Μνήμες που διαρκούν»  Long Lasting Memoriesπου μπαίνει στην τελική του φάση περιλαμβάνει ένα πλήρες σύστημα άσκησης για την πόληψη της νοητικής εξασθένισης και την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης και ευεξίας ατόμων στην τρίτη ηλικία.
Το πρόγραμμα έχει ήδη εφαρμοστεί πειραματικά σε ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
Πως λειτουργεί
«Το προτεινόμενο σύστημα συνδυάζει τις πιο σύγχρονες νοητικές και σωματικές ασκήσεις και αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για νοητική και σωματική υγεία, παρέχοντας στους ηλικιωμένους μια αυτόνομη ζωή» εξηγεί ο κ Μπαμίδης και προχωρά σε συγκεκριμένα παραδείγματα:
Ας υποθέσουμε ότι η κόρη της κυρίας Β. που πρόσφατα έμεινε χήρα θέλει...

Μαρκουλλή: Ανοίγει η Αμμόχωστος, κλείνει η πόρτα της ΕΕ. Αυστηρή προειδοποίηση προς Άγκυρα από την ΥΠΕΞ.

Την πρόθεση των κατοχικών αρχών να ανοίξουν την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου καταγγέλλει στα Ηνωμένα Έθνη η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα ο Ντερβίς Έρογλου διαψεύδει τις πληροφορίες για άνοιγμα της Αμμοχώστου.

Μαρκουλλή: Ανοίγει η Αμμόχωστος, κλείνει η πόρτα της ΕΕ 
Η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", είπε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ανώτερο σύμβουλο της ΟΥΝΦΥΚΥΠ, από τον οποίο ζήτησε επίσης την πλήρη διερεύνηση του θέματος.
 
Η κυρία Μαρκουλλή διαβεβαίωσε ότι από μια πρώτη έρευνα των υπηρεσιών της Δημοκρατίας, διαπιστώθηκε ότι δεν έγινε οποιαδήποτε...