Σελίδες

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Eλληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων συστάθηκε με τον Νόμο 4001 στις 22 Αυγούστου 2011, και, όπως αναφέρεται στο κείμενο του Νόμου, η λειτουργία της θα διαρκέσει 99 χρόνια και λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία με τους κανόνες του ιδιωτικού δικαίου.
Η δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση για την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων ξεκίνησε στο διαδίκτυο στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, ένα μήνα μετά από την ψήφιση του Νόμου (!!!) και ολοκληρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2011. Επομένως, πρώτα ψηφίσθηκε ο Νόμος και μετά τέθηκε προς διαβούλευση!!!
Όσον αφορά τα πολιτικά υποκείμενα που σχετίζονται με τα συμβάντα αυτά, η δήθεν συζήτηση για τη σύσταση της εν λόγω Εταιρείας (ΑΕ) η οποία είχε ήδη δια νόμου ψηφισθεί, έλαβε χώρα στα τέλη της κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ του Γ.Α. Παπανδρέου. Η κυβέρνηση αυτή είχε ήδη υπογράψει την πρώτη Δανειακή σύμβαση και τα μνημόνιά της αντισυνταγματικώς. Η δε ολοκλήρωση της "κατόπιν εορτής" "συζήτησης" για τον Νόμο αυτό επιτελείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γ.Α. Παπανδρέου ένα μόλις μήνα πριν την ορκωμοσία του μη εκλεγμένου νυν πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος...

Σεβαστιανός (ποίημα). Αφιερωμένο στον αείμνηστο πατριώτη Ιεράρχη..



Αγγελιοφόρος τ'ουρανού
στρατηγός για τη πατρίδα
η λευτεριά ενός λαού
τ' οραμά του η ελπίδα

Τη μάνα και τ'αδέρφια μας
τα χει σκλαβώσει ο ζυγός
σ'αυτή τη μαρτυρική γη
ξανασταυρώνεται Χριστός

'Ελληνες ξεσηκωθείτε
ξεσπάστε σα καταιγίδα
ξεψυχά μες τη φυλακή
μια αλύτρωτη πατρίδα

Εκπομπή σήματος κινδύνου.


Πριν από λίγες μέρες, ο τότε Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του έθεσε την γραμμή πλεύσης της Ελλάδας, η οποία όμως πέρασε στα ψιλά λόγω του ότι επισκιάστηκε από την τρέχουσα βαριά οικονομική συγκυρία. Η γραμμή αυτή δεν είναι άλλη από την πλήρη και μη αναστρέψιμη καταστροφή της χώρας μας με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση οικονομικών πόρων για την εξόφληση των δανείων. Συγκεκριμένα είπε ο Ευ. Βενιζέλος επί λέξη: “Η Ελλάδα πρέπει να γίνει χώρα φιλοεπενδυτική. Δεν είναι δυνατόν να ακυρώνονται μεγάλες επενδύσεις επειδή αντιδρούν τοπικές κοινωνίες…”.
Η πορεία αυτή της εκποίησης και καταστροφής της χώρας μας έχει ήδη αρχίσει. Το φυσικό περιβάλλον, το ελληνικό τοπίο, οι αγροτικές εκτάσεις, τα δάση, οι βουνοκορφές, οι παραλίες, τα νησιά καταστρέφονται ανάλγητα για την εξασφάλιση των χρημάτων που απαιτούν οι δανειστές της Ελλάδας.
Καταστρατηγούνται όλες οι ευρωπαϊκές νομοθεσίες για την προστασία του περιβάλλοντος, για την διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της χώρας και δίνονται οι..

Η ιστορία μιας αριστερής ψήφου...! Βλέπετε, μαθημένη στο πολυκομματικό και «πλέρια δημοκρατικό» σύστημα του αειμνήστου «υπαρκτού», εδώ, στην ολοκληρωτική Ελλάδα δεν βρίσκει το νόημα της ζωής και απεφάσισε να ...αυτοπυρποληθεί βάζοντάς μας σκέψεις!


Αν και κάποιοι λένε πως είμαι το βασικό συστατικό της δημοκρατίας, εγώ θα αυτοσυστηθώ ως ένας απλός φάκελος με γαλάζιες ρίγες και αυτοκόλλητη ταινία μέσα στο οποίο τοποθετούν κάθε λίγα χρόνια, με τελετουργική συγκίνηση και δάκρυα, ένα διπλωμένο, σταυρωμένο χαρτάκι. Κάθε τέσσερα χρόνια το αργότερο, στοιβαγμένη σ' ένα σωρό από άλλα αδερφάκια, με μοιράζουν σ' ενθουσιώδεις πολίτες, που μυστικά, υπό την προστασία του παραβάν, ασκούν το «δημοκρατικό τους δικαίωμα». Απ' ότι έχω ακούσει, είμαι πολύ σημαντική, αν και δε νιώθω έτσι. Έχουν περάσει από μέσα μου ονόματα χιλιάδες, από καραβανάδες έως λιμοκοντόρους, κι από γλείφτες ως σοβαροφανείς καθηγητάκους ή απλοί πολίτες, εργάτες, φοιτητές, μικροεισοδηματίες που φόρεσαν γραβάτα για την περίσταση. Πάντα ανυπομονούσα να συναντήσω πίσω απ' τη μπλε κουρτίνα, κάποιον διστακτικό, κάποιον...

Η «ιδιωτική» Τράπεζα της Ελλάδος κατέσχεσε καταθέσεις «Δημοσίων» Πανεπιστημίων Οταν ο λύκος συνεχίζει να φυλά τα πρόβατα!!!


Είχαμε γράψει πριν μερικές μέρες ένα άρθρο για τον "λύκο που φυλά τα πρόβατα". Φαίνεται λοιπόν ότι είχαμε γράψει ... πολύ λίγα μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στην πραγματικότητα.
Τις τελευταίες μέρες, πραγματοποιούνται Κατασχέσεις ταμειακών υπολοίπων των Πανεπιστημίων & ΤΕΙ από την Τράπεζα Ελλάδος!!!
Μια «ιδιωτική εταιρεία» που μόνο κατ επίφαση ονομάζεται ... Τράπεζα Ελλάδος!
Τις κατασχέσεις επιβεβαιώνουν έγγραφα που δημοσιεύουμε σήμερα αλλά και Δελτίο Τύπου του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων αναφορικά με τις καταθέσεις των λογαριασμών...

ΑΠΕΥΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΑΜΑΡΑ. Φόβος και τρόμος οι εκλογές για την Τρόικα


Φόβος και τρόμος οι εκλογές για την ΤρόϊκαΤο ότι οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ δεν νιώθουν ιδιαιτέρως άνετα με τις εκλογές, δεν είναι κρυφό. Άλλωστε σε επίσημες δηλώσεις του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα προτιμούσε τη παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, έως ότου τεθεί σε σταθερή τροχιά το δεύτερο Μνημόνιο.
Ανάλογες δηλώσεις υπήρξαν και από την Ευρώπη κι από το ΔΝΤ, με την επισήμανση ότι δεν περιμένουν τίποτε λιγότερο από πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές. Αν προσθέσει κανείς και τις δηλώσεις Γιούνκερ, ο οποίος ουσιαστικά προειδοποίησε ότι αν υπερισχύσουν οι αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις στις εκλογές, η χρηματοδότηση θα διακοπεί, έχει κανείς ολόκληρη την εικόνα.
Ωστόσο, αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι πάνε ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά, αποτυπώνοντας σε επίσημο κείμενο την ανησυχία τους ακόμα και για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της Ν.Δ., λόγω των θέσεων της περί επαναδιαπραγμάτευσης! «Οι επικείμενες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις...

Πίσσα και πούπουλα στα... τζάκια της Βουλής. Εναλλακτικός τίτλος: Τα όμορφα τζάκια, όμορφα καίγονται!....


Δεν φτάνει μόνο να επιλέξεις κόμμα, το όποιο κόμμα. Πρέπει να επιλέξεις και πρόσωπα. Φυσικά μπορεί να κάνεις λάθος. Αλλά είναι καλύτερο να κάνεις λάθος επιλέγοντας ένα νέο πρόσωπο παρά να επαναλάβεις το λάθος σου στέλνοντας ξανά στη Βουλή κάποιον ή κάποια που αποδεδειγμένα ήταν κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών σου.
Οποιος υποστηρίζει ότι είναι άμοιρος ευθυνών, ότι δεν ήξερε, ότι δεν κατάλαβε, ότι δεν πρόλαβε, απλώς λέει ψέμματα. Ολοι και γνώριζαν και σιώπησαν γιατί ήταν και αυτοί βολεμένοι. Βολεμένοι μέσα στη ματαιοδοξία και τον καθεστωτικό τους μικρόκοσμο.
Προφανώς, επίσης, δεν είναι λύση να ψηφίσεις κάποιον νέο υποψήφιο που έρχεται με τον αέρα του... τζακιού, του γόνου δηλαδή της πολιτικής οικογένειας που θέλει να...

Ο Καμμένος απέκτησε… δελφίνους. Οι Α.Ε. μετατρέπονται από πολιτικό μόρφωμα, σε κόμμα με αξιώσεις...




Το πείραμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για το παρόν και κυρίως το μέλλον της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας. Όχι τόσο για τις ιδέες και το πρόγραμμα που κομίζουν, αλλά για τη δομή και τον τρόπο ανάπτυξης της οργάνωσής τους σε ολόκληρη τη χώρα. Πέρα από τις τετριμμένες και παλαιοκομματικές προσεγγίσεις, με έμφαση στο διαδίκτυο και τα social media, καθώς και στο εθελοντικό…

Ο Βενιζέλος “κουρεύει” τον Κουβέλη


Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των κινήσεών του για τη διαμόρφωση της νέας εικόνας και φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ που κληρονόμησε από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στρέφει πλέον την προσοχή του στο πολιτικό συμμάζεμα του κατακερματισμένου χώρου της Κεντροαριστεράς.
Ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος έχει στο γραφείο του non-paper με εκτιμήσεις των εταιρειών που πραγματοποιούν δημοσκοπήσεις, αναφορικά με το που κινείται...

Μυστικά και ψέματα των καθεστωτικών οικονομολόγων


Ο γκουρού και ο εκτελεστής

Του Ηλία Ιωακείμογλου

Ο Τόμσεν και τα «άλλα παιδιά» της Τρόικας (όπως τους αποκαλεί η κ.Τρέμη όταν χάνει τον έλεγχο) δεν χάνουν ευκαιρία να τονίζουν ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι υψηλοί συγκρινόμενοι με την παραγωγικότητα της εργασίας και συνεπώς, πρέπει να δοθεί έμφαση στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, για να γίνει πιο ευέλικτη. Περιμένουν, λένε, ότι έτσι θα μειωθούν οι τιμές, θα αυξηθούν οι εξαγωγές, άρα η παραγωγή και η απασχόληση. Δεν αποκλείουν, βεβαίως, και τις νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου να μειώσουν απευθείας τους ονομαστικούς μισθούς.

Τα οικονομικά του Τόμσεν συνοψίζονται στα φτωχά ιδεολογήματα που οι μεγαλο-δημοσιογράφοι των καναλιών χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή τρομοκρατικών σεναρίων. Θα ήταν, όμως, άδικο να έχουμε μεγαλύτερες...

ΥΠΕΞ Μαρκουλλή: «Εποικισμός της Αμμοχώστου σημαίνει τέλος ενταξιακής πορείας της Τουρκίας»




Ενδεχόμενος επικοισμός της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου θα τερματίσει την ενταξιακή πορεία της 
Τουρκίας, δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.Η Κυπριακή Δημοκρατία θα 
προχωρήσει σε διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη για το ζήτημα που δημιουργείται.
Η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, μιλώντας στο ΡΙΚ είπε ότι θα έχει τηλεφωνική 
επικοινωνία με τον ανώτερο σύμβουλο της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, από τον οποίο 
θα ζητήσει επίσης την πλήρη διερεύνηση του θέματος.
Η κ. Μαρκουλλή διαβεβαίωσε ότι από μια πρώτη έρευνα των υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας 
διαπιστώθηκε ότι δεν έγινε οποιαδήποτε αλλαγή του "στάτους κβο" στην περιοχή, ούτε και γίνονται έργα, 
όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Ωστόσο, η υπουργός τόνισε πως σε περίπτωση που ευσταθούν οι τουρκικοί ισχυρισμοί, θα πρόκειται για 
κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789, τα οποία προνοούν 
μεταβίβαση της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών και την 
επιστροφή των νομίμων κατοίκων.
Η κ. Μαρκουλλή προειδοποίησε ότι τυχόν εποικισμός της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου θα 
τερματίσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
http://www.sigmalive.com/news/politics/476147

"Τουρκο-τρομολαγνεία" και εξοπλισμοί. Μίγμα καταστροφικό για την Ελλάδα

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ενοχλήθηκαν αρκετοί από τη θέση μας στο ζήτημα του εκσυγχρονισμού των F 16,υποστηρίζοντας περίπου ότι “διακυβεύεται” η επιχειρησιακή επάρκεια της ΠΑ.
Αν η χώρα δεν βρισκόταν στη τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται όλα αυτά τα ζητήματα θα μπορούσαν να εξεταστούν. Δεν είναι όμως με κανένα τρόπο κατανοητό να συζητάς τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών που παρέλαβες πριν λίγα χρόνια,όταν δεν έχεις ακόμη εξασφαλίσει τα κονδύλια για τα ανταλλακτικά που θα τους επιτρέψουν να …απογειωθούν.Εκτός αν είσαι…αιθεροβάμων.Αυτό επισημαίνουμε και τίποτα παραπάνω.

Μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστο , αλλά πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε,γιατί μόνο έτσι μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η χώρα πρέπει να εξοπλιστεί . Αλλά με σχέδιο ,προοπτική και κυρίως με πλήρη αιτιολόγηση της όποιας αγοράς γίνεται. Ας ακολουθούμε...

Οι νοήμονες, οι αμνήμονες και οι ψηφοφόροι των 2 ευρώ...


Επειδή οι εκλογές πλησιάζουν, χρήσιμο είναι να θυμηθούμε όλοι εμείς οι ψηφοφόροι,  τι έλεγαν και τι έκαναν τα τελευταία δυόμιση χρόνια, οι πράσινοι σωτήρες, οι οποίοι μάλιστα ζητούν ξανά την ψήφο μας.
Τιμητική και περίβλεπτη θέση, στο πάνθεον της πολιτικής αναξιοπιστίας και του φανφαρονισμού, έχει ο προσφάτως αναγεννηθείς ως προστάτης των Ελλήνων, ο κ. Χρυσοχοΐδης. Τα λόγια, οι δηλώσεις και τα έργα του, ως εκ του αποτελέσματος κρινόμενα, δεν χρήζουν σχολιασμού.
Επειδή λοιπόν γίνεται μεγάλη φασαρία τον τελευταίο καιρό για τα 30 κέντρα υποδοχής-φιλοξενίας λαθρομεταναστών, παραθέτω...

ΑΕΠ / κάτοικο σε Ρουμανία, Κροατία, Ελλάδα κλπ


Όλα τα στοιχεία είναι από το ΔΝΤ για το 2011


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, τρέχουσες τιμές σε δολάρια 7,072.770

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, με βάση την αγοραστική δύναμη σε δολάρια 13,448.905


ΚΡΟΑΤΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, τρέχουσες τιμές σε δολάρια 14,750.225

ΚΡΟΑΤΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, με βάση την αγοραστική δύναμη σε δολάρια 18,103.275


ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, τρέχουσες τιμές σε δολάρια 
8,156.768

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΑΕΠ/κάτοικο, με βάση την αγοραστική δύναμη σε...

Η ΝΔ φοβάται οτι θα βγει δεύτερη και ετοιμάζει τον Δήμα για πρωθυπουργό

 Οι δημοσκοπήσεις στις οποίες στηρίχτηκε ο Σαμαράς και η ΝΔ μέχρι στιγμής, ήταν έρευνες της πλάκας.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι από τους 100 ερωτηθέντες απαντούσαν μόνον οι 40.
Όλες δηλαδή ήτανε «ίδιες» και "τρύπιες" !
Ουσιαστικά τα αποτελέσματα στα οποία κατέληγαν οι δημοσκόποι και η ΝΔ χρησιμοποιούσε ως θέσφατο, ήταν … της πλάκας!
Οπότε στη Συγγρού σκέφτονται σήμερα όλα τα ενδεχόμενα. Και ένα από αυτά είναι η δεύτερη θέση στις εκλογές, στο οποίο οι ίδιοι δίνουν μικρή πιθανότητα, αλλά δίνουν.
Άρα το σενάριο νέας συγκυβέρνησης είναι στο τραπέζι όσο και αν το αρνούνται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Αυτή τη φορά όμως ο Σαμαράς είναι αποφασισμένος να επιβάλει τον δικό του πρωθυπουργό για να συμμετάσχει.
Και αυτός σκέφτεται να είναι ο Σταύρος Δήμας! Ο Αβραμόπουλος αποκλείστηκε εξαρχής γιατί «παίζει περίεργα παιχνίδια» και δεν θεωρείται "σαμαρικός"! Ο Αντώνης πιστεύει ότι ο Σταύρος Δήμας αποτελεί το ιδανικό αντίβαρο στον Λουκά Παπαδήμο. Έχει προσβάσεις στην Ευρώπη και είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του Προέδρου Αντώνη!


πηγή
http://fonaklas.blogspot.com/2012/03/blog-post_6943.html

ΓΙΑΤΙ κε ΠΑΠΑΔΗΜΟ;


Κύριε Πρωθυπουργέ, είμαι μεγαλύτερός σας σε ηλικία. Αναγκάζομαι δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια ζωής, να αναφερθώ για πρώτη φορά με ανοικτή επιστολή μου, στον Πρωθυπουργό της Πατρίδος μου. Γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα και σπούδασα στα Ελληνικά Σχολεία και Πανεπιστήμια. Υπηρέτησα την Πατρίδα μου ως απλός στρατιώτης. Την επαγγελματική μου καριέρα επίσης την έκανα στην Ελλάδα. Τις αποταμιεύσεις από  το επάγγελμά μου δεν τις έβγαλα στο εξωτερικό. Εμπιστεύτηκα  το Ελληνικό Δημόσιο.
Και τις τοποθέτησα όχι σαν επενδυτής αλλά ως καταθέτης-αποταμιευτής σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, μέσω των Ελληνικών Τραπεζών οι οποίες και με ενεθάρρυναν προς τούτο.
Ποτέ οι Τράπεζες δεν με ενημέρωσαν, όπως όφειλαν, ότι πρόκειται οι αποταμιεύσεις μου να κουρευτούν και να εξανεμιστούν.  Δυστυχώς η   Πατρίδα μου, φερόμενη ανήθικα με έκλεψε και με πρόδωσε   βάναυσα επί της Πρωθυπουργίας σας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σήμερα, χωρίς να έχω καμία ευθύνη, να έχουν...

BBC: Οι άνεργοι νέοι Έλληνες είναι ανεκμετάλλευτα ταλέντα



Στο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι στην Ελλάδα αναφέρεται το BBC σε δημοσίευμά στην ηλεκτρονική του έκδοση.

«Περισσότεροι από τους μισούς νέους Έλληνες είναι άνεργοι, αριθμός ρεκόρ για την Ευρωπαϊκή ζώνη. Οι περισσότεροι πλέον αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από το κράτος και είναι εξαγριωμένοι» αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι «οι άνεργοι νέοι Έλληνες είναι ανακμετάλλευτα ταλέντα».

Το BBC προσθέτει επίσης ότι ένας στους τρεις πτυχιούχους είναι άνεργος ενώ μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφει η ανεργία σε όσους έχουν μεταπτυχιακό.

Παράλληλα σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το 85% των νέων Ελλήνων που σπουδάζουν στο εξωτερικό δεν σκοπεύουν να γυρίσουν στην Ελλάδα. «Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι ότι αυτά τα μυαλά που φεύγουν στο εξωτερικό μπορεί να μην γυρίσουν ποτέ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μετάφρασηhttp://www.bbc.co.uk/news/world-europe-17464528

Μέρκελ και ΔΝΤ εξηγούν το Μνημόνιο

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή του Μνημονίου ΙΙ, μαθαίνουμε από τα πιο αρμόδια χείλη, το πραγματικό πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο εντός του οποίου στήθηκε και εκτελέστηκε το σχέδιο. Η καγκελάριος της Γερμανίας, σε χθεσινή συνέντευξή της στο BBC, βεβαιώνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα απέβαινε καταστροφική για το ευρώ και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση, τονίζοντας ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι πολιτική απόφαση.
Ο Ελληνας πολίτης ωστόσο θυμάται ότι ήδη από τη νύχτα των Καννών, οι κ.κ. Μέρκελ και Σαρκοζί έθεσαν την Ελλάδα προ του εκβιαστικού διλήμματος «ευρώ ή δραχμή». Αυτό το δίλημμα οδήγησε μάλιστα στην αποπομπή του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και στον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, η οποία υπέγραψε εντέλει το δεύτερο Μνημόνιο.
Σύμφωνα όμως με τις εκθέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το PSI και το Μνημόνιο δεν θα βγάλουν την Ελλάδα από την ύφεση, δεν θα την οδηγήσουν στις αγορές, δεν θα...

Διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και Αμμόχωστος


Ο Υ Σ Ι Ω Δ Η Σ ΛΟΓΟΣ για την επιτάχυνση τών προσπαθειών της Τουρκίας ώστε να επιτύχει τον ήδη 49χρονο στόχο της (από την Τουρκανταρσία του 1963-64) για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και περιαγωγή όλης της Κύπρου υπό τον έλεγχό της, δεν είν’ η επικείμενη, από 1.7.12, εξάμηνη προεδρία της ΕΕ, αλλά τα κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ. Εδώ και μήνες η στήλη, εν πολλοίς μοναχική, πρότεινε τη βαθύτερη αποκρυπτογράφηση της τουρκικής στρατηγικής και τακτικής. Ώστε:
Ο Π Ω Σ ΓΡΑΦΑΜΕ λ.χ. στις 3.1.12, «ο ΠτΔ κι οι σύμβουλοί του ν’ ανοίξουν επιτέλους τα μάτια τους για να ιδούν και να εξετάσουν μήπως ΤΩΡΑ η ίδια Άγκυρα χρειάζεται επειγόντως τη ‘λύση’ τού ‘Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς’, την οποία ο ίδιος άσοφα, από 23ης Μαΐου 2008 τής προσφέρει, προκειμένου να νομιμοποιήσει η Τουρκία τον στρατηγικό της έλεγχο και ρόλο στα υποθαλάσσια κοιτάσματα στην περιοχή;».
Κ Α Ι ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΑΜΕ στις 19.3.12 ότι: «Ασφαλώς δεν περιορίζεται η Άγκυρα μόνο στην επανάληψη των πολεμικών της απειλών προκειμένου να παρεμποδίζει την ΚΔ από το ν’ αξιοποιήσει τα ‘θεόσταλτα’ κοιτάσματα τής ΑΟΖ. Και δεν είναι μόνο η επιδρομική βουλιμία της το κίνητρο. Αλλά κι η...

Τα προεκλογικά στρατόπεδα του Χρυσοχοΐδη!


Τριάκοντα ( όσα και τα αργύρια-απλή σύμπτωση...) στρατόπεδα για λαθρομετανάστες θα ιδρύσει-λέει- ο κ. Χρυσοχοΐδης σε όλη την Ελλάδα, για να φιλοξενεί μέσα (;) σ αυτά 1000 λαθρομετανάστες στο κάθε ένα!

Δηλαδή, θα φιλοξενηθούν 30.000 λαθρομετανάστες συνολικά σ αυτά.
Με τους υπόλοιπους 1.970.000 λαθρομετανάστες τι θα γίνει; Θα τους δώσουν...εκλογικά βιβλιάρια ή θα επανδρώσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ ;
Αυτά είναι προεκλογικά μπαγιάτικα σενάρια, που υποτιμούν τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού. Φαίνεται, ότι το "ηθικό" του ΠΑΣΟΚ εξυψώθηκε αφού βρέθηκαν- έστω και μερικές χιλιάδες- μαζοχιστές που πήγαν και ψήφισαν στις εσωκομματικές μονοθέσιες "εκλογές"!

'Ετσι, απεφάσισε ο κ. Χρυσοχοΐδης να καθαρίσει την Αθήνα (μακάρι να γινόταν) από τους λαθρομετανάστες, προεκλογικά, με διαδικασίες του...

Η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στο αρχίζουμε του ΠαΣοΚ

Το σύνθημα του ΠαΣοΚ έπρεπε να είναι βοήθα Παναγιά!!!

Παραιτούνται στην τηλεόραση, αλλά διατηρούνται στις θέσεις τους!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καλοδεχούμενες οι παραιτήσεις και αυτονόητες – έστω και τηλεοπτικές, έστω και λιγοστές. 
Αλλά μήπως είναι λίγο αργά; 
Από όσο γνωρίζω, η παραίτηση αποτελεί ένα είδος ανάληψης ευθύνης, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. 
Διότι δεν ζούμε υπό κανονικές περιστάσεις και μια απόσυρση μετά την καταστροφή δεν εξαφανίζει τις ευθύνες.   
Ο κ. Πάγκαλος, για παράδειγμα. Που ανακοίνωσε από το Μέγκα ότι δεν θα δώσει στον λαό την ευκαιρία να τον (κατα)ψηφίσει. 
Το είπε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Αν και πρόκειται για τον άνθρωπο που πρώτα δήλωνε πως δεν ήθελε καν να διανοηθεί την μετάβαση της χώρας στο ΔΝΤ, δεν ήθελε καν να ζήσει κάτι τέτοιο και μετά και το διανοήθηκε και το παρακολούθησε και το έζησε και το ωραιοποίησε, λέγοντας πως «δεν πρέπει να δαιμονοποιείται το ΔΝΤ». 
Στο διάστημα της αντιπροεδρίας του (που διαρκεί ακόμη και από όπου ουδείς διανοείται να τον μετακινήσει) ανέλαβε την συγχώνευση των δημοσίων οργανισμών και δεν...

Οι ..."τούρκοι" της Θράκης υποδεικνύουν και τι να ψηφίσουμε! Άρθρο-πρόκληση




Το άρθρο φέρει την υπογραφή του του Τζενγκίζ Ομέρ , αρθρογράφου της Μιλλέτ της Θράκης.
Τα όσα γράφει αποδεικνύουν πόσο… καταπιεσμένοι είναι ακόμη και αυτοί που έχουν επιλέξει στη Θράκη να δηλώνουν Τούρκοι. 
Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι στην “δημοκρατική” Τουρκία που τόσο θαυμάζει ο κ.Ομέρ θα μπορούσε οποιοσδήποτε να χαρακτηρίσει τους πολιτικούς βρωμιάρηδες, χωρίς καμία διάκριση! 
Ο κ.Ομέρ το κάνει στην εφημερίδα του για τους Έλληνες πολιτικούς.  
Από το κείμενο του κ.Ομέρ προκύπτει επίσης αβίαστα ότι οι “σκληροί κύκλοι” της μειονότητας εκτελούν επιχειρήσεις…καθοδήγησης ψηφοφόρων στη Θράκη:όποιος “χαϊδεύει” τ΄ αυτιά των “τούρκων” , παίρνει ψήφους.Όποιος δεν συμμορφώνεται “μαυρίζεται”! 
Αυτή είναι η απίστευτη πραγματικότητα στη Θράκη.
Κι αν έχετε αμφιβολίες διαβάστε το άρθρο, όπως το μετέφρασαν τα tourkikanea.gr
“Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στα πλαίσια της διασφάλισης και συνέχισης ενός περιβάλλοντος...

Φρενοκομείον «Η ΕΛΛΑΣ» !!! Μεγάλα προβλήματα μαστίζουν την Ελληνική κοινωνία και ουδείς συγκινείται



Είναι δυστυχώς σε όλους μας γνωστό, ότι ζούμε σε μια χώρα «απέραντο φρενοκομείο». Σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας μας, οι κυβερνώντες φροντίζουν να επαληθεύουν την ρήση του αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή, με τις αλλοπρόσαλλες κάθε τόσο αποφάσεις τους, που επηρεάζουν και δυσκολεύουν την ζωή μας. Όμως δυστυχώς έρχονται τώρα και οι ιατρικές μελέτες, τα ιατρικά συμπεράσματα, να επιβεβαιώσουν την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι κάτοικοι αυτής της χώρας.

Αυτές τις ημέρες (26-28 Μαρτίου) πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Δημόσια Υγεία, κατά την διάρκεια του οποίου, παρουσιάσθηκαν στοιχεία (από τον κοσμήτορα της ΕΣΔΥ, Ιωάννη...

Αν "εξαφανιζόταν" η ΝΔ !!


Ποιες θα ήταν οι εξελίξεις στον τόπο μας αν με έναν «μαγικό» τρόποεξαφανιζόταν από το πολιτικό σκηνικό της χώρας η ΝΔ, εκεί γύρω στις αρχές Νοεμβρίου της περασμένης χρονιάς; Ακόμα κι αν δεν επρόκειτο για οφθαλμαπάτη επιπέδου Κόπερφιλντ κι απλά η κατάσταση συνεχιζόταν με τους ίδιους μνημονιακούς ρυθμούς χωρίς τις δημοψηφισματικές αγωνίες του Παπανδρέου και τα προβλήματα συνοχής του ΠΑΣΟΚ ή έστω με μια σχετικά ευρύτερη πιο επίσημη κυβερνητική στήριξη από ΛΑ.ΟΣ και ΔΗ.ΣΥ που επί 1,5 χρόνο ήταν σταθεροί υποστηρικτές της συγκεκριμένης πορείας.

Είτε λοιπόν με ένα συμπαγές σχήμα ΠΑΣΟΚ με τεχνοκρατικές ενέσεις είτε με μια πολυκομματική κυβέρνηση που θα έχαιρε της αποδοχής άνω των 170 βουλευτών, η νέα δανειακή σύμβαση θα είχε ψηφιστεί με άνεση όπως και όλα τα μέτρα που αυτό συνεπάγονταν. Το πόσο ικανής διαπραγμάτευσης θα ήταν κι αν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που επετεύχθη τώρα, είναι ένα ρητορικό ερώτημα που μόνο έμμεση απάντηση μπορεί...

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ

Η νέα επίθεση που δέχεται η Κύπρος από τον τουρκικό επεκτατισμό , δια του εξαγγελθέντος ανοίγματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και της μερικής επιστροφής των νομίμων κατοίκων της , δεν θα έχει επιτυχή για την Τουρκία αποτελέσματα , εάν δεν γίνει αποδεκτή πρώτα από τους πρόσφυγες .
Δυστυχώς όμως πληροφορίες διάσπαρτες δείχνουν ότι η κίνηση των Τούρκων θα βρει ανταπόκριση από τους πρόσφυγες της Αμμοχώστου υπό την στήριξη των τραπεζιτών , που βρίσκουν την περίπτωση ιδανική για κερδοσκοπία. Στην ουσία το εκκλησιαστικό-ιδιωτικό τραπεζικό κατεστημένο θα βοηθήσει στο ξεπούλημα της πατρίδος και στην οριστική νομιμοποίηση της κατοχής.
Κάποια από τα πολλά μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι η επάνοδος της εμπολέμου καταστάσεως που έλαβε χώρα με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων μαζί με την διακοπή κάθε προνομίου και επιδόματος προς τους...

Οδηγίες αντιμετώπισης των συνεπειών της Κρίσης, από… παλιό-τεύχος 1ον!

1timth
Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος 
«Σιγά μην κλάψουμε, σιγά μην φοβηθούμε».
Αν και λόγω ιδιοσυγκρασίας θα ήθελα να κλαίω και είναι κρίμα που δεν μπορώ...
Διότι κύριοι η επιστήμη το λέει: «η αγχώδης κρίσις λύεται δια κλαυθμών ή χασμάτων…»
Δεν θα ήμουν βέβαια καλό θέαμα, να εμφανισθώ… κλαυτερός έξω από τοPierros. Ένα χάλι μαύρο θάμουν και δεν είναι και το στυλ μου.
Δια… χασμάτων, ναι, όλη την εβδομάδα με χασμουρητά το πέρασα.
Διότι πέραν των κλασικών συμπτωμάτων, επικάθηται- μιλά η επιστήμη τώρα- το «άγχος επικείμενης οικονομικής καταστροφής και…