Σελίδες

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ποιοι τ’ άρπαξαν


Τι έγινε στη μυστική σύσκεψη στο «Πεντελικό» τον Νοέμβριο του 2009. Για να χαλάσουν το μεγάλο ντιλ των 50 δισ. ευρώ με τη Goldman Sachs 
 
Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού παίχθηκε τον Νοέμβριο του 2009, από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Τότε η Ελλάδα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει τα 50 δισ. ευρώ που πρόσφερε η αγορά, θα έλυνε το άμεσο πρόβλημα του δανεισμού και δεν θα οδηγούνταν χειροπόδαρα δεμένη στο ΔΝΤ και στις αδίστακτες απαιτήσεις της Μέρκελ. 
Όμως «κάποιοι» είχαν στον νου τους «αλλότριους σκοπούς» και εξυπηρετήσεις, που προηγούνται του συμφέροντος της χώρας....

Το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει σήμερα το παιχνίδι που παίχθηκε, το οποίο αφενός στοίχισε δισεκατομμύρια στη χώρα, αφετέρου παρά πολλά από αυτά που ζούμε θα είχαν αποφευχθεί. 

Σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές τον Νοέμβριο του 2010 στο γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο της Κηφισιάς «Πεντελικόν» υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Goldman Sachs, (ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά «σπίτια» του κόσμου), ο οποίος είχε μαζί του τον έλληνα υπεύθυνο για την Ευρώπη (και για την Ελλάδα) Χάρη Ηλιάδη και ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος.

Στη συνάντηση εκείνη συμμετείχαν οι υπουργοί Παπακωνσταντίνου, Παμπούκης, Κατσέλη (στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra είπε ότι είχε παρευρεθεί μόνο στο δείπνο) και ο Δρούτσας. 

Το θέμα της συνάντησης ήταν ένα και μόνο. Κατά πόσον η Goldman Sachs θα μπορούσε να εξασφαλίσει 40 με 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές (να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs έχει επιτυχημένη εμπειρία σε τέτοια ντιλ, έχει κάνει 8-10 διαφορετικά). 

Η απάντηση του προέδρου της αμερικανικής εταιρείας ήταν ότι μπορεί να βρει το ποσόν που έχει ανάγκη η Ελλάδα, εκθέτοντας τις κινήσεις που θα γίνουν. 

Όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί ήταν θετικοί, από κανέναν δεν εκφράστηκε η παραμικρή διαφωνία. Η συνάντηση κράτησε περίπου τρεις ώρες και έκλεισε με δείπνο.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι από τους υπουργούς, πιθανότατα ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, «καρφωνόταν» σε άλλα funds, για να αναζητήσει από αυτά η Ελλάδα τα 40 με 50 δισ. ευρώ. Να ληφθεί υπ' όψη ότι σε τέτοιες μεγάλες δουλειές (να βρεις 50 δισ. ευρώ) η αμοιβή είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ... Και αυτό εξηγεί τους λόγους της διαρροής της συμφωνίας που είχε γίνει στο «Πεντελικό» με την Goldman Sachs. 

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ένα τεράστιο μπάχαλο. Αφού και η Goldman Sachs και δύο άλλα «σπίτια» που ενεπλάκησαν, μετά την «ενημέρωση» που τους έγινε, απευθύνθηκαν στους ίδιους επενδυτές! Που φυσικά είπαν, εδώ τι γίνεται...

Έτσι χάλασε η δουλειά... Με την Ελλάδα να είναι η ζημιωμένη. Αφού απέτυχε αυτή η μεγάλη ευκαιρία που είχε να βρει έγκαιρα και με χαμηλό επιτόκιο (μιλάμε για 4,5%) τα λεφτά που χρειαζόταν και να μην πέσει στα όρνια της αγοράς... 

Τώρα ποιοι τους χάλασαν τη δουλειά και για ποιον λόγο, αυτό είναι αρμοδιότητα όχι μόνο μιας Εξεταστικής Επιτροπής αλλά και του Εισαγγελέα... Να σημειωθεί ότι στις επαφές που έγιναν με την Goldman Sachs συμμετείχε και ο τότε επικεφαλής το ΟΔΔΗΧ κ. Παπανικολάου. 

Η ιστορία, όχι στις λεπτομέρειες που φέρνουμε σήμερα στο φως, είναι γνωστή στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση που έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2010, στην οποία ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τέθηκε το θέμα του δανεισμού. Και μάλιστα από μέλη του ΠΣ που γνώριζαν... Ρωτήθηκε γιατί δεν πήραμε τα 25 δισ. ευρώ που πρόσφερε η Goldman Sachs, αλλά μόνο 8 δισ. ευρώ, και η απάντηση του υπουργού ήταν για να μην πουν οι αγορές ότι έχουμε ανάγκη από λεφτά...

Στον βωμό του ΔΝΤ και των Αμερικάνων...

Για να αντιληφθεί κάποιος το «χοντρό» παιχνίδι που παίχτηκε γύρω απ' τη δανειοδότηση της Ελλάδας εκείνη την κρίσιμη περίοδο και τις σκοπιμότητες που μας οδήγησαν τελικά στον γκρεμό, πρέπει να επισημάνουμε και τα εξής:

• Ενώ τον Δεκέμβρη του 2009 ο Γιώργος συζητούσε με την Goldman Sachs, και μάλιστα συνοδευόμενος από κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του, τουλάχιστον ένα μήνα πριν συζητούσε ο ίδιος με τον Στρος Καν το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ!

• Αυτά σε ό,τι αφορά στις επίσημες αποκαλύψεις του Στρος Καν, τις οποίες παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Γιώργος εκών άκων. Διότι απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου συζητούσε ήδη απ' το καλοκαίρι του 2009 με τον Στρος Καν, για το ίδιο ζήτημα. Ενώ άλλες πληροφορίες -επίσης έγκυρες- τονίζουν ότι το deal με τον Στρος Καν και το ΔΝΤ είχε κλείσει μήνες νωρίτερα, απ' τις αρχές του 2009!

Όλα αυτά εντάσσονταν στο σχέδιο της Ουάσινγκτον για υπονόμευση, χτύπημα στο ευρώ, μέσω της διείσδυσης του ελεγχόμενου απ' τις ΗΠΑ ΔΝΤ. Και αυτό το σχέδιο υλοποιήθηκε πλήρως απ' τη στιγμή που μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, μπήκε σε έναν μηχανισμό όπου επίσης συμμετέχει και το ΔΝΤ.

Αυτός ο οποίος βασικά διαφωνούσε με την υλοποίηση του κατ' αρχήν deal με την Goldman Sachs ήταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου...

Παρὀν
πηγή

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ανάξιοι αν δεν βρουν τον κατάλληλο»


 Δεν θα διστάσει να καταλογίσει ευθύνες, αν τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου δεν επιτύχουν την εξεύρεση κοινού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές, ο οποίος να υλοποιεί τη σωστή, κατά την άποψή του, εθνική γραμμή στο Κυπριακό,
διαμηνύει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. 
Σε συνέντευξή του στην «Σημερινή», ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας στέλλει το μήνυμα πως δεν επιτρέπεται να σκέφτεται κανείς τη δική του την καρέκλα και τους καλεί να προσγειωθούν και να σκεφθούν τον τόπο τους, αφήνοντας τους εγωισμούς. «Την άποψή μου θα την πω ευθαρσώς. Και εύχομαι να μη φθάσω σε εκείνο το σημείο, που να βγω να καταγγείλω κάποιους ότι δεν κάνουν το καθήκον τους στο ακέραιο και αφήνουν απροστάτευτο αυτόν τον λαό», υπογραμμίζει. Δεν αποκλείει, πάντως, μέχρι και στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις.
  • Αρχιεπίσκοπος: «Θα δω τι συνεργασία θα επιτύχει με τα υπόλοιπα κόμματα ο Νίκος Αναστασιάδης και θα είμαι ευτυχής, αν συμφωνήσουν σε μια σωστή εθνική γραμμή. Τότε εμείς θα έρθουμε να υποστηρίξουμε»
  • «Εγώ θα έχω το θάρρος, κι ας πουν μερικοί ότι είναι και θράσος, δεν με πειράζει, αν δεν βρουν τον κατάλληλο, να τους καταλογίσω ευθύνες»

Μάτια ερμητικά σφιχτά... και ο Έλληνας «δεν γελάει πια»!!!


γραφει ο αρισταρχος
Όταν ήμουν μικρός και μου ερχόταν μια ατυχία έκλεινα σφιχτά τα μάτια και ευχόμουνα μόλις τ’ ανοίξω να έχουν λυθεί όλα ως δια μαγείας. Και ήταν μαγεία. Αυτά τα δύο τρία δευτερόλεπτα με κλειστά τα μάτια ήταν λουσμένα στην ηρεμία και την εσωτερική λευτεριά. Κάτι ας πούμε σαν γιόγκα.

Αυτά όταν ήμουν μικρός. Τώρα, ξέρω πως όταν ανοίξω τα μάτια μου τα προβλήματά μου απλά θα έχουν επιμηκυνθεί, επιβαρυνθεί κατά δύο-τρία δευτερόλεπτα. Αυτό το ενδιάμεσο απειροελάχιστο διάστημα δεν συνεχίζει πλέον να αποτελεί χαλάρωση, μάλλον το αντίθετο .

Κουρασμένος απίστευτα από τον συνεχή βομβαρδισμό των ΜΜΕ για τσουνάμι αυξήσεων τον Ιούνιο, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ακυβερνησία, και στρατόπεδα συγκέντρωσης επιχείρησα να βάλω σε δοκιμασία την αντοχή μου με κάτι περισσότερο. Παρακολούθησα του Τσίμα την εκπομπή “Έρευνα”

Ψυχοπλακώθηκα, αλώθηκα, διαλύθηκα. Γνώριζα τα συμβαίνοντα στην Βουλγαρία από...

Δεν μπορώ να ξεχάσω! Ο ρόλος του “κομπάρσου” αφέθηκε με άπλετη “γενναιοδωρία” στον Ελληνικό λαό!

Τον «Μπάχτα» και τους πειναλέους «αγωνιστές της δημοκρατίας», και παίκτες του χρηματιστηρίου, οι οποίοι, τώρα κολυμπώντας στις πισίνες τους, ξέχασαν ότι πριν, δεν είχαν δεύτερο πουκάμισο ν`αλλάξουν...     
Λάζαρος Ελευθεριάδης 

“Εχθές ημέρα Πρωταπριλιάς,
κι ο δεύτερός μας ο βασιλιάς,
ο σιρ Τρικούπης με τα φωκόλα
εσκέφθη μία δουλειά χρυσή,
οι νέοι φόροι να βγουν απ’ όλα,
κι απ’ τον καπνό μας κι απ’ το κρασί.

Εχθές που ήταν Πρωταπριλιά,
αποφασίσαν κι οι Τραπεζίτες,
να μη φτωχαίνουν τον κόσμο πλια,
και ούτε να ’χουν κρυφούς μεσίτες·
κι απ’ τα καλά των και τους παράδες
να πάρουν μέρος κι οι φουκαράδες”.

(Γ.Σουρής
, απο το ποίημά του ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ)

Είναι πλέον δρομολογημένες οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα ή ακόμη δεν απεφασίσθησαν απο τούς “ιδιοκτήτες” αυτής της χώρας;

Είναι το ερώτημα στο μυαλό του κάθε Έλληνα πολίτη, φοβούμενου, ακόμη και την αφαίρεση αυτού του δημοκρατικού δικαιώματός του, απο αυτην την πολιτική “ηγεσία” της χώρας.

Κοινοβουλευτική ομάδα πλέον οι “Ανεξάρτητοι Ελληνες”....

..Στο πλευρό τους κι ο αγωνιστής βουλευτής Μιχάλης Γιαννάκης καθώς...
ο ανεξάρτητος βουλευτή Βοιωτίας  δέχθηκε την πρόσκληση του Πάνου Καμμένου και συντάχθηκε στο πλευρό των“ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”, που πλέον με 10 βουλευτές σχηματίζουν Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο Μιχάλης Γιαννάκης είχε διαγραφεί από τη ΝΔ μετά την καταψήφιση του μνημονίου γιατί όπως είχε δηλώσει κι ο ίδιος
“….το μοναδικό μου κριτήριο για την καταψήφιση τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου μνημονίου, είναι ο μονοδιάστατος προσανατολισμός τους που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας, βαθαίνει την ύφεση, εκτοξεύει την ανεργία και πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα της οικονομίας και της κοινωνίας. Όσο για το πολιτικό μου μέλλον, αυτό είναι συνυφασμένο με αρχές και αξίες, που διαχρονικά υπηρετώ και υπερασπίζομαι.(14/3/2012 michalis-giannakis. blogspot. com)”
θα δώσει τον εκλογικό αγώνα με όλες του τις δυνάμεις στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Βοιωτία, αλλά και από την θέση του Γεν. Γραμματέα του κόμματος.

Δύο ασήμαντες, ταπεινές, τοσοδούλες πολιτικές προτασούλες

klht-333
Μέσα στον πραγματικά άνισο αγώνα που κάνουμε, μαζύ με μερικές φίλες και μερικούς φίλους, μέ πρόταγμα την ελευθερία της πατρίδας Ελλάδας, μπροστά μας βρίσκουμε τεράστια αντίσταση από το κατοχικό καθεστώς ΝΔ·ΠαΣοΚ. Μας λένε πως εμείς δεν έχουμε καμμία ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, ενώ το κατοχικό καθεστώς ΝΔ·ΠαΣοΚ έχει, καθόσον:  “δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί για να αποφευχθούν νέες μειώσεις συντάξεων και άλλα υφεσιακά μέτρα τον Ιούνιο και δηλώνει ότι έχει επεξεργαστεί ισοδύναμα μέτρα για να μην πληγούν περαιτέρω όσοι ήδη δοκιμάζονται” [1]. (Εικόνα: Κληρωτήριο Αθηναϊκής Δημοκρατίας)
Αυτή είναι η μεγαλεπίβολη πολιτική πρόταση από το κατοχικό καθεστώς ΝΔ·ΠαΣοΚ. Τι θα βγάλει λοιπόν η κάλπη της γενιάς των 245€ τον μήνα, υπό το κατοχικό καθεστώς ΝΔ·ΠαΣοΚ;
Μα φυσικά την γενιά των 150€ τον μήνα, τι άλλο; Ή έχουμε καθεστώς κατοχής ΝΔ·ΠαΣοΚ ή δεν έχουμε· όχι παίζουμε.
Δηλαδή “δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί” και πάλι, όπως ακριβώς αγωνίστηκε και πριν, στο εγγύς παρελθόν, γιά...

Έλληνες, οι νέοι Αλβανοί του κόσμου


Η κολοσσιαία πια ανεργία, και η ελεύθερη πτώση των μισθών στην Ελλάδα είναι οι δυο βασικοί λόγοι που θα σπρώξουν τα πιο δυναμικά και τα πιο μορφωμένα κομμάτια της κοινωνίας σε αναζήτηση καλύτερης τύχης στο εξωτερικό. Ήδη φεύγουν πολλοί, πολλαπλάσιοι βρίσκονται σε διερευνητικό στάδιο, ενώ σε ένα με δυο χρόνια στα αεροδρόμια και τα λιμάνια θα επικρατεί συνωστισμός από την κοσμοσυρροή.

Οι επιπτώσεις από τη μεγάλη αυτή φυγή, έχουν διερευνηθεί, άλλωστε δεν είναι δύσκολο κανείς να τις αντιληφθεί. Αλλά, πέρα απ’ αυτό, όμως, επιπτώσεις θα υπάρξουν και στις νέες χώρες της μετανάστευσης, και θα είναι απρόβλεπτες, τα πρώτα δε σημάδια έχουν ήδη αρχίσει να διακρίνονται.

Ελεύθερος επαγγελματίας, έλληνας, εγκατεστημένος σε χώρα Χ από δεκαετίας και με μέση αμοιβή για τις υπηρεσίες του επί σειρά ετών ας πούμε Υ, την τελευταία φορά μετά την παράδοση της δουλειάς του, δεν εισέπραξε το σύνηθες ποσόν Υ, αλλά το 60% του Υ, με τη μοναδική δικαιολογία ότι...

Μόσχας Mπλέξαμε άσχημα: Μας έβαλαν στην αντιπυραυλική - Δίνουμε Patriot - Oργή Μόσχας


Είναι οριστικό: Η κυβέρνηση Παπαδήμου αποδέχθηκε την συμμετοχή της Ελλάδας στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ (βασικά των ΗΠΑ…) με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας, καθώς η χώρα για πρώτη φορά μετά το τέλος του «ψυχρού πολέμου» θα στοχοποιηθεί με πυρηνικά όπλα από την Ρωσία αναγκαστικά. Και μάλιστα συμμετοχή όχι με σταθμό έγκαιρης προειδοποίησης, που εν πάση περιπτώσει είναι ένα παθητικό αμυντικό σύστημα, όπως έκανε η Τουρκία, αλλά με διάθεση ολόκληρης πυροβολαρχίας Patriot PAC-3!
Η Μόσχα είχε δηλώσει στην ελληνική πλευρά (όπως αποκάλυψε στις 05/03 το defencenet.grhttp://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=35900&Itemid=139), ότι τυχόν ένταξη της χώρας στην αντιπυραυλική ασπίδα θα οδηγήσει τη Ρωσία σε μία αναγκαστική κίνηση αυτοπροστασίας, αφού θεωρούν ότι η αντιπυραυλική ασπίδα δεν έχει στόχο το … Ιράν, αλλά την στρατηγική εξουδετέρωση των βαλλιστικών όπλων της Ρωσίας. 

Αμερικανοί κατά του πολέμου

Οι ΗΠΑ δεν έχουν λόγο στο Αφγανιστάν, πιστεύει το 69% . The N.Y Times

Λίγες ημέρες μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του Αμερικανού επιλοχία Ρόμπερτ Μπέιλς, ο οποίος επιτέθηκε κατά Αφγανών αμάχων σκοτώνοντας δεκαεπτά και τραυματίζοντας άλλους έξι, οι δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ καταγράφουν σημαντική μείωση υποστήριξης του δεκαετούς πλέον πολέμου, από την κοινή γνώμη.

Οπως φανερώνει δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό των New York Times και του CBS, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (69%) πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν λόγο να πολεμούν στο Αφγανιστάν. Πριν από τρεις μήνες το αντίστοιχο ποσοστό δεν υπερέβαινε το 53%. Η απογοήτευση, μάλιστα, εκδηλώνεται εντονότερα όταν οι ερωτηθέντες απαντούν στο πώς έκριναν την πρόοδο της αμερικανικής στρατιωτικής «εκστρατείας». Το 68% απάντησε ότι πηγαίνει «κάπως άσχημα» ή «πολύ άσχημα», ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον Νοέμβριο ανερχόταν στο 42%. Οι αρνητικές εντυπώσεις αυξήθηκαν τόσο στους Ρεπουμπλικανούς όσο και στους οπαδούς του Δημοκρατικού Κόμματος. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικανοί εξέφρασαν σε μεγαλύτερα ποσοστά την επιθυμία να...

Η αρχή του τέλους


Στις 2 Απριλίου του 1453, ο σουλτάνος Μωάμεθ Β΄, που έμελλε να περάσει στην Ιστορία ως Πορθητής, ξεκίνησε την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης, που οδήγησε τελικά στην Πτώση της Πόλης. Σηματοδοτώντας την κατάρρευση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και την καταδίκη του ελληνισμού σε σκλαβιά για σχεδόν 400 χρόνια. Τέσσερις ολόκληρους αιώνες.
Το γεγονός αποτελεί από μόνο του σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την ελληνική αλλά ευρύτερα την ευρωπαϊκή Ιστορία. Η Πτώση της Βασιλεύουσας, επέτρεψε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία να εξελιχθεί σε κυρίαρχο της περιοχής, και να απειλεί έκτοτε, ή τουλάχιστον να επηρεάζει καθοριστικά τις ιστορικές εξελίξεις στη γειτνιάζουσα Ευρώπη.
Διαμόρφωσε το σύγχρονο dna Ελλήνων και Τούρκων, και ουσιαστικά σταμάτησε την πρόοδο, από τη στιγμή που το Βυζάντιο, ακόμη και στην πλέον ενοχλητική εκδοχή του, ήταν μια κυψέλη δημιουργίας και ανανέωσης της σκέψης για το μέλλον.

Πρεμιέρα για τα γενόσημα

Ξεκινάει από σήμερα η εφαρμογή του μέτρου για τα γενόσημα φάρμακα με στόχο τη μείωση των δαπανών για την υγεία. Έτσι από σήμερα, οι γιατροί θα συνταγογραφούν τη δραστική ουσία και όχι την εμπορική ονομασία. Οι ασφαλισμένοι στη συνέχεια θα δίνουν στον φαρμακοποιό τη συνταγή και εκείνος θα επιλέγει το πιο φθηνό γενόσημο, δηλαδή το αντίγραφο του φαρμάκου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι δέκα πρώτες δραστικές ουσίες έχουν «κλειδώσει» από την αρμόδια επιτροπή υπό τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Γιάννη Τούντα.
Στη λίστα περιλαμβάνονται διαδεδομένες αντιβιώσεις, φάρμακα για τη γαστροπροστασία, αντιισταμινικά και αντιμυκητιασικά.
Για παράδειγμα, το φάρμακο για το στομάχι με την εμπορική ονομασία Losec περιέχει τη δραστική ουσία ομεπραζόλη. Μέσα στο επόμενο διάστημα οι γιατροί, αντί να γράφουν την ονομασία του φαρμάκου, θα γράφουν μόνο τη δραστική ουσία και ο φαρμακοποιός θα οφείλει να δώσει στον ασφαλισμένο ένα ουσιωδώς όμοιο φάρμακο (γενόσημο).

 πηγή

Εκτός ψηφοδελτίων θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου οι βενιζελικοί



Στροφή 180 μοιρών θέλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ και να διαγράψει το … πολιτικό του παρελθόν των τελευταίων δύο ετών.

Το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου, που άλλοτε τόσο τους είχε εμπνεύσει όλους, τώρα δεν θέλουν όχι μόνο να το ακούν, αλλά ούτε και να το βλέπουν.
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βενιζέλος δέχεται ακόμη και εισηγήσεις, ώστε να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια τον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να μην ταυτιστεί και το νέο ΠΑΣΟΚ μαζί του.
Προφανώς στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν, με τη μέθοδο της στρουθοκαμήλου, ότι έτσι μπορούν να διαγράψουν το παρελθόν τους...

Κ.Χατζηδάκης: "Καλύτερα να μην κερδίσουμε τις εκλογές αν είναι να πούμε ψέματα"


Image
«Δε θέλω να ζήσουμε αυτά που έζησε το ΠΑΣΟΚ το 2009... Εάν δεν πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, καλύτερα να μη βγούμε. Όποιος θέλει τεχνητούς παραδείσους με τριαντάφυλλα, ας πάει στα μικρά κόμματα», δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Τα κόμματα διαμαρτυρίας θα συμπιεστούν όσο πλησιάζει ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, εκτίμησε ο κ. Χατζηδάκης. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει από τη μία το ρεύμα της απόρριψης και της αναζήτησης της εύκολης λύσης, που εκφράζεται μέσω των μικρών κομμάτων. Από την άλλη τα δύο μεγάλα κόμματα εκφράζουν πιο ρεαλιστικές απόψεις», είπε.
Μίλησε για πρωτοφανείς πολιτικές συνθήκες με οργή και ένταση η οποία αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι καθώς θα πλησιάζουμε προς την κάλπη, «οι πολίτες θα συνειδητοποιούν ότι ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί και το κλίμα θα αλλάξει υπέρ της ΝΔ».
πηγή

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Γιάννης Κολοβός*
Τον Ιούλιο του 2009 ο επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης και Ασφάλειας κ. Jacques Barrot επισήμανε ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ελληνικής Δημοκρατίας εξαιτίας των εντελώς ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών κυμάτων» ενώ τον Μάιο του 2011 ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής υπογράμμιζε ότι «Με ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων επιτρέψαμε [το θέμα της παράνομης μετανάστευσης] να γίνει στην ουσία μία βόμβα στην ποδιά της ελληνικής κοινωνίας». Πώς όμως φθάσαμε ως εδώ;


Η κατάσταση σήμερα
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, τον Σεπτέμβριο του 2011 ο αριθμός των νομίμων μεταναστών στην χώρα μας ανερχόταν σε 621.178 άτομα (478.166 με άδειες παραμονής σε ισχύ και 143.012 με απλές βεβαιώσεις). Νομίμως στην χώρα μας διέμεναν επίσης 162.587 Βορειοηπειρώτες κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς και Άδειας Διαμονής Ενιαίου Τύπου, 4.312 ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και 8.500 ομογενείς από άλλες χώρες. Το 69,5% των αδειών παραμονής μη-ομογενών βρίσκεται στα χέρια Αλβανών (431.735 άδειες) και κατόπιν στα χέρια Ουκρανών (21.998 άδειες) και...

Ο Μπαμπινιώτης ξεθωριάζει το μήνυμα Παπαδήμου


Το χειρότερο δυνατό μήνυμα στην πιο κρίσιμη στιγμή: Η κλειστοφοβική, συντεχνιακή αντίληψη ξανά στο προσκήνιο, αυτή τη φορά όχι από τους συνήθεις υπόπτους…

Picture 0 for Ο Μπαμπινιώτης ξεθωριάζει το μήνυμα Παπαδήμου
Ποιος ψύχραιμος  Έλληνας δεν χαμογέλασε με ικανοποίηση όταν προ ενός περίπου μήνα έμαθε ότι νέος υπουργός Παιδείας ορίστηκε ο διαπρεπής πανεπιστημιακός Γιώργος Μπαμπινιώτης; Κορυφαίος εν ζωή Έλληνας γλωσσολόγος, από τους σημαντικότερους διεθνώς στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο και με τεκμηριωμένο δημόσιο λόγο στα θέματα Παιδείας.
Αν ρωτήσει κανείς τυχαία, στον δρόμο, Έλληνες πολίτες για το πώς φαντάζονται την ιδανική κυβέρνηση, θα εισπράξει, από τους περισσότερους, σε γενικές γραμμές, την εξής απάντηση: «Να μπουν επιτέλους οι καλύτεροι, να εμπλακούν αυτοί που δεν έχουν σχέσεις και εξαρτήσεις με...

Υπερβολικά πολύ «πρόθυμος» συνεργάτης της τρόικας ο εκπρόσωπος του εκσυγχρονισμένου κομμουνισμού, στηρίγματος της Νέας Τάξης Πραγμάτων!

Το φλέρτ του Τάσου Τέλλογλου με τον κομμουνισμό

Nikos Georgiopoulos

Ο κύριος Τάσος Τέλλογλου σε πρόσφατο άρθρο του στο γνωστό σαιτ protagon.gr και με αφορμή το άνοιγμα των ταξί, ξιφούλκησε κατά των μικροϊδιοκτητών θεωρώντας τους εμπόδιο στον οικονομικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Μια εκσυγχρονισμένη υποτίθεται οικονομία θα βασίζεται στην μεγάλη ιδιοκτησία και όχι στους μικροϊδιοκτήτες που ζουν από την φοροδιαφυγή.

Καταρχήν θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κύριος Τέλλογλου με βάση ποια στοιχεία οι φοροδιαφεύγοντες είναι αποκλειστικά οι μικροϊδιοκτήτες. Γιατί σύμφωνα με την λογική του οι καταθέτες σε Ελβετικές τράπεζες και οι κάτοχοι off shore εταιριών δεν είναι μόνο οι μεγαλόσχημοι, άλλα και ενδεχομένως ο μπακάλης της γειτονιάς. Μέχρι να μας δώσει τα στοιχεία, η thesis του άρθρου του κυρίου Τέλλογλου είναι έωλη και το άρθρο του μια λεκτική άσκηση χωρίς πραγματολογικά στοιχεία να την υποστηρίζουν. 

Πούλημα της Μακεδονίας (μέσω ΕΛΟΤ) αντί 200 χιλιάδων ευρώ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η δυσφήμηση της χώρας συνεχίζεται με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο, καθώς καθημερινά προστίθενται νέα κεφάλαια εθνικής προδοσίας.


Το πιο πρόσφατο γράφτηκε στις 26 και 27 Μαρτίου – δεν είχαμε καλά-καλά δηλαδή προλάβει να γιορτάσουμε (με τον γνωστό σιδηρόφρακτο τρόπο) την εθνική μας επέτειο.

Συνέβη κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πιστοποίησης (CEN) στις Βρυξέλλες, όταν ελήφθη η απόφαση να ξεκινήσει η ενταξιακή διαδικασία του αντίστοιχου Οργανισμού της ΠΓΔΜ, με την ονομασία «Οργανισμός Πιστοποίησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας – ISRM).

Μάλιστα, οι κύριοι αυτοί, στο σχετικό ανακοινωθέν, προσπαθώντας να θολώσουν τα νερά, αναφέρουν τον οργανισμό της γειτονικής χώρας ως ISRM από… τη FYROM! Δηλαδή, Οργανισμός Πιστοποίησης (ο αντίστοιχος σκοπιανός ΕΛΟΤ) της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» από την… Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ο σκοπιανός οργανισμός είχε υποβάλει αίτημα ένταξης τον Δεκέμβριο του 2011, φυσικά με την ονομασία ISRM, ενώ παρόμοια αίτηση είχε σταλεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό...

Nα ξαναϋπάρξει Eλλάδα


Mοιάζει να είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελλαδικού κράτους που τόσοι πολλοί συμφωνούν τόσο πολύ σε τόσες πολλές διαπιστώσεις: Για τα κακουργήματα, από πρόθεση ή ανικανότητα, των επαγγελματιών της πολιτικής. Για τη διαφθορά, πρωτογενή ή από μεθοδικό εκμαυλισμό, της ελλαδικής κοινωνίας. Για τη γενοκτονική απανθρωπία, εν ψυχρώ σχεδιασμένη ή εκμεταλλευτική συγκυριών, της διεθνούς τοκογλυφίας.

Πρόσθετες αναλύσεις των διαπιστώσεων περιττεύουν, αν και, κάθε τόσο, μας ξαφνιάζουν συμπτώματα συλλογικής εθελοτυφλίας ή ευήθειας. Nαι, απίστευτο κι όμως αληθινό: υπήρξαν διακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες εκατόν πενήντα ένας συμπολίτες μας, που χωρίς να τους εξαναγκάσει κανένας και ενώ η εκλογή του συγκεκριμένου αρχηγού στο κόμμα τους ήταν δεδομένη, πήγαν να δηλώσουν με την ψήφο τους τη βοσκηματώδη υποταγή τους στο ποιμνιοστάσιο. Συγκριτικά είναι ασήμαντος αριθμός, περίπου το 3% του εκλογικού σώματος. Aλλά...

Βάσω Παπανδρέου προς Γιώργο: «Σταμάτα να εκτίθεσαι»


Βάσω Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός, τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε η Βάσω Παπανδρέου στον Γιώργο Παπανδρέου καλώντας τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κάνει ειλικρινή αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.

«Αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ, ας προχωρήσει επιτέλους σε ειλικρινή αυτοκριτική ώστε να μην ταυτίζεται το κόμμα με τα πεπραγμένα του. Με την έως τώρα στάση του, δεν βοηθά ούτε τον εαυτό του. Εκτίθεται», αναφέρει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα συνεργάτες του κ. Παπανδρέου κατηγορούσαν την Βάσω Παπανδρέου ότι λέει ψέματα, και ότι αθωώνει την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.

Τα στρατόπεδα κράτησης των λαθρομεταναστών. Η Ελλάδα ένα απέραντο γκουλάγκ για την προστασία των ευγενών χωρών της Ευροζώνης



Γράφει : η Φιλαρέτη
Και αφού αφήσαμε κόσμο και ντουνιά απ’ τη μισή Ασία να μπει στη χώρα μας, και αφού φοβόμαστε πια να πάμε για τσιγάρα στο περίπτερο μετά τις 8.00 μ.μ., και αφού έχει χτυπήσει 3-5 φορές ο συναγερμός του κάθε ελληνικού σπιτιού, αφού εισέβαλαν στα σπίτια μας, μας απείλησαν, μας λήστεψαν, μας σκότωσαν, αφού νεαρές αλλοδαπές διαχειρίζονται -έμπιστα πια- τις οικονομίες των γερόντων μας γιατί εμείς είμαστε στη Μύκονο, τώρα, επίτέλους! θα αντιμετωπίσουμε αυτό τον κίνδυνο της λαθρομετανάστευσης με τα στρατόπεδα κράτησης (συγκέντρωσης) των λαθρομεταναστών!
Θα τους κρατάμε εκεί! Θα φτιάξουμε κτίρια, (με κλιματισμό και αποχέτευση) μάντρες...

Δύο ελληνικά κράτη , μια ΑΟΖ , ένας στρατός. Θέλαμε την ένωση , αλλά δεν μπορέσαμε να περιγράψουμε και να διεκδικήσουμε τους τρόπους πραγμάτωσης της...

Το αίτημα της ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα , δεν εξ υπακούει κατ' ανάγκη την διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας και την ενσωμάτωση της Κύπρου στο κράτος της Ελλάδος.
Υπό τις παρούσες συνθήκες της συμμετοχής της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση , θα ήταν προς το συμφέρον του έθνους η ύπαρξη δύο ελληνικών κρατών εντός της ένωσης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας δίδαξε ότι δύο κράτη μπορούν να αναπτύξουν αρραγείς μεταξύ τους σχέσεις χωρίς κατ' ανάγκη να συγχωνεύσουν τις κρατικές οντότητες τους.
Από το 1960 και έπειτα , η πλουτοκρατική ολιγαρχία της Κύπρου ταμπουρώθηκε πίσω από την πολιτική της ανεξαρτησίας προκειμένου να χρησιμοποιεί την Κύπρο σαν μια κλειστή αγορά πάνω στην οποία ασκούσε απόλυτη κυριαρχία. Από την άλλη , ο ενωτικός αγώνας δεν μπόρεσε να κατανοήσει την οικονομική βάση της πολιτικής της απομάκρυνσης από την Ελλάδα και να αντιπαρατεθεί σε αυτή μέσα από ένα πολιτικό-ιδεολογικό αγώνα.
Θέλαμε την ένωση , αλλά δεν μπορέσαμε να περιγράψουμε και να διεκδικήσουμε τους...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ!..

«Όσο τα δίκαια αιτήματα

πιο ΝΟΜΙΜΑ είναι

τόσο πιο απραγματοποίητα

μένουν»…


Πάντα ολοζώντανη η μεγάλη επιτυχία του Ντίνου Ηλιόπουλου


Χρονογράφημα της Αλίκης Αλεξίου


Οι αγορές έκλεισαν για μας. Λουκέτο σε πολλά καταστήματα.

Αλλά το μικρομάγαζο ποτέ δεν κλείνει.

Το πολιτικό γραφείο.

Γραφείο δεν είναι. Κανείς δε γράφει. Εκτός αν εννοεί ότι μας γράφουν.

Πολιτικό. Λέξη απροσδιόριστη. Το γραφείο του πολιτικού ή γραφείο για τους πολίτες;

Ας δεχτούμε ‘’συνιδιοκτησία’’.

Ατμόσφαιρα ολίγον καφενείου, πολύ τηλεφωνείου, φέρνει προς την αίθουσα αναμονής ή...

Οι Αγιοι Πάντες, η Ελλάς


Αποκαρδιωμένος και μπαϊλντισμένος ο κόσμος από τις κακές ειδήσεις τριών συνεχόμενων ετών, παρηγοριέται με την επελαύνουσα άνοιξη και προετοιμάζεται για το Πάσχα. Δεν ακούει ειδήσεις πια, δεν τις καταγράφει το κεντρικό νευρικό, δεν δίνει σημασία. Ακούει για εκλογές και μόνη σκέψη του είναι πώς να χρησιμοποιήσει την ψήφο του τιμωρητικά· έτσι νομίζει. (Τιμωρεί όμως η ψήφος; Ποιον, πώς;) Τα μήντια συνεχίζουν να βομβούν ακαταπαύστως, η σιωπή θα ήταν θάνατος· βομβούν για τον Παναθηναϊκό, ας πούμε. Αλλά ο μηντιακός βόμβος δεν μεταφέρει πια νοήματα στον στομωμένο Ελληνα· παρακολουθεί την καταστροφή του σε σλόου μόσιον και χάι ντεφινίσιον, ανήμπορος να αλλάξει κανάλι με το άιφον 4-τζι-ες. Τυλιγμένος με τα γκάτζετ της Προ Κρίσης εποχής, ήδη λησμονημένης, ο άνθρωπός μας παρακολουθεί απαθής ειδήσεις περικοπών και ανεργίας σαν να χαζεύει αγγελτήρια για κηδείες τρίτων, άλλων, μακρινών. Και ψιθυρίζει μια μάντρα, μιαν ευχή: Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που συμβαίνει, κι αν συμβαίνει, δεν συμβαίνει σ’ εμένα.
Και ξάφνου στο νυχτερινό ζάππινγκ πέφτεις σε μια ταινία που μιλάει ελληνικά. Μισοναρκωμένος, αιωρείσαι στιγμιαία ανάμεσα σε πρόσωπα οικεία, σημερινά, σε χώρους επίσης οικείους. Γιατροί, ασθενείς, νοσοκομείο του ΕΣΥ. Ενας ειδικευόμενος χειρουργός ορθοπεδικός προσπαθεί να...

Η ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ !!! H αλλιώς όταν κάθε νοικοκυριό χρωστά 92.115 € Τελικά ποιός πραγματικά κινδύνευε να “χρεοκοπήσει” ;;;


“Δεν γίνεται κανείς γελοίος με τις ιδιότητες που έχει, αλλά με τις ιδιότητες που προσποιείται ότι έχει”.
François de La Rochefoucauld ( 1613-1680 , Γάλλος συγγραφέας)
 
Το 1497 ο Τζιρόλαμο Σαβοναρόλα ή Ιερώνυμος Σαβοναρόλα και οι οπαδοί του, έκαψαν καθρέφτες, καλλυντικά, μουσικά όργανα, γυναικεία καπέλα, βιβλία αρχαίων συγγραφέων, πίνακες και γλυπτά, αντικείμενα τα οποία θεώρησαν ακατάλληλα για την “κουλτούρα” των κατοίκων της Φλωρεντίας, στην κεντρική πλατεία της Φλωρεντίας, στην αποκαλούμενη "Φωτιά της ματαιοδοξίας".

Τον 14ο αιώνα η Φλωρεντία ήταν μια ηγεμονία όπου η τάξη των εμπόρων είχε το προβάδισμα στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας.

Οι Μέδικοι, οι πρώτοι Τραπεζίτες, η φλωρεντινή οικογένεια των εμπόρων-Τραπεζιτών, απεδείχθησαν ικανοί διαχειριστές του χρήματος, δημιουργώντας με κέντρο την πόλη τους, το μεγαλύτερο τραπεζικό δίκτυο της Ευρώπης.

Ο Λαυρέντιος ο Μεγαλοπρεπής, γίνεται ο μαικήνας των τεχνών, αναθέτοντας σε ζωγράφους, γλύπτες, αρχιτέκτονες, συγγραφείς και ποιητές, έργα που εξυμνούν τη διακυβέρνησή του.Το παράδειγμά του ακολουθούν και άλλοι έμποροι αστοί, οι...

Η οργή στα… μπαλκόνια!


Η οργή του κόσμου δεν είναι μόνο στην ατμόσφαιρα, είναι και… στα μπαλκόνια!
Κάποτε ο κόσμος έβγαζε την Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι για να διακηρύξει την αγάπη και την υπερηφάνεια για την πατρίδα του.
Τώρα ο κόσμος είναι … στα κάγκελα, και στα μπαλκόνια βγάζει … πανό!
«Όχι στη Γερμανική κατοχή – Στα τσακίδια κυβέρνηση – τρόικα!» γράφει το πανό που «κοσμεί» μπαλκόνι σε κτίριο της Κρήτης.
Μακάρι κάποτε (δεν ελπίζω άμεσα) η μιζέρια να αντικατασταθεί και πάλι από την υπερηφάνεια και το γάργαρο ελληνικό γέλιο!
Μία αναγνώστρια…
ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Την έπαθε σαν Αλβανός


Πλαστοπροσωπία: Αλβανός (47) ισχυρίζεται ότι κατέβαλε € 2000 για το πλαστό ελληνικό διαβατήριο. Στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε ότι ήταν λάθος που προσποιήθηκε ότι είναι Έλληνας πολίτης. Φωτογραφία: Αστυνομία

Αλβανός καταδικάστηκε την Τετάρτη σε δέκα μήνες φυλάκιση και την επιστροφή 497.385 κορώνες στο ΚΑΕ, το οποίο είναι το ποσό που το δικαστήριο πιστεύει ότι ο άνθρωπος έχει λάβει καθαρά ως επίδομα ασθενείας από τον Σεπτέμβριο του 2007.
Εκτός από την ποινή για απάτη, ο άνθρωπος καταδικάσθηκε για χρήση πλαστών εγγράφων. Ο Αλβανός είπε στο δικαστήριο ότι έλαβε το πλαστό διαβατήριο το 2007, αφού δεν του δόθηκε ούτε...

Το γερμανικό ζήτημα υπό το πρίσμα της κρίσης της περιόδου 2009-12 και η πορεία της ΕΕ .


Παναγιώτης Ήφαιστος ifestosedu.gr, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
GERMAN_Flag_deutschland
60 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ-30 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Πανεπιστήμιο Πειραιώς – Ελληνική Βουλή 29-3-2012
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387,  Π. Φάληρο
Οι πυκνές και αναγκαστικά σύντομες επισημάνσεις μου θα περιστραφούν γύρω από 4 αλληλένδετους άξονες:
  • Το Γερμανικό ζήτημα.
  • Τις οντολογικές προϋποθέσεις της ΕΕ.
  • Την εγγενή πλην εύθραυστη αντί-ηγεμονική φύση της ΕΕ.
  • Τις αποφάσεις μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, ιδιαίτερα όσον αφορά τα νομισματικά δεσμά
Ποιος είναι ο ρόλος και ποια η θέση του Γερμανικού κράτους στο κέντρο της Ευρώπης. Γερμανικού κράτους το οποίο όταν είναι οικονομικά αδύναμο η Ευρώπη είναι ρακένδυτη και όταν είναι πολύ ισχυρό έχουμε αστάθεια και πόλεμο. «Δεν με αφήνουν να κοιμηθώ οι εφιάλτες των αντι-γερμανικών συσπειρώσεων», συνήθιζε να λέει Καγκελάριος Μπίσμαρκ.
    Η Γερμανία επιδίωξε πολλές φορές την ηγεμονία αλλά ποτέ δεν κατάφερε να ηγεμονεύσει επί της Ευρώπης. Είτε είχαμε πόλεμο και ήττα της...