Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης  από την τηλεοπτική του εκπομπή, είπε μια μεγάλη αλήθεια κυρίως για τον εαυτό του αλλά και για το κόμμα του, αν φυσικά εννοούσε αυτά που έλεγε.. “Φοβόμαστε είπε τον κακό μας εαυτό”.
Πρόεδρε, δυστυχώς ο κακός σου εαυτός και η έπαρση αλλά και κάτι άλλες μικρολεπτομέρειες για σένα, σημαντικά όμως θέματα για τα στελέχη και τους ψηφοφόρους σου , κατέβασαν τα ποσοστά του κόμματος και το εξεδίωξαν από την Βουλή των Ελλήνων.
Και μπορεί μεν να νομίζεις ότι πιθανόν τώρα να τα ανεβάσεις, αλλά κομματάκι δύσκολο...

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

H ελληνική αεροπορία, ελέω της ψοφοδεούς πολιτικής των πολιτικάντηδων, κοντεύει να ξεχάσει που βρίσκεται η Κύπρος. Το θυμούνται όμως οι Ισραηλινοί, την ώρα που για εμάς το δόγμα του ''ενιαίου'' με την Κύπρο αποτελεί δυστυχώς θλιβερή ανάμνηση. Στις 14 Μαΐου λοιπόν, ένα ισραηλινό F-15 πέταξε όχι απλώς πάνω από την ελεύθερη Κύπρο αλλά και από τα κατεχόμενα, σε μία (ακόμη) επίδειξη ισχύος του Ισραήλ απέναντι στην Τουρκία.
Το Ισραήλ εφαρμόζει μια σκληρά επιθετική τακτική έναντι της Τουρκίας, με προβολή αεροπορικής ισχύος στην κατεχόμενη Κύπρο, εκεί που η Άγκυρα δεν έχει καμία διεθνή νομιμοποίηση αφού μιλάμε για εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία ελέγχει ολόκληρο το FIR της.
Η πολυδιαφημισμένη τουρκική Αεροπορία εμφανίστηκε μάλλον αιφνιδιασμένη και απροετοίμαστη. Δόθηκε σήμα συναγερμού σε δύο τουρκικά F-16 στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, τα οποία...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ. Το τσιμπούσι των Ανεξάρτητων Ελλήνων με σαγανάκι και καλαμαράκια [εικόνες]



Στη Χαλκίδα συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά τις εκλογές η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Και αυτη η αποκέντρωση των συνεδριάσεων δεν ηταν η μόνη πρωτοτυπία. Γιατί πριν γευμάτισαν όλοι μαζί σε ουζερί με ψαρομεζέδες και σαγανάκι.Οι 33 βουλευτές του κόμματος απόλαυσαν ένα πλούσιο γεύμα με θαλασσινά και αμέσως μετά πήραν μέρος στην συνεδρίαση με ομιλητή τον προέδρο Πάνο Καμμένο. Άλλωστε ο ίδιος έχει πεί ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες...

Οι "μπολσεβίκοι" προκαλούν "ίλιγγο" σε καταθέτες και επιχειρήσεις. Επειδή όμως ο Αλέξης δεν είναι Ανδρέας και πολύ περισσότερο επειδή το 2012 δεν είναι 1981, είναι θέμα χρόνου ή να εκτροχιαστεί ή να ξεφουσκώσει ...

Μήνυμα χρεοκοπίας η πρόταση Αρσένη...

Ο νεαρός Τσίπρας είναι το παλιό σύστημα σε νέα συσκευασία, έγραφε χθες η Suddeutsche Zeitung. Ο ίδιος πάλι έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι του να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό.

H πρόταση του Γεράσιμου Αρσένη ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού πέρα από την προσπάθεια διεμβολισμού όσων ψηφοφόρων έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ, αποτελεί «μνημείο» συμβολικής αξίας με σημασία στα όρια της ειρωνείας...

Ο κ. Γεράσιμος Αρσένης είναι ο πρώτος Υπουργός Εθνικής Οικονομίας που απέκτησε την προσωνυμία «τσάρος» της οικονομίας.

Πέρασε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας την κρίσιμη περίοδο 1982-1985 και κατά την θητεία του έγινε η πρώτη σοσιαλιστική υποτίμηση και η χώρα έφτασε στο παρά πέντε της χρεοκοπίας, γεγονός που ανάγκασε τον Ανδρέα Παπανδρέου να τον αντικαταστήσει με τον κ. Κ. Σημίτη.

Την περίοδο Αρσένη είχαμε το πρώτο κύμα λουκέτων σε παραγωγικές επιχειρήσεις και την ανάδειξη των συνδικαλιστών του δημοσίου σε συνδιοικητές...

Ο γραφικός Μίμης Ανδρουλάκης, η προσωποποίηση της αριστερίστικης ηλιθιότητας και του κομμουνιστικού φασισμού εν δράσει...

Δεν συμμετείχε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, διαμαρτυρόμενος για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο. Κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των νέων βουλευτών, ο γραφικός Ανδρουλάκης παρέμενε εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας. Αργότερα, ωστόσο, προσήλθε στην υπηρεσία του μητρώου των βουλευτών για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα στοιχεία και να υπογράψει. Ο Ανδρουλάκης μάλλον θα ορκιστεί αύριο, αφού σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 3), όσοι βουλευτές απουσιάζουν, καθώς και όσοι αποκτούν βουλευτική ιδιότητα κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου, δίνουν τον όρκο σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις.
Μάλλον θα πρέπει να μας εξηγήσει ο θαυμαστής του Στάλιν γιατί περιφρονεί πεντακόσιες χιλ. Έλληνες που ψήφισαν την ΧΑ και δεν περιφρονεί τους ψηφοφόρους (ίσος αριθμός) του ΚΚΕ!!!!

Τί σχέση έχει με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ο Θάνος Τζήμερος της "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ";

Το συγκεκριμένο κόμμα, προωθείται μετά μανίας εδώ κι εβδομάδες από νεοφιλελεύθερα ανθελληνικά συγκροτήματα όπως ο ΣΚΑΙ, ως μια "καλή λύση" και "κάτι καινούριο": Μάλιστα, στις 6 Μαίου πήρε αρκετά υψηλό ποσοστό, κάτι που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει πως μπορεί να μπει στην επόμενη Βουλή.

Διαβάζοντας τις θέσεις του, προβληματιστήκαμε από την στάση του στο θέμα των Σκοπίων (τάσσεται υπέρ της σύνθετη ονομασίας), τη λαθρομετανάστευση (προτείνει όχι την απέλαση των λαθρομεταναστών, αλλά την δημιουργία "ζωνών εργασίας" για την "απορρόφησή" τους) κλπ. Ακόμα και στα οικονομικά θέματα, που υποτίθεται πως είναι το δυνατό τους χαρτί, διακρίνουμε μια ακατάσχετη αρλουμπολογία χωρίς συγκεκριμένες ρεαλιστικές λύσεις, συνδυασμένες βέβαια με μνημονιολαγνεία και...

Λαυράκι στα πρακτικά.... Απόσπασμα από τα Πρακτικά συσκέψεως πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στις 15.05.2012

Οι ειδήσεις κρύβονται συνήθως στις λεπτομέρειες. Η πρώτη λεπτομέρεια είναι ότι ακόμα στην επίσημη ιστοσελίδα της προεδρίας ΔΕΝ υπάρχει ανακοίνωση. Η δεύτερη λεπτομέρεια είναι ότι το περιβόητο φαξ που εστάλη με την ένδειξη “προεδρία της Δημοκρατίας” δεν αντιστοιχεί σε νούμερο της προεδρίας αλλά όπως ενημερωθήκαμε στο …σπίτι υπαλλήλου της!! (ακόμα ο εισαγγελέας δεν έχει κινηθεί!!! Μήπως πρέπει πρώτα η κυρία να στείλει και κανένα φαξ στην Άγκυρα όπου θα παραδίδει το Καστελόριζο;).
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η “διαρροή”, κόστισε πολλά, μα πάρα πολλά στην χώρα και δεν το λέμε “μεταφορικά”.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Θα θέλατε, κύριε Πρόεδρε, προηγουμένως να μας πείτε την άποψή σας για το θέμα αυτό που έθεσε ο κ. Καμμένος, εάν απεστάλη ή όχι στους πολιτικούς αρχηγούς αυτή η επιστολή;
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ναι, το έχει αναλάβει ο κ. Μπίτσιος και νομίζω ότι έκανε κάποια ανακοίνωση η Προεδρία.
(Σχόλιο: Όπως βλέπετε δεν παίρνει θέση ο κ. Παπούλιας να πει ξεκάθαρα ότι ΝΑΙ μου ενεχείρησε ο κ. Καμμένος το σενάριο 2 και μου είπε να το αποστείλω στους πολιτικούς...

Αμόκ Πάγκαλου κατά ΣΥΡΙΖΑ...

Σκληρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφέροντας ότι οδηγεί τη χώρα σε εκλογές προκειμένου να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό, ότι οι θέσεις του είναι ασυνάρτητες και αυθαίρετες και οι ψηφοφόροι του αργόμισθοι και φοροφυγάδες, ενώ είπε ότι αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει τόσο υπερόπτες με ποσοστό 16%, όταν φθάσουν στο 25% μπορεί να αρχίσουν τις εκτελέσεις. 
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Πάγκαλος είπε επίσης ότι το εκλογικό αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι οι Ελληνες πολίτες δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα και προτιμούν να συνεχιστεί η κατάσταση όπως είναι και ότι αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε η κάλπη και όχι η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων. Αναφέρθηκε δε σε «διορισμένους με κομματική εύνοια» και όσους «θέλουν να μείνουν στο απυρόβλητο». Τέλος, ο κ. Πάγκαλος άσκησε κριτική προς τον Φ. Κουβέλη, λέγοντας ότι δεν είναι λογικό «να κάνει ό,τι του λέει ο Τσίπρας», διότι αν αυτό ήθελαν οι ψηφοφόροι του «θα ψήφιζαν κατ' ευθείαν ΣΥΡΙΖΑ»

Σε μια κλωστή η δίκη για το Μαρί στην Κύπρο, λόγω Τσαλικίδη. Με την στάση του ο «στρατηγός» εκτός του ότι διευκολύνει τον Χριστόφια, προσβάλλει όλους τους συναδέλφους του...

Ο Πέτρος Τσαλικίδης.
Λάρνακα: Νομική μάχη αναμένεται να δοθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, στο οποίο είναι ορισμένη η δίκη για την τραγωδία στο Μαρί. Η βέβαιη απουσία του τέως Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Πέτρου Τσαλικίδη, ενός από τους οκτώ κατηγορούμενους, αναμένεται να πυροδοτήσει ενστάσεις. Αν και μέχρι στιγμής η Νομική Υπηρεσία δεν έχει ξεκαθαρίσει πώς σκοπεύει να χειριστεί την εμπλοκή με την κάθοδο Τσαλικίδη στην Κύπρο, είναι πολύ πιθανόν αύριο να θέσει ενώπιον του Δικαστηρίου αίτημα για νέα αναβολή λόγω της απουσίας Τσαλικίδη. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα υπάρξουν σωρηδόν ενστάσεις από τους δικηγόρους των υπολοίπων κατηγορουμένων, οι οποίοι επιθυμούν να αρχίσει η δίκη τους το συντομότερο, ώστε να ξεκαθαρίσει η θέση τους.
Φιλελεύθερος

Σωθήκαμε!

Εθνικό προσκλητήριο από Σαμαρά

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός εθνικού προσκλητηρίου. Μιας πανστρατιάς της υπεύθυνης Ελλάδας, απέναντι στις δυνάμεις που μοιάζουν έτοιμες να τζογάρουν με το μέλλον του τόπου.
Ο Πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας μίλησε για ένα μέτωπο αποφασισμένων Ελλήνων, που θα δώσουν με πίστη και αγάπη για την πατρίδα τη μάχη των εκλογών της 17ης Ιουνίου, και θα την κερδίσουν.
Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, να αναθερμάνουν την επαφή τους με την κομματική βάση της Παράταξης, και να διακρίνονται από ενιαίο πολιτικό λόγο, απέναντι στα ξύλινα συνθήματα του λαϊκισμού, όπως σχολίασε με έμφαση και νόημα.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θύμισε ότι εκείνος ήταν ο πρώτος που εγκαίρως είχε προβλέψει ότι η πολιτική του Μνημονίου δεν θα οδηγούσε πουθενά, και ζήτησε από την ελληνική κοινωνία ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, και να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον, διαπραγματευόμενη αλλαγές στη δανειακή σύμβαση.

Κυκλοφορία του βιβλίου «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών
στην Ελλάδα επί Κατοχής»
του Γιώργου Λεκάκη

Οι σημαντικότερες συλλογές αρχαιοτήτων σήμερα στον πλανήτη θεωρούνται κατά σειράν της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας (και 4η της Ελλάδος), παρά το γεγονός ότι καμμιά από τις τρεις πρώτες χώρες δεν διαθέτει… αρχαία ιστορία!..
Το 360 σελίδων μεγάλου σχήματος βιβλίο του Γιώργου Λεκάκη (www.lekakis.com«Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Κάδμος», στην βάση του είναι ένας κατάλογος κλοπών, λεηλασιών, καταστροφών και αυθαιρεσιών των ναζί κατακτητών, αποδελτιωμένος από την επίσημη έκθεση του υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, του 1946. Ο συγγραφέας άφησε έξω τις ανθρώπινες απώλειες, τις εκτελέσεις αμάχων, παιδιών, γυναικών και γερόντων, που δεν αποτιμώνται… Άλλωστε η «Μαύρη Βίβλος της Κατοχής» τα έχει πει (σχεδόν) όλα… Και συμπεριέλαβε μόνον τις υλικές ζημίες, αυτές που μπορούν να αποτιμηθούν…
Οι Γερμανοί κατακτητές υποσχέθηκαν την τήρηση των ελληνικών νόμων περί αρχαιοτήτων. Αλλά η Ιστορία έχει αποδείξει πως οι εξουσιαστές και οι κατακτητές είναι αναιδείς και αλαζόνες. Απ’ τον κανόνα δεν εξαιρέθηκαν οι Γερμανοί – και πώς να το πράξει ένας λαός που...

Ένας "Μπουτάρης" ενώνει!

  
του Θεόφιλου Κωτσίδη στο e-pondos
"Οι Έλληνες στα δύσκολα ενώνονται και τα καταφέρνουν". Έτσι λένε. Έτσι δείχνει και η σύγχρονη ιστορία μας εξάλλου. Εγώ μέχρι σήμερα δεν το έχω δει. Ίσως γιατί δεν χρειάστηκε να ζήσουμε δύσκολες καταστάσεις. Αν και απ' ότι φαίνεται είναι μπροστά μας...

Όπως και να 'χει αφορμή για τον παραπάνω προβληματισμό στάθηκαν τα τελευταία δημοσιεύματα του τύπου (αν και το θέμα είναι γνωστό εδώ και καιρό) σύμφωνα με τα οποία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δεν παραχωρεί την πλατεία Αγ. Σοφίας για την κεντρική εκδήλωση Μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Οι δικαιολογίες του αστείες. Όπως και αστείος και προσβλητικός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει, από τη πρώτη στιγμή που βρίσκεται στη θέση του δημάρχου της πόλης, ένα από τα πιο...

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. Ζητούν παραίτηση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

 
Την παραίτηση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της Αρχής, λόγω του φιάσκου της απογραφής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, η ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς «όπως κατ’ επανάληψη έχουμε καταγγείλει, η Απογραφή Πληθυσμού έχει αποτύχει και στην οργάνωσή της και στη διεξαγωγή της. Φτάσαμε πλέον στο Συνταγματικό όριο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, έχοντας διεκπεραιώσει μόνο το 23% του έργου και αρχίζει η αναζήτηση ενόχων.  Για την κατάσταση αυτή, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο κ. Γεωργίου, ο οποίος πρέπει να καταλάβει ότι δεν αρκεί το «μπράβο» από τους δανειστές, αλλά...

«Σύννεφα» και περιπέτειες βλέπουν σύντομα πηγές στην Τουρκία…

 
Έτοιμοι για το πλήγμα το οποίο θα αλλάξει άρδην την γεωπολιτική, γεωοικονομική και ενεργειακή εικόνα στην Ανατολική Μεσόγειο φέρονται να είναι οι Τούρκοι σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν «από μέσα» τα τεκταινόμενα στην Τουρκία…
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «www.defence-point.gr», οι οποίες προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη από πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, βρισκόμενες σε θέσεις που τους επιτρέπουν να γνωρίζουν πολλά, η Άγκυρα «ακονίζει τα νύχια της» για να εκμεταλλευτεί την διαφαινόμενη ακυβερνησία στην χώρα μας η οποία μετά βεβαιότητας θα προκύψει μετά τις εκλογές του Ιουνίου …
Το γιατί η Τουρκία θεωρείται βέβαιο πως θα επιχειρήσει το απονενοημένο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα δεν είναι αναγκαίο να αναλυθεί για ακόμα μία φορά. Σε κάθε περίπτωση, όπως άλλωστε έχουμε ήδη πολλάκις αναφέρειτο «παράθυρο ευκαιρίας» της Άγκυρας εκτιμάται πως θα είναι το επόμενο εξάμηνο και αυτό σχετίζεται τόσο...

Και ψεύτες.......


Δεν βρήκε...ελικόπτερο!


Και διπλωματούχοι  ...ψεύτες οι Παπανδρέου και Μπεγλίτης.
 Η υπουργοποίηση του Στρατηγού κ. Φράγκου Φραγκούλη, αποτελεί την απονομή...διπλώματος ψευτιάς και παλιανθρωπιάς σε όσους, που προκειμένου να καλύψουν την ανικανότητα και τις ηλίθιες δηλώσεις περί "δημοψηφίσματος για το ευρώ",  δεν δίστασαν να προσβάλουν προσφορά μιας ολόκληρης ζωής προς τη πατρίδα, του εξαίρετου ικανότατου και πολύτιμου για την Εθνική Άμυνα της Χώρας Στρατηγού, κατηγορώντας τον ούτε λίγο ούτε πολύ σαν υποψήφιο...

Τα λάθη των συμβούλων πληρώνονται



Δημ. ΜαρκόπουλοςΓια να ξεκαθαρίσω: είμαι οπαδός της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και θεωρώ τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α εκ των θέσεών του και μόνο ως «εχθρικό» για αυτήν. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όταν ένα κόμμα που έχει στις τάξεις του οργανώσεις όπως η ΚΟΕ, το φιλοδραχμικό ΔΙΚΚΗ, τη ΡΟΖΑ και άλλους ευγενείς τροτσκιστές και αυτοπροσδιορίζεται ως ριζοσπαστικό, τότε νομίζω πως η αστική δημοκρατία όντως βρίσκεται σε κίνδυνο που ο ψηφοφόρος θα πρέπει να τον μετρήσει σοβαρά. 

Όμως αυτό δεν είναι το άμεσα ζητούμενο. Στο κάτω της γραφής οι αστικές δυνάμεις θα έπρεπε να κάνουν τις συνθέσεις εκείνες που θα τους επέτρεπαν να εξασφαλίσουν την ομαλότητα της δημοκρατίας μας. 

Το πρόβλημα αφορά κυρίως τα κόμματα που συνηθίζαμε μέχρι τις 6 Μαϊου να αναφέρουμε ως «εξουσίας».  Γιατί λοιπόν σήμερα όλοι την πέφτουν...

Τζόγος εντυπώσεων και συμμαχιών. Πολιτικά παιχνίδια μέχρι την τελευταία ώρα


Σοφία Βούλτεψη




Πολιτικά παιχνίδια μέχρι την τελευταία ώρα και ενώ πληθαίνουν οι κίνδυνοι και οι προειδοποιήσεις παίζονται από τις πολιτικές δυνάμεις που έκαναν θεαματική εμφάνιση στις εκλογές της 6ης Μαΐου και αγωνιούν τώρα να διατηρήσουν τα κέρδη και να περιορίσουν τις ζημίες.

Το πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο διαφωνιών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η περίπτωση Παπαδήμου (πρόταση του κ. Παπούλια) απορρίφθηκε, ενώ το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επέμειναν σε αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση, με εφαρμογή του άρθρου 37 του Συντάγματος περί διορισμού ενός από τους τρεις ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η πρόταση Αλέξη Τσίπρα για διορισμό στη θέση του πρωθυπουργού του πρώην υπουργού Γεράσιμου Αρσένη, σε μια ακόμη προσπάθεια αύξησης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του…

ΤΑ ΔΥΟ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Μια άποψη

 
Από ότι φαίνεται είναι δύσκολο ένας λαός να μάθει από τα λάθη του. Εμπιστευόμαστε πρόσωπα και όχι τη λογική. Εμπιστευόμαστε μεγάλες υποσχέσεις, ασχέτως αν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έτσι σήμερα παρακολουθήσαμε το τέλος του πρώτου γύρου, όπου τα ψέματα επικράτησαν. Όπου το αντίστοιχο ‘λεφτά υπάρχουν’ ειπώθηκε πιο δυνατά, πιο πειστικά και ψηφίστηκε από πολύ κόσμο.
ΨΕΜΑ 1
«Μπορούμε να καταγγείλουμε το μνημόνιο και να παραμείνουμε στο Ευρώ»
Βασικοί εκφραστές του ψέματος: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ.
Είναι τραγελαφικό να υποστηρίζεται κάτι τέτοιο. Παραπλανητικό σε βαθμό εγκληματικό. Αυτό άλλωστε φαίνεται από τη διγλωσσία του Τσίπρα όταν στέλνει επιστολή στο εξωτερικό δεν αναφέρεται πουθενά σε ‘καταγγελία’…
Γιατί λένε αυτό το ψέμα;; Μα είναι προφανές ότι έχουν για μια ακόμα φορά εγκλωβιστεί στην ρητορική τους. Το ίδιο λάθος που έκανε ο Παπανδρέου, το ίδιο ο Σαμαράς και τώρα...

Ο πολιτικός δογματισμός σκοτώνει την Ευρώπη


Από τους πρώτους μήνες της κρίσης είδαμε να αναδύονται στην Ευρώπη, στην πολιτιστική και πολιτική μας οικογένεια, οι βλαστοί της ασυνεννοησίας και των εθνικιστικών στερεοτύπων. Η οικονομική κρίση του 2008 βρήκε την Ευρώπη ανέτοιμη, με ευάλωτη αρχιτεκτονική στο κοινό της νόμισμα, αλλά κυρίως χωρίς κοινή οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση, άρα χωρίς μηχανισμούς αντιμετώπισης κρίσεων. Η πτώση της Ελλάδας στην παγίδα του χρέους δεν αντιμετωπίστηκε ως τέτοια, έγκαιρα και αποφασιστικά.
Αντιθέτως, η δογματική Γερμανία που απολάμβανε αυτάρεσκα την ενοποίησή της και τα εμπορικά της πλεονάσματα, όπως απέτρεπε τη δημοκρατική συμμετρική ενοποίηση της Ευρώπης για να χαίρεται την εφήμερη ηγεμονία της, με τον ίδιο ακριβώς δογματισμό στοχοποίησε την όντως άφρονα Ελλάδα ως μοναδικό ασθενή στον ευρωπαϊκό παράδεισο. Σπατάλη χρόνου, ανανακόλουθες πράξεις, τιμωρητικός και ηθικολογικός λόγος: οι Ελληνες στιγματίστηκαν στα λαϊκά ταμπλόιντ ως υβριστές τζίτζικες και το Βερολίνο παρήγαγε ευρωπαϊκή πολιτική βάσει αυτού του στιγματισμού εσωτερικής...

ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Γράφει : η Ελένη Αθανασούλη
Στην εκπομπή ΝΕΤWEEK της NET έγινε μνεία περί χαρτιών από τον κ. Καμμένο προς τον κ. Πρόεδρο της Προεδρίας, ως εάν επρόκειτο περί  εγγράφων καταρτισμένων νομίμως.
Εμφανίστηκε δηλαδή κείμενο ως βάση αναφοράς επίσημων προτάσεων πολιτικού κόμματος, χωρίς αυτό να φέρει στοιχεία αναγκαία για την υπόστασή του ως εγγράφου,δηλαδή ημερο/χρονολογία και υπογραφή του συντάκτη του. 
Κάτι πολύ περισσότερο: κατά τρόπο αντιδεοντολογικό,  γίνεται με εμμονή δημοσιογραφική επίκληση πηγής, και πολιτική ζύμωση κατά τρόπο που βάλλει κατά ενός πολιτικού κόμματος με στιβαρές θέσεις, εν όψει μάλιστα επικείμενων νέων βουλευτικών εκλογών.
Η ήττα της πολιτικής επιβεβαιώνεται κάθε μέρα, καθώς, οι συζητούντες παραβλέποντας το μέγεθος της πολιτικής δύναμης που προσδόθηκε στα...

Τα πολιτικά σκύβαλα των ΜΜΕ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Αμέσως μετά τις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και του εκλογικού αποτελέσματος που συντάραξε ολόκληρη την Ευρώπη, σπέρνοντας τον φόβο στο Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα των κερδοσκόπων-τοκογλύφων που προσπαθούν να μετατρέψουν σε προτεκτοράτο τους την πατρίδα μας, τα υποταγμένα στους νταβατζήδες του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής, Ελληνικά ΜΜΕ της προπαγάνδας και της ευνουχισμένης ενημέρωσης του Ελληνικού λαού, έχουν αναλάβει εργολαβικά την ...ανασύνταξη του σάπιου πολιτικού κατεστημένου-συστήματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια κατατρομοκράτησης του Ελληνικού λαού, για την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή της στη δραχμή. Μπροστάρηδες αυτής της εργολαβίας, όλοι οι μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφοι που «υπηρετούν» έναντι αδράς αμοιβής, ως μισθοφόροι τα κατά καιρούς προστάγματα και τα συμφέροντα του συστήματος που προσδοκά αργά ή γρήγορα την επιβολή της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης.
Στις πρόσφατες λοιπόν, εκλογές ο Ελληνικός λαός ψήφισε δημοκρατικότατα και με αυξημένη περίσκεψη αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα αυτών των εκλογών. Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών οδήγησε στο Ελληνικό κοινοβούλιο, τον Ναό της Δημοκρατίας, επτά κόμματα. Ανέδειξε νικητές της εκλογικής αναμέτρησης, τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και την «Χρυσή Αυγή».
Από τα παραπάνω κόμματα, την «Χρυσή Αυγή» την ψήφισαν 440.921 συνέλληνες ψηφοφόροι, δηλαδή...

Τι θα γίνει αν καταγγείλουμε το μνημόνιο

 
Θανάσης Παπανδρόπουλος 
 

Όσοι παίζουν ξεδιάντροπα με την οργή, την αφέλεια, την μη ενημέρωση και την λαϊκή έφεση για εύκολες λύσεις, στην ουσία είναι επικίνδυνοι πολιτικοί δημαγωγοί –αν όχι κάτι χειρότερο
Σε μιαν Ελλάδα που τον Οκτώβριο του 2009 χρωστούσε 340 δισεκατ. ευρώ, είχε 13% δημοσιονομικό έλλειμμα και 16,5% έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών της, ένας κύριος Γ.Α.Παπανδρέου θέλησε να γίνει πρωθυπουργός διαβεβαιώνοντας τον ελληνικό λαό ότι «λεφτά υπάρχουν» –την ώρα που ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής τόνιζε προς κάθε κατεύθυνση πως, όχι μόνον λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά η χώρα βρισκόταν σε φάση στάσης πληρωμών, η οποία έπρεπε να αποφευχθεί. Το 44% των Ελλήνων προτίμησε την σειρήνα του Γ.Α.Παπανδρέου και γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στην Νέα Δημοκρατία. Από τότε μέχρι σήμερα, το αν η Ελλάδα υφίσταται οικονομικά, έστω και σε φάση λιτότητας, οφείλεται στην βοήθεια των εταίρων της και στα μνημόνια που έχει υπογράψει. Επίσης, η χώρα έχει υπογράψει μία δανειακή σύμβαση η οποία, αν εφαρμοστεί και συνοδευτεί από μεταρρυθμίσεις, θα φέρει το 2020 την Ελλάδα σε κατάσταση που θα τής δίνει κάθε δυνατότητα να είναι αισιόδοξη για το μέλλον της.
Αν, όμως, υπακούοντας στις σειρήνες των νέων δημαγωγών και ψευδολόγων, η χώρα καταγγείλει αυτά που έχει υπογράψει, η καταστροφή είναι βέβαιη, όπως επισημαίνει η Alpha Bank στην τελευταία έκθεσή της.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, τα δύο πρώην μεγάλα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας απέτυχαν να εξηγήσουν με αξιοπιστία στο εκλογικό σώμα την αναγκαιότητα της συνέχισης της δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ειδικότερα, τα...

Το μαύρο άσπρο

Αυτό προσπαθούν να μας παρουσιάσουν οι διάφοροι ψευδοπροοδευτικάριοι. Να μας πουν δηλαδή ότι το μαύρο δεν είναι μαύρο αλλά είναι άσπρο. Πώς; Παρουσιάζοντας μας διαφόρους μαύρους για Έλληνες, μέσα από την εσκεμμένη παρερμηνεία του Ισοκράτους, ότι δήθεν οι μετέχοντες της Ελληνικής παιδείας είναι Έλληνες. Σε αυτό έχουμε ήδη αναφερθεί εδώ.
Είναι βέβαιον ότι η Ελληνική παιδεία δεν είναι Ελληνοποιητική διότι δεν είναι θαυματουργή. Θαύματα στην Ελλάδα δεν γίνονται. Στην Ελλάδα ισχύει το συν Αθηνά και χείρα κίνει. Θαύματα με μάνα εξ ουρανών και με γαίες της επαγγελίας  δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλού μπορεί, στην Ελλάδα όχι.
Αυτό βεβαίως εάν είχαμε Ελληνική παιδεία στα σχολεία μας, γιατί μάλλον στην παιδεία...

Προσοχή! Πιθανός κίνδυνος εθνικού "ατυχήματος"...

Προχθές, συνάδελφος μου μετέφερε τη εξομολόγηση Έλληνα επιχειρηματία που ελέγχει συνεταιρικά μονάδα ενέργειας, με Αμερικάνους επενδυτές. Οι Αμερικάνοι του ζήτησαν να ερευνήσει την εγχώρια ασφαλιστική αγορά για κάποιο πρόγραμμα που εξασφαλίζει απώλειες από εμφύλιο πόλεμο...

Πάνω - κάτω αυτή είναι η εικόνα βγάζουμε προς τα έξω. Ακόμη και αυτοί που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα έχουν τρομάξει και ψάχνουν τρόπο να εξασφαλιστούν.

Είναι περιττό να μιλήσουμε για την προοπτική νέων επενδύσεων είτε από το εξωτερικό είτε από το εσωτερικό.

Τριάντα χρόνια γραφειοκρατίας, πελατοκρατίας και διαφθοράς με δαιμονοποίηση του επιχειρείν, έχουν αποσαρθρώσει την παραγωγική οικονομία της χώρας.

Στο τέλος αυτής της περιόδου μαζί με τη χρεοκοπία προκύπτει και η προοπτική κυβέρνησης αριστεριστών που μιλάνε για κρατικοποιήσεις...

Καταστροφικά τα ιστορικά προηγούμενα ακυβερνησίας στην Ελλάδα

 
Πάνος Ευαγγελόπουλος
 

Πολλά ιστορικά παραδείγματα αναφέρονται αυτές τις μέρες για τα πρωτοφανή που ζούμε σήμερα στην πατρίδα μας. Θα αναφέρω ένα από  τα χειρότερα της ιστορίας μας που πραγματικά λύγισε την χώρα μας και οδήγησε τον λαό σε λιμοκτονία και την Ελλάδα σε πλήρη ερήμωση.

Είναι η περίοδος από 27-9-1831 έως 20-1-1833.

Μετά την δολοφονία του Καποδίστρια επικράτησε στην Ελλάδα απόλυτη αναρχία. Τα ρουμελιώτικά στρατεύματα που ελέγχονταν από τον Κωλέττη λεηλατούσαν τον Μοριά, δίνοντας πολλές φορές μάχες, σώμα με σώμα, με τους άνδρες του γηραιού αρχικλέφτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Οι ρουμελιώτες λεηλατούσαν ενώ οι άνδρες του Κολοκοτρώνη ζούσαν από την στρατιωτική προστασία που προσέφεραν στους εξαντλημένους χωρικούς. Το χειρότερο όμως ήταν όταν συμπλέκονταν. Ερήμωναν τα πάντα.

Οι ιστορικοί όταν αναφέρονται στην αναρχία που επικράτησε στην Ελλάδα μετά...

ΤΙ ...ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ;

Ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την αποτυχία εξεύρεσης λύσης για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή Οικουμενική, επρόκειτο να σηναντηθεί σήμερα με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Βόλφανγκ Ντολτ. 
Alexis Tsipras Komotini cropped.jpgΠερίεργα τα μηνύματα από αυτή η συνάντηση η οποία μόνον τυχαία δεν είναι.
Τη συνάντηση ζήτησε ο Γερμανός πρέσβης; Και για ποιο λόγο; 
Για να επιπλήξει τον κ. Τσίπρα; Τον θεωρεί υπεύθυνο γιατί οδήγησε σε αποτυχία τις διερευνητικές εντολές, με αποτέλεσμα να πάμε  σε νέες εκλογές; 
Μήπως ο Γερμανός πρέσβης ήθελε να του απευθύνει κάποιο...προειδοποιητικό μήνυμα της Μέρκελ; 

19... ματιές στο εκλογικό αποτέλεσμα



Αποτιμήσεις κι επιτιμήσεις, απολογισμοί και αφορισμοί,Κασσάνδρες και μετά Χριστόν προφήτες, τα... «απαραίτητα» συστατικά μιας μετεκλογικής αποτίμησης. Αντί άλλης «κριτικής» και περισπούδαστων αναλύσεων θα καταγράψουμε τρεις θεμελιώδεις τομείς που είναι δεδομένο ότι επηρέασαν καίρια τη λαϊκή ψήφο και τη στάση της απέναντι στη ΝΔ, παραθέτοντας και... 19 ενδεικτικά σχετικά κείμενα μας, με απολύτως έγκαιρες, και κομβικές για τις μετέπειτα εξελίξεις, παρεμβάσεις και προτάσεις. Επισημάνσεις που πέρα από ενισχυτικά και συμπληρωματικά στον παραταξιακό λόγο, λειτουργούν κι ως οδικός χάρτης για την νέα εκλογική μάχη αλλά και την μετέπειτα πορεία του χώρου.

  • Ανανέωση σε δομές και πρόσωπα
Βασικό ζητούμενο της Νέας Μεταπολίτευσης ήταν εξαρχής η ριζική στελεχιακή ανανέωση ώστε να αντικατροπτίζονται οι σύγχρονες κοινωνικές δυνάμεις (επιτροπή αξιολόγησης), η πλήρης θεσμική αναδόμηση ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στο...

Ανακοινώθηκε η νέα Κυβέρνηση

Ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπό τον
πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Αναλυτικά, η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης έχει ως εξής:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Παναγιώτης Πικραμμένος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Παύλος Αποστολίδης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αντώνιος Μανιτάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γεώργιος Ζαννιάς