Σελίδες

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Το ύστατο χαίρε κόρης προς πατέρα: Σύντροφε πατέρα, με την θυσία σου....

...έστειλες το μήνυμα! Και τώρα εγώ αποδεικνύω πόσο άρρωστη είμαι με το κόμμα (ένα είναι το κόμμα) και με την ιδεολογία (σχήμα οξύμωρο βέβαια).
Από μικρή σύντροφε πατέρα με έμαθες να σε αποκαλώ «σύντροφο πατέρα» και την μητέρα «συντρόφισσα μητέρα». Πιστή στην θέλησή σου, αν και θέλω να κλάψω , να φερθώ σαν άνθρωπος, δεν θα το κάνω! Αυτά είναι για τους αστούς. Θα προβάλω τον περήφανο αριστερό τρόπο συμπεριφοράς που μου έμαθες και πιστεύω ότι εκεί στον κομμουνιστικό παράδεισο δίπλα στον πατερούλη Στάλιν, τον θεό Μάο, τον Μπρέζνιεφ και τ' άλλα παιδιά θα νιώθεις περήφανος για μένα. 

Βέβαια κάποια τομάρια δεξιοί θα πουν ότι σήμερα έστησα μια παράσταση αλλά εσύ που με ξέρεις δεν θα το πιστέψεις! Ήδη λένε ότι όλα αυτά τα έκανα για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και να σου πω άρχισα να δέχομαι και προτάσεις. Το «ένα είναι το κόμμα» τρία έγιναν. Τι στον Τρότσκυ... δεν θα βολευθώ κάπου; 
Θα δω τι θα μου πει και η Σοφία αλλά πολύ φοβάμαι ότι άρχισε να με βλέπει σαν αντίπαλο. Θα σε ενημερώνω... Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς σύντροφε πατέρα, η συντρόφισσα κόρη σου.
ΥΓ Αν δεις αυτόν το προδότη, τον λακέ, τον ρουφιάνο και άνθρωπο των Άγγλων τον Ζαχαριάδη, μην του μιλήσεις. Μετά την δεύτερη διαγραφή του να φυλάγεσαι. Ξέρεις ότι η συντρόφισσα Αλέκα είναι αυστηρή με κάτι τέτοια. Κινδυνεύεις εσύ με διαγραφή κι εγώ... άστα! 
Για την μεταφορά Οδυσσεύς

Παιδικές πολιτικές ασθένειες

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Οι …απροσδιόριστες εκλογές πλησιάζουν. Και η εφιαλτική προοπτική ενός αποτελέσματος που θα μας ρίξει στα Τάρταρα της ακυβερνησίας γίνεται κοντινότερο. Πως αντιδρά στην προοπτική αυτή ο πολιτικός κόσμος; Με βουτιές δυστυχώς στα παραδοσιακά πολιτικά παιχνίδια και με αδιαφορία για το πραγματικό μέλλον του τόπου. Η γνωστή λαική ρήση «κάνε κι’ εσύ ένα κόμμα, μπορείς» βρίσκει θεαματική εφαρμογή στο σύγχρονο ελληνικό σκηνικό. Παίρνμω σαν παράδειγμα την Δράση του Στέφανου Μάνου. Δίχως δυστυχώς να αποτελεί μοναδική περίπτωση. Ένα κόμμα ενδιαφερουσών προσωπικοτήτων με απόψεις αλλά με ελάχιστη λαική απήχηση κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές με σκοπό ποιόν; Να καταγράψει δυνάμεις θα έλεγαν κάποιοι. Αλλά πού; Σε ένα σύστημα  θνησιγενές που παραπαίει; Μια...

Σταυροφόροι και σταυροδότες


Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει ο ψηφοφόρος και γελάει. Κι έχει λόγους να γελάει, σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει, από τις δύο που μπορούμε χονδρικά να διακρίνουμε. Η πρώτη φέρει τη συμβατική ονομασία «Σταυροφόροι», στη δεύτερη ανήκουν οι «Σταυροδότες».
Σταυροφόροι είναι όσοι έμαθαν από την οικογένειά τους ή από την ιδεολογία, την ηθική και την αισθητική τους να αρνούνται την παρείσδυση ή την επιβολή των όρων της αγοράς, της ανταλλακτικής οικονομίας, της συναλλαγής, ακόμα και στην υπόθεση της ψήφου.
Ξέρουν βέβαια ότι όλα αυτά τα περί ιερότητος των εκλογών είναι προφάσεις εν αμαρτίαις όσων στρεβλώνουν ή βεβηλώνουν αυτή την τελετή της δημοκρατίας, όσων την κλέβουν σαν κοινοί πορτοφολάκηδες παριστάνοντας ότι την αγκαλιάζουν για να την τιμήσουν. Έχουν αποφασίσει όμως να μην τους επιτρέψουν να τη στραγγαλίσουν κιόλας και να την πετάξουν στη χωματερή. Ξέρουν πως η...

Τα 224 στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην Ε.Ε ...






Στην ελληνική κοινή γνώμη -και για αυτό ευθύνονται κατά κύριο λόγο τα ΜΜΕ- είναι άγνωστο το τι συμβάινει στην Ευρώπη με το θέμα  της μετανάστευσης.

Δεν έχει γίνει π.χ καμία συζήτηση για την πολυπολιτισμική κοινωνία,για το Ισλάμ,για το άν οι μετανάστες που έρχονται από τις χώρες του Μαγκρέμπ ή τις ισλαμικές σαν το Πακιστάν και το Αφγανιστάν μπορούν να αφομοιωθούν μέσα στην ελληνική κοινωνία κ.λπ....

Το χτύπημα της Βάσως στο “νέο ΠΑΣΟΚ”


Η Βάσω Παπανδρέου ήταν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που, ανταποκρινόμενη στο χθεσινό προσκλητήριο… συγχώρεσης του Ευάγγελου Βενιζέλου, έδωσε μια διαφορετική ερμηνεία στη στάση που επέλεξε η ίδια να κρατήσει.
Το ιστορικό στέλεχος του Κινήματος ξεκαθάρισε ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, στηρίζει την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου, έχει ωστόσο διαφορετική άποψη από την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, σε ό, τι αφορά τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του, καθώς και σε ό, τι αφορά το μέλλον της χώρας.
Η Βάσω Παπανδρέου έκανε την ανάγκη… φιλοτιμία. Προκειμένου να μην αποτελέσει παραφωνία στην απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, ενόψει μιας εκλογικής αναμέτρησης στην οποία θα καταγραφεί πιθανότατα η πιο βαριά πολιτική ήττα στην ιστορία του Κινήματος, τα...

Για ποιά πολυπολιτισμικότητα τολμάει και τζαμπουνάει ο Εβραίος κ. Μωυσής; Από που αντλεί το δικαίωμα να κοροϊδεύει τους Γιαννιώτες;



Είναι γεγονός ότι εδώ στα Γιάννινα, κάθε που έχουμε εκλογές ΤΑ, θα έχουμε και μια ή δύο «ρατσιστικές επιθέσεις» κατά εβραϊκών στόχων αλλά κυρίως βανδαλισμό του εδώ εβραϊκού νεκροταφείου. Οι Γιαννιώτες έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι πράξεις αυτές είναι καθαρά προβοκατόρικες και αποσκοπούν στην αύξηση της δημοτικότητας συγκεκριμένου προσώπου χωρίς σταθερή ιδεολογική θέση που επιμένει να θέλει να προσφέρει αυτά που οι Γιαννιώτες δεν θέλουν. Το παίζει μόνιμα θιγμένος (λόγω ρατσιστικής δήθεν συμπεριφοράς από μέρους μας ) ενώ κατά βάση δεν έχει την «βάρος» των ομοθρήσκων του συμπολιτών μας πχ  ενός Ελιγιά η ενός Μάτσα  και πολλών άλλων για να έχει την αποδοχή των συμπολιτών μας και αναγκαστικά στηρίζεται στην αριστερά ψευδοδιανόηση, σε «πρόθυμους» ανθρώπους χωρίς αρχές που, όπως είπε και το «παράξενο ζώο Πάγκαλος», πωλούν ακόμη και την ψήφο τους και μερικούς νεολαίους που νομίζουν ότι κάτι κάνουν με το να στηρίζουν «το διαφορετικό». Έχει λοιπόν ενδιαφέρον το κείμενο του «e-omeleta» σχετικά με την πρόσφατη  δράση του δημοτικού συμβούλου Ελισάφ Μωυσή και σας το μεταφέρω.... Οδυσσεύς 


Διαβάζουμε ότι ο εκπρόσωπος των πολιτιστικών υποθέσεων του Δήμου Ιωαννιτών κ. Ελισάφ Μωυσής, Εβραίος στο θρήσκευμα γιατρός στο επάγγελμα, "νοιάσθηκε" μόνον...

Ο ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Αλήθεια διασταύρωσε η ελληνική πολιτεία τους «τίτλους» όλων αυτών των αλητήριων που παριστάνουν τους καθηγητές;


Στο ελληνικό πανεπιστήμιο χρόνια τώρα μαίνεται ένα παιδομάζωμα αφανές και αθόρυβο, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, ένας γενιτσαρισμός αδυσώπητος κατά της ανήμπορης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Πρωτεργάτες του είναι φανατικές ομάδες προερχόμενες από την αξιοσέβαστη κοινωνικά φυλή των βολεμένων καθηγητών, στους οποίους εν Ελλάδι επιτρέπεται ‘τιμητικά’ να απεργούν και συγχρόνως να πληρώνονται. Το παιδομάζωμα αρχίζει από την στιγμή που οι νέοι πατούν το πόδι τους στο αμφιθέατρο, για μερικούς άτυχους ακόμη πιο νωρίς, εξ απαλών ονύχων από τις σχολικές τάξεις, όταν ολίγοι κομπλεξικοί δάσκαλοι νόμιζαν ότι είχαν το δικαίωμα να αλλοιώνουν αναχρονιστικά το παρελθόν για να κατασκευάσουν ένα πιο ‘άνετο’ ιδεολογικά παρόν. Γιατί μόνον έτσι θα είχε ελπίδες να ευδοκιμήσει η μίζερα μειοψηφική ιδεολογία τους.
Γιατί η ιστορική αλήθεια στεκόταν το μόνο εμπόδιο της αλλοτρίωσης που υπηρετούν. Σήμερα αυτοί οι καθηγητές αντιμετωπίζουν ακόμη λιγότερα εμπόδια στην προσπάθειά τους, διότι τα νέα σχολικά βιβλία λειτουργούν αποτελεσματικά ως πραγματικοί ισοπεδωτές της ‘παλαιάς’ Ιστορίας, ως οδοστρωτήρες της οδού προς μια ‘νέα αλήθεια’, ως κήρυκες μιας νεοεποχίτικης στρατευμένης αφήγησης, ώστε να διακινούν ευκολότερα την ιδεολογική τους ‘πρέζα’ μέσα στις...

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος υπεραμύνθηκε της γραμμής Χριστόφια στο κυπριακό. Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον πρωθυπουργό-μαριονέτα να υποστηρίζει την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία; Ο Σαμαράς τι λέει;

Ο διορισμένος πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Λουκάς Παπαδήμος , κατά την επίσκεψη του στη Κύπρο , εξέφρασε την στήριξη του στη γραμμή Χριστόφια , αναφορικά με το εθνικό θέμα της Κύπρου. υπεστήριξε συγκεκριμένα την συνέχιση των ενδοκυπριακών ή απευθείας συνομιλιών , την ιδέα της επανένωσης και της μετεξέλιξης της κυπριακής δημοκρατίας σε ένα διζωνικό , δικοινοτικό και ομοσπονδιακό τερατούργημα.
Από ένα τεχνοκράτη που υπηρετεί τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο.
Το ζητούμενο είναι , από τις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα , να προκύψει όχι μόνο μια αντιμνημονιακή διακυβέρνηση αλλά και εθνική που θα θέσει πάνω σε νέες βάσεις το κυπριακό σε σχέση με την επιβεβλημένη ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και του κοινού αμυντικού μετώπου που απαιτείται μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου τόσο για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου των δύο κρατών του ελληνισμού όσο και για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας.
Όσο το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ και του ενιαίου αμυντικού χώρου θα παραμένει ανενεργό , θα παραμένει και η Κύπρος εκτεθειμένη στον τουρκικό επεκτατισμό και στην θανάσιμη επισκίαση της από το Ισραήλ και τους εν Κύπρω άγγλους συνεταίρους των , που κατέχουν τις περιοχές των αγγλικών βάσεων.
Η τύχη της Κύπρου είναι αλληλένδετη με την πορεία της Ελλάδος και τις αποφάσεις που θα πάρει σε θέματα άσκησης της εθνικής της κυριαρχίας. Μιας κυριαρχίας που δυστυχώς έχει συρρικνωθεί στο έπακρο προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος - ΕΔΗΚ

Η αφύπνιση. Μια μαρτυρία από τα παλαιά


από αναγνώστη στο «wired and ready»
Γεια σας,
Είχα διαβάσει παλαιές αναρτήσεις σας σε διάφορες άλλες ιστοσελίδες. Σήμερα ένας φίλος μου έστειλε ένα κείμενο σας. Δυστυχώς σε ό,τι λέτε έχετε απέραντο δίκαιο. Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ότι εμείς οι πολίτες μεγαλώνουμε με μια αγωνιστική νοοτροπία που μας βάζει σε θέσεις μάχης.  Θα ήθελα να μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας.
Τελείωσα το λύκειο στις αρχές της δεκαετίας του 80. Κατάγομαι από οικογένεια αριστερών πεποιθήσεων. Θυμάμαι την όρεξη την δική μου και των υπολοίπων στο κύκλο μου και όχι μόνο όταν ήταν να βγει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρεά. Μάλλον είσαστε νέος εκείνη την περίοδο και δεν καταλαβαίνετε τι γινόταν. Οι περισσότεροι Έλληνες πίστευαν ότι με το ΠΑΣΟΚ θα πλουτίσει ο μέσος Έλληνας και μετά τα γεγονότα της Χούντας η χώρα είχε πάρει μεγάλη αριστερή στροφή. Οι Δικοί μου ένιωθαν ότι δεν υπήρχε πια ο φόβος κάποιος να είναι «αριστερός».
Υπήρχε μια νοοτροπία εμείς-οι-εργάτες-κατά-των-αφεντικών. Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε μια βιοτεχνία στην Κεντρική Ελλάδα. Με τις αλλάγες που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη του τετραετία και με τις επιδοτήσεις θέλαμε εμείς-οι-εργάτες να πάρουμε μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Πιστεύαμε ότι το αφεντικό μας κορόιδευε και μας εκμεταλλευόταν. Με το σωματείο που δημιουργήσαμε οργανωθήκαμε περισσότερο και αυξήσαμε τις απαιτήσεις μας. Πιστεύαμε στον εργασιακό...

ΓΑΠ-Ξεφτιλισμένος μέχρι τελικής πτώσης: Κατηγορεί την ΕΕ για τη λαίλαπα ΠΑΣΟΚ!! Όταν ο πατέρας του μοίραζε τα πακέτα ήταν ωραία...


Ούτε μια κουβέντα αυτοκριτικής δεν είπε ο ξεφτιλισμένος άντρας στη χθεσινή επίσκεψή του στα γραφεία της Huffingtonpost
«Οι χώρες που θα μπουν στην ευρωζώνη πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένες απ ότι ήταν η Ελλάδα» είπε ο Γ. Παπανδρέου που επισκέφθηκε τα γραφεία της Ηuffington Post (όπως γράψαμε από χθες).

Ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρεται στην περίοδο της ΟΝΕ που την διακυβέρνηση της χώρας είχε ο Κώστας Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου ήταν υπουργός εξωτερικών. Το απόσπασμα από την Ηuffington Post αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αν και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν επεκτάθηκε μέχρι του σημείου να πει πως μετάνιωσε που η Ελλάδα μπήκε στην Ε.Ε. ωστόσο προειδοποίησε...

ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕ… ΖΗΤΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ(!!!)


Για προσέξτε καρέ-καρέ…
Πως στήνονται οι παραστάσεις κουκουλώματος.
Ξεδιάντροπης συγκάλυψης.
Πως παίζονται οι φιγούρες.
Το θέατρο σκιών αφασίας του «πέρα βρέχει». Του «δεν τρέχει τίποτα»…
Καρέ πρώτο:
28 Μαρτίου έσκασε η βόμβα.
Η αποκάλυψη διαστάσεων εθνικού σκανδάλου.
Τρεις υπουργοί και η Κεντρική Τράπεζα της χώρας από κοινού αναφωνούν:
«Χάθηκαν τα αρχεία για το γερμανικό χρέος προς την Ελλάδα.
Οι 4 «κολώνες» του κράτους για το πώς, πότε και που, δεν έχουν ιδέα.

Όταν η ελληνική "τίγρης"... έμαθε ξανά να βρυχάται... Πηγή:www.capital.gr

Έναν φουτουριστικό μύθο, με... ηθικό δίδαγμα που απευθύνεται σε όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, «πλέκουν» οι αναλυτές της HSBC, σε έκθεσή τους με ημερομηνία 4 Απριλίου 2012. 

Η αφήγησή τους ξεκινάει από τα τέλη του 2015, σε μία Ελλάδα πολύ διαφορετική από τη σημερινή...

«Στα τέλη του 2015 η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να κοιτάξει προς τα πίσω με κάποια ικανοποίηση για τα πρόσφατα επιτεύγματά της. Ο έξω κόσμος, που κάποτε ήταν τόσο απελπισμένος με την Αθήνα, τώρα έβλεπε μια ‘Ελληνική Τίγρη’. Το ελληνικό χρηματιστήριο, που είχε υποχωρήσει 90% από τα υψηλά του 2007 έως τις αρχές του 2013, ανέκαμπτε εκ νέου. Τα επιτόκια δανεισμού, που κάποτε βρίσκονταν στην στρατόσφαιρα, τώρα ήταν πολύ χαμηλότερα από της Ιταλίας ή της Ισπανίας. Και ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης δεν βρισκόταν σε διψήφια ποσοστιαία επίπεδα, η Ελλάδα αποτελούσε διέξοδο για κεφάλαια από την Κίνα και τη Ινδία. 

Έχοντας αποκόψει τους δεσμούς της με την Ευρώπη, μετά από αυτό που έγινε γνωστό ως ‘ή συμφορά’, τώρα το μέλλον της Ελλάδας έμοιαζε εξασφαλισμένο, αντανακλώντας τους αναπτυσσόμενους...

«Σπυράκι η Ελλάδα, όγκος η Ισπανία» στο άρρωστο σώμα της Ευρωζώνης. Εντείνονται οι ανησυχίες για μία απο τις μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ


Picture 0 for «Σπυράκι η Ελλάδα, όγκος η Ισπανία» στο άρρωστο σώμα της Ευρωζώνης
ΔΝΤ και επενδυτικά funds ανησυχούν για την πορεία της ισπανικής οικονομίας, παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, ότι η κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση.
Οι αγορές, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη δημοπρασία ισπανικών τίτλων, δεν είναι αισιόδοξος για τη διαχείριση του ισπανικού χρέους, ενώ το μόνο βέβαιο είναι ότι η δημοσιονομική κατάρρευση της μεγάλης αυτής χώρας της Ιβηρικής, θα ήταν το απόλυτο τεστ για τα επίπεδα αντοχής της Ευρωζώνης.
Την ίδια στιγμή, οι ανησυχίες εντείνονται, ο  υπουργός Οικονομικών της χώρας, δήλωσε στο Reuters, ότι δεν συζητείται καν ευρωπαϊκή διάσωση για την Ισπανία.
«Δεν το ζητήσαμε, δεν συζητείται, θα ήταν η χειρότερη πιθανή έκβαση, θα είναι η τελευταία λύση», δήλωσε ο Λουίς ντε Γκουίντο σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο, σύμφωνα με το Reuters.
«Η Ισπανία δεν μπορεί να χάσει την αυτονομία της σε ό,τι αφορά στο...

Ενεργό το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας! Για λόγους νομικούς αλλά και διεθνούς δικαιοσύνης η Β. ΗΠΕΙΡΟΣ μπορεί να γίνει ξανά ΕΛΛΗΝΙΚΗ


Ναι ρε, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ! Διεκδικούμε ΟΛΑ τα Ελληνικά Εδάφη που μας έκλεψαν και κάθε σωστός Έλληνας Πατριώτης πιστεύει πως Ελλάδα είναι εκεί που υπάρχουν τα οστά και ενός έστω Έλληνα πολεμιστή!... Όσο μακριά και από την μητροπολιτική Ελλάδα να βρίσκεται αυτός ο τόπος! Και πρέπει να καταδικάζει το Εθνοπροδοτικό Σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου-Μινέικο «Δεν διεκδικούμε τίποτα»! Όχι: Διεκδικούμε και Παραδιεκδικούμε!... Τέλος στην πολιτική των Εθνικών Υποχωρήσεων, που εγκαινίασε η «μεταπολίτευση» του 1974 των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων...


Η Ελλάδα λοιπόν διεκδικεί και πρέπει να διεκδικεί πρώτα απ’ όλα ΟΛΕΣ τις Σκλάβες Πατρίδες και βασικά την Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο, την Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Ανατολική Ρωμυλία, την Ανατολική Θράκη και, βεβαίως, την Βόρειο Μακεδονία!... Γιατί όσο εμείς δεν διεκδικούμε σαν Έθνος και σαν Κράτος, δίνουμε...

Θα τον ξεχάσεις....


Θα τον ξεχάσεις, σου λέω. Θα τον ξεχάσεις μέσα στο άγχος και την πολυφωνία των επερχόμενων εκλογών. Θα τον ξεχάσεις, γιατί δεν έβλεπες το πρόσωπό του χιλιάδες ώρες σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών. Θα τον ξεχάσεις, γιατί δεν ήταν πολυγραφότατος , ούτε λαλίστατος, ούτε δημοφιλής. Στο δέκατο του δευτερολέπτου που πέρασε η σφαίρα μέσα από ένα μυαλό που είχε την ατυχία να ονειρεύεται  θα τον αφήσεις στην μνήμη σου και θα τον φέρνεις στη θύμηση σου, όταν θα έχεις την συνηθισμένη στιγμιαία τσατίλα, σαν εκείνον που στήθηκε απέναντι από τα γραβατοδεμένα καθίκια της δημοκρατίας  φτύνοντάς τα με το αίμα του. Θα τον ξεχάσεις γιατί  δεν έχεις την ψυχική αντοχή να τον θυμάσαι.   Τον έχεις ξεχάσει ήδη αφού το σιδερόφραχτο κάστρο της δημοκτατορίας  είναι ακόμα στην θέση του και τα πολιτικόμουτρα κάνουν τα πλάνα του προεκλογικού τους αγώνα αποδεικνύοντας ότι...

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Η ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής αποτελεί την διαχρονική αχίλλειο πτέρνα του ελληνικού κράτους. Οι ακόλουθες σκέψεις και προτάσεις της «Ένωσης για την Ελλάδα» αποσκοπούν να συμβάλουν στην συνειδητοποίηση και κάλυψη του καίριου αυτού κενού.

Α. Μια ολοκληρωμένη ελληνική εθνική στρατηγική καλείται να καθορίσει και ιεραρχήσει τους στόχους της κρατικής μας πολιτικής και να προνοήσει για τα μέσα επίτευξής των. Ειδικότερα, οφείλει να πληροί κατ’ ελάχιστον τα ακόλουθα κριτήρια:

Καθοριστικός γνώμων για την δραστηριοποίηση της Πολιτείας εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, συμπεριλαμβανομένων και των αποφάσεων για την συμμετοχή της χώρας σε διεθνείς θεσμούς και οργανισμούς και λοιπές διακρατικές συμπράξεις, πρέπει να είναι το εθνικό συμφέρον – ήτοι τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και κοινωνίας και του ελληνισμού γενικότερα, τα οποία κατά κύριο λόγο συμπεριλαμβάνουν:

Δελτίο τύπου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ για ενέργειες των Σκοπίων στις ΗΠΑ

                      

«Δεν υπάρχουν εθνοτικές, κοινωνικές ή πολιτικές διαιρέσεις στην πολυεθνική «Μακεδονία», όταν πρόκειται για ένταξη στο ΝΑΤΟ», είπαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ΠΓΔΜ που παρουσίασαν την κοινή τους θέση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 με τίτλο συζήτησης: «Η «Μακεδονία» και το ΝΑΤΟ: Από Αποδέκτη Ασφάλειας σε Πάροχο Ασφάλειας ». Ωστόσο, η δήλωση αυτή ήταν μακράν της αλήθειας.

Οι θέσεις που παρουσίασε το πάνελ (που αποτελείτο από πολιτικούς της ΠΓΔΜ: τους βουλευτές του VMRO-DPMNE, Αντώνιο Μιλοσόσκι και Παύλε Σάζντοβ, τον βουλευτή του SDSM Ιγκόρ Ιβανόβσκι και την βουλευτή του Αλβανικού κόμματος DUI Ντεσίρα Ιμέρη), απέβλεπε στο να δώσει την εντύπωση ότι υπάρχει ομοφωνία σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ, σχετικά με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στην προσεχή σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας, στο Σικάγο το Μάιο του 2012. Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε...

Ουραγός η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός, αλλά όχι λόγω μισθών

Μεγάλη έρευνα σε 14 χώρες της ΕΕ για λογαριασμό του αυστριακού υπουργείου Οικονομίας: Ποιο βαθμό παίρνει η Ελλάδα στην κλίμακα από 1 έως 4, ποιες χώρες και γιατί είναι πιο ελκυστικές για επενδύσεις
06 Απρ 2012 - 22:30
Picture 0 for Ουραγός η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός, αλλά όχι λόγω μισθών
Στην τελευταία θέση του καταλόγου 14 χωρών της Ευρώπης, ως προς τηνελκυστικότητά τους για την ίδρυση επιχειρήσεων, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της υπηρεσίας του αυστριακού υπουργείου Οικονομίας, Austrian Business Agency (ΑΒΑ) και στην οποία συμμετείχαν 300 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων από 14 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.
Εντυπωσιακή είναι η διαπίστωση της έρευνας ότι, ελάχιστη σημασία για την επιλογή του τόπου ίδρυσης επιχειρήσεων παίζουν, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα, οι παράγοντες  φόρος...

Από την κυβέρνηση τεχνοκράτη Πρωθυπουργού στον Ιόλαο


Από την κυβέρνηση τεχνοκράτη Πρωθυπουργού στον ΙόλαοΤον Οκτώβριο του 2011 η κατάσταση στην Ελλάδα είχε φτάσει στο απροχώρητο. Ο Παπαδήμος έγινε ο από μηχανής θεός στον οποίο προσέβλεπε όλη η Ελλάδα. Ο Ιόλαος; Ένας άγνωστος στη σκιά της ελληνικής μυθολογίας. Χωρίς αυτόν όμως ο θείος του, ο μυθικός ήρωας Ηρακλής, αδελφός του πατέρα του Ιφικλή, δεν θα είχε μάλλον καταφέρει να κόψει όλα τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας και ίσως να μην τα είχε καταφέρει και σ' άλλους άθλους. Έξι μήνες αργότερα, ο Ιόλαος, βγαίνει από τη μυθολογία και από αφανής γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία, διάσημος. Η αιτία; Ένας Γερμανός πολιτικός ελληνικής καταγωγής θα μπορούσε να το επιτύχει. Συνταγή επιτυχίας στην εποχή της κρίσης του €. Και το όνομα αυτού: ο εκ Κρήτης ορμώμενος, Γιώργος Χατζημαρκάκης. Όπου Ιόλαος διάβαζε αφανείς Έλληνες του εξωτερικού με εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, έτοιμοι ν' αφήσουν το τζάκι και να προστρέξουν στη χειμαζόμενη μητέρα πατρίδα και όπου Ηρακλής η ελληνική πολιτική ηγεσία, μάλλον αυτή που η ιστορία κυοφορεί κι ακόμη δεν γνωρίζουμε. Ας ψάξουμε λοιπόν να βρούμε τους νέους ανθρώπους...

Εξαιρετική χθεσινή παρουσία του Καμμένου

ΕΔΗΚ : Η πρόταση μας για την “στήριξη” των τραπεζών


Ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Πισσαρίδης , εισηγείται την στήριξη των τραπεζών από το κράτος , χωρίς αυτό να έχει δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στις αποφάσεις των τραπεζιτών.
Θέση του κόμματος μας και της ιδεολογίας του εθνικοκοινωνισμού που εκφράζει , είναι πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στηριχθούν οι τράπεζες με λεφτά από τους φόρους του λαού και από δάνεια από ξένους τοκογλύφους , αλλά τα κεφάλαια που προορίζονται για την στήριξη των τραπεζών να αποτελέσουν τη βάση μιας αποκλειστικά κρατικής τράπεζας που θα στηρίξει , στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος , την παραγωγή και το εξαγωγικό εμπόριο , από την μικρή οικογενειακή επιχείρηση μέχρι την βιομηχανία που μπορεί σύμφωνα με τα μεγέθη της να αναπτύξει η Κύπρος. Παράλληλα πρέπει να προστατευθούν νομικά οι πολίτες από την αρπακτικότητα των τραπεζιτών ένεκεν της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Δυστυχώς όμως η κρίση αυτή ανέδειξε αυτό που εμείς οι εθνικοκοινωνιστές γνωρίζαμε και καταγγέλλαμε , ότι δηλαδή η χρηματοπιστωτική τυραννία είναι αλληλένδετη με το σύστημα του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού , αλληλένδετη μέσα από σχέσεις διαπλοκής...