Σελίδες

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Δεν το κλείνει το... μαγαζί από τώρα ο κ.Παπαδήμος;


Η εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση είναι η απόλυτη διάλυση. Υπουργοί αποσύρουν νομοσχέδια από την Ολομέλεια της Βουλής (Σκανδαλίδης για αγροτικά ) ή ρυθμίσεις τις οποίες περιμένουν με αγωνία εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες (Κουτρουμάνης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά). Άλλοι υπουργοί διαφωνούν μέσα στα υπουργικά συμβούλια με νομοσχέδια που φέρνουν συνάδελφοι τους και απειλούν ότι θα τα καταψηφίσουν
(Ραγκούσης για τα ταξί) ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία που υποτίθεται ότι στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση για να ολοκληρώσει έναν συγκεκριμένο σκοπό έχουν μπει σε κανονική διάταξη προεκλογικής μάχης και τα στελέχη τους αλληλοσκοτώνονται με κάθε ευκαιρία.
Και το -κατά την άποψη μου- κορυφαίο; Ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης καταργεί ντε φάκτο τον νόμο για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε από...

Η Γαλλία απαγορεύει την είσοδο σε ιμάμηδες!


Η Γαλλία απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της σε ομάδα σουνιτών ιμάμηδων, οι οποίοι θα συμμετείχαν σε συνέδριο. Οι ιμάμηδες είχαν κληθεί από την Γαλλική Ισλαμική Ένωση και θα συμμετείχαν σε συνέδριο στο Μπουρζέ του Παρισιού στις 6-9 Απριλίου.
Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές είχαν αντίθετη άποψη. Ένας από τους ιμάμηδες αυτούς είναι και ο αιγυπτιακής καταγωγής σείχης Γιουσούφ αλ Καρανταουί. Οι υπόλοιποι είναι Σαουδάραβες και Παλαιστίνιοι.
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δικαιολόγησε την ενέργειά του ανακοινώνοντας ότι οι εν λόγω ιμάμηδες «παραβιάζουν με τα λεγόμενά τους το πνεύμα της Γαλλικής Δημοκρατίας, διδάσκοντας το μίσος και τη βία και η είσοδός τους στη χώρα θα διατάρασσε σοβαρά τη δημόσια τάξη».

Ο Σγουρός προτείνει την… απαγόρευση του ΠΑΣΟΚ


Από τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός έχει στα χέρια του, σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο, εξουσία λίγο μικρότερη από αυτή του… πρωθυπουργού. Ως ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δικαιούται δια να ομιλεί για το πώς βλέπει το καινούριο… μοντελάκι που προωθείται υπό τη νέα ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ενώ, ως παλιός… ολυμπιονίκης, με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, που είχε χορτάσει την Ελλάδα μετάλλια, προτού κατηγορηθεί...

Μεσσηνία – Τόπος ἀναγεννήσεως κοτσαμπάσηδων, μπέηδων, ἡγεμόνων καὶ φεουδαρχῶν

Τουριστικ νάπτυξις  ξαθλίωσις κα διαφθορ;
Γράφει  ο ωάννης Καραδημητρόπουλος
ΕΧΘΕΣ
Ἡ, ἐν Τροιζήνι, Ἐθνοσυνέλευσις τῆς 14ης Ἀπριλίου 1827, ἐπέλεξεν ὡς πρῶτον Κυβερνήτην τῆς Ἑλλάδος τὸν Ἰωάννη Καποδίστρια. Ἡ σύγκρουσίς του μετὰ τῶν συμφερόντων τῆς ἐποχῆς, ἤτοι τῶν Μπέηδων, ἡγεμόνων καὶ Κοτζαμπάσηδων, εἶχεν ὡς ἀποτέλεσμα νὰ ἀποστερηθῇ ἡ Πατρὶς καὶ οἱ Ἕλληνες τῶν ὑπηρεσιῶν τοῦ εύπατρίδου ἐκείνου, ὅστις τὴν 27ην Σεπτεμβρίου ἤ 8ην Ὀκτωβρίου 1831 τῶν, Γρηγοριανοῦ καὶ Ἰουλιανοῦ, ἡμερολογίων ἀντιστοίχως, ἔπιπτε νεκρὸς, κατόπιν ἐντολῆς τῆς ἈγγλοΓαλλικῆς διπλωματίας, διὰ χειρῶν Γεωργίου καὶ Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη, υἱοῦ καὶ ἀδελφοῦ τοῦ ἐν φυλακῇ εὑρισκομένου μπέη, ἤ ἡγεμόνος ἤ φεουδάρχου τῆς Μάνης, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.
Ὁ Βλαχογιάννης εἰς τὸ ἔργον του «Ἰστορική Ἀνθολογία» σελίς 59, φέρει τὸν Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη λέγοντα: «Ἀνάθεμα στοὺς ἀγγλογάλλους ποὺ ἦσαν ἡ αἰτία κι’ ἐγὼ ἔχασα τοὺς δικοὺς μου καὶ τὸ ἔθνος ἕναν ὑπέροχο ἄννθρωπο ποὺ δὲν θὰ τόνε ματαβρῇ καὶ τὸ αἷμα του μὲ παιδεύει τώρα...»

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Τα μυστικά περάσματα των δουλεμπόρων και ο δρόμος του ονείρου Μια έρευνα των AegeanTimes που έγινε το 2000 και δημοσιεύτηκε έξι μέρες πριν το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους!



Γιώργος Αδαλής 


Ηταν 5 Σεπτεμβρίου του 2001 όταν οι AegeanTimes.gr στην πρώτη ιστορικά έρευνα για τους Λαθρομετανάστες αποκάλυπταν τα κρυφά μονοπάτια των δουλεμπόρων και τις διαδρομές που έκαναν οι λαθρομετανάστες για να φτάσουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.

Αποκαλύπταμε το κόστος της μεταφοράς «ανά κεφάλι»!

Μια έρευνα που είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2000 κι έμελλε να δημοσιευτεί έξι μέρες πριν το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν!

Ολη την προηγούμενη χρονιά, αναζητούσαμε τις πηγές της Διεθνούς Τρομοκρατίας, την κατάσταση στο Αφγανιστάν και ερευνούσαμε την...

Τι δεν καταλαβαίνεις κύριε..... ΥΕΘΑ; Τελικά οι δήθεν διπλωμάτες Υπουργοί ΕΘΑ μας βγήκαν προβληματικοί και μειωμένης αντίληψης. Και οι δύο.!!!!


Όπως  προκύπτει από σχετικό έγγραφο του ΣτΕ  προς την δικηγόρο η οποία κατέθεσε την προσφυγή ακύρωσης της υπουργικής απόφασης  Βενιζέλου πρώην ΥΕΘΑ και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά το διδακτικόέτος 2011-2012 εισήχθηκαν στην ΣΑΝ 2 σπουδαστές οι οποίοι έχουν την Ελληνική ιθαγένεια χωρίς να είναι Έλληνες στο γένος, ήτοι αλλογενείς, για όσους δεν το αντιλαμβάνονται πλήρως ΔΕΝ είναι Έλληνες αλλά ελληνοποιημένοι!
Παρ' όλα αυτά το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ απέρριψε την αναστολή η οποία είχε υποβληθεί από τους προσφεύγοντες διότι η διοικητική πράξη είχε ήδη τελεσθεί και εφ' όσον ευδοκιμήσει η προσφυγή θα ακυρωθεί η συνέχεια της φοιτήσεως των αλλογενών στις στρατιωτικές σχολές.
Κατά συνέπεια ερωτάται ο κος ΥΕΘΑ, Δημήτριος Αβραμόπουλος, ο οποίος υπέγραψε και στη νέα εγκύκλιο την είσοδο στις ΑΣΕΙ δίχως την προϋπόθεση του γένους, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

Αριθμός 114/2012
Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας 
(άρθρο 52 του π.δ/τος 18/1989, όπως ισχύει) 
___________________ 
  
 Συνεδρίασε σε συμβούλιο στις 3 Ιανουαρίου 2012, με την εξής σύνθεση: Π. Πικραμμένος, Πρόεδρος, Μ. Βηλαράς, Μ. Πικραμένος, Σύμβουλοι. Γραμματέας η Μ. Παπασαράντη. 
 Για να αποφασίσει σχετικά με την από 3 Σεπτεμβρίου 2011 αίτηση: 
 των:

Οι ταγοί που καθαίρεσαν την δημοκρατία...


 Ο άνθρωπος δεν ζει για να τρώει, έλεγαν οι παλιοί, τρώει για να ζει.

Και για να τρώει, δουλεύει. Κι επειδή, ουκ μόνον επ’ άρτω ζήσεται άνθρωπος, δουλεύει όχι μόνονγια να τρώει, αλλά και για να ζει καλύτερα.  

Αυτό το «καλύτερα» ουδέποτε χαρίσθηκε, κατακτήθηκε μέσα από πολιτικούς αγώνες εις ό,τι αφορά τις τάξεις και προσωπική καλλιέργεια εις ό,τι αφορά του πολίτες.

Σήμερα οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν καταδικασθεί να δουλεύουν για να τρώνε και να μη ζουν. Οι μισοί. Διότι υπάρχουν και οι υπόλοιποι μισοί που δεν έχουν καν δουλειά και πολλοί εξ αυτών δεν έχουν ούτε...να φάνε. Τουλάχιστον φαγητό που να βγάζουν με τον ιδρώτα τους κι όχι να ’ναι από συσσίτιο ή «δανεικό».

Πώς έγινε αυτό;

Οι Έλληνες εργαζόμενοι πέρασαν από μια καφκική Δίκη! Κατηγορήθηκαν για τεμπελιά, διαφθορά και ανικανότητα. Κατηγορήθηκαν για...

Πολεμικές αποζημιώσεις-Ένας μυστικός πόλεμος ή μια προδοσία; Ά ΜΕΡΟΣ

ΕΟΚΑ ξανακτύπα!


Στο σχεδιαζόμενο από τις κατοχικές δυνάμεις , άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με “αποδοχή” της επιστροφής μερικών εκ των νομίμων ιδιοκτητών και κατοίκων σε αυτή , έρχεται να προστεθεί και η οριστική αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από το νησί.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Αλεξάντερ Ντάουνερ , την αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ απαιτεί μετ' επιτάσεως , η Μεγάλη Βρετανία.
Η σημειολογία της αποχώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ παραπέμπει σε επίλυση του κυπριακού εκ των πραγμάτων , ώστε να καθίσταται περιττή η παρουσία της ειρηνευτικής δυνάμεως.
Το γεγονός αυτό εδράζεται επίσης στην υποχωρητικότητα της “δικής μας πλευράς” που αποδέχθηκε την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων , μετατρέποντας το αίτημα της απελευθέρωσης στο αισχρό ενδοτικό παραλήρημα της επανένωσης.
Επιπρόσθετα ο Αλεξάντερ Ντάουνερ εξέφρασε θετική άποψη για την αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ τονίζοντας ότι τούτο δεν σημαίνει και το σταμάτημα των συνομιλιών.
Συνάγεται εξ αυτών για πολλοστή φορά ότι οι συντονιστές της υποχώρησης και της νομιμοποίησης της κατοχής είναι οι...

Πόσοι… υπουργοί Παιδείας υπάρχουν; Η εικόνα επιβεβαιώνει πόσο αδιέξοδη είναι για την Ελλάδα η καταφυγή σε λύσεις συγκυβέρνησης, με τους τεχνοκράτες να προσπαθούν να γίνουν κάτι που… δεν είναι.



Όταν ο Γιώργος Μπαμπινιώτης ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Παιδείας «σόκαρε» με την πρότασή του για την καθιέρωση… μόνιμου πολιτικού προϊσταμένου του χώρου της εκπαίδευσης, ίσως του πλέον ευαίσθητου για το μέλλον του τόπου. Για να έχει ο τόπος μέλλον.
Από τη στιγμή που μιλάμε για καθηγητή Γλωσσολογίας, ο οποίος έχει αποτυπωθεί στο υποσυνείδητο της κοινωνίας ως ο εθνικός συγγραφέας λεξικών που μας μαθαίνουν καλύτερα ελληνικά, ήταν προφανές ότι όσα είπε, δεν μπορούν να αποδοθούν σε φραστικό...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ


ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ 
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κ.Κ. ΑΝΘΙΜΟΥ ΤΟΥ Α'
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

ΑΡ.ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: 1 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. 09/03/2012

ΠΡΟΣ:

•    ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
•    ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
•    ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
•    ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
•    ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
•    ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΜΑΘ
•    ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
•    ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΗΣ
•    ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ
•    ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
•    ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
•    ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
 
ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Τα Μέλη της Παμμακεδονικής Ενώσεως Μακεδονικού Αγώνα, και του Κοινού των Μακεδόνων μετά από μελέτη των τελευταίων εξελίξεων επί του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και της συμπεριφοράς της Κυβερνήσεως του Κράτους των Σκοπίων (F.Y.R.O.M.) μετά την έκδοση της αποφάσεως του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής του Κράτους των Σκοπίων κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή του πρώτου συμβαλλομένου Μέρους κατά του δευτέρου συμβαλλομένου Μέρους (!!!) σύμφωνα με το κείμενο της λεγομένης «Μεταβατικής Συμφωνίας της Νέας Υόρκης της 13/09/1995» και έχοντας υπ’ όψιν τα κείμενα του Καταστατικού Χάρτου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του άρθρου 38 παρ.3 του Καταστατικού του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης/ΟΗΕ και της Αποφάσεως...

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Η ΡΩΣΙΑ & Η ΠΤΩΧΗ ΕΛΛΑΣ...


της Ζέτας Ζήκου*

Αιώνες μοιάζουν να έχουν περάσει από τη δεκαετία του ’90, όταν κυριαρχούσε η ιδέα της παγκοσμιοποιημένης Νέας Οικονομίας, μιας οικονομίας άυλης, στηριγμένης στην πληροφορική, τις τηλεπικοινωνίες και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, που θα μας απάλλασσε από τις «παλιές» συγκρούσεις για τις πρώτες ύλες. Η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα αρχίζει να μοιάζει έντονα με την αρχή του 20ού, με τη γεωπολιτική της ενέργειας στην πρώτη γραμμή της διεθνούς ατζέντας. Σήμερα οι υπερδυνάμεις αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στο πλαίσιο της πολύπλευρης γεωπολιτικής στρατηγικής της ενέργειας.
Ταυτόχρονα, οι αναδυόμενοι οικονομικοί γίγαντες της Ασίας συναγωνίζονται με τις σπάταλες οικονομίες του καταναλωτισμού, της Αμερικής και της Ευρώπης, για τα πεπερασμένα αποθέματα ορυκτών καυσίμων και πρώτων υλών. Το γεγονός αυτό ισχυροποιεί μια άλλη κατηγορία δυνάμεων, τις «δυνάμεις της εκμετάλλευσης». Το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ρωσία.
Από τη φιλία που επιδιώκει ο κ. Αντώνης Σαμαράς με τη Ρωσία προσπαθεί να αλλάξει την ισορροπία...

Σεΐχηδες για τις ανάγκες της προπαγάνδας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν εξαιρέσουμε το PSI – το οποίο, ως γνωστόν απέτυχε, διαφορετικά για ποιο λόγο να μετατραπεί σε υποχρεωτικό και να ενεργοποιηθούν τα cds; - η κυβέρνηση Παπαδήμου καθόταν και μας κοιτούσε ακίνητη εδώ και τέσσερις ολόκληρους μήνες.

Ο ένας έμπαινε, ο άλλος έβγαινε, ανάλογα με τις κομματικές ανάγκες και τις προσωπικές φιλοδοξίες - αρκεί να θυμηθούμε ότι ο κ. Παπουτσής εγκατέλειψε σύξυλο το υπουργείο του για να θέσει μια υποψηφιότητα που… τελικά δεν έθεσε και πέρασαν δέκα μέρες μέχρι να αποφασίσει ο πρωθυπουργός την μεγάλη πρωτοτυπία της αντικατάστασής του από τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Μήνας έμπαινε, μήνας έβγαινε και δεν κουνιόταν φύλλο σε κανέναν τομέα.

Και ξαφνικά, ανασκουμπώθηκαν όλοι να τα λύσουν όλα...

Μητροπολίτης Παύλος προς Χρυσοχοΐδη: Δεν σας φοβόμαστε όσο κι αν μας απειλείτε


Μητροπολίτης Παύλος προς Χρυσοχοΐδη: Δεν σας φοβόμαστε όσο κι αν μας απειλείτεΛάβρος κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης εξαπολύει σφοδρή επίθεση μέσω ανοιχτής επιστολής του στην οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «τις επιχειρήσεις-σκούπα τις χρησιμοποιούμε για τα σκουπίδια. Έτσι αντιλαμβάνεστε τους λαθρομετανάστες;»
Ολόκληρη η επιστολή του μητροπολίτη Παύλου:
«Είτε το θέλουν οι τοπικές κοινωνίες είτε όχι, είτε το θέλετε, είτε όχι θα γίνει» είπε ο κ. Χρυσοχοίδης και από τηλεοράσεως, αλλά και στους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών δηλαδή στο Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, στον Αντιπεριφεριάρχη, στην Δήμαρχο Βοίου, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βοίου τον οποίο απρεπώς διέκοψε και τον χαρακτήρισε σαν λαϊκιστή, «είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα» λέει βέβαια ο λαός μας και στους τοπικούς Βουλευτές, σχετικά με την δημιουργία στρατοπέδου συγκεντρώσεως, γιατί περί αυτού πρόκειται, στην Νεάπολη Κοζάνης.
Αλήθεια κ. Υπουργέ, ποιός είσθε εσείς που μιλάτε με αυτό τον τρόπο; Ποιός νομίζετε ότι είσθε, για να προκαλείτε βάναυσα τις τοπικές κοινωνίες τις οποίες και εσείς ως μέλος του πολιτικού συστήματος οδηγήσατε στην παρακμή;
Τόσο σπουδαίο φαντάζεσθε τον εαυτό σας; Νοσταλγείτε την εποχή του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν;». Η περιφρόνηση των τοπικών κοινωνιών είναι δημοκρατική κατάκτηση;
Πρέπει να καταλάβετε καλά, ότι δεν σας φοβόμαστε, όσο κιʼάν μας απειλείτε ! Κύριε Υπουργέ, το πρώτο...

Επίθεση στο οίκημα της ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ. Την αντιομοσπονδιακή φωνή όσο και αν την πολεμούν δεν θα την σωπάσουν


Στόχος αριστεριστών έγινε χθες Πέμπτη 29/3/2012 το οίκημα μας στην Παιανίας, στις 14:30 το μεσημέρι. Ομάδα αναρχοκομουνιστών, επιτέθηκε κατά του οικήματος μας, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές, σπάζοντας τα εξωτερικά τζάμια με πέτρες και ξύλα.

Βρίσκοντας σαν αφορμή, επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Γενική Συνέλευση του τμήματος Φυσικής στο Ε.Κ.Π.Α. χθες το πρωί, αριστεριστές από όλες τις παρατάξεις συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία (γύρω στα 300 άτομα), από τα Ιλίσια προς την πανεπιστημιούπολη. Διασχίζοντας την Λεωφ. Παπάγου, ομάδα 10-15 ατόμων με κουκούλες μπήκε στην Παιανίας και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των στελεχών μας, βρήκαν το οίκημα κλειστό και ξέσπασαν στα εξωτερικά τζάμια, σπάζοντας τα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τους γείτονες, τα άτομα που επιτέθηκαν κατά του κινήματος μας, πέρα από τις κουκούλες που κάλυπταν τα πρόσωπα τους, κρατούσαν κόκκινες σημαίες αριστερών παρατάξεων, ενώ προς «έκπληξη» μας, μερικοί εξ αυτών...

Τι προκαλεί το Υφεσιακό Μνημόνιο της Τρόικας και των Κυβερνήσεων


Κάποιοι εκπλαγήκανε με τον κυνισμό της Τρόικας στην προχθεσινή «συνέντευξη τύπου» που έδωσε σε ένα ανίσχυρο ως θεσμός ευρωπαικό κοινοβούλιο. Δυστυχώς μας αρέσει ή δεν μας αρέσει αυτή είναι η Τρόικα: μία ανάλγητη και κυνική συμμαχία νοεφιλελεύθερου γκλομπαλισμού.
Την κερκόπορτα την άνοιξε, η πολιτική ελίτ αλλά και τα μεταπολιτευτικά κόμματα που μας χρεωκόπησαν. Τα ίδια κόμματα που εφαρμόζουν τον αργό θάνατο των Ελλήνων με το νεοφιλελεύθερο φάρμακο της Τρόικας.
Τα κόμματα, που το μόνο που κοιτάγανε τόσα χρόνια είναι το εκλογικό πελατολόγιο. Όπλο τους φυσικά ήταν το Δημόσιο και όχι η ιδεολογία τους ή το πρόγραμμα τους. Όσοι εμπλακήκαμε άμεσα ή έμμεσα με αυτό το φαύλο κύκλο το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι την συναλλαγή αυτή. Τώρα που καταρρέει ο κομματικός ετατισμός τους, ψάχνουν να βρουν σωσίβιο στις νεοφιλελεύθερες ή λαϊκίστικες πρακτικές, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει πραγματικά στην κοινωνία και...

Η γελοιότητα δεν έχει τελικά όριο στην Ελλάδα


Όταν η ανοησία καταλήγει να εξελιχθεί σε πολιτική τα πράγματα για μια χώρα σαφώς δεν πάνε καλά. Αυτό άλλωστε βιώνει η Πατρίδα μας τελευταία. Την αλήστου μνήμης δεκαετία του του ’80 η «φιλειρηνική πολιτική γειτονίας» είχε γίνει κανόνας. Έτσι με έκπληξη, τουλάχιστον, αντίκριζε κανείς μεγαλοπρεπείς ταμπέλες που έγραφαν «(τάδε πόλη), αποπυρηνικοποιημένη περιοχή» και ο κάθε σοβαρός πολίτης ή έσκαγε στα γέλια ή έκλαιγε από την επίδειξη της ελληνικής πολιτικής ανοησίας.
Φαίνεται όμως πως τα τελευταία παθήματα, τα οποία όφειλαν να μας βάλουν μυαλό, αγνοούνται συστηματικά από ορισμένους, οι οποίοι πάνω από όλα θέτουν τις ιδεοληψίες τους και...

Και ενώ στην χώρα μας οι ανεγκέφαλοι οπαδοί της αριστερής ψευτοδιανόησης ξεπουλούν τα ιερά και τα όσια στο όνομα της δήθεν αλληλεγγύης...

Οι Χριστιανοί του Σουδάν εγκαταλείπουν τη χώρα. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι με διάταγμα της νέας κυβέρνησης στερούνται την ιδιότητα του πολίτη. Κατά τη γνώμη των σουδανικών Αρχών δεν έχουν θέση σε ένα «αυστηρά ισλαμικό κράτος». Οι εκπρόσωποι των «μη μουσουλμανικών» δογμάτων, οι οποίοι δεν θα προλάβουν να φύγουν έως τις 8 Απριλίου, θα υποστούν διώξεις και αναγκαστική απέλαση.…

Αυτοί λοιπόν οι τύποι, οι μάγκες, οι μουσουλμάνοι, υποχρεώνουν τα υπόλοιπα δόγματα που βρίσκονται στην χώρα τους ή να αλλαξοπιστήσουν ή...

Απροσδιοριστία σε όλα το κύριο χαρακτηριστικό των πρόωρων εκλογών


Σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται  πλέον η χώρα. Μόνο που κατά γενική διαπίστωση  και ομολογία  δεν  θα μοιάζει σε καμία  απ αυτές που  ξέραμε  μέχρι σήμερα… Η απαξιωμένη πολιτική ηγεσία  που έφερε τον τόπο στην σημερινή τραγική κατάσταση με το μνημόνιο και τα μέτρα του να κρέμονται διαρκώς και μέχρι το 2020 σαν την δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι του  λαού του  αντί  να   φύγει και να χαθεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ετοιμάζεται να  διεκδικήσει  με  ένα  απίστευτο θράσος και αναίδεια   την ψήφο μας και  τάχα μετανοιωμένη για τα εγκληματικά  πολιτικά λάθη, συμπεριφορές, ελλείψεις, καταχρήσεις  και καταχρήσεις εξουσίας θέλει να μας  ξανακυβερνήσει και να μας… σώσει. 

Κυρίαρχο στοιχείο  των φετινών εκλογών  η λιτότητα  καθώς  «ανάγκα και  θεοί πείθονται». Δεν υπάρχουν λεφτά  για συγκεντρώσεις, πανό, φωτογραφίες, συνθήματα κλπ, αφού κι αν υπήρχαν ή εμφανιζόντουσαν οι υποψήφιοι, όπως άλλωστε γίνεται και σήμερα,  οι «αγανακτισμένοι» απ’ άκρη σ άκρη της Ελλάδας, θα τους πέταγαν, γιαούρτια  και θα κατέστρεφαν  γράφοντας υβριστικά  συνθήματα όπου έβλεπαν  πρόσωπα  του αμαρτωλού κοντινού και μη  παρελθόντος.

Απροσδιόριστη ακόμη η ημερομηνία εκλογών καθώς μέχρι τις 8 Απριλίου θα πρέπει να...

Σε λίγο θα έχουν τράπεζες, αλλά δεν θα έχουν καταθέσεις!



Γράφει ο Δευκαλίων

Στις 3 Μαρτίου 1933 ορκίστηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Franklin Delano Roosevelt. Ήταν ο άνθρωπος που έμελλε να περάσει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος, μετά τους πατέρες της ανεξαρτησίας, Πρόεδρος των ΗΠΑ. Με την πολιτική του New Deal, που ο ίδιος συνέλαβε σχεδίασε και υλοποίησε, πέτυχε να αντιμετωπίσει την μεγάλη ύφεση που προκάλεσε το κραχ του 1929. Στις 3 Μαρτίου 1933 οFranklin Delano Roosevelt απευθυνόμενος από παναμερικανικό ραδιοφωνικό δίκτυο προς τον λαό των ΗΠΑ δήλωσε για τους τραπεζίτες:
·       «Οι πρακτικές των ασυνείδητων αργυραμοιβών είναι καταδικασμένες στο δικαστήριο της κοινής γνώμης, έχουν απορριφθεί από τις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων. Αυτοί δεν έχουν όραμα και όπου δεν υπάρχει όραμα οι άνθρωποι πεθαίνουν».
Επαναλαμβάνω, τα παραπάνω δεν τα λέει η Αλέκα Παπαρήγα, ούτε...

Συμμαχία κατά του ακριβού πετρελαίου

ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία σχεδιάζουν αποδέσμευση αποθεμάτων για αναχαίτιση υψηλών τιμών
Με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία προτίθεται να ενώσει τις δυνάμεις της η Γαλλία σε μια προσπάθεια να ανακοπεί το πρόσφατο ράλι των πετρελαϊκών τιμών. Ενα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα και λίγες ημέρες αφότου κύκλοι του Λονδίνου έκαναν λόγο για πιθανή συνεργασία με την Ουάσιγκτον στο θέμα αυτό, ο Γάλλος υπουργός Ενέργειας, Ερίκ Μπεσόν, δήλωσε χθες ότι το Παρίσι πραγματοποιεί επαφές με ΗΠΑ και Βρετανία για την αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων τους.

Επικαλούμενη κύκλους του Γάλλου προέδρου, η εφημερίδα Le Monde έγραψε ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να γίνει «μέσα στις επόμενες εβδομάδες». Ο κ. Μπεσόν αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ ήταν εκείνες που ζήτησαν συνεργασία με τη Γαλλία, την οποία το Παρίσι «υποδέχθηκε θετικά». Δήλωσε επίσης ότι...

Καθαρές κουβέντες…



Σε μια εποχή προχωρημένης σύγχυσης, με την κοινωνία να δυσκολεύεται να διατηρήσει την ψυχραιμία της, και να εισπράττει αντικρουόμενες προσλαμβάνουσες αναφορικά με τις νέες πραγματικότητες και τη διαχείριση των συνεπειών του Μνημονίου, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε με καθαρές κουβέντες, στη σημερινή συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου της Νέας Δημοκρατίας.

Έστειλε έτσι μηνύματα χωρίς δεύτερες αναγνώσεις και δίχως περιστροφές, για κρίσιμα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, και θα κληθεί αύριο να τα διαχειριστεί ο ίδιος, ως πρωθυπουργός.
Πιο συγκεκριμένα, η εισήγηση του Αντώνη Σαμαρά στη σημερινή συνεδρίαση του Διαγραμματειακού της Νέας Δημοκρατίας, είχε ως εξής:
Για τη λαθρομετανάστευση: Το πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς γύρω μας και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Είναι στρουθοκαμηλισμός αυτό το πράγμα. Εμείς θα πρέπει -και θα είμαι καθαρός- να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Έχουν, σήμερα, καταληφθεί πολλές πόλεις στην Ελλάδα, από παράνομους λαθρομετανάστες. Θα καταργήσουμε το νόμο του Ραγκούση για...

Η χελώνα, ο λαγός και ο ελληνικός λαός


Χρειαζόμαστε κάποια γραμμή πλεύσης ή οδηγίες προς ναυτιλομένους τέλος πάντων, σχετικά με την Έλενα Κουντουρά. Άκουσα μερικές από τις δηλώσεις της όπως, π.χ., στο Βήμα FM, συνέντευξη με τον Άρη Ραβανό (6/3/2012) και στον Alpha FM 104,7 Kρήτη Ι.
Καλά κρατεί μεν, με τα αντιμνημονιακά ‘όχι’ της, αλλά δεν κάνει καν προτάσεις πέραν από τα όσα ακούγαμε στα Ζάππειο Ι και ΙΙ, της τότε ντε και καλά ‘νέας’ ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Δεν γνωρίζω πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει το “εμείς δεν αλλάξαμε, εκείνοι αλλάξαν” της Κουντουρά, τουλάχιστον σχετικά με την επιτακτική ανάγκη ανατροπής του όλου νυν πολιτικού συστήματος της ανθελληνικής, ξενόφερτης και στυγνά δυναστικής κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας.
Μάλλον έχει απόλυτο δίκαιο ο Δρ. Γιώργος Δ. Κοντογιώργης όταν λαλεί πως: «τα [νυν] πρόσωπα της πολιτικής είναι απλώς διαχειριστές ενός συστήματος που τα παράγει. Το ελληνικό...

Ο πολιτικός χρόνος έπαψε να είναι ο εύκολος Μέλλων.


Ο πολιτικός χρόνος έπαψε να είναι ο εύκολος Μέλλων. Είναι ο δύσκολος Αόριστος!

του Σωτήριου Καλαμίτση
Παρακολούθησα προ ολίγου στο Extra3 τον νέο, σε ηλικία, βουλευτή της τοσοΝΔούλας κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έχει πάρει τη βουλευτική έδρα από τον πατέρα του ως γονική παροχή. Μιλούσε για το πώς θα αναχρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δη οι δραστηριοποιούμενες στο εμπόριο. Ας αφήσουμε κατά μέρος ότι δεν μίλησε για παραγωγικές επιχειρήσεις, η ύπαρξη των οποίων αποτελεί τη βάση για την ύπαρξη εμπορικών επιχειρήσεων, εκτός αν εννοεί ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα μεταπωλούν εισαγόμενα προϊόντα, όπερ άτοπο υπό τις σημερινές συνθήκες.
Πολύ ΘΑ και Θα λοιπόν.
Αυτό και μόνον δείχνει ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι αμετανόητο και στερείται φαντασίας. Ακολουθεί την ίδια μικροπολιτική συνταγή που μας οδήγησε στο σημερινό χάλι.
Όποιος θέλει να αποσπάσει την ψήφο μας, όμως, οφείλει αυτή τη φορά να μας πει τί έκανε από την 04.10.2009 και μετά. Αυτό πρέπει να απαιτήσουμε όλοι στις επικείμενες εκλογές. Να πάψει να...

Η Ελλάδα του χάους, των συσσιτίων και των λαθρομεταναστών...


Δυστυχώς, τραγική είναι η εικόνα της Ελλάδας... Εικόνα κοινωνικού χάους, κρατικής διάλυσης, συσσιτίων και λαθρομεταναστών... Οχι επειδή μας βλέπουν έτσι στο εξωτερικό, αλλά επειδή τη βιώνουμε ως πολίτες αυτής της χώρας. Ή όσοι από εμάς θέλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα χωρίς κομματικές παρωπίδες και μακριά από προσωπικά συμφέροντα.


Μολονότι αρκετοί πια έχουν γίνει φτωχοί, απαιτείται κάποιος χρόνος έως ότου οι άνθρωποι να εξαντλήσουν όλο το κομπόδεμά τους και βουλιάξουν στην εξαθλίωση. Ποιο είναι, όμως, το οικονομικό μέλλον της άρρωστης χώρας μας; Πρέπει να γίνουμε Βουλγαρία; Πώς η...οικονομία μας –η οικονομία του ισχυρού ευρώ– μπορεί να ανταγωνιστεί τη φτήνια της Κίνας ή την οικονομική κυριαρχία της Γερμανίας; Τι απέγινε η γεωργία μας; Τι απέγινε η βιομηχανία μας; Πού κατέληξαν οι κερδοφόρες υπηρεσίες μας; Ποια είναι η απειλή σήμερα; Τι είδους –χειρότερη– κρίση μάς περιμένει; Η αλήθεια είναι σκληρή. Τα νέα μέτρα θα κάνουν την απόδρασή μας από τη φτώχεια σχεδόν αδύνατη. Αν το κράτος δεν δαπανά και...

Ο Πύρρος Δήμας έγινε σταθμός του μετρό... στο Λονδίνο


Ο Πύρρος Δήμας έγινε σταθμός του μετρό... στο Λονδίνο


Έκανε τους Έλληνες να δακρύσουν από χαρά δεκάδες φορές. Προκάλεσε όλο τον πλανήτη να τον προσέξει. Και τώρα μετά τα μετάλλια που χάρισε στη χώρα μας ήρθε η ώρα να τον τιμήσει ακόμη και η Αγγλία. Ο Πύρρος Δήμας γίνεται σταθμός του μετρό...στο Λονδίνο.
Το όνομα του Ολυμπιονίκη μας στην Άρση Βαρών επιλέχτηκε μαζί με αυτά άλλων 361 Ολυμπιονικών από όλο τον κόσμο, τα οποία οι Άγγλοι χρησιμοποίησαν για σταθμούς του Μετρό στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.
Ο μοναδικός Έλληνας που επιλέχθηκε ήταν ο Πύρρος Δήμμας, ο οποίος είχε...

Η τιμή της Αννας.


 Το παρακάτω θέμα είναι μια αληθινή ιστορία.

Θα μου συγχωρέσετε το ότι επέλεξα να αφήσω το "αθυρόστομο" ύφος του κειμενογράφου.... αλλά ίσως είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να περιγράψει το συγκεκριμένο περιστατικό....
Αστυνομικό Τμήμα Ομονοιας


Η ιστορια ειναι πραγματικη. Μου την αφηγηθηκε πελατισσα μου, μπατσινα που υπηρετει στο Α/Τ Ομονοιας.

Δευτερα βραδυ λεει η μπατσινα, ειχανε μαζεψει καμια δεκαρια πουτανες εξω απο ενα ξενοδοχειο της οδου Μενανδρου. Αναμεσα τους και την Αννα.
Την πεταξανε σ΄ενα κελι, μαζι με τις αλλες. Η ωρα 11:00.
Σε μιση ωριτσα πλακωσανε οι δικηγοροι. Μια - μια οι αλλοδαπες την εκαναν. Πληρωνανε οι νταβατζηδες τους.
Ξεμεινε η Αννα.

- Ο δικος σου ο δικηγορος?
- Δεν εχω δικηγορο...

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
Τα νομοθετικά μέτρα του Σόλωνα ήταν πολύ τολμηρά, αλλά και δραστικά. Βασίζονταν στην αρχή της δίκαιης ανισότητας και όχι της απόλυτης ισότητας, ενώ επιδίωκαν να αποτρέψουν την εμφύλια διαμάχη και τη διάλυση της πολιτικής κοινότητας της Αθήνας, διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική διαστρωμάτωση και την προβολή αυτής της διαστρωμάτωσης στη νομή της εξουσίας.
Ένα από αυτά τα μέτρα ήταν και η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ . Η κατάργηση των χρεών προς ιδιώτες και το δημόσιο. Έτσι καταργήθηκε ο δανεισμός με εγγύηση την προσωπική ελευθερία του δανειολήπτη ακι ελευθερώθηκαν και όσοι Αθηναίοι είχαν γίνει δούλοι.

ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ
Για όσους  δεν το γνωρίζουν υπάρχει στη νομική φαρέτρα όσων τολμούν και η «εκχωρηση απαίτησης» . Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα άρθρα 455 επόμενα του Αστικού Κώδικα, ο δανειστής μπορεί να μεταβιβάσει με σύμβαση σε άλλο πρόσωπο την απαίτηση του και μάλιστα χωρίς τη συναίνεση του οφειλέτη. Πρόκειται για τη σύμβαση εκχώρησης, στα πλαίσια της οποίας ο παλαιός δανειστής ονομάζεται εκχωρητής και ο νέος δανειστής εκδοχέας. Αυτή η διαδικασία...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" : ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ



Την Δευτέρα 2 Απριλίου,στις 18.00, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνουν αγιασμό στα κεντρικά γραφεία τους στη Λεωφ.Συγγρού 196.


Θα ακολουθήσει σύντομος χαιρετισμός του Προέδρου Πάνου Καμμένου σε όλους τους Ανεξάρτητους Έλληνες που μπορούν να παραστούν στον  αγιασμό χωρίς ιδιαίτερη πρόσκληση.

ΚΥΠΡΟΣ. Στην “διαβουλευτική δημοκρατία” του κατεστημένου αντιτάσσουμε την εθνική κοινωνιοκρατία

Τον όρο “διαβουλευτική δημοκρατία” ανεμίζει τελευταία η προπαγάνδα του ΔΗΣΥ . Υπό την σκιά αυτού του όρου αναζητούνται οι συγκλήσεις των κομμάτων του κατεστημένου πάνω στα μεγάλα ζητήματα του έθνους και της κοινωνίας.
Το συμπέρασμα που βγάζει ο λαός είναι ότι όλα τα κόμματα του ενδοτικού και προδοτικού κατεστημένου , βράζουν στο ίδιο καζάνι και εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι πως να παρατείνουν την εξουσία των συμμοριών τους πάνω στη κοινωνία . 
Άρα “διαβουλευτική δημοκρατία” σημαίνει την συνωμοσία του κομματικού κατεστημένου για συνέχιση της πορείας του εθνικού εξευτελισμού στο εθνικό θέμα και της παράτασης της εξουσίας των ολίγων εις βάρος της κοινωνίας , την οποία αφαιμάσσουν χωρίς έλεος.
Η “διαβουλευτική δημοκρατία” αποτελεί την άμυνα του κατεστημένου στην αφύπνιση της κοινωνίας , που σε αυτή τη φάση εκδηλώνεται με την απαξίωση των πολιτικών και...