Σελίδες

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΤΙΜΩΡΙΑ ή ΜΩΡΙΑ;

του Ιάκωβου Χρίστου *

Στις 6 του Μάη ο ελληνικός λαός αποφάσισε. Και η ετυμηγορία του; Ένας πολιτικός αχταρμάς. Μια μπερδεμένη κατάσταση. Το πανέρι είχε για όλους. Και όλοι πήραν το κομμάτι τους από την πίτα. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Κοινοβουλευτική αυτοδυναμία όμως η κάλπη δεν έδωσε σε κανένα. Αποδυναμώθηκαν και τα μεγάλα κόμματα. Και ενισχύθηκαν τα άκρα.

Και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά. Συνεννόηση μεταξύ τους; Καμία. Και η χώρα οδεύει προς νέες εκλογές τον Ιούνιο. Με αμυδρές τις ελπίδες να υπάρξει αυτή τη φορά κυβερνητική αυτοδυναμία. Και ορατό το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης των άκρων.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Επί ξυρού ακμής. Και το μέλλον της διαγράφεται ζοφερό. Και λόγω εκλογών. Που κανονικά θα έπρεπε να είναι η πύλη εξόδου από τα αδιέξοδα. Ενώ την ίδια ώρα όλα τα πλην πέφτουν πάνω στους πολίτες της και τους συνθλίβουν. Εξουθενωτικά μνημόνια, αυστηρές περικοπές, σκληρή λιτότητα, ανεργία. Βλέπεις στους δρόμους...

ΣΥΡΙΖΑ: Δε μας βγαίνουν οι δημοσκοπήσεις και γι' αυτό τις καταγγέλλουμε...

Το προβληματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη λειτουργία των δημοσκοπήσεων στην παρούσα συγκυρία, αλλά και για την αξιοπιστία ορισμένων εξ αυτών, εκφράζει ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνος της Επιτροπής Ερευνών και Μελέτης Δημοσκοπήσεων, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του δ.σ. του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (Σ.Ε.Δ.Ε.Α.), Σπ. Ζαβιτσάνο. Η επιστολή κοινοποιείται και στον πρόεδρο της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων, Ηλία Νικολακόπουλο.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Πουλάκης, «τα νέα δεδομένα του πολιτικού και εκλογικού ανταγωνισμού, η έντονη ρευστότητα και η οξυμένη αντιπαράθεση, καθώς και το εθνικό και διεθνές περιβάλλον εντός του οποίου ο ανταγωνισμός αυτός διεξάγεται κατά την τρέχουσα περίοδο, καθιστούν ακόμα πιο καθοριστικό το ρόλο των δημοσιευόμενων δημοσκοπήσεων στην...

Α.Τσίπρας:"Πρέπει να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των όπλων - Όχι μείωση θητείας"!

Ένας πλήρως "στρατιωτικοποιημένος" Αλέξης Τσίπρας έκανε σήμερα την εμφάνισή του  στο ΥΠΕΘΑ. Μόνο η στολή παραλλαγής και το κράνος του έλειπαν, καθώς τόσο από τις δηλώσεις του, όσο και από τη γενική συμπεριφορά του μέσα στο ΥΠΕΘΑ έδειξε απόλυτα εξοικειωμένος και ενημερωμένος για τα αμυντικά θέματα,κάτι που επεσήμαναν και οι υπόλοιποι αρχηγοί, η δε "χημεία" του με τον ΥΠΕΘΑ φραγκούλη Φράγκο έδειχνε σαν να ήταν παλαιοί συμπολεμιστές.
Ικανοποίηση υπήρχε και γαι τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον αειθαλή Μανώλη Γλέζο και τις αντιστασιακές του διηγήσεις, και την Ρένα Δούρου πρώην στέλεχος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του ΥΠΕΘΑ και κορυφαίο σήμερα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εντυπωσίασε με το εύρος και την άριστη κατάρτισή της  σε θέματα αμυντικής πολιτικής.

Ας δούμε τα κύρια σημεία και αποσπάσματα από...

Είναι λάθος να βάζουμε στη γωνία τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν να τον απαξιώνουμε δίνοντάς του διαστάσεις που δεν έχει....

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Απομένουν τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές και πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ή όπως τέλος πάντων θα λέγεται από κάποια στιγμή και μετά αυτό το σχήμα, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με μεθόδους και τακτικές που ουσιαστικά τον αναδεικνύουν σε αντίπαλον δέος όλου του πολιτικού συστήματος.
Αν δεν ερμηνευθεί με κοινωνικούς όρους η απότομη άνοδος του, και δεν εξηγηθεί πολιτικά και έξω από τα στερεότυπα Δεξιά- Αριστερά η δυναμική του, τότε πολύ φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τα ποσοστά του και δεν θα μιλάει πλέον εξ ονόματος της Αριστεράς αλλά της Κεντροαριστεράς.
Η πολιτική αντιπαράθεση στο χρόνο που απομένει χρειάζεται να ξεφύγει από ιδεοληψίες που έχουν σημασία για ηλικίες άνω των 60 ετών, δεν έχουν όμως κανένα νόημα και σημασία για τους νέους και τους άνεργους που ενδιαφέρονται για...

ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ΘΑ ΒΥΘΙΖΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Πολύ εύστοχο και καθόλου υπερβολικό. Απλά η σκληρή πραγματικότητα, αν έχεις γείτονα την Τουρκία: Εάν ήταν στο χέρι της Τουρκίας να μπορούσε να βυθίσει την Κύπρο, απλά θα τη βύθιζε! Ποιός το ανέφερε; Για την ιστορία, είναι ο υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα της Κύπρου Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η ύπαρξη της Κύπρου από μόνης της, εμποδίζει την Τουρκία να μονοπωλήσει την πρόσβασή της προς την περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε στη διάρκεια συνεδρίου στην Κρήτη: «Ως μέλος της ΕΕ είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πλήρως τις ευθύνες μας και να...

Γιατί επιτίθεται στους «καναλάρχες» ο ΣΥΡΙΖΑ- Πού ποντάρει, τι περιμένει

Είναι προφανές ότι το «πολεμικό μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον τηλεοπτικών καναλιών, κυρίως δε του Mega, έχει αναχθεί σε βασικό στοιχείο της πολιτικής – προεκλογικής τακτικής του. Τι προσδοκά από αυτό η Κουμουνδούρου;
Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει σε αρκετά ... τρυγόνια με την «ομοβροντία» αυτή.
Πρώτον: Δείχνει «συνέχεια και συνέπεια» σε μία τακτική, η οποία έγινε αισθητή πριν από τις εκλογές του Μαϊου, όταν ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να ανταποκριθεί σε πρόσκληση του Mega . Οπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αιτιολόγησε τότε την άρνησή του, λέγοντας ότι το κανάλι είχε τηρήσει τακτική αποκλεισμού εναντίον του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η επιλογή αυτής της σύγκρουσης δεν απέβη επιβλαβής για τον ΣΥΡΙΖΑ- κάθε άλλο. Κατά συνέπεια η Κουμουνδούρου δεν έχει κανένα λόγο να την άρει ή να την αμβλύνει.
Δεύτερον: Η Κουμουνδούρου προφανώς εκτιμά ότι το Mega καταγράφεται ως «βασικός πυλώνας του συστήματος» στη συνείδηση μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης. Έτσι, το «μέτωπο» εναντίον του συγκεκριμένου καναλιού καλείται να υπογραμμίσει την επάρκεια «αντισυστημικής αποφασιστικότητας» του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι απαραίτητο αυτό για την Κουμουνδούρου; Σίγουρα...

Ο Σαμαράς καλεί πανστρατιά στο Λεκανοπέδιο

Οι εκλογικές μάχες κερδίζονται στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, εκεί άλλωστε όπου συγκεντρώνεται με την ιδιότητα του κατοίκου, ο μισός περίπου ενεργός πληθυσμός της χώρας. Την παράμετρο αυτή τη γνωρίζει καλά ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι αποφασισμένος να δώσει έμφαση στη μάχη του Λεκανοπεδίου.
Όχι μόνο με τη δική του υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής, εκεί όπου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή κατέγραψαν σημαντικά ποσοστά στις εκλογές της 6ης Μαϊου, αλλά και με την ουσιαστική ενεργοποίηση των βουλευτών, υποψηφίων και συνολικά του πολιτικού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογικές περιφέρειες του Λεκανοπεδίου.
Στο πλαίσιο αυτό, και μετά την οριστικοποίηση της σύνθεσης που θα έχουν οι λίστες της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει το απόγευμα συνάντηση στο γραφείο του στη Συγγρού, με τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ και Β’ Αθηνών, στην Α’ και Β’ Πειραιώς, καθώς και στην Περιφέρεια Αττικής.
Πρόθεση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι να ζητήσει από τα στελέχη της Παράταξης στο Λεκανοπέδιο να δώσουν τη μάχη πόρτα-πόρτα, επιδιώκοντας την ουσιαστική αύξηση της συσπείρωσης της εκλογικής βάσης του κόμματος. Που θα δώσει αναπόφευκτα στη Νέα Δημοκρατία το πολιτικό πλεονέκτημα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, και θα της επιστρέψει να κόψει πρώτη το νήμα της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίνουν στη δημοσιότητα την συμπληρωματική πρόταση τους για την ανάκαμψη της αγοράς και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Προστίθεται στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σε συνέχεια της Δράσης υπ’ αριθ. 23 «Αποποινικοποίηση της Επιχειρηματικότητας».

-----------------------------------------

ΕΙΣΑΓΩΓΗ :

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων μικρομεσαίων επιχειρηματιών είναι σήμερα τραγική. Υπάρχουν χιλιάδες πλέον άνθρωποι που χρωστούν τουλάχιστον 2-5 δόσεις ΦΠΑ, 5-10 μήνες εισφορές στο ΙΚΑ , φορολογία εισοδήματος , άλλους προσωρινούς φόρους όπως ΦΜΥ, άπειρες δόσεις στον ασφαλιστικό τους φορέα ΟΑΕΕ καθώς και άλλα βεβαιωμένα ποσά σε Δημόσια Ταμεία κλπ.
Ανήμποροι πλέον να αντιδράσουν, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και της αδυναμίας ανεύρεσης χρηματοδότησης, παραμένουν τις περισσότερες φορές χωρίς να μπορούν να θεωρήσουν βιβλία και στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στην αναζήτηση τιμολογίων εξυπηρέτησης από συγγενείς και φίλους που μπορούν να εκδώσουν στοιχεία ΚΒΣ ή μηχανεύονται παράνομους τρόπους και μεθοδεύσεις προκειμένου να προμηθευτούν και να εκδώσουν...

Το πρόγραμμα της ΝΔ για την Εθνική Άμυνα. Σχέδιο προτάσεων για διαφάνεια στις προμήθειες

Το πρόγραμμά της για την Εθνική Άμυνα έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι η οικονομική κρίση δεν θα αποτελέσει πρόσχημα για τη μείωση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αντίθετα γίνεται αφορμή για την ανασυγκρότησή τους με προτεραιότητα στον ανθρώπινο παράγοντα.
Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει διατήρηση του θεσμού της στρατιωτικής θητείας με χορήγηση κινήτρων για την εκπλήρωση της θητείας πριν την ένταξη στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διατήρηση και αναβάθμιση του θεσμού των ΕΠΟΠ, ενώ εξετάζεται και το θέμα της εθελοντικής κατάταξης γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις ως στρατεύσιμων.
Όσον αφορά στις Προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπεται η καθιέρωση  ηλεκτρονικών διαγωνισμών, η πλήρης εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος, η θεσμοθέτηση νέων διαδικασιών για την ενίσχυση της διαφάνειας και η δημιουργία μητρώου κατασκευαστών – προμηθευτών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1. ΙΣΧΥΡΗ ΑΜΥΝΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
Στο σημερινό ασταθές και ρευστό διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον η άμυνα, η ασφάλεια και η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας αποτελούν στρατηγικές επιδιώξεις για τη σύγχρονη Ελλάδα. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας εισάγει μια νέα αντίληψη για την Εθνική Άμυνα, που συνδυάζει το συνταγματικό της ρόλο ως θεματοφύλακα της εθνικής μας ασφάλειας και το ρόλο της ως οχήματος ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας. Αναγνωρίζει τις σημερινές συνθήκες ασφάλειας στην...

Ελληνική "παράλυση": Μίσος, κόμματα και... ΜΜΕ

By Παύλος Ελευθεριάδης*
 

Γιατί η Ελλάδα υπνοβατεί προς την καταστροφή; Ως Έλλην πολίτης γνωρίζω εδώ και χρόνια την φρικτή κατάσταση της δημοσιονομικής μας θέσης. Το πολιτικό σύστημα όμως,απέτυχε να αντιδράσει, όπως απέτυχε να σχηματίσει και κυβέρνηση συνασπισμού. Οι εκλογές του Ιουνίου είναι ένα στοίχημα επειδή τα ακραία κόμματα έχουν την πρωτοβουλία. Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Οι αιτίες βρίσκονται σε τρεις παράγοντες της ελληνικής πολιτικής ζωής που έχουν περάσει απαρατήρητοι.

Ο πρώτος είναι η καλλιέργεια του μίσους. Η κληρονομιά από τον εμφύλιο πόλεμο του 1946-1949 ήταν η συνεχής και ταπεινωτική δίωξη της αριστεράς. Η ελληνική κοινωνία της δεκαετίας του 1950 ήταν βαθιά ιεραρχική σε όρους οικογένειας και τάξεων. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου δημιουργήθηκε μία ακόμη ιεραρχία: Οι αριστεροί και άλλοι αντικομφορμιστές θεωρήθηκαν επικίνδυνοι και μη πατριώτες και διώχθηκαν από έναν μηχανισμό καταπίεσης που παροπλίστηκε μόνο με την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974.

Όταν οι Σοσιαλιστές κέρδισαν την εξουσία το 1981 δημιούργησαν μία νέα ιεραρχία. Έδωσαν στους αριστερούς υποστηρικτές τους θέσεις στον δημόσιο τομέα, προαγωγές και κρατικά συμβόλαια. Η δεξιά χαρακτηρίστηκε επικίνδυνη και μη πατριωτική.
Η ρητορική του μίσους συνεχίζεται και σήμερα. Η ελληνική δημόσια ζωή...

Tο «νταηλίκι» ηδονικού αμοραλισμού

Χρήστος Γιανναράς


Tα κόμματα αποδοκιμάστηκαν, η κομματοκρατία ζει και κυριεύει. Tο αποδείχνει η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα διενεργήσει τις εκλογές.
Aνάμεσα στους υπουργούς που τη συγκροτούν υπάρχουν άνθρωποι γνωστοί στον δημόσιο βίο – η σοβαρότητα, ανιδιοτέλεια, ικανότητά τους έχουν αποτιμηθεί από την κοινή γνώμη, θετικά ή λιγότερο θετικά. Yπάρχουν και υπουργοί που ανασύρθηκαν, χωρίς αιτιολογικά, από την αφάνεια, την ασημαντότητα. Kαι οι μεν και οι δε είναι κατάδηλο ότι δεν επελέγησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε από τον συνταγματικά προβλεπόμενο πρωθυπουργό. Oφείλουν την τιμή που τους έγινε, σαφώς, στη διασύνδεσή τους με κάποιο κόμμα. Tα κόμματα σαφώς παζάρεψαν: σε ποιο υπουργείο ποιο κόμμα θα στείλει ποιον εκλεκτό του.
H περίπτωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης (βραχύβιας και χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες) ενδιαφέρει μόνο ως επικουρικό τεκμήριο για την αποφυγή ψευδαισθήσεων: Tο πολίτευμα της Eλλάδας δεν είναι δημοκρατία, είναι κατ’ εξακολούθησιν κομματοκρατία. Στον ελλαδικό δημόσιο βίο δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα, μα απολύτως τίποτα, που να αντιπροσωπεύει κοινωνικές δυνάμεις ακομμάτιστες, ανθρώπινη ποιότητα ανυπότακτη στις κομματικές συντεχνίες. Σύγκλητοι πανεπιστημίων, συνελεύσεις...

Ας ανοίξουμε τα μάτια, αντί να σκάβουμε τον λάκκο μας! Πουλέν του «συστήατος» ο Τσίπρας....

Αν κάπου στο πλήθος των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται κρυμμένη και κάποια... θεοσεβούμενη(κάποια δική του «Λιάνα Κανέλλη», έστω...), είναι σίγουρο πώς γονυκλινής προσεύχεται νυχθημερόν να επαληθευθούν στις κάλπες της 17ης Ιουνίου τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα πού εμφανίζουν τον μετασχηματισθέντα σε κόμμα συνασπισμό σημαντικά ενισχυμένο , μεν, σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Ιουνίου, πλην όμως μη «κυβερνητικό».
Ούτε να τα είχε... παραγγείλει έναντι αδρής αμοιβής σε καταχθόνια πολιτικά εργαστήρια ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τ' αποτελέσματα των πρόσφατων μετρήσεων της κοινής γνώμης. Του επιτρέπουν να διατηρεί σε υψηλά «μαχητικά» επίπεδα τον σε μεγάλο βαθμό μπερδεμένο , αντιφατικό και ατεκμηρίωτο ως προς το πρακτικό «δια ταύτα» για την επόμενη μέρα πολιτικό του λόγο, του εξασφαλίζουν τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επόμενη βουλή, (θα) του επιτρέπουν να συνεχίσει να επαίρεται ότι είναι κάτοχος και διαχειριστής της «μόνης αλήθειας» και να ελπίζει να τρυγάει συμπάθεια και οπαδούς στην έτσι κι' αλλιώς δύσκολη κι' επώδυνη περίοδο πού διανοίγεται μπροστά μας προετοιμαζόμενος για την οποτεδήποτε επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Και ταυτόχρονα τον απαλλάσσει βολικότατα από την ανάληψη οποιασδήποτε συγκεκριμένης ευθύνης που θα τον υποχρέωνε ν' αποδείξει στην πράξη ποια και πόσα από τα όσα λέει τα εννοεί, αν εννοεί (και πως...) κάποια έστω από αυτά πού διακηρύσσει, αν...

ΔΙΨΗΦΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

Πέντε περιστατικά αυτοκτονιών, τέσσερα στο Ηράκλειο και ένα στο Ρέθυμνο, σε διάστημα λίγων ημερών έχουν συγκλονίσει την Κρήτη και έχουν βυθίσει στο πένθος τέσσερις οικογένειες.
Το φαινόμενο λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις και προκαλεί αναστάτωση καθώς η λίστα των συνανθρώπων μας που αποφάσισαν και έβαλαν τέλος στη ζωή τους μακραίνει….
Ήταν που με ΔΝΤ και τα μνημόνια τα καθάρματα ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου, θα έβγαζαν το 2012 την Ελλάδα στις αγορές… Κι αντί της εξόδου της χώρας από την κρίση, μας βύθισαν στην εξαθλίωση, στην αβεβαιότητα και στις... αυτοκτονίες!
Το ΠΑΣΟΚ του συνένοχου Βενιζέλου παραμένει το ίδιο και απαράλλακτο, προδοτικό και ξενόδουλο, πιστό στα κελεύσματα του ΔΝΤ και της μαφίας των Βρυξελλών… ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ… Διψήφιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου σημαίνει ήττα του λαού και θρίαμβο της προδοσίας και της υποτέλειας.

Προκαλεί ο γελοίος Νταβούτογλου εκμεταλλευόμενος την στάση των Αθηνών. Θα μας απαγορεύσει ο Μογγόλος να τιμούμε την γενοκτονία των Ποντίων


Απίστευτα προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά, ελέω ελληνικών φοβικών συνδρόμων, ο εκφραστής της νεοθωμανικής πολιτικής, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, μας απαγορεύει να τιμούμε την Ποντιακή γενοκτονία…
Του Παντελή Καρύκα
Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Οι εκδηλώσεις μνήμης που και εφέτος γίνονται στην Ελλάδα για την λεγόμενη ‘γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου’ βασίζονται σε ισχυρισμούς, ασυμβίβαστους με τα ιστορικά γεγονότα, υπό το πρίσμα μιας μη επιστημονικής και μη ηθικής προσέγγισης. Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε αυτές τις εκδηλώσεις που...

Δύο αλήθειες και ένα ψέμα στη σύγκριση Ανδρέα – Αλέξη

Η μάχη μοιάζει να είναι χαμένη. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, η χώρα πολύ δύσκολα θα κατορθώσει να κρατηθεί στο άρμα του ευρώ. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει αποδειχτεί ανίκανο ή και απρόθυμο να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Το χειρότερο είναι ότι η ελληνική κοινωνία παρουσιάζει ένα τρομακτικό έλλειμμα παιδείας και μία άρνηση να δει την πραγματικότητα. Αντί αυτού, επιλέγει και προκρίνει τον λαϊκισμό.
Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαίο. Ένα κόμμα του 3% εμφανίζεται έτοιμο μέσα σε χρόνο - ρεκόρ να κερδίσει τις εκλογές και να συγκροτήσει ακόμη και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πως από το 3% βρέθηκε στο 17% και τώρα φλερτάρει με πολύ υψηλότερα ποσοστά;
Η πορεία του θυμίζει εκείνη του ΠΑΣΟΚ των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης. Κι ο ηγέτης του κόμματος συγκρίνεται με τον Ανδρέα Παπανδρέου! Σε αυτά κρύβονται δύο αλήθειες κι ένα ψέμα!
Η πρώτη αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ίδια πολιτική πελατεία με εκείνη του ΠΑΣΟΚ. Έτσι μπορεί κανείς να εξηγήσει πως...

Η απενοχοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς

Όταν η Ελλάδα εισερχόταν στην Ε.Ε.μετά από εντατικές προσπάθειες ετών του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Κεντροδεξιά αποτελούσε ήδη κοινωνική μειοψηφία, αφού το κύμα της «Αλλαγής» σάρωνε τη χώρα. Έκτοτε η αριστερόστροφη αντίληψη για το κράτος και την οικονομία θα αποτελούσε κυρίαρχη τάση, στην οποία ελάχιστα και σποραδικά αντιτάχθηκε ιδεολογικά και η ΝΔ υπό την πίεση ισχυρών συντεχνιακών συμφερόντων και μιας κοινωνίας εθισμένης σε παθογενείς μεν, προσωπικά «αποδοτικές» δε, επιλογές.
Το απρόσμενο δίπολο αυτών των εκλογών αναδεικνύει πλέον την ανάγκη πλήρους απενοχοποίησης του Ευρωπαϊκού Κεντροδεξιού λόγου και ευθείας σύγκρουσης με κάθε παρασιτική ή υπερφίαλη προσέγγιση που επενδύει στη θυμική εκτόνωση και τη συντήρηση των ξεπερασμένων δομών που μας έφεραν στα σημερινά αδιέξοδα. Οι αξίες και τα ιδανικά...

Έρευνα του Πανεπ. Μακεδονίας αποδεικνύει την πολιτική αξιοπιστία του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή

Image
Έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποκαλύπτει τον λόγο που ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή κατάφερε με αρκετή ευκολία να εισέρθει και όπως φαίνεται να παραμείνει στην ελληνική Βουλή, αλλά και να διατηρεί υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, αποδεικνύοντας πολιτική σταθερότητα.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, είναι το μοναδικό κόμμα που δείχνει φερέγγυο σε ότι αφορά την καταπολέμηση των συνεπειών της εγκληματικότητας που πηγάζει από την παράνομη λαθρομετανάστευση'
Σύμφωνα με έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην ερώτηση ποια πιστεύουν ότι είναι η επίδραση των μεταναστών στην οικονομία της χώρας, το 59% των κατοίκων στο 4ο (Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος και Σεπόλια ως Πατήσια) και στο 6ο διαμέρισμα, (Πατήσια και Κυψέλη) και το 53% των κατοίκων των υπολοίπων διαμερισμάτων απαντούν ότι θεωρούν πως είναι αρνητική, ενώ...

28-29 ΜΑΙΟΥ 1453 ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ... ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΕΩΣ ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΟΥ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Είναι βράδι της 28ης Μαΐου 1453. Μόλις έχει τελειώσει η δοξολογία μπροστά από την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας φτιαγμένης από τον Απόστολο Λουκά, αφού όλοι έψαλλαν - ωΐμέ! - για τελευταία φορά τον Ακάθιστο Ύμνο, αναχωρούν για τις επάλξεις αυτοί πού θα υπερασπίζονταν τα Θεοφύλακτα Τείχη πού προστάτεψαν για 1000 χρόνια τη Πόλη των Κωνσταντίνων. Όλοι έλαβαν τη Θεία Ευχαριστία, κοινώνησαν μέσα στην Πορφυρογέννητο Ιουστινιανή της του Θεού Σοφίας την μεγάλη Εκκλησιά τη καρδιά του παγκόσμιου Χριστιανισμού! Το σύμβολο του μεσαιωνικού ελληνισμού! Ζήτησαν συγχώρεση ο ένας από τον άλλον χιλιάδες κόσμος όσο ορθόδοξοι και καθολικοί ιερείς τελούσαν τη Θεία Λειτουργία μέσα στο Ναό.
28-29 ΜΑΙΟΥ 1453 ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...Ο αυτοκράτορας έγινε αντιληπτός μόλις για λίγα λεπτά από το θεοσεβούμενο πλήθος. Το βάρος της ευθύνης του να σώσει ένα έθνος, μιά τιμή, μιά χιλιόχρονη ιστορία, τη μνήμη των Κωνσταντίνων, τον ελληνικό πολιτισμό, όλα αυτά μαζί με το γρίφο της υπεράσπισης της πόλης και την επίλυση του σχεδίου άμυνας φορτώνουν τον έσχατο αυτοκράτορα με ''Ακάνθινο Στέφανο'' όμοιον με εκείνον του Χριστού...
Πανοραμική τοιχογραφία της τελευταίας ήμέρας της πολιορκίας της Πόλης μπροστα από τη Πύλη του Αγίου Ρωμανού. Ο μωάμεθ ο Β' Ο ''Πορθητής'' παρακολουθεί τη διεξαγωγή της μάχης ενώ τα βάρβαρα στίφη του ταπεινώνουν τον Χριστιανισμό... Οι δύο πύργοι πού προστατεύουν τη Πύλη του Αγίου Ρωμανού με...

Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΤΗΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΣΗ ΝΑ ΡΙΓΗΣΕΙ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Τότε, Τρίτη 29 Μαΐου 1453, σήμερα πάλι Τρίτη 2012. Εκεί, στα γλαυκά παράλια της Μικράς Ασίας άστραψε η χαραυγή του Ελληνικού πνεύματος και καταύγασε την αιωνιότητα. Εκεί, το πρώτο φως της ποίησης το εκήβολο. Εκεί, των φιλοσόφων Ελλήνων ο λαμπρός αστερισμός που οι λαμπηδόνες του εξακολουθούνε να λάμπουνε στη φωτοβόλο και άχρονη τροχιά του πνεύματος. Πανάρχαια, βαθύρριζη και αδιάφθορη η ρωμιοσύνη από την εποχή των προελλήνων μέχρι σήμερα. Εκεί, στην κορυφή, στην αγκαλιά του Βοσπόρου στέκει περήφανη η Κωνσταντινούπολη, η Πόλη των πόλεων, η πόλη των δύο κόσμων. Η Πόλη του Βυζαντίου, η Πόλη μας, που ξυπνά και ικανοποιεί τις αισθήσεις μας, η Πόλη που πάντοτε μας σαγηνεύει. Η Αυτοκρατόρισσα Κωνσταντινούπολη που γεννήθηκε επί Μεγάλου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο των σχεδίων του για την ανανέωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και έμελλε να γίνει η Βασιλεύουσα των Ελλήνων. Η δικιά μας Πόλη, με τις γειτονιές του Πέρα, που ακόμα ακούς Ελληνικά, το Ζάππειο Παρθεναγωγείο, το Ζωγράφειο Γυμνάσιο, τους επτά λόφους, τις ακτές του Βοσπόρου, την Αγιά Σοφιά. Στην Πόλη, όπου και...

OI EΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

Θεαγένης Ε. Αυγουστινιάτος Αξιωματικός ΤΧ ε.α., Μηχ.-Ηλεκτρ. ΕΜΠ  στο «Διπλωματικό Περισκόπιο»


Ο υπογράφων έχει ενώπιόν του το κείμενο του Εφαρμοστικού νόμου με θέμα  ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015. Αποτελείται από δύο ΚΕΦΑΛΑΙΑ:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'  ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.  Αρθρα 1 έως 9.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΄Αρθρα 10 έως 17.
Αυτός ο Νόμος κυριολεκτικά ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ την Εθνική Κυριαρχία της δύστηνης Πατρίδας στους ανώνυμους δανειστές της.
Η απλή ανάγνωση των πιο πάνω αναφερομένων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ και ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’, σελίς 1 έως 29 του Εφαρμοστικού Νόμου παρουσιάζει την εικόνα μιας Ελλάδας καταδικασμένης σε θάνατο, μιας Ελλάδας που πριν πεθάνει δεν της προσφέρεται το ιερό δικαίωμα να αμυνθεί, δεν υπάρχει ορατός πολέμιος, δεν υπάρχουν συμβατικά θέατρα επιχειρήσεων, τα δε παράσιτα της διεθνούς τοκογλυφίας καταφεύγουν κρυπτόμενα και διατηρούντα την ανωνυμία τους μέσα σε ΟΙΚΟΥΣ και ΛΕΣΧΕΣ καραδοκώντας και αναμένοντας το ψυχορράγημα της Ελλάδας, γιατί αν...

Εκεί στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα ποτίζουν τους οπαδούς τους, εκτός από μίσος, και με «ουσίες». Μα είναι δυνατόν οι κόκκινοι φασίστες να θέλουν να "συμμορφώσουν" τους "φασίστες" ;


Τα φασιστικά κόμματα και η ξεπουλημένη στον κάθε αλήτη διαπλεκόμενο καναλάρχη δημοσιογραφία  οδηγούν τα πράγματα στα άκρα. Σε λίγες ημέρες θα κλαίνε σαν τις πουτάνες στα κανάλια ότι η Χρυσή Αυγή έφθασε το 10%.
Αυτή είναι η δημοκρατία που δημιούργησαν.... Να ξυλοκοπείς έναν υποψήφιο βουλευτή ενός νόμιμου κόμματος που το έχουν ψηφίσει μισό εκατομμύριο Έλληνες και αύριο το μισό αυτό εκατομμύριο θα γίνει ένα ολόκληρο;
Φασισμός είναι να κολλάς ταμπελάκια "ναζιστή" σε κάποιους που δεν έχουν ιδέα από "ναζισμό", για να δίνεις διαπιστευτήρια στην αόρατη δύναμη που χρειάζεται αντιπάλους για να διατηρεί την εξουσία της, που επιβάλλεται με βία και αίμα.....

Η νέα Αριστερά, η "τσόντα" και οι… καμμένοι του Βενιζέλου...

Δεν αρκεί να λες ότι δεν είσαι κυβερνητική “τσόντα”. Είσαι. Όταν υποστηρίζεις ότι δεν μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση χωρίς εσένα και αυτός είναι ο εκλογικός και πολιτικός σου στόχος, είσαι “τσόντα”, άντε “αναγκαίο συμπλήρωμα” άντε “γκενσερικού τύπου κόμμα”. Κυρίαρχη και κεντρική έκφραση της... Δημοκρατικής Παράταξης πάντως δεν είσαι. Ούτε μπορεί, επειδή εσύ απώλεσες ως κόμμα την κεντρικότητά σου στο πολιτικό παιχνίδι, να κηρύσσεις και τη λήξη του διπολισμού. Ο δικομματισμός ηττήθηκε, αλλά ο διπολισμός υφίσταται και μάλιστα σε πιό έντονη μορφή. Μάλιστα διαγενομένων των εξελίξεων ο δικομματισμός θα επανέλθει, αλλά με εκφραστές όχι τα κόμματα που κυριάρχησαν τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες.

Ένα επίσης σημαντικό, ίσως το πιό σημαντικό, πράγμα που πρέπει να κατανοήσει ο αξιότιμος κύριος Βενιζέλος και οι συν αυτώ είναι ότι δεν...

Τα 10 Ψέμματα του ΣΥΡΙΖΑ – Απλή άγνοια ή δόλος?

του Αντώνη Κρούστη


1. ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το μνημόνιο είναι μια υπογεγραμμένη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και των  δανειστών της.Στη προκειμένη περίπτωση όμως οι δανειστές της είναι οι φορολογούμενοι πολίτες των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Κάθε πιθανή αναπροσαρμογή του σημαίνει συμφωνία και των 16 κοινοβουλίων των κρατών -μελών. Οι οποίοι με τα δυσκολίας ενέκριναν το υπάρχον σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας. Είναι σχεδόν απίθανο να αρνηθούμε τα επιπλέον χρήματα που μας χορηγούνται (139 δις) , να επανασυνεδριασει το παγκόσμιο τραπεζικό κεφάλαιο  να συμφωνήσει  εκ νέου ένα νέο
κούρεμα(;) μεγαλύτερο των 109 δις, με χαμηλότερο επιτόκιο του 2%(;) και μεγαλύτερη επιμήκυνση , όταν αυτοί που τα επικαλούνται δεν έχουν ξεμυτίσει από την Ελλάδα να πάνε να διαπραγματευτούν για τίποτα και με κανένα. Τη μόνη διαπραγμάτευση που έκανε ο κ.Τσιπρας ήταν για φθηνό πετρέλαιο με τον ομοϊδεάτη του ,Τσάβες. Η αποτυχία ήταν εκκωφαντική.
2. Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΤΟΥ  ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ  ΔΕΝ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
Είναι τουλάχιστον αστείο, για να μη χρησιμοποιήσω τη λέξη δόλιο, να θέτεις εσύ τους όρους δανεισμού στον δανειστή σου σε...

Με αυτούς θα συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας;



"Δεν έχω ξαναδεί εδώ και καιρό τέτοια πολιτική διπλών προτύπων, έλλειψης αρχών και απομάκρυνσης από τις αξίες που οι ίδιοι διαλαλούν δημόσια, σε ό,τι αφορά στην περίπτωση της πΓΔΜ. Αγνοούν την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης. Τις χώρες αυτές [μέλη του ΝΑΤΟ] τις θεωρώ φίλους μας, ωστόσο είναι ταυτόχρονα περισσότερο φίλοι με την Ελλάδα. Έτσι ήταν τα τελευταία 21 χρόνια και γι' αυτό η Ελλάδα τα καταφέρνει να παρενοχλεί την πΓΔΜ στο μέγιστο, χωρίς να αντιμετωπίζει σοβαρές συνέπειες. Θα παραμείνουμε αφοσιωμένοι στην υλοποίηση του στρατηγικού στόχου μας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και θα εργαστούμε προς αυτό το στόχο. Εάν κάποιος λέει την αλήθεια, δεν σημαίνει πως ξεκινάει αντιπαράθεση με τους στρατηγικούς εταίρους"




Σλόμπονταν Κασούλε (πρώην υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ)

" Εάν η πΓΔΜ στείλει περισσότερους στρατιώτες σε αποστολές του ΝΑΤΟ κατά κεφαλήν, εάν οι στρατιώτες της πολεμήσουν την τρομοκρατία σε Αφγανιστάν και Ιράκ με εξαιρετικό επαγγελματισμό ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, εάν ικανοποιήσουμε όλα τα πρότυπα και κριτήρια, επιτύχουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις και δεν λάβουμε τίποτα ως απόκριση, τότε η πΓΔΜ έχει δίκιο να είναι επικριτική σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες και στη συμπεριφορά κάποιων κρατών. Στην περίπτωση της Ελλάδας, φαίνεται εδώ πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ επιβραβεύουν την κακή συμπεριφορά. Μια τέτοια προσέγγιση είναι ήδη εξαιρετικά δαπανηρή για την ΕΕ και ελπίζουμε πως δεν θα είναι εξίσου δαπανηρή για το ΝΑΤΟ"


Μέτο Κολόσκι (Πρόεδρος της Σκοπιανής Διασποράς)

" Τα μέλη της συμμαχίας συμφώνησαν κατά τη σύνοδο στο Σικάγο αυτή την εβδομάδα πως "η επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος, στο πλαίσιο του ΟΗΕ" αποτελεί νέα προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ. Ωστόσο, από το 2008, η Ελλάδα έχει αγνοήσει τις υποχρεώσεις της βάσει του πλαισίου. Η νέα αυτή προϋπόθεση υποδηλώνει πως ο μόνος τρόπος προόδου για την πΓΔΜ είναι να αρνηθεί την ίδια την ταυτότητά της. ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία έχουν επιλέξει επίσημα να αγνοήσουν απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης το Δεκέμβρη του 2011, η οποία χαρακτήρισε παράνομο το βέτο της Ελλάδας στο πλαίσιο της Προσωρινής Συμφωνίας του 1995 ανάμεσα σε πΓΔΜ και Ελλάδα, συμφωνία υπό τη μεσολάβηση του ΟΗΕ η οποία επεγράφη από αμφότερα τα έθνη, ωστόσο -- σύμφωνα με κάποια κράτη του ΝΑΤΟ -- είναι δεσμευτική μόνο για την πΓΔΜ".


Τοντόρ Πετρόφ (Πρόεδρος του Παγκόσμιου Σκοπιανού Συνεδρίου και συνεργάτης του Γκρουέφσκι)

" Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, η Ελλάδα είναι Μακεδονική! Εάν η Αθήνα δεν αναγνωρίζει την Μακεδονία, η Ελλάδα δεν θα μείνει ολόκληρη! Aν για την Ελλάδα οι Μακεδόνες είναι Σλάβοι, τότε οι Σλάβοι στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οι μαύροι κάτω στην Αθήνα! Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι Μακεδόνες και η Μακεδονία, είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο Έλληνες! Να είσαι Έλληνας δεν σημαίνει εθνικότητα, αλλά να είσαι Χριστιανός! Ο ψεύτικος Ελληνικός πολιτισμός και ιστορία, όπως και ο Ευρωκεντρισμός πλησιάζει στο τέλος του! Ο κόσμος δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο! Αμήν! "


Ντίμιταρ Μίρτσεφ (πρώην πρεσβευτής και ανώτερος σύμβουλος του προέδρου της πΓΔΜ)

" Η αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ δεν αποτελεί μόνο παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος της ταυτότητας που προβλέπεται σε όλα τα βασικά έγγραφα του ΟΗΕ, αλλά επίσης απειλή για την ασφάλεια της περιοχής καθώς οι εδαφικές φιλοδοξίες των γειτόνων της πΓΔΜ δεν έπαψαν ποτέ. Το γεγονός αυτό πρέπει να είναι κυριαρχικό στη σκέψη των ηγετών του ΝΑΤΟ". Η πΓΔΜ πρέπει να σταματήσει αμέσως τη διαδικασία των 'διαπραγματεύσεων για το όνομα' και τυχόν άλλες εκχωρήσεις στο πλαίσιο του προσωρινού συμφώνου του 1995 με την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Ιβάνοφ πρέπει, αμέσως και χωρίς επιφυλάξεις, να ενημερώσει το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ πως παρά την καλή θέληση της πΓΔΜ, οι διαφορές με την Ελλάδα παραμένουν και η χώρα θα συνεχίσει την ένταξή της στον ΟΗΕ μόνο υπό το ιστορικό όνομά της - Μακεδονία ".

MacedoniaHellenicLand.Eu

Ψηφοδέλτια ισορροπίας για τη ΝΔ

Χωρίς εκπλήξεις ή ανατροπές τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Ισορροπίες λίγο πριν την κάλπη επέλεξε ο Αντ. Σαμαράς που αφήνει τη Μαγνησία για την Περιφέρεια Αττικής. Αλλαγές σε Κεφαλλονιά και Ηλεία. 

Με βασικό στόχο να μην ξεσπάσει ούτε ένα μέτωπο πριν από τις κάλπες και να κλείσει όσο το δυνατόν πιο «αναίμακτα» όποια είχαν ανοίξει πριν από τις εκλογές του Μαΐου, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε την τακτική των ισορροπιών για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια κάνοντας μόνο δυο αλλαγές σε Κεφαλλονιά και Ηλεία – όπως και στις περιφέρειες υπήρξαν γκρίνιες και πιέσεις για διαφορετικούς λόγους. 

Τα ψηφοδέλτια που δίνονται στη δημοσιότητα δεν έχουν δραματικές...

Ευσεβείς πόθοι ερήμην της αριθμητικής...

Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε. Η λαϊκή σοφία ταιριάζει γάντι στις διάφορες περί ευσεβών πόθων δηλώσεις, οι οποίες διατυπώνονται ενώ προερχόμαστε από μια εκλογική αναμέτρηση και μια άγονη διαδικασία διερευνητικών εντολών που οδήγησε σε νέα εκλογική αναμέτρηση.
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ενώ όλοι γνωρίζουν πως το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαΐου έφερε την σφραγίδα της τιμωρίας και του εξοστρακισμού και πέραν τούτου ουδέν.
Γίνονται επίσης αυτές οι δηλώσεις, ενώ είναι βέβαιο πως αυτή τη φορά οι Έλληνες – έχοντας υπόψη τους και την πρόσφατη οδυνηρή εμπειρία ασυνεννοησίας και αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης – έχουν συνειδητοποιήσει πως ο χρόνος έχει τελειώσει προ πολλού.
Έτσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος δηλώνει πως εκτός από την ανασύσταση της παράταξής του, επιθυμεί και μία κυβέρνηση «με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά», σπεύδοντας συγχρόνως να ξεκαθαρίσει πως το κόμμα του δεν...

Ο "Τιτανικός" της ενωμένης Ευρώπης...

Titanic
...Διάσκεψη για το μέλλον του ευρώ συγκαλεί εντός της εβδομάδας η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, τη στιγμή που ο διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός Loyd's προετοιμάζεται για μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ο διοικητής της τράπεζας της Αγγλίας θα προεδρεύσει αυτή την εβδομάδα έκτακτης σύσκεψης στο Λονδίνο, στην οποία έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος οι Μάριο Ντράγκι, πρόεδρος της ΕΚΤ, και ο Ζου Κσιάσουαν, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας. Στην ατζέντα τους η κρίση στην Ευρωζώνη, με προτεραιότητα τις εξελίξεις στις οικονομίες της Ελλάδας και της Ισπανίας...".
Κάτι θα ήξεραν οι Άγγλοι όταν επέμεναν να μην ενταχθούν στην Ευρωζώνη, αφού τελικά αυτό που έγινε με το ευρώ δεν ήταν κάτι διαφορετικό πέρα από την  υποστήριξη της γερμανικής παραγωγής σε βάρος των νότιων ευρωπαϊκών χωρών. Ακολούθησε η πλήρης αποβιομηχάνιση του νότου και η παράλληλη υπερ κατανάλωση από τα κράτη του νότου και υπερ του βορρά, ιδιαίτερα της Γερμανίας.
Πολλοί μπορεί να λένε τώρα ότι είχαμε και εμείς την δυνατότητα να...

Ανεξάρτητοι Έλληνες VS Πρετεντέρη (BINTEO)...

Συνεχίζεται η κόντρα των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη. Μετά τον Τέρενς Κουίκ και ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος καταγγέλλει αποκλεισμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού Κώστα Μαρκόπουλος έδωσε εντολή να μην εμφανίζεται κανένα στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπου είναι και ο Γιάννης Πρετεντέρης.
«Ο Πρετεντέρης αποκλείει από την εκπομπή του για τρίτη φορά παράνομα τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ας του απαντήσουμε μαζικά όλοι μαζί» έγραψε πριν λίγο, στο twitter ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων:





Λίγα...

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ

Παρακολουθείστε ένα πολύ αξιόλογο ιστορικό ντοκυμανταίρ που νομίζω ότι έχει κατορθώσει 
να δείξει τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν την 
Βυζαντινή αυτοκρατορία στην κατάρρευση και στην άλωση 
της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαίου του 1453 από τους Οθωμανούς.
Αφηγείται ο Ρώσος ορθόδοξος αρχιμανδρίτης Τύχων και υπάρχουν 
ελληνικοί υπότιτλοι.

Mέρος 3 http://www.youtube.com/watch?v=M3P-JOAr-mA

Μέρος 4 http://www.youtube.com/watch?v=R3b9yedwZ50

Μέρος 5 http://www.youtube.com/watch?v=5KmviIblpSI

Μια παλαιότερη ανάρτησή μου για το ίδιο θέμα:

ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Τα αμαρτωλά τρία "Α": Αριάδνη, Αίολος, Ατλας: Οι απόρρητες συμφωνίες που κατέστρεψαν την Ελλάδα!!! Το -Β- μέρος της έρευνας για τον μαέστρο της ορχήστρας του Βερολίνου με περισσότερες αποκαλύψεις από ποτέ!

Λάζαρος Ελευθεριάδης στο aegeantimes.gr 


Προχωράμε σήμερα στο -Β- μέρος και περισσότερο αποκαλυπτικό, για τον ρόλο του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και στην αποκάλυψη των όρων του παιχνιδιού, που στήθηκε σε βάρος των Ελλήνων, εδώ και αρκετά χρόνια. Το πρώτο μέρος της έρευνας θα το βρείτε κάνοντας κλικ [ΕΔΩ].


Η ζώνη του ευρώ έγινε πραγματικότητα όταν η ευθύνη για την άσκηση της νομισματικής πολιτικής εκχωρήθηκε από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες 11 κρατών μελών της ΕΕ, στην ΕΚΤ τον Ιανουάριο του 1999.

Η Ελλάδα έγινε μέλος το 2001
, η Σλοβενία το 2007, η Κύπρος και η Μάλτα το 2008, η Σλοβακία το 2009 και η Εσθονία το 2011. Η δημιουργία της ζώνης του ευρώ και η ίδρυση ενός υπερεθνικού οργάνου, της ΕΚΤ, αποτέλεσε βασικό στάδιο στη μακρόχρονη και πολύπλοκη πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.



Προκειμένου να ενταχθούν στη ζώνη του ευρώ, οι 17 χώρες έπρεπε να πληρούν τα κριτήρια σύγκλισης. Αυτό θα ισχύσει και...