Σελίδες

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Το "κρυμμένο" προσωπείο του Τσίπρα. Να ξεπουλήσει την Ελλάδα ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ;

Έτοιμος να υπογράψει με τα δύο χέρια την αναγνώριση των Σκοπίων ως "Μακεδονία" αλλά και να αναθεωρήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, που κάνει λόγο για Έλληνες μουσουλμανικού θρησκεύματος, στη Θράκη, αναγνωρίζοντας (!) "Τουρκική μειόνοτητα"! Πιστεύετε ότι τα παραπάνω αποτελούν εφευρήματα της φαντασίας μας; Δείτε, λοιπόν, όλα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από επίσημες ανακοινώσεις του λέει....

Πάμε, λοιπόν, να δούμε για αρχή τι γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ Υμηττού για το θέμα της Μακεδονίας:


Όχι μόνο επιδιώκουν την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία, αλλά θέλουν να βγούμε εντελώς από το ΝΑΤΟ! Να σας θυμίσουμε ότι...

Έριξαν οι Anonymous την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής;

Έριξαν οι Anonymous την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής;
Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί από χθες το βράδυ η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής η οποία κάνει λόγο για συντονισμένη επίθεση και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να κρύβονται οι Anonymous .
Συγκεκριμένα, η Χρυσή Αυγή αναφέρει:
«Νέα συντονισμένη επίθεση (DDoS attack - Denial of Service) δέχεται από χθες το βράδυ η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής - www.XryshAygh.com
Το μέγεθος της επίθεσης είναι πολλαπλά gigabytes και ο server μας λαμβάνει δεκάδες εκατομμύρια πακέτα ανά δευτερόλεπτο. Πιθανή εμπλοκή των Anonymous.
Όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες μετά την παράτυπη και απαράδεκτη κατάργηση του ιστολογίου μας από την wordpress.
Έχουν πάθει στην κυριολεξία αμόκ με τη συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής. Περαστικά τους...
Το πρόβλημα θα λυθεί εντός των επομένων ωρών».
πηγή

Η κουλτούρα των ναρκωτικών, μία κοινή συνισταμένη της αριστεράς.

Αφίσα του φεστίβαλ νομιμοποίησης
της μαστούρας
Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ διοργάνωσαν και φέτος το σαββατοκύριακο που πέρασε στον χώρο του πρώην αεροδρομίου ελληνικού οι γνωστοί κύκλοι προωθήσεως της ναρκοκουλτούρας με αιτήματα όπως η αποποινικοποίηση της χρήσης όλων των ψυχοτρόπων ουσιών και η επιβολή μόνο διοικητικών κυρώσεων στους χρήστες, όπως η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης και μικρών χρηματικών προστίμων για την κατανάλωση σε δημόσιους χώρους, η αποποινικοποίηση της προμήθεια και κατοχής μικρών ποσοτήτων κάνναβης και της καλλιέργειας δενδρυλλίων για προσωπική χρήση.
Πρόκειται για το 8ο ανάλογο φεστιβάλ ενός νεοεισαχθέντος θεσμού στην χώρα μας που διαφημίζει και προωθεί την χρήση ναρκωτικών ουσιών υπό τον μανδύα του δήθεν αποτελεσματικότερου ελέγχου...

Βρυξέλλες ή Άαχεν;

Άλλη μια προσπάθεια να ξεδιαλύνουμε το κουβάρι. Από τον καταιγισμό των εντόπιων και ευρωπαϊκών μηνυμάτων-διλημμάτων που δέχεται σήμερα ο Έλληνας πολίτης, ας ξεχωρίσουμε δυο:

1. Τι δείχνει, τι σημαίνει το δίλημμα “Ευρώ ή Δραχμή” που άρχισε με τον ΓΑΠ, συνεχίστηκε με τον ωρυόμενο εντός της Βουλής Ευάγγελο Βενιζέλο και κορυφώθηκε με τις διαρροές περί του δημοψηφίσματος που ζήτησε η Μέρκελ από τον Παπούλια; Ότι πολύ περισσότερο κι από τον πιο φοβισμένο Έλληνα, τη δραχμή τη φοβάται ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Να κατανοήσουμε ότι το τρομο-δίλημμα δεν απευθύνεται μόνο στον Έλληνα, αλλά περισσότερο στον Ευρωπαίο (που θα αντιμετωπίσει αύριο ό,τι ο Έλληνας σήμερα). Το ότι αυξάνεται το ελληνικό χρέος τα 2,5 τελευταία χρόνια, το ότι εκποιούνται ακόμα και τα μονοπώλια (τι νόημα έχει η πώληση των εταιριών ύδρευσης;), το ότι αφανίζεται ένας πληθυσμός χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ελπίδα ανάκαμψης, το ότι άλλες χώρες της ευρωζώνης έχουν μεγαλύτερο από την Ελλάδα ποσοστιαίο επί του ΑΕΠ χρέος, το ότι τώρα τάχα ανακάλυψαν στη Γιούροστατ κάλπικα στοιχεία και...

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ

Ύπουλο χτύπημα με Λαλιώτη

Σε «βρώμικο 2012» τείνει να εξελιχθεί η αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχεται ύπουλα χτυπήματα από το «Σύστημα ΠΑΣΟΚ», το οποίο έχει βρει στέγη στη Κουμουνδούρου, απ’ όπου και συντονίζουν τον πόλεμο με στόχο την ολοκληρωτική καταστροφή του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ. Από χθες το πρωί κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία, και εν συνεχεία εξαπλώθηκε σε πολιτικούς κύκλους προκαλώντας αίσθηση η πληροφορία ότι, ο Κώστας Λαλιώτης ανέλαβε τον επικοινωνιακό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ!
Προκειμένου μάλιστα η πληροφορία να πάρει τη μορφή είδησης έγινε γνωστό ότι, την επαφή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο εκδότης του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ, Ηλίας Λιβάνης, γιός του εξ απορρήτων του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνη Λιβάνη. Για μερικές ώρες, όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε σύγχυση μεταξύ των στελεχών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική και εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ και το «Σύστημα ΠΑΣΟΚ» που ανέλαβε να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά για λογαριασμό του. Ο Κώστας Λαλιώτης- που εδώ και πολλούς μήνες δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια Λιβάνη- έχει γραφείο στην Ιπποκράτους και μάλιστα έχει ενεργοποιηθεί στο πλευρό του Ε. Βενιζέλου.


Αντίο μπαμπά μου...


Η ζωή γίνεται αρκετά περίεργη και σκληρή πολλές φορές για να μας θυμίσει πιθανώς ότι τα πραγματικά διλήμματα με τα οποία οφείλουμε να αναμετρηθούμε είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που υποτίθεται πως επικρατούν.
Κάνοντας τη συνηθισμένη χθεσινή πρωινή περίπολο στις ενημερωτικές ιστοσελίδες το μάτι μου καρφώθηκε στον τίτλο μιας είδησης που έλεγε “Εύβοια:Συγκλονίζει ο σπαραγμός του παιδιού, που βρήκε νεκρό τον πατέρα του!”.
Τι φοβερό! Να ξυπνάς μέσα στη νύχτα και από ένστικτο να περνάς μια βόλτα από το δωμάτιο των γονιών σου, απλά να τους δεις, να επιβεβαιώσεις την παρουσία τους. Πόσες φόρες δεν το κάναμε κι εμείς και πόσες φορές δεν αντιληφθήκαμε τα δικά μας παιδιά να πράττουν το ίδιο; Και τελικά να καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά. Να λες “Μπαμπά; Μπαμπά;” αλλά ο πατέρας σου να μην απαντά. Να τον ταρακουνάς και να μην ανταποκρίνεται. Ο πατέρας σου να μη βρίσκεται πια στη ζωή. Να έχει πετάξει για άλλους κόσμους και να μην...

Τί (αντι)γραφουν (;) οι Τούρκοι για τον Φράγκο και τα ελικόπτερα πυροσβεσης

Ένα πολύ περίεργο δημοσιευμα φιλοξενει σημερα η Χουριετ για τον νέο ΥΕΘΑ, τον Στρατηγό Φράγκο
που η εφημερίδα τον ξέρει καλά απο την εποχή της τάφρου. Στο δημοσιευμα αν και του επιρρίπτει την ευθυνη για την μη αποδοχη των τουρκικων πυροσβεστικων ελικοπτερων τον αναφερει λανθασμενα ως "Φραγκουλη", ενα λαθος που κανουν και πολλες ελληνικες εφημεριδες......... (Bakanı Lefteris İkonumu’yu aradı. Gümülcineli olan Türkçe bilen Frangulis, ciddi güvenlik sorunu bulunduğundan)
Η εφημερίδα μάλιστα ανεβάζει τον αριθμο των ελικοπτερων απο τα 3 στα 7 κάνοντας τον καθενα να αναρωτηθει, καλοπιστα, αν υπαρχει τοσο μεγαλη διαθεση απο τους Τουρκους να μας κανουν μια προσφορα γιατι δεν προσφερουν σκετα τα ελικοπτερα να πεταξουν με ελληνικα ή απο άλλες χώρες πληρώματα;


Δειτε http://www.hurriyet.com.tr/planet/20584821.asp, ΥΕΝΕΔ 

Ώστε… Μνημόνιο δεν υπάρχει!

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά,

Τα μάθατε, υποθέτω.  «Μνημόνιο δεν υπάρχει»!
Είναι εκπληκτικά αυτά τα νέα! Μας τα έφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλέξης Τσίπρας και τα επιβεβαιώνουν καθημερινά,   τα στελέχη  του Κόμματός του.
Θα διερωτάσθε, πώς έγινε ξαφνικά αυτό το θαύμα;  Ο κ.Τσίπρας μας εξηγεί ότι το κατήργησε μονομερώς ο λαός με την ψήφο του, στις 6 Μαϊου.
Είπε δηλαδή ο λαός: δεν θέλω το Μνημόνιο και αυτό έπαψε να υπάρχει. Είπε: διαγράφω το χρέος και αυτό διαγράφηκε. Αυτομάτως. Κάπως σαν το κερί, που το σβήνει ο αέρας! Απίστευτα νέα μας έφερε  ο κ. Τσίπρας. Έτσι δεν είναι κ. Διευθυντά; Πάντα τέτοια να μας φέρνει ο  Πρόεδρος!
Βέβαια η κυρία Μέρκελ, η κυρία Λαγκάρντ,  η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ως δανειστές, δεν το γνωρίζουν αυτό.  Ούτε καν...

ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ , ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΑΥΤΟ .....‏ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ!!!


Εσείς ξεχάστε.. Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ...ΠΟΤΕ!!!
Δεν θα τιμήσουν την Ποντιακή Γενοκτονία, για να μην…προκαλέσουν!
 






 Το κείμενο που κατέθεσε ο “Σπάρτακος” είχε ως εξής:
  Αύριο η Ελλάδα θυμάται και τιμά τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
 Μιά γενοκτονία που το Ελληνικό Κοινοβούλιο αποφάσισε να μνημονεύει επίσημα στις 19 Μαϊου, αλλά η λήθη υπερίσχυσε θεσμικά της μνήμης.

Δεν μπορώ να προσπεράσω το γεγονός ότι ο Δήμος μας Κομοτηνής  δεν κάνει κάποιαν εκδήλωση μνήμης για να τιμήσει τους αδικοχαμένους παππούδες μας, τους ανθρώπους που ξερρίζωσαν μαζί τους φεύγοντας μιά ιστορία 2500 ετών από την γή του Πόντου.
Και μιλάμε για μια πόλη κι έναν δήμο με χιλιάδες Πόντιους πρόσφυγες, που ήρθαν στη θρακική γη σε κύματα, από την δεκαετία του 1920 μέχρι τις μέρες μας, είτε απευθείας από τον Πόντο είτε μέσω Ρωσίας, Γεωργίας, Καζακστάν κτλ.

Ναι, λέμε – όχι και πολύ…φωναχτά - πως θυμόμαστε την γενοκτονία αλλά συστηματικά δεν ονομάζουμε τον φονιά, τον άνθρωπο που οραματίστηκε τη μικρασιατική γη με μία μόνο γλώσσα και μία θρησκεία.
Αντιθέτως, στη  Θράκη του παραλόγου, στις 19 Μαΐου, θα τιμήσουμε ιδιωτικώς, χωρίς δηλαδή παρουσία θεσμικών αρχόντων, τη μνήμη των νεκρών μας, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι από την Τουρκία θα κάνουν πομπή με τα αυτοκίνητά τους πρός τη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή ντόπιων μουσουλμάνων από Κομοτηνή και Ξάνθη για να τιμήσουν τον αυτουργό της σφαγής Μουσταφά Κεμάλ πασά. πηγη:   http://simone-le-baron.blogspot.com/
……………………………………………………………………..
Οποιος ξεχνάει την ιστορία του,είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει!
Εσεις ξεχάστε την!! Δεν θα τιμήσετε την ημέρα μνήμης της σφαγής των προγόνων σας,για να μην …προκαλέσετε;; Ποιούς μωρέ να μην προκαλέσετε μέσα στην ίδια μας την πατρίδα;;
Ποιούς;; Αυτούς που μας είχαν σκλαβωμένους 400 χρόνια; Αυτούς που μας έσφαζαν σε κάθε ευκαιρία; Ασπόνδυλα ανθρωπάρια…
Τέτοια ιστορία,έτυχε στους ώμους σας!!!
Προδόστε την μνήμη των παππούδων σας…Προδόστε το αίμα που δεν λυτρώθηκε ποτέ!
Εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο αυτό….
Απόγονοι του ΕΦΙΑΛΤΗ,σας πρέπει καλλίτερα,παρά απόγονοι Ποντίων!!
Ξεχάστε την και η ΝΕΜΕΣΙΣ δεν θα αργήσει …έννοια σας…


Μαρία Τριανταφύλλου.

Πολιτικάντηδες, καιροσκόποι και λαϊκιστές εξολοθρεύουν την Ελλάδα

Σάββας Ιακωβίδης στην «ΣΗΜΕΡΙΝΗ»


Δεν αξίζει στην Ελλάδα τέτοια μοίρα! Αλλ’ είναι προφανώς η μοίρα της να της αξίζουν τέτοιοι πολιτικάντηδες, καιροσκόποι, λαοπλάνοι και δημαγωγοί. Για όλους εμάς τους Έλληνες εκτός Ελλάδας, αυτά που συμβαίνουν στη χώρα των θεών είναι αδιανόητα, εξωφρενικά, ακαταλόγιστα και σχιζοφρενικά. Όλοι διατείνονται ότι θέλουν να σώσουν τη χώρα. Και όλοι ανασκουμπώθηκαν να της ανοίξουν τον τάφο μια ώρα γρηγορότερα! Ποιοι ευθύνονται για να οδηγηθεί η Ελλάδα στο σημερινό κατάντημα; Όλοι! Σε όλους τους γύρους της ατέλειωτης ελληνικής τραγωδίας, λήστεψαν κυριολεκτικά το ελληνικό κράτος.
Το ρήμαξαν και το κατερείπωσαν. Πολιτικοί και πολίτες ανήγαγαν σε υψηλή τέχνη και πρακτική την κλοπή και τη διαρπαγή του κρατικού και δημόσιου πλούτου. Όλοι, κόμματα, πολιτικοί, κυβερνήσεις, διαπλεκόμενα ΜΜΕ και λαός συνήργησαν, ώστε η δύστηνη Ελλάς να φτάσει στο σημερινό κατάντημα. Το κράτος, οι θεσμοί, η οικονομία, η κοινωνία, οι αρχές και οι αξίες, όλα κατέρρευσαν. Εαυτούς να μέμφονται, πρώτα, και να τύπτουν οι Έλληνες αδελφοί, και όχι τους Ευρωπαίους…

Προς Γερμανούς: Κάντε ότι έκαναν για σας μετά τον Β’ ΠΠ…

Απρόσμενα ισχυρή και ξεκάθαρη ήταν η στήριξη στη χώρα μας από έναν Ιταλό πολιτικό που μέχρι πρόσφατα έπαιζε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας του. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, [αλλά] πρέπει να αναθεωρηθούν οι συνθήκες», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Τζούλιο Τρεμόντι.
Ο Ιταλός πολιτικός κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να κάνει ότι είχαν κάνει και οι άλλες χώρες για τη Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα το 1953 με τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους της.
«Η αντίθεσή μου στην έξοδο της Ελλάδας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, οφείλεται τόσο σε πολιτικούς, όσο και σε οικονομικούς λόγους. Το 1953, η Ελλάδα, μαζί με όλες τις άλλες χώρες, υπέγραψε τη συνθήκη αναδιάρθρωσης του γερμανικού χρέους. Τι άλλαξε από τότε; Ο καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ, έλεγε ότι πρώτα έρχεται η Ευρώπη και ύστερα η Γερμανία. Πρώτα η Ένωση και ύστερα το κράτος-έθνος. Αυτή η λογική, ίσως, θα μπορούσε να εφαρμοσθεί σήμερα, με χρήσιμο τρόπο και για την Ελλάδα», κατέληξε ο Ιταλός πρώην υπουργός.

Η Ελλάδα, οι τοκογλύφοι, το Economist και η Ευρωζώνη (απαντάμε στην προπαγάνδα)

Ομοβροντία εκβιασμών, προς την ψωροκώσταινα… Ένας ένας, βρε παιδιά… Μια «ασήμαντη οικονομία» είναι η Ελλάδα, γιατί τόσος πανικός;
Ολόκληρη η παγκόσμια τοκογλυφική κοινότητα άφησε τα προσχήματα και παρεμβαίνει ωμά στα εσωτερικά της χώρας – στο δημοκρατικό πολίτευμα. Επιχειρεί να χειραγωγήσει την ψήφο των πολιτών......

Οι Έλληνες συκοφαντούνται παγκοσμίως, μέσω των διεθνών ΜΜ'Ε', με τρόπο που φτάνει στα όρια του ρατσισμού (Σημ.: ελπίζουμε να μην προετοιμάζουν την κοινή τους γνώμη για να...

Αποκαλυπτήρια στους ευρω-τρομοκράτες από ΕΕ - "Κανένα κίνδυνος για Ελλάδα"


 Αποκαλυπτήρια στους ευρω-τρομοκράτες από ΕΕ - "Κανένα κίνδυνος για Ελλάδα"

Eκτέθηκαν ΑΝΕΠΑΡΝΟΘΩΤΑ οι τρομολάγνοι των δυνάμεων του Μνημονίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπές "μνημονιακές" δυνάμεις) που σπέρνουν το φόβο και την αβεβαιότητα στους πολίτες επικαλούμενοι δήθεν κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ρίχνοντας συνέχεια "ευρωβόμβες", προκειμένου να αποσπάσουν την ψήφο τους:

Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια που διακινούνται περί ύπαρξης σχεδίου για απομάκρυνση της χώρας μας από το ευρώ. «Η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι...

Μήπως πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με την περίπτωση της Ρεπούση; Να δούμε το πόθεν έσχες της παραδείγματος χάριν. Τους λογαριασμούς της σε ελληνικές και ξένες τράπεζες και ΚΥΡΙΩΣ τουρκικές τράπεζες; Μήπως να αναθεωρήσουμε και την άποψή μας ότι η Ιστορία είναι επιστήμη;


Από το «Οίκαδε» στο «Όχι στο Μνημόνιο»: Οδεύοντας προς μια νέα "Μικρασιατική Καταστροφή"

Του Σάββα Καλεντερίδη

Σήμερα είναι η μέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Γι’ αυτό το σημερινό μας άρθρο αφιερώνεται στους 353 χιλιάδες Έλληνες του Πόντου, που έπεσαν θύματα λανθασμένων επιλογών των κυβερνήσεων της Αθήνας, που δεν παρακολουθούσαν σωστά τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και με τον τυχοδιωκτισμό, την ανευθυνότητα και το λαϊκισμό τους, τους κατέστησαν εύκολα θύματα της νεοτουρκικής και κεμαλικής βαρβαρότητας.
Το άρθρο μας σήμερα θα κινηθεί σε ιστορικό επίπεδο και θα παρουσιάσει συνοπτικά τα κυριότερα ιστορικά γεγονότα από τα Ορλωφικά μέχρι τις εκλογές του 1920, την Καταστροφή και την Ανταλλαγή των πληθυσμών, μια περίοδος που ειδικά στην τελευταία της φάση έχει πολλές ομοιότητες με αυτήν που περνά η χώρα μας στις μέρες μας.
Παρότι η παρουσία των Ελλήνων στον Πόντο και την Ανατολή ανάγεται στην αρχαιότητα, τη νεώτερη περίοδο οι ελληνικές κοινότητες παρουσιάζουν...

"Aν δεν είσαι κομματόσκυλο... Και αν δεν είσαι του καναπέ... Είσαι υποχρεωμένος να είσαι στο Σύνταγμα... Για τους νεκρούς αδελφούς μας".

Τουρκομογγόλοι φωτογραφίζονται γύρω από
βασανισμένο Ελληνα του Πόντου
Γράφει ο Μαύρος Καβαλάρης

Σάββατο 19η Μαΐου, μια συνηθισμένη μέρα για τους νεοέλληνες. Μια μέρα για καφέ και ξεκούραση. Μια τέτοια μέρα θα ήθελε να είναι η Ρεπούση, ο Τρεμόπουλος, ο Τσίπρας και η παρέα του για να είναι σίγουροι ακόμα μια φορά ότι έχουν ευνουχίσει τον Ελληνικό λαό. Ότι τον έκαναν να ξεχάσει την ιστορία του και τις ρίζες του, να τον καταστήσουν μαζάνθρωπο, διεθνοποιημένο και εθνικά ταπεινωμένο. Γιατι γι’αυτό πληρώνονται…

Ας σύρουν τώρα λοιπόν να πουν στους αφεντάδες τους ‘’αποτύχαμε’’, ‘’ηττηθήκαμε’’. Οι Έλληνες δεν ξεχνούν γιατι ανάμεσά τους υπάρχουν κάποιοι που έχουν τάξει τη ζωή τους στο Έθνος, οι Ιεραπόστολοι της φυλής μας. Χθες στη Βουλή η Ρεπούση αποχώρησε όταν ζητήθηκε να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τα στίφη των βάρβαρων Τούρκων. Για την ίδια ήταν μια ‘’φιλική εκδρομή’’ των Ποντίων σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως των σφαγέων τους και κατόπιν του πατερούλη Στάλιν που...

ΠΟΝΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΓΕΡΩΧΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ

Οι Έλληνες στον πόνο δεν λυγάνε. Τιμούν τους μεγάλους νεκρούς τους, τους τρανούς τους ήρωες που με το αίμα τους ποτίζουν το ελληνικό δέντρο της λευτεριάς. Το δάκρυ το ελληνικό δεν είναι ένδειξη αδυναμίας αλλά μέγιστη απόδειξη εθνικής μνημοσύνης και υπόσχεση ανδρεία για την δικαίωση των ελληνικών θυσιών και την επαναφορά του Ελληνισμού μας στις προαιώνιες ελληνικές εστίες.
Αυτή είναι η υποχρέωση του Έλληνα στην μνήμη των αδελφών μας που χάθηκαν στην ποντιακή γενοκτονία που σχεδίασε και εκτέλεσε με συστηματικό τρόπο η Τουρκία του σιωνιστή Μουσταφά Κεμάλ για την εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου. Εξόντωση που εφαρμόστηκε σε όλα τα τουρκοπατημένα ελληνικά εδάφη. Πόντο, Α. Θράκη και Ιωνία. Η δε αντιμετώπιση του Ελληνισμού μας δεν υπήρξε στιγμιαία ούτε σχέδιο ενός και μόνο νοσηρού εγκέφαλου. Άλλωστε όλες οι μετέπειτα ενέργειες εις βάρος μας απέδειξαν έως και τις μέρες μας πως δεν υπάρχει απλώς νοσηρός εγκέφαλος αλλά νοσηρή τουρκική φάρα με μόνιμες επιδόσεις στις δολοφονίες και...

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ;;; (Είναι μήπως, ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ;)

Καλά γιατί τόση έκπληξη και δήθεν υποκριτική ντροπή για το ότι κάποιοι ψηφίσαν Χρυσή Αυγή στο Δίστομο;… 

Να θυμηθούμε λίγο ιστορία ; 

Το 1944 στο Δίστομο 228 άνδρες, γυναίκες και παιδιά εκτελέστηκαν από Γερμανούς στρατιώτες (και όχι από… Χρυσαυγίτες) για αντίποινα. 
Το 1944 στον Μελιγαλά 1450 άνδρες ,γυναίκες και παιδιά σφαγιάστηκαν από Έλληνες Κομμουνιστές του ΕΛΑΣ όχι καν για δήθεν αντίποινα… . Τους σφάξανε επειδή θέλανε να σφάξουν ! 

Και όμως υπάρχουν ΚΑΙ εκεί στη περιοχή του Μελιγαλά, ψηφοφόροι που ψήφισαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ…

Σε μια σεμνή τελετή έπεσε ξέπνοο και το δίλημμα των εκλογών....

Από τον Γιάννη Παπαΐωάννου.
Όλα τα κόμματα με ανακοινώσεις καταδίκασαν το αίτημα της Α. Μερκελ προςτον Παπούλια για δημοψήφισμα παραμονής στο ευρώ ως όφειλαν να κάνουν.
Δεν μπορεί κανείς ξένος ηγέτης πόσο μάλλον η Μέρκελ να θέτει τέτοια αιτήματα σε κυρίαρχο κράτος και μάλιστα σε αυτό το κλίμα.
Όμως ταυτόχρονα καταδίκασαν το δίλημμα των εκλογών όπως είχε τεθεί ως τώρα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Το Δίλημμα ήταν ευρώ η Δραχμή και με αυτό οι Μνημονικοί ήθελαν...

Η νέα "πολιτική γεωμετρία" της Ευρώπης.

Η πολιτική προσαρμογή θα αποτελέσει ένα στοιχείο που θα συνοδεύει εφεξής τη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής και τις δομικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, σχολιάζει σε έκθεσή της η Citi, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησαν τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Γαλλία.

Η δυσκολία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα μετέτρεψε πολλούς παρατηρητές των αγορών σε μικρο-πολιτικούς αναλυτές, σχολιάζει ο οίκος, οι οποίοι βρέθηκαν να… μετράνε έδρες και να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις πολιτικές πλατφόρμες νέων ή περιθωριακών κομμάτων με «φόντο» τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει μία διαδικασία αξιολόγησης προοπτικών για το πιθανό αποτέλεσμα των γαλλικών βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τη δυναμική της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις προεδρικές εκλογές, και για το ενδεχόμενο ο νέος...

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

Eκτιμούμε πως (και μακάρι να πέφτουμε έξω...) είναι ζήτημα χρόνου μια ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή που θα εμπλέξει -δυστυχώς- τόσο την Τουρκία όσο και εμάς, ως Ελλάδα και Κύπρο. Δεν γνωρίζουμε πόση ισχύ διαθέτουν αυτή τη στιγμή τα κέντρα λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ που δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο, ξέρουμε όμως ότι Ισραήλ και δευτερευόντως Τουρκία δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν, ως αυτόνομοι παίκτες, στους σχεδιασμούς τους, οι οποίοι σαφώς συγκρούονται.
Παραπέμπουμε στα όσα δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Νταν Σάπιρο χθες: Ο Αμερικανός διπλωμάτης ξεκαθάρισε πως η στρατιωτική παράμετρος για να σταματήσει το Ιράν το πυρηνικό του πρόγραμμα έχει προετοιμασθεί και ότι το ενδεχόμενο στρατιωτικού πλήγματος κατά της Τεχεράνης είναι ήδη έτοιμο. «Επειδή δεν γνωρίζουμε εάν θα προχωρήσει η διπλωματία, όλες οι εναλλακτικές λύσεις—περιλαμβανομένης και της στρατιωτικής—βρίσκονται επί...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαψεύδει την ύπαρξη σχεδίων για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαψεύδει την ύπαρξη σχεδίων για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εξετάζει σχέδια εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Αυτή τη δήλωση έκανε την Παρασκευή ο επίσημος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί στο υπηρεσιακό του ιστολόγιο στο Twitter.
«Η Επιτροπή εργάζεται ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη», υπογράμμισε ο Μπαγί. Έτσι σχολίασε τον ισχυρισμό του μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κάρελ ντε Γκιουχτ, που δημοσίευσε στις Βρυξέλλες η φλαμανδική εφημερίδα De Standaard, σύμφωνα με τον οποίο «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εργάζονται επί εκτάκτων σεναρίων για την περίπτωση, που η Ελλάδα δεν “ξεμπλέξει”».

Ο λογιστικός έλεγχος του χρέους κι άλλα δυο παραμυθάκια




Ένας από τους φραστικούς βερμπαλισμούς του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του Πάνου Καμμένου, αφορά τον ισχυρισμό τους ότι θα ζητήσουν λογιστικό έλεγχο για να αποδειχθεί ότι το χρέος είναι επαχθές και μη αληθινό.
Μέγα παραμύθι.
Πουθενά και ποτέ στην υφήλιο δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο σε χώρες που κυβερνώνται δημοκρατικά. Η μόνη περίπτωση που διεθνώς συνέβη κάτι τέτοιο είναι ο Ισημερινός. Με τη διαφορά, όμως, ότι εκεί το επαχθές χρέος δημιουργήθηκε από δικτατορικό καθεστώς και υπό την πίεση του λαού. Αντιθέτως, εδώ στην Ελλάδα το χρέος δημιουργήθηκε από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις για να το διοχετεύσουν στην κοινωνία με οποιασδήποτε μορφής παροχή.
Ένα δεύτερο παραμύθι αφορά τα όσα λένε ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του αναφορικά με τα έσοδα του Κράτους που αρκούν για όλες τις εσωτερικές μας ανάγκες, ενώ τα δανεικά κατευθύνονται μόνο στην...

Ιδού γιατί λένε καταστροφικές κουταμάρες κάποιοι…




Εμάς μπορείτε να μας θεωρείτε προκατειλημμένους. Δεν κρύψαμε ποτέ ότι όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο υποτιθέμενο οικονομικό του πρόγραμμα, το οποίο άρον-άρον προσπαθούν «στο γόνατο» να φτιάξουν (άλλο η αντιπολίτευση όπου ό,τι μπούρδα και να πεις δεν τρέχει τίποτε…) τα θεωρούμε επικίνδυνες ιδεοληψίες και αφέλειες αγράμματων ή ακόμα και αστοιχείωτων – δηλαδή επικίνδυνων να κυβερνήσουν – περί του τρόπου λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας ανθρώπων.
Παραθέτουμε μέρος του άρθρου του Κώστα Στούπα στο «capital.gr» όπου απαντάει ακριβώς στο ερώτημα για την περίφημη πομφόλυγα που εκτόξευσαν πρόσφατα για τον φόρο επί του τζίρου των επιχειρήσεων – στο οποίο τοποθετηθήκαμε πρόσφατα – με στοιχεία:
«To 2011 ο τζίρος των 241 εισηγμένων, σύμφωνα με τα στοιχεία που...

Η νέα κατάσταση στην Ευρώπη Η Ελλάδα μπορεί να φύγει από το ευρώ αλλά η ευρωζώνη πρόκειται να επιζήσει


R. Daniel Kelemen

Περίληψη: 

Τα προβλήματα της ευρωζώνης - συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας - δεν θεωρούνται πλέον ως κρίση. Αυτό που μοιάζει με σημαντική αστάθεια είναι στην πραγματικότητα μόνο η αργή κίνηση της διευθέτησης της νέας οικονομικής τάξης στη γηραιά ήπειρο.


Τα προβλήματα της ευρωζώνης δεν θεωρούνται πλέον ως μια κρίση, μια κατάσταση αστάθειας που θα μπορούσε είτε να βελτιωθεί γρήγορα ή να κάνει μια δραματική στροφή προς το χειρότερο. Είναι, αντίθετα, η νέα φυσιολογική κατάσταση στην Ευρώπη - επώδυνη, σίγουρα, αλλά που θα διαρκέσει για τα επόμενα χρόνια. Οι πολίτες, οι επενδυτές και οι πολιτικοί θα πρέπει να ξεχάσουν την ιδέα ότι υπάρχει κάποια μαγική συνταγή που θα μπορούσε γρήγορα να θεραπεύσει τις ασθένειες της Ευρώπης. Με την ίδια λογική, παρά την πραγματική πιθανότητα μιας ελληνικής εξόδου, η ευρωζώνη δεν είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κοινό...

Απάντηση-σφαλιάρα στη Α.Μέρκελ από Π.Πικραμμένο

Ελληνογερμανικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μετά το απίστευτο αίτημα της Α.Μέρκελ για να κάνουμε δημοψήφισμα για το ευρώ, την άρνηση του πρωθυπουργού Πάνου Πικραμμένου ακόμα και να το συζητήσει, την γερμανική διάψευση και την επιστροφή του Π.Πικραμμένου (αυτόν τον άνθρωπο από την αρχή ... τον συμπαθήσαμε!) που τονίζει ότι η ανακοίνωση του περί του "αιτήματος δημοψηφίσματος" από την Α.Μέρκελ ισχύει 100%.
Ας δούμε τις τελευταίες εξελίξεις: Μετά τις τεράστιες αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει σε όλο το μήκος και το πλάτος του ελληνικού πολιτικού φάσματος, το Βερολίνο ... διαψεύδει τα περί πρότασης δημοψηφίσματος από την Μέρκελ και εκπρόσωπος της καγκελαρίας λέει ότι δεν έγινε ποτέ!
Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, σύμφωνα με την οποία η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε ουσιαστικά από τον Κάρολο παπούλια να διεξαχθεί, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το ευρώ, το Βερολίνο προχώρησε...

Οι εκλογές των λεξικών...

Του Θανάση Λυρτσογιάννη στο «Μαχητικοί Πολίτες»
Ξέρετε τι θα χρειαστούν οι πολίτες αν συνεχιστεί η προεκλογική αναμέτρηση όπως άρχισε; Λεξικά. Ναι, καλά διαβάσατε λεξικά. Η διγλωσσία ή καλύτερα η πολυγλωσσία, οι αμφίσημες δηλώσεις, οι ερμηνευτικές δηλώσεις άλλων δηλώσεων και η μετάφραση εκείνων που λένε ορισμένα στελέχη από άλλα ώστε να εμφανίζονται ότι υπάρχει μία ενιαία και σαφής γραμμή απαιτούν ερμηνευτικά λεξικά με έμφαση στα συνώνυμα και συγγενικά.

Είναι τέτοια η θολούρα, τόσο μεγάλη η σύγχυση που νομίζεις ότι κυρίαρχη τακτική είναι το ψάρεμα σε θολά νερά, η επίκληση του θυμικού και όχι της λογικής. Πολλοί πολίτες μπορεί να έδωσαν στις προηγούμενες εκλογές προτεραιότητα στο θυμικό και να έριξαν στην κάλπη ψήφο οργής, όμως τώρα ο αριθμός αυτών περιορίζεται. Και ασφαλώς δεν θα τρέξουν να αγοράσουν λεξικά, αλλά για την επιλογή τους θα λάβουν σοβαρά υπόψη την καθαρότητα των δηλώσεων, την σαφήνεια των προγραμμάτων και...