Σελίδες

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Σιχτίρ ντομάτες

 
Επειδή τα επαγγέλματα στον τομέα των μεταφορών ήταν τόσο κλειστά στην Ελλάδα, κοστίζει λιγότερο να εισάγεις ντομάτες από την Ολλανδία παρά να την αγοράσεις από έναν Έλληνα αγρότη. Υπάρχει κάτι λάθος σε αυτό, καθώς σε αντίθεση με το ψυχρό και υγρό κλίμα του βορρά, η Ελλάδα έχει φανταστικό κλίμα για την καλλιέργεια νοστιμότατης ντομάτας
Τάδε έφη: Κριστίν Λαγκάρντ – Πηγή: enikos.gr
Τι μας λες;
Η Ελλάς δηλαδή δεν έχει φοβερό κλίμα για αγελάδες, για γάλα, για βαμβάκι, για  ζάχαρη (τι καλοί που είστε, ανοίγετε την αγορά ζαχάρεως μετά το 2016, όταν θα έχετε γίνει μονοπώλιο, άνοιγμα εκ του ασφαλούς).
Είναι ανοιχτό στην Ελλάδα το επάγγελμα του τσοπάνη;...

Άρχισε και η εγχώρια τρομοκρατία: "Λεφτά μέχρι τέλος Ιουνίου"!

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει ήδη να διαρρέει -με τη γνωστή τακτική δημιουργίας απειλητικού κλίματος- μέσω στελεχών του ότι τα οικονομικά όρια αντοχής της χώρας μας στενεύουν διαρκώς, με τη ρευστότητα να επαρκεί μόλις μέχρι τα μέσα Ιουνίου!
"Αν δεν συγκροτηθεί κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί την επόμενη δόση με την τρόικα και αν το κράτος δεν έχει τις προβλεπόμενες μηνιαίες ταμειακές ροές, τότε ενδέχεται να έχουμε πρόβλημα ρευστότητας από το τέλος Ιουνίου και μετά". Αυτό δήλωσε στο Reuters παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, παρατείνοντας κατά 15 ημέρες τα όρια αντοχής του Δημοσίου σε σύγκριση με την αναφορά στελέχους του Γενικού Λογιστηρίου που είπε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. «ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΥΡΤΣΟ--ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ και ΟΡΑΜΑ»...!!!


Προς τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ
κ. Γιώργο Καρατζαφέρη
Ενταύθα
                      Κε Καρατζαφέρη,

Στις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012,  το ευτελές εκλογικό ποσοστό του 2,9% που κατέλαβε τελικά, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, αντανακλά την οργανωτική και την πολιτική κατάρρευση του κόμματος, για την οποία φέρεις βαρύτατη αν όχι αποκλειστική ευθύνη και απέδειξες την πλήρη αδυναμία σου να συσπειρώσεις και να εκφράσεις τον εθνικοπατριωτικό χώρο που κάλυπτε δέκα και πλέον χρόνια ο ΛΑ.Ο.Σ.
Έτσι, η έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού, η ανυπαρξία περιφερειακής και κεντρικής οργάνωσης καθώς επίσης, η πολιτική και ηθική εξόντωση των πιο ικανών στελεχών σου, αποτελούν τις βασικές αιτίες της σημερινής κατάστασης.
 Με μοναδικούς συνεργάτες σου, τους νεοφιλελεύθερους νεοταξίτες, Νίκη Τζαβέλα  και Γιώργο Κύρτσο καθώς επίσης όλες εκείνες τις διαχρονικές καταστροφικές αποκλειστικές φίλες σου, που διαχρονικά διοικούσαν το κόμμα, δεν ήταν ποτέ φυσικά δυνατόν, να παραχθεί αξιόπιστος πολιτικός λόγος, ικανός να συσπειρώσει τον...

Το πείραμα Τσίπρα, ήδη απέτυχε


Διανύοντας την δεύτερη ημέρα μετά τις εκλογές, έχοντας ήδη διαβάσει το μήνυμα της κάλπης για αποτίναξη του μνημονιακού καθεστώτος, έχοντας επαναπροδιορίσει τον πολιτικό χάρτη, οι πολίτες της χώρας παρατηρούν την εκκίνηση της διολίσθησης και απομάκρυνσης από την λαϊκή εντολή του Αλέξη Τσίπρα.

Όμως, αυτή η διολίσθηση δεν αποτελεί έκπληξη για όσους είχαν μελετήσει την πορεία του «αριστερού επαναστάτη του κολλεγίου», για όσους είχαν κρατήσει σημειώσεις για τις από καιρού εις καιρόν θέσεις του νεαρού Αλέξη που διέθετε πυγμή, αλλά και πολύ αγαστές σχέσεις και συγκλίνουσες απόψεις με την αλυτρωτική ανθελληνική πολιτική των Σκοπίων, με το εθνικιστικό «τουρκικό» κόμμα των Γκρίζων Λύκων της Θράκης (το οποίο πριμοδότησε πλουσιοπάροχα και εξόφθαλμα τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές), με τις θέσεις περί παρελάσεων και απόδοσης τιμών στους προγόνους που σκοτώθηκαν για την δική μας ελευθερία, με την προσβλητική αντιμετώπιση της Ορθοδοξίας και του θρησκευτικού φρονήματος του μεγαλύτερου τμήματος των κατοίκων της χώρας...

Το κόστος της άγνοιας και του φόβου.


Δημήτρης Μάρδας

Του Δημήτρη Μάρδα, Αν. καθηγητή, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.


Οι ψηφοφόροι της χώρας εξέφρασαν στις έξι Μαΐου με ένα ιδιαίτερα σαφή τρόπο την αντίθεσή τους στην πολιτική που διαμορφώθηκε μετά το 2009 από το κυβερνών κόμμα.

Από το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν» καταλήξαμε σε μια κατάσταση όπου η αδράνεια έγινε ο κυρίαρχος μπούσουλας της πολιτικής. Πηγή της απραξίας: η έλλειψη γνώσεων και στρατηγικής. Η όλη κατάσταση ερμηνεύεται από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνώντων δεν διακρινόταν για την «αρετή, τη μόρφωση και την εξυπνάδα τους». Το τρίπτυχο αυτό των αξιών, που οφείλει να διακρίνει τους δημόσιους λειτουργούς, φιγουράρει στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1793, το προϊόν της γαλλικής επανάστασης.

Αντί λοιπόν να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση από στρατηγικά σκεπτόμενους υπουργούς/υφυπουργούς και καλούς γνώστες του αντικειμένου που κλήθηκαν να υπηρετήσουν, αναδείχθηκε ένα μενού προσώπων με κυρίαρχο στοιχείο την άγνοια.

Ενδεικτικά σημειώνονται το εξής: Ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών, ο κος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος...

ΙΤΑΛΙΑ: 70.000 Ιταλοί έχουν ασπαστεί το Ισλάμ, λέει ισλαμική οργάνωση




 (AGI), Ρώμη - Σύμφωνα με την Ucoi (η Ένωση των Ισλαμικών Κοινοτήτων στην Ιταλία), περίπου 70.000 Ιταλοί προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ, κάτι που αποτελεί μια πραγματική έκρηξη μεταστροφών που οφείλεται τόσο στην κρίση των αξιών, αλλά και στην οικονομική κρίση στην Ιταλία, όπως σχολίασε ο Elzir Izzedine κατά τη διάρκεια της εκπομπής KlausCondicio στο Youtube, από τον Klaus Davi, ο οποίος...

Περισσσός. Η κάλπη φέρνει νεύρα!

 
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης (πολιτικής εννοείται...) βρίσκονται η Αλέκα Παπαρήγα και όλος ο ηγετικός πυρήνας του ΚΚΕ μετά το εκλογικό... "χαστούκι" που δέχτηκε το κόμμα στις εκλογές. Κι αυτό γιατί στον κόσμο του κόμματος είχε καλλιεργηθεί κλίμα αναμονής για ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, με δεδομένη την αγωνιστικη ταυτότητα του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις κατά του μνημονίου.
Το αποτέλεσμα όμως που προέκυψε -επί της ουσίας στασιμότητα του κόμματος σε περίοδο που όλες ο "αντιμνημονιακές" δυνάμεις βγήκαν κερδισμένες- φυσικό ήταν να προκαλέσει ερωτηματικά και απογοήτευση. Και την κατάσταση επιδεινώνει το εκλογικό άλμα του ΣΥΡΙΖΑ που...

H KYΠΡΟΣ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ




του Πανίκου Ελευθερίου *
Θα ήταν χρήσιμο να διαβάστε τον πάντα τεκμηριωμένο «Εμπροσθοφύλακα» για να καταλάβετε πού οδηγεί τα πράγματα στην Κύπρο το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ.). Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μαζί με το ΔΗ.ΚΟ. (που ήταν ο μεγάλος στυλοβάτης του ΟΧΙ του 2004 και της απόρριψης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας – άσχετο αν δεν λέγουν να το εννοήσουν οι ανεπαρκείς ηγέτες μας), οδηγείται ολόκληρη η Κύπρος στην καταστροφή.
Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι ενδεικτικό των στόχων που έχει ο πρόεδρος του κόμματος Μάριος Κάρογιαν. Το ερώτημα είναι γιατί τον ανέχονται οι υπόλοιποι στο ΔΗ.ΚΟ.; Πότε θα αντιδράσουν; Όταν θα προλάβει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του προς τον Ντάουνερ και η Κύπρος θα χαθεί οριστικά πια; Μήπως κάποιοι σκέφτονται πιο...

ΑΘΗΝΑ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


του Αντώνη Στυλιανού *
Η δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβερνήσεως την 27η Απριλίου 2012 της απόφασης της 16ης Μαρτίου 2012 του υπουργικού της συμβουλίου, η οποία αφορά την αδειοδότηση ερευνών για υδρογονάνθρακες σε θαλάσσιες περιοχές νότια και δυτικά της Ρόδου και ανατολικά και νότια του Καστελόριζου, που εμπίπτουν στην υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας και επηρεάζουν την κυπριακή υφαλοκρηπίδα, δημιουργεί γι' ακόμη μια φορά σοβαρές προκλήσεις εκ μέρους της Άγκυρας εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.
Η εσωτερική «νομική» -στην ουσία πρόκειται για παράνομη πράξη- πράξη της Τουρκίας παραβιάζει κατάφωρα και καταφανέστατα, γι' ακόμη μια φορά, ουσιαστικές και θεμελιώδεις αρχές και ρήτρες του Διεθνούς Δικαίου και συγκεκριμένα των συμβατικών και εθιμικών κανόνων που ορίζουν και οριοθετούν το Δίκαιο της Θάλασσας. Σύμφωνα με το Άρθρο 81 της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, παράκτια κράτη τα οποία νομίμως έχουν οριοθετήσει την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη (ΑΟΖ) έχουν το δικαίωμα...

Ο χρόνος στην εικονική πραγματικότητα της πολιτικής μας ζωής




Είναι σαφές ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα βαδίζουμε προς νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια. Με το ερώτημα που θα πλανάται να αφορά τι θα συμβεί σε αυτό το διάστημα σε πολιτικό επίπεδο. Αν δηλαδή, μπορεί να επιτευχθεί ανασυγκρότηση των ήδη διαλυμένων τέως μεγάλων κομμάτων, αν θα επιτευχθεί ενότητα των φιλελεύθερων δυνάμεων που έμειναν εκτός Βουλής, ή αν αφεθεί το πολιτικό σύστημα να λεηλατείται από τα κερδισμένα Αριστερά κόμματα ή και αυτά που εκφράζουν την εθνολαϊκή δεξιά και τον ναζισμό. 
Έχουμε, όμως, την άποψη ότι πολλά θα κριθούν από τις...

Το “ποντίκι” που βρυχάται....




Όσοι έτυχε να παρακολουθήσουν το δελτίο ειδήσεων του Mega, θα έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα περί της… «κυβερνώσας Αριστεράς». Να σκεφθείτε ότι μέχρι και την κυβέρνηση… πρόσφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αλλά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης έστριψε δια… των διερευνητικών εντολών.
Οι διάλογοι ήταν απολαυστικοί και συνάμα αποκαλυπτικοί των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ο εκπρόσωπος...

Έπεσε το βότσαλο στη λίμνη

Επέρχεται μια ανατροπή στη συνηθισμένη κατάσταση. Το ερώτημα είναι, τι επιπτώσεις μπορεί να φέρει αυτή η αναταραχή

Picture 0 for Έπεσε το βότσαλο στη λίμνη
Άκουγα τους παλιότερους να μιλούν με νοσταλγία για κάποια ταινία της εποχής του ’50, με τίτλο «ένα βότσαλο στη λίμνη». Τους άρεσε το σενάριο, η ηθοποιΐα, είχαν εντυπωσιασθεί και από την πορεία της σε χώρες του εξωτερικού. Αλλά, κανείς δεν μου έλεγε για τη σημειολογία του τίτλου.
Δεν την είδα την ταινία, και δεν γνωρίζω αν τα θετικά σχόλια της άξιζαν. Για μένα όμως, περισσότερο από όλα μετρά ο τίτλος της. Η δύναμη ενός βότσαλου (μικρής στρογγυλευμένης πέτρας από την τριβή με το νερό) ίσως νομίζουν κάποιοι ότι είναι ανάξια λόγου. Τι μπορεί να κάνει ένα βότσαλο λίγων...

Γιώργος Παπανδρέου: Ο «αρχιτέκτονας» του χάους

Γιώργο, τα ’μαθες τα νέα; Το ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα στις εκλογές…

Στις 4 Οκτωβρίου του 2009, το ΠΑΣΟΚ κατήγαγε μια μεγάλη εκλογική νίκη. Δυόμισι χρόνια αργότερα, υποχρεώθηκε σε ταπεινωτική ήττα. 
Η ιστορία είναι σε όλους γνωστή- το αποδεικνύει και το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ανέλαβε τη διακυβέρνηση γνωρίζοντας πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Του την είχε περιγράψει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος. Για τον λόγο αυτό είχε αρχίσει και τις επαφές με το ΔΝΤ. Ωστόσο κυβέρνησε επί μήνες σαν να μην γινόταν τίποτα! Σα να πίστευε πραγματικά το «λεφτά υπάρχουν»! Και δεν ήταν μόνον η οικονομία για την οποία δεν μερίμνησε. Το κράτος «πάγωσε» από την απίθανη διαδικασία επιλογής στελεχών και γραμματέων υπουργείων μέσω...

Τα «πειραματόζωα» που επαναστάτησαν



Οι Έλληνες πολίτες – που μετατράπηκαν σε πειραματόζωα με την εφαρμογή του Μνημονίου- επαναστάτησαν με την ψήφο τους χθες και έδωσαν ένα οριστικό τέλος στη Μεταπολίτευση.

Διαμόρφωσαν ένα νέο πολιτικό σκηνικό που, όσο κι αν φάνταζε πιθανό ως σενάριο, κανείς δεν πίστευε ότι θα λειτουργούσε τόσο καταλυτικά.

Από την Κυριακή το απευκταίο σενάριο είναι μια ζώσα πραγματικότητα που μοιάζει με καυτή πατάτα, καθώς «αντιμνημονιακές» και μη ομάδες καλούνται πλέον να δουν αν μπορούν να τα βρουν και σε ποια θέματα.

Ο δικομματισμός όπως τον γνωρίζαμε κατέρρευσε και οι δάνειες δυνάμεις κατάφεραν να διαλύσουν, εκτός από τον κοινωνικό ιστό, και το πολιτικό...

Ο κύκλος των χαμένων ημερών. Υπό την απειλή της χρεοκοπίας

Γνωρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή περισσοτέρων του ενός κομμάτων, ο κ. Βενιζέλος έθεσε κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά μια σειρά όρους, που ετέθησαν απλώς για να τεθούν.

  
Σοφία Βούλτεψη

Ο «κύκλος των χαμένων ημερών» ξεκίνησε χθες με τις συναντήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά με τους αρχηγούς των κομμάτων – όσους δέχθηκαν να τον συναντήσουν, καθώς η κ. Παπαρήγα απέρριψε κάθε συζήτηση τηλεφωνικά και ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε απαξιωτικές και επιθετικές εκφράσεις, περιφρονώντας ακόμη και τη συνταγματική διαδικασία των εντολών. 

Σου έστειλα μήνυμα ... με ακούς;;; "Ακολουθεί πολιτικό μήνυμα..."

political-message
Μόλις λίγες ώρες μετά τις εκλογές, κανείς δεν φαίνεται ικανός να αναγνώσει το πραγματικό μήνυμα που βγήκε από τις κάλπες και τα κόμματα συνεχίζουν να μην αντιλαμβάνονται τι στη πραγματικότητα έχει συμβεί ερμηνεύοντας τα πάντα με λάθος τρόπο. Ωστόσο η διαμόρφωση του μετεκλογικού τοπίου και το μήνυμα που δόθηκε από τις εκλογές κατά γενική ομολογία είναι κάπως έτσι..
  • Σου στέλνω μήνυμα εφόσον στη πράξη πότε δεν με ρώτησες για οποιαδήποτε απόφαση πήρες, και που ρύθμιζε τη ζωή μου.
  • Σου στέλνω μήνυμα για τον κεφαλικό φόρο που επέβαλες με τρόπο φασιστικό ενώ εγώ...

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 - ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΥΠΕΣ

ΧΑΡΑ 1η:  Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Είναι κατα τη γνώμη μου πάρα πολύ σημαντικό, το γεγονός ότι η απέχθεια του Ελληνικού λαού προς τις πολιτικές των μνημονίων αποτυπώθηκε εκτός από τις κινητοποιήσεις (στο Σύνταγμα και αλλού ) ΚΑΙ στο εκλογικό αποτέλεσμα. Εχουμε πλέον αποδείξεις ότι όλα όσα έγιναν έγιναν ερήμην του Ελληνικού λαού και όχι με τις ευλογίες του και κανείς πλέον δε θα μπορεί να ισχυρισθεί ότι εφάρμοσε παρόμοιες πολιτικές στο όνομα και με την εντολή του λαού που τον ψήφισε.
ΧΑΡΑ 2η:  Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
 .
Είναι η πρώτη φορά μετά τη λεγόμενη μεταπολίτευση που τα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα πήραν (μαζί) ποσοστό μικρότερο του 35%. Παρά την απειλή ακυβερνησίας (που οφείλεται στον ηλίθιο εκλογικό νόμο του Προκόπη και όχι στις ψήφους μας) χαίρομαι που επιτέλους ο Ελληνας πολίτης  ξέφυγε από τον κύκλο της φαυλότητας του δικομματισμού.
ΧΑΡΑ 3η:  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ
 
Εκτός από την συντριβή των (τέως) 
"μεγάλων κομμάτων", είναι εξίσου σημαντικό και το γεγονός ότι έμειναν εκτός βουλής ο κωλοτούμπας και η κόρη του απέθαντου, διότι αν έμπαιναν στη βουλή, σήμερα θα είχαμε κυβέρνηση με "νωπή εντολή" (όπως συνηθίζεται να λέγεται) να εφαρμόσει τις πολιτικές των μνημονίων και...

Ο χαμαιλέων




Βγήκε πάλι στα κανάλια ο καταστροφέας της χώρας Βενιζέλος, ο αναδειχθείς ως ηγέτης του ΠΑΣΟΚ με ψήφους αξίας 2 ευρώ, και με την γνωστή έπαρση που διακρίνει τους ασήμαντους και συμπλεγματικούς, ανακοίνωσε ότι έλαβε το
αντιμνημονιακό μήνυμα των εκλογών και θα στηρίξει κάθε κυβέρνηση που θα έχει ως πρωταρχικό μέλημα την κατάργηση του μνημονίου ή έστω την επαναδιαπραγμάτευσή του.

Δηλαδή δεν είχε καταλάβει, όταν ήταν υπουργός οικονομικών, την οργή του κόσμου στις πλατείες και στους δρόμους, τότε που έπνιγαν την λαϊκή οργή   με δακρυγόνα;

Δεν είχε καταλάβει την απελπισία των αγανακτισμένων πολιτών, τότε που έβαζαν τους πρακτορομπαχαλάκηδες να διαλύουν τις συγκεντρώσεις τους;;;

Τότε που  χλεύαζε το κίνημα των αγανακτισμένων, λέγοντας πως...

Η Ιστορία πήρε τη ρεβάνς από το ΠΑΣΟΚ


Ο σεβασμός στον αντίπαλο, υπήρξε παλαιόθεν πρωτεύον συστατικό στοιχείο μιας Δημοκρατίας σε διαρκή κίνηση και επαφή με την πραγματικότητα. Σε ανοιχτό και ζωηρό διάλογο με τους πολίτες, με την κοινωνία, με το μέλλον. 
Στην ιστορική διαδρομή της Μεταπολίτευσης, υπήρξε ένα κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο απέδειξε στην πράξη πόσο «ξένο» ήταν με έννοιες όπως η μετριοπάθεια, η σύνεση, ο σεβασμός και η αναγνώριση του αντιπάλου. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου...

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ ΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

 
Δημήτρης Τσίτος
(Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων)
Copyright: www.rieas.gr
Τα αποτελέσματα των εκλογών αναλύονται από τους διαφόρους με διαφόρους τρόπους.  Οι αναλύσεις αντικατοπτρίζουν τις στάσεις, τις αντιλήψεις και τις διαθέσεις των πολιτικών και των επιτελείων τους.  Είναι πασιφανές ότι είναι, ακόμη, εκτός πραγματικότητας ή στη χειρότερη περίπτωση βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση υποκρισίας και αλαζονείας.
Προσπάθησαν να αποδώσουν την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος σε «τιμωρητική ψήφο».  Στην ουσία πρόκειται για απόδοση δικαιοσύνης και μια έντονη προειδοποίηση.
Ο ελληνικός λαός ξύπνησε από το λήθαργο στον οποίο είχε παραδοθεί με αποτέλεσμα την εξαθλίωσή του και αποφάσισε την κατεδάφιση των παραδοσιακών κομμάτων εκφράζοντας την απόγνωσή του με κραυγαλέο και εξαιρετικά εντυπωσιακό τρόπο.
Παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες που έγιναν από...

Μπορεί να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας; Τα διεθνή media επαληθεύτηκαν στις προβλέψεις τους

Δρ. Γιώργος Ν. Τζογόπουλος

Περίληψη: 
 
Τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έχουν εμπάθεια με την Ελλάδα. Δεν μισούν τη χώρα ούτε ασκούν κριτική χωρίς αφορμή ή λόγο. Είναι η σωρεία των λαθών της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας των τελευταίων ετών που αφύπνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη και έστρεψε τα φώτα στον πιο αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης. Τώρα, χρειάζεται πολλή και σοβαρή δουλειά για να ανατραπεί η κακή εντύπωση.
Η Ελλάδα βρίσκεται από τον Οκτώβριο του 2009 σε καθεστώς οικονομικού πολέμου. Μπορεί η κρίση να είναι ευρωπαϊκή και να έχει ήδη επεκταθεί στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, με επόμενους πιθανούς σταθμούς την Ισπανία και την Ιταλία, το ελληνικό πρόβλημα, όμως, είναι το πιο επώδυνο και το μόνο για το οποίο δεν υπάρχει η παραμικρή χαραμάδα αισιοδοξίας. Ιδίως μετά την επιβολή του «κουρέματος» στα ελληνικά ομόλογα, το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα πιο δυσοίωνο. Ποιος άραγε θα ξαναεμπιστευθεί την Ελλάδα; Οι ξένοι πιστωτές ή οι Έλληνες πολίτες που εξαπατήθηκαν από τις προτροπές διαφόρων κυβερνήσεων του παρελθόντος και αγόρασαν για αποταμιευτικούς σκοπούς ομόλογα του δημοσίου, χάνοντας, τελικά, το σημαντικότερο τμήμα της περιουσίας τους; Για τα επόμενα χρόνια η χώρα θα είναι όμηρος των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που για να παρέχουν ρευστότητα, θα...

Το φυσικό αέριο και το Σχέδιο Ανάν

by Ιωάν. Παρίσης


(Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στον “Φιλελεύθερο”, Σάββατο, 5 Μαίου 2012 και στη “Σημερινή”, Κυριακή 6 Μαίου 2012)

Οι «Λεπτομέρειες» για το Φυσικό Αέριο    

του Κώστα Μαυρίδη  

Στο προηγούμενο άρθρο συνοψίσαμε μερικά στοιχεία της συνομωσίας στο Σχ. Ανάν για τα ενεργοφόρα κυπριακά κοιτάσματα και επεξηγήσαμε πως ο διάβολος συγκαλύφτηκε στις «λεπτομέρειες» των παραρτημάτων και υποσημειώσεων. Με πάσα «λεπτομέρεια» στήθηκε μια πρωτοφανής συνομωσία εντός κειμένου, όσο και εκτός, μέχρι και αναλύσεις οι οποίες συσκότιζαν το σκόπιμα ασαφές κείμενο του Σχεδίου. Μερίδα πολιτών για την οποία τα πράγματα ήταν ήδη δύσκολα να κατανοήσει -πόσο μάλλον να αντιληφθεί την συνομωσία στις διαβολικές «λεπτομέρειες»-, επέλεξε να εμπιστευτεί πολιτικούς, τεχνοκράτες και αναλυτές.

Εξηγήσαμε πως οι «κυρίαρχες αγγλικές βάσεις» επιχειρούσαν να αποκτήσουν δικαίωμα επέκτασής τους στη θάλασσα. Προς τούτο άλλωστε, επίσημα και με χάρτες οριοθέτησαν τα αγγλικά «χωρικά ύδατα» με εφαλτήριο τις δύο περιοχές των «κυρίαρχων βάσεων» (Λεμεσό και Δεκέλεια) και...

Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ - ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!



Παράνομες όλες οι αποφάσεις που μέχρι σήμερα πήραν, από την αρχή της διακυβέρνησης του πασοκ.

Καμία τους απόφαση δεν είχε τη ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ!!!!!!

Όχι απλώς έχω κάθε έννομο δικαίωμα να απέχω της διακυβέρνησής τους, ΜΗ ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ σε κανένα μέτρο, αλλά και να καταγγείλω τους εισαγγελείς που δεν επιλαμβάνονται τόσο καιρό των μηνύσεων εναντίον της χούντας!!!

Οι εισαγγελείς ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ τώρα να τις εκδικάσουν, όλες τις μηνύσεις!!

Τώρα που καταφάνερα αναδείχθηκε ότι ...

Η σιωπή των αξίων!


 


Παλιότερα είχα γράψει, πως η χώρα μας δεν αποτελεί ούτε το κέντρο του κόσμου, αλλά ούτε και ένα εξωτικό νησί μακριά από τον κόσμο. Είμαστε -είτε το θέλουμε αυτό είτε όχι- μέρος του Συστήματος, που αυτό σημαίνει ότι συμπαρασυρόμαστε κι εμείς από τις διεθνείς εξελίξεις. Οπότε, αν παραμείνουμε προσηλωμένοι και προσανατολισμένοι μόνο μέσα στα στενά όρια της πατρίδας μας, τότε θα συμβεί να αγόμαστε και να φερόμαστε όπως θα μας κατευθύνουν τα χειραγωγημένα «μέσα» και οι διάφορες πολιτικές μαριονέτες.

Είναι γεγονός, πως το διαδίκτυο έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να αφυπνιστεί μεγάλο μέρος του κόσμου, αλλά πιστεύω, πως πολύ απέχουμε ακόμη από το να θεωρηθούμε εναρμονισμένοι με αυτό που αποκαλούμε ρεαλισμό.
Όσο θα κατευθύνουν αυτόν τον λαό οι άμεσες ανάγκες και οι παρορμήσεις, και όσο αυτά θα αποτελούν τα κριτήρια, βάση των οποίων θα εκλέγονται οι...

ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΤΕ ΡΕΕΕΕ !!!



Εχετε να πείτε κάτι για τον "κύριο" στο πρώτο βιντεάκι;
Πιστεύει ακόμη πως μπορεί και έχει τον κύριο λόγο για όλα! "..δεν θα βάλουμε τους υποψηφίους μας στην κυβέρνηση.." αλλά πρέπει να γίνει έτσι κι άλλιώς "...να μη βγούμε από το ευρώ..