Σελίδες

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό που ένα κόμμα που δημιούργησε το "Μακεδονικό", που είτε από βλακεία, είτε από ερασιτεχνισμό, είτε από διατεταγμένη αποστολή (ορισμένοι) συνέβαλε τα μάλα να αιματοκυλιστεί η Ελλάδα με έναν Εμφύλιο...Συντροφικά μαχαιρώματα!

ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ!



Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Πλάτες....": που έχει ως εξής:


Πλάτες....


Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε, ότι δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Οι... πλάτες στον δικομματισμό, καλά κρατούν, εις βάρος της πατρίδας μας και του ελληνικού λαού! 
ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ!
Υ.Γ. Άλλο ΚΚΕ, άλλο Κουμουνισμός, και άλλο ... ηγεσία του ΚΚΕ!!!

 Πόπη Σουφλή


Δεν περίμενα τίποτε άλλο από ένα κόμμα που δημιουργήθηκε για να εφαρμόσει πολιτική "διεθνιστική", δηλαδή ίσιωμα των πάντων.

 Το ίδιο επιδιώκει εξ άλλου και σήμερα η "παγκοσμιοποίηση", την οποία υποτίθεται πως πολεμά το ΚΚΕ. 
Βεβαίως η "Παγκοσμιοποίηση" επιθυμεί την μετατροπή των πάντων σε απολύτως ελεγχόμενα όντα που θα δουλεύουν και θα καταναλώνουν όπως και όποτε θέλουν τα κέντρα εξουσίας της.
 Και το ΚΚΕ το ίδιο επιδιώκει αλλά με διαφορετικό μανδύα. 
Εξ άλλου υπάρχει το παράδειγμα του "Υπαρκτού" που τον εκθείαζαν (μερικοί μάλιστα επιμένουν!) όσο ζούσε πολλά από τα μέλη του ΚΚΕ: Απόλυτος έλεγχος των ανθρώπων (με μυστικές...

Μέγαρα: Ανακαλύφθηκε αρχαίο υπόγειο υδραγωγείο


Ένα υπόγειο υδραγωγείο, που κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. και φαίνεται ότι αποτελεί πρωτόλειο έργο του περίφημου Μεγαρίτη αρχιτέκτονα Ευπαλίνου, έφεραν στο φως οι ανασκαφές της Γ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην αγροτική περιφέρεια των Μεγάρων.

Το υδραγωγείο, που εντοπίστηκε στη θέση Ορκός, αποτελείται από υδρομαστευτικές σήραγγες που συνέλεγαν και μετέφεραν το νερό στην πόλη, με τη βοήθεια της φυσικής κλίσης. Κάθετα φρέατα υπάρχουν κατανεμημένα στην επιφάνεια του εδάφους που χρησίμευσαν αρχικά στον προσανατολισμό, αερισμό και απομάκρυνση των επιχώσεων κατά τη διάνοιξη των υπόγειων σηράγγων και στη συνέχεια στη συντήρηση και τον...

ΤΟ ΨΕΥΔΟΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Γράφει : ο Μελέτης Μελετόπουλος*
    Μπροστά στην κάλπη της 6ης Μαϊου, οι ψηφοφόροι θα αντιμετωπίσουν ένα τεχνητό δίλημμα: το δίλημμα μεταξύ «φιλομνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» πολιτικών δυνάμεων. Αυτό το δίλημμα το έχει κατασκευάσει το καταρρέον πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης, για να επανασυσπειρώσει το αγανακτισμένο εκλογικό σώμα.
Το δίλημμα όμως αυτό είναι πλαστό. Διότι τόσο οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου, Νέα Δημοκρατία του Α. Σαμαρά, Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη, Δράση του Στ. Μάνου, Δημοκρατική Συμμαχία της Ντ. Μπακογιάννη) όσο και οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις (Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π.Καμένου, Σύριζα, Κομμουνιστικό κόμμα) ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΤΡΑ, δηλαδή τα άλλοτε κόμματα εξουσίας της τελευταίας...

Κρίμα Πύρρο Δήμα. Διέψευσες τον εαυτό σου και τάχθηκες με την παράταξη που το 1983-84 μας παρουσίαζε την διακυβέρνηση Χότζα σαν ιδανική την δε οικονομική πολιτική της σας άξια εφαρμογής της και στην Ελλάδα... Χάνεις το κύρος σου. Αύριο μεθαύριο θα είσαι ένας από αυτούς που θα γιαουρτώνουμε!!!


Ο Χ. Αθανάσιου επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ


Ο Χαράλαμπος Αθανάσιου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τίθεται επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.
Ακολουθούν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Μιχελάκης.
Αναλυτικά τα ονόματα:


1 . Χαράλαμπος Αθανασίου του Χριστόφα, Αρεοπαγίτης, Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

2. Χρύσανθος Λαζαρίδης του Αλεξάνδρου, Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

3. Ιωάννης Μιχελάκης του Σπυρίδωνος, Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας.

4. Ηλίας Κονοφάγος του Κωνσταντίνου, Χημικός Μηχανικός του Ελβετικού...

Στο BBC οι δύο γυναίκες που μήνυσαν τον Παπανδρέου


mana-kori-araxniΣτην υπόθεση που αποκάλυψε το newsbomb.gr για τη μάνα και την κόρη που μήνυσαν τον  Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον για εσχάτη προδοσία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αναφέρεται το βρετανικό BBC.



«Είναι σπάνιο φαινόμενο πολίτες να προσπαθούν να πάνε την κυβέρνησή τους στα δικαστήρια, ακόμα περισσότερο δε για μια δυτική ευρωπαϊκή κυβέρνηση να σύρεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης», σχολιάζει ο...

Δήλωση στήριξης Καραμανλή σε Σαμαρά


«Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. 

Και συνέχισε: 

«Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ' όλα επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης. 

Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη...

ΒΟΜΒΑ ..!!! ΡΩΣΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ..!!!!‏ Αντίποινα στις ηλιθιότητες Πέτρου Ευθυμίου;



Μόλις  χθες  αποκαλύπταμε  τα… Σενάρια  νοθείας,  Τσίπρας,  Καμμένος και… παγίδες

Σήμερα  λοιπόν  έχουμε  αυτή την  εξέλιξη  όπως  μας  ενημερώνει το γραφείο τύπου του ΠΑΜ:

Επίσημο αίτημα Ρώσων Παρατηρητών για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαίου κατατέθηκε στο ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Το αίτημα το οποίο κατατέθηκε από  οργάνωση-μέλος  της  Ευρασιατικής  Ένωσης,  «Centre for Monitoring  Democratic Processes «Quorum»,  αιτείται τη σχετική διαπίστευση  έτσι  ώστε  οι Παρατηρητές  του,  να μπορούν να παρακολουθήσουν επιτοπίως τη διεξαγωγή των εκλογών.

Είναι  πάντως  ενδιαφέρον  να  δούμε,  αν  οι  ελληνικές  αρχές  επιτρέψουν  την  παρουσία  Ρώσων Παρατηρητών,  δεδομένου  ότι, το  αίτημα  είναι  καθ’  όλα  νόμιμο,  στο ...

Η «Χρυσή Αυγή» και τα «Χρυσά Αυγά». Υπήρχε περίπτωση να έβλεπε άνοδο η Χρυσή Αυγή, αν όλο αυτό το συνονθύλευμα πολιτικών και δημοσιογράφων, δεν υπέκυπτε σε επιχειρηματίες και τοκογλύφους;

Καθημερινά βλέπω τον ... θρήνο, τον πόνο και τον οδυρμό των πολιτικών αλλά και των δημοσιογράφων, για την δημοκοπική άνοδο της «Χρυσής Αυγής» και αναρωτιέμαι:

Τι είναι χειρότερο στο νου του μέσου Ελληνα; Nα μπει η «Χρυσή Αυγή» στη Βουλή ή να παραμείνει Πρωθυπουργός ο Παπαδήμος με την ... φαντασμαγορική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου;
Ποιον θα φοβάται άραγε η Ελλάδα μετά τις εκλογές; 

Την απάντηση την ξέρετε όλοι!

Προσωπικά, δεν με βρίσκουν σύμφωνο οι περισσότερες θέσεις της «Χρυσής Αυγής»! Ούτε οι πρακτικές της και κυρίως τα σύμβολά της!

Ουδέν κακόν, αμιγές καλού. Ίσως βλέποντας τον γελοίο στην θέση του προέδρου, αναπολήσουμε την.... βασιλεία!!!!

Ο Πάγκαλος φλερτάρει με το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Με την έντονη διάθεση χιούμορ που τον χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης κυβέρνησης άφησε ανοιχτή την πόρτα σε ενδεχόμενη πρόταση του ονόματός του για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια και δήλωσε υπέρμαχος του αιτήματος για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των χρηστών του διαδικτύου, στο ΠΑΣΟΚ Web tv δήλωσε αντίθετος στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από το κράτος και υποστήριξε ότι τα ίδια τα μέλη του κόμματος και οι ψηφοφόροι, θα πρέπει να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που απαιτούνται για τις προεκλογικές περιόδους ενώ θα πρέπει να τεθεί όριο χρηματοδότησης από το κράτος και να απαγορευτεί η χρηματοδότηση των κομμάτων από επιχειρήσεις.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος στις...

Ο εκσυγχρονιστής της πλάκας με την παλαιοκομματική ΠΑΣΟΚική μεθοδολογία. Ανοικτή συγκέντρωση επιδιώκει ο σώγαμπρος του ζάπλουτου πεθερού!!!


  

Η “οπισθοδρομική κομπανία” της Αριστεράς


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Όσοι παρακολούθησαν την εκπομπή της Έλλης Στάη στη ΝΕΤ, με προσκεκλημένους μεταξύ άλλων τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων της Αριστεράς, φαντάζομαι ότι θα έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που αυτά τα κόμματα, από λάθος της ιστορίας, έπρεπε να συνεννοηθούν προκειμένου να κυβερνήσουν τη χώρα.
Εκτός τόπου και χρόνου, κυρίως ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σε σημείο που η συντονίστρια της συζήτησης να ζητά απεγνωσμένα να «πέσουν διαφημίσεις» ώστε να...

Τώρα που έχουμε "δημοκρατία" έχεις δικαίωμα να σκέφτεσαι ότι θέλω ΕΓΩ.! Ξέρετε ρε ποιος είναι ο Πρωτόπαπας;


Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν γυναίκα που καθόταν σε καφετέρια με φίλη της δέχθηκε την επίσκεψη του Χρήστου Πρωτόπαπα, ο οποίος είχε προγραμματισμένη συνάντηση στη συγκεκριμένη καφετέρια με τοπικά στελέχη. 

Όταν ο πρώην υπουργός πήγε να τη χαιρετήσει ακολούθησε όπως γράφει η εφημερίδα «Δημοκρατία» ο εξής διάλογος:

-είναι απόλυτο θράσος να θέλετε να με χαιρετήσετε. Ούτε να σας βλέπω δεν θέλω.

-πως μου μιλάς έτσι, ξέρεις ποιος είμαι εγώ; (απάντησε ο...

Πάντως δεν θα μπορεί, ο θρασύδειλος, να βρίζει τους Έλληνες καλυπτόμενος από την βουλευτική του ασυλία!


Πάγκαλος:«Από δω και πέρα θα λέω ό,τι μου καπνίσει»

 Μέχρι τώρα δηλαδή τι έκανε;
«Από δω και πέρα θα λέω ό,τι μου καπνίσει και για όποιον μου καπνίσει. Εχω χαλαρό πολιτικό πλαίσιο, βλέπετε». Με αυτή τη φράση ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος, άρχισε τη συνέντευξή του στο ΠΑΣΟΚ web TV και είπε πολλά.
Ότι του πέρασε από το μυαλό να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν το έκανε γιατί «ο αρχηγός του ΠαΣοΚ πρέπει να έχει τη μέγιστη δυνατή ιδιότητα να συσπειρώσει το χώρο, αλλά εγώ δεν την είχα».
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», είπε, όμως, ότι «πήρα πάντοτε ξεκάθαρη θέση για το ποιος πρέπει να είναι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ».

Παρουσίαση στου Παπάγου του βιβλίου του στρατηγού Ι. Παρίση "ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ"


H Πνευματική Εστία Παπάγου οργανώνει παρουσίαση το νεοεκδοθέντος βιβλίου:

«ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ»
του Δρος Ιωάννη Παρίση, υποστρατήγου ε.α., 
την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, ώρα 11.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου (Ελ. Βενιζέλου 1)
Θα μιλήσουν οι:

Φραγκούλης Φράγκος, Στρατηγός ε.α., επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός σύμβουλος

Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης. Πληροφορίες στο 210 3316036

Γίνεται τώρα (ώρα 0830)! ΤΕΧΝΗΤΟ ΝΕΦΟΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ!


 Η δική μου απορία, μια και το φαινόμενο είναι γενικευμένο, είναι η εξής:

Γιατί κάνουν τους αεροψεκασμούς αυτούς ημέρα και όχι νύκτα ή έστω λίγο πριν ξημερώσει αν είναι απαραίτητο το ηλιακό φως, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί; Εκτός πια και αν μας έχουν «γραμμένους» εκεί που καταλαβαίνετε.... Οδυσσεύς
Πριν από ένα δίωρο-τρίωρο είχαμε μπαράζ αεροψεκασμών πάνω από τον Αττικό ουρανό. Ακόμη και στους πιο ανυποψίαστους έκανε εντύπωση το αδιάκοπο πέρασμα αεροπλάνων πάνω από τον ουρανό της Αττικής, με όλα (και όλα λέμε όλα εννοούμε όλα) τα αεροσκάφη, να εξαπολύουν από...

Σήμερα η έκθεση Προβόπουλου για την ελληνική οικονομία

provopolyos
Το «καμπανάκι» της ύφεσης φαίνεται πως θα χτυπήσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, κατά την σημερινή παρουσίαση της έκθεσης της ΤτΕ για την ελληνική οικονομία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία που θα παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων, η ΤτΕ αναθεωρεί την εκτίμησή της για μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5%, εκτιμώντας πλέον ότι η ύφεση μπορεί να υπερβεί αυτό το ποσοστό και ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από τα τέλη του 2013.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ναυτεμπορική, παρά...

Η Ανατολική Μεσόγειος θα μπορούσε να γίνει η νέα Βόρεια Θάλασσα!


ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΖΑΝΝΕΤΟΥ 


«ΑΓΚΑΘΙ» ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Ο ΛΙΒΑΝΟΣ. 
Στο επίκεντρο των πετρελαϊκών εταιρειών βρίσκεται πλέον η Ανατολική Μεσόγειος μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα οικόπεδα του Ισραήλ, Λεβιάθαν και Ταμάρ, καθώς και στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ. Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι τα βλέμματα των εταιρειών στρέφονται πλέον στην περιοχή, αφού οι Αμερικανοί ειδικοί εκτιμούν ότι τα 122 τρισ. κυβικά που κρύβονται στον βυθό της περιοχής, είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες του πλανήτη για φυσικό αέριο για έναν χρόνο. «Στερεύει» η Βόρεια Θάλασσα Η Βόρεια Θάλασσα, στην οποία δραστηριοποιούνται οι Βρετανοί και οι Νορβηγοί, αποτελεί την έκτη μεγαλύτερη πηγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο. Παρόλο που σύμφωνα με εκτιμήσεις έχει αποθέματα 26 δισ. βαρελιών πετρελαίου, λόγω της αύξησης των εξορύξεων τα αποθέματα αναμένεται να εξαντληθούν σύντομα. Είναι γι' αυτό που πλέον όλοι οι Ενεργειακοί παράγοντες στρέφουν τα βλέμματα με αγωνία στην...

ΔΙΖΩΝΙΚΗ ή ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ; ΤΟ ΨΕΥΔΟΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ''ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ'' ΣΧΟΛΗΣ


του Πανίκου Ελευθερίου *

Ευχηθήκαμε, γιοτάζοντας και φέτος το Πάσχα, να έρθει σύντομα η μέρα της Ανάστασης και για την Κύπρο και για το Ελληνικό Έθνος, στο σύνολό του. Ευχηθήκαμε δηλαδή, μετά από την περίοδο των παθών, την σταύρωση και τον θάνατο (διότι αυτό ουσιαστικά βιώνουμε ως Κύπρος και ως Έθνος), να έρθει η "Εθνική Ανάσταση" και η αναπτέρωση της ελπίδας για την τελική λύτρωση.
Δεν υπερβάλλουμε, αν αναλογιστούμε α) το τσουνάμι της επικείμενης χρεωκοπίας της Εθνικής Οικονομίας, που σαρώνει τα πάντα στο διάβα του, (συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για διαφύλαξη των Εθνικών συμφερόντων) και β) στην Κύπρο, τα κακά που έχουν επισωρευθεί (κυρίως στο Κυπριακό) λόγω της χειρότερης διακυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.

Εστιάζοντας στο Κυπριακό, παρατηρούμε μια παραδοξότητα: Η πλειοψηφία της ηγεσίας, επιμένει ότι η Ανάσταση και η λύτρωση του Κυπριακού Ελληνισμού θα έρθει μέσω του συνεταιρικού κράτους Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, της "λύσης", την οποία ο λαός απέρριψε με 76% το 2004. Ορισμένοι μάλιστα (π.χ. ο Πρόεδρος και το Α.Κ.Ε.Λ.) όταν μιλούν για Δ.Δ.Ο., έχουν το θράσος να μιλούν για…

«Στο γήπεδό του» παίζει ο ημίθεος Τζαλαζίδης, υστερούν…Βενιζέλος, Σαμαράς!


SoccerΓράφει ο Μάκης Δεληπέτρος
Όταν ο Τσώρτσιλ υποσχόταν πόνο, δάκρυα και αίμα, δεν το έκανε επειδή δεν είχε τίποτε καλύτερο να πει αλλά επειδή είχε έναν πόλεμο να διεξαγάγει με μοναδικό σκοπό να νικήσει.
Ως γνωστόν αυτός είπε και το περίφημο «δώσε στους Έλληνες ένα θεσμό και θα τον εξευτελίσουν αμέσως».
Δεν μου άρεσε ποτέ ως τύπος, εκτός από το ότι κάπνιζε πολύ «και εκτιμούσε τις… ωραίες κατασκόπους» αλλά εδώ είχε δίκιο-αν σκεφτούμε τις δηλώσεις ενός πολιτικού στελέχους με το μέγεθος του Νότη Μηταράκη:
«…Θα υπάρξει μείωση του προσωπικού- ανέφερε μιλώντας για το Δημόσιο στον realfm 97,8 ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκηςενώ πρόσθεσε πως μας φοβίζει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης».
Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως «σε μια οικονομία που συνεχίζει να...

Η «πτωχευμένη» Ισλανδία υπέγραψε έξι συμφωνίες με τη Κίνα! Και ο Βενιζέλος στον κόσμο του... Αυτόν της πολιτικής ανεπάρκειας.


Του Φάνη Κυριόπουλου 
Η «ιστορία» της Ισλανδίας είναι πλέον γνωστή: Ο λαός απέρριψε τα «Μνημόνια» με δημοψηφίσματα και κατάφερε να οδηγήσει σε παραίτηση την κυβέρνηση της κρίσης. Εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος!

Και όλα αυτά με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που οδήγησε τον λαό σε οικονομική εξαθλίωση. Και όλα αυτά και αυτά που ακολούθησαν έγιναν αφού οι Ισλανδοί αγνόησαν ΔΝΤ και ΕΕ και έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις απειλές, τα «ψευτοδιλήμματα», την κινδυνολογία και τις μπουρδολογίες τύπου Βενιζέλου…

Σε επόμενο δημοσίευμά μας είχαμε τονίσει μεταξύ άλλων: «το “θαύμα” της Ισλανδίας συνεχίζεται και επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά πως τα μέτρα που πήρε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008, ήταν προς την σωστή κατεύθυνση…

Και γύρος θριάμβου από την ΕΛΣΤΑΤ. Επί ερειπίων ο προεκλογικός αγώνας του ΠΑΣΟΚ


Μπορεί οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το υπουργείο των Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν για την εκ περιτροπής εργασία που επιβάλλει η νέα ιδιοκτησία, αλλά ο κυρίως υπεύθυνος δεν ήταν εκεί για να τους ακούσει – και ο διάδοχός του Φ. Σαχινίδης έχει… σοβαρότερες δουλειές, αφού έχει εξελιχθεί σε συνομιλητή της Κριστίν Λαγκάρντ.

Όσο για τον κ. Βενιζέλο, που ως υπουργός Άμυνας «διαπραγματεύθηκε» την πώληση των Ναυπηγείων στην Αμπού Ντάμπι Μαρ, αλλά και την επαναλειτουργία τους με επαχθείς όρους με την ΕΕ, έχει πλέον εγκαταλείψει και το υπουργείο των Οικονομικών και τώρα διεξάγει τον προεκλογικό αγώνα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας μόνο τις «επιτυχίες» του και χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στην δραματική κατάσταση των Ναυπηγείων – αποτέλεσμα άλλης μιας «διαπραγμάτευσής» του.

Η εκ περιτροπής εργασίας που σχεδόν μέσα στην απόλυτη σιωπή έχει...

Η Τουρκία δεν επιτρέπει στο Ισραήλ να συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η Τουρκία αρνήθηκε να αποστείλει στο Ισραήλ πρόσκληση για συμμετοχή στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα.
Αιτία, σύμφωνα με τις εξηγήσεις της Τουρκίας, ήταν η άρνηση του εβραϊκού κράτους να ζητήσει συγγνώμη για το θάνατο το 2010 εννέα Τούρκων ακτιβιστών κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο «Στολίσκο της Ελευθερίας», που είχε κατευθυνθεί στη Λωρίδα της Γάζας.
«Δεν θα δώσουμε τη συγκατάθεσή μας», δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, απαντώντας στο ερώτημα εάν προτίθεται η Τουρκία να εμποδίσει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο 20-21 Μαΐου.