Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας. Μήνυμα...


Σύνδεσμος
Εθνικής Ενότητας
Παρασκευή, 04 Μαϊ 2012

Ενωμένοι Είμαστε Δυνατοί


Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες

Έφθασε η ώρα των πιο κρίσιμων εκλογών στην ιστορία της Πατρίδας μας. Των εκλογών που απέμειναν η τελευταία ελπίδα μας να αντισταθούμε στα σχέδια προδοσίας της χώρας μας.

Μέχρι τώρα ο Ελληνικός λαός δεν είχε την ευκαιρία να εκφράσει την άποψη του απέναντι στην υποδούλωση του μνημονίου, στο οποίο οδηγήθηκε από ένα σύστημα που έκλεψε την ψήφο του με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν». Κανείς δεν είπε μέχρι τώρα την αλήθεια στον λαό για να κρίνει και  να αποφασίσει. Χωρίς εμάς μας οδήγησαν στην υποτέλεια του ΔΝΤ, χωρίς εμάς αποφάσισαν να παραχωρήσουν την εθνική κυριαρχία με την υποταγή στο αγγλικό δίκαιο, χωρίς εμάς θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να υπογράφουν επαίσχυντες συμφωνίες.

O  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ιδρύθηκε...

Δωσίλογοι συνεργάτες των κατακτητών οι κρατούντες

H ΕΔΕΚ καλεί τη κυβέρνηση Χριστόφια «να απαγορεύσει την εισαγωγή στις ελεύθερες περιοχές, μέσω του κανονισμού της πράσινης γραμμής, οποιουδήποτε λατομικού υλικού, δεδομένου ότι τα λατομικά αυτά υλικά προέρχονται από καταλήστευση του φυσικού πλούτου των κατεχομένων, όπως είναι η οροσειρά του Πενταδάκτυλου».
Πού είσασταν τόσα χρόνια σοσιαλ-ληστές της ΕΔΕΚ; Δεν βλέπατε τα φορτηγά που μετέφεραν τα κομμάτια του Πενταδάκτυλου για να επωφεληθούν ορισμένοι εργολάβοι; Εσείς δεν στηρίξατε από κοινού με το υπόλοιπο ενδοτικό κατεστημένο το άνοιγμα των οδοφραγμάτων που τελικά εξελίχθηκε σε συνδιαλλαγή με την κατοχή;

Τελικά επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η διαπλοκή του πολιτικού κατεστημένου με ολιγαρχικά οικονομικά συμφέροντα.
Να καταγγελθεί το κατοχικό καθεστώς για την φυσική καταστροφή της Κύπρου και να κλείσουν άμεσα τα οδοφράγματα . Να κοπούν οριστικά οι οικονομικές σχέσεις της ολιγαρχίας του πλούτου με τους κατακτητές και να οδηγηθούν στα δικαστήρια όσοι θησαύρισαν από την σκλαβωμένη πατρίδα και την συνεργασία με...

Βαλτωμένοι Διζωνικώς…


Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε να συζητάμε και για άλλα 35 χρόνια -όσοι ζήσουμε δηλαδή- όλες τις πτυχές, υποπτυχές και παραπτυχές της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Και γιατί μια τέτοια (α) άδικη, (β) ανελεύθερη, (γ) αντιδημοκρατική, (δ) ρατσιστική και, προπάντων, σκοπίμως και προμελετημένα (ε) ανθελληνική λύση, κατάφεραν να επιβάλουν οι Τούρκοι κατακτητές ως τον ζητούμενο στόχο τής -δικής τους επίσης απαιτήσεως- διαδικασίας των «διακοινοτικών» συνομιλιών, όπου σύρθηκε και παρέμεινε συμβιβασμένος εις αμφότερα ο Ελληνισμός…

Α Κ Ο Μ Α ΚΑΙ
 ο εγκλωβισμός σ’ αυτήν τη συζήτηση, με τις απειράριθμες αντιπαραθέσεις περί σωστού ή μη περιεχομένου, περί του πώς η κάθε πλευρά αντιλαμβάνεται ή δεν αντιλαμβάνεται την ουσία της υπόθεσης και ποιος ευθύνεται για το άλφα ή το βήτα μέχρι το ωμέγα αυτής της Διζωνικής Βαβέλ, αποτελεί προϊόν και συνάμα απόδειξη της αδιόρθωτης και υποτροπιάζουσας εθνικής μας παρακμής: Τα μυαλά μας βαλτωμένα, κολλημένα, μισοπνιγμένα στον βόθρο της ΔΔΟ, η στάθμη του οποίου ανεβαίνει αργά μα σταθερά, επί 35 χρόνια, με ορατό τον κίνδυνο της τελικής βύθισης…
Α Λ Λ Α , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, το σπουδαιότερο ζήτημα είναι άλλο και διαφορετικό: Με ποια πολιτική οι Έλληνες θα μπορέσουμε ν’ αποκτήσουμε περισσότερη δύναμη, μεγαλύτερα...

Τα αρνητικά σημεία της επικράτησης του ΕΑΜ στην Ελληνική ύπαιθρο κατά την διάρκεια της Κατοχής σύμφωνα με τον Ιστορικό Mark Mazower



Μετά το καλοκαίρι του 1943 η αντιστασιακή οργάνωση ΕΑΜ και ο στρατιωτικός της βραχίωνας ο ΕΛΑΣκατάφεραν να ελέγχουν και να διοικούν μεγάλα -ορεινά κυρίως- τμήματα της Ελληνικής υπαίθρου. Η "εαμοκρατία", όπως και οποιοδήποτε άλλο καθεστώς, διήρκεσε για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα και αποτέλεσε, λόγω των έκτακτων συνθηκών αλλά και της ηγεμονεύουσας αριστερής ιδεολογίας, έναν εντελώς διαφορετικό και εναλλακτικό τρόπο άσκησης εξουσίας. Στο απόσπασμα που ακολουθεί, ο Εβραίος Ιστορικός Mark Mazower συμπυκνώνει τις αρνητικές πτυχές της εμπειρίας αυτής για τους ορεινούς πληθυσμούς που την επέστησαν.
"Το καλοκαίρι του 1943, όταν ήταν να επιταχθούν τρόφιμα και ζώα, συχνά επιλέγονταν μέλη του ΕΔΕΣ και αν αρνούνταν να αφήσουν τον ΕΔΕΣ για το ΕΑΜ, πολλές φορές έχαναν την ιδιοκτησία τους, προτού ακόμη δεχθούν πιο άμεσες απειλές. Οι αξιωματικοί παρακολουθούνταν στενά, αν δεν προσχωρούσαν στον ΕΑΜ. Ο Ευάγγελος Μπέλτζιος, ένας 24χρονος πιλότος που είχε απολυθεί από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Λάρισας το 1943, θεωρήθηκε αντιδραστικός από τον τοπικό αντιπρόσωπο του ΕΑΜ όταν επέστρεψε στο χωριό του και τέθηκε υπό επιτήρηση, απλά και μόνο γιατί είχε ακολουθήσει τον Βασιλιά Γεώργιο Β΄ στην Κρήτη το 1941. Στις αρχές...

Καρατζαφέρης, ο άνθρωπος των τραπεζών;

Μετά από μια παράσταση κυβίστησεων, την οποία δεν θα σχολιάσουμε, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Καρατζαφέρης έδειξε τις εξαρτήσεις του. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το ΛΑΟΣ είναι το μοναδικό κόμμα που δεν χρωστάει.
Τυχαίο; Δεν νομίζω. 

Ας δούμε το ακόλουθο βίντεο στο χρονικό σημείο 48′ 50″ όταν απαντάει σε ερώτηση εάν θα κρατικοποιήσει την Τράπεζα της Ελλάδος.
Ακούσαμε την εκπληκτική απάντησι ότι η ΤτΕ είναι ήδη κρατική.

Είναι βεβαίως γνωστό τοις πάσι ότι την Τράπεζα Ελλάδος ελέγχει η οικογένεια Ρότσιλντ ήδη από την απελευθέρωση της Ελλάδος.
Είναι επίσης γνωστό ότι η ΤτΕ δημιούργησε την Τράπεζα της Ανατολής, η οποία...

ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΘΥΜΗΣΟΥ… ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑΣΟΚ



by Fenrir


1. Υπερχρέωση της χώρας και διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114%, όταν το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 29%, υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού και χωρίς κοινοτικά πλαίσια στήριξης. Το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ.

2. Δάνεια, υπανάπτυξη, πληθωρισμός, την περίοδο 81-89: κατά την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ , το 1981, ήταν η πρώτη χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη με ρυθμό  ανάπτυξης 3,1%, έναντι 0,8% που ήταν ο μέσος όρος των υπολοίπων κρατών-μελών! Παρά την εισροή των μεγαλύτερων οικονομικών πακέτων από
τη σύσταση του ελληνικού κράτους και παρά τη θετική διεθνή συγκυρία(κυρίως της μείωση της τιμής του πετρελαίου):

-το ΑΕΠ κινήθηκε σε ρυθμούς αισθητά μικρότερους απ’ αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (μέσος όρος για την Ελλάδα 1,7%, για δε την ΕΟΚ 2,7%) …. για πρώτη φορά από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

-οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του Α.Ε.Π. από 30% το 1980 ανήλθαν στο 50% το 1990, αποτέλεσμα της πρωτοφανούς διεύρυνσης του Δημοσίου τομέα.

-ο πληθωρισμός υπερτετραπλασιάστηκε απ’ αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (πληθωρισμός για την Ελλάδα 18,2%, για δε την ΕΟΚ 4,5%).

- τα δάνεια της δεκαετίας του 80 δεν είχαν ξαναγίνει από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους.

-το εθνικό μας νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 30% σε 2 διαδοχικές υποτιμήσεις της τάξεως του 15% εκάστη, βάζοντας οριστική ταφόπλακα στο εθνικό εισόδημα και στην Ελληνική οικονομία! Κατά την πρώτη πασοκική περίοδο εφαρμόστηκε μια τριτικοσμική πολιτική, η οποία στήριζε την εγχώρια κατανάλωση στο δανεισμό και διόγκωνε το κράτος με τους άπλετα παρεχόμενους κοινοτικούς πόρους.

3. Σκάνδαλο καλαμποκιού: αφορά τη λαθραία εισαγωγή χιλιάδων τόνων γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από κρατική εταιρεία και την εξαγωγή του στη συνέχεια σε χώρες της Ευρώπης ως ελληνικό. Τα κέρδη από την κομπίνα υπερέβησαν τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια ενώ στα παραστατικά εμφανίστηκαν μόνο 1 εκατομμύριο δρχ.!

4. Σκάνδαλο 1,5 δις εις βάρος της ΕΤΒΑ και δύο θυγατρικών ναυτιλιακών εταιρειών της με την αγορά πλοίων από δύο άγνωστες κυπριακές εταιρείες φαντάσματα, οι οποίες εμφανίζονταν χωρίς κεφάλαια και χωρίς μετόχους.

5. Το σκάνδαλο της αγροτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Πέραν των παρανομιών που αποκαλύφθηκαν και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, εξασφάλιζε, την δεύτερη τετραετία του Πασόκ, στα διευθυντικά της
στελέχη, μισθούς από 25 έως 33 εκατομμύρια δρχ. μηνιαίως, με τη μέθοδο των προμηθειών….. ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αμείβονταν με μισθούς πείνας….

6. Σκάνδαλο πλαστογραφίας στο υπουργικό συμβούλιο. Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κώστας Ζώρας διώχθηκε για πλαστογραφία με σκοπό την παράνομη παράταση δύο νομικών...

Από Δευτέρα τα κεφάλια μέσα...

Καλό βόλι...

Η τραγωδία αυτών των εκλογών είναι πως τα κόμματα που μας χρεοκόπησαν καθ΄όλη τη διάρκεια των τριών τελευταίων δεκαετιών ζητάνε για άλλη μια φορά την ψήφο μας να μας σώσουν.

Η άποψη του κειμενογράφου είναι πως ευθύνη για τη χρεοκοπία μας έχουν όλα τα κόμματα της μεταπολίτευσης. Όλα συμμετείχαν αναλογικά στο παρασιτικό, πελατειακό μοντέλο που ζούσε με δανεικά μοιράζοντας επιδοτήσεις και μισθούς στο περιβάλλον των μηχανισμών των 4-5 κομμάτων της μεταπολίτευσης.

Η χρεοκοπία έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς σύμπασα η χώρα είχε εθιστεί στην εικονική ευημερία που στηριζόταν στα πήλινα πόδια των δανείων. Η αλήθεια είναι πως η πλαστή ευημερία κράτησε πολύ, με αποτέλεσμα όλες οι προειδοποιήσεις για το λάθος δρόμο που είχε πάρει η χώρα να διαψευστούν χρονικά πολλές φορές πριν την τελική και οριστική επιβεβαίωση.

Η κοινωνία μας έχει μετεξελιχθεί σε σημαντικό πλειοψηφικό βαθμό σε μια κοινωνία «πελατών» της μεταπολιτευτικής κομματοκρατίας. Τα κόμματα και τα συνδικάτα δομήθηκαν και εξαπλώθηκαν, ανταλλάσσοντας ψήφους με μισθούς ως επί το πλείστον μη απασχόλησης και πρόωρες...

Μνημονιακή ταπείνωση Ελλήνων: Μία αυτοκτονία κάθε 3 ημέρες!


Αδικοχαμένοι από την εξωφρενική σκληρότητα των μνημονίων "έφυγαν" μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο (!) ένας επιχειρηματίας, ένας πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ένας ιερέας, ένας  πανεπιστημιακός και ένας συνταξιούχος, ενώ μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα έχει γίνει γνωστό ότι έχουν αυτοκτονήσει δώδεκα συμπολίτες μας!
Το φαινόμενο της αυτοχειρίας έχει εξελιχθεί σε κοινωνική μάστιγα, καθώς σχεδόν καθημερινά άνθρωποι από όλη την Ελλάδα επιλέγουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.  Στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της οικονομικής κρίσης προστίθενται συνεχώς αυτόχειρες που φτάνουν στην απονενοημένη κίνηση, μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Ενδεικτικά, όπως αναφέρει σχετικά το protothema.gr, μόνο τις τελευταίες αυτές ημέρες έχουν συμβεί τα εξής τραγικά περιστατικά:
-«Θηλιά στο λαιμό» έγιναν οι οικονομικές δυσκολίες για έναν 40χρονο άνδρα στην περιοχή του Γκύζη κι έναν 60χρονο στο Αγρίνιο όπου και οι δύο βρέθηκαν  κρεμασμένοι στα σπίτια τους.
-Προχθές το απόγευμα στον Πύργο βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων που διατηρούσε ένας 50χρονος επιχειρηματίας της περιοχής. Στη δε Λαμία, ένας αγρότης άφησε το τρακτέρ του να κυλήσει και να...

Στις κάλπες με λογισμό και μ’ όνειρο

Σοφία βούλτεψ

Τα γεγονότα των τελευταίων δυόμιση ετών απέδειξαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο πως υπάρχουν μερικές αποφάσεις που οδηγούν σε δρόμο χωρίς γυρισμό. 

Μια παραπλανητική φράση – «Λεφτά υπάρχουν» - στάθηκε αρκετή για να οδηγηθεί η χώρα και ο λαός της στην χρεοκοπία. 

Με εκείνη τη φράση – και με σωρό υποσχέσεων – υπεκλάπη η ψήφος του λαού (που πάντα παθαίνει και ποτέ δεν μαθαίνει) και οδηγηθήκαμε στην απόλυτη κατάρρευση. 

Χάρη σ’ αυτή τη φράση – και σε διάφορα σχέδια περί «βέβαιης εξόδου από την κρίση» - ο Παπανδρέου βρέθηκε στην εξουσία, κορόιδεψε την κοινωνία για ένα εξάμηνο και μετά οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, αν και όλοι γνωρίζαμε την κατάληξη. 

Υποστήριζε μάλιστα πως (το ΔΝΤ) «μπορεί να μας προτείνει κάτι που δεν έχουμε σκεφθεί». 

Όλοι γνωρίζαμε πως δεν ήταν αλήθεια. Το ΔΝΤ ακολουθεί συγκεκριμένο «πρωτόκολλο». 

Δεν δανείζει απλώς τις χώρες. Τις κυβερνά με...

«Eγκλήματα κατά του λαού»


Εκλογικοί αντιπρόσωποι, με την ανοχή ή την απροσεξία του δικαστικού αντιπροσώπου, προσθέτουν κατά βούληση σταυρούς σε όποιον προτιμούν ή τους χρηματοδοτεί

Picture 0 for «Eγκλήματα κατά του λαού»
Παρά τις δημόσιες καταγγελίες και τις εισαγγελικές προειδοποιήσεις, ανέντιμοι πολιτικοί εξακολουθούν να ασκούνται στο «άθλημα» της προσθήκης σταυρών στο όνομά τους, μετά την καταμέτρηση των ψήφων των κομμάτων. Εκλογικοί αντιπρόσωποι, με την ανοχή ή την απροσεξία του δικαστικού αντιπροσώπου, κατά την ώρα που καταμετρούνται οι σταυροί των υποψηφίων, προσθέτουν κατά βούληση σταυρούς σε όποιον προτιμούν ή τους χρηματοδοτεί.
Βοά η αγορά από περιπτώσεις υποψηφίων που με αυτόν τον ανέντιμο τρόπο «εξελέγησαν» χωρίς να το δικαιούνται και μάλιστα κάποιοι υπουργοποιήθηκαν. Οι συνυποψήφιοί τους στον ίδιο συνδυασμό, είναι φυσικό να αδικούνται, και πολλοί δεν εκλέγονται διότι δεν...

Η Ελλάδα με τα μάτια του Φόρεϊν Όφις: Από το «τότε» στο «τώρα»



του Δρ. William Mallinson Μετάφραση στην Ελληνική: Βιλελμίνη Μπακάλη


 Όπως έλεγε και ο Γκουιτσαρντίνι, τα πράγματα ήταν πάντα τα ίδια, το παρελθόν φωτίζει το μέλλον και τα ίδια πράγματα επανέρχονται με διαφορετικές αποχρώσεις. Στην περίπτωση των επισήμων βρετανικών αντιλήψεων για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολιτικούς, παρατηρείται μια αξιοσημείωτη συνέπεια πολιτικής και απόψεων επί δεκαετίες. Τα θέματα με τα οποία πρόκειται να ασχοληθούμε –που εντοπίζονται σε έγγραφα ηλικίας άνω των τριάντα ετών- πιθανώς μοιάζουν στην ουσία τους με τα σημερινά με κάποιες διαφορές στην απόχρωση. Ας θυμηθούμε τη διαφθορά, την Κύπρο, το Αιγαίο και έναν κάπως αδέξιο Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, τον Τζέιμς Κάλλαχαν• πρόκειται για κείνον τον τύπο που ενέδωσε στον Κίσινγκερ και θεωρείται υπεύθυνος για την μη αποτροπή της εισβολής στην Κύπρο, που επεχείρησε να παραδώσει τις βρετανικές βάσεις, που ο Κίσινγκερ δεν του επέτρεψε να το πράξει και που αργότερα είπε ψέματα περί αγνοίας των επικειμένων σχεδίων εισβολής, όπως θα...

Τουρκία: Απίθανη περίπτωση ισραηλινής κατασκοπείας!


Η υπόθεση που αποκαλύπτεται από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είναι βέβαιο ότι θα επιδεινώσει περαιτέρω τις προβληματικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες και θα δώσει το πρόσχημα – σε όσους το αναζητούν – για να προβούν σε επιπλέον κινήσεις που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» που σιγοκαίει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν τους Τούρκους πιλότους κατά τη διάρκεια της πτητικής τους εκπαίδευσης! Η βάση από την οποία εκτελούνταν τα προγράμματα πτητικής εκπαίδευσης βρίσκεται στο Ικόνιο. Στη συγκεκριμένη βάση ολοκληρώνεται το πρόγραμμα πτητικής εκπαίδευσης της τουρκικής Αεροπορίας, έως ότου οι πιλότοι είναι έτοιμοι να περάσουν στα μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Συγκεκριμένα, με τρόπο που δεν διευκρινίζεται στο ρεπορτάζ οι Ισραηλινοί κατέγραφαν τις συνομιλίες ανάμεσα στους χειριστές των εκπαιδευτικών...

Οι αθώες «παρθένες» πόρνες φορείς του HIV, η στυγνή πραγματικότητα και η αριστερή ψευτοδιανόηση σε όλο της το μεγαλείο.

Έλαβα το κείμενο από αξιόλογο φιλικό ιστολόγιο, το οποίο επίσης το είχε δεχθεί από δικό του φιλικό ιστολόγιο. Έχει τίτλο «Διαπομπεύστε τους....Πολύ καλό» και αναφέρεται στην διαπόμπευση που υφίστανται οι λαθροόρκ μετανάστες και οι πόρνες. Γράφει ο κειμενογράφος μεταξύ των άλλων: « Οι άθλιοι μεσίτες που εκπορνεύουν τη χώρα μας, διαπομπεύουν τις πόρνες της. Οι αδίστακτοι ατζέντηδες που στέλνουν τους νέους της χώρας μας κατά χιλιάδες στο εξωτερικό ως μετανάστες, φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους εδώ πρόσφυγες...» και πιο κάτω « Μα δεν μπορούν να αντιληφθούν ούτε στο παραμικρό οι θλιβεροί τη δύναμη της ψυχής ενός φτωχού πρόσφυγα ή μιας πόρνης, πόσω μάλλον οροθετικής, δε μπορούν ούτε για μια στιγμή να νιώσουν ...».

Μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που σκέπτονται οι βαμμένοι αριστεροί ψευτοδιανοητές και το ύπουλο σερβίρισμα της ουσίας της προπαγάνδας τους οπότε, και για τον λόγο αυτόν, διαβάζω τα κείμενά τους τουλάχιστον δύο φορές για να ανακαλύψω τι προσπαθούν να περάσουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, κάποιος Γιάννης Μακριδάκης αφού ικανοποιεί την ανάγκη μας να ψάλουμε τον εξάψαλμο στους πράγματι αδίστακτους νταβατζήδες που λυμαίνονται την χώρα μας, θεωρεί ότι οι φονιάδες λαθροόρκ και οι πόρνες αξίζουν τον σεβασμό μας. Και αν πράγματι οι πόρνες χρειάζονται την βοήθεια, την κατανόηση και την επιείκειά μας...

Η λιτότητα απειλεί με νέα κρίση την Ευρωπαϊκή Ένωση Οι περιπτώσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας


A. Newman


Περίληψη: 
 
Αντιμέτωπη με την κρίση δημοσίου χρέους, η Ευρώπη, ο αλλοτινός πρωταθλητής των μικτών οικονομιών και των γενναιόδωρων κοινωνικών ασφαλιστικών δικτύων, έχει ξεκινήσει την περικοπή κρατικών δαπανών και την κατάργηση κανονιστικών διατάξεων. Αλλά αυτή η νεοφιλελεύθερη στροφή απλώς θα αυξήσει την πιθανότητα μιας ακόμη οικονομικής κρίσης και θα μπορούσε να προκαλέσει εκτεταμένες ταραχές σε όλη την ήπειρο.

Από την έναρξη της ευρωπαϊκής κρίσης δημοσίου χρέους το 2010, οι χώρες σε ολόκληρη την ήπειρο αντέδρασαν με την επιβολή δημοσιονομικής λιτότητας. Από την Ελλάδα ως την Ιρλανδία, οι κυβερνήσεις έχουν μειώσει τις δαπάνες τους με διψήφια ποσοστά. Η Ισπανία, η οποία βρίσκεται στη δίνη της ύφεσης και έχει ποσοστό ανεργίας που πλησιάζει το 25%, μείωσε τον προϋπολογισμό της κατά 8% και σχεδιάζει να συρρικνώσει το έλλειμμα κατά επιπλέον 27 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος. Ακόμη και η Γερμανία, η οικονομία της οποίας θεωρείται η πιο υγιής στην Ευρώπη, έχει δεσμευτεί να εξαλείψει δαπάνες 80 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2014. Αυτές οι εθνικές πολιτικές λιτότητας θα ενισχυθούν σε ολόκληρη την ήπειρο από την δημοσιονομική εναρμόνιση, μια Συνθήκη που θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος και η οποία θα απαιτήσει από τις ευρωπαϊκές χώρες να...

ΜΟΜΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΘΑ κ. ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ. Τι παιχνίδι παίζει ο «φον Δημητράκης»;




Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως γνωστόν, σε διαδικτυακή συνέντευξή του προχθές, κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς την Ρωσία πως "επεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας". Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληνορωσικές σχέσεις, ο ΥΠΕΘΑ δήλωσε ότι "...διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις με την Ρωσία", αλλά στη συνέχεια και ως προς τις ρωσικές ενστάσεις για μη τήρηση δεσμεύσεων από την Αθήνα, είπε: "Οι ξένες δυνάμεις πρέπει να καταλάβουν ότι πέρασε ο καιρός που παρενέβαιναν στα εσωτερικά μιας χώρας".
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συνέχισε αμφισβητώντας τις αποκαλύψεις των ''ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ'' και την εισαγγελική δίωξη για την γνωστή υπόθεση περί πιθανής απόπειρας δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή: "Καλά έκανε και παρενέβη ο εισαγγελέας για την υπόθεση Καραμανλή και συνωμοσιών, αλλά εγώ δεν πιστεύω σε αυτά. Όλα αυτά προκαλούν συζητήσεις εκτός Ελλάδος, και πρέπει να...

Παράγων συσπείρωσης ο Καραμανλής ενώ ο Παπανδρέου καταλύτης αποσύνθεσης


Η μεγάλη διαφορά Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου


Ο Κώστας Καραμανλής κυβέρνησε τη χώρα από το 2004 ως το 2009. Έχασε τις εκλογές από τον Γιώργο Παπανδρέου με μεγάλη διαφορά.   

Από τότε έχει κρατήσει το στόμα του κλειστό - δεν έχει απαντήσει στις επικρίσεις που δέχθηκε, κυρίως για την οικονομική πολιτική που άσκησε. Ο Γιώργος Παπανδρέου κυβέρνησε από το φθινόπωρο του 2009 έως ότου μπήκε στη ζωή μας ο...

Το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα εμφυλίου

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Καθώς ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τις εκλογές της Κυριακής 6 Μαϊου, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο ΠΑΣΟΚ. Αν επιβεβαιωθούν οι τάσεις που έδειχναν οι δημοσκοπήσεις πριν από την απαγόρευση δημοσίευσής τους, το Κίνημα απειλείται με βαριά ήττα.
Και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις σεισμικές δονήσεις τις οποίες θα προκαλέσει ένα αδιανόητα χαμηλά ποσοστό, ειδικά σε σχέση με ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της νέας ηγεσίας.
Η πολιτική λογική λέει ότι όσο βαριά κι αν είναι η ήττα του ΠΑΣΟΚ, θα είναι δύσκολο να...

ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ΑΡΓΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα δεχόταν ενδεχομένως στήριξη από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση, τάραξε τα νερά της προεκλογικής εκστρατείας, και ειδικότερα της αριστεράς και του λεγόμενου «αντιμνημονιακού χώρου».

Η δήλωση συνάντησε, λένε στελέχη της Κουμουνδούρου, ευρεία απήχηση στη βάση της αριστεράς, που δεν συμπαθεί μεν τον κ. Καμμένο, από την άλλη όμως θέλει αποτελεσματική πάλη κατά του Μνημονίου, όχι μόνο καταγγελτικές διακηρύξεις. Αλλά και μια «μίνι-εξέγερση» κατά του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ από αρκετά «πρωτοκλασάτα» στελέχη του, που «κατηγορούνται» βέβαια από το περιβάλλον Τσίπρα ότι προτιμούν την «ασφάλεια της περιχαράκωσης» από τους κινδύνους του «ανοίγματος στο πέλαγος». Τα ίδια στελέχη υπενθυμίζουν προς...

Το Ισοδύναμο του Έλληνα


sotires


 Του Αντιστράτηγου ε.α Στέλιου Καστραντά
Απομένουν λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από την 6η Μαΐου ,ημέρα των εθνικών εκλογών, όπου με ανάμεικτα συναισθήματα οργής, θυμού , αγανάκτησης, απογοήτευσης, απελπισίας , απαισιοδοξίας και έντονης αβεβαιότητας και προβληματισμού, καλούμαστε να ψηφίσουμε τα ίδια δυστυχώς κόμματα και ορισμένα παραλλαγμένα γεννόσημά τους που όλα και όλοι μαζί οδήγησαν τους μεν Έλληνες στην εξαθλίωση την δε Χώρα στην ταπείνωση.
Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία του κοινοβουλευτικού μας βίου όπου οι ηγεσίες, και όχι μόνο, των κομμάτων μιλάνε τόσο πολύ χωρίς να λένε τίποτε . Η γνωστή τακτική των συνεχών υπεκφυγών και της αποφυγής ειλικρινούς ενημέρωσης του εκλογικού σώματος για την επόμενη ημέρα συνεχίζεται. Προσπαθούν όλοι στο όνομα της αλήθειας να λένε ξεδιάντροπα ψέμματα. Επικαλούνται δήθεν ειλικρινείς προθέσεις για...

Η Γένεση του «Μακεδονισμού» στον Μεσοπόλεμο - Μέρος 2ο .

Το 1ο Μέρος εδώ

2) Tα Βαλκανικά Κομμουνιστικά Κόμματα υπό το φως της Κομμουνιστικής Διεθνούς για την ύπαρξη «μακεδονικού έθνους»

γράφει ο Σπυρίδων Σφέτας

α΄) Το Βουλγαρικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Το Βουλγαρικό Κομμουνιστικό Κόμμα θεωρούσε το Μακεδονικό κατά βάση ως βουλγαρικό ζήτημα και αναφερόταν σε διαμελισμένα τμήματα του βουλγαρικού λαού σε Μακεδονία, Θράκη και Δοβρουτζά. Η μόνη διαφοροποίηση του Κόμματος από την επίσημη βουλγαρική γραμμή για αυτονομία της Μακεδονίας, ήταν η θέση του ότι τα εθνικά ζητήματα των Βαλκανίων -κατά συνέπεια και το Μακεδονικό- δεν θα επιλύονταν οριστικά στα πλαίσια του υπάρχοντος καπιταλιστικού συστήματος, αλλά εντός μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας και βαλκανικής ομοσπονδίας σοβιετικού τύπου.

Μετά την αποτυχημένη εξέγερση του Σεπτεμβρίου του 1923, ηγετικά στελέχη του κόμματος, μεταξύ αυτών οι Γκεόργκυ Δημητρώφ και Βασίλ Κολάρωφ, διέφυγαν στο εξωτερικό (στη Βιέννη, το Βερολίνο και τελικά στη Μόσχα) ιδρύοντας το Εξωτερικό Γραφείο του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος παρέμεινε στη Βουλγαρία. Οι Δημητρώφ, Κολάρωφ και Χρήστο Καμπακτσίεφ κατέλαβαν υψηλές θέσεις εντός της ΚΔ, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να μην εκφράζουν πάντοτε θέσεις εναρμονισμένες με τα βουλγαρικά εθνικά συμφέροντα. Ήδη η συμμετοχή του Kολάρωφ στην επεξεργασία της αποφάσεως της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Διεθνούς της 11ης Ιανουαρίου του 1934, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. 


Στη Βουλγαρία, σε αντίθεση με την Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία, δρούσε η ΕΜΕΟ (Ενωμένη) ως ιδεολογικός...

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ! ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΟΙ Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...




ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΟΠΩΣ ΚΑΚΩΣ ΕΞΕΘΡΕΨΑΝ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ...  

Πριν απο λίγο μας έφτασε λοιπόν απο αξιόπιστη πηγή της παραμεθορίου μια απίστευτη πληροφορία που αν ισχύει...
ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα και θέτει σημαντικά ερωτήματα ακόμα και για το πόσο καιρό χρειάζεται να φτάσει ένα έγγραφο από το Ανατολικό Αιγαίο στο ΓΕΣ.

Σύμφωνα λοιπόν με την πληροφορία μας υπάρχει έγγραφο της μονάδας στην 95 ΑΔΤΕ που ζητούσε να γίνει η μεταφορά με γερανοφόρο όχημα δύο...

Μαξ Κάιζερ - Υποθήκευση της δημοκρατίας στην Ελλάδα - Σώστε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού!

cristina simelas@yahoo.gr