Σελίδες

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Σοβαροί λόγοι με αναγκάζουν να απουσιάσω επί τριήμερο.

Εν τούτοις θα ήθελα να απευθύνω θερμό μήνυμα στους γελοίους Τσιπραίους-Συριζαίους και να τους πω ότι, όσο ηλίθιοι και να είναι, δεν μπορεί.... θα κατάλαβαν ότι το σήμερα δεν είναι ούτε ούτε 1941-44 ούτε 1946-49 που είχαν την στήριξη των γειτόνων Αλβανών, Γιουγκοσλαύων και Βουλγάρων υπό την αιγίδα της ΕΣΣΔ μπαινοβγαίνοντας τα σύνορα για σωθούν και να εξοπλισθούν. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και θα το διαπιστώσουν στο πετσί τους. 
ΟΟΟΟΛΟΙ τους. 
Πράξεις βίας σαν τις χθεσινές στην Πάτρα και στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων θα ανταποδίδονται αμέσως.
Μάχαιραν εδώσατε φασιστοειδή; Μάχαιραν θα λάβετε γουρούνια!
Οδυσσεύς

Τεράστιες αντιδράσεις σε βάση ΝΔ και ΔΗΣΥ για τον "γάμο"

Oι εξωθεσμικές (πιθανότητατα και εκτός Ελλάδος) δυνάμεις που έφεραν κοντά τον Α.Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και την απομάκρυνση των τριών από το ΛΑΟΣ, δεν υπολόγισαν καλά τις αντιδράσεις της βάσης της ΝΔ, αλλά και των άλλων δύο κομμάτων: Από το πρωί μέχρι το βράδυ το τηλεφωνικό κέντρο στην Συγγρού δέχεται τηλεφωνήματα από αγανακτισμένους νεοδημοκράτες που βρίζουν, βρίζουν, βρίζουν, τι άλλο; Την ηγεσία του κόμματος.

Η σύνθεση δεν γίνεται αποδεκτή από το σύνολο των ψηφοφόρων και της κομματικής τους βάσης, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο μέχρι στιγμής να πειστούν για την ορθότητα της επιλογής, αφού μέχρι πριν δυο εβδομάδες ήταν αντίπαλοι και επί δυο χρόνια ο πόλεμος ήταν ανελέητος με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Παράλληλα, κυριαρχούν αρκετές γκρίνιες και μουρμούρες από σκληρούς προεδρικούς που στήριξαν με πάθος τα τελευταία δυόμιση χρόνια τον κ. Σαμαρά, αλλά βλέπουν να θολώνεται αρκετά το κεντρικό μήνυμα της Ν.Δ. και πλέον μετά την κωλοτούμπα με το Μνημόνιο η ΝΔ υιοθετεί και την ιέρεια του Μνημονίου την...

Θα μιλήσουμε για μεταρρυθμίσεις και την θεραπεία του καρκινώματος;

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος



Δυστυχώς και σε αυτές τις εκλογές, όπως και στις προηγούμενες της 6ηςΜαΐου, ο δημόσιος διάλογος είναι επιπέδου παιδιών νηπιαγωγείου.
Δυστυχώς ούτε σε αυτές τις εκλογές φαίνεται ότι θα αποφύγουμε συζητήσεις χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος, εστιαζόμενες στην παραπολιτική και όχι την πολιτική και τη
συζήτηση ρεαλιστικών προτάσεων.
Δυστυχώς ούτε σε αυτές τις εκλογές ο δημόσιος διάλογος εστιάζεται στην αιτία του κακού και της κρίσης στη χώρα μας.Δηλαδή, τον υπερτροφικό δημόσιο τομέα και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας.
Για τον Τσίπρα και κάποιους άλλους οπαδούς της ουτοπίας, για όλα φταίει το Μνημόνιο, το οποίο είναι μια...επιχείρηση των δανειστών μας για να …υποδουλώσουν τη χώρα μας και να την κάνουν προτεκτοράτο, κατά την προσφιλή έκφραση του αρχηγού των δώδεκα συνιστωσών.
Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι αν

ΛΑ.Ο.Σ. - Χωρίς λόγια...

ΗΠΑ: Ολοσέλιδη καταχώρηση σε αμερικανικές εφημερίδες στο Σικάγο για την πΓΔΜ και το ΝΑΤΟ από τον Συντονιστή του ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ, Θεόδωρο Σπυρόπουλο

του Π. Παναγιώτου

Με εμπεριστατωμένα ιστορικά στοιχεία και πολιτικά γεγονότα για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, δημοσιεύτηκε ολοσέλιδη καταχώρηση σε μεγάλες εφημερίδες στο Σικάγο, χαιρετίζοντας την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ να μην απευθύνει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία της πΓΔΜ.

Ειδικότερα, ο Συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Περιφέρειας ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, δημοσίευσε ολοσέλιδη καταχώρηση στις κυριακάτικες εκδόσεις δύο από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία αμερικανικές εφημερίδες του Σικάγο, τη Chicago Tribune και τη Suntimes, την ημέρα έναρξης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Τίτλος της καταχώρησης είναι «Η πΓΔΜ δεν είναι έτοιμη να εισέλθει στο ΝΑΤΟ». Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται το γεγονός ότι η πΓΔΜ δεν πληροί τα προβλεπόμενα κριτήρια εισόδου στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, όπως αυτά ορίζονται με σαφήνεια στην Ειδική Μελέτη του ΝΑΤΟ για την...

Όταν οι κωμικοί γίνονται πολιτικοί και τούμπαλιν…

Ένα από τα συμπτώματα της χρεοκοπίας μας είναι η ανάδειξη των κωμικών σε θέσεις πολιτικών και η εκτίμηση των πολιτικών μας σαν τους κωμικούς της παράστασης.
Του Κώστα Στούπα
Δεν ξέρω γιατί και ποια άποψη ακριβώς έχουν, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Απόστολος Γκλέτσος, η Έλενα Κουντουρά, η Βάνα Μπάρμπα ή ο Κώστας Πρέκκας, για τον τρόπο που πρέπει να βγει η χώρα από το αδιέξοδο της χρεοκοπίας, αλλά είναι προφανές πως η άποψή τους έχει βαρύτητα μεγαλύτερη από αυτή του Χ. Πισσαρίδη, του Λ. Παπαδήμου, του Αλέκου Παπαδόπουλου ή του Θάνου Τζήμερου που έμειναν εκτός Βουλής.
«Ο λαός στην καθομιλουμένη όταν λέει ‘μνημόνιο’, εννοεί τις περικοπές μισθών και συντάξεων» έλεγε πολύ σωστά ο δημοφιλής κωμικός Παύλος Χαϊκάλης σε κάποιο τηλεπαράθυρο. Αυτό που δεν εξήγησε ο βουλευτής πλέον πρώην ηθοποιός, είναι η ευκολία με την οποία τα ΜΜΕ μετατρέπουν τους κωμικούς σε πολιτικούς και τους πολιτικούς σε κωμικούς…

Το πλεονέκτημα του Τσίπρα και η Ευρώπη


Πολύ φοβάμαι ότι το παρακάτω κείμενο του Π. Δρακόπουλου θα το θυμηθούμε το βράδυ της 17ης Ιουνίου. Έχει δίκαιο στο ότι τα λοιπά κόμματα τηρούν λανθασμένη τακτική, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να «αλωνίζει» γενικώς...

Παν. Δρακόπουλος

Το 1981 είχα με άρθρο μου στο περιοδικό "Εποπτεία" ειδοποιήσει τον τότε ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη ότι θα χάσει τις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο λόγος, καθώς εξηγούσα, ήταν απλός: εκείνος μεν περιόδευε όλη την Ελλάδα λέγοντας ότι τώρα που μπήκαμε στην Ευρώπη η οικονομική προκοπή των Ελλήνων επέρχεται, ο δε Ανδρέας Παπανδρέου περιόδευε εξηγώντας ότι αγρότες και εργάτες έχουν το ηθικό δικαίωμα να ζητούν αυτά που δικαιούνται. Ο ένας μοίραζε επιταγές, ο άλλος μοίραζε ηθική επιβράβευση.

Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε την πρόβλεψή μου: το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου πήρε 48.07% κερδίζοντας πάνω από 22% νέους ψήφους από όσους είχε πάρει στις...

Τσιπρανδρέου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Ειλικρινά τώρα, δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας ξαναθυμήθηκε με τόσο υποτιμητικό τρόπο τον Γ. Παπανδρέου.

Εντάξει, ήθελε να απαξιώσει τον Ολάντ, που χρησιμοποίησε «ανάρμοστη» για σοσιαλιστή γλώσσα αναφερόμενος στις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Και κυρίως επειδή δεν έσπευσε, αν και αρχηγός Κράτους, να συναντήσει τον νέο αυτοκράτορα - σωτήρα της Ελλάδας.

Αλλά τόση αχαριστία; Να αποκαλέσει τον Γάλλο Πρόεδρο… Ολαντρέου, απαξιώνοντας μαζί του και τον μεγάλο ευεργέτη του κόμματός του;

Μα αν δεν υπήρχε ο Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας έπρεπε να τον εφεύρει.

Χάρη στον Παπανδρέου, που συνεχίζει να…

ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ…!!!


Σχόλιο: Αθανασόπουλος Περικλής
Με τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη στις 22/12/2009 κλείνει ο κύκλος των παραδοσιακών εκδοτών που είχαν την κουλτούρα της εφημερίδας και της δημοσιογραφίας.
Τα τελευταία χρόνια ο Χρήστος Λαμπράκης με κλονισμένη υγεία είχε μειωμένη συμμετοχή στα γίγνεσθαι της χώρας μας.
Η απουσία του άνοιξε νέα σελίδα όχι μόνο στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, αλλά και στο σύνολο του εκδοτικού - μιντιακού τοπίου της χώρας:
Ο Λαμπράκης δεν ήταν μόνο πρόεδρος στον ΔΟΛ, ήταν πρόεδρος στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (MEGA), πρόεδρος του Πρακτορείου Διανομής ΑΡΓΟΣ και επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, όπου άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του.
Κυρίως όμως ήταν παράγοντας ισορροπίας ολόκληρου του πεδίου των μίντια, των δομών και των λειτουργιών που εδραιώθηκαν μετεμφυλιακά και αναπτύχθηκαν με τη σημερινή τους μορφή υπό την καθοδήγησή του.
Το παραπάνω σχόλιο του Νταρζάνου Α. περιγράφει όλα αυτά και στην ουσία προειδοποιεί για το τι θα συμβεί στα ΜΜΕ με την καθοδήγηση των, ΨΥΧΑΡΗ , ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ και ΚΑΨΗΔΩΝ…!!!
ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΛΑΜΠΡΑΚΙΔΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ….!!
!

Νέο μήνυμα των Ελλήνων υποστηρικτών των Anonymous (#OpGreece) εναντίον Χρυσής Αυγής!

 Όπως έγινε γνωστό πρίν από μερικές ημέρες η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής είχε πέσει θύμα σφοδρής δικτυακής επίθεσης από τους Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.....

Επιπροσθέτως ως συνέχεια της επίθεσης τους, όπως φαίνεται, οι Anonymous ανάρτησαν πρίν από λίγο μήνυμα κειμένου με προσωπικά δεδομένα μελών της Χρυσής Αυγής στον σύνδεσμο [εδώ], ανόιγοντας ουσιαστικά «δικτυακό» πόλεμο με το νεοεισαχθέν κόμμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από το συνοδευτικό μήνυμα κειμένου που ανάρτησαν, η στόχευση γίνεται σαφώς εναντίον συγκεκριμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής (ακόμα και εναντίον του προέδρου του κόμματος κ. Μιχαλολιάκου) αναρτώντας προσωπικά τους δεδομένα στο Διαδίκτυο (κάτι που σίγουρα ξεφεύγει από τα όρια της νομιμότητας). Πολλά απο τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει πιθανόν αποκτήθηκαν με μεθόδους hacking, ενώ όπως αναφέρουν στο τέλος του μηνύματός τους έχουν στην διάθεσή τους τις «περίεργες» (κατά την...

Η μόνιμη εμμονή των πολιτικών: μεγάλος ο έρωτας με τα λάθη τους

Γεώργιος Πατσόπουλος

Είναι διαχρονική η πεποίθηση ότι για να βελτιώσεις κάποια δυσάρεστη κατάσταση πρέπει πάνω απ' όλα να γνωρίσεις τα αίτια που την προκάλεσαν. Απ' ό,τι φαίνεται, ο κανόνας αυτός δεν ισχύει για τους πολιτικούς ηγέτες της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.
Αυτοί πιστεύουν σε κάποιο είδος ομοιοπαθητικής: επαναλαμβάνοντας τις ίδιες πράξεις που δημιούργησαν το πρόβλημα νομίζουν ότι θα οδηγηθούν από κάποια μαγική οδό στη λύση του. Ο τρόπος που γίνεται η εκλογική αναμέτρηση αυτές τις εβδομάδες οδηγεί στη βεβαιότητα ότι δεν είναι ικανοί να αλλάξουν καμία απολύτως συνήθεια. Με απόλυτη προσήλωση στις ανύπαρκτες ή ανεδαφικές θέσεις τους, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη ποικιλία κομματικών σχηματισμών, καλούν τον λαό να τους προτιμήσει γιατί το φταίξιμο είναι πάντα των άλλων.
Η δημοκρατία της Μεταπολίτευσης λειτούργησε περισσότερο με τους κανόνες της επικοινωνίας παρά με διαχειριστική σοβαρότητα. Γι' αυτό και απέτυχε, και αυτό έγινε φανερό μετά την εκκωφαντική κατάρρευση του οικονομικοπολιτικού οικοδομήματος που έχτισαν χωρίς σωστά θεμέλια. Η πρώτη συνήθεια δεκαετιών που θα 'πρεπε να μεταβληθεί: δεν κατανοούν ότι δεν είναι εποχή για τόση προβολή και ότι, αντίθετα, η συχνή παρουσία τους στα ΜΜΕ μπορεί να αποτελεί δυσφήμηση ή και αρνητική διαφήμιση αντί για...

Αποχαιρετισμός στα καύσιμα όπως τα ξέρουμε. Πώς θα αντιμετωπιστεί το ενεργειακό πρόβλημα

Είναι αρκετά εκτεταμένο, οκτώ σελίδες, αλλά είναι ενδιαφέρον.


Περίληψη: 
 
Με το κόστος του πετρελαίου και του άνθρακα να αυξάνεται, ο κόσμος θα πρέπει να απογαλακτιστεί από τα ορυκτά καύσιμα. Τούτος είναι ένας στόχος που θα επιτευχθεί καλύτερα με το να γίνουν τα κτίρια και τα οχήματα πιο αποτελεσματικά και να αναπτυχθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η επιδίωξη αυτή μπορεί να φαίνεται δονκιχωτική, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα απαιτήσει θαύματα, παρά μόνο την ευρεία εφαρμογή της υφιστάμενης τεχνολογίας.




Σχεδόν το 90% της παγκόσμιας οικονομίας τροφοδοτείται κάθε χρόνο από την εξόρυξη και την καύση περίπου έξι κυβικών χιλιόμετρων σαπισμένων υπολειμμάτων βιολογικού υλικού από αρχέγονους βάλτους. Με εξαιρετική επιδεξιότητα, οι πιο ισχυρές βιομηχανίες του κόσμου έχουν μετατρέψει το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα σε οικονομικά προσιτά και βολικά καύσιμα και σε ηλεκτρική ενέργεια που έχουν δημιουργήσει πλούτο, συνέβαλαν στην οικοδόμηση του σύγχρονου πολιτισμού και εμπλούτισαν τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
Ωστόσο, σήμερα, τα αυξανόμενα κόστη και οι κίνδυνοι γύρω από αυτά τα ορυκτά καύσιμα περικόπτουν την ασφάλεια και την ευημερία στην οποία έχουν συμβάλλει. Κάθε μέρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δαπανούν περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για αγορά πετρελαίου και χάνουν εμμέσως άλλα 4 δισεκατομμύρια δολάρια από το μακροοικονομικό κόστος της πετρελαϊκής εξάρτησης, από το μικροοικονομικό κόστος της αστάθειας των τιμών του πετρελαίου και το κόστος...

Κοντογιώργης vs Τσακαλώτος