Σελίδες

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αριστερά αδιέξοδα και αδυναμίες




Σε αυτή την ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας, η Αριστερά θα μπορούσε -και θα όφειλε- να αναλάβει πρωτοβουλίες για να τη βγάλει από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει. Ιστορικά δε, της παρέχεται μια σημαντική ευκαιρία να αποδείξει ότι πράγματι μπορεί να τα καταφέρει πέρα από το να αυτοπεριορίζεται σε ένα καταγγελτικό λόγο.
Το διαχρονικό εμπόδιο ότι αν οι Αριστεροί είχαν επικρατήσει στη χώρα μας μετά το Β’ ΠΠ θα ήμασταν σήμερα νταβατζήδες και εκδιδόμενες στο δυτικό κόσμο, υπερκεράστηκε αφενός από το ότι τα σημερινά κόμματα της αριστεράς στην πλειοψηφία τους είναι περισσότερο light και δεύτερον διότι και το δυτικό οικονομικό μοντέλο οδηγείται όπως φαίνεται στο δικό του τέρμα.
του Στρατή Μαζίδη
Πλην όμως μια σειρά χαρακτηριστικών, θέσεων και εσωστρέφειας ευθύνονται για το γεγονός πως η Αριστερά αθροιστικά κυμαίνεται γύρω από 30-34% και όχι 75%.
Καταρχήν τα ίδια τα κόμματα της Αριστεράς (Κ.Κ.Ε., ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΔΗΜ.ΑΡ.) δείχνουν...

"Άστραψε και βρόντηξε" ο Πάνος Καμμένος σήμερα από τα Γιάννενα. Ειδικά δικαστήρια για τους κλέφτες και απατεώνες. Από πρωθυπουργούς έως τους συνεργούς τους.


Με την παρουσία του Πάνου Καμμένου  τελέστηκε ο αγιασμός σήμερα το μεσημέρι στο εκλογικό γραφείο των Ανεξάρητων Ελλήνων στα Γιάννενα.  Σε μικρή συνέντευξή του προς τα ΜΜΕ αλλά και τον κόσμο που ήταν παρών είπε: 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην πορεία της νίκης που ξεκίνησε από τον Έβρο και θα προχωρήσει μέχρι στο Καστελόριζο και μέχρι στη Γαύδο, βρισκόμαστε σήμερα εδώ στα Γιάννενα, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. 
Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να εγκαινιάζουμε σήμερα με τις ευλογίες της εκκλησίας τα (δείτε το βίντεο)  καινούρια μας γραφεία, ένα κίνημα που ξεκίνησε από τους πολίτες εδώ και περίπου δυόμιση μήνες, που ένωσε Έλληνες ανεξαρτήτως παλιάς ιδεολογικής τοποθέτησης, με κοινές αρχές, με κοινές αξίες και με την ελπίδα να απελευθερώσουμε το τόπο μας από...

Τζαφράνκο Σανγκουιέτι – Περί της τρομοκρατίας και του κράτους


Σ αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας καταρρίπτει με ιστορικά και πολιτικά επιχειρήματα τη σκευωρία του “προβλήματος της τρομοκρατίας” και καταγγέλει ότι το ίδιο το ιταλικό κράτος κατευθύνει και εκτελεί όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες, που τις αποδίδει άλλοτε στους φασίστες κι άλλοτε στους κομμουνιστές, από τη σφαγή της πλατείας Φοντάνα το 1969 μέχρι τη δολοφονία...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΠΟΝΤΟΣ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ


ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΠΟΝΤΟΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ
ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 29 Απριλίου – 30 Μαΐου 2012

29 Απριλίου 2012
Α. Εγκαίνια Πολυθεματικής...

Η αριστερά του πολυτεχνείου και των παρελάσεων.




Βλέποντας  την στάση των αριστερών κομμάτων στην παρέλαση της 25 Μαρτίου και 28 Οκτωβρίου, αναγκάζομαι να πάω λίγο προς τα πίσω, στην στάση της αριστεράς στις επετείους του πολυτεχνείου.
Εγώ δεν θα  χαρακτηρίσω την αριστερά ως καταραμένη, όπως αυτή συνηθίζει να χαρακτηρίζει την δεξιά, όμως η αριστερά με την στάση της σε καίριας σημασίας γεγονότα για την Ελλάδα, μετάτρεψε αυτά τα γεγονότα σε κατάρα στην συνείδηση του απλού Έλληνα Πολίτη, αυτού δηλαδή του Πολίτη που δεν μαντρώνεται μόνιμα σε κανένα κόμμα και που μπορεί χωρίς κομματικές παρωπίδες και φανατισμό να βλέπει τα πράγματα.
Στο πολυτεχνείο αντίπαλος του λαού ήταν ένα καθαρά...

Η Αννούλα αδειάζει τον Βενιζέλο: «Αν έχει μόνο συγνώμη να πει, καλύτερα να αποχωρήσει»!


 Ιπποκράτους: "η... φωτοτυπία τρελάθηκε"
Δέκα ημέρες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές και παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Ευάγγελου Βενιζέλου να διατηρήσει ακέραια τη συνοχή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στελέχη του κόμματος με δηλώσεις τους «αδειάζουν» με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις επιλογές του προέδρου, προκαλώντας «πυρετό» στην Ιπποκράτους. Τελευταίο κρούσμα ασυνεννοησίας στο ΠΑΣΟΚ είναι ...

Στον "αέρα" οι εκλογές;


Υπερβολικά έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες προετοιμασίας των εκλογών , σύμφωνα με όσα καταγγέλουν οι δικαστικοί υπάλληλοι.Αυτό όπως λένε βάζει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.Διαβάστε τι καταγγελουν:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Προς 
Διευθυντές Ειδήσεων και ρεπορτάζ 
Υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών. 

Αξιότιμοι Κύριοι, 

Απελάστε όσους δηλώνουν Τούρκοι.Διώξτε τους υποψηφίους από τα κόμματά σας.Συμπεριφερθείτε επιτέλους σανΈλληνες!

«Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» στη Θράκη


Στην περιθώριο της προεκλογικής παραζάλης και της έντονης κομματικής αντιπαράθεσης ένα εθνικό θέμα βρίσκεται στα αζήτητα.
«Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» στη ΘράκηΣτη Θράκη το σύνθημα «Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» κυριαρχεί στις συγκεντρώσεις μουσουλμάνων, ενώ στο παρασκήνιο η Άγκυρα προωθεί με κάθε τρόπο δικούς της υποψήφιους βουλευτές για να περάσουν το κατώφλι του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που η λαθρομετανάστευση συνεχίζεται στον Έβρο, που εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις βασικές πύλες εισόδου.
Η εκπομπή του newsbomb «Αποκαλύπτω» με τους Κώστα Χαρδαβέλλα και τον Χάρη Λαζαρόπουλο ανέδειξε το θέμα της Θράκης, που αποκτά ξεχωριστή σημασία λίγες ημέρες προ των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Κόκκινος: Η Τουρκία σπρώχνει χρήμα για την προώθηση υποψηφίων

Πακτωλό χρημάτων για την προώθηση της υποψηφιότητας...

Το ευρώ στα χνάρια… της δραχμής


Το αταίριαστο δίδυμο «ευρώ-δραχμής», βρέθηκε τους προηγούμενους μήνες με επιμονή που… παραξένευε, στο επίκεντρο μιας δημόσιας συζήτησης, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στις προβλέψεις διεθνών αναλυτών της οικονομίας. Η ταμπακιέρα αφορούσε φυσικά το κατά πόσο η Ελλάδα θα παρέμενε στη ζώνη του κοινού νομίσματος, ή θα επέστρεφε στη μιζέρια και περιθωριοποίηση της δραχμής. Μια διαδρομή εθνικής απαξίωσης, την οποία δυστυχώς δεν αποκηρύσσουν ούτε καν σήμερα, ακραίες φωνές που διεκδικούν στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαϊου, την εμπιστοσύνη μιας κοινωνίας σε πρόδηλο αποπροσανατολισμό.
Το αταίριαστο δίδυμο…

Η θεσμική απάντηση στο χάος



ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ



Η κωδική ονομασία της σημερινής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά ήταν… Ζάππειο IV. Το πολιτικό περιεχόμενο της, είχε να κάνει με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο προτείνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  στην ελληνική κοινωνία. Με ριζικές και θεαματικές τομές. Που θα φέρουν την Ελλάδα του 2012 πιο κοντά στο αύριο.Το πλήρες σχέδιο δράσης το οποίο παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς, στόχευε σε εκείνους που παραμένουν αναποφάσιστοι ενόψει των...

"Πάρτε τα λεφτά από τις τράπεζες πριν τα αρπάξει η τρόϊκα"!



Σε μία 100% αντισυνταγματική απόφαση προχωρά η τρόϊκα με το να δώσει εντολή στο υπουργείο Οκονομικών να δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαρισμούς των πολιτών σε περίπτωση που κριθεί από την εφορία ότι φορολογούμενος φοροδιαφεύγει!

Το αντισυνταγματικό έγκειται στο ότι δεν θα ενημερώνεται καν ο φορολογούμενος, αλλά θα κατάσχονται αυτόματα οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Πρόκειται για μια απόφαση που καθαρά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού για πρώτη φορά το κράτος ανεξέλεγκτα θα μπορεί να δεσμεύει τις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών χωρίς καν να τους ενημερώνει.

Και όταν μιλάμε για κράτος και την ποιότητα του κράτους της τρόϊκας, είναι εύκολα αντιληπτό το τι εννοούμε "Να εντοπιστεί φοροδιαφυγή": Θα αρπάζουν όσα τους λείπουν.
Σε όποιον κρίνουν ότι δεν τους αρέσει ή ότι πρέπει να...

Θα τίναζαν στον αέρα ολόκληρη συνοικία στο Ηράκλειο!


Των Θ.Περβολαράκη-Ευ.Καρεκλάκη

Πρωτοφανή και μαφιόζικα χτυπήματα και στην Κρήτη! Είχαν βάλει βόμβα στο αυτοκίνητο ενός στελέχους της φυλακής Αλικαρνασού αλλά από σύμπτωση αυτή δεν εξερράγη! Η μεγάλης ισχύος βόμβα σύμφωνα με ειδικούς της αστυνομίας εάν είχε εκραγεί θα προκαλούσε ανυπολόγιστη καταστροφή στα γύρω σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ θα υπήρχαν σίγουρα και ανθρώπινα θύματα.
Ο εντοπισμός της προκάλεσε τον....

Πως ένα πείραμα οδήγησε στην τραγωδία του Τσερνομπίλ [εικόνες]


Πως ένα πείραμα οδήγησε στην τραγωδία του Τσερνομπίλ 


Τα ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986, ο αντιδραστήρας νούμερο τέσσερα στο Τσερνομπίλ εκρήγνυται. Οι Σοβιετικοί το αποκρύπτουν. Δύο μέρες μετά, και 1000 χλμ μακρυά, ανύποπτοι επιστήμονες ανιχνεύουν ραδιενέργεια στα παπούτσια τους, λίγο πριν μπουν σε ένα εργαστήριο στη Σουηδία. Η Σοβιετική Ένωση αναγκάζεται να παραδεχτεί το γεγονός.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το 
μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα της ανθρώπινης ιστορίας (το πρώτο που αξιολογήθηκε ως «επιπέδου 7» στην σχετική κλίμακα – το δεύτερο ήταν στη Φουκουσίμα πέρσι) οφείλεται σε ένα... πείραμα που έκαναν οι τεχνικοί του εργοστασίου στο Τσερνομπίλ. Σήμερα, 26 χρόνια μετά, το iefimerida.gr καταγράφει το χρονικό του πυρηνικού τρόμου.

Το ιστορικό του τραγικού πειράματος
Το βράδυ της Παρασκευής 25 Απριλίου 1986, ο διοικητής του ατομικού σταθμού «Β. Ι. Λένιν» -όπως ήταν γνωστό το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Τσερνομπίλ- διέταξε την διεξαγωγή ενός πειράματος που θα ήταν μοιραίο για τον ίδιο αλλά και χιλιάδες ανθρώπους στην Ουκρανία (που άνηκε τότε στη  Σοβιετική Ένωση) και την Ευρώπη.
Στόχο του πειράματος, ήταν η αύξηση της ασφάλειας του αντιδραστήρα 4, στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο εμφανιζόταν πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς...

Γεύση από μετεκλογικό σκηνικό λόγω… κοντέινερς!


Μια ακόμη γεύση το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις εκλογές σε περίπτωση που στη Βουλή βρεθεί ένα μωσαϊκό δυνάμεων, έλαβε χθες η χρεοκοπημένη Ελλάς. 

Αυτή τη φορά, η διαφωνία εκδηλώθηκε μεταξύ του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη και του συναδέλφου του στην κυβέρνηση Μ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και του ίδιου του υφυπουργού του, του Γιάννη Μαγκριώτη, με αφορμή την αποφασισθείσα χρησιμοποίηση κοντέινερς, προκειμένου να στεγαστούν οι πρώτοι χίλιοι παράνομοι μετανάστες στο κέντρο προσωρινής κράτησης της Αμυγδαλέζας. 

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι τα κοντέινερς δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά στο δικό του υπουργείο και έχουν κατασκευαστεί στο πλαίσιο του αντισεισμικού σχεδιασμού. 

Είπε μάλιστα πως ο κ. Μαγκριώτης, ήταν γνώστης του θέματος και ο ίδιος με επιστολή...

Παιδική εργασία: Ξαναγυρίζοντας στον 19ο αιώνα… – Τι θα έγραφε σήμερα ο Κάρολος Ντίκενς;


As Unemployment Soars, Child Labour
Returns to Europe


Πολλά ήταν τα αφιερώματα στον Κάρολο Ντίκενς από την αρχή της χρονιάς, καθώς το 2012 συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννηση του Βρετανού συγγραφέα. Για τους περισσότερους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο ο Ντίκενς είναι ο μπαμπάς του Όλιβερ Τουίστ, ο άνθρωπος που περιέγραψε τον ζοφερό κόσμο της παιδικής εκμετάλλευσης και φτώχειας στην Αγγλία του 19ου αιώνα, έναν κόσμο που θέλαμε να πιστεύουμε ότι έχει για πάντα χαθεί.
Άλλωστε, στον 21ο αιώνα, υποτίθεται ότι όταν μιλάμε για παιδική εργασία και εκμετάλλευση, αναφερόμαστε στον Τρίτο Κόσμο, ότι στην Ευρώπη αυτό το φαινόμενο έχει εξαλειφθεί. 
Κι όμως, στην πλούσια Γηραιά Ήπειρο, της υποχρεωτικής εννεατούς εκπαίδευσης για τα παιδιά, η παιδική εργασία δεν εξαφανίστηκε ποτέ και τώρα με την κρίση αυγαταίνει. 
Σχεδόν καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν στέλνει όλα τα παιδιά της στο σχολείο, αλλά...

Η υποκρισία της Ελληνικής Αριστεράς


 Ματθαίος Κόφφας

Όταν επί 28 χρόνια η 17 Νοέμβρη δολοφονούσε μη Αριστερούς, τα εγκλήματα της χαρακτηρίζονταν από την Αριστερά "πολιτικά". Όταν επί ένα μήνα το Δεκέμβριο του 2008 εγκληματίες έκαιγαν ελληνικές πόλεις οι Αριστερά τους αποκαλούσε "παιδιά". Όταν η αντίδραση σε οποιαδήποτε προσπάθεια μεταρρύθμισης της χώρας τορπιλίζεται με τη βία και τον τσαμπουκά, η Αριστερά αυτό το αποκαλεί "επανάσταση". Όταν επί 38 χρόνια η Αριστερά όχι απλά έχει ηθικά νομιμοποιήσει αλλά έχει αποθεώσει τη βία στη δημόσια ζωή της χώρας όποιος τολμά να αρθρώσει την αντίθεση του χαρακτηρίζεται φασίστας. Και σήμερα που η βία που καθαγιάστηκε από την Αριστερά έγινε όπλο του εθνικοσοσιαλισμού με τα μπουμπούκια της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται προ των πυλών της Βουλής, η Αριστερά δηλώνει σοκαρισμένη και μας καλεί στα όπλα να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία. Ελληνική Αριστερά: ο ορισμός της υποκρισίας.

ΑΟΖ, γαλλικό παράδειγμα και σύμπλεγμα Καστελλορίζου


gallikanisiaΤου Νίκου Λυγερού
Όσοι πιστεύουν ότι το σύμπλεγμα Καστελλορίζου είναι μακριά και δεν μπορεί να υποστηριχθεί από το ελληνικό κράτος ας εξετάσουν τι κάνει το γαλλικό κράτος με τα Διασκορπισμένα νησιά στον Ινδικό ωκεανό. Αυτά τα νησιά βρίσκονται στο σύνολό τους γύρω από τη Μαδαγασκάρη.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα νησιά: Γκλοριόζος, Χουάν ντε Νόβα, Μπάσσας ντα Ίντια, Ευρώπα και Τρομελίν. Τα Διασκορπισμένα Νησιά αποτελούν τη Πέμπτη περιφέρεια των Γαλλικών Νότιων και Ανταρκτικών εδαφών. Ενώ κανένα δεν έχει μόνιμους κατοίκους, όλα εκτός από ένα έχουν αεροδρόμιο με μήκος μεγαλύτερο 1000 μέτρων.
Η διοίκηση αυτών των νησιών βρίσκεται στο νησί Ρεϊνιόν. Αν σε αυτά τα νησιά προσθέσουμε και τη Μαγιότ που έγινε επίσημα το 2011, το 101 διαμέρισμα της Γαλλίας, τότε...

Ο τρόμος του Γ.Παπανδρέου μπροστά στον Π.Καμμένο


Ένα πανάκριβο δώρο έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στον Πάνο Καμμένο: Του επιτέθηκε μετωπικά και σε προσωπικό επίπεδο αποκαλώντας τον μάλιστα, "τέρας"!
Και όταν σε έναν πολιτικό του επιτίθεται σε προεκλογική περίοδο, ένας άλλος πολιτικός όπως ο Γ.Παπανδρέου ο οποίος στην ψυχή του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως κόμματος, θεωρείται κάτι μεταξύ "προδότη και ξεπουλημένου", τότε μόνο όφελος μπορεί να έχει ο Πάνος Καμμένο ο οποίος πλεόν αναδεικνύεται στη μοναδική προσωπικότητα του κεντροδεξιού χώρου που έχει τολμήσει να αντιπαρατεθεί με οξύ τρόπο στο καθεστώς Παπανδρέου.
Έτσι λοιπόν το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χρησιμοποιεί «ασύστολα ψεύδη για να κάνει το σόου του σε βάρος της αλήθειας», ενώ απευθύνεται στη ΝΔ στην οποία λέει «να χαίρεται το τέρας που δημιούργησε».
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρει τα εξής:

«Από καιρό, ο κ. Καμμένος έχει υιοθετήσει την τακτική της δημαγωγίας και της πατριδοκαπηλίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο Γιώργος Παπανδρέου και όλη η οικογένεια...

Ο Χατζηνικολάου καταγγέλλει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε το Alter!


Ο Χατζηνικολάου καταγγέλλει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε το Alter! 
Δριμεία επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου άσκησε ο Νίκος Χατζηνικολάου. Ο παρουσιαστής ούτε λίγο ούτε πολύ κατήγγειλε πως υπεύθυνος για το λουκέτο στο Alter είναι ο τέως πρωθυπουργός. 
Με πλήρη συναίσθηση των όσων προσεχτικά διατύπωσε, υποστήριξε πως ο Γιώργος Παπανδρέου ενοχλούνταν έντονα από την κριτική που το κανάλι του Μπουρναζίου ασκούσε στο ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο προσωπικά αλλά και λόγω του γεγονότος ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού έρχονταν συχνά πρώτο σε τηλεθέαση. 
«Ο Παπανδρέου έκλεισε το κανάλι...

Σαμαράς: «Να απενεχοποιηθούν όροι όπως Πατρίδα και Θεός»


Σαμαράς: Ενιαίο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού


Τις προτάσεις του για τον πολιτισμό παρουσίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, στις οποίες περιλαμβάνονται τόσο η σύσταση ενός ενιαίου υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, όσο και η δημιουργία ενός πολιτιστικού πάρκου στο κέντρο της Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τη δέσμευσή του για μια εθνική πολιτική για τον πολιτισμό, προτείνοντας τη δημιουργία ενός πολιτιστικού πάρκου στην...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Siemens, Shell, προμήθειες, Ολυμπιάδα και… γερά βιογραφικά

Του Τάσου Τσακίρογλου
Στοιχεία που φέρνει στο φως το ΜΟΝΟ δείχνουν εύγλωττα τις πονηρές διαδρομές και εναλλαγές ανθρώπων σε κρίσιμους επαγγελματικούς ρόλους με φόντο τη χρυσή Ολυμπιάδα του 2004 που άνοιξε την όρεξη στα επιχειρηματικά συμφέροντα να αφαιμάξουν τον δημόσιο πλούτο. Οι… συμπτώσεις προκαλούν τον κοινό νου. 
«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν». Οι στίχοι του Μανώλη Ρασούλη ταιριάζουν γάντι στις «μεγάλες μπίζνες» του Κράτους με εταιρίες που καταλήγουν σε σκάνδαλα, στα πρόσωπα που εμπλέκονται σ’ αυτές και στις μεταξύ τους σχέσεις, οι οποίες διαμορφώνουν ένα ιδιότυπο γαϊτανάκι συμφερόντων.
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας (άτακτης ή μη) που σχεδόν όλοι στο εξωτερικό αναγνωρίζουν ότι συνεχίζει να πλανάται πάνω από την Ελλάδα, κάνει εξαιρετικά επίκαιρη τη συζήτηση περί επαχθούς χρέους, καθώς ο μίτος της Αριάδνης μας οδηγεί πίσω στις σκοτεινές διαδρομές (όσες έχουν γίνει γνωστές ή έχουν αφήσει έστω κάποια ίχνη), οι οποίες συντέλεσαν στη συσσώρευσή του για χρόνια ολόκληρα.
Με γερμανική σφραγίδα
Στις 15 Μαρτίου 2012 ο Παναγιώτης Ξυνής, διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος και αντικαταστάτης του Μ. Χριστοφοράκου, ζητούσε συγγνώμη από τους Έλληνες για...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΤΣΙ: Βενιζέλος - Μεϊμαράκης εκτεθειμένοι... αλά Άκης


- Χρυσοπληρώσαμε ελικόπτερα - φέρετρα!
- Δείτε τα έγγραφα - φωτιά


Ο Γεν. Διευθυντής εξοπλισμών από το 2006-2010 κ. Ευ. Βασιλάκος σε νέα ένορκη κατάθεσή του (2/3/12) στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Νικ. Ορνεράκη κατηγορεί ιδιαίτερα τους τ. υπουργούς Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκη και Ευάγγελο Βενιζέλο για ατασθαλίες στην προμήθεια πολεμικών ελικοπτέρων....

Μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλάκος αποκαλύπτει στον εισαγγελέα ότι:

Η εισήγηση των ειδικών προς το ΚΥΣΕΑ ήταν να αγοράσουμε 42 πολεμικά ελικόπτερα, αξίας 765 εκ. ευρώ, δηλαδή 18 εκ. ευρώ το ένα. Τελικά έγινε προμήθεια 20 ελικοπτέρων του ίδιου τύπου συνολικού κόστους 658 εκ. ευρώ. Δηλαδή 33 εκ. ευρώ το ένα -διαφορά 15 εκ. ευρώ...

Τσοχατζόπουλος, Στρος-Καν και ο ουμανισμός των ελληνικών ΜΜΕ




 Ο Στρος-Καν κατηγορείται για βιασμό και συλλαμβάνεται λίγο πριν φύγει από την Νέα Υόρκη. Αργότερα θα οδηγηθεί με χειροπέδες μπροστά στην δικαστή που θα αποφασίσει αν θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ή όχι. Το θέαμα ενός υπόπτου με χειροπέδες μπροστά στις κάμερες θα “σοκάρει” τα ελληνικά ΜΜΕ. 

Η Μαρία Χαραμή θα γράψει στο Βήμα μια ανάρτηση με τίτλο “Σταυρωθήτω DSK” όπου θα σημειώνει ότι: «Το θέμα Στρος Καν ανέδειξε έκτυπο, ανάγλυφο τον διαχωρισμό της Δύσης στα δυο. Δυο νοοτροπίες, δυο αξιακά συστήματα. Στην ημέτερη πλευρά του Ατλαντικού η ηλικιωμένη, η εν πολλαίς...

Η προπαγάνδα επιστρέφει στο Σπίτι της Άρσης Βαρών


Φαντάζομαι ότι η τοποθέτηση του Πύρρου Δήμα στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας έχει την έννοια της εξιλέωσης.

Και υπό αυτήν την έννοια δεχόμαστε τα του συμβολισμού περί των οποίων ομίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Θέλω να πω ότι ο κ. Βενιζέλος, στην προσπάθειά του να βρει ένα αντιστάθμισμα στη συστηματική συκοφάντηση της χώρας από τους προκατόχους του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και στο υπουργείο των Οικονομικών, τοποθέτησε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έναν αθλητή που πραγματικά δόξασε την Ελλάδα και την διαφήμισε στα πέρατα του κόσμου.

Ειλικρινά, άλλο λόγο δεν βλέπω. Έκαστος εφ ω ετάχθη και...

Βόμβα μεγατόνων από τον ομογενή βουλευτή της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη!!!


Τα 'μαθες Γιώργο τα νέα;;
Βόμβα μεγατόνων από τον ομογενή βουλευτή της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη!!!
Ο Ιβάν Σαββίδης στο Κρήτη TV 25/4/2012
Δείτε το βίντεο



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/04/blog-post_145.html
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/blog-post_7826.html

Εντυπωσιακή η παρουσία του κόσμου στην υποδοχή του Πάνου Καμμένου στην Κοζάνη

Ο παράδοξος θρίαμβος της φιλελεύθερης Δημοκρατίας Έρικ Χομπσμπάουμ και Γιαν-Βέρνερ Μύλερ φωτίζουν την πρόσφατη ιστορία των ιδεολογιών στην Ευρώπη


Περίληψη: 
 
Οι διανοούμενοι παρατηρητές της πορείας της Ευρώπης στη δεκαετία του 1930 θεωρούσαν ότι το μέλλον ανήκε στον κομμουνισμό ή στον φασισμό και θα γελούσαν με την πρόβλεψη ότι δεκαετίες αργότερα ολόκληρη η ήπειρος θα ήταν δημοκρατική. Δύο νέα βιβλία, το ένα από τον Γιαν-Βέρνερ Μύλερ και το άλλο από τον Έρικ Χομπσμπάουμ φωτίζουν τις μεταβαλλόμενες τύχες των μεγάλων ιδεολογιών της Ευρώπης.


Ο οποιοσδήποτε ευφυής παρατηρητής στην Ευρώπη της δεκαετίας του 1930, με δυσκολία θα αρνούνταν ένα μέλλον της ηπείρου μακριά από τον κομμουνισμό ή τον φασισμό. Η φιλελεύθερη δημοκρατία, ασφυκτικά αποκλεισμένη στα αριστερά από τη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν και στα δεξιά από τη Γερμανία του Χίτλερ και την Ιταλία του Μουσολίνι, δεν φαινόταν να έχει πιθανότητες επιβίωσης. Οι περισσότερες χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης είχαν ήδη ενδώσει σε αυταρχικά καθεστώτα ή σε διάφορες παραλλαγές του φασισμού. Η Μεγάλη Ύφεση φανέρωνε ότι οι μαχητικές λύσεις που εφάρμοζαν και τα δύο άκρα ήταν καλύτερες από τα αδύναμα γιατροσόφια που μπορούσε να προσφέρει ο φιλελευθερισμός. Εκείνη την εποχή, η ιδέα ότι με την αυγή του 21ου αιώνα η Ευρώπη θα ήταν δημοκρατική από τον Τάγο και τον Έβρο μέχρι τον Δούναβη και τον Βιστούλα, θα φάνταζε εντελώς γελοία.
Πράγματι, ο θρίαμβος της φιλελεύθερης δημοκρατίας δεν ήταν ούτε κατά διάνοια...

«Όταν θα φύγουμε, θα μας γυρεύουν»


Είναι εγωιστικό, κι ας μας καλεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας να μην το θεωρήσουμε εγωιστικό. «Όταν θα φύγουμε, θα μας γυρεύουν», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Προηγουμένως, σε μιαν άλλη συνέντευξή του, είχε δηλώσει πως «ξένοι ηγέτες δεν διανοούνται την Κύπρο χωρίς Πρόεδρο τον Χριστόφια».
Βεβαίως, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, και ο κάθε ηγέτης, ο κάθε Πρόεδρος, μπορεί να θεωρεί τη δική του διακυβέρνηση ως την καλύτερη που γνώρισε ο τόπος.
Όμως, η ιστορία των διακυβερνήσεων δεν γράφεται στη βάση της κρίσης του κάθε Προέδρου της Δημοκρατίας. Καταγράφεται, επιδοκιμάζεται και αποδοκιμάζεται, ανάλογα, στη βάση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ψήφου των πολιτών. Και αν ο Πρόεδρος Χριστόφιας θέλει να δοκιμάσει τη λαϊκή βούληση, ας κατέλθει στον δημοκρατικό στίβο και ας επαναδιεκδικήσει την προεδρία. Τότε και μόνο θα αντιληφθεί αν ο λαός εμπιστεύθηκε και επιδοκίμασε τον τρόπο που κυβέρνησε τη χώρα, ή αν τον απορρίπτει και επιλέγει αλλαγή. 
Κανένας, ούτε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, δεν γνωρίζει αν ο επόμενος Πρόεδρος θα είναι τόσο κακός και τόσο αντιλαϊκός, ώστε ο λαός να νοσταλγεί τη διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ. Άλλωστε, δεν είναι...

Αποχωρούν ένας - ένας από τον ΛΑΟΣ


Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα θα μπορούσε να πει κάποιος καθώς όλα τα ιστορικά στελέχη του ΛΑΟΣ εγκαταλείπουν τον πρόεδρο Καρατζαφέρη. Δεν κατάφεραν να μεταπείσουν τον σύμβουλο του προέδρου του ΛΑΟΣ και πρώην πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κο Αλεξιάδη Φιλώτα ο οποίος αποχώρησε μαζί με αρκετά επιφανή πρόσωπα της Θεσσαλονίκης αλλά και ολοκλήρου της Β.Ελλάδας. Ανήσυχα πλέον τα στελέχη της Καλλιρόης βλέπουν να απομακρύνεται το ποθούμενο 3% μετά τις τελευταίες εξελίξεις και έπονται κι άλλα…

To Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


Σύνδεσμος
Εθνικής Ενότητας
Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2012



1. ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ ΝΙΚΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Δικηγόρος Αθηνών. Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Τμήμα Νομικής. Γενική Γραμματέας Συλλόγου Εανος. Γραμματέας e.l.s.a. (european law students' association).
2. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Αντισμήναρχος σε πολεμική διαθεσιμότητα, Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Ικάρων
3. ΚΟΥΡΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ, αντιστράτηγος Ε.Λ.Α.Σ
4. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Δημητρίου, πολιτικός μηχανικός
5. ΚΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ, ομότιμος καθηγητής Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
6. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, καθηγητής Πανεπιστημίου Η.Π.Α
7. ΣΥΡΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, δικηγόρος Αθηνών
8. ΚΟΣΚΙΝΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, κοινωνική λειτουργός

Πολιτική εκμετάλλευση απόφασης 350/2011 ΣτΕ - Ουδεμία νομική σχέση η ιθαγένεια με το γένος των Ελλήνων υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών


 Πολιτική εκμετάλλευση απόφασης 350/2011 ΣτΕ

Σε φυλλάδιο Υποψήφιου Βουλευτή Α' Αθηνών, που έχω στα χέρια μου, ενημερώνονται οι Αθηναίοι συμπολίτες & ψηφοφόροι μεταξύ άλλων ότι:

"με τον ΛΑ.Ο.Σ. πετύχαμε
Στηρίξαμε και κερδίσαμε την αντισυνταγματικότητα του νόμου για την παροχή ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες"


Στήριξε & κέρδισε ο ΛΑΟΣ την αντισυνταγματικότητα του νόμου για την παροχή ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες;

Την απάντηση στην ερώτηση μας τη δίνει η τότε βουλευτής Πέλλης ΠΑΣΟΚ & τότε Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη, την Παρασκευή 10.06.2011 κατά τη διάρκεια της ΡΝΒ' συνεδριάσεως της Βουλής, στη σελίδα 12012 των πρακτικών   http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20110610.pdf στα πλαίσια της υπ' αριθμόν 972/07.06.2011 Επίκαιρης Ερώτησης του τότε Βουλευτή Α' Αθηνών ΛΑΟΣ Αθανάσιου Πλεύρη με θέμα Νόμος περί "Ιθαγένειας"

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: 
Βεβαίως είχε τεθεί ένσταση αντισυνταγµατικότητας από εσάς κατά τη συζήτηση του νόµου στην Ολοµέλεια, σας υπενθυµίζω όµως, κύριε Πλεύρη, ότι η δική σας ένσταση...